PeSjanar.Si Forum

Mačkoni => Zdravje mačk => Temo začel/a: kaja na 14 Februar 2006, 15:28:55

Naslov: alergija muce
Prispeval: kaja na 14 Februar 2006, 15:28:55
pozdravljeni!
doma imamo muco, ki je stara 11 let. pred priblizno sterimi meseci se je zacela zelo praskati in zacela ji je odpadati dlaka...njena koza je zelo suha...izgleda kot da bi imela prhlaj. odpeljeli smo jo k veterinarju ker so nam povedali da ima alergijo in da predvidevaja da na hrano, ker so muce zelo redko kdaj alergicne. svetovali so nam naj zamenjamo hrano. prej smo jo hranili z razlicnimi okusi hilsov...sedaj pa nevemo s cim zamenjati...obstaja prav kasna hrana za muce z alergijo? ali pa kaj blagega da bi lahko nasi muci pomagali? na netu smo prebrali da obstajajo neke dijetne hrane od royal canina...pa me zanima ce bi bilo to vredu? se to sploh dobi pri nas in ce, kje? kaj pa eucanuba? prosim vas za kasne odgovore ali pa kaksen nasvet s cim oblaziti praskanje nase muce...ce kdo pozna kaksno drugo dobro hrano naj nam prosim svetuje.
lep pozdrav
Naslov: Re: alergija muce
Prispeval: trigi na 14 Februar 2006, 19:20:09
Ojla

Mi imamo dobre izkušnje z Arden Grange, tudi pri mačkih, odkar je na njej nima nobene driske več in nič. Tako da bi ti to priporočal, ker je tudi sama hrana narejena iz samih sestavin ki ne povzročajo alergij (pri večini mačk), lahko pa da imaš ekstremno občutljivo mucko kateri boš morala začeti sama pripravljati hrano, ker boš morala najprej z izločevanjem ugotoviti na kaj je sploh alergična, potem se pa tega seveda izogibati.

Na tvojem mestu bi obiskal tudi še kakšnega drugega veterinarja (drugo mnenje) ker dostikrat veterinarji samo predvidevajo, kaj je v resnici pa nimajo pojma, mogoče bi bila pametna tudi preiskava krvi in blata.

Lp, Črt
Naslov: Re: alergija muce
Prispeval: search.and.rescue na 14 Februar 2006, 20:58:10
ja res je, da veterinarji včasih bolj ugibajo kot pa kaj drugega. Zato upoštevaj trigijev napotek.
drugače pa lahko določeno hrano naročiš kjerkoli kjer imajo tovrstno hrano. Po mojem ti bodo rade volje pomagali.
A kakšno drugo bolezen so pri veterinarju kar izključili? Brez kakršnihkoli analiz?
lp, Ines!
Naslov: Re: alergija muce
Prispeval: kaja na 15 Februar 2006, 09:16:44
pri veterinarju je muca dobila injekcijo proti srbezu in pa nekaj z nekimi hormoni...potem pa smo dobili za domov se neke tabletke s hormoni...ki smo ji jih morali zaceti dajati sele po dveh dneh...po dveh dneh zato ker je bila doza hormonov iz injekcije dovol velika. po injekciji je bila muca vredu in se tudi ni vec praskala...zato smo upali da se bo stanje izbolsalo...potem pa smo priceli s tabletami...po tabletah je bila muca zelo cudna...kot da nebi bila nasa, sploh je nisi mogel prepoznati...cepela je ko kupcek nesrece in se raje zavlekla v kaksen kot, kot da bi ji slo vse na zivce...morda nismo ravnali prav ampak smo tablete opustili...ker se nam je zdela muca zelo boga...nemore cele dneve precepeti, ce pa je drugace se igriva kot kasna mala muca!

verjetno bo res najbolje ce muco peljemo na pregled se drugam...sam hrano pa ji se vedno lahko zamenjamo...to je najman kar lahko storimo...zato so vsakrsne informacije o kaksni hrani za muce z alergijami dobrodosle.

trigi: napisal si da ce ne bo slo drugace bo muci treba pripravljati hrano...pa sej bi ji naredili vse...pa ce ne je nic. hranimo jo z surovo govejo drobovino, kuhane hrane ne je nobene, po piscancu je zaprta, pa se kaj bi se verjetno naslo. le da smo se s problemi s prehrano navadili in jo hranimo s tistim ki ji je vsec in ne skoduje njenemu zdravju.

lep pozdrav
Naslov: Re: alergija muce
Prispeval: kajči na 15 Februar 2006, 10:14:13
Ker nisi napisala kaksne tablete dobiva (mogoce medrol?) ti tezje karkoli pomagam. Moj nasvet je, da muco pelji k drugemu veterinarju, taksnemu, ki se na muce res spozna. Jaz osebno sem zelo zadovoljna z dr. Vanjo Knez, prav tako tudi vsi ostali, ki jih poznam in k njej vozijo svoje macke. Najdes jo na kliniki Tristokosmatih, na Kajuhovi v Ljubljani. lp