Sveža Sporočila

21
Že nekaj časa je od vprašanja, tako da moj odgovor mogoče ni pravočasen, ampak načeloma je bolje, da se kužne bolezni cepi posebej in  steklino posebej. Manjša možnost reakcij kot če cepijo z mixom cepiv.
Moj veterinar je sicer po določenem času sam predlagal, da naredimo tudi pavzo s cepljenjem proti kužnim boleznim.
22
Zdravje / Popuščanje srca
« Zadnje sporočilo trigi 21 September 2020, 13:48:55 »
Tema združena s temo o Popuščanju srca, upam da boste v njej našli tudi kaj uporabnih informacij.

Lp, Črt
23
FCI 1 / Shetlandski ovčar [Shetland Sheepdog]
« Zadnje sporočilo trigi 21 September 2020, 13:42:40 »
Če govorim iz lastnih izkušenj, bi rekel da niso vsi Sheltiji glasni ... mislim da je odvisno od karakterja posameznega psa.
Seveda pa je veliko odvisno tudi od vzgoje, torej če bi ga že od začetka navajali, da lajanje na sosede ni zaželeno, so dovolj pametni psi, da se to naučijo :)

Pa veliko sreče pri izbiri novega družinskega člana ;)

Lp, Črt
24
Odkrito povedano sem pozabil. Prej%u0161nji pes je imel hudo epilepsijo in sem se z veterinarskim potrdilom izginil cepljenjem ker je imel reakcije. In je veliko let odkar sem nazadnje peljal psa na cepljene proti kuznim.

Pei temu se cepi na tri leta. Torej ga bom peljal, hvala.
25
Zakaj se ti pa zdi, da ne bi bilo smiselno? Kužne cepim vsake dve leti.
26
FCI 1 / SHELTIE
« Zadnje sporočilo natasaq 15 September 2020, 12:09:03 »
Pozdravljeni

Naša družina se je odločila, da je čas, da se ji pridruži še pasji družinski član. Ker bi res radi izbrali psa, ki bi nam ustrezal, sem se z vso resnostjo podala v raziskovanje pasem. Naletela sem na sheltije, ki nam, glede na opis pasme in po pogovorom z vzrediteljico, prav zares ustrezajo, skrbi me le ena stvar. In sicer njihovo lajanje.

Živimo namreč v vrstni hiši z atrijem in približno pol leta je atrij podaljšek naše dnevne sobe, torej bi se pes večino dneva, ko bi bili doma, prosto sprehajal med atrijem in dnevno sobo. Skrbi pa me, da bi ob vsakem premiku na ulici, ko bi mimo našega atrija kdo hodil, ko bi se mimo sprehodila mačka, ko bi soseda spustila rolete in podobno začel lajati, kar bi sosede nedvomno zelo motilo in tudi sama se ne bi počutila sproščeno, če bi morala biti vse čas na preži, kdaj bo začel lajati. Ne moti me, da opozori, če kdo pozvoni na vratih, tudi lajanje med igro je sprejemljivo, lajanje s katerim pa bi opozarjal na najmanjšo spremembo v okolici pa mislim, da v naselju v katerem živimo, nikakor ne bi bilo dobrodošlo.

Ker nam je sicer pasma res zelo všeč, tako vizualno kot karakterno, iščem informacije iz prve roke. Ali se sheltija da odvaditi, da ne opozarja z laježem na vsak premik v okolici?

Hvala za vaša mnenje!

Nataša
27
Zdravje / Belezen srca
« Zadnje sporočilo ara 13 September 2020, 13:18:42 »
Pozdravljeni!
Našemu 10,5 letnemu rodezijskemu grebenarju je bilo na UZ srca ugotovljena degenerativna bolezen zaklopk in atrijska fibrilacija...
Dobil je zdravila: Vetmedin, Fortekor, Aldactone.

Ali se je že kdo srečal s tem, kakšne imate izkušnje z zdravljenjem, kako je pes živel s to boleznijo, je poleg zdravil dobival še kakšne dodatke, vitamine.. itd..

Hvala za odgovor!


28
Če lahko na hitro vprašam:

sedaj so tri leta od cepljenja proti pasji kugi in še tistima dvema boleznima proti katerim se cepi z enim cepivom. Je smisleno cepiti ponovno? Veterinar je rekel da je, vseeno me zanima kaj vi mislite. Gre za zdravega 3.5 let starega psa.
29
Pes in okolica / Pes napade psa!
« Zadnje sporočilo Tim Šmit 03 September 2020, 14:45:52 »
Ti pojdi k zdravniku da ti napišejo mnenje, psa pelji k veterinarju po isto zadevo + iz kartoteke še vse od prejšnjih napadov, priloži račune in daj prijavo na policijo ter uvhvvr.

Se je gospa prišla v ponedeljek opravičit in mi zatrdila, da bo od sedaj psa vozil ven samo edini lastnik, ki ga lahko obvlada. Rekla je še, da bodo kupili električno ovratnico zanj. Verjetno se je ustrašila, da jo bom tožil. Kakorkoli, zadeve potem nisem prijavljal, ker se mi resnici na ljubo ne da ukvarjati z nesposobno birokracijo in imeti probleme s tem. Upam, da je to zadnjič, kar sem jih srečal oz. imel opravka z njimi.

Hvala vseeno za odgovor
30
Pes in okolica / Pes napade psa!
« Zadnje sporočilo Nika 27 Avgust 2020, 12:29:49 »
Ti pojdi k zdravniku da ti napišejo mnenje, psa pelji k veterinarju po isto zadevo + iz kartoteke še vse od prejšnjih napadov, priloži račune in daj prijavo na policijo ter uvhvvr.