PeSjanar.Si Forum

Šolska tabla => Šolski pesjanarski kotiček => Osnovnošolci => Temo začel/a: kara na 08 Januar 2009, 21:33:49

Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: kara na 08 Januar 2009, 21:33:49
živjo.
to temo sem odprla,ker ima vsak kdaj probleme s kakim učiteljem.no,imam jih tudi jaz in bila bi vesela
kakršnega koli nasveta,kako naj se domenim z njimi,ker me to moti. hvala!
lp,Kara
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: TYASHY na 09 Januar 2009, 07:41:17
Eh, imam eno ko je... Se sploh ne menim več normalno z njo ampak ji probavam zabit nazaj kaj. Če je pa tečna.
Lp, Tjaša
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: deteljica na 09 Januar 2009, 07:51:21
Kakšne probleme pa imaš z učitelji?
Oz ali prepričana, da jih nimajo predvsem oni s tabo  ;)

Drugače pa s vseh problemov z vaskim učitljem da znebiti na čist enostaven način:
Vedno narediš vse, kar je za narest in paziš, da nisi opazen  8).
Učitelji večinoma nimajo ne časa ne energije, da bi letali za neopaznimi učenci in jim težili  :P.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: TYASHY na 09 Januar 2009, 13:26:48
Hih, jaz 3x 4x na leto nimam naloge. In takrat ko je nimam zažene paniko in teži zakaj ne. Ko pa nekdo ki ima nalogo 3x, 4x na leto nima naloge pa ni nič  ??? Mogoče tista priljubljenost pa ji nisem simpatična.  :D
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: ninci na 09 Januar 2009, 15:32:25
Hih, jaz 3x 4x na leto nimam naloge. In takrat ko je nimam zažene paniko in teži zakaj ne. Ko pa nekdo ki ima nalogo 3x, 4x na leto nima naloge pa ni nič  ??? Mogoče tista priljubljenost pa ji nisem simpatična.  :D

Tebe ima za dobro in pridno učenko in pričakuje, da nalogo narediš. Za tistega drugega pa tako ali tako ve, da iz njega nikoli nič ne bo pa ji zgleda "dol visi" če jo prinese ali ne :P Moraš na to, da ti teži gledati kot na nekaj pozitivnega. Delanje nalog ni še nikoli nikomur škodilo tudi tistim, ki vse znajo ne ;)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: kara na 12 Januar 2009, 18:57:49
Heh,hvala za odgovore!  :)
no ja mene neka učitljica nima najraje (nevem zakaj zelo se trudim pri njenih urah) ves čas gleda k meni pa tako...človek ima kar neprijeten občutek...  :-\ in sem potem včasih še posebno pri spraševanjih živčna in ne morem se zbrati pa je pol spet čudna.tko je to..  :(
pa še en učitelj (za tehniko) mi včasih pravi tepka to pa tudi ni spodbuda pri delu in mi veeees čas gleda v zvezek in je sploh že tko ali tko za v pokoj.
no,to bi blo pa to...  ;)  :P
lp,K
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Smrček na 13 Januar 2009, 09:11:02
ej na kero OŠ ti hodiš?!! Ker jaz imam tudi zateženega učitelja pri tehniki... (letos sem sicer šla k drugi učiteljici) pa pri matematiki me z mojim letošnjim videzom zdaj tudi nemara :( :'( (sej ne da jaz njo... :D) sploh nemara moji črnih nohtov se mi zdi... Zadnjič je zbolela nas je imela ena druga učiteljica, ko je prišla nazaj polovica razreda ni imela naloge in ni razumela snovi! Ona je pa rekla da je naš problem in naj pogledamo v učbenik! Kako naj se jaz naučim risat iz učbenika?!?! nooo nasrečo mi je potem mami razložila ampak to se mi res nezdi način! Ona je tam da me uči a,ne? In bolje zanjo da nam gre MAT dobr..... UZčiteljica za TJA nima nobrene discipline!!! A ste zadnjič gledali Trenja (že dooooolgo nazaj) ko so uni po mizi skakal pa to?! No prinas je skoraj tako samo da ona grozi pa grožnje ne izpolni! Večina učiteljev je cool samo tej 3je mi malo najedajo....

PS:deteljica to mi pravita moja babi in dedi pa tudi mami ampak se je težko tok pripravt....no saj se trudim.... :-\
Naslov: Re: Problemi z učitelji
Prispeval: kara na 18 Januar 2009, 14:25:30
no,jaz hodim na oš prežihovega voranca,ljubljana....kaj pa ti???  ???
Naslov: Re: Problemi z učitelji
Prispeval: Smrček na 18 Januar 2009, 18:06:07
Ledina....
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Alba na 20 Januar 2009, 12:22:24
No dejstvo je, da danes ni niti slučajno tako v osnovnih šolah, kot je bilo v mojih časih ali še dlje nazaj. Pa niti nisem toliko stara. Pri nas je bilo veliko spoštovanje do učiteljev, takrat smo jim govorili še tovariši in kako odgovarjanje ni niti prišlo v poštev. Tudi kakšna zaušnica je padla kdaj, kar se meni zdi povsem normalno - današnjim staršem pa katastrofa.
Sem pa imela učiteljico na gimnaziji, ki me ni prebavljala prav organsko. Rešitev je bila, da sem v zadnjem letniku sedela v prvi klopi in je tako vsaj dobila občutek, da sledim stvari. Pa sva se potem potencialno boljše razumeli.
Glede domačih nalog - to je najmanj kar lahko narediš in ti samo koristijo. Zdaj se vam zdijo brez veze, pa ni ravno tako, ko gledaš za nazaj.

Glede laka in make-upa kot ga imajo danes nekatere že osnovnošolke mi je pa grozno. Lak bi sama tolerirala, pa tudi če je črn, make-up pa definitvno na otrocih nima kaj iskati. Drugače pa učitelj nima pravice soditi po načinu oblačenja.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Macika na 20 Januar 2009, 12:33:13
Jaz se strinjam z Albo. Tudi ko sem jaz hodila v OŠ je bilo spoštovanje do učiteljev. Ni se jim ugovarjalo, niti jih 'zabijalo' nazaj. Ko gledam zdaj osnovnošolce, sedijo med odmorom pred šolo in kadijo (!!!) (nič nimam proti kajenju, naj kadi tisti, ki mu paše, samo lepo prosim, v osnovni šoli?!) in razgrajajo. Da ne govorim o medsebojnih odnosih in v to predvsem kakšne spolne odnose. Nam v OŠ na kraj pameti ni kaj takega padlo, zdaj pa da ne govorim  :-X Tudi make-up za v OŠ za moje pojme mora biti v mejah normale - diskretno.
Smrček, ne zamerit, samo jaz še na fax ne pridem z črnimi nohti na predavanje, ker se mi to zdi malo 'too much'  ;)
Zato dam učiteljem v osnovnih šolah kar prav, kam bi pa pripeljalo, če bi se takšna stvar razvijala dalje.
In še stvar domačih nalog...kdor bo kolikor toliko pameten jih bo delal. Lahko iz svojih izkušenj (sicer iz srednje šole in faxa) povem, da se z domačih nalog lahko naučiš tudi do te mere, da za preizkus snov samo na hitro ponoviš.
TYASHY, kot ti je že ninci rekla, tebe imajo za pridno učenko in te vzpodbujajo na tak sicer čuden način, ampak jim pač ni vseeno  ;)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Alba na 20 Januar 2009, 12:43:33
Ja še na to si me spomnila Macika, v mojih časih so bile redke punce in fantje spolno aktivni v OŠ in nekako se je na njih gledalo malo postrani. Če smo tekom cele osnovne šole spili par deci vina je bilo ogromno, pa niti toliko mislim, da nismo. iz firbca so se na skrivaj prižgale cigarete. o mamilih ni bilo sledi. danes pa ko grem mimo OŠ v trzinu vidim pokovce, ki mi sežejo ravno do popka s travo  :-X. Da ne omenim primera, ko sva z Albo hodili po potki okoli šole in trije pokovci na klopci razglabljajo kaj bodo delali - in eden pameten reče gremo se ga do konca naliti. Grozno, res.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Macika na 20 Januar 2009, 12:48:10
Zadnjič mi je ravno od prijateljica povedala, da je na OŠ v mojem kraju ena punca noseča. Prav žalostno je to.
Ja, mi smo potem po valeti spili nekaj, pa če je vmes tu pa tam kje kaj bilo. Cigaret pri nas ni bilo. Gledam pa te otroke, ki hodijo v trgovino in si kupujejo vsak po škatlico cigaret. Nevem, saj ima vsak pravico do svoje izbire, samo meni se zdi še to prekmalu za neko redno kajenje.
Grozno je to, prav zares  :'(
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Smrček na 20 Januar 2009, 14:05:55
Jaz imam samo črne nohte nobenega makeupa (v mojem razredu se ličijo punce ki jim jaz NOČEm biti podobna...) parkrat sem imela črno barvico (vse so ponorele ker je bila pač baje ''znamka'' (niti vedela nisem...one so afne in zato to vejo) in zdaj:( je nočem nest v šolo ker so jo vse želele probat (nagravžno :-X )če bi si pa doma obrobila oči bi pa rekle da sem važna!) Oblačim se bolj črno in zato sem baje EMO (itak pa ne ločijo med wanabe EMO-ti in unimi tapravimi! Konec koncov pa je EMO kratica za nekaj takšnega kot emotional  in to NI narobe! Pa tudi EMO-ti se nazačetku niso rezali! To so zdaj tej wanabe-ji ki svoje razmesarjene tace razkazujejo da so ''EMO-ti'' no ampak to ni prava tema tako da.... Jaz pa ne podpiram kajenja neglede na starost! Sama sem skoraj 100% da nebom kadila (moja sestrična se je z drogami, čiki itd. uničila (videz, karakter in to proi mojih letih! zato NO thanks poleg tega pa moja mami dela na tem področuju zato poznam ljudi ki so si zaradi svojega ''hočem bit cool'' (vključno s spolnimi odnosi) uničili življenje ) Se pa strinjam da bi morali imeti do učiteljev večje spoštovanje! Tudi kakšna zaušnica bi pomagala! No lažem... pri moji ljubih sošolcih nebi...

PS: zdej smo šli pa res v OT :-[
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Seerland na 21 Januar 2009, 21:59:35
Da bi meni učitelj stisnil zaušnico v OŠ sli v srednji, jo kar hitro kasira nazaj, pa še kje drugje bi se srečala, na kakšnem sodišču. O vzgoji doma ima vsaka družina svoje, svoj način, v to se ne bom mešala. Jaz sem bila vzgojena na način, da učitelj meni ni nič, zato vse, kar mu izkažem je neka mera spoštovanja, tudi s tem, da sem delala domače naloge. Tepež v šolo ne spada in pika. Kaka zaušnica ??? S kakšno pravico? Ali so mi učitelji mogoče kupili zvezke, me vzgajali, hranili, se mi pomagali postaviti na noge, mi stali ob strani, ko mi je bilo hudo???Ne. Zaušnico meni lahko stisne samo mama, v celem življenju sem pokasirala samo eno, bila je zaslužena in me je izučila. Pa sva obe z mamo jokali še kak dan...Ampak ona je moja mama, mi je dala vse, da sem lahko zaživela na svoje in me še danes podpira. Zaušnice, frcanje v ušesa, karkoli že v šolo ne sodi, ne razumem, kako se vam zdi, da to šolam manjka...Res ne. Pač moje mnenje.
To, da je mladina dandanes obupna, se zavedam...O nosečih najstnicah, zadrogirancih, pijancih ..o tem ne bi, ker se je zelo razpaslo. Vseeno pa so to težave, ki se rešujejo doma, s pomočjo ustreznega organa-če drugače ne gre-, ne pa s klofutami. Učitelji dandanes so kriminalka, redke so tiste izjeme, katere imajo otroci radi, ker imajo način.Drugi so pač tisti, ki se sredi ure vstanejo in gredo iz razreda...Pač niso kos nalogi učitelja, ki sigurno ni lahka. Ni pa vsak človek za ta poklic, tisti, ki mislijo delit zaušnice zaradi neprimernega vedenja,,,sigurno ne. Mi smo te težave reševali s starši, so pač poklicali družino v šolo..ali s kakšno pametno pripombo učitelja, ki je otroku res sedla.tudi doma so me vzgojili na ta način, da se ne pustim tepsti, če me kdo vdari,pač vdarim nazaj...
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Macika na 21 Januar 2009, 22:23:36
O zaušnicah v šoli...ja včasih se je delalo tako. Sistemi učenja v šolah so bili drugačni, več je bilo spoštovanja do učiteljev, otroci (roko na srce) veliko bolj disciplinirani. Alba je hodila v OŠ, ko so se tisti časi poslavljali (in to še ne tako grozno dolgo nazaj) in je še tu pa tam padla kakšna vzgojna. Se pa strinjam s tabo Seerland, vse se da rešiti, ni potrebe po nasilju.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Seerland na 21 Januar 2009, 22:54:01
Jah, včasih je bilo vse drugače...So tudi starši malo drugače vzgajali..Ko sem bila jaz v OŠ sem lahko šla "ven", na igrišče z žogo se igrat :) V srednji šoli sem lahko šla ven, vendar je mama vedla kam grem,kdaj pridem,kako pridem in s kom grem. Ker mi je vcepila spoštovanje do nje, sem imela avtomatsko spoštovanje do učiteljev, posledično z njimi nisem imela težav. Tisti otroci, ki pa niso doma disciplinirani, pa ne bodo niti v šoli, z trdimi ukrepi s strani učiteljev pa bodo postali uporniki in potem ni lahko ven s tega...Mojo mamo je, pa je to,khm...precej let nazaj v OŠ učiteljica za kitke povlekla, pa "zlasala", ker ni bila pridna in poslušna. Pa je učiteljici stisnila zaušnico, prišla domov, vse povedala..pa je imela stroge starše ko ŠUS , res..babica in deda sta bila "z vraga" , pa sta bila v 5 minutah v šoli, učiteljica je bila kaznovana, mami se je opravičila. Se je mama takrat, pred 35 leti naučila vzajemnega spoštovanja, danes je dr.prava...Vsak ima pač svoje mnenje, včasih se je pse tudi teplo :)Nevem, da bi me udaril šef v službi..ker,..sem na pesjanarju med delovnim časom...haha, bi mi lahko kar prepisal firmo..... :)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Macika na 21 Januar 2009, 23:02:46
Se čisto strinjam s tabo. Je pa po mojem mnenju tako, da so za obnašanje svojih otrok 3/4 krivi starši, nekaj navad pa seveda otroci pridobijo iz drugih 'virov'. Tole moje mnenje ima sicer dobro podlago, vendar je nebom tule na forumu razpredala  :-X
Še vedno pa sem mnenja, da je učitelje potrebno spoštovati  :)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Seerland na 22 Januar 2009, 08:17:29
Tega mnenja sem pa jaz tudi. Neglede na vse, če ga spoštuješ, te po navadi nima "na piki" ....
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Alba na 22 Januar 2009, 09:13:46
Seerland se strinjam z večino tega kar si napisala. Predvsem pa s tem, da če imaš ti fer odnos, fer odnos dobiš nazaj. Sama sem fizično sposobna marsikomu ornk zaušnico dati, pa se mi zdi, da to ni rešitev. Vse se da v končni fazi rešiti s pogovorom. tudi mene doma niso tepli.
Glede na to, da danes veliko učiteljev zapusti razred - dejstvo je, da je obnašanje nekaterih otrok prav nemogoče. Nekateri učitelji pa ne znajo že od začetka postaviti meje in odnosa, zato pa imajo štale v razredih.

Ja jaz sem hodila v OŠ delno še v času Jugoslavije in socializma.

Aja pa še to bi napisala - največkrat so na žalost starši res problematičnih otrok prav nezainteresirani kaj se dogaja v šoli, ne prihajajo na govorilne, roditeljske. Poznam en tak primer otroka, ki v Bohinju terorizira celoten razred, oče pa na prvem roditeljskem pove, da on za take bedarije nima časa.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Macika na 22 Januar 2009, 09:25:31
Iskreno povedano, če bi bila jaz učitelj, bi se mi verjetno strgalo notri, glede na to, kakšno obnašanje je v šolah sedaj prisotno.

Alba, se čisto strinjam s tabo, da je pa čisto odvisno kakšen odnos si učitelj postavi. Ko sem hodila v SŠ, smo imeli dva profesorja, da ko sta prišla v razred je bila smrtna tišina. Ampak ne zaradi strahu, ampak zaradi tega, ker sta si naredila tako. Prav tako je pri obeh bila domača naloga obvezna, če ne, si bil vprašan. Rezultat nalog: nisem se rabila učiti za teste, ker sem se snov sproti res dobro naučila. Medtem ko pri nekaterih drugih profesorjih je bil v razredu živ obup s strani nekaterih. Od obmetavanja s papirčki do nevem česa še vse. Posledica: cel razred ni razumel snovi.

In ja, takšnih staršev, ki jih opisuješ je nažalost vse več. Imajo preveč dela s službo in drugimi obveznostmi  :-\  >:(
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Seerland na 22 Januar 2009, 13:16:35
jah, jaz se spomnim e učiteljice iz OŠ in ene iz gimnazije....edini dve, ki sta imeli taki RED, da so ga spoštovali tudi tisti najhujši. V OŠ je bila to učiteljica angleščine.Ko je ona stopila v razred, smo sedeli kot bubice. Dober dan gospa učiteljica, se lepo vstali..sedite...se vsedli, odprli domače naloge...Tišina v razredu, nobenih listkov med nami, pogovarjanja, kakšni telefoni-ni variante :) Ni bila nikdar hudobna, ko pa si klepetal, te je povabila na klepet pred tablo, seveda za oceno.Tisti, ki niso bili "pridni", ali so jo naskrivaj klicali...terminator ;D so bili zunaj enkrat na teden. Ocena, ki so jo dobili, je VEDNO bila dejanska ocena znanja. Nikoli kar nek šus...Je pa res,da so si pretežno priborili le enke.Jaz sem jo vedno spoštovala,vedno bo to učiteljica, ki je meni osebno bila za vzor, zaradi nje znam danes angleščino tako dobro, kot jo in zaradi nje imam rada jezike. Vedno me je spoštovala, zato sem vedno imela domačo nalogo, vedno sem znala, ko sem bila vprašana, ker sem čutila, da ji s tem izkažem spoštovanje nazaj.
V SŠ je bila to učiteljica slovenščine. Ko je prišla v razred smo 1. dvignili senčila z oken, 2. poravnali mize, 3.izpraznili koš, 4.dežurni je v sekundi javil VSE manjkajoče in pa seveda 5. dober dan gospa profesor. Bili smo tako "poštirkani", pravi igralci, ampak naredila si je res, mi smo ga bili prisiljeni upoštevati. Ona je imela svoje govorilne ure, za vsak razred, zahtevala je, da starši pridejo in izvejo kako njihovim otrokom gre slovenščina. Takšni starši, katerih otroci so bili tako imenovani "odpadniki"-ali drogeraši, ali res preprehitro spolno aktivni, ali jezikači do konca, niso nikoli prišli. Njej to ni bilo jasno in je bila zaradi tega zelo užaljena. Želela je pač spoznati naše ozadje, naše starše, da bi nas bolje razumela, tako tudi lažje ocenjevala, spraševala, kaj jaz vem...Kakšni 2 leti sem bila ena izmed redkih, ki je pri njej imela kakšno 5. To si je po njeno zaslužil samo bog in kakšna izjema, ki ji je snov pri srcu in se je zato naučila. Slovenščino imam še vedno rada, vedno tudi rade volje komu pomagam. Spet je večji del zasluge njen :)
Hočem pač povedati, na ta svoj dolg način :-[ da je od učiteljev odvisno ogromno, prav tako pa od učencev. Z norčevanjem ali nekim "jaz hočem izstopati, vsaj po videzu,če ne znam po pameti" pač ne dosežeš veliko. Meni se zdi, da se mora vsak otrok najti v neki skupini, vsak ima svoje interese, želje...Če je kdo tisto čudo...Emo, pa naj bo. Če tako čuti, če želi živeti na takšen način, pa naj živi. Te in drugačne finte, wannabe emo (izpostavila sem emo, je pa ogromno nekih skupin) to je pa za bruhat.
Moja sestra zdaj končuje OŠ, ima še en razred...kaj mi ona pripoveduje, od tega glava voli. Ko vprašam kaj rečejo starši, ja nič, saj mu nič ne morejo ??? Tu se pa jaz več ne "zastopim" v te stvari. Kdo drug pa lahko, če ne starš?? Meni je mama sveto prisegla, da v kolikor bom tako neumna in šla BLIZU drogam, me bo privezala na radiator, da ne morem pobegnit, mi bo dajala za jest samo ne-slano in me bo odvadila tega. Ob takem ti ne pade na kraj pameti :)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Macika na 22 Januar 2009, 13:21:56
Amen!

Tudi jaz ne razumem, če starš ne more, kdo bo takemu otroku pokazal meje. Moj brat sedaj obiskuje SŠ in prav tako nemorem verjet, kakšne stvari se dogajajo.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Alba na 22 Januar 2009, 13:51:01
Seerland super napisano!
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: nezkaaa na 22 Januar 2009, 17:55:24
hja...časi so se res spremenili do amena....pa ne na boljše, ampak na slabše.
Saj vem, kako vam mladim zveni tole, kaj te stare koke tule kar nekaj v tri dni nabijajo...ampak...je res...vsaj po večini. Tudi v praksi velja pravilo, kar daš, to dobiš in enako je pri učiteljih. Seveda se najdejo kakšne svetle izjeme, kot sem jo imela jaz, ker učiteljica ni prenesla, da ve otrok nekaj več od nje, in sem bila pribita na 4, ne glede na to koliko sem dejansko znala.
Ne govorim, da sem bila zgledna učenka...verjetno daleč od tega, ker sem pogosto sodelovala pri raznih lumparijah, ampak make up in lak pri meni ni prišlo v poštev. Moram pa reči, da je moje osebno mnenje takšno, tako kot se danes oblačijo dekleta, niti pod razno ne sodi v šole. 13 letnice namazane kot 40 letnice, popki in ledvice zunaj....ok...če vam to starši pustijo...ježeš, potem pa vas nimajo radi, niti vi same sebe. Kasneje vas bodo doletele same zdravstvene težave, npr. prehlajene ledvice, kar pomeni, da vas bojo ob vsaki menstruaciji ledvice bolele, da vas bodo odpeljali na urgenco po injekcije....verjemite mi, da se ne splača...
Drugače pa Smrček, od svojih sošolk si lahko drugačna tudi na drugačen način, ampak meni se dozdeva po pisanju tvojih postov, da pač ljudje, ki niso ali ne mislijo enako kot ti, so zate navadni loleki. Če vsakega sprejmeš takšnega kot je, s + in -, ti bo v življenju malo lažje, pa še tebe bodo normalno sprejeli. Jaz se ne mažem (tu pa tam kakšna žurka), pa tudi nikakor ne izstopam po videzu,enim sem všeč, spet drugim ne, imam pa karakter in to me naredi posebno. Na trenutke sem težka, na trenutke pa cuker...+ in -kot pri vsem.
Ampak da se vrnem k temi...pravi učitelj je tisti učitelj, ki zna motivirati svoje učence, tudi tiste, ki so najhujši in vsako snov, še tako dolgočasno naredi zanimivo. Učitelj bi moral s pogovorom rešiti problem. Mogoče kdaj poklicati učenca v svoj kabinet in ga vprašat o svojih + in - , ter skupaj priti do rešitve, zakaj njun odnos škripa in kaj bi lahko naredila, da bi ga izboljšala. Ja, saj vem, da je učencev veliko, ampak da se...preverjeno...
žal pa danes za učitelje hodijo ljudje, ki niso za učitelje in so se na ta faks vpisali, ker niso imeli blage, kaj bi pravzaprav radi. Potem pa sedijo v učilnici, noge na mizi, berejo časopis, v razredu popolni nemir, njim pa dobesedno dol visi, ker on bo tako ali tako dobil plačo. Pravzaprav jim to še bolj ugaja, kot pa da morajo dejansko delati...
pa hvalabogu niso vsi učitelji isti...

lp
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: yaya na 22 Januar 2009, 20:59:52
Se še jaz oglasim.

jaz tudi mislim, da tepež v šoli ne pride v poštev. ker bi ta privilegji in lažjo pot do discipline mnogi učitelji izkoristili v preveliki meri. in bi dajali klofute za res nedolžne napakice. poznam enega učitelja, ki je nekoč učil mamo in je ves čas dajal zaušnice in podobno, nisi se smel niti premaknit, ker če ne je že letelo okoli glave. eni učenki je celo uhan iz ušesa strgal, da ji je tekla kri. ta učitelj je res pretirano uporabljal svoj privilegij, tako, da sem zelo srečna, da danes se tega ne sme več, ker kar čutim, kako bi nas oklofutal (še danes se učasih poheca glede tega).
in če že pri psih gledamo na pozitivno motivacijo in trening brez tepeža bi morali nekateri gledati tako tudi pri ljudeh. iz lastnih izkušenj vem, da je tako. imamo učiteljico, ki celo uro upije naj damo mir, pa je nihče več ne posluša in je v učilnici čisti nered. in potem je tu druga učiteljica, ki je še nisem slišala kričati, pa je ves razred tiho, če kdo klepeta ga mirno opozori in jo potem klepeton tudi upošteva. tako, da mi je res všeč njen odnos.

LP
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Macika na 22 Januar 2009, 21:14:58
Evo nezkaaa, tudi z tabo se še kako strinjam.
Na fax hodim z vlakom, ker je blizu doma in tako ni potrebe po vožnji z avtom, med svojim čakanjem na vlaku pa opazujem punce, ki so sredi zime oblečene tako pomankljivo, da mene grozi ko jih gledam. Lepo prosim, da so pri -5 stopinjah, v bundici do popka, cele ledvice in mehur ven, hlače z tako nizkim pasom, da ravno pokrijejo določene predele (in ja, tudi jaz nemaram hlač z visokim pasom, ampka sredi zime so na meni debeli 'štramplji' ko veliko plazim zunaj), tangice še 10 cm ven iz hlač. Jaz si pa mislim, punce, čez ene par let, boste pa visele na klinikah zaradi ledvic. Žalostno res. In nastavljajo se takšne vsakemu tipu, ki jo je pripravljen 'povohat'. Da o make-up - u sploh ne začnem. Namazane tako da je kar joj. In potem po vsem takem, ni nič čudnega da so učitelji 'zateženi'. Tudi oni so (povečini) starši, v veliki meri hočejo le najboljše. So pa seveda tudi izjeme.
yaya, tudi mi smo, kot že rečeno, imeli dva takšna profesorja. Ampak jaz dam pred njima kapo dol, da sta si znala tako pošlihtat razred.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Smrček na 24 Januar 2009, 17:57:29
No jaz sem bila vprašana in sem prišla brez črnih nohtov in dubla 4... res pa da sem se malo pripravljala.... :-\
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Smrček na 24 Januar 2009, 18:43:57
hja...časi so se res spremenili do amena....pa ne na boljše, ampak na slabše.
Saj vem, kako vam mladim zveni tole, kaj te stare koke tule kar nekaj v tri dni nabijajo...ampak...je res...vsaj po večini. Tudi v praksi velja pravilo, kar daš, to dobiš in enako je pri učiteljih. Seveda se najdejo kakšne svetle izjeme, kot sem jo imela jaz, ker učiteljica ni prenesla, da ve otrok nekaj več od nje, in sem bila pribita na 4, ne glede na to koliko sem dejansko znala.
Ne govorim, da sem bila zgledna učenka...verjetno daleč od tega, ker sem pogosto sodelovala pri raznih lumparijah, ampak make up in lak pri meni ni prišlo v poštev. Moram pa reči, da je moje osebno mnenje takšno, tako kot se danes oblačijo dekleta, niti pod razno ne sodi v šole. 13 letnice namazane kot 40 letnice, popki in ledvice zunaj....ok...če vam to starši pustijo...ježeš, potem pa vas nimajo radi, niti vi same sebe. Kasneje vas bodo doletele same zdravstvene težave, npr. prehlajene ledvice, kar pomeni, da vas bojo ob vsaki menstruaciji ledvice bolele, da vas bodo odpeljali na urgenco po injekcije....verjemite mi, da se ne splača...
Drugače pa Smrček, od svojih sošolk si lahko drugačna tudi na drugačen način, ampak meni se dozdeva po pisanju tvojih postov, da pač ljudje, ki niso ali ne mislijo enako kot ti, so zate navadni loleki. Če vsakega sprejmeš takšnega kot je, s + in -, ti bo v življenju malo lažje, pa še tebe bodo normalno sprejeli. Jaz se ne mažem (tu pa tam kakšna žurka), pa tudi nikakor ne izstopam po videzu,enim sem všeč, spet drugim ne, imam pa karakter in to me naredi posebno. Na trenutke sem težka, na trenutke pa cuker...+ in -kot pri vsem.
Ampak da se vrnem k temi...pravi učitelj je tisti učitelj, ki zna motivirati svoje učence, tudi tiste, ki so najhujši in vsako snov, še tako dolgočasno naredi zanimivo. Učitelj bi moral s pogovorom rešiti problem. Mogoče kdaj poklicati učenca v svoj kabinet in ga vprašat o svojih + in - , ter skupaj priti do rešitve, zakaj njun odnos škripa in kaj bi lahko naredila, da bi ga izboljšala. Ja, saj vem, da je učencev veliko, ampak da se...preverjeno...
žal pa danes za učitelje hodijo ljudje, ki niso za učitelje in so se na ta faks vpisali, ker niso imeli blage, kaj bi pravzaprav radi. Potem pa sedijo v učilnici, noge na mizi, berejo časopis, v razredu popolni nemir, njim pa dobesedno dol visi, ker on bo tako ali tako dobil plačo. Pravzaprav jim to še bolj ugaja, kot pa da morajo dejansko delati...
pa hvalabogu niso vsi učitelji isti...

lp

Če ima mnenje da je treba ljudi zasmehovati, pretepati zraven pa biti nevoščljiv so zame res loleki  ;) jaz se zaradi videza nikoli nebi premalo oblekla (moja mami bi rajši videla da zamudim celo uro kot da me pusti tako oblečeno vn...) ampak makeup in lak je pa res odločitev posameznika... Ali jaz zaradi tega kaj slabše delam? NE! ali se zaradi pretežno črnih oblačil pretepam, kradem teste itd? NE! Vrjeli ali ne jaz se med poukom nepogovarjam, še razredna pošta me obide (je enostavno ne sprejmem) in tudi pred kakšnim mesecem so moji sošolci ukradli teste (nerešene) en dan pred kontrolno in NISEM vzela testa,NIKOLI še nisem imela plonkca in nasplošno sem bila v ožjem izboru najbolj prihjaznih učencev (prejšno šolsko leto) enostavno imam temne obleke in to matematičarko moti.... res pa je da je ona ena najbolj običajnih ljudi na svetu.... jaz pa (nmalokrat slišim) sem posebna in imam tudi malo drugačen stil, ki ga zaradi učiteljev NEBOM upustila... sicer pa nevem kaj je na mojih cunah posebnega? Ker moj vsakodnevni list olek je tak: črna spodnje majica, majica (temne barve, flis ali jopa črne barve, jeans kavbojke, zimsiki štumfi, črni copati oz. škornji... Res pa je da tudi če sem večinoma prijazna znam biti zajedliva in nasplošno zatežena... sošolci me zato lepo pustijo na miru kar mi čisto ustreza.... seveda pa imam tudi v šoli priatelje torej tiste ki me sprejemajo takšno kot sem. U bistvu se naš razred deli na dva dela... enega v katerem so ''kokoške'' (naličene da komaj držijo trepalnice, lovijo fante, poslušajo le trenutno moderno s**nj* in nasploh jim je pomembno samo kako izgledajo in kako se lahko izživljajo nad nekom) in pa seveda skupina v kateri sem jaz ( normalno oblečene punce (jaz sem baje izjema) ki jm je šola celo malo pomembna venda se neučijo ravno veliko pa dobivajo pri večini predmetov cool ocene,  poslušajo vse vrste glasbe (TH,Red hot chili peppers,(tudi take ki poslušajo HSM in RBD)lahko bi napisala še veliko več o svojem klasu ampak vas nebom mučila  ;) 
meni osebno se zdi najboljša stvar da sem v skupini v kateri vsaka razmišlja s svojo glavo, in nerabi biti kot en poslušen kuža...

PS: najlepše vam vso stvar razloži moja ''slikca'' ;)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Urša in Balu na 24 Januar 2009, 19:48:40
Mi mamo takega učitla, da če en klepeta "mamo vsi nekaj od tega" ::) -Ker on ne da bi npr. opozoril učenca(ok prvo ga z glasnim tonom opozori),potem pa on z vso silo "udari" po mizi, da potem se vsi tako ustrašimo da je groza ::)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: nezkaaa na 24 Januar 2009, 20:21:21
Če ima mnenje da je treba ljudi zasmehovati, pretepati zraven pa biti nevoščljiv so zame res loleki  ;) jaz se zaradi videza nikoli nebi premalo oblekla (moja mami bi rajši videla da zamudim celo uro kot da me pusti tako oblečeno vn...) ampak makeup in lak je pa res odločitev posameznika... Ali jaz zaradi tega kaj slabše delam? NE! ali se zaradi pretežno črnih oblačil pretepam, kradem teste itd? NE! Vrjeli ali ne jaz se med poukom nepogovarjam, še razredna pošta me obide (je enostavno ne sprejmem) in tudi pred kakšnim mesecem so moji sošolci ukradli teste (nerešene) en dan pred kontrolno in NISEM vzela testa,NIKOLI še nisem imela plonkca in nasplošno sem bila v ožjem izboru najbolj prihjaznih učencev (prejšno šolsko leto) enostavno imam temne obleke in to matematičarko moti.... res pa je da je ona ena najbolj običajnih ljudi na svetu.... jaz pa (nmalokrat slišim) sem posebna in imam tudi malo drugačen stil, ki ga zaradi učiteljev NEBOM upustila... sicer pa nevem kaj je na mojih cunah posebnega? Ker moj vsakodnevni list olek je tak: črna spodnje majica, majica (temne barve, flis ali jopa črne barve, jeans kavbojke, zimsiki štumfi, črni copati oz. škornji... Res pa je da tudi če sem večinoma prijazna znam biti zajedliva in nasplošno zatežena... sošolci me zato lepo pustijo na miru kar mi čisto ustreza.... seveda pa imam tudi v šoli priatelje torej tiste ki me sprejemajo takšno kot sem. U bistvu se naš razred deli na dva dela... enega v katerem so ''kokoške'' (naličene da komaj držijo trepalnice, lovijo fante, poslušajo le trenutno moderno s**nj* in nasploh jim je pomembno samo kako izgledajo in kako se lahko izživljajo nad nekom) in pa seveda skupina v kateri sem jaz ( normalno oblečene punce (jaz sem baje izjema) ki jm je šola celo malo pomembna venda se neučijo ravno veliko pa dobivajo pri večini predmetov cool ocene,  poslušajo vse vrste glasbe (TH,Red hot chili peppers,(tudi take ki poslušajo HSM in RBD)lahko bi napisala še veliko več o svojem klasu ampak vas nebom mučila  ;) 
meni osebno se zdi najboljša stvar da sem v skupini v kateri vsaka razmišlja s svojo glavo, in nerabi biti kot en poslušen kuža...

PS: najlepše vam vso stvar razloži moja ''slikca'' ;)

že tule si se zmotila....zate je to črna normalna obleka,  za eno x osebo je pa roza....jaz te nisem označila za slabo osebo, saj v končni fazi tudi sama rada oblečem črno, zakaj pa ne? Vendar je ena stvar...ali bi na podelitev Oskarjev tudi prišla s črno pobarvanimi nohti? Verjetno da ne. Črni lak je vseeno zelo kričeč, tako da ti predlagam, da imaš v času pouka nalakirne nohte s pastelnimi barvami oz nežnimi. Še vedno izgleda kul, pa še lepše je videti. ;)
črno pa imej čez vikend, ko se dobiš s prijateljicami.
Neko pravilo vseeno velja, manj je več.
Bova to temo nadaljevali kje drugje, tule so "glavni" problemi z učitelji

lp
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: TYASHY na 24 Januar 2009, 20:32:51
Oila!
Macika, Ninci, hvala za odgovore :) Najbrž je res.
Smrcek, jaz sm s tabo v drugi skupini  8) Letos so me prvič ''zmejkali''(naličili)  pa še to za to, ker smo se slikali.  :) Ampak js se oblačim v use sorte, ne samo eno barvo npr.
Je pa s to učitelvo tko, da me je učeri spet ob živce spravla, ker je bilo vprašanje ali je bolj srečen človek z željami ali brez. In sem pol napisala svoje mnenje, da je odvisno mogla bi pa napisat mnenje avtorja. Nevem, meni je logično, da na vprašanje izraziš svoje mnenja razen če navodilo pravi drugače.   >:(  Enkrat ji bom pomoje vse besede ponesreči zmetala v faco.  >:(
Drugače se pa z drugimi učitelji večinoma super razumemo sploh tistimi izven šole, celo darila za Novo Leto dobijo. 8) :)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Kateeq na 24 Januar 2009, 22:24:35
Še par mojih izkušenj...
Pri nas učitelji ne kompicirajo zaradi izgleda. Sicer nasploh na šoli ni praktično nikogar, razen dveh ali treh devetošolcev, ki bi po videzu pretirano izstopal, niti ličimo se ne večinoma do devetega razreda, pa še devetošolke se ne vse... Tako, da ni nihče ne izstopa pretirano na tak način in se zato vsaj običajno učlitelji vzdržijo pripomb na naš videz. Sama se oblačim sicer malo bolj neobičajn od sošolk (zelozelo barvito in pisano ><) in mi ni še nikoli nihče nič rekel. Nohte si praktično edina v razredu mažem (občasno še dve sošolki) in to vedno z živimi barvami (rumena, oranžna, rdeča, modra, zelena, vijolična), pa še nikoli nobena učiteljica ni imela pripomb. Tako da vsaj glede tega pri nas nasploh nimamo problemov. Naš razred pa velja nekako za najbolj "težek" razred na šoli, tudi razredničarko imamo precej zateženo tako, da je več problemov s področja odnosov med nami in z učitelji, pa raznorazne bedarije se najdejo. Lansko leto smo imele s sošolkami kar precej težav, zaradi dveh sošolk ki sta prišli v 5. razredu s podružnice in se nikakor nista mogli vklopit v razred. Razredničarka je vso krivdo zvalila na nas češ da ju ne sprejmemo in ju imamo za manj vredne in blablabla, morale smo hoditi na dodatne razredne ure in oni dve sta si izmišljevali stvari, zaradi katerih sta dve sošolki celo dobili ustni opomin. Potem smo se enkrat pač uprle in razložile vse kar je bilo, pa se je bolj ali manj uredilo. Čeprav tisti dve sošolki še letos povzročata probleme...
Sicer pa sem sama odlična učenka že vso osnovno šolo in sem med učitelji precej priljubljena. Vsaj meni se zdi, da od mene (pa nisemle jaz, še nekaj sošolk) več pričakujejo od ostalih sošolcev, na nek način pa imam tudi kak manjši privilegij...  :)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Seerland na 25 Januar 2009, 10:51:48
Kateeq   pošteno povedano. Seveda se od odličnjakov pričakuje več, to pa le zato, ker učitelji vidijo potencial in te želijo pripraviti, da se še bolj potrudiš, sploh v osnovni šoli, da te nekako pripravijo da srednjo, ki je težja in zahteva veliko več truda. Tudi jaz sem bila celo OŠ odličnjakinja, tista taprava s samimi petkami, pa sem bila vedno vprašana najtežje snovi, če sem pa kdaj doma pozabila zvezek z domačo nalogo, pa sploh ni bilo panike, sem lahko jutri prinesla, so mi verjeli. In to je bil pač privilegij.

TYASHY če je v navodilu pisalo izrazi mnenje avtorja, potem nisi imela prav. Če je v navodilu pisalo izrazi svoje mnenje, potem ti predlagam, da pošlješ v šolo mamo, da se malce pogovori z učiteljico in ravnateljem. Tvoje mnenje, je tvoje mnenje, to kar si ti misliš o prebranem. Osebno mnenje učenca se lahko ocenjuje le pravopisno in zgradbeno, koliko si se potrudila, da bi prebrano razumela, da bi mnenje obrazložila, torej zakaj ja in zakaj ne. Vsebine, torej če si se ti odločila za ja, učiteljičino mnenje pa je ne, se ne ocenjuje. Tvoje MNENJE o neki zadevi je tvoja stvar.

Smrček vedno se razred deli na več skupin. Mi niti v OŠ niti v SŠ nekih "kokošk", ki bi se oblačile v rozo, imele nalakirane frizure in nohte, pentljo v laseh, kaj jaz vem, bile "presrane" nismo imeli. Bilo pa je vedno več skupin deklet in fantov. Fantje so eni pač oboževali avtomobile, zbirali sličice, drugi bili resni športniki, tretji bili bilj s "hribov", so imeli zelo radi naravo, jim ni bilo mar kako so oblečeni, samo da se dobro počutji. Učitelji se niso kaj preveč obremenjevali z izgledi fantov. Nihče niti ni izstopal. Medtem ko punce lahko v šoli zelo izstopajo. Meni osebno je bila bedarija v šolo(SŠ) priti v petah, če sem vedela, da me čaka milijn stopnic...V petah pač greš, ko nisi v šoli.Tiste talentke, ki so bile toliko pogumne so bile seveda deležne posmeha s strani dijakov in učiteljev :)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Alya na 25 Januar 2009, 12:52:31
Če smo že pri izgledu.. oblačim se drugače od sošolk, tudi nohte imam v bistvu edina v razredu polakirane z bol živimi barvami pa me nihče grdo ne gleda. Imamo edino enega učitelja, ki ga zelo moti če ima kakšen fant hlače malo bolj pod pasom in predogle lase  ???  Sicer nismo ravno najbolj priljubljeni pri učiteljih oz. sploh nismo. 8.b je najhujši razred na celi šoli, ko se zgodi kaj nezaželjenega najprej posumijo na nas (pa nas je samo 13 v razredu). In zaradi tega slovesa nas veliko učiteljev za*ebava sploh učitelj matematike  ::)  Sošolci se načeloma razumemo super, edino na začetku tega leta smo si bili zaradi enih brezveznih stvari nekaj v laseh z devetarji ampak smo bolj ali manj razrešili in se zdaj več ne gledamo kot pes in mačka  :D
Imam pa enega sošolca, ki mu dobesedno dol visi za šolo. Spraševanje mu napovejo dva tedna prej pa se nič ne uči. In mu vedno znova dajo še eno priložnost da si popravi, tako, da pri enem predmetu za samo eno spraševanje dobi tri nezadostne, mogoče celo kakšno zadostno pa še to mu pogledajo skozi prste. Z njim imamo v razredu največ težav, je šlo kar nekaj razrednih ur zaradi konfliktov med njim in nami pa se še vedno ni razrešilo.  :-\
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Alba na 26 Januar 2009, 09:11:42
No jaz sem se v srednji šoli oblačila malo drugače, sem imela skaterski stil, imela sem sošolko, ki je bila vedno v črni barvi, pa sošolca, ki je bil metalec po duši in po izgledu. Nihče od nas ni imel problemov in vsi smo bili med boljšimi učenci v razredu. Vsak se oblači tako kot mu paše in vsak ima svoj stil. Danes v moji garderobi prevladuje črna, pa ne zato ker sem rokerica po duši, ampak zgolj iz enega samega razloga - ni treba pretirano razmišljati kaj skombinirati skupaj.

Resnično razliko v stilu oblačenja je bilo opaziti na fakulteti, kjer so obstajale fensi damice iz Ljubljane, ki so se držale zase.

Tyashy tudi jaz sem imela malo problema pri slovenščini, ker sem velikokrat razumela pesmi drugače, kot pa je uradna verzija bila, ki smo se jo morali naučiti. Ampak v končni fazi, če učitelj zahteva da znaš to, se pač to naučiš. Lahko pa poleg tega morda izraziš svoje mnenje. nekateri učitelji imajo radi, da poveš tudi svojo interpretacijo.

Macika tisto o ledvicah je res grozno. Naj pomislijo ne samo na ledvice, tudi na samo plodnost.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: ABBY LABRADOR na 24 Februar 2009, 13:21:42
Če smo že pri izgledu.. oblačim se drugače od sošolk, tudi nohte imam v bistvu edina v razredu polakirane z bol živimi barvami pa me nihče grdo ne gleda. Imamo edino enega učitelja, ki ga zelo moti če ima kakšen fant hlače malo bolj pod pasom in predogle lase  ???  Sicer nismo ravno najbolj priljubljeni pri učiteljih oz. sploh nismo. 8.b je najhujši razred na celi šoli, ko se zgodi kaj nezaželjenega najprej posumijo na nas (pa nas je samo 13 v razredu). In zaradi tega slovesa nas veliko učiteljev za*ebava sploh učitelj matematike  ::)  Sošolci se načeloma razumemo super, edino na začetku tega leta smo si bili zaradi enih brezveznih stvari nekaj v laseh z devetarji ampak smo bolj ali manj razrešili in se zdaj več ne gledamo kot pes in mačka  :D
Imam pa enega sošolca, ki mu dobesedno dol visi za šolo. Spraševanje mu napovejo dva tedna prej pa se nič ne uči. In mu vedno znova dajo še eno priložnost da si popravi, tako, da pri enem predmetu za samo eno spraševanje dobi tri nezadostne, mogoče celo kakšno zadostno pa še to mu pogledajo skozi prste. Z njim imamo v razredu največ težav, je šlo kar nekaj razrednih ur zaradi konfliktov med njim in nami pa se še vedno ni razrešilo.  :-\

Pri vas vsaj posumijo kot na cel razred. Če se pri nas kaj zgodi(zvezi 7. razredi) najprej posumijo mene in mojo sošolko.
Če pride do kakšnega pretepa itd. Takoj najprej: " A sta ble Sara in Monika zraven?". Jah...
Drugače mi nimamo problemov z učitelj. No razen pri Angleščini in Slovenščini se večinoma kregamo ::).
Ja ponavadi sta vzrok Monika in Sara ::)

No jaz imam pa tako sošolko. ::)

Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Smrček na 24 Februar 2009, 13:38:57
Zakaj? Sej pri nas so tudi ljudje k so glavni ''osumljenci'' ::) Samo da so ponavadi res krivi! >:D  Ampak tožimo se pa ne ravno... kjer meni bi bilo zoprno moji učiteljici (ki je BTW grozno starokopitna) govort kaj mi je rekel en moj sošolec, ker gre ponavadi za stvari ob katerih bi razred umrl od smeha! Vam rajši niti ne omenjam... Ampak zoprno je da ''ta pridni'' (sej jaz sem pridna samo zato da se večine predmetov nerabim učliti) VEDNO nasrkamo! jaz pri  večini predmetov sedim zraven (oz pred njim) fanta, ki daje čudne pripombe skozi celo uro! Jaz se nemorem skoncentrirat če mi un blebeta takšne stvari! potem pa sploh MATa k mi negre... on je tam ''as'' mi lahko najeda! enkrat ga bom brclna nekam!

PS:Zdaj smo tudi mi najtežavnejši razred!! Smo meli ''predavanje'' ki je ponavadi potrebno šele v 9!!
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Smrček na 24 Februar 2009, 13:42:24
Citiraj
ali bi na podelitev Oskarjev tudi prišla s črno pobarvanimi nohti? Verjetno da ne

o ja bi! Pa še kako! Sploh če mi bi bilo ime Bill kaulitz!
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: *star* na 07 Marec 2009, 22:57:53
Imam ravno zdaj čas...  hehe
No, naš razred je pa včasih bil najbolj priljubljen med učitelji. Zmeraj so pravili, da smo odgovorni, med poukam smo vestni in pridno sodelujemo, redno delamo domače naloge itd... N
no zdaj se je to "malo spremenilo", kot smo učasih delovali za "superduper" razred smo zdaj ravno nasprotje. Ampak še vseeno pa ne tako, da bi imeli potem kakšne težave z učitlji. Je pa res, da smo pri nekaterih predmetih razdeljeni po skupinah in "naša" skupina deljuja bolj za tako, da ne dela domačih nalog, ma bol slabe ocene itd. Tako, da enkrat se je zgodilo, da je druga skupina, ki je bolj pridna špricala matematiko in nas je potem učitelj matemtike nas obtožu, zakaj smo šprical in nam skoraj dal neopravičene ure, ker nam ni verjel.
No, mene imajo učitelji malo " na piki", ker malo klepetam med poukam in povem vse kar mislim in nic ne "lezem v rit"... Tudi domačče naloge so pri meni bolj tako tako... Zaradi oblačenja pa jaz nimam problemov, ker se ne oblačim nič kako kaj nenavadno edin to, da imam hlače bolj pod pasom... Hehe. Pa bolj živo se oblačim.Nohtov jaz nikoli ne bi imela črnih, ker je meni osebno to grdo. Nič pa nimam proti, če se kdo tako maže in oblači. Saj imam najbolšo prijatlejico tudi tako... :D Malo bolj "odštekano"... hehe 

lp

Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Urša in Balu na 08 Marec 2009, 10:29:11
Cjoj mi smo v petek pisali matematiko, in smo imeli-nekateri tako "smolo" ::)
1. 15 minut nismo pisali...ker nas je presedel in še mize smo morali sem ter tja "dajat" itd.
2. Takoj ko smo začeli pisat sem morala jaz in še 2 sošolca ustat in se vrtet, da nas je pregledu če imamo kje kaj napisano[in jaz si zaenkrat še sploh nič ne delam-posebej ne pri mati..], no pol čez 15-20minut sem se jaz spet morala ustat in se spet vrtet.. ::) 
Potem je šel k sošolki[ki se težje uči] in se "drl" na njo "da ne tak.." in s tem je motil cel razred. Potem ko je bilo še nekje 20minut do konca, je začel razlagat, kaj se je njegovemu prijatelju zgodilo, ker je "tako sedel"-da ni ravno sedel...in potem je to 5 minut razlagal..
in kako se naj potem skoncentriramo? ::)
Jaz sem mu mislila povedat, da naj bo že tiho, ampak raje nisem, ker vem da bi še bol govoril..
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: esta na 08 Maj 2009, 19:32:28
V OŠ je bila to učiteljica angleščine.Ko je ona stopila v razred, smo sedeli kot bubice. Dober dan gospa učiteljica, se lepo vstali..sedite...se vsedli, odprli domače naloge...Tišina v razredu, nobenih listkov med nami, pogovarjanja, kakšni telefoni-ni variante :) Ni bila nikdar hudobna, ko pa si klepetal, te je povabila na klepet pred tablo, seveda za oceno.Tisti, ki niso bili "pridni", ali so jo naskrivaj klicali...terminator ;D so bili zunaj enkrat na teden. Ocena, ki so jo dobili, je VEDNO bila dejanska ocena znanja. Nikoli kar nek šus...Je pa res,da so si pretežno priborili le enke.Jaz sem jo vedno spoštovala,vedno bo to učiteljica, ki je meni osebno bila za vzor, zaradi nje znam danes angleščino tako dobro, kot jo in zaradi nje imam rada jezike. Vedno me je spoštovala, zato sem vedno imela domačo nalogo, vedno sem znala, ko sem bila vprašana, ker sem čutila, da ji s tem izkažem spoštovanje nazaj.

Seerland, na kero šolo si ti hodila, in kako se je pisala, učiteljica, ker mamo mi ful podobno.
Lp,e
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Seerland na 08 Maj 2009, 21:17:58
Hodila sem na OŠ Zgornja Kungota. Je ista?? ;D
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: nejc1 na 20 Maj 2009, 08:41:58
mi imamo pa težave ponavad pri izbirnem predmetu nemščina in pri angleščini tam se vedno deremo pa vsak glas se glasi takole  8)  A BOSTE NEHAL MULARIJA pa ponavat še zmepm nejc a si bil spet ti tist
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: esta na 25 Maj 2009, 17:20:06
ne, ni ista :( ampak učiteljica sta pa podobne.
lpe
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: nejc1 na 04 Junij 2009, 19:48:31
Včeraj sem učitelja geografije tako zjezal da bi mi skoraj dal klofuto. >:(
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: airedale10 na 11 Januar 2010, 15:11:33
v prvem drugem in tretjem razredu me je učiteljica b razreda imela na piki.ko nas je imela švz sem naprimer skočila približno kot ostali, vedno pa sem morala še 10-krat skočiti pred razredom.ker sem bila dobra učenka in so me učiteljice imele rade me je to motilo.oče jo je opozoril, ta pa se ni poboljšala in naslednjič je pri švz pred celim a in b  razredom začela govorit, kako se očetje pritožujejo ker kriči.takoj drugo leto ko smo dobili novo učiteljico mi je šlo zelo dobro.

                                                           lp.rebeka
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Ron**Kala na 11 Januar 2010, 18:28:52
Jst se kar dobor razumem z učitelji,kdaj pa kdaj se kaj zgodi,ampak ne neki zelo hudeha.Itak pa sovražim vse učitelje od A do Ž.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Ron**Kala na 11 Januar 2010, 18:32:37
Aja pa še to.Kot razred smo pa grozni.Na komferenci (ne vem kao se točno napiše) so govorili samo o nas kakih 20 min,tako da smo res grozni ::) ::)
Eni pa že malo pretiravajo npr. 2 pri nas že špricata (nista pr pouku) itd..
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: tajka na 20 Januar 2010, 21:21:30
EH PRN NAS JE 9.A NAJHUJŠE KAR SE TI ZGODI... ::) HEH heh
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: nejc1 na 21 Januar 2010, 21:20:05
V naši šoli 8. razredi vodimo. :P
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Kateeq na 03 Februar 2010, 22:08:35
Naš razred ima tako strašno čast da imajo posebej za nas v ponedeljek zjutraj sestanke. Pa res nismo neki brezupni primerki, je pa res da zafrkavamo vsakega učitleja ki se nam pusti, to je pa večina.  ;)
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: Samoyed lover na 30 Maj 2010, 12:29:29
Jaz nimam nekih velikih problemov z učitelji, ker sem se popravila in sem bolj pridna v razredu, včasih pa so me vsi grdo gledali. Res je, da še vedno povem v obraz kaj si mislim in kaj me moti, ampak se trudim, da nisem "glasna" :D

Je pa res, da imam probleme z učiteljico za angleščino, ta ženska je neprestanoma slabe volje, zgleda kot, da je jezna na ves svet. Čeprav sem bila pri njej vedno pridna me je vedno nahrulila, ker sem pač imela grdo domačo nalogo napisano (kmam probleme z pisavo, ker grdo pišem), točno je gledala kdaj me bo lahko nadrla in ko me je dobila mi je vzela zvezek strgala list in se zadrla " Ponovno napiši!"

Pa vedno na hodniku v šoli me gleda kot, da sem ji moža ubila. Z tistim grdim pogledom me gleda od glave do pete. Nimam pojma zakaj. Včasih so mi sošolci rekli, da je ljubusumna, ker znam tako dobro angleško :D Vglavnem pisali smo test angleščino pa mi je dala 4 zaradi pisave, potem pa mi testa ni hotla vrniti in testa še zdaj nimam.


Imela pa sem probleme v 1,2,3 razredu oz. smo jih imeli vsi. Učiteljica nas je tepla dobesedno. 1x mi je skoraj zvila prst, ko sem bila še majhna. Moja  mama je hodila v šolo, ker nisem upala iti v šolo, ker nas je tepla, potem pa se je delala nevem kako prijazno, kot, da ni nič narobe.

V 4 razredu smo dobili novo učiteljico, na koncu razreda je rekla, da bomo nasljednje leto dobili nazaj tist učiteljico, ki nas je tepla. Ampak smo se uprli in vse povedali kaj nam je počela. In je izgubila službo.
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: šeli na 26 Julij 2010, 09:27:16
Jaz mislim takole...če učitelj naredi krivico, jo more plačat  >:D (lepo ali pa grdo-večinoma drugo)
Čeprav je mami rekla:''kar reče šica gre skoz en ušes v glavo skoz ta drugega pa ven!!!''

Pa me imata samo dve (mogoče tri) učitelci(e) na piki, druge pravijo da sem zelo vredu (vsaj moji mami)...mogoče, ker imam dobre ocene...
Glede domačih nalog...delam-absolutno...večinoma...,če imam slab dan, to takoj ugotovim in naredim samo pol naloge, ker je učitelca za slo še dosti vredu pri nalogah in nasploh...d.n. za anglo ne delam ker na kontrolira...za mato pa se bolj trudim...

Citiraj
se trudim, da nisem "glasna"  :D

Hvala enako ;D
 :P

Drugače pa večinoma dremam med uro-ali klepetam, si dopisujem...Se mi je enkrat zgodilo da je učitelca za bio vidla kaj sem napisala sošolki na listek...in je p%&$#?!a...
Naslov: Problemi z učitelji
Prispeval: nejc1 na 18 September 2010, 18:23:47
Hehehe

Imamo že na začetku leta vsi probleme.Kaj bo šele na koncu!!?? >:D