Aktualno > Pasje debate

Kruti folk

<< < (15/36) > >>

Mel:

--- Citat: awinita na 19 Februar 2009, 13:48:46 ---Mel, rad bi vas videl na ekstremnih preživetjih v gozdu po en mesec, brez branjevk s solato?? ::)

--- Konec Navedka ---

Bolj zanimivo bi bilo tebe videti :) Saj veš, mi vegiji se trave napasemo ali pa oreščkov najemo, pa je  :D Ti, na drugi strani, bi pa moral za preživetje ujeti žival (ker brez mesa se pač ne da preživet, a ne?), jo ubiti in z svojimi zobki (zelo prilagojenimi za trganje mesa), pojesti  :)

Mel:

--- Citat: awinita na 19 Februar 2009, 14:50:45 ---10 točk za Maciko. Bedasti fanatiki!!

--- Konec Navedka ---

Se strinjam - sprijaznite se že enkrat, da se brez mesa da živeti in celo nič ti ne manjka - ravno nasprotno. :)

Ampak, agresivni smo pa mi, a ne?  ::)

Macika:
Ok, samo meni še zdaj ni (in mi tudi nebo) jasno, kako lahko tako jaskate za pravice ubogih klavnih živali, hkrati pa hranite svoje ljubljenčke z njimi?! In ne mi zdaj spet s tistim, da znate ločit med potrebami  :-X To je za mene čisto zagovarjanje (če je vam pri duši lažje...), v bistvu pa niste prav nič boljši od vseh drugih ljudi, ki jedo (jemo) meso.

Ja in od travice, Mel, bi se blazno najedla, ker ima tolikšno hranilno vrednost. Se sprašujem, zakaj imajo potem krave 4 želodce in prežvekujejo ter zakaj morajo konji pojesti ogromne količine trave, da imajo kaj od nje. Plus tega, so oreščki v prevelikih količinah škodljivi  ;)

damayanti:

--- Citat: Mel na 20 Februar 2009, 10:34:42 ---Se strinjam - sprijaznite se že enkrat, da se brez mesa da živeti in celo nič ti ne manjka - ravno nasprotno. :)

Ampak, agresivni smo pa mi, a ne?  ::)

--- Konec Navedka ---

Jem zelo malo zelenjave( nobene solate.... razen krompirjeve na svete kvatre)
Če bi si ukinila ves meso ( tudi ribe ... za enkrat še niso zelenjava) in vse proizvode živaljskega izvora....  mi preostane kaj????
  V vseh razgovorih in debatah( najbolj v spominu so mi ostala  tista trenja  na POP tv ;D) so se  zagrizeni vegetarijanci izkazali za totalne agresivneže, posesivce in hipokrite.

kdor koli ima doma kakršno koli mesojedo žival in jo hrani tako kot je tej živali potreba.....  In zagovarja, da lahko vsi preživimo brez mesa zame ni vegetarjanec...... me sploh ne zanima če vsak dan za kosilo  doma za bajto travo pase. Zame to ni vegetarijanec- ker s svojim mesojedim hišnim ljubljenčkom avtomatsko podpira vse reje , klavnice in mesno predelovalno industrijo.

In moram priznat, da ne poznam niti enega vegetarijanca, ki nima vsaj mačke ali psa. Zanimivost je pa ta , da so ravno ti, ki imajo mačke in pse najbolj zagrizeni ;)


Nika:

--- Citat: Mel na 20 Februar 2009, 10:34:42 ---Se strinjam - sprijaznite se že enkrat, da se brez mesa da živeti in celo nič ti ne manjka - ravno nasprotno. :)
--- Konec Navedka ---

Prav tako se morajo vegetarijanci sprijazniti, da imamo nekateri meso celo radi in da brez njega nočemo živeti. Js ratam tečna, če imamo dva dni doma le "vegi" hrano  ;D

Jemo domače putke, ki za časa svojega življenja uživajo na prostosti (nimajo se glih fajn, ko prileti kak kragulj in jo začne mrcvariti), jemo kravce, ki se vsak dan pasejo na svojem travniku in prašičke, ki imajo pogosto celo svoje ime. Ne godi se jim hudega, sam ja, na koncu se jih pa zakolje. Kaj pa bi bilo s temi živalicami, če bi vsi ratali vegetarijanci? Bi izumrle al bi jih imeli za ljubljenčke? Jaz bi rada imela eno kravco, ampak 20 let futrat 500kg žvad pa tut ni kar tko ane? Pa si predstavljaš it na sprehod s svojim psom, ko kar naenkrat za tabo prilaufa čreda lačnih prašičev, ki bi radi mal meseka pojedli?

Kako rešitev pa imate vegetarijanci/borci za pravice za klavne živali? Boljši transport, prijaznejšo klanje.. Včasih sem hodila na kmetije, ko so nalagali živali za v klavnico. Gazda familije je ponavadi vsako kravico mal potrepljal, rekel Ajde gremo Cvetka, pa sta šla v tovornjak. Kruto  >:(

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo