PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Oči in ušesa => Temo začel/a: fortuna na 26 December 2012, 09:53:47

Naslov: Poškodbe uhlja
Prispeval: fortuna na 26 December 2012, 09:53:47
Pozdravljeni,

zanima me, kako je s poškodbami na pasjih uhljih? Če pride do ugriza ali kake druge nezgode (zaplet v mrežo ipd). Kolegici je psico napadla druga psica in ji odgriznila konkreten del uhlja. To se je zgodilo, ko je bila v službi in je poškodbo videla šele ob prihodu domov. Takoj je klicala veterino, kjer pa so ji rekli, naj sama poskrbi za poškodbo (bilo je nekaj minut pred zaprtjem običnega delovnega časa). Uhelj je potem res tudi sama poštimala do konca in se je zgodba srečno končala. Lahko se verjetno tudi ne bi.

Torej, kako je z oskrbo uhljev, kaj vet lahko sploh naredi, se uhlje tudi šiva če so recimo preklani, kot da bi ga za kak cm odrezal?

Lp, Fortuna.
Naslov: Poškodbe uhlja
Prispeval: Kimi na 26 December 2012, 12:54:57
mojemu prejšnemu psu je mačka razparala uhelj. ni bilo veliko, samo kake pol cm, kri pa je tekla, kot da mu manjka vsaj polovica.
čist brez problemov se je zacelilo, ampak tam kjer je bilo pretrgano, se ni več zarastlo nazaj, ampak to me ni motilo. krvi je pa res veliko  :)
Naslov: Poškodbe uhlja
Prispeval: Lojze na 27 December 2012, 10:24:30
Pri nas sta se zadnjič fanta stepla in Finn je Zaniju razparal uhelj.Ker z zunanje strani raztrganina ni vidna sploh nisem letela na šivanje z njim.Dokler je rana krvavela sem mu uhelj zvila in povezala(kot pri koker španjelih),kasneje pa sem mu vsak dan rano očistila in namazala z antibiotičnim mazilom.V enem tednu je bilo zaceljeno.