PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Hrana => Dodatki k prehrani => Temo začel/a: mateycha na 15 September 2006, 11:02:38

Naslov: GAG tablete
Prispeval: mateycha na 15 September 2006, 11:02:38
Živjo!

GAG tablete se uporabljajo pri problemih z veznim tkivom so: akutna in kronična vnetja sklepov in tetiv, pešanje kit in vezi, poškodbe hrustanca, obrabljeni in togi sklepi; tudi nekatere bolezni gibalnega aparata (n.pr. displazija, spondiloza, artroza).

Osnovna substanca veznega tkiva so glikozaminoglikani in glikoproteidi, ki imajo nalogo shranjevati vodo in minerale ter delujejo kot nekašen kemični posrednik v dveh smereh. Že majhne spremembe v biokemičnem ravnotežju, posebej glikozaminoglikanov, ogrozijo presnovo veznega tkiva. Taka motnja nastopi pri poškodbah, pri vnetnih obolenjih in pri normalnemu procesu staranja. GAG je kompleks učinkovin iz substanc naravnega izvora, ki so bistvenega pomena pri presnovi veznega tkiva in ustreza najnovejšim znanstvenim spoznanjem: glikosaminoglikani najboljše kvalitete stabilizirajo kolagenska vlakna in regulirajo vsebnost vode. Omega-3 maščobne kisline zmajnšujejo posledice vnetja. Aminokisline, želatina in moka iz morskih alg nadomestijo žveplo. Vitamin E in selen ščitita pred škodljivimi produkti presnove. Ta kompleks učinkovin vzdržuje in povečuje vzdržljivost, hitrost in zmogljivost pri povečanih obremenitvah (trening, lov, brejost, dojenje), koristen je za starejše pse, pomaga izgrajevati vezno tkivo pri mladičih v zadnji tretjini brejosti, pri rasti pomaga optimalno razvijati tetive, kite in sklepe.

Sestavine: 30 % stabiliziranega ekstrakta ročno izbranih gojenih lupinarjev (Perna canalikulus), specialno posušenih, kvas, moka morskih alg, stranski proizvodi živalskega porekla, želatina, kalcijev karbonat, predmešanica vitaminov in mikroelementov.
Vir:http://www.meko.si/ (http://www.meko.si/)

Zanima me če ima kdo izkušnje s tem izdelkom?
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: deteljica na 15 September 2006, 12:52:22
jaz ga uporabljam.
Za artritis pomaga, za displazijo ti pa ne morem povedat,ker dajem preventivno in itak še nikoli ni bilo vidnih težav.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: mateycha na 15 September 2006, 13:31:57
aha Deteljica-kakšnega psa pa imaš, če smem vprašati? ???  :-[
kdaj pa si mu jih začela dajati?
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: deteljica na 15 September 2006, 14:33:06
Dajem zdaj - mogoče pol leta.
Za artritis jih je 12 let stara psica malinoika, za kolke pa 1,5 let star border. Temu bom čez kake pol leta spet sliakala kolke, pa sporočim, kako je stanje. Če ne bo znakov sprememb ali pa celo boljše kot pri prvem slikanju  se pravi pomaga tudi za to. Na pogled se ne da pri njem nič rečt, ker nima nobenih težav,kljub slabi sliki.
Prej sem psici občasno djala Rymadil , ampak dogoročno škodi  hrustancu. Od kar dajem glukozamin nič več ne šepa in ne rabi rymadila niti ob naporih (prej je ob pozornem gledanju že nekj let po malo šepala v pojačanam kasu, včasih malo več , včasih malo manj).
Včasih dam kakšno drobtinico tudi 7 mesečni NLTjki,ker piše,da se lahko da tudi mladičem za bojšo rast oz kvaliteto skelpov (ampak sem zelo previdna pri mladičkih z dodatki, zato res občasno mrvico).
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: deteljica na 15 September 2006, 14:35:18
P.S.:
odraslemu samcu,ki nima nobenih bolezni ali težav ne dodajam nič.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: bonie na 27 September 2006, 10:46:20
Jaz dajem moji psici, ki so ji klopne bolezni pustile artritis, izmenično nekaj časa GAG, nekaj časa kakšen dober preparat z glukozaminom in chrondoitinom (ne vem če sem prav napisala). V bistvu gre za podobne zadeve, s tem, da GAG vsebuje celotni kompleks različnih glikozaminoglikanov, preparati z glukozaminom pa samo eno vrsto - glukozamin. Kaj je boljše? Nimam pojma. Med strokovnjaki obstajajo deljena mnenja o tem. Nekateri zagovarjajo dodajanje dodatkov kot je GAG, drugi so samo za glukozamin, češ da telo iz školjk in alg, ki sicer res vsebujejo ogromno teh glikozaminoglikanov, ne more črpati tega kar potrebuje. Glukozamin pa naj bi bil v obliki, ki ga telo lahko izkoristi. Meni osebno se zdi, da je oboje, boljše kot da psici ne dajem nič.  Cena, če kupuješ pri nas, in recimo da primerjaš GAG z Cosequinom (ki je pri nas edini v redu preparat z glukozaminom in chrondroitinom) je tudi približno ista. Mogoče je edino lažje dajati psu GAG, ker ga večinoma sami pojedo kot bonbončke.

Aja, še to. Vse to so naravne snovi, ki telesu po sedanjih raziskavah, ne škodijo nič. Lahko se dajejo preventivno mladičem (menda naj bi bila v teh primerih manjša verjetnost kolčne displazije), lahko pa so tudi zamenjava za protibolečinske tablete pri težavah okostja pri starejših pseh. Kolikor vem, nekaterim psom pomagajo, drugim spet ne. Pa spet je ogromno različnih produktov. Nekateri so v redu, drugi ne... Konkretno GAG in Cosequin, sta po mojem mnenju edina tovrstna preparata pri nas, ki sta vredna svoje cene.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: deteljica na 27 September 2006, 10:53:33
Baje najbolj pomaga čisti grukozamin, v tekočem stanju.
Ampak pri nas se ga ne dobi.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: bonie na 27 September 2006, 11:37:46
Baje najbolj pomaga čisti grukozamin, v tekočem stanju.

To propagirajo nekateri proizvajalci glukozamina v tekočem stanju, ampak jaz doslej še nikjer nisem zasledila nobene neodvisne študije, ki bi to tudi dokazovala. Pa tudi med produkti z glukozaminom, ki so prestali test ameriškega neodvisnega potrošniškega laboratorija, ni nobenega produkta s tekočim glukozaminom.
Pa po resnici povedano, edini takšen produkt, ki sem ga jaz sprobala, je bil od vseh najbolj zanič ...

Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: gulu na 11 Oktober 2006, 12:13:39
Nam so predpisali Gag pri triinpol mesečnemu borderju, ker so predvidevali luksacijo kolena (izpah) in je pri hoji ali teku zadnjo desno tačko (ima zelo dolg spodnji del tačke) obračal navzven. Jedel je po pol tablete na dan. Zdaj tačke ne obrača več, samo ne vem, ali zaradi tablet ali zato, ker so se sklepi z rastjo pač utrdili (k veterinarju gremo v kratkem na kontrolo) gag mu dam zdaj samo občasno (ko se spomnim  :-[).
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Urška na 11 Oktober 2006, 13:33:48
To propagirajo nekateri proizvajalci glukozamina v tekočem stanju, ampak jaz doslej še nikjer nisem zasledila nobene neodvisne študije, ki bi to tudi dokazovala. Pa tudi med produkti z glukozaminom, ki so prestali test ameriškega neodvisnega potrošniškega laboratorija, ni nobenega produkta s tekočim glukozaminom. Pa po resnici povedano, edini takšen produkt, ki sem ga jaz sprobala, je bil od vseh najbolj zanič ...



Bonie, imaš kakšen link na tole poboldano zadevo? Jaz prisegam na Cosequin DS (sicer preventivno), zdaj načrtujem v kratkem eno kuro z GAG (tudi kot preventivo zaradi pojačanih treningov. Je pa Cosequin pomagal nekaterim psom, ki imajo res probleme.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: bonie na 11 Oktober 2006, 15:13:46
Bonie, imaš kakšen link na tole poboldano zadevo? Jaz prisegam na Cosequin DS (sicer preventivno), zdaj načrtujem v kratkem eno kuro z GAG (tudi kot preventivo zaradi pojačanih treningov. Je pa Cosequin pomagal nekaterim psom, ki imajo res probleme.

http://www.consumerlab.com/results/gluco.asp (http://www.consumerlab.com/results/gluco.asp)

Cosequin DS in GAG se meni zdita edina produkta, ki se dobita v Sloveniji, ki ju je vredno kupiti... Sem že itak to povedala. Mi pa zdaj probavamo GLC (je tudi na testu) samo konkretno še tudi ne morem nič reči... Drugače pa po mojih izkušnjah so vsi ti preparati iz testa, ki sem jih sprobala, bili v redu. Kadarkoli pa sem naročila kaj drugega, čeprav še tako propagiranega, pa je bilo zanič... Pri teh produktih vsaj veš, da je to, kar piše, res noter.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Bugz na 29 November 2006, 17:28:07
Pa se ta Cosequin DS lahko daje tudi kot preventiva?
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: šnufi na 12 Avgust 2007, 10:53:07
Mene zanima, če lahko dajem Gag tablete kot preventivo, oziroma za izboljšanje stanja. Našemu novofundlancu so diagnosticirali vnetje pokostnice, vendar ima še vedno težave  s sklepi. Po briketih z večjo vsebnostjo hondroitina in glukozamina se je stanje čisto izboljšalo, vendar mu ti briketi ne odgovarjajo več. zato me zanima, če lahko dobiva te tablete kot prehransko dopolnilo?

Koliko tablet na dan bi moral pojesti pri svojih 67,2 kg, sicer je star komaj 17 mesecev.

Lp
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: dogman na 14 Avgust 2007, 10:53:17
Na našem trgu obstajajo tablete AmiQure Flexible Joints, ki vsebujejo poleg chondroitin sulfata (GAG) in izvlečka Perne Canaliculus - antiinflamatorik še:  MSM ; ekstrakt Salix Albe (analgetik); izvleček vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens) - antiinflamatorik; vit. B6 - piridoksin - proti mineralizaciji sklepov; bor - sinteza steroidnih hormonov in vit. D; baker - vzdrževanje hrustančne matrike; mangan - sinteza chondriotin sulfata in selen - antioksidant.
Stvar je fantastična in cenovno (napram drugim "podobnim" izdelkom) cenovno zelo ugodna.
vir: www.provet.si (http://www.provet.si), www.amiqure.com (http://www.amiqure.com)
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: regga na 14 Avgust 2007, 15:22:36
Dogman, si ti dajal ta preparat svojemu psu? Jaz malo premišljujem, da bi to dajala moji prehitro rastoči labradorki, ki ima probleme s tačkami (vnetje pokostnice). Po moje bi bilo fino zaščititi sklepe  :-\

Kakšna je pa cena?
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: dogman na 17 Avgust 2007, 10:36:09
Regga,

Flexible Joints dajem svojmu pesu že nekaj mesecev in lahko zatrdim, da je učinek, sicer na dolgi rok (4 - 6 tednov), enak kot pri terapiji z nesteroidnimi antiinflamatoriki (Rimadyl) le brez stranskih učinkov (pretirano pitje in uriniranje, da o drugih sploh ne govorimo: http://www.amiqure.com/EN_index_menu.html (http://www.amiqure.com/EN_index_menu.html)). Pesjan je pri svojih 10 letih zopet gibčen in živahen.

Zadnja cena pri veterinarju (dobi se samo tam) je bila okrog 20€ za 90 tablet (1 tbl / 7,5kg).
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: regga na 17 Avgust 2007, 12:32:05
Hvala za info. Vidim da je zadeva res v redu  ;D

Pa delaš kaj premore vmes med dajanjem tabletk? Jaz sem labradorki začela dajati Missing Link Plus ki vsebuje glukozamin in če se bolečina ne bo več pojavila, bo ostala na tem ker je dobro tudi za kožo, prebavo, ima protivnetno delovanje,...http://www.mitax.si/pse.html

Če bo začela šepati in bo zrela za kakšen Rimadyl, ji bom začela dajati AmiQure Flexible Joints namesto R. Do zdaj je ene trikrat malo pošepala (par minutk na sprehodu, potem pa 14 dni nič in spet par minutk), tako da krize še ni in jo zaenkrat nič ne boli. Bomo videli kaj bo Missing Link naredil  ;)
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Lanabela na 17 Avgust 2007, 14:40:48
Jaz sem šla pa lepo v lekarno in vzela čisti glukozamin za ljudi, ena škatelca za mojo najstarejšo psico (20 kil) zaleže za tri mesece, cena 19 evrov, z učinkom sem zadovoljna.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: šnufi na 17 Avgust 2007, 14:56:38
Vse te tablete je dobro dajati mlajšim psom?
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Lanabela na 17 Avgust 2007, 15:02:16
Pojma nimam, meni se zdi smiselno dodajati tistim, ki imajo probleme s sklepi. To pa so, če nimaš kakšne hude smole, tastari.
Navsezadnje, na tisti za ljudi škatlici sem zasledila tudi možne nezaželene učinke, tako da čisto brez veze ne bi dajala.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: šnufi na 17 Avgust 2007, 15:06:31
Naš ma baje vnetje pokostnice, ki bi jo naj z leti prerasel, ko je jedel brikete Nutragold, ki imajo veliko glukozamina in hondroitina se je stanje čisto izboljšalo. Vendar ti briketi niso dobro vplivali na prebavo, ker nobeni drugi nimajo toliko sem mislila, da bi mu dajala glukozamin in hondroitin v obliki tablet. Ampak ne vem, če je to pametno?

Lp
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Lanabela na 17 Avgust 2007, 15:20:53
Zakaj pa ne bi vprašal veterinarja? Sicer pa glukozamin in konhondrin (v manjših koncentracijah kot v tabletah seveda ) vsebujejo tudi številne druge malo boljše hrane in nekateri priboljški. Dvomim, da bi v takih količinah lahko kakorkoli škodoval.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: katjaT na 17 Avgust 2007, 15:23:04
Veterinar pravi, da dodajanje glukozamina praktično nima stranskih učinkov, njihova učinkovitost pri že nastalih artrotičnih spremembah pa je nesporna, zato dodajanje v času rasti verjetno ne more škoditi.
 
Glej veterinarsko posvtovalnico na spletnem DELU.si.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: regga na 17 Avgust 2007, 18:38:57
Količina glukozamina za mojo psico (11 kg)  je približno 160-170 mg/dan. Ne vem koliko te snovi vsebujejo drugi preparati, vseeno pa upam da do resnega vnetja pokostnice pri njej ne bo prišlo, čeprav do sedaj ni ravno najboljše zgledalo. Bom poročala čez kakšen mesec. Mislim pa da škodovati ne more, če tudi v brikete za mladiče dajejo glukozamin.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: regga na 17 Avgust 2007, 22:18:14
S hrano za mladiče RC dobi pes enako dozo glukozamina dnevno, kot če dodajaš Missing Link. Ker ga moj pes s hrano ne dobi, je to potem v redu dodajati.

Irena, me pa zanima, kakšno količino glukozamina ima predpisano tvoja psica? Se pa tole iz lekarne res najbolj splača.

Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: šnufi na 18 Avgust 2007, 12:03:28
KAj je ta Mising link plus, so to tablete ali priboljški? Kakšna pa je cena?

lp
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: regga na 18 Avgust 2007, 14:58:29
To je dodatek k hrani v obliki "praška" (mene spominja na čokolešnik  ::)) in se ga potrese po hrani. Par postov nazaj sem dala link...ga bom še enkrat: http://www.mitax.si/pse.html

Cena je 34 euro, količina praška je 454 g, za 30 kilskega psa zadostuje za dva meseca. Jaz ga sicer dodajam šele tri dni, ampak s prebavo in vsem ostalim je vse v redu.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Lanabela na 18 Avgust 2007, 17:12:03
Moja dobi eno kapsulo na dan, kar je 400mg.
Drugače pa na škatlici piše, da ga otroci do 15 leta ne smejo jemati. Tako da za pasje mladiče ne bi bila tako zelo 100% da je v redu.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Bambi na 18 Avgust 2007, 20:13:18
Lanabela, zakaj si pa začela svoji psici to dajat? Jaz tudi iščem kak dodatek za svojega črnuha, pri njemu naj bi bila težava ta, da ima koželjnico in komolčnico za 1mm zamaknjeni (videno na RTG sliki). Drugega razloga za njegovo občasno šepanje nismo mogli najt, vet je pač rekel, da ko sklepne tekočine ni dovolj, pride do trenja in bolečin in zato zašepa. Ni nič strašnega, ampak me vseeno moti in raje zdaj preventivno kaj dajem, kot da mu to skrajša ali zagreni starejša leta. Imajo te človeške tablete kako posebno ime, jih je več, ali se ne da falit? Pasji dodatki so res vsi precej dragi in moj ubogi študentski proračun ni ravno zmožen prevelikih izdatkov, če niso res nujno potrebni  :-\.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: regga na 18 Avgust 2007, 23:14:50
Drugače pa na škatlici piše, da ga otroci do 15 leta ne smejo jemati. Tako da za pasje mladiče ne bi bila tako zelo 100% da je v redu.

 :-\ Se bom posvetovala z veterinarjem oz. s parimi veterinarji...Je pa zelo čudno, da je potem glukozamin dodan v pasjo hrano za mladiče  ???
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: regga na 19 Avgust 2007, 10:10:20
GAG tablete se uporabljajo pri problemih z veznim tkivom so: akutna in kronična vnetja sklepov in tetiv, pešanje kit in vezi, poškodbe hrustanca, obrabljeni in togi sklepi; tudi nekatere bolezni gibalnega aparata (n.pr. displazija, spondiloza, artroza).

Osnovna substanca veznega tkiva so glikozaminoglikani in glikoproteidi. Ta kompleks učinkovin vzdržuje in povečuje vzdržljivost, hitrost in zmogljivost pri povečanih obremenitvah (trening, lov, brejost, dojenje), koristen je za starejše pse, pomaga izgrajevati vezno tkivo pri mladičih v zadnji tretjini brejosti, pri rasti pomaga optimalno razvijati tetive, kite in sklepe.

 ??? Pa sem spet tam, ko hočem najboljše, obenem pa se bojim da delam najslabše...
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Lanabela na 19 Avgust 2007, 15:10:06
Moji psici ni nič, samo 16 let bo kmalu stara, malo jo bolijo zapesatja in občasno je malce trda. Najprej sem ji bolj za štos dajala priboljške z glukozaminom, pa se je pokazalo, da celo pomaga. Zato sem šla iskat izdelek z malo bolj konkretno vsebnostjo. Temu mojemu se reče prav Glukozamin Pharma Nord, ne vem če se drugi kaj dosti razlikujejo. Glukozamin je glukozamin.
sicer pa mi je farmacevt rekel, da lahko naroči tudi veterinarske preparate - cena bi bila precej nižja kot pri veterinarju.

Regga, verjetno je poanta v količini. Količina ki se rabi za zdravljenje artroz je po vsej logiki precej višja od tiste, ki se rabi za preventivo.
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: dogman na 21 Avgust 2007, 10:06:24
Malo resnice o pasji hrani...

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=nl_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.api4animals.org%2ffacts%3fp%3d359%26more%3d1 (http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=nl_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.api4animals.org%2ffacts%3fp%3d359%26more%3d1)
Naslov: Re: GAG tablete
Prispeval: Lanabela na 21 Avgust 2007, 12:35:10
In kaj ima ta zadeva opraviti z GAG tabletami?
Naslov: GAG tablete
Prispeval: Satin na 26 September 2007, 09:12:11
Sicer res ne gre za GAG, gre pa za podobno zadevo, z Larsom bova po končani terapiji z protibolečinskimi tabletami zaradi njegove diagnoze, začela uporabljati dodatek k prehrani tablete HD, pa me malce zanima vaše mnenje o njih če ima slučajno kdo z njimi kake  izkušnje. Sicer iščem  kaj podobnega v tekočinski obliki saj bo tole prava nočna mora vsaj prve 3 tedne ko morava dol po grlu spravit 5 tablet ::) ;)
Naslov: GAG tablete
Prispeval: shawtyy* na 13 September 2008, 17:46:40
Zanima me, če bi bilo dobro dajati tablete mladičku (bernski planšar) te tablete ali ne? stara pa je 5 mesecev
Naslov: GAG tablete
Prispeval: Mr_Globus na 18 April 2009, 12:39:56
Katero znamko priporočate?
Naslov: GAG tablete
Prispeval: mia+zar na 04 Maj 2009, 07:46:46
Zanima me, kateri glukozaminsko-hondroitinski pripravek mi priporočate za psa z displazijo levega kolka?

Lp, Živa
Naslov: GAG tablete
Prispeval: saba na 04 Maj 2009, 09:17:45
Tekom tega tedna imam namen naročit prehranske dodatke z glukozaminom iz ene od spodnjih spletnih prodajaln v ZDA. Ker so stroški poštnine kar visoki me zanima, če bi se kdo pridružil naročilu?

Dobrodošel je tudi kakšen nasvet od koga, ki je že kdaj naročal kaj podobnega iz tujine, kakšen link, izkušnje,…

Spodaj je nekaj linkov (čakam še na odgovor glede pošiljanja v Slovenijo):

http://www.vetamerica.com/dog-supplies.aspx (http://www.vetamerica.com/dog-supplies.aspx)

http://www.naturalpets.com/ (http://www.naturalpets.com/)

http://www.healthypets.com/dog.html (http://www.healthypets.com/dog.html)

http://www.entirelypets.com/ (http://www.entirelypets.com/)


Naslov: GAG tablete
Prispeval: KARMEN na 20 April 2010, 07:52:33
Ali kdo ve, kako se dozira GAG FORTE in kje ga najhitreje naročim?
Naslov: GAG tablete
Prispeval: deteljica na 20 April 2010, 08:35:01
Ali kdo ve, kako se dozira GAG FORTE in kje ga najhitreje naročim?

GAG lahko kupiš pri vetu. Vsaj Trstenjak Zajc so jih vedno imeli. Sicer pa , če se ne motim ima Saba še eno škatlo boljšega preprata iz Amerike na zalogi (ker zadnje naročilo je več naročila zaradi paketa).
Naslov: GAG tablete
Prispeval: resa na 20 April 2010, 19:24:10
GAG tablete, navadne, ne forte, jaz kupujem v trgovini Aler v hali A v BTC-ju po 42 € za škatlico s 180 tabletami, se mi zdi, da so tu najceneje  ::)
Naslov: GAG tablete
Prispeval: Puma na 05 Oktober 2010, 08:56:17
Kar nekaj nas psom, ki imajo težave z okostjem dodaja tablete Flex-a-min, ki smo jih naročili v ZDA. Poleg glukozamina vsebujejo tudi MSM. Kaj točno še si lahko pogledate tule: http://www.amazon.com/Flex-A-Min-Triple-Strength-180-Count-Box/dp/B002YK41K4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286261311&sr=8-1 (http://www.amazon.com/Flex-A-Min-Triple-Strength-180-Count-Box/dp/B002YK41K4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286261311&sr=8-1)

Ker mi je od velike zaloge ostala še ena škatlica mi sporočite na ZS vkolikor bi jo kdo želel.

Lp, Kaja
Naslov: GAG tablete
Prispeval: k94lif na 02 Julij 2012, 10:59:51
Kaj je kdo v kakšni slovenski trgovini (tudi spletni) videl Canina tablete Canhydrox GAG?
Naslov: GAG tablete
Prispeval: aro.si na 31 Julij 2012, 06:34:01
Živjo! Malo pozno sem opazila vprašanje. Pri nas imamo Canina tablete, tako na spletu kot v trgovinicah.
http://www.aro.si/psi-in-oprema-za-pse/detail/227-psi/flypage/3061-canina-canhydrox-gag-za-okostje-vezi-in-sklepe-120--240-table?keyword=gag&sef=hcfp

LP, Barbara
Naslov: GAG tablete
Prispeval: k94lif na 31 Julij 2012, 12:04:27
Hvala!  ;D Ste mi že dostavli. :P
Naslov: GAG tablete
Prispeval: aro.si na 31 Julij 2012, 17:36:36
ha ha super, me veseli!  ;D  :P
Naslov: GAG tablete
Prispeval: denis93 na 22 Februar 2014, 21:49:36
Moj Togo je imel operacijo pogačice in me zanima ali mu lahko dajem te gag tablete ali pač ni priporočljivo če nima neke kronične bolezni  s sklepi/vezmi ??
Naj ne bi bilo dobro brez potrebe dajati teh tablet ker se telo navadi na večji odmerek teh snovi, in potem ko bi mu prenehal dajati te tablete bi sklepi/vezi oslabeli ker bi bilo pomanjkanje le teh snovi.. Ali je to res ?? Mislim da mu brez problema lahko en lonček kupim ali ne ?
Naslov: GAG tablete
Prispeval: dogs-along na 23 Februar 2014, 08:06:35
mi smo dodajali, ker je mali imel pikico problematične tačke, nam je vzreditelj tako svetoval, da cel lonček komot sfutramo
Naslov: GAG tablete
Prispeval: denis93 na 23 Februar 2014, 08:12:14
A je pomagalo kaj, ali.. ?
Naslov: GAG tablete
Prispeval: čara na 23 Februar 2014, 10:51:53
Splača se posvetovati z veterinarjem- kaj ja, če sploh. In koliko časa ter v kakšnih količinah. No, količina je navadno napisana na embalaži.
Malo je treba biti previden in se izobrazit, ker vsaka stvar ima lahko tudi negativne učinke. Sploh dolgoročno gledano.
Naslov: GAG tablete
Prispeval: denis93 na 23 Februar 2014, 10:58:32
Ja saj ravno za to se gre, da ne bom naredil še vejče škode..
Vzrediteljica mi je rekla da naj mu kar dajem te tablete, vendar malo manjši odmerek kot je napisano.. Ona pravi, da da vsakemu mlademu psu te tablete, da dobro razvije mišice, skelet in vezi.
Naslov: GAG tablete
Prispeval: dogs-along na 23 Februar 2014, 14:26:47
Je pomagalo.
Naslov: GAG tablete
Prispeval: črnuharček na 29 Januar 2016, 14:53:31
Kako se vam zdi tale komplet kot dodatek za sklepe?

1.000mg glucosamine & 500mg chondroitin
1.500mg MSM
Highly dosed vitamin E,C and B6
Manganese, potassium, chloride
Optimized with piperin

Drugače je to dodatek za sklepe in za vezi za ljudi...

LP    Matjaž
Naslov: GAG tablete
Prispeval: GOSCH na 19 Marec 2016, 19:39:02
Kako se vam zdi tale komplet kot dodatek za sklepe?

1.000mg glucosamine & 500mg chondroitin
1.500mg MSM
Highly dosed vitamin E,C and B6
Manganese, potassium, chloride
Optimized with piperin

Drugače je to dodatek za sklepe in za vezi za ljudi...

LP    Matjaž

Hojla! :) Si mogoče stestiral to zadevo?
Meni osebno se mogoče zdi malo prevelik delež msm, saj nekateri psi (pa tudi ljudje) slabo odreagirajo nanj... Moj je npr. po treh dneh dajanja pol čajne žličke čistega msm začel kozlat (pes ima 85 kg, tako da je bila količina tako rekoč zanemarljiva), kolegica pa je imela t.i. jutranje slabosti ;D, čeprav ni bila noseča.
Imam možnost nabavit tole zgoraj, pa me zanima... :) Lahko tudi na zs