PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Alergije in kožne spremembe => Temo začel/a: sasha na 07 Maj 2008, 22:43:31

Naslov: Alergija??
Prispeval: sasha na 07 Maj 2008, 22:43:31
Vem da je bilo ze veliko napisanega na to temo, vendar nikjer se nisem zasledila takega problema kot ga imam jaz..

Zara je stara 8 mesecev in ima ze odkar sem jo dobila en prstek na zadnji tacki neporascen in pokrit z rozevinasto kozo. To sem mazala z Belosalicom, in stanje se je izboljsalo, tako da so dlake pocasi zacele prodirat cez uno trdo kozo.

Delali smo ze ostruzek, ki je bil negativen na demodex, garje, itd.

Sedaj pa se ji ta neporascen predel siri se na drug prstek. Danes sva bile pri veterinarki, ki je vzela bris in ugotovila da je tam polno bakterij. Naj bi bili dve moznosti..avtoimuna bolezen ali pa alergija. Bolj se nagibajo v smeri alergije, zato sva danes dobili Eukanubine dietne brikete, Dermanorm olje in ene antibiotike.. Ne vejo pa za 100% kaj bi to lahko bilo.

Ali je imel kdo podobno tezavo? Da bi vsaj vedela ali je to res alergija ali ne, ker je ne bi rada za brezveze filala z nevemkolkimi zdravili.. Uses ni imela vnetih, med tackami nima nic rdece, nedolgo nazaj je imela malo vnete ucke, praskala se je pa bolj pozimi (pomojem zaradi centralne kurjave).

Hvala in lp!
Naslov: Alergija??
Prispeval: Felina na 08 Maj 2008, 09:45:32
Joooj, te alergije, vedno bolj čudne postajajo. naš primer, l moj pes je imel dobesedno na živo razžrta jajčka, koža se je lupila in bila vsa gnojna, bolečine pa za znoret in nikjer drugje nič drugega. So tudi kolebali med avtoimuno boleznijo in alergijo....no, po dveh mesecih trpljenja in preiskav in menjavanj hrane, sem iz dnevne sobe zabrisala tepih....ugotovili smo, da je bil malo plesniv, koža se je zacelila do nebolečega stanja v štirih dneh in to je bilo to. Imela sem resnično srečo, da sem našla vzrok in pri alergijah, sploh če so kontaktne je hudič to odkriti, ker tudi na testiranjih ti testirajo najpogostejše in omejeno število možnih alergenov.

Dobro premisli, kaj jo že ves čas spremlja, da bi lahko bila alergična in če se je količina tega sedaj povečala....če je alergija, verjemi, da bo največ rezulatatov na bazi vaših opažanj...žal  ;)

Pa upam, da bo čimprej boljše.
Naslov: Alergija??
Prispeval: sasha na 08 Maj 2008, 10:55:28
Problem je, da ima ta prstek brez dlake ze skos..sedaj se je pa zacel sirit.. Drugace nima nobenih tezav - nobenih bolecin, nic jo ne srbi, nikjer nobene rdecice, nic.. Ce se ne bi sirilo bi mislila da je samo lepotna napaka.
Naslov: Alergija??
Prispeval: Felina na 08 Maj 2008, 13:48:23
Kaj pa počne, ko ji je dolgčas? nekateri psi si cufajo in grizejo dlako iz čistega dolgčasa in ponavadi, ko lastnikov ni blizu, in skoraj vedno na istem mestu, da so včasih že čist oguljeni. Mogoče pa ji je v tem obdobju bilo malo bolj dolgčas kot ponavadi  ??? ne vem, samo ugibam in dajem ideje.  :-[
Naslov: Alergija??
Prispeval: sasha na 08 Maj 2008, 14:51:47
Ona ima na tem predelu cisto porozenelo kozo..
Ponavadi prezvekuje kaksno deko ko ji je dolgcas ali pa gloda kaksno igracko..
Naslov: Alergija??
Prispeval: sasha na 26 Maj 2008, 18:59:23
Evo, takole to izgleda:

(http://alexy.myjalbum.net/Razno%20maj%202008/slides/Razno%20maj%202008%20031.JPG)

(http://alexy.myjalbum.net/Razno%20maj%202008/slides/Razno%20maj%202008%20030.JPG)

Danes sva bili spet pri veterinarju in dobile se eno dozo Dermanorm olja in antibiotike se za 10 dni..

Sva pa naroceni se pri dr. Kotnikovi v Mestnem Logu, ker se meni vedno bolj dozdeva da tole ni alergija :-\
Naslov: Alergija??
Prispeval: sasha na 31 Maj 2008, 12:47:08
No midve sva sli danes nazaj do veta in so ji vzeli delcek koze, da se bo naredila biopsija. Vzorec smo poslali na dunaj, sedaj pa cakamo na rezultate..