PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Pasme => FCI 2 => Temo začel/a: ursa na 05 Januar 2006, 16:05:32

Naslov: Bullmastiff
Prispeval: ursa na 05 Januar 2006, 16:05:32
Bullmastif

Videz
Ima masivno in mišičasto telo. Njegov hrbet je zelo raven. Glava je kvadratne oblike in ima izrazite značilne gube, ki so ko je pes pozoren zelo  močno izrazite. Gobec je kratek, stop pa močno izrazit. Oči, ki so sredneje velikosti so lahko samo temne. Uhlji so visoko nameščeni, so majhni in na logled so v obliki črke V. Ušesa so temnejša od barve kožuha. Dlaka, ki je najpogosteje rumeno-rdečkaste (se preliva oziroma v različnih odtenkih)  barve je kratka ter na prsih se pojavljajo skorajda nevidne bele lise. Dlaka ni zahtevna za oskrbo oziroma za nego. Rep je debel, dolg ter visoko nameščen. Bullmastif rep nosi v  zavitem ali pa v ravnem položaju.

http://celeja.moj-album.com/slike/644710/2Miznd39_sOZQ5Gf.jpg

Zgodovina
To pasmo so vzrdili v Angliji  19. stoletja. Križali so ga z mastifom in z buldogom. To pa prav zato ker sta imela zelo dobre lastnosti - pogum, moč, voh, hitrost, bil je zelo dober spremljevalec (lovskih) čuvajev. Branil jih je pred nevarnimi divjimi lovci. Ta pasma je znana tudi po imenom Gamekeeper's Night Dog kar pomeni pes lovskih čuvajev. Bili so naučeni da na ukaz napadejo divjega lovca, ga vržejo na tla in da ga niso poškodovali hudo kar tudi Bulmastif zmore poškodovali.

Včasih so ga uporabljali tudi za pasje boje  >:(

Karakter
Zlo dolgo časa so predstavniki te pasme sloveli po svoji napadalnosti, danes so zelo mirne narave, prijazen, zelo zvest, do otrok je zelo nežen, ljubezniv in popustljiv. Nagonsko varuje svoj terori ali pa posest, predvsem pa svojo "družino". Je masiven a je občutljiv in nežen, če pa mu ne nudimo dovolj pozornosti pa postane žalosten. Do drugih psov se vede zelo neagresivno, če pa ni pravilno vzgojen pa lahko pride celo do napadalnosti.

http://celeja.moj-album.com/slike/644710/5UlBhcA455W8QWwS.jpg

Oskrba
Dlaka nerabi posebne nege razen enkrat na teden z gumijasto krtačo, da odstranimo odmrlo in odpadlo dlako. Edino ker je pa moramo paziti, da se po hranjenju ne igra,... ker pogosto zdaradi tega pride do zasuka želodca.

Okolje
Prilagodi se življenju kjer koli samo mora biti v stiku ssvojim človekom ali pa družino.

http://celeja.moj-album.com/slike/644710/ChQC3pp7JvH_LU6O.jpg
Vzreditelji v Sloveniji

PSARNA CELEJA FCI 23/03
Družina STAKNE Zg. Gorče 11
3314 Braslovče

(druge pasrne mi žal niso znane  :-\)

Vir slik: celeja.moj-album.com

lp ursa

slike spremenjene v povezavo, ninci





Naslov: Re: Bullmastif
Prispeval: *nastja* na 06 Januar 2006, 19:20:29
uu, v psarni Celeja so pa imeli leglo, pred kakšnimi..hmm..7-imi meseci ali 8-imi meseci .  :)
Naslov: Re: Bullmastif
Prispeval: *matei* na 07 Januar 2006, 13:03:37
Nima smisla pisati tako ohlapnih opisov pasem, so res prevec skopi, ne nudijo dovol informacij >:(, ce koga zanima kako pes izgleda  in povrsna zgodovina pasme si lahko v roke vzame enciklopedijo psov, tu bi pricakovali kaj bolsga. 8)
Naslov: Re: Bullmastif
Prispeval: MIŠA na 08 Januar 2006, 08:25:47
Kvalitetni bullmastifi so že nasplošno redkost. Sploh pa pri nas v Sloveniji.

En lep primerek mogočnega samca živi v bližini Maribora:

(http://www.moj-album.com/slike/6365/o_I3L7xz4nBeBrro.v.jpg)

Na žalost se je kasneje ugotovilo, da ima diskvalifikacijsko napako.


V tujini je ta pasma že kar dobro zastopana. Kolega iz Madžarske ima za vzrejo zelo lepe primerke:

www.blackfaceangel.hu

Na specialki molosov v Budimpešti je celo zasedel prvo mesto.

Miša

Naslov: Re: Bullmastif
Prispeval: mirjana na 21 Februar 2006, 15:00:09
Opozorili so me, da je na forumu http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=863.0, objavljena slika našega bulmastifa, opremlja s spremnim tekstom  da ima naš bulmastif diskvalifikacijsko napako.
 
Verjamem, da zapis ni bil zlonameren, kajti informacijo o diskvalifikacijski napaki pisec ni preveril, saj je  DIAZ na 9 razstavah, ki se jih je udeležil dobil 7 x CAC, 2 x CACIB, 4 x BOB in 9 x odlično oceno. NA VZREJNEM PREGLEDU JE DOBIL  VZREJNO OCENO ODLIČNO. Torej, na 9 razstavah in vzrejnem pregledu s strani 10 različnih sodnikov ni bilo govora o diskvalifikacijski napaki.
 
V bodoče se želim izogniti škodljivim in zavajujočim objavam o našem psu na tem in podobnih forumih, kajti objava neresničnih in zavajajočih podatkov  je kazniva in v skladu z zakonom odškodninsko zavezujoča.


Mirjana
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: zoran na 23 November 2006, 11:01:01
Trije Bullmastifi ( odrasla samička ter dva mladiča) iz Slovenije so igrali glavno vlogo v BBCjevem filmu The Roman Mysteries. Ista ekipa filmarjev je snemala Trojo , Gladiatorja, Star Wors,in še par drugih poznanih filmov.tako da se lahko sloveinja pohvali z prvimi filmskimi zvezdami,ki so igrale v kakšnem večjem filmu ,plus da so odigrali glavne uloge. Končno so po treh mesecih prišli domov iz vroče Afrike in Malte. Dobro došli vsi lastniki in ljubiltelji na kak popoldanski sprehod z vašimi ljubljenčki.Obenem pa bi obestil , da iščemo nov dom za te kuže. Lahko nas pokličete ali kontaktirate na : 040 18 5858 ali [email protected]
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: mefisto na 23 November 2006, 14:52:53

A ne bi naredili še malo reklame vzreditelju, ki vam je kužke "posodil"?
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: zoran na 24 November 2006, 23:00:00
Ne vem od kod vam ta informacija , da so kužki sposojeni od Slo.vzreditelja ??
Psi so bili kupljeni s strani BBC prodikcije. Kupljeni pa so bili v tujini in ne tu.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: mefisto na 25 November 2006, 09:28:20
Citiraj
Ne vem od kod vam ta informacija , da so kužki sposojeni od Slo.vzreditelja ??

Ne zamerite, brati pa še znam:
Citiraj
Trije Bullmastifi ( odrasla samička ter dva mladiča) iz Slovenije .....Končno so po treh mesecih prišli domov iz .....

Izključno zato sem vam tudi ponudila pomoč SKVPM kluba za oddajo psov. Ki pa je nazadnje izpadla kot prodaja, ne oddaja!

p.s. Po vaših cenah za mladičke, se slovenski vzreditelji  zadnje čase zaradi več mesecev trudijo, da najdejo dobrega bodočega lastnika. Kaj niste z "vašimi" kužki že dovolj zaslužili s filmom, da bi jim lahko omogočili prijetno nadaljnje življenje pri vestnih skrbniških družinah?
Bojim se, da bodo nazadnje pristali pri ljudeh, ki bodo te kužke kupili samo zato, da se bodo lahko pohvalili: " moj je bil pa filmska zvezda"!
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: zoran na 25 November 2006, 10:41:31
Spoštovani, tako je kot sem napisal...prišli smo domov,K MENI V MOJ DOM. Se opravičujem zaradi nesporazuma.
Ker sem navajen, da v naši lepi domovini ljudje zelo radi ... ... . Sem razumel vašo izjavo malo drugače. Obenem
pa kolikor vem , nisem nikjer omenil da so bili kuški sposojeni in mi je vaša izjava delovala provokativna.

Res pa da mi niti malo ni jasna vaša izjava: "Po vaših cenah za mladičke, se slovenski vzreditelji  zadnje čase zaradi več mesecev trudijo, da najdejo dobrega bodočega lastnika." ?? Lastniki psov je BBC produkcija, in oni so jih hoteli prodati že na Malti, če bi vam povedal koliko so jim ponudili za pse,mi tako ali tako nebi verjeli.Ker pa mi način ljudi in odnos do živali ter okolje ni bilo všeč,sem zahteval od producenta , da odpeljem pse na moje stroške ( dal sem za avionski prevoz 900 Eur) v Slovenijo in najdem dober dom za njih. Psi so vsi cepljeni in Titer testirani. In ceno ki sem postavil ljudem,kateri so me klicali je simbolična, proti stroškom,ki sem jih plačal iz mojega žepa in to samo zato,da bi lahko ti kuški prišli v dobre roke.

Drugo,..če vzreditelji ,ki jih vi omenjate ne morejo prodati mladičev iz svoje vzreje,zakaj pa potem imajo legla ?? Se mi zdi zelo
nerazumno,če ljudje vidijo da bodo teško prodali mladičkov in neglede na to parijo. Namreč sem vzreditelj Angleških hrtov, in zelo dobro vem kaj je vse potrebno narediti predno imam leglo. Obenem za razliko od mnogih vzrediteljev,imam prodane mladiče že za par let vnaprej. In vsak bodoči lastnik,nam more poslati čim več podatkov o sebi ter priporočilna pisma zahtevamo od veterinarja, kluba in plus še tretje osebe,ki je nekje včlanjena v določenem klubu. In vam lahko zartdim da je najtežje prodati hrta,ker je najmanj povpraševanja po tej pasmi. O tem bi lahko veliko še govoril in pisal,tako da mi prosim ne omenjajte te teme,ker jo zelo dobro poznam.

Druga izjava,ki ste jo napisali je zelo primitivna in nesramna:
" Kaj niste z "vašimi" kužki že dovolj zaslužili s filmom, da bi jim lahko omogočili prijetno nadaljnje življenje pri vestnih skrbniških družinah?
Kako pa vi beste ,koliko sem jaz zaslužil z filmom ???? Kako si upate trditi da neiščem dober dom za te kužke??
Sem član Angleškega kluba ter Ameriškega za odvržene ex Racerje. Vsako leto pošljemo kar lepo vsoto za te pse.

Kot prvo,ti kužki bodo lahko zapustili moj dom ,samo tedaj,ko bom videl,da gredo v dobre roke. Če pa se bodo ti ljudje kdaj pohvalili,da so nihovi kužki kdaj igrali v kakem fulmu,je pa seveda to normalno in nič slabega.

Zavedam pa se da so ljudje ,ki bodo ljubosumni ter škodoželjni in na to smo že navajeni v naši lepi domovini.

Še enkrat bi se vam zahvalil za ponujeno pomoč. Nebi se pa strinjal z določenimi izjavami,katere ste napisali.

Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Nika na 25 November 2006, 11:55:22
A ti trije psi so slovenske vzreje?
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: mefisto na 25 November 2006, 12:05:15
Res se nisva razumela in se tudi jaz opravičujem.

Vaše razmišljanje o vzreji in skrbi za pse absolutno podpiram.

Najino različno razumevanje napisanega očitno potrjuje, da so ženske z Venere, moški pa z Marsa :)

Veliko sreče!
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: zoran na 25 November 2006, 15:40:42
Samo ena psička,je slovenske vzreje,pa je bila prodana v tujino in tam so jo tudi kupili za snemanje.Namreč tedanji lastnik se ni videl v tej pšasmi in jo je zaradi tega prodal. Psička pa ima fantastičen karakter in je pravi srček. Mladički pa so tuje vzreje.

Me zelo veseli da sem spoznal to pasmo,in vam lahko povem,da ste lahko lastniki res lahko srečni s temi kužki.
Zelo rade volje bi jih sam zadržal,imam pa že svojih 20 in so drugačni po karakterju,...tako da je najbolje da jih dobi
negdo,kjer bodo sami gospodarji kaučov kjer bodo lenarili.

Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Gina na 26 November 2006, 12:48:44
Pozdravljen Zoran !  ;)
To se pravi, da se da videti te tri "zvezde" pri tebi ( verjetno na ranču, kjer sem prepričana da maksimalno uživajo v prekrasnem okolju in se bodo dobro spočili in relaksirali od napornega dela v tujini  :)).

A lahko prilimaš kakšno njihovo fotko, pa malo več podatkov o starosti mladičev ( čeprav močno upam, da jih bom imela priliko spoznati v živo, saj bom v kratkem v vaših koncih  :-\ ).

Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: celeja na 29 November 2006, 17:14:26
BULLMASTIF PCIČKA FILMSKA ZVEZDA - CELEJA ELECTRA SLR BM 101 poležena 3. 7. 2004
Oče:  CH.SOMOGYVARI-VITEZ OTHELLO HD:B
Mati : BRETA HD:A

Za to zgodbo o BULLMASTIFIH FILMSKIH ZVEZDAH na tem forumu sem zvedela danes, ko me je nekdo poklical in vprašal, če so ti psi iz naše vzreje.Seveda "babja radovednost" je šla takoj to pogledat. In ko sem brala poste od g. ZORANA sem skoraj onemela.In ne da mi duša miru, da ne pristavim v to še jaz svojo čašo čistega vina.

Prvi post g. Zorana, vse lepo napisano
"...tako, da se lahko Slovenija pohvali z prvimi filmskimi zvezdami.."

Ne vem zakaj v naslednjem postu, ko odgovarja na vprašanje, če so psi iz Slovenije, zanika njihovo identiteto?.."Psi niso iz Slovenije so kupljeni v tujini s strani BBC PRODUKCIJE.."

Prav nenavadno se mi zdi pa to, da Angleži za svoje potrebe kupujejo svojo avtohtono pasmo na vzhodnem bloku!

Jaz namreč poznam zgodbo teh BULLMASTIFOV, saj se v neki meri dotika tudi mene.Mladiča NISTA iz naše vzreje, sta iz Srbije.
Na PSIČKO sem pa PONOSNA, saj sem ji jaz omogočila življenje, jaz sem jo vzgojila,jaz sem čistila njene "drekce" in tudi mislim, da je prav, da javnost za to izve. Ko je šla od nas v solastništvo je bila stara 10 mesecec in ni bila PRODANA.Njen sedanji lastnik njeno zgodbo dobro pozna, ker sva osebno kontaktirala o tem.

PSIČKI PA RES ŽELIM NAJBOLJŠEGA NOVEGA LASTNIKA, SAJ SI GA KREPKO ZASLUŽI!!!

S tem pa, ko je g. Mefisto napisala, da Bi naredili malo reklame za pse, pa mislim, da ni nič narobe, saj je pasma po tem incidentu marca v Ljubljani, še kako potrebna pozitivnega odziva.
Nam pa reklamo delajo NAŠI PSI!

In tisto pisanje g. ZORANA, "da zakaj pa vzreditelj PARI psice, če MLADIČEV  ne more prodati" se po mojem mnenju  izključno nanaša na nas, saj drugih vzrediteljev ni, se mi pa NE zdi "fer"od njega, ker je tudi sam vzreditelj.Vsi vzreditelji pa dobro vemo, kaj pomeni biti VZREDITELJ.

Pa še eno veselo novico o ELECTRINI sestri EDISSI, ki živi v Novem Mestu, da bo okrog novega leta postala prvič mamaica.Še en dokaz več o kvaliteti slovenske vzreje(vzrejno dovoljenje in razstave so zadosten dokaz)Siser pa pri nas ne prodajamo mladičev pod pogojem, da se razstavljajo za našo promocijo. Naša želja je vzrejati pasemsko pravilne, predvsem karakterno stabilne in zdrave pse. To pa je odvisno tudi od naše "MATI NARAVE".

Ravno letos je minilo 10 let od našega prvega legla.
V 10 letih je bilo pri nas 10 legel  in 72 mladičev, to se pravi 7,2 mladiča/leto.

SLIKE OD FILMSKE ZVEZDE LAHKO VIDITE NA http://celeja.moj-album.com/
http://freeweb.siol.com/astakne/

Vsem lep pozdrav
CELEJA
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 29 November 2006, 19:39:34
zvezda
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 29 November 2006, 19:45:58
zvezda2
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 29 November 2006, 20:34:43
da ne bo pomote, to je zvezda v mojih očeh. Je pa iz slovenije.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: zoran na 29 November 2006, 21:02:18
Pozdravljeni,

rad bi da se ta zadeva že enkra konča. Še enkrat bom ponovil izjavo katero sem napisal pred nekaj dnevi in prosim ne izvračate mojih besed.

1. - ..."...tako, da se lahko Slovenija pohvali z prvimi filmskimi zvezdami.." ... izjava drži,namreč psi so prišli v Slovenijo in sedaj bivajo v Sloveniji. In ker živijo v Sloveniji,se lahko SLo pohvali z prvimi filmskimi zvezdami. KAJ JE TUKAJ NERAZUMLJIVEGA ???

2. Od kod vam ideja,da sem izjavil da psi oz en pes ni iz Slovenije.LEPO SEM NAPISAL V prispevku iz datuma:25.november ob 15,40 uri. Namreč tam sem lepo napisal: "....Samo ena psička,je slovenske vzreje....",.....Tako da prosim dajajte napačnih izjav.

3.Točno to drži kot sem napisal,da psi niso bili kupljeni v Sloveniji ampak v tujini. VSI TRIJE SO BILI KUPLJENI V TUJINI. Ponovno bi vas prosil da neprevračate mojih besed.

3.Angleži lahko kupujejo svojo avtotohno pasmo kjer koli,ker živimo v demokratičnih dežalah. In če bi samo malo pomislili,
bi se lahko spomnili da imajo te smešni Angleži karanteno.In če bi bili psi kupljeni pri njih ,nebi mogli takoj nazaj v Anglijo zaradi karantene.

4.Ponovno napačna informacija g.Celeja . G.Mefisto mi je napisala zakaj nebi naredil malo reklame lastniku ,ki mi je pse POSODIL. Jaz nisem od nikogar pse posodil in ta izjava semi je zdale čudna in malo provokativna. Če bi mi saj napisala,da naj se zahvalim vzreditelju psičke ,ki je v Sloveniji vzrejena,bi takoj vedel,da je to mišljeno na vas in bi absolutno ,napisal kakšno zahvalo itd...

5.Potem ali mi vi lahko obrazložite to izjavo oz.razložite njen pomen,katero sem dobil od prej omenjene gospe:
"...Po vaših cenah za mladičke, se slovenski vzreditelji  zadnje čase zaradi več mesecev trudijo, da najdejo dobrega bodočega lastnika.."
Po katerih mojih cenah ??? Kakšne zveze imam jaz z Slovenskimi vzreditelji Bullmastifov ???????????????
In potem ta izjava :"Kaj niste z "vašimi" kužki že dovolj zaslužili s filmom, da bi jim lahko omogočili prijetno nadaljnje življenje pri vestnih skrbniških družinah?
Nevem od kod dobivate take bolne ideje.
V prspevku 25.novembra ob 10,41 sem lepo razložil kaj sem jaz naredil za te kuže,da se neponavljam ponovno.

6. In tudi moja zadnja izjava drži: " zakaj parite če nemorete prodati mladičev ???" Tudi jaz učasih nemore prodati kakšnega mladiča,pa se ne pritožujem zaradi tega . In nikogar nekrivim zaradi tega.


V zadnjih parih dneh sem dobil kar nekaj klicel. Moram reči , da so bile ponovno izrečene tako bolne ter bedaste izjave,da sem bil kar šokiran. Vglavnem, zvedel sem ,da so večine teh oseb ,ki so me klicale dokaj problematične osebe in zajedljive.
Zato bi prosil,da od danes naprej nekličete več,ker psi niso več za odajo ali prodajo.

Nemorem verjeti ,da je toliko lastnikov te prečudovite pasme tako ..##. ... ( razen posamznikov,kateri me niso klicali ali težili ).

Prosim da mi nepišete več,ker ne bom več odgovarjal.

Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 29 November 2006, 21:09:47
ne vem zakaj kužkov ne bi prodali ali oddali??? besede gor ali dol.
Zgolj v pomislek, da se ne bo ponovila tragedija ki se je zgodila na Viču, ker je lastnica imela 4 pse.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: rwss na 02 December 2006, 17:14:00
sah,tole je verjetno tvoj kuža na slikah,ki je brat od moje psice http://www.moj-album.com/uredi/oroo/4512287/?os=4512389
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 03 December 2006, 14:12:28
ja, tako je.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 03 December 2006, 14:13:37
ampak psica je pa ogromna!!!!!!
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: rwss na 03 December 2006, 18:00:47
sah,mogoče kašna večja slika,lahko na privat pošto,lp
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 03 December 2006, 19:57:31
ni problema, je na poti na privat pošto.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 09 December 2006, 19:49:42
hm hm, je mogoče kje še kakšen lastnik bullmastifa??? :)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 04 Marec 2007, 17:48:59
za popestritev teme.

(http://sahsah.moj-album.com/slike/6949509/dLzSrjkhi3HD8oN3.v.jpg)
(http://sahsah.moj-album.com/slike/6949509/AJ_r3Gdp_M8pzhzx.v.jpg)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Scobert na 04 April 2007, 14:45:43
Knjiga "Teškaši" o Napuljskom, Engleskom i Bull mastiffu je u prodaji. Cjena knjige je 155kn + 15kn poštarina za narudžbe iz Hrvatske, a 25 eura (poštarina uključena) za inozemstvo. Informacije i narudžbe na e mail.
(http://www.moj-album.com/slike/6225186/V983bR2cS_Hzx34h.jpg)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 06 Maj 2007, 15:15:48
(http://sahsah.moj-album.com/slike/6949509/H7Z4XXspp_5LcIeR.v.jpg)
(http://sahsah.moj-album.com/slike/6949509/kCGJKLcmzcj3XN4s.v.jpg)
(http://sahsah.moj-album.com/slike/6949509/RDryOw23yWan4kUZ.v.jpg)
(http://sahsah.moj-album.com/slike/6949509/DYAGFVzwod1L29tF.v.jpg)

bom pa jaz nekaj dodal.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 06 Maj 2007, 18:25:00
hm hm, je mogoče kje še kakšen lastnik bullmastifa??? :)

malo pozno, pa vendarle... jaz sem ponosna lastnica bullmastiffke!  ;D
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 06 Maj 2007, 20:14:29
malo pozno, pa vendarle... jaz sem ponosna lastnica bullmastiffke!  ;D

Evo še slikice od lepotičke bullmastifke Lune.... ;) 8)

(http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/J_Sd24HmQWbfB9DB.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/J_Sd24HmQWbfB9DB.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/pD6eXhmqpScxMeFG.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/pD6eXhmqpScxMeFG.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/cSPuyj6OniATCkHz.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/cSPuyj6OniATCkHz.jpg)

Lp
Tina

Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 07 Maj 2007, 22:28:46
koliko pa je Lunca stara??
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 09 Maj 2007, 10:58:50
Luna je stara 2 leti in 8 mesecev.
sah, ali je to na fotografijah Hugo??
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 09 Maj 2007, 23:23:35
ja. a sva sošolca??
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 13 Maj 2007, 11:40:44
ne. samo skupaj smo bili na krimovi predstavitvi molosov in psov pasme tipa bull v domžalah kakšno leto nazaj.  :)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 14 Maj 2007, 21:14:55
se spomnim. Smo Lunco še enkrat srečali v Tivoliju, in enkrat v mestu.

Na predstavitiv je bil Hugo še majhen. Sedaj je malce večji.

Z Tajem pa sva sošolca, sem danes preveril.

Lunco kaj vročina muči?? Hugo je takoj zadihan, in kar dollgo traja da se ohladi.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 14 Maj 2007, 21:41:56
Na predstavitiv je bil Hugo še majhen. Sedaj je malce večji.
Zelo zelo večji! ;) :D Hugo je pa prava mrga! :o In pa glavni komik med pasjimi sošolci! :D

Z Tajem pa sva sošolca, sem danes preveril.
Jp.... :)

Lp
Tina

Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 15 Maj 2007, 09:27:42
Lunco kaj vročina muči?? Hugo je takoj zadihan, in kar dollgo traja da se ohladi.

ja, jo že kar daje vročina... pa tudi slini se bistveno več odkar je vroče :D  je pa ena ljubših lokacij te vroče dni mamin rododendrum in potem je seveda vsa užaljena, ko pride vsa blatna in umazana in jo umijemo/potuširamo preden gre v hišo  ::) :D

ste s Hugotom še kaj v Tivoliju? 
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 22 Maj 2007, 11:16:15
ne, nič ne hodimo v Tivoli, čeprav bi ga moral kdaj sprehoditi čez.
Smo večinoma na našem polju, kjer je vsak dan vsaj nekaj njegovih prijateljev. 

Hugo je večinoma v veži, kjer veselo prespi večji del dneva, tko da mu ni hudo.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 22 Maj 2007, 19:12:37
lahko bi se zmenili za kakšen bullmastiffski zmenek...  ::)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 07 Junij 2007, 21:41:16
Evo par slikic od Hugota iz zaključka tečaja Urban na KD Krim... :)

(http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/q_W0S2_dtOhMhBK7.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/q_W0S2_dtOhMhBK7.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/ko2vhvYxCgQwUcXy.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/ko2vhvYxCgQwUcXy.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/gHPkYNYneVClGmVm.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/gHPkYNYneVClGmVm.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/oQ3BgOcDZ54kaIPJ.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/oQ3BgOcDZ54kaIPJ.jpg)

Kako se ima kaj naš dežurni komik? :D

Lp
Tina in Taj
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 11 Junij 2007, 22:59:50
hugo uziva, in skrbi za smeh in veselje.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 23 Junij 2007, 17:47:54
kolikor vidim kako je ta tema obiskana, so samo 4 bullmastifi v sloveniji.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 24 Junij 2007, 20:58:54
 ;D ;D ;D

baje naj bi bilo v sloveniji cca 150 bullmastiffov, pa še nekaj takega nerodovniških-torej cca 300 v celi sloveniji
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 27 Junij 2007, 20:41:05
http://hugolinko.blogspot.com/

hugo bo imel blog, no pa mi nekaj malega zraven.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 24 Julij 2007, 22:11:05
kako slabo gre naši pasmi, ali so se vsi poskrili, da ni nikjer videti kake pozitivne misli o tej prečudovito leni pasmi.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 24 Julij 2007, 22:11:57
Sicer pa, ker sem omenil ravno lenobo: pozna kdo še bolj lenega psa?
Namreč, Hugo je pravi ekspert v lenarjenju.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 25 Julij 2007, 08:52:53
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/oKhPkbxspSbnGaDl.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/Q7okxYe7zV95ZpNW.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/3vLhm34EPL6shymN.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/fFDJeQkVTIdgkVg0.v.jpg)

malo za razvedritev teme
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 25 Julij 2007, 09:11:53
Luštne slikice... 8) A boste Hugota peljali jeseni naprej v šolo, na osnovno šolanje? :)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 25 Julij 2007, 10:35:02
Kakšen srček je tale Hugo-pa še tak fajn ime ma  :D
Mogoče sem spregledala-koliko pa je star?  :-[
Pa kolk tehta? (saj vem,da to vse sprašujem,ampak le tako si lahko predstavljam velikost psa :-[)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 25 Julij 2007, 12:04:05
Jaz sicer ne vem točnih podatkov kar se tiče teže in starosti - to bodo povedal lastniki... ampak ker Huga poznam, lahko povem da je ogromen, po mojem samo glava tehta 10kg... če ne še več! :o
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 25 Julij 2007, 15:29:30
Hugo bo 22 star 17 mesecev. Nazadnje je vaga pokazala 62 kg, kake mesec in pol nazaj. Mislim da je sedaj na isti teži, mogoče kak gram več.
Meni osebno pes ni velik, je pa  zelo kompakten.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 25 Julij 2007, 15:30:01
Mislim da ne bomo šli v šolo, bomo videli.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 25 Julij 2007, 17:30:05
Meni se zdi Hugo za pasmo Bullmastif velik... sploh pa ima ogromno glavo za moje pojme. Res pa je, da nisem videla veliko bullmastifov v živo... ampak med temi, ki sem jih videla, je bil Hugec največji! :)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 28 Julij 2007, 20:55:59
pa še malo poročila z naše strani  :)

mi pa smo ta teden dopustovali na pokljuki, kjer je luna veselo kolesarila, potem pa večino dneva preležala v senčki, tako da se je imela res enkratno. seveda je morala spravit v red vse krave, da naju s fantom slučajno ne bi kakšna ugrabila al kaj podobnega. je pa tudi bila gospodična prisiljena zaplavati v bohinjskem jezeru, po zaslugi njene lastnice, ki jo je po domače rečeno `nategnila` da je zaplavala.  ;D :-[ iz same užaljenosti me ni dobesedno pogledala kakšne 2 uri.  ::)
drugače pa bolj ali manj lenari. kar po malem vsem ustreza v tejle vročini.  :-[ :) obožuje pa svoj mali bazenček, ki ga ima postavljenega na vrtu in po katerem bi čofotala po cele dneve če bi le lahko.  :P

pa še malo za statistiko: naša luna tehta približno 45kg, kar je na spodnji meji tudi za samičko, čeprav so vsi `paf` kako je ogromna in ima gromozansko glavo. se strinjam s sahom, da pes niti ni tako velik kakor je kompakten. naša meri v plečno višino mogoče centimeter ali dva več od kakšnega labradorca. moram pa poudarit, da je ravno toliko, če ne še bolj kakor je `kompaktna` nežna in ljubeča.  :)

lp, anna

P.S. ko bom utegnila bom dala gor še nekaj njenih slik
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 28 Julij 2007, 21:03:15
Jp, Hugo je je velik kot kak zlati prinašalec, tko da ni ogromen. Je pa res, da ga je telesno več skupaj, tudi če bi prinašalcu naredil trajno, torej z dlako vred.

Bullmastifi znajo dobro zamerit, mene nekoč ni pogledal cel dan, in šele naslednji dan sva nekako začela komunicirat. Enostavno gleda nekam vstran, in ne šmergla nič. Trmica.


Hladimo pa se takole:
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/VOxwcf_EQtrYYldN.v.jpg)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 29 Julij 2007, 19:58:34
malce sem se igral, in postavil spletno stran, hugcu na čast.

dela samo glavna stran in galerija. Za zdaj.

http://home.amis.net/upodbeve/index.html
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 05 Avgust 2007, 16:48:19
http://home.amis.net/upodbeve/index.html

nekaj novih slik,  poleg pa v galeriji še njegova mama, in fotr, ter brat in sestra.

zanimivo bi bilo dati jih skupaj.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: čara na 08 Avgust 2007, 10:41:30
pravkar dobila na e-mail in preverila kako je na stvari...

mladiček, rojen v maju išče nov dom..pravzaprav ga prodajo  ::), mami in oče imata menda rodovnik mladiček pa ne...sicer tega ne podpiram, ampak vseeno bom tukaj objavila, ker bi rada da se najde nekdo dovolj sposoben za psa in mogoče še prepriča tega človeka, naj ga podari za simbolično ceno...

čakam da zvem ime mame in očeta (če sta res rodovniška seveda)

več info pa  051 303 382 (Gregor-velenje)

(http://www.moj-album.com/slike/205669/e2k37UQnC9PQjeYk.jpg)
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 08 Avgust 2007, 21:35:36
lepa majhna kepica.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: čara na 08 Avgust 2007, 22:17:56
lepa majhna kepica.

Jah, njim se pa mudi ps aprodati, ker se bojijo, da se bo preveč na njih in psco navezal.  :-\ prodajo ga za celih 300€ naj ga proba še kdo prepričat, da znižajo ceno...za simboličnih 100€
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: sah na 08 Avgust 2007, 22:29:09
sicer ne morem presoditi koliko je star, ampak kake 2 mesece pa mora biti, ko gre lahko od hiše.
Naslov: Re: Bullmastiff
Prispeval: čara na 09 Avgust 2007, 10:01:54
maja je skoten..tak da enih 8 tednov mora bit...
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 04 September 2007, 22:19:17
je že našel nove lastnike?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 07 September 2007, 20:04:32
ne vem, me niso obvestili, js jih pa tun ne poznam, tako da. Poklliči in vprašaj.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 19 September 2007, 11:45:09
kako kaj naši lenuharji? 
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 29 September 2007, 21:09:43
Naši lenuharci se malo trga, saj je mami odšla na 6 tedensko potovanje, sestra pa se je odselila od doma in je reva čisto zmedena! Pa še njen drugi lastnik si je natrgal vezi v gležnju, tako da nič ne hodi z njo na sprehode te dni in ji res ni čisto nič jasno! Drugače pa vsak dan šiba na Golovec in na polno uživa!

Kakšna pa je situacija pri vas?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 01 Oktober 2007, 20:37:07
tudi ko sva midva šla na 2 dnevno potovanje je Hugo zelo malo jedel, in bil vidno žalosten. Res se navežejo nate.

Me pa tole zanima, kdaj ta pasma odraste in koliko se to pozna na vedenju, oz odnosu do drugih psov?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 03 Oktober 2007, 22:13:38
Ne morem točno reči, kdaj se je Luna `umirila`... Druge pse pa vedno manj `šmirgla`. Ima svoje stalne prijatelje, redko kateri na novo spoznani pes pa njej ustreza za igro in ga enostavno zignorira oz. ga samo povoha in gre. Se pa na vsake toliko zgodi, da je kakšen pes res zanimiv in potem se kar vsede in ga gleda.  :) Včasih pride ta pes mimo, včasih ne,... potem se malo povohamo/malo poskočimo, v drugem primeru pa, če kuža ne pride mimo še malo posedimo in gledamo za njim, potem pa se vdamo v usodo in odpeketamo naprej.  ::)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 05 Oktober 2007, 21:12:28
Hugo tudi, na nekoga zelo reagira, nekoga pa enostavno spregleda. Kdaj pa se zagleda v nekoga, in se ne premakne, dokler ne pride tisti kuža do njega.
Mi pa je zanimivo in v veselje, da skoraj vsi ki naju srečajo, rečejo kako je pes lep, čudovit ( kako veliko glavo ima)..... Ljudje so zelo navdušeni nad njim. Kot hvalo sem mislil na pasmo.
Blizu je polj, kjer se sprehajoamo znijm, in poznajo ga prav vsi.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 31 Oktober 2007, 21:11:03
zanima me, ali kateri vaš bullmastif pozimi spi zunaj- v koči?  Sicer nameravam imeti Hugca notri v veži. Vendar ima kočo dobro izolirano, in sedaj mu je zelo toplo notri, tko da bi mogoče šlo tudi čez zimo, ali ne?

vaše izkušnje....
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Anna na 05 November 2007, 21:30:10
naša spi v stanovanju, tako da ti tukaj ne morem pomagati.  ::) drugače pa je lastnik Lunine mame, mamo čez zimo `pospravil` v garažo, drugače pa je bila zunanji pes.

lp
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 01 December 2007, 10:32:15
kako kaj vaši uživači?

Ali obstaja bolj lena pasma na svetu kot so naše male zverinice? 

hihi
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 27 December 2007, 22:24:12
naš Hugo je že zelo velik in malce bolj odrasel. Vsem vam želimo lepe praznike in srečno novo leto.

Gledam Hugota, in vidim da ga mraz nič ne moti, celo nekaj živvljenja in volje stisne iz sebe.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 02 Februar 2008, 22:14:50
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/_0kq3qCza3xRc1b9.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/jxZxluZs6I9fo27j.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/mjuw33cFxYx8fYQR.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/3nAttlG2ylWI1pa7.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 03 Februar 2008, 11:14:12
O Hugec kok si luškan!!! :)

A je še tak komik kot je bil? :D :D


En lep pozdravček...
Tina in Taj
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 03 Februar 2008, 12:49:24
Ježeš,Hugo,kakšna luštna bučka  :o
Mal neumestna,ampak vseeno:
A ima rad vodo?  :D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 03 Februar 2008, 21:48:53
hi hi, tale z vodo je bila smešna. Vode se namreč izogiba na veliko, čez lužo gre kot gospodična v sandalih- naokoli, da si ja krempljčke ne bi zmočil.
Tko da bo spomladi bitka za tuširanje.

Komik pa je še vedno, čeprav sedaj malo težji kot prej. 
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 03 Februar 2008, 21:55:00
Haha,fin gospod torej  :D Tako,kot mu priteče  :D
Koliko pa je težek zdaj?  :o
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 04 Februar 2008, 09:13:25
hm, dolgo ga nismo tehtali. Nekako se mi zdi da bi moral imeti kakih 70 kg. Ampak spomladi dobi dieto.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 04 Februar 2008, 12:11:30
O,madona-70?  :o Aja,to se samo zdej čez zimo? Za poletje bo pa spet šlang-za na plažo  8)  :D
A ga hranite z briketi? Koliko pa poje približno na dan?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 04 Februar 2008, 15:43:30
je zunaj, pa mu ne škodi kak gram maščobe, čeprav se mi zdi da mu mraz zelo paše.
Ravno dosti ne pporebuje hrane, tam okoli pol kile briketov na dan, pa kak piškot za sprehod, ali 2. Hranim ga z evkanubo, na to pa vedno kako konzervico ribe, da gredo briketki lažje dol.

se pa bolj malo giblje, skorajda nič, razen ko gre na sprehod, teh pa je trenutno deležen 4-5, takih normalnih in ne predolgih. Tako da se kilogrami lahko hitro naberejo, kljub majhni količini hrane.

ampak, prav lep je tak kot je. ;D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 05 Februar 2008, 13:59:28
Naši ponavadi tudi dobijo kako kilco več čez zimo,ampak se potem samo zravna,ko pride pomlad...
Ja,res je prečudovit-prav tak kot je!
S čim se pa najraje igra?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 07 Februar 2008, 08:56:52
kaka metla mu najbolj sede. Čim nekdo pometa, je takoj poleg, nato pa se vlečemo gor in dol.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 07 Februar 2008, 09:15:16
krofki krofki
za krofke si je vzel čas, in jih je zelo počasiiiiiiiiiiii pojedel. Ponavadi traja kako sekundo ali dve, in že ni več, tole pa je prav gurmansko zdelal.

(http://www.moj-album.com/slike/6949509/yQlkW55d2szl6XuF.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/4RoMkU6i6lDNOUIn.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/pESOLM94Epd2jffQ.v.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 07 Februar 2008, 15:27:19
Pa to ni za psa-sploh. Krofi stran, v vaš želodec za psa pa to NITI MALO NI PRIMERNO >:( Če želite vašemu psu dobro, ga hranita zdravo in količinsko primerno, res so mastifi močni psi, ampak nikakor naj ne bo debel-raje kilogram manj kot vč. Že tako imajo mimogrede težave  kolki in komolci.

Pismorosno...namesto krofa, rezinico kruha, navadnega keksa, š bolje jabolko, sadje, zelenjavo.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 07 Februar 2008, 19:48:01
Mja,no,sej jih verjetno ne dobiva pol leta po tri na dan  ;) Ubil ga pa en krof tudi ne bo...
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 08 Februar 2008, 14:35:21
res, 2 krofa na let mu ne bosta škodila, kdaj mora tudi on imeti lep dan. Sedaj ko je malo bolj mrzlo mu kak kilogram ne bo škodil, spomladi pa dobi dieto, tako da bo poletje preživel.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 17 Februar 2008, 10:29:05
malo za poživitev teme.
(http://lh5.google.si/dejan.kocmur/R7f8sa54mAI/AAAAAAAAADE/zM0pfqRqH4k/IMG_0372.jpg?)
(http://lh5.google.si/dejan.kocmur/R7f8za54mDI/AAAAAAAAADc/ik5ignUeRsE/IMG_0375.jpg?)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 24 Februar 2008, 11:22:03
Hugo je upihnil 2 svečko.

vse najboljše.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 24 Februar 2008, 12:28:51
Hugo vse najboljše!!! :-* :-*

(http://i192.photobucket.com/albums/z27/glitterfy_com-1/graphics/33/cute_puppy.gif)


Tina in Taj
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 24 Februar 2008, 12:38:07
(http://t1.imagechef.com/ic/imgout/sampa69cca0e44432589.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: lukac na 31 Marec 2008, 13:49:26
Lep pozdrav,



Mene zanima če ve kdo za kako leglo Bullmastiffov v Sloveniji.
Bi pa bil ideal samec in rjav. Rodovnik ni pomemben samo da je čistokrven.


Če kdo ve hvala v naprej za odgovor.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 01 April 2008, 16:36:49
Moram te razočarati-čistokrvnost dokazuje in potrdi samo rodovnik.

Ker pa je to pasma, pri kateri velja preveriti kolke in komolce, najti vestnega vzreditelja. In plačaj nekaj evrov več za psa, kot pa da potem puščeš po 1000€ in še več za operacije kolkov, komolcev.

Preštudiraj pasmo in kakrakteristike, zdravje!
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 02 April 2008, 14:16:32
se strinjam. Tudi jaz sem začel tako iskati, samo da je bullmastiff.....
no na koncu sem se odločil za rodovnik.

ti pa tudi rodovnik ne garantira da bo kuža 100% zdrav, toliko se moraš tega zavedat.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 02 April 2008, 19:54:08
enim je pa res težko.
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/ISBHFgd6q6JDu093.v.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 02 April 2008, 21:11:54
Ja,bošček Hugo  :'( Kaj delajo s tabo  :'(

 :D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 30 April 2008, 23:29:40
zdravo, zanima me, ali tudi drugi Bullmastiff tako hudo sovražijo vodo?????
Namreč, ko Hugo vidi cev za vodo, jo urno ucvre stran, in nikakor se ne prikaže blizu. pa ga nikoli nismo špricali!

Ko smo ga kopali, je stal kot kup nesreče, z najbolj žalostnim pogledom.

In sedaj se bliža čas kopeli, juhu,
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 01 Maj 2008, 10:43:23
Hehe,občutljivček  :P

A v vodo pa gre drugače? Jezero,morje?

Ker Paxx npr.(sej ni bullmastif,samo vseeno povem) tudi ne mara cevi za vodo,ko perem avto ali pa zalivam rožice,ko pa zagleda jezero,morje,lužo( >:(),pa takoj plaavaaaaat leti noter...
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 01 Maj 2008, 14:30:39
nikakor ne mara vode, mimo luže gre kot gospod, potoka pa tudi noče videti, skratka tačke so vedno na suhem.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: COSTA na 01 Maj 2008, 20:11:05
Čaw,

joooj, jest bi pa tko rada vidla vaše pesote, od kod ste kaj '

L.P.P. Špela
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 03 Maj 2008, 08:36:48
iz Ljubljane.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 03 Maj 2008, 14:56:07
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/PPQgcgijhUPbu7qi.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/4b8Sw4jdFJXW3Dja.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/eVpkTq4uytlKNqOy.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/1NrAzkCCQ6y09fUX.v.jpg)

malo za popestritev.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: COSTA na 03 Maj 2008, 15:33:22
Čaw,

p... so face  :D , amapak zvirajo se pa glih tko, ko dogice, položaji pri spanju so ubitačni  ;D

(http://www.moj-album.com/slike/7332098/4eW0GE8ZQNvtMDbp.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/7332098/VcvZlmttcC29lwYU.v.jpg)

kje iz LJ pa ?

L.P.P. Špela
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 15 Maj 2008, 21:56:25
Savlje.

Mislim da imajo ti psi sindrom morskega psa. Namreč, ko pridem domov, se Hugo vrže na hrbet, jaz nanj, nato pa kot da bi 2 sekundah zaspal.

HHHHHHHHHRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRR
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: COSTA na 15 Maj 2008, 22:40:35
Čaw,

blizu nas (Kranj) imajo nekje samca bullmastifa Leo-ta (če ga kdo mogoče pozna  ??? ) in drugje eno samičko ampak ne vem kako ji je ime in če grem že tam mimo, se kar ustavim in jo gledam, tako mi je všeč. Nič, upam, da se kdaj srečamo, gre kdo na Hrušico ?

L.P.P. Špela
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 31 Maj 2008, 11:30:56
ko smo se kopali. To je bila šele kriza!
http://www.moj-album.com/slike/6949509/TC1tQOHxgQ1FbVmG.jpg
http://www.moj-album.com/slike/6949509/vgNLVDhqwCtfzEF3.jpg
http://www.moj-album.com/slike/6949509/SUl5iWTHsV_uK86P.jpg
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Nika^^ na 31 Maj 2008, 17:26:07
Hojla!

Zanima me kakšne so cene bullmastifov? Pa še to..glede na to da se teli psi kar precej slinijo...vedno nosite s seboj robčke ali kaj podobnega, da to slino obrišete?
Hvala za odgovore!
Lp, Nika
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 31 Maj 2008, 18:06:32
Ojej fotke so ogromne, dajte zmanjšat, da bodo šle v "okno".
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 01 Junij 2008, 13:28:56
se opravičujem za slike, sem šele kasneje ugotovil.

Slinijo se samo kadar so na sprehodu in jim je vroče, in če jim mahaš z hrano pred nosom. drugače pa se ne slinijo. tudi če je zunaj zelo vroče, in pes počiva, se nič ne slini.
Seveda na sprehodu pa se kdaj vlečeta dve dolgi slini za njim.

jaz sem pričakoval mnogo več sline.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 09 Junij 2008, 22:01:21
danse smo ga tehtali, in vaga je pokazala 67 kg, tko da mislim da je kar ok.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 10 Junij 2008, 22:01:24
Če ni debel in je skladna postava, pes v dobri kondiciji, zdravi sklepi-potem je kilaža OK. Čeprav bi mu jaz kak kilogramček dol spravila. Daj še kako fotko kjer stoji, takole pod kotom 45. Da se vidi postava.

Po standardu je kilaža med 50-59kg višina samcev pa 63.5cm-68.5cm. Kako velik je Hugo? (meri se plečna višina)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/Bullmastiff.jpg/800px-Bullmastiff.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/Bullmastiff.jpg/800px-Bullmastiff.jpg) Tale mi im lepo postavo.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 11 Junij 2008, 22:03:40
bom ga probal ujeti. Tudi jaz mislim da bi šel kake 2 kile dol, pa noče shujšati.  ;D ;D ;D ;D
ampak saj je vitek in lep.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 11 Junij 2008, 22:05:07
ta na sliki je res lep.
Hugo je malo bolj kompakten.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 16 Avgust 2008, 15:24:19
je res ta lepa pasma tako slabo zastopana v Sloveniji, ker ta tema se ne premika.
Je res toliko malo Bullmastiffov??*????? :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 16 Avgust 2008, 21:31:23
malo za popestritev, bolj poletne slike.
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/WUMZjg30xiCQazLu.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/O1sW0mvaKr6Op_FS.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/B_AK1u__SQ90CePL.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/YzCbkyth3EDtjJ3i.v.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 17 Avgust 2008, 10:04:49
Madoniš, kakšna bučka  :-*  :-*  :-*
Kako pa Hugec prenaša vročino?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 17 Avgust 2008, 22:12:28
vročina mu ne gre od rok. V glavnem čez dan spi, nekaj časa zunaj v sencah okoli hiše, in pod trto, nato gre notri v vežo, kjer je mrzlo, in tam počaka na večer. šele nato ga peljemo na sprehod, ki je odvisen d zadihanosti hugota, in sopare.
skratka, mraz mu bolj sede.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 20 Avgust 2008, 22:34:23
ob priliki vam moram pokazati kako se bullmastiff razume z jazbečarjem, i kako dobra prijatelja sta. Danes je prišel na obisk Hugotov velik prijatelj George jazbečar, in nato je bilo pol ure valjanja po tleh, George pa po njemu, potem mu je lizal smrček in slino, ter mu skoraj cel zlezel v usta......

bom slikal ob prvi priliki, to je res za videti.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 21 Avgust 2008, 20:27:24
Ah ja.... Hugo in George - ta najboljš par iz pasje šole! :D :D :D

A sta še vedno taka kolega, kot sta bila? :) Super! 8)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 21 Avgust 2008, 23:24:35
ja da vidiš, George mu je hodil po glavi, čez usta, v usta, Hugo pa nič. seveda to lahko počne le njegov dober pasji kolega.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Taj na 22 Avgust 2008, 17:31:28
 :D :D :D :D Ja saj si približno predstavljam, sta imela podobne fore že v pasji šoli! :D :D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 11 Oktober 2008, 10:05:16
imajo psi tudi puberteto?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: nyssa na 11 Oktober 2008, 11:34:35
O, seveda - pa žal ne samo eno  :D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 13 Oktober 2008, 11:46:31
Pa krizo srednjih let tudi. Postanejo muhasti,več neumnosti jim hodi poglavi, kako novo navado dobijo-recimo razmetavat časopis. Puberteta zna bit cel vrag-ti želim paket živcev in trme (s tvoje strani). ;D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 14 Oktober 2008, 22:21:23
uf, torej me čaka zanimivo obdobje z našo mrcino.

sedaj je naš kuža star okoli 2 leti in 8 mesecev, in je pravi dec postal. Prav neverjetno je, ko vidiš koliko ljubezni premore taka mrcina, in kako te je vesel, ter kako nežen zna biti, kljub vsej svoji veličini.

Na kar dosti forumih sem prebral, da ko imaš enkrat Bullmastiffa, imaš vedno Bullmastiffa. (ampak to verjetno vsak lastnik trdi za svojo pasmo).

lp vsem
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: COSTA na 15 Oktober 2008, 11:48:19
Čaw,


Na kar dosti forumih sem prebral, da ko imaš enkrat Bullmastiffa, imaš vedno Bullmastiffa. (ampak to verjetno vsak lastnik trdi za svojo pasmo).

lp vsem

točno tako, tudi jest sem slišala ... once a great dane allways a great dane  ;D ... ampak jest bi imela tudi bullmastifa pa bordojca pa stafforda pa...  ;D , uglavnem večino pasem iz FCI 2 skupine,

L.P.P. Špela
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 25 November 2008, 20:29:51
kako so bili kaj veseli snega?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 26 November 2008, 10:52:17
Ko je naša pikčavost bila še mlada in je zapadel prvi sneg(včasih so zime dejansko bile po 30cm in več snega) je tako norel, glavo tišal noter, se valjal, galopiral, po hribo navzdol se je po hrbtu vozil kar naprej in to naučil še svojo pasjo prijateljico....Zdaj pa mu na kraj pameti ne pade-brez plaščka ne gre na sprehod. Tako da čim več snežnih radosti dokler je navdušen.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 24 December 2008, 10:41:20
Vsem želim veliko sreče in zdravja v novem letu.
 :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 18 Januar 2009, 22:42:56
takega trplenja pa še ne.   ;D ;D ;D ;D
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/BjrB7NtTrvo01PP4.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/juLPq_9fWCtw3sZN.v.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Gregy2007 na 31 Januar 2009, 08:20:49
Živjo.Kar nekaj časa me že preganja misel kaj ljudje mislijo o pasmi BULLMASTIFF in kakšen negativen predznak je dobila ta pasma pri nas.Sam sem star 42 let in sem do sedaj imel od svojega dvanajstega leta pa naprej sedem pasjih prijateljev od tega tri nemške ovčarje,rotvajlerja,slovaškega čuvača in dva bullmastiffa.Vse pse sem izbiral po premisleku in ogledu oz.poznavanju obeh staršev mladiča.Do sedaj slabih iskušen nisem imel z nobenim od naštetih psov razen z rotvajlerjem (verjetno zaradi premalo vloženega časa v tega psa? ).Je pa res da je vsak izmed njih bil na nek način drugačen.Sicer pa OK.Zadnja dva mladička sta bila oz. je pasme bullmastiff.Prvi je bila psička.Domov smo jo pripeljali ko je bila stara štiri mesece.Zadnji je pes in smo ga dobili ko je imel osem mesecev.Tako,da imam nekaj iskušenj s to pasmo.Lahko rečem da tisto kar sem lahko prebral o tej pasmi po moje dosti ne drži.Tako,da včasih ko kaj preberem ponovno se kar malo nasmejim.V bližnjem kraju imam še tri znance,ki imajo zelo lepe in velike bullmastiffe.V pogovoru o njihovih psih lahko ugotovim,da imajo vključujoč z mojim zelo enak karakter.Do sedaj imamo vsi zelo pozitivne iskušnje s to pasmo.OK vemo,da se začne vse z vzgojo, veliko mero potrpljenja in iskazovanja čustev.
Po moje je ta pasma bolj zahtevna od kakšne druge.Predvsem glede pozornosti,bivališča in vzgoje.In,če tukaj ne pogrešiš imaš lahko psaIn tej pasmi se res dela pri nas  VELIKA ,VELIKA KRIVICA.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 02 Februar 2009, 18:15:20
mislim da morajo ljudje te pse spoznati in nato soditi. Moram reči, da še vsakdo ki je spoznal našega hugota, je bil naravnost navdušen. Kljub svoji velikosti in teži ta pes premore ogromno nežnosti in prijaznosti ter dobre volje, i to ljudi preseneča. Ravno par dni nazaj mi je neka znanka rekla( to že večkrat), da kar ne more verjeti da pozna in lahko  mrcvari tako veliko zverino, ter da če ne bi poznala Hugota, se ga ne bi upala dotaknit.
To je veliko oz težko leno in zelo prijazno ter ljubeče bitje, ki HOČE človeško bližino, tam je najbolj srečen.

kolikor sem se jaz pogovarjal z lastniki, so res skorajda vsi bullmastiffi narejeni na sistem copy paste, toliko lastnosti jim je skupnega, dobre, slabe in vse štoraste ter lene dobrine.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Gregy2007 na 03 Februar 2009, 22:08:48
ja naš Car sploh ni len razen,če se zavestno crklja na sončku.Drugače se full rad igra s drugimi psi ali pa se meni valja pod nogami.Tako ga moram kar preganjat,da mi gre s poti.Poletni sprehodi ga dokaj utrudijo.Največ kondicije za hojo in potepanja ima ko ni več uroče,sploh pa najbolj uživa na snegu.Na sprehodih mi gre na živce,ker ga moram kar priganjati,ker vsako stvar temeljiti prevoha in analizira še popravii in gremo naprej..lejga vraga spet mu nekaj ni jasno,spet študira..Moram reči,da tudi meni ljudje govorijo kako je prijazen.Tudi prejšna bullmastiffka je bila enako dobra do vseh.vendar pa je bila ponoči zelo čuječa.čez dan pa ji ni bilo kaj dosti mar,kaj se dogaja okoli hiše.Sicer pa pravijo,da ti psi dobro vedo kdaj je resnično treba odreagirati.Je pa zanimivo,da oba psa nisem mogel pripraviti do tega,da bi se podila brez veze za žogo ali se trgala z menoj.Zanimivo je tudi to,da moja bullmastiffa veči del preležita na pol zvita na hrptu in vse štiri od sebe.Pomožnosti še mal smrčanja,potihem kakšen prdek,ki se ga dobro čuti..res te včasih spravi v smeh--
Še enkrat moram poudariti,če kdo misli kupiti takekega psa je zelo pomembno,da ima dovolj časa,ker ta pes rabi kontakt z domačimi,čimveč tem bolje,kar ga učimo vse lepo počasi in veliko pohvale.Psa ne smemo siliti,sploh pa ne uporabljati grobih metod.Po iskušnjah ta pes ko odrašča na nek način mal testira gospodarja alije res treba narediti to kar mi ukaže ali mi ne bo treba?No to pes dela se temu reče na fini način.Mislim,da so kar precej brihtni ti psi,sploh,če je kaj dobrega za njega.Pa še to..pes mora biti svoboden,se pravi ne v boksu,lahko pa v hiši in nekaj sprehoda na dan.Je zelo čist in ni zahteven glede dlake.Potrebno je le čistiti ušesa.Skratka dober pes za vse tiste,ki si želijo poleg sebe imeti nežno dušo,ki ne bo za vsako figo dvignila glave..
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 08 Februar 2009, 08:22:12
obljubim, samo še teli dve sliki pokažem, nato pa neham moriti z slikami.
Ampak tole enostavno moram pokazati, kako Hugo spi, ko mu je malce vroče ( že pri sobni temperaturi).
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/CHlFHWAGuHfTMy3D.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/yOm_Ay1GYJ7wXEXU.v.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 08 Februar 2009, 11:45:55
hehe...Treba temperaturo dol spustit :D Pa sebe bolj obleči. Pri teti imajo vedno 25stopinj, jz se skoraj skuham-zamene je 22 čez dan, za spat pa tam 19, 20 :)

KO je bil aš mlad, mu je tudi bilo kar toplo, ampak na srečo imamo mi neogrevan hodnik, pa se je tja hodil hladit.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 08 Februar 2009, 12:10:25
tukaj ni bilo 20stopinj, raje kako manj.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: COSTA na 08 Februar 2009, 15:36:49
Čaw,

mene slikce čisto nič ne motijo  ;D , druge pa tudi mislim, da ne  ;D , rada pogledam, kadar prilepite slike svojih čudovitih "mrcin"  :P ,

L.P.P. Špela
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: era na 09 Februar 2009, 16:10:51
Čim več takšnih bullmastiffov, pa se bo mnenje popravilo, vsaj nekaterih. Določenih ljudi pa itak nič ne prestavi.
Važno je pa na koncu samo to, da tisti, ki jih imajo radi, točno vedo kakšne carte so :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 25 Februar 2009, 20:45:57
kako se ne bi smejal temu?????

(http://www.moj-album.com/slike/6949509/xBs713co2rPzr1MQ.v.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/6949509/tjwe9JtcPFxUF9oU.v.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 04 April 2009, 09:27:59
http://www.youtube.com/watch?v=H_cAJoiBrCY&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=H_cAJoiBrCY&feature=related)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 12 Maj 2009, 21:26:04
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/Bullmastiff.jpg/800px-Bullmastiff.jpg[/url] Tale mi im lepo postavo.


Pozdravljeni!
Bullmastiff iz slike za katerega je Čara napisala, da ima lepo postavo in je pripela link s sliko, ki sedaj na internetu ni več vidna, je Int. CH, Multi CH FULLER iz vzreje priznane italijanske psarne I BRAVI RAGAZZI. Pes je ameriškega porekla. Na sliki, ki je bila objavljena na wikipediji in je še vedno objavljena na internetnih straneh, kjer predstavljajo pasmo, je bil star 1 leto in je izgledal tako:

To pa je njegova aktualna slika. Tako izgleda danes:
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 12 Maj 2009, 22:37:57
Se opravičujem. Zgornji tekst sem prehitro poslala in imam tudi nekaj težav s pripenjanjem slik. Še nisem ugotovila kako prilepiti sliko pod pripadajoči tekst. Torej, na prvi sliki je bil FULLER star 1 leto, druga slika pa predstavlja njegov sedanji izgled.
Imela sem to čast, da sem ga imela v gosteh, saj smo parili našo psičko z njim. Fuller je čudovit primerek pasme, HD: A, ED: 0. Šampion Italije, San Marina, Avstrije, Švice, Slovenije, Hrvaške, Bosne, Črne gore. 15x CACIB, 7x rCACIB, 24x CAC, 6x rCAC, 15x BOB, 3x BOS, rBIG, BIG 4 in je ameriškega šampionskega porekla. Naša psička pa je TOPBULL DYNAMITE GIRL, angleškega porekla. Oče naše psičke je ZEBULON, letošnji zmagovalec pasme 2009 CRUFTS, BOB, CC; Multi CH, GB CH, Top bullmastiff of England 2007, večkratni klubski prvak, BIS, Vice Evropski prvak 2008, itd. S to paritvijo, seveda če je bila uspešna, bomo v Sloveniji pridobili popolnoma novo linijo ameriško-angleškega porekla. Leglo pričakujemo v začetku julija.
Lep pozdrav, ljubiteljica pasme, Eva
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Great Walt Maim Dee na 14 Maj 2009, 17:22:47
dober dan
odločam se med bullmastiffom in nemško dogo
psa bi imel v hiši z vrtom
sem bolj mišičast zato bi prenesel tudi nemško dogo
ali se vam zdi da so večji psi za v pesjak ??
mastiffu je ime Great Walt Maim Dee
nemški dogi je ime Zorro The Pont Terr
nagibam se k mastiffu
kaj menite ??
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 14 Maj 2009, 19:57:21
Kolikor sem razumela se odločaš med bullmastiffom in nemško dogo. Ali ne? Nadalje pa pišeš: mastiffu je ime ... Angleški mastiff in bullmastiff sta povsem različni pasmi. Je pa bullmastiff nastal s križanjem mastiffa 60 % in starega angleškega bulldoga 40 %. Ali se boš odločil za dogo ali za bullmastiffa je povsem tvoja osebna odločitev (kateri tip pasme se ti bolj dopade). Jaz imam dva bullmastiffa, samca in samico in sem se zaljubila v to pasmo. Pred tem sem imela kar nekaj drugih pasem psov, vendar ne bi več menjala. Zato sem se tudi odločila, da se začnem ukvarjati z vzrejo te prečudovite pasme. Čudovite po videzu in karakterju.
Glede pesjaka pa naslednje. Z mojimi psi živim na deleži (hiša z vrtom), vendar nimam pesjaka. Oba živita z mano v hiši. Bullmastiff ni pes za v pesjak! Želi si bližine svojega gospodarja, zato pesjak odsvetujem.
Pozdrav, Eva
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Great Walt Maim Dee na 15 Maj 2009, 19:51:18
bullmastiffu se popravljam
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 15 Maj 2009, 20:45:25
Od kod pa je ta bullmastiff? Povej kaj več o njem. Kdo so njegovi starši? Bilo bi lepo, da bi se v Sloveniji lahko obnovila ta čudovita pasma. :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Great Walt Maim Dee na 17 Maj 2009, 13:00:18
je iz nemčije starša pa sta Don Alehandro Walt in Dee Mimi Maim
je zelo prijazen kuža svetle barve in lepimi očmi
star je pet mesecev
odločil sem se zanj
čez dva tedna bo pripravljen na pot
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: blacklove na 18 Maj 2009, 12:13:12
dober dan
odločam se med bullmastiffom in nemško dogo
psa bi imel v hiši z vrtom
sem bolj mišičast zato bi prenesel tudi nemško dogo

Pardon, moram se oglasit na tole.  :D :-\

Zdi se mi, da je pri velikih pasmah bolj pomembno psihično stanje lastnika kot pa fizično in pa se mi zdi, da bi pri bullmastifu potreboval malo več moči kot pri dogi.
Predvsem sem mnenja, da če psa primerno (brez fizične sile) vzgojiš v karakterno stabilnega psa hude mišice niti niso potrebne  :P (pa brez zamere ;))

Čao, čao

Josipa
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 18 Maj 2009, 18:31:15
Stabilen karakter je podedovan. Ampak vem, kaj si hotela reči. Vsakega psa, sploh pa velike pse je treba obvladat psihično-to pa dosežeš z doslednim, konstantnim delom, na  tak način, ki pri psu najbolje deluje. Ne da ga zapira, tlači, ampak da pes z dvignjeno glavo in mhajočim repom dela s tabo, pride na klic ipd. Ni ga junaka, ki bi dogo ali pa bullmastiffa obvladal fizično-si že kdaj probal? Ko potegne 50kg "zverina". Se ta moč kar podvoji.

Pa kar v šolo s psom. Škoda, da so tečaji že pri koncu, ampak nekateri se bodo podaljšali.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Great Walt Maim Dee na 18 Maj 2009, 19:05:23
no ja mislil sem na sprehodih ne pri treniranju
dobra novica - mali pride že jutri
šel bom jeseni z malim v malo šolo
še nekaj - kako naj ga kličem ??
Walt
Waltie
Maim Dee
Buddy
Miki
Rex
Roky
Žan
George
Georgy
med temi imeni se zdaj odločam
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 18 Maj 2009, 21:32:59
Čim krajše, ker si prej zapomne. Pa ne Rex-to je tako iztrošeno ime za psa. Ja saj na sprehodih ti fizična moč bore malo koristi. Psihična kontrola, povezava vodnik-pes, spoštovanje,zaupanje to je pomembno v vsakdanjem živlenju. Ne samo na treningih. Predvsem na sprehodih in v vlogi dužinskega psa!

Kaj pa ta imena?
nordijski bog: morja Ull, vrhovni bog Odin
Egipčanski bog ljubezni in življenja Aton
Ayo (veselje), Obi(srce), Ime (potrpežljivost

Imaš izkušnje z vzgojo psov? Če ne-potem nujno v branje PREDNO pride pes...http://ilirija.agility-slo.net/?Zanimivosti (http://ilirija.agility-slo.net/?Zanimivosti)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: blacklove na 19 Maj 2009, 09:49:33
Čara natanko to sem hotela povedat. Če pa vsega tega ni, pa imaš lahko težave tudi s čivavo le, da tega ne opaziš toliko, ker te pač ne more potegniti v jarek  :P medtem ko te ignorira  ;D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: blacklove na 19 Maj 2009, 09:55:03
pozabila dodati prej  ::)

Če si ti Starsky je kuža lahko Hutch  :o  8)

Sicer pa se jaz tudi strinjam, da je Rex  :-9

Lahko pa je tudi Conan  8), Great, Walt je tudi fajn....v glavnem jaz ne bi izbirala med Miki, rex itd., ker se mi zdi da enemu bullmastifu ne bi nikakor pasalo takšno ime (predvsem ne ko odraste, ko je mladiček še, ker je ves  :-* )

Veliko sreče z imeni in pa predvsem z novim članom družine  :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 19 Maj 2009, 11:57:08
Rex je moj hrček 8)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: blacklove na 19 Maj 2009, 12:28:44
Rex je moj hrček 8)

Pardon če sem te užalila  ;D :-[
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 19 Maj 2009, 13:18:17
Kje pa. Rex se mi dopade če je za kako malo žival, ali pa majhne pse-recimo čivava. Ker skoraj vsak drugi ovčar li ovčar mix je Rex in je že kar zlajnano ime pri psih. Pri velikanu izbiram  nežno ime.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 22 Maj 2009, 21:44:58
lepo da se tema malo premakne, jaz sem skoraj obupal.

Kaj pa EDGAR, mogoče HUGO.......  se mi dozdeva da tej pasmi paše odpiljeno ime.

Malo fizične moči pri tej pasmi ne škodi vseeno, vsaj toliko da preživiš kak nenaden poteg. Se mi je enkrat zgodilo, da sem odletel na bok v trenutku ko sem neki gospe razlagal da se kar da takega psa zadržat.  ;D ;D ;D :o :o
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Great Walt Maim Dee na 25 Maj 2009, 13:44:02
kličemo ga Walt ker se še nismo čisto odločilio med Odi Aton in Hugo je pa strašen srček se zelo lepo razume z našo muco Ajo in našima otrokoma Kajo in Alešom.
včeraj smo se oglasili pri veterinarju da pogleda neko bulico na notranji strani stegen.
bila je manjša in se je odprla veterinar pa je povedal da to ni nič hudega in je samo prerezal da je šel gnoj ven.
sedaj ima povito kaj hujšega pa ni.
je zelo živahen in pravi cuker z otroci.
toliko za zdaj.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 26 Maj 2009, 20:33:12
kako sliko bi mi imeli.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 28 Maj 2009, 22:20:30
Vsem ljubiteljem pasme bullmastiff in vsem, ki bi želeli postati lastnik te pasme, sporočam, da je bila paritev naše psičke Topbull Dynamite Girl uspešna. Naša psička je breja.   :)
Leglo šampionskega porekla, angleško-ameriških linij pričakujemo v začetku meseca julija.
Lep pozdrav, Eva
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Great Walt Maim Dee na 29 Maj 2009, 15:09:47
žal trenutno nimam primernega fotoaparata in tudi programske opreme da bi namestil slike.
Šele pred nedavnim sem za svoj 40 rojstni dan dobil tale računalnik in se še ne znajdem dobro.
Seveda sem že imel izkušnje s psi me spremljajo že od malih nog imeli smo že enega bullmastiffa eno cairn terierko in bernardinca.
čestitam si-bulls / eva
sedaj smo se odločili ime mu je Hugo in se lepo odziva na to ime.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 29 Maj 2009, 18:19:40
Hvala za čestitke Great Walt Maim Dee.
Tudi tebi čestitke za novo pridobitev, novega družinskega člana "Hugota". :D
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 30 Maj 2009, 06:58:27
Iz kod pa ste? Mladina se načeloma dobro znajde z računalniki in fotičem.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Great Walt Maim Dee na 30 Maj 2009, 13:32:56
smo iz maribora moja otroka pa sta stara 2 in tri leta.
hvala eva
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 30 Maj 2009, 14:20:50
smo iz maribora moja otroka pa sta stara 2 in tri leta.
hvala eva

Iz Maribora si?! Jaz tudi. Samo sedaj živim na deželi, 20 km iz Maribora, zaradi psov. Imajo boljše pogoje na deželi. Pa tudi jaz sem se že tako navadila, da ne bi več menjala za Maribor. Jaz sem iz Ljubljanske, Tabor. Iz katerega konca pa si ti?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Maia.Love na 30 Maj 2009, 15:13:14
wau tud jest se zanimam za velke pasme so fullllllllllll luštkani bullmastiffki ane ? Ko se bom odselila iz bloka bom kupla enga mastiffčka al pa samojedka.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 31 Maj 2009, 13:18:10
Sah, prosim pojasni mi, kako naj prilepim fotke.
Hvala, Eva
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 01 Junij 2009, 10:34:30
wau tud jest se zanimam za velke pasme so fullllllllllll luštkani bullmastiffki ane ? Ko se bom odselila iz bloka bom kupla enga mastiffčka al pa samojedka.

Bolje da ne! Glede na tvoje pisarije po forumih, nisi psihično zrela za prevzem take odgovornosti.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 01 Junij 2009, 13:48:00
Leglo šampionskega porekla, angleško-ameriških linij pričakujemo v začetku meseca julija.
Lep pozdrav, Eva
Naša psička Topbull Dynamite Girl "Luna"
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/tEg3gPwwdPvs63Gc.t.jpg)
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/Pqfxrq9YoHtAfo_I.t.jpg)
Oče naše psičke Multi CH, GB CH, 2009 Crufts BOB, Pi-Et-Ra Zebulon of Trefilio
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/WdpxoBYFMhmMNUjw.t.jpg)
Plemenjak - oče mladičkov Multi CH Fuller
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/HSxibxts1Zkmqt12.t.jpg)
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/Z10MAeY2ABiC8Bpw.t.jpg)
in njegov oče Multi CH Canas Rontu The Red Lion
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/9jEsnOrlVZs1D2xb.t.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 01 Junij 2009, 15:18:23
Poleg videza mene zanimajo kolki, komolci ,karakter, zdravje (razne alergije se deduje, prav tako kup ostalih reči). Pravzaprav mi je videz na zadnjem mestu, mora pa biti tipičen. Rada vidim, se s psi nekaj počne, ne samo, da se jih pokaže na razstavah ampak šolanje. Konkretno pri bullmastifih bi želela Bb-H in potem pokazati psa na RO tekmah, poslušnosti, sledi-v nečem pač. Da ni res samo kavč, osnovni ukazi in pa razstava. Če je vsaj aktiven družinski član, da pozna kup trikov, da gre povsod zraven in je neproblematičen v kakršnem koli okolju. To mi je strašno pomembno, ko iščem mladiča in vzreditelje ter kombinacijo.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 04 Junij 2009, 18:55:59
Poleg videza mene zanimajo kolki, komolci ,karakter, zdravje, ...
Psica je vpisana v Slovensko rodovno knjigo in ima opravljen Slovenski vzrejni pregled ter Slovensko vzrejno dovoljenje A, kar pri molosih pomeni I. vzrejna. Torej ima tudi slikane kolke v skladu s predpisi Slovenske kinološke zveze. Samec ima kolke A in komolce 0, kar je tudi vpisano v njegovem rodovniku. Da sta pasemsko pravilna potrjuje vzrejno dovoljenje in šampionati iz različnih držav.
Oba sta zdrava, brez kakršnih koli zdravstvenih težav, dobrega karakterja, umirjena, kar je  značilno za to pasmo, oba ljubitelja otrok, družinska in prijazna psa.
BbH izpit za to pasmo ni predpisan in se ga s to pasmo ne dela. Dovolj je osnovno šolanje poslušnosti. Ob tem bi dodala citat povzet iz tujih strokovnih knjig in člankov poznavalcev pasme, ki pravi:
»…ni dvomiti, da bi se lahko tudi v današnjem času ta pes uporabil kot delovna pasma, vendar ne v takšni meri kot to pričakujejo tisti, ki se športno ukvarjajo z delovnimi pasmami kot so nemški službeni psi.«
O pasmi sem napisala tudi brošuro, ki obsega 21 A4 tipkanih strani, povzeto po tujih virih in lastnih izkušnjah, ki jo bodo prejeli skupaj z mladičkom novi lastniki.

Vsem zainteresiranim bom z veseljem odgovorila na vprašanja v zvezi s pasmo,  pričakovanim leglom, starših in prednikih. Kontaktne podatke sem objavila v rubriki Legla, prilagam povezavo: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,8278.0.html (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,8278.0.html)
Registrirani uporabniki tega foruma pa mi lahko pošljete tudi zasebno sporočilo.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 04 Junij 2009, 19:09:32
Psica je vpisana v Slovensko rodovno knjigo in ima opravljen Slovenski vzrejni pregled ter Slovensko vzrejno dovoljenje A, kar pri molosih pomeni I. vzrejna. Torej ima tudi slikane kolke v skladu s predpisi Slovenske kinološke zveze. Samec ima kolke A in komolce 0, kar je tudi vpisano v njegovem rodovniku. Da sta pasemsko pravilna potrjuje vzrejno dovoljenje in šampionati iz različnih držav.
Oba sta zdrava, brez kakršnih koli zdravstvenih težav, dobrega karakterja, umirjena, kar je  značilno za to pasmo, oba ljubitelja otrok, družinska in prijazna psa.
BbH izpit za to pasmo ni predpisan in se ga s to pasmo ne dela. Dovolj je osnovno šolanje poslušnosti. Ob tem bi dodala citat povzet iz tujih strokovnih knjig in člankov poznavalcev pasme, ki pravi:
»…ni dvomiti, da bi se lahko tudi v današnjem času ta pes uporabil kot delovna pasma, vendar ne v takšni meri kot to pričakujejo tisti, ki se športno ukvarjajo z delovnimi pasmami kot so nemški službeni psi.«
O pasmi sem napisala tudi brošuro, ki obsega 21 A4 tipkanih strani, povzeto po tujih virih in lastnih izkušnjah, ki jo bodo prejeli skupaj z mladičkom novi lastniki.

Vsem zainteresiranim bom z veseljem odgovorila na vprašanja v zvezi s pasmo,  pričakovanim leglom, starših in prednikih. Kontaktne podatke sem objavila v rubriki Legla, prilagam povezavo: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,8278.0.html (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,8278.0.html)
Registrirani uporabniki tega foruma pa mi lahko pošljete tudi zasebno sporočilo.

SE POPRAVLJAM.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 23 Junij 2009, 16:03:36
Nekaj za Čaro!
http://www.ibraviragazzi.com/1maximus.htm (http://www.ibraviragazzi.com/1maximus.htm)
Za popestritev in kot zanimivost.
Maximus dei Silvanbull je član skupine Civilne zaščite v Ravenni, Italija. To je brat babice našega pričakovanega legla, ki bo ugledalo luč sveta v naslednjih 14 dneh. :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: ninci na 23 Junij 2009, 17:46:13

BbH izpit za to pasmo ni predpisan in se ga s to pasmo ne dela. Dovolj je osnovno šolanje poslušnosti. Ob tem bi dodala citat povzet iz tujih strokovnih knjig in člankov poznavalcev pasme, ki pravi:
»…ni dvomiti, da bi se lahko tudi v današnjem času ta pes uporabil kot delovna pasma, vendar ne v takšni meri kot to pričakujejo tisti, ki se športno ukvarjajo z delovnimi pasmami kot so nemški službeni psi.«
O pasmi sem napisala tudi brošuro, ki obsega 21 A4 tipkanih strani, povzeto po tujih virih in lastnih izkušnjah, ki jo bodo prejeli skupaj z mladičkom novi lastniki.


Zakaj pa se ga s to pasmo naj ne bi delalo? Kaj je na B-Bh-ju ki je osnovna poslušnost takega kar bi lahko škodovalo psu te pasme, če bi ga opravljal?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 23 Junij 2009, 18:50:18
Ta stavek je bil mišljen glede vzreje. B-BH izpit za to pasmo ni pogoj oz. eden od pogojev za pridobitev vzrejnega dovoljenja in ga s to pasmo ni potrebno delati za pridobitev vzrejnega dovoljenja. To sem mislila s tem povedati in kot izgleda, sem se nerodno izrazila.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 27 Junij 2009, 11:37:46
naš Hugo:

(http://www.moj-album.com/slike/6949509/gLjIb6UXlItyoh75.v.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 27 Junij 2009, 11:46:38
za vse ki ne veste kako prilepit sliko:

greste na npr: http://www.moj-album.com , tam se registrirate ( določite uporabniško ime in geslo, ter izpolnite podatke), nato tu kreirate galerijo ( poljubo ime, in določite da je javna).  Nato imate na desni strani gumb dodaj slike, kjer določite katere slike bi prenesli iz račualnika ( po 4 naenkrat).  Ko slike prenesete, odprete galerijo, in kliknete na sliko, nato desni klik na sliko, in pogledate LAstnosti. tam imate link za sliko in to skopirate.
Nato greste na ta forum, in kliknete gumb za dodajanje slikice, in vmes (http://tu notri daste link.)   skopirate ta link.

če kaj ni jasno, lahko podrobneje razložim.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 27 Junij 2009, 20:31:03
Zelo lep tale Hugec.  ::) Sta polbrata z mojim samcem. Imata istega očeta. Hugotova mama pa je mojemu babica.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: dynamit na 30 Junij 2009, 10:44:02
evo slika Charna El Perro Bianco aka Sultanija
(http://img194.imageshack.us/img194/5262/sulta.jpg) (http://img194.imageshack.us/i/sulta.jpg/)
(http://img40.imageshack.us/img40/1842/sultanijazg1ry8.jpg) (http://img40.imageshack.us/i/sultanijazg1ry8.jpg/)
(http://img261.imageshack.us/img261/361/sultica.jpg) (http://img261.imageshack.us/i/sultica.jpg/)
(http://img26.imageshack.us/img26/6865/sultica1.jpg) (http://img26.imageshack.us/i/sultica1.jpg/)
(http://img40.imageshack.us/img40/5339/sultica2.jpg) (http://img40.imageshack.us/i/sultica2.jpg/)
završen snimak kukova i laktova,  :P dobili smo dozvolu za sex  :P u devetom ( septembru idemo na uzgojnu, a onda parenje sa ovim dečkom
Pi-et-ra Phantom of Trefilio
(http://img4.imageshack.us/img4/7347/pietraphantomoftrefilio.jpg) (http://img4.imageshack.us/i/pietraphantomoftrefilio.jpg/)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: dynamit na 30 Junij 2009, 13:22:05
inače Sultanija živi u Zagrebu
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 07 Julij 2009, 10:40:41
Pa smo jih dočakali, madičke naše "Lune" (Topbull Dynamite Girl x Int, Multi CH Fuller), njeno 1. leglo. Imamo 6 samčkov in 3 samičke. Mladički so se skotili v nedeljo, 5.7.2009.

Slike mladičkov takoj po končani kotitvi.
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/dAjei5z1CcwStpwe.v.jpg)
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/dyk4P5lI1aBNQ0BI.v.jpg)
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/rzyNA40NttqdgCgw.v.jpg) 
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: dynamit na 08 Julij 2009, 11:55:54
prekrasne crvene bebe
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: yaya na 12 Julij 2009, 09:52:07
iiiii lepotci :-* :-*

a ste včeraj videli tole:
http://www.rtvslo.si/slovenija/bulmastifi-ki-so-napadli-trzicana-znova-pri-lastniku/207365 (http://www.rtvslo.si/slovenija/bulmastifi-ki-so-napadli-trzicana-znova-pri-lastniku/207365)
 ??? kako lahko take pse vrneš k lastniku, ki jih je take naredil??? jah...veze, lastnik je pač zdravnik ki menda zdravi veliko vplivnih ljuudi ::) :-\

LP
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 12 Julij 2009, 10:40:45
Ja in ko bodo ti psi tretjič napadli? A jih bodo vsaj na štriku imeli in nagobčniku? Ker bi morali biti v registru nevarnih psov. Lastniki pa v registru nesposobnih vodnikov in prepoved posedovaanja še kakšnega drugega psa. Tudi pekinezerja!
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: dynamit na 13 Julij 2009, 15:29:55
Sultanijin brat Charlie
(http://img262.imageshack.us/img262/3249/carliiiii.jpg) (http://img262.imageshack.us/i/carliiiii.jpg/)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 14 Julij 2009, 21:40:30
ti psi so lepotci, po izjemah se pač pasme ne da soditi.

se pa strinjam, da ti psi ne bi smeli biti vrnjeni lastniku.

pa tudi za to, da so VSI psi na vrvici in ob lastniku!!!   Večkrat sem že npr srečal malo bevskalo ki se je drlo na mojega psa, in rinilo vanj. Lastnika tega psa bi morali npr tudi oglobiti.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 27 Julij 2009, 10:19:16
Naši prekrasni mladički so v nedeljo, 26.7.2009 dopolnili 3 tedne. :)
Fotografije sem objavila v rubriki legla, prilagam povezavo
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=8278.msg373381#new (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=8278.msg373381#new)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 27 Avgust 2009, 11:26:54
da tema ne zaspi:
(http://lh6.ggpht.com/_NQ2yA-VVnvc/SpZF2Hp_D3I/AAAAAAAAB7A/gDC5aINLzHc/s800/IMG_0160.JPG)

(http://lh4.ggpht.com/_NQ2yA-VVnvc/SpZF1dKgitI/AAAAAAAAB68/BjUO3SIZiII/s800/IMG_0159.JPG)


več slik pa na tem linku:


http://picasaweb.google.si/dejan.kocmur/Hugo# (http://picasaweb.google.si/dejan.kocmur/Hugo#)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: dynamit na 01 September 2009, 13:18:13
Bullmastif Charlie El Perro Bianco je na prodaju
http://tinypic.com/player.php?v=5nj0v9&s=3
 a sve o njemu i njegovom odrastanju možete pogledati na
http://www.ljubimci-forum.com/index.php?topic=72464.0
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: dynamit na 01 September 2009, 13:35:36
eventualni zainteresirani mogu se javiti na
[email protected]
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 11 Oktober 2009, 13:34:27
Vsem ljubiteljem pasme bullmastiff sporočam veselo novico, da je oče naše psičke Topbull Dynamite Girl "Lune" in dedek našega prvega legla, skotenega 5.7.2009, na Svetovni razstavi psov 2009 v Bratislavi, ki se je vršila od 8. do 11.10.2009, zmagal v klasi šampionov in izmed 165 bullmastiffov dosegel naziv BOB in SVETOVNI PRVAK (seveda tudi odlično 1, CAC in CACIB).  :o
Fantastično!

Iz legla sta na razpolago še dve samički.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: dynamit na 20 Oktober 2009, 13:09:03
iiiii, prekrasan jazek, i ja imam jazavčare
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 24 Maj 2010, 16:02:27
pozdravljeni, kako kaj vaši bullmastiffki?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 01 November 2010, 18:11:15
takole mi budimo našega lenega bullmastiffa. Vprašanje če obstaja kaka pasma, ki je bolj lena.

http://www.youtube.com/watch?v=x3ikuOCRft4 (http://www.youtube.com/watch?v=x3ikuOCRft4)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: La.nula na 01 November 2010, 19:21:16
Hahaha  :D :D...ja obstaja še bolj lena pasma...neapeljski mastif  :P  8), preizkušeno  ;)...

LP L
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 06 Februar 2011, 21:12:47
Ta mesec pa naš Hugo napolni 5 let. Ne morem verjeti kako čas leti.

Je tukaj kak novi lastnik te pasme? Upam da se kdo ne bo odrekel tej čudoviti pasmi zaradi slabe reklame.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: ren na 07 Februar 2011, 18:17:00
Vse naj, naj, Hugo!
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 14 Avgust 2011, 21:46:35
upam da niso vse Bullmastiffe iizgnali v sibirijo.  ;D ;D

No, naš mali Hugo uživa, da je veselje. Zrastel je v veliko prijazno (no ne do vseh) mrcino.
(http://s9.mojalbum.com/hugo-2008-avg-foto_6949509_13206800_18958771.jpg)
(http://s9.mojalbum.com/hugo-2008-avg-foto_6949509_13206800_18958769.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Jazz na 20 November 2011, 16:04:08
upam da niso vse Bullmastiffe iizgnali v sibirijo.  ;D ;D

No, naš mali Hugo uživa, da je veselje. Zrastel je v veliko prijazno (no ne do vseh) mrcino.
(http://s9.mojalbum.com/hugo-2008-avg-foto_6949509_13206800_18958771.jpg)
(http://s9.mojalbum.com/hugo-2008-avg-foto_6949509_13206800_18958769.jpg)

Kako to misliš?

Jah, meni so bullmastiff tudi ena ljubših pasem. Ga ima naš sosed. Rodovniškega iz psarne Celeja, njegovo polno ime je pa Sunny Boy Celeja. Joj, kakšen cuker :-*. Ko še nismo imeli psa, leto in pol nazaj, me je prišel čakat k ograji, ko sem prišla iz šole. Pa naj kdo reče, da je nevaren! >:( >:( >:(
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Kayya na 25 Januar 2012, 18:22:47
Pa smo jih dočakali, madičke naše "Lune" (Topbull Dynamite Girl x Int, Multi CH Fuller), njeno 1. leglo. Imamo 6 samčkov in 3 samičke. Mladički so se skotili v nedeljo, 5.7.2009.

Slike mladičkov takoj po končani kotitvi.
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/dAjei5z1CcwStpwe.v.jpg)
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/dyk4P5lI1aBNQ0BI.v.jpg)
(http://si-bulls.moj-album.com/slike/15917303/rzyNA40NttqdgCgw.v.jpg)

Naši prijatelji imajo zverinico iz vašega legla.  :) Mislim da bojo tudi razstavljali. ZS. ;)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 26 Januar 2012, 14:12:55
(http://i133.photobucket.com/albums/q74/Animalsno1/CACIB%20LJ%202012/DSC_6061a.jpg)

Lepotec iz razstave, ki sem ga uspešno zamenjala za bokserja na začetku.  :-[
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Kayya na 26 Januar 2012, 14:19:57
Jaz sem se jih tudi tam nagledala. <Točno tega pa nisem opazila.
Kaj v Sloveniji so tudi tigrasti?  :-[
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 29 Januar 2012, 20:19:37
Tigrastega imajo naši sosedi. Žal edino, je kuža predebel.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 11 Marec 2012, 10:13:21
Jaz sem se jih tudi tam nagledala. <Točno tega pa nisem opazila.
Kaj v Sloveniji so tudi tigrasti?  :-[
Naša Topbull Dynamite Girl je bila včeraj parjena s čudovitim tigrastim samcem. V kolikor je bila paritev uspešna, bodo v začetku maja prikukali na svet tudi tigrasti mladički. :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: Kayya na 11 Marec 2012, 10:34:00
Super! Upam, da je uspelo. :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 04 April 2012, 15:23:33
Super! Upam, da je uspelo. :)
Uspelo! Danes potrjeno z ultrazvokom. Topbull Dynamite Girl "Luna" je breja. Upam, da na svet prikuka tudi kak "tigerček".  :)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 01 Avgust 2012, 14:59:57
evo, slikica našega 6.5 let starega bullmastiffa.   Hugo je en velik uživač.


(http://s9.mojalbum.com/6949509_6949650_19910716/hugo/19910716.jpg)
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 09 Avgust 2012, 11:34:06
No in sedaj, ko je Hugo že odrasel. Kakšen je karakterno? Se je kaj spremenil, postal bolj umirjen? Kaj poreče na živali, samce? S čim ga pa hraniš?
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 18 Avgust 2012, 08:16:51
Ja, se je umiril, ni več otročji in toliko igriv. Rajši poležava in v miru opazuje okolico. Ko sem iskal psa in se odločal za pasmo, sem iskal družinskega psa, ki bo toleril otroka. No, zadel sem v polno. Imamo skoraj dve leti staro hčerko, in seodlično zastopita, pa se mala valja po njemu.

Hrana: briketi Husse, potem pa mešam poleg mesno konzervo, da niso suhi. Ter kaki priboljški, in naša hrana, če je kaj primerno.

Drugi psi: tukaj pa ni povsem rožnato. Samice sploh niso problem, pa če una renči ali laja je vseeno, hugo da glavo dol in gre stran. Samci, česo kastrirani je ok. Problem pa so samci, ki gre mimo in kaže znake agresije, ali pa je napihnjen in se šopiri. No tukaj pa pač moram psa malo držati, ker to ne prenese. Sicer, če je razdalja npr  vsaj 5 metrov, je pes kar umirjen, če pa manj, pa je živčen. Se pa ga da kontrolirati.  No, zgodilo se mi je da je pes že uletel na mojega in ga ugriznil, takrat je bilo nelagodno.

Kar se ljudi tiče: odlično. Kdorkoli pride k nam, ga pes ljubeznjivo sprejme, in maha z repom in se pride crkljati.   Dostopa nima samo poštar. ;D

Skratka, če bi ponovno zbiral družinskega psa, bi ponovno zbral Bullmastiffa. Krasen karakter ima.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: čara na 18 Avgust 2012, 08:28:17
Normalen odrasel samec.  ;) Pa zgleda ima kar stabilen karakter, kar ima velike zasluge vzreditelj s pravo kombinacijo. Všečno.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: si-bulls na 18 Avgust 2012, 09:06:04
Čara, vsi bullmastiffi imajo stabilen karakter, pokvari ga lahko le neprimeren lastnik.
Bullmastiffi so umirjeni in izredno uravnovešeni družinski psi spremljevalci.
Naslov: Bullmastiff
Prispeval: sah na 23 Avgust 2012, 17:10:06
Čara, vsi bullmastiffi imajo stabilen karakter, pokvari ga lahko le neprimeren lastnik.
Bullmastiffi so umirjeni in izredno uravnovešeni družinski psi spremljevalci.

Točno tako. Še vse bullmastffe ki sem jih srečal, so bili zelo umirjeni in skulirani. Tak je tudi naš hugo, briga ga za vse, hehe, malo šale.