PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Temo začel/a: nyssa na 01 Oktober 2007, 20:58:47

Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nyssa na 01 Oktober 2007, 20:58:47
Takole:zanima me,kolikokrat praznite vašim psom vrečke in ali to počnete sami?
Jaz to počnem sama,ker sem se pač naučila in mi ni treba Paxxa vlačit k veterinarju.
Je rahlo ogabno in smrdljivo,ampak kar je treba je treba.  :-X
Kaj potrebujemo:
-psa
-mogoče pomočnika,da bo držal psa,ker ne uživa ravno zraven
-papirnate brisačke ali karkoli za brisat
-sposobnost dihanja čez usta in ne čez nos
Takle pa je postopek:
Postavim ga tako,da stoji in ga primem za rep. Rep dvignem visoko,da se zadnjična odprtina izboči,potem položim palec in kazalec ob analno odprtino. Stisnem skupaj in potisnem navzgor(proti analni odprtini). Če so vrečke polne,potem ven špricne zelo smrdljiva(vonj po starih ribah) tekočina. Ponavadi špricne kar v ravnem toku-seveda pa psa obrišem vsakič. Postopek ponavljam,dokler nič več ne špricne ven.
Takole  :P
Priporočam,da to počnete v kopalnici,da se da pobrisat s ploščic in pa da ste oblečeni v kakšne stare cunje,ki jih lahko takoj vržete v stroj.

+1
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: LeA :) na 01 Oktober 2007, 21:26:37
Zakaj pa je to sploh treba delati?
Prvič slišim za kaj takega :-[ .
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nyssa na 01 Oktober 2007, 21:40:12
Kadar se vrečke ne praznijo same.
Lahko se napolnejo,vnamejo,okužijo ali zagnojijo. Ko niso izpraznjene psa motijo-lahko se drsa po tleh,se grize okoli zadnjika ali liže okoli tistega predela. Pojavi se lahko tudi oteženo iztrebljanje.
To se zgodi zaradi mehkega blata,ki vrečk ne prazni,kot to počne trše blato. Te žleze(vrečke) psi uporabljajo za pisanje skritih sporočil drugim psom.
No,v glavnem Paxx ima sicer normalno blato,ampak vrečke mu moram vseeno vsake toliko izpraznit.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: aska na 01 Oktober 2007, 22:51:21
Pri nekaterih psih je to pogost pojav in ponavjajoč žal :-\. Pri nekaterih pa do tega ne pride :)

nyssa odprla si dobro temo in koristno :)

lp
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nyssa na 01 Oktober 2007, 23:06:21
Hvala aska! Sama sem marsikje iskala,kako to narest,pa sem šla kar do veterinarja in vprašala-potem pa sem doma poskusila. Paxx sicer ni imel kakih hudih znakov-samo vsake toliko je malo posmrdelo po ribah,pa sem si mislila svoje  :-\
Aja,pa da še povem-pri pogostih vnetjih anlnih vrečk se ponavadi svetuje operativna odstranitev le-teh,mnenja glede tega pa so deljena...
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Ovcka na 02 Oktober 2007, 17:44:17
hej

Tudi moja zverinica se velikokrat lize okrog tistega predela, vcasih tudi zaznam tisti vonj po ribah, tako da sem tudi ze pomislila na te analne vrecke. Pa sem zadnjic nasla en video, kako se jih izprazni, in prebrala kup navodil, ter poiskusila, ampak ne vem ce sem se zadeve lotila pravilno. Namrec izteklo je le par kapljic, tako da potem nisem vedela, ali delam prav ali ne, ali pa ni kaj za izpraznit. Bom ob priliki poiskusila se enkrat, ce bo pa se vedno isto, bom pa pri naslednjem obisku veterinarja prosila ce demonstrira..

Lp..
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nyssa na 02 Oktober 2007, 18:00:19
Če so vrečke ful polne,to kar šprica  :-X
Pri Paxxu ponavadi na začetku izteče par kapljic(belkaste barve) potem pa se začne zares  >:D
Drugače pa niti ne vem koliko to računajo veti-ima kdo kak podatek?
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: regga na 02 Oktober 2007, 18:13:33
Prejšna psica je imela non-stop vnete analne vrečke in se je tudi veterinar vsakič matral, da jih je spraznil. To se je začelo pojavljati pri njenih petih letih, prej pa ni bilo problemov.

Pri zdajšni psici pa mi včasih ostane packarija na rokah, če jo samo v naročje primem :-\ . Pa včasih tudi zavoham kar tako, ko se jo še dotaknem ne.Iz ene skrajnosti v drugo... ::)

Predvidevam, da se ji same dobro čistijo in meni tega ni treba početi.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: zvezdicazaspanka na 02 Oktober 2007, 20:03:35
Mojemu Lumpu so se začele polniti že pri enem letu ali celo nekoliko prej. In potem se je to nonstop ponavljalo, spremenili smo prehrano, da bi bilo blato bolj trdo, pa se je to kljub temu to dogajalo. Potem mu je veterinar začel žleze spirat, mu notr dajat zdravila pa vseeno ni bilo bolje. Potem ko smo ga kastrirali pa so mu hkrati odstranili analne že zravn, in od takrat je seveda super.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Felina na 02 Oktober 2007, 21:27:06
Vzrok za vnete analne vrečke, kjer se nabira tekočina, ki ni podobna olivnemu olju in gre iztisnit s težavo je alergija na hrano...se mi zdi, da je takrat boljše odpraviti in poiskati probleme v tej smeri, kot pa operacija...ker s tem se vzrok ne pozdravi. Plus tega izpiranje analk lahko povzroči več škode kot koristi, če se pri psu ponavlja v nedogled.

Jaz sem imela eno leto probleme z analkami pri mojem psu in ker nisem pristala v operacijo, sem iskala pravega veterinarja, ki mi je z enostavno dieto olajšal stvar...sedaj nimamo več problemov že pol leta, prej pa so izpirali, stiskali in ne vem kaj še vse, da je imel pes rit že kot pavijan, da ne govorim vseh psihičnih obremenitev pri veterinarju.

In še to, jaz raje vidim, da mi veterinar stisne analke skozi ritko, tako da da prst v ritko in jih izprazni, kot pa s stiskanjem odzunaj...je veliko lažje, bolj temeljito in manj boleče pri psih, ki imajo vnete in razbolele analke.

Sploh pa se mi zdi stiskanje analke za brez veze, če pes nima problemov, popolnoma nepotrebno.

Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: linchaich na 07 Oktober 2007, 02:07:44
Sploh pa se mi zdi stiskanje analke za brez veze, če pes nima problemov, popolnoma nepotrebno.

Prav si napisala, ampak ne samo da ni potrebno, temvec s tem lahko naredis vec skode kot koristi. Lahko se ti zgodi, da bos moral to potem vedno poceti. Ni nujno, lahko pa se zgodi.

Midva sva tudi dala na operacijo Dono. Ona je imela res hude probleme. Eri sva tudi velikokrat stiskala vrecke, ampak malo manjkrat kot Doni, zato se za operacijo takrat SE nisva odlocila. Lina in Aika pa sta zaceli spuscati smrad po kakem letu skupnega zivljenja z Ero in Dono - vsake toliko, s tem da smo jima vrecke stisnili samo enkrat pri veterinarju - sama nisva mogla (pa mi je zal za to!!!).
Pri Doni je bilo blato vedno mehko, nikoli ni bilo klobase, ampak v glavnem driska, tako da se vrecke nikakor niso mogle prazniti. Vrecke sva stiskala na 2 tedna, s tem da ji je po dveh tednih ze teklo ven samo od sebe. In ker je bila potrebna operacija - sterilizacija, sva se odlocila se za odstranitev analnih vreck. Narocila sva se kar pri Matku v Topolšici (mu zaupam), kjer sva bila zelo zadovoljna s posegom (pa celo ceneje je kot v Lj). Res pa ji je med operacijo ena zila pocila in smo imeli kar nekaj problemov na racun tega, pa se gazo je imela kar prisito na rito, da ji je vse skupaj drzalo. Matko je po operacji povedal, da tako velikih analnih vreck se ni videl in dva sva se odlocila zelo pravilno, ko sva jih dala odstranit. Celo tako velike so bile, da je imela se vec kot en mesec kar luknjo v riti, tako da ji je uhajalo blato. Moram rect, da je bilo kar tezko, pa niti nisva vedela ali bo sla odprtina tako skupaj, da ji blato ne bo vec uhajalo ali ne. Ampak ... danes je zadeva super, ni boljsega. Od operacije je okoli 2 leti.
Sedaj sva opazila, da so imele ostale psice s tem problem v glavnem samo zaradi Done. Takoj, po Donini operaciji se je stanje pri ostalih psicah spremenilo. Lina in Aika nikoli vec ne spuscata smradu, Eri pa stiskava vrecke nekje na pol leta ali vec (stiskava pa od zunaj). Je pa tudi res, da Era od takrat je samo ene brikete in da se je tudi njej prebava uredila - skoraj vedno klobasa.

Lahko da ta vonj sporoca tudi rangiranje, kajti Dona je bila nekje med zadnjimi po lestvici, ostale pa so ji (moje sklepanje) hotele dokazovati, da so nad njo. Kaj pa vem, ampak meni je to prislo na pamet. Ali ima se kdo izkusnje z vnetjem vreck pri vecih psih - da ima vsaj dva psa doma?

Operacija analnih vreck pa ni kar tako ... pes ima probleme, dajmo ga operirat. Psi se z analnimi vreckami oziroma z izlocanjem tega vonja tudi sporazumevajo. Pomagajo tudi pri kakanju. Za tako operacijo se je potrebno skrbno odlocit in pred njo poskusit marsikaj drugega.
Tisti, ki ste imeli probleme z vreckami ... kaksno blato pa so imeli vasi psi? Ste prej poskusili zamenjati brikete ali hrano na splosno?

Za izpiranje analnih vreck pa mi nikoli ni nihce omenil, tako da to prvic slisim.

Lp, Ursa
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: regga na 07 Oktober 2007, 11:00:19
Glede tistega občasnega smradu...Jaz si predstavljam da se psu takrat spraznijo vrečke in zato je stiskanje nepotrebno. Imam prav  ???
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: kanchy na 07 Oktober 2007, 11:04:29
Mislim, da začne smrdeti ko so vrečke prepolne in je zato potrebno praznjenje  ;)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: regga na 07 Oktober 2007, 11:15:20
kanchy, samo pri nas je tako, da na vsake toliko zasmrdi in na tleh ostane packarija. Če jo pa slučajno tisti dan v naročje primem, mi pa na rokah ostane. Potem je spet v redu kakšne 14 dni. Nikoli se pa ne drajsa z ritjo po tleh, zato mislim da mi ni treba skrbeti.

Recimo pri prejšnji psici pa nikoli, ampak res nikoli nisem zavohala smradu. Se je pa psica kar naprej vozila z ritjo po tleh in kar naprej je imela zamašene in zagnojene vrečke.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: kanchy na 07 Oktober 2007, 11:30:32
Za našo vem, da ko začne smrdeti, se praskati in ji začne odpadati dlaka, so to polne vrečke. Lahko da si znajo kakšni psi sami to čistiti  ???
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Felina na 07 Oktober 2007, 13:53:00
linchaich....izpiranje bi naj pomagalo ob hudem vnetju in nabiranju gnoja v analkah......skozi luknjico v analko potisnejo nekakšno cevko in spustijo noter jod, ga pustijo v psu en dan, potem imaš vse tepihe rjave od joda in drugi dan bi naj šel ves ognjojek iz analke.....kot sem rekla...bi naj šel...pri nas ni bilo uspeha, pes je bil že čist na koncu, ko je samo videl, da se vozimo v smeri veterinarja(baje je kar boleče). Čeprav morem priznati, da je pa bil s tem spiranjem kar velik uspeh pri stalih psih, od katerih sem dobivala informacije, zato sem tudi pristala v to....v bistvu so me postavili pred dejstvo ali spiranje ali pa operacija....diete ni nihče niti omenil. In ker izpiranje ni pomagalo, operacija pa je pri meni na spisku takrat, ko izčrpam vse možnosti, smo iskali dalje.

Moj je imel vedno trdo blato in driskice so zelo redke. Če pa se je slučajno kakšna pojavila, smo že skorajda drugi dan lahko šli k veterinarju...sedaj, ob dieti naj bo mehko, trdo, driska, vseeno, z analko ni problemov...zaenkrat...je treba potrkat. Pa dieta ni ne vem kaj...samo nekaterim stvarem na katere je očutljiv se je treba izogibat in to je to.

Medtem ko pa pri tadrugem pa je tako....začne smrdet kot pok, potem nekaj časa smrdi, potem še malo bolj smrdi, ko vedno manj smrdi in neha smrdet...takrat predvidevam, da si je izpraznil...še nikoli v treh letih ni potreboval pomoči.

Čeprav sem tudi sama razmišljala, da more biti kakšna povezava med rangiranjem in označevanjem teritorija in temi žlezami. Saj skoraj vsaka žival nekaj označuje iz kakšnih žlez in pri psih je že to toliko zatrto, da tudi sama funkcija žleze odpoveduje. Zanima me, če imajo kaškni dominantni klateži tudi probleme z nepraznjenjem žlez in vnetji.  ???
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lanabela na 07 Oktober 2007, 18:40:06
Pri naših psicah (teh ki jih imamo zdaj) ni nobenih problemov - no ena je imela enkrat precej hudo vnetje, tako da je bilo treba vrečke spirati in potem še par mesecev stiskati takole na tri tedne približno (sicer vem, kako se to dela, a raje vidim, da naredi veterinar tako kot je treba). Ko se je povsem pozdravilo je bil mir. Večini psic ni bilo treba prazniti žleze niti enkrat, pa so že krepko v letih. Je pa imela težave ena že pokojna psica, tej je bilo treba prazniti žleze na 14 dni menda kar dve leti. Seveda so jo hoteli operirati, ampak meni se ni zdelo potrebno. Potem, ko smo žleze dolgo praznili tako pogosto, da se nikoli niso pretirano napolnile ali celo vnele (torej prej, preden je pokazala kakršne koli znake nelagodja) se je zadeva uredila, čas med praznenji se je podaljševal in nazadnje sploh ni bilo več potrebno.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: *LuNa* na 09 Oktober 2007, 14:37:23
Jaz bi dodala samo to, da če se pes drsa po riti, niso nujno vzrok analne vrečke. Pri svoji psici opažam, da se ful drsa tik pred gonitvijo in prve dneve gonitve - očitno jo moti ali pa celo boli, ko začne spolovilo zatekat.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lanabela na 09 Oktober 2007, 14:58:39
ali pa tamale gliste
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: tjas na 09 Oktober 2007, 16:56:41
Glede tistega občasnega smradu...Jaz si predstavljam da se psu takrat spraznijo vrečke in zato je stiskanje nepotrebno. Imam prav  ???

Ali pa ga pes pošteno spusti! ;) :P ;D
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: regga na 10 Oktober 2007, 08:19:06
Ali pa ga pes pošteno spusti! ;) :P ;D

Ampak takrat je drugačen vonj, kot pa iz analnih vrečk  ::)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: mun na 04 November 2007, 19:15:32
ja nekateri zganjajo paniko češ pes ima parazite ker se "sanka" po zadnji plati velikokrat pa so samo analne vrečke zamašene :D
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nadina na 06 November 2007, 12:49:46
Mi imamo dva - fanta in punco (10 in 9 let) - in nobeden od njiju ni imel nikoli problemov z analnimi vrečkami.

Hranimo ju vedno le z Royal canin hrano, pojesta pa tudi veliko sadja - od jabolk, pomaranč, marelic, sliv ...(pa kašen priboljšek - največ 1 na dan - npr posušena svinjska ušesa). Kostem se raje izogibamo...

In moram povedati, da tudi ne poznamo nikogar, ki bi imel tako težavo (!?)

LP
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: bony na 23 November 2007, 17:49:48
Moj pes je star 1leto in 3 mesece, do zdej sem ga 2krat peljala na praznjenje in me zanima kako pogosto vi to delate?
Meni je veterinar rekel, da je problem takrat ko se psu to zacne dogajat enkrat mesecno. hranim ga z briketi Hills, tko da ne vrjamem, da bi bla hrana vzrok.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nyssa na 26 November 2007, 12:17:21
hmmm...jaz to počnem po potrebi-ko vidim,da se začne grickat ali pa da se na hitro usede-kot da bi ga kaj pičilo... Drugače pa moram povedat,da odkar ima normalno blato,teh problemov skoraj da ni več-no,praznila nisem že sigurno kaka dva meseca.
Blato je trdo in zato se očitno vrečke spraznijo same...
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: čara na 27 November 2007, 11:22:05
Moj pes je star 1leto in 3 mesece, do zdej sem ga 2krat peljala na praznjenje in me zanima kako pogosto vi to delate?
Meni je veterinar rekel, da je problem takrat ko se psu to zacne dogajat enkrat mesecno. hranim ga z briketi Hills, tko da ne vrjamem, da bi bla hrana vzrok.

Vzrok je lahko, če se pes počuti nadvaladanega od kakih dominantnih psov in si potem nekako ne upa sprazniti anane vreče. O tem je enkrat Vidic govoril po TV.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: rapgirl na 27 November 2007, 12:51:00
Mi tega pri našemu Panu ne delamo! Je pa brikete in se veliko giblje! Saj mi je veterinar priporočal, da ko je trdo hrano, tudi trše kaka. Med kakanjem pa se analne vrečke praznijo!
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: shawtyy* na 07 Avgust 2009, 09:29:44
Pri nas so konstantno polne :-\ prvič in drugič smo spraznili pri vetu (ne računa nič).. potem pa nam je pokazal kako delamo sami :) smo 2x probali sami .. pa nam ni glih uspelo.. sedaj nam pa nekje 1x na 2meseca dela to prijatelj ki je veterinarski tehnik :)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 07 Avgust 2009, 10:58:21
Pri nas pokojni Lojze sploh ni vedel,kaj je to vnetje paranalnih žlez.Zani je izgleda po njegovem principu,saj s tem nima problemov.Berry običajno "zasmrdi" pred gonitvijo,tako da ji jih spucam takrat,Zaina in Tinka pa pred gonitvijo in potem še kakšne tri tedne po koncu gonitve.Pri njima je to treba opraviti dvakrat.Je pa pri naših vse povezano z hormoni.Pa opazila sem,da se takrat vse tri babe malenkost več praskajo.
LP Tjaša
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: tedomedo na 18 November 2009, 20:48:17
Takole:zanima me,kolikokrat praznite vašim psom vrečke in ali to počnete sami?
...
Moj kavalirček se vsake toliko podrsa po riti in vem, da so za to krive neke analne žleze. Vendar pa tega čiščenja do danes nisem delal, sem si pa hotel pomagati še s sliko. No, tukaj lepo kaže, kako je treba to smrdljivo stvar opraviti: http://www.youtube.com/watch?v=bJStqOPCFdA&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=bJStqOPCFdA&feature=related)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Zemirah na 01 Julij 2010, 11:50:49
Pomoč, prosim. :'(

Moj pes ima že več kot pol leta, bližje 8 mesecev, probleme s prepolhnimi vrečkami. Redno jih hodiva pucat [na tri tedne] ampak to ni rešitev. Bošček se je na repu direkt ob riti kar fino pogrizel in ker se vseskozi polhnijo, se vseskozi grize. Zanima me, kako problem odpraviti? Veterinarka pravi, da je to pri določenih psih pač kroničen problem in da je redno praznjenje edina opcija. Gospa na sprehodu z isto pasmo pa pravi, da se je pri njenem psu problem odpravil ko je zamenjala hrano. Začela jo je sama pripravljati. Ima kdo kakšne dodatne informacije o tem? Ali izbira hrane res vpliva na ta problem? Trenutno sva na Orijenu, ki je v vrhu po kvaliteti in res ne vem kaj naj sedaj kupim.. :( Kakšen predlog, kaj je po kvaliteti ekvivalenčno? Morda z drugimi sestavinami? Z žitaricami?

P.S. Če kakorkoli pomaga pri diagnozi problema, tudi pri veliki potrebi ima pes problem. No ja, ne vem če je problem, ampak si vzame kar nekaj časa. Cvili ali cepeta vmes ne.


Hvala.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 01 Julij 2010, 12:08:55
Zelo velikokrat je za vnetje paranalnih vrečk kriva prehrana.Tudi prevelika količina  proteinov v prehrani vpliva na to.Mogoče bi bilo res najboljše,če probaš zamenjati hrano.
Tjaša
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Zemirah na 01 Julij 2010, 12:14:09
Ampak jaz nažalost psu ne morem začet kuhat hrane, nimam toliko časa. Kateri so drugi kvalitetni briketi, poleg Orijena. Kaj bi priporočili? Gledam Taste of the wild.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 01 Julij 2010, 12:29:17
Saj nisem rekla,da mu moraš sedaj pa hrano kuhati.Mogoče bi bilo pameto uporabiti brikete z manjšim procentom proteinov.Jaz osebno nisem pristaš visoko proteinske hrane,še posebno če pes ni extra aktiven ali se ne pripravlja za razstavo.Je to zame isto,kot če bi se filala z anaboliki.
Isti problem je imel eden od naših mladičev,ko je šel od doma.Lastnico so nasr..i da je menjala hrano za Teste of Wild,pa je imel pes probleme z kožo in paranalnimi žlezami.Potem je zamenjala še dve hrani pa je bil vedno problem,dokler je nisem prepričala,da je začela hraniti isto hrano kot jo je pes jedel doma.Od takrat nima nobenih problemov.Jaz že kar nekaj let hranim pse z eno in isto hrano,tudi okusa ne menjam,ker ne obstaja,pa nimajo nobenih problemov ne z prebavo in ne z paranalnimi žlezami.Poleg tega dobivajo občasno tudi žitarice,pa ni problemov.
Tjaša
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Zemirah na 01 Julij 2010, 12:32:42
Ne ne, tista gospa, z isto pasmo, sama kuha. To sem mislil.


Bom poizkusil Acano Lamb & Apple. Res upam, da se stanje izboljša. :( Tam kjer sem ga vzel so ga hranili z Bewi hrano.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Zemirah na 10 Avgust 2010, 10:34:39
Po menjavi hrane se je stanje občutno izboljšalo. Dvakrat sem že bil pa preventivnem pregledu pa se še niso vnele, niso bile prazne ampak z minimalno vsebine. Rep se zarašča!
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Anomis na 04 September 2010, 21:22:02
Zdravo,

mene pa zanima kako to izgleda, ce ima pes zamasene te vrecke? Moj se namrec drajsa po riti, in ima pod ritjo (torej na delu, kjer je koza in dlaka, ne direktno na riti) večjo bulo, ki pa ga na otip ne boli... Vcasih je vecja, vcasih je manjsa, opazila sem jo pa sele vceraj. Danes je tezko kakal, ceprav drekec ni driskast, vedno normalno trd. Jé Royal canin, za ekstra izbircne mladice, ker drugih ne mara (ceprav je star ze 4 leta) in vcasih tudi kaj kuhanega, odvisno kaj imamo za kosilo. Ali bi lahko ta bula bila zamasena vrecka ali kaj drugega??

Hvala :)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: čara na 04 September 2010, 21:46:39
Verjetno so zamašene analke, lahko ima pa tudi notranje zajedalce.
Nima kaj jesti hrane za mladičke. Bo pač nekaj dni lačen, ob briketih za odrasle. Ne rabi te skrbet tudi če teden dni ne bo jedel, ko bo lačen bo že pojedel primerne brikete!
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Anomis na 04 September 2010, 23:25:54
Tabletko proti notranjim zajedalcem dobiva redno...
Mislim pa, da niso analne vrecke, ker v bistvu to ni bula.. ampak kot nekaksna izboklina. In sicer ni tik ob ritki, ne na levi ali desni strani (kjer naj bi se pojavljale te bule), ampak kaksen cm pod ritjo.. In kot vidim s slik, je to najbrz misica, ceprav ne vem zakaj je tako izbuljena. Najbrz je bil tole samo lazni alarm ;)
Glede hrane pa so veterinarji rekli, da lahko jé hrano za mladice, dokler se ne bo redil :)

Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Tica na 07 September 2010, 10:59:05
Tudi jaz imam vprašanje glede ananih vrečk. Moja Kala se vsakih par dni (1x na teden recimo) začne lizat oz. grizljat okoli rite. Pri tem očitno ven priteče "tekočina" (smrdi nekako po ribah, predvidevam, da je to iz analnih vrečk), ki je sicer ne vidim, ampak voham (ogabno smrdi). Ali to pomeni, da se ji mašijo vrečke in bi morala it pogledat k veterinarju oz. nekomu, da bi ji to začela čistiti ali si jih pes pač s tem lizanjem sam očisti in jo naj pač pustim, da sama opravi to ogabno opravilo? Je sicer stara šele 9 mesecev, ampak je res, da ima pogosto mehkejši kakec (se nekako menja na par dni, mehek/trd).
Hvala za nasvet oz. mnenje!
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nyssa na 13 September 2010, 11:43:52
Poskusi čimprej uredit. Ali menjaj hrano, da bo kakala bolj trdo ali pa pejdi k veterinarju, ki ti bo svetoval naprej.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: deteljica na 14 September 2010, 08:22:11
če so z analkami stalni problemi, se jih splača operativno odstranit. Ni zahtevna operacija in dejansko nimajo druge funkcije,kot da "zasmrajujejo izločke" za markiranje teritorija ;).
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: KatarinaS na 14 September 2010, 10:16:07
Pri nas smo se odločili za redno praznjenje, namesto za operacijo. Psici se je poleg anusa naredila bula, ki sem jo opazila dobesedno pet minut pred tem, preden je počila, ker je bilo zamašeno izvodilo. Prvi nasvet veterinarja je bila takojšnja operacija. Nasvet drugega veterinarja redno praznjenje. Ker imam ne preveč lepe izkušnje z operacijo pri drugem psu, sem se odločila za drugo varianto, in tako brez problemov vozimo že 5 ali 6 let - praznjenje 1x mesečno oz. ko se psica začne lizati po anusu. Pa ne "krpansko" praznjenje, ko se anus zagrabi od zunaj in paranalki stiska drugo ob drugo, ampak lepo prst v anus in praznjenje vsake posebej. Rezultat prve metode je pes na stropu in slabo izpraznjeni paranalki, če nista postavljeni točno tako, kot je narisano v veterinarskih bukvah, rezultat druge pa čisto miren pes z dobro izpraznjenima paranalkama.
Za operacijo bi se odločila samo v primeru, če bi prišlo do kakršnih koli sprememb na paranalkah, drugače pa ne. Se še predobro spomnim izstrelkov ob lajanju, hitrem vstajanju itd., ker je bila ta oh tako nezahtevna operacija opravljena šalabajzersko. Pri nas se, kot rečeno, obnese redno praznjenje (brez izpiranja).
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Šapa na 14 September 2010, 10:54:19
ker je bila ta oh tako nezahtevna operacija opravljena šalabajzersko.
Zato je pa za take operacije potrebno iti k sposobnemu kirurgu, ki ima za sabo veliko uspešnih operacij analk. Operacija niti ni nezahtevna, prav tako ji sledi 14 dni mučne pooperativne nege, ampak naredi pa ogromno izboljšanje v kakovosti življenja pri psu, ki ima z analkami konstantne in zelo hude probleme. Meni niti malo ni žal, da sem se pri svojem psu odločila za operacijo in če bi imel še kak moj pes take probleme z analkami bi se brez pomisleka za operacijo odločila še enkrat. Moj pes nima nikakršnih posledic po operaciji.

Tica bo treba k veterinarju na praznjenje, ker si jih pes z drajsanjem po riti in lizanjem ne izprazni dovolj. Če ima pogosto mehkejši iztrebek bo treba zamenjat hrano.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: KARMEN na 14 September 2010, 15:10:37
Mi smo staremu labradorcu izpraznili pred dvemi meseci(veterinar), imel je grozno zapacane, prav gosto  :'(. Ponovili smo čez mesec dni, ker pa smo ugotovili, da ima popolnoma prazne, bomo čistili na pribl. pol leta.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Tica na 24 September 2010, 11:01:56
No, sem bila pri veterinarju...vceraj se je namrec spet lizala oz. grizla po riti in spet je ven prisla tista smrdeca vsebina paraanalnih zlez. veterinar je pogledal in ugotovil, da so zleze jasno prazne in nima nobenega vnetka ali cesa podobnega. Ko sem mu se malo razlozila kako pogosto se to dogaja in to, je enostavno ugotovil, da si madam pac puca analke sama. Ni to pogost talent psov, ampak nasa ga ocitno ima. Naceloma ni s tem nic narobe, razen tega, da smrdeca vsebina vcasih pristane na kavcu. Zato bom mogoce vseeno zamenjala hrano, da bo kakec 100% v redu, pa bomo videli kako bo po tem.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: ursa_9 na 22 Januar 2011, 17:25:05
No tudi jaz bi imela na to temo eno vprašanje...našem smo decembra pri veterinarju praznili analne vrečke in zadnje dni opažam vonj po ribah in ko mu obrišem rito, se vidi na robčku tekočina...zanima me, če si on dejansko sam spuca vrečke ali je to že razlog, da so vrečke polne?Hrano ima pa Acano Pacifico + kuhano hrano, blato ima pa trdo kdaj pa kdaj se pa tudi naredi, da ima redko...
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Chien na 16 Marec 2011, 22:26:10
Moja psicka je stara 10 let in je imela pred pol leta hude tezave z analnimi vreckami. Najprej se je dogajalo le da so bile non-stop polne,potem pa je prisel dan,ko je kljub ciscenju (ki je bilo prejsni dan) dobila eno vrecko cisto gnojno...in je prislo tudi do tega da je pocila. Sama sem bila cisto na tleh,imela je hude bolecine,po tabletkah,ki jih je dobila pri veterinarju pa je bilo za cas jemanja tabletk ok...potem pa je takoj po dveh dneh dobila spet gnojno eno zlezo.
Je pa takoj ko je bila vrecka gnojno moja kuzika dobila grozn vonj...tko cudn,pa tudi sedet ni mogla...zato sem po prvem zdravljenju gnojne vrecke,takoj vedela,ko se je ponovno zagnojila.
Veterinarka nam je predlagala operacijo...v primeru,da bo nekaj kurah jemanja tablet ne bi bilo bolje. KO sem povedala kaj moja visavka je...pa sem dobila se nasvet naj neham s piscancem...torej v kakrsnikoli obliki (mesu,priboljskih,v briketih...itd.) in res hvalabogu,se je moji visavki stanje izboljsalo in je zdaj ze pol leta od gnojenja vrecke ;D ;D ;D Zato je res bila kriva hrana...saj je od mladicka dobivala vecinoma hrano iz piscanca.

Ima veterinarske brikete od Royal Canin (Renal)...te nisva zamenjali,saj ji fuuul pomagajo pri zdravju...le vse kar je "s perjem" sva opustili. Tudi priboljske za trikce isceva,da je karkoli drugega. Mi je pa veterinarka rekla se,da je fajn govedina,jagnjetina,predvsem pa konjsko meso...ce dobiva tudi kuhano hrano kuza npr.

Zelo sem vesela,res bilo je grozno in skoraj bi ze sla na operacijo. Kot sem slisala so te operacije lahko kar kriticne,da lahko tudi po njej pride do nekontroliranega izlocanja blata itd. Prevec jo imam rada...vendar ce bi morala bi tvegala se to,samo da bi bila ob meni.  :)


Zdaj hodiva enkrat na mesec na kontrolo ("ciscenje") ...zaenkrat je res vse vredu!  ;D
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: nata na 17 Marec 2011, 07:03:32
jaz ponavadi čistim analke, ko kopam moje "zveri" ... je pa vse odvisno od hrane kolikokrat so polne ... vsaj pri nas. ko vidim, da se začne katera bolj čudno vsedat ali "vozit kočijo" je pri prvem naslednjem pranju acija (no pri nas to res ni problem, ker jih kopam enkrat tedensko) ... moram priznat, da odkar to delam sama in odkar sem malo bolj pozorna na to se tudi analke ne praznijo tako pogosto kot so se prej. je pa res odvisno od psa do psa. ena od mojih prejšnjih pudlic je imela analke čiščene mogoče 3x v vsem svojem življenju ...
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: damayanti na 08 December 2011, 20:47:17
No pa še jaz na temo analk.
 Načeloma nekih problemov nimamo , razen kadar  naša Štrukla nafehta kakšno pikantno hrano ( al pa izmakne), tokrat je bila to neka salama, seveda v času ko je bila gonečka, in po " gonitisu " smo bili  na praznenju analk. ::)

In tokrat je bilo rečeno ,da je imela rahlo vnete. Dobila je  inekcijo in  praznenje . Čez en teden standardna kontrola ampak si je predtem  vneto to lizala , da je imela še rit vneto >:(.  In je dobila trobento.... imela je pa izcedek- smrdeč-rdečkasto rjav
  veterinar je še enkrat pregledal, in ugotovil da ima prazne in , pravi da se sedaj to čisti.
  en teden ok.. drug teden tudi še... je pa sedaj že tretji teden, pa ima še vedno izcedek.
 A je to normalno. ???
 Ko ji obrišem z robčkom je smrdljivo in kot malo krvavo- sluzasto.
 a je to "panika" ???  ...  a gremo nazaj k vetu/ drugemu ?... (  ta pravi da je ok, da se to čisti)
 meni se pa to zdi ,da se dolgo čisti ?
 A je imel kdo podobne težave?

Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: diva1 na 08 December 2011, 22:18:43
Damayanti,

sem malo povprašala....To glede analnih žlez.

Običajno vsak  izcedek pomeni nekakšno vnetje... Ampak če zadeva zares grdo smrdi, so  res" krive "analne vrečke.
Da ni tvoja Štrukla "pokasirala" kakšnega gnojnega vnetja analnih žlez? Če prav razumem, to traja že 3 tedne...
In tudi meni se zdi, da to "vnetje" in "čiščenje"  traja že malo predolgo. Morda pa rabita antibiotike....
Ja, glede iztrebljanja, kakšno pa je blato?
Predlagam, da ponovno obiščeta  tega istega veta... Že zaradi računa... Da ne boš plačevala še enkrat za isto zadevo...

Lep pozdrav obema... Pa javi, kako sta opravili...

Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 09 December 2011, 07:23:25
Analne vrečke se ne praznijo tako,da bi kar neka tekočina šla iz njih.Če ne gre po naravni poti z blatom,potem jih je treba ščistiti.Do sedaj sem videla samo en primer,ko je imel pes tako polne analne vrečke,da je za njim špricalo,ko se je napel.Tvoja "Štrukla" je pokasirala kar konkretno vnetje in nujno rabi antibiotike in kortikosteroide.Kar pejdi nazaj k vetu in reci naj ti jih da.Bi ti jih moral dati že na kontroli,če si je tako lizala anus.
Tjaša
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: damayanti na 09 December 2011, 09:50:16
hja blato... normalno.
 plačevala pa itak da bom  ::), še nikol ni bilo nič zastonj.
 Greva pa nazaj,.... danes
 :-\
 bom poročala.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: damayanti na 09 December 2011, 10:50:01
Tjaša
 Kortikosteroidi... to je Elocom krema, a ne?  za uravnavanje vnetja? ( ker rit ni več vneta to sva zrihtali ).
A je še kaj drugega, za pse ?
 Za antibiotike zatežim ... ali še za kaj? ( Liže si ne več, samo izcedek ima... ne veliko,  ampak ima ...in je smrdeč in moteč)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 09 December 2011, 11:01:23
Če nima več vnete riti in se ne liže več ali pa grize potem kortikosteroidov ne rabi.Ker ima pa še vedno izcedek ima za moje pojme še vedno vsebino v analnih vrečkah.Ali pa samo v eni.Najbrž ne bi bilo slabo,če bi ji vrečke spucal od vznotraj.Po domače "prst v Rit"¨! :'(
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: damayanti na 09 December 2011, 11:05:20
No sej tako ji je pucal. In takrat je rekel da ima rahlo vnete pa tud cvilila je . In je rekel da ne rabi antibiotika :-\, da je premalo da bi jo filal... v tem smislu.

rit sva itak zrihtali trobenta in elocom.
 ampak ta izcedek, to me pa moti in skrbi. To se ni zgodilo še nikoli do sedaj.
 razen če ji je tolko zmercvaril... samo še vedno ???... koliko časa se pa taka zadeva celi?
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lanabela na 09 December 2011, 11:06:47
Ja to itak, da jih mora spucat od znotraj. Po tem je treba grdo vnete analke še sprati, pri nas se je odlično obneslo, ko jih je vet napolnil z antibiotično tekočino (tisto, ki se uporablja za ušesa). Ne spomnim se ali je bilo treba proceduro ponoviti ali ne, je pa bilo potem enkrat za vselej ok - brez kortikosteroidov, ki se jim izogibam če niso res nujni.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 10 December 2011, 09:03:32
Dobro je kontrolo in praznjenje analnih vrečk ponoviti po končani terapiji.Včasih se še nabere izloček.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: damayanti na 12 December 2011, 16:49:55
Tjaša in Diva.. hvala za nasvete  :)
 štruklina rit je zrihtana ;D.. veterinar ni kaj dosti pomagal vajini nasveti pa ful. Kljub temu ,da sva šle nazaj k vetu sva potem iz domače lekarne  potegnili eno kremico v kateri so kortikosterodi in antibiotik in za dva dni se je rit zrihtala.
 hvala hvala hvala  x100  in še enkrat  ;D
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 13 December 2011, 07:30:02
Samo da sta spet nazaj v elementu ;) :P
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: attems na 08 Maj 2012, 20:54:33
Mene pa zanima kdaj se občutijo analke. Tudi ko so prazne?
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: maja01 na 11 Maj 2012, 10:01:50
Ce so prazne kaj dosti ni tipati. Zadeva je namrec "vrecka", ki je ob crevesju in ima vanj izvodilo. Ko je prazna, se "zlozi" (vrecka pac), ce so polne so pa "napihnjene".
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: JennyK na 05 Junij 2012, 21:00:21
Tudi jaz vas prosim za mnenje... če ima moja pesjanka (8 let) zamašene analke?  ??? Doslej nikdar ni bilo nikakršnih problemov s tem. Vedno se je tudi ok iztrebljala; 2x dnevno in je to to. Zdaj pa že 3 tedne opažam, da se iztreblja samo 1x/dnevno. In tudi mnogo več časa porabi, da se iztrebi. Kakec je tudi trši. Oz. "suh". Hranim jo z običjano hrano kot doslej. Nisva nič menjali. (Tudi če menjam hrano, nima nikakršnih težav)
Danes je vozila kočijo. Sem ugotovila, da ji je delček kakca ostal na anusu. Je to morda kak indic za polne/zamašene analke?? Bi pa poudarila, da je ravno v najbolj vročih dneh (gonitev) in jo hormoni totalno medejo.  :-[ Aja, še ta podatek: razglistujem jo redno, nazadnje pribl. 1 mesec nazaj...
Ima morda kdo idejo kaj bi to bilo ali je najbolj smiselno jutri iti do veta?
Hvala, Katja
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Nika4 na 05 Junij 2012, 21:46:22
ali pa tamale gliste

Ali pa ima klopa  >:( na zadnjični odprtini. Se je moja psička danes cel dan drsala po riti, se lizala in praskala. Sem takoj pomislila, da so analke. Sem se odločila, da pregledam zadevo in kaj vidim: KLOPA!!! Nisem mogla verjet! Kam vse se te nadloge prisesajo. Ko sem ji ga odstranila, se ni niti dotaknila več predela tam zadaj. ;D
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: JennyK na 05 Junij 2012, 21:50:23
Jap, Nika4, take izkušnje iz preteklosti pa imamo tudi mi.... Hja, ne moreš verjeti, res, kam vse se prisesajo. Je pa tisto mesto mehko.  :-\
Lp, Katja
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lojze na 06 Junij 2012, 10:00:49
Analne vrečke se pogosto napolnijo v času gonitve.Osebno jih mojim psicam čistim med gonitvijo in pa preden imajo leglo.Drugače z analnimi žlezami nimajo problemov.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: JennyK na 06 Junij 2012, 12:39:36
Lojze, hvala za nasvet oz namig. Kot rečeno se je ta problem sedaj prvič pojavil.... Javim, če bo kaj posebnega....
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: damayanti na 06 Junij 2012, 15:05:49
Če boš šla  k veterinarju praznit izberi dobrega in poštenega veterinarja, da bo to naredil kot je treba.
Jaz sem lani( čeprav sem bila večkrat v tisti ambulanti) naletela na enega takega ki je zadevo razmecvaril, da je potem rabila še antibiotike, zaradi vnetja.

 se pa naši  tud to v prvih 3ih letih ni  pojavilo, potem  pa   tako kot je Lojze rekla po gonitvi... drugič tudi... . no po tej zadnji gonitvi pa ne( trkam na les)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: GOSCH na 22 Junij 2012, 15:22:55
Hojla!

Mene pa zanima, če se iz vrečk pri čiščenju zmeraj pocedi tekočina, ali samo takrat, ko sta žlezi polni (se ne praznita z odvajanjem)? Pred cca tremi tedni sem mu (prvič sama) sčistila žleze, ker je v dveh dneh postal ves pikast po buči in hrbtu in mi je bilo takoj jasno, koliko je ura, pa še vikend je bil. :( Najprej je ven v ravnem curku brizgnila oljnata tekočina, barve olivnega olja, ko pa sem nadaljevala z "masažo", pa je pridelal gosto belkasto tekočino. Je to ok? ??? Tako enega kot drugega je bilo kar precej. Bulice so se začele sušiti in so v fazi luščenja, tako da je naš pesjan trenutno po glavi, vratu in delu hrbta kot ocufana kura.
Danes sem mu po sprehodu, na katerem je tudi kakal (klobasa, sicer ni trdo kot kamen, je pa klobasa, ki jo zlahka pobereš, brez da bi razpackal vse okrog in tudi v vrečki ostane formirana :)) iz preventive spet poskusila sčistiti žleze. Kljub vztrajnemu masiranju ni iz riti nič priteklo, ko pa sem mu jo obrisala, pa sem na papirju zavohala vonj po ribah.
Pred meseci, ko smo imeli nenehne težave s polnjenjem, mi je eden od vetov rekel, da je nekaj izcedka zmeraj prisotnega, tudi če pes sprazni žleze pri odvajanju. Glede na to, da našemu ni danes nič priteklo, ne vem, ali sem bila premalo vztrajna s stiskanjem ali...? ???

Lp,
B.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Lunette na 26 November 2012, 17:47:06
Ne da mi nimamo težav  ::)
A je možno, da se psici (sterilizirana torej ni zaradi obdobja gonje) iz danes na jutri analna žleza (samo ena) enormno poveča? Oz. zakaj bi se ji tako hitro ???

Učeraj še vse ok. Danes zjutraj pa bula za en kostanj velika  :-X Takoj na veterino kjer je niso mogli izpraznat, ker niti ni bila toliko polna kot je bila otekla. Dobila antibiotike in še protibolečinsko. Doma pa se ji je sama prav odprla.  :-\ Počila prav koža ob tazadnji. Zadeva se ji že sanira. Na antibiotiku je tako al tako. Kontrolo imamo že planirano. Veterinarsko smo že oskrbljeni.

Mi pa ni znano niti jasno zakaj to tako na hitro izbruhne. ??? Glede na to, da smo tele analne žleze pri prejšnji alergični imeli konstantno na tapeti (v najhujši dobi tudi do 2x na mesec) pa da rečmo, da mam prakso kak to zgleda...me je tole čist presenetlo. Pri tej se je to prvič zgodilo in tokrat v skrajno čudni obliki.
Iščem razlog kaj bi ji lahko povzročilo tako reakcijo pa mi zmankuje idej.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Kimi na 18 December 2013, 21:40:32
Danes sem pa jaz tole počela..prvič !!No in ko vsi opisujete, da je to neznosem smrad, pri nas ni blo tako, je pa res, da je iztekla samo bela gosta tekočina  ???. Ker sem to počela prvič, niti ne vem, kako smrdi ali izgleda, če ven pride tekočina, kot sem to videla na posnetkih, ki sem jih predelala pred "dejanjem"  :P
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: anck na 19 December 2013, 09:17:06
Kdo ve kako je s čiščenjem analnih žlez med brejostjo? Lahko ali ne?  ??? ??? ???
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: miško na 19 December 2013, 10:07:15
Kimi, imaš mogoče linke od posnetkov?
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Kimi na 19 December 2013, 14:18:01
bom našla, v slovenščini nisem našla nič ..v angleščini pa kr neki.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Kimi na 19 December 2013, 14:20:17
http://www.youtube.com/watch?v=vywTCnjKX4k

http://www.youtube.com/watch?v=4vK8GRwI84U

evo dva linka, naprej se ti pa bo tak samo odpiralo, je pa res dobro, da če to še nismo delali, da si prej ogledamo  :)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: miško na 19 December 2013, 16:12:12
hvala :)
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: Kimi na 19 December 2013, 16:16:36
nzk  ;D
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: xmark9x na 21 Oktober 2014, 19:36:16
Zdravo, eno vprašanje.. V drekcu sem opazil malo bele tekočine, pravtako jo je kanček imela na riti. Iztrebek je drugače  normalen , trd zato sem mislil da je vse ok, ker  se ji vrečke praznejo z iztrebkom..potem pa me spet zbega, ko se včasih grize za rep in zacvili. Do sedaj tega izcedka (ali kakorkoli se temu reče) nisem opazil. ''Vožnje z vlakcem'' pa ne prakticira . Mogoče sem preveč zaskrbljen, pa vseeno. Še to , je pri zadnjih dneh gonitve.

Lp, Mark
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: KevinBecca na 22 Oktober 2014, 07:35:01
Jaz mislim, da to niso obanalne vrečke. Mislim, da bo kriva gonitev. Če je v iztrebku to prisotno samo enkrat je lahko samo kaj takega pojedela. Pa glede na to da je iztrebek normalne konsistence mislim, da ne bi smelo biti problemov.
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: JanVošnjak na 24 Avgust 2016, 01:41:22
Zdravo.

Našemu 3 letnemu psičku se je pred dobrim mesecem vnela koža zaradi vlage. Opazili smo šele ko se mu je zagnojilo in smo zaznali srmrdljiv sladkoben vonj. Peljali smo ga k veterinarju, kjer so mu tudi spraznili mešičke (tudi rito je imel malo zateklo). Zdaj nima več gnojne rane, skopali smo ga s šamponom ampak se ševedno zazna ta sladkoben vonj. Zagnojilo se mu je na zadnjem stegnu in zdaj ne vem ali mu še vedno dlaka smrdi ali so kake druge težave. Zdi se mi, da ima rito ševedno malo zatečeno, drugače pa ne kaže nobenih čudnih znakov (nič se ne liže, drajsa, kaka normalno).

Veterinarka je tudi rekla, da je lahko imel mešičke polne zaradi vnetja, zdaj pa ne vem ali jih ima spet ali ima kake druge težave.

Vaša mnenja?


Poleg tega verifikacije za prijavo na stran in objavo vprašanj so malo pretirane...
Naslov: analne vrečke(praznjenje)
Prispeval: 1_girl na 02 Junij 2017, 18:53:31
Evo pa, da še tukaj vprašam. Ali lahko analne vrečke kakorkoli vplivajo na blato? Vem, da običajno blato vpliva na analne vrečke, ampak zanima me ali lahko tudi obratno? Ali je lahko sluz prisotna zaradi zamašenih/vnetih analnih vrečk? Ali je lahko tudi driska prisotna zaradi tega? Kakor sem pregledala splet nikjer nisem opazila obratne odvisnosti, vendar vseeno raje vprašam. :)