PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Hrana => Temo začel/a: trigi na 09 Maj 2005, 21:40:08

Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: trigi na 09 Maj 2005, 21:40:08
No, da vidimo vaše mnenje

Črt
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Marko na 10 Maj 2005, 12:10:26
Mi našo Gano večinoma hranimo z briketi Eukanuba. Občasno dobi tudi kakšno konzervo mesa za pse. Ponavadi pa ob nedeljah dobi tudi govejo juhco, pa včasih kakšne makarone.... Večinoma pa so na jedilniku briketi.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lanyca na 07 Avgust 2005, 18:15:04
Mi ji dajemo brikete zdaj Otto, prej pa eukanubo, pro pac pa neko hrano za kožo.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: irenchy na 07 Avgust 2005, 20:45:21
nas vecinoma je brikete, kdaj dobi konzervo, ob nedeljah pa ponavadi govej mes iz juhe pa kasne makaroncke zraven.

lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Rinchy na 07 Avgust 2005, 21:04:08
Rina je brikete tehnical(zaenkrat še.kmalu bomo menjali).V nedeljo dobi govedino iz juhce,pa korenčka ;).Drugač pa med tednom kakšen jogurt,1×rumenjak...pa vse živo za dlako ;)
LP,
Nina
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *nastja* na 24 Avgust 2005, 09:43:04
Naš Indi ponavadi je brikete ... za zajtrk brikete ... za kosilo je tisto kar imamo mi ... če je tist kar jemo seveda dobro zanj. Zelo rad ima grah ...  ;) krompirja ne mara ... riž pa obožuje. Baje je dobro tudi kakšno jajce za dlako  :) Pa seveda je tudi veliko zelenjave in sadja! ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: M|my na 24 Avgust 2005, 10:02:16
naša je sedaj začela jesti 3x na dan ker bo stara 4 mesece. je pa zjutraj brikete popoldne jogurt s kornfleksi-včasih ta obrok zamenja skuta z rumenjakom. svečer pa spet brikete. vmes pa dobi tudi kakšno korenje.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lilit na 12 Januar 2006, 13:12:07
No mene pa zanima en pregled, kaj jejo vasi kuzki... prav konkretno...

Recimo:
Grin dobiva brikete, AG graduate, malo kombiniram s Canidae.
Dvakrat na teden dobi kuhano, goveje goltance ali piscancjo drobovino (srcki, ledvicke, jetra, zelodcki) z rizem in zelenjavo, ki je pri hisi - s kar dosti olja in strokom cesna, in ponavadi dam notri se vejico zajblja in vejico rozmarina V en kuhan obrok dobi zraven ene 100 g skute in rumenjak, v drugega dobi konzervo sardin.
Poleg briketov dobi zlicko kvasa in zlicko olja (oljcno ali soncnicno) in vsake par dni zlicko Spiruline.
Obcasno dobi se kaksne ostanke od kosila za posladek, ali malo jogurta cez brikete, ampak to res obcasno.

Vona dobiva brikete Canidae, obcasno zraven se malo riza. Zraven dobi kar nekaj olja (malo za kozo, malo zato, ker je zunaj in je zdaj kar mraz) in zlico kvasa, tudi ona na par dni zlicko Spiruline. Enkrat na teden dobi tudi ona sardine.
(Drugega nic, zaradi alergije.)
Kadar zmanjka Canid, ki se ne dobijo v Kopru, dobiva kuhano - puranje peruti z rizem in zelenjavo + olje, cesen, zacimbe, dokler ne gremo v Ljubljano po Canidae.

Enkrat na teden dobita tudi vsak eno veliko kost za zobe in kalcij.


Ne vem, obcasno se mi zdi, da ful kompliciram s hrano pri Grinu, ma glede na vse, kar je bilo z Vono... sem rajsi 100x previdna, in se se mi zdi, da gre lahko vsak trenutek kaj narobe...
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: scythe na 12 Januar 2006, 16:05:55
Astor papca brikete Royal Canin - verzija Junior (Giant - za ogromne pasme) in to 2x na dan (zjutraj ob 6.00 in zvečer med 18.00 in 20.00).

Občasno pa dobi še: 1x na teden pečenega jajčka (na 2eh kapljicah olja in zelo malo soli), tune v naravnem soku ali v olivnem olju (konzervirane), "pasji" riž (tisti, ki je že napihnjen in ga ni treba kuhati) ali pa tudi kar navaden kuhan riž, kuhano govedino, makarone, skuto, jogurt (sadni in navaden)... - To so običajno dodatki h briketom. Vendar teh dodatkov ne dobiva vedno - torej ne pri vsakem obroku in ne vsak dan. Torej njegova "primarna" hrana so briketi.

Za "prigrizke" pa dobiva: nekaj sadje (jabolka, mandarine, pomaranče, banane, jagode, breskve - odvisno od letnega časa), kuhano ali pa surovo korenje, pasjo čokolado, hrenovke, salama iz piščančjih prsi, sir, rask od pedigreeja, suhe goveje kite, kakšne pasje piškotke, surova goveja rebra (2x na mesec)...

Med zimo pa dobi pred vsakim obrokom pol (navadne - velike) žlice medu in včasih še košček kruha po katerem sem nakapljala limonin sok.

No, to so najpogostejše stvari - pa vseeno niso prisotne vsak dan (edino mogoče sadje - vsak dan dobi ali 1 mandarino ali pa 1 jabolko).
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: rožica na 12 Januar 2006, 17:37:29
Atos je AG graduate dvakrat na dan. Enkrat na teden dobi še surov rumenjak ponavadi s skuto. Včasih mu skuham riž, makarone ali polento. Obožuje pusto piščančje meso. V hrano mu občasno dodajam še kvas in žličko olivnega olja.
Za priboljšek ponavadi dobi sadje (poje čisto vse, razen mandarine ne mara). Včasih pa dobi tisti pravi pasji piškot- trenutno imava Nutro Choice (al neki takega). Rad pa ima tudi hrenovko in poli salamo.

Zaključek: zelo rad je karkoli mu dam, do sedaj je edino mandarino ven pljunil ;D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lanabela na 12 Januar 2006, 17:58:45
Joj kako ste pridni! Moje psice so v primeri z vašimi prave sirotice Jerice. Jedo brikete BOSH adult, če imam lukno v denarnici pa kar OSCO (cenejša varianta istega proizvajalca). Edina opazna razlika med obema je po pravici povedano samo v velikosti kakcev. Parkrat na mesec dobijo kuhano hrano, ponavadi polento ali riž z mesom (navadno je to kakšna znešena kura) in zelenjavo (kar je pač takrat na domačem vrtu). Poleg tega dobijo vse ostanke od kosila, vendar je tega glede na število psic zanemarljivo malo, v bistvu samo za veselje. Potem so tu še nagrade za dobro opravljeno delo (hrenovke, sir, za jack pote pa surove kurje kože) tega se kar nekaj nabere, pa veliko si naberejo same na vrtu, v glavnem sadje, vse od češenj, jabolk češpelj, največja poslastica so pa breskve. tudi kakšno robido oberejo če jo najdejo, jeseni pa požro velike količine orehov. Tudi kakšno surovo zelenjavo, če jim uspe rabutanje, najraje bučke, paradaz ali korenje. Nekaj jim tudi uspe nakrasti, pa kakšno crkovino kje staknejo, ujamejo in požrejo kakšno miš...Zaenkrat so ne glede na starost, večinoma so že lepo v letih, v zavidljivo dobri kondiciji.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *nastja* na 12 Januar 2006, 18:46:44
hmm .. naš Indek papca puppy choise (NUTRO) . Danes smo šli ponj, pasje drag .. 15 kg = 14.000 (nimam pojma kako da je sedaj 14.000 prej pa je bil 12.000 (sej se vidi da hodim v privat trgovino  :o )
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: meta na 12 Januar 2006, 21:55:11
Naša Atra dobiva brikete Eukanuba (zaenkrat še puppy large breed) dvakrat dnevno. Zjutraj ponavadi ne dobi nič dodatka k briketom, za popoldne pa je ponavadi na izbiro: polenta, riž, ostanki govejega mesa, kuskus, goltanci, srčki, želodčki,... Poleti smo ji dostikrat narezali tudi sadje, na katerega je nora :o Res, kar učke so se ji zasvetile če si imel v rokah breskev ali nektarino. Drugače pa dobi včasih čez brikete še kaj paštete ali poli salamo narezano na kocke tako, da ni tako pusto.

Bi pa Atra dobivala dosti bolj pestro hrano, če bi našli čas za pripravo tako da: kje vi najdete čas?
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lilit na 12 Januar 2006, 22:03:43
Ma... glej: vzames zmrznjeno meso, das v vodo, zraven narezes zelenjavo, das olje in das kuhat. Ko zavre voda, nastimas timer, pol ure - to je skuhano. (Pa ne rabis nic pazit, razen, da zmanjsas plin, ko zacne vret, da ne gre cez.)
Po pol ure vzames ven meso in zelenjavo, v vodo, v kateri se je to kuhalo, vrzes riz in ko zavre, stopas 15 minut. Tukaj moras bit zraven in mesat, da se riz ne prime na dno.
Ko je kuhan se riz, ga zmesas z mesom in zelenjavo.

Voila, to je vsa umetnost.

In das tako velik lonec, da stoji notri kolicina za vec obrokov - ki jih potem razporedis v plasticne posode in das v skrinjo in imas za veckrat.

Porabis torej eno uro za recimo 8 kuhanih obrokov.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: scythe na 12 Januar 2006, 22:26:55
Eno vprašanje za tiste, ki več vedo od mene  ;) Je piščanja koža primerna za psa? Ne vem zakaj imam v spominu, da je - vendar nisem prepričana. In raje vprašam, preden serviram Astorju (sem jih mislila krasno narezati na koščke in popeči  ;D ).
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: **Jackie** na 13 Januar 2006, 07:53:46
Hej!
Joj , imam veliko za napisat...  :'(
Torej  ;D Kana:
Kana je brikete Arden Grange Classic Adult, ki so po tanovem njeni najljubši (poleg lososa), v vsak obrok dobi tudi kostko Chrunchy Bites, ki je kot priboljšek nemara, ko jo pa zagleda v skodelici je pa nora nanjo.
Potem dobiva vitamine, razne kosti za žvečenje ( najraje ima polnjene ), pa pribooljške, tu so na 1. mestu še vedno Vitakraftovi Dropsi,okus ni važen.
Občasno ( recimo 1x na 14 dni) dobi med brikete še skuto ali jajce, pa kakšen kuhan korenček (zelenjavo).
Če nam zmanjka hrane, če nam je ne je kuhan obrok na sporedu občasno - na kakšen teden in pol.
Dobi piščanca- kuhanega. Potem kakšne žitarice zraven in zelenjavo . ( L to ima najraje v zmiksani obliki, da ne vidi sestavin ;D)
Včasih ji dam tudi kakšne pol konzervice tamalega pakiranja - tune, ampak to se zgodi bolj poredko.
Torej, mislim, da ima kar pestro.
Zdaj pa še Ron: ;)
Ron pa ni več tako izbirčen pri hrani.
Kakšnih 8,9 let je bil stalno na Boshu, decembra 2005 pa je 1. poizkusil Arden Grange- z lososom.
No, okus mu je bil všeč, briketi niso več ostajali.
Maral jih je celo bolj kot svoj preljubi Bosh.
In smo se odločili , da bo tudi on jedel Arden Grange in sicer za seniorje.
Zraven je nor na Crunchy Bites kostke, ki mu jih odstopim le v redkih priložnostih (zakaj? ker mi jih hoče vse požret), dobiva žvečilne kosti - najraje ima tatrše, seveda. Ampak je zanimivo, da mu pri 11 ne manjka še noben zob  ;D Glede na to kako se prehranjuje  ::)
Potem- kuhano zelenjavo sovraži. Rajši ima če mu naseckamo kar surovo. Jaz pa včasih le zmiksam dodam malo piščanca, pa vseeno poje.
1 tedensko dobi tudi jajce , občasno mu postrežemo s kakšno konzervo.
Jah, na priboljške je pa on NOR. Zato mu jih ne dajem velikokrat , ker me takrat tako prosi in suva v roko da je joj.

-----------------------------------------------------------

No, to bi bilo zaenkrat vse  ;D ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: maja01 na 13 Januar 2006, 10:59:06
Je piščanja koža primerna za psa?

Lahko mu jo das, samo ne v velikih kolicinah. Je namrec precej mastna. Pri nekaterih psih lahko povzroci tezave s prebavo, premastna hrana pa lahko povzroci tudi kaksen pankreatitis.


Sicer pa - Spela dobiva kombinacijo kuhane hrane in briketov Canidae. Hranim jo 3x dnevno. Jutranji obrok je manjsi, dobi kosmice (ovsene, psenicne, rzene), ortobe, vcasih expandiran riz in jogurt, skuto ali mleko. Dostikrat se kaksno sadje - najveckrat banano ali jabolko. Popoldan dobi brikete. Zvecer pa kuhan obrok (ta dva se vcasih zamenjata). Od mesa najveckrat dobi purana (peruti), piscanca ali ribe (tako konzervirane kot sveze). Obcasno govedino ali kaksno drugo meso. Poleg tega dobi riz, ajdovo kaso (najveckrat nekaj od tega dvojega), proseno kaso, krompir  piro, jesprenj, kosmice, otrobe... Testenine dobi zelo redkokdaj. K temu dodam se (najveckrat kuhano) zelenjavo - prakticno vse razen cebule in cvetace in strocnic. Nekajkrat tedensko dobi jajca (kuhana). V hrano ji obcasno (1x ali 2x na teden) dodajam lanena semena, pivski kvas, zajbelj, rozmarin in kaksno zlico medu v "zajtrk". Od sadja dobi (in poje) vse razen grozdja. Ne dajem ji suhega sadja. Za priboljske uporabljam biomillove ribje "brikete", priboljske od Canidae, Purinine Steak(se), susene ribe in razne zvecilke (bikove "lulcke", svinjska usesa, sapnike, kosti iz suhe koze, ...).
m.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: scythe na 13 Januar 2006, 12:34:49
Lahko mu jo das, samo ne v velikih kolicinah. Je namrec precej mastna. Pri nekaterih psih lahko povzroci tezave s prebavo, premastna hrana pa lahko povzroci tudi kaksen pankreatitis.

Hvala! Pa imam vseeno še eno vprašanje...  :-[ Kaj pomeni "v velikih količinah"? Sta npr: koži od 2eh piščančjih prsi veliko? Ali je veliko koža od 3eh celih piščancev? Žal nimam občutka... :-X
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: maja01 na 13 Januar 2006, 12:47:08
veliko koze je npr. koza 3 celih piscancev. Prsa lahko das s kozami. Recimo jaz "olupim" priblizno pol piscanca. Pustim kozo npr. na perutnicah, kaksno na bedrih, pa obrezem vse bolj mastne dele. Definitivno gre stran kup koze in masti na vratu in na zadku. Pri puranu pa jaz od 6ih perutnic "olupim" npr. 3.
m.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: scythe na 13 Januar 2006, 12:56:41
veliko koze je npr. koza 3 celih piscancev. Prsa lahko das s kozami. Recimo jaz "olupim" priblizno pol piscanca. Pustim kozo npr. na perutnicah, kaksno na bedrih, pa obrezem vse bolj mastne dele. Definitivno gre stran kup koze in masti na vratu in na zadku. Pri puranu pa jaz od 6ih perutnic "olupim" npr. 3.
m.

100x hvala!  :)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lilit na 15 Januar 2006, 10:53:45
No vceraj sem izvedela, da je Grinko tik na meji, da bi bil predebel... rebra da se mu premalo cutijo :-[

A meni se je ves cas zdel tako suh, bogi... Samo ne vem, ali je smiselno udarjat kaksne shujsevalne, glede na to, da je se mladic. Hrano bom malo zmanjsala, ampak glede na to, koliko leta naokoli, imam skoraj rajsi, da ima tiste pol kile prevec.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: newfka na 15 Januar 2006, 17:30:28
Šadova primarna hrana so briketi Nutro. Drugače pa dobiva še surove rumenjake, olivno olje, raznorazno sadje in zelenjavo, riž (napihnjen ali pa kuhan), kosmiče, kosti,  kdajpakdaj testenine Vse kar je kuhano, je kuhano v popolnoma nesoljeni vodi in nezačinjeno. Z užitkom poje tudi, če ima vse le "natural" okus.  :P  Za priboljške pa, kar je na voljo (sirček, hrenovka, banana...).

Grinu se vidi, da dobro je.  ;D Pa ne zato, ker naj bi bil predebel, ampak zato, ker ima tako lepo in mehko dlako...mmm... ;D

Lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Neyka na 22 Januar 2006, 20:23:24
Mali lubek Grinci je predebel??? PO pravici nisem dobila občutka. Mogoče zato ker me je popolnoma začaral  ;D ;D Po dolgem času sem spet mela psa v naročju. viii (na razstavi smo se srečali  ;D ;D)

Neonček pa zdej papca ProPlan Salmon and Rice, naprej pa mislim da bo kar Performance, ker ima za njegovo višino definitivno premalo kg. Smo zadnjič tehtali...63kg  :o :o :o :o Me je skor kap. Se sploh ne morem odločit al je presuh al ma lahke kosti am mu manjka mišic  ??? Uglavnem zraven pa dajem še kakšen kruh, skutne cmoke, krompirjeve svaljke, mal polente pa kake testenine. Pol obvezno par jajčkov, malo olja, včasih bababo ali samo sok od pomaranč in mandarin ali katerokoli sadje. Samo v koščkih ničesar ne poje. Tko da to vse miksam če mu dam zraven. No ja pa občasno se našemu prehrambenemu specialistu zazdi da je kaka salama ali pa kaj drugega predolgo v hladilniku (če je 1 tedn je že kriza  ::) ::)) to v vodo fliknem pa prekuham (varnost je le varnost) pa na koščke pa malo za osnovo da raje brikete poje. Pol mama zdele doma že skuhane kosti, pa mu jih dajem po večerji. Sam vzamem iz skrinje pa v mikrovalovno...in Neon se masti. Vsake toliko mam namen privlečt še kake mesne odrezke ali požirlanike pa mu jih skuhat za zraven. Uglavnem verjetno da ga bom probala malo zredit. Ker da ma tok velik pes 63 kg...no comment.  :( :( Pa ko bo pomlad na rolarje pa mišice prdobivat  ;D ;D Pa kako vlečenje da še zadnje tace okrepimo, mal v planine za splošno kondicijo...pa faaajn jest. Pa upam na kakšno kilo gor.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: newfka na 22 Januar 2006, 20:37:25
Ejjj, da bi zdej tole prebral tisti "poznavalec" z razstave...bi se trkal po prsih, kolk je on pameten, ker je pogruntal, da je Neon presuh.  ::)  ;D  ;D

To sem še hotela vprašat...A psi lahko jedo čokolino? Nekateri dajejo mladičem čokolino, ampak v čokolinu je čokolada.  ???

Lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Tosy na 22 Januar 2006, 20:48:22
Mislim, da je boljše...če že...da jedo kakšen rižolino,...je veliko manj nafilan z raznoraznimi stvarmi, drugače pa je to primerno bolj za mladičke, ko se začnejo odstavljati od mamice... ;) Potem pa je menda veliko bolj prioročljiv jogurt in ne mleko... ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: aska na 22 Januar 2006, 20:51:15
Moja Aska pa je v glavnem  brikete in to sedaj Arden Grange Graduate, prej pa je bila na briketih BiOMill Junior MAXI pa se jih je malce naveličala. No občasno dobi zraven kako malenkost, kot so naprimer konzerve ( Nutro choise - puppy large breed), enklrat na teden ribjo konzervo v oljčnem olju, ravno  tako enkrat na teden rumenjak, pa zdrobljeno jajčno lupinoe, makarone, riž, polento,  občasno kak jogurt, ali pa samo par kapljic olivnega olja čez brikete,  izredno rada ima tudi mleko in nima nobenih posledic zaradi tega, pa tudi sadje rada je, obožuje pa tudi kislo repo in kislo zelje (no sej tega ne dobi veliko,sam kaj ko ima tako rada, pa ji moram tud to včasih dati)...lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ninci na 22 Januar 2006, 20:53:27
Ejjj, da bi zdej tole prebral tisti "poznavalec" z razstave...bi se trkal po prsih, kolk je on pameten, ker je pogruntal, da je Neon presuh.  ::)  ;D  ;D

To sem še hotela vprašat...A psi lahko jedo čokolino? Nekateri dajejo mladičem čokolino, ampak v čokolinu je čokolada.  ???

Lp

Čokolino lahko, ker je v njem tako majhna vsebnost čokolade ( če je sploh dejanjsko je kaj ::)), da mladičom ne škodi. Je pa o tem tui že pisala Lanabela v temi vzreja.

Lp nina
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: S1b na 22 Januar 2006, 20:58:13
Sib uglavnem je vse in ni izbirčen kuža, trenutno je na puppy Lydog briketih,konzervah,testeninah z mesom in občasno na surovem mesu  :)


lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Neyka na 24 Januar 2006, 18:45:28
Ejjj, da bi zdej tole prebral tisti "poznavalec" z razstave...bi se trkal po prsih, kolk je on pameten, ker je pogruntal, da je Neon presuh.  ::)  ;D  ;D

Verjetno bi rekel, da mu itak ni pomoči, da najbol da ga dam uspavatĐži I hate samooklicane sodnike (razlaga: K meni, Sari in Neonu pristopi kr en človek in začne Neona pretipavat (brez dovoljenja - včasih mi je žal da mu je ukaz ugrizni/raztrgaj neznan  ;) ;D ;D) in mi pol pou ure nabija da če ga zredim bo zmagoval na razstavaha in celo pogruntal je da ma mal slabe zadnje kot mmm tega pa res nisem vedla. Tok slepa pa tut brez očal nisem no. Haloo)

No da ne bom čist off topic....včeri je dobil še mal kvasa pa lupino od jajca sem mu strla in mu je bla tut všeč. Pa mal meska in dve kosti za povrhu. mmmm
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lilit na 24 Januar 2006, 19:45:35
Mali lubek Grinci je predebel??? PO pravici nisem dobila občutka. Mogoče zato ker me je popolnoma začaral  ;D ;D Po dolgem času sem spet mela psa v naročju. viii

Hehe :D ja Neona ne mores ravno v narocje jemat ne ;)

Ni ravno, da je Grin "debel", ampak ko sta mu tipali rebra vzrediteljica in se ena vzrediteljica, sta obe rekli, da se skoraj premalo cutijo. Da ni treba zdaj ekstremno shujsevalno, samo naj zmanjsam hrano.

Citiraj
Neonček pa zdej papca ProPlan Salmon and Rice, naprej pa mislim da bo kar Performance, ker ima za njegovo višino definitivno premalo kg. Smo zadnjič tehtali...63kg  :o :o :o :o Me je skor kap. Se sploh ne morem odločit al je presuh al ma lahke kosti am mu manjka mišic  ???

Vona ima od vedno 45 kg... in (doma izmerjeno) tam nekej 63 cm... in je mama poskusala vse mozno, da bi jo zredila. Nic... kot prava gospa Vona tocno ve, kdaj mora drzat linijo - in takrat enostavno zacne puscat vecerjo.
Misic ji ne manjka... je pa res bolj pri drobnih...

Kaksen kvas mu dajas? Tisti suhi kvas v prahu se mi zdi relativno poceni... 200 SIT za 250 g, jaz dajem vsak dan vsakemu eno zlico pa mi vrecka kar traja.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: irenchy na 24 Januar 2006, 19:55:03
Rondek dondek je brikete AG (ravno danes je prišla nova porcija ;D) ob nedeljah pa dobi nedeljsko kosilo. sveže goveje meso iz goveje juhce zraven pa riž, makarone, polento, nekaj zelenjave,.... brikete dobi takoj, ko jaz pridem iz šole se pravi od pol 2 do 3 enkrat in jih ima na razpolago do 8 zvečer. ene dvakrat na teden mu dam vmes še kakšno konzervo, ker drugače začne štrajkat, jogurt, žličko olja...kar se najde.

aja pa kdaj kaj pade dol iz mize pri računalniku ::) ::)

lpi
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Sammy na 01 April 2006, 19:57:42
Verjetno bi bilo brez veze odpirati novo temo, zato bom vprašanje postavila kar tukaj. Za tiste, ki hranite svoje pse izključno z briketi: koliko kg briketov porabijo vaši psi na mesec (vem, da je odvisno od velikosti ...) in koliko zapravite za brikete na mesec?

Pojavilo se mi je vprašanje, kaj se bolj splača;  kuhati hrano (seveda prilagojeno pasjim potrebam) ali hraniti psa z briketi (vsi vemo, da tukaj pridobimo na času). Verjetno je res najbolje mešati različne vrste hrane (jaz osebno sem proti mešanju v enem obroku), ampak izključimo zdaj to možnost. Najprej pa me zanimata prvi dve vprašanji (iz prvega odstavka).
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: bolha na 01 April 2006, 20:02:36
Moja psica tehta okrog 45 kg in poje 500 g briketov na dan. To pride 15 kg na mesec in 9.000 sit za Boscheve brikete. Sem prepisala iz vreče, da za 20 kg psa porabiš 250 g  na dan, 30 kg pa 350 g. Ostalo izračunaj sama. ;D

Lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: maja01 na 01 April 2006, 21:28:38
Meni 18kg vreca briketov zdrzi priblizno 2 meseca. Cena je pa menda med 16 in 18 kSIT (so podrazili in ne vem tocne cene). Sicer pa moja psica tehta 50 kg, vendar poleg briketov dobiva se kuhano hrano (v drugih dveh obrokih).
m.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: kanchy na 02 April 2006, 20:31:12
Mi kupujemo 25kg žaklje pa porabimo v približno mesecu in pol (zdaj je odvisno kateri letni čas je; pozimi več, poleti pač manj). Težka je pa nekaj čez 30kg. Za te vreče plačamo tam okoli 12.000 sit.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: T.M.T na 02 April 2006, 20:52:13
Pri nas 55kg mrcina poje v enem mesecu 15kg AG.Vsak dan po 500g....
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *nastya_lony* na 02 April 2006, 21:04:02
naš 65kg Loni je mešano hrano-poje pa v enem mesecu 20kg briketov ter 2kg mesa na dan :-\.Aja,pa potem še poje zraven mesa še makarone(500g)pa še kakšn moj odgrizek od jabke al pa hruške.Tak,da naša mrcina zelo veliko je. ::) ::)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: rina na 02 April 2006, 22:06:25
Witty ima 20 kil, 15-kilsko vrečo ima za mesec in pol. Za 15 kil damo približno 12k, na mesec torej 8 tisoč. :) Zdaj pa sem ji po nekaj mesečnem premoru zopet začela malo kuhat, tako da bo količina briketov in strošek malo manjši. ;)

Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lilit na 02 April 2006, 23:10:35
18 kg vreca drzi en mesec, za skupno 65 kg psov :) cena 16.000 SIT.
Kuhano dobita obcasno, ampak ne kot pravilo, tako da ne zmanjsa stroskov briketov.

Kar se kuhanja tice: odvisno, kaj kuhas.
Dosti stvari se da prit relativno poceni skozi. Recimo, kupujes stvari, ki so v akciji. Pri mesarju se zmenis za popust na kolicino. Gres v diskont od podjetja, kjer imajo stvari bolj poceni. Jaz dostikrat prisparam ostanke od zelenjave za nas (recimo, ce so listi malenkost uveli ali rjavi, zato jih ne pojemo mi; ampak so se vedno dobri, samo rjavi del odstraim). Ali pa crvive korencke. Take stvari.

Po drugi strani:
- ce hranis pretezno kuhano, ne mores dajat samo ostankov, ampak rabis tudi kvalitetno hrano, in predvsem meso je drago;
- v briketih so vsteti vsi stroski: nabava hrane, bencin, ki ga porabis, ko se vozis naokoli, elektrika in voda za kuhanje in nenazadnje tvoj cas, ki si ga posvetila kuhanju
- in seveda cas, ki ga porabis, ko nacrtujes obroke in isces informacije.

Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *nastja* na 12 April 2006, 19:07:22
Odkar je Indi začel jest bolj kvalitetno hrano je samo brikete. Nič drugega. Samo včasih mu damo skuto+jajčko, pa kost kakšno.
Torej porabimo cca 15 kg na mal manj kot en mesec. Za hrano damo pa približno 13.ooo SIT.


Lp, Nastja
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: TIM na 12 April 2006, 21:23:53
Naš Erras pa dobiva brikete zmešane z rizem in puranjim mesom. Na mesec pa poje...malo me je sram povedat, ker je pravi požeruh 30 kg briketov! :-[
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Neyka na 15 April 2006, 11:18:27
Naš Erras pa dobiva brikete zmešane z rizem in puranjim mesom. Na mesec pa poje...malo me je sram povedat, ker je pravi požeruh 30 kg briketov! :-[

 :o :o :o Kam jih pa da  ??? ???
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: TIM na 15 April 2006, 11:36:48
:o :o :o Kam jih pa da ??? ???
To mene tudi zanima! :D Ima zelo dobro prebavo, pa bordojci so znani po tem, da veliko jedo.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: maja01 na 16 April 2006, 10:20:38
kolko je pa tezak in katere brikete imate? 30 kg mesecno se meni zdi OGROOOOOMNOOOO.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: TIM na 16 April 2006, 10:28:02
Za zdravega psa pasme Bordojska doga ni to tako veliko! Je pa res, da je zdaj v tisti fazi, ko zelo rad in predvsem dosti je. Ima pa nekaj čez 70 kg.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: maja01 na 16 April 2006, 10:31:12
Meni se 30 kg briketov + se riz in puran zdi ogromno. Katere brikete pa dobiva?
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lanabela na 16 April 2006, 10:48:53
 Ja TIM, če računaš da mojih 6 psic na mesec požre slabih 6o kil briketov, pa skupaj tehtajo kakšne 120 kil, potem niti ne požre tako grozno veliko. Odvisno koliko je zraven še tistega purana in riža.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: TIM na 16 April 2006, 13:16:33
Katere brikete pa dobiva?
Do 2. leta je jedel Belcando zdaj pa je ene slovaške brikete.

Ja TIM, če računaš da mojih 6 psic na mesec požre slabih 6o kil briketov, pa skupaj tehtajo kakšne 120 kil, potem niti ne požre tako grozno veliko. Odvisno koliko je zraven še tistega purana in riža.
Riža pa mesa dobi samo za okus, da raje poje. Pa meni osebno se res ne zdi, da poje veliko. Nekemu, ki ni imel izkušenj z velikimi pasmami se mu zdi to dosti meni pa ne. Pa moram še povedat, da je 2-krat na dan.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Neyka na 16 April 2006, 15:52:40
Nekemu, ki ni imel izkušenj z velikimi pasmami se mu zdi to dosti meni pa ne.

Govori zase. Moj pes ma 70kg pa poje 20kg briketov mesečno. Res se mi zdi 30kg ful ful preveč. Ampak psme same pa ne poznam in če njim pri 70kg paše pojest 30kg mesečno  :-X pol pa naj  ;D

Po kaki meri pa mu daješ brikete...ker po tem kar piše na večini vrečk z dobro hrano je za 70kg pse predvideno okrog 700g briketov na dan. Jaz sem preprosto to razdelila na dva obroka in skupaj še vedno poje 700g.  ???
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: TIM na 16 April 2006, 16:43:22
Neyka to kaj piše na večini vrečk hrane ne vem, če ravno drži je neko osnovno merilo. Erras je vedno pojedel več, pa nikoli ni bil debel in ga ne hranim po nekih splošnih merilih, dobi toliko hrane, da je v dobri lepi liniji tak kot mora bit. Ravnam se po psu, ne pa po vrečki.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *nastja* na 16 April 2006, 19:49:16
To imaš prav. Itak pa lahko pes poje 40 kg hrane in če se primerno giba je vse OK z njim. Lepa postavca, zdrav je  :P :) ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: dog4ever na 16 April 2006, 20:20:34
Naša psica ima blizu 65 kg, kar dosti gibanja, pa poje max. 15 kg briketov na mesec. No, pozimi jih mogoče poje kakšen kg več. Pa poje še cca. 3 kg mesa na mesec.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Neyka na 16 April 2006, 22:59:43
Neyka to kaj piše na večini vrečk hrane ne vem, če ravno drži je neko osnovno merilo. Erras je vedno pojedel več, pa nikoli ni bil debel in ga ne hranim po nekih splošnih merilih, dobi toliko hrane, da je v dobri lepi liniji tak kot mora bit. Ravnam se po psu, ne pa po vrečki.

Ne ne saj nič ne kritiziram. Če tvojemu psu odgovarja toliko mu pač odgovarja toliko. Zanimalo me je samo kakšno merilo imaš ti zato koliko hrane mu daš. Verjetno ne nasuješ kar od oka evo toliko bo pa mojmu psu pasalo.

dog4ever kaj maš ti že za eno pasmo  ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: TIM na 16 April 2006, 23:09:59
Verjetno ne nasuješ kar od oka evo toliko bo pa mojmu psu pasalo.
Hehe seveda ne, ker potem bi dobil vsakič različno količino hrane. :P Imam merilno posodico, v katero gre 1/2  kg briketov in ta doza mu ustreza za en obrok, je pa 2-krat na dan. Zdaj pa odvisno, če se zredi pa dobi tudi manj.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lanabela na 17 April 2006, 12:58:06
Če prav razumem, Timov pes še ni povsem odrasel in še rabi nekoliko več hrane. Sicer pa se psi precej razlikujejo. Pri nas tamala mešanka, ki ima krepko pod 10 kg poje skorajda enako količino hrane kot še enkrat težja samojedka, pa ni nič predebel. Pa še giblje se manj.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Neyka na 17 April 2006, 13:16:23
Do 2. leta je jedel Belcando zdaj pa je ene slovaške brikete.


No ja lih mladiček ni več  ;) Ampak če mu tok odgovarja mu pa tok odgovarja. Če pogledaš dnevno poje 300g več kot Neon se pa malo manj sliši kot pa 10kg briketov več mesečno  ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: TIM na 17 April 2006, 19:09:59
Ne ni več mladič. Je pa pravi kulinarik, vse bi pojedel, da ne žačnem s tem kaj je že vse pojedel! :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: dog4ever na 18 April 2006, 19:47:28
Citiraj
dog4ever kaj maš ti že za eno pasmo 


trenutno anatolsko ovčarko in 2 mešanca iz zavetišča...
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: neli na 19 Avgust 2006, 18:44:29
Eno vprašanje oz. dve-preden kaj zafrknem..  :-[ Zasledila sem, da je za mladička primeren tudi rumenjak s skuto, pa me zanima ali jaček prej skuhaš ali ga surovega primešaš? :-\ Kako pa je z kašico iz korenčka od Hippa? Soljeno ni, brez dodatnega sladkorja in konzervansov. Za vse nasvete in ideje že vnaprej hvala!
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ninci na 19 Avgust 2006, 20:13:54
Jajca (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=241.0). Rumenjak daš načeloma lahko surov, beljak naj bi bil toplotno obdelan. Jaz ponavadi dajem surovo vse, zaenkrat brez problemov ;)

Lp nina
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: dafna na 19 Avgust 2006, 21:31:01
Naša pa bi pojedla vse kaj vidi samo ne sme ker ima alergije tako da lahko je samo HILLS dd  ali pa BRIT jagnjetina riž dobi pa 1x tedensko ponavadi v nedeljo mesnate goveje kosti ,pa tudi kakšno sadje ali zelenjavo
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: neli na 19 Avgust 2006, 21:44:41
Hvala lepa za odgovore , Neli bo torej jutri spet poizkusila nekaj novega! ;) A mogoče kdo ve, kako je s temi kašicami za dojenčke, so primerne tudi za pasjega mladička-kot eden od dnevnih obrokov oz. občasno?
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: maja01 na 19 Avgust 2006, 21:46:10
lahko jih das, seveda, samo pri mesnih pazi, ker navadno vsebujejo cebulo, tako da jih ne dajaj.
Sadne frutke pri nas jemo jaz, Spela pa tudi mackon...
m.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: meta na 20 Avgust 2006, 10:36:39
Jaz Atri kašice dodam k briketom. Pa jih je še vedno zelo rada pojedla :)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: puNć* na 22 Avgust 2006, 17:29:25
mi pa naši bandi [mucam&psom] ..večinoma kuhamo,saj mami meni,da je večina konzervirane hrane neprimerne[povzročajo prebavne motnje]pa še cena je visoka ob takšnem številu živali,..tu in tam dobijo psi kakšne brikete[HiLLs] in mucke[Wiskas]..k kuhani hrani umešamo še kuhano zelenjavo,piščančje ali goveje meso[BREZ kosti],pa riž ali makarone..imajo zelo radi,ni preveč drago pa nimajo prebavnih motenj..razen tega da so malo bolj okrogli[predvsem v zimskem času]==>kar je meni osebno zelo lepo :P
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *brinchy* na 24 Avgust 2006, 23:15:39
Lari dajam brikrte Eukanuba. (junior Lamb&rice)  sicer ji bom pa zdaj v zacetku solskega leta (ko bomo prisli iz dopusta), zamenjala hrano, saj ni vec mladicek. ampak ne vem katero naj izberem... ??? kogarkoli vprasam katero hrano mi priporoce, mi predlaga neko drugo... veterinar je rekel, da je vseeno katero hrano  je, amak jaz ne mislim tako  :-\. zelim da moj pes je dobro in kvalitetno hrano. saj tudi jaz nisem vesela, ce dobim za jesti, nekaj kar skorajda ni uzitno :D. zaenkrat sem najbolj zainteriserana za hrani Hills... torej, kaj mi priporocate in kaksne izkusnje imate z to hrano? (p.s. imam border collieja (za tiste ki se ne veste :D ;)))   hvala za odgovore



                                                                                                                                                                      cao in lp iz Londona
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: danaja na 01 September 2006, 13:26:12
Dante je Nutro Choice Puppy Large Breed brikete, med katere mu občasno zamešam kakšne makarone ali pa polento (nanjo je čisto nor), čeprav bolj malokrat, ker ima občutljivo črevesje in po kuhani hrani skoraj vedno dobi drisko... edino kuhan riž + kuhan piščanec/kuhan oslič še nekako gre.
Pa čez kakšno žlico sončničnega olja in vsak dan dobi en Dermatin, da mu po bolezni popravimo dlako. Sprva sem ga hranila z Eukanubo (enak tip kot NC), vendar je po njej dobil mozoljčke in rdeče fleke na koži (baje zaradi vsebnosti rdeče pese v tej hrani), potem je imel Hill's Prescrition Diet i/d, ko je imel vnetje črevesja, kasneje smo počasi z dietne prešli na normalno hrano s klasičnim Hill'som, ki pa ga ni prav maral in ga je, mešanega z NC, pljuval ven. NC mu sicer povsem ustreza, tako da bova ostala kar pri tem.  8)
Zanimivo pa je, da pes ni izbirčen, ko sem mu pa dala AG testno vrečko, se pa sklede tud dotaknit ni hotel - ima kdo podobno izkušnjo s to hrano? ???

Syb sem kot majhno hranila z Eukanubo, ona pa se kmalu naveliča vsakih briketov, zato ji zadoščajo 3-5kg žaklji, potem je pa treba brikete zamenjat in smo poskusili že čisto vse (razen tistih res cheap variant, kot so Pedigree, Scotty...) pa tudi ribe 1x na teden in kuhano hrano s konzervo za seniorje - tudi tu je potrebno menjat proizvajalca in okus... ::) ::)

Oba dobivata občasno tudi kakšen korenček in vejico peteršilja, pa kakšen kos sadja, kot priboljšek seveda, ostale priboljške glej po temo ''priboljški''.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Bela stella na 27 Julij 2007, 23:15:40
Obujam tole temo od mrtvih :D
Sem malo prebirala kaj vse jejo vaši kužki in moram priznat, da imajo nekateri zares pester jedilnik. Naša Nala ima dobre 4 mesece in še ni okusila tako raznolikih okusov, se bom pa potrudila, da ne bodo v posodi le briketi.

Do sedaj smo sprobali poleg briketov (Royal canin labrador retriever junior) še jogurt, topljen sirček, jabolka in banane (poleg različnih priboljškov). Vse ji gre odlično v slast tako da verjamem, da bo dobri jedec :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: lorry na 28 Julij 2007, 09:15:15
Diva je Royal Canin; zdaj je dobila prvo vrečko za "odrasle" kužke - za bokserje. Kljub temu, da bo stara eno leto jo še vedno hranim 3x na dan...po malem.
Zjutraj ponavadi dobi brikete, poldne ponavadi kaj mlečnega (dobro prenaša), kakšno skuto z jabolki in korenčkom, navadni in občasno sadni jogurt, kosmiče, včasih žlico kisle smetane... Popoldan pa ponavadi dobi kuhan obrok. Piščanca, mleto govedino, veliko zelenjave (predvsem paradižnik in paprika, pa tudi bučke), zraven pa riž ali testenine...
Zelo rada ima zelenjavo in sadje. Vsak dan dobi velik surov korenček, pa večkrat ji kar tako narežem paradižnik. Navdušena je nad lubenico in nad nektarinami.
V glavnem...zbirčna ni; vse poje.  :)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *sara* na 28 Julij 2007, 17:00:53
prehrambene navade naše Rive  ;D
Osnovna hrana so briketi Royal canin labrador retriever junior, ki jih dobi za vsak obrok 4x na dan. Poleg tega ji včasih (opoldne ali popoldne ) med brikete dodamo navaden jogurt, riž, testenine ali pa  mešano kuhano zelenjavo : paradižnik, paprike, bučke, petršilj, krompir, zelena...  Rada ima tudi sadje: jabolka, hruške, breskve, banane...
Ko pa se kaj učiva ali pa samo kot priboljšek pa dobi posušen kruh, piškotke s trgovine...
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: kaskae na 28 Julij 2007, 17:16:04
so pa vaši psi zelo trdoživi da vse to prenesejo  :o
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Azu na 28 Julij 2007, 17:48:31
Pri nas je pa tako:
Dora
AG briketi, občasno dobi tudi kakšen kos surovega mesa in kosti. Zelenjave ne mara, od sadja pa je le posušenejabolčne krhlje.

Wi
Wi hranim z BARF. Trenutno ima zjutraj in zvečer še svoja 2 mlečna obroka (kozje mleko razredčeno z vodo in z otroško kašo + kefir), za kosilo dobi zelevnjavni obrok (cca. 30 g), kjer je notri največ solate, špinače in včasih še kaj korenja (drugače ga dobi posebaj) + kakšen košček banana, jabolka, oz. skoraj kateregakoli sadja, ki ga imamo doma + cca. 50 g surovega mišičnega mesa (največkrat govedina). Za večerjo pa dobi še surov piščajnčji hrbet (s kostmi), vratove ali pertuničke (vse skupaj cca. 120 g) ali pa celo ribo (ob petkih). Občasno dobi še surovo jajce (celo), sardine v olju, mozgove kost itd. Za učenje pa uporabljam kolikor BARF obroka pač morem (kost težko nasekam na drobne koščke), drugače pa uporabljam za nagrado brikete in hrenovke (samo ko delava poslušnost ali kaj extra zahtevnega).
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: aska na 28 Julij 2007, 18:44:40
Za večerjo pa dobi še surov piščajnčji hrbet (s kostmi), vratove ali pertuničke (vse skupaj cca. 120 g) ali pa celo ribo (ob petkih). Občasno dobi še surovo jajce (celo), sardine v olju, mozgove kost itd.
Me zanima kako, da ji daješ piščančje kosti ???  Saj niso ravno priporočljive za pse ;). Enako velja za surov beljak ;)

lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Azu na 28 Julij 2007, 19:31:05
Dam ji cel piščančji hrbet/krila/vratove s kostmi vred. Nismo do sedaj imeli nobenih težav zaradi tega, pa je to vsak dan (enako velja za pse od vzreditelja, ki jejo to že vrsto let). Beljak pa tudi ni škodljiv, če poje zraven še rumenjak. Ne vem pa kako bi bilo, če bi ij dajala kosti posebaj (ločeno od mesa). ???

Drugače so pa kosti in surovo meso ravno point BARF hranjenja (Bones and Raw Food). ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: aska na 28 Julij 2007, 19:43:59
Piščančje kosti so premajhne in preveč lomjive (krhke) in se kaj hitro lahko zataknejo ;) Odločitev pa je od vsakega posameznka, kaj bo dajal psu ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Jana* na 28 Julij 2007, 20:48:29
Ja jaz se tudi strinjam z asko..  sem že od veliko koga z bogatimi izkušnjami slišala tole da so piščančje kosti lomljive na 'treske', ki se potem lahko zataknejo.. pravzaprav...  sama poznam en tak primer  :(          če Wi do sedaj še nič ni bilo - hvala bogu  :)



lp, Jana
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: zoe na 28 Julij 2007, 20:51:54
A ni tudi priporočljivo, da se beljak skuha oz. prepeče, rumenjak pa lahko psi jedo surov?
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: aska na 28 Julij 2007, 21:04:02
A ni tudi priporočljivo, da se beljak skuha oz. prepeče, rumenjak pa lahko psi jedo surov?
Ja točno to je zelo priporočljivo. Rumenjak se pa lahko daje psom surovega. Lahko tudi čisto na drobno zdrobljeno jajčno lupino se jim da ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: aska na 29 Julij 2007, 09:36:12
Azu pa še 2 linka kjer kaj več piše o tem:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=712.0
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=3515.0

lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: *sara* na 29 Julij 2007, 09:57:25
so pa vaši psi zelo trdoživi da vse to prenesejo  :o

ne sam prenesejo, tudi z veseljem pojedo :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Azu na 29 Julij 2007, 11:22:26
Nekaj linkov o BARF straneh je tule: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=2872.0 pa tudi tole http://www.tollwest.com/barf.html
Imam jaz tudi en teks, ki ga je napisala vzrediteljica Tollerjev o prehrani z BARFom pa ga lahko preskeniram, če kdo želi.
Drugače so pa vsi, ki jih poznam in hranijo s to hrano (že vrsto let) s tem izredno zadovoljni. Je pa res tukaj več dela, kot z briketi.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lanabela na 29 Julij 2007, 12:45:02
Če dobi samo kakšno celo surovo jajce kdaj pa kdaj, recimo kakšni  dve ali tri na mesec, ji surov beljak ne bo predrl riti. V večjih količinah pa je škodljiv. O BARFu imam izrazito slabo mnenje, ampak če komu ustreza in ga pes v redu prenese - v redu. Piščančje kosti načeloma normalnemu zdravemu psu ne bi smele pretirano škoditi, čeprav ne vidim neke veliko koristi od njih. Tudi se mi zdi perutnina za pse bistveno boljša v kuhani obliki. Moji svežega surovega perutninskega mesa sploh ne marajo (ko smrdi je pa druga pesem, za tisto bi prodale dušo). Kosti kur in puranov, pa od kakšne drobnice so pa zares nevarne.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Sammy na 29 Julij 2007, 13:33:48
O BARFu imam izrazito slabo mnenje,

Lahko malo bolj razložiš? Meni sicer ta način hranjenja ni všeč zaradi čisto banalnih razlogov, rada bi pa slišala še kakšno drugo, bolj podkovano mnenje.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lanabela na 29 Julij 2007, 15:07:34
Mene moti predvsem visok delež kosti. Tudi če so zmlete. Druge bolj moti možnost okužb, zlasti s surovo perutnino. Menim tudi, da psi sicer brez škode jedo surovo sadje in zelenjevo, a žal prav dosti od tega ne morejo izkoristiti. Vsaj moje ne. Pač pa prav dobro izkoristijo (kuhane) žitarice, ki v BARF že po defoju ne sodijo. Vsekakor pa BARF ni tisto, za kar ga reklamirajo: pasjim prednikom sicer res ni nihče kuhal, ampak njihova hrana še zdaleč ni bila enaka BARFu. Tudi ni to neka čudežna formula, ki bi odpravila vse tegobe ki težijo pasji svet in ozdravila vse bolezni po vrsti. Kar so tudi trdili tisti, ki so jo reklamirali. Sama bi, če bi hrano za pse pripravljala sama, vsekekor vključila tudi nekaj surovega mesa, pa kakšne surove vampe in podobne dobrote, ostalo bi bilo pa lepo kuhano.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: aska na 29 Julij 2007, 15:20:59
Lanabela zelo dober odgovor. Dobo  vedeti vse oz. čimveč :) Sama surovega mesa tudi ne bi dajala Aski, pač pa prekuhanega ;)

lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Sammy na 29 Julij 2007, 15:24:05
OK, hvala za odgovor.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: rapgirl na 29 Julij 2007, 15:46:30
Naši psi jejo royal kanin. Seveda zlata prinašalka poje kar dobi, shih tzu pa ga je mami mal razvadila pa mu mora sedaj kakšno konzervo z briketi pomešati, pa še če si vzame čas vzame briket zmešn z konzervo v usta in poliže konzervo dol z briketa, briket pa plune ven.  ::)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Nika na 29 Julij 2007, 16:01:18
Ker ne uporabljam hrenovk za priboljske, sem se vedno sprasevala a jih kuhate al dajete kar surove?

Buda pa poleg briketov Nutra gold dobi ze vse nasteto - jogurti, jajce, kvas, cesen... Vsega boga, ki se dodaja k hrani. Na zelenjavo in sadje je pa nor. Trto imamo ze vso obrano, jabolka nekam slab zdaj kažejo, češnje, maline, robide, ribez. Vse je obral - deklica za vse  :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Jana* na 29 Julij 2007, 16:02:44
Tudi moj pes je Royal Canin - mini Light  :)   light zato ker če bi mu na dan dala takšno količino običajne hrane bi verjetno že ne mogel več hodit zaradi debelosti..  ker je kastriran in zato ker veliko vadima čez dan in pač dobi kar veliko briketkov kot nagrado  :)   ob nedeljah dobi še kuhan korenček in rezance iz goveje juhe, za kar bi vrjetno tut umrl sam da bi dobu..  :)   rad ma še sir, košek kuhane jajce, suh kruh...   in pa jabolka ali kaj podobnega  :)     kosti iz goveje juhe ne dobiva več, ker potem bruha..  občasno dobi še kake umetne kosti za žvečenje.



lp, Jana
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Jana* na 29 Julij 2007, 16:04:50
Ker ne uporabljam hrenovk za priboljske, sem se vedno sprasevala a jih kuhate al dajete kar surove?

Buda pa poleg briketov Nutra gold dobi ze vse nasteto - jogurti, jajce, kvas, cesen... Vsega boga, ki se dodaja k hrani. Na zelenjavo in sadje je pa nor. Trto imamo ze vso obrano, jabolka nekam slab zdaj kažejo, češnje, maline, robide, ribez. Vse je obral - deklica za vse  :D


Nika, za pse je škodljivo če jedo grozdje  :-\  sem že večkje zasledila: predvsem je za pse škodljiva čokolada, grozdje in rozine, peške jabolk, hrušk,..



evo link
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1629.0
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: lorry na 29 Julij 2007, 16:10:27
Jaz dajem surove hrenovke. Še raje pa Poli salamo za priboljške.  ;D
Če poje kuža majhno količino grozdja, mislim da psu to ne bo škodilo. Vsaj Lizi ni, ker ga je tudi rada obirala s trte, takrat pa še nismo vedeli, da ga ne sme jesti.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: rapgirl na 29 Julij 2007, 16:11:12
Čeprav sem prebrala v eni reviji, da če greš v hribe in je pes pregret je priporočljivo namesto da mu takoj daš hladno vodo ponuditi jabolko, da se odžeja za prvo silo.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: lorry na 29 Julij 2007, 16:13:42
Mislim, da ne smeš dajati celih jabolk... s pečkami.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Jana* na 29 Julij 2007, 16:14:30
Ja rapgirl bi se kar strinjala s tem..  sem že pri mojem opazila da ko je po kakem naporu zelo žejen da skuša čim več popit pol pa samo kašlja ker prehitro in preveč spije.. včasih tudi bruhne nazaj vodo  :(  tako da mu jaz dajem takrat raje košček jabolka in pa da si malo odpočije preden mu ponudim vodo..


lorry tako je, peške jabolk, hrušk,..  so škodljive
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Sammy na 29 Julij 2007, 16:20:43
Tudi moj pes je Royal Canin - mini Light  :)   light zato ker če bi mu na dan dala takšno količino običajne hrane bi verjetno že ne mogel več hodit zaradi debelosti..  ker je kastriran in zato ker veliko vadima čez dan in pač dobi kar veliko briketkov kot nagrado  :)

Kaj pa, če bi dala zjutraj dnevno količino briketov v neko posodico, iz katere bi potem čez dan jemala brikete, kolikor bi jih pač potrebovala za nagrado? Kar bi ostalo, bi mu pa dala kot obrok. ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Jana* na 29 Julij 2007, 16:23:37
ja saj tako sem naredila ko me je zanimalo koliko porabim briketkov - pa na dan za nagrado porabim skoraj dvakratno količino dnevnega obroka  ;)  tako da mu večinokrat čez dan zdajem cel obrok, no kakšen dan ne vadima toliko, takrat dobi normalen obrok zvečer. 
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: kaskae na 29 Julij 2007, 16:53:23
jao, kok eni komplicirate, če je pes izbirčen ali pa noče jest ga daš pač na " suhokranjsko dieto "  ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Nika na 29 Julij 2007, 17:18:29
KJe je pa kdo napisal, da ima izbirčnega psa oz. da ne je?
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Sammy na 29 Julij 2007, 18:18:47
ja saj tako sem naredila ko me je zanimalo koliko porabim briketkov - pa na dan za nagrado porabim skoraj dvakratno količino dnevnega obroka  ;)  tako da mu večinokrat čez dan zdajem cel obrok, no kakšen dan ne vadima toliko, takrat dobi normalen obrok zvečer. 

Če npr. na dan potrebuje 200 g briketov (na pamet govorim), ti porabiš za nagrado 400g? :o Potem mu sploh ne bi smela dajati še dodatnega obroka, ni čudno, da ima potem probleme s težo. ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Jana* na 29 Julij 2007, 18:31:14
sammy nisi razumela  ;)  saj mu ne dajem dodatnega obroka!  Če bi mu ga bi se zredil, tako se pa ne... nima problemov s težo  ;)

običajen obrok je cca 125g, on poje pa več..  in ravno zato uporabljam Light hrano - zato da jo lahko poje več - ne da bi se zredil
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Sammy na 29 Julij 2007, 18:36:20
Aha ok. Bo pa komu drugemu tisto prišlo prav. ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: nyssa na 29 Julij 2007, 19:03:01
Pri meni sta oba na RC-ju. To dobita zjutraj in zvečer. Drugače pa 2x na teden v brikete dobita žlico olivnega olja.
Popoldne dobita kak manjši obrok-skuto,sadni ali navadni jogurt,jajce(trdo kuhano,surovo,vmešano) zmešano s tuno,suh kruh rada grizljata,prepražen česen(to čez brikete kdaj pa kdaj),pa kuhano zelenjavo. Obožujeta vse mlečno.
Če dobim kakšne mesnate kosti,jih obrežem in skuham meso z zelenjavo,če kaj ostane pa dam v skrinjo in imam še par porcij.
To so samo manjši obroki in pridejo na jedilnik 3-4x na teden,drugače pa vsak dan briketi.
Za priboljšlke pa uporabljamo sirček,hrenovko,vitaminčke,česnove tabletke...
Kosti ne dobivata,ker je Gaja takoj zaprta,dobita pa do 5x na teden umetne(bikovke,tiste zvite palčke ali kosti).
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: lorry na 29 Julij 2007, 20:38:04
Kuhano jajce?  :o Nikoli, nikoli več! Samo 1x sem ji skuhala jajček, potem sem se peljala v avtu in mi je kar obračalo želodec. Pa še zima je bila in zračenje ni bilo prijetno. Groza, kakšni plini!  ::)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: nyssa na 29 Julij 2007, 20:45:25
Hehe,booogaaa   ;D
(Diva in ti)  :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: lorry na 29 Julij 2007, 21:42:56
Bolj jaz kot Diva.  :D :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ajka11831 na 29 Julij 2007, 22:03:31
jao, kok eni komplicirate, če je pes izbirčen ali pa noče jest ga daš pač na " suhokranjsko dieto "  ;)


Mi lahko poveš kakšna je to dieta?  ???
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ajki na 29 Julij 2007, 22:45:16
Moja dva pa jesta takle: ajša je 1ST CHOICE za starejše manj aktivne pse, tamal Malina VINDOR DARK DEVIL pa še zaenkrat puppy isto od 1ST CHOICE.
Moram pa priznat, da je hrana za moje pojme boljša od Evkanube. Bernka je imela full probleme z dlako ko je še bla na evkanubi, sedaj je na 1ST CHOICE, moram pa priznat, da lepše dlake še ni imela nikoli.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ajka11831 na 29 Julij 2007, 22:47:56
Pozdravljeni ali ima kdo tukaj kakšne izkušnje z Pro planom (okus losos) hvala

l.p.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ninci na 29 Julij 2007, 22:49:48
Vprašaj v temi o Proplanu : http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=127.0

Lp nina
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ajka11831 na 29 Julij 2007, 22:51:26
nina hvala lepa se že selim.

l.p.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: nyssa na 29 Julij 2007, 23:33:41

Mi lahko poveš kakšna je to dieta?  ???
Za moje pojme je to tista dieta,ki sem jo bila jaz primorana prakticirat parkrat do zdaj in sicer,če noče jest briketov pa naj bo lačen.
Gaja se mi je enkrat 4 dni izogibala briketom,5. dan je bila pa posodica prazna  ;)
Paxx pa je največ zdržal (http://www.smeski.com/razni/zmedeni/misli.gif)mislim,da 12 ur?
Mulo  :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ajka11831 na 30 Julij 2007, 00:29:53
A to je to hvala za odgovor bom moral enkrat poizkusit ker se mi zadnje čase odmika od briket potem dam žličko konzerve pol pa poje vse.

l.p.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: nyssa na 30 Julij 2007, 00:36:25
De nada;)
Ja,sem jaz tudi prakticirala dodatke h briketom,pa sem ugotovila,da je mali hudič samo še bolj izbirčen  >:( in da se stopnjuje!
In ker nimam denarja,da bi vsak dan kupovala novo 3kg vrečo kvalitetne hrane-se je pač morala sprijaznit.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: aska na 30 Julij 2007, 05:22:38
Ja,sem jaz tudi prakticirala dodatke h briketom,pa sem ugotovila,da je mali hudič samo še bolj izbirčen  >:( in da se stopnjuje!
In ker nimam denarja,da bi vsak dan kupovala novo 3kg vrečo kvalitetne hrane-se je pač morala sprijaznit.
He he Tako je bilo tudi pri aski in sem potem tako delala. Pa naj bo lačna, če tak hoče ali pa naj poje.Kasneje sem prakticirala še tako,da sem ji kot nagrado dajala, če je kaj prav naredila in en kratek čas nič v skledo.  Sedaj zmaže vedno vse, samo, da dobi kaj v skledo - brikete :)

lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Jana* na 30 Julij 2007, 10:03:44
jaz sem tako dieto mogla uvest takrat ko me ni hotu ubogat heh..  pač sm mela težave z njegovim vedenjem in agresijo ko je bil mlajši..  tako da je bila edina šansa če sm hotla njegovo pozornost da pač ni dobil obroka dan ali dva, pol je pa že začel mal študirat da je fajn če mene posluša  :)  dam hrano  :)   no ko mu je to potegnalo pol pa ni blo več kake panike, zdaj z veseljem dela in posluša, pa tudi če mu ne čez dan zdajem vsega kot nagrado, zmaže v sekundi dvajst še običajen obrok  ::)



lp, Jana
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Lanabela na 30 Julij 2007, 10:52:55
Če pes požre celo jabolko, gredo peške čez take kot jih je požrl in mu ne morejo škoditi. Bi jih moral požreti v res velikih količinah in jih še prej dobro prežvečiti. Moje psice pojedo odkar so na svetu vsako poletje in jesen  res ogromne količine jabolk, ker si jih same pobirajo po sadovnjaku in jim nihče tega ne brani. Razen ogromnih kakcev ni nobenih drugih posledic.

Lahko bi bile pa problematične večje peške, recimo od breskev, marelic, sliv... če jih požrejo cele, se lahko zataknejo kje v črevcih (ok, mojim se še niso, vem pa za pitbula, ki so ga morali operirati zaradi ene same samcate češpljeve koščice). Jih pa nekateri psi tudi radi drobijo in jedo jedrca, ki so strupena, vendar bi jih tudi morali pojesti v res znatnih količinah.

Kakšen grozd tudi ne more škoditi, če bi si pa pes privoščil in obral celo trto ali dve, potem mu pa vsaj poštena driska ne more uiti.

Hrenovke so že itak obarjene in jih ni treba še enkrat kuhati, če hočeš jih pa seveda lahko.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: kaskae na 30 Julij 2007, 13:26:43

Mi lahko poveš kakšna je to dieta?  ???

Nyssa je kar zadela bistvo te diete  ;D
To metodo mi je predlagal en oča iz suhe krajine, zato sem jo poimenoval " suhokranjska dieta ", čeprav še danes ne vem ali se je samo šalil ali pa je mislil resno  ???
Gre pa takole :
Če pes noče jest al pa je zbirčen ga za en teden zapreš v kak svinjak in nč ne fotraš. Po enem tednu ga pripelješ ven in mu od daleč frcneš en strok česna in če ga v zraku ne ujame, ga takoj zapreš še za en teden. Potem bo pa zanesljivo jedel vse kar mu daš  >:D

To je samo anekdota, da ne bo slučajno kdo res prakticiral kaj takega  :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: nyssa na 30 Julij 2007, 18:58:22
hehe,kaskae,sej sem imela namen uvest čist tapravo suhokranjsko,ampak je začela jest  :P
Drugače sem se že razgledovala za kakimi svinjaki  :P
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: ajka11831 na 30 Julij 2007, 22:51:57
Takoj jutri bom zgradil svinjak,  ;D samo ali ti je možakar povedal kam s prašičem  :P :P :P

l.p.  :) :)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: nyssa na 30 Julij 2007, 23:16:26
Pujsa kr v hišo,na kavč pa na redne sprehode+igra in vse kar spada zraven-on vsaj ni izbirčen  :P
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: lorry na 31 Julij 2007, 09:04:47
Pa še agility lahko z njim ta čas treniraš.  :D
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Florinca na 31 Julij 2007, 14:37:53
Pri nas smo na briketih Arden Grange - različni okusi. Enkrat riž in piščanec, drugič losos in riž,... H briketom dodajam kuhano hrano.

Zjutraj je to največkrat mleko in skuta ali jogurt, tudi suh kruh, če ga kaj ostane.

Zvečer pa razna zelenjava in/ali meso. Če se mi ne ljubi kuhat, je pa tudi žlica olivnega olja čez brikete čist dobra. Ne smem pozabit na testenine s tuno iz konzerve in riž z zelenjavo. Ker obožuje vampe, je mama kupila kakih 10kg surovih vampov in jih kuhala in kuhala, potem pa narezala, dala v vrečke in zdaj smo založeni za pol leta. Enako je naredila s kuretno. Kupila eno ali dve kuri, dodala pol kg korenja, skuhala, ločila kosti od mesa, meso in korenje v vrečke in spet imamo materiala za pol leta. Še dobro, da imamo veliko skrinjo, da ima naš pes kje imeti jedačo.  ::) 

Tudi jaz občasno dam kaj od kosila (meso in zelenjavo), vendar prej TEMELJITO SPLAHNEM POD VODO, da sperem vse začimbe, čeprav pri nas jemo zelo malo začinjeno, skoraj že dietno hrano.

Rada ima tudi sir, ampak ta je vedno samo kot priboljšek pri učenju, pa še tega zelo malo.

Sadja ne mara, zato niti ne silim. Prosi že, ampak poje pa skoraj nič (pol slive, en grižljaj jabolka).

Nekajkrat na mesec dam kako kost, ampak nikoli od perutnine.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Florinca na 31 Julij 2007, 14:43:37
Pozabila še na jajce. Mehko kuhano ali pečeno z zelenjavo zmešano z briketi, se razume. Mljask.

Pa najbrž še kaj, samo se v tem trenutku ne spomnim.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: varja na 31 Julij 2007, 15:04:47
Anie pa je Nutro Lamb and Rice mini, včasih pa dobi od Nutra kak keks ( tudi lamb and rice). pa občasno kak košček sadja. aha, pa tudi tu in tam malo olivnega olja čez briketke. ampak to ni na dnevnem redu.  :)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Nika na 02 Avgust 2007, 12:33:04
Priprava najnovejšega priboljška

Malo povohaš in na pravem mestu skoplješ luknjo. Ven potegneš polno gnezdo mišk, ki ga zmerno treseš kako minutko, da se lepo razmehčajo. Poješ 8-12 goličev in se odpraviš do naslednjega gnezda.


Mi smo pa ugotavljali, zakaj je zjutraj tak svinjski pa zakaj nič ne je ::)   Se mi pa fajn zdi, da mam psa ki zna preživet v divjini 8)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: polonči na 16 September 2007, 17:37:02
Mi pa papcamo brikete Nutra Gold Large Breed Puppy 2-krat na dan! Zjutraj ponavadi dobi samo brikete brez dodatkov, popoldne/zvečer pa dobi poleg briket še jajčka, skuto, jogurt, tuno, goveje meso, zelenjavo: kuhano ali surovo, olivno olje, riž (pa še kaj bi se našlo) seveda ne vse naenkrat ;) Včasih pa dobi tudi kakšno govejo kost. Enkrat na teden, 14-dni pa dobi tudi samo kuhano meso oz. kuhano meso in zelenjavo. Obožuje pa banano in korenje...ima pa rad tudi druge vrste sadja in zelenjave ;)

Lp,
Polona
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: porti na 16 September 2007, 17:46:34
Najin Amos je dvakrat na dan. Ponavadi je brikete Belcando junior, ki jih nekajkrat na teden kombiniramo z nature diet ribo, dodatno dobi še kakšno hrenovko, kot nagrado v šoli in skutko ali jogurt enkrat do dvakrat na teden.

Kot priboljške ima najraje posušena ušesa in jabolka. Če kje na sprehodu vidi jabolko je konec. Potem ga je treba metat okrog in na koncu veselo pomalcat.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: tanya na 22 September 2007, 16:51:07
mmooja prisčka pa zenkrat je pedigre junior brikete....učasih pa dobi tud kuhano hrano(piščanec,riž)....učasih tdi konzervo
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Alya na 22 September 2007, 16:52:17
Joj,ne ji dajati pesigreeja!Hrana ni kvalitetna.Raje čimprej menjajte!

Lp Alja
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: hovakaj na 22 September 2007, 20:37:51
Alessa je  Arion brikete 2x na dan. No  vmes še kak priboljšek, kako suho uho, kak krajček posušenega kruha( to ima ful rada ker hrusta),sadje, ob nedeljah dobi zelenjavo iz juhe, pa 1x na teden v večerni obrok briketov zamešam konzervo Riomare v olivnem olju.
Seveda ji Tea na skrivaj doda kako dobroto,  :P, jaz pa potem odštevam od večerje. :o
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: lorry na 24 September 2007, 21:17:31
Joj,ne ji dajati pesigreeja!Hrana ni kvalitetna.Raje čimprej menjajte!

Lp Alja

Ker vsebuje barvila in konzervanse.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: polonči na 24 September 2007, 21:26:36
pa tudi veliko soli ;)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Kateeq na 06 Oktober 2007, 07:38:51
Lou papca Royal Canin Junior Ultra Sensabile, pa včasih še kak rižek, tuno, konzervo, piščančka, jogurt... primarna hrana so pa briketi... :)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: tajchy na 06 Oktober 2007, 15:31:27
Moja Tara pa papa Nutro Choice puppy Chicken &  Rice in smo s to hrano zadovoljni ;)

Včasih pa še malo sadja :P


Lp



Tara & Tajchy  8)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: Hrt na 17 Oktober 2007, 08:37:51
Hills-Lamb & Rice; in smo zadovoljni. :)

Razmišljamo, da bi preizkusili tudi Arden Grange
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: deteljica na 17 Oktober 2007, 08:48:02
Priprava najnovejšega priboljška

Malo povohaš in na pravem mestu skoplješ luknjo. Ven potegneš polno gnezdo mišk, ki ga zmerno treseš kako minutko, da se lepo razmehčajo. Poješ 8-12 goličev in se odpraviš do naslednjega gnezda.


Mi smo pa ugotavljali, zakaj je zjutraj tak svinjski pa zakaj nič ne je ::)   Se mi pa fajn zdi, da mam psa ki zna preživet v divjini 8)

Ni pa fajn,da od miši dobi trakulje in cel spekter ostalih posebnih parazitov  :-\
Zato jaz jest miši NE DOVOLIM  >:(
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: SKY na 17 Oktober 2007, 09:22:40
Pri nas dva jesta 1st choice,en Royal canine in ena Eukanubo.  ;)


Lp Zoran
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: tanya na 20 Oktober 2007, 09:30:04
živjo usem skupaj!
ravno danes sem kaji zamenjala brikete tako da zdaj je tehnical brikete?! to so baje v redu briketi prez odvečnih snovi?

 :-* usem vašim cukerčkom
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: zoe na 20 Oktober 2007, 21:43:22
Technical je v redu :) Je pa res, da vsaka hrana ne odgovarja vsakemu psu, tako da opazuj kakšna bo psičkina prebava, dlaka in počutje.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: tejka_in_blyth na 02 Januar 2008, 19:19:10
Evo. Moj Blyth zdaj je 2x na dan (ob 8h in ob 19h).
Zjutraj 150g briketov Purina Tonus (ali Eukanuba, IAMS, Science plan, Nature`s best)+ 2 blazinice od cesnovih, za zobe in za dlako blazinic od Mark and Chappell (obveyno, medtem ko ga precesem in mu skrtacim zobke - vsako jutro) + se kaksne okusne priboljske (Pedigree Schmackos, Pro pac Smart rewards, Eukanuba). Potem se igrava in gre v boks, kjer dobi se eno kost za glodanje, Rask, Friskies Dental fresh gental/breath/tartar control ali drugacen grizljav prigrizek.
Zvecer pa dobi eno konzervico hrane Cesar in testenine, ki jim dodam se 3 suhe marelice ali malo polnozrnatega kruha s soncnicnim oljem ali malo jogurta, korencek. Kaksen krat dobi pripravljeno hrano. Kaksen krat mu zmeckam v hrano cesen.
Pazim, da mu ne dajem piscancjih kosti, ali sveze svinjine in ce mu dam ribo jo dobro pregledam.


http://www.thepoop.com/pooppantry/
http://www.i-love-dogs.com/dog-food-recipes.html

Pri ta drugi sem poskusila Bread pudding. Se meni je disal.
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: zoe na 02 Januar 2008, 19:30:10
Ginny dobiva brikete Nature's Variety. Trudim se, da dobi čimveč kot nagrado za delo in ne samo v skledo.

Dostikrat dobi še jogurt ali skuto, vsake toliko pa ji skuham riž, makarone, kakšno zelenjavo, sadje, piščančka in podobno :)

Včasih dobi tudi konzervo, trenutno imava znamke Dog Club Elite, Canidae, Schesir in Stuzzy dog.

Kot priboljške največkrat dobiva hrenovke in sir, za boljše nagrade pa ima trenutno Stuzzy dog posušena jetra in Flamingo Pet plus priboljške.

lp
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: porti na 02 Januar 2008, 22:38:02
No mi smo končno prišli do Forze. Sedaj je 3 dan in zaenkrat smo naudušeni. Prej je velikokrat spuščal kakšne čudne dišave, ko je bila na Nutro se mu je spremenila barva dlake, sedaj mislim, da gre nazaj. Še poročam. :)
Naslov: Kaj jedo vaši psi?
Prispeval: barby(ka) na 21 Januar 2008, 19:10:18
sj nočem bit tečna, ampak...hrana arden grange vsebuje surovo meso kar pomeni da če to meso stisnete, vso vodo in to...ga pride v bistvu pol manj!ne rečem da se slaba, sam tok za informacijo da boste vedli kaj to pomeni