PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Potovanja => Temo začel/a: Ribica* na 27 Julij 2008, 17:58:37

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Ribica* na 27 Julij 2008, 17:58:37
Sicer smo se mi iz nasega pravkar vrnili, ampak najbrz bodo informacije koristile se komu.

Letos smo otok Pag zamenjali za Krk in sem bila kar malo sokirana - na vseh urejenih plazah je pes prepovedan. V Njivicah je sicer plaza namenjena za kopalce s psi, vendar je tam zelo mrzla voda (sladkovodni pritoki) in zaradi gnece na ostalih plazah polna kopalcev brez psov in tako lahko za take s psi zmanjka prostora. Tako plazo smo nasli tudi v mestu Krk (dostop z avtom seveda lahko le sanjas) in na plazi v Silu, ob kampu Tiha, ni nobene table za prepoved, dovoljeni so tudi v kampu (v samem mestu na plazi prepovedani). V Baski na glavni plazi vsake par metrov tabla s precrtanim psom.

Zakaj presenecena? Zato, ker smo se na Pagu 3 leta zapovrstjo kopali na vseh urejenih plazah s psom brez problema (razen Zrce in Sv. Duh imata modro zastavo in so tam prepovedani) v okolici Novalje. Itak pes ne lula v morje, se manj kaka, kakat in lulat ga pa ze peljes nekam ob rob oz. k skalam in ga ne posiljas v vodo ravno ko je veliko kopalcev notri.

Tako da smo se letos odlocili, da drugo leto iscemo v prvi vrsti tako destinacijo, kjer so psi na plazi dovoljeni in sele potem izbiramo, kaj je vsec nam. Aja, pa v nasem primeru skalnate plaze zal odpadejo, ker se boji skocit v vodo, ce ni prepricana, kako globoko je. V Omisalju mi ni preostalo drugega, kot da sem jo "porinila" iz skale v vodo, ker ni upala skocit in se je hotela shladit.

Aja, se to sem pozabila - je pa pes vedno privezan na plazi in samo na nasih brisacah, ali pa celo v svojem boksu (je prespala tudi po dve, tri ure notri, brez pritozevanja). Smo pa imeli dvakrat smolo - en avstrijski/nemski kuza je prisel povohat Luno, ker je bil spuscen (pravzaprav dva) in se nam je polulal na brisaco in blazino (lastniki niso rekli ne bu ne mu), en kuza nam je pa zadnji dan skoraj polula hladilno torbo in torbo z dokumenti, pa sem pravocasno opazila in glasno rekla ne, pa se je k sreci ful prestrasil.

Lp, Ribica
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 13 Avgust 2008, 08:56:49
Ribica, tudi jaz sem letos na Hrvaškem doživela pravi mali šok. Že prva tabla o prepovedi kopanja psov v trajektnem pristanišču Brestova (otok Cres) me je malo zvila. Čeprav roko na srce - tam se ni nihče kopal, ne psi, ne ljudje, in zato je nisem vzela preveč resno. A prvi večer smo na sprehodu ugotovili, da s psom nekako nismo dobrodošli. Samo v mali ribiški vasici Martinščica, kjer smo bili nastanjeni v naselju Zaglav, sem naštela pet (5!) tabel o prepovedi psov na plaži. Tri sem kasneje opazila še v mestu Cres, eno na Osorju, pa na Lošinju itd.

Kot vestna reporterka  ;), sem seveda vse dokumetirala.

   
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 13 Avgust 2008, 09:03:03
Verjetno ni odveč poudariti, da je moj pes na plaži vedno na povodcu in pod nadzorom, izključno na naših brisačah in toliko stran od drugih ljudi, da nikogar ne moti. Tudi plava vedno čim bolj na samem, letos sem ga imela celo med kopanjem na povodcu, da se ne bi našel kdo, ki bi nam težil. Skratka - ko smo našli plažo brez table  ;D, smo bili kot da nas ni  :P  :o

 
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: sasha na 13 Avgust 2008, 09:05:05
Mi smo prisli nazaj s Paga. Zara se je brez problema kopala povsod (razen na prej omenjenih plazah, kjer imajo modro zastavo, ma je itak taka guzva tam, da si niti jaz nisem zelela it tja), kopala se je sredi belega dneva med kopalci, edino pazila sem, da ni plavala preblizu koga in da se mi ni otresala po ljudeh in brisacah.. Noben ni imel pripomb, vsi so bili navduseni nad njo v smislu: poglej kuzka kako plava itd :D

Na plazi je bila na povodcu, tako da ni motila nobenega, kopala pa se je brez ovratnice in povodca..itak sem ji metala zogico pa aport in je imela oci samo za njiju :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 13 Avgust 2008, 09:13:35
Da pa ne bom samo grajala, je tukaj še malo dokazov o prijaznosti do psov s strani kampov.

Kamp Slatina blizu Martinščice je celo vključen v mednarodni projekt "kampi, kjer so psi dobrodošli". V kampu je na vsakih 100 m zabojnik za pasje kakce s svežimi vrečkami za pobiranje. Na vhodu je posebna lesena potka čez mrežo, kjer gre pes lahko sam. Plaža je na določenih in jasno predstavljenih mestih rezervirana za pse. In najbolj pomembno - kljub velikemu številu psov ni nikjer nobenega kakca, nobenih prosto tavajočih psov ali divjih zverin, ki jih lastniki ne obvladajo. Pred kampom je na mestu starega teniškega igrišča urejen zagrajen prostor za pasja srečanja in igranja.    

Na tem mestu bi povedala še, da se nad Slatino dviga idilična vasica Vidoviči, ki se nekako trudi slediti bolj znanim Lubenicam. Žal nas tam ne bodo videli nikoli več, saj so nas na res grob način vrgli s terase edine gostilne v vasi. Zaradi psov seveda.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 13 Avgust 2008, 09:16:00
Še dva utrinka iz kampa Slatina
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: silver na 13 Avgust 2008, 09:25:00
V nekaterih kampih so psi prepovedani nasploh v kampu.  :-\ :-\
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 13 Avgust 2008, 09:27:15
... ter dva iz kampa Bijar na Osorju, kjer se pes lahko kopa povsod.  ;D Imajo celo poseben tuš za pse, na katerega opozarjajo s simpatičnimi tablami.

Da zaključim tole zgodbo. Mi smo se imeli na dopustu super in sploh ne vidim problema v tem, da pes ne sme na javna kopališča in urejene plaže, ali da obstajajo kampi, kamor pes ne sme. Tudi ni problem v tem, da je pes na povodcu in da ni moteč za druge. To se mi zdi samoumevno. Zmotilo me je samo to, kar je omenila že moja predhodnica: da je tabla o prepovedi psov že na vsaki neurejeni vaški plaži. Na Cresu sem jih tako v desetih dneh naštela preko 15 in nekako imam občutek, da smo tisti, ki svoje pse vozimo s seboj na dopust, drugorazredni turisti. Ko smo se vračali preko Krka, smo se šli kopat v kamp Pila - na vsakih 20 metrov je tabla prepovedano za pse. In potem je seveda na nas, ali jo upoštevamo ali ne. Kljub temu, da morda ostalih obiskovalcev naš kuža ne moti, da ga otroci božajo, se slikajo z njim in ga je tako luštno videti, ko čofota v morju. Jaz imam nekako slab občutek, da se bo nekje našel nekdo, ki se skliceval na tisti smešni znak in bom imela pokvarjen dan. Zato mu nikoli ne dovolim v vodo, če je na plaži tabla.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Ribica_Tina na 13 Avgust 2008, 10:25:03
Uf...tole je pa kot pravljica ;)

Premantura je čisto druga pesem...nestrpnost folka (tu pa tam, seveda), pobiranje kakcev jim je itak španska vas (zanimivo, tudi domačinom)...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Alba na 13 Avgust 2008, 10:56:44
Na Hrvaškem je super kamp Bijela Uvala pri Poreču. Imajo vrečke za pse vsepovsod (filajo sproti), psi so lahko na plaži kjerkoli, imajo tuše. V glavnem srečate polno pasjih prijateljev in prijaznega osebja. Še na nogometno igrišče (kjer so v ponedeljkih turnirji za obiskovalce kampa) je brez problema lahko šla z mano, pa niso rekli čisto nič.

Dokaz:

(http://www.moj-album.com/slike/1354177/wiyNZfJjo4BV1Zpd.v.jpg)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 13 Avgust 2008, 10:58:15
Kamp Slatina in njihov projekt "psi":

http://www.ac-slatina.hr/slo/index.php?k=slatina&s=psi
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Ovcka na 16 Avgust 2008, 17:25:11
hej

Jutri mislimo sibat na en izletek na primorsko, da se malo skopamo.. Pa me zanima kje takoj cez mejo (recimo Umag) je kaksna fajna destinacija kjer so dovoljeni psi za kopat? Na slovensko obalo raje ne gremo vec, ker pousod tezijo, v mesecevem zalivu pa ful nevarne skale dol letijo, nazadnje 2m mimo nas, tako da me je malo groza  :-\

Tako da, z nasveti na dan!  ;D


Lp..
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: m_tejch na 16 Avgust 2008, 19:07:36
sedaj lahko pa tudi jaz še malo pograjam. Bili smo v Novem gradu, s psom seveda. Pasja kultura na dnu!! Ni bilo dneva da se nebi ubadali z odvezanimi cucki. En dan je v mojega 2krat v 2 minutah skočil en cucek, lastnici se je zdelo pa seveda zelo zabavno(pa še domačinka je bila), na žalost mojih krvavih nog(od krempljev) ni opazila. Tudi na plaži, nekako nismo bili zaželjeni, čeprav se načeloma sploh ni kopal, je le ležal zraven moje brisače, smo šli enim slovencem v nos, kao zakaj ne gremo nekam kjer ni folka. Halo folk je bil povsod, če bi 3 ure hodili ni bilo koščka, kjer nebi bilo folka. Sicer se pa nisem sekirala, dokler pobiram dreke in moj pes na povodcu mirno spi, za povrh pa še drago plačamo apartma zanj, me prav boli, sploh ker ni table da so prepovedani. Sem se pa odločila po telem peklenskem dopustu, da imam enostavno dosti odvezanih cuckov, in bom nabavila en spraj, pa kako nacentrirano v rit bo sigurno kakšen dobil. Jaz enostavno moram psa 2-3krat dnevno nekam peljat lulat.
Če grem slučajno drugo leto spet sem bi bil pa dobrodošel kakšen nasvet kaj vi naredite v taki situaciji. Ker moj pes je počasi postal dosti netoleranten do odvezanih tujih psov, ki se znova in znova zakajajo vanj.
lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: babsy_ka na 18 Avgust 2008, 18:37:28
Ovčka...glede Umaga ti lahko takole povem... glede psov zaenkrat še nismo imeli problemov, ravno letos sem opazila da ima vse več ljudi psa s seboj ko grejo zvečer v mesto na rivo, tako da sem bila prav prijetno presenečena, kar se tiče pa pobiranja iztrebkov, hja kot povsod se tudi v Umagu najde kdo ki se raje stran obrne kot pa vzame vrečko, ki jo mimogrede dobiš vsakih dvajset metrov. V restavracijah tudi nismo bili še okregani zaradi psa, pa ga imam čisto povsod s sabo...še na vlakec gre z mano!

Edino glede plaž pa ne vem točno... ampak na teh mestnih plažah tipa Stella Maris, Punta... je itak vedno taka gužva, da se ti niti ne splača it pogledat(pa že umazana voda pride)  raje se zapelji par kilometrov ven iz Umaga, kjer so vasice s super plažami in navadno s super ljudmi... tam se pes prosto sprehaja po plaži in igra z otroci, no itak moram malo pazit da se mi glih ne otrese na tuji brisači, drugče pa super...

Se mi je pa tudi meni enkrat zgodilo, da me je zelo omikan gospod iz Slovenije nadrl, češ da ga moj pes stalno grdo gleda in mu maže vodo v morju s svojo prisotnostjo  ::)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Smrček na 18 Avgust 2008, 20:13:32
Nevem mi smo šli na Cres-Stara Gauza in je bilo tam veliko psov pa nobene table  :D :D (prepoved šotorov, visečih mež za pse pa nič)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Chanel. na 18 Avgust 2008, 21:22:06
Razmere v Zadru glede kužkov sploh niso vredne da bi jih omenila. Pes nima iti kam na stran, edina zelenica v bližini je park ampak tam je itak tabla prepovedano za pse čeprav za Alesso vse poberemo. Vsak reče da se tu igrajo otroci, seveda pa ni nič hudega, da se po parku sprehajajo kokoši iz bližnje hiše in serjejo podolgem in počez. Res, me zanima kam hodijo s svojimi kužki prebivalci Zadra. Table so pa vse točno take kot na drugi sliki, ki jih je prilimala casper. Glede kopanja je na mestni plaži par tabel, ampak malce naprej na neurejenem delu je ni, in tam srečamo veliko kužkov. Pohvalno je edino to, da so nas spustili v vse do sedaj obiskane restavracije, v eni so celo prinesli vodo za Alesso če bi bila žejna. 

Na drugih otokih, na Žutu ni nobenega problema, lahko greš v vse restavracije, kužek se lahko kopa povsod, nobene table, koši so lepo na vsakih 20 metrov, res super. Ravno tako je na Molatu, Dugem otoku in Olibu, nihče nima pripomb če se kužek kopa.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Neo20,5 na 28 Avgust 2008, 02:19:17
Živjo pesjanarji!

Sm bolj nova na tem forumu,glede tabel na hrvaškem pa sem že velik slišala.Veliko prijateljev in njihovi ljubljenčki so imeli zaradi tega prav pokvarjen dopust.
No in zdaj me zanima,če kdo od vas mogoče ve, zakaj se je hrvaška odločila za takšen drastičen ukrep,ker so najverjetneje morali podati kakšne izjave za javnost?

lp ines
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 28 Avgust 2008, 07:29:30
Ubistvu hrvaška kot sama država ne odloča o tem. Imajo pač v zakonu možnost, da se določeno plažo uvrsti med take na katerih domači ljubljenčki niso dovoljeni( torej postavitev znaka)
zato izjave za javnost o tem prav verjetno ni.( sicer pa te znaki niso samo na Hrvaškem ampak po celem svetu ;)... jih lahko najdeš)
Glede samih plaž pa odločajo posamezne opčine. To povečanost tabel je pa povzročilo to, da so bile števine palže, ki so lepe in čiste dolga leta zanemrjne.....beri-> velko foka pusti veliko smeti, temu dodaš še smeti, ki jih nanese morje in dobiš vele štalo( žal slike nimam v comp. bi ti pokazala kako zgleda ena zelo lepa plaža v  uvali sutmihojska na otoku Mljetu z metrom nesnage na belih kamenčkih ;))
Torej.... ker imajo oni vsako leto eno akcijo" naj plaža hrvatske" so določene opčine svoje plaže , ki so malo bolj oblegane očistile...in seveda tudi uredile( z barčki in štacuncami ob kraju, nekje z "bademajstrom" itd.) in tam potem tudi vehimentno postavili znak za prepoved kopanja psov ;)

Če temu primešaš še to, da kljub njihovi nacionalni zavesti (" ljepa naša ..in hrvatska ima NAJBOLJE more- toga nema nigdje na svijetu ::)... se marsikateremu domačinu ravno ne da it smetarja špilat( no saj pri nas niso nič drugačni- samo manj plaž imamo ;) ;D) in so morali dejansko nekomu plačat , da se to vzdržuje in čisti......potem dobiš to.

Verjamem, da je zoprno in da ti znak pokvari dopust.... veliko k tem tablam so pa prispevali še nevestni lastniki( lahko da tudi samo eden). Katere pa prav sladko briga za vse ostale kopalce in so svojega psa pustili prosto letat scat in srat po celi plaži, en pravi  domačin ga je videl- takoj letel k njihovemu gradonačelniku/ županu...in evo table :D

Nekateri pa zgolj zato ker je pač to fensi šmensi.....in imajo take table tudi v evropi pa, da turisti ne bodo domotožja imeli >:D

Skratka takih razlogov je kar nekaj... njihovi zakoni se spreminjajo kot spodnje gate( še predobro občutim na svoji koži...pa ne zaradi psov,  v zadnjem letu " določeno"dokumentacijo urejam...in na dva meseca, ko pridem na opčino imajo spet en nov zakon ::)...kr neki ::))

Je pa tako.... teh tabel ni na "divjih plažah" nenadzorovanih ....pa vsaka divja plaža na hrvaškem ni divja je lahko tudi zelo lep zalivček ... ;)

Vam bom naredila nekaj posnetkov plaž.... takih lepih iz Korčule ;D...( še lansko "plažo hrvatske na Proizdu vam bom poslikala- brez tabel :P...)




Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Neo20,5 na 29 Avgust 2008, 01:52:47
Nemorem verjet..zbrisala sem vse kar sem do zdaj napisala!!!.....zato bom zdaj rajš nakratko.
Hvala za odgovor,slikce pa kr čimprej prosim.
Drugač na ski-liftu na Krku pri Punatu se da skopati psa brez problemov in nadležnih tabel.
lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: n+n na 03 September 2008, 19:09:55
Mene pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s Stinico (blizu Jablanca in Senja) kar se tiče gostoljubnosti do psov.

Poleg tega me zanima še vaše mnenje... premišljujem, da bi sredi septembra pobegnila za par dni v Stinico. "problem" nastane, ker je v hišnem redu za apartma napisano, da živali niso zaželene. Gre se za apartma, ki je v lasti slovenskega podjetja, kjer sem neuradno dobila potrditev, da ni panike, in da so zaposleni, ki so počitnikovali v apartmaju, že imeli s sabo živali.
Zanima me, kaj vse se lahko hrvati spomnijo, če se slučajno kaj zaplete. Koliko imajo razni inšpektorji kaj pooblastil (glede na to, da so lastniki slovenci), da se spravijo name? Kakšne so kaj kazni, če gre slučajno kaj narobe, in se kdo obesi na to, da imam psa v apartmaju? Je sploh vredno "tvegati", glede na to, da bo to le sredina septembra in bodo verjetno apartmaji naokrog prazni?  ???
(ne mislim naokrog terorizirat s svojim psom, ga puščati samega... v grobem je moj načrt tak, da bi si rada privoščila par dni miru, in bi delala na tem, da se tudi psa, ki bi bil z mano, skoraj nebi opazilo in nebi bil moteč za okolico)

lp Nina
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 04 September 2008, 10:03:56
Nina, mi že 20 let prakticiramo počitnikovanje v apartmajih, ki so last podjetij. Vedno s psom. Do sedaj še nikoli ni bilo problemov. Po moje Hrvatov to čisto nič ne briga, težave bi kvečjemu lahko imela v podjetju, če bi bili zelo striktni do svojih pravil. Ker čisto vedno tudi pri nas piše, da se domačih živali ne sme vozit v apartmaje. Ampak na srečo nihče nič ne sitnari in v apartmajskih naseljih je vedno precej psov. Tako da... kar pogumno. Sploh če si dobila neuradno dovoljenje s strani podjetja.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: deteljica na 04 September 2008, 10:34:21
Mene pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s Stinico (blizu Jablanca in Senja) kar se tiče gostoljubnosti do psov.

Poleg tega me zanima še vaše mnenje... premišljujem, da bi sredi septembra pobegnila za par dni v Stinico. "problem" nastane, ker je v hišnem redu za apartma napisano, da živali niso zaželene. lp Nina

"Niso zaželene" ni isto kot "so prepovedane"  ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 04 September 2008, 10:45:13
Deteljica, to imaš pa prav  :o  ;)

Pri nas mislim, da piše: "ni dovoljeno".
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: n+n na 04 September 2008, 11:33:38
Ja, tudi jaz sem se obesila na to, da niso zaželene in da to ni isto, kot niso dovoljene.  ::)
Vendar me je vseeno malo skrbelo, če imajo slučajno Hrvatje kakšna pooblastila, da me vržejo ven iz apartmaja. Ker glede na moje znanje hrvaščine, in povečini njihovo znanje tujih jezikov... se nebi prav veliko zmenili :)

Hvala

lp Nina
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Heilie na 05 September 2008, 21:09:00
Jaz sem se ravnokar vrnila s Krka s svojo skoraj 4-mesečno psičko pasme višavski terier. Prej nisem nikoli opazila, da je dejansko skoraj povsod tabla, da so psi prepovedani. Me je prav šokiralo. Mi imamo hiško malo ven iz Malinske in tam je pač plaža, kjer se kopajo tisti, ki imajo tam hiške. Ni neka javna plaža. In tudi tam so pribili tablo, ki jo sicer malokdo upošteva. Saj sem dosedaj tam še na vsakem dopustu videla nekaj kužekov, ki so se kopali. A ravno pri meni se je našla ena hrvatica, ki je začela težiti da tam pes nima kaj delati in bla bla, da ona ima tudi psa in se ne kopa. Pa še kopala se ni, ker jo je še malo strah vode, samo tam je malo skakala in se igrala. Plaža pa skoraj prazna sedaj septembra.

Zanima me, če lahko dobiš kazen, če je na plaži prepovedano imeti psa in si tam? Ali so takšne pripombe edina kazen?
Mogoče malo bolj natančno kje se najdejo na krku plaže, kjer se kužki lahko kopajo?

Me pa preseneča, da v mestu vidiš ogromno ljudi s psmi. Kje se pa vsi ti kužki kopajo? Ali jih imajo ljudje čez dan kar zaprte v apartmajih in sobah?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nush. na 09 Julij 2009, 13:28:12
Imam vprašanje. Ali kdo ve, kako je s psi na plažah v Umagu, Stella Maris. V soboto gremo tja pa me skrbi zaradi Ollie in Here.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: casper na 17 Julij 2009, 10:35:20
Verjetno sem prepozna, ampak mogoče bo komu drugemu koristilo. Mi smo se v Umagu kopali v Sol Polynesia (ni tabel) in v Zambratiji.

Spali smo tukaj, ful prijazni, dovolijo manjše pse po predhodnem dogovoru brez doplačila. Z njimi greš lahko tudi v picerijo in v restavracijo.
http://www.villa-vilola.hr/

Pa med nami  ;D glede na to, kakšna "gužva" je letos na Hrvaškem, resnično dvomim, da si bo kdo upal težit zaradi psov. Nam so v vsaki restavraciji prinesli vodo posebej za Casperja.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nush. na 18 Julij 2009, 15:21:25
No, da se javim. Ravnokar smo prišli z morja , zelo presenečeni. Plaža ob restavraciji Laguna ima prepoved za pse,Hera pa se je mirno kopala v vodi. Ja... Dihurko sem s sabo vzela. Vrjetno mislite, da sem nora, toda ona obožuje morsko vodo in sem se odločila, da jo vzamem s sabo. Za Ollie je pa bil en micen problem. Tudi na plaži ne bi smela biti. Vem, groza mew je, kako so me ljudje postrani gledali. Če vas že zanima, je Ollie sedaj že kar precej zrasla. Še vedno pa mi ne preseže kolen. Mi je prišel en hrvat težit naj se speljem s plaže ker mažem tla s svojim psom, pa sem mu po italijansko zabrusila, naj spelje svojo rit stran preden ga ugrizne ta moj umazani pes. Mislim, da je razumel , saj je pobral šila in kopita. In čez deset minut se vrne z gospodom, ki oddaja ležalnike in senčnike. "Gospođo, odvedite ovog psa sa plaže ili ču zvati policiju. " Oh... "Mogu da legnem na travi pokraj plaže ?" "Gospođo, odvedite psa doma pa čemo se razumjeti. " " Nemamo se ča razumjeti. Idem na travu tamo u hlad sa ovim psom. Ako vam ča ne paše, vodite ga vi u apartman, ja baš neču, kad je toliko daleko od ove plaže. " " Dobro ali pazite da neče pas u vodu, znate, ako se još ko prituži, morate ga onda voditi u stan. " " Boji se ona vode, neče nikuda. Tu če fino da spava. Mogu ja u vodu ? Uvjek spava kod mene i da neču slučajno uprljat vode. A Hera ide samnom, ona nije pas. " Ko sem mu pokazala dihurko, je skočil pol metra vstran, se zahvalil in rekel zbogom. Policije in tistega hrvata pa ni bilo na spregled. Toliko da povem, potem sem odkrila eno zanič plažo, ampak so pa psi dovoljeni, tako da sem tudi njo malo namočila. Je pa čez cesto pri mostu, takoj ko prideš s plaže Laguna. Resda je skalnata, ampak jaz se tam nisem kopala.
Bomo že preživeli. Naslednje leto pa z obema na pag, se bomo imeli bolje kot tu na Hrvaškem.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: SKY na 19 Julij 2009, 10:36:06
No, da se javim. Ravnokar smo prišli z morja , zelo presenečeni. Plaža ob restavraciji Laguna ima prepoved za pse,Hera pa se je mirno kopala v vodi. Ja... Dihurko sem s sabo vzela. Vrjetno mislite, da sem nora, toda ona obožuje morsko vodo in sem se odločila, da jo vzamem s sabo. Za Ollie je pa bil en micen problem. Tudi na plaži ne bi smela biti. Vem, groza mew je, kako so me ljudje postrani gledali. Če vas že zanima, je Ollie sedaj že kar precej zrasla. Še vedno pa mi ne preseže kolen. Mi je prišel en hrvat težit naj se speljem s plaže ker mažem tla s svojim psom, pa sem mu po italijansko zabrusila, naj spelje svojo rit stran preden ga ugrizne ta moj umazani pes. Mislim, da je razumel , saj je pobral šila in kopita. In čez deset minut se vrne z gospodom, ki oddaja ležalnike in senčnike. "Gospođo, odvedite ovog psa sa plaže ili ču zvati policiju. " Oh... "Mogu da legnem na travi pokraj plaže ?" "Gospođo, odvedite psa doma pa čemo se razumjeti. " " Nemamo se ča razumjeti. Idem na travu tamo u hlad sa ovim psom. Ako vam ča ne paše, vodite ga vi u apartman, ja baš neču, kad je toliko daleko od ove plaže. " " Dobro ali pazite da neče pas u vodu, znate, ako se još ko prituži, morate ga onda voditi u stan. " " Boji se ona vode, neče nikuda. Tu če fino da spava. Mogu ja u vodu ? Uvjek spava kod mene i da neču slučajno uprljat vode. A Hera ide samnom, ona nije pas. " Ko sem mu pokazala dihurko, je skočil pol metra vstran, se zahvalil in rekel zbogom. Policije in tistega hrvata pa ni bilo na spregled. Toliko da povem, potem sem odkrila eno zanič plažo, ampak so pa psi dovoljeni, tako da sem tudi njo malo namočila. Je pa čez cesto pri mostu, takoj ko prideš s plaže Laguna. Resda je skalnata, ampak jaz se tam nisem kopala.
Bomo že preživeli. Naslednje leto pa z obema na pag, se bomo imeli bolje kot tu na Hrvaškem.


Hm, Pag je pa...... Francoska Polinezija?   :o



Lp Z.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nush. na 19 Julij 2009, 12:08:05
Ne, toda v Zubovičih, kjer smo se prejšnje leto kopali, so psi dovoljeni.   :P Videli smo kar precej mrcin , kako veselo čofotajo po vodi. Tako da naslednje leto bomo šli kar na Pag.  :P
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: nezzek na 19 Julij 2009, 19:27:13
Mi smo šli lani v aprtma (je pa tudi kamp za šotore in avtodome) v Pakoštane. Aprtmaji so 10min stran od mesta (peš), plaža pa je skalnata in "zavarovana" pred soncem z drevesi. :)
V bližini je tudi peščena plaža kjer so psi prepovedani, je pa ves čas na soncu (mene ne spraviš zraven). Aprtmaji so pa čisto ob morju, tako, da ni nobone dolge hoje do plaže ;)
Na plaži je dovolj prostora za namestitev, malo je zoprno, ker je skalnato in samo na brisači ležat ne gre.. razen takrat ko se pes na tvojo ležalko zlekne.. ;)
Na plaži je tudi tuš.

Je pa res, da v aprtma ne smejo veliki psi.. pod 9 kg, čeprav nas s španjelko (11kg) pustijo. Srednje pasme torej, medtem ko v kampu lahko pripeljete kar koli ;) So pa aprtmaji klimatizirani in lični.
Je pa kar veliko pasjih lastnikov tam, večina lepo skrbi za svoje pse (lani se mi je zgodilo, da je en ušel po pomoti in je lastnik takoj pritekel in se opravičil. Tudi pasjih iztrebkov ni kar mi je zelo všeč.

Smo pa lani celo prepričali tistega, ki ima "rent padelini", da nam pusti Bello zraven tako da smo se peljali okoli otočkov, ki so v bljižini.. Bella pa je fuul uživala :D

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Mai*The*Little na 24 Julij 2009, 19:49:45
ima kdo izkušnje s kampom straško na pagu?

lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Mai*The*Little na 24 Julij 2009, 19:51:09
mislim izkušnje, če je pač bil tam s psom? kakor sem namreč gledala imajo celo nekaj plaž dovoljenih za pse, so v kampu dovoljeni in imajo tudi lepo poskrbljeno s tuši? glede izkušenj pa me zanima, če je res tako vredu?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Kateeq na 25 Julij 2009, 00:00:37
Lani sem bila v Straškem s prijateljico, sicer brez psa in lahko rečem da za ljudi je kamp super. Plaža je kul, tuši in veceji so novi in čisti, maš trgovino, igrala, restavracijo, picerijo, bar, živo glasbo.. super je. Kar dosti ljudi je s psi, del plaže je za pse prepovedan, skrajno na desnem delu kampa pa so če se prav spomnim psi dovoljeni. Sicer je sence dovolj, ob plaži malo manj. Toliko...  :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Mai*The*Little na 25 Julij 2009, 11:17:45
Hvala! sem brala še mal druge teme in sem se že čisto prestrašila da se našadva psa ne bosta mogla nč kopat, pa oba obožujeta vodo!

lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: gulu na 28 Februar 2010, 18:21:26
Ker sem ravnokar izvedela, da našega "starega" apartmaja v Metajni na Pagu ne oddajajo več, imamo manjši problem za letošnje poletje. Mogoče mi pa kdo lahko da kakšno dobro idejo (po oglasih še nisem nič iskala, ker me zaenkrat zanima bolj tako ... informativno). 

Stvar je namreč v tem, da smo se v Metajni blazno razvadili s tem, da je bilo morje dobesedno pred nosom - cca. 5 m od terase  -, zato si zdaj zelo težko predstavljam, da bi morala na obalo hodit kam dlje (vem, razvajena sem, ampak v 16.letih se šlovek malo "pokvari"  ).

Zato me pa zdaj zanima, če ima kdo kakšno izkušnjo z apartmajem za dve osebi, kjer sprejemajo pse in da je plaža čimbližje   Aja - lokacija pa nekje na hrvaškem, najraje na otoku ...

Hvala za vsako idejo   
 
 
 
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: sasha na 28 Februar 2010, 20:34:46
gulu na Pagu v kraju Kustiči imaš apartmaje, kjer dovolijo pse. Apartmaji so 10m od morja. Če te zanima kontakt mi javi na zs, so pa zelo zasedeni, tako da bi jih mogla kar hitro kontaktirat ;)

Aja, pogoj pri psih je edino to, da niso bevskaci in ne lajajo skos za brezveze..
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: TYASHY na 28 Februar 2010, 21:11:52
Sasha, bi lahko to še meni poslala? Letos sploh še nismo nič gledali...  :-[
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: gulu na 28 Februar 2010, 22:51:59
gulu na Pagu v kraju Kustiči imaš apartmaje, kjer dovolijo pse. Apartmaji so 10m od morja. Če te zanima kontakt mi javi na zs, so pa zelo zasedeni, tako da bi jih mogla kar hitro kontaktirat ;)

Aja, pogoj pri psih je edino to, da niso bevskaci in ne lajajo skos za brezveze..

Aha, super, ti pišem zs, čeprav mi Kustići načeloma ne dišijo preveč, ampak mogoče bi pa enkrat probali  ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: jorgamesh na 08 Maj 2010, 09:30:42
Lahko kdo pove, kako je poskrbljeno za pse v kampu Kovačine na Cresu?
http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=113

Zanima me predvsem, če imajo plažo namenjeno za pse in kakšna je ta plaža (je kaj sence, je za silo urejena)? Ponavadi so te plaže v kampih najslabše mlakuže, polne privezanih čolnov in plavajočih smeti.
Zanima me tudi, če imajo tuše za pse in na splošno, kakšen je odnos gostov in lastnikov kampa do tistih, ki kampirajo s kužki. Hvala
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: PlayWay na 13 Februar 2011, 19:14:13
Z vprašanjem kam s psom na dopust na Hrvaško
se ubadam že lep čas ... Sploh po zelo slabem sprejemu na enem od hrvaških otokov ...
Nekaj predlogov za letovanje s kužki na Hrvaškem in v Sloveniji sem že zbrala in objavila na
strani: http://www.dog-on-holidays.blogspot.com (http://www.dog-on-holidays.blogspot.com),
če imate še kakšne predloge, jih lahko pošljete in jih bom z veseljem objavila ...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: lejca_ na 13 Februar 2011, 20:25:17
Jaz sem bila že 2x v istem apartmaju (http://www.seecroatia.com/slo/apartma-lidija-lukin.html) na Ugljanu in sem bila zelo zadovoljna. Tudi oba psa sta bila lepo sprejeta.
Drugače pa so tudi na Šolti prijazni do psov. Poglej v tej (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=6082.0) temi. Tudi na Šolti smo se imeli super.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: gulu na 13 Februar 2011, 21:18:29
lejca, kako je pa s sprehajalnimi potkami in predvsem s plažo za pse na Ugljanu? Koliko je doplačila za psa?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: lejca_ na 14 Februar 2011, 08:43:31
Za sprehajat je kar nekaj možnosti. Mi smo šli velikokrat peš v Kali ob cesti. Na enem delu je celo pločnik. Drugače pa je lepa pot od apatrmaja desno po neprometni cesti do ribogojnice. Sprehajali smo se tudi po sosednji uvali, do začetka smo se peljali z avtom, potem pa po cesti peš do obale in po obali naprej.
Plaža je pa direktno pod apartmajem. Je en tak borov gozdiček, potem je pa cesta in čez cesto je malo betonirano in se da tudi ležat na soncu.

Betonirani del:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/40705_421349973417_763223417_4515234_5045257_n.jpg)
Borov gozdiček:

(http://mislov.net/images/thumbs/plaza3.jpg)
200 m stran je pa še urejena plaža:

(http://mislov.net/images/thumbs/plaza2.jpg)

Pogled s hriba (apartma je točno na sredini slike):
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/39504_421349683417_763223417_4515220_7370779_n.jpg)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 14 Februar 2011, 12:46:16
Mene pa nekaj drugega zanima....
 sicer že kar nekaj časa imam željo da bi šli na Kornate..
... te dalmatinske otoke  smo že vse  obdelali ( Brač, Hvar, Vis, Korčula , Mljet... na Šolti itak kuhani in pečeni ::)  plus oba Drvenika in Čiovo- ki mi sploh ne potegne)
In tako vsako leto si ogledujem  hiške na kornatih... nekaj jih je tudi na pašmanu http://www.hrvaska.net/pust_poc_pasman.htm
 ali pa tam na Murterju( tega tudi )  in okoliških daljno bližnjih otokih
http://www.touristagency-lori.hr/slo_robinzon.htm
 Me pa zanima , ali kdo ve za kakšno tako ki je npr ni v agencijskih ponudbah... ker tele agencijske cene... so da ne rečem lepo " preterane"...
 pa ,da je kolikor toliko dostopna..( se nikakor ne moremo z ediniti kakšen čoln bomo kupili...)

Bi pa šli eno leto res tako.... da smo  na samem.. morje- sonce-  ribičija in brez da gledam kakšen folk v bližini ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: blumina na 14 Februar 2011, 13:24:43
Jaz tudi nekaj taksnega ::) :o
mi in nasi psi in morje in naokoli nic sosedov. Je kje taksen kraj? Vesela bom vsake info :)))
Damayanti, ce najdes kaj taksnega se priporocam :))))


Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: rapgirl na 14 Februar 2011, 13:29:39
Jaz tudi nekaj taksnega ::) :o
mi in nasi psi in morje in naokoli nic sosedov. Je kje taksen kraj? Vesela bom vsake info :)))
Damayanti, ce najdes kaj taksnega se priporocam :))))

Robinzonske  :P
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 14 Februar 2011, 13:58:06
Robinzon je zakon... vsaj meni.  ;D

  Blumina ;  Ja drugače imaš tam pri lorry... je hiša Boris... za dve osebi in je ena in edina na unem otoku ( nasproti Murterja)  samo..draga ... meni osebno too much- sploh za tako kot je
 Pa mislim , da še ena na kornatih  ravna sika... nekaj takega... samo spet otok..in to res nekje sred kornatov :D :D
Klinc je to ,da potem rabiš čoln... pa motor minimalno 80hp gor :D :D... ker če te tam na odprtem dobi nekaj na poti v štacuno in nazaj.... si ga naj****  ???

Idealno bi mi bilo najt eno.. nekje tako, da prideš z avtom  v bližino( zaradi krame)... in da greš vseeno lahko po kopnem v štacuno  :-\
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: blumina na 14 Februar 2011, 14:27:33
No, sej, to je to...
itak tocno to iscem jaz. Robinzonska do katere pridem vsaj v priblizno blizino z avtom.
nas coln je pa tak ciganski crn Sport gumak, star kot metuzalem, pa gor je 4,5 konjski Tomos  :D hihihi, vidi ove slovence v burji,  >:D hahahaha

No, Damayanti, ce najdes, se priporocam  :o
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Neyka na 14 Februar 2011, 19:35:48
Ko se ravno Murter omenja... A vi bi prav apartmaje a kamp tudi pride v poštev? Na Murterju smo bili do sedaj sicer samo v enem kampu - Jezera Lovišča, ki je fancy in svinjsko drag (in precej poln v sezoni) je pa dog friendly (kopat se psi v kampu sicer ne smejo ampak minutko stran so še mnogo boljše plaže) in na "boljši" strani otoka. Potem pa vem še za dva kampa kjer so psi zaželjeni. Kako se jima reče nimam pojma. Eden je na kontra stran kot Jezera Lovišča (za JL greš desno iz glavne ceste, za ta kamp pa levo mislim da malo prej). Sicer je pa totalno robinzonski (tuši - mrzla voda in WCji so v takšnem stanju da bi se jaz osebno raje umila v morju in šla na wc v kak grm), je pa poceni in dog friendly. V ta tretjem smo se pa samo enkrat kopali, pa se zdaj ne spomnem a je res na Murterju al je nekje drugje in je podobno robinzonski kot drugi, samo z boljšimi tuši in wcji.

Edini hudič na Murterju je da so ama čisto povsod ježi (večina obal je pač skalnatih ali pa mi nismo našli tistih ta fancy peščenih).

Še to - Jezera Lovišča imajo tudi apartmaje. Samo ne vem a so lastniški a jih oddajajo niti ne vem za kakšen denar in ali so psi tam dovoljeni. Niso pa to robinzonski apartmaji ampak so tako precej nakupčkani (poglejta na stran sej mora bit slika nekje)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 14 Februar 2011, 19:47:32
Jaz sem tudi že gledala te robinzon kuće, ma me moti, da so v precej obupnem stanju. Niti ene poštimane hiške nisem našla.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 14 Februar 2011, 20:44:13
Jaz sem tudi že gledala te robinzon kuće, ma me moti, da so v precej obupnem stanju. Niti ene poštimane hiške nisem našla.
Imaš jo na Zminjaku  ;)... samo brez čolna tam nimaš kaj delat. S kakšno 4-ko se pa jaz ne bi šla tam okoli. Res, da je to otok v Bližini Murterja... ampak še vedno "otok"... jaz sem nevihto na morju že doživela - pa vem kera p***arija zna bit :D
 Pa jaz imam navado,  bolj pogosto v štacuno hodit. :-[ ( pol stvari pozabim- pa potem tud po dvakrat na dan :-9 )

Neyka:
Na Murterju imaš več kampov, Slanica, Jezera, Lovišta...  in  dva  na sredini otoka en nasproti drugega- Plitka vala in Kosirina...za pse zastonj.. Kosirina men sicer najljubši kamp- mir.. tako za krajše obdobje... par dni.
motijo me WC-ji... dizaster. Pa to, da tam na koncu ne moreš elektrike potegnit... in vsakič, ko hočeš it kaj kupit se moraš po vseh tistih luknjah in skalah prebijat skoz kamp... tema. Pa še tam na koncu so nudisti. Lani smo bili za 6 dni ... tako podaljšan vikend junija... smo se spravili res čisto na konec , da bomo ja imeli mir... ama se je našel drugi dan en star prdec švabski( da je nag tam okoli skakal- ne omenjam ::) in se prav pretegoval  kadar je opazil da smo pred šotorom) Zjutraj je še enega šnapija krokodila navijal po radiju... pa non stop  je pse klical k sebi....
Po tem čez dva dni se je že tolk razvadu, da si je dovolil, kar kadar se je šel namakat - samoumevno poklicat našedva cucka ,da sta šla z njim plavat ???
 Pa še rečt mu nisem mogla naj  se spele, ker je bil ves osladen pa prijazen :-X, pa stalno mi je razlagal kako je imel on tud psa pa, da ga sedaj nima več ker je bil star pa je umru, pa bla bla bla... :-X

Apartmaji so mi pa sploh ... mimo, stalno se moraš nekomu prilagajat... Odkar smo izkusili hišice.. no more apartments... ;D
jaz sem sploh fen hišic .. samostojnih...
Sicer tud na Murterju jih imaš... tam enih par v  uvali doca.. moraš pešakat do tja z vso kramo- men to ni.
Potem imaš tud eno luštno tam blizu Čigrađe... moraš pa avto parkirat v Slanici( kjer plačuješ parkirnino ???) in spet pešaka trogat.
S tem ,da ceno imajo tako...  da te na rit vrže... za ta denar dobiš na Korčuli poorenk bajto- pa na Šolti tudi ... z štromom in vsem. Samo tam smo že bili...pa tud  Korčula.. ajde sej je lepa, samo una vožnja s trajektom ubija.
Mi sicer,  smo čist zadovoljni z Šolto... , bi pa še kam drugam šli... ampak res tako kot sem rekla... da smo na samem.
Vem še na Mljetu za dve luštni...isto idealno za pse- ogromna posest- ograjeno- svoja plaža
 še slike imam - sem  tudi sama nekaj poslikala ( če greš s prijatelji...  je ok 1 za 2 os druga za 4)
http://www.mojalbum.com/damayanti/mljet
 ampak...1. večinoma zasedene v glavnem terminu- ta lastnik jih oddaja preko neke nemške agencije in mu dobesedno ves poletni termin zakupijo
1. cena je tud" nemška"... pa še ena velika napaka http://www.mojalbum.com/damayanti/mljet/foto/13089808
 ena druge se držita... to pomeni če fašeš zraven enega zoprneža v terminu imaš dopust pokvarjen.
 Meni ni to filing da mi en non stop v "krožnik" gleda... Mljet pa tudi... čudovit otok iz stališča narave gledano- drugače pa nič nimajo- kar pa imajo te pa olupijo/ cenovno....
 Zato pa iščem na samem... morje sonce- ... edini zvok, ki ga hočem slišat so škržati in valovi ;D
Sem slišala da so na Pašmanu- robinzonske... kjer se da tud z avtom pridet zraven... ( samo tole preko telih agencij.... malo too much...  pa če bi bila res res na samem... samo ni)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 14 Februar 2011, 21:49:21
ali pa kje drugje...
 Kaprije  ? ( no za tega vem da ne moreš z avtom) Molat? Vrgada? Sestrunj? Zalrin? Žirje?.... bil kdo? vsaka informacija dobrodošla  ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: TibiQ na 15 Februar 2011, 09:23:02
D. na Mljet se javim da grem s tabo, v istem terminu. Pa ti ne bom hodila v krožnik gledat  :P ;D

Ma meni niti ni tako važno kako so kučice opremljene. Fino je da je topla voda, elektrika, na samem (ok, če je še ena kučica ni problema, več je pa že logistični problem če sosedje ne tolerirajo psov,..), pa še vedno dovolj blizu (tko en lušten sprehod recimo) kakšne trgovince, ampak dovolj daleč, da ti ne hodijo drugi ljudje na plažo.. pa da je dostop do vode relativno normalen, ne da se mi pes poreže po skalah, ali celo da na kakšnega ježa nagazi, po možnosti s trebuhom  ::) .. pa da se da z avtom priti do tja, ker te vožnje s čolni - če se komu kaj zgodi - tega je mene vedno strah, pa še najem čolna ponavadi svinjsko drago računajo in če nimaš izpita, je to še dodaten problem. Pa jasno, da so cene še nekje v mejah normale.

Če še malo pobrskate, najdete en kup takih bolj ali manj solo variant (pa svetilniki,..), samo to je pa ali predrago, ali pa je ta čoln varianta,... ali pa celo psov ne dovolijo  ::) - no, objavljam povezave tudi do tadragih - mogoče si pa kdo lahko privošči  ;)
Teli so s cenami res na glavo padli.. ampak izgleda pa sanjsko  :)
http://www.biseri-jadrana.si/biser/419/771/apartmaji-skriti-raj-na-hvaru#
http://www.biseri-jadrana.si/biser/419/768/apartmaji-oaza-na-korculi
http://www.biseri-jadrana.si/biser/418/698/vila-dalmatinka
http://www.biseri-jadrana.si/biser/418/712/vila-podezelska-oaza
 
http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.hrvaska.net/robinzon/mlada/mladam.jpg&imgrefurl=http://www.hrvaska.net/pust_poc_kornati.htm&usg=__SqvBaJU7DyzLunJQAgkpXuSN7hw=&h=118&w=150&sz=6&hl=sl&start=11&sig2=uLhSMFMLBq3PyzRfNV79qw&um=1&tbnid=b3x-tsWkNdXguM:&tbnh=76&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Drobinzonske%2Bpo%25C4%258Ditnice%26hl%3Dsl%26um%3D1&ei=D0JDS-yRNImUsAaTwsm0Bw
   
http://www.adriatic.hr/lighthouse_show.php?id=5
 
http://www.adriatic.hr/lighthouse_show.php?id=9

http://www.adriatic.hr/lighthouse.php

Pa še malo destinacij, kamor greš lahko s psom, niso pa na samem;
http://www.adriatic.hr/show_obj.php?id=2475
http://www.adriatic.hr/show_obj.php?id=2509
http://www.adriatic.hr/show_obj.php?id=2474
 
 

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 15 Februar 2011, 09:50:41
D. na Mljet se javim da grem s tabo, v istem terminu. Pa ti ne bom hodila v krožnik gledat  :P ;D


Sem že lani govorila z lastnikom. Sranje je to ker letos meni čedalje bolj kaže da bomo morali it v glavni sezoni :(... model ima od 10.6 do 20.9 zakupljeno.
 v tem terminu so tamala 90 eur na dan .. tavelika pa 100 eur na dan.
To je pa za en "Mljet"... kjer nimaš niti spodobne štacune... preterano. Vsaj za moje pojme. ???

 najboljša varianta bi bila res kakšen manjši otok( une ki sem jih zgoraj napisala) Vem da imajo hiške- take ribiške... na samem, pa oddajajo jih tudi... ampak ne preko agencij.Od ust do ust ;)
Enkrat sem že z nekom govorila, ko mi je razlagal da so bili v eni ne vem točno na katerem otoku mislim da Molat...
 jaz bi šla nekam tako kjer ni trum turistov, majhen otok, čisto morje, ribičija  nekaj domačinov pred štacuno...  pa še vseeno da prideš z avtom tja-  zarad krame.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: blumina na 15 Februar 2011, 09:54:51
Damayanti, hihihihi, kot bi jaz pisala :P :P :P :D

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 15 Februar 2011, 10:39:01
hehe T. sem vidla da si linkala skriti raj na Hvaru... ;D
 ja lepo je ošmekal tiste hiške.... ::)
 To je v Zavali... isti model kot ima restaurant Skalinada.  Plaža pa sardelce ;)...
( škoda ker nimam več starih slik v compu... bi pripela sliko - relano stanje na plaži) dvomim kolk bi tam kakšne pedantne mamice gledale psa da se kopa in plava ::)
Hitro bi bil kažin :D :D

Mene pogrebe to ker ti "dalmoši" lažejo  >:(... vsi obljubjajo, mir pa da si na samem , potem pa prideš tja , pa 30 metrov preč sosed...
 še sedaj se spomnem  v Stinivi...res ni veliko manjkalo , da nismo spokal in šli.


 
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: TibiQ na 15 Februar 2011, 13:24:14
Ja, saj to mene skrbi.. na fotkah je vse drugač, kot v realnosti. Pa plaže fotkajo pozimi, ko ni turistov, pol pa polet prideš, pa kot sardelce  ::) :(
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 15 Februar 2011, 17:50:38
Jaz bi pa eno lepo poštimano hiško, z dostopom z avtom, brez sosedov, s privatno plažo (seveda ne mivka) ter gospodinjsko pomočnico (ki bi pršla vsak dan za eno urco malo spucat, pa brioše bi zjutraj lahko prinesla za zraven kafeta). In vse to seveda po ugodni ceni  >:D

A pozna kdo kje kaj takega  ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 15 Februar 2011, 21:57:01
To vse dobiš, edino gospodinjsko pomočnico pripelji s seboj...vedno se kakšna najde-za zastonj dopust :P ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 11:02:55
http://www.supetar-brac.eu/en/milna-brac/1631-milna-brac-houses.html

evo eno  ošminkano na Braču.Z ošminkano ceno >:D
Pa še celo vem kje je... smo se tam okoli s čolnom klatili...stoji na privatnem posestvu- na samem  s svojo cesto do tja..  tud čist  na obali v zelenju. Lepo  :)
Pomoje ravno briošev ne nosijo...  ( grem stavit da še vejo ne kaj to je ..oni poznajo samo fritule- pa še to od Bračanov ne pričakuj :D)
 Za njih velja da so škrtuhi.... ful vicov kroži o njih...  mogoče še več kot o gorencih
 :D :D

 potem ti pa ostane samo še naš Francoz- Stipica alias Stephan ... na Šolti :D
http://www.villa-dalmate.com/index.php?p=accueil
 cene ima tud "Francosko ugodne"  ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: TibiQ na 16 Februar 2011, 12:04:15
Pa tale prva se meni zdi čist zakon, edin cena mi je mal preveč.. čeprav če imaš varianto it s kom, s katerim se štekaš (ampak to mora bit ene taka ekipa kot za kakšno jadranje .. da se res lahko prenašaš cel dopust), potem si tole deliš na pol in tudi ni več tako zelo drago, čeprav ja.. še vedno je drago.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 12:19:34
50 kvadratov  ;)  malo premalo za moje pojme za delit :D
Mogoče na sliki zgleda večje... realno ti povem ,da je velika ene toliko kot ta-prva na Šolti.
Mimo tadruge si pa hodila. Takoj na ovinku zraven unega Borisa ki ima tisto majhno ribogojnico. Kjer se neha alsvalt iz Maslinice
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 16 Februar 2011, 12:20:02
Drugače pa, za vse tiste, ki imate možnost-ga ni čez dopust z barko.
Novejše motorne barke imajo tudi potopno zadnjo ploščad, tako da se pes komot zbaše ven z vode, imaš dostop do vseh mogočih plaž, senco in mrzlo pijačo na "dohvatu ruke".

Minus je samo cena  :(
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 16 Februar 2011, 12:25:59
Če greš v petih pomoje znoriš pa treh dneh  :o

Lokacija je super, sama bajta mi pa ni ne vem kaj, bi verjetno prej šla na Šolto.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: TibiQ na 16 Februar 2011, 12:45:11
50 kvadratov  ;)  malo premalo za moje pojme za delit :D
Če imaš vreme itak samo spiš not, tko da je vseeno - važno da lahko normalno spiš. Ampak meni je še vedno potem predrago, sploh če bi morala spet delit in spet nisi čisto sam.
Če greš v petih pomoje znoriš pa treh dneh  :o
Saj pravim, da mora bit taka ekipa, da se štekaš, isto kot za jadranje .. ampak ja.. jaz zato ne hodim na jadranja, ker mi noben ne more predstavljat takih kompanjonov, da se mi ne bi po parih dneh začel mešat in na dopust hodim jaz zato, da imam res mir, da se spočijem, ne da se potem še tam komu prilagajam (ampak niso vsi taki - čeprav je pa res, da taki tudi takih osamljenih lokacij ne iščejo) ;)

Mimo tadruge si pa hodila. Takoj na ovinku zraven unega Borisa ki ima tisto majhno ribogojnico. Kjer se neha alsvalt iz Maslinice
Sem prepoznala ja, ampak tisto meni ne pade v noben koncept od tega, kar si želim.  ;)

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 13:42:58
Drugače pa, za vse tiste, ki imate možnost-ga ni čez dopust z barko.
Novejše motorne barke imajo tudi potopno zadnjo ploščad, tako da se pes komot zbaše ven z vode, imaš dostop do vseh mogočih plaž, senco in mrzlo pijačo na "dohvatu ruke".

Minus je samo cena  :(

o barki, moj sanja ::) nek gobbi 255...
 že celo zimo samo to fantazira...Men je sicer to totalka zgrešena naložba.Edina varianta  bi bila da imaš dol svojo bajto..in pomol kjer imaš parkirano.Pa čas in denar- da skitaš okoli.
...do penzije je pa še daleč. :D
Gledam, malo po drugih otokih.... nikjer nič pametnega..če pa že  ..pa cene navite-pretirano za ene "kučure". Pomoje smo letos spet  ::) kar na Šolto  obsojeni.Upam samo da bo un škrtuh internet naštimal.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 16 Februar 2011, 15:54:41
Jadranje je super, vendar samo s pravo ekipo. Ponavadi to pomeni manj žensk :o ;D >:D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 17:31:33
Pravijo , da uni ki se samo v lepem vremenu okoli cjazijo niso pravi jadralci ;D... torej če hočeš bit taprav moraš jadrat- to pomeni da moraš delat
... no in tukej se meni zaključi
 Jaz grem na dopust "odmarat" :D
Sem bila pa tud že na jadranju...( v bivši firmi so bili zagrizeni navtičarji)... za šport tam 5 dni... meni čez glavo- pa za na take podvige se mi ne zdi primerno psa s seboj vlačit- malo kruto.. :-\
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: blumina na 16 Februar 2011, 17:38:59
hahaha, Damayanti, midve morava it skupaj :)

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 16 Februar 2011, 17:39:47
Damayanti, se strinjam. Službeno tudi jaz nočem it...razne regate ipd. Ampak, ko smo šli pa tako - dopustniško, je bilo super. Tudi psi bi uživali ;) ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 17:55:23
O bi bi uživali  ;D  v to sploh ne dvomim... me pa prav zanima kdo bi jo rental, da mu rečem , dva psa bomo s seboj vozili :o
Pa potem  ko bi jo nazaj pripeljali, bi mi pomoje še  celo premoženje zaračunali za čiščenje....
Ti imaš labradorce ... da ti povem kakšno je( že na čolnu) ko se moker seter zvleče na čoln :-X..pa potem še sol in une dlake...,  na jadrnici pa še tepihi notri ali kakšen tik ... ajme  :-\...  :-X
..... ne ne ....Ni jadranje za nas... ;)

Kopno samota ampak še vedno blizu civilizacije  ,morje, ribe , bevanda... edino čoln bo pa spet treba nabavit...

Blumina, A same?.... Kdo nama bo pa kuhal ( pa lovil) :D...  jaz sem pristaš morske hrane- kar pomeni ,da se ribe pečejo- čigavo delo je žar se pa ve  8)  >:D


Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: blumina na 16 Februar 2011, 18:05:28
ne, ne, Damayanti, dedce obvezno s sabo  :P :o :D

Ajd, grem na trening  :P :P :P

Blumina
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 16 Februar 2011, 18:21:45
o barki, moj sanja ::) nek gobbi 255...
 že celo zimo samo to fantazira...Men je sicer to totalka zgrešena naložba.Edina varianta  bi bila da imaš dol svojo bajto..in pomol kjer imaš parkirano.Pa čas in denar- da skitaš okoli.
...do penzije je pa še daleč. :D

Ne rabiš bajte in pomola, samo barko in marino za privez (in keš  :o)

Gobbi 225 je ok za frkat okrog, ni pa za živet gor po 2 tedna.

Mi je pa zanimivo, da ste vsi jadralci. Meni jadranje ni preveč.....je treba delat. So ljubše motorne jahte, pališ in greš. Te pa tako po takvinu mahne ta špas, da ne prideš k sebi do jeseni.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Jovie na 16 Februar 2011, 18:40:53
mi smo šli na Krk z našo psico in na Brač.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 16 Februar 2011, 19:01:15
Če sta na jadranju 2 ženski od 8 - 10 članov posadke, je naravnost super. Od dela je še največ kuhanja in pitja :P ;D Pa tudi ni kreganja :o
Damayanti in Blumina: še mene, še mene...lahko pazim pse :D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 19:59:53
No, kaj mene moti pri tem jadranju. Dokler si to  sonce morje in  plavi horizont, pa osamljene uvale je ok.
Ampak nisi dolgo, ni vrag da se ti nekdo ne zavleče v isti zaliv... da je pa kakšna napoved burje( in če je je to par dni) - pa itak marina... colaš kot prtegnjen+ da si tam kot en klošar..isti drek kot če greš šotorirat-  več zasebnosti ziher v šotoru..
Une jadrilice so ena do druge .. ???... potem se ga tam na tadeseti eni nažrejo- se derejo... v drugi smrčijo, v tretji khm khm... da potem cela linija jadrilic vibrira  ::)  nekje se mulci derejo- drugje se kregajo pa s kastrolam zbijajo  itd
no takrat ko so bili mi s firmo smo bili uni ki smo se ga nažrli  :D....  hvala bogu je bila samo tranmontana.... da smo lahko naslednji dan  potegnili...ker nas niso zjutraj prav lepo gledali >:D

 motorna... mi ne potegne- stran metanje denarja+ da ko greš v marino si spet klošar/ pa bajta s pomolčkom je ziher cenejš kot tak špas :D
 meni največ bi bila taka za frčkat okoli po dva tri dni+ malo lovit  ..potem pa na kopno. :-[..  jaz sem bolj skromna  :-[  :D :D

Realnost bo pa en open 5-6m ..tam z 60-70hp :D... pa še to dvomim da letos  :D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 16 Februar 2011, 20:21:23
damayanti, ti si pa res skromna punca  ;D

Marine v sezoni znajo bit res nočna mora. Na Palmižani si se moral zmigat nazaj v marino do 17h, drugače je bilo vse polno.
So si pa verjetno vsi jadralci in jahtaši edini, da je na morju največji nebodigatreba Italijan!
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 20:25:30
Mi smo bili septembra... italijanov ni bilo več... so bili pa poljaki :D :D...luba marija- da vidiš te experte :o...pa že mi nismo bili neki high... ampak uni pa  :-X...pa še nabiti od jutra do večera kot elektrarna... točno si vedel kje so se valili, ker so prazne flaše vodke za njimi plavale
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 16 Februar 2011, 20:32:39
Mi smo bili septembra... italijanov ni bilo več... so bili pa poljaki :D :D...luba marija- da vidiš te experte :o...pa že mi nismo bili neki high... ampak uni pa  :-X...pa še nabiti od jutra do večera kot elektrarna... točno si vedel kje so se valili, ker so prazne flaše vodke za njimi plavale
:o :o :o Pri nas pa maja čehi...isto...+ eden od njih s harmoniko ::) (vsa razsuta in niti igrat ni znal - ampak to ni mogla biti kriva samo pijača >:D) Sicer pa, pošteno, niti z jadrnico niso znali manevrirat 8) Nekako tako kot takrat tisti, ki so šli na Triglav v kratkih hlačah in natikačih in so jih potem reševali... koga pa, če ne čehov ali madžarov ::)
Drugače so pa največja mora italijani in rusi :-X :-X
Letos bi tudi jaz šla na kakšen bolj osamljen kotiček...počasi se začne iskanje 8) Najprej moram opredeliti vsaj kam približno ::)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 16 Februar 2011, 21:00:54
Avtodom  ;D... tudi ni slaba varianta. Mi smo šli eno leto v predsezoni   po celotni  jadranski vse do Sv Štefana  ->ČG.
Tudi ena izmed lepših- tur avantur 8)( sploh če imaš mlade pse...ustavljanje , lulanje- hrana... brezskrbno potepanje). Naša Dina je bila takrat  manj kot eno leto stara- prvič je plavala v morju..od takrat dalje je čisto navdušena- samo, da se nekam gre :D
http://www.mojalbum.com/damayanti/izlet-z-avtodomom

Tak izlet bomo sigurno še kdaj izvedli, samo ne po Hrvaški in ČG.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 16 Februar 2011, 21:17:30
Aha, aha, a mi daješ ideje? :o >:D
Huda fotka, ko oba psa gledata skozi okno :D Kam v ČG ste šli? Koliko časa ste si vzeli?
Kam pa naslednjič z avtodomom? Skandinavija? ;) Jaz bi šla verjetno proti Franciji, morda kar do Maroka...
Na Hrvaškem čez poletje preživim kar nekaj vikendov, ampak to je ponavadi tam okoli Pule nekje. Letos zagotovo spet, upam, da ne bodo na "naši" lokaciji že vse pozidali...tam bo res škoda :-\
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 17 Februar 2011, 09:31:23
Aha, aha, a mi daješ ideje? :o >:D
Huda fotka, ko oba psa gledata skozi okno :D Kam v ČG ste šli? Koliko časa ste si vzeli?
Kam pa naslednjič z avtodomom? Skandinavija? ;) Jaz bi šla verjetno proti Franciji, morda kar do Maroka...
Na Hrvaškem čez poletje preživim kar nekaj vikendov, ampak to je ponavadi tam okoli Pule nekje. Letos zagotovo spet, upam, da ne bodo na "naši" lokaciji že vse pozidali...tam bo res škoda :-\
Ja ideje ti dajem  ;)... ja. :D
Vzeli smo ga za 14 dni, od tega smo bili 12 dni na poti, dva dni nam je pojedel Vis+ Split - to je bil tud glavni razlog za najem( smo se šli menit za eno parcelo- pa se je potem izkazalo, da ni vse kot je prodajalec govoril) torej vse skup 10 dni potovanja - čisto premalo :-\
 1.dan pakiranje- zadnji dan globinsko čiščenje. Un najemnik je bil res ful uredu- nič težil zarad psov, pa sva mu potem avtodom spucala res v nulo( še zavese sem mu preprala :)) .Nič kompliciral... ful je bil zadovoljen ker sva mu spedenanega nazaj pripeljala- takrat je rekel , da nam ga renta kadar bomo hoteli ;D
Na žalost ga je pa potem naslednje leto prodal- ker je bil star in z veliko Km.... Škoda  :(
Šli smo pa  po jadranski-> samo do Sv Štefana...potem je pa dni zmanjkalo.

ja destinacije ;D Mi smo jih imeli kar nekaj( samo v sklopu- službe- ne moje :D) Francija obala je lepa- ampak čisto preveč pozidana, Loara je super( ampak jo je treba obdelati res turistično) Belgija- s severno Francijo- nič posebnega.. Nemčija - NL  pa 100x že gore dole- tja gre samo še damč zraven za družbo delat- "kopilota"  :D
Skandinavija :o... ta je bila  enkrat okoli božiča do Osla -> isto ful huda. Zelo lepo...Sploh Norveška je ful lepa...pa Švedska izven avtocest tudi- mi smo jih imeli bolj malo- zarad veličine vozila  :D)
Z avtodomom  nam  ostaja . Italija->Sicilija, Korzika, Grčija- celinska, Grčija Peloponez z Lefkado.  mmm..pa še kaj bi se našlo ;D. Med arape me pa ne vleče :-9
Ampak je problem z najemom avtodoma. ;)
 Takrat smo ga najeli pri unem gospodu- je imel dva enega velikega in tega Van. Res brez pripomb- nič kompliciral.Super- super..čisto smo se navdušili
Potem smo ga drugič najeli pri enem drugem " modelu" ::)... podn. Veliko dražji najem, novejši avtodom- pa vse je bilo narobe- z avtom :-X non stop je nekaj svetilo/ pa plin ni delal kot bi moral, voda ni tekla ...- škripalo- pol stvari je imel polomljenih- vsaka druga stvar, ki si se je dotaknil je v roki ostala- samo popravljali smo- pa čakali kje bomo obstali >:(( se nam je kar malo zamerilo)
Tako da, za enkrat smo te izlete črtali. 
Mogoče če dobimo spet kakšnega uredu najemodajalca- s takim majhnim AD ( bi tudi čas našli-  te ture-avanture so meni zanimive v "nizkih sezonah" :D- kot dopust pa niti ne - dopust je pa "odmaranje" morje sonce-odklop )
Z avtodomom se ne spočiješ ;)- to je potovanje-  avanturističen izlet- ... konforten ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 17 Februar 2011, 13:45:09
Lefkas je kul. Si lahko pogledaš fotke (če še niste bili), jeseni sem bila ;) Imam tudi original zemljevid, podarim :P Korzika je pa moja želja že kakšni dve leti, morda letošnjo jesen, kdove.
Kar se tiče avtodoma, se pa tudi jaz bojim kakšnih razsutih, za veliko denarja. Poceni itak niso.
Zdaj malo brskam za kaj luštnega na Hrvaškem, vsaj za krajši dopust. Do sredine maja 1x, ker očitno bolj oddaljene destinacije zaenkrat odpadejo.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Urša_Doggy na 19 Februar 2011, 15:28:36
Mene pa zanima kje na Hrvaškem lahko imaš psa zraven v hotelu (vem da smo bili z setrično pred 2-3 leti na morju in je bil hotel v katerem so lahko bili psi - pri zajtrku je bila ob vsaki 3 mizi blazina)?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Scarlett na 20 Februar 2011, 09:41:22
Da naredim še jaz malo reklame za moj naj otok ;)

Mi že leta hodimo na Vis, v Rukavac, v te apartmaje: http://www.vis-gagula.com/uk/apartman.html (http://www.vis-gagula.com/uk/apartman.html)
Sami apartmaji niso nič posebnega, imaš pa vse kar rabiš. Nazadnje smo imeli psičko s sabo, proti doplačilu. Imajo pa vsi apartmaji teraso (eni večjo, eni manjšo). Lastnik je zakon- lahko ti tudi kuha, če se zmeniš, naredi krasne ribe in ostale dobrote ;D
Kar je tam najboljše je plaža- če greš junija ali septembra si tam praktično sam, v sezoni je na plaži mogoče 10-15 ljudi 8) Krasno. Brez problema greš hodit tudi ob obali- okoli zaliva so ravne plošče, lahko prehodno povsod. Za sprehode je tudi super, cel polotoček nad vasjo, res malo ljudi, zjutraj si sigurno sam, zvečer mogoče srečaš dva človečka ;) Povsod so razne potke in vse je lahko prehodno.
Za izlete po otoku imaš veliko možnosti, povsod sem vzela s sabo psičko, tudi v gostilne, nikjer nobenega problema :) Še fotka ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: DOB na 20 Februar 2011, 12:27:26
Uuu je par pomorcev tukaj :). Mene kar skrbi za letos poleti kako bo moja prenašala barko, če rada plava oz če zna plavati... Lani smo srečali ene z barko, ki ima platformo potopljivo-zdrsne v vodo in imaš stopnišče (hudooo :o). Je pa to zelo redka praksa na ladjah, ta je celo fino starejša od naše, pomojem zato ker  če se kam zaletiš se zna pokvarit. Pri nas tega ni, zato ne vem kakšen mehanizem bomo izumili za pošast ven vlečt.. Pa malo bo treba pot priredit, da bo vedno možnost iti na obalo. To je bil tudi glavni razlog zakaj toliko časa nismo imeli psa in zakaj je mami hotela schipperka.
Drugače si pa jaz odkrito povedano ne predstavljam psa (ala velikost labradorca) na jadrnici nasploh... Pri prijateljih še jaz komaj not pridem nepoškodovana, kako da se pes ne polomi po tistih stopnicah :-[? A mi lahko kdo razloži kako to izgleda?
Pa predlog spravljanja psa nazaj na čoln bo še posebej dobrodošel od bolj izkušenih ??? Če bi imeli hidravličen mostiček in rešilni jopič zanjo bi bilo hitro rešeno ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 20 Februar 2011, 13:53:24
Jaz samo toliko lahko komentiram, da sem videla kar nekaj labradorcev (ampak res samo te :o) na jadrnicah, ponavadi so imeli med vožnjo rešilne jopiče gor - kar ves čas očitno. Nekateri so imeli celo kam privezane. Videti so bili zelo veseli in zadovoljni tam gor (kako tudi ne, labiji in voda ;)) Ob pristanku so pa veselo skakali v vodo. Mislim, da so jih z jopiči potem lažje ven dobili, samo gor potegnili.
Logistično in vse, pa nimam pojma...če bom šla še kdaj jadrat, bom verjetno ugotovila.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 20 Februar 2011, 15:40:26
Pa predlog spravljanja psa nazaj na čoln bo še posebej dobrodošel od bolj izkušenih ??? Če bi imeli hidravličen mostiček in rešilni jopič zanjo bi bilo hitro rešeno ;D

Ne vem kako potekajo zadeve na jadrnicah....načeloma pa psu obvezno rešilni jopič  in nabavit tiste "aqua stairs" za pse.

Malo zna bit problematičen tudi hidravlični mostiček (po domače paserela). Mi smo imeli na zadnji ploščadi tender in paserela zaradi tega ni mogla biti spuščena do konca dol in je bilo potrebno včasih iz pomola kar skočit  na paserelo-Roya bi težko prepričala v tak podvig.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: DOB na 20 Februar 2011, 19:39:43
No za prehod na barko pri nas bi problemov, imamo tak fajn mostiček (hidravličen zavzame preveč prostora na platformi) ki je vedno na tleh na pomolu. Mi nismo na jadrnici, imamo motorno ladjo.  Jopič imam tudi v planu, za vsak slučaj, čeprav je povsod ograjeno.

Si ti mislila tole? http://aquastairs.com/ Ker malo googlam, nujno rabim nekaj kar se da pospravit, ker s tem v vodi ne moremo niti pristajat, plut ali glisirat... Ročno je po pravici povedano nikakor noben ne bo mogel ven spravit.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 20 Februar 2011, 20:45:38
Se mi zdi boljša kakšna taka varjanta.

http://www.pawsaboard.com/ladder.asp (http://www.pawsaboard.com/ladder.asp)


Jopič je fajn, tudi za na tender.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 20 Februar 2011, 20:50:31
Se mi zdi boljša kakšna taka varjanta.

http://www.pawsaboard.com/ladder.asp (http://www.pawsaboard.com/ladder.asp)


Jopič je fajn, tudi za na tender.
Kul :o Ampak to moraš potem res dost na barko hodit...
Pa take jopiče (ali podobne), kot jih imajo tudi tule, sem videla, da so uporabljali. O tem sem prej pisala...idealno za ven dvignit.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 20 Februar 2011, 20:57:20
Kul :o Ampak to moraš potem res dost na barko hodit...

Ponavadi se barko precej koristi, preprosto stane preveč (marina, zavarovanje,...), da bi bil gor samo par dni na leto.
Moj je še pozimi vsaj enkrat skočil do Cresa, preverit, če je vse ok. Od prvomajskih počitnic do septembra se jo je pa dejansko precej koristilo.

Jo kar malo pogrešam  :(
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 21 Februar 2011, 08:12:20
Aja, imate svojo :)...jaz nimam dovolj dopusta, da bi jo lahko izkoristila in upravičila finančni zalogaj nakupa, vzdrževanja, se nam jo bolj splača najeti. Gledam pač iz tega stališča. Ko greš, imaš novo, vzdrževano, pregledano barko, nobenih skrbi, po koncu jadranja samo vrneš in je mir 8) Morda v penziji, če ne bomo prej umrli :P ;)
Pa ste šli kdaj jadrat v Grčijo? Nas to malo drži...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: DOB na 21 Februar 2011, 09:16:16
Jaz sem bila v Grčiji, sicer ne z jadrnico, z jadrnico bi se mi zmešalo-ogromne razdalje med otoki, dolgčas (razen če v tem uživaš, da si cel dan sredi morja in plutaš :)).

Drugače sem našla pa še nekaj kar mi je všeč za psa.... http://www.doggydocks.com/
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 21 Februar 2011, 09:41:49
Jaz sem bila v Grčiji, sicer ne z jadrnico, z jadrnico bi se mi zmešalo-ogromne razdalje med otoki, dolgčas (razen če v tem uživaš, da si cel dan sredi morja in plutaš :)).

Jaz sem pa slišala, da je Grčija bolj primerna za jadrnice kot za manjše motorne.
Aja, imate svojo :)...


Nič več. Glede dopustov; ponavadi barko koristi itak cela familija, tako da se je v sezoni potrebno kar fajn zmenit, kdo bo kdaj koristil barko.

Moja želja je enkrat z barko na Korziko. Je krasna že s kopnega, z morja verjetno še dosti bolj. Si pa lahko mislim, kako so svinjsko dragi privezi.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 21 Februar 2011, 09:47:38
Jaz sem pa slišala, da je Grčija bolj primerna za jadrnice kot za manjše motorne.

Nič več. Glede dopustov; ponavadi barko koristi itak cela familija, tako da se je v sezoni potrebno kar fajn zmenit, kdo bo kdaj koristil barko.

Moja želja je enkrat z barko na Korziko. Je krasna že s kopnega, z morja verjetno še dosti bolj. Si pa lahko mislim, kako so svinjsko dragi privezi.

Meni so tudi rekli, da je Grčija fajn z jadrnico, samo ne kar povsod. Se moram šo pozanimat kje. Lani sem bila Na Lefkadi in je tam, po mojem, super izhodiščna točka, tudi marina je huda, v okoli precej otočkov in celina...marsikaj videti. Ne vem pa kakšne so kaj cene. In še do tja moraš priti.
Na Korziko je tudi plan iti (avto), samo je menda kar precej draga. Po tem sodeč, se strinjam s tabo, da bi bili privezi za jadrnico tudi precejšnji...
Hrvaške smo pa kar nekaj prejadrali, predvsem srednjo Dalmacijo in nekaj južne. Nižje od okolice Visa nismo prišli, ker je bilo vedno tam dol napovedano slabo vreme in nevihte ipd. in raje nismo šli. Pač smo imeli nekaj smole. Najbolj južno sem bila na Korčuli, pa še to z avtom :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 21 Februar 2011, 15:57:58
http://www.pawsaboard.com/ladder.asp

No tole so imeli lani eni Italijani na jadrilici ;D in dva angleška setra ( drugače jih niti opazila ne bi)... je bila uporabna stvar... ampak dol nista hodila, sta skakala v vodo- le ven sta lezla...
načeloma na čolnu- našedva isto skačeta ::)... to je itak največja zabava..
Ven je bilo pa oteženo... vlačenje :-\
zato pa sedaj naslednji čoln- obvezno z prehodom... in unimi stopnicami na katere gre še mini platforma

@scarlett
Gornji Rukavac :o... mi smo bili v spodnjem... pri Bracotu in Jasni.
Prvo leto z Damčem ;D
Vis je tud super... Rukavac sploh...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: DOB na 21 Februar 2011, 16:57:43
Citiraj
Jaz sem pa slišala, da je Grčija bolj primerna za jadrnice kot za manjše motorne.

Ja kakor za koga.. Naša motorna niti ni majhna, je kar velika, šli so prijatelji s še večjo jadrnico, in se je prijateljici skoraj zmešalo, tri tedne s starši cele dneve, pa nič vetra itd itd ;). Tako da kakor komu paše. Pa na Korziko so tudi šli (z jadrnico), lani, je prijateljica preskočila, je pa baje lepo.
Smo pa mi šli od Aten do Zadra, tako da smo kar dobro razdaljo naredili. Zdi se mi da smo si naredili dvotedenski cruise. Pa enkrat okoli Italije, od okolice Pise kjer je neko pristanišče, dol do juga, pa črta do Lastova. Jug Italije je res grd, edino Elba je bila mal za videt.

Za plovbo nasploh se mi zdi Hrvaška zakon, lepi otoki, pa ni prevelike razdalje.

Ja vlekla je jaz ne bom ven, samo tele lestve so vse predrage, vsaj za moje pojme. Za 200e lahko dobiš kaj kvalitetnejšega in predvsem lepšega ::). Če bom kam dala delat, sporočim ker za kos plastike ne dam toliko pa pika.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: roy2 na 21 Februar 2011, 17:50:56
Ja kakor za koga.. Naša motorna niti ni majhna, je kar velika, šli so prijatelji s še večjo jadrnico, in se je prijateljici skoraj zmešalo, tri tedne s starši cele dneve, pa nič vetra itd itd ;). Tako da kakor komu paše.

Ne govorim o komoditeti dopusta-pri jadrnicah je itak večen problem brezvetrja.

Meni so vedno tupili, da je grško morje čisto druga "pesem" kot "naše"-veter, valovi......govorim o odprtem morju okrog grških otokov.
In da se v tistih pogojih veliko boljše znajde jadrnica od motorne (saj je nekako logično). Ne vem pa, če enako velja za večje jahte.

Glede lestve pa.....itak so vse stvari za navtično rabo trikrat dražje od običajnih, tako da boš sigurno prišla ceneje skoz, če boš zadevo dala delat.

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: DOB na 21 Februar 2011, 17:54:44
Saj to sem mislila, vetra ni, pa pravim da nekateri uživajo v plutanju z jadrnico in poležavanju, nekateri pa bolj v akciji ko je veter pa je treba jadra šponat ;). Primerjala sem načine jadranja ne jadrnico vs motorko.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: heart_alba na 21 Februar 2011, 19:50:18
 Če koga zanima destinacija:

Hvar, Jelsa

Mi smo bili z 2 velima šnavcerja v apartmaju št. 1
http://smoki.hr/branka/index.html

Apartma je velik: dnevna, kuhinja, spalnica in ima zelo veliko teraso, cca 25 m2.Edina pomanjkljivost, da terasa ni pokrita. Mi smo vzeli s seboj velik baldahin in smo si tako naredili senco. Ta apartma je tudi najboljši.

Apartma je odmaknjen od morja cca 150 - 200 m. Vendar se tam ne morete kopati s psom. Mi smo imeli čoln. Z lastnico sem se dogovorila, da sem tuširala pse zunaj na vrtu z šlaufom, ki mi je bil zmeraj na razpolago.

Apartma je v mali uličici in je potrebno iti cca 300 m, da lahko pelješ psa na potrebo. Mi smo hodili na sprehod po 1 poti v hrib oddaljeno cca 300 m (vhod na to pot) in nato v hrib in naokoli nad apartmaji. Psi so bili lahko spuščeni, ker je to bila bolj kozja pot in nismo srečali nikogar.

Do Jelse je cca 2km in je lepa pot 0z. cesta ob morju.

Naše fotografije, zadnja fotografija je ta terasa:

http://www.mojpes.com/forum3/viewtopic.php?f=64&t=6008&start=465

Zanima pa me, če kdo ve, kje bi se nabavili ti doggy docks. Naša Alba je morala lani plavati cca 300 m ali več, ali je bilo morda manj do obale, ker je skočila s čolna za galebi in je nismo mogli dvigniti na čoln.
Taka zadeva bi nam prav prišla.

lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Maruša_Star na 24 Marec 2011, 09:02:51
Zadnje dni brez uspeha iščem apartma za 2 osebi + večjega psa v Poreču - najraje v Červarju. Ni problema z manjšim psom, večje pa ne sprejemajo (nekje so mi celo rekli, da če manjši laja, ni panike, če pa večji zalaja, pa moti ostale goste  :o :o ).. Skratka, če ima kdo kakšen kontakt, bi lepo prosila zanj.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 24 Marec 2011, 11:22:27
Tole sem pred kratkim prilepila v temo o dopustih v Dalmaciji, ampak so tako in tako opisane vse destinacije na Hrvaškem. http://www.uniline.hr/hrvaska/apartmaji-ljubljencke.php#AccommodationList (http://www.uniline.hr/hrvaska/apartmaji-ljubljencke.php#AccommodationList) Samo apartmaji, kjer so dovoljeni psi ;) Mogoče pa najdeš kaj...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: EnNa na 09 Junij 2011, 21:24:13
Bi mi znal kdo svetovati kakšno lokacijo na Pagu (kamp in plaža) ki bi bila primerna za pse in kjer nas nebi podili dol s plaže? Najraje imamo kakšne divje, nenaseljene plaže, če je pa še senca zraven pa še toliko bolje :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Luongo na 10 Junij 2011, 08:15:16
Na Pagu  avto Camp Straško je dovoljeno kopanje s kužki na koncih plaže, osrednja plaža pa je za kosmatince prepovedana, imajo pa tudi izredno urejen Camp in pogoste pasje WC-je ter nekaj tušev za kosmatince. Vsako leto je tam ogromno kužkov, tako da se zmeraj dobi kakšnega novega prijatelja za igro.  :o
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: chicca na 14 Junij 2011, 16:59:40
Mene pa zanima če morda kdo ve, če je v Medulinu kakšna plaža kjer so dovoljeni psi?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Monika65 na 14 Junij 2011, 19:32:07
Mene pa zanima če morda kdo ve, če je v Medulinu kakšna plaža kjer so dovoljeni psi?

Ja, v medulinskem kampu imajo svojo plažo in tuše, ki pa jih jaz še nisem odkrila.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Inanna na 14 Junij 2011, 20:21:49
Ko ugotoviš, sporoči 8)

Mi hodimo za vikende tja v bližino...kdaj pa tudi v Medulin na izlet. Vsaj na kakšen sladoeld  ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Monika65 na 14 Junij 2011, 21:21:43
Grem ta vikend spet v raziskovanje. Če jih ne najdem, pa prvega bademajstra vprašam, kje so. ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: chicca na 15 Junij 2011, 09:55:47
O super. Je to tisti kamp, ki je na "robu" medulina (ni čisto v centru, kakšen km stran) in ima res lepo urejene tuš kabine in kopalnice? Jaz poznam samo tega...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: chicca na 15 Junij 2011, 10:22:57
Sem našla spletno stran s kampi, v naprednem iskalniku je tudi možnost "psi dobrodošli". To pomeni, da so dovoljeni, da so tuši zanje in da je tam ali vsaj v bližini še plaža.
Še link, mogoče komu pomaga pri izbiri počitniške destinacije:  http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzava=2&obmocje=&otok=17&vrsta=&izbor=2
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Monika65 na 15 Junij 2011, 14:13:37
O super. Je to tisti kamp, ki je na "robu" medulina (ni čisto v centru, kakšen km stran) in ima res lepo urejene tuš kabine in kopalnice? Jaz poznam samo tega...

V Medulinu sta pravzaprav dva kampa: eden je iz centra mesta na polotočku (Medulinski kamp) poraslem z gozdom - tja se hodiva midve kopat, drugi je kamp Kažela, ki je res umaknjem malo ven iz naselja, ima pa tudi neko območje, kjer so psi dovoljeni. Sploh pa baje ne komplicirajo nikjer, razen na plaži z mivko - vsaj tako so mi rekli lani. Kako bo letos, pa bom še videla.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: airedale10 na 12 Julij 2011, 18:44:58
Mi smo bili pred par leti na morju v Pakoštanah, ne vem če je točno tako  :-[ v slamnatih hiškah. Sicer smo bili brez psa ampak drugače je bilo zelo lepo. Psi niso bili dovoljeni v menzi, na 2 plažah za ljudi (kamnita in peščena) ne vem, imeli so pa tudi pasjo plažo. Bila je mislim da peščena, malo manj urejena, z nekaj ležalniki ampak še vedno ni bilo neke umazanije... Bila pa je nasproti glavne, peščene plaže. Tudi drugače se mi je zdelo lepo s psom, le v hiškah ni klime, saj ni tudi elektrike in vode. Mogoče bi bilo to malo moteče, ne vem. Zelo blizu je tudi mesto s stojnicami kjer je bilo precej psov. So bili pa po naselju prosto spuščeni kunci, veliko otrok in drugih živalih tako da je psa imet na povodcu. Na tisti pasji plaži pa ponavadi ni bilo veliko ljudi, mogoče sem enkrat videla ene s psom. Bom poiskala kakšno slikco od te plaže. Pa kanuje si lahko sposodiš. Bila pa je drugače tudi odlična hrana in lepo urejena okolica, le hitro si se izgubil med tolikimi enakimi hiškami  :D .
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: zoa na 01 Avgust 2011, 15:41:05
Evo še moja izkušnja; letos med prvomajskimi počitnicami smo preverili kako je v Kampu Straško na otoku Pagu.
Bivali smo v mobilnih hiškah, ki so zelo udobne, vsaka ima tudi nekaj dvorišča, tako, da je bila naša carta lahko zunaj privezana (kadar nismo raziskovali). Je zelo uživala, v kampu je bilo veliko psov (in slovencev  ::)). Na eni strani je tudi ogromno sence, v centru kampa je ogromno košev za pasje kakce, pogrešala sem jih le bolj v obrobju kampa. Kopalcev sicer še ni bilo, je pa označeno,kje je dovoljeno za kužke. Vsekakor se vračamo septembra.  8)
Evo še link:
http://www.kampstrasko.com/mobilne-kucice.html

Aja kar se cene tiče pa... >:(
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: sračka na 04 Avgust 2011, 06:34:53
Eno vprašanje ;D
Slišala sem, da v Umagu, naselje Polynezia obstaja plaža, kje je dovoljeno kopanje s psi ::)
Mogoče kdo ve, kje je ta plaža :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Sammy na 17 Maj 2012, 15:38:36
Ima kdo izkušnje s psi v Makarski? Še posebej me glede plaže zanima, kje so dovoljeni in na kakšni plaži (prod, skale...)?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Tashy+Gina na 18 Maj 2012, 08:25:06
Z Makarsko nimamo izkušenj, hodimo pa že tri leta v Grebaštico pri Šibeniku. Nastanjeni smo v velikem apartmaju z dvoriščem, lastnica ima tudi sama psa in za psičko zato tudi nič ne doplačamo. Njen pogoj je bil le to, da kuža ponoči ne laja in moti ostalih gostov. Naša Gina ponoči spi v hiši skupaj z nami tudi doma in na dopustu.  Smo prva hiša ob morju, plažo imamo torej pred nosom, vendar gremo zaradi tečnih "sosedov" s kužo-kadar se želi ohladiti na sprehod v sosednji zaliv, kjer ni problema z dostopom v vodo in ostalimi kopalci. Kakšnih drugih posebnih težav nismo imeli.
Tudi v Ankaranu sem opazila, da so v kampu in hotelskem naselju psi dobrodošli.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Saga na 18 Maj 2012, 09:35:44
Mi gremo to leto prvič na dopust s psom. Zanima me, če kdo ve za kakšno lepo plažo, kjer si lahko s psom? Slikam (kako je vse oh in sploh lepo) ne verjamem več, ker smo se že ''opekli''. Lepa plaža pa mora biti, ker imamo malega otroka in ne more laziti po kakšnem skalovju oz. neki neurejeni plaži. Da gre mož s psom na en konec, jaz z otrokom na drug (in obratno)... potem pa sploh brezveze takšen dopust...

Če imam kdo kakršnokoli informacijo, bom več kot hvaležna!
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: sibila na 18 Maj 2012, 10:53:13
Mi smo bili par let nazaj na Pašmanu in se mi je zdelo super za majhne otroke, vsaj videli smo jih veliko. :)
Na enem delu je bila namreč urejena plaža s peskom, senco, igrali, malo proč pa je bila po celem delu plaža s kamenčki, prostora koliko hočeš, kjer so pa lahko tudi psi, vsaj meni ni noben nič kompliciral in se je moja bokserka po mili volji kopala ves teden.
Pa voda je ful plitka, hodiš celo večnost pa imaš še zmerom vodo do kolen. :)
Ampak se pa ne spomnim na katerem delu smo bili, bom poskusila najti in izbrskat še kako sliko, ampak baje je na Pašmanu povsod kr podobno.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: čara na 18 Maj 2012, 11:01:11
Tkon? http://www.pasman-tkon.eu/si/index.html (http://www.pasman-tkon.eu/si/index.html)
Tam smo bili pred leti, blazno nizka voda (odraslim komaj čez kolena, zelo, zelo dolgo moraš plavat-hodit stran od obale, da je potem globina spodobna za plavanje), je pa precej gužve tam v sezoni. Mogoče na kakem drugem delu Pašmana ni tako zelo obljudeno.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: sibila na 18 Maj 2012, 11:08:08
Tkon? http://www.pasman-tkon.eu/si/index.html (http://www.pasman-tkon.eu/si/index.html)
Tam smo bili pred leti, blazno nizka voda (odraslim komaj čez kolena, zelo, zelo dolgo moraš plavat-hodit stran od obale, da je potem globina spodobna za plavanje), je pa precej gužve tam v sezoni. Mogoče na kakem drugem delu Pašmana ni tako zelo obljudeno.

Ja, ja, blizu, blizu, če se ne motim je v Tkonu pristal trajekt, potem pa smo se še par minutk z avtom vozili, ampak ne nekam ful daleč. No, jaz sem bila konec junija, začetek julija, če se dobro spomnim, pa ni bilo neke ful gužve, razen v mestu Tkon pa je res bila zvečer. Na tisti plaži s peskom je sicer bilo kr nekaj ljudi, predvsem otroci, ampak malo bolj proč pa si lahko izbral mesto kjer si hotel, ni bilo problema niti s psom. Je pa res, da pa na tej plaži zraven urejene ni bilo nekaj ful sence, je pa bilo res pasje vroče. Ampak na tej urejeni zraven pa so imeli posajena drevesca, imeli so celo kafič ali dva, luštno. Ni bilo nekaj ful veliko, ampak ni bilo gužve in luštno je bilo, ampak ni pa bila to neka ful obljudena destinacija tam. :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Sammy na 18 Maj 2012, 12:11:41
Še vedno bi bla zelo vesela informacij glede Makarske ali Baške vode ali tam okrog. :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: destiny na 18 Maj 2012, 20:33:56
Hey!

Mi smo bili s psom (francoski buldog) v Tučepih (malo naprej od Makarske) in sicer na začetku septembra. Je bila še kar gužva, ampak na plaži ni bilo problema za psa, ni nihče težil. V Breli pa imajo prav plažo za pse, ki se mi zdi kar porihtana in je bilo prav fajn, sem imela jaz boljši občutek, ker je lahko brez problema plavala pa bila spuščena. Upam, da sem ti vsaj malo lahko pomagala  :)

Lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 19 Maj 2012, 08:28:03
Še vedno bi bla zelo vesela informacij glede Makarske ali Baške vode ali tam okrog. :)

dve leti nazaj smo bili silom prilike makarska riviera. v glavni sezoni.
 za 1000% lahko zatrdim ,da  po moji izbiri to ne bi bila lokacija za dopust. Meni je bilo podn
Bili smo v Zaostrogu. in to  od 1.8-10.8
Plaža... sardele. tud za ljudi je bila cela procedura da si prišel v morje kjer si lahko sploh zaplaval. Nasplošno  plaža lepa vendar kot sem že rekla sardele,  za vikend pa še masovno vikend kopalci iz BIH...
Pse sem vozila kilometer in pol z biciklom na en del plaže kjer je bil nek zapuščen kamp da sta sploh lahko zaplavala. Pa še tam so  nekaj grdo gledali.
Tudi kakšne sprehajalne poti, za nujno lulanje... vsepovsod table za prepoved psa na plažo.

skratka v glavni sezoni prvič zadnjič in nikoli več.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: karamela86 na 19 Maj 2012, 16:28:59
dve leti nazaj smo bili silom prilike makarska riviera. v glavni sezoni.
 za 1000% lahko zatrdim ,da  po moji izbiri to ne bi bila lokacija za dopust. Meni je bilo podn
Bili smo v Zaostrogu. in to  od 1.8-10.8
Plaža... sardele. tud za ljudi je bila cela procedura da si prišel v morje kjer si lahko sploh zaplaval. Nasplošno  plaža lepa vendar kot sem že rekla sardele,  za vikend pa še masovno vikend kopalci iz BIH...
Pse sem vozila kilometer in pol z biciklom na en del plaže kjer je bil nek zapuščen kamp da sta sploh lahko zaplavala. Pa še tam so  nekaj grdo gledali.
Tudi kakšne sprehajalne poti, za nujno lulanje... vsepovsod table za prepoved psa na plažo.

skratka v glavni sezoni prvič zadnjič in nikoli več.

Nisem bila s psom, smo bili sami, in definitivno, še sama ne grem več tja, ne v sezoni. Sardele... včasih nisva mogla biti na dveh brisačah ampak samo na eni. In tudi za pse se mi zdi da ni najbolj prijetna izbira, razen izbranih sprehajalnih poti, ki so nabite s sprehajalci, kolesarji, rolerji, drugam nimaš kam iti. Mi smo bili v Baški vodi.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Tashy+Gina na 19 Maj 2012, 20:09:27
Mi smo našo nastanitev našli preko spletnega iskalnika  http://www.gdjenamore.com/
kjer je poseben tudi označeno ali so na določeni lokaciji psi dovoljeni.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Saga na 19 Maj 2012, 21:49:34
Hvala za odgovore  :) Bomo pogledali.

Za nastanitev niti ni takšen problem, je že veliko apartmajev, kjer so psi dovoljeni. Večje preglavice imam s plažo, kjer je dovoljeno s psom in ki je primerna za malega otroka...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Sammy na 20 Maj 2012, 15:15:02
Ja, tudi meni se zdi bolj problem glede plaže kot nastanitve. Bom obrnila vprašanje - kje v Dalmaciji se da v miru kopat s psi? :) Da je dovolj prostora, ti noben ne teži in da so po možnosti lahko spuščeni. Definitivno se ne bi rada šla sardele :)

V Breli pa imajo prav plažo za pse, ki se mi zdi kar porihtana in je bilo prav fajn, sem imela jaz boljši občutek, ker je lahko brez problema plavala pa bila spuščena. Upam, da sem ti vsaj malo lahko pomagala  :)
Kje pa je točno ta plaža v Breli? Na netu ne najdem nič (razen nek pravilnik (http://www.opcina-brela.hr/hr/komunalni_red-237), ki prepoveduje psom na plažo v tej občini hm).

 
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: destiny na 23 Maj 2012, 11:10:15
Joj težko ti rečem, kje točno je. Mi smo se takrat peljali samo kopat v Brelo, pa smo naleteli na to plažo. Nismo bili niti v centru Brele, tak da se težko orientiram. Vem samo to, da je zraven en kafič na plaži, enih 100 m v desno pa je enih par privezov za čoln.  To ti zdaj v bistvu nisem nič povedla, ampak je vse kar vem :)


lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Tashy+Gina na 23 Maj 2012, 20:19:48
Zdaj sem se spomnila še to. Štiri leta nazaj smo bili v Zatonu pri Zadru, takrat še brez psičke.  Tam je bil en del kampa posebej označen za obiskovalce , ki imajo s seboj  psa. Psi so v kampu in na svojem delu plaže. Je pa bil ta kamp takrat se mi zdi kar precej zasoljeno drag v primerjavi z drugimi.  Kolikor se spomnim je bil primeren dostop tudi za tamalčke.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 24 Maj 2012, 08:18:12
Ja, tudi meni se zdi bolj problem glede plaže kot nastanitve. Bom obrnila vprašanje - kje v Dalmaciji se da v miru kopat s psi? :) Da je dovolj prostora, ti noben ne teži in da so po možnosti lahko spuščeni. Definitivno se ne bi rada šla sardele :)
Kje pa je točno ta plaža v Breli? Na netu ne najdem nič (razen nek pravilnik (http://www.opcina-brela.hr/hr/komunalni_red-237), ki prepoveduje psom na plažo v tej občini hm).

 če imaš v mislih makarsko riviero boš kaj takega težko našla...  Makarska je znana po lepih plažah in topli vodi.. torej temu primerno tud folka na plaži.
Nasplošno v dalmaciji pa najdeš seveda... ponavadi tam kjer je grša obala skale(  take obale imaš pa ogromno ;D)
Da bi rada pa  lepo plažico brez folka in da je pes lahko spuščen jih imaš pa tudi. Ponavadi take niso  dostopne iz kopnega ampak iz morja. ....Čoln...., se nabašeš not in gas...
Če pa hočeš res da celoten dopust psa ne daš na vrvico... da si plunek od morja da imaš mir... to je pa robinzonski turizem. Načeloma hiške so konfortne ( razen 220 elektrike) hladilnik je , za kuhat je wc je kopalnica je, mir je ... zasoljena cena pa tudi.
Mi smo bili  nekaj let nazaj na Korčuli v Veli Luki...posezona( katera mi je sedaj zaradi dela odklenkala)  ampak... še vedno tisto je bil najboljši dopust kar smo ga kdaj koli imeli. Vsi smo bili na dopustu... midva in psa  ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Sammy na 24 Maj 2012, 11:11:52
Hvala destiny za informacijo! Sem pisala na njihov turistični urad. Upam, da izvem kaj.

Zdaj sem se spomnila še to. Štiri leta nazaj smo bili v Zatonu pri Zadru, takrat še brez psičke. Tam je bil en del kampa posebej označen za obiskovalce , ki imajo s seboj  psa. Psi so v kampu in na svojem delu plaže. Je pa bil ta kamp takrat se mi zdi kar precej zasoljeno drag v primerjavi z drugimi.  Kolikor se spomnim je bil primeren dostop tudi za tamalčke.
V Zatonu sem že bla, tudi še v časih brez psov, ampak mi ni do tega, da bi večkrat šla na isto lokacijo, rada odkrivam nove kraje. :)

Ni nujno Makarska, tam okrog Splita, višje ali nižje v radiju 100 km recimo. Skale odpadejo, se mi zdijo nevarne za pse, pa še Sammy gre v vodo samo, če se globina začne lepo pri nuli in se postopoma veča, za tamalo pa še ne vem. Prod bi bil super. :) Čolna pa noben ne vozi. Vela Luka se mi zdi lušna po slikah. Edino ... tudi mi bi šli v sezoni. :-\
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 24 Maj 2012, 12:27:34
http://www.velaluka.info/apartments/index.htm
 tule imaš direktno lastnike... malo preglejte in prekličite...
 ste pa pozni ;) za letos
pa še ena stran.. to je neka agencija..oni kar dobro pokrivajo celotno srednje dalmatinsko regijo, sploh otoke. In hiške
http://www.smokvina.hr/hr/smjestaj/robinzonski_turizam/kuce

Mi bomo letos verjetn na stari lokaciji... čeprav planiramo vsako leto kako bomo šli drugam, pa vedno na koncu na Šolti pristanemo ::)

  tam, edina kjer bi zadovoljili tvoje potrebe po prodnati plitvini je pa tale
http://www.villa-dalmate.com/index.php?p=accueil
 imaš plitvino in  še celo  naravni bazenček s plitvino... ravno villa kot jo imenuje ni  >:D, je pa res da komfortna  pa je...
edino ena stvar ... tip v Franciji živi  pa  navije kot za St.Tropez ceno  >:D >:D ::) :D
 še en link, tukej ima cene  ;D
http://www.homeaway.com/vacation-rental/p411948



Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: pidog na 24 Maj 2012, 16:03:59
Če je že govora o Zadru in okolici smo, dokler so bili otroci še majhni dokaj uživali v vasici Kožino; nekaj metrov od morja, skoraj brez turistov, edino popoldanski domačini, nekaj čehov in mi (na začetku sezone), skrtka brez panike, umirjeno oz. brez nenehnih pogledov "kje so otroci"........in vsega se počasi naveličaš po nekaj letih  :) . Zaton smo si samo ogledali (ni za nas), smo pa kdaj zašli v Petrčane, kjer je mivka (za "ta velike" fuj, otroci uživali).

Nato pride pes, otroci rastejo in naletim na pesjanarsko turistično agencijo Damayanti :o .........in smo zopet zadovoljni  ;D
Lansko leto, Šolta, Donja Krušiča. Najlepše je povedal eden od domačinov (vikendašev iz Splita) v čem je prednost "Krušiške komune": da nimamo ne marketa in ne gostilne  ;D.
Se počutim malo dolžen do Damayanti, zato nekaj fotk  :)

Zaliv Donja krušica in naš hotel  :)

(http://shrani.si/f/3K/6F/2xugGNxs/p1160760.jpg)

Nikica z njegovo trabakulo  8)

(http://shrani.si/f/2t/wl/psPjSP5/p1160656.jpg)

Kar je bilo na krovu je nekaj pristalo tudi pri nas  :) , njami

(http://shrani.si/f/1i/d6/4be2zgX7/p1160679.jpg)

Preprečevanje osovraženih legel brez veterinarske pomoči  8)

(http://shrani.si/f/0/mr/1IHfJ7sc/p1160716.jpg)

Nikoli se ne ve, od kje lahko kaj "pade"  ;D

(http://shrani.si/f/31/vG/3AvNDBRB/p1160745.jpg)

Prijetno s koristnim  ;D ;D ;D

(http://shrani.si/f/3U/W7/Uj9YMdt/p1160801.jpg)

Vrhunski šport  ::)

(http://shrani.si/f/1v/p5/4MSQLFhB/p1160837-1.jpg)

Moj sekundant  ;D .........brat mi je skoraj vsilil naj vzamem s seboj njegovo igračko. Kdor še ni probal; čisti adrenalin po dolgem času  8) . Seveda je po koncu dopusta takoj prišla nova puška , itd. Skratka, letos malo bolj resno; komaj čakam.

(http://shrani.si/f/2A/PE/1FxlNJbM/p1160840.jpg)

In najvažnejše za ohranitev dopustniškega razpoloženja; otroci uživali v novi družbi  :o

(http://shrani.si/f/X/AN/2G6bXsiT/p1160859.jpg)

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: donnika na 25 Maj 2012, 20:27:52
Hvala destiny za informacijo! Sem pisala na njihov turistični urad. Upam, da izvem kaj.
V Zatonu sem že bla, tudi še v časih brez psov, ampak mi ni do tega, da bi večkrat šla na isto lokacijo, rada odkrivam nove kraje. :)

Ni nujno Makarska, tam okrog Splita, višje ali nižje v radiju 100 km recimo. Skale odpadejo, se mi zdijo nevarne za pse, pa še Sammy gre v vodo samo, če se globina začne lepo pri nuli in se postopoma veča, za tamalo pa še ne vem. Prod bi bil super. :) Čolna pa noben ne vozi. Vela Luka se mi zdi lušna po slikah. Edino ... tudi mi bi šli v sezoni. :-\

Split in okolico kar pozabite! Žal...jaz kot domačinka in stalna obiskovalka imam veeellliiikkoooo problemov najti primeren kraj za našo bokserko :( pa imamo hišo ob plaži...v Stobreču (malo iz Splita), kjer je prenovljen kamp obstaja dostop do vode, kjer se lahko psi kopajo, ampak mojega psa ne bi spustila v tisto vodo pa če je zadnja voda na svetu...
Plaže v Splitu nimajo dovoljenj za pse...razen nekatere, ki pa dovoljujejo le od 20h-8h kopanje za pse...je velika polemika že leta okoli plaž za pse...pač so še zelo za svetom kar se tiče tega :(...tudi vem, ko se peljemo proti Omišu, da ima kar večina plaž znak prepovedi...
Malo drugače je na otokih, kjer se lahko najdejo malo umaknjene plažice, kjer si sam svoj mojster :), ampak je večina takih kot pravi Damayanti - se je treba zapeljat s čolnom :(...žal je Dalmacija kolikor je lepa, še zelo konzervativna v nekaterih pogledih...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: lejca_ na 25 Maj 2012, 20:52:58
Jaz ti priporočam otoke. Zaenkrat nisem imela še nikjer nobenega problema glede psov. Na Ugljanu, Šolti, Murterju in Korčuli smo se imeli super. Na Rabu je bilo za pse ok, ampak meni pa ni bil všeč.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: donnika na 03 Julij 2012, 20:08:06
Danes sem zasledila tale članek...

http://www.24sata.hr/lifestyle/potrazite-plaze-na-kojima-bez-problema-moze-uzivati-i-pas-272257 (http://www.24sata.hr/lifestyle/potrazite-plaze-na-kojima-bez-problema-moze-uzivati-i-pas-272257)

Iz tega članka - Popis plaža za pse:
CRIKVENICA (plaža Podvorska)
CRES (kod kampa Kovačine, kod ACI Marine Cres i kod naselja Gavza)
KOMIŽA (plaža Vartalac)
KRK (plaža Koralj, uvala Dražica, Šilo, Baška, Njivice)
LOŠINJ (razne lokacije na potezu od plaže 'Veli žal' do Lanterni)
MURTER
MLJET
OPATIJA (plaža na Punta kolovi -između Opatije i Ičića)
POREČ (plaža kampa Istra)
ROVINJ (uvale Lone, uvale Cuvi i uvale Borik-Figarola)
RIJEKA (stadion Kantrida, Kostrena i Ploče)
SPLIT- (sjeverozapadni dio Kašuna, zapadni dio Kašteleta, prostor Kvadar na Žnjanu, Trstenik i Lumbarda ispod Pazdigrada)
VRSI (Mulo i Ričina)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Roxy na 03 Julij 2012, 21:32:41
Na Cresu sem bila jaz lani (in grem tudi letos). Tista plaža pri Kovačinah je brez veze. Je na predelu, kjer so privezani čolni, mislim, da je tam celo prepovedano plavanje zaradi čolnov (ampak dovoljeno za pse). V Gavzi pa plaža ni nekaj posebaj razdeljena, je veliko senčke, manj gneče kot v kampu, ampak ne ravno lep dostop v vodo. So skale, v vodi dosti ježev, za tistih nekaj lepih luknjic, kjer so kamenčki, se je treba kar potrudit, da jih zasedeš. En del je sicer urejen, ampak psu to kaj dosti ne pomaga, ker je "lestev" za v vodo. No, malo naprej je sicer lepa plažica s kamenčki, ampak se tja potem vsi nabašejo in je spet gužva...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Lilit na 03 Julij 2012, 22:38:56
Kje pa se pol kopas na Cresu?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Roxy na 03 Julij 2012, 23:34:14
Zagrebeš se za tiste lepe luknjice za v vodo  ;) . Jaz sem bolj plezala čez skale, ker ne vstajam dovolj zgodaj... Saj so skale na mestih "zabetonirane", ampak je vseeno zoprno. Roxy pa itak skače v vodo, tako, da sem večinoma samo pazila, da ven pleza tam, kjer ni ježev. Je pa po celem otoku več lepih plažic, ampak se je treba do njih peljati in še hoditi in spet znajo biti kar polne. Če imaš željo imeti psa ves čas prosto spuščenega, ni ravno super destinacija, razen na čisto neurejenem delu, če najdeš lep dostop do vode. No, mogoče jaz še malo bolj zakompliciram zadevo, ker se Roxy rada vtika v druge ljudi in se zato vedno parkiram tam, kjer ljudje množično ne hodijo v vodo.
Recimo, da mi uspe fotko pripet, ker me mojalbum ne mara očitno...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Roxy na 03 Julij 2012, 23:40:09
Aja, na tisti plaži pri marini pa nisem bila, od daleč je lepo izgledala (če mislim pravo). Mogoče uspem letos priti do tja.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Lojze na 04 Julij 2012, 08:08:01
Po zadnjih informacijah,ki sem jih dobila ima tudi AC Lopari na Malem Lošinju plažo za pse in pa tuše za pse.Je pa kamp primeren za vse tiste,ki hodijo na morje z šotorom,prikolico in pa z avtodomom.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Alma na 05 Julij 2012, 09:14:57
Midva bi spet rada skupaj šla (po dolgem času) na dopust. Moj sanjari o Medulinu...je tam kakšna varianta za vsaj enega pesjanarja ali recimo več pesjanarjev??  :) Tudi, če je baraka nema veze...samo, da smo dobrodošli  :D Želela bi si ograjo in klimo...če ni ograje pa bolj ločeno od ostalih turistov...obstaja kaj takega?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Himiko na 24 Julij 2012, 13:52:59
Po več letih dobrih izkušenj smo popolnoma razočarani predčasno zaključili z dopustom v Banjolah. V enem samem dnevu nerganja in celo grožnje od 3 različnih posameznikov in to celo na različnih lokacijah. Npr ob sprehajanju kužke na kraju, kjer praktično ni bilo nikogar.

Kljub temu, da se je kužka kopala (pri čemer je bila stalno na povodcu zaradi poškodbe tace letošnjega aprila) na divji plaži (brez table o morebitni prepovedi), ki je znana kot plaža za pse (priporočilo od lastnikov kampa), na kateri ni bilo NIKOGAR (in tudi navadno ni nikogar, ker obalni pas ni ravno najlepši), se je  1  par drl na nas, naj psičko (staro 7, 5 mesecev, kot rečeno, poškodovano, ki že tako in tako šepa) odpeljeva iz morja in jo voziva na skale. Razlage niso pomagale. Celo grozilo se nam je s policijo...

Kot rečeno. So se incidenti še stopnjevali.... Dovolj, da smo se odločili, da nam tega enostavno ni treba prenašati. Gremo raje drugam.

Sicer naj bi bila pasja plaža v kampu Indije. Morda so tam kužki kaj bolj zaželjeni. Za nas zaradi poškodbe zadeva itak ne pride v poštev... Pa tudi dovolj smo doživeli v enem dnevu... Dovolj, da nas sem ne bo več..
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Alma na 24 Julij 2012, 20:13:05
Ojej, mi smo bili prejšnji teden tam in nam je bilo zelo lepo. Noben grd pogled, kajšele beseda. Banjole so se mi zdele prava pasja vas.
Mi smo se z psi kopali tukaj http://www.youtube.com/watch?v=_sbZdWCdqn8&list=UUeP299nnliQZQUaMvVimWuA&index=1&feature=plcp tu je skoraj nič folka, včasih se kakšen pesjanar sprehaja, par družin, otroci zelo navdušeni nad psi, ...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: gaichy na 24 Julij 2012, 23:16:59
Mi smo bili lani v Maredi v kampu in moram rečt da je bilo super skoraj vsaka prikolica in šotor sje imel psa naši sosedje celo pet so si okoli prikolice kar ograjo postavili tko da bi rekla da če nimaš psa in nisi pasjeljubec bolje da ne greš res super kamp za pesjanarje. Letos pa smo bili na Ugljanu pa smo šli z obema psičkama lahko praktično povsod in nikjer ni nobene table da so psi prepovedani. Skratka super tko da sta se babe tudi letos pošteno naplavale.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: airedale10 na 25 Julij 2012, 10:59:16
Mi smo bili letos na Pagu, v kampu Straško (mobilne hiške). Je en del plaže, kjer so psi prepovedani (tam je veliko gneže), na nekaj delih pa so psi dovoljeni. Se nas je pa tam kopalo tudi veliko brez psov. Gneže nič, glede psov kot sem videla (mi nismo imeli psa s sabo) niso komplicirali, smo jih imeli vsi radi. Tako da če kdo išče za s psom na dopust priporočam! :) ;D
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Ray na 25 Julij 2012, 19:15:03
Mi smo bili v Opatiji, hotelu Astoria. Kuzki so dovoljeni za 10e na noc. Mi smo bili s papillonckom, sem pa v hotelu srecala tudi velike pse :) v blizini je tudi zelo lepa pasja plaza, vsi so bili zelo prijazni, nobenih problemov, res super :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Himiko na 26 Julij 2012, 12:55:28
Alma, nas je sokiralo prav to , da smo z nasim prvim kuzatom, ki je bil celo vecje pasme , 3 leta zapored hodili prav v Banjole, ravno zaradi prijaznosti do kuzkov...  nikoli ni bilo nobenih tezav, celo nova poznanstva smo skovali, prejsnji teden pa na en samcat dan toliko slabega, pri cemer vedno pazimo, da ne hodimo na mesta, kjer je veliko ljudi, torej vedno hodimo na divje plaze, da ja ne motimo nikogar ... potem pa tole eh...

Ps Kok uzivata vasa  :o , res super!!!

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Labilana na 20 Avgust 2012, 16:41:12
Dopust na Hrvaškem je bil za nas pravo razočaranje. Zaradi nekaterih nepredvidenih dogodkov je bila naša družina letos ves čas na stand-by. Dopusta torej nismo načrtovali dolgo v naprej. V zadnjem hipu smo našli apartma v Medićih, srednja Dalmacija. Kopali smo se na območju od Splita do Makarske. Vsepovsod pa so bile plaže brez izjeme prepovedane za pse. Ni bilo enega koša za smeti, a znak za prepoved sprehajanja in kopanja psa ni manjkal nikjer. Edina svetla izjema je bilo kopališče v Breli, kjer imajo poleg prepovedanih con za pse tudi manjšo plažo za pse. Divjih plaž praktičnih ni bilo oz. so, a so tudi te vzorno označene s tablami. Sodeč po pogledih domačinov in drugih hrvaških turistov so psi na tem območju povsem nezaželeni in bolj redkost kot pravilo.
Ogorčena sem nad takim odnosom. Ne vem, kako se bodo Hrvatje s takim odnosom znašli v EU?
Labilana
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Roxy na 20 Avgust 2012, 17:06:00
Ogorčena sem nad takim odnosom. Ne vem, kako se bodo Hrvatje s takim odnosom znašli v EU?
Labilana

Tako kot Slovenci... Po mojih izkušnjah so psi na hrvaških plažah bolj zaželjeni kot na slovenskih... Očitno ste naleteli na en res zoprn del hrvaške obale.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: LacenS na 20 Avgust 2012, 19:00:55
Morda komu koristna informacija...
Letos sem bila s psičko na Pagu v Povljani.
Na "glavnih"(urejenih) plažah so psi prepovedani, vendar če greš recimo ob 6h ali 7h še gre skozi, ko ni nikogar ni problema. 1x sem bila okrog 8h in je bilo na plaži 5 ljudi in to na čisto drugem koncu(plaža je tako na oko dolga 100m) pa me je nadrla ena nemka, tako da potem psičke nisem več kopala tam.
Sicer pa ogroooomno psov, zjutraj in predvsem zvečer si ves čas koga srečal, da je sprehajal psa.
Psičko sem  hodila kopat na "divjo" plažo(kjer so čez dan bili nudisti) nekje 15 min hoje po urejeni potki, pred začetkom te poti(ko ne hodi več toliko ljudi) še zadnji koš, povsod po kraju sicer tudi ogromno košev. Edino srečaš kakšnega psa, ki se prosto sprehaja(očitno iz tega kraja), sicer mi to ni bilo všeč, ampak so bili vsi prijazni.
Pogovarjala sem se tudi s slovenci, ki so imeli psa v kampu in so tudi rekli, da niso imeli nobenih problemov.
Tako, da priporočam. Je pa res, da moraš imeti psa povsod na povodcu(razen če res brezpogojno uboga), tudi na "divjih" poteh, saj se ogromno ljudi sprehaja tam. Jaz sem jo tam imela na slednem.
Če greš psa kopat zjutraj nekje ob 8h - 9h(ali prej) in popoldan po 6h uri, pa tudi nudistov(ali ljudi, ki se pač umaknejo) ni več tako da si na "divjih" plažah skoraj sam. Ampak so na "divjih" plažah celo lepši vhodi v morje :). (mivka)
lp
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: čara na 20 Avgust 2012, 20:29:49
Labilana, prav  zato je fajn prej načrtovati in poklicat, povprašat če so psi na bližnjih plažah dovoljeni in če so kaki parki etc...Imaš več dela z izbiro destinacije, zato pa potem bolj uživaš.

Imajo pa na hrvaškem precej več pasjih plaž in sprehajališč ter tudi ograjenih "igrišč". 

Nekje v tej temi so tudi linki kjer najdeš kje so psi dovoljeni na plažah, v morju.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Labilana na 20 Avgust 2012, 23:37:42
Labilana, prav  zato je fajn prej načrtovati in poklicat, povprašat če so psi na bližnjih plažah dovoljeni

Vem, da je to fajn, a mi smo žal imeli zelo žalostno poletje, od hude bolezni do smrti v družini in finančne krize in zaradi vsega tega smo se pač odločili glede na ceno apartmaja. Do prihodnjega poletja bomo imeli dovolj časa, da dopust načrtjujemo bolj premišljeno. Vseeno hvala za vse nasvete.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: ferof na 21 Avgust 2012, 17:51:17
Mi smo letos dopustovali na Šolti, natančneje Stomorska.
Kar veliko ljudi s psi, na plažah pa tudi niso prepovadni, razen na eni mali, kjer se pa itak ne boste kopali, ker ni sence.
Če se pa malo sprehodite (5min) pa tudi lepe male plaže z obilo sence.

Na voljo tudi samotne plaže, bili smo na dveh. Na eni čisto sami, na drugi je bila še ena družina, skratka res lepo.
Dostopne so tudi z avtom (do nekaterih je potrebno sicer hoditi še 2-10min).

Pri nas je izgledalo tako :)

(http://shrani.si/f/1p/s1/3fd4NG5Y/photo.jpg)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: rovena na 22 Avgust 2012, 23:34:29
Če bo komu v pomoč...v Premanturi (blizu Pule) so psi dobrodošli po vsej obali. Edina izjema je plaža za slepe, ki pa je vse skupaj dolga mogoče 20 metrov, pa še to ne komplicirajo če ni gužve. Čeprav ne bivamo v campu Stupice, smo pa pogosto tam, lahko rečem da je camp kužkom prijazen - dobesedno mrgoli v campu.  ;D Imamo prijatelje, ki vrsto let že hodijo tja s svojimi psi.
V krajinskem parku Kamenjak so kosmatinci prav tako dobrodošli!  :)

Pred dvema letoma smo bili še na Silbi, Susku in Premudi, kjer prav ni bilo problemov glede psov in plaže!  :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: SallyCinnamon na 27 Junij 2013, 14:37:54
Pozdravljeni!

Vidim, da je ta tema malo zamrla, ampak mogoče se pa najde kdo, ki mi lahko svetuje :)

Torej pred kratkim se mi je ponudila priložnost, da grem naslednji teden na morje na otok Brač, natančneje v kraj Sutivan. Spalo se bo v kampu, v prikolici. S sabo bi zelo rada vzela mojo kužico. Zanima me, če slučajno kdo ve, ali je tam kakšna plaža, kjer so psi dovoljeni, saj med brskanjem po intenetu nisem našla nobene koristne informacije. Vem le, da so pasje plaže na čisto drugem koncu otoka...  :(

Lep pozdrav ^_^
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 27 Junij 2013, 14:55:23
Pa so res plaže na Hrvaškem tako nenaklonjene psom? Mi sploh nikoli ne iščemo pasjih plaž, gremo v apartma kjer so psi dovoljeni in si na bližnji plaži izberemo primeren senčnat kotiček. Še nikjer ni bilo table psom prepovedano in ker se obnašamo kulturno nas še tudi iz nobene niso podili, niti grdo nas nihče ne pogleda. Tako da če so psi v kampu dovoljeni, tud na plaži ne bo nevemkak problem.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: SallyCinnamon na 27 Junij 2013, 22:11:28
Fora je v tem, da bi šla letos prvič z njo na morje za daljše obdobje, pa še ta Brač je precej daleč, zato si kar tako na blef ne upam... Lani smo bili na slovenski obali in smo se hodili kopat na divjo plažo, pa še to zato, ker je kolegica vedela, kam je treba it :) 
V kampu (na Braču) so sicer psi dovoljeni...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 28 Junij 2013, 07:43:21
Pokliči v kamp in vprašaj  :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: damayanti na 28 Junij 2013, 10:34:43
Pozdravljeni!

Vidim, da je ta tema malo zamrla, ampak mogoče se pa najde kdo, ki mi lahko svetuje :)

Torej pred kratkim se mi je ponudila priložnost, da grem naslednji teden na morje na otok Brač, natančneje v kraj Sutivan. Spalo se bo v kampu, v prikolici. S sabo bi zelo rada vzela mojo kužico. Zanima me, če slučajno kdo ve, ali je tam kakšna plaža, kjer so psi dovoljeni, saj med brskanjem po intenetu nisem našla nobene koristne informacije. Vem le, da so pasje plaže na čisto drugem koncu otoka...  :(

Lep pozdrav ^_^

Na Braču mislim , da se kamp v Sutivanu imenuje Mlin  ( nekaj takega)
Sicer nismo kampirali tam ,( enkrat konec sezone  smo bili tam- s čolnom) tako da glede samega kampiraja ti ne znam nič povedat...
 Mislim da ima delno začetek nekaj nabetonirano- potem je pa navožen  pesek- kamni( tako kot Bol) ( več ali manj na tej strani Brača so obljudene plaže  vse v tem stilu)
 kjer je pesek oz kamni tam so ponavadi nagneteni ....
 tam s psom ti zna hitro kdo zatežit al pa se ti znajo mulčki nonstop okoli psa smukat...  (čeprav se ne spomnim da bi kje videla  kakšno tablo za prepoved psa.)

Če greste tja vzemi v zakup, da se boste parkirali nekam na konec plaže kjer se začne skalnata obala... tam brez problema lahko psa spuščaš v vodo ;) Sploh če imaš  manjšega psa  si upam trdit 98% da ti nihče ne bo zatežil tako da lahko planiraš mirno kopanje.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: polonči na 06 Julij 2013, 20:35:00
Letos sem bila s psico v Kranjskem kampu v Premanturi in ga res priporočam. Tak domačen kamp, vsi so prijazni, ni prevelik, kužki pa so zelo dobrodošli, na plažah so psi dovoljeni, v okolici pa je tudi dovolj sprehajalnih poti, tako da sem več kot navdušena.  :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Pitbullka na 15 Julij 2013, 09:35:26
Zanima me če je bil kdo od vas na dopustu na Ugljanu v kraju Kukljica in če slučajno ve če so na tisti plaži dovoljeni psi :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 15 Julij 2013, 10:08:27
Psi dovoljeni, priporočam  :) Mi nikoli nismo hodili dvakrat na isto mesto, a ko smo prvič bili v Kukljici smo mogli še naslednje leto enkrat it.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Pitbullka na 16 Julij 2013, 13:21:55
mi smo bili predlani samo brez kužija in se ne sponunem če so bili kužki :) letos jo pa uzamemo s sabo ker je nora na vodo pa tud doma jo nočem pustit :) zanima me če bo kdo od tukaj letos v Kukljici dopustov od 12 augusta naprej :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nina... na 24 Julij 2013, 10:22:38
Živijo!
Mene pa zanima Umag kamp stella maris. So psi tam dovoljeni?, Kje je najbljižja pasja plaža? Prosim hitro za odgovore (:
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: tina-briard na 24 Julij 2013, 10:40:51
Za Umag jaz osebno ne vem...smo bili pa lansko leto na Malem Lošinju. Na Lošinju so določene plaže ali deli plaže prepovedane za pasje kopalce. Ampak se vseeno najdejo tudi plaže za pasje ljubljenčke. Letošnjo leto pa se v septemrbu odpravljamo na Mljet, dobili smo apartma, kjer so dovoljeni psi, zraven pa je takoj plaža z senco, kjer se lahko psi kopajo. Je pa res, da na naši obali veliko bolj komplicirajo za pse kot na Hrvaškem...tako da mi slo obale ne obiskujemo več.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Keka na 24 Julij 2013, 10:43:23
Živijo!
Mene pa zanima Umag kamp stella maris. So psi tam dovoljeni?, Kje je najbljižja pasja plaža? Prosim hitro za odgovore (:

Google je včasih presenetljivo učinkovita stvar pri takih vprašanjih, ki ne zahtevajo osebnega mnenja. Prvi zadetek za camp Stella maris Umag pravi: Hišni ljubljenčki so dovoljeni v vseh conah kampa.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Melly na 02 Avgust 2013, 14:45:26
Je bil morda kdo v Umagu v apartmajih Sol Polynesia? Vem, da so psi dovoljeni in da je del plaže namenjen tudi psom, ampak zanima me, kakšen odnos imajo do psov na splošno tam in kakšna je pasja plaža? (urejenost plaže, dostop do morja, ...) Letos gremo prvič, tako, da me zanima čimveč vaših izkušenj. :)   
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: sračka na 02 Avgust 2013, 19:54:34
V Umagu ne komplicirajo glede psov. Na pasji plaži pa ni nič sence  :P
Dostop do morja - skale  ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: tina-briard na 02 Avgust 2013, 20:01:14
Je bil mogoče kdo na Mljetu? Zanimajo me predvsem plaže-koliko se najde sence.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: karamela86 na 04 Avgust 2013, 22:41:47
Je bil morda kdo v Umagu v apartmajih Sol Polynesia? Vem, da so psi dovoljeni in da je del plaže namenjen tudi psom, ampak zanima me, kakšen odnos imajo do psov na splošno tam in kakšna je pasja plaža? (urejenost plaže, dostop do morja, ...) Letos gremo prvič, tako, da me zanima čimveč vaših izkušenj. :)

Mi smo bili letos. Prav v Sol Polynesia so skalnate plaže za pse brez sence, vendar če greš peš proti Stellamarisu, je vmes ena plaža ki je peščena, nato je neka betonska pregrada mogoče 30 cm visoka in naprej morje, tam imaš obilo sence in je dovoljeno za kužke.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Melly na 05 Avgust 2013, 11:44:10
Aha, hvala. :) Sem videla, da Stellamaris nima pasjega tuša, a Sol Polynesia pa ga baje ima?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Pika.shar.pei na 05 Avgust 2013, 16:02:28
Če hočeš lahka probaš v Tisnem - Kamp Jazina

Kamp nima nekih fajnih WC sam je pa zato velik bolj sence. Plaža je super kot za ljudi tudi kot za pse. Plaža za pse je poleg glavne ampak v glavno ne prinese nobene umazanije saj vodni tok nese zmeram v isto smer plaža pa je taka lepa peščena. Zraven je pa en lep lokalček ko so psi čist dobrodošli.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: karamela86 na 05 Avgust 2013, 20:04:09
Aha, hvala. :) Sem videla, da Stellamaris nima pasjega tuša, a Sol Polynesia pa ga baje ima?

Huh ni mi ostal v spominu, mogoče smo ga sfalili?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Melly na 06 Avgust 2013, 09:48:34
Aha, hvala vseeno. Bom sporočila, kako je bilo, ko pridemo nazaj. ;)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Labilana na 07 Avgust 2013, 17:12:57
Do prihodnjega poletja bomo imeli dovolj časa, da dopust načrtjujemo bolj premišljeno. Vseeno hvala za vse nasvete.

Lani sem zapisala svoje slabe izkušnje z dopustom v Medicih v bližini Omiša (Srednja Dalmacija), kjer psi niso dovoljenjeni, pravzaprav niso na celotnem območju srednje Dalmacije. Letos smo dopust bolj premišljeno načrtovali. V veliko pomoč pri tem mi je bil portal Pes moj prijatelj http://www.pesmojprijatelj.si/ (http://www.pesmojprijatelj.si/), kjer so navedene plaže in kampi. Mi smo bili letos v kampu Slatina na Cres. Odličen kampa za pse. Več si lahko preberete v komentarjih o tem kampu.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Melly na 12 Avgust 2013, 15:44:06
Še obljubljeno mnenje o apartmajih Sol Polynesia v Umagu (Katoro);
Apartmaji so super, svetujem, da vzamete apartma v pritličju, je za psa veliko bolj fajn, da ga lahko kar ven spustite. Pa veliko bolj fajn so novejši oz. obnovljeni apartmaji, je terasa veliko večja pa tudi več zasebnosti je, več ''parcele'' lahko ima pes. Ker pri starih apartmajih je ponavadi tako, da je zelo malo trave pa še po navadi so ob cesti, kar pa za psa ni ravno najbolj fajn. Nekaj je sicer za doplačat za novejše apartmaje (se mi zdi, da okoli 80 kun na dan).
Potem mi smo za našo avstralko (19 kg) dali 13 kun na dan, cena je pač odvisna od velikosti psa.
Pasja plaža pa je res katastrofa, brez sence, dostop do vode skalnat, katastrofa, škoda, ker je veliko prostora in bi lahko posadili drevesa, tako pa je samo en velik ''travnik'', ki ima na sredini pasji tuš. Grozno zgleda. Ampak nam je tisti nadzornik dovolil, da se Kirra kopa tudi med ljudmi, tako pač, ko ni veliko ljudi, ko je kdo prišel smo jo pač umaknili. Tako, da glede tega so zelo prijazni, ni bilo nobenega problema. :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: barbie8 na 13 Avgust 2013, 10:27:56
no mi pa zdaj ze kar nekaj let hodimo na otok Krk v Punat - kamp Pila. Kamp je res zelo lepo zrihtan, tudi za kuzke(tuši,v restavracije lahko greš z njimi pa vse, sploh ne komplicirajo), ampak ko prideš na plažo pa vsepovsod prepovedan vstop kuzkom. Je sicer ena plaža za pse, samo je bolj divja (in v bljižini FKK kampa če vam to kaj pove ;) ) Se pa lahko s kužki kopaš tudi tam kjer so sicer prepovedani, ker je več delov plaže tudi malo bolj umaknjenih in so kot nekakšni zalivčki.
upam da pomaga komu kaj :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Knez_ na 14 Avgust 2013, 15:47:16
Zadnjih 5 let smo z našim psom v Barbarigi. Res, da se ne zadržujemo na glavni plaži ampak v zalivu Marić. Vedno je okoli tudi veliko drugih psov in nikoli ni bilo težav.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Labilana na 05 September 2013, 14:29:25
Po branju vseh vprašanj, pripomb in  mnenj na temo Kam na dopust s psom na Hrvaško, se je nabralo kar nekaj informacij. Vse skupaj lahko strnemo v naslednje ugotovitve.

Ljudje smo pač zelo različni. Eni so že od malih nog navajeni, da odvržejo smeti in bodo puščanje iztrebkov v naravi, na primer ob robu travnika, argumentirali s komentarjem, da je to naravno gnojilo. Pobiranje iztrebkov je pravilno in nujno, a vsi na to ne gledajo z enakimi očmi.
So taki, ki bodo vedno trdili, da je njihov pes zelo prijazen, v resnici ne poznajo vseh karakterih lastnosti pasme in so opravili le malo pasjo šolo. Odgovoren lastnik bo svojega psa iz spoštovanja do drugega vedno privezal na povodec in šele ko se strinjata psa in/ali lastnika spustil z njega.

Lahko bi naštevala še in še, na koncu pa lahko pridemo do zaključka, da je življenje s psom super, a da so tudi omejitve, ki nam niso všeč. Treba jih je sprejeti in najprej delati na sebi, se spremeniti, potem se bo morda spremenil tudi odnos drugih do nas in naših pasjih ljubljenčkov.

Labilana
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: tina-briard na 14 Oktober 2013, 19:31:28
V bistvu so spodaj strnjene info tako-tako, odvisno od tega kam gremo. Vsem, ki imate pse, bi priporočala Mljet-psi se lahko kopajo na vsaki plaži, ogromno je narave, veliko peš poti, sence, čiste vode in nadvse prijaznih ljudi. Bili smo v apartmaju, sicer z privat plažo, ampak smo se kopali po celem otoku, tudi v nacionalnem parku, kjer se psi na otočke normalno vozijo z čolni in ladjicami, prav tako za pse nikjer ne zaračunavajo. Zares super dopustovanje z kosmatinci. Priporočam. :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Skina na 20 Oktober 2013, 09:17:50
Zivjo,
razmisljamo o obisku Mljeta med krompirjevimi pocitnicami. Ali mi lahko prosim svetujete apartma, kjer bi vzeli tudi dve prinasalki ?
Hvala
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: tina-briard na 24 Oktober 2013, 11:51:38
Živjo, ja lastnica tega apartmaja, kjer smo bili mi, ne oddaja od 30.9. naprej, ker je ni več tam. Tako da je najbolje, da kar preko spleta pobrskate za apartmaje, jih je kar nekaj, tako da se bo nekaj že našlo.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Bellababe na 21 Januar 2014, 18:22:59
Ja, jaz sem nekaj predlogov zbrala na tem blogu: http://dog-on-holidays.blogspot.com/ (http://dog-on-holidays.blogspot.com/)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: black beauty na 17 Marec 2014, 21:12:53
Če koga zanima, oddajajo apartmaje v kraju Marina (med Šibenikom in Splitom), psi doborodošli, več kot eden, velikost pa tudi ni pomembna  ;)
V pred in po sezoni je možno kopanje na plaži pred apartmaji, med glavno sezono, pa je potrebno na drugo plažo - vam lastniki pokažejo kam.

Vse info:
http://www.bolha.com/turizem/apartmaji-sobe/apartma-marina-zelo-ugodno-1288308206.html?aclct=1392366018
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: solata na 06 Julij 2014, 11:47:00
Ima kdo izkušnje s Paklenico (Starigrad)?

Ali so psi dobrodošli in kje se smejo kopati?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 06 Julij 2014, 11:56:51
Za mene je bila super, čisti mir + narodni park, sestro je pa pobral skoraj od dolgega časa, saj tam ni bilo praktično ničesar - ne raznih vodnih športov, ne stojnic, ne morskega vrveža.. Tko da odvisno kak človek si. Bili smo brez psov, sam se ne spomnim kakih posebnih omejitev, je pa bilo na našem hotelskem koncu bolj slabo s senco, medtem ko kamp je pa v gozdičku.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: solata na 06 Julij 2014, 14:32:39
Za mene je bila super, čisti mir + narodni park, sestro je pa pobral skoraj od dolgega časa, saj tam ni bilo praktično ničesar - ne raznih vodnih športov, ne stojnic, ne morskega vrveža.. Tko da odvisno kak človek si. Bili smo brez psov, sam se ne spomnim kakih posebnih omejitev, je pa bilo na našem hotelskem koncu bolj slabo s senco, medtem ko kamp je pa v gozdičku.

Točno to iščem! Ne bi želela biti v preveliki gneči.

Ste bili tam v glavni sezoni, julij, avgust?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: airedale10 na 06 Julij 2014, 15:43:50
Ima kdo kako izkušnjo o kampu Bijela Uvala v Poreču?  :) Kako pa je kaj urejena pasja plaža tam?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: xmark9x na 06 Julij 2014, 18:03:12
Mogoče sem malo zgrešil temo , pa vendar - kakšne imate  kaj izkušnje na plaži z dolgodlaki psi ? Imam malamutko, na morje sicer nebom šel z njo, se bomo pa  veliko kopali na Bledu , pa me res skrbi ker ko je vroče je še doma v hiši vsa boga. :(
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Keka na 06 Julij 2014, 19:55:08
A ni na Bledu prepovedano kopanje psov, sploh v sezoni? Eni Nizozemci so mi rekli lansko leto, da je Bohinj precej bolj prijazen do psov kot Bled, čeprav sem tudi tam videla table, da psi ne smejo v vodo.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Scar na 06 Julij 2014, 21:26:29
V Bohinju sem bil včeraj in sem videl samo tablo da morajo biti psi na povodcu. Srečal ogromno psov in s svojim sva tud plavala tko da v Bohinju zaradi psov ne komplicirajo.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: xmark9x na 06 Julij 2014, 22:24:38
Ravno danes smo bili pozno popoldne, ko se sprazne .. Tam malo naprej od Titove čajnice, če kdo pozna. Je prijetno, in še skoraj nikogar ni bilo tako nobeden ni kompliciral. :)
Itak se pa naša mrcina kopa samo do trebuha  ::)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 07 Julij 2014, 08:08:39
solata, ja julija.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: solata na 07 Julij 2014, 08:26:21
solata, ja julija.

Hvala!  :)

Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 07 Julij 2014, 08:49:09
Ni kej, uživajte  :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: solata na 28 Julij 2014, 23:26:33
Ni kej, uživajte  :)

Nika, še enkrat hvala  ;). Ne samo, da smo se imeli čudovito, temveč smo se v ta kraj naravnost zaljubili  :P.
Priporočam.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 29 Julij 2014, 08:52:38
Ane, js mam tud plan še nazaj it  :)

Imajo za pse kake omejitve?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: solata na 29 Julij 2014, 19:12:30
Ane, js mam tud plan še nazaj it  :)

Imajo za pse kake omejitve?

Lušno res, mi bomo šli letos še enkrat :-).

Tablo prepovedani psi sem videla na dveh krajih, tam kjer so ruševine gradu in na eni samotni poti.

Mi smo se zadrževali na plaži, ki je bolj na koncu mesta in nisem videla nobene table (mogoče sem jo spregledala). Pes je plaval zgodaj zjutraj in včasih zvečer. Enkrat smo ob 7h zjutraj naleteli na dve starejši dami, ki sta imeli precej za povedat, ker je moj pes skakal s pomola....pa tamo se djeca kupajo i tako....zanimivo, da ju ni motila človeška svinjarija; od rabljenih kondomov do steklenic in konzerv. To je edina slaba izkušnja, domačini so bili izredno prijazni.

Sem pa videla, da so bili ostali tudi čez dan na plaži s psi.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Viktorana na 23 Avgust 2014, 21:29:04
Pozdravljeni, vsi :)

Glede dopusta s psom na Hrvaškem mi je zelo pomagal ta forum, predvsem priporočila forumašice Damayanti :) Tako smo z našim kužkom obiskali otok Šolta, bivali pa smo v vili Protea, lastnik Petar (vas Maslinica). Otok je krasen, prav tako Maslinica, psi dobrodošli povsod, veliko zalivčkov, kjer si sam, poleg tega je bilo ogromno psov na glavni plaži v najbolj turističnem mestu Nečujam.

V glavnem lastnik Vile Protea sporoča vsem v Sloveniji, da ste lastniki psov in psi dobrodošli pri njem :) Apartmaji so lepo porihtani, cena je zelo ugodna, imaš gril, bazen, klima, 100 m do morja, v glavnem the best. Lastnik ima tudi sam psa, pudlja Deni-ja in se veseli vsakega kužka, ki pride tja, da ima družbo :)

še link:

http://villaprotea.wordpress.com/villa-protea/
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: frutolina na 11 Januar 2015, 22:44:00
Pozdravljeni,
ker se je pričelo leto 2015 in je zopet čas za razmislek o našem 1.dopustu z psičkom, me zanima ali je bil kdo z psom na Šolti? V kolikor sem uspela prebrati , so tukaj psički zelo dobrodošli. In kateri apartma?  :) :) Kakršnekoli informacije bom zelo vesela. :-[
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: čara na 12 Januar 2015, 08:19:43
Malo sem brskala za apartmaji/sobami v Kranjski Gori in Logarski dolini in SLO/ITA morska obala...Pa redko kje vidim ceno doplačil za bivanje psa. Ponekod vem, da so podražili od začetka te teme.
Vem, da sem gledala slučajno nekaj za Terme Čatež in me je vrglo na rit, doplačilo za psa, na dan 20€  :o 
Verjetno je edina opcija, da pokličem/pišem in vprašam. Razen, če kdo od vas ve za kak apartma.

A kdo ve če je v ITA treba cepiti steklino vsako leto?
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: čara na 12 Januar 2015, 08:35:02
No, za Lograsko sem našla nekaj namestitev, kjer je doplačilo za mačko/psa  od 7-15€ na dan.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: nxyz na 12 Januar 2015, 10:52:41
Malo sem brskala za apartmaji/sobami v Kranjski Gori in Logarski dolini in SLO/ITA morska obala...Pa redko kje vidim ceno doplačil za bivanje psa. Ponekod vem, da so podražili od začetka te teme.
Vem, da sem gledala slučajno nekaj za Terme Čatež in me je vrglo na rit, doplačilo za psa, na dan 20€  :o 
Verjetno je edina opcija, da pokličem/pišem in vprašam. Razen, če kdo od vas ve za kak apartma.

A kdo ve če je v ITA treba cepiti steklino vsako leto?

Tole je malo tako zavajajoče. Če si v kampu je doplačilo za psa 4€ na dan, če si v kakšni hišici, ki si je ne lasti Čatež in dovolijo psa, doplačila ni ali pa ga sami določijo, nikakor pa ni 20€. 25€ je za en njihov hotel v katerem so dovoljeni psi.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: mamarozi na 12 Januar 2015, 18:48:35
Mi gremo letos v mobilno hiško, doplačilo za psa, 12€/dan. Pa kaj čmo...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: D_Dunya_B na 02 Marec 2015, 21:16:58
Pozdrav vsem :)

Tudi mi že zbiramo informacije kam letos na morje. Moramo biti pa malo premišljeni zaradi kužke ki ima hernijo. Pregledala sem že vse, tudi seznam plaž, kjer so dovoljeni psi, a kaj mi pomaga, ker ne vem kje se ta plaža nahaja. Da bi vedela vsaj kraj in potem tam zraven izbrala apartma. Ali pa mogoče tudi kamp, vendar ne vemo še zagotovo, zato zbiram vse informacije.

Za to prosim vas za pomoč. Kam iti, da ni skalnata plaža za pse in da je dovoljeno psom v vodo, saj je moja noora nanjo?
Lokacijo pa smo mislili nekje do Zadra. Največ do Biograda na Moru. Pa mogoče tudi kakšno mesto v bližini za večerne sprehode.

Drugači pa smo bili lani v kampu Straško. Veliko kužkov, košev in vrečk za pobiranje, lepo urejena pasja plaža z kamenčki, lep dostop, mogoče lih malo majn sence. Na glavni plaži se dogaja veliko od animacij do aerobike. Animacije so res dobro uštimane, tudi mimoidoči so povabljeni k sodelovanju (kdo najhitreje poje 5 banan, izdelava rumovih kroglic za družine...), ognjemet ob 22h. Super je blo :) no, nismo imeli kužke sabo, so jo starši peljali, zato nas ognjemet ni motil :D

Tako, bom hvaležna za vse destinacije kamor lahko peljem kužka v vodo :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 03 Marec 2015, 09:00:39
No, za Lograsko sem našla nekaj namestitev, kjer je doplačilo za mačko/psa  od 7-15€ na dan.

Gor je precej privat apartmajev, ki imajo v ponudbi zastonj bivanje psa, je pa res da niso v središču Logarske, ampak mal ven - Luče, Solčava..
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: čara na 03 Marec 2015, 10:35:39
Tam je tudi lepo. Kolikor sem prek spleta videla. Zgleda, da bova letos z Bino same šle na dopust. No, ja. Bo vsaj odklop in sprostitev, če že kompanjona ne bo.
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: majajama na 26 Marec 2015, 08:33:13
Ali  kdo ve, če so kakšne pasje plaže na otoku Ugljan? Sem gledala na seznamu (Pes moj prijatelj), pa niso navedene...
Našla sem krasen apartmajček, tik ob morju, dovoljeni psi (doplačilo 5€), zdaj pa me skrbi, kam bom lahko peljala psico na kopanje in če bo lahko z nama na plaži...
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: Nika na 26 Marec 2015, 09:19:59
Mi smo bili na Ugljanu v naselju Kukljica dve leti zapored. Nikjer ni tabel pes prepovedan, tako da smo uživali kar na človeški plaži in ni nikoli nihče tečnaril, ravno nasprotno so bili vsi radovedni. Malo izven baje so neke manj obljudene plaže, ne vem pa če uradno pasje.

Smo bili bolj na skalnatem predelu, to je znalo bit mal nadležno
(http://s8.mojalbum.com/27548_7798481_12786409/buda/12786409.jpg)
(http://s8.mojalbum.com/27548_7798481_12786400/buda/12786400.jpg)

Sprehajalne poti pa lepe in neobljudene
(http://s8.mojalbum.com/27548_7798481_12786415/buda/12786415.jpg)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: majajama na 27 Marec 2015, 08:33:11
Hvala! Zdaj moramo pa samo še počakati na poletje. Danes slabo kaže... :(
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: frutolina na 22 April 2015, 22:41:02
Mi se letos odpravljamo na otok Šolta za en teden, potem bi pa še za en teden nekam smuknili in še vedno iščem in izbiram .... Otok Šolta imamo že rezerviran sedaj pa iščem kaj v Splitu, Omišu ,Krku... Ima kdo kakšne informacije glede psičkom prijaznih apartmajev in plaž? Kakšno priporočilo  ;D Vse bo prišlo prav, saj gre nas Momo letos prvič na morje  :-[ :)
Naslov: Kam na dopust s psom na Hrvaško?
Prispeval: nadjamops na 04 April 2016, 13:00:16
Iščemo kraj za dopustovanje. Zanima me, če ima kdo izkušnje s krajem Petrčane - punta skala? Kako je kaj tam s kužki na plaži?
Hvala