PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Hrana => Kuhana in surova hrana => Temo začel/a: Papillonček na 19 November 2013, 20:18:25

Naslov: suseni priboljski narejeni doma
Prispeval: Papillonček na 19 November 2013, 20:18:25
a kdo to prakticira doma? kako se obnese pri ljubljenckih? :)

v mislih imam kos mesa, koze, ki ga posusite v pecici.... bi mi pa prav prisli napotki.
 imam par filejckov piscanca, ki bi jih pripravila na ta nacin, koliko casa, pri kolikih stopinjah?

se mi tudi zdi bolj zdravo kot ce kupis v trgovini :)
Naslov: suseni priboljski narejeni doma
Prispeval: AnaLuna na 20 November 2013, 09:03:49
Jaz sem to prakticirala kot priboljške. Kupila sem piščančje želodčke, jih dala na peki papir in pekla pri 180 stopinjah, ne več kot 20 minut. Moja psička je bila nad njimi navdušena!


http://luna-chocolade-lab.blogspot.com/ (http://luna-chocolade-lab.blogspot.com/)
Naslov: suseni priboljski narejeni doma
Prispeval: Papillonček na 20 November 2013, 12:17:30
Hvala, bomo se danes poskusili :P
Naslov: suseni priboljski narejeni doma
Prispeval: Nika na 03 Marec 2014, 11:47:17
Še kdo to dela? Meni je sicer tapravega mesa škoda za priboljške, tako da bi poskusila s kakimi deli drobovine, me pa zanima kako dolgo bi se naj obdržali ti priboljški in kaj z njimi naredi zamrzovanje?
Naslov: suseni priboljski narejeni doma
Prispeval: čara na 14 December 2014, 15:03:15
Rok trajanja, morda bo v pomoč
http://www.pasjikeksi.com/shranjevanje-in-konzervansi.html (http://www.pasjikeksi.com/shranjevanje-in-konzervansi.html)
Naslov: suseni priboljski narejeni doma
Prispeval: Tija na 20 September 2015, 23:58:12
Jaz sušim doma v pečici na 60 stopinjah, potem zmanjšam na 40 do 50, par ur ali čez noč. Narežem na majhne koščke ali tanke palčke. Do sedaj sem sušila goveje srce, jetra, ledvica. Pospravim v papirnato vrečko, vrečko v plehnato škatlo, ki je ne zaprem popolno. Obdržijo se tudi 2 meseca. Nikar pa jih ne shranjujte v hladilnik, v kozarce, ker bo splesnelo. Psa jih obožujeta.
Tist na 180 stopinj je zame že peka in ne sušenje in vprašanje kako dolgo se obdržijo. Želodčke imajo radi surove, obdalava ni potrebna.
Ko treniraš mu itak ne moraš dat celega želodčka. Meni se to obnese, večje lahko nalomim.