PeSjanar.Si Forum

Ostale živali => Ostale živali => Temo začel/a: kalinka na 04 Maj 2006, 21:22:28

Naslov: ČINČILE
Prispeval: kalinka na 04 Maj 2006, 21:22:28
morda kdo od vas pozna koga ki bi imel činčilo???
jst imam namreč tri pa bi jih z veseljem nekomu za malo denarja prodal
bolj kod denar je pomembno da činčile vzame ljubeča roka!!!
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tosy na 05 Maj 2006, 21:28:54
Najbolje da se okoli pozanimaš, potelefoniraš kdo - skrbni človek - se zanima za nakup činčile, še prej pa priporočam malo več podatkov (starost, slika, opis,...) za vse tri činčile. Vsekakor pa povej več o svojih činčilah... ;)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tosy na 07 Maj 2006, 15:04:58
Sama bijem zdaj že 2. leti dolg boj sama v sebi. Činčila ali Jako...Ne morem se odločiti, obe 'zverini' imam naštudirani, pripravljena vse storiti za posameznika, ampak odločiti se ne morem. Enkart 100% obe, ampak za zdaj bi rada začela z enim posameznikom,...za katerega se ne in ne morem odločiti!  >:(

No, sem napisala podroben opis eni od (vsaj meni) najlepših in elegantnih živalic nasploh. V postih ga bom razdelila na več delov.  ;)

ČINČILA (1. del)
Chinchilla lanigera

Činčile so majhni glodavci iz Južne Amerike. Bivali so v Andih, Argentini, Boliviji, Čilah in Peruju tudi do 5000 metrov visoko. Ime so jim dali stari Indijanci, ki so takrat živeli na tedanjem ozemlju. Njihovo izvorno ime – Chinchilla pomeni 'mali Chinta', po latinsko pa jih poznamo pod imenom Chinchilla lanigera – dolgorepa činčila.

Zaradi desetletij oblikovanj različnih vzrediteljev činčil, danes poznamo mnoge barvne različice, ki se med seboj razlikujejo tudi po cenah:

-'standard' činčila (http://www.indyzoo.com/uploadedImages/Chinchilla%20cropped.jpg) 2. (http://www.tomyszoo.de/service/infocenter/wissenswertes/chinchilla/chinchilla.jpg)- siva činčila

-safirna činčila (http://www.members.shaw.ca/ChinchillaValley/10.jpg) – nova vse pogostejša barvna različica

-žametna činčila (http://www.chin-chillas.com/images/Home/Dsc00635-350.JPG)- rjava, črna, bela…različica 

-albin činčila (http://img.photobucket.com/albums/v485/ViksterP/Pink-2.jpg)- 

-bež činčila (http://www.geocities.com/chinchilla_fancier/Pictures/Beige2.jpg)-

-srebrna činčila (http://www.amorinas.se/Chinchilla/Bilder/Press/Tara.jpg)- progasta različica   

-bela činčila (http://www.wingsnwhiskers.com/images/chin1.jpg)- tudi različica z 'roza' očmi

-ebenovinasta činčila (http://www.ntu.edu.sg/home2000/S7936217D/pictures/chinchilla_tovew01.jpg)- bela, črna…različica 

-Mojzesova činčila (http://www.members.shaw.ca/ChinchillaValley/2.jpg)- bandit, bela, črna, srebrna…različica 

-violetna činčila (http://www.geocities.com/~octodont/images/chinchilla/violet.jpg)-

-pastelna činčila (http://ayliancaafjes.tripod.com/images/Misu.JPG)- 

-čreslovinasta činčila (http://www.geocities.com/Petsburgh/Farm/4633/Tan.jpg) -

Te majhne glodavce včasih kar malo precenimo,…Vsekakor jih nekateri res imenujejo za mešanice med mišjo in zajcem, ampak vsekakor moramo vedeti, da je to drobno bitje veja zase. Pred nakupom činčile, se moramo zavedati, da lahko njihova življenjska doba preseže 22. let, ob pravilni negi v povprečju med15. -18. leti. Celotni trup meri od 25-35cm (rep 15-20cm) in tehta 400-600g. To niso učljive živali, nimajo pasjega značaja, niso ubogljive, zato je vsako kaznovanje strogo nezaželeno. Činčile so samostojne in elegantne živali, ki si zaslužijo posebno spoštovanje, da jih lahko razumemo. Tudi njihova narava sama je izredno zanimiva, ampak če želimo činčili zagotoviti pravo udobje in življenjski prostor, prehrano, itd. bo za to potrebno precej denarja. Vedeti moramo, da so činčile nočne živali in v večeru tudi postanejo aktivne ter s tem tudi – glasne. Zavedati se moramo, da je hrup neizogiben. Tudi njihova enkratna gosta, mehka dlaka je nekaj posebnega, zato činčila vsekakor ni primeren ljubljenček za ljudi, ki so alergični na živalsko dlako. Če želimo vzgojiti našo činčilo v hišnega ljubljenčka, ki se bo rad tudi pocartljal, se moramo zavedati, da je za to potrebno dolgo in vztrajno delo , ki je priporočljivo že od majhnega mladička in vse dalje. Činčile so plašne živali, ki lahko hitro izgubijo zaupanje v vas, če boste v njihovi bližini začeli kričati, tolči, oz. zganjali kakršenkoli hrup. Če boste vse to upoštevali, lahko z vašo činčilo najdete skupno pot, ki vaju bo združila v tesen in pristen odnos, ki ga ne bo zlahka razdreti.

Seveda mnogi poznamo činčile kot hišne ljubljenčke, na žalost pa jih v industriji ogromno uporabljajo za izdelavo krznenih izdelkov in kož… http://www.fblginc.com/asp/photo_2002/Shopping/2285_0295.JPG
http://www.i-fur.com/images/mukluks-008.jpg
http://www.fur-plates.com/furs-images/fur-skin/fur-skin04.jpg
… >:(


+1
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: maja01 na 07 Maj 2006, 18:22:54
Tosy, lahko bi si prihranila malo truda ...  ;) zlozenka o cincilah:http://www2.shrani.si/files/zlozenka380568.pdf
kopiranje in distribucija zazelena

+1
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tosy na 09 Maj 2006, 17:06:54
 ;) Hehe, vseeno bom še kasneje dokončala opis, če sem ga že začela. ;)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: meta na 21 Junij 2006, 19:02:19
Jaz sem imela doma činčilo (samčka) štiri leta, potem pa je poginil, :'( :'( :'( ker je nehal jesti in predvidevam, da zaradi ljubosumja, ker smo dobili Atro in si njega nismo upali spustit iz kletke, da mu Atra ne bi storila kaj hudega.

Je bil pa drugače čisti scrkljanec :) ko je bil spuščen v dnevni sobi je prišel do tebe na kavč se nastavljat, da si ga čohal med sprednjimi tačkami, ko si začel trkat po tleh je prilezel izpod kavča, vsakič, ko je slišal, da se odpirajo vrata od katere izmed omar v dnevni sobi je prišel pogledat kda bo dobil kaj za pod zob :) Skratka vse večere je naredil zabavne, ker nas je zabaval s svojimi vragolijami. Je bil pa tudi pravi mojter v tihotapljenju na prepovedana mesta. Velikokrat je zlezel za kavč (vse luknje so bile zabarikadirane s povštri) in se potem spravil na ogrodje, skakal je na polico z rožami (samo takrat, ko smo vsi z zanimanjem gledali Tv) in še in še je bilo takih dogodivščin.

Prav zanimivo česa vsega sem se spomnila zdaj. :) Pa je že kar lep čas odkar je poginil :'(
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 27 Junij 2006, 20:15:25
Ker nameravam v nekaj mesecih nabavit činčilo me zanimajo izkušnje tistih ki imate sedaj ali ste imeli činčilo. Zanima me vse, od velikosti kletke, do nege, pripomočkov, hrane, podloge, velikosti odrasle živali, zdravstvene težave......(prosim, če mi navedete samo kvalitetne firme hrane,podloge...). Zanima me tudi razlika med imetjem samčka in samičke. Skratka vse kar mi lahko poveste.

Hvala, lp 8)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: petrca na 28 Junij 2006, 11:34:31
Jaz sem imela doma črnega samčka, ki sem ga pred kratkim zaradi pomanjkanja časa in selitve v manjše stanovanje oddala. V sobi sem imela manjši terarij (slikca (http://petrca.moj-album.com/album/786280/?os=1168026)), na voljo pa je imel tudi večjo kletko (slikca (http://petrca.moj-album.com/album/786280/?os=826923)). Terarij je bil dimenzije 80 x 50 x 50, kletka pa 150 x 120 x 60 (d x v x š).
Kar se nege tiče je bil zelo nezahteven. Jaz sem mu redno menjala pesek, v katerem si očisti kožušček. Na voljo ga imel zjutraj in zvečer, približno za 1 urco, da se je "okopal".
Hrano zanj sem kupovala v Avstriji, saj sem jo lahko kupila na kilogram, pa še sama sem izbrala, kaj bo notri. Drugače pa sem pri nas kupovala hrano od Prestige.

Glede razlike samčka in samičke, se mi pa zdi, da je čist od činčile do činčile različno. Jaz sem imela doma samčka, moja sestra ima še vedno samičko (ki je skoraj 1 leto starejša od mojega), pa lahko rečem da je bil moj veliko bolj domač in razvajen. Sestrin fant je imel doma sestrico od mojega činčija, pa je bila čisto podivjana. Po mojih izkušnjah je odvisno tudi od tega, koliko se s činčilo ukvarjaš, koliko je spuščena, ...

Velikost odrasle živali je pa tudi različen. Odvisno, kje ga kupiš. Moj samček je bil privatna vzreja, velik (oziroma majhen) je bil cca 20 cm. Sestrina činčila pa je od rejca in je v primerjavi z mojim ogromna (še enkrat večja). Slikce vseh omenjenih činčil najdeš tudi v albumu v pojem podpisu.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: samonca na 01 Julij 2006, 14:54:22
 :)
Kalinka nič ne sporočiš kaj je s činčilami. Si jih že oddala?
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: katja123 na 25 Julij 2006, 13:53:41
Mojge činčilčka je pa včeraj kap zadela.  :'( Tako ga pogrešamo,je bil tak prijazen lumpek, pa komaj 3 leta je imel.  :'(
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 01 Avgust 2006, 10:30:27
včeraj sem v tukanu videla mojzesovo činčilo (bela z sivim obrazom in repom) in mi je ta barva najbolj všeč :o. Sicer v tukanu jo nebi nikoli kupila ker so njihove trgovine katastrofalne in bi se bala da kupim bolano. Od koga mi svetujete da jo nabavim, v trgovini, od vzreditelja iz salomonovega oglasnika...??  Če kdo pozna koga ki vzreja mojzesove činčile, bi bila informacija zelo dobrodošla? ;D
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 10 Avgust 2006, 10:48:00
Sem prebrala kaj piše na povezavi ki jo je poslala maja01 in sem se malo prestrašila glede bolezni (meningitis, salmonela...), ki so nevarne ljudem. Kako je dejansko s tem?  Jaz mislim da doma ne more tega staknit, al ja ?? ???
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: maja01 na 10 Avgust 2006, 12:22:14
ce je cinca iz neke normalne reje (velja za ostale glodavce), ce je preimerno hranjena in nastanjena v prostoru kjer nima stika z osatlimi - predvsem divjimi, zivalmi, potem ni panike  ;)
m.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 10 Avgust 2006, 20:03:52
kaj pa iz trgovine? koliko lahko zaupam recimo v zooticu?
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: maja01 na 10 Avgust 2006, 20:23:50
Veterinarska potrdila sicer imajo, koliko jim pa zaupas, je pa povsem odvisno od tebe ... (velja za vse trgovine in za vse male zivali)
Jaz osebno bi jo rajsi kupila pri kaksnem rejcu (navadno jih gojijo za kozuhe) ali iz kaksnega domacega legla ali vzela kaksno, ki se oddaja.
m.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: westyca na 26 Avgust 2006, 12:38:14
Živ!

Mi smo našo Čenčo kupili pri neki vzrediteljici, ki je očitova sodelovka (nevem, če je še :-[).
Zdaj jo imamo že okoli 4-5 let. Ko jo spustimo iz kletke je prava norišnica, ker ko jo enkrat izpustiš lahko le upaš, da se bo sama odpravila v kletko saj je prava šprinterka. Pa tudi v kuhinji nastane pravi nered zaradi dlak, ki jih spušča ko postane nervozna, če je v njeni bližini človek. Enkrat smo jo spustili še drugod po stanovanju in tega ne bomo več ponovili saj nam čisto podivjala.
Še dolgo po tem smo se smejali o poteku našega "lova"  ::).
Ko pa se umakneš od nje začne pa kar "meditirat" in se sploh ne premika.
Vode popije zelo, zelo malo, je pa vsakič kot, da bi jo stradali cel teden. Kadar vidi koga, da je se začne zaganjati po kletki in ne odneha dokler ne dobi še ona. >:(
Najbolj je pa "ljubosumna na nas ko posvečamo čas ribam, ki so zraven njene kletke. začne se oglašat (zelo hrupno!!!) in skakat.
Drugače se pa zelo rada čoha med ušesi in med sprednjimi tačkami. Tudi v finem pesku se rada kopa in ima v kletki prav posebno banjico zanj.

No bolje da za zdaj neham nakladat ;)

L.p westyca
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: zverca na 27 Avgust 2006, 20:02:15
hoj,
mene pa zanima če kdo ve kako delat z mladički?
 
nujno bi rabila kakšen podatek, ker sem danes dobila malga činčilkota  ;D
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: westyca na 28 Avgust 2006, 09:02:18
Živ!

Dobro bi bilo, da bi bila zelo pozorna na to kaj dela.
Daj mu čas da se privadi na novo okolje.
V kletki naj ima kakšen les ali kaj podobnega za brušenje zob.
Na voljo naj ima svežo vodo in fini pesek.
Zdaj ko je še mlad ti bo ponoči vedno zganjal hrup, čez nekaj let pa se bo to umirilo.
Če ti bo pustil ga lahko pobožaš, sama moraš ugotoviti kje mu paše.
Naši Čenči večinoma paše bolj med ušesi in pod sprednjimi tačkami.
Hrano mu daj po malem in preveri, če bo jedel.
Ne vem natančo vendar lahko pogledaš, če obstaja kakšna hrana za mladiče.
Drugače pa mu dajaj melo raznovrstnih briketov (činčile rade jedo tudi posušena cvetja in razna semena, ki jih lahko dobiš v trgovinah), lahko tudi kaj posušene trave. Enkrat na dan pa mu lahko daš tudi dodaten briket, ki vsebuje dodatne vitamine.
Glede igrač pa se lahko poigraš in jo narediš sama.
Naprimer mu daš v kletko kakšno vrvico in jo ko jo zagrabi rahlo pocukaš. Tako se pri nas s Čenčo gremo vleči vrv ;D

Kaj več pa jaz nevem :-[

L.p westyca
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: puNć* na 28 Avgust 2006, 18:52:28
tukaj pa še moji činčilkoTi :P
(http://www3.shrani.si/thumbs/dsc01473867143.jpg) (http://www3.shrani.si/o.php?dsc01473867143.jpg)
=To je nov član Snoopi-4meseci
(http://www3.shrani.si/thumbs/dsc01401867148.jpg) (http://www3.shrani.si/o.php?dsc01401867148.jpg)
=To je Čiko-4meseci
(http://www3.shrani.si/thumbs/dsc01411867159.jpg) (http://www3.shrani.si/o.php?dsc01411867159.jpg)
=Inč aLi Činč :-P
(http://www3.shrani.si/thumbs/dsc01406867174.jpg) (http://www3.shrani.si/o.php?dsc01406867174.jpg)
=Kokica-1leto


se pa strinjam z nasveti westyce!
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 03 September 2006, 13:26:52
Hay,
puNć* a ti vzrejaš činčile ali kaj ko jih imaš toliko?
Jaz sem nekaj časa tudi želela imeti činčilo potem pa ko sem izvedela, da so nočne živali in dejavne predvsem zvečer sem si premislila.
Vidim da imate ful lepe činčile.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: westyca na 03 September 2006, 18:06:23
Živ!

Jaj to je samo ko so čisto mlade ;)
Ko so malo starejše pa niso več tako hrupne.
Drugače pa je nimaš v svoji sobi pa je.

L.p westyca
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: puNć* na 03 September 2006, 18:45:03
da na hitro odgovorim:
nE,za enkrat ji ne vzrejam samčka imata nekaj več kot tri-štiri mesece..tako da sta še premlada,..v jesen pa bi že lahko kaj bilo..imam jih ločene po parih[za zdaj imam dva para]..bom pa zelo vesela,če bo kaj uspelo,saj si zelo želim,da bi jih lahko vzrejala ampak resnično LJUBITELJSKO,ker se mi zdi,da je takšnih ljudi malo,čeprav je število že malce večje..sploh mi ne~gre za denar,z veseljem bom činčile podarila,..saj se mi zdi,da če kupiš pri rejcu[kar sem tudi jaz naredila],ki jih goji za krzno to vzpodbujaš[nehote!]..če bodo mladiči,lahko "baje"pričakujem tudi kakšne mutacije...tako,da upam da bo kaj... 8) ::)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 03 September 2006, 19:16:19
Jaz se odločam za činčilo in če boš imela mladičke (upam da ne prehitro), bi z veseljem vzela tvojega :o, ker za trgovene in rejce nisem preveč navdušena :-\.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 03 September 2006, 20:35:09
Hay,
westyca glih v tem je problem, da je ne morem imeti kje drugje kot v moji sobi, ker je še to težko reči, da bom sploh imela še kakšno žival poleg Zora. Sicer pa navijam, da bom dobila psičko od sosedov, ker še ne vedo komu bi jo dali, če ne pa res kakšna činčila ali pa zajček, če ne bo psa.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: puNć* na 03 September 2006, 20:55:38
in..jaz ti jo bom z veseljem podarila ::)..

ampak..saj je vendar najboljše,da jo imaš v sobi!!Tako bosta največ časa skupaj!..Kaj pa vem,ko sem še jaz imela činčile v svoji sobi,me njihovo nočno življenje ni motilo..če si boš vsak večer vzela vsaj dve uri časa,in činčili pustila,da se "zdivja"in preišče sobo,se igra s tabo..potem bo no veliko mirnejša verjemi,vajin odnos pa bo vse lepši! ::)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 03 September 2006, 21:29:51
Hay,
jaz sem imela v mislih, da bi takrat ko sem v sobi imela kletko na tleh in odprto, ker bi tako lahko činčila sama se odločila kje bo.
Sicer pa jaz trgovinam ne zaupam samo malo želvaku še manj pa mr.petu, tukanu pa sploh ne, ker je bil že večkrat tožen, da prodajajo bolane živali in enkrat sem bila zraven ko so kunca prodali čez nekaj časa pa je spet bil v trgovini na prodaji, živali pa tudi večinoma grizejo, ker niso socializirane. Moja sošolka je kupila činčilo v tukanu in jo je samo pr vetu vlačla, ker ni ničesar jedla in je imela sladkorno, tako da jo je potem nesla nazaj.
Sicer pa če bom lahko dobila kakšno žival in se bom odločila za činčilo bi te puNć* prosila, da mi boš prodala činčilo, ko boš imela mladičke.
Kaj pa je imeti bolje samčka ali samičko?
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: puNć* na 04 September 2006, 16:40:53
ja..se strinjam TUKANO w Hočah je tudi čisto za~niČ..sem že nekajkrat opozorila,in se je kar obneslo ampak kakšen mesec zatem je bilo po starem..=/..
hmm...ja jaz ti jo bom z velikim veseljem podarila,saj se mi zdi res nesmiselno služiti na račun živali,dovolj je že to,da se prepričam,da gre žival v dobre roke ljubečim ljudem!In,da prva izvem,da se žival oddaja,da potem pomagam najti nov dom,ali ji ga pa poudim jaz.
Spol je čisto različno,mislim,da ni kakšnih večjih razlik med spoloma..čeprav jaz osebno wedno wzamem samčka[razen če pač potrebujemdoločen spol za razmnoževanje]
No,da ne pozabim..to,da ji namerawate pustiti odprto kletko,in ji s tem tudi pustite,da se razgleda ipd.==>jo boste zelo urečili,ampak vseeno prve dni je bolje pustiti kletko zaprto in žival koliko toliko pri miru..da se navadi na novo okolje,šele na to ji odprite se ji približajte s kakšno poslastico,jim jo ponudite in pustite,da was ovoha in se s tem navadi vašega vonja!
Brez hitrih gibov!In veliko potrpežljivosti ::)!

==>če was še kaj zanima kar vprašajte :)

LP ;)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: katja123 na 04 September 2006, 19:58:44
Mi smo tudi imeli činčilčka. Tako je bil priden. Cel dan je bil ven iz kletke, zvečer je pa sam zlezel vanjo. Včasih je spal kar sinu na blazini. Strašno je bil luškan naš Benči. Žal ga je pa letos poleti zadela vročinska kap. :'(
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 04 September 2006, 21:38:36
Hay,
puNć* to vem, da se mora na začetku privadit, tako da bi ga/jo prvi teden pustila na miru razen hranjenja in bila bi tudi zmeraj nekje v bližini, da bi se privadil/privadila na mene.
Katja123 moje sožalje.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: maja20 na 05 September 2006, 14:25:05
če kdo prodaja ali oddaja činčilo,bi lepo prosila za kontakt,kletka je že pripravljena.

maja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 05 September 2006, 18:14:00
Mene je tudi dosti zanimalo o činčilah in sem vse informacije dobila tu http://cincile.mojforum.si/cincile-about19-0.html (http://cincile.mojforum.si/cincile-about19-0.html).
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: puNć* na 06 September 2006, 18:24:59
dodajem nekaj novih slikci[v bistvu zdaj naloženih] ::)
(http://www3.shrani.si/thumbs/dsc01611909166.jpg) (http://www3.shrani.si/o.php?dsc01611909166.jpg)
~kjE wse se Lahko skriwamoo
(http://www3.shrani.si/thumbs/dsc01608909172.jpg) (http://www3.shrani.si/o.php?dsc01608909172.jpg)
~lupčka tu lupčka tam
(http://www3.shrani.si/thumbs/dsc01562909176.jpg) (http://www3.shrani.si/o.php?dsc01562909176.jpg)
~igra s mucami,je najboljša..
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 06 September 2006, 19:29:21
Hay,
lepo da se razumejo z drugimi živalmi. Jaz pa ne vem kako bi se Zoro obnašal do kuncev in činčil. Za miške že vem, da ko se želi igrati z njimi jih po pomoti ubije :'(. Upam, da bi se vsaj do teh živali lepo obnašal.
Kaj pa ali lahko imaš kunca in činčilo skupaj v kletki?
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 07 September 2006, 10:39:31
Činčila rabi drugačno kletko kot zajec. Činčilina kletka mora biti čim višja in mora imeti veliko poličk ker ona rada skače po njih. En primer http://katalena.moj-album.com/album/4237596/?os=4237769 (http://katalena.moj-album.com/album/4237596/?os=4237769).   Mislim, da je bolje da sta ločena zaradi različnih živnlenskih navad in potreb.  Činčila po dnevi spi in bi jo zajček precej motil. Ko činčila spi mora biti v mirnem in priporočljivo temačnem prostoru, kar pa ni za zajčka primerno in obratno, ko zajec spi, se činčila igra in skače po kletki. Posledica bi bila da bi imela stresirane živali.

+1
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: puNć* na 07 September 2006, 15:18:30
Se strinjam! :)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 08 September 2006, 14:35:35
Hay,
jaz sem to vprašala, ker sem nekje prebrala, da jih ima nekdo skupaj in sem mislila, če se ne bom mogla odločit kaj bi imela (kunca ali činčilo), da bi imela oboje, če biseveda lahko imela.
A činčilji samček potem nič ne markira tako kot kunec? Pa tut kaj je bolj mirno samček ali samička?
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Lenny na 08 September 2006, 14:57:38
Uau...kakšna kletka  :o

(http://katalena.moj-album.com/slike/4237582/ds9zYQnpr9FG9a8s.v.jpg)

A ste jo sami naredili...vsaj spodnji in zgorni del mislim, da naj bi se pokrila...ali ne? res se mi zdi super...kdo jo je pa naredil?
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: westyca na 08 September 2006, 18:51:42
Živ!

Zorek živahnost ni odvisna od spola ampak od živali same ali drugače rečeno karakterja živali ;)

L.p westyca
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 08 September 2006, 19:23:46
Lenny- v bistvu to ni moja kletka, ampak sem si sliko sposodila od ene punce iz činčila foruma :-[. Je pa res dobra, tudi zato ker ima plastično dno in se lahko lepo umije. :)

zorek- res ni dobro jih imet skupaj. Lahko imaš pa oba ampak vsakega v svoji kletki ;).
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Lenny na 08 September 2006, 19:26:14
tara,
kakšne pa so približne mere kletke? meni se zdi res super, sem bla takoj navdušena  :o Sicer nimam činčile in jo tudi najbrž ne bom imela vsaj še nekaj časa, sprašujem zgolj iz firbca  :P
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 08 September 2006, 19:50:56
Hay,
a za činčilo bi bila primerna dvonadstropna kletka. Mislim tako da bi imela še nad glavo samo eno poličko, ker drugače ne vem kam bi jaz tako kletko spravla, ker pa tudi nočem mučiti živali. Prosim povejte mi kakšna bi bila primerna kletka za činčilo.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: westyca na 09 September 2006, 09:04:28
Živ!

Mi imamo za našo čenčo veliko manjšo kletko kot je prikazana tamle  :-[
Velika je kot malo večji zaboj in ima "peskovnik" (kovinska posoda z finim peskom), posodo za jesti, ki je pritrjena na kletko, posodico z vodo, ki je prav tako pritrjena in še eno poličko na kateri lahko skače.
Ker pa je v kletki premalo prostora za razgibati jo pogosto spustimo tudi ven ;)

L.p westyca
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 09 September 2006, 09:43:49
Lenny - nebi vedela koliko je velika. Sodeč po sliki mi deluje keke 160cm višine in kakih 60-70 dolžine.

Zorek - večjo kletko ki imaš, bolje je za žival, saj mora imet kaj počet ponoči ko ti spiš :). Pa fajn je imet več poličk pa kake tulce notri, da se igra. Obišči forum o činčilah, tam boš dobila dosti informacij o živali, kako skrbet zanjo,...link na zloženko o tem sem ti v enemu od prejšnjih postov poslala ;).
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 09 September 2006, 19:57:23
Hay,
sam a niso kletke ful drage? Daš za eno 20000sit na kocu je pa premajhna.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 10 September 2006, 09:34:03
Jaz sem zagovornik velikih kletk, zato da ima žival že če je v ujetništvu čimveč prostora. Meni se kletke za činčile ki jih prodajajo v trgovinah zdijo ful premajhne in predrage. Zato je najbolje da jo narediš sama, ker tako jo lahko tudi prilagodiš prostoru, kjer jo nameravaš imet. Če jo narediš sam, prideš sigurno ceneje skozi. Lahko bo zneslo vseeno 20.000 ampak bo dosti večja. Jaz jo bom tudi sama naredila  ;D
Jaz sem imela slabo izkušnjo z akvarijem  v katerem sem imela želve, ker one so rastle in akvarij je bil hitro premajhen, tako da sem jih pol mogla dat proč. Zato se zdaj zelo dobro pozanimam o vsem preden vzamem kako žival (posebno iz finančnega vidika), da ne bom doživela spet kaj takega, saj sem jih s težkim srcem dala proč ampak je bilo bolje za njih ker zdaj živijo v ribniku :).

+1
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: petrca na 15 September 2006, 13:46:04
A činčilji samček potem nič ne markira tako kot kunec? Pa tut kaj je bolj mirno samček ali samička?

Sama sem bila lastnica malega črnega činčija. Kar se markiranja tiče, pri meni tega ni počel. Bil pa je tudi blazno razvajen in crkljiv. Večino svojega časa je preživel zunaj (prosto v moji sobi), ponoči pa je spal v svoji kletki. Tudi čez dan je veliko spal. Če pa sem bila v sobi, je raje skakal okoli mene in mi delal družbo.
Kar se pa mirnosti tiče: moj samček je bil velliko bolj miren, kot sestrina samička. Jaz sem ga od vsega začetka, ko je činči prišel k men, nosila po naročju, v žepih puloverjev, ...

V poletnem (oziroma toplejšem) času sva imeli s sestro odprta balkonska vrata (sobi sta bili na ta način "povezani" preko balkona) in sta moj činči in njena činčila uživala v lovljenju in dirkanju iz ene v drugo sobo. Zato kakšne velike kletke pri nas nismo imeli, saj sta bili činčili podnevi prosto spuščeni v sobi.
Če ju je bilo podnevi potrebno zapreti za dalj časa, potem sta imela tako kletko:

(http://petrca.moj-album.com/slike/786278/f8IfcRpcsFLsO5Rz.jpg)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 16 September 2006, 19:20:01
petrca- meni je tvoja kletka itak zakon, jaz mislim tudi leseno naredit ;D, samo upam da jo ne bo grizla :-\. Če jo bo, pa bi zalepla plastične kotnike gor.

punć- če boš imela mladičke, bom verjetno enega rezervirala :)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 09 Oktober 2006, 10:18:10
punč- kaj pol misliš resno imeti mladičke? :)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 22 Oktober 2006, 16:30:41
petrca - Iz kakšnega lesa je tvoja kletka?  V zloženki piše da je večina lesa strupenega za njih. :-\
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: petrca na 23 Oktober 2006, 09:55:36
Men se zdi, da je smreka, nisem pa ziher. Kletka je po 3 letih še vedno nedotaknjena, saj ima činčila v njej veliko drugih palčk (jablana in hruška), in sama kletka ni zanimiva za grizenje.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: maja20 na 26 Oktober 2006, 10:47:53
tkole,dobili smo samčka starega eno leto,ma zakon je sam  prjeti in crkkljati se ne pusti,ko je pa v kletki ga pa lahko čohaš po mili volji,ker pa mu je verjetn dolgčas iščem še eno činčilo -mladička-tega oz njo bi radi navadili na crkljanje,če kdo ve da kdo oddaja ali prodaja kakšnega mladička naj mi lepooo prosim javi na 040465939.aja,še to,a sta lahko odrasel samček in mladiček skupaj v kletki?


maja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 04 November 2006, 20:03:57
Kaj je kdo iz obale tu, ki ima činčilo?   Namreč bi se mogla prepričat, če je moj fant alergičen, preden jo vzamem :-\
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: ninci na 07 November 2006, 11:37:23
Če koga še vedno zanimajo činčile se
oddajata dve : http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=11963
in prodaja za simbolično ceno 3000sit z kletko vred: http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=11972

Lp nina
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: metuljči na 06 Januar 2007, 09:51:05
ŽIVJO!

Ali kdo pozna koga, ki oddaja ali za simbolično ceno prodaja činčilo (samičko)? Ali pa kakega rejca v okolico LJ?

Doma imam 3 leta staro Tečko in NUJNO rabi družbo. Prej je imela za družbo dva deguja, pa sta v dveh dneh oba poginila za pljučnico. Seveda sem ju peljala k veterinarju in sta bila celo hospitalizirana, vendar ju niso mogli rešit. Baje je pljučnico povzročila bakterija in sta se eden od drugega nalezla. Sem še zdaj čisto v šoku. Še sreča, da se ni tudi činčila nalezla.

S prostorom ne bo težav, saj je kletka visoka kar 130 cm in široka skoraj meter. Pa tudi vsak večer gre Tečka malo po stanovanju raziskovat.

Prosim prosim, če kdo koga pozna, ali pa ima mogoče sam naraščaj, naj mi to čim prej sporoči.
Doma sem iz okolice LJ, natančneje s Turjaka.

Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 06 Januar 2007, 10:17:06
Hay,
poglej malo na bolhi. Tam jih zmeraj veliko prodajajo.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: metuljči na 06 Januar 2007, 13:42:01
ja na bolhi in po ostalih oglasih (salomon...) gledam, pa kot nalašč ni nikogar  ???

sej je vedno tako, ko kej iščeš.

bo Tečka pač morala potrpet dokler se kdo ne najde, ker za nabavo činčile v zoo trgovini trenutno nimam denarja.


Metuljči
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 06 Januar 2007, 21:52:59
Hay,
ne kupuj v zoo trgovini, ker so tam divje živali in ko pridejo v nov dom in je za njih stresno pa se pojavi bolezen, ki jo je prej prikrivala, saj to se je že večkrat zgodilo.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 06 Januar 2007, 21:56:55
Hay,
poglej ta oglas http://www.bolha.com/oglas2111816 (http://www.bolha.com/oglas2111816) mogoče si ga že vidla ampak vseeno.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: metuljči na 07 Januar 2007, 11:13:50
Ahoj,

ja v trgovino res ne bom šla, pa se mi tisti revčki tam (tudi vse ostale živali) tako smiljo, da bi kr vse pokupla. Sam kaj, ko bi spet nove nabavli.

Tisti oglas na bolhi sem že vidla, sam bi rada samičko (tam so vsi samčki), ker je moja tudi samička. Da ne bo preveč naraščaja. Na strani od salomonca sm tudi vidla oglas, sam ne morem pogledat tel. št. Ga bom jutri kupla. Držite pesti!!!

Če kdo kje še kak oglas vidi, naj mi prosim sporoči. Hvala.

Metuljči
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 07 Januar 2007, 11:57:26
Hay,
bomo bomo, saj jaz.
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Zorek na 07 Januar 2007, 12:04:31
Hay,
metuljči, če je bila že činčila skupaj z deguji zakaj pa ne bi še zdaj bila z njimi?
lp,
Anja
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: metuljči na 07 Januar 2007, 22:00:16
Ja degujčki so res ene posrečene živalce, sam glede na to, da so bolj dnevne (česar nisem vedela, ko sem jih dobila), bi bilo mogoče za činčilo boljše, da je z nekom, ki ima podoben bioritem.

Eno vprašanje. Nekdo mi je rekel, da moja činčila (3 leta stara samička) ne bo marala še ene samičke (tudi, če je ta mlada). Je to res? Ima kdo kaj izkušenj s takim spoznavanjem? Sej meni je vseeno kakega spola je, sam pol ne vem, kam bom z maldički. Sicer pa itak mislim kletko čisto preuredit in razkužit, ko dobim še eno činčilo, da bo teritorij bolj nevtralen. Nekaj dni pa se bosta še prej spoznavali vsaka v svoji kletki, ki ju bom postavila eno zraven druge.

Lp
Metuljči
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: ninci na 11 Januar 2007, 12:55:35
metuljči danes je na mail prišel tale oglas: Dobrim ljudem podarimo tri leta staro činčilo ( samička ) z kletko in vso opremo. Tel.: 041-798-348 ... lahko pokličeš in vprašaš kaj in kako ;)

Lp nina
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: metuljči na 11 Januar 2007, 15:17:21
Sem klicala, pa je že oddana.

Sicer sem pa se mal bolj pozanimala pri strokovnjakih (veterinarska fakulteta, ZOO Ljubljana, rejci) in so mi vsi svetovali samčka za družbo moji činčili. Tako zdaj iščem samčka.

Hvala za trud Ninči

Lp
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: metuljči na 15 Januar 2007, 18:46:57
Živjo!

Moja činčila je dobila sostanovalko Cofi. Kljub nasvetom strokovnjakov sem se odločila probat s samičko in mi ni žal. To je bila ljubezen na prvi pogled in lahko sem preskočila vse faze spoznavanja in prilagajanja. Že po dveh dneh poznanstva skupaj jesta, se kopata v pesku, spita v hišici... Upam, da se ne bosta pozneje kaj skregali  :-[.

Lp
Metuljči
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 05 Februar 2007, 11:48:22
K nam je prispel činči Murphy ;D. Star je pa nekje 4 leta. Slikic še ni, ker je še plašen ampak bom nalimala takoj ko bojo. Za zdaj lahko vidite samo kletko, ki ji pa manjakjo samo še poličke http://tara.moj-album.com/album/6667312/ (http://tara.moj-album.com/album/6667312/)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 07 Februar 2007, 20:02:45
Tu so pa prvi filmčki našega Murphyja http://www.youtube.com/watch?v=dHoJLqdK50o (http://www.youtube.com/watch?v=dHoJLqdK50o), http://www.youtube.com/watch?v=lNuZGD_RePs  (http://www.youtube.com/watch?v=lNuZGD_RePs). Moram povedat, da je kar priden, se nas ne boji več toliko. Zvečer ga že spuščamo iz kletke in takrat ful uživa ko okuša moje knjige omare,... :D. Lulal je pa že od prvega dneva vedno v istem kotu, tako da je čiščenje zelo preprosto. Tudi iz roke že vzame priboljšek  in pusti se malo počohat ;D. Edino v naročje še ne upa, ampak zaupam da bo kmalu tudi ta strah premagal.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 28 Februar 2007, 21:00:10
Naš Murphy se je že zelo privadil nanov dom in na nas. Vsak dan zvemo nekaj novega. zelo sem zadovoljna da sem se odločla za činčilo ;D. Tu pa je filmček kako se rad čoha http://www.youtube.com/watch?v=tcFa2S0g-Og (http://www.youtube.com/watch?v=tcFa2S0g-Og).
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: rapgirl na 23 Marec 2007, 15:12:39
Jaz pa pišem namesto prijatelice, ki me je prosila naj ji pomaga oddati činčilo. V glavnem oddaja se činčila, samička, sive barev. Dobila jo je v Trbovljah takrat, ko so jih našli v gozu in jih oddajali. Činčila je dobila lep kožuh (zaradi katerega je marsikatera činčila umrla) in je zelo lepa. Oddaja pa jo zato, ker se ne razume z njeno prejšno činčilo, ki jo ima že od prej.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: ursa na 26 Marec 2007, 15:40:53
Oila!
mene pa zanima kje je najbolje kupiti činčilo glede na to da jih skoraj vsi rejci gojijo tudi za krzno?
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: zoe na 26 Marec 2007, 18:35:26
Urša, na tvojem mestu bi se pozanimala, če kakšen posameznik oddaja/ prodaja činčilo in bi jo vzela tam. Ravno rapgirl je pred teboj napisala, da prijateljica oddaja činčilo. Povprašaj njo  ;)
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 31 Marec 2007, 20:13:53
Ojla!

 To bi bila dobra ideja da se pozanimaš pri rapgirl, drugače pa je bolje kupiti pri rejcu kot v kaki trgovini. Tudi na forumu o činčilah zasledim vedno več nakupov pri rejcih in mislim da se bodo rejci počasi zace ukvarjat bolj s prodajo za ljubljenčke kot za krzna, zato bi po moje mogli malo propagirat nakup pri rejcih. Prio rejcih pa punce kupujejo tudi kvalitetno hrano in dobijo kak nasvet (odvisno je spet od rejca do rejca).

Naš mali korenjak pa se ma prav fajn in vedno kako ušpiči :D. Sem prav vesela da sem se odločuila za to živalco.
Naslov: Re: ČINČILE
Prispeval: Tara na 02 Julij 2007, 08:43:46
Tu so slikice in filmček mojega Murphyja:

http://tara.moj-album.com/album/6667312/ (http://tara.moj-album.com/album/6667312/)

Moj zaspanček :-*
http://www.youtube.com/watch?v=tZjxr6uTCTw (http://www.youtube.com/watch?v=tZjxr6uTCTw)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 18 September 2007, 12:43:53
a mi ker pove prosim kje lahka dobim fajno lepo in zdravo činčilo ;D v trgovini z zivalmi pri nas u celju prodajajo samo eno pa tut je cisto cudne barve pa stara je ze 3 leta
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 24 September 2007, 08:46:48
Tukaj se oddajajo mladički, domačega legla http://cincile.mojforum.si/cincile-about208.html (http://cincile.mojforum.si/cincile-about208.html). Tu jo boš dobila iz najboljših rok. :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: rapgirl na 24 September 2007, 11:08:44
Tudi na bolhi oddajajo činčile, včasih tudi mladiče.
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 08 Oktober 2007, 15:28:40
mene pa zanima kje lahko kupim primerno kletko za mojo činčilo in da ni neki fuul draga kr morm vse sama placat :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: kathy na 08 Oktober 2007, 15:59:30
mene pa zanima kje lahko kupim primerno kletko za mojo činčilo in da ni neki fuul draga kr morm vse sama placat :)
V trgovini z živalmi pomoje  :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 08 Oktober 2007, 17:18:24
ja rina hhe sm ze bla ne pa majo ene fuuul big ene so pa kr neki mislim prazne pa stanejo 140 evrov tk da pa se sam po eno majo u trgovini pa sj ves nimam kej big sobe no sj jo dobim in takrat moj taiček dobi fuul vlko kletko sam pac zle pa iscem eno ku bo pa usejen dost vlka pa primerna dj da plisss ce kdo kej priporoca kje je svojo kletko kupu za svojga lepotca :D
Naslov: ČINČILE
Prispeval: kathy na 08 Oktober 2007, 17:23:16
 :D :D Tjaša, potem bo pa tvoj Taiček pač brez kletke.
Poglej še na bolhi če tam kdo prodaja kakšno kletko ki bi ustrezala tvojim pogojem.
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 08 Oktober 2007, 17:39:16
sj ma kletko sam pac ne neko fuul vlko tako ku bi mogu met sam sj je se miceni tk da ni problema sam pol pa morm kupit ne :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 10 Oktober 2007, 14:22:18
tk da prosim usi k vete kje bi lahk dobila primerno vlko kletko za taia se javte mislim napiste tle neki :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: rapgirl na 10 Oktober 2007, 18:29:13
tk da prosim usi k vete kje bi lahk dobila primerno vlko kletko za taia se javte mislim napiste tle neki :)

Poglej na Bolhi, vendar pazi, saj nekatere kletke za činčile so  veliko premale za njih. Pa veliko sreče pri iskanju!
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 20 November 2007, 12:39:08
Jaz pa iščem družbo za mojega činčija in sicer belo-sive barve, spol ni pomemben, zaželjeno pa je da bi bila zraven tudi kletka.

Če kdo karkoli izve, naj mi prosim javi! :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 23 November 2007, 14:25:34
jaz sem pred enim mesecom kupila 2 meseca staro činčilo mojega Taia. :P kupila sem ga pri vzreditelju in sem zelo zadovlojna. kupila sem mutanta in je bolj crn kot siv. plačala sem malo več ker so takšni več cenjeni. mi pa zelo nagajaje pravi mali hudiček :P ampak res takoj ga vzljubiš k je tako mehek pa ga objameš pa je tk lepo. se je pa navadu sam na eno osebo in to na mene tk da mene ne grize ostale pa mal :D  Taičika majčika moja :o
Naslov: ČINČILE
Prispeval: silver na 23 November 2007, 14:27:51
daj kakšno njegovo slikco gor  :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 24 November 2007, 11:54:47
bom bom  ;D moram ga slikati še s fotoaparatom kr ga imam samo na mobitelu :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 11 December 2007, 18:31:16
Mi smo pa dobili družbo za našega Murphyja. In sicer je to samička mozaik po imenu Angel (po angleško). Kupila sem jo pri rejcu in sem zelo zadovoljna, je prava mala kepica ;D. Skupaj jih še ne pustim same, ker Murphy jo hoče naskočit, tako da ju imamo pod nadzorom. :D
Slik ni dosti ker ni sekundo pri miru :)  http://tara.moj-album.com/album/10314093/ (http://tara.moj-album.com/album/10314093/)

(http://tara.moj-album.com/slike/395878/7emqQpqcdf06RBNm.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 11 December 2007, 19:46:23
Oj!
Jaz pa čez novoletne počitnice dobim činčilo in me zanima za kakšne priboljške, dosedaj smo ji dajali rozine...
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 15 December 2007, 18:33:37
zelo rade imajo regrat, rade pa jedo priboljške ki jih lahko dobiš v vsaki trgovini z malimi živalmi.rade pa imajo tudi razne oreščke :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 17 December 2007, 11:07:17
Jaz mojima dajem od prestige priboljške, ki jih dobita le 1x do 2x na teden, ker so preveč kalorični, isto velja za oreščke , rozine pa 1x na teden ker so presladke in jih lahko zapre. Drugače jih jaz hranim samo z briketi in senom. :)

Kje boš pa vzela činčo?
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 18 December 2007, 17:39:43
Kje boš pa vzela činčo?
Oj!
Sej ne bo moja  :) . Iz šole je bom za 14 dni vzela(za počitnice)  8) Potem pa mogoče še za kakšne  ;D Kakšne rozine, sušene ali navadne?
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 20 December 2007, 21:07:14
am.. jaz poznam samo ene rozine :P in to pač tiste ki jih kupiš v trgovini z živili  ;)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 24 December 2007, 14:58:00
ali ima kdo izmed vas doma tako udomačenega činčija, da ko ga spusti in ko ga poklice po  imenu pride činč k njemu??? :P če ima kdo nj napiše pa pove kak ga je to naučil... ::)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: rapgirl na 25 December 2007, 17:10:38
Moja prijateljica ima tako naučeno činčilo. Privabila jo je pa s hrano in ko je šla proti njej jo je klicala. Samo sedaj ma še vedno hrano v roki, ko kliče činčilo. Ampak pride k njej!
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 25 December 2007, 19:16:02
Moj činčo tudi pride če ga pokličem. To pa sem naredila tako na sem mu nastavila odprto dlan in ga poklicala. Na začetku sem imela hrano v roki, zdaj pa ne več.

Tamala pa mi je danes kar sama skočila na roke, da sem jo dala ven iz kletke ;D
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 27 December 2007, 18:22:26
hvala...upam da mi bo uspelo :P
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 28 December 2007, 18:21:28
Seveda ti bo, samo potrplenje in vztrajnost moraš imet, to je recept :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: iguano na 28 December 2007, 23:17:58
ojla

učit se jih da tudi z klikerjem,podobno kot pse,jaz še nisem probal na činčilah,vem pa da obstaja,ker sem videl knjigo v kteri je opisano
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 04 Januar 2008, 22:47:54
danes je moj hudiček Tai že tretjič narediu neumnost >:D. in sicer imela sem spuščenega v kopalnici in kar naenkrat je našel luknjo v radiatorju in se skril vanjo. tako je bil v radiatorju zagozden. seveda sem vsa panicna tako kot ze dvakrat prej tekla po atija da je raztavil hitro radiator :P in potem je koncno s svojo nagajivo glavo pokukal ven. bil je ves prestrasen a ko je ponovno prisel v svojo kletko je bil zopet ves razigran.še dobro da sem preden sem ga spustila v kopalnici ugasnila radiator ker drugace bi lahko dobila ven pečenko  :(..... :D
če je ime kdo še kakšne prigode s svojimi činčiji naj napiše.... :o
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 04 Januar 2008, 22:49:18
aja se nekaj glede ucenja pa napredujeva...že pride k meni ko mu ponudim z roko hrano :o :D ;D :) :P
Naslov: ČINČILE
Prispeval: iguano na 04 Januar 2008, 23:07:13
kolko pa je stara činčila
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 05 Januar 2008, 10:24:04
Tai je star pet mesecev :P
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 05 Januar 2008, 11:46:22
Oj, pol je star toliko kot moja Angel. Lahko vidimo kako slikico? ::).  Kakšne barve pa je, kje si ga dobila?
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 05 Januar 2008, 11:49:39
To je pa Murphy

(http://tara.moj-album.com/slike/395878/Ph6Zfd4QpDHQup2v.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: silver na 05 Januar 2008, 13:26:22
cortek  :-*
Naslov: ČINČILE
Prispeval: rapgirl na 05 Januar 2008, 16:21:44
Ful je lepi!  :o
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 05 Januar 2008, 19:16:53
ija taia sm dobla pri vzrediteljici v petrovčah :o slike pa bom kmalu dala sem gor sam naložit jih še moram na racunalnik ;)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 17 Januar 2008, 20:06:25
Nastala je spletna stran mojih dveh nagajivčkov  :D www.freewebs.com/cincile (http://www.freewebs.com/cincile).
Naslov: ČINČILE
Prispeval: silver na 18 Januar 2008, 14:28:14
Lepa stran  :-* Pa filmček "kradljivec" je zelo dober  8) :P
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 29 Januar 2008, 20:35:13
živjo :o tara ja tvoja spletna stran je super in murphy and angel sta res zelo cartkana... tam na spletni strani si napisala da kupujes brikete pri rejcu .... katero hrano pa priporocas iz trgovine kr namrec nimam možnosti jemati hrane pri rejcu pa ceprav sem taia kupila tam... zaenkrat uporabljam hrano od prestiga ampak mi ni ušeč ker je polna posladkov in tudi tai je nima kaj preveč rad zato te prosim ce mi poveš za kakšno boljšo hrano seveda če jo poznas in kje jo lahko kupim??? :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 31 Januar 2008, 13:43:32
čau Aši!

Prej sem kupovala brikete od Vitakraft, s katerimi sem bila zelo zadovoljna, ker nimajo nobenih priboljškov.Kupiš jih pa lahko v sparju ali mercatorju. Tudi z Country briketi sem bila zadovoljna samo ne vem kje bi jih ti lahko dobila, ker jaz sem jih kupovala v privat trgovini. Na forumu o činčilah je ena ki kupuje od Living World brikete, dobš jih pa v Zooticu. :)  Mene pa še vedno zanima kakšna je tvoja kepica ::)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 31 Januar 2008, 14:10:14
OJ!
Bom kar tukaj vprašala  :)
Tara upam, da neboš jezna  :-[ . Prvo leglo od Angel in Murphya bo za prodajo/oddajo? Kakšni so pa tvoji pogoji, da nekomu prodaš mladička?
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 31 Januar 2008, 15:10:36
ej res oblubim da bom dala tule gor slike enkrat čez vikend oblubim :) res hvala za nasvete za hrano bom že našla nekje kr je res da kupujem sam u mr petu pa u zooticu u celju pa bo očitn treba še kam drugam pogledat :D :D sj u zooticu majo neke pelatesse(newem točn :P)  al nekaj takiga od vitakrafta sam nism nikol kaj posebej gledla al je to hrana al kaj no uglavnem uprašat morm naslednič  :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 31 Januar 2008, 15:16:01
ewo do vikenda ga lahko vidiš na moji prikazni ....to je slika narejena z računaknikom zto sm ga lahko samo čez kletko slikala  res čez vikend bojo lepše slike :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 02 Februar 2008, 09:53:00
Oj TYASHY!
Zakaj bi bila jezna ;D. Še ne vem. Rada bi jih oddala, ampak vem, da če ljudje dajo denar, dosti bolj cenijo, tako da če jih bom prodala, bo zgolj iz tega razloga.
Pogoji pa so, da ima človek dovolj časa zanj, da mu omogoči dnevne izupuste vsaj 1 uro na dan, da mu kupi oz. naredi dovolj veliko kletko in zelo bi želela, da ostanemo v kontaktu,kot recimo na forumu, da vidim ka mu gre in kdaj pa kdaj bi ga rada v živo videla, da se prepričam, če pravilno ravnajo z njim. Glede tega sem zelo stroga, saj ga raje obdržim, kot da bi me pekla vest, da sem ga dala napačni osebi. :)

Aši, te držim za besedo :D, kar ga je videt na avatarju, izgleda ful lep ;D.
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 02 Februar 2008, 15:07:48
Pogoji pa so, da ima človek dovolj časa zanj, da mu omogoči dnevne izupuste vsaj 1 uro na dan, da mu kupi oz. naredi dovolj veliko kletko in zelo bi želela, da ostanemo v kontaktu,kot recimo na forumu, da vidim ka mu gre in kdaj pa kdaj bi ga rada v živo videla, da se prepričam, če pravilno ravnajo z njim. Glede tega sem zelo stroga, saj ga raje obdržim, kot da bi me pekla vest, da sem ga dala napačni osebi. :)
Oj!
A potem lahko kakega ''rezerviramo''?  :)  Čas bi sigurno imeli, kletko bi tudi pomoje imel veliko(ne ravno tako kot je od tvojega Murphya(suuuuuper kletka!) ampak bi bila pa kar velika :)
Čisto prav, da si stroga glede tega   :-*  :)
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 02 Februar 2008, 16:27:22
Oj!
Par slikic od Cofija :)
Takole se je kopal:
(http://www.moj-album.com/slike/10879431/zNs_XJ2sb2KO5rKn.v.jpg)
Takole poziral(tla so od peska):
(http://www.moj-album.com/slike/10879431/vxKMuNM5tefDBsB8.v.jpg)
Več na banda.moj-album.com
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 03 Februar 2008, 20:16:50
http://www4.slikomat.com/08/0203/is5-taiek.jpg
ewo moj taiček končnnnn :o
Naslov: ČINČILE
Prispeval: silver na 03 Februar 2008, 20:21:27
Zelo je lep  ::)

kakšne barve pa je to  :) ???
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 03 Februar 2008, 20:29:09
Oj!
Taj je suuuuper lep!  :-*
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: majcek na 04 Februar 2008, 08:43:02
ooooo kok je luškan :-* :-* :-*
Angel je men tud fuuuul lepa fuuul lepo je obarvana :-*
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 04 Februar 2008, 16:03:45
ooo hvala sj wem da je lep :P am ija Tai je mutant in je zato bolj šrne barve po glavi in trupu po trebuscku pa siv :o ja meni je tut angel zeloo ušeč in ze razmislam da bi kupila druzbo Taiu in to samičko podobno Angel... ;D No murphy pa logičn rullzzz :P
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 04 Februar 2008, 16:06:16
Ija in ker je slika preurejena zgleda skoraj rjave barve ;D ups ;D črne je :-*
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 04 Februar 2008, 19:49:32
Joooj kako je cortkan, pravi srček :-* :-* :-*!!
Jaz sem vesela da sem Murphyju dala družbo in mislim da bo tudi tvoj vesel ;D.

Ja res so v se činčile ki niso navadno sive, mutanti. Meni je ta izraz tako grozen >:(. Pol bi bili tudi vsi psi, razen volka mutanti. Samo zato ker so različne barve mešali. Se vem ne zdi?

TYASHY, Kaj tega činčija imaš ali si ga imela?
Glede rezervacij se lahko kaj zmenimo, ampak ne vem kdaj bosta kaj našpičila :D. Zdaj sicer kupujem novo kletko, tako da bosta lahko skupaj v njej, tako da mogoče pa bo kaj, saj se činčile parijo ponoči, načeloma. ;D.
Mladički pa bojo ali sivi ali mozaik kot Angel.
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 04 Februar 2008, 20:33:04

Tu sta pa še mojedva ki se stiskata v šotoru :D pa še 1 filmček.

http://www.youtube.com/watch?v=QXWVQKuO_M0 (http://www.youtube.com/watch?v=QXWVQKuO_M0)


(http://www.moj-album.com/slike/395878/PjrY0KGOPQTfJj1h.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 04 Februar 2008, 20:50:16
Oj!
Tale činčo je (na žalost) bil pri nas samo za počitnice  :( . Nam je v bistvu vseeno za barvo, se gre bolj za zdravje itd.  :)
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 05 Februar 2008, 09:55:10
No pa še filmček ko se  ko se stiskajo http://www.youtube.com/watch?v=KHGDZpmLA-M (http://www.youtube.com/watch?v=KHGDZpmLA-M)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 07 Februar 2008, 14:43:45
kar tako eno vprašanje: kdo pazi vaše činčeke ko vas ni doma oz. ko grete na dopuste itd..??? :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 07 Februar 2008, 18:04:49
Jaz prosim prijateljico, da jim da za jest in jih malo spusti. Na srečo imam take prijateljice, ki so ful skrbne do živali in grem lahko sproščeno proč. Če pa se zgodi, da mi jih prav takrat, nemore nobena pogledat, pa premestim odhod. :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 08 Februar 2008, 10:34:46
Oj!
Mi ga bomo poleti(ga že spet dobim iz šole  ;D ) za tistih 14 dni dali babici ali očijevi sestri  :) A mogoče kdo ve, če činčile dobro prenašajo vožnjo?
Aja, sem videla na činčila forumu, da jih je fuuul delalo kletke doma. Kje se pa potem mreža kupi? A moraš sam plesti mrežo? Kaj je pa lahko za podlago kletke?
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 08 Februar 2008, 18:29:01
Glede prevoza je pomembno da se ne prevaža po vročini, ker so občutljive na vročino. Drugače, moje niso imele problemov, pa je ena iz ajdovščine, druga pa iz Maribora.
Mrežo se kupi v trgovini kot merkur,agrarija in podobno, za dno pa je najlažje imet plastično škatlo, ki jo imajo tudi v merkurju in mercatorju. To so navadne škatje za shranjevanje. Praktične pa so zato, ker se jih lahko lepo umije. :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 12 Februar 2008, 12:30:49
Kako se pa kaj vaš činček obnasa do drugih vasih ljubljenckov??? :o tai je bil učeraj zelo presenecen ko se je srečal z muco... zgodilo se je ponoči so bile vrate odprte in mačka je prisla v mojo sobo in tai se je zacel glasno oglasat ;D bogiii ;).... :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 12 Februar 2008, 17:11:31
Ga moreš počasi navajat, če bo večkrat videl muco in mu ona ne bo nič hotela ampak bo šla samo mimo, se bo navadil. Jaz imam psa in je bilo isto. Zdaj jih ne briga več če hodi okoli.  :D

Tu sta pa v novi kletki, ki je res ogrooomna ;D

(http://tara.moj-album.com/slike/395878/ccprwbr3472n5jRE.v.jpg)

(http://tara.moj-album.com/slike/395878/lUU0FH_NaKn60a0f.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: silver na 12 Februar 2008, 19:49:24
Zelo dobro kletko mata  :o :P
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 12 Februar 2008, 20:45:44
ej tara.... zdaj ko ju imas skupaj v eni kletki se kaj jezita drug na drugega ali se razumeta in ali se kar naprej  >> igrata v drugem pomenu<<?? :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 12 Februar 2008, 23:29:43
Nič se ne jezita ampak skupaj raziskujeta ;D. Činčile se "igrajo ;D" ponavadi ponoči zaradi napadalcev, tako da bosta danes prvo noč skupaj. Bomo videli :D
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 14 Februar 2008, 19:01:21
No pa eno valentinovo sliko :D

(http://tara.moj-album.com/slike/395878/MyDnA_2OwCUs4q1z.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 14 Februar 2008, 20:54:57
Ijuuuuuuuuuuuuuuuuuj  :-*
Kako sta luštkana :) Emm, koliko misliš, da bi bile v redu dimenzije kletke za eno činčilo?
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 15 Februar 2008, 11:46:32
Hm, jaz zagovarjam zelo velike kletke, ker tako aktivna žival mora imet dovol prostora za gibanje ponoči ko je budna. Jaz mislim najmanj 170x 80x50 približno (vxdxš). Čeprav zdaj ko imata večjo, sicer nižjo, daljšo in širšo, se mi zdi da je tista prejšnja premajhna. :D Se prav vidi da sta v tej srečna in to je nepopisen občutek. Tako kletko kot jo imam jaz ta novo, obstajajo tudi manjše dimenzije ki so tudi v redu. Če želiš ti pošljem na ZS, link da si jih ogledaš:)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 15 Februar 2008, 15:10:00
Oj!
Ja, prosim :) Mi po netu beremo o činčilah in se pripravljamo :)
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 19 Februar 2008, 08:41:46
Ena kolegica prodaja kletko za činčile. Jaz sem jo videla v živo in je kot nova. Ima izvlečni predal za lažje čiščenje in je kar velika, čeprav na sliki ne izgleda. Mere pa so 110x80x50. Njena tel. je 041/611-387 in mail:[email protected]
Lahko jo pripelje relacija Kp-Celje, če se zmenite.Cena je 90eur Kletka pa izgleda tako:


(http://img.bolha.com/images/image/7112/7411/_4790a16d6fe60.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 22 Februar 2008, 14:48:54
Kletka je še na voljo ;D
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 23 Februar 2008, 10:14:47
Prinašam zadnje novice in sicer močno sumim da je Angel breja. Ne morem sicer 100% potrdit, ampak je kar okrogla :). Jaz ful upam da je res ;D.
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 23 Februar 2008, 13:02:32
Oj!
Wiii, ful lepo  :)  :-* :-* :-* :-* :-* Za Angel in Murpiya!
Aja, glede kletke bi bilo pa namesto 80 centi lahko največ 75... potem pa v višino okoli 120...  :) A misliš, da je to bolj OK?
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 23 Februar 2008, 17:42:59
Ja bi bilo ok, sam ne vem kje boš dobila mero 75cm. :-\  A vam sfali 5cm, al kako?   Sej to ni velika razlika, dobila  bi lahko 60cm ampak to se pa že pozna in ima pol potleh malo prostora in poličke pridejo zelo ozke in ne moreš razporejat stvari po kletki oz pride natlačeno. Tudi če bi recimo sami delali kletko, dobiš plastično posodo od 80cm. Hm, kaj pa če bi jo imela na kaki nižji omari recimo?
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 23 Februar 2008, 20:31:50
Oj!
Ma ja, 5 centi manjka kakorkoli obrneš  >:( ... Oj nižja omara pa... je problem ker imamo samo kar visoko komodo :/ Kaj pa 60 z nadstropji?
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 24 Februar 2008, 12:03:09
Hm, je že premajhna majhna, če jo kupiš v trgovini, ker je nizka, pa tudi na dnu ti stoji samo hiška in še to na tesno. Jaz imam eno ki jo je imela Angel ko je bila majhna (http://www.freewebs.com/cincile/kletkeinoprema.htm  (http://www.freewebs.com/cincile/kletkeinoprema.htm) ), ampak ko je malo zrastla je ratala premajhna in ko sem jo zaprla je postala ful živčna.  :-\
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 25 Februar 2008, 19:02:58
Oj, TYASHY, ste naštudirali kaj novega?
Ta kletka ima mere 60x40x60. Prodajajo jih v Zootiku, mogoče pa še kje drugje. Vem da take obstajajo tudi večje ampak ne vem če so večje samo v višino ali tudi v dolžino, ima sicer še eno poličko notri ki je na sliki ni. Poglej po trgovinah. :)

(http://tara.moj-album.com/slike/395878/M_orWU3S5wqEKa29.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 25 Februar 2008, 19:49:40
Oj!
Ne, nič razen tega, da bi dedi iz lesa naredil podstavek in bi mi naredili svojo kletko ali, da bi take kletke, ki jih prodajajo v trgovinah, da bi jo povišali...
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 26 Februar 2008, 09:10:03
to bila dobra ideja. Dno ti svetujem da naredite plastično, da ga boš lahko umila, ker lulajo potleh in ti bo šlo v les in bo zasmrdelo s časom. Poglej v sparju, mercatorju, merkurju, če imajo te nizke plastične posode tudi manjše mere, zdaj ko se mal spomnem, bi mogle obstajat. :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 26 Februar 2008, 10:50:48
Oj, sem našla eno kletko ki bi bila po merah ok. Malo bi preuredila še poličke in mogoče kako poličko dodala in bi bila ok. Kaj praviš?

(http://www.ziprar.com/mkportal/immagini%20sito/marchioro%20kit%20tom%2062q.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 26 Februar 2008, 12:07:43
Oj!
Tale mi je pa fuuuul všeč  :o Pa še mere so prave, samo počakaj, da pridem domov, in pokažem domačim  :)
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 04 Marec 2008, 10:57:00
ojla, kaj ste se odločli? ;D
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 06 Marec 2008, 07:35:18
Oj!
Nič še :/ Mami bi še vedno raje mačko...  ::)
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Alya na 06 Marec 2008, 17:47:07
TYASHY ti bi mela raje činčija alu muco? ;D

Danes je v naši šoli bila ena gospa pa je mela s sabo činčilo. Ne vem kaj je tam delala ampak bila je takooooo cort. :-*  Kljub temu, da za kratek čas, je bila v zeloo mini kletki... :-\
Drugače pa so vse vaše činčile zeloo luškane. :) :-*
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Westy_ka na 06 Marec 2008, 17:57:11
TYASHY ti bi mela raje činčija alu muco? ;D

Danes je v naši šoli bila ena gospa pa je mela s sabo činčilo. Ne vem kaj je tam delala ampak bila je takooooo cort. :-*  Kljub temu, da za kratek čas, je bila v zeloo mini kletki... :-\
Drugače pa so vse vaše činčile zeloo luškane. :) :-*

Alya, tale gospa s činčilo je prinesla žival s sabo zaradi otroka, ker so predstavljali svoje domače živali in so lahko, če je bilo možno ljubljenčka prinesli tudi v šolo. Tale mini kletka je pa bila prenosna, saj bi bilo malo čudno nositi tisto veliko "činčila-kletko" v šolo, se ti ne zdi? :P

Sem jo pa božala in je bila zelo mehka ::)

Lp
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Alya na 06 Marec 2008, 18:02:53
Aha, hvala za obrazložitev. :D  Ja, res si ne znam predstavljati, kako bi prinesla tisto ogromno kletko v šolo. :D :-[

Drugače pa je bila res zelo mehka ja. :P
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 07 Marec 2008, 13:55:15
Oj!
Jaz sem trenutno neodločena... Po eni strani bi činčila mogla biti v majhni kletki kar ni dobro po drugi so mi pa činčile ful všeč... Mačka bi pa hodila po celem stanovanju ampak je potem problem, ker, če bi imeli nesrečo bi naleteli ravno na tako, ki praska :/ Vem, da tudi činčila grize ampak činča bi bila pod nadzorom... Tako, da je res neodločeno...
Lp,Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 07 Marec 2008, 14:31:07
Če iščete žival, da jo lahko božate in crkljate v naročju, je mačka bolj primerna. Iz izkušenj ti povem, ker imam oboje ;D
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 12 Marec 2008, 18:07:15
Še ena poza mojih zaspancev in en filmček ki sem padla dol od smeha ko sem ga posnela, ma glejte ga do konca :D

http://www.youtube.com/watch?v=iEYWXT67q5E (http://www.youtube.com/watch?v=iEYWXT67q5E)

(http://tara.moj-album.com/slike/395878/2x6ECAJPBeEGQq70.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 12 Marec 2008, 18:44:05
Ijjjuuuuuuj!
Kako sta luštna  :-* :-* :-* In kako se Angel igra  :D Kako sta kaj?
Lp, Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 12 Marec 2008, 19:32:52
Moja dva terorista sta super :D. Dobila pa bosta novo sostanovalko in to je kunčica. Vidiš jo lahko v temi o zajcih, kuncih ;D.
Pa vi? še vedno prevladuje muca? :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 17 Marec 2008, 11:08:26
Prodam kletko za činčilo 60x60x40 (dxvxš), notri je posoda za kopanje in zraven dam še napajalnik. Cena je 40eur. 040/896-538
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 17 Marec 2008, 14:56:15
Oj!
Ja, še vedno prevladuje mačka. Smo se potem na podlagi vsega odločili za mačko...
Aja, a se tvoja mačka razume s tvojima činčilama?
Lp, Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 18 Marec 2008, 09:08:56
V bistvu ne vem, ker je muc ostal pri mami ko sem se pred enim letom odselila :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 18 Marec 2008, 17:49:53
 :) jaz sem dala svojo muco poleg taia seveda preko kletke malo me je blo strah samo na koncu je muca kar zbežala tai je bil pa tako radoveden da je potem še nekaj časa kar gledal za njo :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 15 April 2008, 14:17:48
Podarimo činčilo in sicer samčka starega 6 mesecev, je ful srčkan in prijazen, kletko pa za simbolično ceno prodam 50€. Njena velikost je nekje 60x60x80. Če koga zanima naj mi piše na ZS pa dam tel. :)

(http://www.moj-album.com/slike/11571498/ZnyERctE9mzfFKPb.v.jpg)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 18 April 2008, 16:53:28
ej Tara in kje si dobila tega činčija??? :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 19 April 2008, 10:46:54
V bistvu, me je ena kolegica prosila, če ji ga pomagam oddat. :) Jaz bi ga takoj vzela če nebi imela že dva in zdaj imam še kunca, ker mi je fuuul luškan v obrazek ;D
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 19 April 2008, 10:53:22
Oj!
Luštkan je ja  :) Upam, da bbo dobil topel domek :-*
Kako pa kaj vaše činče?  :)
Lp, Tjaša
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 19 April 2008, 11:21:50
js bi ga takoj vzela da bi Tai meu družbo sam sem se že odločla da bom v bližnji prihodnosti si kupila belega dihurja
p.s. fuuuul je luškan :o :P ;D :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: kanchy na 27 Maj 2009, 22:12:58
Da malo odprašimo tole temo...

Jerry
(http://i131.photobucket.com/albums/p285/kanchy/Jerry/DSCN9284jpgmanjaa.jpg)

(http://i131.photobucket.com/albums/p285/kanchy/Jerry/DSCN9290jpgmanja.jpg)



Maja
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Aši na 28 Maj 2009, 18:29:07
ja Kanchy groza da ni več ta tema tako živa ;) Drgač pa Jerry rulzz  :) zelo je lep in podobn mojmu Taibiju - Taiu. :-*
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 16 Junij 2009, 08:45:07
Hoj,

pokukajte malo sem, kjer boste našli veliko zanimivega za vaše činčile  ;D http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,8370.0.html
Naslov: ČINČILE
Prispeval: zan na 19 Avgust 2009, 21:19:14
Jaz pa mogoce dobim cincilo
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Dina na 22 December 2009, 08:47:00
hej

Mogoče kdo ve za kakšno činčilo ki se oddaja oz. ugodno prodaja? :-[
Naslov: ČINČILE
Prispeval: whoopy na 22 December 2009, 13:00:49
Ali bi mogoče kdo podaril ali po zmerni ceni prodal kletko? Pripravljena sem dati do 50 €.  :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 09 Julij 2010, 17:47:23
Pri nas smo dobili naraščaj in sicer 3 mlade činčile stare 5 dni. V nov dom bodo šle predvidoma v začetku oktobra. Možno je tudi videt oba starša. Po dogovoru jih lahko pripeljem do Vrhnike.  Za rezervacije pišite na ZS ali [email protected]

Pa še par slikic  ;D

(http://s8.mojalbum.com/prodam-mlade-cincile-foto_395878_17396736_17980114.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/prodam-mlade-cincile-foto_395878_17396736_17980113.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/prodam-mlade-cincile-foto_395878_17396736_17980109.jpg)

(http://s8.mojalbum.com/prodam-mlade-cincile-foto_395878_17396736_17980108.jpg)


Lp, Eneja
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 09 Julij 2010, 22:01:40
Ooooo, luštkani so! <3  :-* :-* :-* Kakšne barve bo drugače ta na taprvi sliki, ko bo odrasel? =)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 11 Julij 2010, 15:23:49
Prav takšen kot je na sliki, isti kot mamica, bež barve z rubinastimi očkami (NE albino).   :)

Evo še sliko mamice, sam je bolj svetla kot na sliki.

(http://s8.mojalbum.com/lela-foto_395878_17386236_17853659.jpg)

še video

http://www.youtube.com/watch?v=JforNoKtFQs (http://www.youtube.com/watch?v=JforNoKtFQs)

http://www.youtube.com/watch?v=DNmH6PJ3bCM (http://www.youtube.com/watch?v=DNmH6PJ3bCM)

Lp, Eneja
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 14 Julij 2010, 08:57:17
Smo ugotovili spol, siva sta samčka, bež pa samička  :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: TYASHY na 25 Julij 2010, 22:25:10
Evo, pa mamo tut mi činčilco =) Očetova dolgoletna želja.. =) Ime ji je Pikica in stara je dve leti, upam, da sem si prav zapomnila... =)
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs188.snc4/37736_1441681955415_1034046817_31189036_5856473_n.jpg)

(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs168.snc4/37736_1441681995416_1034046817_31189037_4186762_n.jpg)

 :-* :-*
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 29 Julij 2010, 22:23:15
Hoj super bravo!! ;D Ful je luškan  :)
Sam en nasvet, kupi ji kletko za činčile, ta kletka za kunce je popolnoma neprimerna. :(.  Činčila mora imeti visoko prostorno kletko s policami po kateriah lahko skače. Če rabiš nasvet kje dobit kletko mi piši na ZS.


Lp, Eneja
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 29 Julij 2010, 22:25:23
Od našiš tamalih sta na voljo sam še 2 siva samčka.
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 26 Oktober 2011, 10:13:38
Nimamo več mladičkov :)
Naslov: ČINČILE
Prispeval: Tara na 26 Oktober 2011, 10:13:52
Pozdravček,

odprta je nova spletna trgovina za male živali in konje. Dostava na dom ali prevzem v skladišču v Izoli.
Trenutno najdete nekaj osnovne ponudbe, če pa vas kaj zanima kar ni na spletu, nas kontaktirajte in bomo povprašali pri dobaviteljih.
Možno je naročiti tudi hrano in opremo za pse in muce.
Ponujamo artikle primerne za živali in za vsak žep. Imamo tudi hrano vrhunske kvalitete OXBOW in BUNNY.

www.luxorfriesians.com (http://www.luxorfriesians.com)

Mail: [email protected]
Tel: 070 219 443

OTVORITVENA AKCIJA, BREZPLAČNA DOSTAVA NA DOM  DO 31.12.2011 !

Nekaj blagovnih znamk, ki jih ponujamo:

- Kerbl
- Pavo - kmalu
- Ferplast
- Fop
- Bunny
- Oxbow
- JR Farm
- Vitakraft
- Hill's
- Almo nature
- ...