PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Vzgoja in šolanje => Temo začel/a: AslanTheAlabai na 18 Julij 2018, 00:54:11

Naslov: Agresija, čuvanje hrane
Prispeval: AslanTheAlabai na 18 Julij 2018, 00:54:11
Pozdravljeni!
Jaz imam problem in sicer z mojim psom: 2 leti starim samcem (nekastriran) ameriške akite. Ta je namreč agresiven do drugih psov :-\-opazam da se zelo ravna glede na energijo in obnasanje drugega psa na sprehodu: ce bo ta miren bo tudi moj in se vrvica se ne bo napela, ce bo pa drugi strmel vanj ali se zaganjal ali rencal bo takoj agresiven nazaj. :( Čuva tudi hrano: briketov ne, samo kosti in vse kar je za dlje zvecit: kruh, tudi banane ker ce mu das celo je ne zna pojest  :P
Res me zanima ce bi mi.lahko priporočili kakšnega dobrega pasjega trenerja, individualno, pa da ne bankrotiras ravno po 1h. Vem da je majhna moznost da je le-ta ze delal z akitami ker so vseeno posebne in opazam da kar "ugibajo" kaj naj z njimi ker ne poznajo pasme   :-[, ampak bi bilo zelo dobrodoslo ce bi imel izkusnje s tovrstno pasmo. In me ne bi motilo če bi imel ta trener nekoliko trši prijem. Hvala.
Bretonc
Naslov: Agresija, čuvanje hrane
Prispeval: čara na 18 Julij 2018, 07:14:43
Lokacija?

Drugače mi najprej na misel pade Igor Gaćeša je Hrvat, ampak obvlada, če si blizu meje. http://www.kadog-skola-za-pse.com/ (http://www.kadog-skola-za-pse.com/)

Drgač pa tudi prebiranje literature in obiski seminarjev, delavnic.

https://www.dogwise.com/mine-a-practical-guide-to-resource-guarding-in-dogs/ (https://www.dogwise.com/mine-a-practical-guide-to-resource-guarding-in-dogs/)

Knjige Turid Rugaass, Kay Laurence, Nicole Wilde, Leslie McDevit...

Ugibajo bolj zaradi premalo znanja o pasjem vedenju in reševanju vedenjskih težav, nezaupanja in slabega odnosa med psom in vodnikom...Bolj kot zaradi nepoznavanja pasme.

Priporočam delavnico septembra http://www.zapsa.si/storitve/predavanja-in-delavnice/ (http://www.zapsa.si/storitve/predavanja-in-delavnice/)