PeSjanar.Si Forum

O Pesjanarjih => Srečanja => Temo začel/a: omeld na 29 Julij 2013, 10:49:13

Naslov: s kom bi se igral majhen saluki?
Prispeval: omeld na 29 Julij 2013, 10:49:13
Živjo! Od julija imava z ženo salukija Svita, ki je trenutno star 10 tednov. Ima kdo mladička podobne velikosti ali pasme, da bi se dobili in malo pogrizli? Svit je sicer plašen, a mislim, da kar pogreša družbo mladičkov.

Mi smo iz Šiške.
Naslov: s kom bi se igral majhen saluki?
Prispeval: barbara10 na 29 Julij 2013, 12:45:35
Toplo raje priporocam pasjo solo, sploh ce je kuza plasen, vi pa brez ustreznih izkusenj ;) Namrec, kuza bo z vami 10+ let in je vedno odlicno, tistih prvih par mesecev (lahko tudi par let-odvidno kako visok je vas cilj; za pasjega druzabnika je nekako dovolj mala sola, ce pes nima kaksnih problemov) vloziti v njegovo socializacijo/vzgojo/solanje ter ustrezno (nadzorovano) igro z "ustreznimi" psi, ki imajo "ustrezne" lastnike... in se ne more zgoditi karkoli neprimernega ;)
Naslov: s kom bi se igral majhen saluki?
Prispeval: omeld na 29 Julij 2013, 13:38:17
Hvala za odgovor. Seveda, to dvoje se nikakor ne izključuje! Gre samo za to, da z ženo še nisva uspela najti šole ali vrtca, kjer bi v tem trenutku imeli kakšne termine.
Naslov: s kom bi se igral majhen saluki?
Prispeval: čara na 30 Julij 2013, 11:58:45
Čim več naj raje spoznava odrasle pse, različnih oblik, velikosti in karakterja od prijaznih do igrnorantov, če kakšen mesec pa zoprne pse, da dobi tudi kakšno pasjo klofuto. Da se nauči pasjega bontona je to nujno.
Naslov: s kom bi se igral majhen saluki?
Prispeval: Lanabela na 30 Julij 2013, 16:42:58
Če je plašen, potem mirne odrasle pse, ki ne rinejo v mladiča in ga za morebitno nesramnost ne kaznujejo (klofute potebujejo predrzni in nesramni mladiči, kakršna je bila Laki). Igra z drugimi mladiči pa samo kdaj pa kdaj za priboljšek
Naslov: s kom bi se igral majhen saluki?
Prispeval: Lunette na 30 Julij 2013, 17:33:13
Igra je sicer nujna. Še bolj nujni pa so skupni sprehodi. Kar bolj kot igra pomeni, da se pes kulturno skupaj z vami naokoli nosi tudi v družbi drugih. Vse v pravih razmerjih. Predstavljajte si točno to kaj želite od psa ko bo velik. Ali je to, da bo igra z vrstniki prva najbolj pomembna? Ali si želite skuliranega, uvidevnega psa, ki bo znal pridet na odpoklic iz bilokatere situacije? To se začne delat kar takoj  ;)
Pa veliko luštnih trenutkov z novim članom.