PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Temo začel/a: Sammy na 08 Februar 2006, 09:25:28

Naslov: Študij s psom
Prispeval: Sammy na 08 Februar 2006, 09:25:28
Čeprav smo na sosednjem forumu glede tega marsikaj predebatirali (lahko pa še enkrat), se na vas obračam predvsem iz razloga, če morda kdo pozna koga, ki v šolskem letu 2007/08 v Ljubljani ne bo potreboval več stanovanja, v katerem lahko biva pes. Sicer bo treba še nekaj "akcij" izvesti, da prepričam starše, da bo tako najboljše za vse, vendar bo lažje, če bom primerno stanovanje že prej našla. Hvala.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lola na 08 Februar 2006, 10:53:48
Tudi jaz se 2007/2008 verjetno podajam nazaj v Ljubljano. V študentskem domu 100% ne bom, sem pa imela v mislih da bi si s kolegico najela neko stanovanje kjer bi bil lahko tudi pes seveda. Ali je težko najti stanovanje kjer pustijo živali? V bistvu pes ne bi bil majhen tako da polulano po stanovanju ne bi bilo .... Ne vem kakšne so razmere s stanovanji v Ljublljani  ???
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: katya na 08 Februar 2006, 11:37:46
Kolikor je meni znano se psi in mačke tretirajo kot "predmeti" in jih ni potrebno najavit. Nisem pa sigurna- se mi pa zdi, da je boljše zaradi ljubega miru z lastnikom stanovanja je boljše predhodno se to dogovorit.

Jaz imam v Mb v stanovanju mucu in nimam nobenih problemov z lastnikom- njegov edini pogoj je bila čistoča( kot da si tega ne želimo vsi-kajne???  ;D )
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lola na 08 Februar 2006, 11:41:49
Sammy ti si z našega pomurskega konca če se ne motim? Na kateri fax odhajaš?
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Sammy na 08 Februar 2006, 12:59:55
hm ... ja ... :) na filofax, če bo vse po sreči.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: tincy na 08 Februar 2006, 16:17:57
Tudi jaz sem ena takih, ki bodo naslednje leto-šolsko (06/07) iskele stanovanje v Lj. kjer sprejemajo tudi pse ::)
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: ninci na 08 Februar 2006, 17:38:25
Ja pes se obravnava kot stvar in ga res ni treba najavlati, tako kot najemodajalcu ni potrebno vedeti, da imate v stanovanju TV recimo ;)

Prvo pravilo, ki je nikoli ampak res nikoli že po telefonu ne sprašujte če imate lahko s sabo psa, ker ... bodo dol vrgli slušalko, ali rekli glasen in odločen ne.
Pojdite stanovanje pogledat, ko boste videli če je to sploh to, omenite psa. Vsaj pri nas se je to izkazalo za najboljšo opcijo (sicer v Kr.), ampak zavrnitev zaradi psa skoraj ni bilo in smo lahko izbirali katero stanovanje in lokacija nam je bolj všeč :P



Lp nina
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: MIŠA na 08 Februar 2006, 19:57:12
Focoso, mogoče bi pa do takrat, ko boš ti potrebovala namestitev v Ljubljani, pri nas imeli kakšen prost kotiček zate  ;)

Miša
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lola na 08 Februar 2006, 20:04:04
Jaaaa, samo to bi bilo pa zakon, pa še kdaj pa kdaj bi bila doggy siter :D
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 09 Februar 2006, 11:31:01
Se strinjam z ninci.

Ne omenjat psa takoj po telefonu, pejte pogledat stanovanje, ko vas bo lastnik osebno spoznal, bo videl, da niste kaksni huligani ;) in mu potem takrat omenite psa... pa ce zagotovite, da boste krili vso morebitno nastalo skodo in date po moznosti to v pogodbo, mislim, da ne bi smelo bit problemov.

Jaz sem imela v Ljubljani macka, ko sem najemodajalca klicala, ce ga lahko imam, je bil prav presenecen, kaj ga sploh klicem za take stvari ;)
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: ninci na 09 Februar 2006, 11:34:35
Jaz sem imela v Ljubljani macka, ko sem najemodajalca klicala, ce ga lahko imam, je bil prav presenecen,kaj ga sploh klicem za take stvari ;)

Ja, saj res, saj za tv ali računalni tudi nisi vpašala, a ne?? ;) ... midva za mačka nisva nič spraševala, ker je bilo itak na začetku mišljeno kot samo začasna namestitev, da se mu najde dom... no pa je ostal. Od vseh pa je sigurno naredil največ škode :-\

Lp nina
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 09 Februar 2006, 11:37:47
Vem, da se zival pravno tretira kot stvar... samo je vseeno malo drugace, ker TV vseeno ne bo lula na posteljo ali grizel nog od mize ;)
Tudi se mi zdi posteno, da lastnik stanovanja ve za to. Ker ce te odkrije in mu ni prav, te lahko vrze ven - pravno mogoce nima podlage, ampak glede na to, kako hiter je nas sodni sistem... je mogoce boljse delat na dobrih odnosih :)
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: newfka na 20 Junij 2006, 12:58:46
Če bo le vse po sreči, grem jeseni v Ljubljano, ki je kar precej oddaljena od mojega kraja. To pomeni, da bom svojega psa videvala le ob vikendih. Poleg tega to pomeni tudi to, da bo večino časa sam, ker se domači kaj pretirano ne bodo ukvarjali z njim.  :(  Zato razmišljam o tem, da bi ga vzela s seboj. Misel na bivanje pri zasebniku sem opustila, ker se mi zdijo najemnine previsoke (razen če je mogoče deliti sobo in s tem tudi najemnino...). Zato me zanima, če kdo ve ali pa ima izkušnje z živaljo v študentskem domu, če veste za konkretne domove, kjer živali ne zavračajo itd itd... Vsaka informacija je nadvse dobrodošla!  :)

Lp
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: maja01 na 20 Junij 2006, 13:20:40
dvomim, da s ebos za tako velike psa kot je njufi, lahko zmenila v studentu ...
Mislim, da ce bos hotela Sadota imet tukaj, da bo treba najet sobo - se pa sigurno splaca, ce vas vec najame stanovanje, saj so najemnine majhnih stanovanj (ce preracunas po kvadraturi) bistveno visje kot za vecja stanovanja, pa ce vas je vec, si lahko delite se stroske.
lp, m.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: scythe na 20 Junij 2006, 13:40:50
Definitivno se splača najeti stanovanje z večimi cimri. Sicer je  res malo zahtevno, ker rabiš najprej najti stanovanje, kjer ti najemodajalec dovoli imeti psa in nato je potrebno najti še cimre, ki jih tako velik kuža ne moti. Ampak tudi jaz mislim, da se splača potruditi! Pa vso srečo!
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: marelica na 20 Junij 2006, 13:45:43
Moja sošolka je imela na Topniški v sobi psička. Samo ta psiček je bil čisto majhen. Vem tudi, da so imeli študenti v sobah mačke, kače in ptiče. Najbolje bi bilo, da bi poklicala v Rožno v pisarno in bi tam vprašala. Čeprav mislim, da bi bil tvoj kuža dosti bolj vesel, če bi imel malo terase. V teh študentskih blokih se poleti zelo zagreje in zna biti tvojemu kosmatinčku precej vroče. 
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Sammy na 20 Junij 2006, 16:52:50
newka, to zna biti kar problem ja. jaz se že dve leti pripravljam na dejstvo, da mogoče Sammyja ne bom mogla vzeti s sabo  :'(. tak, da če me počakaš, si lahko deliva stanovanje (če ti za nasl. šolsko leto slučajno ne bo uspelo) ;). v študentskem domu pa 100% ne bom, ker nisem takšen tip človeka. rabim mir ...

drugače smo pa že tu nekaj rekli o tem: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1021.0
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: newfka na 20 Junij 2006, 19:47:22
Zdaj ste mi pa prav dali upanje, da mogoče bom pa le pri zasebniku... ;D
Sammy, tudi jaz nočem v študentski dom, ker imam tudi rada mir, predvsem pri učenju. Že najmanjši hrup me dekoncentrira.... :-\   Če si najdem sostanovalca, ki bi bil pripravljen deliti stanovanje s psom, bi bilo super. Tako da, Sammy, za enkrat velja za naslednje leto... ;) Za tole leto, bomo pa še videli...

Zdaj se moram še malo bolj pozanimat, kako in kaj je s pridobitvijo stanovanja... A s tem ima kdo kakšne izkušnje, predvsem za subvencionirano bivanje pri zasebnikih? 

Drugače pa hvala vsem za info! In tole temo se lahko mirne volje prestavi v tisto, do katere je dala lin Sammy.  :)

Lp
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 20 Junij 2006, 20:00:47
newfka, vem iz izkusenj, da se da imet psa v studentu, in da velikost ni pomembna ;) pomembno je, da se tvoj cimer/a strinja.
Za subvencije se mora samo tvoj stanodajalec strinjat, da te prijavi. Pa recimo moja sestra ima malo komplicirano, ker je prijavljena za manj, kot dejansko placuje najemnine, in pol mora placevat razliko...
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lola na 20 Junij 2006, 20:32:29
Tudi jaz drugo leto potujem v Lj nazaj, jaz bi vzela 1 psico s sabo, pa ne zato ker ne bi doma lepo skrbeli ampak enostavno ne morem brez psa, plus tega pa niti ne vem če bom vsak teden šla domov. Tako da bi tudi jaz imela stanovanje in seveda cimre s katerimi bi si delila stanovanje. Hotela bi pa imeti 1 največ 2 cimri, saj prevelika gneča tudi ni ok.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Sammy na 21 Junij 2006, 15:47:26
newfka, srčno upam, da ti bo uspelo! :) glede iskanja stanovanja sem do sedaj v glavnem dobila nasvete, naj po telefonu niti slučajno ne omenjam psa, pač pa naj grem na ogled in ga potem tako mimogrede omenim. drugače pa se živali pravno tretira kot stvari ( :-\) in jih v bistvu sploh ne bi morali najavljati, vendar v primeru kakšne škode ... ???

focoso, midve pa se bova še zmenili ;).
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: scythe na 21 Junij 2006, 15:53:21
Newfka: če misliš iti že to jesen v Ljubljano, se kar hitro loti iskanja stanovanja. Kajti najti ugodno ceno za sorazmerno udobno stanovanje, kjer ti dovolijo imeti psa, ni ravno lahko (s tem, da želiš sama še subvencionirano stanovanje z majhnim številom cimrov - več "želja", težje iskanje).
Sama pa žal nimam nobenih praktičnih nasvetov, kajti imam to srečo, da živim blizu Lj, tako da samo dnevno migriram tja in nazaj. Samo (na podlagi izkušenj sošolk) vem, da je iskanje stanovanja kar bolj zahtevna kot preprosta reč. Žal.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 09 Julij 2006, 08:20:44
http://www.agility-slo.net/phpBB2/viewtopic.php?p=1280#1280

Ce rabi kdo cimro - sotrpinko za iskanje stanovanja :)
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: mateycha na 09 Julij 2006, 14:52:54
a pa katera mogoče išče cimro za 06/07?
ker jaz se tudi ne želim ločiti od psa za cel teden!!!! :'(
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Sammy na 09 Julij 2006, 15:33:40
newfka? where are you? ;)
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lola na 09 Julij 2006, 17:42:53
Zgolj razmišljanje: problem je že 1 psa imeti v stanovanju, kako mislite ko vas bo več pa vsak se ne more ločiti od svojega psa? Jaz sem rekla jaz bi bila še z eno v sobi al pa največ dvema ampak da bi bilo pa več psov, 2, 3 mislim pa da ne bi šlo, bi bil že moj bully dovolj.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: ninci na 09 Julij 2006, 17:44:26
Zgolj razmišljanje: problem je že 1 psa imeti v stanovanju

Zakaj?

Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: 5rca na 09 Julij 2006, 17:50:11
Zgolj razmišljanje: problem je že 1 psa imeti v stanovanju, kako mislite ko vas bo več pa vsak se ne more ločiti od svojega psa? Jaz sem rekla jaz bi bila še z eno v sobi al pa največ dvema ampak da bi bilo pa več psov, 2, 3 mislim pa da ne bi šlo, bi bil že moj bully dovolj.

To tudi mene zanima, zakaj je problem imeti več psov? Ali enega? Jaz si ne predstavljam sedaj, da bi imela svojo psico izven stanovanja, v prihodnosti pa nameravam kupiti še enega psa. Poznam pa ogromno ljudi, ki imajo po več psov v stanovanju pa ni nobenih težav (tudi takih, ki so se preselili skupaj in so prej živeli v ločenih stanovanjih).
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lola na 09 Julij 2006, 18:34:38
Zato ker je težko najti stanovanje kjer bi ti lastnik dovolil imeti psa, kaj šele če bi rekel smo 3 punce in vsaka ima svojega psa.
Narobe ste razumele :)
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: 5rca na 09 Julij 2006, 18:54:32
Zato ker je težko najti stanovanje kjer bi ti lastnik dovolil imeti psa, kaj šele če bi rekel smo 3 punce in vsaka ima svojega psa.
Narobe ste razumele :)

To je druga, ampak se tudi da najti.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: ninci na 09 Julij 2006, 19:28:17
Zato ker je težko najti stanovanje kjer bi ti lastnik dovolil imeti psa, kaj šele če bi rekel smo 3 punce in vsaka ima svojega psa.
Narobe ste razumele :)

Midva imava dva psa v stanovanju, sva podnajemnika, lastnica nikoli ni delala problemov, stanovanje sva ubistvu našla v prvo ( brez pretiranega naprezanja)... tako da se vse da če se hoče. Poznam še kar nekaj najemnikov z psi in kakor vem imajo podobne izkušnje. Je pa res, da če boste čakali z iskanjem stanovanja do oktobra bo težka ;)

Lp nina
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: newfka na 16 Julij 2006, 10:45:41
Pri nas zadeve stojijo tako, da grem letos v študentski dom, za enkrat še brez psa. Kako bo pozneje, bomo pa še videli.
Me pa zanima, ali kdo ve, kateri dom je najbližje veterinarski fakulteti (a je to Dom stara Gerbičeva?  ??? ) in kateri je najbližje biotehniški.
In pa, če je kdo že izpolnjeval prošnjo za vpis v študentski dom, kaj napišeš pri točki 26. učni oziroma študijski program?
In pa kaj napišeš pri prvih štirih točkah (številka prošnje, oddana dne,...), a to izpolni kandidat?
In pa pri točki 22 do 25...a to izpolniš samo, če si že kdaj bival v študentu, sicer pa ne?
povezava do obrazca: http://www.stud-dom-lj.si/si/pravica-bivanja/pridobivanje/obrazec-pridobivanje-2006.pdf

Če mi lahko kdo pomaga, bi bila zelo vesela... :-\  :)

Lp
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 16 Julij 2006, 10:52:37
Najblizje veterini je res tisti na Gerbicevi, najblizje Biotehniski pa Rozna dolina 8)

Tisto stevilko prosnje itd. pusti.

Na tocki 26 pa je studijski uspeh - pravzaprav ne vem, kaj naj bi tocno napisala ??? predlagam, da poklices v sprejemno pisarno, pa ti bodo oni povedali ;)

(glede psa pa, bos ze scasoma videla, ce bi ti ob studiju zneslo skrbet se za psa, se vedno ga lahko pripeljes s sabo... :))
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: newfka na 16 Julij 2006, 10:57:40
Lilit, hvala ti!  :-*

Saj glede psa sem isto razmišljala. Še vedno ga lahko pripeljem. Za enkrat se tolažim tako, da mu bo doma, v dobri stari kleti, v bližini narave bolje, kot pa biti zaprt v majhni sobici.  ::)  :)

Lp
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: newfka na 22 Julij 2006, 11:51:48
No, spet jaz... ::)
Ne spada ravno pod "študij s psom", pa vseeno...

Namreč ne morem se odločiti, kateri dom naj napišem na prošnjo za sprejem. Tisti na Gerbičevi je najbližji veterini, ampak sem dobila podatke, da je precej bogi. To je čisto tako od ust do ust, jaz ne vem.
Zanima me še Cesta v Mestni log...

Mi lahko kdo svetuje?  :-[

Lp
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: maja01 na 22 Julij 2006, 14:57:55
A ni to dvoje isto? ??? Sem mislila, da je to vse en sklop studentskih domov, ki spadajo pod Gerbicevo ... Drugace pa tisti bloki ob cesti v Mestni log izgledjao lepse kot tisti ob Gerbicevi. Razlika v pes hoji do faksa je pa priblizno dve minuti... Oz. tiste vaje, predavanja in vaje, ki bodo v Mestnem logu, ti bodo od tam malenkost blize. Tako da - kar se razdalje tice, je popolnoma vseeno.
lp, m.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: newfka na 22 Julij 2006, 15:20:51
Tukaj na tej povezavi so vsi domovi v Ljubljani http://www.stud-dom-lj.si/si/domovi/lokacije/
Kolikor sem jaz razumela blok na Gerbičevi in bloka na Cesti v M. log ne sodijo v isti sklop. Tista dva na Cesti v M. log sta tudi dražja.
Ravno zaradi bližine se odločam med tema dvema, zanima me predvsem razlika v kvaliteti obeh domov.

Oz. tiste vaje, predavanja in vaje, ki bodo v Mestnem logu, ti bodo od tam malenkost blize.

A to misliš od Ceste v M. log?

Lp
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: maja01 na 22 Julij 2006, 18:12:50
Ja Mestni log = Cesta v Mestni log (pac lokalna skrajsava ...). Veterinarska fakulteta ima v Lj. prostore na dveh lokacijah (ok, mogoce se se kje "gostuje"). Eno je zgradba na Gerbicevi, kjer poteka vecina predavanj, druga lokacija je pa na Cesti v Mestni log, tam so pa klinike, instituti, knjiznjica, pa tudi kaksna predavanja oz. vaje, sploh v kasnejsih letnikih. Od ene do druge lokacije je pes priblizno 5 minut. Studentski domovi so ravno vmes med obema lokacijama (ok, ce naredis en mickeni ovinek). Tisti bloki ob Gerbicevi so direktno cez cesto od stavbe VF, tisti ob Cesti v Mestni log, pa malo dlej kot cez cesto od tadruge lokacije VF. Skratka - vse je na kupu tako zelo, da bi bilo tezko bolj.
V bistvu se odloci glede na to kje ti je bolj vsec, glede na ceno in glede na to kje se lahko dogovoris, da imas v sobi psa.
lp, m.
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: mateycha na 02 Avgust 2006, 20:45:12
ejla...a mogoče kdo pozna koga v Ljubljani ki oddaja stanovanje in bi dovolil imeti noter psa ??? ker vsi rečejo "ja saj mi imamo zelo radi pse...ampak ne v stanovanju..." >:(  :'( prosim za pomoč, ker jaz res nebi šla rada brez njega :'(
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Taja_the_vizsla na 21 Marec 2007, 22:54:32
Zivjo!

Posredujem info:

- isce se sostanovalka ali sostanovalec ali mlajsi par
- oddaja se soba (15m2) v dvosobnem stanovanju
- lokacija: Ljubljana - Dravlje
- soba je opremljena
- na voljo je dostop do interneta, telefon, internetna televizija, pomivalni in pralni stroj,...
- v neposredni blizini bloka je vecja trgovina, bankomat,...
- LPP: 1, 15, 16, 7
- nekadilci
- zaželjeni so ljubitelji psov
- obstaja moznost za dogovor o bivanju psa
- cena: 150€ / mesec + stroški
- vseljivo s 1. majem 2007


kontakt na ZS.

lp, laura

 
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: majča na 27 Marec 2007, 15:00:27
Hej!

A mi lahko prosiiiim posreduješ kontakt za stanovanje, kjer se išče cimer in imaš lahko tudi svojega pesjanarja?
Se ti osebno poznaš z njimi?
Ali je v stanovanju že kak kuža?

Jaz imam namreč zlato prinašalko, sterilizirano in prijazno do vseh.

Hvala in LP!  maja

Joooooj sem smotana, tole sem hotela poslati na zs :-[
Naslov: Re: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 03 Julij 2007, 17:40:48
Pa je tudi mene ponovno doletelo :-[ S septembrom se za pol leta vracam v Ljubljano, s psom jasno :) tako da ce kdo kje izve za kaksno sobo, kjer jemljejo tudi pse zraven, se priporocam :-*

(idealno bi bilo nekje v relativni blizini Klinicnega centra in da sta prosti 2 sobi, ampak prevec izbircna vseeno ne bom 8))
Naslov: Študij s psom
Prispeval: zoe na 08 November 2007, 22:39:29
Je komu od vas potem uspelo dobiti stanovanje, kjer imate lahko tudi psa?
Naslov: Študij s psom
Prispeval: 5rca na 09 November 2007, 06:50:17
Je komu od vas potem uspelo dobiti stanovanje, kjer imate lahko tudi psa?

A iščeš?  :-\ :D
Naslov: Študij s psom
Prispeval: zoe na 04 Januar 2008, 12:24:06
Ne še  :P ;D Me je samo zanimalo do kakšnih rešitev so prišli :)
Naslov: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 04 Januar 2008, 12:27:34
Ja, meni je ze v drugo uspelo... ampak bolj po sreci in "zvezah" :-\ ko sem iskala po oglasih, s psom ni slo :-[
Naslov: Študij s psom
Prispeval: nyssa na 04 Januar 2008, 13:19:26
O psih se nismo nič pogovarjali,samo ko sem pripeljala Gajo zraven,ni bilo problema,za Paxxa pa tud ne  ;)
Naslov: Študij s psom
Prispeval: aussie na 14 Januar 2008, 15:06:21
Moja sodelavka NUJNO išče (enoposteljno) sobo v LJ, kjer bi lahko bivala s svojim muckom. Sobo išče že več kot 3 mesece, vendar brez uspeha...  :(  Vedno je problem muc!  >:(  Mali je kastriran in navajen bivanja izključno v stanovanju. Zdajšnji lastnik jo (in njene cimre) "meče" iz stanovanja, ker ga namerava prodati.
Poznate koga, ki bi oddal sobo študentki geologije?
HVALA!
Naslov: Študij s psom
Prispeval: nezkaaa na 14 Januar 2008, 17:59:35
hm....bom malo povprašala....moja kolegica se je ravno par dni nazaj preselila s svojim muckom k enemu prijatelju. bom povprašala....

drugače pa jaz pridem naslednje leto nazaj v lj in bom tudi šla v stanaovanje, kjer dovolijo imeti živali. ta tip, pri katerem sem zdaj, sodi vse živali po svojih (mačka in pes sta mu baje razpraskala vse), a je neki strašni ljubitelj živvali  ???

tako da, če bo naslednje leto kdo iskal stanovanje, ga lahko skupaj iščemo, kajti vzela bom še eno cimro-odvisno pač od velikosti stanovanja
Naslov: Študij s psom
Prispeval: peapea na 19 Januar 2008, 14:23:12
Ojla.

Res ne vem, ali sem imela jaz takšno neznansko srečo (že dvakrat)... Iskanje stanovanja - še posebno če se mudi - že samo po sebi ni preveč prijetno. Ampak moram reči, da je meni brez posebnih težav uspelo. V nasprotju z drugimi, pa jaz psa potegnem na plano takoj, ko spregovorim po telefonu z najemodajalci. Res je sicer, da to zakonsko ni potrebno, ampak se mi prvič zdi fer in drugič se izogneš kasnejšim nepotrebnim zapletom, ko zadeva pride na dan. Od znancev, ki psa niso omenjali slišim, da je potem - kadarkoli se pojavi najmanjši problem vedno za vse kriv pes.
Res pa je tudi to, da sem stanovanje vedno iskala preko agencije: poveš točno kaj hočeš in iščeš, potem pa se oni ubadajo s psom. Pri tem si tudi v enakovrednem položaju z najemodajalcem, ker se običajno prerado zgodi, da se znajdeš v situaciji, kjer fehtaš ljudi za psa - kot da bi ti s tem delali ne vem kakšno uslugo.
Običajno zaračunajo za storitev višino ene najemnine - zaradi tega pa najemodajalec zahteva vnaprej samo varščino (ne pa še nekaj mesečno predplačilo). Poleg tega imaš vedno vmes nepristranskega človeka in overjeno pogodbo, tako da se izogneš raznim kapricam najemodajalcev.

Skratka, ni potrebe, da bi se postavljali v manjvreden položaj, ker imamo pač pse. Če nima nihče nič proti - super, če pa ima, naj pa čaka na drugega človeka (brez psa, brez prijateljev, ki pridejo na kavo, takšnega, ki glasbe praktično ne posluša in ki bo brez kakršnihkoli vprašanj izpljunil takšno vsoto denarja kot se bo najmodajalcu pač zazdelo).

Ergo: ne se dat!  8)

Naslov: Študij s psom
Prispeval: LIZA na 06 April 2008, 10:27:43
Jaz se tudi poleti selim...Nevem pa še kam  :P
Aaron gre vsekakor zraven, razmišljam pa o enosobnem stanovanju nekje na Viču (oziroma lahko tudi kje drugje, samo da ni predaleč do Viča). Veliko sem že razmišljala, kako bi blo s stroški, stanovanja, ki se oddajajo pa spremljam že več kot pol leta. Cene za enosobno stanovanje (in garsonjero) so največkrat nekje od 250 do 350Eur mesečno. Nisem pa zaenkrat še nič klicarila okoli in sprešavala, kako je s sprejemanjem psov. Se mi pa zdi, da mogoče ne bi bilo slabo, če bi našla kakšno sostanovalko (seveda obvezna ljubiteljica živali  :)) in mene tudi ne moti, če s seboj pripelje svojega kužata, lahko pa tudi muco (če je vsaj malo vajena kužatov)-Aaron že od malega živi z muckami, tako da nima problema z njimi.
Čas selitve še ni čisto določen, bom pa junija z ačela bolj aktivno iskat in gledat stanovanja (ker do takrat sem začasno pri babici). Potem pa ko se bo našlo kakšno primerno stanovanje, kjer bojo pustili imet domače živali, se bom verjetno kar selila (torej če bo šlo vse po sreči, že poleti).
Tako da če bi bila kakšna zainteresirana...
Naslov: Študij s psom
Prispeval: Neyka na 12 April 2008, 17:47:26
Liza kaj praviš na njufi sostanovalca in njegovo lastnico pa še eno ljubiteljico živali zraven  :) ali pa samo dve ljubiteljici (bolj verjetno). Sicr v tem momentu nimam pojma kje je Vič  :-[ vem, da je moj faks na Jamovi (Gradbena lj), prijateljicin niti ne vem kje je (DIF). Sem pa ravno danes brskala po netu in je nekdo oglaševal trisobno stanovanje 400eur + stroški, s tem da sta dve sobi mislim da dvosobni. Če se to razdeli se že kar lepo izide  :)

peapea prek katerih agencij pa si iskala?
Naslov: Študij s psom
Prispeval: cowgirl na 12 April 2008, 18:29:04
Vsi študenti iščete stanovanje... meni se to zdi nesmisel. V tujini ima (skoraj vedno) skupina študentov/kolegov najeto kar celo hišo, le parčki ali samotarji iščejo stanovanje. In ponavadi je v teh primerih (najem hiše) manj problemov s psi, mačkami, činčilami itd... Tudi jaz sem iskala stanovanje in potem dobila hišo, ker ni bilo možno dobit najemodajalca stanovanja, ki bi rekel: psi, mački, ribe itd. so OK.  :-\
Ponavadi je cena za hišo na prvi pogled višja... ampak če to delite z nekaj več osebami, potem se mi to ne zdi tak problem.
Če se dobite in malce zorganizirate mislim, da bo delovalo.
Veliko sreče pri samostojnosti in pri študiju!  ;)
Naslov: Študij s psom
Prispeval: Neyka na 12 April 2008, 19:26:41
Ampak kje naj v lj iščemo hišo da bo nekako vsem faks kolikor toliko blizu?
Naslov: Študij s psom
Prispeval: ninci na 12 April 2008, 19:38:26
Ampak kje naj v lj iščemo hišo da bo nekako vsem faks kolikor toliko blizu?

Zakaj pa mora bit fax pred nosom? Saj je LPP pa bicikli... prideš iz enega konca Lj. na drugega v pol urce z biciklom.

Lp nina
Naslov: Študij s psom
Prispeval: Neyka na 12 April 2008, 21:25:54
To je res ampak večinoma hiše oddajajo precej izven LJ, to pa potem ni več pol urce s kolesom ampak kakšno uro več. No vsaj jaz dejansko da je še v LJ nisem našla hiše čeprav sem gledala tudi to možnost. Niti v MB hiš skoraj ne oddajajo.
Naslov: Študij s psom
Prispeval: cowgirl na 13 April 2008, 18:13:19
no, ja... kolegica je ravno v MB par mesecev nazaj dobila celo hišo in sedaj živi skupaj s kolegi in činčilami.
samo iskat je treba. pa še to: več glav več IZVE.
če kaj izvem za LJ vam sporočim.
Naslov: Študij s psom
Prispeval: cowgirl na 13 April 2008, 18:15:22
do takrat pa čekirajte: http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?cena=&dem=EUR&odmik=20&m1=&m2=&sort=3&brez_cene=1&last=&SID=&lev1=&lev2=&no_tb=1&nonav=1&page=detail&nep=2&posr=3&id_drzave=&id_regije=14&lok2=&imageField.x=70&imageField.y=18
Naslov: Študij s psom
Prispeval: Panda na 14 April 2008, 00:35:39
mislim, da majo lih okol difa najeto tako eno bajto. Sicer pa so v ljubljani avtobusne povezave take, da je res vseeno kje živiš, bus te pripelje kamorkoli, bicikl pa tud v dobre pol ure z enga konca lj na drug konc. Blizu faksa, pol najbol, da si tud jaz najamem en stanovanje v centru, ker iz jarš je res daleč, da bi se vsak dan na faks vozila. :) mal šale. Moram rečt, da sem že ves čas študija zelo vesela, da sem iz lj in se mi ni treba ukvarjat še s stanovanjskimi težavami tu. Sploh bi težko preživela življenje v študentu s skupno kopalnico in kuhinjo. No veliko sreče vsem pri iskanju.
Naslov: Študij s psom
Prispeval: LIZA na 15 April 2008, 11:11:20
neyka, jaz sem takoj za! Vič je pa drugače točno tisti del,kjer je Jamova (pa Tržaška ulica itd.)-kar precej faksov je tam na kupu, edino za DIF pa res ne vem, kje točno je...

Drugače pa tale ideja s hišo se meni ne zdi tako slaba...Če se nas najde ene par študentov s kužoni, ki imamo probleme z iskanjem stanovanja, kjer bi sprejeli naše kosmatince bi se po mojem kar lepo izšlo...
Edino ne vem, o kako velikih hišah se tukaj govori...Cowgirl, lahko kako pomagaš? ;)

Naslov: Študij s psom
Prispeval: cowgirl na 15 April 2008, 14:48:00
Če računaš, da lahko v študentski garsonieri 35m2 živijo trije študenti, potem računaj... na eno spalnico do 2 študenta... odvisno, kok so "študenti" fini...  :P ponavadi se v hišo zbaše okoli 5-10 v eno hišo, če je veliko sob - če so zraven še živali malo manj. Vse je seveda odvosno od površine stanovanja.
Evo ena idealna:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?SID=;lev1=1;lang=sl;lev2=1;detail=330367;pic=4102.jpg;nonav=1;no_tb=1
V taki bajti je lahko 6-7 oseb. Pa še vrt je zraven. Sam vprašanje kako je s psi...  ??? to je pa spet stvar pogajanj in lastnika... če bi jaz oddajala hišo (če bi jo imela) bi imela pogoj, da je hiša/vrt čista, čeprav je v mnogih študenskih domovanjih brez psov huje kot na smetišču...  :-\  Napiše se tudi pogodbo, če je kaj uničeno, kdo zadevo sanira. Stvar dogovora.
Je pa bolje, da si malo odmaknjen od glavnih cest in da imaš blizu zelene površine, pišem zaradi psov. Če je potem avtobusna postaja pet minut dalj, potem to ni tak problem. Itak je pa za po lublani bicikl zakon. ;)
Veliko sreče!!! Toi toi!
Naslov: Študij s psom
Prispeval: Neyka na 17 April 2008, 13:43:58
Lana super  ;D Pozabla sem omenit še, da imajo tudi pi prijateljici doma goldna  ;) Tako da popolna pasja družba

Še nekaj...glede na to, da ne vem kakšni odo ezultati mature in ali bomo dejansko sprejeti na faks itd. kdaj je pametno že začet iskat stanovanje/hišo. Julija, ko dobimo rezultate mature bo verjetno že malo pozno... Se mi sicer zdi, da bom lepo prišla na prvo možnost ampak če mi slučajno ne rata imam pa drugi dve v MB in nevem koliko si upam prej iskat nekaj za bivanje  :-\
Naslov: Študij s psom
Prispeval: botticelli na 17 April 2008, 13:56:15
Ja na žalost je tako, da velika večina lastnikov ne dovoli psov v stanovanju, kaj šele večjih psov. Za nekatere so mali psi še sprejemljivi, večji pa nikakor ne...pač tako folk razmišlja.
Tako da moraš imeti res srečo da najdeš kaj.
Vseeno če zvem za kaj bom javila. Mi smo sicer trenutno v stavanju, apartma, 2 spalnici +dneva soba, smo 3 notri + moja dva mini psa. Ampak recimo smo preklicali 20-30 oglasov, preden je nekdo rekel da psi niso problem in da je bila cena ok ter stanovanje ok.

Vsekakor pa priporočam iskanje prej, ne konec poletja ampak začetek junija, ko se tudi veliko študentov izseli...
Naslov: Študij s psom
Prispeval: LIZA na 18 April 2008, 10:14:22
Jaz se moram tako ali tako junija 'izselit'  ;D Hec,hec...Trenutno namreč živim pri babici in smo se nekako dogovorili, da do konca mature sem lahko tam, potem pa bo počasi treba it. Tako da jaz sem razmišljala, da bi junija aktivno začela iskat stanovanje al pa hišo (za karkol se bomo odločle  ;) ). Imam pa v vsakem primeru potem še eno začasno možnost za čez poletje, tako da tudi če se ne najde takoj, ne bo panike.
Neyka: jaz mislim, da je boljše, da začneš že prej iskat, če pa slučajno ne boš sprejeta in boš našla že stanovanje, sem pa skoraj sigurna, da se bo zelo hitro našel kdo, ki bo vesel stanovanja...
Sem zdajle malo brskala za hišami pa jih je kar nekaj. A se preselimo na zasebno, da ne bomo že preveč iz teme?  ;)
Naslov: Študij s psom
Prispeval: deteljica na 18 April 2008, 12:58:26
Jaz se moram tako ali tako junija 'izselit'  ;D Hec,hec...Trenutno namreč živim pri babici in smo se nekako dogovorili, da do konca mature sem lahko tam, potem pa bo počasi treba it.
a te ne bi pustili tam do konca diplome  :o
meni bilo to logično  ::)
Naslov: Študij s psom
Prispeval: LIZA na 18 April 2008, 13:04:19
hihi deteljica, veš da bi blo lušno  ;D
Je bilo zelo nahitro, da sem morala it začasno živet k babici-ni bilo nič planirano, tako da imata babica in dedek zdaj druščino mene in mojihdveh pesjanov  :) Tako da smo se nekako dogovorili,da do konca mature, potem pa če bo kriza grem začasno k mojemu dragemu...
Sem se danes pogovarjala z eno kolegico,ki je študirala veterino in sploh ni imela problema najt stanovanja s psom...je očitno imela res veliko srečo! Žal pa zdaj tam stanovanj ne oddajajo več...
Naslov: Študij s psom
Prispeval: sjan na 13 Maj 2008, 22:07:58
Sama vem, kako težko je najti stanovanje, kjer bi ti dovolili, da imaš s sabo psa. Včasih sem po par mesecev iskala.
Čez kakšen mesec pa se mi izseli cimer in sprejmem cimro, ki ima rada pse, sploh pa, če ima svojega. ;D

Naslov: Študij s psom
Prispeval: Lilit na 13 Maj 2008, 22:46:38
Kje kje? Najbrz ne na obali :'(
Naslov: Študij s psom
Prispeval: cowgirl na 14 Maj 2008, 07:43:26
Preverite tele hiše: http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?cena=&dem=EUR&odmik=20&m1=&m2=&sort=3&brez_cene=1&last=&SID=&lev1=&lev2=&no_tb=1&nonav=1&page=detail&nep=2&posr=3&id_drzave=&id_regije=14&lok2=&imageField.x=83&imageField.y=20

Še en nasvet.
Nepremicnine.net glejte vsak dan. Prekličite vse dnevno nove ponudbe. Le tako boste našli kaj dobrega..
Naslov: Študij s psom
Prispeval: sjan na 14 Maj 2008, 09:34:29
Kje kje? Najbrz ne na obali :'(

ne :( v Lj
Naslov: Študij s psom
Prispeval: tamyeat na 06 Oktober 2010, 01:27:24
najbrz ne bom imela srece..ma bom vseeno poskusila...

Imam prijateljico, ki ima 11 letno staffordko z neko hereditarno bolezen mozgan...psicka je zivahna..pije, je...vcasih zvecer tud kej potece...sicer pa ima tezave z koordinacijo..je tako rekoc..prijazna psicka...z posebnimi potrebami...

Vsi v njeni okolici jo silijo k tem, da naj psa eutanazira..starsi, fant...saj je pes le pes..in jo ovira..v domu je 11 sostanovalcev privolilo k tem da bi imeli psa...a zal le njena nova cimra noce...

tako da punca pravzaprav nima kje spat...ce njeno 11 letno sopotnico...ne da usmrtit..

objektivno psicka nima dolge prihodnosti..vendar usmrtitev ni nujna..upam, da vecina od vas razume...koliko lahko boli...ko nam nasi ljubljencki leta in leta stojijo ob strani...ko pa oni nas najbolj potrebujemo ..jim mi nemoremo pomagat..

edina moznost..da bi psicka lahko zivela...je da bi nekako najdli neko mini garsoniero..al stanovanje...v lj..(al domzalah..kjer punca studira)...da bi tam ona lahko bivala z psicko...iscese katera koli resitev...cimra...karkoli...(zal vec kot 200 evrov punca za stanovanje nemore dat..ker z vsemi subvencijami in stipendijami...zivi z 350 urov na mesec...starsi zal ne pomagajo dosti...kot ona sama pravi "ostali so mi le rolerji in pes")

prosim pomagajte mi...al vsaj psicki Teri...ki ima ogromno zelje do zivljenja..da bi mogoce se kaksno leto prezivela z nami...

moj [email protected]
Naslov: Študij s psom
Prispeval: cowgirl na 07 Oktober 2010, 21:23:19
tamyeat: poskusite na biotehniški fakulteti na rodici. tam je oglasna deska na kateri je velikokrat kak oglas za sobo, stanovanje ipd.
upam, da bo obema uspelo. res bi bilo nehumano in sploh grozno usmrtit psičko, samo zato, ker punca ne dobi prostora za bivanje med študijem.
Naslov: Študij s psom
Prispeval: Westy_ka na 29 Maj 2012, 08:49:29
Bom še tukaj vprašala, z naslednjim šolskim letom bom potrebovala stanovanje v Ljubljani, v katerem bi lahko prebival tudi pes. Pozna kdo koga, ki tako stanovanje oddaja, ali se bo iz takega stanovanja izselil?

Že v naprej hvala za vsako pomoč  :-*
Naslov: Študij s psom
Prispeval: LaLa na 23 Julij 2017, 12:31:57
Mogoče kdo oddaja oz. pozna koga, ki oddaja sobo v stanovanju v LJ, kjer bi lahko imela psičko (14kg)? Lokacija: okolica VF. Psička bo v času moje odsotnosti v kletki oz. z mano na faksu.

Prosim za kakersen koli kontakt. Hvala.