PeSjanar.Si Forum

Aktualno => Pasje debate => Pes in okolica => Temo začel/a: sara66 na 21 November 2013, 21:45:56

Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: sara66 na 21 November 2013, 21:45:56
lep pozdrav..mene pa sam o nekaj zanima...moja kolegica ima stafforda starega 5 let samca...drugace je kuza zelo prijazen do ljudi do mačk,drugih psov...par dni nazaj pa se je zgodilo nekaj groznega...na obisk so prisli kolegi ki so imeli mladicka stafforda samicko in majgnega otroka...ko je otrok rinil z glavo proti mladicku se je starejsi stafford ustrasil in napadel otroka, očitno da bi zaščitil mladička..takoj so ga povlekli stran..vendar jo je vseno zelo poškodoval..sicer je otrok sedaj ze veliko bolje in pravijo da bo popolnoma okreval..ampak mene samo zanima kaj bo sedaj glede tožbe ? ali jo lahko tožijo če se je to zgodilo v njeni hiši vendar je bila otrokova mami tam in ali pade odgovornost nanjo ? koliko znasa kazen ? vem da zavarovalnica ne krije stroškov ker stafford spada v skupino nevarnih psov ali nekaj takega...seveda je otrok na prvem mestu...ampak vseno jo zelo skrbi zaradi tega...tega psa pa ze vozi na opazovanje vendar ga bo na koncu uspavala ker ji je zelo zal da se je to naredilo sploh majhnemu otroku...najlepsa hvala za odgovor
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Desobediencia na 22 November 2013, 02:41:45
ko je otrok rinil z glavo proti mladicku se je starejsi stafford ustrasil in napadel otroka, očitno da bi zaščitil mladička.
Brez zamere, ampak tole je neumnost. Dokler bojo ljudje tako pocloveceno gledali na pse, bo tudi prihajalo do taksnih incidentov. Nisi povedala dovolj, kaksen je ta samec sicer, kje je bil ko je otrok rinil v mladicka in kaj je pocel, je pes sicer zdrav, zakaj pravis da se je ustrasil, kaj je delal mladicek in predvsem, kaj so delali prisotni odrasli da je lahko do tega prislo. Me bo tezko kdo preprical da pes z nicemer ni nakazal da mu otrok ne pase, lahko da je bilo vse skupaj v smislu glej kako so srckani, ker so danes ljudje nekako obsedeni s tem da bi videvali srckane prizore otrok s psi. Tako da verjetno nihce ni niti opazil opozorilnih znakov.
Je slo prav za napad ali opozorilni savs? So psa potegnili stran medtem ko je drzal otroka al kaj? Amstaff ima mocan ugriz in ze savs lahko pusti resno poskodbo, sploh na majhnem obrazku. Vsekakor ni normalno da pes kar napade otroka ampak kot receno, nisi povedala dovolj.
Kar se tozbe tice pa ocitno niso prav veliki prijatelji, ce obstaja moznost le te. Na taksno vprasanje je tezko odgovorit, v prvi vrsti pa mora STARS paziti kaj pocne njegov otrok. Lastniki psa pa psa umakniti ce ni stabilnega karakterja medtem ko imajo obiske. Kaj pa vem, tezko je biti pameten ce nisi bil zraven, ne poznas psa in ne ves kaj se je dogajalo.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lunette na 22 November 2013, 08:34:03
... in predvsem, [b]kaj so delali prisotni odrasli da je lahko do tega prislo... Me bo tezko kdo preprical da pes z nicemer ni nakazal da mu otrok ne pase, lahko da je bilo vse skupaj v smislu glej kako so srckani, ker so danes ljudje nekako obsedeni s tem da bi videvali srckane prizore otrok s psi. Tako da verjetno nihce ni niti opazil opozorilnih znakov...
...ko je otrok rinil z glavo proti mladicku se je starejsi stafford ustrasil in napadel otroka, očitno da bi zaščitil mladička..
Mene pa tole moti bolj kot kar koli drugega. Kaj za hudiča odrasli mislijo, da je treba otroku pustit, da otrok rine v psa...sploh pa z glavo, ki je najbolj ranljiv del telesa. Žal mi je otroka in obeh psov. Odraslih pa niti najmanj.
In ja včasih psi med sabo posredujejo v zaščito. Večinsko z opozrilnimi šavsi, ki pa pri takšnem zbovju vs. otroška koža ni lih zabavno. Eventuelno tud ni bil šavs namenjem otroku ampak psici (ja je čist možno). Težko rečt. Ker odrasli očitno ne opazijo opozrilnih znakov, ko nekdo žnara v napačnega psa, v napačnih pozah. Kolk opozrilnih znakov je pa kateri pes dal...hja takšni načeloma poznajo samo ono srčkano pesmico ''z repokm miga tačko da''. To, da bi razumeli, da so buli vzrejani ravno v tej smeri, da skoz držijo ''plastičen fris'' in so signali precej ''zabrisani'' za lastnika, ki sploh ne ve kaj ima doma.
Temu primerno pravim tudi, da mi je žal tamale psice. Če sm prav razumela je od družine otroka. Fajn. Otrok se bo zdj najbrž bal psov (še posebej takih podobnih), straši pa bodo tudi videli bavbave na vseh vogalih. Kako se bo ta psička mela...ne upam ugibat. Mam pa krepek feling, da je tud bila nabavljena bolj po idealizmih kot realnem poznavanju pasem in psov na sploh. Drugač neb otrok rinal z glavo v psa.

Sara66...kolegica bo pač morala sledit navodilom / odločbam...posledično kaznim. To, da bo otrok kolikor toliko poceljen in da ne bo kakšnih silnih fobij bo največja sreča od vsega nastalega.
Odločitev o evtanaziji psa je očitno že padla. Ne bom nič rekla o nasprotnem, ker so to odločitve posameznika, ki je sitaucijo zakuhal. Sam fajn bi pa blo, če bi tudi v nadalje razmislili o smiselnosti posedovanja živih bitij, ki jih več kot očitno ne razume. Ne mi padat, da lepe učke, pa youtub posnetke o babysiterjih itd. Imejte živali odgovorno! Konec koncev so ravno zarad neumnih idealizmov one tiste, ki potegnejo kratko.

Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: simi na 22 November 2013, 08:42:36
Če je bila hujša poškodba je evtanazija obvezna, zato okoli tega ne razvijat debate, ker je brezpredmetna. 1o dnevni pregled zaradi stekline morajo opravit pred usmrtvijo, ker v nasprotnem bi se postopek še bolj zakompliciral in podražil.
Glede tožbe - odvisno od prijateljev, le bodo oni tožili. Kar tako, brez tožnika je ne bo nihče zahteval. Lahko samo da bi policija bila pametna in bi napisala kakšno kazen, kar pa načeloma tut ne bo, ker se je dogodek zgodil doma.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lunette na 22 November 2013, 09:08:27
Oh ne debate razvijat o evtanaziji tega konkretnega psa pač ne moremo. Ker odločitev o tem je padla že pred nastalim ugrizom. Ker so se vsi prisotni odločili tvegat. ''Dejmo videt, kaj se zgodi.''
Mislim, da bi vsak lasntik psa moral vedet, kaj sledi v ''črnih scenarijih'', pa se potem ne načrtno izpostavljat. Izgovori ''niti v sanjah si nismo mogli predstavlat, da bi naš lubček to naredu'' so čist preotročji za posedovanje živih bitij.
Se seveda dogajajo nesreče...samo ruska ruleta NI nesreča.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: BlackDevil na 22 November 2013, 10:22:25
Če je bila hujša poškodba je evtanazija obvezna

Tole velja ne glede na to kaj se je v resnici zgodilo? ( Tudi če bi nekdo na naprimer napadel lastnika in bi pes branil?)
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: amonra na 22 November 2013, 10:25:27
Moram rect samo to, da pes ni bil nic kriv in da je nekdo tako neumen da pusti otroka med dva psa pa je vrhunec vsega. In zdaj bodo uspavali psa nic krivega nemsto neumne mame in neumne lastnice. Pa kaj jim sploh pade na pamet. Bulcki so strasno alergicni na gledanje v oci in to pomeni za njih izivanje. In ni nujno da bo pred napadom opozoril vsaj ne z rencanjem Prej z napetostjo telesa ali bolscanjem. Samo to verjetno ni nihce gledal. Ce so prijatelji in ce je otroka samo popraskal in bo brez posledic se lahko menda pogovorijo. In mama otroka je cisto sama kriva, ker ona bi morala bit tista, ki bi v prvi vrsti otroka ne pustila med pse. Pa imam sama otroka in podobno izkusnjo. Ampak tud trenutek nisem razmisljala o krivdi psa in da ga je potrebno uspavat ali prijavit da je agresiven.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: BlackDevil na 22 November 2013, 11:09:02
Otrok si je ubogi zato ker ima takšne neumne in neodgovorne starše. In samo njim se bo lahko ko bo odrastel zahvalil za brazgotine.

Ne vlači ven pasem, ker bi se tole lahko zgodilo s katerokoli  izmed njih. Tudi tvojim tako ljubim labradorcem, otroka na spodnji sliki je napadla prav labradorka. Jaz res ne vem kako si upaš prinesti tako pošast v svoj dom pa še otroke imaš.

(http://shrani.si/f/1Q/2D/Tp10PDs/lab.jpg)

Pa tole ni edini primer. Bi jih lahko prilepila še ogromno, ampak so rane precej hude ta forum pa navsezadnje berejo tudi otroci.

Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: HUDMA na 22 November 2013, 11:19:03
Moj "ljubi labradorec" je vzgojena psička, ki v svojem pasjem življenju ni bila nikoli izpostavljena izživljanju, zato je precej predvidljiva. Kadar imamo na obisku majhne otroke, pa Črnuha počaka v zunanjem boksu.
Čist simpl ...
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lunette na 22 November 2013, 11:44:55
Zato pa ne sekaj ven s pasmami  ::) Gre se za odgovorno posedovanje živega bitja. In za odgovorno starševstvo. Kot pravim ''ruska ruleta''.

Jaz imam pa pse vedno v hiši (nimam zunanjih boksev in jih tud ne mislim met) tudi v času obiskov. Ampak je jasno in obiskom in meni, da se otroci in psi ne družijo na obojim neprimeren način. Temu primerno psom ne dovolim stikanja v jajčke in potem kratkohlačnikom stikanja v pse. Če so oboji za, se počohcamo pod nadzorom. Obiskom namreč tudi nihče ne daje pravice stikanja v člane obiskane družine (in obratno).
Če vem, da zaradi gužve nadzor ne more bit popoln so psi tik ZADI mene ali pa se samoiniciativno poberejo v svoje brloge, kamor pa prav nobeden nima dostopa. Mam pač ''obiskom prijazne pse''. Pod kar se šteje osnova bontona kljub temu, da bi prelubčkali vsakega, ki stopi čez vrata. Pasma gor al dol (mam v skupnem seštevku več labija doma kot ti Hudma  ;)) In nimam izgovorov ''je še preveč prijazen pa bomo ga rajši stran zaprli''.
Nikakor pa ne sodelujem pri fiksnih idejah kako je treba kužkom izlivat vso ljubezen tega sveta z metanjem na psa, objemanjem, tiščanjem kogarkoli v psa...

Ok OT  ::)
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: amonra na 22 November 2013, 12:03:10
Se vedno trdim da so bulcki veliko zahtevnejsa pasma kot ostale in zato kot taksni niso primerni za vsakega. Komentira naj tisti ki ga ima in ki je kdaj posedoval se kaksno drugo pasmo. In ne nimajo zankov opozoril vsaj ne tako vidnih kot to drugi psi naceloma. In najvecji problem pri veliko ljudeh je poclovecenja psa in domisljanje si da ga obvladujejo in vedo kaj bo v neki situaciji naredil . Nikoli ne ves kaj bo ga zmotilo zato preventiva je vedno na prvem mestu. Tudi mi imamo psa in otroka in nas pes obozuje ljudi in je navajen otrok ampak kadar so obiski mora bit na svojem prostoru in otroci na svojem. In mama tega otroka lahko prijavi samo svojo neumnost in psu poiscejo bolj odgovorne lastnike. Obema psoma, ker ne verjamem da bodo ob vsem kar so doziveli lahko ziveli s psom v hisi. Otroci pozabijo na to kar se jim je zgodilo, ce so dovolj majhni in naceloma nimajo travm ali strahu pred psi, so pa starsi tisti ki mu jih bodo vcepili zaradi dogodka in predvsem zato, ker ne bodo v tem priznali in uvideli svoje in samo svoje krivde za nastalo situacijo.
Pa se to bi dodala da nas pes in otrok zivita skupaj vendar to ne pomeni, da lahko nas pes lezi v postelji otroka ali kakorkoli posega v njegov prostor prav tako kot ne otrok v njegov in tudi njuno crkljanje je vedno pod nadzorom. Ker nas pes ne PES- zival in nas otrok je nas otrok !
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lunette na 22 November 2013, 12:15:19
amonra podpis pod tole!
Dejansko se ne gre za to a je pasma ''hišni ljubljenček al ne'' ampak preprosto zato, da vsak pes JE pes. Pasma je samo specifika, ki bi ti pravzaprav morala oljašat njihovo razumevanje. Pri bull/staff pasmah je ravno branje signalov precej težje, kar pa ne pomeni, da so stroji za ubijanje in niso primerni hišni ljubljenci. ::) Primeren al pa neprimeren je lahko izključno in samo lastnik.
Velja tud za lastnike razno raznih blabladorcev, ki silno radi postanejo prave ekciklopedije o ustreznosti vedenja na podlagi enega neprblematičnega psa, ki ga po možnosti zapirajo stran. Potem se pa gre poropaganda in antipropaganda pasem, namesto vzgajanje v primerne lastnike.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 22 November 2013, 12:34:33
Hudma, ravno te dni je labrador raztrgal hrta, da je pes komajda preživel, sicer je imel kompanjona nekega mešanca, slične velikosti, ampak je ravno tako grizel in trgal. Tako da, ne bučk o pasmah sejat. V prvi vrsti je PES, kot pes. In posredi je bila zgolj človeška neumnost in brezbrižnost.
Pitbulli so bili vzrejeni in predvsem šolani, da napadajo druge pse, živali. Ne ljudi. Ljudi po pravem obožujejo in jim marsikaj dopustijo.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lanabela na 22 November 2013, 13:31:38
No kolikor je meni znano, v zakonu piše, da se za psa, ki huje poškoduje človeka lahko odredi usmrtitev, na da se jo mora. Poleg tega ne vemo uradne ocene poškodbe otroka. Tako da bi se o tem tudi lahko kaj reklo, če bi imelo smisel.
Tako starši otroka kot lastnik psa, bi morala vedeti, da je približevanje psu z glavo nevarno in da veliko psov, ki niso navajeni na tovrstno ravnanje v takem primeru ugrizne v obraz. Pasma pri tem niti ni pomembna, razen v toliko, da so tovrstni ugrizi pogostejši pri izrazito agresivnih pasmah, kakršne so jazbečarji, terierčki in še par tamalih. In veliko redkejši pri po naravi potrpežljivih pasmah, kakršni so recimo terierji tipa bull. So pa pri teh seveda posledice hujše (čeprav zna tudi jazbečarček narediti trajne brazgotine). Opozorila oziroma stresne signale je moč opaziti tudi pri "pokerface" psih, samo vedeti je treba, na kaj je treba biti pozoren. In odreagirati dovolj hitro. Zakaj ljudje ne znajo prepoznati drugih signaliv kot eventuelno kazanje zob in renčanje je seveda druga zgodba.
Ali bodo lastniki plačali ali ne, je odvisno od tega, ali bodo starši tožili ali ne. Vsota je odvisna od požrešnosti in od sposobnosto odvetnikov na obeh straneh. Ali bo imel otrok tudi psihične posledice je pa odvisno od ravnanja staršev, otroci sami zaradi takih dogodkov večinoma ne delajo neke hude drame.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: HUDMA na 22 November 2013, 14:17:33
Velja tud za lastnike razno raznih blabladorcev, ki silno radi postanejo prave ekciklopedije o ustreznosti vedenja na podlagi enega neprblematičnega psa, ki ga po možnosti zapirajo stran.
Lej, če je tole po pomoti letelo name, te vabim, da se oglasiš pri nas doma in sama presodiš, ali se naš blabladorec vede primerno. Jaz psici zaupam 100 %, stran jo dam zato, da se gostje, ki je ne pozanjo, ne počutijo nelagodno. Iz istega razloga jo dam na sprehodu na povodec, če srečujeva ljudi ali živali, čeprav se Črnuha ne premakne od mene, če ji tega ne dovolim. Ja?
Pri vseh psih z nepravilno vzgojo, brez vzgoje ali s slabimi izkušnjami je najbrž večja nevarnost napada, ugriza ... Ampak to še ne spremeni dejstva, da na silo skušate iz pasem, ki so bile vzrejene za ubijanje, narediti hišne ljubljenčke. Včasih pač neuspešno.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 22 November 2013, 14:42:50
Česa ne razumeš. Bulli NIKOLI niso bili vzrejeni za ubijanje, trganje, niti grizenje ljudi! NIKOLI! Do ljudi so praviloma IZREDNO NAKLONJENI, POTRPEŽLJIVI. Precej bolj od "labradorcev".

Pa ne mi bučk prodajat-da se psa umika zaradi nelagodja obiskovalcev-japajade in svizec zavije čokolado. Pri nas se psa ne umika. Če se kdo psov boji, jih ne mara- se da psa na prostor na njen jogi oz na tepih etc. Večina ljudi, ki se boji psov, je nprimerno boljšega počutja, če je pes na "poleg" brez štrika oz. na ohlapnem povodcu-potem tudi komentirajo-ooo kako pa vaš uboga.

Psa tudi ni treba za mimohod privezovati-če je pes kulturen in gre mimo ljudi, psov in brez povodca pozna besedo "blizu" ali pa se že po naravi drži človeka.

Privezuje se pse, ki niso zanesljivi, ki se še učijo, kadar nas prosijo, kadar se presodi, da je to potrebno zaradi zakona. In pa paranoiki-tisti tudi na veliko privezujejo pse, navadno tudi ostalim vreščijo...pa smo izzven teme.  ::)

In še vedno si zaobšel stavek- labradorec trgal hrta. pri nas na vasi 2 labradorki ( brez rodovnika itak, saj ga tudi tvoja nima) sta raztrgali samojedko, da je za posledicami umrla, taiste dve imata na vesti n napadov na živali, pse, ljudi. Vsem trem psom je skupno "thrill to kill". Vsi trije labradorci oz. "labradorci".  nobenga bulla vmes.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Kimi na 22 November 2013, 14:54:36
Mojega prejšnjega psa je raztrgal rotvailer. pa ni bil ravno nevzgojen, ampak je tekel za mačkom, pritekel na moje dvorišče, kjer pa je seveda moj pes mačka branil..razparal ga je od prve do zadnje tace, pa še med rebri je bila luknja od zoba.vse to na njegovem teritoriju, na moji zemlji. takrat je trajalo dva meseca, da smo ga sestavili skupaj...hvala bogu z ugrizom človeka pa še nimam zkušenj, vam pa povem, da je grozno ko vidiš, da psa od 13 kg meče po zraku kot žogo . samo zgodilo se je, priznam pa, da sem sedaj mogoče malo bolj v strahu, če vidim, da je pes odvezan. sploh tak, ki ga ne poznam, čeprav se to na vasi malokrat zgodi..se pa.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: amonra na 22 November 2013, 15:02:16
 Jaz psici zaupam 100 %, stran jo dam zato, da se gostje, ki je ne pozanjo, ne počutijo nelagodno. Iz istega razloga jo dam na sprehodu na povodec, če srečujeva ljudi ali živali, čeprav se Črnuha ne premakne od mene, če ji tega ne dovolim. Ja?

In zaradi taksnih izjav se je to zgodilo kar se je. Ljudje enostavno nocejo razumet da pes je zival in ne mores rect da mu zaupas 100% . Nikoli ne ves kako bo pes na nek drazljaj reagiral. Lahko samo predvidevas ampak to ni vedet. In ker so ti ljudje to verjeli da psu lahko 100% zaupajo se je zgodilo kar se je. Ne mores nikoli vedet v situacijah, ki niso psu vsakodnevna rutina in to zame ni odgovoren lastnik. Sploh ni pomembna pasma ne pes ampak lastniki. In pri nas imas teksnih vsevedcev veliko in zato se dogajajo nesrece.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Desobediencia na 22 November 2013, 15:06:08
Amonra, tole z gledanjem v oci je pa tudi ena bucka. Po eni strani enacite dolocene pasme z drugimi, po drugi pa s takimi buckami delate bav bav iz njih.
Kar se otrok tice je pa tako, niso vsi zorpni in nadlezni, lahko je mali samo puzal po tleh proti psu. Kot pravim, ljudem je dostikrat srckano gledati otroke in pse in ce pes ravno na ves glas ne renci na otroka, ne opazijo da mu morda kaj ne pase. Se vedno pa me ne preprica tole z branjenjem drugega psa, sploh ker nista iz istih gospodinjstev. Laaaahko bi potegnila skupaj, ce bi napadel eden in bi se mu pridruzil drugi. Tole z branjenjem je pa poclovecenje, kot ce bi otrok brskal po posodi z hrano enega psa, pa bi uletel drugi ki je sam pretirano zascitniski do hrane in ga napadel. In potem bi tule nekdo napisal, da je pes cuval hrano za unega drugega psa, ker se je bal da mu jo bo otrok pojedel. Tko, prijateljsko. Ker smatra da njegov pasji kolega ne sme izgubit na kilazi.

pesjanarke rade vlečete pse v posteljo, da vam namesto moškega ovohavajo hlačke.
A taksno pisanje je dejansko dovoljeno na forumu?

Sicer pa jaz ko imamo obiske vecinoma pse tudi raje zapiram, ker se obiski pocutijo nelagodno. Eni imajo skrajno zoprnega (skoraj 3 letnega) otroka tako da je verzija zanj da sta sli ko so bli nazadnje tukaj tudi macki "na pocitnice" in sta bili zaprti v boksu v drugi sobi, ker je drugace nemogoc. Ampak ce bi bil kateri od psov spuscen medtem ko (hiperaktivni) mulc razsuva stanovanje (tako nekako to zgleda ko je pri nas ja) bi ga pac morali ves cas gledati. V konkretnem primeru to ze tako izgleda tako da jaz letam za njim in ga opominjam da to ne, to ne in ko so starsi tako na komot narejeni, itak da ne pazijo ampak se nekako navadijo da nekdo drug leta za njihovim otrokom, pa ceprav v lastni hisi. V bistvu je dovolj ze da se zacvekas in nisi 100% prisoten pri stvari.
Moji psi imajo res visooooko mero tolerance in se kadar jim gre kaj na zivce eventuelno umaknejo, ampak pri tem otroku bi morali tudi vrata sob zaklepati, tako da moznosti umika prakticno ni.
(Ja, tocno tako kot se slisi vse skupaj tudi izgleda ;D ). Pa vseeno mislim da nebi napadli, medtem ko bi ga jaz najraje stresla iz hlac. Istega otroka je v obraz ugriznil njihov lastni mladic (slika je bila malo podobna sliki od Blackdevil, le malo lepsa) ki je sel po hitrem postopku od doma.

V obeh primerih so krivi starsi. Pa ce je otrok naredil kaj kar je sprovociralo napad ali pa ne.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Kimi na 22 November 2013, 15:07:32
Tudi človeku ne moreš zaupati 100 %, psu pa še manj, pa ni važno kake velikosti je. Kolegicina čivava je več na hlačah kot na tleh  :P..mal heca, ampak celo življenje se učimo, je pa škoda, da zaradi tega potem trpijo otroci, kot recimo v tem primeru. me zanima, kaj bo še dodala lastnica tega posta .
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Kimi na 22 November 2013, 15:11:27
Desobediencia, vem kako se počutiš,ampak pri nas je to dete že malo zraslo  ;D
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Desobediencia na 22 November 2013, 15:24:18
Česa ne razumeš. Bulli NIKOLI niso bili vzrejeni za ubijanje, trganje, niti grizenje ljudi! NIKOLI! Do ljudi so praviloma IZREDNO NAKLONJENI, POTRPEŽLJIVI. Precej bolj od "labradorcev".
No, tapravi, tipicni Labradorci so do ljudi krasota. Mesanci z njimi pa dostikrat ne.

Kar se zapiranja tice je vcasih res zoprno, ko je nekomu nelagodno zaradi prisotnosti psov. Moji pac zleht izgledajo, al kaj vem. Ja, lahko se gres na zacetku citate "to je moj dom in v njem zivijo psi, komur to ne pase naj pa ne hodi k nam" ampak v realnem zivljenju stvar ne funkcionira cisto tako, kajne.
Nekoc sem bila manj tolerantna do stvari tega tipa, potem pa se mi zdi da se scasoma vdas v usodo.
Na sprehodih je pa tako, ko gremo do parka ob reki imajo vsi zivi ljudje spuscene pse, potem pa se zna najti kak ribic ki smatra da je lastnik parka in da so tocno tvoji psi moteci, ker so pac veliki. Ali pa ko grem vsako jutro z dvema psoma par krogov na stadion, ena od njiju obcasno ne dohaja ritma in jo odpnem, pa ima svoj tempo in vedno za menoj, ali pa precka pocez, ce se prevec odaljiva ;) In se ena gospa cist ustrasi in dere za mano, da jo bo ta pes napadel. Ji povem da je nebi spustila, ce bi bila napadalna (istocasno naokrog krozi par spuscenih psov) Da je vec kot ocitno, da se za okolico sploh ne zmeni. Ja pa ne pa ne..oooook, gre nazaj na povodec. NE DA SE MI. Bohnedaj da bi se koga infarkt zaradi nas. Ampak ok, to je ze druga tema.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: amonra na 22 November 2013, 15:30:55
Kar se tice gledanja v oci moras razumet, da se smatra na nacin kot to pocnejo otroci. Daj se na vse stiri in bulji v tvojega psa in se mu pocasi blizaj in bos videla da se tvoj pes ne bo pocutil ugodno, ker ne bo vedel kaj hoces. Potem pa naj nek tujec naredi to tvojemu psu in ima cel cas ocesni kontakt. No tocno to dozivlja pes ko se proti njemu plazi otrok.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Saga na 22 November 2013, 15:32:03
V konkretnem primeru to ze tako izgleda tako da jaz letam za njim in ga opominjam da to ne, to ne in ko so starsi tako na komot narejeni, itak da ne pazijo ampak se nekako navadijo da nekdo drug leta za njihovim otrokom, pa ceprav v lastni hisi.
Kristus, ti si pa tolerantna! ;D

Jaz svojo zaprem, če se otrok res boji psa. V primeru nelagodja pa psica leži ob meni in ji ni dovoljeno šnoflat v druge. In ko vidijo da uboga se jo čez čas upajo pobožati - tudi otroci. Tako se hitreje sprostijo in naredijo korak naprej kot pa če bi j zapirala.
Odrasli dobijo napotke naj jo ignorirajo, otroci pa bolj natančna navodila. Otrokom poudarim, da se niti malo ne hecam in bom zelo, zelo huda če se pravil ne bodo držali. Ko to dovolj resno in z bolj strogim glasom poveš - zaleže.

P.S.: Moja psica obožuje otroke pa vseeno pazim!
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: HUDMA na 22 November 2013, 15:37:49
Psa tudi ni treba za mimohod privezovati-če je pes kulturen in gre mimo ljudi, psov in brez povodca pozna besedo "blizu" ali pa se že po naravi drži človeka.
Privezuje se pse, ki niso zanesljivi, ki se še učijo, kadar nas prosijo, kadar se presodi, da je to potrebno zaradi zakona. In pa paranoiki-tisti tudi na veliko privezujejo pse, navadno tudi ostalim vreščijo...pa smo izzven teme.  ::)
Menda zakon pravi, da psi MORAJO biti na javnih krajih privezani.  :)
Seveda imaš pravico meniti, da psa "skrivam" v boks, tudi jaz pa imam pravico meniti, da določene pasme niso primerne za hišne ljubljenčke.
Mnenja smo si izmenjali, to je seveda namen vsakega foruma, zdaj pa veselo naprej!
Imejte se lepo!;)
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Desobediencia na 22 November 2013, 16:45:32
Otrokom poudarim, da se niti malo ne hecam in bom zelo, zelo huda če se pravil ne bodo držali. Ko to dovolj resno in z bolj strogim glasom poveš - zaleže.
Ne zaleze :( Ena moznost je da se spravi mamo brcat (vame je enkrat zabrisal plasticen kamion), tolce z glavo v zid, grize svojo roko, se z zobmi kot pes obesi za moj prt na mizi in visi na njemu kot APBT..ko ga oce pocuka za uho je 2 sekundi histericen jok in ze ga "pridi sine ampak zdaj bodi pa priden" dvigajo v narocje. Ni mi treba poudarjat, da mali po hitrem postopku spet dela zgago. Pac, enako kot so pasji lastniki krivi za slabo vzgojo psov,so tudi nekateri starsi svojih otrok. Vcasih mama obupano mene prosi naj ga okregam kr ima do mene le nekaj vec respekta, pa vendar ne morem ukrepati tako kot bi zelela ker otrok ni moj in je potem hitro uzaljenost s strani starsev :P otrok ki ob 3 zjutraj se ne spi ampak nori sem in tja po hisi, posledicno ne spi niti mama.
Zato mi je takrat kar slabo ratalo, ko sem izvedela da so si omislili psa. No, itak ni dolgo trajalo.

Ob takih obiskih je tudi za pse manjsi stres ce so zaprti.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Kimi na 22 November 2013, 17:18:39
men ga prpelte  :P, bo kmal spal in dal mir  :D :D :D
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Desobediencia na 22 November 2013, 18:02:55
..sej ce bi ga meni sami dal v rehabilitacijo.. 8)
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 22 November 2013, 18:25:21
Menda zakon pravi, da psi MORAJO biti na javnih krajih privezani.  :)
Seveda imaš pravico meniti, da psa "skrivam" v boks, tudi jaz pa imam pravico meniti, da določene pasme niso primerne za hišne ljubljenčke.
Mnenja smo si izmenjali, to je seveda namen vsakega foruma, zdaj pa veselo naprej!
Imejte se lepo!;)

Menda ti zakona ne znaš prebrati in ga razumeti? Psi morajo biti na povodcih kjer je pričakovati večje število ljudi in tam kje je že večje število ljudi.

In na njivah, travnikih, potkah ki so se sicer shodile-je v ZK še vedno vpisan lastnik in je privat.

Hudma-niso vsi ljudje za pse imet....so pa vsi psi za sobivanje s lastnikom v hiši/stanovanju, če je lastnik dihtih.  ::)

Aja o nevzgojenih otročajih-jaz sem sobo zaklepala in kluč s sabo nosla, ker je starše od frocovja bore malo brigalo kaj ponečjo, kaj razsuvajo in da ne pospravijo.  :-X    nimam živcev za take, res ne.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lanabela na 22 November 2013, 20:40:22
Tako ali tako pa ne v enem ne v drugem primeru ni šlo za psa, ki bi ga na javnem mestu lastnik vodil prez povodca. V prvem primeru se je nesreča zgodila doma (kjer se zgodi  večina vseh nesreč s psi), v drugem primeru pa je šlo za psa, ki sta se potepala brez lastnikov (in taki primeri - sem štejem tudi pse, ki vletavajo iz dvorišč - so krivi za skoraj vse ostale ). Omembe vrednih nesreč, ki bi jih povzročili psi ki jih lastniki sprehajajo brez povodcev je zelo malo. Več je tistih, ki jih zagrešijo psi, ki sicer so na povodcih, a se lastnikom iztrgajo iz rok ali pa so na fleksih, ki jih lastniki ne znajo prav uporabljati.

Zdej...nekateri psi so res manj primerni za bivanje v stanovanjih in rabijo večje površine za čuvat, da so zadovoljne, a ne gre za pasme, ki jih ima v mislih Hudma. Prav tako nekatere pasme res niso primerne za hišne ljubljenčke v pravem pomenu besede, ker morajo imeti resno delo, če naj bi bilo zadovoljni (a spet ne gre za pasme, na katere namiguje Hudma). Dejansko obstajajo pasme, ki so jih sem ter tja skozi zgodovino zlorabljali za ubijanje ljudi, a se, zanimivo, te pasme redko kdaj znajdejo na seznamu nevarnih. In seveda gre za druge pasme, kot jih ima v mislih Hudma.

Dobro bi tuidi bilo, če bi se Hudma zavedal, da ima veliko srečo, da je njegova labradorka iz solidne rodovniške vzreje (ki jo je rejec s tem, da ni poskrbel za rodovnike mladičev izničil in izničil trud, ki so ga v vzrejo vložili vzreditelji pred njim). Ker je prva stvar, ki jo labradorci v slabih rejah izgubijo njihov karakter. In so kao labradorci resnično lahko zelo zoprni psi.

Kar se pa tiče lizanja hlačk in podobnih neslanost pa ponavadi velja: Kdor ga vduha ta ga skuha.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: HUDMA na 22 November 2013, 20:46:03
@čara
Zapletaš se. Razen, če so vsi travniki po katerih hodiš z (odvezanim) psom tvoji!  ;) V nasprotnem primeru te lahko napade kakšen traktorist in bo spet ogenj v pesjaku! :-)

Hm, Lanabela, seveda! Mmmmm ...  ;)
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Saga na 22 November 2013, 21:07:48
Deso vsa čast da imaš živce! Men bi že zdavi utrgalo... ali pa bi se zraven psov zaklenila  ;D

Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: mat xxl na 22 November 2013, 23:36:38
Dejstvo, tudi na podlagi tega primera je naslednje, krivi so odrasli in več, kot očitno bi bilo potrebno, da vsak, ki želi nevarnejšo pasmo imeti, bi moral, kot vodnik prej narediti ustrezen tečaj in tudi psihofizične teste, da se vidi da je sposoben voditi takega psa in biti alfa, ne pa da si razno razni na pol invalidi, faliranci in razno razni propadleži kupijo strašnega psa, da imajo vsaj tako občutek pomembnosti .

Je pa žalostno vse skupaj ......
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Desobediencia na 23 November 2013, 00:32:26
Mja, samo potem bi morali kar za vse lastnike psov to uvesti. Ker po forumih se bere kupe ljudi s taksnimi in drugacnimi psi, ki jim niso kos ze v odrascanju.
Za selekcijo bi morali biti zadolzeni ze ljudje ki pse prodajajo-pac ne prodas prvemu ki pride mimo (ali das v posvojitev). Ker pri tem se vse zacne.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lanabela na 23 November 2013, 04:34:32
Ma dej mat ne srei z alfami in ostalo zastarelo in preživelo šaro. Usposabljanje lastnikov je samo ena stran, usposobljeni morajo biti tudi starši, ki nimajo psov. Zadevo je moč na dolgio rok zelo elegantno rešiti z vzgojo otrok že v vrtcih in kasneje v šolah. Da vedo, kaj lahko in česa ne smejo delat s psom, pa bodo tovrstne nesreče postale res velika redkost. Nekaj se na tem področju dela (vsa čast prostovoljcem, ki vodijo programe) vendar veliko premalo.

IN ja seveda, velja za vse, tudi za lastnike malih popodljivcev, ki lahko zelo učinkovito razmesarijo otroku obraz.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lunette na 23 November 2013, 08:31:19
Mat... a ti svojim pudljom si alfa? Maš tečaj zanje opravljen? Hm. Ker do sedaj kolikor sem srečala pudljev in kolikor sm jih že imela v rokah so do sedaj pokazali in dokazali, da so več kot samo psi. So čist tapravi Psi. S karaktrejem. In kolikor jih poznam in kolikor sem jih imela čast posedovat...so psi, ki potrebujejo precej precej več dela, da so zares srečni in vzgojeni kot se propagira.

Da ne bo pomote. Imam kopijo doma, a zelo dobro kopijo, če primerjam z tapravimi. Vsaj kar se karakterja tiče. In so vsekakor pasma, ki bo z mano še naprej. Kar pa ne pomeni, da nimam ob njih tudi drugih pasem ali miksov. Pa če jih postavim ob bok so še vedno vsi PSI. Brez izjeme. Pa hecno...čist noben ne rabi alfe. Smo namreč doma v letu 2013 in ne potrebujemo inkvizicijskih prijemov za lov na čarovnice.
Žalostno je samo to, da en bull bolj grdo v enem šusu razmesari, pa je bolj odmeven. Ker št. koliko ugrzov in uščipov povzročijo ravno mali pikeci je grozno. Srečo majo samo v toliko, da so že vnaprej ravno prav ''histerični'', da se ugrizov ne povzroči še več. Pa da jih potem malo manj resno jemljejo in jih ne vpisujejo v registre. ker večina pogriženih je ožjih domačih.

Se pa strinjam, da so usposabljanja tista bitna. Res na obeh straneh. Za vse. One ni-varne in one male pikece - brez izjem. Pa za vse ostale udeležene obvezno. Nč ne nuca, da je javnost prepričana, da nevarni rabijo vzgojo, nenevarni pa ne. Temu primerno rinejo potem v napačne in seveda z napačnim pristopom.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: As na 02 December 2014, 13:05:59
Pozdravljeni!

Na vas se obračam s prošnjo za kašen nasvet, ki mi bo v pomoč. Naj pojasnim situacijo..

Pred tednom dni sem bila na sprehodu s svojim psom na običajni lokaciji kamor večkrat zaideva. Tam sva srečala starejšo gospo z nekim malim ''ščenetom'', ki kakor je sama povedala, ne mara velikih psov. Srečale sva se že večkrat in kakor ponavadi se je mali zaganjal, lajal in norel proti nama. Gospa ga težko obvlada, zato ga je prijela kar v naročje. Ko sva se sprehodila mimo, se je mali zagnal v naju in moj je nepričakovano odreagiral in skočil nazaj. Psa sem imela na povodcu, zato sem ga potegnila nazaj, mu odločno ukazala NE in ga umirila. Gospe sem se opravičila za reakcijo svojega psa, ona mi je zatrdila, da je vse vredu in nadaljevali sva vsaka svojo pot. Nakar popoldan dobim obisk policajev, češ da naj bi jo moj pes ugriznil v roko. Svojega psa sem ob situaciji obvladala in lahko zatrdim 110% da ugriznil NI! Policaj mi zatrjuje, da je videl modrico, a mi slike noče pokazati. Napiše zapisnik (ki ga jaz neumna podpišem) in dobim kazen, da nisem zagotovila varnostne razdalje. Ok, vse lepo in prav. Sprejmem kazen, ker je res, da bi se lahko obrnila in izognila srečanju pa ne bi bilo težav, čeprav tega nisem niti najmanj pričakovala.
Danes pa dobim klic iz veterinarske klinike, da moram psa pripeljati na opazovanje, ker sedaj spada med nevarne pse. Zavrnem obisk in pojasnim, da moj pes ni nikogar nikoli ugriznil. Kasneje me pokliče še enkrat, da je obiskal gospo in da ima gospa potrdilo zdravnika o pasjem ugrizu.

110% sem prepričana, da moj pes ni ugriznil, vendar nimam pri tem nikakršne podpore. Gospa naj bi bla ugriznjena, ima modrico in potrdilo zdravnika. Ko omenim policistu, da lahko, da jo je ugriznil njen pes, saj ga je mela v naročju se mi le ta začne smejati in pripomne A TA MALI CUCEK?

Ker imam velikega psa je krivda avtomatsko njegova, kar me jezi. Moj pes ni nikogar nikoli ugriznil, je prijazen in šolan. Sedaj pa me zanima, če ima kdo kakršen koli nasvet kako rešiti situacijo? Imam sploh kakšno možnost, dokazati resnico? Jezna sem, ker me nihče ne posluša in moja izjava nima čisto nobene teže. Sploh pa se mi ne zdi fer, da bo šel moj pes v register nevarnih psov pa čeprav ni ugriznil nikogar.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 02 December 2014, 13:17:27
Priče? Dokazilo o Bbhju, če trenirata še kako reševanje, RO, še tisto...Sicer pa vztrajaj pri tem, da tvoj pes ni prišel v kontakt z gospo! In daj prijavo proti gospe-lažna prijava!
Kaj si pa podpisala? Kak je bil tekst?
Sranje. Ker čim je pes v registru nevarnih psov je obsojen na doživljenski nagobčnik.  Imamo tako neumen pravilnik, da obstaja prevzgoja nevarnih psov, brez možnosti izbrisa iz tega registra.
Potem se tudi prevzgoje ne rabi!  >:(

Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lanabela na 02 December 2014, 13:26:51
Čara, saj se ne prevzgaja nevarnih psov ampak se samo uči njihove lastnike, kako ravnati s psom, da ne bo ogrožal okolice.
Glede konkretnega primera pa ne vem, če ni prič, je samo vaša beseda proti njeni. Kakšen odvetnik bi mogoče znal najti izhod, ne vem. Če ima poškodbo, bo po enem tednu nemogoče dokazati, od katerega psa je.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Nika na 02 December 2014, 13:30:08
Zdej, če se je psiček razpištolil v naročju in je tvoj skočil vanj, ni modrica na roki nič neverjetnega. Treba je tudi razumet, da v očeh zakona pes, ki skoči v človeka in/ali psa ni ravno vzor šolanosti ali prijaznosti, tule pa nekej fejst pametni tudi ne moremo bit, ker vidiš da že to ni jasno a je bil pes v naročju al na tleh  ;) Sicer pa ja, kontra prijava češ da ona ni vzdrževala varnostne razdalje in je njen cucek priletel v vaju, da je isto verjetno (če je bil v naročju) da jo je on šavsnil...Lahko greš pa tudi lepo do gospe in se potrudiš pogovorit na normalno, v konči fazi ji še pa vseeno lahko poveš, da že imaš odvetnika in da bo kmalu videla kam jo bodo laži pripeljale.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: KARMEN na 02 December 2014, 14:42:33
Samo pripomba: če imaš velikega psa in je gospa imela "malo ščene", bi morala biti velikost modrice temu primerna  :P.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lanabela na 02 December 2014, 14:52:11
Velikost modrice je brezpredmetna, če zadene z enim zobom. Tudi em majhen zob naredi veliko modrico. Če bi bil orenk ugriz, bi se mogoče lahko dalo pomeriti razdaljo med zoboma.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Asja na 02 December 2014, 15:18:46
Uh sranje. Spraševati, zakaj si podpisala policijski zapisnik, je sedaj itak brezpredmetno.

Naj opišem še našo izkušnjo, ki se je na srečo dobro končala - in mi dala lekcijo za celo življenje. Naša mešanka je bila na sprehodih skoraj vedno spuščena (priznam - bili smo neumni, naivni, po sistemu pes-rabi-svobodo itd.), kljub temu, da smo vedeli, da zna biti nepredvidljiva (po naravi plašna, nezaupljiva do ljudi, zavetiščarka z neznano preteklostjo). In se je zgodilo - ko je bil tip, s katerim smo se prav prijazno pozdravili, že mimo, se je obrnila za njim in ga šavsnila v nogo. Kaj šavsnila - uščipnila. Vse skupaj za šivankino luknjico, toliko, da je kapljica krvi pritekla. Vsi smo bili v šoku - jaz še bolj kot on. Pred nami je klical policijo, ker ni vedel, kaj naj naredi. Svetovali so mu, naj se skušamo zmeniti na miren način, če ne pa pridejo oni. Ko je videl, kako sem iz sebe in na robu joka, se me je usmilil. Dala sem mu denar za novo trenerko, ker mu je staro preluknjala (1 mm, a vseeno), pa bi mu dala tudi za dve, če bi hotel. In smo se lepo zmenili. Še vedno se srečujemo na sprehodih. Le da je moja odtlej - pa čeprav sva potem opravili pasjo šolo in BBH - vedno na povodcu.

Vsaka šola nekaj stane. Si pa ne predstavljam, da bi bila ta mala  reč z nagobčnikom. Dobro smo jo odnesli.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Asja na 02 December 2014, 15:33:17
Sicer pa, As, kot pravi Čara: če bo ženska komplicirala, jo lovi na lažno prijavo. Verjetno je zavohala denar ali pa ji je kdo od bližnjih, ki se spozna na zakonodajo, svetoval, naj gre v akcijo, da te olupi. Vztrajaj do konca. Good luck!
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: As na 02 December 2014, 22:24:28
Hvala vam za vse odgovore!

Nika, da pojasnim. Mali psiček je bil najprej na tleh, se zaganjal in lajal. Potem pa ga je lastnica prijela v naročje, kjer se je najprej malo umiril nato pa spet ponorel ter se iz njenega naročja pognal v naju. Prič ni. Le moja beseda proti njeni. Kako velika je bila ta modrica nevem, ker je nisem videla. Moj fant se je že poskusil pogovorit z njo po telefonu pa ni bila nič kaj prijazna. Zato nevem koliko je kaj smiselno še poskušat in k njej hodit. Mogoče pa le?...

V zapisniku je policist zapisal, da je moj pes ugriznil, a da jaz ugriza nisem videla. Zakaj sem podpisala policijski zapisnik pa še sama nevem. S policisti nimam veliko izkušenj in živčna kakor sem bila, sem kar podpisala. Tu sem ga polomila, to vem. Kako pa je s tem, če prijaviš lažno prijavo? Glede na to, da mi policist, ki je obravnaval ta primer, ni bil niti malo naklonjen in mu je bilo kar malo odveč poslušat mojo stran zgodbe? Ker sem brez službe si ne bi rada nakopala na glavo še kakšnih dodatnih stroškov, če me slučajno spet ne bodo jemali resno..

In pa zanima me, če ima kdo izkušnje oz. ve, kakšne so posledice, če zavrneš, da boš svojega psa peljal k veterinarju na opazovanje?
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: diva1 na 02 December 2014, 23:17:55
Ej, As, brala sem podforum Napad psa.

S tem, ko si podpisala policijski zapisnik, ti (baje) avtomatsko sledi "kazen".
In to 400,00 EUr, če plačaš v 8. dneh - polovička, se pravi 200 EUR.

Ja, vem, ne boš vesela, ko boš to prebrala.

Pa še ženščara te bo verjetno  terjala za nekakšno odškodnino.. Domnevam. Očitno je vešča in "spretna", kako potegniti še nekaj denarja za sebe..

Jaz bi obiskala to "gospo". Enostavno bi šla do nje, pozvonila in se pogovorila. pa ne šparaj besed. Kar direktno je vprašaj ,kaj "pričakuje" od tebe..
Pa tudi do veterinjarja stopi in mu povej zgodbo.

Čeprav verjetno kaj dosti situacije ne bo spremenilo. Veterinar bo najbrž odreagiral po "službeni" dolžnosti..

Želim, da to neljubo situacijo rešiš kar se da "mirno".
Ja, tudi jaz sem se iz prebranega nekaj naučila.. Dobrota je sirota..

Pa ne pozabi povedati, kako se bo "nadaljevalo".

Pozdrav.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: aegir na 03 December 2014, 00:26:42
Jst imam za take primere vedno pripravljen odgovor, kot je: " Mene danes tam ni bilo ob tej uri, niti te osebe danes nisem srecala, tako da se to ni moglo zgoditi. Potem naj pa policija raziskuje kaj je res in kaj ne. Ce se stvari zacnejo komplicirat pa klices odvetnika. Ce mislis da te bo policija poslusala se motis, za to imas naprej sodisce.

Me razjezi tole da nekdo rece da je vse ok, potem imas pa cez 2uri policijo na vratih.

Lp
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: aegir na 03 December 2014, 00:44:51
Aja ce zavrnes obisk pri vetu, te mislim da uradni veterinar lahko kaznuje z globo.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: JennyK na 03 December 2014, 06:08:38
Žal nimam prav nič izkušenj s tovrstnimi dogodki! Ti pa iz srca želim, da se reši po mirni poti in seveda s čimmanj stroški!  :-X
Me pa iz dneva v dan preseneča (negativno), kako podli so lahko ljudje....  :-\
Jaz priznam, da imam svojo vedno spuščeno. Razen v mestu ali ob prometni cesti - kjer se pa bolj malo gibljeva. Ponavadi se najini sprehodi vršijo v naravi, kjer ni skrbi da bi jo kaj povozilo. Ampak drugi ljudje in psi pa so.... in mi je prav dalo misliti. Da se ti najde en tak psiho, ki te obsodi, da ga je tvoj pes čopnil?!?!  >:(   ???
Srečno in poročaj, kako se stvari razpletajo!
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: BlackSwan na 03 December 2014, 07:56:36
Zdaj verjetno ne moreš več veliko, morala bi se zbunit že takoj ob prihodu policista, pa če je poslušal tvojo zgodbo, ali ne.
Sama bi probala zahtevati, da jo še enkrat pregleda zdravnik, če se da. Saj je menda razlika med eno bogo modrico in pa luknjicami od ugriza. Ženska se je presrala, zdaj pa zahteva. To, da ti niso pokazali dokaza te modrice je tudi čisto mimo, ker imaš pravico biti seznanjen z dokazi, ki te bremenijo. Pa psa si imela še na povodcu, groza. Mi je neverjetno, da se ljudje, ki imajo tudi sami psa, ne zavedajo, da naj ne rinejo v doseg štrika tujih psov. Naslednjič, ko jo srečaš, pa pokliči policijo, da nima cucka na povodcu in da je popadljiv proti tvojemu psu ;D Pa ful se "ustraši" malega ščeneta in zaženi paniko, ko pridejo pogledat ;D
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 03 December 2014, 09:02:56
Nekateri ljudje so res podli in ti pokvarijo sprehod! Ko že misliš, da slabši ne morejo obstajat, se tudi to zgodi.

Meni tu in tam kdo kako policijo omenja, do sedaj sami taki ljudje, ki se ne marajo psov ali se panično bojijo njihovi otroci, ki jih starš sploh ne opazuje in nima pod kontrolo ali pa njihov mali psič provocira in moja zarohni (kar pomeni, da orng zalaja, niti približno ne pride v kontakt z drugim psom!).
Še vsakič sem rekla naj takoj zdaj pokličejo in da bom jaz v istem trenutku dala kontra prijavo, zaradi njihove lažne prijave in da naj kar lepo oni tistih par 100€ kazni plačujejo!  >:( 

Zaenkrat še ni komu padlo na misel delat lažne prijave, trkam na les. Ker, če bo kdaj taka situacija bom js popenla!
V SG ena žleht ženska, ki je že več komu tako zagodla! Enostavno si namisli, da jo je pe sugriznil, strgal hlače, popraskal.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Asja na 03 December 2014, 09:04:48
Saj ne morem verjet, a taki tudi obstajajo  ???
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: vidka na 03 December 2014, 12:46:22
Dajte še meni nasvet,

moj pes ima v registru oznako sumljiv pes.Imam ga Vedno na povodcu .Ne vem pa če je nagobčnik obvezen za sumljive.Najbolj me pa skrbi,ker so psi odvezani,da nebi kateri prišel do naju.
To ja tudi moje vprašanje kdo je potem kriv?Ne morem se pa s psom tako skrit,ker je to na barjanskih travnikih.Sem tudi srečala gospoda,kateri niti povodca ni imel s seboj,pa rotvajlerja,ki ga je lastnik komaj zadržal s povodcem.Kaj,če se mu spuli iz rok?Jaz se z mojim vedno umikam na drug konec.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: BlackDevil na 03 December 2014, 13:12:25
Kako je dobil takšno oznako?
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: vidka na 03 December 2014, 13:21:02
Bil je na predolgem povodcu pa je šavsnil kolesarja v peto.Ni bilo krvi.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 03 December 2014, 14:51:29
Dajte še meni nasvet,

moj pes ima v registru oznako sumljiv pes.Imam ga Vedno na povodcu .Ne vem pa če je nagobčnik obvezen za sumljive.Najbolj me pa skrbi,ker so psi odvezani,da nebi kateri prišel do naju.
To ja tudi moje vprašanje kdo je potem kriv?Ne morem se pa s psom tako skrit,ker je to na barjanskih travnikih.Sem tudi srečala gospoda,kateri niti povodca ni imel s seboj,pa rotvajlerja,ki ga je lastnik komaj zadržal s povodcem.Kaj,če se mu spuli iz rok?Jaz se z mojim vedno umikam na drug konec.

1. rumen trakec na povodec
2. Vedno praiv čas povej. Prosim, če psu ne pustite blizu naju, saj jaz svojega ne obvladam.
3. svojega sprehaaj na haltiju, nagobčniku in pojdi v kak tečaj, k dobremu inštruktorju. Zato, da boš bolje obvladala psa in imela bolj sproščene sprehode.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: bamfel na 03 December 2014, 14:54:32
To, da ljudje služijo povsod, sem že navajena. Smo imeli podoben primer pri sosedu. Sama sem pri zavarovanju hiše zavarovala še psa. Je kar velik znesek, ki ga krije zavarovalnica.
Prosim, preveri zavarovalno polico, mogoče je pa Božiček notri.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lanabela na 03 December 2014, 15:03:59
As: obisku pri veterinarju se ne moreš in ne smeš izogniti. Vsak pes, ki ugrizne, mora na pregled k veterinarju in sicer ponavadi trikrat, v določenih časovnih razmikih. Ne glede na to, kdo je kriv za ugriz. Če je bil redno cepljen proti steklini plačaš samo preglede. če ni bil imaš pa sranje veliko.

Vidka: ne glede na predpise bi ti toplo priporočala, da psa navadiš na nagobčnik. Ni dovolj, da imaš psa na povodcu, moraš ga imeti tudi pod kontrolo. Ker ima pes status in veš, da je pes v določenih situacijah nevaren in ga ne moreš obvladati (če temu ne bi bilo tako, se srečanj z drugimi psi ne bi bala, pa tudi statusa ne bi imel) boš  kriva za ugriz tudi, če boš imela psa privezanega. Ker nisi dovolj zavarovala nevarne živali.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: barbarko na 03 December 2014, 15:26:54
Frendica me je opozorila na tole temo in ker imam malo izkušenj s temi zapisniki in bebastimi policaji bom probala malo pomagat. As, kot prvo me zanima, ti si podpisala kaj? Zapisnik? Si ga narekovala ti al si podpisovala to, kar naj bi ženska rekla, torej njeno izjavo? Lahko mogoče napišeš točno, kaj piše v tem zapisniku? Ker kolker jaz vem imaš možnost zahteve po sodnem varstvu, ki mora biti oddana v osmih dneh od datuma zapisnika- mogoče se da še kaj glede tega narest, ampak bi bilo fajn devet, kaj točno not piše.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: vidka na 03 December 2014, 15:54:29
Lanabela,jaz sem drugi lastnik.Znjim sem naredila tudi bbh.Ga obvladam tudi fizično ampak se bojim,da pride pes odvezan do njega in se stepeta..

a je status sumljiv in status nevaren enako tretirano?
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: aegir na 03 December 2014, 17:07:00
To, da ljudje služijo povsod, sem že navajena. Smo imeli podoben primer pri sosedu. Sama sem pri zavarovanju hiše zavarovala še psa. Je kar velik znesek, ki ga krije zavarovalnica.
Prosim, preveri zavarovalno polico, mogoče je pa Božiček notri.Zavarovalnice en kup pasem ne pokrivajo oz. so določene pasme izločene (psi tipa bull, mastifi,shar pei,...)

lp
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 03 December 2014, 17:35:20
vidka obvladat pomeni, da pes uboga na besedo. Fizično se ni za zanašat, kaj pa če oprema zataji, poči karabin, se strga štrik ali pa ti spodrsne in spustiš povodec iz rok? Tudi te možnosti so, ne samo, da drug pes pride do vaju. Če je res tak pes kot praviš potem ga sprehajaj pripetega tudi na halti ali z nagobčnikom (takim, kjer lahko normalno sopiha). bbh bi sicer moral pomenit to, da je pes vodljiv in obvladljiv, ampak zgleda, v praksi temu ni tako. Mogoče kake privat ure z nekom, ki bo znal s psom in bo videl zakaj tvoj pes reagira kot reagira in bo znal prilagodit način dela temu.

Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: Lanabela na 03 December 2014, 17:42:44
Vidka, ne vem, ali je status povsem enak, vsekakor pa bo ob naslednjem ugrizu nevaren pes in ker bo drugi ugriz bo moral (oziroma lastnica) na obvezno prevzgojo. Zato se resnično splača poskrbeti za varnost in imeti psa z nagobčnikom, tako da ne bo mogel ugrizniti, če se zgodi kaj nepredvidenega. Očitno ni dovolj pod nadzorom, saj je enkrat že prišlo do ugriza.
Razumem, da je pri psu iz druge roke težko, a ne te in podobne težave je treba računati preden se psa posvoji.
To, da  sta naredila BBH je super. Vendar je to šele čisto začetek, s psom je treba delati naprej. Če je agresiven do drugih psov, je treba poleg poslušnosti delati tudi na desenzibilizaciji.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: simi na 05 December 2014, 21:20:19


a je status sumljiv in status nevaren enako tretirano?
Status sumljiv in nevaren pes ni eni in isto.
Sumljiv pes je tisti, ki napadel, ni pa prišlo do poškodbe.
Ne varen pes je tisti, ki je napadel in je prišlo do poškodbe.
Sumljivi pes nima nobenih obveznosti.
Nevaren pes mora biti na nagobčniku in mora imeti ograjo visoko 1.8m.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: vidka na 05 December 2014, 21:40:02
Simi hvala ti za tole razlago.Res sem vesela,da bo sprehod bolj sproščen.Še vseeno pa revska na vsakega psa pa ni važno kako daleč je srečanje.Io mi je pa muka.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: čara na 06 December 2014, 15:56:43
Jaz osebno bi se bolje počutila, če bi takega psa vseeno navadila na nagobčnik (takrat, kadar ne bi mogla biti 100% pozorna, kadar je gužva psov in ljudi in pri veterinarju, posebno ob kakih zoprnih postopkih) ali pa bi ga navadila na halti, točno za take situacije.
Hkrati bi poiskala inštruktorja, ki bo znal iz psa razbrati vzrok in te bo znal naučiti to razbrat in kako delat s tvojim psom.

Sproščen sprehod je zame takrat, ko poznaš svojega psa in veš kako ga odvoditi, da ni kakih neljubih incidentov (ugriz, ščipanje, ustrahovanje).

Taki psi, rabijo konstantno in dosledno ukvarjanje, delo vse svoje življenje. Rabijo več dela na (samo)kontroli in več rutine, pravil, kot nekonfliktni in stabilni psi.

Mogoče res ni piknik, te pa tak pes vseeno zelo veliko nauči! Umetnost je biti pozoren na okolico in na minimalne spremembe v tvojem psu, hkrati pa ostati sproščen. Ko pa to dosežeš, so sprehodi RES boljši, ker je tudi pes kljub svoji naravi bolj sproščen in manj reagira na okolje. In se tudi ti naučiš preprečit reakcije, hkrati pa tekom doslednega dela, prideš do točke, kjer se pes hitreje umiri in te bolj posluša, tudi kadar pade ven. 

Po drugi strani pa mora te nagone zadovoljiti. Ampak na tak način, ki je varen, kjer po možnosti lahko delaš tudi na kontroli in samokontroli.
Naslov: pes ugriznil ...
Prispeval: andreja na 06 December 2014, 16:07:55
Vsak pes bi moral biti navajen na nagobčnik ;)