pri AG pa je poleg koruze sporna neka stvar v ribji moki,ki lahko povzroči resne težave.
Gre za ethoxyquin, ki je antioksidant, v prehrani za ljudi je prepovedan, še vedno pa se dodaja v marsikatero psajo hrano. Zadeva je kancerogena (rakotvorna), za človeka pa so smrtne doze od 0,5 dalje /kg telesne teže. V pasji hrani se uporablja tudi do 33x večji odmerek ethoxyquina
AG nima navedeno, da njihova hrana ethoxyquina ne uporablja, kar je ocenjevalca zmotilo.
- kako lahko sicer vedo, kakšne sestavine se uporabljajo? Kdo postavlja merila, kaj naredi hrano dobro?
Sestavine so navedene na embalaži, morajo biti, tako kot v prehrani ljudi, iz stvari navedenih na embalaži in na spletnih straneh proizvajalca se lahko razbere veliko, odvisno od proizvalajca do proizvajalca seveda. Neki standardi kdaj je hrana dobra pa tudi obstajajo, tako kot za ljudi, no vsaj jaz tako razmišljam.
Sicer pa kaj se sekiraš AG je še vedno v vrhu kar se tiče Slo. ponudbe, z Ameriko pa se žal še ne moremo primerjati.

Drugače je potrebno biti tudi pozoren na deljenje enakih sestavin recimo imamo piščanca, potem pa riž, riževo moko, pa še kaj z rižem, na koncu pridemo do tega da je seštevek vseh riževih sestavin višji kot % mesa, kar je spet sporno (z deljenjem sestavin proizvajalci tole zakamuflirajo in dajo meso na prvo mesto

). Nekje smo že omenjali, da je pesina pulpa samo polnilo, gre za stranski produkt pri proizvodnji sladkorja, in nima nobene hranilne vrednosti, če je navedeno da je v hrani sveže meso... je ob predelavi v briket, ki je suha sestavina izgube kar 80%, enako velja za ribje izdelke, ...pa sigurno bi se še kaj našlo... mogoče celo bolj spada v temo
Kaj je resnično v pasji hrani? Lp nina