PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Hrana => Briketirana in konzervirana hrana => Temo začel/a: ABBY LABRADOR na 19 Marec 2008, 19:57:28

Naslov: Trainer
Prispeval: ABBY LABRADOR na 19 Marec 2008, 19:57:28
Ali kdo hrani pse s to hrano? Kupi se jo v Mr.Petu. Koliko zvezdic pa ima?
Naslov: Trainer
Prispeval: SG na 19 Marec 2008, 20:02:39
Ali kdo hrani pse s to hrano? Kupi se jo v Mr.Petu. Koliko zvezdic pa ima?

Ata Google vse ve!  :P
Naslov: Trainer
Prispeval: artichoka na 20 Marec 2008, 07:16:13
Navaden ima 1 zvezdico, fitness pa 3!
Naslov: Trainer
Prispeval: Chiba na 20 Marec 2008, 07:31:09
Jaz sem moji stari psici prejšnji mesec kupila senior. Je zelo požrešen pes ampak to hrano je pa z muko jedla.  ::)
Naslov: Trainer
Prispeval: SG na 20 Marec 2008, 08:34:35
Če govorimo o hrani NOVA TRAINER, potem lahko mirne duše rečemo, da gre za nekvalitetno hrano sumljivih sestavin, ki sodi v nižji cenovni rang in jo lahko primerjamo z Pedigrejem, Chappijem in podobnimi.
Skratka jaz je nikoli ne bi dajal svojemu psu. Seveda pa odločitev ostaja na vsakemu lastniku...
Še link:
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showcat.php?cat=all&stype=1&si=trainer
Naslov: Trainer
Prispeval: Lanabela na 20 Marec 2008, 12:32:50
Pred časom sem dobila nekaj žaklov, psice so jo pojedle, kolikor se je videlo po enem dobrem mesecu je bila hrana v redu, ni bilo nobenih problemov, mogoče malo večji drek, kar pa je meni čisto vseeno. Se pa po mojem občutku posamezni okusi po kvaliteti precej razlikujejo. V povprečju pa je zanesljivo boljša od hran a-la pedigree. Na lestvici na zgornjem linku so itak vse hrane ki vsebujejo koruzo z eno zvezdico, tako da je zame povsem nerelevantna.
Naslov: Trainer
Prispeval: SG na 20 Marec 2008, 12:40:18
Jaz bolj kot same zvezdice berem del o sestavi hrane. Koruza vsaj nekaterim ne predstavlja problemov...
In ta hrana vsebuje kar nekaj nadomestkov in stranskih produktov izdelave, kar zame pomeni, da ni kvalitetna.
Zatorej tudi del, da ne priporočajo tega produkta.
Naslov: Trainer
Prispeval: Lanabela na 20 Marec 2008, 14:19:00
Sem napisala, kakšni so bili rezultati hranjenja. Delati pasjo hrano iz "human grade" mesa in ostale hrane se mi zdi potratno in nepotrebno. Psi so se od nekdaj hranili z "By producti". Z izjemo nekaterih psov s posebnimi potrebami, ki tako kvaliteto mogoče celo rabijo.
Naslov: Trainer
Prispeval: Tadeja na 31 Marec 2008, 15:39:44
Sama sem imela 6 mesecev težave, ker mojemu (z)mešančku nobeni briketi niso bili všeč. Hill's-a sploh ni povohal, Eagle pack mu tudi ni dišal... Danes pa sem šla v Mr. Pet po testerčke in je poskusil s Pro plan, Almo nature in Trainer. Trainer je zmazal v trenutku, medtem ko se je nad ostalima dvema zmrdoval. Meni je pomembno, da bo končno jedel brikete, ker je do sedaj jedel samo konzerve, medtem ko so briketi ležali okrog posode. :D
Naslov: Trainer
Prispeval: Balu na 01 April 2008, 03:12:54
Jaz hranim moje pse ze tri leta s Trainerjem. Predvsem z linijo Fitness in sedaj samca se z Power fish- vse imajo po omenjeni tabeli 3 zvezdice.
Predvsem briketi za rastoce velike pse so super, ker vsebujejo nizke kolicine kalcija-fosforja in tudi poraba ni velika. Torej ne sirimo zelodca in razmerje mineralov ne pogojuje tipicnih skeletnih patologij.
Da je pa na nivoju pedigreeja se pa jaz ne morem strinjat. Ze v sami porabi je razlika (pedigreja bi porabila jaz 4x vec na tezo mojih psov), kot v sestavinah. Lahko pa si o hrani vec preberete na njihovi strani...meni namrec te etikete lih niso tatmata opis kaj za hrano stoji.

Lp
Naslov: Trainer
Prispeval: artichoka na 01 April 2008, 07:59:25
V mojem primeru je podatek, da pes hrano je z veseljem, povsem nerelavanten. Sem dobila enkrat eno malo vrecko Pedigreja, ki je bil Artu najvecji HIT >:D, nad hranami s petimi in sestimi zvezdicami, se pa vedno nekaj spakuje.
Naslov: Trainer
Prispeval: Balu na 15 April 2008, 16:51:55
Na uradni strani proizvajalca naznanjano novo linijo "Trainer natural", ki bo vsebovala izvlecke dolocenih rastlin. Ne zelenjavo, ampak izvlecke rastlin, ki naj bi delovali preventivno ali kurativno na dolocene obicajne bolezni. Ker v Slo nimamo niti "fitnes" linije dvomim, da bo ta prisla k nam. Ko bom probala novo linijo pa kaj javim, ce bo koga zanimalo.

Lp
Naslov: Trainer
Prispeval: -Arabela- na 19 Avgust 2008, 16:05:50
fitness trainer je moja psička rada jedla in to tistega z zajcem, vendar je začela postajati rdeča ( je črne barve). Drugače pa nimam pripomb
Naslov: Trainer
Prispeval: Neyka na 14 November 2008, 05:02:56
OK se na hrano nekaj ne spoznam ampak vseeno...

Žitarica (koruza), meso in izvlečki (sveže piščančje in puranje meso 25%), izvlečki rastlinskega izvora (repina pulpa 4%), olja in maščobe, ribe in izvlečki iz rib, minerali, kvas (pivski kvas), meso iz plavuti morskega psa. Konzervirano z E vitaminom. Vsebuje tudi linolejsko kislino 3,2% in bioflavonoide (antioksidant, ki varuje celice in tkiva pred škodljivim učinkovanju prostih radikalov).

kaj je pri teh sestavinah spornega? OZ. če sluačjno ne gledam polnega seznama sestavin bi lepo prosila če ga nekdo nalima in mi pove kaj naj bi bilo sporno (ne provociram, niti n hranim s to hrano me pa firbec matra kaj je v njej tako slabega).

Fitnes linija je pa tudi v SLO http://trgovina.mrpet.si/
Naslov: Trainer
Prispeval: Lilit na 14 November 2008, 07:35:31
Tako na oko, na prvem mestu so zitarice, pomeni, da je to glavna sestavina; meso in izvlecki, izvlecki oz. byproducts vemo, kaj so, glede na to, da je puran v oklepaju, zna bit se kaj drugega zraven; pesina pulpa je pretezno masilo, druge zelenjave pa ni notri; ne pise, katere ribe, in spet so prisotni byproducts; olja in mascobe, ni definirano, kaksna olja in mascobe.

Tudi jaz ne provociram, samo ocenjujem kriterije :)
Naslov: Trainer
Prispeval: Macika na 14 November 2008, 07:49:20
Mi hranimo Taia s Fitness Trainer Fish&Rice in mu zelo odgovarja. Tako, da zaenkrat je nam všeč  ;)
Naslov: Trainer
Prispeval: Felina na 14 November 2008, 09:03:59
Jaz imam oba moja na fitness Trainer lamb and rice, čisto po naklučju smo iskali mašilo do nove zaloge Canidea hrane, pa sem se odločila, da bomo kar ostali na njej....enemu se je zmanjšala želodčna kislina,  v štirih mesecih odkar hranim, je bruhal samo enkrat, pa še takrat zato, ker je pojedel listje, na sprehodih po par kilometrih ne kaka mehkeje, kar se je prej vedno dogajalo in ne kaka 5x, ampak 2-3x, kakec je bolj komakten in manj ga je, ne smrdi mu več iz gobca. Pri tadrugem ni nobenih sprememb ne na boljše ne na slabše, tako da zavolj enega ostajamo ne tej hrani.

Je pa razlika med navadnim treinerjem in fitnessom....meni je tudi všeč, ker imam alergika doma, da ni v sestavinah cela zbirka ne vem česa vsega, ker je potem sigurno na nekaj od tega alergičen in potem sem pri ostalih hranah vedno pristala na ribjih okusih, po ribah pa se mu kolca in še totalno ne mara jih. ;)
Naslov: Trainer
Prispeval: irzi na 14 November 2008, 11:50:46
navadnega trainerja ni več, je pa prišla nova linija, trainer natural.
ampak je fitness vseeno boljši od naturala :)
Naslov: Trainer
Prispeval: samoninja na 09 December 2008, 16:58:13
a se komu kaj sanja a lahko hraniš 22kg težko eno leto in pol staro psico z briketi za pse od 25kg naprej? pač na spodnji meji količine ali še malo manj.

hvala za nasvete
Naslov: Trainer
Prispeval: Smrček na 09 December 2008, 17:03:55
Mi smo prešli na fitness hrani in je to za mojega Tima krasna hrana (pri mojemu je tako da se nad slabim zmrduje kvalitetno pa poje!) Nimam pripomb-lahko jo samo pohvalim :o ;)
Naslov: Trainer
Prispeval: ninci na 09 December 2008, 19:53:19
a se komu kaj sanja a lahko hraniš 22kg težko eno leto in pol staro psico z briketi za pse od 25kg naprej? pač na spodnji meji količine ali še malo manj.

hvala za nasvete

Lahko.
Naslov: Trainer
Prispeval: irzi na 09 December 2008, 20:54:14
če je govora o trainerju; sestava je pri briketih za velike in za majhne pse tako ali tako enaka...
Naslov: Trainer
Prispeval: piscura na 07 Junij 2009, 14:45:09
Odkar mi je canidae (nova formula) povzročal težave, sem poskusila par različnih proizvajalcev briketov (arden, eukanuba, nutrience..) in sem najbolj zadovoljna s fitness trainerjem.
- imajo precej različnih okusov na voljo, da se psici ne naveličata; ješčnost je ok (nista pri najbolj usekanih na hrano)
- cena je zmerna: 4 kilska vreča za 13 evrov (večja pakiranja imajo najbrž boljše razmerje med količino in ceno)
- drek je super: konzistenca, barva in količina (odkar hranim s fitness trainerjem, ni bilo driske - trkam..)

Me smo zadovoljne.
Naslov: Trainer
Prispeval: KARMEN na 03 Oktober 2010, 19:48:18
Kupila sem 3 kilsko vrečo Raca in riž za tastarega, ker je dobil hudo alergijo (ne vemo na kaj), nad briketi je navdušen (ma itak je bil vedno požrešen). Ker nima jajc, žit in koruze, bo morda kaj pomagalo.
Naslov: Trainer
Prispeval: TYASHY na 03 Oktober 2010, 20:54:00
Mi imamo Trainerja že eno leto, malo menjavamo.. Zdaj se ga je sicer naveličal in sploh noče več jest tako, da menjamo.. Ampak smo zadovoljni!
Naslov: Trainer
Prispeval: čara na 11 November 2010, 19:50:58
Mi smo tudi prešli na ta futer-zdaj ima žakelj raca/riž. Prehitro, da bi kaj ocenjevala. Mi je pa cenovno ugodno, sem iskala nekaj kar ni nabito s koruzo in žitaricami, ker je moja glih ne izrabi bog ve kaj.
Naslov: Trainer
Prispeval: pasja.zabava na 14 December 2010, 19:49:33
Mi smo danes za naša 2 kupili tole. Za oba verzijo z kuncem. Bomo videli kako se obnese. Tudi meni je všeč, da ni  nabito s koruzo.
Naslov: Trainer
Prispeval: Teja_Luka na 28 Maj 2011, 19:52:45
Mi smo kupili fitness trainer, za našo Borderko, pa nam je prodajalka dala za mini pasme, zdj pa ne vem kok nej ji dam. tm piše 45g za mladiča z 4kg. Men se zdi to nekam malo, sem pa gledal pri medium puppy, je pa najmajn 10kg... Kolk nej zdej dajem... mnenja???
Naslov: Trainer
Prispeval: ninci na 28 Maj 2011, 20:01:47
Mi smo kupili fitness trainer, za našo Borderko, pa nam je prodajalka dala za mini pasme, zdj pa ne vem kok nej ji dam. tm piše 45g za mladiča z 4kg. Men se zdi to nekam malo, sem pa gledal pri medium puppy, je pa najmajn 10kg... Kolk nej zdej dajem... mnenja???

Na tabelah je ponavadi navedena teža odraslega psa in ne mladiča ;) Tako da za borderja gledaš tam nekje med 15-18kg ponavadi, drugače pa hraniš po občutku, če se vidijo rebra malo več, če ne čutiš reber malo manj... ;)
Naslov: Trainer
Prispeval: TibiQ na 28 Maj 2011, 20:20:32
http://www.novafoods.com/eng/products/backend/uploads/maxi_puppy_rabbit.pdf
Ne vem koliko je vaš kuža star, ampak glede na tabelo, bi moral pri 3-4 mesecih dobivat cca. 200g na dan (hrane za medium - large puppies), tele za mini pasme, pa verjetno ??? pribilžno še 1x toliko, kot je glede na najvišjo težo s tabele, glede na starost. Zakaj ste pa vzeli to za mini pasme?

In ja.. na tabeli so samo okviri, hraniš pa potem glede na to ali se pes normalno razvija, če se redi pa manj, oz. če hujša več.
Naslov: Trainer
Prispeval: Teja_Luka na 29 Maj 2011, 00:21:10
Na tabelah je ponavadi navedena teža odraslega psa in ne mladiča ;)

aaaa... tole pa pol mal spremeni zadevo... hvala za odgovore :)
Naslov: Trainer
Prispeval: alenkab na 29 Maj 2011, 18:36:23
Mladiček bi moral dobivati cca. 200 g, potem pa sproti vidiš, ali mu je potrebno dajati kakšno deko manj ali več.

A pa tam, kjer ste ga vzeli, vam niso nič glede prehrane povedali? Kaj znamka briketov ni bila pri vzrediteljih ista? 
Naslov: Trainer
Prispeval: GOSCH na 03 Januar 2012, 22:02:07
Tisti, ki kupujete Fitness linijo, kakšni so občutki glede "nove formule"?

Jaz sem zadnjič (v tednu pred božičem) prvič kupila vrečo raca/riž za puppyje in moram reči, da sem bila s starimi bolj zadovoljna. Tanovi so na videz precej bolj mastni (kar svetijo se :-\), pes pa mi od menjave naprej že ves čas mehko serje :( :(. Mogoče je vzrok v mehkem kakcu, ker sem vzela puppy verzijo, ki ima več proteinov in ne junior, ampak so stari puppy imeli ravno toliko proteinov, kot imajo novi in ni bilo težav. Ko porabimo to vrečo, bom vzela eno ali dve 3 kg vreči juniorja za probo, če se bo kakec kaj zboljšal. Pri naši porabi imam 2 mali vreči ravno za dober teden... ::) V Mr. Petu so mi zatrdili, da je to zaradi menjave, vendar se je pri menjavi iz prejšnje hrane na Trainer prebava porihtala v nekaj dneh. Drugače pa jih poje brez težav, dreke na sprehodu še zmeraj ignorira, trava je samo občasno na jedilniku kot že ves čas, odkar smo na Traineru, glede polnjenja analk pa je še prehitro kaj govoriti...
Še to... Je mogoče že kdo kombiniral brikete s konzervami in če ja, kakšen je bil rezultat?
Naslov: Trainer
Prispeval: poki na 03 Januar 2012, 22:58:59
Midva še nisva poskusila novega Trainer-ja. Zaenkrat imam še zalogo stare formule. Vendar vse bolj razmišljam da bi kar zamenjala znamko...  ??? Sestava mi ni niti najmanj všeč...
Naslov: Trainer
Prispeval: Tempera na 03 Januar 2012, 23:39:54
Mi smo na njem tri dni, kakec je isti, apetit tudi. Me je pa prodajalec opozoril, naj bom pozorna na morebitno postopno hujšanje. Sama sem opazila tudi, da je staro pakiranje napolnilo štirikilogramski hobuk in še v vreči je ostalo za cca 4 obroke. Zdajšnje pakiranje napolni hobuk do 15 cm pod vrhom. Torej so posamezni briketki težji kot prej. Maščoba?
Naslov: Trainer
Prispeval: GOSCH na 04 Januar 2012, 11:13:20
Tempera, veš da mi vse do tvojega posta sploh ni potegnilo, da bi šla tehtat brikete. Danes zjutraj pa sem jih. Ker nimam Trainerovega lončka, sem imela prejšnje brikete stehtane (50, 100 in 200 g) in na enem žnj lončku s flomastrom zarisane merice, ki sem se jih držala, tudi ko smo smo šli iz stare formule na novo. Niti približno mi ni padlo na pamet, da bi lahko bili novi težji - ista linija, ista oblika in velikost briketov... :-[ ::)
In še rezultat: prej 200 g briketov je cca 230 g novih :o, kar pomeni, da je moj pesjan dnevno pojedel cca 100-120 g več, kot je bil navajen (starih je dobival nekje dobrih 800 g, če nismo imeli kuhanega obroka, drugače 600-650 g plus kuhano). Jaz pa sem se čudila, zakaj mi je začel štrajkati pri zajtrku in mi je puščal po 50-100 g po stari merici... ::) Se sploh ne čudim, da je mehko sral... ::)
No, na lončku so že narisane nove stehtane merice, jaz pa upam, da se prebava porihta, bom pa vseeno naslednjič kupila juniorja. Kar malo nerodno mi je... :-[

Tempera, zakaj bi pa hujšal? ???
Naslov: Trainer
Prispeval: čara na 04 Januar 2012, 12:30:26
Pa kaj so noter nametali toliko koruznega olja  :o Pomojem je to glavni razlog za premehek iztrebek, mogoče tudi res to da je preveč dobil.

So pa poslabšali zadevo. Prej sem z veseljem vzela kakšen žakelj čez poletje, zdaj pa ne bom več.  :-\
Naslov: Trainer
Prispeval: GOSCH na 04 Januar 2012, 13:00:05
So pa poslabšali zadevo.

So ja... Saj tudi jaz iščem morebitno alternativo, ampak je zaenkrat še nisem najdla.
Opazila sem, da je pri nas najbrž največja težava v živalskih maščobah, ki so prisotne v hranah in delno tudi v žitaricah. Posledica je bila konstantno polna žleza, ki je v parih dneh prešla v alergijo, smrdeči prdci in nekompaktno blato, dlaka brez leska in prhljaj (pri črnem psu takoj vidiš spremembo), pasenje trave na skoraj vsakem sprehodu in žretje drekov. To vse se je po Fitnessu uredilo.
Brez žitaric je na izbiro veliko hran, a imajo vse, ki sem jih gledala, prisotno živalsko maščobo. Ali sem mogoče katero spregledala, ker sem že čisto nora od tega pregledovanja analiz? ???
Kar se kuhane hrane tiče, drugače nimamo težav in tudi le-ta ni vzrok za mašenje žleze. Riž/makarone in piščanca poje kot za stavo, tudi drek je soliden, driska le po jagnjetini, tako briketih kot kuhanem.
Naslov: Trainer
Prispeval: čara na 04 Januar 2012, 13:27:46
Mislim da Acana Lamb and Apple nima živalske maščobe. Mogoče tudi Healthy paws ustreza.

Mogoče probaš s tako hrano ki nima kuruze, pšenice itd...ima pa malo živalske maščobe, mogoče je samo nek tolerančni prag, ki se ga ne sme preseči.

Pri nas je recimo pira tak mehčalec dreka in pa razna olja, razen zelo, zelo mala kolčina olja čez brikete.
Naslov: Trainer
Prispeval: irzi na 04 Januar 2012, 22:49:18
Sama sem opazila tudi, da je staro pakiranje napolnilo štirikilogramski hobuk in še v vreči je ostalo za cca 4 obroke. Zdajšnje pakiranje napolni hobuk do 15 cm pod vrhom.

To bo zato, ker so novi žaklji 3kg, stari so bili pa 4kg ;)
Naslov: Trainer
Prispeval: Lunette na 17 Januar 2012, 15:57:25

Brez žitaric je na izbiro veliko hran, a imajo vse, ki sem jih gledala, prisotno živalsko maščobo. Ali sem mogoče katero spregledala, ker sem že čisto nora od tega pregledovanja analiz? ???
Kar se kuhane hrane tiče, drugače nimamo težav in tudi le-ta ni vzrok za mašenje žleze. Riž/makarone in piščanca poje kot za stavo, tudi drek je soliden, driska le po jagnjetini, tako briketih kot kuhanem.

Makaroni so iz žita torej najbrž tvoj pes nima težav z njimi. Kar se tiče koruznega olja v Trainerju pa tudi ne vidim problema, ker je bilo to olje ravno tako v stari formuli.

Sicer pa olje samo po sebi ni enako sami koruzi. Ker olja načeloma niso tako pogosto alergena kot beljakovine, gluten... Lahko trdim iz lastnih izkušenj, ker moj pes že cca 5 let funkcionira na tej hrani (tako stari kot novi formuli). Pa ima hudo prebavno preobčutljivost. Torej koruze ne sme videti niti za zrno (makarone niti pod razno).

Glede na to, da praviš da ima slab kakec tudi po jagnjetini sklepam, da morda mu tudi raca ne paše (težava z virom beljakovin). Star puppy ni bil z raco ampak z zajcem ali ribo.

Držimo pesti za trde kakce.
Naslov: Trainer
Prispeval: poki na 17 Januar 2012, 22:54:44
Kopiram svoj oglas, mogoče ga bo tule kdo prej videl...  ;)

Prodam še neodprto vrečo hrane Trainer Fitness 3 - ovca & riž, adult, 3kg.

Cena 12€ (v spletni trgovini Mr.Pet je 13,15€). Dostava po dogovoru (sem iz Primorske, lahko pa dostavim do Postojne).
Naslov: Trainer
Prispeval: deteljica na 18 Januar 2012, 11:24:09
ma kaj vem tabele  ::)- moji psi vedno pojejo skoraj dvakrat toliko kot bi bilo po tabelah, (border npr ene 800 g - po oceni,ne tehtam) pa še vse kuhinjske ostanke in kup priboljškov- pa so vsi bolj suhi kot ne. Edino terierka poje malo (mapak najbrž zato ker tolk več nakrade  :D).  Količina je vedno približno enaka , ne gelde na znamko.
Tako da- tabele nimajo veze, pač futraš po občutku in gledaš kakšen je pes, če se redi daš manj, če je suh daš več  :P.
Naslov: Trainer
Prispeval: GOSCH na 19 Januar 2012, 14:56:55
No, da naredim mali update...
Naš mulc je že naslednji dan po mojem zadnjem pisanju tukaj začel z briketnim bojkotom. Jutranji in opoldanski obrok je prespal, večerjo pa je pojedel bolj na podlagi prepričevanja, prosjačenja in futranja iz roke. Prav videlo se mu je, da mu gre hrana bolj ven, kot noter... :-X :( Naslednji dan ista zgodba. Kljub zelo majhni količini zaužite hrane je bil kakec še zmeraj ful mehak. Opazila pa sem tudi, da se je začel vračati prhljaj.
Ker smo bili ravno na tem, da spraznimo vrečo in gremo po novo, sem za probo kupila vrečo TOTW losos. Pri mešanju obeh hran je pojedel iz posode ves TOTW in nekaj Fitnessa, ostalo smo pofutrali na roko. ::) Ampak vsaj jedel je... Kakec je bil še zmeraj mehak.
Po štirih dneh mešanja smo popolnoma prešli na TOTW in od takrat nestrpno čakamo na novi obrok. 8) Trenutno mu dajem samo brikete, počasi bom pa začela z uvajanjem enega kuhanega obroka. Kakec je od prvega dne, ko smo prešli na 100% TOTW, trd in nesmrdeč, kot je bil po Fitnessovem zajčku, jaz pa sem najbolj srečna "šefica" na svetu. ;D Tako da mi zaenkrat ostajamo na TOTW.
Hvala vsem!
Naslov: Trainer
Prispeval: DonnaDog na 22 Junij 2014, 11:16:00
Zdravo,
naša psička pasme Cavalier King Charles Spaniel je hrano Fitness Trainer in se po njej zelo praska...  :-\ Nima bolh ali kaj podobnega, tudi ne kakšne alergije, zato se mi zdi da njeno nenehno srbenje povzroča ta hrana. Praska se po tem, ko je raco, obožuje pa jagnjetino in lososa, čeprav se včasih praska tudi po tem.  >:( Meni se Fitness Trainer ne zdi primerna hrana, čeprav verjetno vsak pes nanjo reagira drugače.

Zdaj pa bi vprašala, katero hrano naj ji kupimo? Je kakšna hrana poleg Royal Canina, ki je primerna za kavalirčke?  ??? :-\

Hvala in LP.
Naslov: Trainer
Prispeval: Jazz na 22 Junij 2014, 12:08:08
Vsaka kakovostna hrana, ki ji ustreza je primerna zanjo (pa je lahko kavalirček, shih trzu, doga ali..).

Royal canin ima grozno razmerje med kakovostjo in ceno. Daleč predrag za to kar ponuja.
Glede na to, da se vaša psička praska pa ne bi kar takoj izločila možnosti za alergijo.
Na našem tržišču je veliko kakovostnih hran, le malce pokukajte naokoli  ;)