PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Pasme => FCI 7 => Temo začel/a: Agnes na 12 April 2006, 15:25:07

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 12 April 2006, 15:25:07
Vidim, da tu še ni teme o rdečkotih. Upam, da je sem zataval tudi kak ljubitelj rdečih pošasti. Kmalu bom pa pripravila nekaj zgodbic o teh lepotcih. Seveda če koga kaj posebej zanima, bi bila zelo vesela, da vprašanja napiše. Odgovore bom potem vključila v predstavitev pasme. Lep dan, Neža in irski zverini
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: zoe na 12 April 2006, 15:29:07
Pozdravljena Agnes  :)

Kako pa sta tvoji irski pošastki? Povej kaj več o njima, pa kakšno slikco prilimaj, ko bo.

lp
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 12 April 2006, 15:33:20
Hvala za dobrodošlico, Zoe.

Zaenkrat bom samo na kratko predstavila svoja pesjana. Daljši zgodbi s fotografijami sta že spisani, samo preurediti ju moram in opremiti z novejšimi fotografijami. Ko bosta gotovi, ju skupaj s predstavitvijo pasme in prevedenim standardom obesim tudi sem.

Torej starejši seter je star devet let in pol, je pravi bikec Ferdinand in najbolj prijazno bitje na svetu. Za pse se ne zmeni, najraje se čoha in gloda palčke. Njegov oproda Darkobarko ima tri leta in pol in je glavni prulski frajer. Sicer prijazna in crkljiva žival se zna hitro spremeniti v dominantno domišljavo spako. Če vstane z levimi šapami, je lahko tudi huda sitnoba.
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Sunshine_1 na 12 April 2006, 17:00:14
O zdravo Agnes :) Meni so teli setrčki kar luštni :) A si ti napisala za en pasji natečaj zgodbo od enega seterčka (ne vem, kako mu je bilo že ime... Nekaj Dark... ??? )

Lp,

Suns.

Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: irenchy na 12 April 2006, 17:24:08
O zdravo Agnes :) Meni so teli setrčki kar luštni :) A si ti napisala za en pasji natečaj zgodbo od enega seterčka (ne vem, kako mu je bilo že ime... Nekaj Dark... ??? )

Lp,

Suns.


hej agnes :). ja ja je je napisala in zmagala ;D
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 12 April 2006, 18:13:45
REDDICK ZAGAJSKI (SLR IS 908)

(http://www.moj-album.com/slike/77420/qchuPvYNL7LTgjV6.jpg)
Redik danes
foto: Nina

Naš irski seter številka dve je k nam prišel popolnoma po naključju in še zdaleč ne načrtovano. Prvega psa in Redikovega dedka Lopa je povozil avto zvečer, potem smo prisegali pri spodnjih, srednjih in zgornjih bogovih, da pri tej hiši ne bo več psa. Naslednji dan mi je mama že dala dovoljenje, da pokličem v Bistrico ob Sotli, kjer je bilo leglo Lopovih vnučkov. Imeli so samo še dva prosta: pretepača in pesnika. Takoj sem obkrožila odgovor b.

Nadaljevanje pogovora z vzrediteljem je potekalo nekako takole:

On: Kdaj ga pridete pogledat?
Jaz. Nič ne bom hodila, samo vzela ga bom.
On: Pa dajte ga priti pogledat.
Jaz: Ni treba, se vidimo naslednjo soboto, ko pridem ponj.

In tako še približno deset minut, ko je gospod le uvidel, da me ne bo prepričal in da jaz pridem po psa, pa če bodo žabe padale in miške plesale.

Ko smo našli Bistrico ob Sotli, smo takoj zagledali našo malo žabo. Prav čisto nič ni bil tipičen dvomesečnik. Ostali so se mlatili, razgrajali, težili in morili vsem po vrsti, Reddick je pa iskal vsako možnost, da je pobegnil v vrt, kjer je cufal cvetke z rožic. V prejšnjem življenju je bil gotovo bikec Ferdinand. Vrtnarjenje je njegov hobi še danes.

Celo pot domov sem ga gledala in se mu čudila ter klela tistega, ki mu je dal tako trapasto ime: Ali kdo še pozna kakega psa Reddicka? Smešno. Skušala sem najti kako pametno pomanjševalnico: Redikec, Redikola … Brez veze. Kar naenkrat je postal Radiček. In posledično Solatko. Njegovo krstno ime je pa skorajda botrovalo incidentu na vikendu v Podkornu. Tam slovim kot zavzeta navijačica hokejskega kluba Jesenice. In potem si grem, trapa smotana, izbrati psa z imenom odličnega golmana Stana Reddicka, ki je imel pa samo eno napako. Branil je za Olimpijo. Zato mojega starejšega setrčka sosednje še danes kličejo Rahmatuljin, ki pa igra za pravoverno moštvo.

Redik je poosebljena pridnost, kuža, za katerega sploh ne veš, da ga imaš. Do drugih psov je dokaj indiferenten, izmenja besedo ali dve o vremenu, preveri zadnje novice in športne rezultate ter se odpravi dalje k njegovemu človeku. Ta je namreč na sprehodu zato, da izdatno prečoha njegovo pasje veličanstvo. Zato ga je tudi narava obdarila s čudovito iznajdbo, z enim parom popolnoma zdravih rok. Iz popolnoma istega razloga hodijo k nam obiski. Prvo opravilo je poklon veličanstvu, nato se šele lahko spoštovani obisk posveti človeškim traparijam.

(http://www.moj-album.com/slike/77420/QnDJREzGiTWrTarY.jpg)
Redik s svojim oprodo Darkom
foto: Nina

Zaradi svoje prirojene in privzgojene sramežljivosti (ta modrokrvnežem menda pristoji) se nikoli ni rad razstavljal. V svojih mladostnih letih je dosegel nekaj odmevnih uspehov, a se je kasneje tudi zaradi hude poškodbe umaknil iz ringov. Zmagovito se je vrnil na stara leta, ko je uspel osvojiti kot prvi seter pri nas slovenski veteranski šampionat.

V zadnjem času našo veteransko visokost mučijo raznorazne bolezni, ki se jim z dobro voljo in pozitivno energijo uspešno zoperstavljamo. Nj. V. Radičku I. Prulskemu želim še veliko lepih in zdravih dni, pridnega in vdanega oprodo Darkobarkota ter ubogljivo guvernanto.

(http://www.moj-album.com/slike/77420/uSSFHLXOghLURncf.jpg)
Hehe, saj ne ve, osel, kam ga bom odpeljal
foto: Nina
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 12 April 2006, 18:16:28
Ja, to je bila zgodbica o mojem pesjanu Darku. Me veseli, da si jo prebrala in upam, da si uzivala. Jo bom še malo dodelala in spremenila ter dala tudi sem. Zgoraj lahko preberete zgodbo o Radičku. SLikic ni, ker imam vse v papirnati obliki, skener je pa odpovedal sodelovanje. Obljubim, da jo bom opremila tudi s slikicami (upam, da se da naknadno popravljati prispevke). Uzivajte vseeno in lp, Neza
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: S1b na 12 April 2006, 18:16:39
hei agnes lepo pozdravljena  ;D, moja sošolka ima tudi setra in lahko povem da so zelo lepi psi in tudi karakterno uredu. Sicer je njen malo trmast ampak pride skoraj vedno na odpoklic še posebej če imaš malo močnejši ton glasu, je pa na žalost imel zelo slabe izkušnje z samci v preteklosti, ker ga je nemški ovčar parkrat napadel. Sicer je do mojega siba ok in se z njim celo poigra, če pa sreča drugega samca je pa ponavadi agresija.... Bom prilimal njegove slikce zvečer, ko mi bo sošolka dala slike od današnjega sprehoda  :).



lp
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Sunshine_1 na 12 April 2006, 18:21:14
u ja, full mi je všeč tista zgodbica :) Sem jo že nekajkrat prebrala :) (najboljša je tist slikica, ko tako grdo- jezno gleda- taprva v predstavitvi :P )

Lp,

suns.
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: S1b na 12 April 2006, 21:18:21
evo današnje slikce   :)


(http://siberius.moj-album.com/slike/1053550/sHF0dmuPPiewTtGk.jpg)

(http://siberius.moj-album.com/slike/1053550/liHcdjm3jVE5VjWM.jpg)

druge slikce so na http://siberius.moj-album.com/album/2865884/
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: trigi na 12 April 2006, 22:49:36
Agnes: moram reči da imaš talent za pisanje ... odlična predstavitev vaše visokosti :D
Že komaj čakam nadaljevanje ;)

So pa tudi meni irski setri všeč ... se mi zdijo ena najbolj elegantnih pasem ... ko jih gledaš na razstavi res zablestijo v svojem polnem sijaju :D

Lp, Črt
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: irenchy na 12 April 2006, 22:56:57
Čez Darka ga ni.  ;D ta je tak kekec :D. prov posrečen. samo rondo je neki alergičen na njega ::) ::)..mogoče lubosumje ker se naša tamala nalima na darka in se težko odlima ;) ;)

predstavitev pa no comment ;)...superca :)

lp
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: mary na 13 April 2006, 11:00:01
Se strinjam ;D Darko je največja faca ;)
Ga je moj oči na CACIB Ljubljana 2005 merkal, pa je bil potem čist navdušen nad njim :D Evo ena SLIKICA (http://mary.moj-album.com/slike/18656/O6TKKDaPmf1f07BU.jpg) ;D
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Mašy na 13 April 2006, 14:12:09
O, kateri lepotec je tale Darko! :-* No, tudi čez Redika ga ni... ;) Upam, da se kmalu spoznamo, da prečoham tale tvoja pošastno visoka setrčka.

Sicer pa tudi jaz poznam enega setra - Larija. Živi blizu mene in ima že 14 let. :o Sicer pa je super kuža in ga vsak dan vidiš ko se sprehaja po Straži. Najbolj se ga spomnim nekaj let nazaj, ko je vsak dan pritacal peš od doma pa do lastnika (ki dela morda slab km stran) potem je pa tam skočil v avto (zadnja vrata so posebej zanj odprta) in je zadremal. Kasneje se je šel malo počohat, potem pa je pot nadaljeval po Straži in domov. :) No, saj še sedaj vsake toliko pride do avta kjer si malo odpočije, vendar ni več tisti aktivnež kot je bil.

Aja, Agnes. Mi boš potem (na msn-ju) še 1x povedala kje živi Darkov sorodnik Eros. Pomoje je taka faca kot Dark, zato bi ga res rada kje srečala. No, seveda bom morala najprej do Novega mesta, ker v Straži ga že ne bom našla. :)

Lp
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 13 April 2006, 18:31:53
Agnes: moram reči da imaš talent za pisanje ... odlična predstavitev vaše visokosti :D
Že komaj čakam nadaljevanje ;)

Hvala, Črt. Bomo delali na tem  ;). Častna blondinska!

Seveda tudi ostalim hvala za obcudovanje mojih mrcin :). Ko bomo do popolnosti obvladali fotoaparat, bomo morili s fotkami.
Lp Neza
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 17 April 2006, 13:06:24
FCI - številka standarda 120 / 02. 04. 2001  / GB

IRSKI RDEČI SETER

DEŽELA IZVORA: Irska

DATUM OBJAVE ORIGINALNEGA VELJAVNEGA STANDARDA:
13. 3. 2001

UPORABA: ptičar in družinski pes

KLASIFIKACIJA PO FCI:
VII. Skupina (ptičarji)
Sekcija 2: ptičarji britanskih otokov
Potrebujejo delovni izpit.

PREGLED ZGODOVINE PASME:

Pasma irski rdeči seter je nastala na Irskem kot delovni pes za lov na ptiče. Razvila se je iz irskega rdeče - belega setra in neznanega rdeče obarvanega psa. V 18. stoletju pasma še ni bila enotna. Leta 1882 je bil ustanovljen Klub za irske - rdeče setre (The Irish Red Setter Club) z namenom promocije pasme. Klub je objavil pasemski standard leta 1886, organiziral lovske preskušnje in razstave. Leta 1998 je Klub objavil način dela pasme. Standard in način dela opisujeta obliko in delovne sposobnosti pasme. Irski rdeči seter se je razvil v vzdržljivega, zdravega in inteligentnega psa z odličnimi delovnimi sposobnostmi in izjemno kondicijo.

SPLOŠNI VTIS

Pes atletske postave s prijaznim izrazom. Uravnovešen in skladen.

OBNAŠANJE IN TEMPERAMENT

Navdušen, inteligenten, poln energije, prijazen in zvest.


GLAVA: dolga in ozka. Smrček in lobanja morata biti enako dolga in paralelna.
Lobanja: med ušesi je ovalna.
Stop: dobro izražen.
Smrček: temno mahagoni, temno lešnikove ali črne barve, nosnici sta široki.
Gobec je zmerno globok in na koncu kvadraten. Ustne so dolge, vendar ne viseče.
Čeljusti sta približno enako dolgi.
Zobje: škarjast ugriz.
Uhlja sta zmerno dolga, fina, nizko nasajena in nošena ob glavi.
Vrat je zmerno dolg, zelo mišičast, ne premočan, rahlo usločen, brez podgrline.

TELO: v sorazmerju z višino psa.
Prsni koš: Prsa so globoka, spredaj rahlo zožena, rebra dobro usločena.
Rep: zmerno dolg, v sorazmerju s telesom, nizko nastavljen, močan pri korenu. Rep je nošen v hrbtni liniji ali niže.

UDI

Prve noge: ravne, dobrih kosti.
Komolci: ne smejo biti obrnjeni navzven ali navznoter.

Zadnje noge:
Močne in mišičaste od kolka do kolena, od kolenskega sklepa do gležnja kratke in močne.

Šape: majhne, trdne, prsti so močni.

GIBANJE: V gibanju imajo odličen odriv, glavo nosijo visoko. Prve noge imajo dober izkorak. Zadnje noge imajo močan odriv. Križanje nog ni sprejemljivo.

DLAKA:
Na glavi, sprednjem delu nog, koncih ušes je kratka in fina. Na drugih delih telesa je dlaka zmerne dolžine, ravna, ne sme biti skravžljana ali valovita. Na zgornjem delu ušes je dolga in svilnata. Na zadnjem delu nog je dolga, na trebuhu je dlake precej, ki se lahko razteza tudi na vrat. Tudi med prsti je dlake precej. Na repu imajo setri zastavico zmerno dolge dlake.

Barva:
Mahagonij rdeča brez sledi črne barve. Bela na prsnem košu, vratu in prstih je dovoljena.

VIŠINA
Višina, merjena v vihru: samci: 58 cm do 67 cm
samice: 55 cm do 62 cm

NAPAKE:
Vsako odstopanje od standarda je napaka. Napaka naj bi bila ovrednotena v sorazmerju z resnostjo napake.

OPOZORILO:
Samci morajo imeti dva normalna testisa spuščena v skrotum.

+1 točka
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 17 April 2006, 20:18:57
(http://www.moj-album.com/slike/77420/4zmXgPZKzeyppA4w.jpg)

Rina, Dark in Redik na današnjem mokrem sprehodu
foto: Nina
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Lenny na 17 April 2006, 20:22:45
Agnes...a zadaj na sliki si ti?
Čestitke za super zgodbo na natečaju  :)
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 17 April 2006, 20:58:10
Agnes...a zadaj na sliki si ti?

Ja, vse priznam ;)

Čestitke za super zgodbo na natečaju  :)

Hvala, hvala. Lp Neža
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: ella na 17 April 2006, 21:02:44
Moja so-sošolka ima doma setra. Oz. samičko Beo. Ima ravno mladičke in komaj čakam, da jih bom videla...Bom prilimali slikice. ;)

Agnes, Darko in Redik sta prava lepotca!

lp
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Rinchy na 17 April 2006, 21:03:14
Danes sem imela priložnost spoznat celotno Nežino setrsko bando.Eden lepši kot drugi  :-* Rina je sicer na začetku plaho opazovala setrsko visokos,a ko sva jih spustili na travniku se je lepo vključila v vohljanje,pasenje in norenje  ;D
Še ostale fotke: KLIK (http://bernirina.moj-album.com/album/2917215/)

lp,
Nina
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 17 April 2006, 21:07:41
Ja, Nina, danes je bilo prav kul. Komaj čakam na kak sonček, da gremo na kak daljši sprehod.

Ella, hvala :). Bea izpod Belšce je pa Darkova teta (Brinet izpod Belšce, Darkova mama, je njena sestra). Lp Neža
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 17 April 2006, 21:12:26
Setri so na zunaj taksni elegantni, samozavestni... Z glavo zelo nezni psi, z nogami pa vcasih tako nerodni. ::)

Rabijo pa veliko gibanja. Ravno zadnjic sem brala v reviji Moj pes, kako se lahko pojavljajo pri njih driske, ce jim lastniki ne zagotovijo dovolj gibanja... in kako se lahko zgodi, da veterinarji, ne vedo da gre za ta vzrok in ne za bolezen v pravem pomenu besede.
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 17 April 2006, 21:30:21
To je "nasa" neznost in ljubkovanje...  ;)

(http://www.moj-album.com/slike/1399257/T_jyDNPjfqhQOj4b.v.jpg)

Zaenkrat pac se ne moreta biti skupaj, ker je Dar prevelik in bi ji lahko kaj ponesreci naredil; ampak rada se pa imata!
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 18 April 2006, 21:21:35
Rosa, daj predstavi svojega Dara. Pa še kakšne slikice daj sem gor! Škoda bi bilo, da tako lepega psa ne predstaviš v vsem njegovem sijaju  ;) ;).

Tega o driski in pomanjkanju sprehodov pa ne razumem najbolje. Oziroma bi si povezavo lahko razlagala nekako takole: Res je, da so nekateri setri zelo občutljivi in hitro začnejo driskat. Vzroke drisk lahko iščemo v npr. zunanjih vzrokih (hrani, zdravilih, kakšni slastni malici, ki so jo popapcali kje na samem) ali pa v notranjih (npr. nervoza ali kaj podobnega).

Res pa je, kar praviš, da setri potrebujejo ogromno sprehodov. Opozorila bi, da niti ni toliko pomembno, da so setri ure in ure dolgo zunaj in norijo brez nadzora. Veliko bolj jih utrudimo z aktivnimi, kvalitetnimi sprehodi. Na sprehodu jih zaposlujemo na primer s ponavljanjem poslušnosti, z iskanjem igračk, z igro z nami pa lahko utrjujemo njegovo navezanost na nas.

Lp Neža in irska banda

+1 točka
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 18 April 2006, 22:10:53
"Nas" Dar je trenutno star 3 leta in je blazno blazno scartlano bitje. V narekovajih nas pa pisem, ker ni dobesedno moj, ampak od mojega dedka oz. strica. Solal ga je stric, mi pa se znjim igramo, ga crtlamo, crtlamo in se enkrat crtlamo.  ;)
Vidimo se namrec vsak dan po kaksno urico.

Je pa blazen sarmer, in to dobesedno. Ko sedi ali pa stoji zraven koga se s celo tezo nasloni nate, samo da je blize. Prav tako je tudi zelo toleranten; vsakokrat ko pripeljem s sabo Ideo (mojo psicko), ze kar sam od sebe odstopi celotno okolico in gre v boks (in to brez kakrsnegakoli pritozevanja). Idea je namrec se mladicek in zaradi varnosti se zaenkart ljubkujeta samo preko ovir.
Ko prides na obisk in ga ne pobozas takoj te kar hitro opozori nase, da se mu malo posvetis, potem pa je vse uredu.
Kar nekaj casa so ga redno tudi vozili po razstavah, kjer je dosegel kar nekaj lepih rezultatov.
To se bo bolje videlo na temle linku
http://pticarji.net/vsebina/plemenjaki/irs/free.htm

Pred mesecem dni pa je postal ponosni ocka devetim mladickom (ceprav mislim da smo mi bolj ponosni kot on, ki se verjetno tega ne zaveda najbolje). Resnicno pa ze komaj cakam, da bodo prazniki, ko bom imela vec casa, da vidim te njegove otrocicke v zivo (ne samo preko slikic). In se nekaj njegove lepote...
(http://alenkakompan.moj-album.com/slike/1399257/ALuquaTniwc_N_fL.jpg)

In takole ponavadi pospremi obiskovalce do vrat, da se poslovimo...
(http://alenkakompan.moj-album.com/slike/1399257/Br3qXqEEFCjVqUa9.jpg)

To je res kuza, ki nasemu dedku kljub njegovim 83 letom, vliva polno zivljenja!!!
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: irenchy na 18 April 2006, 22:21:15
ful lep pesjan :-*
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 18 April 2006, 22:41:17
Tega o driski in pomanjkanju sprehodov pa ne razumem najbolje. Oziroma bi si povezavo lahko razlagala nekako takole: Res je, da so nekateri setri zelo občutljivi in hitro začnejo driskat. Vzroke drisk lahko iščemo v npr. zunanjih vzrokih (hrani, zdravilih, kakšni slastni malici, ki so jo popapcali kje na samem) ali pa v notranjih (npr. nervoza ali kaj podobnega). +1 točka

Bom popravila napako in cetirala odstavek iz revije. :-[ (Clanek: Dusa in telo sta povezana; revija Moj pes 4/06)

"Seter je, denimo, pes, ki potrebuje veliko gibanja, je zelo zivahen in pri tej pasmi se zaradi stresa pogosto pojavi driska. Skrbnik skusa drisko odpraviti z ustrezno dieto in zdravili, a to ne bo uspesno, ce ne bo ustrezno poskrbel za odpravo psihicnih vzrokov, ki so povzrocili bolezensko motnjo. Pes ima drisko, ceprav dobiva dietno hrano in so vsi izvidi s prebavili negativni. Ker zdravljenje ni ucinkovito, se taksne driske pogosto razvijejo v kronicno tezavo, ki jo je zares tezko odpraviti."
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 19 April 2006, 20:24:57
Rosa, hvala za citat.

"Seter je, denimo, pes, ki potrebuje veliko gibanja, je zelo zivahen in pri tej pasmi se zaradi stresa pogosto pojavi driska. Skrbnik skusa drisko odpraviti z ustrezno dieto in zdravili, a to ne bo uspesno, ce ne bo ustrezno poskrbel za odpravo psihicnih vzrokov, ki so povzrocili bolezensko motnjo. Pes ima drisko, ceprav dobiva dietno hrano in so vsi izvidi s prebavili negativni. Ker zdravljenje ni ucinkovito, se taksne driske pogosto razvijejo v kronicno tezavo, ki jo je zares tezko odpraviti."

Opozorila bi na tale delček, ki sem ga v citatu odebelila. Stres je tisti, ki namreč zelo vpliva na naše pesjane, ne samo na setre. Drugo dejstvo pa je, da je moč vpliva tudi odvisna od vsakega posameznega karakterja psa, ne glede na pasmo. Nekateri psi so bolj dojemljivi za naša občutja, drugi spet manj. Kar imam jaz izkušenj s setri, so načeloma izjemno senzibilni psi, ki se odlično vživljajo v svojega vodnika.

Upam, da mi Rosa ne bo zamerila, če povem, da je 'njen' Dar originalno Free Minds Darling, trenutno eden top irskih setrov v Sloveniji. Vedno sem se tresla, ko sem ga imela  v konkurenci. Moram reči, da je velikokrat zasluženo premagal mojega oprodo Darka. V Lednavi sta oba skorajda soimenjaka Dar in Dare zaključila slovenski šampionat v lepoti: Darko v odprtem razredu, Darling v delavnih. Čestitke za dosežene uspehe in lepo leglo. Lp Neža
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 20 April 2006, 14:13:43
Upam, da mi Rosa ne bo zamerila, če povem, da je 'njen' Dar originalno Free Minds Darling, trenutno eden top irskih setrov v Sloveniji. Vedno sem se tresla, ko sem ga imela  v konkurenci. Moram reči, da je velikokrat zasluženo premagal mojega oprodo Darka. V Lednavi sta oba skorajda soimenjaka Dar in Dare zaključila slovenski šampionat v lepoti: Darko v odprtem razredu, Darling v delavnih. Čestitke za dosežene uspehe in lepo leglo. Lp Neža

Neza ne bom nic zamerila (niti ni kaj)...  ;)
Saj jaz tudi pri razstavah nimam nic z njim, saj pravim mi se crtljamo in igramo.  :o

Mislim si pa kako je, ko se v ringu pojavi poleg nekdo, ki je na preizkusnjah zelo dober in je potem v tvoji konkurenci. Tako je pri goldnih Lana. Punca je perfektna na razstavah, simpaticna, vedno elegantna predstavitev psa... Ampak mislim da bi kar nekako izgubila velik del upanja, ce bi jo zagledala poleg sebe, kot konkurenco. Pa je drugace blazno fajn punca (da ne bo pomote), ampak res obvlada razstavno sceno.
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 23 April 2006, 18:14:17
Rosa, s svojim zgornjim postom sem hotela predvsem pohvaliti Darlinga kot telesno izjemno dobrega predstavnika svoje pasme, ki je vedno tudi korektno predstavljen in urejen. Res pa je, da Klari manjka še veliko kilometrine, da se bo otresla treme in se privadila vsem finesam hendlanja. Predvsem se pa mora (in jaz tudi) naučiti razmišljanja, da v ringu, ne glede na konkurenco, razstavlja najlepšega psa. S tem ne mislim popolnoma nič slabega, ker je že zdaj odlična hendlerica, manjkajo ji le še finese, ki jih človek pridobi z izkušnjami in kilometrino na razstavah. Upam, da ga bo še kdaj razstavljala. Res bi bilo namreč škoda, da bi tako lep pes ostal doma na kavču. Lp Neža
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 23 April 2006, 19:26:44
Ne vem ce bo se Dar kaj dosti razstavljan, vsaj kolikor sem jaz razumela ne. Nisem pa prepricana, zato raje ne bom zagotovo trdila.

Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 27 April 2006, 10:05:44
Da se še malo pohecamo: Tolele je pasji prijatelj (taisti, ki je izumil kletvico 'porkodarko') priredil v čast mojemu pesjanu!

(http://bernirina.moj-album.com/slike/77420/z14Xfh5RPtuBt6xf.jpg)

FEAR OF THE DARKO
I am a man who walks alone
And when I’m walking a darko road
At night or strolling through the park

When the light begins to change
I sometimes feel a little strange
A little anxious when it’s darko

Fear of the darko, fear of the darko
I have a constant fear that someones always near
Fear of the darko, fear of the darko
I have a phobia that someone’s allways there

Have you run your fingers down the wall
And have you felt your neck skin crawl
When you’re searching for the light?
Sometimes when you’re scared to take a look
At the corner of the room
You’ve sensed that something’s watching you

Have you ever been alone at night
Thought you heard footsteps behind
And turned around and no one’s there?
And as you quicken up your pace
You find it hard to look again
Because you’re sure there’s someone there

Watching horror films the night before
Debating wiches and folklore
The unkown troubles on your mind
Maybe your mind is playing tricks
You sense and suddenly eyes fix
On dancing shadows from behind

Fear of the darko, fear of the darko
I have a constant fear that someones always near
Fear of the darko, fear of the darko
I have a phobia that someone’s allways there

When I’m walking a darko road
I am a man who walkes alone

Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 05 Maj 2006, 18:40:30
Obisk na OŠ Dravlje

V aprilu so nas povabili na Osnovno šolo Dravlje, kjer smo v okviru projekta Evropska vas predstavili pasmo

(http://slike.osdravlje.si/albums/PredstavitevprojektanaOSDravlje/296_9642.sized.jpg)

irski rdeči seter in

(http://slike.osdravlje.si/albums/PredstavitevprojektanaOSDravlje/296_9638.sized.jpg)

irski rdeče beli seter.

Pesjani so bili izjemno pridni, pasmo smo uspesno predstavili in s tem pripravili otrokom eno lepo presenečenje. Otroci so bili izjemno navdušeni, ker so lahko božali pesjančke in z njimi noreli. Pesjani so bili pa tudi zelo zadovoljni, ker jih je toliko otrok božalo in se ukvarjalo z njimi. Upam, da nas bodo še kdaj povabili, da bomo lahko uživali še kakšno popoldne.

Lp Neža
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 06 Maj 2006, 08:20:28
Prvic vidim tegale rdece belega setra.  Je tudi lep za pogledat!  ;)
Se mi zdi prav da se predstavlja pasma, ker se mi na splosno Irski setri ne zdijo med ljudmi nevemkako hudo znana pasma.

Jaz pa se danes odpravljam koncno v zivo pogledat Darove mladicke in ze res komaj komaj cakam.  :o  Danes bom imela spet cisto pasji dan (potem pa se na srecanje Ideinih bratcov in sesterc).
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: zoe na 06 Maj 2006, 11:58:13
O, pridni ste Agnes in irska banda  :-* pridite še kaj na našo šolo  :D
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: andreja na 06 Maj 2006, 12:43:17
Koga koga sem jaz videla v petek v Podkorenu?  ::)  :P

Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: Agnes na 06 Maj 2006, 13:18:58
Prvic vidim tegale rdece belega setra.  Je tudi lep za pogledat!  ;)

To je edini predstavnik te pasme v SLO.  Kmalu bo koncana predstavitev rdece belih s fotografijami.

Se mi zdi prav da se predstavlja pasma, ker se mi na splosno Irski setri ne zdijo med ljudmi nevemkako hudo znana pasma.

Res je prav, da se jo predstavi, ampak je ne smemo idealizirati. Povedati moramo tocno, kaksni so, natancno opisati njigove prednosti in slabosti.

O, pridni ste Agnes in irska banda  :-* pridite še kaj na našo šolo  :D

Nadjek, povabite nas, pa bomo prisli.

Koga koga sem jaz videla v petek v Podkorenu?  ::)  :P

Em, pa ne, da mene in mojo cuckljad?

Lp N.



Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: andreja na 06 Maj 2006, 13:30:07
Točno :)
Naslednjič, se bom še malo zadrla hi hi
Naslov: Re: irski rdeči seter
Prispeval: rosa na 07 Maj 2006, 22:06:30
Malo za posladkat  ;)

http://alenkakompan.moj-album.com/album/3169746/
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 14 Maj 2006, 16:02:41
Ekola, mi smo pa spet pokripljani. Moj Darkobarko se je včeraj uspel napičiti na palico. Danes smo obiskali dežurnega veterinarja, ki mu je rano očistil in zašil. Fasali smo 10 notranjih šivov in 5 zunanjih ter eno tono antibiotikov. Darko je še vedno v avtu, ker ne more stopiti na taco, ves je vroč in beden.  :'( :'( Upam, da mu bo kmalu bolje. Jutri gremo previt rano in po nove antibiotike, dobil je tudi drenažo. Otečen je bil pa od vihra do sredine prve šapke. Držite pesti in šape, da bo kul. Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 14 Maj 2006, 16:51:16
O madona bogi Darkec :'( Mu želimo čim hitrejše okrevanje :-*

Kako pa se je uspel nabosti in kam se je sploh nabodel??

Lp nina
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rosa na 14 Maj 2006, 17:01:44
Kako pa se je uspel nabosti in kam se je sploh nabodel??

Mislim da najhujse stvari, ko si niti ne mores predstavljati, da bi se lahko naredile, psom vedno (ampak res vedno) uspejo.
Tako nikomur ni bilo jasno kako je Ideina sestrica lahko pojedla celo spriklo za zar, pa ji je uspelo. Groza...
Najhuje pa je, da si po eni strani tako jezen na njih, po drugi se ti pa se toliko bolj smilijo.

Neza, drzimo pesti ali pa fige, karkoli bo ze bolj pomagalo, za cimprejsnje okrevanje!!!!!! ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 14 Maj 2006, 17:46:46
Ajoj... :(
Tudi jaz držim pesti, da bo na koncu vse dobro!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 14 Maj 2006, 18:03:02
Tudi jaz želim, da bo z Darkcem čimprej vse spet v redu, da čimprej okreva ..lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: LIZA na 14 Maj 2006, 18:34:46
Joj, mi tudi držimo pesti!!!
Jaz pa še hitim trkat, da se ne bom mojemu bumbarju, ki tudi veselo nori kaj podobnega zgodilo!

Škoda, zdaj se pa očitno ne bomo videli v Varaždinu. Sem se pa že veselila, da me bo Purica prelizal in skočil name, jaz ga bom pa lahko premečkala  :'(
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 14 Maj 2006, 18:47:53
Tudi mi držimo pesti in šape, da bo čimprej kul! :-* Poleg tega, da je izumitelj vseh mogočih bolezni, je še iskalec vseh mogočih nesreč. Bogec! :'(


Počivajte...
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 14 Maj 2006, 19:15:49
Pri vas pa imate vedno pestro... sapke in pesti za cimprejsnje okrevanje se ze drzijo.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 15 Maj 2006, 20:13:06
Hvala za držanje pesti in šap. Včeraj je bil operiran, dobil je 10 notranjih šivov in 5 zunanjih ter drenažo. Kljub temu je oteklina zaskrbljujoče narasla. Kuža je bil še zjutraj čisto vroč in ni mogel niti stopiti na taco. Popoldne je sledil obisk pri veterinarju, menjava povoja in pregled rane. Le majhen stisk rane je bil dovolj, da se mu je ven usul pravi plaz gnoja. Dobil je injekcijo antibiotikov ter še celo grmado Synuloxa za domov. Zdaj že pije in je malo bolj vesel.

Ninci, Darko je svetovni prvak v izumljanju bolezni in absolutni prvak v nerodnosti (brez konkurence). Zato tudi ni nič čudnega, da se je uspel napičiti na eno prečudovito palco, postavljeno v luft. To pa res ni tak velik problem  :'(
Jutri gremo še enkrat pogledat, kakšna je škoda na mišicah in kitah ter sporočimo.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 16 Maj 2006, 21:35:50
Torej: mi smo bolje, rana je spet očiščena, hujšega ni, histerični oproda Darkobarko ogromno pije in malo je. Na taco že stopa in malo taca naokrog. Rana ni več toliko povita, ima pa lučko (samostoječa lučka). Rana je odprta, da se suši. Torej - gre na bolje.

Odkrili smo pa še eno lastnost setrovja: NERODNOST. Ampak tu mislim, da moje spake ne boste tako hitro premagali :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 16 Maj 2006, 21:44:23
Agnes me zelo veseli, da je sa tvojim pesjanom bolje...lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 16 Maj 2006, 21:48:04
Odkrili? Sem mislila, da ste jo ze opazili prej :D

Me veseli, da gre na boljse.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 18 Maj 2006, 16:23:37
Odkrili? Sem mislila, da ste jo ze opazili prej :D

No ja, lastnost nam je znana sicer že dolgo, samo njene razsežnosti nas vedno znova presenečajo :). Pesjan že normalno pije, je skorajda normalno, hodi kar stabilno, samo počasi in previdno. Trenutno ima rano odprto, samo flajštr čez drenažo in lučko. Šivi se lepo sušijo, oteklina je sicer še, samo upam, da bo kmalu izginila. Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 18 Maj 2006, 16:38:29
Jupi!  :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rožica na 18 Maj 2006, 20:45:31
Agnes, danes sem vas pa videla  :) (no vsaj zdi se mi) okoli osmih pri OŠ Prule. Dva setrčka sta bila, eden s pobrito nogo, drugi že z rahlo sivim gobčkom, pa z enim fantom si se pogovarjala. Kaj si kje tu doma?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 18 Maj 2006, 20:52:23
Agnes, danes sem vas pa videla  :) (no vsaj zdi se mi) okoli osmih pri OŠ Prule. Dva setrčka sta bila, eden s pobrito nogo, drugi že z rahlo sivim gobčkom, pa z enim fantom si se pogovarjala. Kaj si kje tu doma?

Res je, priznam. Sem rojena Prulčanka. In res sem bila jaz pri OŠ Prule. A si šla mogoče mimo mene z enim fantom in nekam sumljivo gledala moje pse? Nasvet za drugič: pocukaj me, ne grizem, moji psi pa tudi ne (vsaj ne, ko so siti). Če si tudi ti kje blizu doma, se kaj oglasi. Bojo psi hvaležni za izdatno čohanje :). Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rožica na 18 Maj 2006, 21:32:50
Ne, bila sem v avtu ;), sem pa malo bulila, da sem si dobro ogledala pesjana. Doma pa sem 10 minut peš od OŠ Prule.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 23 Maj 2006, 21:46:34
Poročilo z bolnišnice Franje

Mi smo vmes preživeli še sepso, zdaj nam gre bolje, drenaže nimamo več, šive smo si pocufali ven (prav mojstrsko), zdaj se na taco že opre in za trenutek že stopi. Želja po norenju je že ogromna, duša bi norela, a telo je šibko.

Lepo se imejte, Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: trigi na 23 Maj 2006, 21:52:13
Hehhe.... ravno sem bral temo in se spraševal kaj je sedaj z našim darkotom barkotom :D

Me veseli da ste že boljše ... pasja norost ne pozna meja ;)

Lp, Črt
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 31 Maj 2006, 19:14:02
Ko bom velik, bom veterinar

je sklenil Darko in si pocufal ven šive. No, vsaj en del njih. Ker se je odločil, da ne bo več samostoječa lučka, si jo je snel. Nato smo izumili novo pogruntavščino, da mu zaščitimo njegovo ranovje: oblekli smo ga v moj svetlo vijoličast puli. V njem si je zelo všeč, hodi po stanovanju kot general in leži kot Sfinga. Jako pomemben je :). Sicer so šli šivi že ven, a je rana še vedno odprta, zato na Puričino veliko veselje puli ostaja še nekaj časa.

Lp Neža in irska banda
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 31 Maj 2006, 20:23:03
Ima pa tale tvoja oblečena zverina veliko načrtov... Izumljal bo bolezni in razne poškodbe, hkrati bo pa še veterinar, da se bo lahko kar sam hitro pozdravil. ;D Škoda da nimaš digitalca, da bi videli bodočega veterinarja - gospoda Purico - v tvojem puliju. :P

Kako je pa kaj Redik?

Aja, koliko je povprečna življenska doba setrov? Poznam enega 14-letnega, pa še sorodniki od sošolke so imeli enega ki je dočakal 18 let.

Lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 31 Maj 2006, 20:25:22
To bi lahko bila nova zmagovalna zgodba ;)

Tistega, ki sem ga jaz poznala je tudi dočakal sigurno več kot 15 let.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 04 Junij 2006, 20:48:27
Nedeljsko potepanje

Danes so bili spet moji pesjančki izjemno pridni. Šli smo namreč na sprejemne izpite za pse terapevte. Oba sta se izkazala (Dark me je zelo presenetil, ker ni pretepel velikega črnega pudlja, čeprav se je futral pred njim). Silno lepo sta se obnašala, bila ubogljiva in potrpežljiva. Skratka, jaz pa ponosna ko marela.

V glavnem: po knjigah sodeč so setri izjemno dolgoživa pasma, vendar sama ne poznam veliko setrov, ki bi dočakali izjemno starost. Poznala sem samo enega 15 letnika in enega 17 letnika. Rekla bi, da živijo v povprečju enako dolgo kot ostale srednje velike pasme.

Lp Neža

P.S.: Neža ima digitalca :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: galy na 04 Junij 2006, 21:17:30
Malo izven teme...

Danes so bili spet moji pesjančki izjemno pridni. Šli smo namreč na sprejemne izpite za pse terapevte. Oba sta se izkazala (Dark me je zelo presenetil, ker ni pretepel velikega črnega pudlja, čeprav se je futral pred njim). Silno lepo sta se obnašala, bila ubogljiva in potrpežljiva. Skratka, jaz pa ponosna ko marela.
Se mi je zdelo, da ima eden izmed setrov znano ime :D (Redika človek težko pozabi) Slučajno veš, kdaj bomo izvedeli rezultate?
lastnica najbolj-dišeče-sterilizirane labradorke
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 04 Junij 2006, 21:26:49
Malo izven teme...
Se mi je zdelo, da ima eden izmed setrov znano ime :D (Redika človek težko pozabi)

Haha, se mi je bolj zdelo, da se bomo spomnili njegovega labradorskega prebliska (PETRA JE CAR, ker ima hrano in ji bom dal vse 4 tace, se usedel, ulegel in piskal).

Slučajno veš, kdaj bomo izvedeli rezultate?

Zal ne.

Kehm, a to je tista labradorka, ki si jo je postavni mladenič labradorske pasme izbral za žensko svojih sanj ali tista, na katero je moj vrli Porkodarko zavpil?

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: galy na 04 Junij 2006, 21:43:08
Kehm, a to je tista labradorka, ki si jo je postavni mladenič labradorske pasme izbral za žensko svojih sanj ali tista, na katero je moj vrli Porkodarko zavpil?
hehe, dokaz da so okusi različni.

Drugače imaš res lepa pesjana. Starejši očara s prijaznostjo, mlajši z lepoto (sem kar nekaj časa mislila, da je starejši samica, ker je toliko manjši :-[).
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 04 Junij 2006, 21:46:15
Drugače imaš res lepa pesjana. Starejši očara s prijaznostjo, mlajši z lepoto (sem kar nekaj časa mislila, da je starejši samica, ker je toliko manjši :-[).

Hehe, hvala hvala :). Saj je Porkodarko tudi prijazen, samo občasno histeričen (težko otroštvo press). Samo za predstavo: moji živali sta izjemno veliki; Redik je na zgornji dovoljeni meji (67 cm), Darček je pa rahlo preveč zrasel (73 cm). Trenutno je najvišji in najtežji še živeči seter :). Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 05 Junij 2006, 08:44:17
Kako pa je zgledala ta preizkušnja?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: galy na 05 Junij 2006, 11:40:05
Nekaj osnovne poslušnosti (poleg, odpoklic); da je pes prijazen do tujcev (rokovanje z njimi); hranjenje drugega psa pred očmi tvojega, ki mora to ignorirat. Nato je Petra še vsakega "pregledala" (beri: vlekla za rep, ušesa, noge,... ga stiskala) in krtačila, poskusila njegov odziv na nenaden hrup, otroški voziček, bergle in hodulje. Iz ust si moral psu vzeti hrano, ki mu jo je dala. Hm, najbrž sem še kaj pozabila. Aja, in vodniki smo morali izpolnit vprašalnik (še po 24 urah ne vem, kaj bi odgovorila na vprašanje "tvoj življenjski moto?" ??? :-[)
Malo se je sicer zavleklo, ker je bilo veliko psov (nad 20, če se ne motim), ampak ni bilo problema čakat.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 05 Junij 2006, 11:44:08
sem mela namreč namen priti tudi jaz pa sem zaradi spleta okoliščin ostala doma. Pri nas tudi hodijo malo po domovih in v šolo ali vrtec in bi bilo super najprej preveriti kako je s tem.
Sicer sem jo na vse te stvari navadila in je ne prizadanjejo, ampak vsaka nova izkušnja je nova ;)

Ste se zabavali ne? ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: galy na 05 Junij 2006, 13:14:09
Ste se zabavali ne? ;)

Ja, sploh pri nekaterih odpoklicih ;D
Joj, smo zašli. Bo treba odpreti novo temo...
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 05 Junij 2006, 23:01:29
Ma prav res... ::)

Kako je pa kaj s setersko nerodo in njegovo bojno rano?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 06 Junij 2006, 18:42:01
Nismo zašli s teme, celo nasprotno. Upam, da smo tudi tu (ne samo mi na preskušnji) uspeli dokazati, da tudi irske spake lahko naredijo kaj koristnega. In da niso najbolj neposlušne žwali na svetu (vsaj upam tako). Da pa nekateri kljub vsemu naredijo vse za hrano in se potem prav počasi spravijo nazaj k vodniku. Predvsem Darko me je zelo presenetil s poslušnostjo, Redik se je pa tudi izkazal po pričakovanjih (glede na to, da že cca 8 let nisva vadila) in da je požeruh na n to potenco.

Btw. A je kdo kaj fotkal? Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: galy na 08 Junij 2006, 12:21:41
Tukajle je (spregledana) tema o terapevtih: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1768.0

Nažalost nisem slikala.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 09 Junij 2006, 23:57:35
No torej, važna vodnica dveh setrcov, ki sta naredila sprejemce, prihaja na prvi tir :).

Rana je kul, šivi so zunaj, počasi spet treniramo. Zdaj ga malo že spuščam, preveč si ne upam. Saj vemo, da ima sindrom Forresta Gumpa (RUN, DARKO, RUN).

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 11 Junij 2006, 20:15:08
Me veseli, da se Darček uspešno celi  :D

(http://aussiezoe.zoto.com/img/original/ca3feae268f076faeca18c6ab3611655.jpg)

Naš Veliki Vodja je dobil svojo darkobarkasto tablico v ustreznih barvah (puli press)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 11 Junij 2006, 20:21:29
Po nalogu št. 13/2006, ki ga je izdal, overil in lastnojezično oslinil Veliki Vodja moram napisati, da je Njegova nečimrnost izjemno zadovoljna s tablico, še bolj pa z barvo, ki se izvrstno ujema s Pulijem.

S svojim podpisom potrjujem, da je zgornji navedek točen in enak originalu.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 02 Julij 2006, 11:04:14
Poročilo z naše setrske hiše

Že nekam dolgo se nisem javila z bojišča (priznam, osramočeno se posipam s pepelom). Redik je še vedno prepričan, da ima 9 mesecev, pridno papca, nori, bezlja ... Dlaka na trebuščku (posledica UZ - jev) se že pridno zarašča, zdaj ima prav čedno pankersko frizuro. Histerični oproda ga prav pridno posnema, še vedno meni, da je napol kitajski goli pes (levo nogo ima pobrito in en čopek na koncu, poleg tega pa ramo krasi fenomenalna brazgotina). Zdaj bo kmalu dobil rutko (hehe, ceneje kot zlatni lanac) in bo čisto taprav.

Nekaj malega smo tudi slikali. Upam, da bom kmalu uspela dati slikce na net in jih malo pokomentirati.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: galy na 24 Julij 2006, 22:36:09
Našli so setra: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=70502&t=70502 (http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=70502&t=70502)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 25 Julij 2006, 16:17:07
Našli so setra: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=70502&t=70502 (http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=70502&t=70502)

Je pes tetoviran? Je že kaj novega o njem?

Pri nas je, hvalabogu, vse po starem. Zaenkrat nismo uspeli izumiti nobene bolezni, tudi noge imamo še vse. Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rosa na 25 Julij 2006, 17:53:55
Samo da je vse uredu!

Pri nas Dar samo lezi. Nic kaj se mu ne da. Pred nekaj dnevi sem ga malo "drazila" z igrackami, pa mu tudi ni, se raje zavlece v kot in vse stiri od sebe.
Idea "fracafela" pa je polna energije, se vidi, da je par let razlike.  :P
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 27 Julij 2006, 14:10:51
MOJE ŽIVLJENJE Z IRSKIMI SETRI

ZAČETKI

Nekega dne po koncu šole sem se vračala z lokalnega nogometnega prvenstva na stadionu Šolsko igrišče, ko na vrtu neke vile na Prulah zagledam eno veliko gomazečo rdečo kepo. Bilo je osem mladičkov pasme irski seter. Na moje veliko presenečenje dolgotrajno prepričevanje prednikov ni bilo potrebno in proti koncu avgusta je prišel k nam Lop. K nam je prišel res zelo na hitro, zato smo se z njim in ob njem učili, kako hraniti psa, kako ga negovati, spoznali smo svet razstav in lovskih preskušenj ter pasjih bolezni in veterinarjev. Lop je bil eleganten, vzvišen in zelo samosvoj kuža. Bil je izjemno velik (imel je morda kak centimeterček manj kot Dark) in pošastno suh, čeprav je pojedel veliko več kot moja naslednja psa. Če ga primerjamo z Darkom, je imel kar 10 kg manj. Pravi kostko torej. Do tretjega leta je bil tudi pravi pobalin; obvladoval je celo Ljubljano. Če je ni mahnil po svoje vsaj za pet minut, ni bil srečen. To me je tako jezilo, da sem se odločila za kastracijo. A je bil veterinar besen in je rekel, da tako lepega psa ne bo kastriral. Tako sem mu dala še eno možnost: obljubila sem mu, da če jo še enkrat kam mahne, grejo jajca preč. In se je kuža umiril. Seveda sem bila pa deležna obtožb, da zganjam psihično nasilje nad psom. Veterinarjevo posredovanje je bilo koristno, saj je Lop kako leto za tem postal očka 10 lepim setrčkom. Od takrat naprej je bil pesjan ves čas z mano, brez vrvice, ubogal me je na misel. Seveda mi je vedno dal vedeti, da ne bo prišel takoj, ampak ko se bo njemu zazdelo. Prišel pa je. Kljub temu je pa nekega dne v marcu končal pod kolesi avta, ki je spregledal rdečo luč.

NADALJEVANJE

Kljub temu, da so starši prisegali, da pri naši hiši ne bo nikoli več psa, je v našo hišo komaj 12 dni kasneje prihlačal Redik, izjemno priden in miroljuben bikec Ferdinand, nekaj let za njim je pa še privreščal naš Dark. Reddick Zagajski, kakor je Radičku Solatki uradno ime, je miren filozofski kuža, ki z vsakim pasjim prijateljem izmenja mnenje o vremenu, pobara ga po zdravju in splošnem počutju, nato se pa odpravi k lastniku. Ta je namreč pospremil svojo žival na sprehod zato, da lahko čohlja Radička. V ta namen ga je narava obdarila s čudovito iznajdbo – z dvema zdravima rokama. Tako je mirno živel šest let, potem je pa njegov mir zmotilo histerično vreščalo Dark. Ta je Redikovo popolno nasprotje. Živahna, dominantna in vesela spaka, ki nas zabava s svojimi norčijami: išče Darka, markira muhe, nori, ko kihne gospod, ki gre slučajno mimo nas, se spotika ob nič, preganja duhove, lovi zajčke …

NADALJEVANJE NADALJEVANJA

Moja triperesna rdeča deteljica me je prepričala, da bodo setri z menoj za vedno.

+1
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rosa na 08 Avgust 2006, 21:39:43
Pa se dve familiarni sliki

Sinko Basti
(http://alenkakompan.moj-album.com/slike/1399257/jMo3ScGxzVsTnO6z.v.jpg)

in ocka Dar
(http://alenkakompan.moj-album.com/slike/1399257/zUD8scS2pT93KGMB.v.jpg)

Danes sem po dolgem casu spet videla Bastija, ki je ze prav velik korenjak; star je 4 mesece in pol.  :o
Je pravi korenjak, skace sem ter tja kot kaksno "zrebe", njegov najboljsi prijatelj pa je domaci muc. Vseskozenj gleda kje se bo pojavil.
Zgleda pa da je zbircnost glede hrane v druzini. Daru mora stric kupovati Belcando v Lj (pri nas ga ni za dobit), ker so to edini briketi, ki jih gospodic sploh je. Basti pa je prav tako zbircen, blazno malo stvari mu gre v nos - mogoce bodo tudi oni mogli po brikete v Lj ali pa Mb.  ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 14 Avgust 2006, 15:07:11
Danes praznuuje tudi godpodič Dark, po domače Darkobarko  :D

Želim mu vse najboljše, čimmanj poškodb in pridne slubažnike  :-* Pa, da bi se Agnes naučila štrikati vijolične pulije  ;D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 14 Avgust 2006, 15:10:10
Opa :o
Vse najboljse tudi iz nasega krdela :-* :-* :-*
(stevilo let pa je najbrz skrivnost, ne ;))
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 14 Avgust 2006, 15:46:21
O,Darkobarko,vse najbolše! Pa čimmanj poškodb in podobnih zadev,ki se tebi pogosto pripetijo! ;)

 :-* :-* od Rine in od mene

lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rosa na 14 Avgust 2006, 17:58:07
Pa se od mene: na mnogo lepih in dolgih pasjih let!!!!   :-* :-* :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tosy na 14 Avgust 2006, 19:08:35
Tudi od mene koš  :-* za hiperaktivca... :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: *nastya_lony* na 14 Avgust 2006, 19:09:19
Vse najboljše Dark, pa en velik koš  :-* zanj!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 14 Avgust 2006, 21:16:09
Prišel je dan ko DarkoBarko spet praznuje rojstni dan! ;D
Vse najboljše in najlepše mu želi naša pasja banda, skupaj z mano. :-* :-* Še veliko let in čimmanj njemu podobnih nezgod!

Lepo praznuj, Veliki Vodja! :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Sunshine_1 na 14 Avgust 2006, 21:21:27
Vse najboljše!!!!!  :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 16 Avgust 2006, 14:13:36
Njegova Histeričnost se zahvaljuje za lepe želje in čestitke. Sporoča, da bo od zdaj naprej vsako leto praznoval svoj 4. rojstni dan, ker je to zelo imenitno. Dobil je tortico, igral se je, kopal, cufal ... Skratka imel se je fejst. Rad bi tudi povedal, da se je guvernanta malček poboljšala.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 04 September 2006, 14:47:20
Darkobarko planinec

Oproda sporoča, da je včeraj zavzel Lipance in uplenil Blejsko kočo. Med potjo je smukal borovnice, našel gobo in napenil kravo, saj ta v gozdu nima kaj iskati. Rad bi povedal, da je na 1600 m lepo. Bo šel še kdaj. Priporoča tudi ostalim.

Lepo pozdravljeni, Barko P. Laninec
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 21 September 2006, 18:14:10
Darko barko gornik

Torej, pred kratkim se je Darkobarkotova guvernanta odločila, da bo cucka vlekla s seboj na Prehodavce. Bil je izjemno priden, bratil se je s kravami, osvajal soplanince, da je dobil grižljaj sendvičev, ki so bili seveda veliko bolj okusni kot moji, in požirek vode, ki je bila boljša od naše. Ko se je skrbnica plemenite Histerije naslednji dan zbudila, jo je bolela zadnja plat in noge. Ker se klin zbija s klinom, smo se podali še na Viševnik. Vmes smo pritisnili Darku na čelo žig, da bi se videlo, kje je bil, a si ga je razmazal, ko je preiskoval dno lokalne luže. Dnevnik planinca sledi kmalu.

Bodite pozdravljeni, Neža in Darko G. Ornik
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: trigi na 25 September 2006, 14:42:00
Se samo toliko oglasim, da ne boš mislila da pišeš monologe ;)

zadnji čas bi bil da se še kakšen setroljubec pridruži in malo poživi tole temo :D

lp, Črt
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 27 September 2006, 22:25:35
Prigode in nezgode Darkobarkota in njegovih podložnikov vedno z veseljem beremo  :)

Hočemo še!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 01 Oktober 2006, 14:48:11
Darkobarko sprehajalec

Danes smo naredili taktično napako in napadli Šmarno goro. Ljudi je bilo čisto in popolnoma preveč, tako da je bila njegova Majhnost celo pot privezana. Ko smo se na vrhu usedli na čajčka in srk vode, so začeli potrkavati. Moja malenkost je sicer izjemno uživala, vendar je mojster za ritem Darko Beatmaster menil, da so sfalili, zato je narekoval tempo (beri: drl se je kot jesihar). Seveda smo si naročili porcijo kislega mleka in potičko. Vrli mlajši seter je pa želel kaznovati kolegico, s katero smo se povzpeli na 'goro',  ker ga je kregala zaradi lajanja; kazen je bila poučna: požrl je potico in pomlatil mleko. To jo je čisto potrlo, Barko je bil ponosen nase, mene pa boli trebuh od smeha.

Barči pa tudi sporoča, da bo gorniški dnevnik kmalu končan :)

LP Neža in Darko Šmarnogornik

P.S.: Danes se dobimo z vižlico Tajo, jupajdijada!

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 01 Oktober 2006, 20:12:40
Torej: mala vižlica Taja je danes spoznala Darkobarkota. Upam, da ji to ne bo pustilo kakih trajnih psihicnih posledic  ;D. Taja je pokazala, da je v bistvu v vižlo preoblečen netopir; izvedla je namreč skok iz mosta in pristala na nogah ;). Darko barko je bil pa pridcan, dokaj galanten in nasplošno zelo priden. Laura, Vid in Taja, hvala za lep sprehod. Drugič vzamemo še fotko s seboj ;). LP Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 01 Oktober 2006, 20:17:42
Barči pa tudi sporoča, da bo gorniški dnevnik kmalu končan :)


Zakaj pa?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 01 Oktober 2006, 20:19:37
Zakaj pa?

Hehe, zato, da ga bo lahko delil z vami. Seveda ga bo dopolnjeval in pridno pisal še naprej. Nič se bat, še bo hodil v hribe :). Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 02 Oktober 2006, 10:51:06
Aaa sem se ze ustrasila, da se je Darko B. navelical hribov :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 05 November 2006, 11:23:04
Torej, poročilo z bojišča:

v petek je guvernanta irskih pošasti sprejela v varstvo avstalskega otroka Ginko bilobo (alias Ginny). Ugotovil je, da so sestri carji, vsi ostali pa spadajo v kategorijo ljubkih kužkov. Čeprav moram Ginka pohvaliti, da je bil priden in pogumen. Med vikendom je pa Porči norel in tekel kot Forest Gump. Razlog? Sneg. Popadla ga je taka histerija, da je bilo še zanj rahlo čudno. Ampak se je potem za promil pomiril. Zdaj smo nažalost spet v prestolnici in v starem delovnem ritmu. Fej in fuj.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 05 November 2006, 20:07:10
Tale vikend je strašno naporen za irsko cuckljad. Danes sta velika brata spoznala še malega avstralskega škrata Ginny  ;D Težko rečem, da je bila ljubezen obojestranska, je pa Ginny toliko bolj uživala ob dirkanju z(a) njima in skakanju v njuni betici  :o ;D

Še ju bomo kdaj vzeli s seboj na sprehod  :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 15 December 2006, 22:24:33
Hej, zoe, upam, da bo vabilo za sprehod še držalo. Čeprav se moramo zaenkrat opravičiti. Zakaj?

Darkobarko The Dogafighter

Skratka mali nadobudni dogoš se je odločil, da bo Porkota podredil. Berite, naskočil ga je. In ker, kot vemo, Darko to dovoli samo in izključno njegovemu veličanstvu, je miceno dogico pregnal. Na pomoc ji je priskocil veliki dogaski brat in moja mala zver se je znasla na tleh, a se je hrabro branila. Sama sreca, da sva s clovesko sotrpinko doge (nemske  in irske mahagoni) hitro zbrcale in umirile ter tako preprecile se hujsi masakr. Bilanca je bila kar postena (saj res, a se za malenkosti sploh splaca tepst 8)): glede stevila lukenj smo izenaceni, Porko ima se 3 praske in po ta novem 3 otekline. Sepa tudi na prvo taco. Doge so mu v bistvu naredile uslugo, hehe, preluknjale so mu uho in zdaj si bo koncno lahko nadel tisti uhancek, ki si ga ze zelo dolgo zeli  ::).

Lep pozdrav iz bolnice Franje, Neza in kripljasti setri

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 16 December 2006, 19:04:10
Sem prepričana, da bo Darko Ginny zdaj še bolj všeč zaradi brazgotin  :D

Hitro se pozdravite!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 24 December 2006, 19:54:03
Zoe, hvala, delamo na tem  :P.

Njegovo veličanstvo Redik I. Prulski me je opomnil, da se spodobi in je pravično voščiti ob praznikih. Ker ga kot lepo vzgojena guvernanta vedno in povsod ubogam, voila:


VSEM ŽELIM LEPE IN MIRNE PRAZNIKE. PA NAJ BO NOVO LETO TOČNO TAKO, KOT SI GA ŽELITE.


SREČNO 2007!


NEŽA, REDIK, DARK
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 24 December 2006, 20:57:27
Oooo, takih zelja smo vedno veseli! Se posebej od tebe in tvojih banditov! :D
Od nase posadke samo in izključno vam posiljamo se dodatne zelje poleg tistih osnovnih: cimmanj poskodb, uspesno vladanje setronj in kar se da malo izumov novih bolezni! Bodite pridni!

Lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 05 Januar 2007, 17:01:27
Darko barko čarovnik

Eden izmed novoletnih sklepov je bil tudi ta, da bolj pridno izkoriščamo sončne dni in hodimo v hribe, pa čeprav je to med tednom. Tako je Porko sz menoj vred zavzel v sredo Slivnico. Pot je bila sila krivična do Darka, saj sem jaz zajahala metlo, on je moral pa peš. Zato sem pa danes bolj sopihala, ko smo udarili marš na Grmado, saj je Porko skakljal ko koza, jaz pa sopihala po skalovju pod vrhom in preklinjala nove gojzarje.

Bodite pozdravljeni, Neža in Darko Č. Barko
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 07 Januar 2007, 14:46:44
Danes sta se na obisk pričarala velika brata Darko in Radiček. Skupaj smo odšli na sprehod, kjer so na veliko tekli, kopali luknje, se kopali in pozirali  8)

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/slike/normal_setrci-007.jpg)
skupinska

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/slike/normal_setrci-097.jpg)
Darček

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/slike/normal_setrci-119.jpg)
Redik

Ostale pa tukaj (http://ginny.pasji.net/gallery/thumbnails.php?album=6)

lep pozdrav od irske ovčarke Ginny
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: nutella na 07 Januar 2007, 15:30:48
Uau, zoe, odlične slike treh irskih lepot. ;) ;D Moram pa rečt, da je tale setrska tema ena daleč najbolj zabavnih in zanimivih za brat - gou, Agnes! 8)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 08 Januar 2007, 14:34:56
Nutella, lepo zahvalim za kompliment. Seveda zelimo Darkobarkotu veliko  >:D  >:D, ki sluzijo kot navdih tej temi.

Zoe, prav fino je bilo in upam, da bomo kmalu kaj ponovili.

Zal mi je, da se je tema nekako izrodila v predstavitev mojih psov. Upam, da se najde se kak ircofil in kaj konstruktivnega napise. Upam, da mi bo pa kmalu uspelo spacati skupaj opis pasme in predstavitev bolezni, ki mucijo rdeckarje.

Bodite zdravi, Neza
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 11 Januar 2007, 08:12:03
V S E  N A J B O L J Š E!

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/slike/normal_setrci-089.jpg)
(foto Zoe  ;))

Mojemu Radičku za 10. rojstni dan!

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 11 Januar 2007, 08:13:29
Vse najboljse!!! Da bi bil se dolgo tako mladosten in zivahen bikec :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 11 Januar 2007, 09:40:44
Radičku želim veliko ubogljive guvernantke neže, nežnega Darkobarkota, ogromno nog za stisnit se vmes in prdvsem pridnega irskega škrata, ki te bo varoval pred vsem hudim.

lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 Januar 2007, 09:58:31
Vse najboljše visočanstvo Redik! Glej, da bo guvernati še naprej kravžljal lase. Da bomo imeli kaj brati.  ;D

Naša mala rdečelaska Flora pa je danes dopolnila 10 mesecev. Uf, kako hitro je minilo.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 11 Januar 2007, 10:28:43
Redik vse najboljše :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 11 Januar 2007, 16:53:45
O,Redik vse najboljše! Še veliko veselja in novih dogodivščin ti želim s tvojo skrbnico in s pasjo nadlogo - Darkobarkotom  ;) Pa...bodi zdrav!  ;)

Rina ti kar prek foruma pošilja en kup slinastih poljubčkov!  :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 11 Januar 2007, 20:53:31
Poglej ga desetletnika! :o
Gospodiču Rederikcu želimo vse najboljše in najlepše, veliko vragolij sz svojim pasjim pajdašem in malim irskim škratom, ter čimveč prijetnih trenutkov sz Nežo!  :-* :-*

Lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: T.M.T na 11 Januar 2007, 21:25:13
Redik vse naj naaaaaaaj...pa brez kakšnih poškodb.

Sem pa že mislila prašat,zakaj je tako siv,pa ob njegovem jubileju ni to nič posebnega :-*.

Agnes,si kdaj razmišljala o karieri v pisateljstvu?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rosa na 12 Januar 2007, 08:30:18
Pa še z moje strani - na še mnogo lepih pasjih let.  :-* :-* :-*

Kako dobijo masko v letih - naš Azi je tudi bil pri desetih letih čisto bel.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Bugz na 12 Januar 2007, 08:38:46
Vse najboljše Redik!!!Pa še na mnogo let!

Pa super zgleda za svoja leta :P
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 12 Januar 2007, 08:47:41
OBVESTILO ZA JAVNOST

Njegovo veličanstvo Redik I. Prulski me je pooblastil, da vam sporočim naslednje:

Lepo se zahvaljujem za čestitke. Pričakoval sem, da se bo na 10. rojstni dan zgodilo kaj katastrofalnega, da bodo začele deževati klobase, se bo zemlja ustavila ali pa bom dobil osebnega čohalca. Nič. Bil je čisto navaden dan. Zjutraj so me vsi sicer nekaj čohali in govorili nekaj podobnega kot 'vse najboljše'. Hm, lepo od njih, samo želje bi res lahko podkrepili s kakšno slastno malico. Neža naju je odvlekla na Grad, hvalabogu me je Dark ubogal. Pa tudi Neža ga ni preveč sračkala po svoje. Tu gre sicer bolj počasi, samo mislim, da punca že dojema, kaj hočem. Bolje pozno kot nikoli. Ko sem prišel domov, me je čakal čisto običajen zajtrk. Sramota. Protestno sem ga pustil. Po opoldanskem branju časopisov in prulskih novic so se bolj izkazali. Brikete so začinili z ribjo konzervo. Končno. Popoldne sem imel mir za počitek. Zvečer pa, ČUDEŽ. Kuhana večerja. In darilo - odlična žvakica. Odnesel sem jo v svoje sobane in zaspal. Kar fletno.

Lp Redik I. Prulski

Neža
po pooblastilu
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lenny na 12 Januar 2007, 14:44:13
Čestitke, pa še na mnoga leta  :P
Saj tvoj dan ni bil tako slab  ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 12 Januar 2007, 16:38:17
Hm, komaj zdaj sem pogruntala, da je Redik dejansko ZIMSKI RDECI RADIC ;D :D :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Januar 2007, 11:22:52
Upam, da mi Neža in njeni najbolj zvesti bralci ne boste zamerili, če napišem par besed.

V soboto je rdečelakska Florca spoznala svojega (malo bolj daljnega bratranca) Dark Princa - bolj znanega kot njegova histerija Darkobarko. Flora in Dark namreč izhajata iz iste psarne, njuni mami pa sta polsestri. Darka sem sicer nekajkrat v živo na hitrco že videla, ampak sem čisto pozabila kaka "mrcina" velika je to. Moja mladenka je poleg njega zgledala kot kaka palčica, čeprav je po standardu po velikosti na zgornji meji. Trdim, da je moja gospodična še vedno najlepša na svetu  :)  ampak Darkobarko je pa tako lep pes, da se ga kar ne moreš nagledat.

V urici in pol pohajkovanja po Golovcu, sta se najini zverinici naletali, na najino veliko zgroženje čofotali po blatu, se malo valjali po listju in za konec je Darkobarko Florci sunil žogco in si jo tudi nekam spravil, da je ne bi guvernata Neža dala tisti smrklji Flori  :P ;  Ker ni bilo prave svetlobe, s fotkanjem ni bilo nič,  :( a obljubim, da bo drugič bolje, če naju bo Neža še hotela v svoji družbi.  ;D

Lp, Kristina

 
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: nutella na 22 Januar 2007, 14:08:40
Malce pozno, ampak vseeno - vse najboljše, Redik! (http://www.cosgan.de/images/smilie/musik/h035.gif) Ja, Florinca, drugič je treba obvezno slikat, sej nismo tako zahtevni glede osvetljenosti. ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 26 Januar 2007, 14:55:16
Z A H V A L A

Njegova visokost Redik I Prulski se vsem podanikom najlepše zahvaljuje za čestitke in lepe želje.

Lilit je v svojem zahvalnem govoru, katerega tu le povzemam (saj je nj.v. zadnje čase nagnjena h gostobesednosti  >:D), še posebej omenil in dejal, da mu novi nadimek izjemno ugaja.

DARKO BARKO - CEPLJENI OSEL

Že pred 14 dnevi sva se z njegovo histeričnostjo odpravila na cepljenje k veterinarkinemu nadomestku.
Ta vpraša: Kaj bo dobrega?
Jaz: Dareta bi cepili.
On: Proti čemu?
Jaz: Proti neumnosti.
On: Oprosti, tega cepiva nam je ravnokar zmanjkalo.
Jaz: Ma dreks. Ker sva pa že tukaj, ga dajmo pa proti kugi.

Med pogovorom je nadomestek pičil Darkobarkota v rito. Ta je imel čisto preveč dela z žvečenjem podarjenega briketa, da bi opazil, da ga kaj špika pri zadnji plati.

POROČILO S SPREHODA

Tudi Darkobarko se zahvaljuje sorodnici za sprehod in prijetno družbo. Sporoča, da je žogo seveda našel, a jo je spravil nazaj za hudo zimo. Priden je, skrbi, da guvernanti ni treba nositi žogic s seboj. Upam, da naslednjič ne bomo pozabili fotoaparata.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 28 Januar 2007, 20:25:51
BLATNI DOL ALIAS BOROVNICA

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/slike/normal_28-01-07_147.jpg)

foto: Zoe

Danes se je setrska ekipa potepala po Barju, natančneje, zavzeli smo Borovnico. V veliko pomoč sta nam bila Valjar in Žini. Podrobnosti kmalu.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Majchy na 28 Januar 2007, 21:40:34
Super lepa fotka. Pa kako fino pozirajo vsi štirje.  :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 29 Januar 2007, 00:46:51
Uf kako lepo pozirajo :o..lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 12 Marec 2007, 17:04:01
DARKO BARKO ŠAMPION

V soboto je Darkobarko napadel Graz. Pri zavzemanju tujih terenov mu je pomagala Meta (hvala še 1x). Rasztavljal se je v razredu delavnih, premagal samega sebe in dobil CACA in odprl avstrijski šampionat. Vendar uspehov še ni bilo konec. Za CACIB je ime g. Rajič na voljo štiri pse. Na prvo mesto je postavil Darkovega očeta Mogija (O'Ceallaigh Youlookatme), na drugo pa šemo :). Ker je Mogi že int. ch., je tako CACIB snel Porko in zaključil INT. CH. Fantastično. V nedeljo smo se pa veselili tudi uspeha bombaževca Gickota, ki je dobil 2. BOD. Čestitamo tudi tu Princeski in njegovi guvernanti :).

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 12 Marec 2007, 17:31:07
Opa, cestitke tudi od nas! ;D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 12 Marec 2007, 17:48:02
Iskrena čestitka tudi od mene in Ginny  :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Azu na 12 Marec 2007, 18:16:56
Čestitke Darko! :-*

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rina na 12 Marec 2007, 18:20:31
Čestitke velikanu Velikemu Vodji darkobarkoidnemu Darkobarkoporkodarkotu!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: damayanti na 12 Marec 2007, 22:26:51
 Se pridružujem čestitkam.

Bravo DARE!!!! ;D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 12 Marec 2007, 22:28:36
Čestitke Daretu!  :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: nutella na 12 Marec 2007, 23:10:51
Bravo, Darko, za lepotne nazive. 8) Ampak tale je pa globoka, da je premagal samega sebe, ;) kam sploh še greš po taki zmagi? :P ;D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 13 Marec 2007, 07:24:59
Njegova histeričnost se zahvaljuje za preštevilno čestitko. Upa, da bo kmalu tudi kaka slikica. Nutelli pa sporoča: Then you boldy go, where no man has gone before.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 13 Marec 2007, 11:01:06
Malo pozno, pa vendar..... bolje pozno kot nikoli.  :-[  Dark, iskrene čestitke tudi od mene.  Si najlepši pes, takoj za Floro se razume.  ;D

Neža, kaj kaj čitaš zasebna sporočilca?

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Bambi na 13 Marec 2007, 11:31:22
Še tule aplavdiramo Darkotovemu uspehu. Kot rečeno, se vidimo naslednjič v BISu, ne?  >:D 8) Potem bo pa res donela himna Fear of the Darkobarko - pred Črno Smrtjo pa tako ali tako že vse skačejo v zaklon  ;) :P.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 13 Marec 2007, 20:00:04
Velike cestitke veliki rdeci spaki oziroma velikemu Darkobarkastemu sampionu! Velik :-* zanj.

Lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: mia na 13 Marec 2007, 20:17:56
Tudi od mene vse čestitke,saj je navsezadnje pes iz moje vzreje.Ampak Neža Int.ch.lahko dobiš samo če imaš opravljeno preizkušnjo na CACT tekmi.To velja sedaj že kar dve leti.
Drugače pa je DARE večji car  kot si ti.
LP
MIA
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 13 Marec 2007, 22:09:56
Drugače pa je DARE večji car  kot si ti
Lahko da je bilo mišljeno v hecu, ampak na forumu ne odobravamo nikakršnega medsebojnega obračunavanja med člani.

lp,
Nina
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Urška na 13 Marec 2007, 22:22:27
Uff, tale je pa močna, še posebej ker rdečega Darkobarkoida osebno poznam. Lahko bi recimo začeli z debato o kvalitetni in nekvalitetni vzreji oz. zakaj tako čudovit pes še nima potomcev. Lahko rečem, da zato, ker je Neža CARICA in ne zato, ker bi bila tega imena vredna njegova vzrediteljica.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 14 Marec 2007, 07:40:18
Čestitke Daretu :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: simi na 14 Marec 2007, 15:04:49
Tudi od mene vse čestitke,saj je navsezadnje pes iz moje vzreje.Ampak Neža Int.ch.lahko dobiš samo če imaš opravljeno preizkušnjo na CACT tekmi.To velja sedaj že kar dve leti.
Drugače pa je DARE večji car  kot si ti.
LP
MIA


Načeloma bi res moral biti ja glede na to, da je tvoje vzreje a ni tako?

Po drugi strani pa čudno vprašanje glede CACT-a. To je bolj vprašanje za KZS kot pa za Nežo se ti ne zdi?

Kot vzrediteljica bi morala pa itak TI to vedeti in tega ne sprašeati tako kot si vprašala. Saj je tvoja vzreja....samo kaj če ti naslov če drugo ne šitma?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 14 Marec 2007, 18:28:24
Drugače pa je DARE večji car  kot si ti.

To se pa tako butasto sliši, da je škoda izgubljat besed s tem.  :-X
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 16 Marec 2007, 08:32:16
Lahko bi recimo začeli z debato o kvalitetni in nekvalitetni vzreji oz. zakaj tako čudovit pes še nima potomcev.

Dare je po zdajšnjih standardih veliko prevelik in bi za parjenje moral najti zelo majhno psičko, kajti drugače bi bili tudi potomci veliki (preveliki) in bi jih bilo posledično malo težje prodati. Ne bi dobli vzrejnega dovoljenja, na razstavah bi potegnili krajšo,.... Mislim, da ni vzreditelja, ki bi se spuščal v tak rizik. Ampak to je zgolj moje špekuliranje, zakaj tako krasen samec nima potomcev. Zakaj v resnici, ve le Neža.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: deteljica na 16 Marec 2007, 10:40:58
Zakaj pa bi moral imet vsak pes potomce, tudi če je lep?
Tisto o večjem carju je po moje bilo mišljeno v šali in kot pohvala psu s strani vzrediteljice - saj se ve da itak vsak pe sje car- vodniki pa redko. Al sem pa jaz edina ,ki imam smisel za humor natem forumu ?
Glede na to pa da pes še nima delovnega izpita (saj ne da bi ga moral imet,če je v športnih rokah) pa mislim,da je to tudi eden od vzrokov, daga ne uporabljajo za vzrejo. Setri so navsezadnje delovna pasma in vzreditlej želi videti rezultat v delu preden psa pari. Predvsem,če ima kakršno koli pomanjkljivost (npr omenjena velikost)  jo z lahkoto psregledajo, če so delovne lastnosti res izjemne.
Potem je tu še vprašanje kakšno "npako" ima pes. Če je npr v Sloveniji že itak trend,da so psi bolj proti zgornji meji, potem je jasno,da bodo vzreditelji težili k manjšim plemenjakom (tudi manjšim od optimuma npr).
Pa velikokrat pes domače vzreje težko najde partnerko v  svojem okolju, ker so sorodstvene vezi že zaprte. Zato vzreditlji velikokrat izbirajo tuje plemenjake.

V glavnem dejstvo ,da nek pes pari malo ali nič ne pomeni,da se zanika njegova kvaliteta. Lahko samo preprosto ne paše na trenutne vzrejne cilje lastnikov samic v določenem okolju.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: dog4ever na 16 Marec 2007, 13:06:40
Po drugi strani pa čudno vprašanje glede CACT-a. To je bolj vprašanje za KZS kot pa za Nežo se ti ne zdi?

Meni pa se njen stavek ne zdi kot vprašanje (kot to ti razumeš), ampak kot trditev.

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: mia na 16 Marec 2007, 18:38:21
Lep pozdrav vsem!
Najprej da razjasnim zakaj je Dare večji car kot Neža.Če se postavi na zadnje noge je sigurno večji kot Neža. :oTo je to.Pa brez zamera če kdo ne zastopi heca.  ::)
SIMI tebi pa  (odgovor na tvoj  odgovor)ne načeloma ampak vsekakor drži ,da sem zelo ponosna na Dareta in njegove uspehe.Še vedno trdim ,da trenutno ni boljšega psa v SLO (telesno) in to ne samo jaz.Žal je ušel v višino.Žal.Kar pa se tiče nadalnjega teksta ,ga preberi še enkrat in boš ugotovila ,da ni v njem nobenega  vprašaja.To so dejstva.Taka so pravila od FCI in tako pač je.Jaz kot vzrediteljica IS že pribl.20 let to vem in mi ni treba spraševati ,ker se kljub dolgoletnemu stažu še vedno izobražujem tako na delovnem področju  psov kot razstavnem.Mislim ,da v svoji pasji karieri  kar dobro delam (moji rezultati so dosegljivi na KZS),če pa kaj  ni v redu pa imam za sabo ljudi ,ki mi to povedo in jaz potem poskusim to popravit ali zboljšat.
Res lep vikend vsem želim
Mia
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Urška na 17 Marec 2007, 00:12:24
Deteljica, Dare ima delovni izpit. Pa lahko rečem, da je višina še najmanjši problem.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 19 Marec 2007, 09:29:34
No tako, zdaj, ko je razrešeno, kaj je Mia mislila, predlagam, da bi forum spet namenili setrom. Mia, tebi pa predlagam uporabo smeškov, da do nejasnosti ne bi več prihajalo. Tudi mene je izučilo.  ;)

Moja setrka je poleg tečaja poslušnosti, začela obiskovati še priprave na PZP in bo šele zdaj ugotovila, zakaj je na svetu.  ;D  Bilo je blatno, a vseeno zelo fino. Komaj čakam naslednjič. 

p.s.: Mia, a si malo pozabila na še enega krasotca iz svoje vzreje? Erosa seveda. Jaz bi se težko opredelila, kateri je lepši.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: deteljica na 19 Marec 2007, 14:01:46
Tudi od mene vse čestitke,saj je navsezadnje pes iz moje vzreje.Ampak Neža Int.ch.lahko dobiš samo če imaš opravljeno preizkušnjo na CACT tekmi.To velja sedaj že kar dve leti.
LP
MIA


Urška tale izpit sme mislila. Tukaj trdijo,da ga nima. Tudi o veliksoti ni zraslo na mojem zelniku  ;)
pa nima veze, v glavnem , kar sem napisala o plemenjakih je itak mišljeno na splošno.
Tudi pri drugih pasmah so lastniki lepih samcev včasih užaljeni, da psice ne stojijo v vrsti pred vrati- ampak žal izbor samca je odvisen od mnogo kriterijev , pes je eden od njih   :D

Vsekakor čestitke Darko barkotu k njegovi krasoti in kakšno primerno krasotočko v kratkem  8) da boste videli,če se sploh deduje tako visok, ali le tako visok izgleda, ker je njegova visokost
 :o
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Urška na 19 Marec 2007, 22:05:03
Urška tale izpit sme mislila. Tukaj trdijo,da ga nima. Tudi o veliksoti ni zraslo na mojem zelniku  ;)
pa nima veze, v glavnem , kar sem napisala o plemenjakih je itak mišljeno na splošno.
Tudi pri drugih pasmah so lastniki lepih samcev včasih užaljeni, da psice ne stojijo v vrsti pred vrati- ampak žal izbor samca je odvisen od mnogo kriterijev , pes je eden od njih   :D

Vsekakor čestitke Darko barkotu k njegovi krasoti in kakšno primerno krasotočko v kratkem  8) da boste videli,če se sploh deduje tako visok, ali le tako visok izgleda, ker je njegova visokost
 :o

Deteljica, te neodgovornosti pa na srečo s strani lastnice njegovega veličanstva ne boš doživela. Ona se točno zaveda, kaj ima doma in da se to ne pari. Pes je vizuelno krasen, sicer previsok, delovno dober, če ne celo odličen, ni pa primeren za parjenje in ne bil bil tudi v primeru, če bi imel idealno višino. Je pa še vedno car  :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: deteljica na 20 Marec 2007, 08:16:02
ja no sej pravim, govorim na splošno  8). Psa ne poznam, nisem ga nikol videla  ::). Niti njegoega sorodstva , niti seter scene  :P
Sploh ne vem kaj imate za bregom  :-\ ampak po opisih , ki so tukaj razvidni bi mene zagotovo zanimalo kako se deduje  ;) .

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: damayanti na 21 Marec 2007, 11:12:10
 Pri setrih( lovski psi-ptičarji  ;))  se reče da je delavno odličen tisti ,ki pride na Sežunov memorial in pokasira uspehe :)
Tako nekako ....

S tem ne mislim nikogar nič poniževati ali kakor koli deskriditirati( da se slučajno ne bomo narobe razumeli)..... ker to vsi lastniki ptičarjev vemo . Če si na Sežunu si "car-careva" 8)...
Moj seter sicer dela- bo še dokazal( ko bom tudi jaz zadovoljna z njegovim delom , jaz sem pač perfekcionist... ampak Sežuna pa verjetno, da ne bo videl...)
Kar se pa tiče Mije in njene  Brine.....  pa lahko marsikakšen sodnik za ocenjevanje dela ptičarjev pove, da ta psica pa je za na Sežuna. ;)

Je pa Dare še vedno car ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Taj na 22 Marec 2007, 09:16:13
Ojla!

Jaz vam prilagam slikice od vaše soforumašica Flore od Florince, saj je bila včeraj na sprehodu s Tajem in nastalo je nekaj slikic, ki sicer niso ravno najboljše - pa vseeno. ;)

(http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/wIdnY96F1cXUcJx2.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/wIdnY96F1cXUcJx2.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/an2wD0QeXu992H4L.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/an2wD0QeXu992H4L.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/R5ySjaYlaitsb7sF.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/R5ySjaYlaitsb7sF.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/ZdWNZI2Amgo0ZjKl.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/ZdWNZI2Amgo0ZjKl.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/kRPkne8F100OwZxH.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/kRPkne8F100OwZxH.jpg)
(http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/GUhuG7cPj6vMoHoM.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/GUhuG7cPj6vMoHoM.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/shMcIfwTOKF6SMJG.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/shMcIfwTOKF6SMJG.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/ccuGiFFaKjjuwIpu.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/ccuGiFFaKjjuwIpu.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/RVqpRJprRY430fzA.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/RVqpRJprRY430fzA.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/1rKA0SctlT1FYVyR.t.jpg) (http://tajtaj.moj-album.com/slike/5774520/1rKA0SctlT1FYVyR.jpg)

Več si jih lahko ogledate --->TUKAJ (http://tajtaj.moj-album.com/album/7126470/?stran=1).

Lp
Tina
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Marec 2007, 09:26:16
Ja, Tina ti pa delaš reklamo.  ;D  To je zdaj že tretjič, da si napisala o našem sprehodu.  ;D 

Kazalo je, da se medvedek in srna (kot ju imenujem jaz), ne bosta ujela, ker srni Flori ni bilo prav, da ji medvedek Taj sili pod rit in je to precej očitno pokazala. Ko je videla, da je čist prijazen kuža, sta se kar lepo igrala.

Škoda, da ni bilo sonca in so fotke zelo temne. Bo drugič bolje, kajne?  ;) 
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Taj na 22 Marec 2007, 09:30:42
Ja, Tina ti pa delaš reklamo.  ;D  To je zdaj že tretjič, da si napisala o našem sprehodu.  ;D 
Moram, moram! ;D :D

Škoda, da ni bilo sonca in so fotke zelo temne. Bo drugič bolje, kajne?  ;) 
Bo boljše - bo! ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 28 Marec 2007, 20:14:24
Urška tale izpit sme mislila. Tukaj trdijo,da ga nima. 

Samo za razjasnitev tele dileme. Dare ima opravljen izpit PPA na navadni lokalni tekmi. Po pravilniku FCI sprejetem novembra 2005, pa je za pridobitev naslova mednarodnega prvaka v lepoti potrebno imeti opravljen izpit na najmanj CACT tekmi (državni ali pa višjega ranga). Citiram iz pravilnika:
"In addition to a) and b), the hunting dog must have passed a hunting test/trial specific to its breed in which the Certificat d'Aptitude au Championnat National de Travail (CACT) is competed for.  The date of the test/trial is not taken into account."
Če pa si sami želite prečitati je pravilnik na temle naslovu:  http://www.fci.be/uploaded_files/international%20Championship_EN.doc

Glede na to, da je to novost in da takšne tekme pri nas do sedaj ni bilo, organizira DLP tekmo 29.9.2007 in tedaj bo lahko Dare opravil še ta pogoj (seveda, če bo Neža to želela). DLP bo pripravil tudi pripravljalni tečaj v septembru (treninge). Več bo pravočasno na naši spletni strani www.pticarji.net

Pa še tole Sežunov memorial je sicer res ena najprestižnejših tekem pri nas, ni pa specifična tekma za setre. Setri in pointri so namenjeni za delo pred strelom in FCI za njih predpisuje drugačne tekme kot za kontinentalne ptičarje.

Lep pozdrav
Alenka in Pika
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: damayanti na 02 April 2007, 11:26:02


Pa še tole Sežunov memorial je sicer res ena najprestižnejših tekem pri nas, ni pa specifična tekma za setre. Setri in pointri so namenjeni za delo pred strelom in FCI za njih predpisuje drugačne tekme kot za kontinentalne ptičarje.

Lep pozdrav
Alenka in Pika

Vse jasno ;)
Bi pa bilo CARSKO, da seter sežuna odnese ;) :D... a ne?
Glede na ostale tekme v tujini( na chasse -tv/ Francozi ) Setri tako lepo aportirajo, od rac, do fazanov- do lisic preko ovir....da se čisto z lahkoto postavijo ob bok kontinentalcem. In jih je prav lepo  videt, da zmorejo še kaj več kot samo preiskavo terena in stojo
 8)
Je pa sigurno več energije treba vložit v setra, da ga do tega pripraviš( vsaj po svojih dveh sodim- ko primerjam Setra - žimavko ) Mogoče mi pa nekega dne celo uspe.Če se bo "naša visokost" seveda udala usodi,...... da more?( čeprav na "sežunu" ziher ne bo udeležen ;D)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 04 April 2007, 16:20:01
Zelo sem vesela, da vam lahko po vseh zapletih predstavim


(http://www.moj-album.com/slike/33468/XFBZQUkqahuapSQH.v.jpg)


Vicary's Firstdancer - ja oziroma Fina


Dete je staro tri mesece, izjemno mehko, puhasto in s tako lepimi uhci, da je videti koker en španjel. Zaenkrat je njegov hobi cufanje starih časopisov in vadba pogledov tipa jaz sem tako bogi pa te nič ne razumem. Sicer je pa to eno tako nežno bitjece, samo za mano raca, se mi tlači v naročje in potem, ko mu uspe, samo malo zagodrnja in zaspi. Pravi princeskoidek je.

Lepo vas pozdravlja irska banda
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Azu na 04 April 2007, 16:21:52
 :-|~
Enega velikega :-* Finu, pa da se kmalu kaj vidimo. ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 04 April 2007, 16:27:11
Opaaaaaaaaa :o Zdaj pa imas tri musketirje :D

Pocohaj Fincka :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 04 April 2007, 16:27:31
Čestitka! Fuinessu pa želim prijetno bivanje v deželi na sončni strani alp  :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 04 April 2007, 16:28:41
Sam zdaj imas se eno tako ime - najprej je bil Grinko biloba, potem Ginka biloba, zdaj pa ze Finko biloba ???
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 04 April 2007, 16:38:22
Ime Fin je nastalo, ker je kuža tako in izjemno FIN, da kaj drugega sploh ne more biti. Za nadalnjo razlago si pa lahko pokukate semle (http://web.ncf.ca/bj333/HomePage.boys.html).

Ugotavljam pa, da imam premalo rok (saj vemo, da je psov vedno ravno prav  ;)). Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rina na 04 April 2007, 16:42:36
Čestitka! :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 04 April 2007, 20:29:33
Čestitamo tudi mi! :D Pa kakšno novo slikco bi če bo čas, saj nam je ta že znana :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 04 April 2007, 21:23:07
Čestitke za novega člana!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: nutella na 04 April 2007, 22:15:54
Ijooooj, pikec luštkan. :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Taj na 04 April 2007, 22:16:40
Agnes čestitke za malega cukerčka! :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: jenny3 na 04 April 2007, 22:39:15
Čestitke tudi od naju :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 05 April 2007, 00:18:35
Čestitke tudi od naju z Asko :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 05 April 2007, 08:46:55
Najprej vsem hvala za čestitke k novi pridobitvi.

Darkobarko se je odločil, da bo živino miceno ignoriral in preziral. Tudim se, da mu vsak dan dokazujem, da je on prvi, najboljši in najlepši. Upam, da bo kmalu razumel, da zdaj, ko je še ena žverca tu, mu kljub vsemu nič ne manjka, raje nasprotno.

Sicer se je pa naš princesek včeraj ok 21 spremenil v pobezljano zverino. Napadel je wc papir, spuščal hude bojne krike, izvajal najbolj dodelane taktike in se nasploh trudil, da bi ga premagal. A glej ga šmenta, ta pujs od papirja je bolj izkušen in bolj pretkan, kot si je mini seterc mislil, zato ga je kljub nečloveškemu trudu malega pesjana premagal s 3 : 0 v setih v rekordno kratkem času. To ni bil boj, bilo je mesarsko klanje.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 05 April 2007, 09:33:21
Agnes čestitkam se pridružujemo tudi jaz im moj Lars. Sem na sosednjem forumu opazila da nekaj omenjaš Stično pa me zanima če si potem na tem koncu doma, se potem lahko kdaj za kak sprehod dogovorimo, midva sva tudi od tam  ;) :D Samo ne vem kak sem vas zgrešila namreč najini pasmi tam nista ravno preveč pogosti  :o :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: simi na 05 April 2007, 09:50:46
Ta mali nežen kuža se je spremenil v pošast >:( >:(

Ne, ne Neža to si ti narobe videla, ti rečem
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 05 April 2007, 18:10:48
Neža, lepo, da si me obvestila, tale forum redko obiščem, ker je bilo bolj tiho..
Iskrene čestitke, si predstavljam to fino ritko.. najbrž ne bi na travi ležal, mora imet dekco, tako, kot naš Ari.. ki je še zelo zdrav in kolikor je straejši, toliko bolj fin - aristokrat pač.. ki mi ne bo nikoli odpustil, da sem pripeljala k hiši dve izjemno hiperaktivni pošasti.. in še mladiče potem.. in nikoli več ne bo tako, kot je bilo (pet let 9.
Sicer bo pa fant avgusta atsr 10 let, samo malo je osivel ( Ruby..) sicer sem pa mislila, da je gluh.. pa sigurno ni.. samo takrat, ko mu ustreza.. vedno bolj seterski, starejši kot je.
Ko ste se pogovarjali o delu, bi pa rada spomnila, da je edini irski seter v Slo, ki je v agilityju prišel in tekmoval v A2. Eden je še bil pred leti, pa ne vem, če je bil v dvojki.. Rex.
Danes je tudi z nami malo treniral in Ruby je bila tako presenečena, da je pozabila gobec zapret.. irec tudi obvlada slalom. in most in palisado.. prilagam fotke
s prave tekme pred leti
danes s treninga - odlična cona
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 05 April 2007, 18:17:34
Še ena, ko je bil užaljen, ne vem zakaj že, letos pozimi.. star 9,5 let
Ampak v resnici bilje izgleda..

pa še z njima, zaradi katerih ni nikoli več miru pri hiši..
lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 06 April 2007, 08:34:38
Neža, čestitke h novi pridobitvi. Zdaj mi je jasno, zakaj ni bilo nič glasu od tebe in pisanja o dogodivščinah tvojih pesjanarjev. Bo pa zdaj toliko več, kajne? No, računamo s tem.  ;)
Napiši kaj več o malemu nadebudnežu. Od kje prihaja, kako se znajde v novem okolju,... Ko bo čas seveda. Prvi mesec je vedno najbolj naporen.

Obstaja kaka možnost, da bi ga videla v živo? In prečohala? 
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: maja01 na 08 April 2007, 10:51:50
Neza, cestitke za pridobitev  ;D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Nati na 12 April 2007, 14:18:45

Neža,

Tudi z moje strani iskrene čeprav pozne čestitke za novega aristokratskega družinskega člana ;D

Malčka Fina sem spoznala na razstavi v Luxemburgu; že v Poloninem naročju je izgledal zelo dostojanstveno. Ima prečudovito glavico, ostalega pa nisem uspela videti.

Lp,
Nati
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 13 April 2007, 08:29:39
Hvala vsem za dobrodošlico mini setrcu. Ja, Nati, cartanje v naročju je Finov najljubši hobi še naprej. Poleg spanja, seveda. Zdaj je miškolin ugotovil, da je prav fino tudi jesti, čeprav nekega navdušenja še ni. Ampak bo že. Sicer je pa to še naprej ena sila nežna in prikupna princeska, ki se me drži kot klop in je hvaležna za vsak cartek in vsako pozornost. Samo še Darka mora prepričati, da ga ima rad in da ne bo njegova histeričnost nič prikrajšana. Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 13 April 2007, 09:35:52
(http://www.moj-album.com/slike/33468/ehWriQAuEgDPlMFQ.jpg)

A jest moram? Fej.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/AHy5oLSyTenLvvN0.v.jpg)

Siiiiiiiiiiromak sam, od malena (by Dark)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 13 April 2007, 14:00:34
Neeeeeesretnik, v bistvu, ne siromak ;)

Pocohaj Finca.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 13 April 2007, 14:48:12
Pa revež je v vsakem primeru, haha.

A mu ni grozno?

(http://www.moj-album.com/slike/33468/Hy_OS_9Y3JgTd0Ep.t.jpg)
(foto: Varja)

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 14 April 2007, 13:25:00
Varja je prijazno poslala še naslednje fotke osvajanja Maribora:

(http://www.moj-album.com/slike/33468/Hy_OS_9Y3JgTd0Ep.v.jpg)

utrujena in zasanjana princeska

(http://www.moj-album.com/slike/33468/Tf9Y2QcEvWlVV69j.v.jpg)

sam v daljavi ...

(http://www.moj-album.com/slike/33468/9S0YAuuZ0BpH6SOx.v.jpg)

Le pazi se, ovčka ljubljanska

(http://www.moj-album.com/slike/33468/sCB8GIvC3qQiBOei.v.jpg)

Maribor : Ljubljana = 1 : 0

(http://www.moj-album.com/slike/33468/7ASqcNCpLCWDJOh8.v.jpg)

Iiiik, ogaba.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 14 April 2007, 15:28:20
Ima mogoče kdo informacije, kako je bilo na izpitih?
lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 16 April 2007, 08:06:11
Kakšnih izpitih? PZP?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 16 April 2007, 10:14:38
Mi smo tudi spoznali tega princeska irskih škratov in se čisto zaljubili vanj :-* :-*  Mali je pravi navihan cuker ki že lepo skrbi da Neži ni nikoli dolgčas ;) Še celo mojemu Larsu je bil malček všeč, čeprav mu je na trenutke deloval malce prehiperaktiven  :o :D (jasno ko je pa moj že gospod v letih  :P :P ampak samo takrat ko se mu to zahoče :D)
Neža ob Finovih vragolijah mi je na pamet padla zgodba ki je govorila o prigodah Toma Sawerya in Huckelbery Fina, navihanca Fina že imamo manjka nam samo še nabriti Tom :D
In kot se rado zgodi sma obe z Nežo pozabili fotoaparate doma, no jaz že filam baterije da naslednjič ne bom imela izgovora zakaj je fotkič ostal doma! ;)
Neža upam da ste se v Rovinju krasno imeli in da se vama je z Darkotom izteklo po vajinih željah ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 17 April 2007, 15:35:02
Bili smo v Rovinju, sunili CAC in postali ch. cro. Bilo je vroče za znoret, moja malenkost je čisto rožnata, Darko pa utrujen od vsega hudega in vročine.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/NtVnonjecH9QGReZ.v.jpg)

Slike iz ringa pa ob priliki. Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 17 April 2007, 17:48:15
Darku in Neži iskrene čestitke za zaslužen CAC in ne ukraden, hehehe!

Gospodična Flora si je zlomila krempelj na petem prstu in zdaj hodi naokoli s povito taco, kot bi prišla s fronte  ::)  Deležna je obilico sočutja in čohanja z vseh strani, česar se prav nič ne brani.  ;)  Še dobro, da je PZP za nama.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 18 April 2007, 09:14:43
Hehe, Flora ima očitno nekaj Darkobarkoidne krvi v sebi (zlomljeni krempeljci press). Saj si bo hitro opomogla.

Ali je Darkov CAC zaslužen ali ne, si pa princeska misli tole:

(http://www.moj-album.com/slike/33468/WxyCHZnyB3ktdACA.v.jpg)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 18 April 2007, 09:31:43
O ti mala barabica  :o >:D :D, čez nekaj časa bo pa k njemu po nasvete hodu :D
Neža tvoj Darkobarko ima pa podobno navado ko moj Larsona izkoristi vse kar se ponuja za udobnejše sedenje in čim manjšo obremenitev ostalih delov :D ;)
Danse popoldne se malo s princesko spomnita na mojga tečkota ker bo revež dobu špiko, ok priznam jaz bom tista ki bo omedlevala Lars me bo pa pobiral :o :D :P :-[
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 26 April 2007, 08:31:47
Tale stran tako sameva kot, da so setri izjemno redka pasma, pa vem, da ni res, ker se jih je lani skotilo kar 37!  ;D  Se bom pa sama malo pohvalila.  :P

S Floro sva včeraj opravili izpit iz poslušnosti + prinašanje in dosegli 93 točk ali 93%. Jupi! Bravo Florca! Tako sva do jeseni zaključili z obveznim delom šolanja in izpitov. Vsakodnevno šolanje se pa seveda nadaljuje.....  ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 26 April 2007, 09:07:27
Neži je za oprostit ker se z malim Finom pobalinom ustaljujeta in stvari postavljata na njihova končna mesta, je pa mali tak cuker, Lars ga prav obožuje. Pa mali (še malo pa bo kmalu tak kot Lars jaz pa mali ;) :o) irski škrat prav obožuje svojo lastnico, še malo se sprašujemo kje je njegova setrska narava ker trenutno je bolj čuvaj in hrabri branitelj kot pa lovec :D :P
Pa vedno si rečem bom fotkala pa mi nikakor ne uspe :D :-[ ;) Mah enostavno ne gre ko je mali v bližini ga je preveč zanimivo opazovati in crkljati, je pa mali ko navita ura :D
Neža tole pa prenesi malemu rdečelasemu pobalinu  :-* :-* :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2007, 10:22:25
Florca hribolazka

Ker je za Floro konec spomladanske šole, dnevi so prekrasni, sva šli lazit malo na Bohinjski konec.

Fotodokumentacija:

pozerska
(http://www.moj-album.com/slika/3477238/daCCdgk_dhbDL6QW.jpg/)

ne morem več
(http://www.moj-album.com/slika/3477238/xy8SRALMuhjzB1qw.jpg/)

podobnost očitna  ;)
(http://www.moj-album.com/slika/3477238/pFsmJvAKf_mqHISA.jpg/)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 30 April 2007, 11:25:31
Florinica slikic se žal n vidi :-\
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2007, 11:44:14
Vem Aska, vem. Urejam. Žal stvar ni v moji moči - namreč, da bi se slikice videle, se moram odjavit iz police moj.album.com, kar mi ne rata (ves čas sporoča napako  >:( ). Napako sem že javila administratorju na strani, pa so očitno vsi na lepšem. 
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 30 April 2007, 12:10:37
Od Florinice:

Ena pozerska
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/daCCdgk_dhbDL6QW.t.jpg)

Ne morem več
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/xy8SRALMuhjzB1qw.t.jpg)

očitna podobnos
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/pFsmJvAKf_mqHISA.jpg)

lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2007, 12:13:52
Glej si jo no, kako ti je pa to ratalo?  ;D Tisočkrat hvala!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 30 April 2007, 12:15:50
Glej si jo no, kako ti je pa to ratalo?  ;D Tisočkrat hvala!

Ona lahko, ker ni prijavljena v tvoj album :P

Lp nina
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 30 April 2007, 12:22:20
Florinica tudi meni moj-album zadnje čase ne odjavi tako kot je treba. Samo, ko grem potem ponovno preverit, vidim, da je vse vredu in lahko potem slikce prilepim na forum. Tole je bilo malce off topic, a vseeno ;). Drugače pa ni za kej :)

Lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 03 Maj 2007, 09:28:36
Rožca med rožcami

Florca je spet hribolazila. V torek sem jo nagnala na Polhograjsko Grmado, včeraj pa je osvojila Golico, danes pa se komaj vleče po stanovanju - jap, tudi psi imajo "musklfibr".  :P  Kdo ji je kriv? Jaz je nisem silila, da je divjala gor in dol, levo desno. Komaj smo se pri koči malo odpočili, je prišla še ena družina s pet let staro irsko setrko Dino s Štajerske in že sta divjali. Krasota za oči! Od daleč sta si bili tako podobni, da smo ju ločili po ovratnicah.  ;D
Ko smo se spustili v dolino, je sledilo obvezno fotografiranje Flore med narcisami. Fotke bodo, ko jih nesem razvit.  ;)  Prisegam na klasičen fotoaparat, ki pa ima žal tudi kako slabo stran.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 03 Maj 2007, 17:11:22
Ja lepo, da je Flora tako uživala :o Komaj čakam na slikce :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 07 Maj 2007, 13:17:40
Včeraj je Fincelj spoznal Ginclja.

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/normal_06-05-07-091.jpg)
Žogica ali Ginny?

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/normal_06-05-07-065.jpg)
Dejmo ga, ovco rdečo

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/06-05-07-031.jpg)
Mam ga!

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/06-05-07-038.jpg)
Zdaj bom pa jaz tebe!

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/normal_06-05-07-006.jpg)
Brani me!

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/06-05-07-033.jpg)
Ni dvoma, midva sva najlepša.

Pa hvala Nadji za slikice, ki so, kot vedno, super.

Lp Neža

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 07 Maj 2007, 13:25:41
Agnes pa kaj ti delaš s Finom pobalinom kmalu ga ne bom prepoznala več, mali je zrasel od kar sem ga nazadnje videla, madoniš oglasta se kej da navmo na koncu od presenečenja na zadnjico padal :D ;)
Pa mali se počasi a vztrajno že dela :-* :-*, drugače pa upam da sta oba OK ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 07 Maj 2007, 13:42:15
Mali finček je res car! Velik je že tako kot Ginny, po kilcah jo pa celo prekaša. Ginny je bila trdno odločena, da Fin ni pes, ampak neposlušno malo tele, ki ga je treba ukrotiti... Sta se pa tudi lepo igrala, ko smo Ginny dopovedali, da so nekateri pesjančki za bolj nežno igro.

Agnes, za prijetno družbo in čohlanje setrcev, sem vedno pripravljena fotkati  :D Nekaj več sličic je v albumu: gincelj in fincelj (http://ginny.pasji.net/gallery/thumbnails.php?album=13)

lp
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 07 Maj 2007, 13:58:32
Fotke so res dobre! Samo Dark manjka... ??? Kam se je pa skril?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 07 Maj 2007, 14:10:02
Ginny so se od groze kar usesa pokonci postavila :o :P
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 07 Maj 2007, 17:14:43
Agnes
umakni seterčka.. stran od avstralcev.. ti povem, da jih totalno zamorijo..se tudi premikati ne upajo..
Naš Ari samo sedi sredi vrta in čaka, da napad mine..tudi premaknit si ne upa

A Ginny je dobila prick ears od samega pašnega nagona...
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 07 Maj 2007, 17:19:44
Ušesa so se dvignila od silnega dirkanja ;D Sem pa umirila Ginny s tem, da sem ji ostro rekla NE, če ga je preveč matrala. Je bilo potem bolje :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 07 Maj 2007, 17:26:37
Ja, kot je že Nadja rekla, je Ginny res najprej pokazala svojo pravo avstralsko naravo in poskušala prepričat mini Finija, naj ne bo seter, ampak pridna ovčka. Ampak je potem treba pohvaliti Nadjo, ker je z vztrajnim in odločnim ne-janjem prepričala pastirskega psa, da je Fini pes in da se mora lepo igrat z njim, tako da potem ni bilo nobenega skakanja v bučo ali grickanja nog. Je bila Ginny res zelo pridna in Fin navdušen nad njo, igra pa normalno umirjena.

Sicer sta se takoj na začetku dogovorila, kdo je šef, pa ni bilo več težav:

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/06-05-07-053.jpg)

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 07 Maj 2007, 23:47:52
Lepe slikce :o
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 09 Maj 2007, 10:42:37
Kdor čaka, dočaka.  ;D  Malo dalj časa je trajalo, ker je bilo treba film razviti, fotke izdelati, poskenirati,....  ::)  Bo treba razmišljati o digitalcu, a kaj ko se tako težko ločim od Canona...

Fotodokumentacija izleta na Golico.  

pasji dami žejni

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/10WBGYm4t4oZTpe3.jpg)


Flora na vrhu Golice

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/m_n2AdaJYY2GJbnR.jpg)


pasji dami Flora in Dina

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/TegMHnsWzW0RydFP.jpg)


Flora med narcisami

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/OEcw5KK1VIK4DogJ.jpg)


po naporni turi....

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/lrEaxQ25kLlyzn6p.jpg)




Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 10 Maj 2007, 00:00:28
Florinica dobr si jo zmatrala :). Drugače pa luštne slikce :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 Maj 2007, 10:14:55
Danes je pri nas prav poseben praznik  ;D  Danes namreč mineva eno leto odkar je k nam prišla Florca in nam ali pa predvsem meni  ;) (mama je še dolgo govorila, kaj nam je tega treba  ::) ) obogatila življenje. Iz male 6 kg štruce je zrasla v prelepo pasjo damo. Kako hitro je minilo leto dni! Bilo je vsega: od trmoglavosti ("Je meni kdo kaj rekel?" "Flora? Kakšna Flora, nikdar slišala.") in destruktivnosti (psica je pač študiozna in je bilo od silnega študija - verjetno za izpit iz poslušnosti - uničit očala, pa "prečitat" Delo, pa dežja tudi ne mara - temu primerno je demolirala dežnike,... ;) ) do prelepih trenutkov v dvoje. Bilo je naporno, pa tudi zelo lepo. Še na mnoga leta!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Bugz na 11 Maj 2007, 10:15:58
Čestitke za 1 leto skupnega bivanja :) Pa še na dolga leta !!!
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 24 Maj 2007, 09:15:40
Da nam kdo ne bi ukradel najbolj hrabrega psa na svetu, smo se doma odločili za protivlomna vrata.  ;D  Flora je bila glavna asistentka. Da bi lahko fejst fanta v miru delala, sem jo peljala na krajši (vročina ubija) sprehod. Prideva medve nazaj in pravi eden od njiju: "O lepotička je prišla:" Ne rabim posebej povedat, da to ni bilo namenjeno meni.  ::) 

Ta vikend imava telesno oceno, bomo videli, kaj bo sodnik menil.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kajcyka na 24 Maj 2007, 09:37:32
haj

florinca še veliko lepih skupnih trenutkov!!

ta vikend prideš v Portorož?če se ne motim imate v soboto, ne?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 24 Maj 2007, 09:52:23
Ojla, Kajcyka. Hvala. Tudi jaz upam, da mi bo Flora delala družbo in veselje še mnogo let.  ;D

S Florco v Portorož ne prideva, v soboto imava telesno oceno. Za vzrejno dovoljenje ocena z razstave ne šteje, potrebna je telesna ocena, ki jo opravi za to usposobljen sodnik. Ne gre za tekmovanje, vsakega psa se oceni individualno in bolj natančno kot na razstavi - višina, zobki, krempeljčki,....   ::)

Drugače pa ja, setri bodo v Portorožu na vrsti v soboto.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kajcyka na 24 Maj 2007, 10:35:49
aa potem bo bla mamica  ::) midve morva pa še mal počakat, je še mal premejhna  ::) veliko sreče!! ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 24 Maj 2007, 10:44:15
aa potem bo bla mamica  ::) midve morva pa še mal počakat, je še mal premejhna  ::) veliko sreče!! ;)

Morda kdaj bo, morda pa tudi ne. Tudi Florca je zdaj še premlada, da bi bila mamica. Ima 14 mesecev pa sploh še ni imela prve gonitve!  :o  Je še vedno otrok ali pa bolje rečeno najstnica.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 25 Maj 2007, 08:19:39
Florinica malce z zamudo :-[, a vseeno vse najboljše tvoji Flori za 1. RD :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 25 Maj 2007, 10:02:09
Aska, prava reč, nismo nič praznovali. Saj ne ve, kdaj ga ima.  ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 28 Maj 2007, 09:10:16
Ta vikend imava telesno oceno, bomo videli, kaj bo sodnik menil.

No, pa je tudi to za nami. Sodnik je Floro ocenil z odlično  ;D  zato vse čestitke Mojci, ker je to že polovica psov iz legla, ki je prejela odlično oceno.

Bilo je kar naporno in vleklo se ko kurja čreva in ko sva s Floro končno prišli na vrsto, je imela vsega že poln kufer in sodniku ni pustila blizu  ???  Potem smo nekako s skupnimi močmi opravili najnujnejše, čeprav sem bila tako jezna, da sem mislila, da jo bom kar s kože dala  >:(  Hvala sodniku za toleranco, sem bila prepričana, da naju bo nekam poslal. Od treh setrov je bila edina, ki je dobila odlično oceno. Ob koncu pa je bila še najlepša iz VII. skupine. Konec dober, vse dobro  ;D 
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 19 Junij 2007, 18:03:47
Domača knjižnica je bogatejša za eno knjigo: Margaret Williams: Irish setter, kjer med drugim piše, je med drugo svetovno vojno bil precejšnji upad velikih pasem, kajti vzreditelji niso imeli sredstev, da bi hranili svoje pse, zato so jih bili pogosto prisiljeni evtanizirati kot, da bi jih gledali stradati.
Pasma je bila vzrejena za celodnevno delo in temu primerno so zelo vzdržljivi, zato potebujejo zelo veliko gibanja in mentalne zaposlitve. Brez tega so lahko precej destruktivni. Zvesti so vsem članom družine, še zlasti pa otrokom. Ne smatra se jih za čuvaje, znajo pa z laježem najaviti tujce. Ne da se jih zlahka prestrašiti, niti niso sovražni ali agresivni do drugih psov, ne glede na pasmo ali velikost. Tako fizično kot mentalno rabijo dolgo časa, da dozorijo, nekateri se še dolgo obnašajo kot mladiči, pravo tako kot, da ne bi želeli odrasti. Zelo so navezani na ljudi in želijo živeti s svoji človeškimi člani družine.
Prvi prevoz mladiče od vzreditelja do novega doma, zna biti za mladiča precej stresen. Iz varnega, toplega okolja v novo, tuje, premikajoče se okolje. To se lahko kaže kot bruhanje, lulanje, cviljenje in celo grizenje. Z ljubeznijo, spodbujanjem bo ta stres zaradi potovanja hitro izginil. Ob prihodu v nov dom je najbolje mladiča pustiti, da sam razišče svoj nov dom (pod našim budnim očesom). Zelo pomembna v prvih tednih življenja je socializacija, kar pa ne pomeni samo spoznavanje drugih psov in ljudi, pač pa tudi druge nove stvari kot npr.: vožnja z avtomobilom, česanje, striženjke krempljev, hoja med množico, zvok televizorja,....
Šolanje psa je doživljenska izkušnja. Mnogi starši priznavajo, da so se veliko o vzgoji otrok naučili, ko so skrbeli za psa. Psi se odzovejo na ljubezen, poštenje, vodenje, ravno tako kot otroci. Postanite dobri skrbniki psa in postali boste tudi dobri starši. Istočasno, ko vi učite psa, tudi pes uči vas. Vse bi naredil za vašo pozornost in hitro se nauči, kaj mora stroriti, da jo dobi.



In tako dalje in tako naprej. Skratka, zelo zanimiva knjiga. Veliko napisanega za mojo psico še kako drži.




Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 19 Junij 2007, 18:09:04
Florinca, jaz sem pa orenk zgrešila tole temo, se zelo opravičujem, sem šele sedaj malo brala vse nazaj. ::)

Tako da najprej pohvalim slikice, pa čestitam za rojstni dan (Florin), pa upam, da se boš dobro namakala na morju, še 1x rit zame pomoči v morje. ;)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 19 Junij 2007, 18:10:29
No, pa je tudi to za nami. Sodnik je Floro ocenil z odlično  ;D  zato vse čestitke Mojci, ker je to že polovica psov iz legla, ki je prejela odlično oceno.

Bilo je kar naporno in vleklo se ko kurja čreva in ko sva s Floro končno prišli na vrsto, je imela vsega že poln kufer in sodniku ni pustila blizu  ???  Potem smo nekako s skupnimi močmi opravili najnujnejše, čeprav sem bila tako jezna, da sem mislila, da jo bom kar s kože dala  >:(  Hvala sodniku za toleranco, sem bila prepričana, da naju bo nekam poslal. Od treh setrov je bila edina, ki je dobila odlično oceno. Ob koncu pa je bila še najlepša iz VII. skupine. Konec dober, vse dobro  ;D 

Čestitke tudi za odlično oceno. Sam da sta našli. :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 19 Junij 2007, 18:18:31
Oj, Malena, opravičilo ni potrebno, tudi jaz spremljam le nekaj tem, ker je vsega veliko preveč. Zadnje čase tale setrska kar malo spi, kot, da se nič ne dogaja.

Hvala za čestitke. S šolanjem še nisva zaključili pa tudi na kako razstavo jo bova še mahnili. Jaz pa jutri na morje, Florca pa doma ostane. Se že veselim, čeprav že zdaj vem, da mi bo hudo brez moje babnce. Je že tako.

Ti ne greš nič na lepše? Mislim dopust.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 19 Junij 2007, 19:06:58
Ja vem da je hudo iti brez tvoje babnce, ji boš prihranila vročino, pa še vesela te bo toliko bolj, ko prideš nazaj.

Boš kaj poslikala morje in sončni zahod? Dej no. :P

Vem kok sta pridni glede šolanja in razstav, samo zdej pa le daj vse na off in UŽIVAJ.

Jaz imam še točno 1 mesec in 3 dni do dopusta. :-\
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 19 Junij 2007, 19:19:09
Tudi jaz sem zadnja dva meseca odštevala tedne, dneve, zdaj pa le še ure do odhoda.  ;D  Saj bo.

Itak, da bom fotografirala. Sem ravno danes kupila filme, v planu imam vzet tudi stojalo, da se bo dalo delat fotke v slabši svetlobi.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 19 Junij 2007, 19:25:33
Fajn potuj pa še 1x UŽIVAJ. :P
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Majchy na 19 Junij 2007, 21:29:11
Ooo uživaj na morju.  ;) To te bo Flora vesela ko boš domov prišla.  :o
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 01 Julij 2007, 20:05:27
STIŠKI MNOGOBOJ
Ravnokar sem vložila prošnjo za priznanje novega kinološkega športa, ki nosi delovni naslov stiški mnogoboj. Za njegovega začetnika štejem mojo najmlajšo irsko šemo, ki je šport ustoličil in ga izpopolnjuje. Ta panoga sestoji iz štirih delov, ki se ocenjujejo posamezno, na koncu pa seštejejo.

1. del - ZALET

Ocenjuje se:
gracilnost gibanja (brez padcev, spotikanj in nepotrebnih ovinkov),
natančnost odriva (padec v vodo pomeni takojšnjo diskvalifikacijo),
skok (nepotrebni gibi in vreščanje pomenijo odbitek vseh točk)
pristanek (zaželjen je istočasni pristanek glave in nog)

2. del - TAUHANJE
Ocenjuje se:
globina tauhanja
čas tauhanja (zaželjeno je, da pes diha; če ne, ga lahko vodnik na to spomni -kar je edino dovoljeno posredovanje vodnika)
prihod na suho

3. del - TEK

Ocenjuje se:
hitrost teka
splošni vtis
število, natančna izvedba in hitrost izvedbe ovinkov

4. del - zaključek

Poznamo dva zaključka: salto mortale in 'čelna' vodniku, zaključek se mora prej napovedati.

salto mortale
splošni vtis
natančnost izvedbe
zaželjeno je, če rit odnese direktno čez bučo

'čelna' vodniku
splošni vtis
natančnost izvedbe (zaželjeno je, če zadane nos, pri čemer so dovoljenje različice zlom ali kri; dovoljeno je, da zadane oči - zaželjene čim lepše šljive, in čeljust - čim bolj pregriznjena ustnica, vendar se tu odšteje nekaj točk)

Ker je šema izjemno natančno izvedla drugo različico zaključka, je onesposobil fotografinjo in vodnico, zato bo fotoreportaža morala počakati na drugo priožnost.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 04 Julij 2007, 22:07:50
Minimalac - fizik

Usede se na sredo sobe in študira. Praska s tačko po tleh, godrnja in momlja. Gleda proti meni, mrmra, maha s taco, vizira, razmišlja, da se kar kadi izpod uh. Potem izvede skok proti mojemu naročju, a mu seveda ne uspe. Očitno je imel račun prevelik ostanek. Seveda se zgovarja, da mu kalkulator ne dela. Bo že.

Lp Neža
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 05 Julij 2007, 18:48:44
Vse lepe stvari enkrat minejo: tudi moje kolesarjenje, hribolazenje in namakanje v morju.  :(

Flori ni bilo nič hudega, malo se je celo zredila. Sprva me je bila strašno vesela, potem pa je malo užaljeno faco delala in se je hodila cartat h pasji varuški (beri mami). Zdaj sva spet kolegici. Ji ni pa nič všeč, ker sem glavnik v roke vzela ima malo reda zahtevala. Da se ve kdo je šef pri hiši. Niti ni tako razpuščena kot sem se bala, da bo. Malo jo treba spomnit in uboga, kot je treba. In seveda hodi za mano kot senca.


Malena3, zdaj je pa tudi že tvoj dopust bliže, a ne?
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 08 Julij 2007, 22:20:38
Živjo Flori, evo, sem prov danes pomislila nate, da zdej 1x se boš pa ja morala že vrniti iz morja.
Malo povej kako je bilo, pa sigurno imaš kako slikico za nas? :P

WELCOME BACK!

p.s. ja, moj dopust je že malo bližje.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 27 Julij 2007, 08:39:06
Dragi moji setraši, kje se skrivate? Ste vsi po dopustih? Dajmo kaj napisat, tale tema tako sameva, kot, da sem jaz edina v Sloveniji, ki ima setra!  ::) 

Agnes, kako kaj princeska? Zdaj je najbrž že precej zrastel? Koliko je zdaj že star? A bomo deležni kake fotke? Pretty please.

Mojca, kako kaj Fiona in ne nazadnje tudi Filip? A pridete v Trbovlje? Medve sva že dobili potrdilo.  ;D  Bi bilo fino, da se vidimo, k je tako ena lušna razstavca. Morda bi se prijavili še kot vzrejna skupina, kaj misliš? Kaj pa na tekmo iz PPA pridete?


Malena3, vse fotke so žal že prilepljene v albumu (klasičnem). Se nisem prav čas spomnila, da bi kako poskenirala....  :-[
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 31 Julij 2007, 15:53:05
Hej Kristina, mislim, da so res vsi na dopustih. Tudi midve s Piko ta mesec bolj zehava. V Trbovlje pa verjetno prideva. Joj moram pogledat, če nisem že zamudila roka prijave. Se vidimo.

Lep pozdrav
Alenka in Pika
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: maya na 04 Avgust 2007, 10:50:59
Oj!

No pa, da dam nekaj fotk setrčka iz Belgije.. ime mu je Kamil(e). Nevem kko se napiše..

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 05 Avgust 2007, 17:22:04
Maya, tako poceni je pa ne boš odnesla.  ;)

Malo več o setrčku, prosim. Kje, kdaj, čigav, vse hočem vedet.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kazak na 05 Avgust 2007, 19:09:14
Prelepi irski seteri na  web sajtu odg. Red Irish Dream http://www.geocities.com/redirishdream (http://www.geocities.com/redirishdream)  8)

(http://www.geocities.com/redirishdream/slikaindex_Medoc_Skali.jpg)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 12 Avgust 2007, 17:02:11
Ari vse najboljše za 10. rojstni dan 4.8.2007
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 16 Avgust 2007, 09:17:24
Vse naj naj Ari! :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 16 Avgust 2007, 10:31:10
Ari vse najboljše :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 21 Avgust 2007, 09:28:41
FLORA ŠEPA

Flora je tik pred razstavo in drugimi pomembnimi dogodki, ki naju čakajo v jeseni, začela šepat.  :(  Gre za krempelj na petem prstu na desni sprednji taci. Spomladi ga je nekje zataknila in odlomila pri korenu. Sva šli na veterino, da so ji ga dol potegili, povili taco in kazalo je, da je vse v redu. No, zdaj pa ta nesrečni prst liže in noče stopit na taco. Drugače je igriva in ješča (no ja, vsaka stvar je za nekaj dobra - jo bom vsaj malo poredila  ;) ). Včasih malo pozabi na taco (sploh, če na sprehodu sreča prijateljico Ajo), ampak če pa rečem "daj, bom pogledala tačko" pa takoj rata najbolj ubogi pes na svetu.  ::)  Nič se ne pritožuje čez dodatno mero cartanja. Jo pa skušam im manj pomilovat, ker potem takoj začne bolj šepat in sploh in oh pokazat kako je ona uboga.  ::)

Danes greva na veterino pokazat to nesrečno taco. Držite pesti, da ni nič hujšega.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 21 Avgust 2007, 09:47:13
O Flori, midva res drživa tačke, da je vse ok in da se ji lepo celi.
Poročajta.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 21 Avgust 2007, 09:56:51
Tudi mi držimo pesti da ni nič hujšega tole je pa za Floro  :-* :-*, drugače pa vidim da imaš tudi ti doma eno igralsko zvezdo  :D Kako nam je vse to dobro znano ::) :D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 21 Avgust 2007, 10:08:52
O, hvala. Bom poročala.

Ja, Satin, kadar berem tvoje štorije, se pogosto nasmejim, ker je tudi moja ena huda igralka. Pa saj je že Taj napisala, da je z njenim zelo podobno. Očitno so vsi igralci, kadar jim prav pride.  ;D

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 21 Avgust 2007, 10:56:58
Ja so res vsi eni eni veliki igralci, jaz za mojega resno razmišljam da ga posnamem in ga potem pošljem za v boj za oskarje, ma si ga resnično zasluži  :D >:D Kaj čem k mam pa naravni talent doma, mal je pa še po gazdarci pa ni niti čudno če se potem malce dajeva kdo bo koga :D ::) Dve k trmi nagnjeni glavi :o :D >:D
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Avgust 2007, 08:13:30
Z veseljem sporočam, da s Florino taco ni tako hudo, kot sem mislila.  ;D 

Eden izmed prstov (ampak ne peti, kot sem jaz mislila) je malo otekel. Najbrž si ga je kje poškodovala, ko sva bili v Kr. gori. Dobili sva ene tablete in baje naj bi bilo vsak dan bolje, če izboljšave ne bi bilo, morava ponovno na veterino - na slikanje, da ugotovimo ali je kaj drugega. S Floro je bilo že včeraj bolje, danes pa še malo bolje, zato juhej! Verjetno (upam) bo do nedelje že čist dobro in prideva na razstavo.

Hvala za držanje pesti & tačk.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Jean na 22 Avgust 2007, 08:26:50
Super! Torej se bomo videli na frisbi seminarju, upam.  :)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Avgust 2007, 08:30:02
Yes, yes! Frisbi seminar. Komaj čakam.  ;D  Imam rezerviran termin.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kajcyka na 22 Avgust 2007, 09:21:23
Me veseli, da je z Floro bolje!!  Bebi ji pošilja  :-*
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Avgust 2007, 10:38:01
Hvala Kaycyka. Flora vrača  :-*

Zoe je bila tako prijazna, da mi je presnela DVD na temo frisbi (hvala Zoe  :) ), pa sva šli s Floro malo na njen konec, da bi združili koristno s prijetnim. Medve z Zoe bi kako rekli, Flora in Ginny pa bi se spoznali in igrali. No, moja dama je na njej neznanem terenu precej zadržana tako, da se je bolj zase držala. Igranja je bilo zato bolj malo, pa je kljub temu ratalo nekaj fotk.


Flora & Ginny pozirata
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/pD2akYK58ed0u_DR.v.jpg)

kdo bo koga
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/p2xAoWTHMNgnUU6Y.v.jpg)

Kaj pa mam jaz? A mam žogico?
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/JOxF6YK0WB_HWP8B.v.jpg)

Flora nosi žogico
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/TpWMKPBnCNgsIPCC.v.jpg)


Slik je še nekaj, ampak se mi ni dalo vseh skenirat. Skeniranje je tudi razlog, da niso najboljše kakovosti. V originalu so boljše.

Ninci hvala! Ti že veš zakaj.




Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 22 Avgust 2007, 11:04:34
No, sem tudi jaz vesela, da z lepotičko ni hujšega in ji pošiljam en koš  :-*.

Kdaj pa prideta v moj konec? :P
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Avgust 2007, 11:11:02
Kdaj pa prideta v moj konec? :P

Ja, ne bi bilo slabo.  ;D Po fotografijah in opisu vidim, da je na tvojem koncu zelo lepo, da lepotca Kala sploh ne omenjam. Si bom vzela kak vikend čas pa se bova zmenil. Boš takrat dala Flori kak  :-*  ampak potem obstaja nevarnost, da se je ne rešiš.  ;)  Po njenem so ljudje na svetu samo zato, da jo čohajo.  ::)

Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 22 Avgust 2007, 11:24:58
Ja, bomo šli nekam, kjer bo lepo za preživeti dan.
Čohanje mam pa rada, mogoče bo ravno obratno, in se me Flori ne bo znebila. ;D
Da nadoknadim pri dnevih, ko se Kal ravno noče crkljati. ::)
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 22 Avgust 2007, 12:04:54
Ojla,

a sta že kaj vadili frizbi po DVD-ju?

Slikce so pa lušne :D Una mi je všeč, ko Flora "napada" Ginny. Vsaj enkrat je obrnjena situacija, ker drugače ona takole skače v vrat ;D :P
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Avgust 2007, 12:25:07
Ojla Zoe.

DVD sem si že ogledala, ampak frisbija še nimam tako, da zaenkrat še nisva nič vadili.

Hvala za kompliment, ampak obe dobro veva, da bi bile tvoje neprimerno boljše. Imam tudi take, kjer Ginny "lasa" Floro, ampak žal so bolj ko ne en rdeče pisan zmazek.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 22 Avgust 2007, 13:09:23
No ja, z bratovim fotoapratom mogoče že, z mojim pa zelo težko ;D

Držim pesti, da bo Florca spet normalno skakljala naokoli do razstave.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 30 Avgust 2007, 08:43:45
Naš 10-letni  irski seter Ari, ki je pred leti tekmoval v agilityju (v A2/J2) bo s svojo lastnico Tino  ponovno štartal v veteranih v soboto na KD Ljubljana.
lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 30 Avgust 2007, 09:01:49
Jeeeeeeee :D  :o
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 30 Avgust 2007, 09:19:41
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!  :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 30 Avgust 2007, 09:29:48
Hvala za tole navdušenje.... iz avstralskih krogov.????!!!!

Ampak močno upam, da ga ne "prime " seterska trma - v tem primeru se postavi pred oviro in ne gre nikamor.. nekaj časa ( da poteče čas ).
Držimo pesti..
lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: 5rca na 30 Avgust 2007, 09:30:53
Hvala za tole navdušenje.... iz avstralskih krogov.????!!!!

Ampak močno upam, da ga ne "prime " seterska trma - v tem primeru se postavi pred oviro in ne gre nikamor.. nekaj časa ( da poteče čas ).
Držimo pesti..
lp

Če ga prime trma, ga pa prime. Glavno, da gresta.  ;D :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 30 Avgust 2007, 10:43:33
Bolj iz krogov tistih, ki imamo radi Arija ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 Avgust 2007, 12:14:43
No lepo, da bo seter delal konkurenco vsem tistim BCjem.  ::)   ;D

Setrska trma je pa že kar pregovorna, z njo je treba kadarkoli računat.  ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 30 Avgust 2007, 14:30:59
Florinca, ne bo šlo, ne more konkurirati. Smo se pa z njim in ob njem veliko naučili o agilityju. To je bilo pred 8 leti, ko je začel.
In trma nas spremlja 10 let..
Amapk vseeno se da tudi s setrom..
Sem kar malo nostalgična ob tem.
LP
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 30 Avgust 2007, 15:09:13
Ja, takole je s tole irsko trmo. Je najboljši izgovor za to, da naša šema irska nič ne zna. Je pač trmast, se ga sploh nič ne da naučiti. Beži? Seveda, to jim je v naravi. Tudi sama sem verjela tem bučkam in  sem dala šolo skozi z eno tako zgago, pa sem si prisegla, da mene noben seter več ne bo vozil naokrog, ampak bom jaz njega. Trma mi ni predstavljala več izgovora, ampak izziv. Ko mi seter zatrmari, se najprej vprašam, kaj sem naredila do sedaj in kako ga še lahko prepričam, da bo ubogal. Na enoličen način seter ne bo nikoli ubogal. Prej ali slej nam bo pokazal sredinčka in šel po svoje. Zato je treba iskati vedno nove načine, nove poti in nove trike, da rdeče spake prepričamo, da delajo tisto, kar mi od njih želimo. Možnosti je ogromno in še več. Nikoli pa obupat in se vdat.

Martina je lepo povedala, da se s setrom da delati vse, ampak res čisto vse, kar se da delati z ostalimi. V agilityju morda res ne bojo svetovni prvaki, a naj to ne bo ovira za to, da se ne bi še naprej imeli z njim na treningih lepo in da tudi on ne bi v ovirah užival tako kot ostali kosmatinci.

Uživajte še naprej, Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 30 Avgust 2007, 16:25:57
Neža, imaš popolnoma prav.
In ker itak ne računamo, da bomo svetovni prvaki, lahko uživamo tudi v agilityju..čeprav nas včasih malo jezi.. je pa res užaljen.. če me iz službe ni bilo pravi čas domov ( verjetno ima uro v glavi ) me ni niti pogledal, oz. je samo držal glavo stran in malo škilil, če sem opazila, da me ne gleda..
Zdaj, ko je že v letih pa dela vse mogoče neumnosti: danes sem šla v trgovino in so vsi ostali doma ( kar se zgodi redkokdaj , ker je deževalo.. Ko sem prišla domov, je medtem  Ari odprl vrata od vseh sob v hiši in odprl še omere in zmetal ven perilo in obleko..
Tudi prepleza 130 cm ograjo in gre.. včasihmu ne bi prisodil, da zmore..
No vsaka pasma ima kaj sojega.. ampak jih imamo radi
PS.. si domišljam, da imajo tudi oni mene radi z vsemi mojimi napakami vred.
Lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 30 Avgust 2007, 16:28:03
Aja, naj povem, da je Arija začela učiti  agility Tina, ko je imela 12 let.. otrok torej
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 31 Avgust 2007, 08:16:05
Moja ne toliko, da je trmasta, kot je ihtava. Če ji kaj ni prav, bo to definitivno pokazala na najbolj destruktiven način.

Enkrat sem brisala po tleh in sem jo zaprla v dnevno sobo, da se mi ne bi motala pod nogami. Pa se je postavila pred vrata, ki mejijo med kuhinjo in dnevno in sitnarila. Seveda, ni ji bilo prav, da sem jo zaprla. "Flora, počakaj, saj bom prec." Pa je še kar sitnarla. Ko sem končno odprla vrata, da bi jo spustila ven, je zlezla na mizo, dosegla ene knjige in že veselo demolirala.  >:(  In to s tako ihto! Ko kak mali otrok pri petih letih, ki se vrže po tleh, ker ni po njegovo.  ::) 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 07 September 2007, 09:45:44
Danes popoldan jo s Florco mahneva v meni najljubši kotiček Slovenije - v Belo krajino.  ;D

Imeli bova vikend delavnico za ptičarje britanskih otokov (setri in poentri). Pripravljali se bomo na tekmo iz PPA (državna poljska prezkušnja za ptičarje brtanskih otokov), ki bo konec tega meseca. Vadili bomo predvsem to v čemer sva s Floro šibki in sicer stojo na divjad. Vreme bo, družba ravno tako, zato komaj čakam.  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 07 September 2007, 09:51:54
O Flori, a kar tako se bosta potepale-frajle.
Bi šla kar z vama če bi mela čas. :-[

Pa ne pozabi vzeti s seboj fotoaparat, da malo poslikaš in UŽIVAJTA. :P
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 07 September 2007, 09:55:41
Mislim, da bomo imeli s sabo uradnega fotografa.  ;D  Ko bomo delali, ni časa fotografirat. S psom moraš sodelovat, ga usmerjat.

Morda bom naredila kako fotko, ko bomo prosti. Meni so strašno všeč breze, pa reka Kolpa. Sploh pokrajina in ljudje. Pač moja mama izhaja iz Bele krajine.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: malena3 na 07 September 2007, 09:57:31
Ja, med delom pa res ne slikati no...sem mislila da postavi Flori pod kako brezo ko bosta imeli free time. :)

Potem greš velikokrat tja?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Majchy na 07 September 2007, 09:58:59
Florinca, uživajta v dobri družbi in fajn vadita. ;)  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 07 September 2007, 10:04:28
Ja, med delom pa res ne slikati no...sem mislila da postavi Flori pod kako brezo ko bosta imeli free time. :)

Potem greš velikokrat tja?

Flora pod brezo. Ni slaba ideja.  ;D
Odkar mi je babica umrla veliko manj. Ko sem bila otrok, sem pa vse poletne počitnice preživela na kmetih.

Hvala Majchy, ziher se bomo imeli fajn, čeprav nisem napisala, da moramo biti v soboto že ob 6ih zjutraj na zbirnem mestu. Rajši ne pomislim, kdaj bo treba vstajat.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 07 September 2007, 10:10:29
Florinca z Larsem navijama za vaju, drugače pa tudi ene polovica mojih korenin izvira iz Bele krajine - ati. S kerga konca prihajate, mi imamo nekaj malega malodane čisto ob Kolpi ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 07 September 2007, 10:19:47
V bistvu je mama iz ene male vasice (30 prebivalcev) pod Gorjanci. Po njeni strani je žlahte še v Semiču in Metliki in okoliških vaseh.

Satin, je tudi tebi Bela krajina všeč?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 07 September 2007, 10:24:31
Ja, čeprav nisem bila velikokrat tam, moj oče pa prihaja malček ven iz Vinice ;) Se mi je pa vseeno zelo priljubila, veliko zaslug zato ima tudi oče ko mi jo je opisoval ;) Imam pa tudi kar nekaj kolegic katerih korenine izhajajo iz tam.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 07 September 2007, 10:42:36
Uživaj v pripravah Flora  :)
Moram priznat, da teme nisem prej nikoli odprla, sem jo pa zdaj zato celo z veseljem prebrala. Med brskanjem po fotografijah mojega otroštva sem namreč naletela na slikico mojega bratca s Pu-jem. Tako je bilo ime seterčku, ki je živel v našem bloku v ljubljanskih Kozezah cca 20 let nazaj. V spominu ga imam kot zelo prijaznega, mečkabilnega in igrivega pesjana.
Neža: si že kdaj pomislila, da bi napisala knjigo v stilu pasjega "dnevnika"? Bi bila med prvimi v vrsti za nakup :)
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 07 September 2007, 10:51:26
Med brskanjem po fotografijah mojega otroštva sem namreč naletela na slikico mojega bratca s Pu-jem. Tako je bilo ime seterčku, ki je živel v našem bloku v ljubljanskih Kozezah cca 20 let nazaj. V spominu ga imam kot zelo prijaznega, mečkabilnega in igrivega pesjana. lp
T.

Potem bi ti bila moja Flora všeč, ker je nekaj takega, kar si napisala za Puja.  ;D  Predvsem mečkabilna. Kok dober izraz.  :D  Jaz bi morda spremenila v mačkabilna, ker je ena mačka v pasjem kožuhu.


Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 07 September 2007, 10:54:59
Pu je bil iz vzreje Alenke Pokorn in oče našega Lopa. Če lahko, skeniraj sliko in jo daj na forum. Bi bila vesela. Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 07 September 2007, 10:56:38
No evo žlahta :). Bom skenirala, veš da.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 23 September 2007, 00:41:08
Ojla. Sem nova tukaj.
Velika in dolgoletna ljubiteljica (najlepših kužkov na svetu) rdečih setrov.
Imela sem 14 let neubogljivega rdečega lepotca.
Jao trma moja....naj počiva v miru.

Zdaj imam pa prvič "punčko".  RUBY. Stara je 7 mesecv.
Ker so to svojeglave duše, pesniki...sem se odločila za šolanje od malih nog.
Prvo sva dale skoz Simončičevo Malo šolo.
Sedaj pa sva v "Ptičarski" pasji šoli.
Sem presenečena nad uspehom...in veselo ugotavljam, da le niso tako zelo svojeglavi kot jim pripisujejo.

Ker sem klepetava sem najprej napisla tole.
Zdaj pa grem brat vaše poste za nazaj. :P
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 25 September 2007, 09:43:17
Dobrodošla Aslan.

Me veseli, da si klepetava, take mamo radi.  ;D  Še rajši bi pa kako fotko in/ali prigodo o tvoji princeski.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 25 September 2007, 12:41:21
Aslan, dobrodošla. Seveda nestrpno pričakujemo predstavitev tvoje frajlice.

Teckaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, a si kaj mislila na nas?

Florinca, kako je bilo na pripravah? Cakamo na porocilo :).

Lp Neza
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 25 September 2007, 16:58:08
Tecka misli, samo kaj ko skener ne. Revež je izdihnil. Če ga imaš ti se lahko dobiva... druga možnost je pa počakati, da se kolegica vrne iz dopusta (v petek) in skeniram pri njej ;)
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 26 September 2007, 08:49:20
Poročilo z vikend delavnice v Beli krajini

Kot že veste, smo setraši imeli od 7. do 9. septembra v Beli krajini priprave na PPA. Utrjevali smo način iskanja in stojo na divjad. Prijavljenih je bilo šest psov, delali smo v dveh skupinah po tri. Bilo je zelo lušno. Zgodaj smo vstajali, lazli po visoki travi, bili mokri do riti, ampak vseeno je bilo prima.  ;D  Delali smo zgodaj zjutraj in pozno popoldan, vmes pa je bilo prosto po prešernu. Belokrajnci so se izkazali kot zelo gostoljubni ljudje in če boste kdaj hodili po teh koncih, vam svetujem gostišče Veselič v Podzemju. Oddajajo sobe, kjer so psi več kot dobrodošli. Prvo noč je Flora nekaj šetala po sobi, drugo je že spala kot ubita.  :D   ;)  Potem je pa rabila še dva dni, da je prišla k sebi, meni bi pa v ponedeljek tudi zelo prav prišel dopust.  ;)

Bomo videli, če smo se kaj naučili, kajti v soboto je že tekma (držite pesti). Če ne bo uspešno, gremo drugo leto spet na delavnico.  :D

Pa še slikce:


iskanje......

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/nxkomoi1IB2VajVV.v.jpg)


obvezna oprema  8)

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/FXsgUP1smV_Lz_JD.v.jpg)


vsi mi

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/Lm4XV8l7AqUFNOyq.v.jpg)


Florca

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/xlsGTTW9fbgirGbD.v.jpg)


medve

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/6E1CnTGgrnJq9GoC.v.jpg)


Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 26 September 2007, 08:51:11
Tale fotka od Cube je pa  :o :D :D :D Prav pašejo ji ;D

Lp nina
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 26 September 2007, 09:22:47
AAAAh irski seter pri iskanju v visoki travi... ni lepšega pogleda..

Sploh je najlepše gledati vsako pasmo pri delu, za katerega je bila ustvarjena

Veliko uspeha, Florinca.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 26 September 2007, 09:56:18
Jap Cuba je bila strašno potrpežljiva, da smo jo lahko takole fotkali.  ;D

Martina.o se ne bi mogla bolj strinjati. O setru v visoki travi sem sanjala leta predno sem dobila Floro. Te sanje so se zdaj uresničile!  ;D

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 27 September 2007, 18:23:49
Tecka misli, samo kaj ko skener ne. Revež je izdihnil. Če ga imaš ti se lahko dobiva... druga možnost je pa počakati, da se kolegica vrne iz dopusta (v petek) in skeniram pri njej ;)
lp T.

Pridna, Tecka. Agnes je pa kmet za sodobno tehniko (internet je visek njenih zmoznosti), zato bo Tecka tako prijazna in skenirala slikico pri kolegici, kenedele?

Jaaaaaaaa, seter, ko isce, je res nekaj najlepsega. Preden sva sla z Darkom v solo, je bil pepe, jaz pa se vecji. Ampak nikoli ne bom pozabila njegove face, ko mu je instruktor pod surlo podvalil fazanko. V hipu mu je postalo jasno, za kaj je na svetu. Vprasaj nad buco se je razblinil, usta so se razlegla v nasmeh, v ozadju je pa odmevalo: Aleluja.

Lp Neza
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 27 September 2007, 19:17:56
Naža, jaz sem to počela z Arijem v Vodicah in na Brezovici.. ista faca..da ne govorim o mojih estetskih užitkih ob pogledu na tega aristokrata...
Psi bi res morali delati tisto, za kar so bili narejeni..

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 30 September 2007, 22:28:16
Florinca...joj kako božanska fotka tvoje lepotičke.
Zame je seter najlepše bitje na Zemlji...čist me očara..kraljevska , ponosna drža,,,barva..
Tam k sta pa skupaj: men se zdi, da sva se videle na prvem sestanku...
prijavila sem se na ptičarji.net v šolo za za VP1...letos...

Pripenjam slikco moje Ruby...
Hja me "rdečeperka" uboga danes. Učitelj je predlagal "futranje z roke"...da za vsak grižljaj kaj naredi pametnega.
Po dveh dneh...stavkanja...je le začela sodelovati.
seveda se mi je smilila (lačna) in sem jo vso precmokala pa prečohljala v zameno.
Ampak zdej pa SODELUJE MOJA BEJBA!!!
K sem slišala kako zgleda VP1 se mi je zdelo znanstvena fantastika, da bo ona brz vrvice..sedela, ležala pa še stala in me tam čakala..
Ampak mam še 4 tedne...vaja dela mojstra.

Imate kej izkušenj s tem??

Pasji pozdravček,
Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: CowTarina na 30 September 2007, 23:10:44
Kristina, hvala za fotko naše coprnice. Se pripravlja na vesoljni potop  :D

Tale fotka od Cube je pa  :o :D :D :D Prav pašejo ji ;D

Lp nina

Ja nina, res ji pašejo, samo se ne strinja več s tem, so taki škornji "baje" že iz mode. Mogoče bi zdaj rajši motoristične :D, bo treba probat.


Aslan, čestitke za novega člana in veliko uspehov pri šolanju.
Samo eno opozorilce - fotka, ki si jo prilepila je "sneta" iz strani z zaščiteno vsebino. Drugič dodaj link, pa bo vse ok, predvsem pa ne modificiraj avtorske fotke (en malček fotke je odrezane, predvsem tisti del z zaščitnim znakom ;)). Hvala!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 01 Oktober 2007, 09:03:33
Poročilo o tekmi PPA.

Tekma je za nami in žal sva bili neuspešni.  :(  Vse ocenjevalne discipline (nos, hitrost in vzdržljivost, način iskanja, drža glave) so bile odlične (naju je kar nekaj gledalcev, med njimi tudi sodniki, zelo pohvalilo), razen stoje. Da pa je tekma uspešna, morajo biti vse discipline pozitivno ocenjene. Malo mi je v tolažbo, da je bil od osmih psov, uspešen samo eden!  :o  Kaj čmo psi so še mladi in zato neizpiljneni. Bo pa drugo leto bolje. Drugače je bila organizacija zelo v redu, sodniki korektni, vreme pa čist pomladansko.  ::)  Megla in malo dežja, malo sončka pa spet dež. Flora me je presenetila z svojo močno voljo po delu (iskanju)  ;D  ter razjezila, ker se je povaljala po crknjeni ribi!  >:(  Sred polja ena crknjena riba in od vseh psov se je ravno Flora morala povaljat po njej! Avto mi je smrdel kot v ribarnici.  ::)  Floro sem po končani tekmi skopala, ji dala jest, pol je pa kar dol padla.  :D


Aslan, res sva se srečali na uvodnem predavanju h tečaju VP1.  ;)
Prvo reč, ki se je moraš naučit ali pa spremenit v glavi je, da se ti psička ne smili. Ti se njej zagotovo ne.  ;)  Drugače te bo okrog prenašala, da bo groza. Hrana zna bti dober motivator in seveda neopustljivost v smislu "uboga moja revca",ker če češ bit alfa v tem odnosu ima da dela, ker si ti tako rekla.  ;D  Hmmm. Vaja res dela mojstra. Parkrat na dan po par minut in bosta blestele.

Cowtarina, a Cuba bi pa motoristične škornje?  ;D  A motor že imata?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: CowTarina na 01 Oktober 2007, 10:10:48
Florinca, vseeno vse čestitke za udeležbo na krstni državni tekmi PPA. Flora vsaj ve, kaj mora delat. Škoda, ker ni "plonkala" stoje od tistega ki je opravil. Jo je pa res lepo videt kako kot puščica leti po polju in neznansko uživa v svojem delu. Crknjena riba je bila pa nadomestek pokala. Flora si je pač sama vzela nagrado  :o

Eh, Cuba bi motoristične škornje samo zaradi "stila". Pa še kakšno usnjeno jakno.... Midva na žalost ali pa srečo nimava motorja, če ne upoštevaš najinega skuterja, ki mu ne moreš reči motor. Na skuterju bi bila pa res smešna s škornji. :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 02 Oktober 2007, 20:55:01
Da hitro zaženejo paniko in čustveno odreagirajo kao vem...
Ampak Ruby me še vedno preseneti.

Danes sva šle na dolg sprehod po Podutiku..kosmata rdečelaska na nekaj stopi in TAKOj šepat..skakat po 3 nogah...
po 10 metrih pa se uleže na rob cestišča na bok, nogo dvigne v luft in cvili k jesihar. :'( :o
Jest pa brez gsm!!! Pa z enim otročičkom na dveh nogah.
Kaj naj naredim??
Uštopam prvi avto k je bil tam in prosim za prevoz do doma. :-[
Ljudje so res dobrosrčni. Hvaležna sem bla možakarju ful.
Hja doma je damica že stopila na nogo, ampak s eje tresla k šiba na vodi in ful hitr dihala.
Ok..gremo k Zaninoviču.
K sem prišla tja je bla že žurersko razpoložena. :-[

Kar se šolanja tiče pa se hraniva samo še iz roke in za vsako ped briketov kaj "pametnega" naredi. >:D
Brez usmiljenja...sem kr "kao stroga"...
Jupi...se mi tok fajn zdi...da končno nekaj deluje.
Vsaj doma je znanje zadovoljivo...zunaj ji itak razni vonji od vsepovsod pamet zmešajo.
Pa želod na vadbišču je glavna zabava v času našega pouka.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 03 Oktober 2007, 08:11:20
Aslan, kaj pa je bilo s tačko? Nič nisi napisala..... Upam, da nič hujšega. Je pa tako s temi igralci, da če ti zaženeš paniko, jo oni še bolj. Vsa svoja čustva hote ali nehote prenašaš na njih. Zato je v vsakem primeru bolje, da si čim bolj mirna ali pa da se obnašaš kot da ni nič (sploh, če vidiš, da suflira).

Od kod pa je tvoja lepotička? Po mojih informacijah letos še ni bilo rodovniškega legla irskih setrov v Sloveniji.

Pa še kako fotko lepo prosim.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 03 Oktober 2007, 10:00:38
S tačko nič resnega (samo panika pasja) - oteklinca je zbledela še preden smo prišli nazaj domov.
Ma veš jaz nisem paničar, ampak je tko presunljivo cvilila k da je nekaj hudo bolečega.
In sem se na cesti počutla čist nemočno..pa daleč od doma...pa še brez gsm.
Veterinar mi jo je tam pogledal tko "mimo uradnega"...

Ruby = Gemstone Trawricka iz Belgije, vzrediteljica Frances McKimm
(po domače: dragulj Rubin)
Veza z njo mi je bila Alenka Pokorn.
Njena mamica je Liza...očka pa Magic. Neki plemenitega uglavnem. :-\

Fotke njene mladosti pa so tukaj:
http://www.trawrickairishsetters.be/index.php?id=233

Sama pa tko mal fotkam....k ni cajta.
Ampak se bom poboljšala. :)

Aja najina prva in edina razstava:
http://www.trawrickairishsetters.be/index.php?id=270

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 03 Oktober 2007, 11:33:07
Vedeti moramo, da so setri izjemno občutljivi psi z izjemno visoko stopnjo empatije. Kako se lahko to kaže? Če je nam hudo, smo nervozni, žalostni ..., so psi apatični, ne jejo, se ne igrajo, poznam pa primer tudi driske in šepanja. So pa tudi izjemni igralci, ki nas imajo izjemno dobro naštudirane. Zato taka nenadna šepanja niso sama po sebi nekaj hudega. Pesjanka dobro ve, da bo vodnica skočila v luft in se ji posvečala bolj, kot bi se ji sicer. In namen je dosežen: svet se vrti okrog psa. Ker pa seveda takih teatrov nočemo, psa ne potrjujmo s kravalom, kako je bogi in revež. Nič, mirno gremo naprej, lahko neprizadeto damo komando, da gremo naprej. In je problem rešen. Lahko pa pozornost usmerimo na igro ali na poslušnost, in ubogi kuža, za katerega bi še pred minuto prisegli, da bo kar umrl, je zdrav ko riba v vodi.

Brez panike in srečno, Aslan. Lp Neža

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 03 Oktober 2007, 11:51:19
Pa se slovarcek tujk:

suflirati = prisepetavati
blefirati = pretvarjati se

 :P
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 03 Oktober 2007, 13:25:19
Jap, Agnes ima prav. Moja je šla s polomljenim krempljem na tekmo in se celo zelo dobro odrezala. Jaz nisem komplicirala, zato tudi ona ni.

Agnes, a ni tudi tvoj Fin ali Mini iz Belgije al tam nekje?  :-[

p.s.: Tudi Florini mami je ime Liza (klicno ime) oz. Yesterdays hero Irish Pretty in pink  ::) 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 05 Oktober 2007, 17:24:32
Kolegica prišla in bila takoj nadlegovana ;).

(http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/Oo3zxUMI915hMfIb.jpg)

(http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/LCQAo6ycDRSa8b1H.jpg)

(http://tecka.moj-album.com/slike/3410326/Y0to0KAhDcPEmL7x.jpg)

Upam, da bo kul, boljše jih nisem mogla skenirat, so že precej stare. In upam, da me ne bo kdo tožil zaradi avtorskih, ker pojma nimam kdo je slikal :P
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 06 Oktober 2007, 14:09:26
Hvala, Tecka. Si mi res polepsala dan. Mislim, da bi bil Pu star letos 20 let :). Zelo lep kuža. Kot sem ze omenila, je bil oce nasega Lopa, nasega prvega setra, ki bi pa letos na vidov dan postal polnoleten po cloveskih merilih. Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 06 Oktober 2007, 15:09:24
Ni problema Neža. Tudi jaz imam na Puja (in njegovo familijo) lepe spomine. Nazadnje sem ga srečala na sprehodu ob Ljubljanici, precej let po naši selitvi, in že takrat sem bila prav začudena, da je še živ. Tudi na starost je bil lepotec.
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 06 Oktober 2007, 15:43:36
Mi smo se večkrat srečevali na Urhu (mislim, da so tudi te slike od tam). Pu in Lop sta norela ko prismojena, haha, kot da bi bila v žlahti ;). Redik je pa Lopov vnuk, torej Pujev pravnuk. Na žalost ni bil nič parjen.

Lp N.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 06 Oktober 2007, 17:25:51
Kakšen neki je danes fantič poleg Pu-ja  ::)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 06 Oktober 2007, 18:29:42
Kakšen neki je danes fantič poleg Pu-ja  ::)
Predvsem nerazpoznaven :D. Ga poznaš?
Enkrat ob priliki upam, da spoznam še vse vaše rdečke in jih krepko premuštram.
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 18 Oktober 2007, 22:09:41
Spoznala sta se Minimalac, 10 mesecev (by Agnes) in Ruby, 8 mesecev (by Aslan)...
oba ravno prav setersko smotana, kot je rekla Agnes. :)
Tega, da sta se igrala v družbi sivih čapelj...in da jih nista niti opazila..no to bomo "ptičarjem" zamolčali.
Prilagam fotko...oba v svoji "pozi"...

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 19 Oktober 2007, 09:49:18
Iiiiiiiii, setrska minibanda. Juhej juhej. Tu sta pozirala sama od sebe, saj sta bila že utrujena od enournega sprehoda (ane, Aslan? :-[). Če še ne veste, imamo zdaj novo časovno enoto: od 11. 30 do 14.00 je namreč ena ura. Tiste čaplje? Če Minčka vprašaš, so bile itak umetne (made in Taiwan press). Mini je bil po sprehodu izjemno utrujen, tako da nujno še kdaj.
Naslov: Re: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 19 Oktober 2007, 10:21:29
Zelo sem vesela, da vam lahko po vseh zapletih predstavim

(http://www.moj-album.com/slike/33468/XFBZQUkqahuapSQH.v.jpg)

Vicary's Firstdancer - ja oziroma Fina




Agnes, a Fin je zdaj Mini? Si ga preimenovala ali gre za drugega psa?  ???  Jaz nič več ne razumem.... ???
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 20 Oktober 2007, 23:44:53
Za Minimalčka ne vem...bo Agnes razkrila skrivnost..

Moj prejšnji seter je "zamenjal" kar nekaj imen v svojem življenju:
- Jack (po Nickelson)..mladostna doba (1-3)
- Sweget...najlepša leta (3-10)
- Mojzes...zrela leta (10-14 let)

Setri so itak taki posebneži...da se vsemu temu z imeni niti ni čudit...lastniki smo pa tud glih prou odštekani 8)

Ruby je zaenkrat samo Ruby.
No ja.. :P..ljubkovalno... pa vse sorte: Gemstone, Punčka, Smotka, Buhteljček, Šemsa, Mladiček...

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: **~Gemstone~** na 21 Oktober 2007, 13:14:20
Pri ljubkovalnih si pozabila "Buxlka" :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Oktober 2007, 08:33:32
Flora in kup setrske bande smo šli v soboto slikat kolke in izvid je A! Super! Se je nošnja po stopnicah in politika nedivjanja splačala. Zdaj imava tudi izpolnjene vse pogoje za vzrejno dovoljenje. Samo še Florca se mora odločit, da bi morda bil že čas za prvo gonitev.  ::)


p.s. eno izmed ljubkovalnih imen, ki jih uporabljam je smotka smotana.  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 22 Oktober 2007, 12:33:50
Ooo Florinca super! Jaz že kar vidim cel kup malih Flor :D , ki ti bodo kravžljale živčke 8)

Lp nina
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Oktober 2007, 13:35:32
Hvala Nina. O malih rdečih kepicah ne razmišljam, ker nimam osnovnih pogojev. Najprej štalca pol pa kravca.  ;)  Florca pa še manj. Samci je ne zanimajo (jim niti ne pusti, da bi jo ovohavali okol riti), pa tudi prve gonitve še nismo dočakali, čeprav imajo gospodična že 19 mesecev!  :o   ???
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 22 Oktober 2007, 13:37:04
Hvala Nina. O malih rdečih kepicah ne razmišljam, ker nimam osnovnih pogojev. Najprej štalca pol pa kravca.  ;)  Florca pa še manj. Samci je ne zanimajo (jim niti ne pusti, da bi jo ovohavali okol riti), pa tudi prve gonitve še nismo dočakali, čeprav imajo gospodična že 19 mesecev!  :o   ???

Mogoče je imela pa tiho gpnitev?

Lp nina
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Oktober 2007, 13:43:28
Mogoče je imela pa tiho gpnitev?

Lp nina

Hmmm, sem razmišljala tudi o tem, ampak mislim, da ne. Razlogi:

1. Če ne bi opazila jaz, bi pa samci, ker jih imamo v naselju cel kup. Ampak nobeden nič.

2. Krvavitev ni bilo popolnoma nič, pa bi gotovo opazila, glede na to, da živi noter.

3. Baje si ob gonitvi intenzivno čistijo češpljo. In imajo povečano. Tega ni bilo.

4. Ob gonitvi tudi markirajo. Tudi tega ni bilo.

Skratka prav nobenih znakov. Pa še jaz jo imam intenzivo na očeh od nekje 6 meseca dalje. Da mi ja ne bi kaj ušlo. In mislim, da mi ni.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rožica na 22 Oktober 2007, 14:07:26
Hmmm, sem razmišljala tudi o tem, ampak mislim, da ne. Razlogi:

1. Če ne bi opazila jaz, bi pa samci, ker jih imamo v naselju cel kup. Ampak nobeden nič.

2. Krvavitev ni bilo popolnoma nič, pa bi gotovo opazila, glede na to, da živi noter.

3. Baje si ob gonitvi intenzivno čistijo češpljo. In imajo povečano. Tega ni bilo.

4. Ob gonitvi tudi markirajo. Tudi tega ni bilo.

Skratka prav nobenih znakov. Pa še jaz jo imam intenzivo na očeh od nekje 6 meseca dalje. Da mi ja ne bi kaj ušlo. In mislim, da mi ni.

Zaradi prvih dveh postavk jaz ne bi bila tako prepričana. Pri kolegici pravtako ni bilo nobenega samca, psica živi notri in bi pravtako opazili kri. Pa je vseeno imela tiho gonitev.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Oktober 2007, 14:09:45
Zaradi prvih dveh postavk jaz ne bi bila tako prepričana. Pri kolegici pravtako ni bilo nobenega samca, psica živi notri in bi pravtako opazili kri. Pa je vseeno imela tiho gonitev.

Kako so pa potem z gotovostjo vedeli, da je imela gonitev? So bili kaki drugi znaki?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rožica na 22 Oktober 2007, 14:11:26
Imela je namišljeno brejost: v času, ko naj bi kotila, je začela "mladičke" na kup dajat, ležat ves čas zraven in pa cvilit, ko je bilo treba ven. So jo komaj na potrebo spravili.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Oktober 2007, 14:19:22
Je bila ta tiha gonitev tudi prva gonitev?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 22 Oktober 2007, 14:19:44
Pri tihi gonitvi so kakor vem vsi znaki zelo neopazni za to se ji tudi reče tiha in se jo lahko spregleda.

Lp nina
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rožica na 22 Oktober 2007, 14:23:12
Je bila ta tiha gonitev tudi prva gonitev?

Ne.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 22 Oktober 2007, 14:24:26
Saj verjamem, da lahko spregledaš prvo gonitev. Morda sem jo tudi jaz, ampak dvomim, ker vsaj kak znak bi pa moral biti. Če drugega ne, povečana češplja. Pri moji psici ne mine teden, da je ne bi pregledala in iskala znake sprememb. Nič od nič.  ???
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kajcyka na 22 Oktober 2007, 17:46:31
Zaradi prvih dveh postavk jaz ne bi bila tako prepričana. Pri kolegici pravtako ni bilo nobenega samca, psica živi notri in bi pravtako opazili kri. Pa je vseeno imela tiho gonitev.

Moja sicer ni imela tihe gonitve ampak, ko se je gonila prvič tudi samci niso odreagirali.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 22 Oktober 2007, 21:27:34
Moja Ruby je stara 8 mesecev in jo dnevno ogledujem...če je kaka sprememba.
Sem bila nekako pripravljena na kako prvo gonitev.
Nič ni.
Samo pol k sem brala, da je Flora že velik starejša in tudi še ni blo prve gonitve...
sem si mislila..ah setri..oni dolgo odraščajo in imajo zihr zakasnelo puberteto. :P
Meni to čisto ustreza.

Navidezna brejost bo pri nas zihr kdaj aktualna, k Ruby že sedaj vse pliškote igrače na kup nosi in jih grizlja.

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 23 Oktober 2007, 08:29:19

sem si mislila..ah setri..oni dolgo odraščajo in imajo zihr zakasnelo puberteto. :P




Tudi jaz sem govorila s kar nekaj lastniki setrov in baje znajo povleči prvo gonitev tudi na dve leti in ni to čisto nič neobičajno.  ;)  Saj v skoraj vsakem opisu pasme prebereš, da dolgo ostanejo navihani otroci.

"The Irish Setter is a slow maturing dog, both mentally and physically. It stays a puppy for a long time, and retains some of its merry Irish character forever."

vir: http://www.irishsetterclub.org/breed_information.html
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 24 Oktober 2007, 12:40:37
Meni je čist OK...da se prva gonitev morda še ne bo začela kmalu...
Mladičke bi imela, ko bo Ruby stara 3 leta..če sploh...

Meni so SETRI očarljivi tudi zaradi svoje otroške razigranosti....v njih je vedno entuziazem..želja po raziskovanju...
Obožujem to otroško dušo...vihravost...čustvenost .
Tudi sama sem, kljub temu, da sem kukr že odrasla :-[..en velik otrok.
In prav nič me to ne moti.

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 24 Oktober 2007, 13:20:33
Aslan, kdaj boste imeli izpit v pasji šoli? Da bomo držali pesti.  ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 26 Oktober 2007, 15:50:06
VP1 bo v nedeljo 11.11 ob 10 uri.
Sodnica bo Andreja.
Hvala vsem, ki boste držali pesti in šape. :-[

Zadnjič mi je uspelo brez vrvice čez celotno vajo.
Ampak s pravim pršutom v žepu...tistim k se stopi v ustih...da je roka lepo dišala.

Zdaj pa vsak dan 2x vaja..pol pa malo sreče...
pa upam, da ne bo sneg zapadel, da se ne bo Ruby odpulilo od navdušenja in presenečenja nad belim snegom... ;D

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: lorry na 29 Oktober 2007, 09:46:54
Če sučajno kdo ve, da bi kdo želel posvojiti tega reveža, ki je vsem odveč... http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=4904.new#new  :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 29 Oktober 2007, 09:55:55
Lorry, link na temo sem poslala naprej. Upam, da se ga bo kdo usmilil in ga posvojil. Bogi revež miceni. Ti pa le sporoči, kako je z rodovnikom in vsem ostalim. Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: lorry na 29 Oktober 2007, 10:03:31
Hvala Agnes!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: lorry na 29 Oktober 2007, 15:25:10
(http://www.moj-album.com/slike/143064/mYMN5EwEVxjy43Y0.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 29 Oktober 2007, 16:17:54
Pripenjam slikico mojega Swegeta.
Tak šarmanten siv gospod je postal z leti.
Na slikici je star 14 let.
Rodovnika ni imel, bil pa je iz psarne Gadi in Maribora.
Bil je moja velika ljubezen...čeprav tako zelo, zelo trmast. svojeglav.

Natanko eno leto in en dan po njegovi smrti, pa se je rodila naša mala Ruby.

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 29 Oktober 2007, 16:43:48
O pišče malo setrsko :)  :-* :-* Me veseli, da je tako hitro našel dom, upam, da boljšega, kot ga je imel zdaj. Lorry, če imaš možnost, ga malo spremljaj, šemo malo pasjo. Srečno. Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: lorry na 29 Oktober 2007, 16:44:57
Bo mali kar Celjan ostal, tako da se bomo srečevali.  :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 31 Oktober 2007, 19:30:43
Kako smo ga mi dans biksali? (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,186.from1193854233/topicseen.html#msg339873)

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 01 November 2007, 15:54:00
Medve s Florco sva današnji sončni dan izkoristili za potepanje po Golovcu. Srečali sva eno setrko po imenu Elin. Krasna psička, dva meseca starejša od Flore. Boste morali verjeti na besedo, ker fotk ni. Jaz nisem imela fotoaparata s seboj, gospa tudi ne.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 01 November 2007, 15:57:19
Kako smo ga mi dans biksali? (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,186.from1193854233/topicseen.html#msg339873)

Lp Neža

Neža, ta tvoj Mini ima tako nežne poteze, da sem bila prepričana, da gre za samičko. Prava punčka.  :D  Je tudi po karakterju tak?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 01 November 2007, 19:36:45
Več slikc tule (http://ginny.pasji.net/gallery/thumbnails.php?album=25)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 02 November 2007, 11:42:50


Tudi jaz sem govorila s kar nekaj lastniki setrov in baje znajo povleči prvo gonitev tudi na dve leti in ni to čisto nič neobičajno.  ;) 

Imaš popolnoma prav. Zelo pogosto je prva gonitev pozno, običajno pri kakem letu, poznam pa kar nekaj primerov, ko je bila pri 2 letih. Običajno se kasneje začnejo goniti psičke, ki so nekoliko bolj atletsko grajene tako kot Flora. Pomagati bi znalo druženje s psičko, ki se goni. Če pa ne bo nič do 2 let starosti priporočam obisk pri veterinarju.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 02 November 2007, 11:44:00
VP1 bo v nedeljo 11.11 ob 10 uri.
Aslan

Držimo pesti in šapice za Ruby!!!

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 02 November 2007, 11:45:18
Medve s Florco sva današnji sončni dan izkoristili za potepanje po Golovcu. Srečali sva eno setrko po imenu Elin. Krasna psička, dva meseca starejša od Flore. Boste morali verjeti na besedo, ker fotk ni. Jaz nisem imela fotoaparata s seboj, gospa tudi ne.
O tale je pa naša. Elin je po rodovniku M'Eudail True Love in je res lepotička.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 02 November 2007, 11:48:52
Hvala, Tecka. Si mi res polepsala dan. Mislim, da bi bil Pu star letos 20 let :). Zelo lep kuža. Kot sem ze omenila, je bil oce nasega Lopa, nasega prvega setra, ki bi pa letos na vidov dan postal polnoleten po cloveskih merilih. Lp Neža
Pu bi bil star že kar 21 let. Je bil iz našega prvega legla, ki se je skotilo tam nekje v času Černobilske katastrofe. Oj kako se staramo....

Hvala za slikice. Smo jih bili zelo veseli.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 02 November 2007, 13:19:11
Ker se je Pu dotaknil tudi mojega življenja, hvala tebi za prijetne trenutke, ki sem jih preživela z njim :)
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: efica na 02 November 2007, 14:45:33
Citiraj
Več slikc tule

Res dobre fotke ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 02 November 2007, 19:47:04
O tale je pa naša. Elin je po rodovniku M'Eudail True Love in je res lepotička.

Alenka

Vem.  ;)  Je res, da je ob kotitvi imela belo liso v obliki srčka? Zdaj ni sledu o kaki belini, kar se mi zdi zelo zanimivo. Prva stvar, ki jo je gospa kometirala je bila, kok ima Flora podobno glavo kot mama od Elin. Potem sva z gospo ugotovili, da sta mami obeh (Flore in Elin) iz iste psarne: Yesterdays hero.  :o Kok je svet majhen.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 05 November 2007, 09:18:58
Še tule ena od Arija s Terra, ki mu ne nagaja, tako, da je edina od mladičkov, s katero se rad druži ( Za florinco in agnes, ki nas ni utegnila obiskati..ti,ti..)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 05 November 2007, 09:41:12
Ježeštena, kok sta lepa.  :-*  Hvala, hvala.  ;D  Saj bi prišla, ampak imava s Floro privatne ure iz vaje iz stoje na divjad. Če bi živeli bliže, bi pa zagotovo prišla.

Res sta lepa. Stric Ari in deklica Terra.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 05 November 2007, 09:45:13
Hehe, Florinca, tistole z obiskom je letelo name, ker sem se nekaj najavljala (glede na to, da sem zadnjih nekaj dni preživela tam), a me Martina ni uslišala s svojo telefonsko, kljub temu, da sem priznala, da na tamkajšnjih kmetih ni interneta in je le en urstar telefonski imenik  :'( :'( :'( :'( :'(, tako da ...

Sicer pa hvala za slikico, Martina. Zdi se mi, da se je revež Ari kar vdal pred tole avstralsko nadlego, jih je preveč, pa je izbral najmanjše zlo  ::) ::). Si videla, kako se Mini pa Ginny lepo igrata? Ginny celo pozabi, da je treba Minco past, ker ji ta uide in mora dirkat.

Lp N.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 05 November 2007, 09:57:46
Pu bi bil star že kar 21 let. Je bil iz našega prvega legla, ki se je skotilo tam nekje v času Černobilske katastrofe. Oj kako se staramo....

21? Že, jebeštrga, sem mislila, da je bil samo dve leti starejši od Lopa. Hehe, mi se ne staramo, mi smo skoz glih, samo psi bežijo mimo. Puja sem večkrat srečala na Orlah in sta z Lopom bezljala kot norca. Pu je bil res legenda, je pustil pečat v tistem času pri setrcih.

Še pogosteje sem pa srečevala princesko Pipa, Pujevega bratca, ki je bil pa tako nežno in mirno bitje.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 05 November 2007, 10:34:27
O tale je pa naša. Elin je po rodovniku M'Eudail True Love in je res lepotička.

Alenka

Mislim, da sem tole lepotičko ELIN tudi jaz že čohala.
Prvič sem jo zagledala, ko je sedela in to s sprednje strani...božanska dlaka, nežen pogled...
Itak sem se takoj prilepla zraven.

Bila je na klubski razstavi DLP-ja na Ptuju letos.
Takrat je bila moja Ruby še mladiček.
In ker je naš svet majhen - sva z lastnico - skoraj sosedi. ;)

Če tole bereš (Mateja)..se mi javi, da greva končno skupaj na kak sprehod!
Sej veš - obljuba dela dolg. :P

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 05 November 2007, 10:39:49
(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/25/normal_31-10-07_132.jpg)

foto: tov

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 05 November 2007, 10:47:15
Aslan, Elin je res bila na klubski razstavi ptičarjev.  ;)

Agnes, a so tudi pri vas luže najljubša zabava?  ;D  Plavat? Ne, to pa ne. Samo čofotat po vodi.  ::)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 12 November 2007, 10:43:45
Vem.  ;)  Je res, da je ob kotitvi imela belo liso v obliki srčka? Zdaj ni sledu o kaki belini, kar se mi zdi zelo zanimivo. Prva stvar, ki jo je gospa kometirala je bila, kok ima Flora podobno glavo kot mama od Elin. Potem sva z gospo ugotovili, da sta mami obeh (Flore in Elin) iz iste psarne: Yesterdays hero.  :o Kok je svet majhen.
Ja Elin je imela kar precejšno liso v obliki srčka. Zato je tudi dobila tako ime. Pa zelo zelo živahna je bila. Pika in Liza sta sicer iz iste psarne ampak 100% različnih krvnih linij. Kakršnakoli podobnost je zgolj naključna.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 12 November 2007, 11:06:46
Pika in Liza sta sicer iz iste psarne ampak 100% različnih krvnih linij. Kakršnakoli podobnost je zgolj naključna.

Alenka

Jaz podobnosti nisem videla (pa saj jaz tako nič ne opazim  ::) ), pač pa gospa, ki je sprehajala Elin.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 13 November 2007, 08:26:14
Teli lepi jesenski dnevi so kot nalašč za sprehode v naravo.

Dve fotki moje pozerke. Več jih je bilo težje naresti, ker Flora ima pač boljšega dela, kot na miru stat.  ::)

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/VdQlCAZlz4g01eR9.jpg)

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/6Nm2tWEdEtmwZDBh.jpg)

Photos by: Danijela
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 13 November 2007, 15:25:03
Imaš popolnoma prav. Zelo pogosto je prva gonitev pozno, običajno pri kakem letu, poznam pa kar nekaj primerov, ko je bila pri 2 letih. Običajno se kasneje začnejo goniti psičke, ki so nekoliko bolj atletsko grajene tako kot Flora. Pomagati bi znalo druženje s psičko, ki se goni. Če pa ne bo nič do 2 let starosti priporočam obisk pri veterinarju.

Alenka

Flora se je poredila iz 24 na 26,5 kg, čeprav ji ni videt. Zmenila pa sem se tudi z Mojco, da ko se bo gonila katera od njenih bab, prideva s Floro malo naokoli, morda bo kaj ratalo. Hvala za idejo.  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 17 November 2007, 19:35:51
Človeška primitivnost in zloba

Minija peljem na sprehod in srečava nekaj človečkov. Eden med njimi (gospod je bil star okrog 50 let) spusti / vrže rokavico na tla pred psa, Mini jo pobere in začne z njo bezljat naokrog. Takoj sem privlekla priboljšek, da bi ga dobila nazaj, pes priteče. Grem poprat rokavico, da bi jo tipu vrnila. Dobila sem rafal psovk (od tega, da nimam sto pik, da sem zadeta, pijana in nora), komajda sem se umaknila njegovi klofuti, pes je dobil pa brco v rebra. Nekaj ljudi je stalo okrog, pa se nihče niti slučajno potrudil ni, da bi tipu kaj rekel. Slišala sem, da me bo počakal nekje in pretepel, da mi bo ustrelil psa in porezal gume na avtu. Fino, ne?

Pa še ena lepa novica: Minček ima 31, 4 kg!
 
Lp Agnes
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 17 November 2007, 22:43:29
Žal smo imeli tudi pri nas že "prijetno" srečanje primerkom vrste homokretenus kaninofobis (klik za naš vesel dogodek) (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=3742.0). Upam, da se Miniju dogodek hitro zavije v meglo pozabe.
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: **~Gemstone~** na 18 November 2007, 00:04:37

 Slišala sem, da me bo počakal nekje in pretepel, da mi bo ustrelil psa in porezal gume na avtu. Fino, ne?


Agnes se ne sekiraj...
Pes ki laja ponavadi ne grize. =)



Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 18 November 2007, 00:50:48
Uf :( Upam, da Mini ne bo imel posledic zaradi tega  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 18 November 2007, 07:24:24
Bogi Mincek :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 18 November 2007, 09:38:15
Sto ljudi sto čudi.

Enkrat je en kolesar Floro brcnil, ko je peljal mimo. Kar tako, iz čistega mira. Sploh mu ni bila v napoto. Sem tekla za  njim, da bi mu brco vrnila, pa je reva usrana pobegnil.  >:(  Flora se kak teden ali dva kolesarjem umikala, potem pa je bilo spet po starem. Je že pozabila. Je neverjetno zaupljiva do ljudi. Mislim, da tudi Miniju ta dogodek ne bo pustil posledic.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 18 November 2007, 15:55:57
Človeška zloba.
Spravijo se na nemočne, žalijo, dajo svoj ego na zrak...
Probaj se pomiriti s tem, da so taki ljudje v sebi nesrečni in zato zlobo spuščajo ven po delčkih,
tam, kjer so lahko močnejši, korajžnejši....

Pomembno je, da je Minček Ok, da ga izkušnja ni pretirano prestrašila.
In tudi to je lepo, da nisi odreagirala enako kot on: nazaj s psovkami

Življenje gre naprej, dogodek je že zgodovina za vaju.
Tisti zlobni ata, pa ima samega sebe vsak dan ob sebi.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: lorry na 20 November 2007, 10:22:28
Očitno je to pri nas že praksa.  >:( Jaz bom pričela s seboj nositi poprov spray...
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 06 December 2007, 11:07:00
Ruby bo kmalu stara 10 mesecev.
Postaja damica - začelo se je dogajati - PRVA GONITEV! :P
Glede na pozno odraščanje setrov je sicer še nisem pričakovala.

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 07 December 2007, 18:47:34
V knjigi Eyewitness companios dog avtorja Bruca Fogla sem prebrala zanimivost o izvoru setrov oz. imena setri. Takole gre:

On the continent, dogs that stoped and "pointed" were popular hunting aids, but in England, Scotland and Ireland breeds were developed to sit quetly when they scented game, waitin for the hunter to arrive. They called these specialized dogs "setters" and four breeds remain today.


Nič nenavadnega ni torej, če seter divjad nakaže sede in ne s stojo, kar moja včasih naredi. 
 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 09 December 2007, 13:18:30
hm...nisem vedel da lahko nakazujejo tudi sede...vendar je to pomoje padec na izpitu ali ne?

btw tiste jesenske slikce so res fantastične;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 09 December 2007, 13:40:41
Gregecc, vsak pes načeloma nakazuje drugače. Naloga vodnika je, da razvozla obnašanje, ki je tipično za njegovega psa, ko ta želi svojemu vodniku povedati, da je našel plen. Tudi ko prihaja blizu ptiču, torej ko ga zavoha, se začne drugače obnašati. To naj bi bil vodniku namig, da pospeši v tisto smer.

Primer: Moj Dark je iskal vedno zelo daleč. Nos je imel vedno kar precej v zraku. Ko se je bližal fazanu, je šnoflo potisnil še blj v luft, začel je delati manjše kroge in z repom je mahal v krogih. Ko je prišel do fazana, je najprej skočil in padel skorajda v prstor. Čisto se je znižal in tako nakazoval divjad.

Stoja pri setrih ni trdna. Kar pomeni, da ne okamenijo, tako kot npr. nemški ptičarji, ki se res dobesedno nalepijo na tla in se ne premaknejo niti za milimeter.

Florinca, ja, moj Mini je eno teslo, kar se tiče vode. Zelo rad jo ima, dokler lahko po njej čofota. Če pa je treba plavati, pa ni še čisto prepričan, ali si upa, ali ne. Vidim, da ga zanima, da bi plaval. Ko bo malo topleje, bova poskusila z metanjem kakih žogic in palic v globjo vodo, da si bo opogumil.

Lp Neža

+1
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 09 December 2007, 13:51:40
aha tako torej to poteka...no se vidi da sem čisti amater..;) ampak bo že...
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 09 December 2007, 18:40:03
hm...nisem vedel da lahko nakazujejo tudi sede...vendar je to pomoje padec na izpitu ali ne?


Zaradi nakazovanja divjadi sede ni padca na tekmi. Svetujem, da si prebereš pravilnik za pomladansko vzrejno preizkušnjo (PZP), saj bo za vaju kmalu aktualen. Link  http://pticarji.net/  Greš na pravilniki, nato preizkušnje.  ;)

p.s.: Če malo pobrskah po arhivu fotografij, najdeš tudi naju s Floro.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 09 December 2007, 18:47:26
hvala..si bom definitivno prebral tale pravilnik... in če povem po pravici mi vse glede pzp ja sploh ni jasno tako da bo tvoja pomoč še kako prav prišla..;)

bom pogledal tudi vaju ja....vendar kasneje zdaj se mi mudi...

lp grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 09 December 2007, 18:48:16
Zaradi nakazovanja divjadi sede ni padca na tekmi.

Pomembno je, da pes nakaže divjad. Če se malo pohecam, lahko tudi stoji na smrčku in maha z ušesi ob divjadi, samo da je. Avtomatičen padec pa je, če se pesjan mirno sprehaja mimo fazana, ne da bi karkoli pokazal.

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 09 December 2007, 18:57:49
Pomembno je, da pes nakaže divjad. Če se malo pohecam, lahko tudi stoji na smrčku in maha z ušesi ob divjadi, samo da je.
Lp Neža

Hahahahahaha, Neža pretiravaš.  :D  Da te ne bo Grega resno vzel.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 09 December 2007, 19:04:04
Hahahahahaha, Neža pretiravaš.  :D  Da te ne bo Grega resno vzel. 

Ja, to pa bohvarji, ja, da mene kdo resno vzame. Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 10 December 2007, 14:44:11
Avtomatičen padec pa je, če se pesjan mirno sprehaja mimo fazana, ne da bi karkoli pokazal.

Najini zverini Agnes sta bili v družbi več sivih čapelj...pa jih sploh nista opazila. (mogoč pa fazan drgač diši ;))
Lovski noski, nagon?? ???
Ampak sta bla tok smešna..k je Ruby tekla (krogi!) za Minimalcem pa ga ni ujela..pa je od togote kar bevskala... ;D

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 10 December 2007, 16:11:43
Aslan,

prvo dejstvo: najina lovska psa zaenkrat še ne vesta, zakaj sta na svetu.Ko jima bomo pa enkrat pod njune lovske noske poturili fazana ali prepelico, bo pa zgodba popolnoma drugačna. Ukaz 'išči' bo takrat dobil popolnoma druge dimenzije. Nikoli ne bom pozabila izraza na Darkovem obrazu, ko je imel prvič priložnost snifat fazana, ki mu ga je inštruktor pomolil pod nos. Ugotovil je, da je to to in da bomo od takrat dalje iskali pernati plen.
Drugo dejstvo: setri lovijo s pomočjo vonja (in ne z vidom kot hrti). Tudi če so ptiči oddaljeni le toliko, kot so bile čaplje zadnjič (kakih 500 m), setru to čisto nič ne pomaga, če veter piha v napačno smer in odnaša vonj ptic stran od našega lovskega psa.

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 10 December 2007, 19:02:29
O vzgoji ptičarjev se lahko pogovarjamo tule (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=5212.new#new). To temo pa pustimo rdečim zverem, prav? Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 10 December 2007, 21:22:28
hehe agnes da bi te resno vzel ja...;)
sicer pa ni slaba ideja...na smrčku ja...;) hehe

lp
grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 December 2007, 17:54:08
V zadnji (decemberski) številki revije Kinolog je članek z nalovom Britanski dolgodlaki ptičarji. Priporočam branje.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 11 December 2007, 18:57:37
Florinca in Agnes 
Ari je skregan, ker mu ta mali nagajata ves čas..
Amapk uživa v snegu.
Agnes - kje si, sem videla Darka in reddicka za weekend??
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 December 2007, 19:21:28
Ubogi Ari.  :D  Najbrž si misli, kaj mi je bilo tega treba.  :D

Malo ga počohaj okoli ušes v mojem imenu, a boš? Oziroma.... temeljito ga premečkaj. Če bi živela bliže, bi ga prišla sama malo pocartat.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 15 December 2007, 08:37:05
CUJO (sicer ne od Stephena Kinga, ampak od Agnes)

Minčka je napadel sosedov bernardinec. Spor je rešil sosed z lopato, ki je celo zadela bernardinca. Ker je bil za malo paf, sem izkoristila gnečo in pobrala Minca s tal in se postavila med oba psa. Ko je bernardinec prišel k sebi, sem ga pošteno nazijala, da se je lepo pridno usedel in počakal na šefa. Ta ga je prijel in se mi opravičil. Ker pa Minčk ne stopi na zadnjo desno nogo, ga bom vseeno peljala na veterino. Prepričana sem sicer, da je samo šok, a vseeno. Minca seveda zdaj vrešči in se intenzivno smili sam sebi. Meni, da je največji revež na svetu in da niti po nesreči ne more jesti stoje, ampak mora ležati, jaz naj ga pa pitam (malo morgen  ;)).

Poročilo o teži: 32,5 kg žive vage, tehtano v sredo.  :D

Martina, Reddick in Dark spadata zdaj pod drug tozd. Ari je pa revček, tok avstralskih spak na kupu, no. Saj se mi res smili, božec. Ko pa pridemo na Gorenjsko, se pa oglasimo, ukrademo Arija in gremo na irski potep  ;) ;)

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 20 December 2007, 08:17:55
Pri nas smo pa dočakali PRVO GONITEV. Je bil že skrajni čas, madam ima že 21 mesecev!  :o  ::)  Po karakterju se ni kaj dosti spremenila, samo malo bolj se sama sebi smili.  ::)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Aslan na 20 December 2007, 09:13:31
Moja Ruby pa se je zdaj (isto gonitev) občutno umirila.
Kot bi malo "odrasla" za nekaj stopničk.
Veliko poležava. Veliko hrane poje (za spremembo od prej).

Aslan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 24 December 2007, 13:17:24
S R E Č N O  I N  N O R O  L E T O  2 0 0 8!


(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/userpics/25/normal_31-10-07_154.jpg)

foto: tov


Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 24 December 2007, 16:19:04
hvalaaaaaa

tudi vam...
lepe praznike

pozdravčki od gregca in Boja
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 11 Januar 2008, 08:11:56
V S E  N A J B O L J Š E

(http://ginny.pasji.net/gallery/albums/slike/normal_setrci-082.jpg)

FOTO: NADJA ŽLENDER

Naš Radiček danes praznuje 11 let. Hihi, ravno prav šarmantna leta, kajne?

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 11 Januar 2008, 08:25:30
Vse najbolše za rojstni dan, da bi še dolgo kraljeval, ter da bi te tvoje oprode in guvernanta še dolgo ubogali in razvajali in da te danes obdarijo z najman dvema slastnima zrezkoma  :D :-* (http://www.cosgan.de/images/midi/musik/h080.gif) (http://ttp://www.cosgan.de/images/midi/musik/h085.gif) (http://www.cosgan.de/images/kao/musik/k060.gif)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 11 Januar 2008, 08:58:11
Oo, vse najboljše!  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Chance05 na 11 Januar 2008, 10:47:02
Happy B-day Radiček !      ;D

(http://i50.photobucket.com/albums/f325/Risk05/happy_birthday_10-728921.gif)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Majchy na 11 Januar 2008, 13:02:09
Vse najboljše tudi od nas!  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Tecka na 11 Januar 2008, 13:21:09
Radiček tudi od nas vse najboljše!!!
(http://www.animaatjes.nl/plaatjes/h/happy_birthday/verj01.gif)
lp
T.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rina na 11 Januar 2008, 13:52:55
Vse najboljše našemu Rediku, najbolj pametnemu setru kar jih poznam! Da bo še dolgo ostal tak! :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 11 Januar 2008, 15:13:41
Agnes, povej Radičku, da mu želim vse najboljše tudi jaz. Ginny pa sporoča, da odlično igra vlogo teleta, in da bo še šla z njim na sprehod/pregon ;D.

Še na mnogo let :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 11 Januar 2008, 17:53:54
Agnes tudi mi se pridružujemo čestitkam, posebno Ari.
Ari bo pa 11 let avgusta.
lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 11 Januar 2008, 18:21:46
Vse najboljše tudi z moje strani :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: mttara na 11 Januar 2008, 19:25:56
Redik vse najboljše za tvoj 11. rojstni dan!!!  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 11 Januar 2008, 19:31:26
Redik vse naj naj tudi od nas. In še na mnoga leta!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 11 Januar 2008, 20:23:29
Oooo, koliko čestitek  :P. Hvala lepa vsem. Mu predam ob priliki, ko mi bo njegovo veličanstvo naklonilo kak trenutek pozornosti (saj vemo, da se starost ne sme motiti in vznemirjati, treba je ponižno počakati, da namenijo podanikom in guvernantam trenutek dragocenega časa).

Sicer so njegovo veličanstvo zdravi, veseli, živahni, ravno prav brihtni (sklerozo uporabljajo sebi v prid), sluh je selektiven, vidimo pa tudi same lepe stvari. Ukaze smo seveda trajno zbrisali iz spomina, ali se pa izgovorimo na slab sluh ali za ubogljivost popolnoma neprimerne okoliščine. Zadnjič so celo ušpičili lumparijo - vzeli košček sendviča iz kante za smeti. Pa so pogledali lumpasto, pričakujoč guvernantin izpad, a se je te samo krohotala, ko je ugotovila, kdo dela kakanje. Pa je bil čisto razočaran, revež.

Prav lepa hvala še enkrat vsem, Neža

P.S.: Martina, saj vemo, da je Ari mladenič, en teden manj kot sedem mesecev je mlajši od Redika (4. avgust, kenedele).
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kathy na 11 Januar 2008, 20:27:00
Redik, vse najboljše za 11. rosjtni dan in še na mnoga leta!   :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 11 Januar 2008, 21:11:40
OOO Kathy, Redik se ti zahvaljuje za čestitko in obljublja, da bo enkrat napadel Žalec in te ocmokal v zahvalo. Verjemi, da ga ne boš mogla dovolj prečohati. Garantiram ti, da se boš prej ti naveličala čohanja kot on. Lp N.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 11 Januar 2008, 22:10:47
Aaar, Rediku želimo vse tabolš in talepš! :-*

Lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 02 Februar 2008, 10:43:47
(http://www.moj-album.com/slike/33468/VpSDDKsyeAMVitZN.v.jpg)

foto: Katarina Zakonjšek (aka Kathy) MINI FILOZOF

Mashy, Redik se pa z rahlo zamudo zahvaljuje za čestitek in reče :arr.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 02 Februar 2008, 21:38:24
Oho, nova slikca. Mincek ma carsko bucko :-*

Lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 15 Februar 2008, 14:14:15
Mene je pa včeraj en gospod, ki naj bi bil lovec, vprašal ali je Flora vižla. Ko sem povedala, da se moti in da je seter, me je malo poševno gledal (kot mi ne bi najbolj verjel) in izjavil: "A niso setri kratkodlaki?"  ::)  Ker je potem dejal, da je lepa in negovana, mu pol oprostim.  ;D  
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 18 Februar 2008, 08:25:50
Včeraj smo imeli mini ptičarsko srečanje. Dva nemška kratkodlaka ptičarja in ena setrka. Igrali se niso nič, ker so vsi taki individualisti, ki imajo že vsak s preveč dela.  ::)  Flora ima najraje čofotanje po umazani vodi, Bor je šel pogledat, če je kje kak ptič za aportirat, Cuba je pa pač Cuba.  :D

Dober fotograf + dober aparat + dobri modeli = fantastične fotke.  ;D

All photos by Aljaž Thank you Aljaž.

vsi trije
(http://www.moj-album.com/slike/3477238/TAclioNXK_fu1Q1C.v.jpg)

Cuba
(http://www.moj-album.com/slike/3477238/KIRdDDmwwRIYCl6z.v.jpg)

Bor
(http://www.moj-album.com/slike/3477238/XVvmz4cMmJHyoOF1.v.jpg)

Flora
(http://www.moj-album.com/slike/3477238/Re54kYUbB6LOxzTz.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/B2So_C4ZllYsqk_G.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/3477238/CjVLXjaIbv9zCi5q.v.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 19 Februar 2008, 17:14:55
Mi pa uživamo v lepih dneh..
Missy pelje Arija na sprehod..
Pa Ari ( zadaj ) poskuša uloviti hiperaktivce.. ampak mu uspeva, je zelo užival na sankanju.. naš Ari ima 10,5 let.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 19 Februar 2008, 17:15:56
Tukaj se sankamo
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 19 Februar 2008, 18:32:20
Starosta Ari nadmudri avstralsko mladino, a je kdo sploh dvomil v to? Naka, nihče. Tudi pri nas Redik svojih 11 let fantastično nosi,  zjutraj po Gradu celo poskakuje in se igra, Darkobarko pa ga čukasto gleda, če se je morda gerontološkemu delu naše bante čisto strenalo. No ja, včasih se mi res zdi, da mu dosti ne manjka. Je pa res ganljivo gledati mojo staro sivo bučko, kako se igra in skaklja ter krevsa naokrog. Ko bi le še dolgo bilo tako. Minček je pa tudi fantastičen, tako je priden in prikupen ter vodljiv, da ga kar ne morem prehvaliti (no, upam, da me ne bo zdaj začel postavljati na laž). Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 19 Februar 2008, 19:09:24
martina, kok sta Missy in Ari lep par.  ;D  Zelo posrečena fotka.

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 25 Februar 2008, 14:49:41
MINI - A BOUNCY DOG

No, Minijeva slava se je razširila preko meja doline Šentflorjanske. Ta mesec je bila pri nas na obisku profesorica iz Škotske. Kot velika ljubiteljica živali, je imela čast in privilegij spoznati tudi Minija. Njegovo krasoto je videla najprej na sprehodu ob Koseškem bajerju, kjer sploh ni mogla priti do besede, saj je morala ves čas spremljati, kje je njegova zmešanost Mini. Ko je končno prišla k sebi od navdušenja nad tem, kakšno teslo je mali, je rekla: What a bouncy dog.

Danes sem ji poslala tole slikico, ki ste jo že videli, a jo je potem avtorica še malo olepšala:

(http://www.moj-album.com/slike/33468/LtfxNSlN2_QzAftZ.jpg)

Naša profesorica je pa komentirala: What a great dog he is, and it's lovely to see him in full bounce!

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 07 Marec 2008, 10:02:46
Spet moram pohvaliti svojo sveto irsko trojico, ki se je včeraj izkazala. Že dlje časa se namreč srečujemo na sprehodih z varovanci zavoda Janeza Levca. Ker so bili zelo navdušeni nad mojimi mulci, smo seveda takoj prišli na idejo, da bi bil obisk primerna ideja. Dogovorili smo se, da pridemo včeraj ob šestih za kako urico in se spoznamo. Če bi bili navdušeni, bi srečanja lahko postala bolj redna. Minčku in Darku se je strgalo, ko sta videla toliko otrok na kupu, ki so imeli še žogice. Takoj so ju odvlekli s seboj in noreli. Redik je bil pa bolj pri meni in se je pustil čohljat. Skratka bilo je vsega za vse. Na koncu pa zadovoljni otroci ter srečni in utrujeni psi (guvernanta pa itak presrečna zaradi obojega). Strinjali smo se, da se vidimo spet. Kmalu bodo tudi slikice in obsežnejše poročilo.

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 Marec 2008, 18:04:36
Moja madam (http://flora.moj-album.com/slike/3477238/6A7ney6VYf32F4JH.v.jpg) pa danes praznuje 2 leti!  ;D Kam beži ta čas!  :o


želim ji še veliko igre z najtaboljš prijateljico Ajo
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/EBfVGpOUW4vUcNW4.v.jpg)

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/eJI9NhdYcIIxkTmv.v.jpg)

rabotanja na postelji
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/3OyxQV4UyMqWUF94.v.jpg)

in sploh na mnogo lepih skupnih let!

Vse najboljše tudi sestricam in bratcem: Fioni, Farah, Fiku, Fabiu in Filipu lepem.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 11 Marec 2008, 18:54:49
Florca vse naj, naj, naj za tvoj 2 rojstni dan, ter da bi te tvoji razvajali in crkljali še naprej in seveda eno veliko torto iz tarnajbolših šniclov :-* :-* :-*

Andreja & Lars
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: artichoka na 11 Marec 2008, 20:08:47
Flori in Florinci, se na mnoga skupaj preziveta leta!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 11 Marec 2008, 21:22:08
Florinca čestitke tudi od nas..posebno Arija..
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 11 Marec 2008, 22:27:34
Flora vse tanartabulš!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 12 Marec 2008, 08:21:18
Hvala vsem, še posebej Ariju  :D  Floro razvajamo povsod, razen pri hrani in poslušnosti.  ;)  Včeraj je večji del dneva prespala, ko je bila budna, smo jo pa mečkali.  ;D  Za večerjo so bili pa briketi in divjačina.

Ninci, vidim, da si pomanjšala sliko. Hvala, ne vem kaj sem ga spet srala.  :-[
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 12 Marec 2008, 09:52:32
Flori vse naj naj :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 08 April 2008, 14:30:07
Veselo sporočam, da smo končno "pridelali" v Sloveniji tudi nekaj mladičkov. In sicer imata Guiness in Esa od včeraj 12 otrok - 7 fantov in 5 punc.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: tjas na 08 April 2008, 14:37:17
Kakšne slikce teh malih kepic.  ::)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 08 April 2008, 15:29:24
Veselo sporočam, da smo končno "pridelali" v Sloveniji tudi nekaj mladičkov. In sicer imata Guiness in Esa od včeraj 12 otrok - 7 fantov in 5 punc.

Alenka

O, končno!! Je bil že skrajni čas - po dveh letih.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 14 April 2008, 08:53:02
V soboto sva se s Floro odpravili v Beltince malo potrenirat iskanje in stojo na divjad. Pridružili sva se sokolarjem, ki so tudi šli trenirat mlade ptičarje. Vreme je zdržalo, dijadi ni majkalo (srnce, zajčki, jerebičke), sokolarji in Prekmurci so naju lepo sprejeli, tako, da je bil izlet zelo uspešen.  ;D  Zelo sem bila presenečena na količino jerebic in krasnimi ravnimi polji - idealno za ptičarje. Škoda, ker je tako daleč, sicer bi šla bolj pogosto. Blagor vam, ki ste s tega konca doma....
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: sirtaki na 14 April 2008, 22:45:05
Tax in Urch pa Neo in Zaza (slednja po sili razmer) pošiljajo Guinessu lupčka in mu čestitajo za tako uspešno opravljeno delo!!!  :P
In mu sporočajo, da bodo nazdravili naslednjič, ko se njegova lastnika spomneta spet priti kaj domov  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: A-Tsa-Rja na 25 April 2008, 22:24:24
joooj usi so taki cukerčkii!!!  ::) ::) :-[
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Nika^^ na 29 April 2008, 15:52:35
Hei!
Mene pa zanima kaj pomeni, da moraš irskega setra naučiti ubogljivosti? Pomeni to šolanje od prvega dne naprej, ko pride v novi dom...?
Hvala za odgovore! :)

Lp, Nika
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 29 April 2008, 17:10:44
Irski setri so lovski psi z močnim nagonom. Pogosto so trmasti in hočejo, da je po njhovo. Slišala sem za že veliko primerov, ko so se psi potepali, ker jim lastniki niso bili kos. Tudi mene pogosto kdo vpraša: "A kaj uboga?" ali pa: "Se kaj potepa?"

Ja, setra (kot tudi vsakega psa) je treba začeti učiti prvi dan, ko pride v nov dom. Naučiti ga je treba predvsem odpoklica, kar je nekaj najtežjega, ker psi imajo dober nos in zadnje kar si želiš je, da ga boš vsak teden kje drugje pobrala.  ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Nika^^ na 29 April 2008, 18:03:31
Tole me je pa malce prestrašilo...
Torej...če začnem s šolanjem takoj..potem ne bo težav?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 29 April 2008, 18:32:43
Ja, jaz vedno malo prestrašim ljudi, ker hočem, da ima setra tak človek, ki bo kos njegovi vzgoji.  ;)

Težko je reči, kaj bo. Poznati moraš setra, njegovo zgodovino, temperament, zavedati se, da je pogosto trmast, svojeglav, mnogi mislijo, da je butast, ampak običajno bolj pameten od lastnika,.... Če se zavedaš v kaj se spuščaš in ne popuščaš pri vzgoji (vsa družina!), potem ne bi smelo biti problemov. Naj te njegove lepe očke nikar okrog ne prenašajo...

Veliko časa in dela je treba vložiti v vzgojo setra, ampak ko je enkrat ubogljiv pa ni lepšega. Milina od psa.  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 29 April 2008, 19:15:23
Recimo tole:

Predstavitev pasme (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6921.0.html)

Opis primerka (http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6241.0.html)

Standard (http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=412)

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Nika^^ na 29 April 2008, 19:51:01
Heh...no dejstvo je, da definitivno želim psa, ki se bo zmožen naučiti mnogo trikov, zmožen izvesti mnogo ukazov, mogoče tekmovati v agy-ju....in dobila sem občutek, da bi bil seter s svojo inteligenco primeren...prav tako me navdušuje njegova živahnost... Ampak begajo me opisi te pasme v različnih knjigah in na internetu... ???..povsod se mi zdi da setrove značilnosti ''zavijejo v meglo''(saj vem, da se setri razlikujejo drug od drugega, pa vseeno bi lahko bili malce bolj natančni..)..zato bi te prosila Florinca, če bi mi lahko malce orisala obnašanje tvojega setra, če je ''zainteresiran učenec'' novih trikov..(tudi drugi setraši ste dobrodošli da odgovorite.. ;))

Pa tole me še zanima: Koliko časa je trajalo, da si svojega psa ''pripravila'' do ubogljivosti?

Najlepša hvala za vse odgovore! ;D ;D ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2008, 07:57:26
Nika, pohvalno  ;D , da se pred nakupom intenzivno pozanimaš glede pasme, ki ti je padla v oči. Če smem, bi svetovala še obisk kake razstave - tam je vedno polno setrov, sploh rdečih je vedno največ.

Jaz ti lahko opišem, kaka je moja setrka, vendar tega ne smeš posploševati na vso populacijo setrov. Moja Flora je bila moj prvi pes in zavedam se, da sem veliko napak naredila že sama.  :-[  Prvih nekaj mesecev je bila zelo pridna, ko je vstopila v puberteto (v starosti pribl. 8 mescev, morda prej) je bila živ hudič  >:( ko je bilo pubertete enkrat konec, je bila pa spet zelo pridna in od takrat je pridna, da je kaj. Tistih nekaj mesecev skozi puberteto je bilo treba pregrizti, potem se je zelo umirila. Malo pozno sem šla prvič z njo v šolo (šele pri 6 mesecih) in do takrat naredila kar nekaj napak. Ampak življenje je šola.  ;)

Kar se učenja tiče, je moja taka, da čaka na ukaz in sama od sebe običajno ne da nič. Čaka, da bo dobila komando, ki jo sicer z veseljem izvrši, ampak za učenje novih trikcov pa to ni najbolj fajn, zato je niti ne silim preveč. Na agilitiju si je ne predstavljam, ker se vsega ZELO hitro naveliča. Ničesar ne bo delala 3x zapored. Že 2x zelo težko.  ::)  Zgolj za primer: zdaj jo pripravljam na tekmo PPA (lovska zadeva) in strašno rada dela (išče divjad), ampak ptico bo samo enkrat poiskala, potem ima dosti. Tudi, če jo nagovarjaš: "Kje pa je tičica, išči, išči." ne. V smislu saj sem že, kaj bi še rada.  ::) Treba zamenjat teren, način dela. Skratka jaz si Flore ne predstavljam na agilitiju, ker hitro izgubi zanimanje. Več bi ti znala povedat martina.o, ki ima setra in je z njim trenitala agility. Setri so tudi trmasti. Če se bo odločil nekaj ne narest, tega ne bo naredil pa če ga ubiješ ne. Vendar, ne se spet ustrašit  ;) , zagotovo se da, ampak je najbrž potrebno več truda kot pri mejnem škotskem ovčarju npr.

Če si iz LJ ali okolice, se lahko zmeniva za kak sprehod, da pasmo spoznaš v živo.  ;D



Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 30 April 2008, 09:36:15
Sama s setri živim že skoraj 20 let. Trenutno mi družbo delajo trije setri, ki so različni ko noč pa dan.

Najstarejši je Redik. Zanj sploh ne vem, da ga imam. Od prvega dne, ko je prišel k nam, je živel za našo pohvalo in za potrditev. Uničil ni popolnoma nič, v šolo z njim sploh nismo hodili, saj se je vse naučil kar spotoma. Brez vsakakršnega truda in napora. Res je, da ga nismo nikoli šolali za lovske preskušnje, saj se je že zelo zgodaj pokazala huda okvara kolkov.

Dark nam je dal vetra. Dominantna trma trmasta, samovoljna, samovšečna velika spaka. Živo nasprotje Redika. Potrebno je bilo ogromno energije in volje, da smo utrdili poslušnost. Delal je pa izjemno rad. Za žogo bi ubil in naredil vse, pa še kaj zraven. Poslušnost mu je bila v veselje, samo nikoli nisva smela delati po istem kopitu, saj se naveliča še prej kot jaz. Divjad ... Noro. Čisto se mu je odpililo in to je pa edina reč, ki bi jo delal ves dan. Dark je izjemno samostojen pes, zelo neodvisen od mene. Kot tak torej primeren za lov, pri klasični poslušnosti pa malo manj. Kot izjemno dominantna spaka ne prenaša nekaterih samcev, ki ga skušajp nadvladati. Svoje čase se je tudi nekajkrat pošteno sklofal, a pri štirih letih se je zelo umiril.

Minček je pa klovn. Prisrčna pošastka, izjemno navezana name. Uboga na besedo, a bog ne daj, da bi nanj zavpila, saj se potem sesuje in ne bo več delal, pa če mu z dunajcem maham pred nosom. Njega si, na primer, čisto predstavljam v kakem agilityju in za izvajanje kakih trikcev. Ne predstavljam si ga pa, da bi moral delati kaj sam, na primer se oddaljiti od mene in iskati.

Trije psi, ista pasma, trije svetovi. Skupno jim je pa veselje, razigranost, prijaznost do ljudi in neizmerna želja po teku in igri. Pa tudi po ugajanju vodniku v končni fazi.

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2008, 10:30:01
A nista Reddick in Dark pod "drug tozd" kot si napisala, ti imaš pa samo Minija?  ???  Nisem na tekočem....

Dark ima precej karakterja po mami Brini.  ;D  Škoda, da nista šla PPA delat, če tako rad in dobro dela...  :-\  Zasnove ima zagotovo zelo dobre.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 30 April 2008, 10:43:46
Da psa pripraviš do ubogljivosti pa moraš delat v bistvu ves čas, kar pomeni, da je doslednost ključna.

Ko pride puberteta recimo, še ne pomeni, da pa takrat nehamo delat s psom in čakamo da mine. Delamo in pazimo, da nas pes ne izigra, ker potem ko mine, se ubogljivost ne vrne čisto sama po sebi.

Mislim pa, da če od malega klikamo in spodbujamo ("vodeno") samoinicativnost, bo tudi seter primeren za marsikateri trikec. Če pa res nič nebi pomagalo, lahko kot trikec naučiš čisto vse kar pes dela sam od sebe. Recimo se praska zeha, kam skoči prekoči, se valja, se strese, laja...

Kar se ponovitev tiče je pa v bistvu tako, da je večina psov, ki ne mara ponovitev in jih v bistvu tudi ne potrebuje (več kot 3x zaporedoma). Problem nastane pri agilitiju, če ponovitve potrebujemo mi ljudje, zaradi učenja vodenja. Ampak se da tudi to rešit, če se zmeniš, da prideš raje 3x ali 4x na teden po 5 ali 10 minut namesto 1x  ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 30 April 2008, 10:50:36
A nista Reddick in Dark pod "drug tozd" kot si napisala, ti imaš pa samo Minija?  ???  Nisem na tekočem....

Firbec  :P Dark in Redik sta ostala pri starših, Mini pa pri meni. Zato torej drug tozd, firma je pa še vedno ista. Jasno?

Dark ima precej karakterja po mami Brini.  ;D  Škoda, da nista šla PPA delat, če tako rad in dobro dela...  :-\  Zasnove ima zagotovo zelo dobre.

Dark ima narejeno PPA s prvim nagradnim razredom.

Lp Neža



Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2008, 11:37:20
Dark ima narejeno PPA s prvim nagradnim razredom.

Lp Neža


A res?  :o  :o  Oprosti, res nisem vedela. Kdaj in pri katerem sodniku pa?


Andreja, se popolnoma strinjam.  ;D  Če bi Flora imela kakega drugega vodnika  :-[  bi bilo najbrž več iz nje. Meni pogosto manjka vztrajnosti in potrpežljivosti.  :-[ 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 30 April 2008, 13:01:11
Mi imamo 11 let starega setra, ki je dosegel agility 2.
Ari je precej samosvoj, ne paše v noben karakter po nežinem opisu - ampakv vsakega malo. Poslušen ni (bil ) amapk tukaj smo sami krivi.
Zna pa trikce in  po pravilu, da se da vsakega psa naučiti določeno stvar, gre tako tudi pri setrih. Tudi agility ampak en Rex iz okolice Nakla in Ari sta edina v Sloveniji, ki sta tekmovala .. vsaj kolikor je meni znano. Z veliko truda, bo šlo tudi to.
Ampak nekater reči  z več potrpežljivosti in  več vloženega truda.
Ari ja je bilo težko motivirati za agility - hrana ga ni zanimala, igračka toliko, da je žogo malo pogledal in je ni vračal, agility smo trenirali na srnino taco  ;)Ko je prišel na kakšno višjo oviro in je potegnil veter, se je ustavil in lahko kar nekaj časa  vohal od kod in kaj prihaja z vetrom..tudi hiter ni bil ampak napak pa ni delal ( posledično).Če se je odločil, da ne bo šel na palisado ali most, je obstal spodaj in tam bi stal tudi pol ure, če ga ne bi odpeljali stran.. Tudi lani je bil na tekmi v veteranih in letos bo tudi.
Sicer pa uživa na pol v pokoju ampak če bi mogel, bi še vedno šel za vonjem.. ( preperčuje edino povodec)
Prepričana sem, da ni užival v agilitiju in je to tudi pokazal. Da ne govorim o kakem frizbiju..

Ko sem delala z njim PNZ in hodila malo to zadevo trenirat, je bil čisto drug pes. Kar oživel je, ko je prišel n aiskanje ptičev.. ampak to pa meni ni ležalo, še manj Tini, ki je njegova vodnica.
Mogoče smo pasmo tudi premalo dobro poznali in bi morali drugače z njim delazi..
Ima tudi A poslušnost in Tina je bila takrat stara 11 let, ko sta jo naredila..

Zdaj je tudi malo siten do kakšnih samcev, ampak prej ni bil. Nikoli dominanten in zelo prijazen do ljudi.
Ni pa to ravno lahek pes.
Ampak mi smo z njim preživeli veliko lepih trenutkov, čeprav me še danes razjezi, kadar se odloči za kakšno svojo "foro".
Ampak je tako, posamezni psi znotraj pasme so zelo različni in tako je treba mladiča izbrati. Za kar ga pač rabiš.
Tako tudi izbereš pasmio bi rekla.. da gre laže.. razen če ti je izziv narediti nekaj, za kar ta pasma niti slučajno ni bila vzrejena..

Sicer je pa seter krasen aristokrat.. in tako se tudi obnaša...
Ne vem pa zakaj ga ne uporabljajo več za lov ( v celinski Evropi). Tu tudi zahtevajo prinašanje, seter ni ravno prinašalec..
Mislim, da je preveč specializiran in se  ne more kosati s celinskimi ptičarji, ki so bolj univerzalni.Amapak naj me popravijo poznavalci..
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2008, 13:12:14
martina.o saj ponekod setre še uporabljajo za lov, ampak kot si sama ugotovila so preveč specializirani. Včasih so si gospoda graščaki lahko privoščili psa za iskanje in drugega psa za prinašanje, dandanes pa lovec rabi vsestransko uporabnega psa, ki je tudi enostaven za vzdrževanje.  ;)  S tem mislim na dlako in dejstvo, da setri niso niti najmanj zadovoljni v pesjaku.

Tudi Flora rata čist drug pes, kadar gre za delo na polju (iskanje) in jo je čudovito gledat, kako z veseljem išče. Iskrice v očeh.   ;D  ;D  ;D

Aristokrati pa so, aristokrati.  ::) Vse na njih je aristokratskega. Od drže, hoje do obnašanja. Kot bi se zavedali svoje lepote.

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 30 April 2008, 15:30:29
A res?  :o  :o  Oprosti, res nisem vedela. Kdaj in pri katerem sodniku pa?

Bilo je konec aprila leta 2004, delala sva na Brezovici, sodil nama je Jože Selan. Točen datum ti pa sporočim po počitnicah, lista nimam pri sebi. Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 April 2008, 17:23:18
Že v redu Neža.  ;D


Dodajam eno fotko Flore, ker mi je ful dobra  ;) :

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/OeaMJJOM_FlbCEXx.v.jpg)

Foto: aljaž
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: deteljica na 30 April 2008, 22:21:47
Pred 15 leti je v našem klubu trenirala agility ena punčka s seterko, ki je bila odlična :)- tudi po mojih kriterijih ;) . Žal jo je povozil avto pred tekmovalno kariero :'(, kupili so novo,ki pa ni bila v redu in punca je potem obupala   :-\.
Od vseh opisov tukaj , mislim da bi bil edino tisti ki je nor na žogico res dober za delat šport (agility ali psolušnost) - če se ne motim Darko? Opisana "mimoza" iste lastnice (ki se ne oddaljuje in uboga) pa ne , čeprav jo tako opisuje.
V glavnem - oseba,ki išče setra za šport naj bo pozorna na nagon igre (oz plena na umeten plen ala žogice)- preveri naj pri starših in pri mladičkih pred oddajo.Tudi ješčost koristi (mladič ki pade v vsako hrano je super) , ampak žal se z odraščanjem lahko spremeni.
Drugače sem pa (iz nepreverjenih virov )slišala, da so rdeče-beli setri boljši kot irski. Je pa spet problem,ker pri nas ni pregleda nad vzrejo in linijami.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kajcyka na 02 Maj 2008, 09:02:06
Florinca, tale je pa res super fotka!  :o
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 09 Maj 2008, 09:14:44
Je pa spet problem,ker pri nas ni pregleda nad vzrejo in linijami.

Dragi moji pri nas je še kako dober pregled nad vzrejo in linijami. Verjemite mi v pasmi sem 27 let in večina vzreje pri nas je dobro premišljene in planirane (vedno se pač najde tudi kdo, ki vzreja za zaslužek in ga kvaliteta psov ne zanima preveč). Naši psi so po vseh kriterijih (zdravje, karakter, delovne zasnove in zunanjost) v evropskem vrhu. Bolj je problem, ker je legel malo. Je pač krivo naše majhno tržišče in ideje ljudi, da je seter hiperaktiven pes, ki se ga ne da prav nič naučiti. Ko imaš mladiče doma mnogo mesecev in večino na koncu prodaš v tujino, te mine veselje do vzreje.
Irski seter je pes, ki je zelo pameten in hitro "prečita" lastnika. Po glasu ve, ali mislimo s komando resno. Zelo radi so zaposleni in šolanje jih veseli - ne pa tudi neskončno ponavljanje ene in iste stvari. Večina dobro reagira na hrano - ampak treba je poiskati pravo hrano, tako da se jim bo zdela okusna. Tudi igračke so zanimive ampak je treba strogo ločiti katera bo kot nagrada za dobro opravljeno nalogo in katera za igranje kar tako. Najbolj osnovno jih je dobro naučiti odpoklica, saj jih njihov lovski nagon in družabnost rada zavedeta. Učenja s prisilo ne prenašajo dobro in se radi začno upirati skozi igro pa se jih da naučiti marsikaj. Mislim, da je marsikdaj problem pri šolanju to, da inštruktorji v KD ne razumejo dobro psihologije te pasme.
In da, rdeče-beli seter je nekoliko lažje vodljiv kot irski, se pa tudi močno rangirajo in ker so vzrejani skoraj samo za lov imajo tudi močejši lovski nagon.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 15 Maj 2008, 21:45:50
Mini - terapevt (http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1229)

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 03 Junij 2008, 10:46:39
Nekaj slikic Esinih in Guinessovih mladičkov najdete na:
http://pikica06.moj-album.com/album/12275845/

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 04 Junij 2008, 10:47:59
Flora je splavala!   :o  ;D

Flora je prvič zaplavala.  ;D  ;D  Vodo je imela čist rada, ampak samo do kolen in za čofotanje, globlje je nisem spravila.  ::)  Ni pomagala ne palica, ne žogica, ne fantov pes, ki gre v vodo brez problemov.
No, to se je spremenilo.  ;) Prejšnji teden en dan sva šla s fantom na čoln in se malo peljala po Ljubljanici. Ker je bilo precej vroče, sva se ustavila ob bregu, da se je šla Flora (spet samo do kolen  ::) ) malo namočit. Ko je tekla po bregu, sva izkoristila priliko in se s čolnom odmaknila od brega. Ko je Flora to opazila, je šla v vodo samo tako daleč, da je dosegla tla in lajala, cvilila in sploh spuščala glasove za katere nisem vedela, da obstajajo.  ::)  :D  Midva pa sva se odaljevala in jo klicala: "Flora pridi, no pridi." ter hvalila, kadar je šla malo delj v vodo. Ampak ne, treba je bilo cvilit, lajat, piskat...  ::) Pa sem fantu predlagala, da greva en malo bliže, da bo imela občutek, da ji čist en majčkeno manjka do naju. Ko sva bila samo še kaka dva ali tri metre od obale, se je Flora le opogumila in zaplavala! Sprva je bilo to eno strašno čofotanje in je kazalo, da bo kar utonila. Po par zamahih se je pa kar sama popravila in lepo po šolsko plavala. Jaz pa vsa vzhičena!  :o  Fant jo je potegnil na čoln, jaz sem jo pa intenzivno hvalila! Potem je pa sledil najbolj zabaven del. Ko fant nikakor ni mogel vžgati čolna, je Flora začela lajat kot bi hotela reči: "Ne bom več plavala, ne bom več plavala, vžgi ta jajca, jaz ne bom več plavala."  :D  :D No, morda pa je povedala: "Kok sta grda, samo sta me pustila, nikoli vama ne odpustim."  :D  :D
Ko smo se čez čas spet ustavili ob obali, se naju je zelo držala, kot tudi obale.  ::)  :D 

Ker pa je treba vsako novo znanje utrditi, smo šli ta teden spet do vode.  ;) Čofotanje v plitvini ji ni delalo težav, v globino ne bi šla.  ::) Pa sva s fantom zavihala hlače in šla. Njegov pes je šel brez problemov za nama, Flora se je nekaj obotavljala. Je bila pa gladina vode tako nizka, da ni bilo treba plavat, ampak je lahko prečila na konicah tac. In smo šli vedno globlje.  :P Z malo spodbude je šla tudi Flora. Pa malo ven na breg in nazaj v vodo. Sva jo dala na zelo dolg povodec in šla vsak na en breg. In sva jo klicala, Flora pa je plavala od enega h drugemu. Jupijaja, Flora plava!  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 05 Junij 2008, 12:32:05
Pozabila omenit, da sva imeli naporen razstavni vikend. V soboto je dobila CAC, v nedeljo pa RCAC. Tud v redu.  ;)  Za zdaj imava teh razstavnih štosov dost.  ::)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: CowTarina na 05 Junij 2008, 13:22:52
Čestitke Florci za plavalni podvig in seveda za razstavne uspehe!

Zdaj pa hitro v naravo uživat pasje življenje  ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: eva na 05 Junij 2008, 15:49:43
Florinca a poznaš teli dve  ;D ?

(http://pticarji.net/foto/razs_kidric_08/IMG_6861.JPG)
Avtor fotke je http://pticarji.net/

Čestitke za razstavne uspehe!

P.S.:si kaj zrihtala glede boksa
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 06 Junij 2008, 09:23:22
Florinca a poznaš teli dve  ;D ?

Čestitke za razstavne uspehe!

P.S.:si kaj zrihtala glede boksa

Nikdar slišala hehehe.  :D  ;)  Detektivka mala.  :D  Hvala lepa.  ;D

Glede boksa: moram se v rit sunit in se spokat na naslov, ki si mi ga dala.  :-[
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 06 Junij 2008, 09:26:33
Florinca, čestitke za razstavne uspehe! :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 06 Junij 2008, 09:29:03
Hvala vsem, ki mi čestitate za razstavne uspehe, ampak sem bolj ponosna na dejstvo, da je Flora splavala, je bilo bistveno težje doseči.  ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Majchy na 06 Junij 2008, 09:30:25
Čestitke za plavalko!!!  :o  :o :o ;D
(sem se prov nasmejala tvojemu pripovedovanju :D)

Koliko je Flora sedaj stara?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 06 Junij 2008, 09:32:10
Čestitke za plavalko!!!  :o  :o :o ;D
Koliko je Flora sedaj stara?

Končno eden.  ;D  Hvala Majchy.  ;D

11. marca je bila dve leti. Najstnica.  :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: efica na 06 Junij 2008, 13:32:54
Čestitke za prvo plavanje...Tudi ko je Kika prvič zaplavala, sem še dva dni skakala od veselja ;)
Čestitke tudi za razstavne uspehe ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 09 Junij 2008, 07:54:13
Hvala efica.  ;D Kaže, da navdušena plavalka ne bo nikoli.  :-\ V soboto smo šli spet malo do vode, da se je Flora malo umila in je šla spet samo tako daleč, da je dosegla dno.  ::) Sem ji metala kamenčke in jo je vleklo, ampak je pogruntala, kje je voda najnižja in je šla tam. Verjetno bi tudi zaplavala, če bi šel še kdo drug v vodo, ampak zame je bila malo premrzla.

Sem ji pa končno spet dala ampule proti klopom. Najprej so bile razstave, pa dež pa..... No, ko ji končno dam ampulo se mi gre povalat po neki crkovini. Sicer samo za trenutek, ker sem takoj zavpila, pa vendar  >:(  Zdaj je tudi skopat ne morem. Hudič babji frdaman.  >:(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 10 Junij 2008, 13:53:16
Naši frajerčki so začeli odhajati v nove domove. Prej smo jih še poslikali in slikice najdete na

http://www.moj-album.com/album/12372065/

Nekateri so bili bolj kooperativni kot drugi. Nekaj fantov še išče nove lastnike, torej če veste za koga, ki išče mladička, se priporočamo.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 10 Junij 2008, 19:20:51
uuu vas sem pa videl po televiziji...čisto sem bil navdušen...res so pravi falotki ti mali  setrčki;)
hehe--nažalost ne poznam nobenega interesenta za mladičke..upam pa da jih boste uspešno oddali.. 8)
lp grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 10 Junij 2008, 19:28:40
Gregecc, ti bom tu odgovorila na tvoje vprašanje o moji svojati irski. Naš Radiček je gospod pri enajstih letih in pol. V zadnjem času mu gre odlično, čeprav ga sicer   muči obraba kolkov in veliko število lipomov. A je še vedno izjemno živahen, ješč in crkljiv. Enkrat na dan pride še na Grad, sicer pa dvakrat na dan prebere novice in se poduči, kaj je novega na Prulah. Darkobarko se je zelo umiril, kar se menda spodobi za gospodiča njegovih let. Avgusta bo dopolnil že šest let. Veliko dela ima s šnofljanjem, čuvanjem Redika in igro z Minčkom. Ta je pa en klovnček, priden, vodljiv, scrkljan, igriv. Na sploh meni, da so vsi na svetu a to, da se bodo igrali z njim, čohajo pa lahko starejše setre. Sicer ima pa tudi delo, zabava fante in dekleta iz Levca. In oni njega.

Pikica06, čestitke za lepo leglo in lepe falote. Upam, da še preostali mulci hitro najdejo nov dom. Smo poslali link tistim, ki so želeli pred kratkim kako rdečo kepo. Kak bo že pravi. LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 15 Junij 2008, 19:55:59
Irska princeska - Mini Stiški I.

(http://ginny.pasji.net/gallery//albums/userpics/34/normal_DSC_0016.jpg)

(http://ginny.pasji.net/gallery//albums/userpics/34/normal_DSC_0027.jpg)

 :D :D

lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: nutella na 15 Junij 2008, 20:27:11
Florinca, čestitke za (občasno) plavalko. ;D Je pa dobro preračunala, kdaj je ne moreš skopat, da se je šla v miru povaljat in bo ostala še nekaj časa naparfumirana. :P Agnes, jaz pa pogrešam še kake slikice in opise dogodkov od tvojih dveh veteranov Redika in Darka. :-* Zoe, ful lepa slikca Minija. 8)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 16 Junij 2008, 07:56:38
Florinca čestitke za plavalne dosežke  ;) :-*

Agnes zelo pogrešamo vas dnevnik doživetij, sicer pa se najavljamo da vas bomo malo presenetili, da malo tegale velecenjenega gospoda Minija Stiškega I. malo premečkamo :D ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 25 Julij 2008, 08:03:04
Uf, tale tema pa kar malo spi.  :-\

Jo bom jaz popestrila s par novimi fotkami.  ;)

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/U1Q4eOwe2JTSWkXE.v.jpg)

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/rOcFuMkGU6ZkL6pQ.v.jpg)

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/SGlB6JMJ_O79XJqt.v.jpg)

(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/3G6MGnxe1sU_2CU1.v.jpg)

Uživajte v poletju še naprej!  ;D

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: aska na 25 Julij 2008, 08:13:14
Lepe slikce od novopečene plavalke Flore :o
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 03 Avgust 2008, 19:43:37
Danes praznuje naš Ari ( Master x CH Red Ruby Ankaranska )
 11. rojstni dan.
Praznoval ga je v družbi naših aussijev. Naporno...
Z bratci in sestricami pa nima nič stikov, ne vem, če so še vsi živi - jih je bilo 12, se mi zdi.
LP
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Ovcka na 03 Avgust 2008, 20:04:43
Vse naj naj Ari  :-* :-* :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: maya na 03 Avgust 2008, 20:49:47
Ari, vse naj naj najboljše in najlepše  :-*  :-*  :-* :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: nyssa na 03 Avgust 2008, 20:56:49
Ari, v odlični družbi si praznoval!
Upam pa, da ti torte ni bilo treba delit z vsemi  :P
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kala,runo,bella na 03 Avgust 2008, 21:29:27
Ari vse naj naj tudi od naše klape  :-* :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 04 Avgust 2008, 07:38:02
Vse najboljše Ari!  :)  Matina, a bi ga lahko v mojem imenu počohala?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 06 Avgust 2008, 11:27:29
Danes praznuje naš Ari ( Master x CH Red Ruby Ankaranska )
 11. rojstni dan.
Praznoval ga je v družbi naših aussijev. Naporno...
Z bratci in sestricami pa nima nič stikov, ne vem, če so še vsi živi - jih je bilo 12, se mi zdi.
LP

Čestitke Ariju!!! To so že lepa leta.

Pa še podvprašanje. V Kranjsko goro smo prodali enega od mladičkov, Alfa. Ali ste se že kaj srečali?

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 07 Avgust 2008, 14:51:15
Alenka - ne Alfa nismo srečali..
Bom pozorna..le kdo ga ima??

Ari malo pomeša zadeve.
Prvič si je dovolil malo poskusiti naskočiti Ruby, tega ni še naredil v vseh 6 letih.
Ona je bila pa tudi tako presenečane, da je kar stala.
Sicer je pa Ari zelo zdrav, malo teže vstaja ampak pri veterinarju razen za cepljenja skoraj ni bil..v vsem življenju.
LP
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 07 Avgust 2008, 15:17:52
Alenka - kateri je pa zdaj najstarejši irski seter v Sloveniji?
Redik je pol leta starejši od Arija
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 08 Avgust 2008, 17:39:34
Flora je šla danes na redno letno cepljenje in smo jo še stehtali: 27,6 kg.  :o   ;D  Sem mislila, da jih ima manj....
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 14 Avgust 2008, 10:00:21
Vse najboljše Ariju za enajsti rojstni dan. Upam, da bo še dolgo tak 'osel' in bo pridno vzgajal avstralsko bando. Redik (in njegovi bratje in sestre) praznujejo 11. 1., tako da je bil naš letošnji rojstni v znamenju samih enic. Gre mu kar dobro, glede na razmere. Pride tudi do Kranjske gore, če ima dober dan, sicer pa bluzi po okolišlkih travnikih in vzgaja mladino.

Drugi mladinec, Darkobarkoporkodarko, ima pa danes šesti rojstni dan. Zelo se je umiril, zelo je priden. Zgleda, da res emšo naredi svoje. Ima še vedno žute minute, ampak ni sile.

Minec je pa tudi uradno bebec. Več o njegovih bebastostih pa kdaj drugič, zaslužijo namreč celo stran in dolgo razlago.

Alenka, zadnjič sem srečala človeškega mladiča družine, ki ima Alfa. Obljubil je, da ga bo pripeljal na travnike, kjer norijo moji setri, da se spoznamo. Videli ga še nismo. Povedal pa je, da car in da se imajo dobro.

Lp Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 14 Avgust 2008, 10:36:45
Vse najboljse Ariju in Daretu!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: A-Tsa-Rja na 14 Avgust 2008, 11:20:28
Vse najboljše!  :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kathy na 14 Avgust 2008, 14:53:43
Vse najboljše Dark!  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 20 Avgust 2008, 15:05:44
Darkobarkoporkodarko se zahvaljuje za čestitko.

MAKSI NATEG

V Podkornu peljem na sprehod mlajši dve tretjini naše setrske horde. Ravno ju spustim, ko zagledam ovčarja. Malo je starejši kot Dark. Z njim sta si imela v mlajših letih ogromno za povedati, danes pa samo od daleč malo renčita in gresta naprej. Setrska golazen nekaj vohlja in glumi glivo, ko pride ovčar zraven. Darko reče: BUH (saj veste, tisti BUH, čisto tih, ki ga potegne iz pete, preden orenk začne lajat). Minčku se utrga. Pleše indijanski ples, laja s svojim plehnatim glaskom, šizi, nori, skače. Dark ga samo gleda, ovčarju pa nič jasno. Minček mu še naprej dopoveduje, kako ga bosta onadva z Darkom pretepla. Ovčar nato začudeno reče samo hov. Minčk se strezne, pogleda naokoli, vidi, da je Dark nekje daleč spredaj in se sploh ne sekira. Miniju ni bilo nič jasno. Proizvedel je samo bebasto irsko faco in šel naprej.

MINI KOZEL

Ravnokar sva z Minčkom prišla s sprehoda, na katerem je srečal čudnega psa z rogovi. Bebec irski pribremza zraven in gleda to rogato čudo. Ta reče beeee, Minc pa začne histerirat in zbeži. Ker je mislil, da sem očitno kozlova zaveznica in bližnja sorodnica, se mi ni pustil prijeti.  Pa smo se lovili kar precej časa.

Toliko. LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 27 Avgust 2008, 16:59:27
Jaz sem pa v nedeljo (ali je bila sobota  ??? ) videla enega mladega rdečkota v neposredni bližini viškega pokopališča. Žal ni bilo možnosti za postanek in klepet. Alenka, a je iz vašega legla?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: čara na 26 September 2008, 19:22:26
(http://i133.photobucket.com/albums/q74/Animalsno1/CACIB%20MB%202008/DSC_2197a.jpg)

I kaka lepota.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 September 2008, 10:00:57
No čara, zdaj vem katera si..... se te spomnim.  ;)

Na fotki sta pa polbratranca Seterday Flora (v ospredju) in Seterday Eros (kaže hrbet). Hvala.  ;D  Drugič lahko tudi kako rečeva, ne grizem.  ;) 

Drugače pa sva šli s Floro včeraj na Malo in Veliko planino. Bil je lep, sončen dan. Krav ni več, se pravi tudi kravjakov ne več  ;)  ljudi je bilo zelo malo, tako, da si je Flora dala duška in tekla po planini kot obsedena.  :D  Zvečer pa padla pod mizo in zaspala kot top. Sem jo komaj zbudila, da sem ji dala jest.  ::)   
Aja še to: nazaj grede sva se še ustavili pri tečajnikih in videli nadebudne ptičarje v šoli poslušnosti. Ah, kje je že to, ko so bili naši taki.  :D   ::)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: čara na 03 Oktober 2008, 21:43:10
Vprašanje, če bi jaz prepoznala tebe. :-[ Te ni zraven na fotki, tk da me drugič kr ti pocukaj ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 21 Oktober 2008, 22:43:11
(http://api.ning.com/files/FOuIRq-KtScAyQY0hVatBYlxAjIkcIEJOV*XZUkBLU9nJ3aPBm0hzF-SZ4-87sYhGTeCbBByoEtdubCsGYKfjSMjmiLv6NCz/Mini07.jpg?width=737&height=491)
Leteči seter

(http://api.ning.com/files/FOuIRq-KtSdetfMOSCgxphntEoxXDbdyYwrYqhaKfzwszsXAwYhg-m9tWd5J78sVh6ftY3AmIBN8wTobM-BEyonT0OeOAVjq/Mini05.jpg?width=737&height=491)
Jaz sem pa en tak micen seterc

(http://api.ning.com/files/FOuIRq-KtSeGTw47t*dGYkMOguY-zITbTGCV-k-nJU8Ko9b8YjPIvnVx6UEytscEnLc8mfiGXLuvJaNejHQN5z17mu*pvEBT/Mini04.jpg?width=737&height=491)
Pa sem eno miceno važen, ker sem našel palico

(http://api.ning.com/files/FOuIRq-KtSfYhkHy2xHNolRodav8x2FaLW1bpTHV5JcNpVjlLz9Hk40FxJXfWadsHkj9gPmc74EO87JPjP-5kX8Ig74lEFxr/Mini03.jpg?width=737&height=490)
Še častni krog za publiko

(http://api.ning.com/files/FOuIRq-KtSe0hTp97w2wiEL*atG-68uUzSGKCMPMOmfTsHAJXtcbpF-HNGxrujU05LrTEX3QvyLfGdU-fYmZdcxQpkrQI6F2/Mini02.jpg?width=737&height=491)
Pa pridi, če si upaš

(http://api.ning.com/files/FOuIRq-KtScbOHtKm2Vgv4*I7WOUwZmll9uvtrHd0PGhCGEpLd1MKag0wDsJWWGyHHTfEXMCrZaSChkdkonTQASWSVIhRg8j/Mini01.jpg?width=737&height=491)
Tudi najboljši se utrudimo

foto: Egon Bajt (hvala ;))

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 22 Oktober 2008, 15:19:52
waaaa agnes ful so luškane slikce ;D rees...
maš pa pravega manekena hh ;D

lp grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 22 Oktober 2008, 22:02:06
Hehe, Grega, hvala, mogoče boš po tej slikici mislil drugače.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/k20iYst8E_M4qPYM.v.jpg)

Sicer gre za tako lepe slikice pohvaliti predvsem potrpežljivega fotografa, ki ima občitek za Mincoidnost.

Ko bo velik, bo Mince pilot:

(http://www.moj-album.com/slike/33468/KV9d_P3hcy5Hqg8Z.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 22 Oktober 2008, 23:07:15
haha agnes...ne mislim nič drugače :P
fotke so svetovne in so full dobr ratale...
vsa čast fotografu da take momente ujame pri takih hiperaktivnih setrih haha ;D

lp grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 23 Oktober 2008, 08:40:03
Vav, dobre fotke!  :o  :o  :o
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 23 Oktober 2008, 20:25:29
A ima Ninček novo lubico ?
A ga je kej uredila?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 23 Oktober 2008, 20:25:54
upss Minček
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 31 Oktober 2008, 13:40:19
Eeeee, Martina, niht ferštehen. Kuga?

Pa hvala za komplimente :). Imam obljubljeno še eno seanso z novim fotoaparatom in takrat bom spet malo pokazala svojo irsko mini spako. Upam, da se ga ne boste naveličali.

Počohajte pesjane, tudi tiste, ki niso rdeči. LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: A-Tsa-Rja na 02 November 2008, 16:52:28
Ojla!

Imam eno vprašanje. A gre kateri na razstavo v Vrtojbo (v nedeljo) in bi mi lahko posodil kužata za JH?  ::)

Moram rečti da so tile setrčki res prekrasni!  :-* Mogoče si nekega dne tudi sama umislim kakega  8) Seveda šele takrat ko bom imela še več časa za ukvaranje s psi. :)

Lp, Ula
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 02 November 2008, 17:53:40
Morda se prideva z Mincem socializirat, samo njega niti slučajno ne dobiš za JH, ker te bo potem minilo vse veselje do hendlanja in do setrčkov. Lahko se pa dogovoriva za Lj in ti tam posodim Darka. Zakaj to pišem? Minček je ena taka pokakana mala spaka, ki mu je groooooooooooozno, če je okrog njega veliko psov, veliko ljudi, če ga gledajo, če ... Darko pa biva doma pri starših in je pravi za razstave. Ko pride v ring, naredi čisto vse, samo da ga vsi, ki so tam, gledajo. Kljub njegovi višini in teži ni nobenih težav s hendlanjem (Lano vprašaj :)). Se pa lahko v Vrtojbi vidiva in poklepetava o rdečih spakah, kaj praviš? LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: A-Tsa-Rja na 02 November 2008, 18:14:26
No za Ljubljano že imam belgijskega ovčarja. ;)  Če ne te pridem pocukat za rokav.  ;D Za kdaj drugič pa si ga z veseljem sposodim  :)

Ja lahko, tako ali tako bom prišla pogledat setrčke tako da upam da te bom prepoznala  :-[  :)

Lp
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: T.M.T na 07 November 2008, 17:40:47
Agnes fenomenalne fokte.Ampak pri takem lepotcu kaj drugega sploh ne more nastati :-*

Me pa nekaj zanima,pa se opravičujem za off topic...tole z JH,ato si pse kar posojate?Jaz posojam knjige pa zvezke,vi pa kar pse? :o    se opravičujem ampak tole mi je pa tako no...čudno :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: A-Tsa-Rja na 07 November 2008, 18:33:24
Off topic odgovor:
Ja malo čudno se čuje, ampak tisti, ki vedno kako gre pri JH-ju po navadi pridnega kužata posodijo. Ali pa kakšni ''pasji'' prijatelji.  ;) Nekateri pa tudi, da vidijo kako gre kužatu pri izvajanju likov oz. ko ga handla kdo drug. To je tudi dobra vaja, če ti potem kdo reče, če bi handlal njegovega psa. Po navadi ga spoznaš na razstavi malo povadiš z njim in greš v ring.   ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 08 November 2008, 09:48:06
Hvala, TMT. Off topic odgovor, kakor sem jaz spremljala tole sceno z JH-jem. Sem sicer bolj laik, a vseeno. Mojega Darka si je včasih 'sposodila' Lana,ki ga je hendlala tudi zares. Ponavadi si začetniki sposodijo shendlanega psa, ki že ve, za kaj pri razstavah gre in ga ringa, sodnika in gneče ni strah ter obvlada osnovna pravila razstav (tek v kasu ob vodniku, razstavna poza) ter je tudi sicer vodljiv, da ga ni treba pretirano prepričevati v izvajanje trikov. Saj to ni tako grozno, kot se morda bere. S kužkom si že itak na razstavi in ga pač daš mlademu vodniku za tistih 10 min, ko gre v ring. Moje izkušnje pri JH so bile samo super. Če je Lana (ali kdo drug od malčkov) videl, da je Dark utrujen od celega dneva, ga pač nismo mučili naprej, ampak so ga vrnili meni. Niso rinili z glavo skozi zid.

LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: T.M.T na 08 November 2008, 10:08:50
A,hvala za razlago,zanimivo...nisem vedela :).Ampak bralo se je pa res tako,kot da razstavljalci kličejo povsodo po Slo,če ima kdo psa za posodit :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: A-Tsa-Rja na 08 November 2008, 20:10:56
Agnes upam da se vidimo jutri!  :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 11 December 2008, 09:49:37
florinca:
ker sem zasledila tvoje poste v temi aussie, ( pa še kje) bi te nekaj vprašala tukaj, ker imaš irskega setra, ne
Jaz tudi in star je 11,5 let.
tekmoval je v agility2 ( kar je bial takrat najvišji nivo, šolali smo ga tudi in z njim zelo veliko delali različne reči, trikce in aktivne sprehode itd.pa lovsko šolanje, ki sem ga opustila, ker lovci ne delajo na meni všečen način.
nbaš Ari ima svoje posebnosti, lahko pišem i njem, nikakor pa si ne bi upala delati negativne reklami za pasmo skozi jegove meni slabe lastnosti. Ker ima tudi dobre. In popolnega psa ni.

Zanima me: a ti s tvojo psičko lahko na kavču ležiš in sploh bi bilo lepo brati, kaj počneta.In morda tvoje izkušnje z irskim setrom..iz prve roke
Hvala za čas
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 11 December 2008, 10:34:34
Amm, nisem spremljala teme o ausijih, ampak ali lahko povzameš malo? LP N
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 December 2008, 12:38:28
florinca:
ker sem zasledila tvoje poste v temi aussie, ( pa še kje) bi te nekaj vprašala tukaj, ker imaš irskega setra, ne
Jaz tudi in star je 11,5 let.
tekmoval je v agility2 ( kar je bial takrat najvišji nivo, šolali smo ga tudi in z njim zelo veliko delali različne reči, trikce in aktivne sprehode itd.pa lovsko šolanje, ki sem ga opustila, ker lovci ne delajo na meni všečen način.
nbaš Ari ima svoje posebnosti, lahko pišem i njem, nikakor pa si ne bi upala delati negativne reklami za pasmo skozi jegove meni slabe lastnosti. Ker ima tudi dobre. In popolnega psa ni.

Zanima me: a ti s tvojo psičko lahko na kavču ležiš in sploh bi bilo lepo brati, kaj počneta.In morda tvoje izkušnje z irskim setrom..iz prve roke
Hvala za čas

Ti mene na avstralski strani in sploh v temi, kjer je tvoje leglo, ignoriraš, jaz tebe ne bom.  :P V tem pogledu bom boljša od tebe  :P

Flora ni na kavču ne na postelji, ker ne sme biti.  ;)  Doma ima na voljo tako hodnik kot tudi dnevno sobo in kopalnico, vendar spi v svoji postelji - na kavč ne gre. Pridna punca.  ;D  Uničuje ne in tudi kot mladič je uničila zelo malo (eno pleteno košaro za copate, copat ne, nekaj dežnikov, ene superge).

Stara je dve in pol leti, v tem času sva opravili tečaje in izpite iz VP1 in VP2 ter tečaj in tekmo iz PZP. Nadaljevali sva lovsko šolanje pri enem jagru, vendar je meni zmanjkovalo časa in volje, tako da sva to opustili. Bili sva tudi na nekaj razstavah, ne vem na pamet na kolikih in osvojili nekaj naslovov.

Na agility ali podobno pasjo športno aktivnost ne hodiva, ker se meni ne ljubi in tega tudi nikoli nisem planirala.  ;)  Sva aktivni na drug način. Flora obožuje tek, zato me spremlja ob kolesu. Hodiva tudi v hribe in nekajkrat me je spremljala na tekaških smučeh. Mečem ji frizbi, še raje ima žogico. V deževnih dneh pa se učiva kake trikce. Ravno zdajle delava na tem, da bi pobirala smeti in jih metala v koš. Prišli sva do tega, da papirčki niso za raztrgat, ampak prinesti, kamor rečem. Delava na tem, da bi jih vrgla v smeti.

Še kakšno vprašanje?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 December 2008, 12:40:52
Amm, nisem spremljala teme o ausijih, ampak ali lahko povzameš malo? LP N

Neža, najbrž je huda, ker sem jo skritizirala, da pogosto ignorira kako vprašanje.  ;)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 December 2008, 12:51:52
Aja, martina, pozabila dodat. Bili sva tudi na frizbi seminarju, remember? in še: letos v jeseni sva bili nekajkrat na skupnih jagah in Flora je uživala, jaz pa sem se tudi malo sprehodila. Če je psica srečna, sem tudi jaz.  ;D

Bo dovolj dobro zate ali misliš, da sva kaj manj vredni, ker ne hodiva na agility?

O karakterju setra iz prve roke sem pa že pisala, ko se je kdo zanimal. Malo pobrskaj po prejšnjih straneh.  ;) 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 11 December 2008, 16:25:13
Florinca - sem tezasledila povsod, zato sem hotla kaj o setrih, kjer si bolj doma.
Te ne ignoriram, včasih kaj spregledam
Imam tudi setra, toliko o karakterju le teh
In agility ni ravno moja najljubša dejavnost
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 12 December 2008, 18:53:39
Vrednost psov se ne meri samo z udeležbo na tečajih, z izpiti in naslovi, ampak s pomočjo, ki jo namenijo drugim. Ljudem in drugim psom. Tekmovanja, naslovi in odstotki veliko pomenijo le vodniku, taka dejanja pa pričarajo nasmeh na usta malim nadebudnežem ali pa lastnikom drugih psov dajo vsaj kanček upanja, da bo njihov kosmatinec lahko še živel kvalitetno življenje. Zato z vami delim tole zgodbo. V uk in poduk  ;)

MINEC KRVODAJALEC


Danes so bile Mince pridne - dale so namreč kri. Dobil je pomirjevalo, ker je sicer haupthisterik in bi sicer pobegnil s kanilo vred v nepovrat. Upam, da je pomagal pesjanki. Sicer je pa še zdaj ves matast in hamlast. Upam, da se bo kmalu do konca zbudil in bo spet stari dobri Minec. Pesjanki pa srečno.

LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 13 December 2008, 15:14:58
hehe
Mince reševalec pesjank in pravi kavalir  :P :P
priden Mince ;D

kako pa je prišlo do tega da ste darovali kri?? se poznate al kako?


Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 13 December 2008, 15:42:24
pa še nekaj za vse tiste, ki bote rastavljali v ljubljani v soboto-...sodnik Juha Kares
sem odkril njegovo spletno stran in ugotoviu da vzreja tudi irske setre
vidim da stremi k zelo visoki kakovosti teh psov
ima anglo ameriški tip
in ameriško avstralski tip te pasme

tukaj pripenjam link, napisano je seveda v angleščini, vendar lepo opisuje kakšen naj bi po njegovo bil irski seter ;D

http://www.chicchoix.com/setter_of_cc.htm

na njegovi strani je tudi nekaj slik njehovih psov, jaz sem jih komaj našel, če rabi kdo kakšno pomoč pa me lahko vpraša

lepo se mejte

lp grega 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 13 December 2008, 18:48:01
Ne, ne poznao se. Klicali so me z veterine, da potrebujejo pomoč, pa sva zakurblala metlo in sva šla. Mince je dobil sedativ, potem so mu vzeli 350 ml krvi. In potem je bil matast do večera :). Najboljši Minec je zadeti Minec.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 14 December 2008, 12:31:40
POROČILO Z BOJIŠČA

Mince so se že regenerirale. Kaj pa drugega. Že včeraj je bil v polnem elementu, srečen in poskočen. Edina opazna razlika je, da je izsušil Ljubljanico in tudi doma popil hektoliter in pol vode. Pa še malo bolj seksi je, ker je na vratu majčkeno zabrit  :D. LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 25 December 2008, 11:57:01
Vsem želimo čim več norih idej in energije za njihovo uresničevanje. Srečno! Neža in irska banda
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: _Anais_ na 06 Januar 2009, 14:30:21
Uf, vidim, da se je v teh letih, ko smo počivali, naredilo ogromno in tukaj je še en forum ;D SUPER!
Evo, da se še mi pridružimo :P
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: _Anais_ na 06 Januar 2009, 19:58:03
Dragi moji pri nas je še kako dober pregled nad vzrejo in linijami. Verjemite mi v pasmi sem 27 let in večina vzreje pri nas je dobro premišljene in planirane (vedno se pač najde tudi kdo, ki vzreja za zaslužek in ga kvaliteta psov ne zanima preveč). Naši psi so po vseh kriterijih (zdravje, karakter, delovne zasnove in zunanjost) v evropskem vrhu. Bolj je problem, ker je legel malo. Je pač krivo naše majhno tržišče in ideje ljudi, da je seter hiperaktiven pes, ki se ga ne da prav nič naučiti. Ko imaš mladiče doma mnogo mesecev in večino na koncu prodaš v tujino, te mine veselje do vzreje.
Irski seter je pes, ki je zelo pameten in hitro "prečita" lastnika. Po glasu ve, ali mislimo s komando resno. Zelo radi so zaposleni in šolanje jih veseli - ne pa tudi neskončno ponavljanje ene in iste stvari. Večina dobro reagira na hrano - ampak treba je poiskati pravo hrano, tako da se jim bo zdela okusna. Tudi igračke so zanimive ampak je treba strogo ločiti katera bo kot nagrada za dobro opravljeno nalogo in katera za igranje kar tako. Najbolj osnovno jih je dobro naučiti odpoklica, saj jih njihov lovski nagon in družabnost rada zavedeta. Učenja s prisilo ne prenašajo dobro in se radi začno upirati skozi igro pa se jih da naučiti marsikaj. Mislim, da je marsikdaj problem pri šolanju to, da inštruktorji v KD ne razumejo dobro psihologije te pasme.
In da, rdeče-beli seter je nekoliko lažje vodljiv kot irski, se pa tudi močno rangirajo in ker so vzrejani skoraj samo za lov imajo tudi močejši lovski nagon.

Alenka


Alenka pozdravljena!
Tale tvoj opis setra me je od srca nasmejal -> ker sem lep čas iskala primerno besedo za našega aktivneža ;D In ja, seveda, pri setru lahko marsikaj dosežeš skozi igro, kot si rekla. Nisem pa vedela, da je rb is lažje vodljiv od r setra, sem vedno mislila, da je enaka trma kot rdečko.
Bi te pa prosila, če bi mi preko zsja sporočila tvojo telefonsko številko, me malo zanimajo legla. Sem tvojo telefonsko nekam založila, menjava telefona itd, pa se hitro izgubi.
Pikica je pa tolk lepa psička  :o :o http://pikica06.moj-album.com/slike/12275469/4jxoQ1zmhuZbjSxv.v.jpg , tale slikca je božanska, sploh ne zgleda mala pika.
A se še dosti razstavljate po Nemčiji, Češki itd? Mi bi v Nemčiji morali dokončati Ch, sploh zdaj, ko sem se odločila, da pridemo malo nazaj, pa da vidimo, kako nam bo zneslo (zraven malega bebija je bilo res težko razstavljati, pri 2letnem otroku se pa zadeva malo zgliha, še malo pa bo mali sodeloval v JH :D ;D).
Nina
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 11 Januar 2009, 08:32:30
RADIČEK


Že kar dvanajst let si z nami. Čeprav se zdi veliko, se mi vendar zdi, da so ta minila kot blisk. Ne bi rekla, da sem se pred dvanajstimi leti peljala po malo irsko kepo v Bistrico ob Sotli. Tja smo prišli po pesnika, ki je mlatil cvetke z rožic. Takoj si mami prežvečil pas od torbice in prav lumpasto pogledal. Sploh nisem vedela, da je k nam domov prišel mladiček. Nobenega lulanja, skrivanja copat, žvečenja nogavic in prvih poskusov štromanja. Nič. Tudi na sprehodih si kar racal za mano. Čeprav pravijo, da so setri barabe, ki se jih ne da vzgojiti, si ti vse te trditve postavil na laž. Niti enkrat nisi pobegnil, vedno si ubogal tisto, kar potrebuje pesjan na normalnem potepanju. Vedno si menil, da ljudje hodijo na sprehod zato, da čohajo njegovo veličanstvo. Najprej je treba torej v skladu z radičkastim bontonom pozdraviti ljudi, nato pa šele štirinožne nebodijihtreba. Že ves čas si imel pa v riti uro. Ob točno določenih urah je treba ven in potem jest. Če te ravno nismo ubogali, si nam milostno naklonil 5 minut. Potem si pa začel strmeti in pogledovati proti vratom ali posodi – odvisno od tega, s čim so neposlušni podaniki zamujali. Presenetljivo dobro si preživel napad Darka in potem na stara leta še Minčka. Neskončno si hecen, ko Darka pošlješ v boj, če ti kdo stopi na živec ali se z Minčkom igraš. Kot Redik I Prulski si lepo razdelil naloge: Dark je vodja straže, Minec pa dvorni norec. Zadnja leta te pa miceno heca zdravje. Sicer smo preživeli nekaj kamnolomov v mehurju in še kakšno čudno reč, ampak zadnja leta ti nagajajo noge, ščitnica je postala nekoliko bolj lena, kot bi se spodobilo, poleg tega pa še lipomi rastejo hitreje, kot bi si želeli. So dnevi, ko hodiš zelo težko, so pa tudi dnevi, ko z velikim veseljem tečeš za Mincem in mu kradeš palice ali plastenke. Seveda hodiš na sprehode zato, da potem dobiš hrano. Zanjo bi pa še vedno ubijal.
Hvala za vse lepe trenutke. Solatko, upam, da boš z nami še nekaj časa. Želim ti še čimveč lepih sprehodov, dolgih čohanj, pridne podanike, predvsem pa guvernanto, ki bo znala ohraniti trezno glavo.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 11 Januar 2009, 13:03:06
use najbolšeeee :P :P :P
12 let je pa kar dolga doba že ;)
pa še veliko lepih trenutkov z njim agnes

lp grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 20 Januar 2009, 18:13:36
Pa še beseda ali dve o lovskem psu in gonjenju divjadi.

Lovski psi imajo močan lovski nagon in poznam veliko lastnikov lovskih psov, ki imajo svoje pse na dolgih povodcih, ker bi drugače ganjali divjad. Jaz osebno ne svetujem spuščanja psa dokler ne obvlada odpoklica. Jaz sem delala tako, da sem Foro sicer spustila v gozdu, ampak sem jo kar naprej odpoklicala, pa tudi skrivala sem se ji. Do pred kratkim nisem vedela, kako bo reagirala, če bi ji pot prekrižala divjad. Enostavno ji nisem zaupala.

Enkrat sva bili na skupni jagi, kjer smo poganjali divjad. Par metrov mimo naju je tekel srnjak, jaz sem zavpila in Flora je obstala ob meni. Sem bila kar nemalo presenečena.
 
Zadnjič pa smo šli malo na sprehod po gozdu. Fant me je že prej opozoril, da je veliko zajcev in srnjadi. In res, kar naenkrat pred nami zajec. Flora je šla za njim kakih 50m in takoj nazaj. In to brez, da bi jo klicala. Jaz pa  :o  :o  Niti tako daleč ni šla, da bi jo izgubila izpred oči. In malo pozneje še en zajec. in potem še eden. Za nobenim ni šla več kot 50m. Da pa bo mera polna, smo srečali se srnjačka. Samo en klic je bil potreben in je takoj prišla do naju, čeprav je srnjačka videla, ker je bil kakih 200m stran od nas. Bila sem veselo presenečena. Pridna punca.

Ko sem se odločala za lovsko pasmo, mi je bil največji izziv vzgojit jo tako, da bo lahko spuščena tudi tam, kjer je veliko divjadi in ne bo problemov. Punca se je izkazala. Jaz pa izredno vesela, da se da tudi lovskega psa vzgojit.  ;D  ;D 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 23 Januar 2009, 18:21:13
Danes sem šele videla Nežino krasno čestitko Redicku.

Tudi mi se pridružujemo, posebno pa Ari, ki mu bo sledil avgusta.
Redick še na mnoga zdrava leta. :D :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 10 Februar 2009, 15:26:57
Hvala, Martina. Upam, da je Ari f redi in letom primerno trapast.

DARKOBARKO TABLETOMAN

Je spet v svoji polni formi. Že dlje časa je bil apatičen, brez apetita in sploh brez volje do življenja. Ko je začel hujšati, smo ga odvlekli na veterino. Najprej smo imeli samo nek bedni uroinfekt in anemijo. Piss  ;) of cake, bi rekli. Ampak ne. Pes je fasal vročino, težje je dihal in bil še bolj beden kot prej. Ko so pregledali z uz-jem celoten život naše mahagoni doge, so našli povečano prostato in neko cisto na njej ter tekočino pri srcu. Ubožca so potem nekaj časa špikali in zbadali, da bi dobili tekočino ven. Darko si je prislužil frizurco, pred katero se Irina lahko skrije. Končno so uspeli izbezati ven gnoj, kjer bivata dve čudni bakteriji. Simpl ko pasulj? Kje pa, vsako bakterijo ubije en antibiotik, obstaja sicer eden, ki pa samo uspava obe. Zato zdaj čakamo, kaj bosta teti bakteriji povedali in se potem odločimo za ubijalsko dozo arcnij. Čaka nas pa vsaj 6 tedenska kura tabletk.

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

Nekaj strani nazaj ste že lahko brali o novi letni olimpijski disciplini, ki smo jo medtem izpopolnili do perfekcije. Ker nam je postalo dolgčas in so razmere to dopuščale, vlagamo prošnjo za novo zimsko olimpijsko disciplino. Kakšna pa je?

Setrc se postavi na vrh kupa snega. Začetna poza je T - REX, slikica se tudi že nekaj časa valja po setrski temi. Nato ga gravitacija prisili v padanje proti snegu, med katerim s tapkanjem skoplje čim globljo luknjo. Vanjo se vrže z glavo naprej, naredi salto (po domače rit vrže čez glavo) in se oddriča po kupu navzdol. Naredi krog in ponovi vajo.

Ocenjuje se:

* začetni položaj
* hitrost tapkanj na časovno enoto
* umetniški vtis salte
* hitrost dričanja
* število ponovitev na časovno enoto

Redik pa medtem samo gleda in sprašuje, koliko je še do naslednje papice. LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 14 Februar 2009, 21:39:22
REDIKU

Dan, ki sem se ga tako bala in za katerega sem želela, da ne bi nikoli prišel, se je zgodil in se je moral zgoditi. Nihče pa ni pričakoval, da bo to že tako hitro. Naš Radiček je imel že dolgo težave s kolki. Ker je narobe obremenjeval sklepe, se je pojavila tudi obraba komolcev. Zato je bil že nekaj časa na tabletah proti bolečinam. Imel je dobre in slabe dni. Zadnji mesec in pol, nekje od novega leta dalje, mu je šlo fantastično. Vesel je bil, skakljal naokrog (pač po svojih zmožnostih), se veselil znancev in prijateljev ter vzgajal svoje podanike. V četrtek zvečer je prvič padel po stopnicah v našem bloku, a se je hitro pobral in odkrevsal dalje. V petek zjutraj je padel ponovno, vstal je teže, a je šlo. Opoldne je bilo še slabše. Zvečer sem ga na zadnji sprehod peljala jaz. Padel je čez dva seta stopnic. Ko sem ga hotela pobrati, je šavsnil proti meni. Tresel se je in šklepetal z zobmi. Nekako smo ga spravili ven, a se je ulegel na tla. Jokal je in se tresel. Z mami sva ga spravili v avto in samo odpeljala sem ga na veterino. Celo pot mi je lizal roko. Na veterini je zakorakal v hospital, padel na linoleju in šel v sobo. Tam so mu dali kanilo in narkozo. Ko je veterinarka pripravljala še zadnjo injekcijo, je vstal in šel do nje, češ kaj imaš zame. Položili smo ga na tla in veterinarka mu je dala še zadnjo injekcijo.

Čeprav je neskončno hudo in našo solatko nazarensko pogrešam, vem, da sem se odločila prav in v pravem trenutku. Hvala naši veterinarki, ki me je v trenutku odločitve podprla in prepričala, da je odločitev prava. In da je tudi čas za slovo pravi.

Vem, da bolečina ne bo izginila kar tako. Tolažim se s tem, da mu bo lažje. Sčasoma se bomo tudi mi navadili na življenje brez bikca Ferdinanda, brez pesjana, ki je vsakič sproti zalajal pred vrati, ki je tlačil svojo bučo med noge, ko je hotel čohanje, brez rdeče sivoglave zveri, ki je naredila vse za kos suhega kruha ali najbolj navaden briket. Brez pesjana, ki mi je pomagal prebroditi težke trenutke in me tolažil ob smrti bližnjih in slovesu ljubljenih.

Hvala vsem za lepe besede na forumu ali preko sms sporočil. Življenje gre naprej, zato uživajmo s kužmani, ki so še z nami in jim nudimo najboljše, kar zmoremo.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: TYASHY na 14 Februar 2009, 21:46:21
Moje Sožalje  :'( , Drži se!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: simi na 14 Februar 2009, 22:12:52
Neža drži se, sedaj se podi na drugi strani mavrice in noge gredo tako, ko on hoče.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Ovcka na 14 Februar 2009, 22:16:45
Neža sozalje... :'( :'( :'(

Drzi se..
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: maya na 14 Februar 2009, 22:18:49
Sožalje...  :'(  :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Macika na 14 Februar 2009, 22:21:07
Sožalje tudi od nas  :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 14 Februar 2009, 22:21:34
Sožalje tudi od nas :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 14 Februar 2009, 22:27:47
Neža, sožalje...  :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kanchy na 14 Februar 2009, 22:32:51
Sožalje  :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Taj na 14 Februar 2009, 22:48:30
Sožalje... :'( :'( :'(
Drži se.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lenny na 14 Februar 2009, 22:54:41
Sožalje.  :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lilit na 15 Februar 2009, 00:02:44
Tudi tukaj... papa Radicek :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: maja01 na 15 Februar 2009, 04:04:03
Neza, se enkrat ... sozalje.  :'(

Bolecina sicer ne mine, samo scasoma zbledi. Upam, da ti cas cim hitreje mine in da ti bosta Minec in Dark skrajsala ta cas.
m.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 15 Februar 2009, 09:23:04
Hvala. Darkobarko je totalno zmešan, ker ni vajen biti sam (sam = brez drugega psa). Upam, da bo hitro se navadil tega. Minec pa sprememb ni opazil, ker je bil le večinoma ločen od 2/3 setrov. LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Mašy na 15 Februar 2009, 11:15:18
Neža, sožalje! :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: T.M.T na 15 Februar 2009, 11:23:33
Agnes iskreno sožalje :'(
Forever together never apart,maybe in distance but never in hard...
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: sibila na 15 Februar 2009, 12:03:35
Sožalje. :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: rapgirl na 15 Februar 2009, 13:15:27
Iskreno sožalje.  :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: efica na 16 Februar 2009, 19:55:05
Moje sožalje.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: CowTarina na 16 Februar 2009, 20:47:10
Neža, sožalje, radičko zdaj vsekakor zabava vse tiste na drugem koncu mavrice.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 17 Februar 2009, 10:29:32
Neža iskreno sožalje :'(

Glej zemlja si je vzela kar je njeno,
a kar ni njeno, nam ne more vzeti,
in tisto, kar je neskončno dragoceno,
je večno in nikdar ne more umreti
(Svetlana Makarovič)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 17 Februar 2009, 10:36:24
Neža - tudi mi se pridružujemo želji, da bolečina čimprej mine.. Redickova je.
Živel je lepih 12 let.
Martina in pesjani

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: damayanti na 17 Februar 2009, 19:09:53
 :'(  sožalje Neža, tudi iz naše strani.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 18 Februar 2009, 11:07:59
Neža, sožalje...  :'(  Čeprav veš, da bo ta dan moral priti, je vseeno zelo hudo.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: BonBlanche na 20 Februar 2009, 08:03:59
Neža, sožalje tudi iz naše strani.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 20 Februar 2009, 15:38:14
Hvala vsem. Prav res je nenavadno, da ni naše sive buče z nami. Zelo ga pogrešamo, a vseeno se tolažimo s tem, da mu je zdaj lažje in da smo se odločili prav in ob pravem trenutku.

Dark je ful miren, priden, ne premakne se nikamor. Tudi do pasje družbe mu pretirano ni, ampak je ješč, veseli se sprehodov in svojih igrač. Mu pa ni jasno, kaj in kako. Kar se njegovega zdravja tiče, imamo pa naslednji teden kontrolo. Upam, da bo pokazala kaj spodbudnega.

Minec je pa Minec. Po sredinem puščanju krvi je že popolnoma rekuperiran in je že dobri stari bebets. Veseli se že skupnega divjanja s Črno smrtjo in upa, da bo veliki kosmati crni kmalu fit za traparije.

LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 Marec 2009, 08:16:44
Danes pa moja rdeča madam praznuje že 3 rojstni dan!  ;D  Madona je hitro minilo  :o  :o  :o  Iskrene čestitke tudi bratcem in sestricama - še posebej Fioni, sem zasledila, da bo mamica.  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: T.M.T na 11 Marec 2009, 19:14:43
Ja vse najbolše :o :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Rinchy na 11 Marec 2009, 19:28:23
Vse najboljše! :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 11 Marec 2009, 19:33:11
Danes pa moja rdeča madam praznuje že 3 rojstni dan!  ;D  Madona je hitro minilo  :o  :o  :o  Iskrene čestitke tudi bratcem in sestricama - še posebej Fioni, sem zasledila, da bo mamica.  :-*

Ooo Flora... vse najboljše in pridno lastnico ;) ti želim :-* :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Taj na 11 Marec 2009, 19:42:16
Flora... vse najboljše za 3. rojstni dan! :-* :-* :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 12 Marec 2009, 07:50:13
Hvala lepa vsem!  :-*  ninci, se bom potrudila  :D  :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 21 Marec 2009, 23:05:38
sicer malo pozno ampak vseeno,..vse najboljše tudi iz moje strani;)
še veliko lepih pasjih trenutkov :P :P

lp grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 03 April 2009, 12:09:00
MINEC V ŠOLI

Minček je prejšnji teden služboval z mano. Imeli smo projektni teden; Minec je bil glavna zvezda delavnice Sobivanje z živalmi. Več o njej boste kmalu z Minčkovega vidika lahko prebrali tule. Za začetek in okus pa samo ena slikica, ki prikazuje, kaj vse je moral Minček prenašati.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/Rfe81f3NFq2b0UNX.v.jpg)

Lejte mojga brata konja, aj aj ajajaj, mojga brata konja.

Ko bo kaj novega, vas obvestim. LP Neža
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Ovcka na 06 April 2009, 09:58:11
Neža vse najboljse!!!  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Satin na 06 April 2009, 20:28:00
Neza vse najboljše in da se ti izpolnej vse želje  :-* ;D
(http://www.zwani.com/graphics/happy_birthday/images/4.gif)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 07 April 2009, 08:22:00
Hvala :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 13 April 2009, 12:22:25
PROJEKTNI TEDEN

Takole, končno sem si odpočil od napornih službenih obveznosti in se temeljito pripravil za pisanje službenega dnevnika. Prvi dan sem si v spremstvu svoje guvernante in še 29 ljudi, ki trdijo, da hodijo na Gimnazijo Novo mesto, ter še dveh tetk, ki menda delata z mojo služabnico, ogledal kmetijsko šolo. Najprej smo bili sicer v šoli, kjer so me božali (pojma nimajo  :P), pa nihče mi ni dal malice (packi nesramno  ::)). Potem sem videl ovco.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/L_bBiwDJo1uHsKUQ.v.jpg)

Nato je krava videla mene. Jajsk, to je strašno. Pa tega je ogromno tam.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/MUvPzV01qlcOPn3K.v.jpg)

Da sem se bratil s konjem, že veste. Ampak konji si menda zapomnijo ...

(http://www.moj-album.com/slike/33468/KDAfTQBZnqI9O4LM.v.jpg)

Naslednji dan sem moral ostati doma, ja, kaj pa drugega, ker so šli gledat mačke, pa neke kače in podobno golazen. Kdo bi jih zastopil? Zaradi kače in bradate agame me pustijo doma? Ubogi siromak od setrca.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/z_taGg918i_kRziC.v.jpg)

V sredo sem pa spet moral garati. Najprej sem bil spet v razredu. Tam sta bila še ena čivava in ena terierka, ki skupaj tehtata ravno toliko kot moj rep. Dolgočasna sta bila, nista se hotela igrati. Tsss. Potem sem šel še v zavetišče v Zajčji vrh. Kakšen nateg, nikjer nobenih zajcev. Psss. Sami psi. Pa še to taki čudni. Mahnem jih s šapo, pa sploh ne razumejo, da jih pozdravim. Jao, to pa dela razlika v narečjih.

Nadzorovati sem moral bando, ker nikoli ne veš, kdaj bo spet kakšna zgaga.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/mwP_lR_on_zMrOyu.v.jpg)

Uporabljati sem moral najbolj prefinjene opazovalske tehnike.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/OoBUYydGgRqufz_f.v.jpg)

Na koncu sem si pa privoščil spanje pravičnega.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/SpkEBb7xMDC3IFBe.v.jpg)

Slikala me je (pa konje in ostalo sodrgo) Anja Fabijan. Je pridna punca, zna čohat, pa vedno me je slikala s ta lepe strani ;).
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 13 April 2009, 21:44:12
Ja bogi Mini, kok mu je hudo ;) :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 14 April 2009, 07:52:28
Agnes, kok dobro poročilo.  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 08 Junij 2009, 19:36:39
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/qoIadGsGnvkdfKUj.v.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: čara na 11 Junij 2009, 13:54:30
Bina se Flori zahvaljuje za njeno izbirčnost pro mini kostikah. Mi jih je na sprehodu lepo papcala, pa ena žvaka je že tudi šla.  :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 Junij 2009, 14:35:09
O, to me pa zelo veseli.  ;D  Verjamem, da so priboljški dobri, ful dišijo. Moji pa ne kupim več ničesar, se samo zmišljuje, baba smotana.  ::) 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 Junij 2009, 20:43:25
Kaj zdaj setraši? Bom samo jaz fotke lepila, al še kdo?  ::)

obsijana z jutranjim soncem
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/Ee7mlGm1m24c_KIH.v.jpg)


3 sek pri miru
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/PyCrV83DGuuqn_GB.v.jpg)


trikec shy
(http://flora.moj-album.com/slike/3477238/OXOCkxD8HF9KYXHS.v.jpg)

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: efica na 12 Junij 2009, 14:38:38
Obsijana z jutranjim soncem je ful lepa :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: mi_bi na 17 Junij 2009, 15:30:29
Pozdravljeni,


Sem bolj nova tu, prebijam se čez strani.
Imm nekaj vprašanj, na katera mi boste najbolje odgovorili iz lastnih izkušenj.Odraščala sem s psi. Prvi je bil nemški ovčar, potem doberman in nato še psička dobermanka. Vsi psi so bili družinski ljubljenčki (imam dva potroka stara 10 let, ki sta tudi že od malega s psi), spali na posteljah, živeli v hiši. Odkar je psočka umrla (stara 11 let), nekaj manjka. kot družina smo kar aktivni, v sislu izletov, sama pa še tečem. Želimo si dobrovoljčka, ki bi nas spremljal na izletih, morju, mene pri teku.
Že od nekdaj so mi irski setri in gordon setri zelo všeč, vendar nisem vedela, ali bom kos njihovemu nagonu, saj sem do sedaj imela le službene pse in z njimi tudi delala poslušnost (za hec, ne v tekmovalnem smislu).

Poleg tega bi prosila še za kakšen link kvalitetne psarne, informacij...no vsega  ;D

hvala in lep dan
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: čara na 17 Junij 2009, 17:59:50
Jaz bi ti bolj priporočala irca. So bolj nežne duše, sploh pri otrocih, če radi sodelujejo pri vzgoji itd, bi radi naučili kakega trika. Gordoni so bolj zahtevni, težje jih motiviraš, sploh otrok.

Glede vzrediteljev, zdravstvenih problemov, preizkušenj ki jih potrebujejo za vzrejno  ( pa tudi drugače je to dobro opraviti)...Pa bodo ostali, ki so v tem povedali.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 18 Junij 2009, 14:56:57
mi_bi

v dveh tednih bodo irski setri pri gospe Tatjani Klinar Psarna izpid Belšce.
Podatke o leglu najdeš na spletni strani Društva ljubiteljev ptičarjev.
O njenih  psih pa tudi na njeni spletni strani.

Mi imamo Arija iz njene vzreje. Gospa ti bo vedela veliko povedati o pasmi.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: deteljica na 19 Junij 2009, 08:15:36
setri imajo nagon, ampak je obvladljivo in z razliko od službenih pasem,ki si jih imela do sedaj, pravilno vzgojen seter ni nevaren divjadi (kar seveda ne pomeni,da ga lahko pustiš,da se rekreira s tekanjem za zajci  :P ) Če ti doberman ali NO uide za divjadjo jo tudi poškoduje ali ubije, če jo ujame. Seter pa zgolj nakazuje in tudi če steče za čim, ni ravno killer  :) (Vsaj jaz jih tako dojemam, pa naj specialisti povejo,če je ocena preveč subjektivna  :-[).
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 23 Junij 2009, 08:03:47
Jap, deteljica, bo kar držalo.  ;)  Vsak se ustraši setrovskega lovskega nagona, kar je čisto prav, ampak vse se da, če se hoče. Jaz imam mojo povsod spuščeno in mi ne ganja divjadi, tudi če jo vidi.

Irski setri so nežne dušice, ki ljubijo otroke in gibanje. To, da tečeš, je sploh fajn. Jaz grem raje na kolo, ampak moja mama pa precej redno teče s Floro kako uro in pol in psica v teku strašno uživa.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 29 Junij 2009, 20:48:55
Pozdravljeni,


Sem bolj nova tu, prebijam se čez strani.
Imm nekaj vprašanj, na katera mi boste najbolje odgovorili iz lastnih izkušenj.Odraščala sem s psi. Prvi je bil nemški ovčar, potem doberman in nato še psička dobermanka. Vsi psi so bili družinski ljubljenčki (imam dva potroka stara 10 let, ki sta tudi že od malega s psi), spali na posteljah, živeli v hiši. Odkar je psočka umrla (stara 11 let), nekaj manjka. kot družina smo kar aktivni, v sislu izletov, sama pa še tečem. Želimo si dobrovoljčka, ki bi nas spremljal na izletih, morju, mene pri teku.
Že od nekdaj so mi irski setri in gordon setri zelo všeč, vendar nisem vedela, ali bom kos njihovemu nagonu, saj sem do sedaj imela le službene pse in z njimi tudi delala poslušnost (za hec, ne v tekmovalnem smislu).

Poleg tega bi prosila še za kakšen link kvalitetne psarne, informacij...no vsega  ;D

hvala in lep dan

Če bi radi kaj več vedeli o pasmi se mi oglasite in se bomo dogovorili za obisk. Tudi pri nas pričakujemo čez kaka 2 tedna leglo, pasmo pa imamo že skoraj 30 let.

Alenka Pokorn
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 29 Junij 2009, 20:51:11
Ponosno javljamo, da naša Pika pričakuje mladiče okrog 14.7. Očka je Free Minds Darling. Glede na ultrazvok in vedno večji trebuh bo otrok kar precej.

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 Junij 2009, 07:30:08
Ponosno javljamo, da naša Pika pričakuje mladiče okrog 14.7. Očka je Free Minds Darling. Glede na ultrazvok in vedno večji trebuh bo otrok kar precej.

Alenka

Oooo, super. Upam, da bodo par dni prej in tako na moj rojstni dan.  :P  Držim pesti za mirno kotitev in zdrave rdečkote.  ;D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 20 Julij 2009, 13:16:29
Naš naraščaj je prišel na dan 13.7.2009, 6 fantov in 5 punc. Več fotografij na http://pikica06.moj-album.com/

Tale pa za pokušino
(http://pikica06.moj-album.com/slike/12275469/iNSp2_I0_gyWo1Qf.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gregecc na 23 Julij 2009, 21:41:38
alenka čestitam za tako veliko leglo 8)
upam da vsi kužki čimprej najdejo nove lastnike ;D

lp grega
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 01 Avgust 2009, 21:41:46
Danes smo prvič jedli.  :P Hrana je bila povsod samo ne v pasjih gobčkih.  >:(Ampak naslednji obrok je bil že bolj uspešen. ;)

(http://www.moj-album.com/slike/12275469/XhKVfKXwefAJAg9r.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 10 Avgust 2009, 19:18:19
Najnovejše slikice v starosti 27 dni najdete na
http://www.moj-album.com/album/16605994/ (http://www.moj-album.com/album/16605994/)

(http://www.moj-album.com/slike/12275469/hp9qTND3HWPSiDcI.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gada na 12 Avgust 2009, 07:31:23
Alenka čestitam na leglu. Pa srečno, je kar precej dela. Samo, da bodo vsi prišli v prave roke.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 18 Avgust 2009, 23:09:47
(http://www.moj-album.com/slike/12275469/oRScBWeJ5kxvoQAE.jpg)

Nove slike mladičev na http://www.moj-album.com/album/16708338/ (http://www.moj-album.com/album/16708338/)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 03 Oktober 2009, 19:14:01
Naši korenjaki so stari že 11 tednov.
(http://www.moj-album.com/slike/12275469/EQB8Br4d81gdaYtc.jpg)

Več pa na
http://www.moj-album.com/album/17262926/ (http://www.moj-album.com/album/17262926/)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: ninci na 03 Oktober 2009, 19:37:13
Naši korenjaki so stari že 11 tednov.





Kaj so luštni :-* A teh 7, ki so v albumu še išče lastnike?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Pikica06 na 04 Oktober 2009, 12:16:38
Dva od teh odhajata po Bratislavi (naslednji vikend) k novim lastnikom v tujino. Ena punca zaenkrat ostaja doma, 3 fantje in 1 punca pa še iščejo lastnike. Naredite malo reklame okoli, ker očitno v Sloveniji zdaj vsi spijo, naši otroci pa rabijo roke za čohat in noge za sprehajat...

Alenka
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: kala,runo,bella na 08 November 2009, 23:06:11
Dve fotki iz Vrtojbe  ;)

Rubin
(http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs115.snc3/16241_1272164961099_1139133778_30835333_6658425_n.jpg)
(http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs095.snc3/16241_1272165601115_1139133778_30835349_7894111_n.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: AnGeŁ na 06 December 2009, 17:06:29
toŁe je pa moja (zdaj 5 mesecev stara) irska seterka  :-*

(http://www.shrani.si/f/1j/yR/2UtoJakx/1/p1010577.jpg)
"pusti me spaaat"  :D

(http://www.shrani.si/f/1M/V1/NmNKMF6/1/p1010483.jpg)

(http://www.shrani.si/f/27/JM/ARMqmVk/1/p1010492.jpg)

(http://www.shrani.si/f/Z/BE/4AjUyYqu/1/p1010590.jpg)
na potepu po gozdu ^^


Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 11 December 2009, 19:47:47
Doma z najljubšo igračo.  :P

(http://www.mojalbum.com/data/images/8/3477238/17376689/17506090.jpg)

(http://www.mojalbum.com/data/images/8/3477238/17376689/17506093.jpg)

(http://www.mojalbum.com/data/images/8/3477238/17376689/17506096.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: AnGeŁ na 12 December 2009, 18:18:57
MINEC V ŠOLI

Minček je prejšnji teden služboval z mano. Imeli smo projektni teden; Minec je bil glavna zvezda delavnice Sobivanje z živalmi. Več o njej boste kmalu z Minčkovega vidika lahko prebrali tule. Za začetek in okus pa samo ena slikica, ki prikazuje, kaj vse je moral Minček prenašati.

(http://www.moj-album.com/slike/33468/Rfe81f3NFq2b0UNX.v.jpg)

Lejte mojga brata konja, aj aj ajajaj, mojga brata konja.

Ko bo kaj novega, vas obvestim. LP Neža



Ojoooj....kdaj ste bili pri naših konjčkih na Bajnofu?  :-\ nič ne vem  :'( ojoooj...zamudila sem seterčka  :'( :'(
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 20 December 2009, 16:03:15
Zimska idila  ;D Uživamo dokler traja  ;)

(http://www.mojalbum.com/zima-zima-bela-2009-foto_3477238_17377581_17524681.jpg)

(http://www.mojalbum.com/zima-zima-bela-2009-foto_3477238_17377581_17524678.jpg)

(http://www.mojalbum.com/zima-zima-bela-2009-foto_3477238_17377581_17524667.jpg)

(http://www.mojalbum.com/zima-zima-bela-2009-foto_3477238_17377581_17524690.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: zoe na 27 December 2009, 12:11:29
Prijateljica mi je sporočila, da je včeraj okoli 13. ure na Golovcu (na gozdi poti, 10 minut stran od parkirišča pri obzervatoriju) videla irskega setra (sploh neznan), ki je tekal naokoli. Imel je roza ali rdečo ovratnico. Pes je izgledal zgubljen, ni se pustil prijeti in je stekel naprej.

Ga kdo pogreša ali pa ve, če se v tistih koncih redno potepa tak pes/psica?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 14 Januar 2010, 12:36:34
Prijateljica mi je sporočila, da je včeraj okoli 13. ure na Golovcu (na gozdi poti, 10 minut stran od parkirišča pri obzervatoriju) videla irskega setra (sploh neznan), ki je tekal naokoli. Imel je roza ali rdečo ovratnico. Pes je izgledal zgubljen, ni se pustil prijeti in je stekel naprej.

Ga kdo pogreša ali pa ve, če se v tistih koncih redno potepa tak pes/psica?

Kaj je bilo potem s tem setrčkom? Jaz ne hodim preveč pogosto na Golovec - sploh dobra zadnja dva tedna, ker imamo teto gonečko na obisku  ::) 
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gulu na 28 Januar 2010, 23:14:26
Danes zvečer (ok 18h) smo na lj. gradu srečali dva zelo prikupna setrčka z dvema prav tako prikupnima  :P lastnicama. Mi smo bili z obema mrcinama in moja borderska spaka se je celo zelo lepo obnašal  ::) Se je morda kdo od tukaj danes sprehajal tam in smo se srečali?  :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 Marec 2010, 17:45:05
Ker očitno nihče ne misli nič pisat v to temo, je čas, da jaz kaj napišem.  :D

Pester vikend poln novosti  

Pretekli vikend je bil za Floro poln novosti. V soboto se je prvič peljala z avtobusom. Pa ne mestnim, ampak regionalnim.  ;) Šli sva na izlet s planinskim društvom in bili so tako prijazni (vodič, šofer in ostali člani PD), da so nama dovolili na bus. Šli smo na gorovje Kolovrat po Poti miru. Sam izlet (hoja) ni bil naporen, naporna je bila vožnja. Ovinki, ovinki, ovinki. Meni nikoli ni slabo na avtobusu, tokrat mi je bilo.  :(  Tud za Floro sem mislila, da mi bo bruhala, pa mi k sreči ni. Za tiste, ki ne veste, kje je Kolovrat (tudi jaz prej nisem  :-[ ), to je na meji z Italijo blizu ali nad Tolminom. Žal fotk nimam, ker je bilo obljubljeno slabo vreme in se mi ni dalo fotoaparata s sabo nosit.  :-[  So pa vsi Floro pohvalili, kako pridna je bila.  :-*

V nedeljo sva šli na Repkov tek. Jaz sem hodila, Florco si je mama sposodila za tek. Ker pa je moja mama tekačica na dolge proge, je krog odtekla še z Borom (fantov nkp). Ko sem ju opazovala teči, mi je bilo jasno, da bi bili odličen par za canecross in sem mamo nahecala, da se udeleži 1. drayland tekmovanja za vlečne pse.  :D  Po Repkovem teku sva S Floro še dvakrat odtekli agility. Hvala Katarini in KD Krim, da ste nama omogočili to izkušnjo. Flora je namreč do sobote poznala samo ovire od "domačega" KD, zato nama je ta izkušnja zelo prav prišla. Malo sem se bala, kako bo reagirala na vse polno ljudi in kužke, ampak se je zelo dobro držala. Sicer je že pred prvo oviro rekla "ups, tole je pa novo, grem jaz raje okoli"  ::)  ampak z nekaj popravki sva zvozili.  :D  Lahko bi bilo bistveno slabše in bi rekla "jaz se tega ne grem!" in mi ušla s poligona.
Popoldan sem jo peljala še na sv. Urha, kjer se je od veselja lahko zdivjala in zlajala.  :D     

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 30 Marec 2010, 17:56:29
Uau! Pridne!

Čestitke tebi za vzpodbudo in mami za prijavo!  :D
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 Marec 2010, 18:07:01
O, hvala.  ;D  Vzpodubujat bo pa še treba, na tekmi sami.  ;)  Morda mamo navdušim za ta šport. Teče rada, Flora tudi pa še vleče, kaj bi več?  :D 

Andreja, prideš tudi ti? Tekmovat najbrž ne, ker je avstralčica premlada, morda samo navijat?     
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: andreja na 30 Marec 2010, 18:17:23
Upam, da ja. Malo sem na tesnem s časom.
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 30 Marec 2010, 20:58:29
še fotodokumentacija Repkovega teka:

(http://s8.mojalbum.com/6-repkov-tek-foto_3477238_17387336_17742028.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/6-repkov-tek-foto_3477238_17387336_17742025.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/6-repkov-tek-foto_3477238_17387336_17742002.jpg)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: EnNa na 30 Marec 2010, 21:50:46
Po Repkovem teku sva S Floro še dvakrat odtekli agility. Hvala Katarini in KD Krim, da ste nama omogočili to izkušnjo.

Ni za kaj ;) Super vaju je bilo videti tečt agility še kje drugje, kot samo na Barju :) A video je uspel?
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 31 Marec 2010, 07:23:38
Tud filmček je ja.  :D  http://www.youtube.com/watch?v=-inUJljhUmY (http://www.youtube.com/watch?v=-inUJljhUmY)

Hvala Jaka za snemanje.  ;)

Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: EnNa na 31 Marec 2010, 10:26:40
 :D :D A si zdaj slišala, kako sem se pri slalomu drla, da se ustavi in ponavljaj, takrat pa, kot da me ni ;D ;D Mislim, da me je cel Tivoli slišal samo ti ne :D :D
Drugače pa luštkan video :)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 31 Marec 2010, 10:56:16
Ne, takrat nisem nič slišala  :D   :-[  Ne tebe, ne napovedovalke, ne lajajočih psov,...  ::)     Temu se reče močna koncentracija ali pa morda raztresenost hahaha  :D   :P
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: AnGeŁ na 30 Maj 2010, 21:03:27
Pa smo le ujeli lepo vreme in si uzeli čas za dolg sprehod ob gradu Otočec, da smo malo namočili smrček v vodo, oblajali račke in se potopili med visoko travo :)

http://www.mojalbum.com/atena/potepanje-po-otoccu-29-5-10/foto/17892648#17892749
http://www.mojalbum.com/atena/potepanje-po-otoccu-29-5-10/foto/17892648#17892750
http://www.mojalbum.com/atena/potepanje-po-otoccu-29-5-10/foto/17892648#17892775
http://www.mojalbum.com/atena/potepanje-po-otoccu-29-5-10/foto/17892648#17892943

in še link dveh slikic s katerima se s Kayo potegujeva za nagrade natečaja =)
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/13244   Tvoj smrček
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/13228/ob-tebi.html   Ob tebi

klikat klikat klikat ^^ :P
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: AnGeŁ na 30 Maj 2010, 21:10:37
skoraj bi (oz. sem) pozabila :P....še video, ki sem ga ravnokar naložila na youtube, če ima kdo preveč časa si ga pa le lahko ogleda:  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=6Kz28MVdXCM    Irish setter
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 04 Avgust 2010, 15:57:21
Danes praznuje 13. rojstni dan naš 
                       
                          ARI     izpit A, agility A1J1, A2J2

                          IS 000947   ( Master x Red Ruby Ankaranska)

v krogu svojih najdražjih  :P  na fotki


Ari je pri odličnem zdravju, malo težje vstaja in malo je izgubil mišične mase, nikoli ni bil bolan. je pa malo svojeglav, kot je vedno bil.
Če je še kje starejši irskii seter, naj se javi.
           
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: bol.ha na 04 Avgust 2010, 17:12:34
Uh, tole so pa lepa leta 8) Vse naj naj, pa še na mnoga!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Ovcka na 04 Avgust 2010, 17:24:36
Tudi mi zelimo Ariju vse najboljse, pa da bo se dolgo z vami!!  :-* :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: gada na 06 Avgust 2010, 10:47:18
Prepričana sem, da je njegova starost in zdravje odraz tudi vaše skrbi za njega. Čestitamo! ;D: Gaja (gs) in Daša (kš)
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Agnes na 27 November 2010, 17:11:07
Kar nekaj časa me ni bilo tu, pa vidim, da ste kar pridni. Čestitke Florinci za vse podvige in vsem, ki imate nove male rdeče spake. Ja, na Bajnofu smo bili leta 2009, spomladi, v okviru projektnega tedna, ko smo imeli delavnico Sobivanje z živalmi. Seveda sem si kot ena od organizatork vzela pravico, da z nami ves teden sobiva moj Minec, ki se je izkazal kot zelo priden in potrpežljiv član krdela. Še vedno z njim izvajamo razredne ure s tem naslovom, ko z mojo živaljo pridem v šolo, kjer se pogovarjamo o skrbi za živali in o odgovornem skrbništvu. Seveda predstavim tudi pasmo in njene značilnosti.

Martina, kako se drži Ari? Upam, da je še v formi in da dobro prenaša ono avstralsko zalego, hehe. Oziroma da jih še uspešno ignorira, kot je v njegovi navadi.

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs562.snc3/30690_10150189552685204_530265203_12486841_4629844_n.jpg)
foto: Egon Bajt

Uživajte!
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: martina.o na 04 Avgust 2011, 15:32:32
               
                   Čestitke našemu Ariju za 14. rojstni dan.
         
                 ARI  SLR IS 00947, ( Master x Red Ruby Ankaranska)

              4. avgust 1997, izpitA, agility A1J1, A2J2

Martina &Tina
Ruby, Chip, Missy, Lisa
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Ovcka na 04 Avgust 2011, 15:52:51
Vse najboljse Ari !!  :-* :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Florinca na 05 Avgust 2011, 12:43:46
O, to pa je res lepa starost. Vse najboljše Ari! Koš  :-*
Naslov: Irski rdeči seter [Irish Red Setter]
Prispeval: Lauri na 30 Julij 2012, 14:44:44
V psarni Free Minds na voljo še nekaj setrčkov!  :)
Če koga zanima... :P