PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Oči in ušesa => Temo začel/a: meta na 12 Maj 2006, 18:28:02

Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: meta na 12 Maj 2006, 18:28:02
Atri zadnje čase ušesa zelo zelo zelo smrdijo. Ji jih pa redno čistimo (s prav posebno tekočino, ki smo jo dobili pri veterinarju). Mislim, da na 4 do 5 dni, ker so čisto rjava.

Ali je možno, da je ta smrad samo od umazanije ali je lahko kaj vneto?  ??? Je že imela ušesa enkrat uneta pa zdaj ni videti tako kot takrat, ko je bilo potrjeno od veterinarja.

Ima še kdo izkušnje s "smrdečimi ušesi"?

+1
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Šapa na 12 Maj 2006, 18:34:10
razlogov za to je lahko več... med drugim tudi alergija. mojemu Timiju se je dolgo časa v ušesih nabirala črna usedlina pa čeprav smo mu čistili ušesa vsak dan, večkrat na dan. šli smo k Dr.Kotnikovi v Mestni Log in ona je ugotovila, da je alergičen na pšenico... mu je pa isto smrdelo iz ušes, ampak je zdaj vse v redu... tista tekočina je verjetno Clorexy Derm, kajne? no s tem tudi Brini zdaj čistim ušesa, ker ima vnetje. mažemo pa tudi z Otonazolom. in stanje se izboljšuje... katero hrano pa trenutno je psička? če čistite na 4-5dni dvomim, da je samo umazanija... jaz zdaj Timiju čistim na 14dni pa nima skoraj nič umazanije. če se bo stanje slabšalo priporočam obisk veterinarja...

+1
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Rinchy na 12 Maj 2006, 18:34:56
Rini tudi smrdijo ??? In je prav neprijetno,ko jo čohljaš za ušesi in imaš potem tak neprijeten vonj na rokah.S glavo nič ne stresa,ušesa čistimo redno in se ji sploh ne mastijo veliko(čisto malo),tako da res ne vem čemu tak smrad.

lp
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 12 Maj 2006, 18:41:44
tista tekočina je verjetno Clorexy Derm, kajne? no s tem tudi Brini zdaj čistim ušesa, ker ima vnetje. mažemo pa tudi z Otonazolom. in stanje se izboljšuje... katero hrano pa trenutno je psička? če čistite na 4-5dni dvomim, da je samo umazanija... jaz zdaj Timiju čistim na 14dni pa nima skoraj nič umazanije. če se bo stanje slabšalo priporočam obisk veterinarja...

Ja je Clorexy Derm, pa tudi Otonazol smo uporabljali ko je imela ušesa uneta in je super pomagal.

Je pa Eukanubo (že vzrediteljica jo je s tem hranila) in pred tem unetjem (letos pozimi) sploh nismo imeli problemov. Tako da dvomim, da bi bila kriva hrana.

Za veterinarja pa že kar nekaj časa težim doma staršem pa mi samo pravijo, da za vsako stvar pa tudi ni treba k veterinarju. Tako da zdaj bom pa res kar močno zatežila pa mogoče bo :)
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Rinchy na 12 Maj 2006, 18:49:30
Za veterinarja pa že kar nekaj časa težim doma staršem pa mi samo pravijo, da za vsako stvar pa tudi ni treba k veterinarju. Tako da zdaj bom pa res kar močno zatežila pa mogoče bo :)
Zakaj se mi zdi,da se tole dogaja tudi pri nas doma  ::) :-\

lp
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Lola na 12 Maj 2006, 20:01:46
Če so ušesa čisto črna ( izgleda kot umazanija ) in imajo grozen vonj so lahko ušesne garje, amapk glede na to da ste bili pri vetu bi jih moral odkriti če jih ima. Drugo kar je so ušesne glivice. Naša Lola jih je pred kratkim imela. Ušesa so suha, rdečkasta, je tudi maslo, veliko je praskanja, vonj pa obupen. Dobili smo kapljice otonazol, vendar se glivice zdravijo s kapljicami kar dalj časa najmanj 3 tedne.
Ušesa lahko smrdijo tudi samo zaradi masla, ampak če čistite redno mislim da ni to vzrok.

+1
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Šapa na 13 Maj 2006, 22:34:27
Če so ušesa čisto črna ( izgleda kot umazanija ) in imajo grozen vonj so lahko ušesne garje, amapk glede na to da ste bili pri vetu bi jih moral odkriti če jih ima. Drugo kar je so ušesne glivice.
to smo tudi mi mislili, ja... sem že cele doktorate delala iz raznih glivic  ::)  hehe.. potem pa na koncu izvem, da je bila kriva hrana zaradi pšenice  :D no zdaj pa nimamo več problemov...

meta priporočam zamenjavo hrane, ker ima eukanuba zelo veliko soli, kar pa psu škoduje. če želiš in če si iz Ljubljane obišči ZOO Čebelca v Dravljah (če hočeš te tudi jaz peljem tja), pa ti bo Valerija povedala vse o zdravi prehrani psa. ona prodaja samo tiste brikete za katere je 100% da so res kvalitetni. in Eukanube ni med njimi, ker je imel njen pokojni pes prav zaradi te hrane ogromno problemov. res je, da veliko ljudi misli, da je to izredno kvalitetna hrana pa se žal motijo...
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 19 Maj 2006, 18:40:54
No tako smo bili pri veterinarki in spet imamo uneta ušesa >:( V enem ušesu naj bi imela pa tudi kvasovke (ve kdo kaj več o tem  ??? )
Je pa rekla da niti ni tako hudo in da naslednjič ko se bo že čisto malo poznalo takoj pridemo pokazatl. Tako da zdaj Atri spet pucamo ušesa z Otonazolom. Ko ga bomo pa porabilinaj bi pa na dva dni čistili s Clorexy Dermom (priporočilo veterinarke) še kakšen teden.

Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Lola na 19 Maj 2006, 19:15:04
Mhm dobili ste enako zdravilo kot mi. Ja nič mazati bo potrebno pa se bo pozdravilo! Upam da se čim prej pozdravi
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Šapa na 19 Maj 2006, 22:04:21
pred nanosom otonazola res dobro očisti ušesa s clorexy dermom. tako se bo hitreje pozdravilo, ker zdravila ne bo oviralo ušesno maslo. jaz Brini zdajle že dva tedna vsak dan, 2x na dan čistim in mažem ušesa in gre res na bolje. vnetja skoraj ni več  :)
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: samonca na 19 Maj 2006, 23:37:57
Kvasovke so vrsta glivic. Ene izmed manj nevarnih, niso pa prijetne.
Kr čistit pa zdravit pa bo :)
Vso srečo!

+1
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 23 Maj 2006, 11:13:03
No zdaj so ušesa že čist čista  ;D samo bom še malo čistila da bo za ziher!

Pa hvala za vse informacije!!!
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Rinchy na 24 Maj 2006, 17:24:29
Smo ugotovili razlog smradu iz ušes.Rina ima vneta ušesa,zato smo dobili Otonazol,da bomo čistli.

lp
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: scythe na 25 Maj 2006, 10:24:29
Rinchy: saj po moje veš, ampak vseeno. Kraste na koži + vnetje ušes je lahko znak za alergijo. Bernci so pa tako ali tako nagnjeni h kožnim obolenjem. Nočem nič strašit ali pa karkoli. Samo vem kakšna kalvarija je lahko alergija, samo toliko...da sta te dve stvari pač tudi lahko kazalca.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Rinchy na 25 Maj 2006, 15:19:09
Ona ni imela krast po koži(no jih je,ampak dolgooo nazaj).Je imela zdaj v ušesih kot neke  mozoljčke,ki so se ji pregnojili in izginili ??? Bomo vidli,kako bo.Če se bo s tem pozdravlo in po tem ne bo nič več,bomo pustili.Če se bo pa nadaljevalo bomo pa obiskali veterinarja.

Hvala vseeno  :)

lp
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: bevciura na 09 Avgust 2006, 17:33:56
Naš Bono je imel tudi ušesne glivice- Otonazol :-\ :-\
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: linčy na 10 Avgust 2006, 13:53:54
Živjo! Najprej se opravičujem ker tole pišem semle, ampak ravno tu sem zasledila nekaj o dr. Matku in bi rada če mi lahko poveste kje točno ga najdem, njegovo tel. številko. Imam koker španjela, ki ima stalno vneta ušesa. Razne kure s kapljicami so uspešne, vendar se vnetje čez teden ali dva po prenehanju dajanja kapljic ponovi. Ker sem slišala, da je tale dr. Matko res zelo dober veterinar bi vas prosila če mi res lahko poveste kaj več o njem. Tudi kakšen vaš nasvet glede vnetja ušes bo zelo dobrodošel.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: ninci na 10 Avgust 2006, 14:12:45
Tule (http://www.pesjanar.si/index.php/2005/57) imaš naslov Matkota in tel. št., kar se tiče vnetja pa lahko prebereš temo malo za nazaj, mogoče najdeš kaj uporabnega.

Lp nina
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Nelly na 10 Avgust 2006, 14:18:16
Dr. Matka najdes v Topolscici, to je malo stran od Sostanja.

Verjetno bo najboljse, da si pogledas kako prides do njega na njihovi spletni strani, kjer najdes tudi vse potrebne telefonske stevilke :

http://www.toplica-vet.net/ (http://www.toplica-vet.net/)

Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 10 Avgust 2006, 15:19:42
Od zadnjič, ko sem pisala v to temo je pretekllo kar nekaj časa....smo imeli pa z Atro ta čas spet par obiskov pri veterinarju...seveda zaradi ušes...

Povedali nam niso nič novega :(vedno so bile kvasovke in zaradi tega naj bi ji iz ušes tako smrdelo :-\ Smo bili pa zdaj na morju (Atra še vedno uživa s starši) in sem ji (tako kot že v Ljublajni) čistila ušesa vsak dan s Clorexy Dermom. Mi je pa smešno, ker so ji ušesa začela ful manj smrdet in eno uho se je čist "spucalo" ta drugo je bilo pa še vedno vsak dan malo umazano.

Ali je možno, da morje tako dobro vpliva na težave z ušesi ali se je to izboljšanje pokazalo, ker smo Atri tako dolgo pucali ušesa?
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: linčy na 10 Avgust 2006, 15:30:01
A to čistite s Clorexy derm raztopino ali kako? Ali mogoče kdo ve, je tega več vrst? Doma imam namreč Clorexy derm vendar sem to uporabljala za razkuževanje rane? Verjetno to ni eno in isto? Ali mogoče kdo pozna še kakšno drugo zdravilo poleg Otonazola, ki je dobro oz. uspešno celi vnetje ušes. Moj koker naj bi imel vnetje (ste me kar malo preplašili s temi glivicami in tako dalje,...) vsaj tako je rekel veterinar. Iz ušes mu prihaja črn izloček, ni ravno prijetnega vonja, ne morem pa reči da grozno smrdi. Jutri greva ponovno do veterinarja, vendar mislim da bo povedal isto: vnetje ušes in predpisal Otonazol, ki mu vnetje sicer pozdravi vendar se vnetje po prenehanem dajanju kapljic ponovi. Če pa kdo ve glede Clorexy derma mi naj pa prosim pove.
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 10 Avgust 2006, 16:03:22
Na tem Clorexy Dermu, ki ga imam jaz mislim, da še OTO na škatlici piše (al nekaj takega, se zdaj ne spomnim ravno kaj ???škatlico sem pa že stran vrgla :-[). Je pa to prozorna raztopina, ki jo vliješ psu v uho (je na kocu "flaške" lepo oblikovano, da gre v uho - samo ne preveč!!!) - pa nič ne šparat s tekočino ;) Potem ušesa dobro zmasiraš (tako kot pri Otonazolu), ponavadi se potem kuža strese :) (kar je ok, da gre tekočina še ven - jaz ponavadi stopim korak ali dva stran ko se Atra stresa ker tok šprica naokol:)) potem pa samo še z vato zbrišeš (pa ne kužatu v uho zlest  ;))

Drugače pa dobiš Clorexy Derm pri vetrinarju. Samo vprašaj....
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: linčy na 10 Avgust 2006, 19:35:09
Ok! Najlepša hvala! Sej zdej sm zvedla da obstaja ta Clorexy derm tud prov posebej za ušesa, tko da ni isti kot ga imam doma. Bom zdej poskusila eno kuro s tem da vidim če bo kaj bolše, upam da bo! Najlepša ti hvala.
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: Koki na 10 Avgust 2006, 19:39:04
Clorexy derm je za kozo (in ga dobis tudi v zoo trgovinah), Clorexy derm Otto pa za usesa.
Sicer pa lahko povem, da je tudi moj berni dobil v mladosti dvakrat vnetje uses in so bile hude borbe s kapljicami in ciscenjem, od takrat naprej pa mu usesa cistimo na 2-3 tedne z Otti free-jem in je vse OK, vnetje se nikoli vec ni ponovilo (je pa zacel takoj stresati z glavo, ce je od zadnjega ciscenja preteklo vec kot 2-3 tedne).
Kaj pa ostali, cistite sicer usesa svojim pesjanom ali samo vidno umazanijo z notranjega dela uhlja pobrisete?
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: *LuNa* na 13 Avgust 2006, 00:15:58
Še moja izkušnja: vneta ušesa nujno ne smrdijo in jih zato lahko zamešate z umazanimi ušesi. Jaz sem tudi za Luno mislila, da ima le umazana ušesa, ker ni nič smrdelo. Ker pa se je kar precej praskala po njih in ker sva bile ravno na cepljenju sem pa prosila veterinarja, če j lahko pregleda ušesa in seveda so bila vneta. Zdaj ko so zdrava, so čista in taka tudi ostajajo (trenutno že 1 mesec) brez posebnega čiščenja. Edino po plavanju ji jih obrišem, da se ne bi spet vnela. Tako da jaz bi bila na vsaka "umazana" ušesa pozorna in ne samo na smrdeča umazana ušesa.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 13 Avgust 2006, 11:23:45
Tudi naša psička ima že par let probleme z vnetji ušes, tako da smo dali že veliko skozi. Najprej smo obiskovali lokalnega veterinarja, ki je zdravil z otonazolom, pa tudi z antibiotiki, a so se vnetja po končanih kurah kmalu ponavljala. Tako sem se enkrat odločila, da obiščem drugega veterinarja, ki pa jo je le pogledal in videl, da ima v desnem ušesu neke izrastke (lokalni tega ni videl  ??? ). tako da sem se nato odločila, da jo peljem v LJ k Zaninoviču, ki jo je tudi operiral in odstranil več tumorčkov v desnem ušesu. Najprej so mi rekli, da so najbrž tumorji povzročali vnetja in da bomo v prihodnje videli. No, čez par mesecev je imela spet vnetje  :'( , smo ga zdravili z Otonazolom, čez dva meseca spet, a je bil le začetek in naj bi le čistila z Clorexy dermom (ta naj bi dezinficiral ušesni kanal), ki ni pomagal (spet vnetje, zdravili z Aurizonom) in tako smo pristali pri dr. Starihovi, ki sumi na alergijo.
Zdaj smo na dietni hrani, pa bomo videli, ali se bo vnetje spet pojavilo. Če se ne bo, gre najbrž za alergijo na hrano (sledilo bo pošiljanje krvi v Španijo....).
Rada bi poudarila, da kolikor mi je razložila dr. Starihova Clorexy derm ne razstaplja ušesnega masla, ampak dezinficira ušesni kanal (uničuje glivice), zato je za razstapljanje masla primerno čistilo npr. Otifree, ki ga uporablja tudi Koki. Kolikor pa vem Otonazol ni čistilo, ampak je zdravilo!!!
Sedaj pucam s Otifree (2x tedensko), stisnem v ušesni kanal, fajn masiram sluhovod in potem s kosmi vate (lahko tudi z bombažno cunjico) čimgloblje obrišem umazanijo, tudi po uhlju. Nikoli ne s palčkami!!

Večkratno vnetje pa pri psu pusti tudi posledice. Naša ima precej ozke sluhovode, ušesa se sama ne čistijo,...pa še kaj drugega kar niti ne vem. V glavnem sliši pa še vedno dobro, kadar hoče.  ;)
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: linčy na 21 Avgust 2006, 14:46:51
No jaz zdaj svojemu kokru čistim s Clorexy Dermom in upam da bo kmalu uredu! Da ne povem kaj sva spravila iz ušes ob prvem čiščenju! Sedaj je ob vsakem čiščenju bolje, tako da mislim da obstaja možnost da mu končno pozdravim ta njegova ušesa! Hvala vam za nasvet! Ta Clorexy Derm je res super stvar (vsaj zaenkrat tako kaže)!
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: *ana* na 25 Avgust 2006, 15:34:40
Če so ušesa čisto črna ( izgleda kot umazanija ) in imajo grozen vonj so lahko ušesne garje, amapk glede na to da ste bili pri vetu bi jih moral odkriti če jih ima. Drugo kar je so ušesne glivice. Naša Lola jih je pred kratkim imela. Ušesa so suha, rdečkasta, je tudi maslo, veliko je praskanja, vonj pa obupen. Dobili smo kapljice otonazol, vendar se glivice zdravijo s kapljicami kar dalj časa najmanj 3 tedne.
Ušesa lahko smrdijo tudi samo zaradi masla, ampak če čistite redno mislim da ni to vzrok.

+1
Bono je imel čisto take probleme!!! :o ;) :-\
2x dnevno OTONAZOL...
Ampak smo lepo prenesli... ::) ::) 8)
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 25 Avgust 2006, 16:37:50
Jaz bom ponorela!!!!!!! >:( >:( >:(
Atri vsak dan čistim ušesa s Clorexy Dermom pa popolnoma nič več ne pomaga ??? Ko sem ga dobila se je poznalo, zdaj se ji pa vse takoj nazaj zapaca :( pri vetu nam pa itak vedno isto povejo....
Zdaj bomo menjali brikete, če je slučajno to vzrok (mislim, da je nekdo pisal o tem, da imajo nekateri briketi nevem česa preveč in se potem lahko na ušesih pozna al nekaj takega ???).
Drugače pa če ima kdo še kaj drugega na zalogi kakšne finte s temi ušesi...prosim na dan z besedo!!!
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 25 Avgust 2006, 17:51:02
Meta, isto je bilo pri nas, vsak dan sem čistila s Clorexy dermom in ni pomagalo nič....Starihova mi je razložila, da zato, ker CD ne razstaplja masla in da naj pucam s čistolom ala Otifree, ....poleg tega pa smo tudi menjali brikete, zdaj smo na dietnih Sensitivity control Rojal Canin...pucam 2x tedensko s Otifree,...ma ne vem če je kaj manj umazanije zaradi briket.
Sem že čisto zmešana zaradi teh ušes, zdaj se mi zdijo spet rdeča in bom šla najbrž drugi teden na kontrolo.
Svetujem ti, da probaš s čistili, ki razstapljajo maslo  (Otifree), lahko občasno tudi s Clorexy dermom, da dezinficiraš uho.

Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 25 Avgust 2006, 17:55:16
A to se isto pri vetu dobi? Ker meni so do sedaj sam ota Clorexy Derm svetovali...nič drugega...
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: chory na 25 Avgust 2006, 18:24:43
Pri nas ima Lara že nekaj let probleme z vnetimi uhlji. Včasih celo pomislim da smo največ škode naredili sami s stalnim kopanjem po uhljih. Ko vidi stekleničko otodine kapljic zbriše in je ne spravimo izpod klopi nekaj ur.Na žalost vnetje odpravim pa spet pride.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 25 Avgust 2006, 19:05:11
Čistilo, ki ga je meni svetovala vet. Starihova je Epiotic ali Otifree, jaz sem kupila kar v njihovi trgovini (Prva kllinika) a po mojem prodajajo tudi v drugih pet-shopih.
Clorexy derm so ti svetovali najbrž zaradi glivic, ker jih le ta tudi uničuje........
Jaz bi na tvojem mestu kombinirala...če bi pomagalo, pa ne vem,...
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 25 Avgust 2006, 19:08:05
Bom naročila očiju naj gre kupit ::) pa bomo probali. Hvala! :-*
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: *LuNa* na 26 Avgust 2006, 00:01:25
Meta, oprosti, ampak mogoče sem spregledala: kaj točno je problem? a so ušesa samo umazana, a so vneta, a ima glivično vnetje, a ima mogoče garje? Vzrokov za umazana ušesa je lahko več. A bris so vam naredili pri veterinarju?
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 26 Avgust 2006, 15:35:41
Je imela pozimi vneta ušesa pa je bilo potem ok, ko smo Otonazol dobili. Zdaj naj bi imela pa kvasovke in umazana ima...
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: linčy na 28 Avgust 2006, 16:50:17
Živjo Meta! Finte z ušesi? Ja mogoče ti jaz lahko povem eno! Poskusi ušesa z notranje strani pobriti z mašinco (dlako odstrani okoli vhoda v uho), vendar pazi da psa ne poškuduješ! Jaz mu jih pobrijem kar brez nastavka! Tako naj bi se ušesa bolj zračila! Jaz to pri svojem kokru prakticiram že kar nekaj časa in moram reči da je to ena od stvari, ki pripomore k boljšem stanju ušes! Seveda to verjetno pride v poštev bolj pri pasmah, ki ušes ne nosijo pokonci!
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 28 Avgust 2006, 17:00:01
Živjo Meta! Finte z ušesi? Ja mogoče ti jaz lahko povem eno! Poskusi ušesa z notranje strani pobriti z mašinco (dlako odstrani okoli vhoda v uho), vendar pazi da psa ne poškuduješ! Jaz mu jih pobrijem kar brez nastavka! Tako naj bi se ušesa bolj zračila! Jaz to pri svojem kokru prakticiram že kar nekaj časa in moram reči da je to ena od stvari, ki pripomore k boljšem stanju ušes! Seveda to verjetno pride v poštev bolj pri pasmah, ki ušes ne nosijo pokonci!
Ja, tudi jaz to delam, ...ampak problem pri moji je, da ima poraščen cel sluhovod do bobniča.

Še nekaj sem pozabila. Vedno preden dam kakršnokoli tekočino v uhelj najprej segrejem stekleničko npr. v šalici tople vode, da je manj neprijetno za psa.
LP
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 28 Avgust 2006, 20:21:02
Hvala, hvala, hvala!!!!!! :-*
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 12 September 2006, 09:25:50
Mi smo bili spet pri veterinarju  :( Smo spet dobili Otonazol in je Atri zdaj že po dveh dneh boljše :) Sva dobili pa tudi nekaj za ušesno maslo topit (se ne spomnim zdaj ravno imena ???) in držimo pesti, da se bodo težave z ušesi končno končale (ali pa vsaj pošteno zmanjšale  ::)).
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: chory na 12 September 2006, 18:26:58
Za topljenje ušesnega masla se dobi tekočina Otodine. Za razlikovanje vnetja ali umazanije v ušesih pa nasvet. Pri umazanih ušesih, oziroma zamašitvi s cerumnom psu ponavadi smrdi iz ušes, je vidna umazanija in se mogoče praska. Kadar pa gre za vnetje se sigurno praska, pri tem ponavadi cvili , in otresa z glavo. Če gre za hujše vnetje je uho v notranjosti pordelo in pes ob pritisku na koren ušesa zacvili ker ga boli. Psi ki uhlje nosijo pokonci imajo ob vnetju učšesa povešena in z njimi otresajo.
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 13 September 2006, 10:20:11
chory pri nas je bilo na koncu kar oboje. In umazanija in unetje  :( Zdaj sem ji peti dan zapored čistila z Otonazolom in so ušesa super :) Malo je še rjavkasto (ampak v primerjavi s prej praktično nič) pa praska se tudi ne več. :)
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 13 September 2006, 13:36:43
Danes sem bila na kontroli in se psički končno vnetje ni ponovilo  ;D , nima več ne glivic, ne kvasovk (vzet ji je bil bris). Očitno naši pomaga najbolj dieta ( je RC sensitivity control) in redno čiščenje 2x tedensko s Otifree. Ponavadi smo samo pozdravili z zdravili ala Otonazol, Avrizon....a se je zmeraj kmalu ponovilo, najbrž ker ji hrana ni odgovarjala (oz. lahko da ima alergijo...a pri njej se to kaže le na ušesih). Bo pa mogla bit na dieti še en lep čas, da bo to potrjeno.
LP
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: deteljica na 14 September 2006, 08:07:31
Danes sem bila na kontroli in se psički končno vnetje ni ponovilo  ;D , nima več ne glivic, ne kvasovk (vzet ji je bil bris). Očitno naši pomaga najbolj dieta ( je RC sensitivity control) in redno čiščenje 2x tedensko s Otifree. LP
Povsem možno, da je stvar v dieti ,ker glivice zelo cenijo določene sestavine v prehrani. Zdajle na pamet ne vem katere, a tudi pri ljudeh pri težavah z glivicami pogosto pomaga sprememba prehrane.
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 22 September 2006, 16:36:18
Spet imam jaz problem  :-[ Atra ima zdaj super ušesa v primerjavi s prej  :o res samo malo malo malo masla ima, ušes nima več rozkastih samo po enem ušesu se še vedno kdaj popraska in tako godrnja zraven. Ko sem ji včeraj 'pregledovala' to uho (sem ga toliko časa gledala da zdaj že točno vem kje ima kakšno jamico in kako ima zavito vse skupaj :P) sem v njem videla tako kot en odlušček od česa (bilo je rjave barve in ko sem ga dala ven - z vatirano palčko - je bil tudi zelo zelo tanek). In danes se je spet tako praskala in je spet imela tak košček v ušesu.

Mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo? Ker v ušesu nisem zasledila nobene ranice ali kaj podobnega, da bi bilo od tam....
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: Lilit na 22 September 2006, 16:53:06
Mogoce posuseno usesno maslo?
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 22 September 2006, 19:47:50
Meta, po mojem je tudi posušeno maslo.  No, v glavnem pri Soči je kljub pucanju 2xtedensko ostalo na koncu sluhovoda (to vidi veterinar na kontroli) maslo, oz. čep kot temu pravijo na veterini. Tam potem spucajo s nekim posebnim oljem in če še vedno ne odstopi, pa s toplo vodo. Ko ta čep odstopi (s pucanjem), pa to ne izgleda kot da bi zdaj priletelo iz ušesa en cel kos kot čep, ampak se  s čistili stopi in lahko da je tudi kot luskice.
Bobniča oz. globlje v sluhovod pa kar tako ne vidiš s prostim očesom, tako da po moje ima globlje zapacano in to jo moti oz. se praska. Svetujem ti, da ko zliješ čistilo v uho, drži, da se ne zlije ven in masiraj cel sluhovod do bobniča kako minuto, da bo maslo ki se sluhovoda drži lažje odstopilo. Šele nato ji pusti, da fajn otrese z glavo. To ponovi parkrat zaporedoma, pa bodo ušesa o.k.
LP
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: ninci na 22 September 2006, 21:44:18
Uporablja se parafinsko olje. Segreješ ga na telesno temperaturo in nakapljaš v sluhovod, pa maslo odstopi. Nato samo obrišeš z kakšno bombažno krpico ali bolj zunanju del z palčko in je to to.

Lp nina
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 20 Oktober 2006, 16:46:49
Spet imam jaz vprašnje  :-[

Atra ima sicer ušesa čista, enkrat na teden ji jih z neko zadevo za malslo spucam pa je super. Si je pa Atra nekaj spraskala (vzrok je neznan ker ušesa niti malo ne smrdijo in so res ČISTA) in ima čisto na začetku ušesa hrastico in si jo vsak dan na novo spraska in se ji že kak teden ne pozdravi.  :-\ Ali ji lahko to zadevščino namažem z B - Pantenom (pri ljudeh ful pomaga in se rana dosti hitreje zaceli) da bi se zacelila in da ji "pohladi" tisti delček?
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: isla na 20 Oktober 2006, 17:25:39
Lahko, da se se vedno praska zaradi glivic, ce ji usesa redno cistis ni nujno, da smrdi so pa gljivice zelo trdovratna zadeva, pri nas naprimer traja ze 12 let..  >:(
Nekje zgoraj si napisala, da se ji v usesih tudi nekaj lusci, tudi luscenje v usesih je posledica gljivic. Psa lahko vsake toliko casa namazes tudi z jogurtom, ki preprecuje nastajanje glivic.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 20 Oktober 2006, 17:31:07
Meta, kje točno, pod uhljem ali na koži? Če je na koži, je možno, da so bakterije (te se pozdravi z antibiotiki) lahko pa probaš krasto zdrsat in namazat z jodom.
lp
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: kanchy na 20 Oktober 2006, 21:39:41
Muc je imel pri nas, tudi čista ušesa, baje ni bilo vnetja, pa so se mutam pod uhljem naredile krastice, in je vet rekel da je to lahko alergija (samo baje ni bilo toliko možnosti ker so bile samo pod ušesom in ne po celem telesu), druga možnost so bile bakterije.   So nam hoteli napisati neko zdravilo in je omenila mami da imamo doma neko drugo mazilo (ja vem nič nisem pomagala ampak se treutno noben ne spomni kaj je to bilo  ::)   :-[ ), v glavnem nekaj je imel brat nad očesom (da se je spraskal) in smo potem kar s tistim namazali. Pa je naj bi bilo ful močno tisto mazilo.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 20 Oktober 2006, 23:18:56
Kanchy, najbrž je bilo antibiotična krema, katero dajo veterinarji, če je krasta majhna (bakterije).
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: *LuNa* na 20 Oktober 2006, 23:24:48
Meta bodi pozorna če se to spraskano območje širi. Pri ans se je tudi tako začelo, pa se je iz nedolžne kraste v enem dnevu močno vnelo in zagnojilo ful veliko področje. Res pa da je bilo to poleti, ko sta še vlaga in vročina prispevali svoje in so se bakterije na hitro razmnožile. Tako da bodi previdna, če se praska po "rani". Sigurno pa pomagakakšno dezinfekcijsko sredstvo, antibiotično mazilo, ... Pri nas recimo bepanthen ni pomagal, je pa pomagalo spiranje z razkužilom in antibiotiki.
Bi bilo pa dobro, da ugotoviš vzrok praskanja. Pri nas je bila vzrok nafta, ki ji je očitno tako močno razdražila kožo.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 20 Oktober 2006, 23:34:29
Bakterije so cel hudič, če so, ker se kakor je Luna napisala zelo hitro lahko razširijo, zato je potrebno zdravljenje z antibiotiki, dajat pa jh je treba še 7 dni potem ko krasta povsem izgine, da se popolnoma uniči rast bakterij.
Zdaj smo pa malo zašli, ker to že spada pod kako drugo temo.
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 21 Oktober 2006, 18:54:22
Meta, kje točno, pod uhljem ali na koži? Če je na koži, je možno, da so bakterije (te se pozdravi z antibiotiki) lahko pa probaš krasto zdrsat in namazat z jodom.

Hrasta je ubistvu na koži čisto na začetku ušesne "votline" in je čisto majhna.
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: isla na 21 Oktober 2006, 19:27:03
Tvoj kuza si najbrz z praskanjem poskusa ublaziti srbenje v usesu, zaradi katerega je pri vhodu v usesno votlino nastala ranica.
Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: meta na 21 Oktober 2006, 20:40:25
Tvoj kuza si najbrz z praskanjem poskusa ublaziti srbenje v usesu, zaradi katerega je pri vhodu v usesno votlino nastala ranica.

Ne vem kaj nej bi jo tako zelo zelo srbelo, ker ima res super ušesa. Niti prej, ko je imela ušesa vneta se ni nikoli spraskala toliko, da bi se ranila. Pa takrat ko jo je bolelo je med praskanjem spuščala zvoke (tako tarnajoče je bilo slišat).
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 21 Oktober 2006, 21:23:36
Jaz lahko povem glede na moje izkušnje. Ravno tako je imela Soča stalno probleme z vnetji ušes, zdaj smo na dietni hrani in rednem čiščenju. Začela se je spet praskat in otresat glavo....mislila sem, da ima vnetje ušes in sem šla na kontrolo. Ušesa so bila super, razlog za praskanje pa je najbrž bila mala krastica blizu ušesa. Veterinarka je obrila, videla da se je že začela širit in vzela bris, ugotovila je, da so se bakterije razmnožile in se že začele širit. Ker se te zelo hitro širijo, je bila Soča na antibiotikih in kopanje na mestu kraste s Plivaseptom (3x na tri dni).
Tako, da po mojem, če so ušesa čista in suha, je večja verjetnost, da jo draži krasta, ker tudi to zna zelo srbeti.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 08 November 2006, 15:09:32
Uporablja se parafinsko olje. Segreješ ga na telesno temperaturo in nakapljaš v sluhovod, pa maslo odstopi. Nato samo obrišeš z kakšno bombažno krpico ali bolj zunanju del z palčko in je to to.

Lp nina
Včeraj sem na veterini v PO vprašala za to parafinsko olje, če bi s ga dalo dobit za pucanje Sočinih ušes..pa so me samo čudno gledali  ??? Zdaj pa ne vem, ali so tu v Po veterinarji za luno...booo  :-\
Kje se ga da dobit?
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: ninci na 08 November 2006, 16:18:40
Včeraj sem na veterini v PO vprašala za to parafinsko olje, če bi s ga dalo dobit za pucanje Sočinih ušes..pa so me samo čudno gledali  ??? Zdaj pa ne vem, ali so tu v Po veterinarji za luno...booo  :-\
Kje se ga da dobit?

Kast vprašaj v lekarni ;)

Lp nina

Naslov: Re: vneta ušesa
Prispeval: isla na 08 November 2006, 17:41:01
Nekaj o parafinskem olju in njegovi uporabi:
"KAJ JE PARAFINSKO OLJE IN ZA KAJ SE UPORABLJA

Parafinsko olje je mineralno olje, ki se uporablja za čiščenje kože, toplotne obloge ter za odstranjevanje ušesnega masla.

Oprema
Plastenka s kapalnim nastavkom s 15 g olja


KAKO UPORABLJATI PARAFINSKO OLJE

Odmerjanje in način uporabe
V uho nakapajte 3 do 5 kapljic na telesno temperaturo ogreto parafinsko olje. Počakajte nekaj minut, nato uho previdno očistite z vatirano palčko. Postopek lahko večkrat ponovite."

http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_izdelki/izdelki/0080/0011
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: Kast na 08 November 2006, 17:52:08
Oooo hvala Ninci in isla!
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 24 November 2006, 17:24:27
Danes sem peljala psico na cepljenje in spotoma so ji pogledali še ušesa (ker občasno otresa z glavo). Končno da nima več vnetja  :o , tako da pri nas je pomagala menjava hrane, zdaj jemo izključno RC sensitivity control (prej je jedla Nutro choice) in redno čiščenje ušes.  8)  Zakaj stresa  ??? pa ne vem, mogoče navada, ali pa jo žgečkajo dlake v ušes. kanalu  ::) (ima precej poraščene).

Sem provala pucat s parafinskim oljem, a se pri nas ne obnese preveč dobro, ker je preveč mastno (posledica so mastna tla).
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: meta na 24 November 2006, 18:23:23
Zakaj stresa  ??? pa ne vem, mogoče navada, ali pa jo žgečkajo dlake v ušes. kanalu  ::) (ima precej poraščene).

Atro tudi še dostikrat dobim, ko se čudno čez glavo praska (tako kot se je ko je imela vnetje), pa ima ušesa ok... tako da očitno jim je v navado prišlo ;) (hec :))

Sem provala pucat s parafinskim oljem, a se pri nas ne obnese preveč dobro, ker je preveč mastno (posledica so mastna tla).

Atra je imela po čiščenju s katero koli snovjo spopano dlako pod ušesi :-\ Sploh od Otonazola... sem ji morala kar porezat vso dlako, ki se je spopala, ker se je sploh ni dalo razčesat. Pa tla so bila tudi vedno pošpricana in tudi ni bilo 'fletno' potem še tistega čistit... sem se potem dostikrat kar v kopalnici spravila čistit ušesa :)
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: nikexxx na 08 Januar 2007, 10:16:24
Pozdravljeni,
ali mi lahko kdo pove ali lahko dobim Otonazol v lekarni ali moram k veterinarju in kakšen je postopek uporabe.
Moj Nat močno stresa z glavo, ob dotiku sicer nič ne cili, pa vendar bi preventivno probala s tem.
Hvala
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Lanabela na 08 Januar 2007, 11:33:12
Nimaš kaj preventivno eksperimentirat, lepo pojdi k veterinarju in ne čakaj da bo začel cviliti.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: andreja na 08 Januar 2007, 12:02:55
Lanabela ima prav. Zadevo lahko hudi poslabšaš in ne se hecat, ker zaradi hudega vnetja lahko pes celo izgubi sluh na prizadeto uho. Našemu posvojencu se je verjetno zgodilo prav to.
Da ne govorimo o možnosti, da se lahko vnetje prenese tudi na zdravo uho! Vse je odvisno zakaj je do vnetja prišlo.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: aska na 08 Januar 2007, 12:14:06
Tudi Aska je začela nekaj stresati glavo. Sicer v ušesih ni videti nič narobe in nič ne smrdijo. Jo bom vseeno rajši odpeljala k vetijem na preventivni pregled...lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: nikexxx na 08 Januar 2007, 14:04:59
Danes grem,
jutri poročam, vonja iz ušes pa siguno nima.
Upam, da ne bo hudega.
Lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: nikexxx na 09 Januar 2007, 10:30:29
Poročilo od včeraj.
OK šlo je za vnetje dobila Otonazol ampak kaj je bilo, jaz sem mislila, da bom veterinarja kr na gobec.
Mojega 3 mesece starega psa je dal po sedativ, da mu je pogledal ušesek, ker pač ni bil pri miru, jaz sem mislila, da me bo kap.
Nikoli več k temu veterinarju.
Bila sem na Viču in od zadnjič imela ful dobro izkušnjo, ko ga je cepila Dr. Ravnikarjeva, mislim. Včeraj je bil pa dr. Kosec in študentka, ki je skoraj zlomila iglo, mislim totalno razočaranje...
Jaz sem kr jokala ko je skup lezu... noro, noro
Mi je kar žal, da sem ga sploh peljala
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 09 Januar 2007, 10:39:24
Poročilo od včeraj.
OK šlo je za vnetje dobila Otonazol ampak kaj je bilo, jaz sem mislila, da bom veterinarja kr na gobec.
Mojega 3 mesece starega psa je dal po sedativ, da mu je pogledal ušesek, ker pač ni bil pri miru, jaz sem mislila, da me bo kap.
Nikoli več k temu veterinarju.
Bila sem na Viču in od zadnjič imela ful dobro izkušnjo, ko ga je cepila Dr. Ravnikarjeva, mislim. Včeraj je bil pa dr. Kosec in študentka, ki je skoraj zlomila iglo, mislim totalno razočaranje...
Jaz sem kr jokala ko je skup lezu... noro, noro
Mi je kar žal, da sem ga sploh peljala
Ali te niso prej vprašali, ali mu lahko dajo pomirilo  ??? Jaz vozim mojo  na Prvo kliniko na Gorkičeni (na Viču za Ilirijo Vedrog), ampak še nikoli ji niso dali pomirjevala, le da bi pogledali ušeska, pa čeprav ni pustila. Je pa tu pomembna tudi vzgoja in da ga že ti doma pripraviš na šlatanje po ušesih (no čeprav je še zelo mlad).
lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: nikexxx na 09 Januar 2007, 10:43:03
Ja rekel mi je, da bo dal, ampak vsekakor ni bilo postavljeno kot vprašanje.
Doma mu lepo dajem zdravila in se sploh nič ne upira.
Tam je bil razigran, zunaj je slišal, da so peski in ga je to normalno zmotilo...
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: andreja na 09 Januar 2007, 10:46:38
Ni bilo preveč korektno s strani veta. Takega malega psička se pa ja da trdno prijet s pravilno tehniko.

Naslednjič bo pa bolje, da ga dobro utrudite prej  ::)
Mah. Taki mi niso všeč...
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Bugz na 09 Januar 2007, 11:20:04
Pomirjevalo za pregled ušesk ??? - pol bi lahko kar v čakalnici vsakemu psu dali pomirjevalo za navaden pregled ali cepljenje...

Najdi drugega veterinarja, ki ti bo všeč in hodi samo k njemu in ne vsakič k drugemu - pač se pozanimaš kdaj dela in je.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Lanabela na 09 Januar 2007, 12:20:24
Če pes ne pusti pregledat ušes ga sevda lahko dva trdo primeta, zadeva se naredi na silo. Če ne držita dobro lahko pride do poškodbe, vsekakor pa je zadeva za psa, zlasti za mladiča toliko neprijetna, da  se bo bal veterinarja kot hudič križa, ne bo pustil lastniku pogledat v uho niti od daleč, kaj šele da bi si pustil dati kapljice. Tako da je  pomirilo za temeljit pregled ušes pri nervoznem psu čisto upravičeno.
Ko smo poleti vlekli eni moji psici iz ušesa dlako, prilepljeno na bobnič, jo je bilo že za sam pregled treba krepko držati - pa ni niti nervozna, niti se ne boji veterinarja, niti ni imela vnetega ušesa ali pa ozkega sluhovoda, da bi jo bolelo. In res je, s skupnimi močmi smo uspeli dlako kasneje tudi "na živo" izvleči iz ušesa. Čeprav je bil veterinar hudo skeptičen glede tega. Uspelo je, ker sva bila dva močna in neusmiljena za držat psico, zelo spreten veterinar in dovolj zaupljiva psica, ki nikoli ne reagira panično. Kljub vsemu sem potem rabila kar nekaj časa, in priboljškov, da sem se lahko doma dotaknila njenih ušes. Da bi ji dajala kapljice, kot jih je za vsak slučaj predpisal veterinar pa  - ni šans. Če ne bi imela naslednji dan tekme, bi se odločila za pomirilo - bilo bi veliko varneje in za psico tudi veliko manj zoprno.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 09 Januar 2007, 12:49:46
Nam je uspelo brez pomirjevala temeljito pucanje ušes z vodo, ki drugače skoraj noben tega ne dela brez pomirjevala. Ampak meni, dr. Starihovi in pomočnici je uspelo.
lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Lanabela na 09 Januar 2007, 12:56:01
Saj uspe, samo vprašanje je, če se splača. No z enim takelim mirnim kampeljcem z velikimi ušesi je to lažje. Res pa je, da imajo nekateri veterinarji zanič pristop in psa naredijo živčnega še preden  ga pipnejo ali pa so komot in  tudi malo dodatnega zaslužka jim dobro pade. Je pač treba presoditi v vsakem primeru posebej.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: andreja na 09 Januar 2007, 13:22:30
Se strinjam, da če je potrebno, da se da pomirjevalo. Ne prenesem pa tega, da kar sami dajo, brez posveta z mano, sploh pa če majo zraven še slab pristop.
Meni je tako staro psico nek mlad vet pripravu, da se je tresla in slinla ko smo šli k vetu, samo ker ni znal odvzeti krvi. Psica je sicer stojično prenašala pikanje, ampak škodo je naredil.
Prej je prihajala z mahajočim repom in tako tudi odhajala tudi če je dobivala inekcije.
Me ni bilo nikoli več pri njemu.

Komot bi lahko po drugem poskusu reku, da sam ne zmore in šel po kolegico ne pa po petem ali katerem že. Ona je seveda v prvo zadela. (Starosti je bila pa tam tam.)
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Tecka na 10 Januar 2007, 22:47:25
Pomirjevalo za pregled ušes... Se strinjam, če je to potrebno. Samo ne brez privoljenja lastnika. Ponekod prakticirajo, da moraš podpisati pisno privoljenje, kar je edino prav.
Seznanijo te z vsemi možnimi stranskimi učinki, povedo kaj vse gre lahko narobe, dajo natančna navodila o hranjenju in tekočini po pomirjevalih, dajo telefonsko številko v primeru težav po njih, kolilšno dozo bo žival dobila,...
Po mojih (pasjih in mačjih) izkušnjah se veterinarji med seboj zelo razlikujejo. Poišči takšnega, ki vama ustreza in se ga drži ;)
lp
T.
Naslov: Re: Re: vneta ušesa
Prispeval: deteljica na 11 Januar 2007, 09:08:00
Ja, tudi jaz to delam, ...ampak problem pri moji je, da ima poraščen cel sluhovod do bobniča.

jaz sem imela pudlico s kosmatimi sluhododi in smo ji pulii dlako redno ven. Ušesasmo tudi pogosto obračali in spenjali,da so se zračila. Občasno smo jo peljali k veterinarju na puljenje dlaki iz sluhovoda in je očistil čisto do bobniča s cevko tanko pinceto in potem spral- ne moreš verjet iz kakšne globine je privlekel včasih dlake :o.
Čistili smo ji s tem,kar je bilo pač tedaj na tržišču -se ne spomnim več ,in zagotovo so novejša sredstva boljša.
vsekako se meni zdi ,da dokler pes nima problmeov je najboljše ušesa pustiti pri miru.Vlja za tiste,ki imajo mlade pse, ki so še brez težav in čistijo iz prepričanja,da je to nujno.
Pri psih ,ki se strižejo ali trimajo je dobro da pred tem nabašemo vato v ušesa ,da drobci dlakic ne pridejo v sluhovod- pa tudi pred kopanjem dajte not zamaške.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: malena3 na 11 Januar 2007, 11:09:01
No, glede pomirjeval je tako:
res jih dajejo v skrajnem primeru.
Vsaj tako delajo na kliniki, kjer jo obiskujem jaz.
Ko smo peljali mucka Bobija na pregled, je bil nemogoč. Smo ga še celo malo pustili in čez pol ure ga je tehnik nekako umiril za silo.
Me je pa po pol ure lepo vprašal, če mu bomo lahko dali pomirjevalo, če se ne bo pomiril.

Temu tvojemu veterinarju se je zelo mudilo, tehnica pa je imela najbrž slab dan.

V moji kliniki tehniki začetniki ne dajejo inekcij, absolventi tudi skoraj ne. Vse opravi veterinar z nežnostjo, da sploh ne čutiš in viidš kdaj je mimo.

LP
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: nikexxx na 11 Januar 2007, 15:21:18
Ja kaj naj rečem, vsaka šola nekaj stane.
Naslednjič bom vsekakor ravnala drugače.
Šla bom le k enio veterinarki, razen, če bo pač nuja, prej ga bom utrudila, čeprav je to pri 3 mesečnemu mladiču težko.
No ja poskkusila bom.
Lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: aska na 12 Januar 2007, 01:28:31
Danes pa Asko peljem k vetijem ušeska pokazat. Držte pesti, da ne bo nič narobe. Bom poročala, kaj vetiji odkrili so. Samo res čudno je s tem njenim otrasanjem glave. No vse danes izvem..lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: aska na 12 Januar 2007, 14:57:21
Pa sva od vetijev. Je morala veterinarka tudi Aski dati zelo blago pomijrevalo, ker nikakor nam ni uspelo, da bi imela glavo pri miru, ker je vedno, ko ji je hotela pogledati ušesa , hudo trznila. Na srečo vnetih ušes nima, pač pa ima ušesne garje. Dobila Otonazol in danes ji moram dati ampulo Stronghold...lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 12 Januar 2007, 15:24:36
Pa sva od vetijev. Je morala veterinarka tudi Aski dati zelo blago pomijrevalo, ker nikakor nam ni uspelo, da bi imela glavo pri miru, ker je vedno, ko ji je hotela pogledati ušesa , hudo trznila. Na srečo vnetih ušes nima, pač pa ima ušesne garje. Dobila Otonazol in danes ji moram dati ampulo Stronghold...lp
No, v glavnem da veste kaj je in da bo Aska čimprej brez teh nadlog ;)
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: galy na 13 Januar 2007, 12:22:07
Še nekdo, ki ima probleme z glivicami... :(
Kast: glede hrane me zanima. Koliko je bila psica stara, ko se je vnetje začelo? Je prej vedno jedla Nutro? Ti je veterinarka svetovala dietno hrano?
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Lanabela na 13 Januar 2007, 12:31:15
Od kdaj so pa pršice v sorodu z glivicami? S hrano nimajo nič, veliko pa z mačkami, ki živijo pri isti hiši.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: galy na 13 Januar 2007, 13:06:36
Lanabela ??? kakšne pršice? kakorkoli, obstaja povezava med glivicami in hrano, ali ne?
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Lanabela na 13 Januar 2007, 13:17:26
Aska ima pršice ne glivice. Sem mislila, da se tvoj post nanaša nanjo. Med glivicami in hrano bi pa lahko bila kakšna povezava, ne vem, ker k sreči o glivicah pojma nimam.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 14 Januar 2007, 10:30:04
Še nekdo, ki ima probleme z glivicami... :(
Kast: glede hrane me zanima. Koliko je bila psica stara, ko se je vnetje začelo? Je prej vedno jedla Nutro? Ti je veterinarka svetovala dietno hrano?
Psica je bila stara dobro leto, ko je imela prvič vnetje. Do drugega leta je jedla Baubon (piščanec), potem je spet nadaljevala s piščancem (Nutro Choice), probali smo tudi s lamb&rice, a se je ni niti dotaknila. Najprej ni imela tako pogostih (cca 2x na leto), potem pa se je začelo ponavljat in to le v enem ušesu, predvsem ker je imela tumorje, in je to uho še vedno bolj občutljivo kot drugo. Hkrati,ko so jo operirali, je imela vnetje, katero so zdravili, ampak se je v parih tednih po končani terapiji spet pojavilo in spet in spet...vmes so bili odvzemi brisa (glivice, kvasovke)...tako, da se je posumilo na alergijo. Oz. nekaterim psom se pokaže tako, da hrana, ki psu ne odgovarja povzroča prekomerno razmnožitev glivic, le te pa vnetja ušes. Točno katera hrana mu ne odgovarja pa je zelo težko ugotovit, ker sami testi niso 100% zaneslijvi.....
Dr. Starihova je seveda takoj svetovala dietno hrano, da se vidi, ali se bo vnetje spet ponovilo, jesti pa jo mora 1 leto, tako da gre skozi vse letne čase, da izključimo "etopično" alergijo. seveda moramo zelo pazit, da se ne pregreši in ne seže po kakem priboljšku, ki ga ima zelo rada.

Na alergijo pri njej pa smo posumili, ker ima en mladič iz njenega legla hudo obliko alergije, ampak njemu dietna hrana ni pomagala, zdravi se z antibiotičnimi kurami. Etipična oblika alergije se deduje, za alergijo na hrano pa sumijo, da se.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Tecka na 27 Februar 2007, 11:06:55
No pri nas smo pa zdaj prvič "pridelali" vnetje ušes. Dobili sva Clorexy derm za čiščenje in otonazol kapljice. Bejba je zelo pridna in ko ji rečem uhe pucat kar nastavi bučko  :)
lp
T.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: meta na 28 Februar 2007, 17:01:46
Bejba je zelo pridna in ko ji rečem uhe pucat kar nastavi bučko  :)

Kaj imaš srečo ;) Jaz se namatram da ta ušesa spucamo :-X
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Tecka na 02 Marec 2007, 16:35:07
Moja že od nekdaj uživa v čiščenju ušes. Sem se bala, da se bo to spremenilo z vnetjem. Je pa res, da sem zelo nežna in pri "masaži" iščem točke, ki ji "pašejo". Mogoče bi pomagalo, če jo tudi ko ni čas za čiščenje, čohaš po ušesih, tako da ji paše in zraven govoriš "uhe pucat" ali kaj podobnega.
lp
T.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: meta na 03 Marec 2007, 11:36:19
Atra se po ušesih že pusti čohat in ji zelo paše, ko pa zagleda 'flaško' in vato je pa konec prijetnega za njo :-X
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 05 Junij 2007, 13:07:03
No, mi imamo tudi gljivice. Sva dobila Clorexy derm in pa kapljice Aurizon. Mogoce kdo pozna te kapljice? Namrec v tej temi se nisem zasledila, da bi jih kdo dobil..
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 05 Junij 2007, 21:42:49
Zdajle sem mu "naspricala" z Clorexy dermom, in opazila, da ima kar precej rdeca usesa (prej jih ni imel) in pa tudi zelo umazana (ceprav sem mu jih preden sem mu dala kapljice ocistila). Pa me zanima, da ni ta rdecina kaksna reakcija, pa da mu kapljice ne pasejo, ali je to zdaj zato, ker se kao cisti tista mascoba ven? Sicer nameravam takoj zjutraj poklicati veterinarko in povprasati glede tega, ampak do takrat, da me nebi skrbelo, naj me kdo potolazi, da to ni nic hudega?  :-\ Drugace nama je narocila tako terapijo, zjutraj in zvecer clorexy, opoldne pa kapljice.

Hvala za odgovore.

Lp..
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: maja01 na 06 Junij 2007, 00:00:37
ja, je reakcija, Spela po clorexydermu dobi enako (reakcija na klorheksidin). Ni pa nic hudega, lokalna reakcija, ampak vprasaj jutri kaj naredit, najbrz bi bilo fino, da cistis s cim drugim, ce je ze treba cistit.

Aurizon so pa kapljice v katerih je miks vsega - antibiotik (marbofloksacin), antimikotik (klotrimazol) in kortikosteroid - proti vnetju (deksametazon). Podoben miks (samo druge sestavine) je v otonazol kapljicah, pa v otomax kapljicah.
m.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 06 Junij 2007, 08:15:48
Ovcka, jaz sem že pisala, da je kapljice Avrizon dobivala moja psica, ni imela pa nobenih reakcij kot je rdečina.
lp
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 06 Junij 2007, 09:22:21
Kast to sem pa ocitno spregledala  :-[

Drugace sem pa klicala veterinarko, pa vprasala ce je to kaksna reakcija, pa njen odgovor: "ah nee, to ni nic",  ::) tako da sem potem rekla ce se lahko prideva pokazat, da bo videla, da ne pretiravam. Ker so res ZELO rdeca, prej so bila mogoce samo malenkost. Povem kasneje, ce bova dobila druge.

Lp..
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 06 Junij 2007, 13:15:40
No, veterinarka je rekla, da to ni nic hudega, da niso bolj rdeca kot je normalno pri vnetju (sicer ji ne verjamem cisto, ampak dobro, ker preden sem prvic dala kapljice, VEM da niso bila tok rdeca). Rekla je naj danes se damo aurizon kapljice, da skodit nima kaj, tudi ce je reakcija nanje, pa ce bo potem spet fula rdece naj jutri pridem po druge. Toj to..  :-\
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: malena3 na 06 Junij 2007, 14:51:46
Kam pa hodita k veterinarju Ovcka?
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 06 Junij 2007, 17:12:11
Zdaj sva bila kar pri lokalni veterinarki tu v Trbovljah. Drugace (kadar dobim prevoz) se raje zapeljem na Ptuj k dr. Sencarju.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 06 Junij 2007, 20:07:26
Saj ne vem, a naj grem jutri po nove ali kaj  ??? Ima pa se zmeraj rdece, pa samo do tam, kamor sezejo kapljice, zunanji del usesa je pa lepe normalne barve..
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 06 Junij 2007, 20:37:47
Kakor ti je že maja01 rekla, če je že reakcija, je najbrž na clorexy derm. čisti s čim drugim, če je že nujno, drugače pa s Avrizonom bi jaz na tvojem mestu nadaljevala vsaj 21 dni.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 06 Junij 2007, 21:00:07
Ma na clorexy derm ne more biti, ker ko sem prinesla zdravila domov, sem mu najprej ocistila usesa samo z vato, ter dala kapljice, zvecer ko sem mu pa prvic hotela ocistiti s clorexy dermom sem pa opazila to rdecino.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 06 Junij 2007, 21:38:19
Rdečina pride, ko je vnetje (tudi moja psica je imala rdeč sluhovod ob vnetju), mogoče pa je imel že prej rdečino,ampak je bila prekrita s uš. umazanijo, ki so jo kapljice, ki si jih dala prvič razmehčale in se je videlo rdečo kožo, ki se je prej ni??? drugače pa pri moji psici opažam, če je bolj vroče ima bolj rdeča ušesa, ali pa če laufa in je zadihana, ker ji je vroče, so tudi bolj rdeča, kot pa kadar je umirjena in leži na hladnem  ???
Pa tudi si morda razdražila uhelj s čiščenjem z vato, če si preveč drgnila, potem je tudi bolj rdeče, ali pa takoj po čiščenju pride rdeče in vroče...tako da uhelj kontroliraj kakšni dve uri po čiščenju oz. dajanju kapljic, najbolje pa takoj zjutraj ko se zbudi.

Poglej tudi na navodila zdravil, če so kakšni stranski učinki kot je rdečina.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 08 Junij 2007, 18:32:24
No, sem le imela prav, rdecina je nastala zaradi Aurizon kapljic (je imel drugi dan kaksni dve uri po vnosu kapljic tako rdeca usesa kot kuhan rak - nenormalno). Potem sem sla pa vceraj po nove (dobila sem Otonazol) in do danes zjutraj so bila usesa ze skoraj cisto normalne nezno roza barve. Zdaj jih samo se ozdravimo gljivic in smo zmagali  ;D

Hvala se enkrat za pomoc  ;)
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: megy na 15 Julij 2007, 15:28:49
živjo!!! mam španjelko megy in ma ponavljajoča vnetja ušesk. ma najprej je kul pol pa se spet ponovi...smrdi tok da ji komi dam tiste kaplce(otonazol).. kwa nej?? ta veterinar sploh noče ukrepat, predpiše kaplce in to je to.. nč ji ne pomaga več... :'(
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 15 Julij 2007, 15:55:51
Megy, pobrskaj malo nazaj p postih kaj pomaga, da ne prihaja do vnetij tako pogosto.
Pri moji psici ni bilo vnetja celo leto, je na strogi diet (je le RC sensitivity control)i in ji redno čistim ušesa.

Glede veteriarja pa ti priporočam, da greš k drugemu, ki ima kaj znanja in mu je mar za živali.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: *sara* na 15 Julij 2007, 16:05:45
Naša psička je imela vneta ušesa pri 2 mesecih in pol. Začelo se je s tem, da so nastali notri kot nakakšni mozolčki in pote vse rjevo, kljub čiščenju, potem pa je še tako strašno jokala, ni jedla in se ni igrala kort ponavadi  da smo jo peljali k veterinarju. Dal nam je kaplice, kremo in tudi sirup Sumamed, tako da se je res vse skupaj hitro ozdravilo. Tako je vkrepal tudi če je bil šele začetek, če pa se pri tebi to redno ponavlja je veterinar res obupen, da ti nič drugega ne da, tako da ti tudi jas svetujem da poiščeš kakšnega drugega.
Naslov: Re: Vneta ušesa
Prispeval: shinegirl na 20 Avgust 2007, 20:19:00
Če ima tako zapacana ušesa gre gotovo za vnetje. Tudi naš je imel, v času hudega vnetja, uhce povsem zapacano in polno smrdljive rjave snovi in ušesnega masla. Svetujem ti, da psa spet odpelješ k veterinarju.
Kot preventiva je tudi dobro, da psu populiš dlakce iz ušes, če jih ima, saj bi se lahko na njih nabrali kakšni tujki, ki bi potem povzročili vnetje. Ali pa bi se na dlake zlepilo ušesno maslo in naredilo čep.
Pametno je tudi, da daš psu med kopanjem v uha vato, da slučajno nebi kaj vode ušlo v sluhovod in potem nebi mogla ven.
Lahko pa se ušesa vnamejo tudi zaradi pretirane namnožitve glivic v ušesu ali pa zaradi alergije.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 15 September 2007, 16:12:04
Tudi mi smo imeli te probleme. Praskanje ušesk in nato občutljivost na dotik. Je pa takrat imel 6 mesecev. Kakšna groza. Božec je imel v ušesih pravi čep in je veterinar rekel, da mu bo dal malo pomirjevala. Kaj sem pa jaz vedela, da to pomeni narkoza! Da ne bo pomote, v ordinaciji je bil čisto miren in je pustil, da ga pregleda ... No po pomirjevalu najin falotek zaspi in mu sčistijo ušesa, vse lepo in prav. Težave so se začele šele potem. Dobil je sredstvo za zbujanje. Po 15. minutah on še kar spi.  :'( Enako po drugem odmerku in 15. minutah. Po približno pol ure po zadnjem odmerku se je končno začel zbujat, vendar je bil še cel dan tako "out". Se nama je še v avtu pokakal, pa tega ni naredil ne prej, ne potem nikoli več.
Dobili smo le sredstvo za čiščenje ušes, nobenih antibiotikov. Če veterinar ne bi bil sam po sebi tako prijazen, bi ga kar sunila nekam!  >:(

No zaključek je bil tak, da smo morali iti doma še enkrat k zdravniku, ki je naredil bris in dobili smo antibiotike, po katerih je bilo dobro.

Sedaj delamo raje na preventivi. Približno enkrat na teden, oz. po kopanju mu ušesa umijemo s sredstvom za čiščenje ušesk in populimo dlako v ušesu. Ušeska ima sedaj svetla, nič ne srbijo, smrdijo pa meni kljub vsemu, čeprav vem, da to ni vonj infekcije ampak vonj toplega ušesnega masla, po čemer naj bi imela vonj.  :)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 15 September 2007, 20:04:42
porti, res čudno to, ker ponavadi za čiščenje ušes dajo veterinarji le pomirjevalo  ne pa narkozo  ???
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 15 September 2007, 20:10:00
Ja sej jest sem tud mislila, da je to pač samo pimerjevalo in da bo kuža pač malo bolj miren. Me je skorej kap, ko se kar ni zbudil. Ge je potem še ena druga veterinarka hodila gledat. Tisto je bilo pa res grozno. Tako, da nč prehitro verjet.

Na koncu, da je štorija popolna, je veterinar itak ugotovil, da sploh ni bilo tako hudo, kot je najprej mislil.  >:(
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 15 September 2007, 20:15:21
Ja sej jest sem tud mislila, da je to pač samo pimerjevalo in da bo kuža pač malo bolj miren. Me je skorej kap, ko se kar ni zbudil. Ge je potem še ena druga veterinarka hodila gledat. Tisto je bilo pa res grozno. Tako, da nč prehitro verjet.

Na koncu, da je štorija popolna, je veterinar itak ugotovil, da sploh ni bilo tako hudo, kot je najprej mislil.  >:(
Tudi po tem pomirjevalu pes zaspi, ampak po mojih podatkih to ni isto kot narkoza. NI pa nič fajn, da se ti pes noče zbudit. Na srečo je moja psica najbrž bolj odporna na to. Smo ap enkrat provali skupaj z veterinarko čistit čepe brez pomirjevala in je uspelo ;) ampak ne s tistim njihovim strojčkom, uporabljali smo eno ogromno brizgo vode ;)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 15 September 2007, 21:01:21
Hmmm, ja tok se pa ne spoznam.  :-[ Se mi zdi, da je potem rekel, da je to narkoza. Če sem se morda narobe izrazila - stvar je bila taka, da je dobil inekcijo in "padel dol", potem so ga hoteli zbudit s še eno inekcijo. No, to drugo pa ni delovalo oz. je po dobri uri in pol, moralo pa bi po 10h minutah.

So mu čistili "na roke" z nekim čistilom in potem spiral z vodo.

No, glede na to, da je bil pes blazno miren ne vem zakaj je sploh rabil karkoli.  >:(

Je bila dobra šola, mislim, da bova zelo pozorna, ko bo nekdo izrekel besedo pomirjevalo v istem stavku, kot Amos.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: zvezdicazaspanka na 16 September 2007, 17:26:49
Lep pozdrav. Tudo midva imava problem z vnetjem ušesk in sva dobila otonazol in pa dietko. Stvar pa je zdaj v tem, da to bolj težko doziramo, ker se tega da mu nekaj daš v ušesa strašno boji, to mormo prakticirati 2krat na dan v oba ušeska. Ko zagleda tisto malo inekcijo, gre kr ritensko in priznam da pokaže tudi to da bi se branil če ga bi s silo. Tako da vas sprašujem za nasvet kakšno tehniko naj uporabim?  :(
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 16 September 2007, 17:41:18
Tudi pri nas je bilo tako, sva ga morala nato malo manj kot zvezat.  :-\ Najprej sva ga umirila in čohala okrog ušeska potem pa ga je en držal, drugi pa v ušeska dajal zdravilo. Potem je dobil pa kakšen priboljšek, pohvalo, čohanje, papiko ... Po enem tednu ni bilo več problema je sam prišel po zdravilo. Se mi zdi, da se je prej bal, ker je imel slabo izkušnjo s prejšnjim zdravilom, ki ga je bilo treba brizgniti v uho. Otonazol pa lepo spolzi v ušesek in če je topel sploh ni problema pomoje.

Ne mu pokazat inekcije, malo ga čohljaj, da se pomiri, potem pa dvigni ušesek in stisni noter zelo nežno, da se ne bo vstrašil, zraven ga lahko še vedno čohaš. Tako, da ne bo opazil.

Veliko sreče
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: zvezdicazaspanka na 16 September 2007, 19:12:57
Hvala za tako hiter odgovor.
Jaz sem si zdaj dala otonazol kar na prst in potem njemu v ušes, upam da je tako dost vredu ??? Ker drugač sva dubla prov une šprice, k pol špricneš not, sam ga hoče kar raznest k se sam približaš, čeprov skrivam, ve da mam neki za bregom.
S priboljški je pa zdej tako, da je na dieti in razen tistih briketov in 2eh konzeru mu nimam kej ponudit.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 16 September 2007, 20:14:18
Je čisto dovolj tudi, če se z njim igraš. Tudi igra je nagrada.

Je pa tko,da oronazol zelo počasi teče iz teh brizg, tako da če ga nekak prepričaš, da ne bo nič hudega je bolje če kaplaš s tistim, ker rabiš točen odmerek, pa še tako ne ostane le na začetku. Midva sva probala ušesek čim bolj odpret in potem nabrizgati notri, potem pa sva še pomencala, da je res spolzelo čim bolj dol.

Upam, da bo ratalo. Držimo pesti.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: maja01 na 16 September 2007, 21:08:21
No, glede na to, da je bil pes blazno miren ne vem zakaj je sploh rabil karkoli.  >:(

Tudi pri nas je bilo tako, sva ga morala nato malo manj kot zvezat.  :-\ ... Se mi zdi, da se je prej bal, ker je imel slabo izkušnjo s prejšnjim zdravilom, ki ga je bilo treba brizgniti v uho. Otonazol pa lepo spolzi v ušesek in če je topel sploh ni problema pomoje.

::) Zato, ker so, kot si rekla, cep cistili z brizganjem vode ... Pa ce imas vneta usesa, verjemi, da ni cisto nic fajn, ce ti nekdo se nekaj sprica noter. Boli. Glede
 drugega dela vase prigode pa nimam kaj rect ... nic fajn.
m.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 16 September 2007, 21:41:45
ravno zato sva rekla da ja, da ni problema, samo vem, da bi danes zelo premislila preden bi to še enkrat dovolila. Da bi vsaj manjšo dozo dal ...
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: tjas na 17 September 2007, 08:27:42
Hmmm, ja tok se pa ne spoznam.  :-[ Se mi zdi, da je potem rekel, da je to narkoza. Če sem se morda narobe izrazila - stvar je bila taka, da je dobil inekcijo in "padel dol", potem so ga hoteli zbudit s še eno inekcijo. No, to drugo pa ni delovalo oz. je po dobri uri in pol, moralo pa bi po 10h minutah.

Ne ni bila narkoza, bilo je pomirjevalo, vendar vsak pes drugače odreagira na to! Tvoj se ni zbudil. Vzrokov je tu lahko zelo veliko. Prevelika doza, slabo srce,... Zato ti svetujem, da nasledič pri veterinarju zahtevaš osluševanje srca in pa VEDNO povej, da se po narkozi ni hotel zbuditi in da si želiš manjšo dozo.

Dali pa so mu pomirjevalo zaradi tega, ker ko psu čistiš zelo vneta učesa, ga boli, in naj si bo nevem kako miren kuža, tam "ponori", ker ga boli. Potem pa če ti pes skače po ordinaciji in ti loviš ušesa, neveš koliko dejansko si spucal niti koliko zdravila je prišlo v uho.



Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Kast na 17 September 2007, 08:56:10

Dali pa so mu pomirjevalo zaradi tega, ker ko psu čistiš zelo vneta učesa, ga boli, in naj si bo nevem kako miren kuža, tam "ponori", ker ga boli.


S tem pa se ne strinjam. Moji psici smo čistili čep v zelo vnetih ušesih prez pomirjeval, res pa je, da veterinarka ni uporabljala tistega njihovega strojčka, ampak smo se zadeve lotili z eno ogromno brizgo vode segrete na 40 stopinj, psica je sedela poleg mene, držala sem jo za glavo, veterinarka je brizgnila vodo v uho, asistentka pa je držala posodo spodaj, da je stekalo. Dvakrat v isto uho je ratalo, tretjič pa že ni pustila. Ampak v glavnem, da so čepi popustili in da se je videlo do bobniča.

tjas, mislim, da če si iz veterinarskih vrst ni prav, da imaš tako prepričanje, da je treba vsakemu psu dat pomirjevalo češ da bo v ordinaciji ponorel in da zdravljenje ne bo imelo učinka. Če lastnik pozna svojega psa in ve, da bo priden ter da je veterinar pripravljen na malo bolj riskanten način, se z dobro voljo da. Seveda to ne velja za vse pse, ampak za mirnejše pa sigurno da ja.


Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: tjas na 17 September 2007, 09:08:47
Jaz definitivno sem za ta način, da se najprej proba brez pomirjeva. ;) In mislim, da to tudi večina veterinarjev. In tako se tudi v večini ambulant dela.
S svojim prejšnjim postom sem želela povedati le to, zakaj je lahko dal pomirjevalo.

Vendar v večini primerov je potrebno, pri zelo vnetih učesih, kot sem napisala, na žalost res potrebno dati pomirjevalo. Saj lahko pride tudi do poškod psa ali pa veterinarja, to pa si noben ne želi.
Takih psov kot je tvoj Kast, da vse tako lepo prenaša je malo. Govorim iz izkušenj. Vendar so zelo zaželjeni v ambulantah. ;) Vendar čim manjkrat! (beri:zaradi bolezni ali drugih težav)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 17 September 2007, 10:18:19
Problem, ki ga sam vidim je v tem, da je veterinar slabo ocenil situacijo. Ko smo bili pri prvem veterinarju, torej temu, ki je ščistil uho, je rekel, da ima pes zelo vneta ušesa in čep in je bil ves siten na vzrediteljico, kaj takega kužka spušča iz rok. Da kako je grozno in oh in sploh ... (Da povem še ozadje - naša vzrediteljica jim redno čisti ušeska in pri Amosu se je začelo nekaj dogajati z všeski kakšen dober teden preden je prišel k nama. Problem je nastal, ker je šla ona ravno tisti teden po stotih letih na dopust in tisti, ki je za kužke skrbel ni opazil, da je z njim kaj narobe. Tako, da hujšega tako ali tako ne bi smelo biti. Naju je pa na to opozorila in predlagala, da ga vseeno peljeva k veterinarju, da vidijo, če je vse ok.)

Realno stanje, ki ga je po čiščenju podal sam, je bilo tako, da stvar sploh ni bila tako grozna, da je imel le čep in naj mu spirava ušesa z Clorexy dermom. In to je bilo to. Stanje se je takrat začelo šele dobro slabšati. Ušesa so še bolj srbela in falotek se je praskal po njih in zraven tudi cvilil. To se je dogajalo na morju.

Ko smo prišli domov smo šli k našemu veterinarju, ki je takoj postavil diagnozo - zelo vneta ušesa. Naredili so bris in dobili smo zdravljenje z otonazolom za 20 dni, po 10 kontrola.

Prvi veterinarju, ki je Amosa najprej pogledal, me je motila predvsem nestrokovnost, nobenega podrobnega pregleda, nobene kontrole,le čistilo, nič zdravila, močno pomirjevalo, kljub temu, da stvar ni bila tako huda, da bi ga potreboval ... pa še mene je bilo zraven skoraj konec. 
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: tjas na 17 September 2007, 10:37:56
porti to pa je čisto druga zgodba. :)
No upam, da tvoj pesjanar kmalu ozdravi. ;)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: porti na 17 September 2007, 11:53:35
Moj pesjanar je sedaj čil in zdrav.  ;D

Sem samo želela deliti izkušnjo z vami in vam povedat, da je dobro biti previden. Da se tudi veterinarji mes seboj zelo razlikujejo, prav tako njihove metode ... žal nekateri niso tako dobri kot drugi, verjamem pa oz. upam, da delajo vsi v dobro naših živalic.

Lep dan!  :D
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: teika na 09 December 2008, 19:58:14
OLA!

tudi jaz imam težave ,ker Toby-ju zelo zelo zelo smrdijo ušesa in imajo zmeraj zelo drugačen vonj barva se mu pa ne spreminja vendar usi pravijo ,da je hrana,ki jo uporablja Toby zelo kvalitetna! ::)


              LP Toby in Teika!


Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: natka na 10 December 2008, 08:45:20
naši so tudi smrdela ušesa  pa malo je imela rdeča in potem se je začela praskat pa otresat glavo. šlo je za vnetje, smo vsak dan čistili in dajali zdravilo otonazol (mislim da), zdaj je boljše, ušesa ne smrdijo ji pa redno čistimo oz. s to tekočino spiramo.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: vanja na 04 Junij 2009, 17:29:29
nujnooo :(
pred dvema dnevoma sem Lina peljala k veterinarju ker si je kr praskav nekaj po ušesih :-\ pregledal ga je...mu izpraznil žlezo ki je bila rjavkasta mu dal inekcijo, neke kaplice za ušesa ter neke tabletke ki jih mora zdaj 7 dni jemati.
no in jaz včera vidim da Lin nič ne sliši ??? ga pokličem in vprašam in zgleda da sem mu preveč kaplic dala v uho ker sem pač stisnala in nisem vedela koliko gre not in je reko da je to zaradi tega...cele dneve spi..no in danes vstanem zopet ne sliši dobro..včasih sliši pol zopet nič :'( sem ga peljala danes ponovno tja pa veterinarja ni bilo tam... je lahko kaj hudo narobe?mi lahko kdo kaj svetuje prosim.. :'(
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: chory na 11 Junij 2009, 11:45:40
Živio
Zanima me če je kdo opazil kaj podobnega kot ima naša N.Ovčarka-V uhljih so se ji pojavili nekakšni izpuščaji, ki so čutiti kot drobne bulice iz katerih sčasoma izteče sokrvica in iz nekaterih bistra tekočina brez vonja.Psičke nič ne moti saj se niti ne praska.V ušesu pa ni znakov vnetnih sprememb.
Le na zunanjem uhlju so omenjeni izpuščaji ki se spremenijo v drobne krastice.Če ne bo bolje, bomo v ponedeljek obiskali veterinarja.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: isla na 26 Januar 2010, 09:47:45
Enkrat davno so se tule nekateri pritoževali, da so veti dali psa pod pomirilo, ko so jim pregledovali ušesa... Tudi mi smo bili včeraj z Ashom pri vetu, ker se je že nekaj časa praskal in stresal z glavo in tudi njega so morali malo "pomiriti"  ;D Zakaj? Zato, ker je pes ponavadi ob prgledu ušes nemiren, veterinar pa mu lahko z tisto napravo za gledanje ušes poškoduje bobnjič če ni pri miru.
No Ashu so iz ušesa potegnili ene gnile trave, na srečo pa se ni še nič vnelo.  :)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Nika na 02 Junij 2010, 13:12:07
Buda se je včeraj kopal in laufal po vetru, danes pa otresa z glavo in uhlji, tak da gre verjetno za prehlad ušes. Lahko s čim doma copram ali je boljše it do veterinarja?
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: justMe na 13 Julij 2010, 12:30:18
Tudi mojo psičko ima vet v delu zaradi ušes. Najprej smo dobili neke antibiotike in spirali smo, kaneje smo dajali nek kaplce v sluhovoh in po 14 dneh še ni to to.
Seveda glave ne drži pri miru. In zadnjič jo je bilo potrebno pomiriti (2 dozi ) in danes na pregledu spet nemirna.
Ali je dobro psa kar tako uspavati za vsak pregled? To je lahko še 2-3x????

Na koncu smo poštudirali, da je lahko celo alergija na hrano saj sma prešla in Eukanube - ovce na ProPlan losos cca 1 teden pred vnetjem.

Torej sledi menjava hrane in antibiotiki do kraja

Lp Andrej
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: andreja na 13 Julij 2010, 15:52:31
Sigurno ni najboljše. Zato bo pa pač treba psico navasdit, da mora pustit pogledat ušesa in vse ostalo. Lahko bi bilo tudi kaj hujšega... :-\
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: miško na 15 September 2010, 20:02:46
Zdravo,

Sem ravno od veterinarja.. Sem včeraj v šoli posumila da ima vneta ušesa, ker je trznil ko sem ga prijela. No, dobil je raztopino za ćiščenje Otifree, z katero mu naj čistim ušesa do ponedeljka, v ponedeljek pa naj ga pripeljem še enkrat da mu da pomirjevalo in pregleda še enkrat. Je to normalno. Je videl da so vneta, dobila sem tudi Otonazol, ampak mi je rekel naj Otanozol pripeljem v ponedeljek zraven, da mu ga bo tam dal.  Malo me moti to da je rekel prvo da mu bo dal pomirjevalo, kasneje pa je rekel da narkozo ??? Ve mogoče še kdo za kaj drugega učinkovitejšega?

lp
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: miško na 18 September 2010, 12:59:35
Oj

A ima mogoče kdo kake izkušnje z tekočino za čiščenje ušes Otifree? Sem mu dajala zdaj 3 dni, po nasvetu veterinarja, zdaj pa opažam da so ušesa rdeča in ima par pikic ki jih prej ni imel ??? Mislim da bi bo bolje če mu začnem Otanozol dajati. Madona sem jezna :( Sicer je normalno, se poigra in carta tudi, sam se mi zdi tak žalosten, in večina spi. No,  veterinar mi je rekel naj od četrtka do ponedeljka samo spiram, v ponedeljek pa ga naj zopet pripeljem da mu bo on dal pomirjevalo in Otonazol. Samo glede na to da ima zdaj uhlje rdeče mislim da mu lahko dajem Otanozol že danes.

Kako mnenje?

lp
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 18 September 2010, 13:31:21
Otonazol kapljice das brez problema, dvakrat na dan, ampak moras drzati terapijo potem 14 dni, da bo ucinek..

Glede Otifreeja, sicer je super, ampak ni fajn vsak dan cistit uses. Ponavadi so ta cistila kar "mocna".. Meni je vet svetoval vsak drugi (ali celo tretji) dan.. Hkrati dajanje kapljic (pac, usesa ocistis, potem das kapljice).. Ponavadi nam taka kombinacija pomaga.. Pa ko dajes cistilo, poiskusi z roko ocistit, pa tudi samo nalij, vmasiraj, da gre cez cel usesni kanal, in potem naj strese z glavo. Tako se sprosti cep, ki se lahko naredi od umazanije globoko v kanalu, do katerega s prstom ne dosezes..  ;)

Btw, pisem iz izkusenj, kajti probleme z usesi imamo non-stop..  ::)

edit: pa ko dajes kapljice, jih tudi vmasiraj, da grejo cim nizje po kanalu usesa  ;)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: BiancaBučko na 24 Oktober 2010, 16:04:36
Bučko že en teden dobiva kapljice Otonozol 2 x na dan zaradi vnetja ušes. Vsaki dan dobi tudi antibiotik - tablet (sedaj žal nimam škatle s sabo, da bi napisala, kako se imenuje ker smo na vikendu, lahko takoj jutri.) Nič več ne opleta z glavo, nič se ne praska, sem pa opazila, da ko mu dam kapljice v ušesa slabše sliši. A je to mogoče zaradi kapljic ? Ali je možno, da je bilo vnetje tako hudo, da sedaj slabše sliši ? Zjutraj, preden sem mu dala kapljice, se je takoj obrnil, ko sem ga poklicala, danes popoldne pa sem ga klicala res na glas (res da je spal, ampak vseeno) in me ni registriral...  Sedaj spet spi, ga bom pustila nekaj časa, in ga ne bom budila, bom pa spet poskusila čez nekaj časa. Še nikoli se ni zgodilo, da me ne bi slišal, pa sem res glasno vpila, najprej bolj potiho, potem pa že vsa v paniki naglas. Ne izključujem možnosti, da me ni slišal zaradi tega, ker je spal, oz. bil v polsnu. Ali pa mu slučajno jaz nakapam preveč kapljic v ušesa, kar ne bi rekla. Kar strah me je...sedaj spi, in ga ne bom motila. Star je 9 let in pol.

Veterinar je pri pregledu pogledal v oba ušesa, in je rekel, da je eden močno vnet, drugi pa manj. Je pa pogledal z otoskopom (upam, da sem prav napisala). Dal mu je tudi dve injekciji. Iz ušes mu nič ne smrdi, pa tudi prej mu ni. Ima lepa čista ušeska, brez kakršnih koli pikic, garij, ali kaj podobnega. Je pa pred dajanjem kapljic glavo nosil postani, sedaj pa nič več. Mi je bilo res čudno, da jo tako nosi. Takoj po dveh dnevih dajanja kapljic, pa je glavo poravnal nazaj.

P.S. Sedaj sem bila pri njemu, mu v žepu zašumela z vrečko, in je ni slišal. Prej je slišal vsak manjši šum vrečke, ker je pričakoval, da bo nekaj dobil.

Hvala za pomoč.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 24 Oktober 2010, 19:08:09
BiancaBučko tole pomoje najbolje da veterinarja povprasas  :-[ Lahko da je krivo vnetje, je pa ze tudi star kuza, in mogoce je tole vnetje samo malo pripomoglo h temu da slabse slisi.. Ne vem, ugibam..  :-[ Samo je pa tudi to res, ce si kdaj sebi dajala kapljice v uho lahko ves, da malce slabse slisis, kadar imas kapljice.. Vsaj pri sebi vem da je tako.. Samo spet ne tok slabse, da recimo vpitja nebi slisala..  :-[
To postrani nosenje glave je pa verjetno povezano z vnetjem. Kadar ima moj vneta usesa zelo pogosto stresa z glavo, s taco si proba drezat in se popraskat notri po usesu, na momente me vcasih ko strese potem s tako postrani glavo pogleda, in uhlje takrat nosi bolj dol..

Upam, da tole kaj pomaga..  :-[
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: maja01 na 24 Oktober 2010, 23:16:44
Skoraj zagotovo slabo slisi zaradi Otonazola.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: BiancaBučko na 25 Oktober 2010, 13:24:29
Ovcka in maja01 hvala.

Ovcka, slišal ni zaradi kapljic, jaz nevednica...sedaj bom to vedela. Ne more kar čez noč oglušeti, bi šlo postopoma, če  bi bilo zaradi starosti  ;) saj 9 let pa res ni ne vem kakšna starost. maja01, imaš zelo prav, samo jaz tega res prej nisem vedela. Danes sliši kot volk, ker še ni dobil kapljic. Kapljice so zelo mastne, in zaradi tega ni slišal.  :)

vanja, evo, imeli sva enake probleme, in vse zaradi kapljic.  :) Upam, da tole še prebereš.  :)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: orescek na 29 Oktober 2010, 20:39:29
Kaj je stresanje z ušesi vedno znak vnetja?
Ker najin že nekaj časa redno otresa z uhlji vedno kadar je razburjen. To vsak dan pred sprehodom, hranjenjem. Ušesa sem pregledala in so čista, ni nobenega neprijetnega vonja, nič. Tudi s tacami se ne praska po ušesih, zato zaenkrat še nismo šli k veterinarju.
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 29 Oktober 2010, 21:14:30
Ni nujno.. Moj recimo stresa tudi, ko bolj glasno laja, in gre pomoje sam sebi na zivce, oz. se sam sebi zdi preglasen, in potem strese  :D In ce si usesa pogledala, ce so cista in nic rdeca, potem ni od uses (vsaj zdi se mi, da je pri vnetju sigurno kaksen od simptomov - umazanija, rdecina, praskanje)..  Ne spomnem se pa kaksnega drugega razloga za to pocetje..  :-[
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: orescek na 30 Oktober 2010, 16:01:00
Hvala ovcka. Saj se je tudi meni zdelo, da je stresanje bolj stvar razburjenja pri njem :D ... samo ko sem brala temo nisem bila več povsem prepričana, če imam prav, pa je vedno boljše slišati še kakšno drugo mnenje.  :)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: BiancaBučko na 30 Oktober 2010, 19:00:13
orescek, tudi moj Bučko se je samo stresal, in bil brez vsakršnega vonja iz ušes, in brez rdečice, lepa ušesa na moj laičen pogled, tudi praskal se ni, razen en dan prej, preden sem ga peljala k veterinarju. In kaj je veterinar ugotovil z napravo za pregled ušes ? Močno vnetje enega ušesa. Jaz bi ga peljala na pregled! Moj predlog.

Ni nujno, da s prostim očesom kaj opazimo, tudi ni nujno, da mu zaudarja iz ušes, pa gre vseeno za vnetje. Vnetje pa lahko marsikam pripelje. Srečno!
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Harlekin na 19 April 2011, 17:30:08
Ful dober članek o pregledovanju in čiščenju ušes pri psih: http://www.n-tv.si/znaki-da-ima-pes-tezave-z-usesi
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 30 April 2012, 20:31:32
hej

Sem rekla, da moram deliti eno idejo z vami, mogoce komu prav pride.. Mi smo drugace naredili ze celo znanost iz teh uses.. Skoz imamo ena vnetja, cepe, rdeca/srbeca usesa.. Sem skoraj ze obupala, ker popolnoma nobeno cistilo ni pomagalo, skoz se je srbenje ponavljalo, vsake par mesecev sva morala dajat Otonazol kapljice.. Potem sem par mesecev nazaj na zooplusu vzela za probo eno cistilo, nad katerim sem navdusena  :o Usesa ga ze skoraj dva meseca ne srbijo vec, takrat na zacetku sva jih ocistila skoraj vsak dan kaksen teden, potem so bila usesa tako cista, da jih zdajle ze en mesec nisva nic, ampak prejle, ko sva jih spet, je bilo samo malo masti, nic tistih velikih strjenih kupov in kosov masti, ki so se mu vcasih nabirali notri.. ;D Drugace je to tole cistilo: http://www.zooplus.com/shop/dogs/dog_grooming_care/dog_ear_eye_lotion/ear_care/129891 (http://www.zooplus.com/shop/dogs/dog_grooming_care/dog_ear_eye_lotion/ear_care/129891)  Je pa precej naravne sestave, iz enih alg, ima prijeten vonj, tudi usesa po ciscenju se par dni lepo disijo, aja, pa se cena je precej ugodna, za taveliko pakiranje  :) Skratka, priporocam za vse s problematicnimi usesi ;)

Lp..
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: ursa_9 na 30 April 2012, 21:27:18
Tole pa res kar super zgleda...sicer mi nimamo problemov z uhlji, ampak za kakšno čiščenje bi pa tole prav prišlo...a je to drugače prašek ali tekočina?
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Ovcka na 30 April 2012, 21:33:44
Aja, nisem napisala  :-[ Tekocina je.. Sicer je to veliko pakiranje brez aplikatorja, ampak jaz sem se znasla, in kadar uporabljam "namontiram" gor na tist "dulcek" eno mini gumijasto cevko, da lazje zlijem v uhlje (ampak naceloma bi slo tudi brez; vsaj pri vecjih usesih)  :)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Tejch na 05 Oktober 2013, 15:29:32
Ker psica opleta z uhlji in ker se ji je iz enega vlila kri (tistega si je tudi praskala), smo šli danes zaradi tega k veterinarju. Psici je ušesa pregledal, ugotovil, da niso boleča, jih sčistil, dal kapljice in dobila je tudi dve injekciji (mislim da nekaj proti srbenju in antibiotik). Pogledal ji je tudi analke, ampak so prazne. 3x na dan ji moram v vsako uho dajat po 5 kapljic in ji uho zmasirat, da se to namaže po celem sluhovodu in to moramo delat vsaj 7 dni. Če bo še dalje opletala se moramo vrnit čez 2 dni.

Vse lepo in prav, ampak psica sedaj še veliko bolj opleta z ušesi. Ko sem ji not dajala zdravilo in sem ji uho masirala, je pri enem (tistem, ki si ga praska in je bil krvav) zraven zelo cvilila, pri drugem je bilo vse OK, čeprav naj ne bi bilo nobeno uho boleče  ??? .

Sedaj ne vem kaj si naj mislim o tem? Ali je to opletanje sedaj prvi dan normalno in jo mogoče moti tekočina v ušesu? Ali je to fejst narobe? Vesela bi bila res vsakih izkušenj in mnenj, ker imamo prvič probleme z ušesom  :-\
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: maja01 na 06 Oktober 2013, 10:54:34
Ne vem kako je cistil, ampak ja, po ciscenju so usesa lahko malo bolj boleca. Je usesa DOBRO pregledal z otoskopom? Odvzel bris in ga pogledal pod mikroskopom preden vam je dal zdravila?
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Tejch na 06 Oktober 2013, 11:46:40
Ja, jih je pregledal z otoskopom 2x in mislim, da jih je dobro pregledal (mu je kar veliko časa vzelo). Brisa ni jemal, verjetno zato, ker v ušesih ni ničesar našel, razen v levem ušesu (ki je ne boli in je ne moti) je našel neke pikice. V desnem ni našel ničesar, čeprav si je ravno desno uho čohala in se ji je iz njega vlila kri. Sedaj tudi ZELO opleta z uhlji in prav vidi se, da ji dela probleme desno uho (levo lepo stoji, desno ima nekak dol, glavo ima včasih malo nagnjeno na desno stran in tudi ko opleta se vidi da jo moti desno uho).

Drugače pa še nekaj kaj mi je čudno... Zjutraj, preden sem ji dala zdravila, v levem ušesu ni bilo tekočine, v desnem je pa bila. Zdravilo sta pa zvečer dobile obe ušesi (vmes med dajanjem zdravil je minilo več kot 12 ur, vmes je bil tudi eni sprehod). Psica doma zgleda tudi dost bolj žalostna in mirna, na sprehodih je pa normalna. Ušesa pa je več ne bolijo (pri dajanju zdravila in masiranju ušesa ni nič cvilila).
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: Tejch na 08 Oktober 2013, 17:42:10
Vidim, da je bilo moje paničarjenje odveč  :P . Smo bili danes pri veterinarju, ušesi se lepo zdravita, nekaj časa še moramo dajat kapljice, vse kaj se je z njo dogajalo je pa tudi normalno  :)
Naslov: Vneta ušesa
Prispeval: DaniNaj na 29 December 2015, 10:09:49
Tudi moj kužek čivavko ima vneta ušeska. Veterinar mu je postavil diagnozo glivice kvasovke. Pri mojem kužku je velik problem, da ugrizne vsakega, ki mu hoče kaj delat z ušeski, zato mu je isto dal pomirjevalo, da je zaspal in mu je lahko pregledal in očistil ušeska.

Problem imam pa doma, ker bi mu morala dajati kapljice na 12 ur plus čistiti ušesa. Ni šans, da pridem zraven z zdravilom. Probala že z nagobčnikom ampak je tako agresiven, da ne gre. Sedaj mu probam dati zdravilo takrat ko zaspi, najprej en ušes, potem drugi. Sem vesela, da mi uspe 1x na dan.

Ima še kdo take probleme kot jaz? Bojim se, da se ne bo pozdravil :-\