PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Pasji športi in reševanje => Vzgoja in šolanje => Vlečni psi => Temo začel/a: Alba na 15 December 2014, 13:01:32

Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 15 December 2014, 13:01:32
V naši psarni Nera`s touch of love se se 12. decembra skotilo 7 mladičkov sibirskega huskija. 3 samičke in 4 samčki. Zanje iščemo odgovorne domove, kjer se družina natančno zaveda kaj pomeni življenje s huskijem in pozna specifike same pasme. Novi lastnik ob nakupu podpiše pogodbo, kjer se strinja, da v primeru, da se v življenju kar koli zalomi in zanj ne bo mogel kvalitetno skrbeti, o tem najprej obvesti vzreditelja, ki ima pravico svojega mladiča vzeti nazaj in mu najti nov dom.

Mamica je In Lak`ech Indium; A vzrejno dovoljenje, državna prvakinja in zmagovalka mednarodnih tekmovanj čistokrvnih vlečnih psov, v disciplini canicross.

Oče Wulfgar prihaja iz znane kanadske psarne Kimlan`s, ki ima 30 letno tradicijo vzreje delovnih linij huskijev. Njegov lastnik je odličen češki tekmovalec in reprezentant v canicrossu, Tomáš Halada. Oče ima A vzrejno dovoljenje, delovni izpit za vleko vozička in sank. Je češki šampion v lepoti. V svoji bogati tekmovalni karieri je nanizal ogromno zmag in odličnih rezultatov, tudi v kategoriji open.


(https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10419602_745793462176235_61071176306567959_n.jpg?oh=f3cb1bbb2e92c64be8e675d56f2e0913&oe=554379FE)

Samo ena opomba - državnih prvenstev za vlečne pse v Sloveniji ni. Edino prvenstvo za polarce je na nivoju evrope, pod organizacijo FISTC.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 15 December 2014, 17:04:50
Zanimivo, da tega ne veš.  :) Ker obstaja Zveza vlečnih psov Slovenije je bilo tako kot v vseh državah organizirano tudi URADNO državno prvenstvo v kategorijah open in polar (čisokrvni vlečni psi z rodovnikom!). Lahko si tiščiš glavo v pesek, a žal lažeš samo še sama sebi!
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 15 December 2014, 17:12:02
Pa mogoče še ena novica za tvojo boljšo informiranost. V okviru največje mednarodne organizacije IFSS vsako leto poteka evropsko, oziroma svetovno prvenstvo čistokrvnih vlečnih psov.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 15 December 2014, 19:17:09
Ja v IFSS so nekaj let nazaj uvedli kategorijo polarne pasme, vendar ne v kategoriji canicross. Ja obstaja Slovenska zveza vlečnih psov, ki je članica tako IFFS, ESDRE kot FISTC. Ampak ta zveza ni organizirala državnega prvenstva in to ni zveza, ki jo ti navajaš.

Žalosti me le, da se pse prodaja z nazivi in kot neke super vlečne pse. Ne mislim se prepucavati, ker vem, da laži, podtikanj ne bo konec, rada pa bi opozorila morebitne kupce, da ne bodo preplačali tako imenovanih super vlečnnih mašin. 
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 09:22:02
Me veseli, da si se pozanimala glede organizacij in izvedb mednarodnih tekmovanj. Sedaj pa še na kratko o Slovenski zvezi vlečnih psov za laike in nepoznavalce tega športa. Ustanovljena je bila 2013 in pod okriljem le te JE Kinološko društvo Polarius na Gradiškem jezeru 2013 organiziralo prvo uradno državno prvenstvo. V Sloveniji pa obstaja še nekaj društev izmed katerih sta dva člana mednarodnih organizacij kar pa ne pomeni, da imata status zveze. Zakonsko je društvo in zveza društev povsem nekaj drugega.

Sedaj pa resnejša tema.
Prvič, mladiče iz legla psarne Nera`s touch of love s prvim vdihom v novo življenje obravnavamo kot družinske člane in res sem žalosten, da nekdo, ki ima doma dva psa, kot ti, sploh pride na idejo mladička enačiti z "vlečno mašino". RES ŽALOSTNO!! Mogoče je neumestno, ampak sedaj razumem kako lahko tekmuješ s svojo TRINAJSTLETNO psičko v športu, ki od psa zahteva maksimalne napore, ko vsi lastniki psov vemo kako se obravnava psa po osmem letu starosti. ŠE 1X ŽALOSTNO!!
Drugič, javno zbijanje vrednosti mladičem katerih nisi videla, ne poznaš matere kaj šele očeta in blatenje vzreditelja je kaznivo dejanje in bo v nadaljnje ostro sankcionirano s strani odvetniške pisarne Drinovec. V to kategorijo spada tudi javno blatenje in jemanje naziva slovenskih prvakov psički Indium in njenemu 15 letnemu vodniku.
Draga Barbara, vse to je javna žalitev, blatenje imena in storjena dokazljiva poslovna škoda!

Za vse ostale prijatelje portala, spodaj podpisani Damjan Žepič se vam iskreno opravičujem za neumestni izpad kolegice iz vlečnega športa Barbare pod psevdonimom Alba.
Vsi navedeni podatki o psički Indium so resnični in javno preverljivi. Ne glede na to, da starša mladičkov izhajata iz vlečnega športa imata oba tudi odlične ocene zunanjosti.
Mladičkom pa kot vzreditelj želim le, da najdejo svoj prostor v srcih ljubiteljev te čudovite pasme psov.
Damjan Žepič
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 16 December 2014, 09:40:42
Nista dve društvi, temveč je Zveza, ki je bila ustanovljena jeseni leta 2014 in je članica vseh naštetih mednarodnih zvez.

Kot drugo moja Alba je stara 11 let in je tekmovalno upokojena. Na pomembnih tekmah pa je na zadnje nastopila leta 2012 v starosti 9 let. Za zabavo pa bo tekla dokler bo lahko, saj še vedno v veliko počasnejšem tempu zmore kar precej. In to psa ohranja vitalnega. Saj 80 letniki tudi še tečejo polmaratone a ne, samo malo počasneje.
In kaj ima vezo, da imam doma SAMO dva psa?? A jih moraš imeti 20 plus, da lahko veš kaj o vlečnem športu???
In brez skrbi večina sodelujočih na tem portalu ve, da se pod nickom Alba skriva Barbara Rink.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 10:37:33
Še ena novoustanovljena zveza v slovenskem vlečnem športu. Super! Sicer naše društvo še ni prejelo vabila za včlanitev, kljub vsemu pa bomo z veseljem postali člani obeh zvez.
Pa oprosti, ker sem postaral Albo za dve leti. Ker sem jo videl zadnjič novembra tekmovati na 10km pri cca 20 stopinjah sem pač menil, da je še vedno tekmovalno aktivna. Kot pa ti praviš tekmuješ z njo le za zabavo (pes zagotovo loči zabavo od resnega tekmovanja??). Torej zadeva zaključena.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 16 December 2014, 11:24:12
Ma dej Damjan nehaj napadati ljudi, ki povedo tako kot je in ne lažejo. Napad ni vedno najboljša obramba. Ja je upokojena, če pa se je novembra udeležila neke lokalne tekme pa mislim, da noben ne bo rekel, da gre za mučenje. To je bila tudi njena zadnja uradna tekma. Pa prosim ne analiziraj moje psice, ker o njej ne veš veliko, sploh pa o tem, da ona zadnji dve leti teče prav isto ali na treningu ali na tekmi. In to je zelo počasi, predvsem pa ji je to še vedno velim užitek! Če pa še ne veš pri vseh velikih organizacijah za canicross ni omejitve v starosti psa, je pa v vseh ostalih disciplinah omejitev 11 let.

Z napadanjem mene tule in kazanjem s prstom name in moje pse, ne boš dosegel nič. Ljudje me poznajo, vedo kakšna sem, zate pa tudi veliko ljudi.

S tem zaključujem tole brezpredmetno napadanje name, ko sem le povedala kar je res.


Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 11:50:33
Torej septembra, 2013, na Gradiškem Jezeru ni bilo organiziranega 1. uradnega Državnega prvenstva vlečnih psov v Sloveniji?
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 16 December 2014, 11:55:46
Kako lahko nekdo, ki ni v nobeni mednarodni organiziciji priznan kot Zveza organizira državno, ki bi kaj veljalo? Drugače pa vsak lahko ustanovi xy društev, zvez in naflocka na svoj plakat da je državno..........vse za nazive psov a ne
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 12:08:49
Po veljavni Slovenski zakonodaji, DA! In ker imamo po novem dve zvezi imamo lahko tudi dva državna prvenstva. :) Kot je nekdo lahko v enem letu dvakrat Evropski prvak, bo pa lahko še dvakrat Državni. :)

Da bi dokazali kvaliteto psičke Indium, pa nismo potrebovali DP-ja, mislim, da sta Žan in Indium že nekajkrat dokazala kam sodita in bosta še, z največjim veseljem. Tako, kot si ne bosta pustila odvzeti prigaranega naslova Državnih prvakov!

Še enkrat:

Torej septembra, 2013, na Gradiškem jezeru ni bilo organiziranega 1. uradnega Državnega prvenstva vlečnih psov v Sloveniji? Resnično bom vesel odgovora?
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 16 December 2014, 12:19:56
Ne vem a pišem kitajsko ali kako? Mislim, da sem jasno in razločno povedala, da lahko vsak naflocka na svoj plakat da je državno prvenstvo. Vsak lahko ustanovi 2 društvi, poimenuje zvezo kot želi. Lahko to naredim jaz in organiziram državno prvenstvo v dogtreku, pa kaj mi to pomaga, če me nobena mednarodna zveza ne prizna. Tako da ste imeli pač tekmo, katero ste poimenovali ''državna''. That's it.

Zdej pa res zaključujem tole debato, priznam sicer, da se zelo zabavam, ampak imam pametnejše stavri za delat, kot pa tole črevo tukaj pisat.

Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 12:24:47
Očitno ga imaš.

Še enkrat.

Torej septembra, 2013, na Gradiškem jezeru ni bilo organiziranega 1. uradnega Državnega prvenstva vlečnih psov v Sloveniji? Resnično bom vesel odgovora? Da ali ne?
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Lanabela na 16 December 2014, 12:38:23
Hja takole: ne bom ugotavljala kdo od vaju ima prav in kdo ne. Ker gre pač za razprtije med klubi. Ko sem videla oglas, se mi je zdelo zelo fino, da imamo končno eno rodovniško leglo huskijev, s katerimi se nekaj dela (čeprav psica na prvi pogled  ne zgleda ravno kot huski delovne linije in čeprav je v canicrossu več odvisno od tekača kot od psa, tako da ta disciplina ni ravno merilo delovne sposobnosti vlečnega psa). Žal moram priznati, da me je ob branju odgovorov vzreditelja minila kakršnakoli radovednost v zvezi s temi mladiči. (gre za ton, s katerim vzreditelj odgovarja, ne za vsebino Albinih postov)
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 13:15:35
Me zanima kdo od slovenskih vzrediteljev bi na pljuvanje po leglu, ki je bilo skrbno načrtovano odreagiral drugače? Me zanima, če bi si vsak pustil odvzeti zasluženi naslov? Jaz in moja ekipa žal ne. V to lego je bilo vključeno veliko ljudi z ogromno znanja in izkušenj!

Še enkrat, ne iščemo novih lastnikov psov iz vlečnega športa. Iščemo odgovorne in ljubeče lastnike naših mladičkov. Je pa logično, da je vzreditelju in bodočim lastnikom pomembno poreklo očeta in mame ter kaj počneta. Torej še 1x, oba sta aktivna v vlečnem športu kar je psom pasme Sibirski husky pisano v genih,  oba imata odlične telesne ocene, oba sta karakterno mila, ubogljiva in pripadna psa kar se išče pri novejših linijah huskyjev. Vsaj v svetu kjer jaz živim je tako. Nikjer pa ne oglašujemo legla delovne linije huskyjev ( razen tega, da ima oče opravljen delovni izpit proti katerim se v Sloveniji "polarna javnost" že leta tako bori) saj je to popolnoma drug svet.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: čara na 16 December 2014, 13:53:08
Damjan Žepič. Kaka žlahta od Nine Žepič?
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: pajo na 16 December 2014, 13:55:26
Damjan - zamisli se nad tem zakaj vsi tvoji komentarji sprožijo tako neodobravanje...

Je pa zanimivo da tako mečeš naprej to državno prvenstvo vlečnih psov... Res je bilo organizirano Državno prvenstvo vlečnih psov okoli Gradiškega jezera, vendar je tudi res, da ga nobena mednarodna zveza ni priznala... Se pravi da je bilo v SLO organizirano  samooklicano državno prvenstvo vlečnih psov z najslabšo udeležbo med vsemi tekmami, ki so bile kadarkoli organizirane v SLO.. Prav tako ga nista priznala obstoječa kluba v SLO, ki sta bila člana teh zvez... Tudi zveze ni nihče priznal.... Ne takrat in ne kasneje... Sedaj naj pa vsak bralec oceni pomen tega prvenstva...
Je pa res da sta tam zmagala Žan in Indy :) Vendar mislim da bi se bilo bolj smotrno pohvaliti s kakim drugim njunim nastopom :)

Sem pa  mislil da psičke nimate več saj ste jo prodajali, ker vas je zaneslo v drugačne vode vlečnega športa (tako ste napisali).. In tudi tam je bilo kar nekaj jeze iz strani ostalih udeležencev pogovora... Tako da ćlovek res težko sledi tvojim interesom...
Me pa zanima kako hudiča ste s psičko katero ste pred časom še prodajali skrbno načrtovali leglo ??... Ne štekam...

Zveze sta pa sedaj res dve (ena je celo priznana)... Zavedaj pa se, da pred tabo nismo potrebovali niti ene...

Zmaga pa grožnja z odvetniki - svašta....

Lahko pa napišem še nekaj o očetu mladičkov... Ga poznam in lahko rečem le , dober pes in tudi njegov lastnik je kul dečko...

Lep pozdrav Patrik
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 15:04:57
Zopet presneto popularno DP... Organizacijo DP -ja je odobrilo ministrstvo, za to organizacijo tega tekmovanja ne potrebuješ odobritve mednarodnih zvez, še manj pa tebe osebno. Imena in naslovov državnih prvakov psom in njihovim lastnikom ne bo nihče jemal.  Gre za princip in kdo je tam bil in koga ni bilo, pa je stvar osebnega interesa vsakega posameznika.

Glede na vse tvoje prodaje in nekajkratno upokojevanje tvojih psov, ki so po nekaj mesecih nadaljevali "kariero", pa menim, da imaš doma več kot dovolj dela. Tako kot se jaz ne vtikam v tvoje delo s tvojimi psi pričakujem tudi obratno.

Čisto poslovno logično je prikimavanje Albi, kaj drugega od tebe tudi nisem pričakoval. Je pa zanimivo, da je naša Indi, kot rodovniška psička tak trn v peti nekaterim v vlečnem športu. Si kar štejem v čast in škoda, da ona tega ne ve. Očitno je še bolj markantna kot sem mislil :)
So pa te forum debate odraz stanja v vlečnem športu in zanimivo branje za vse ostale ter odlična reklama za sam šport. Vse skupaj pripišita z Albo na svoj račun, jaz sem le obvestil ljubitelje polarčkov, da imamo doma sedem krasnih mladičkov :).

Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: pajo na 16 December 2014, 15:32:19
Damjan v čudno situacijo se spravljaš... Ti in cela tvoja ekipa, ki je ne poznamo....
Dosti škode ni naredil temu športu, zato prosim zaključimo to debato...
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: solata na 16 December 2014, 15:40:11
Žal moram priznati, da me je ob branju odgovorov vzreditelja minila kakršnakoli radovednost v zvezi s temi mladiči. (gre za ton, s katerim vzreditelj odgovarja, ne za vsebino Albinih postov)

Se strinjam z Lanabelo.

Samo to bi dodala, da bi od takega vzreditelja bežala, kolikor bi me pete nesle. Ne Alba, ne kdo drug tukaj ne dela tako slabe reklame, kot si jo vzreditelj sam!

p.s. S tem, da osebno ne poznam nikogar, niti nimam nič s polarčki.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 16 December 2014, 15:49:38
Damjan v čudno situacijo se spravljaš... Ti in cela tvoja ekipa, ki je ne poznamo....
Dosti škode ni naredil temu športu, zato prosim zaključimo to debato...

S čim z objavo legla?
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: pajo na 16 December 2014, 15:53:28
To da si objavil leglo ti dam čisto prav :) Tudi proti leglu nič nimam, da ne bo pomote... Imam pa proti veliko stvarem ki si jih naredil v tem športu.. In mislim da se večina ljudi strinja z mano... Sedaj se imamo namreč prav lepo... Nasvidenje...
Naslov: Sibirski Husky [Siberian Husky]
Prispeval: pajo na 16 December 2014, 16:26:47
Bi pa vseeno prosil da navedeš vse moje prodaje (množina) in upokojevanja (množina) mojih psov. Jih nimam 20 da bi to lahko počel.... Vidiš spet lažeš in krivo pričaš... Alpho sem hotel kot mladička prodati edino tebi, ker sem te narobe ocenil... Danes si tega ne bi nikoli odpustil.. Nobenega od ostalih psov nisem nikoli prodajal..Če bi bil jaz ti, bi za take laži mogoče omenjal že odvetniško pisarno hahaha.... Se bova pa midva raje v živo pogovorila. Mi boš razložil vse stvari o meni o katerih še sam ne vem.. Stopim k tebi takoj ob prvi priliki... Komaj čakam :) :)
Je pa še nekaj smešno... To da z svojim renomejem mene ne moreš blatit... Si prenizko padel...
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: shivas_ na 16 December 2014, 21:14:02
Tole prepucavanje ne dela nobene dobre reklame vlecnemu sportu. Dobite se na 10 oci ali pac kolikor vas je in resite zadeve na samem.
V dobro vlecnega sporta pa raje dajajte pametne nasvete kako naj se  ga ljudje lotijo, ki bi jih mogoce ta sport zanimal. Meni je tako zal, da sem morala zakljucit ta cudovit sport in mi je grozno, da se ljudje ob prebiranju vasih intelektualnih komentarjev lahko prestrasijo pridruzit kateremu koli klubu. Kdo pa bi rad prisel v te vode, ce je vse en velik kreg?
Slovenija je tako majhna in se teh par klubov, ki se za to zavzemajo oz. zanimajo so med seboj skregani. Skoda...
Mladickom pa zelim vso sreco.


Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Čukec na 16 December 2014, 23:01:53
A to je mogoče ista psarna, ki vzreja tudi male italijanske hrte?

Verjetno vsi, ki vzrejamo vemo, da Pravilnik o zaščiti hišnih živali v prvi točki 11.člena navaja, da med dvema zaporednima kotitvama ne sme biti obdobje krajše od 290 dni.

Pravilnik o zasciti hisnih zivali: http://www.uradni-list.si/1/content?id=93040,

11. člen

(parjenje psic in mačk)

(1) Psice in mačke je dovoljeno pariti tako, da obdobje med dvema zaporednima kotitvama pri isti samici ni krajše od 290 dni, v nasprotnem primeru se šteje, da gre za preobremenjevanje živali v skladu z zakonom, ki ureja zaščito živali. Krajše obdobje med kotitvama je dovoljeno le, če so imele samice le enega ali dva mladiča.


1. Na spletni strani Kluba za hrte je mogoče zaslediti, da je ta psarna imela leglo malih italijanskih hrtov  - 25. novembra 2013.
Še link kjer je to leglo uradno objavljeno:  http://www.hrti.si/slo/legla.html .
Pomembno je tudi dejstvo, glede na prej omenjeni pravilnik, da je ta psica v prvem leglu imela štiri mladiče!
Na linku so razvidni tudi podatki o mami in očetu:
Mama: Nana Del Discoletto
Oče: Amadeo Pustynny Wiatr

2. Na spletni strani KZS pa je možno zaslediti še potrjeno drugo leglo malih italijanskih hrtov iz te iste psarne in sicer je datum tega legla - 28. junij 2014.
Še link KZS in objavljeno leglo: http://www.kinoloska.si/predvidena-legla .Tudi pri tem leglu se pojavlja ista mama, torej Nana Del Discoletto.


Vsak izmed nas verjetno, ki zna osnovno računati lahko torej iz teh javno objavljenih, na internetu dostopnih podatkov razbere, da med enim in drugim leglom z isto psico torej ni minilo 290 dni.
In, ker samica v prvem leglu ni imela enega ali dva mladiča, da bi lahko bila izjema, je to torej kaj?
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 17 December 2014, 06:32:10
Urška sta samo dva kluba, ki delata v dobro tega športa, ostalo je poniknilo. In ne skrbi šport se širi, saj nas je vedno več. Gre počasi ampak gre.

Ja Čukec ista psarna.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: pajo na 17 December 2014, 08:05:45
Se strinjam z Urško :) Tako prepucavanje ne pelje nikamor in ni v korist športu...
Bi pa vseeno napisal tole (da bodo nepoznavalci vedeli kako in kaj): V SLO je pa dejansko stanje tako... Vsi peljemo v isto smer in se imamo prav fino. Šport se tudi lepo širi, o čemer ptiča udeležba na treningih in tekmah. Tudi tekem je vsako leto več in vse so dobro zastopane... Kot povsod pa se najde nekdo, ki ima svoj prav in zadevo vleče v kontra smer... Tukaj ne gre za dva tabora ampak za družino (ali ekipo če ji tako pravimo) Žepič in vse ostale...
S tem da edino promocijo športa v SLO opravljata DŠPS in SKVVP, ki skupaj tvorita Zvezo vodnikov vlečnih psov Slovenije, ki je tudi priznana iz strani ECF,IFSS in FISTC. Tako imenovana Zveza vlečnih psov Slovenije (organizirala je državno prvenstvo) od takrat ni naredila niti enega dogodka v zvezi z vlečnimi psi. Tudi na ostalih tekmah je od članov te zveze prisotna samo družina Žepič. Omenjeno zvezo ne priznava nobena mednarodna zveza.
Kar se tiče legitimnosti državnega prvenstva mislim da ni potrebno zgubljati besed. Tekma je bila in to je to. Ali so se opravičeno podeljevali naslovi ali ne niti ni pomembno. Konec koncev so se naslovi podeljevali za leto 2013, tako da v vsakem primeru državnih prvakov ni več. Mislim da je bilo zaradi ene tekme napisano že preveč besed...
Bi me pa vseeno zanimal dopis ministrstva, ki je tekmi dodelil tak naziv in veljavo... Sem organiziral že kar nekaj dogodkov v različnih športih in prvič slišim za kaj takega...
Pa še nekaj je pomembno. Kluboma DŠPS in SKVVP se pri širjenju športa pridružujejo tudi kinološka društva... Predvsem bi izpostavil KD Maribor in ŠKD Celeia, ki delata precej za promocijo in širjenje samega športa.
Skratka vlečni šport v SLO postaja priljubljen šport in tudi novim interesentom se ni potrebno bati, da bodo naleteli na slabo vzdušje...  Mi uživamo in se imamo fino...
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 17 December 2014, 12:40:57
Zveza vlečnih psov Slovenije je bila ustanovljena, da bi združevala, ne razdvajala. Želeli smo si ureditve osnovne stvari, pod okriljem zveze enake možnosti za vse tekmovalce, pravila nastopanja za reprezentanco, brez pogojevanja v katerem klubu si član, kdo je tvoj prijatelj in kdo ni,  to je osnova pravica vsakega državljana... V Sloveniji je namreč veljalo pravilo, da na največjih tekmovanjih lahko nastopajo le člani SKVVP v kategoriji open in člani DŠPS v kategoriji polar.  (ki dotičnemu društvu plačajo članarino?), torej člani enega društva? Kdo lahko prisili atleta, športnika, vodnika... da menja klub in sprejme njegova pravila, zato, da bo lahko zastopal Slovenijo?  Za predsednika zveze je bil predlagan, človek, ki ima karizmo, znanje in izkušnje in ki bi bil človek na mestu. Ko je dojel kaj se dogaja se je seveda kmalu pametno umakni, ni si želel osebnih izpadov posameznikov. 

Še enkrat šlo ureditev statusa športa in enake možnosti za vse tekmovalcev ne glede na pripadnost klubu in osebnim interesom znotraj tega.

Zveza vse eno začela delovati, kot krovna organizacija je organizacijo DP-ja  na seji podelila  podelila KD Polarius (vodja organiziacijskega odbora je bil Gregor Peruš in njegova ekipa). Razen nekaj moje pomoči na sam dan tekmovanja s tem nisem imel nič.

Razpis je bil uradno objavljen, še enkrat več ponujena roka vsem klubom, tudi z vabilom, da se tekme udeležijo. Blatiti tekmo zaradi lastne ne udeležbe je moralno sporno. In če smo že pri boleči temi, težko verjamem, da bi bil rezultat Indi in Žana kaj drugačen, pa kdor koli bi že na tej tekmi bil.

V zvezo ( oz. na ustanovno sejo) so bila povabljena vsa društva, ničesar nismo skrivali. Osnutek statuta je bil poslan vsem klubom in javno objavljen... Nismo se bali v katero smer bi šlo glasovanje in koga bi bilo treba upoštevati... To je najbolj logična stvar nastanku zveze, seveda, ko gre za dejanje s ciljem, ki je v prid športu in njenim tekmovalcem. To pa težko rečem za novo ustanovljeno zvezo. Sam osebno, kot vodilni slovenski tekmovalec v canicrossu in kot predsednik Društva, ki se redno pojavlja na vseh slovenskih tekmovanjih vlečnih psov o nastanku zveze nisem bil obveščen? Je tukaj res vse čisto in z dobrim namenom?

Pa ok. Gremo nazaj...

V letu 2013 je bilo na vseh področjih Slovenije kar nekaj klubov, posameznikov in ljudi, ki so vlečni šport imeli za del preživljanja prostega časa. Stvar je šla s šikaniranjem, udarci pod pasom, ki so značilni za ljudi iz tega športa, v nepravo smer. Tisti, ki se v ves kaos nismo želeli mešati smo naredili korak nazaj, bili tiho, mednarodne organizacije pa obvestili, da se umikamo.  Eni so odšli in za šport še slišati več nočejo, drugi smo tekmovali iz lastnega veselja in bili tiho, se brigali sami zase.

Tako bi tudi ostalo, ta in tema sploh ne bi obstajala, če ne bi bil zgolj z objavo legla in nekaj osnovnimi podatki o njem, obtožen da lažem. Moj namen ni poveličevanje lastnih psov, zato obstajajo tekmovanja, še manj pa laganje. A naslova državnih prvakov v kategoriji polar pa si ne Indi in ne Žan ne bosta pustila vzeti.


Sam osebno se bom z veseljem umaknil nazaj v svoj mir  (kar se tiče vlečnega športa), z Žanom pa se bova tudi v bodoče potrudila, da svojo pravo vrednost in vrednost najinih psov pokaževa na tekmovanjih in ne na forumih. Srečno.

Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Čukec na 17 December 2014, 12:56:30
Gospod Žepič, lepo prosim še jaz za odgovor.
Mogoče ste spregledali navedbe v tej temi, ki sem jih našel na javno dostopnih portalih, torej na internetu in me kot vzreditelja zelo zanima vaše ravnanje pri parjenju v primeru male italijanske hrtice iz vaše psarne.
Zakaj je imela psica malega italijanskega hrta Nana Del Discoletto, katera prihaja iz vaše psarne, drugo leglo še preden je preteklo 290 dni od njene zadnje kotitve, čeprav je v prvem leglu že imela 4 mladiče in torej po pravilniku ni mogla biti izjema, da bi lahko leglo imela prej?
Pravilnik o zaščiti hišnih živali je tukaj zelo jasen se mi zdi in ga vzreditelji moramo upoštevati.
Hvala vam za pojasnilo. Se pa opravičujem za smetenje te teme.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 17 December 2014, 13:07:03
A to je mogoče ista psarna, ki vzreja tudi male italijanske hrte?

Verjetno vsi, ki vzrejamo vemo, da Pravilnik o zaščiti hišnih živali v prvi točki 11.člena navaja, da med dvema zaporednima kotitvama ne sme biti obdobje krajše od 290 dni.

Pravilnik o zasciti hisnih zivali: http://www.uradni-list.si/1/content?id=93040,

11. člen

(parjenje psic in mačk)

(1) Psice in mačke je dovoljeno pariti tako, da obdobje med dvema zaporednima kotitvama pri isti samici ni krajše od 290 dni, v nasprotnem primeru se šteje, da gre za preobremenjevanje živali v skladu z zakonom, ki ureja zaščito živali. Krajše obdobje med kotitvama je dovoljeno le, če so imele samice le enega ali dva mladiča.


1. Na spletni strani Kluba za hrte je mogoče zaslediti, da je ta psarna imela leglo malih italijanskih hrtov  - 25. novembra 2013.
Še link kjer je to leglo uradno objavljeno:  http://www.hrti.si/slo/legla.html .
Pomembno je tudi dejstvo, glede na prej omenjeni pravilnik, da je ta psica v prvem leglu imela štiri mladiče!
Na linku so razvidni tudi podatki o mami in očetu:
Mama: Nana Del Discoletto
Oče: Amadeo Pustynny Wiatr

2. Na spletni strani KZS pa je možno zaslediti še potrjeno drugo leglo malih italijanskih hrtov iz te iste psarne in sicer je datum tega legla - 28. junij 2014.
Še link KZS in objavljeno leglo: http://www.kinoloska.si/predvidena-legla .Tudi pri tem leglu se pojavlja ista mama, torej Nana Del Discoletto.


Vsak izmed nas verjetno, ki zna osnovno računati lahko torej iz teh javno objavljenih, na internetu dostopnih podatkov razbere, da med enim in drugim leglom z isto psico torej ni minilo 290 dni.
In, ker samica v prvem leglu ni imela enega ali dva mladiča, da bi lahko bila izjema, je to torej kaj?

Leglo malih italijanskih hrtov se je zgodilo po nesreči, brez naše vednosti ( nismo ne prvi ne zadnji, ničesar ne mislimo skrivati, ker se svoje napake zavedamo in nam ni v ponos).  Oba, oče imam sta imela vzrejno dovoljenje, mladički so kasneje dobili rodovnike. Brejost smo prepoznali, ko je bili prepozno, vsak poseg razen kotitve pa je bil po mnenju veterinarjev življensko nevaren za samico.  Po posvetu z veterinarji je bilo leglo skoteno. Edini samček, ki je bil pri nas doma zaradi strahu pred ponovitvijo dejanskega stanja kastriran na isti dan, ko smo izvedeli, kaj se nam je zgodilo. Obveščen je bil slovenski klub za hrte in veterinarska inšpekcija. Slovenski klub za hrte, oziroma njegova vzrejna komisija je KZS predlagala 2 letno prepoved paritve za samico,v s čimer se več strinjamo, veterinarska inšpekcija je ukrepala v skladu s svojim pooblastili, ob enem nas redno obiskuje in kontrolira. Zadnji nenapovedan obisk smo imeli pred 3 tedni.  In preden gre vse skupaj v nepravo smer, če bi želi imeti legla po tekočem traku bi bila tako italijanska hrtica, kot huskijca lahko parjena že veliko prej, druga samička Paz bi lahko za sabo imela že vsaj dva legla pa to ni naš namen. Hvala za razumevanje, mislim, da smo se s situacijo zrelo soočili in se iz nje marsi kaj naučili.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Čukec na 17 December 2014, 13:17:05
Aha.:)Hvala za odgovor.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: matjažo na 17 December 2014, 13:26:30
Pozdravljen Damjan!
Ne oporekam ne državnega prvenstva, ne legla, ne tvojih odgovorov, ampak to da zavajaš ljudi z dokumenti ministrstva. Po katerem členu, pravilniku, odločbi??? mora državno prvenstvo odobriti ministrstvo?
Katero? Kmetijsko, za notranje zadeve, za izobraževanje in šport?
Vse v zvezi s športom je pristojno ministrstvo za izobraževanje in šport (ni popolno ime), direktorat za šport in strokovni svet za šport. Ali je tvoja zveza član olimpijskega komiteja, oziroma je panožna zveza potrjena s strani strokovnega sveta za šport? Če to ni, potem ne zavajaj s potrdili ministrstva.
Mogoče pa ne vem - mi lahko razložiš prosim.
Športni pozdrav!
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 17 December 2014, 13:49:35
MatjažO., lepo prosim obrni se na KD Polarius in njenega predsednika. On v arhivu hrani vso dokumentacijo izvedbe tekmovanja in je edini, ki jo lahko javno objavi natančne podatke. Poudarjam, nisem bil organizator te tekme. Zgolj tekmovalec in na koncu prostovoljec, ki je pomagal pospravljati in pomagal z nekaj nasveti. Domuntacijo sem imel le na vpogled.  Sam pa svoje zveze nimam, niti je nikoli nisem želel imeti, zakaj je zveza nastala, sem napisal zgoraj, od kar bi to bila moja zveza (zveza zgolj zato, da bi z Žanom šla na večje tekme, ob umiku ljudi, ki jim ni do krega) zveza praktično ne deluje in niti nima namena delovati, ker ni nikomur v korist... Hvala, lp.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: pajo na 17 December 2014, 15:30:26
Damjan če nisi porajtal... Kregaš se samo ti... Ostali funkcioniramo čisto v redu... Me pa zanima ali nista šla z Žanom na evropsko prvenstvo ko sta bila pod SKVVP jem?... Vama je kdo kaj branil?... Plačati si pač moral članarino kot vsi ostali (20 EUR) na leto, po drugi strani pa bi morali klubi vaši zvezi plačati precej velike zneske... Kar bi konec koncev prispevali tudi ljudje iz članarin... Tako pač to f/$cionira..
 Povej mi pa nekaj. Koliko ljudi iz tega športa je bilo v vaši zvezi oz. se strinjalo z njo.. Govorim o ljudeh, ki smo tekmovali v tem športu. Pa nas je bilo kar nekaj ; Barbara, Aleš, Matjaž, Edo, Nuša, Bojan, Primož, jaz, Beti, Simonca, Franci, Aci, ...Pa še bi lahko našteval... je bil kakšen od njih za vašo zvezo... Odgovor je ne... Glede na to, da se vsi kregamo med sabo koliko od njih je še sedaj tvojih prijateljev, ko si tako lepo reševal prihodnost športa ? Damjan to so dejstva ki ti ne govorijo ravno v prid.
Je res nekaj. V tistem času sva se skregala z Alešem, kar si hotel dobro izkoristiti. Priznam ušlo nama je, kot je vam pri malih hrtkih. Vsi delamo napake, na katerih se učimo ... Bila sva kot dva petelina, ki se zravsata, ampak sva razrešila stvari... Nisem ponosen na to in tudi Aleš ni. In to kreganje ti na veliko mečeš naprej in nazaj... Kasneje si se ti skregal z vsemi posamezno in z vsemi skupaj...
Še enkrat -vztrajam- Zveza je bila tvoj projekt in ni upoštevala ostalih ljudi, ki smo bili v tem športu. Zaradi tega si padel tja kot si.. Roko na srce, velikokrat nisi nič kriv, da te vsi zbombardirajo z komentarji, ampak kot kaže že sam tvoj pojav pri ljudeh izvrže neko napadalnost. Zato je res bolje, da se umakneš v svoj mir. Pa prideš oddirkat kako tekmo ali pa jo celo organiziraš.
Pa še enkrat - nič nimam proti leglu, ne proti Indy, še manj pa proti Žanu. Tudi tvojim dosežkom kot canicrossistu nimam kaj oporekati.
Prepričan pa sem da delam dobro, saj ne glede na to v okviru katerega kluba, društva, podjetja ali zveze organiziram treninge, pride veliko število interesentov. So daleč najbolj obiskana druženja na tem področju.  Šport še nikoli ni bil tako popularen kot je sedaj... Končno se razvija tudi drugod po Sloveniji... Tebi za kaj takega ni pomagala niti zveza, niti organizacija državnega prvenstva...
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 17 December 2014, 16:41:05
Če nisi opazil se se kregam in se ne bom. Še enkrat preberi zakaj je do tega prišlo, objavil sem zgolj podatke o psih. Le pljuvati po svoji psih ne pustim.

 In nihče me ne more siliti, da sem član kluba, kjer se ne počutim dobro, kjer sem vsakič sproti prosil za razpise, prijavne roke, kjer Žan do zadnjega ni vedel ali potuje na SP.... To je izbilo sodu dno, vprašaj Žana, ti bo sam povedal.... Vsekakor sem mnenja, da članstvo v Društvu ne more biti pogoj zastopanja Slovenije na največjih tekmovanjih. Zato je bila v dani situaciji, pri vseh klubih, ki so v Sloveniji bili, oz. so še, Zveza najboljša rešitev,  pa ne za nas, za vse!  In vanjo ste bili prav vsi povabljeni. In ja, če hočeš zame osebno je zveza najbolj normalna stvar za ureditev stvari v vsakem športu, kinologiji.... Matični klubi pa okolje za uveljavljanje lastnih interesov.

Če želiš dejstva, ničesar nisem izkoriščal... Kaj ste vi imeli, mene ne zanima. Očitno pa sem nekaj zamudil tudi jaz... Sam se bil povabljen v Društvo športnih psov, ki se je takrat ustanavljalo, želja ljudi, katerih veš, je bil nov klub in kasneje zveza. Pred nastankom kluba športnih psov smo se v Sitčni odločili, da bomo imeli svoj lokalen klub, z željo, da bi vsi skupaj imeli Zvezo. Takrat sem si  na glavo nakopal prvo zamero, kot jaz vem se je takrat na sestanku v Trzinu končalo še nekaj prijateljstev. Pred tem zavrnil sem vodilno funkcijo v klubu, ker sem menil, da nisem primeren zanjo. Mislim, da so tukaj ljudje, ki mi lahko pritrdijo. Tako, da se žal motiš o meni.

Dokler sva bila z Žanom člana SKVVP sva šla na EP in SP in kot jaz vem od tam prinesla medalje. 


Glede Žana - pa je bil s strani vašega kluba vpleten v igrice, ko do zadnjega ni vedel ali je prijavljen na SP v Nemčiji, kljub vsem izpolnjenim finančnim obveznostim. Kako se je počutil vprašaj njega. Kako se počuti vsakič, ko doma gleda rezultate in ve, da bi se boril za medalje? Ampak ja, razume, da so to igrice odraslih. In samo upam lahko, da bo upravni odbor zveze toliko zrel, da se bo zavedal, da vlečni šport ni šport penzionistov, ampak, da vsak mlad tekmovalec pomeni veliko, veliko več. Pa ne samo Žan, prej kot se bo se bo našel kdo, ki vas bo premagal in naj vam ne bo trn v peti.... To je bila prva vizije zveze, ki ni nikoli zaživela.

Bom pa na tem mestu vse eno izkoristil možnost, kako ste si predstavljali Zvezo, kako si predstavljate razvoj športa, če ignorirate Društvo, ki ima v svojih vrstah prospektivnega mladinca, z medaljo iz SP-ja, ki redno tekmuje in zmaguje na domačih in mednarodnih tekmah in to v članski kategoriji?  Še en peskovnik, kjer je prostor zgolj za izbrance? Pa nisem nesramen, le realen....Sam v tem športu nikoli ne bi imel težav, samo na žalost preveč izstopam in povem tisto kar mislim in nisem pripravljen kimati, ker mi ni treba. Ne rabim vez, zvez in od tega nisem poslovno odvisen.
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: Alba na 17 December 2014, 17:47:10
NI bilo ravno čisto tako. O sporu med mojim možem in Patrikom si vedel, saj smo o tem govorili med vožnjo na Dunaj. In dejstvo, da se v Trzinu končalo nekaj prijateljstev tiči v tem, da je bil za predsednika predlagan in izbran Matjaž, ki je človek na mestu in finančno ne želi imeti popolnoma nobene koristi od društva. Že ko so bili organi DŠPS potrjeni, se vas je nekaj umaknilo, ustanovili 2 drugi društvi, od katerega tvoje ja tekmuje, sodeluje, drugo društvo pa nima najmanjše veze z vlečnim športom. Pa ne zaradi nas, SKVVP ali kogarkoli, ampak ta šport moraš imeti rad in imaš od njega kvečjemu stroške in ne nek profit. Da ne govorim o manipulacijah kdo si je res želel društvo in dejstvih, da se tudi s člani Polariusa ne razumeš več.

Vse kar bi ti in Žan rabila storiti je plačati članarino 20 €, pa tudi če ne vidiš nikoli nobenega od članov skvvp. Nastopal bi lahko. Ampak ne treba je mešati drek in spodkopavati delo ljudi, ki so 10 ali celo več let garali, da so prišli do mednarodnih organizacij. Dokler so sami pripravljeni plačevati drage članarine v mednarodnih organizacijah jaz tu ne vidim problema.

Z ustanavljanjem zveze se pa itak samo stroške dela, ker kvote za nastope v Evropi nikjer niso omejene. Plus vsega nas je tako malo tekmovalcev v Slo, da niti ne potrebuješ 1 izbirne tekme.

Kot je pa že Lanabela napisala, dober vlečen pes se izkaže predvsem v drugih kategorijah. Ti in Žan za nas 'penzionerje' skor ne rabita psa, ker sta dobra tekača. Tega vama nihče ne oporeka.

Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: pajo na 17 December 2014, 19:05:33
Kot si napisal zveza se je tebi zdela najboljša rešitev... Nikomur drugemu...In jaz osebno nikoli ne bi hotel biti član organizacije pri kateri imaš prste vmes ti ali tvoja žena... Kot je vama SKVVP ( oz. predsednik) izbil iz soda dno, si ga ti meni...
Jaz v Zvezi nimam nobene funkcije tako da pri tem ne morem pomagati. Me pa čudi da ste na razpisu za državno prvenstvo obljubljali najboljšim tekmovalcem nastop na velikih tekmovanjih, sedaj pa praviš da to ne gre... Ste lagali ? Pa  s tem dajali ostale klube v nič.. Klube ki so vsako leto plačevali članarino zvezam, ki so se udeleževali skupščin itd... Veš da je to kaznivo...
Mislim pa da bi Žana vsi radi videli v tem športu.. Zavedaj se da si ti trn v peti vsem in ne Žan. Pa niso bile igre odraslih ampak igra očeta.
Vem da ti gre Canifit na živce, ker je uspešen. Lahko ti povem to da je naš glavni produkt pasja hrana kjer so vlečni psi v manjšini. Imamo stranke z različnimi kužki predvsem veliko ljudi s hrti prihaja k nam... Kar me čudi.. Sta imela tudi tam kake težave ? Sigurno imam pa Canifit zato da nekaj zaslužim, prav tako kot ti legla kužkov.. Mislim da s tem ni nič narobe.
Meni bi bilo najlepše če ti ostaneš v svoji zvezi, ostali imamo pa svoje zdraharske klube in zdraharsko zvezo. Za to smo pripravljeni celo prenašati našega predsednika in podpredsednika.  Kot si napisal imamo lahko celo dve državni prvenstvi.. . Žan je pa fajn dečko in zmeraj se lepo pogovoriva..Dobro veš da ga poznam še iz Save in grozno mi je bilo ko mu ti nisi privoščil zmage, čeprav sta nekajkrat pritekla skupaj v cilj (spomnim se tekme v Decathlonu, kjer si si nakopal toliko antireklame na račun lastnega sina da še sam ne veš)... Meni je to nekaj nedopustnega.. Mislim da je Žan  že dosti star, da si bo sam zrihtal nastop kjerkoli in ne verjamem da mu bo kdo nasprotoval.  Se tukaj izjemoma strinjam s tabo, rabimo take tekmovalce. Meni nikoli ni bilo težko biti poražen, zato nastopam tudi v canicrossu,za katerega mi drugače dol visi. Mi je vseeno ali me premagajo stari ali mladi. V zadnjem času me na treningih premagujejo tudi ženske haha. Zanimivo, da tebe nismo nikoli videli, klub ogromnem številu psov, nastopiti v kaki drugi disciplini. Ampak to je tvoja stvar . 
Kot sem rekel odločati ne morem jaz. Se boš moral obrniti na druge osebe in druge organizacije.
Sedaj pa prosim da zaključimo to temo... Prosim tudi vse, ki imajo radi ta šport, da ne komentirajo več na komentarje gospoda Žepiča. Imam občutek, kot da se človek hrani z negativno energijo, ki jo povzroča. Amen !!
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 17 December 2014, 19:15:49
Kot prvič, s člani Polariusa,  se super  razumemo, se občasno obiščemo, se pokličemo, spet ti veš več kot jaz. :) Bo počasi vsaj jasno vsaj jasno kdo je tisti, ki stalno manipulira v ozadju in napleta neresnične stvari... Resnično bom vesel, da se tvoja podtikanja nehajo. Njihov umik je plod šikaniranj in njihovo odločitev čisto razumem. Je pa to velika škoda za šport.

Kar se Matjaža tiče, zame ta izbor ni bil nikoli sporen. Za koga je bil, očitno veš ti...Sam osebno spadam v kategorijo pezionerjev. Pa čisto nikamor drugam.  Žal pa te moram spet spomniti, da brez dobrega canicross psa rezultatov na tekmah ni, zaostanki pa se merijo v minutah, ne sekundah. Žal je vsaj zame dober canicross pes ključ do uspeha, pa ne nujno, da v Sloveniji, sigurno pa na mednarodnem nivoju. Canicross psi so vrhunski psi, mnogi med njimi trenirani za disciplino, ki jo skupaj z vodnikom odtečejo.


Biti član nekega društva je osebna izbira posameznika, žal se s plačilom članarine zavežeš za kaj več, kot, da nikogar ne vidiš, članstvo v Zvezi društev pa nekaj povsem čisto drugega in pomeni zgolj nastop na največji tekmi pod slovensko zastavo, brez lovljenja podatkov, z vodjo ekipe, ki ti je na taki tekmi v pomoč, ki je lahko povezovalen, ne glede na vse osebne interese posameznikov in sam ni tekmovalec....Zame je razlika velika. Očitno pa mala Slovenija še daleč od tega....

Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 17 December 2014, 19:45:08
Resnično me zanima od česa ti živiš, vem pa od česa jaz živim in s tvojim pisanjem nima najmanjše zveze...

Katero hrano kdo je in kje jo kupuje me niti malo ne zanima, gre za osebno izbiro posameznika. Bom vesel, če nehaš obtoževati, brez enega samega dokaza, da sem ti kakor koli hotel škoditi, oz. mi gre tvoje delo na živce, kot ti praviš. NE JAZ!


Kar se tiče mednarodnih zvez je bilo naše mnenje enotno in sklenjeno na sestanku in to je, da se ne gremo več. Če bi bila odločitev drugačna, bi se odločili še za zadnje dejanje, ki je bil pogoj, za včlanitev, prevod statuta v Francoščino in plačilo članarine. Pa se nismo.

Veliko bolj kaznivo je, da kot zveza nekomu zaradi osebnih razlogov prepoveš zastopati državo na največjih tekmah. Tole pa je resnično zanimivo!

In ko smo pri tistih udarcih pod pasom....   

Glede konfliktov, nedavno so me tekači spraševali o tvoji dejanski vrednosti, pa tudi v Savi o tebi nimajo najboljšega mnenja. Zato na tem nivoju raje zaključimo in sprejmimo dejstvo, da smo vsak na svojem planetu. Vol sit koza cela. Kot dolga leta nismo prišli nikamor tudi ne bomo.

Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: xmark9x na 17 December 2014, 20:07:29
Da se vam da  ::)
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: DamjanZ na 17 December 2014, 22:05:42
Žan tukaj samo tole bi napisal, vse ostalo me ne briga. Bom imel ta šport za zabavo ob atletiki še naprej, pa pač ne bom šel na EP in SP.   Vlečni psi so drugače res face in rad, ko imam čas tečem z njimi. O tekmi leta 2013 v Miljah pa ti lahko povem, da sva z očijem čakala Elčo celo tekmo, ker je bil to njen zadnji nastop na tekmi za vedno. Oči je velikokrat med med tekmo rekel, naj grem z Baro naprej, pa nisem hotel, ker sem hotel, da je Elča tudi na zadnji tekmi nepremagana.  To si je zaslužila. To je bila moja odločitev. Zato sem se oglasil, ker ni prav, da sklepaš stvari, brez, da bi se prepričal o čem je bila fora. Sam ne treniram psov, razen kakšen vikend, oči jih, tudi zame, pa mi da vedno možnost izbirati in vzamem kogar želim. Ko mi na treningu ne gre je on tisti, ki vedno pomaga. Tudi Baro sem vzel v Trbižu in podrl očijev rekord od lani, sam sem rekel, da je brez veze, oči pa je bil tega full vesel. Verjetno ga bom spomladi, ko bo mamina Epi začela tekmovati kdaj tudi premagal. Državni naslov z Indi je bil moj prvi in mi veliko pomeni.  Hvala, to je vse, kar imam povedati. Žan
Naslov: Vlečni športi - organizacije
Prispeval: pajo na 17 December 2014, 22:14:03
Žan ... Spoštujem tvoj odgovor. (recimo da ni bil napisan pod določenim vplivom). 
Želim ti uspeh v atletiki in seveda tudi na dirkah z novo psičko :)