PeSjanar.Si Forum

Zavetiščni boks => Društva in Zavetišča => Temo začel/a: sparks na 25 April 2007, 10:01:07

Naslov: BRUNDO potrebuje pomoč
Prispeval: sparks na 25 April 2007, 10:01:07
Kopirano iz ODPMŽ strani: http://www.odpmz-drustvo.si/novice.htm

PROŠNJA ZA PROSTOVOLJNE PRISPEVKE ZA BRUNDA

Brundo je eden od dvanajstih mladičkov, ki jih je skotila psica, katere lastnik se preživlja z igranjem kitare in orglic ter s tem darežljivosti mimoidočih. Čeprav smo lastnika opozorili, da ni prav, da razmnožuje psico in da bo problem z oddajo mladičev, nam je zabrusil, da je sterilizacija proti naravi in da ni problem oddaje mladičev. Seveda jih je razdelil vsem, ki so jih hoteli, neglede na življenjske pogoje. Tudi Brundo je eden izmed teh mladičev. Ko človek nima strehe nad glavo, ne denarja za preživljanje in ima še povrh probleme z odvisnostjo, je težko skrbeti za psa. Čeprav lastnik zanika grdo ravnanje z mladičkom, je dejstvo, da ima Brundo zlomljeno zadnjo taco. Lastnik trdi, da je kuža padel iz zidka, veterinar pravi, da gre za udarec. Več očividcev je lastnika večkrat videlo, kako grobo ravna s psom, menda ga je celo v zid vrgel.
Kuža je 3 – 4 tedne hodil naokoli z zlomljeno tačko, kar je seveda precej zakompliciralo zadevo. Brundo je bil nato odvzet in vse preiskave so se delale v zavetišču. V Kopru ga ne morejo operirati, operiran pa bo po prvomajskih praznikih v Topolščici, pri dr. Matku. Brundo ima približno 5 cm krajšo nogo in nanjo ne stopa. Mišica se je začela sušiti in nastalo je kup problemov. Operacija bo stala cca. 600 €, ki jih društvo nima, zato vas prosimo, da nam pomagate. Vsak prispevek je dobrodošel. Upamo, da bomo lahko Brundu tačko rešili, saj ima komaj 4 mesece in se je življenje zanj pravzaprav šele začelo.

TRR: 30000-0004486674, odprt pri Volksbank - Ljudska Banka d.d.
Obalno društvo proti mučenju živali
Benčičeva ulica 2C
6000 Koper

S pripisom »za Brunda«

(http://www.odpmz-drustvo.si/slike/Brundo_0.jpg)
(http://www.odpmz-drustvo.si/slike/Brundo_1.jpg)
(http://www.odpmz-drustvo.si/slike/Brundo_2.jpg)
(http://www.odpmz-drustvo.si/slike/Brundo_3.jpg)
Naslov: Re: BRUNDO potrebuje pomoč
Prispeval: sparks na 04 Maj 2007, 19:09:56
Super ;D!

PRISPEVKI ZA BRUNDA DO 26.04.2007 ZNAŠAJO:

SKUPAJ = 290€

HVALA VSEM, KI POMAGATE MALEMU BRUNDU.



TRR: 30000-0004486674, odprt pri Volksbank - Ljudska Banka d.d.
Obalno društvo proti mučenju živali
Benčičeva ulica 2C
6000 Koper

S pripisom »za Brunda«
Naslov: Re: BRUNDO potrebuje pomoč
Prispeval: sparks na 10 Maj 2007, 22:15:40
Kopirano iz: http://www.odpmz-drustvo.si/novice.htm

Dne 10.05.2007 smo Brunda pripeljali iz veterinarske klinike v Topolščici, kjer so bili ponovno opravljeni vsi pregledi in rentgenska slikanja. Dr. Matko je ocenil, da Brunda zaenkrat ne bi operiral saj je pri psu, ki je še v rasti nemogoče trajno reševati situacijo. Brundo je naročen na ponovni pregled meseca Avgusta, ko se bo dr. Matko odločil o nadaljnji terapiji. Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali denar za operacijo. Denar lahko ostane v fondu za morebitno operacijo poleti ali se uporabi za prvo naslednjo operacijo psa iz zavetišča, na vašo željo pa vam denar lahko tudi vrnemo. V tem primeru prosimo, da na mejl sporočite vaše podatke.

Email: [email protected]

Seznam donatorjev: http://www.odpmz-drustvo.si/donatorji.htm#PRISPEVKI%20ZA%20BRUNDOTA
Naslov: Re: BRUNDO potrebuje pomoč
Prispeval: zoe na 11 Maj 2007, 19:13:40
Se potem za Brunda ne zbira več prispevkov?
Naslov: Re: BRUNDO potrebuje pomoč
Prispeval: sparks na 16 Maj 2007, 13:07:11
V bistvu ne, ker je sedaj zadeva v mirovanju do avgusta. Če bo takrat dr. Matko presodil, da je operacija potrebna, se bo verjetno še kaj zbiralo.

Lp, S.