PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Pasme => FCI 8 => Temo začel/a: Azu na 30 Junij 2006, 11:13:33

Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Azu na 30 Junij 2006, 11:13:33
Kodrasti prinašalec

(http://www.dogbreedinfo.com/images14/CurlyCoatedRetrieveraysawater731a.JPG)

ali Curly Coated Retriever, na kratko Curly.

Curly naj bi bil ena izmen najstarejših pasem prinašalcev. Čeprav njegova točna zgodovina ni znana, naj bi v zgodnjem 19. stoletju v Angliji, male novofunlandce, ki so jih klicali St John's Newfoundlands, križali z Irskimi ali Angleškimi vodnimi španjeli, da bi dobili resnega prinašalca iz vode in kopnega. Možno je, da so pozneje v križanje vključili tudi kodra. Mnogo je tudi namigovanj na Kodrastega španjela ali vodnega psa, ki je imel neverjetne prinašalske in lovske sposobnosti, ki gredo vse zadnje polovice 15. stoletja. Ti vodni psi so najverjetneje v poreklu Curlyja. Curly je bil poznan kot lovski čuvaj in kot tak je razvil sposobnost da najde in prinese plen. Biti je moral uspešen v mnogih raznolikih nalogah saj so se zanašali nanj, da je prinesel hrano na mizo.

(http://www.antiquemapsandprints.com/SCANSB/B-0424.jpg)

Danes je Curly  navdušen in delaven lovski pes. Čeprav je zadržan, neodvisen in previden z neznenci je prijeten spremljevalec svojega lastnika. Pri negi ni zahteven, saj njegov kožuh ne zahteva pretirane nege. Curlyjev kožuh dozori počasi, kar je treba upoštevati tudi pri treningih. Čeprav je inteligenten in se hitro uči, ga veliko ponavljanjanj hitro zdolgočasi in izgubi pozornost. Najboljše rezultate pri tem psu dosegamo s kratkimi treningi, polnimi raznolikosti.
Pasa je zelo popularna predvsem v Angliji, Novi Zelandiji in Avstraliji, kjer ga uporabljajo za lovljenje prepelic in drugih divji ptic. V Združenih državah Amerike ni tako popularen kot ostale lovske pasme.
Curly potrebuje zmerno količino gibanja dnevno. Tudi ne prenese, če je za dalj časa sam. Curly obužuje gibanje; vzredili so ga za vzdržljivost in atletiko na poljih/delu. Curly je inteligenten in je najsrečnejši, ko ima ustrezno vadbo, stimulacijo in igro. Plavanje je idealno, prav tako tudi tek in pohodništvo s svojim lastnikom. Prinašanje ali igra, kot je naprimer prinašanje teniške žogice je tudi dobra vadba za psa. To ni pes za lene lastnike.
Medtem, ko je zunaj aktiven, je odrasel Curly miren hišni pes.

(http://www.ccrcsc.org/GalleryItems/StephPhotos/images/P1010069.jpg)

Po izgledu  je Curly aktiven, visokorasel in mišičast pes. Po tipu, zgradbi in tempramentu je nekako drugačen od drugih prinašalcev. Pravilen Curly bo na pogled deloval dolgonogo, čeprav je v resnici daljši, kot višji. Kožuh iz gostih, majhni kodrov. Je uravnovešen in gibčen s pridihom vzdržljivosti, moči in elegance.
 
Kožuh  je pristnost te pasme. Pravilen kožuh je gosta masa majhnih kodrov, ki ležijo blizu kože. Vzreditelji raje ciljajo na goste in posamezno izrazite kodre, kot pa na spuščene in odprte kodre. Kožuh je dovolj gost, da ščiti pred slabim vremenom in ledeno vodo in proti robidam in resju.
Edina mesta na Curlyju, ki niso pokrita z gostimi kodri, so na čelu, obrazu, sprednjem delu nog, kjer je kožuh lahko kratek, gladek in raven. Spuščeni kodri so dovoljeni na učesih. Pasma naj nebi imela poddlake.
Območja nekodrane dlake za vihrom ali gole lise an dlaki niso zaželjene. Kožuh ne se biti gladek, redek, puhast, suh, groba ali krhek. Gole lise, ki se začasno pojavijo pri rastočih mladičih, ki menjajo kožuh in pri psicah, ki so pred kratkim imele leglo, niso nujno stalen problem.

Pri Curlju sta priznani le dve barvi: solidna jetrna (rjava) in solidna črna. Občasne bele dlake so dovoljene, bele lise pa so resna napaka.
Oči so črne ali rjave pri črnih psih, rjave ali jantarne pri jetrno obarvanih psih. Rumene oči so nezaželjene.
Nos mora biti popolnoma pigmentiran. Pri črnih psi črn, pri jeternih pa jetrne barve.

(http://www.dogbreedinfo.com/images12/CurlyCoatedRetrievermolly.jpg)
Jetrna barva

(http://www.dogbreedinfo.com/images/curlycoatedsit.jpg)
Črna barva

Višina psa je 63-69 cm, teža pa 29-36 kg.

Po temperamentu je Curly živahen pes, ki ljubi zabavo. Odrastejo zelo pozno, kar jih naredi dobro adicijo aktivni družini. Dokler ima Curly dovolj gibanja je lahko miren in zaležan v domačem okolju, kar ga naredi odličnega aktinega psa, kot tudi mirnega družinskega člana. urlyji so odlični psi, tako za lovske preizkušnje, kot za flyball in agilit, saj so zelo radi zunaj , zelo radi delajo z ljudmi in obožujejo razne aktivnosti.
Curlyji so bili vzrejeni za bolj neodvisno delo, kot drugi prinašalci. To jim je dalo sloves zadržanosti pred tujci in so velikokrat obtoženi oddaljenosti zaradi tega. Vendar pa so Curlji zvesti tistim, ki jih poznajo in ljubeči z otroci.
Ta pasma je lahko včasih samosvoja in trmasta. Te posamezniki potrebujejo pazljive motivacijske treninge, saj je preprečevanje nezaženjenega obašanja mnogo lažje, kot popravljanje le-tega.

(http://www.ccrcsc.org/GalleryItems/Practice2_18_06/images/Picture%20020.jpg)

Življenska doba Curlyja je 9-12 let, nekateri Curlyji pa so doživeli tudi starosti 15-17 let.


Viri slik: 1 (http://www.dogbreedinfo.com/curlycoatedretriever.htm) 2 (http://www.ccrcsc.org/) 3 (http://www.antiquemapsandprints.com)
Curly standard v slovenščini (http://www.klub-retrieverjev.si/)

Še nakaj povezav do zanimivih Curly strani/klubov:
Ameriški Curly klub (http://www.ccrca.org/)
Južno Kalifornijski Curly klub (http://www.ccrcsc.org/)
Psarna SoftMaple Curly Coated Retrivers (http://www.curlycoat.org/)
SoftMaple Agility Curlys (http://www.geocities.com/ccrhearts/Agility.html)

Zadnja predstavitev retriverjev. ;D

+1
Naslov: Re: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: rosa na 07 Avgust 2006, 19:00:29
Tole si se dobro spomnila.  :o
A ga sploh ima kdo v Sloveniji?
Naslov: Re: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Azu na 07 Avgust 2006, 19:28:01
Za Slovenijo ne vem, koliko jih je (če je kakšen), vem pa da jih je nekaj na Hrvaškem (čez par mesecev naj bi jih bilo še več ;)) ter veliko na Češkem.
Naslov: Re: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Azu na 08 Avgust 2006, 10:41:03
Tole piše na strani Slovenskega kluba retriverjev:
Citiraj
V okviru radgonskega sejma smo obiskovalcem zgledno predstavili tudi vse tri pri nas zastopane pasme retrieverjev: gladkodlakega prinašalca, zlatega prinašalca in labradorca.
Naslov: Re: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: flatka na 08 Avgust 2006, 19:30:00
Super Azu  ;)

Tale pasma me kar malo firbca. Predvsem sam karakter in obnašanje teh psov. So bolj kot labradorci, goldni,... ali imajo čisto svoj način  ???

Me pa prav tako kot flate bolj privlačijo črni, kot čokoladni.  :P Seveda z izjemami.  8)
Naslov: Re: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Azu na 08 Avgust 2006, 19:39:09
Curly rad dela stvari na "svoj" način. Je zelo zvest svoji družini in zadržan do tujcev (ostali retriverji so navadno ravno obratno ::)) So pa zaradi te lastnosti zelo dobri čuvaji. V primerjavi z labradorci in goldni so na splošno ti psi bolj samostojni in "vzvišeni".
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: zoe na 24 Januar 2008, 19:22:48
A to ste videli :o :o :-\ http://www.bolha.com/oglas2932419
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: čara na 25 Januar 2008, 22:04:02
Pa saj ne more biti res. In še prodal bi jo.  >:(
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Alya na 25 Januar 2008, 22:11:23
Ojej! :o
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Azu na 21 September 2008, 18:16:01
Curlyka z oglasa zgoraj, slikana v soboto na lovski preizkušnji:
(http://img.photobucket.com/albums/v47/azu_55/IMG_0181s.jpg)
Ful luštna psička. :-*
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: čara na 12 Januar 2009, 11:05:35
O je našla nove lastnike. Upam, da nekoga ki se ukvarja z njo in jo bo tudi na kaki razstavi pokazal ali agiju, ker mene na lovskih preizkušnjah ni :-[
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 Junij 2010, 15:42:00
(http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-heidi_14546783_16691783_17813252.jpg)

(http://s3.mojalbum.com/cacib-maribor-2010-heidi-in-gea_14546783_17389524_17793184.jpg)

(http://s3.mojalbum.com/cacib-maribor-2010-gea-heidi-in-gaya-iz-leve-proti-desni_14546783_17389524_17793210.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 02 Julij 2010, 17:15:24
Pred WT:

(http://s3.mojalbum.com/working-test-1-7-2010-gea-in-heidi_14546783_17396304_17968221.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Nika na 02 Avgust 2010, 21:35:51
Noro, kir fajn pes  :o  Moja nova najljubša pasma očitno  ;D

barbara10, bi se ti ljubilo kaj več napisat o njih? Me zanima malo bolj podroben opis karakterja, iz lastnih izkušenj po možnosti. Iz kod pa prihaja? Delata kaj ali je le hišni ljubljenček?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Avgust 2010, 15:01:14
Heidi je sedaj stara 12 mesecev - skratka velik (sobno cist) otrok brez mlecnih zobkov (se kaksne 2 leti do odraslosti). Iz legla je bila izbrana glede na karakter - skratka, tudi pasemski psi so si med seboj razlicni, a imajo dolocene skupne zadeve (prav tako dobro poznam le 1 "primerek" - to soboto imamo "srecanje" (upam) z "avstrijskim Slovencem" - prav tako crne barve):

- je zadržana do tujcev (nakaže vsako spremembo v okolju, prišleka, in to bolj intenzivno kot NO (primerjam z Umo, ki sem ji bila le zacasna lastnica - enak glas, a je Heidi pri nizji starosti bistveno boljsi "cuvaj" teritorija))
- neodvisna (vcasih celo prevec - a je se mladic in se jo se vzgaja ter uci, kdaj je lahko 100% neodvisna, kdaj pa zal ne) in previdna z neznanci (za dolocene ljudi je rabila vec casa, da jih je sprejela)
- je prijetna (ker je Heidi se otrok, naredi tudi kaksno vecjo ali manjso neumnost in v takih trenutkih ni najbolj "prijetna", a se ucimo - na zacetku ni spala celo noc, in se je tako tu in tam "zaposlila" - sedaj lepo spi in hrani energijo za delo, dnevne aktivnosti...) spremljevalka svojega lastnika (ni kot ZP ali pa labradorec, ki bi za hrano sla z marsikom, ona ve, kaj je njeno, kdo so njeni in se njenih res oklepa kot klop - ta pes ni za v pesjak ali celo na verigo, rad ima blizino svojcev, povsod bi sla z mano, je kot moja senca, v meni vidi tudi varnost (tudi ce komu kaj uspici, pride po potuho in zavetje...) - ponoci spi tako ali tako pri meni, zjutraj gre "odtocit", nato se malo poigrajo psi, potem imajo ostali jutranji pocitek na kavcu, postelji... ona je tu le, ce mene ni, ce pa sem, pa polezuje zraven mene - ce se premaknem, se premakne tudi ona in le zamenja npr. kuhinjsko klop za kavc - doloceni ljudje ne marajo, da jim je pes vedno za petami - potem ta pasma definitivno ni za njih - vsaj Heidi ne)
- pri negi ni zahteven (ne rodijo se kodrasti, kodri se oblikujejo s casom): 2x letno menja dlake, takrat je najhuje. Jaz jo le pocesem z glavnikom (sicer je glavnik "prepovedan"), ki sem jo imela za kodrico, potem pa nujno pod tus, ne le zato, da speres se ostalo dlako, temvec da povrnes dlako v "formo" (kodrasti prinasalec ne sme izgledati kot koder) - ce je zunaj toplo, je niti ne sfrotiram, sicer pa uporabim le brisaco in se posusi znotraj na toplem. Dlaka se ji razmeroma hitro susi. Ko je suha, ce jo polijes z vodo (ne zalijes! z vodo), potem voda le stece z nje in ne pride do koze. Sicer pa so mokri kodrasti prinasalci najbolj popolni, saj se jim krasno vidi vsak koder posebaj. Dan pred razstavo jo vedno se stusiram (to ne pomeni, da je zraven se sampon), na sami razstavi uporabim po potrebi vlazilne robcke ali pa zmocim roko in "podrgnem" po njeni dlaki - ce je dovolj casa, da se osusi do ringa (sedaj, ko smo bili na "balknaski turneji razstav", sem jo takoj po ringu dobro zmocila, saj je bilo vroce, da je bila ohlajena do novega ringa, prav tako pa je bilo vedno dovolj casa, da se je posusila do vstopa v ring). Na dlako se ji prime in sneg in "mariskaj drugega", a ne gre tako tezko stran - samo potrebno je biti dosleden in vse sproti stran (tako niti ne vem, ce se naredijo gumpice). Sicer bi naj te pse trimali, a navsezadnje do sedaj nisem videla potrebe (edino okoli uses ji "stimam" z rokami - tu se ji res naredijo gumpice z odmrlo dlako (sploh po vnetju uses oz. zdravljenju ventih uses zna biti grozno), a zelo lahko odstranljive - samo z roko (brez da bi jo vlekla) se vsako posebaj "obdela".

Po WT, ko je se mokra, a ne vec "premocena":
(http://s3.mojalbum.com/working-test-6-7-2010-gea-in-heidi_14546783_17396741_17980156.jpg)

Pred WT (ko je suha - v mislih je potrebno imeti, da je ta pes izredno aktiven - ni le za hisnega ljubljencka, prav tako je potrebno z njim obvezno iti v pasjo solo na osnovno poslusnost in se kaj vec - obrambe s tem psom ne bi delala, ker so jih uporabljali tudi za lov na divje lovce (vir je "300 pasem psov" ali nekaj takega - svetlo zelena zepna knjizica)):
(http://s3.mojalbum.com/working-test-6-7-2010-heidi_14546783_17396741_17980141.jpg)

Na snegu:
(http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-sprehod_14546783_16691783_17638588.jpg) (http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-sprehod_14546783_16691783_17638563.jpg)
(http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-sprehod_14546783_16691783_17638530.jpg) (http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-sprehod_14546783_16691783_17638523.jpg)

- je inteligentna, se hitro uči, kar se nauci obvlada, a ne mara prevec ponavljanjanj - najini treningi doma so iz 2 delov: skupinski in posamezno. Pri skupinskih se dela le poslusnost na priboljske (sedjio v krogu okoli mene..., dajo prostor... - na tak nacin se utrjuje potrpezljivost, da ne dobis vedno prvi oz. da ce si tecka, dobis zadnji, prav tako dobis prej, ce prej naredis... - to 2x po maksimalno 5 minut na dan - oni bi se, vendar je potrebno prekiniti na vrhuncu), posamezno (sedaj, ko ji po voznji vec ni slabo (prej sva morale v solo prihajati 30-60 minut prej, da sva se sprehodile... delale izkljucno na igraco, ker hrana je takrat ni zanimala), delava tudi za hrano - ko je "dojadi", moram na plan za tisto 1 zadnjo ponovitev potegniti ali boljsi priboljsek, ali pa igraco in tako naredi se nor. 1x sedi, potem pa se sprostiva in koncava. Prav tako delava vec zadev pri poslusnosti: ni samo sedi, stoj, prostor... zavrti se se okoli svoje osi in podobno. Kaj veliko igral se ni poskusila, a jo bo ze vse pocakalo (ima se celo zivljenje pred sabo) - mizo, tunelcek, klop, gugalnico, daljinski preskok - a nic od tega ni odlicno, temvec povprecno (ker tega nisva delale - bolj poskusile to in ono). Prav tako jaz ne zdrzim ponavljati eno in isto stvar v nedogled - saj ponavljava, s rade narediva se kaj drugega vmes. Za pozornost v poleg moram kar delati, vendar je cedalje bolje. Obvlada (je izredno hitro pokapirala) 2 miselni pasji igri (le 2 imam) - ko odstranjujejo lesene votle ploscke, pod katerimi je priboljsek in tako, ko morajo ploscke podrsati po plosci, da pridejo do priboljska. Je totalno "mahnjena" na vodo, odlicen plavalec (na prehodu iz nizke v globoko vodo skoci, veliko tudi cofota, tu in tam normalno plava (ce ima prinosilo, potem palva normalno - a prav zaradi cofotanja, si je tudi prinosilo ze potunkala), iz globoke vode prime prinosilo pravilno, v travi in nizki vodi ga je zacela lomiti (sem preforsirala in sla iz dummyjev za otroke na um etno raco/fazana prehitro - sem jo malo zamorila - sedaj popravljamo). Prav tako tudi z njo tecem, sedaj ko je vroce sicer z nobenim. Ker je se mlada, jo bolj pazim, a je doloceno obdobje res odlicno vlekla, potem je malo zablokirala, sedaj pa je spet v redu.

Spricanje v vodi:
(http://s3.mojalbum.com/cacib-cetinje-in-cac-kotor-2010-crna-gora-heidi_14546783_17398894_18025802.jpg)

Slika je iz filmcka (zato tako slaba kvaliteta):
(http://s3.mojalbum.com/canicross-vaje-heidi-in-kala_14546783_17389391_17789610.jpg)


Kaj se delava poleg teka, poslusnosti, razstav, je seveda WT (working test oz. delovna preizkusnja za prinasalce - simulacija lova prinasalcev - na dummyje) oz. se pripravljava na PNZ (preizkus naravnih zasnov, ki je nadgradnja vzrejne preizkusnje). Po PNZ se bova fokusirali v BBH, po BBH pa poleg razstav WT (globoka voda, gozd, visoka trava) - ce bo sposobna se kaj drugega, bomo videli po BBH. Nameravala sem iti letos na "dogtrekking" okoli najvecjega jezera Tirolske, a so zal odpovedali http://www.canis-validus.com/veranstaltungen/ (http://www.canis-validus.com/veranstaltungen/) - bo drugo jesen - tako bo sla takrat lahko tudi Heidi zraven, saj je v neslovanskih dezelah omejitev za psa 18 mesecev, v slovanskih pa 12 mesecev - nameravala sem iti z 2 psoma, priblizno enake velikosti (Heidi in Kala; sicer le s Kalo) in morda tudi moj oce - enako s po 2 psoma priblizno enake velikosti (Gea, Saki ali pa Drobizek)).

- aktivna pasma - dobesedno (tekmujejo tudi v agilityju, flyballu...)
- Heidi je uravnovešena
- je gibčna (ce je to sploh se pravi izraz in ne zalitev za pasmo - spravi se pod avtomobile... ni je luknje, prostora... da ne bi lezla spodaj - psicka v vpregi poleg nje (slika zograj) je tudi lezla pod kavc, a je nehala, ta "soja" se se vedno vsak vecer tlaci spodaj - pravzaprav je ta pes tako gibcen, da ne mores verjeti, pa ceprav vsak dan vidis znova in znova (sploh zaradi velikosti))
- vzdržljiva in močna (tu in tam je v vpregi prav posteno vlekla, da me je bolel kriz... kljub pravi opremi - to moram jaz nekaj narobe delat - po mojem podzavestno zaviram)
 
- ta pasma je lahko včasih samosvoja in trmasta - drzi; tu in tam se zgodi tocno to, resitev je seveda motivacija oz. priboljsek visje kvalitete oz. igraca (to je najvisje)


Iz youtube-a:
- dock jumping: http://www.youtube.com/watch?v=F8XDR6aNlpU
- agility: http://www.youtube.com/watch?v=f9PFPJBj0oY&NR=1
- trikci: http://www.youtube.com/watch?v=Cc9oKDP7IK8&feature=related
- freestyle: http://www.youtube.com/watch?v=6_mu0uttnX0
- flyball: http://www.youtube.com/watch?v=rI4LM8ELTno
- working test (visoka trava, pes ne ve, kje je dummy): http://www.youtube.com/watch?v=IrdGJC5eZpk
- vmes tudi pravi prinasalski lov: http://www.youtube.com/watch?v=y0KBHy2aLqQ&feature=related

- malo zgodovine, standard...: http://www.youtube.com/watch?v=Wj18sjSDN18&NR=1

- specialka v Ameriki 2009: http://www.youtube.com/watch?v=LN1H7LTVnu0&feature=related



Skratka, curly ni le za hisnega ljubljencka tj. aktiven, delaven pes, ki zivi s svojim clovekom (dobesedno) - zunaj dela, znotraj hise je hisni ljubljencek (ce prvega ni, je curly lahko pravi pobalin). Se pa Heidi spreminja, odrasca... tako bova se veliko doziveli skupaj, veliko se naucili ena o drugi, zal pa v tem trenutku mislim, da ne morem povedati bistveno vec. Sicer pa kar vprasaj.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: čara na 04 Avgust 2010, 12:15:31
Kakšno krtačo pa rabiš za to dlako? Pa najbrž je treba večkrat tedensko prečesat, da se ne zvozlja ali pač ne?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Nika na 04 Avgust 2010, 14:48:55
A bi se dalo zgornji post popravit, ker citiranje otežuje branje kvalitetnega posta?

res, kako pogosto pa jo češeš, razen ob menjavi dlake? In kak vonj ima, ko je mokra?

So mi pa res zanimiva pasma in upam, da jo bom kmalu videla v živo. Se jih da videti na naših razstavah?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Avgust 2010, 15:42:26
Kakšno krtačo pa rabiš za to dlako? Pa najbrž je treba večkrat tedensko prečesat, da se ne zvozlja ali pač ne?

Priblizno tako, ko menja dlako: http://www.grooming-products.com/index.aspx?source=katalog&kategorija=&nadgrupa=9&grupa=6&id=256006

Ko menja dlako, jo vsak dan precesem in stusiram (le z vodo), ker gre pod vodo tudi ogromno dlake dol, prav tako edino voda povrne dlako v pravo "formo" - pod tusem uporabljam le roko. Sicer se je ne cese, dlaka se ji ne vozla, a je potrebno vse, kar "pobere", odstranit sproti (vsaj jaz tako delam in nimam problemov z dlako). Res z dlako ni nobenega dela (ce odstejemo 2x letno menjavo dlake in sprotno odstanjevanje vsega nezelenega).

Dlaka ji ne raste (to me ponavadi ljudje sprasujejo) in se ne vozla - edino za usesi se zna narediti vozel/gumpica, sploh po uporabi Otonazola - ko se zdravi vneta usesa.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Avgust 2010, 16:02:46
A bi se dalo zgornji post popravit, ker citiranje otežuje branje kvalitetnega posta?

res, kako pogosto pa jo češeš, razen ob menjavi dlake? In kak vonj ima, ko je mokra?

So mi pa res zanimiva pasma in upam, da jo bom kmalu videla v živo. Se jih da videti na naših razstavah?

Bom ustimala post.

Cesanje je v bistvu prepovedano (naredis vec slabega kot dobrega), razen ko menja dlako (ko se brez cesanja zavlece menjava dlak... takrat je res hudo, saj so majhni, fini, crni kodercki povsod - in res povsod). Vonja nima, niti ko je mokra (ali ga pa vsaj jaz ne zaznam - spi v moji postelji, tako disi po mehcalcu posteljnine; ko zunaj dirja po mokri zemlji, blatu, ima vonj zemlje... predvidevam, da je res njen vonj (cetudi bi bila jaz nanj tako navajena, da ga ne zaznam) minimalen - je pa res, da se trudimo, da so pesjani/mackoni ustimani). Namesto glavnika toplo priporocam tusiranje (sampon le, ko je potrebno - kot pri drugih psih).

Dlaka je njihova posebnost - prav tako zanimiva na otip - mehka, a hkrati so kodri trdi, pa niso trdi - tezko opisati, je potrebno kar probati.

Na razstavah sva ponavadi edine. Upam, da jih bo na specialki vec - greva na specialko v Samobor, nato pa se na evropsko specialko v Pragersko. Sicer sva skoraj na vseh slovenskih razstavah - v Trbovlje greva, na specialko 2.10., na evropsko 3.10., za Vrtojbo pa se ni prijavnic - a sem bom sla po vsej verjetnosti le 1 dan (ko grem le za 1 dan, je to ponavadi sobota). Ter se na par Hrvaskih do konca leta.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Avgust 2010, 16:07:22
Bom ustimala post.

Uh, ga je ze nekdo. Res hvala.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 13 Avgust 2010, 15:25:33
Crna posast se uci poslusnosti za WT:

- sedi "v gibanju" oz. da sedi tudi ce te ni zraven (kje so sele povelja na dalec - OK, malo ze vadiva)
(http://s3.mojalbum.com/worikng-test-12-8-2010-working-test-heidi-poslusnost_14546783_17400148_18046587.jpg)
- odpoklic iz sedi (to je ena izmed razlik v primerjavi z BBH)
(http://s3.mojalbum.com/worikng-test-12-8-2010-working-test-heidi-poslusnost_14546783_17400148_18046588.jpg)
- v osnovni polozaj po odpoklicu bova morale spremeniti: nic vec okrog (kot sva do sedaj delale - tako delam z vecjimi psi), ampak kar flip
(http://s3.mojalbum.com/worikng-test-12-8-2010-working-test-heidi-poslusnost_14546783_17400148_18046586.jpg) (http://s3.mojalbum.com/worikng-test-12-8-2010-working-test-heidi-poslusnost_14546783_17400148_18046585.jpg)
- no, vsaj igra je lahko povsod enaka (in vodniki vsaj tu nismo zmedeni)
(http://s3.mojalbum.com/worikng-test-12-8-2010-working-test-heidi-poslusnost_14546783_17400148_18046589.jpg)

Sem pa doma vadila z Drobizkom tunelcek, se je crna frajla pridruzila in sta oba hitro pokapirala ter ga vzljubila (tunelcek namrec). Sedaj pa se v tem otroskem tunelcku hkrati guzvata oba - eden gre v eno smer, drug gre v drugo, vcasih pa kar oba hkrati pri isti odprtini. Se clovek kar nasmeje ;)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 10 September 2010, 20:33:45
Vesela Heidi:
(http://s3.mojalbum.com/priprava-na-pnz-curly-2010-09-heidi-angels-of-baranya_14546783_17403491_18120930.jpg)

Sem si ji skrila v scavje, me je opazila (v naslednjem trenutku sva bili ze obe v scavju):
(http://s3.mojalbum.com/priprava-na-pnz-curly-2010-09-heidi-angels-of-baranya_14546783_17403491_18120929.jpg)

CAC Trbovlje:
(http://s3.mojalbum.com/cac-trbovlje-2010-cac-trbovlje-2010-heidi_14546783_17402057_18093430.jpg)

Sedaj ji manjka le se en PRM iz mednarodne razstave pa zakljuci se Slovenski mladinski sampionat (Hrvaskega je sedaj v Puli - ta je bil njen 3. :)).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 10 September 2010, 22:27:51
WT: http://www.youtube.com/watch?v=P4O7XOdN1z0
Ovire: http://www.youtube.com/watch?v=UGcQf9_jHms
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 September 2010, 15:05:19
Sva s Heidi uspesno opravile najin prvi PNZ :)

(http://s3.mojalbum.com/pnz-heidi_14546783_17403974_18132005.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: sasha na 14 September 2010, 18:32:52
Bravo :D
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 September 2010, 19:22:49
Hvala. Pa hvala tudi za vso pomoc.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Ovcka na 14 September 2010, 21:13:29
Bravo, cestitke!  ;D
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 September 2010, 16:08:20
Hvala.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: sasha na 15 September 2010, 16:16:18
Hvala. Pa hvala tudi za vso pomoc.

Ni za kaj ;)

A Tatjana je tud prišla?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 September 2010, 17:04:19
Ne, ker se ji je pes poskodoval (je preskocil ograjo in si porezal 5 ud - kakor je meni znano - in naj bi zgledalo obupno). Tako sem bila edina od prinasalcev - bila sta se 2 spanjela (en koker in en springer) ter veliko prepelicarjev.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 29 September 2010, 13:31:36
Heidi prvic na sledi (vlecka):
(http://s3.mojalbum.com/kd-orf-sled-2010-09-28-foto_14546783_17406512_18178665.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 05 Oktober 2010, 15:34:04
Curlyka z oglasa zgoraj, slikana v soboto na lovski preizkušnji:
(http://img.photobucket.com/albums/v47/azu_55/IMG_0181s.jpg)
Ful luštna psička. :-*

Ta psicka, SLRCCR-000001 (http://olinkaanny.sweb.cz/stenata.htm), ima istega oceta kot mama psicka moje psicke (je dedek moji psicki SLRCCR-000002: http://www.angelsofbaranya.hr/Ama_pedigree.htm). Ali kdo kaj ve, kaj se je zgodilo s SLRCCR-000001? Vse kar najdem, je na spletni strani vzrediteljev "mail" od lastnikov: http://olinkaanny.sweb.cz/aischa.htm.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 12 Oktober 2010, 20:21:00
Na specialki za retrieverje v Pragerskem, pod okriljem EDS, je postala Klubska mladinska prvakinja
(http://s3.mojalbum.com/specialka-za-retrieverje-curly-coated-retriever_14546783_17408611_18213813.jpg)

Na EDS pa je dobila PRM (JBOB je dobil Kilroy) in se tako kvalificirala za Crufts
(http://s3.mojalbum.com/euro-dog-show-celje-2010-heidi_14546783_17408617_18213965.jpg)

Pocasi pa se ze pripravljava za LP-R
(http://s3.mojalbum.com/kd-orf-sled-2010-10-10-heidi_14546783_17408620_18214006.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 17 November 2010, 17:50:12
Sva s Heidi ta vikend uspesno opravile najin prvi LP-R:
(http://s3.mojalbum.com/nasi-pesjani-fotoseson-gea-angels-of-baranya-in-heidi-angels-of-baranya_14546783_17414956_18305358.jpg) (http://s3.mojalbum.com/wt-pnz-lp-r-2010-gea-angels-of-baranya-in-heidi-angels-of-baranya_14546783_17414963_18305540.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 17 November 2010, 18:42:14
Moker curly:
(http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-2-heidi_14546783_17396297_18305717.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 06 December 2010, 20:03:29
Eleganca, vzvisenost
(http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-2-heidi_14546783_17396297_18345093.jpg)

Sicer pa F&F
(http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-2-zimsko-rajanje_14546783_17396297_18345054.jpg) (http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-2-zimsko-rajanje_14546783_17396297_18345050.jpg) (http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-2-zimsko-rajanje_14546783_17396297_18345036.jpg) (http://s3.mojalbum.com/moji-in-moji-psi-2-zimsko-rajanje_14546783_17396297_18345061.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 05 Januar 2011, 15:11:11
Heidi prvic na Kumu:

(http://s3.mojalbum.com/na-kum-1-1-2011-may-in-heidi_14546783_17422208_18400030.jpg)
Na sliki z Mayem, ki je 6 tednov mlajsi od 9 let.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 16 Marec 2011, 13:25:31
Heidi na svoji prvi tekmi v "Dummy trial" v Italiji (blizu Rima) ta vikend v razredu "debuttanti" (Einsteigsklasse):
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200279_1878665614237_1469175639_2408062_5419595_n.jpg)

s sotekmovalci
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189330_1878686774766_1469175639_2408118_2799565_n.jpg)

Slike so iz tega albuma: http://www.facebook.com/album.php?fbid=1878506890269&id=1469175639&aid=2111079#!/album.php?fbid=1878506890269&id=1469175639&aid=2111079&closeTheater=1.

Naslednji trial je blizje Sloveniji, v Trbizu (2. in 3. 4. 2011; imajo en dan prej tecaj, naslednji dan je pa tekma; ce se odlocis za oboje, stane 65 evrov, sicer je vsako posamezno 50 evrov; za primerjavo: v Avstriji je WT (le tekma) 65 evrov za ne njihove clane, ce se placa prej). Ce bo kdo sel, bi bila vesela, ce bi javil.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 Marec 2011, 10:30:47
Finska baza za CCR: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNo=KCT5419001T04&Sukupolvet=4

Pa se ena baza: http://www.rasdata.nu/curly/hund/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 30 Marec 2011, 14:50:23
Curly Balto: http://www.youtube.com/user/anneandresen1
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 April 2011, 12:23:08
Heidi na svojem drugem DT, kjer je delala naravnost katastrofalno (je vse svoje z moje strani nezelene stvari povezala skupaj in jih prikazala na tekmi >:( ):

(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196649_1853329806830_1048334155_32106910_1789553_n.jpg)
Slika je iz sobotnega tecaja pod sodnico Laurence Maudet (F): http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1853329806830&set=a.1853447409770.2104499.1048334155#!/album.php?fbid=1853447409770&id=1048334155&aid=2104499.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 April 2011, 16:11:08
Citiram lastnico CCR (Aija Ryyppo) o CCR: "they have their own mind and sometimes they show it in worst possible situations. If they feel that they will not do it in a certain way you cannot force them." In tocno to se mi je zgodilo na tekmi. Pa na isti dan se eni vodnici v agilityju... Skratka, kdor si bo omislil curlyja, mora vzeti v zakup se njihove "muhe", ki so tu in tam prav za nasmejati, tu in tam pa parajo zivce (pa ne mores cisto nic, ker te takrat ne poslusajo, ker imajo v glavi svoje zadeve, ki so "prednostne"... takrat se da edino prekiniti z delom... kar na tekmi nisem mogla narediti... bi bile diskvalificirane zaradi nespostovanja sodnikov... tudi ko si eliminiran, moras ostati do konca).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 07 April 2011, 17:38:31
Heidi na DT (kjer je s svojimi curly neumnostmi poskrbela, da tekme nikoli ne pozabim):
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/217177_1970454387626_1430989231_32271857_7985368_n.jpg)
Tukaj se je ravno odlocila, da bo opazovala ljudi (nezauplivost do tujcev)... Slika pa je iz: http://www.facebook.com/album.php?fbid=1970301303799&id=1430989231&aid=2118291.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 11 April 2011, 19:18:14
Heidi "pomaga" pri vrtnarjenju (ni kangljice z rocajem, ki je ne bi nesla... curly te (na)uci pospravljanja):
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/208685_1839247714880_1651142049_1858062_971113_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Maj 2011, 18:10:31
Moje tri pasje riti so bile sedaj na doghikingu (Wienerwald doghike v Avstriji; zal nimam nobene slike), Heidi (CCR, levo na sliki), Kala (mesanka, desno na sliki) in jaz na 40 km (sem nas zal zgubila), Drobizek (mesanec, na sredini) in Gea (mamina NSDTR) z ocetom na 20 km:
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/224251_1883046489822_1651142049_1926082_7282856_n.jpg).

Ce bi koga zanimalo, je naslednji avstrijski doghiking (2x 27 km) oz. dogtrekking (2x 42 km) 20.-22.5.2011: http://www.dogtrekking.at/joom/index.php?option=com_events&task=view_detail&agid=63. Jaz zal takrat ne bom mogla iti, zna pa biti prav lusno - maksimalno stevilo psov je 2 psa na cloveka, oprema je kot za canicross (+ nahrbtnik z vso opremo, lahko pa celo nahrbtnik za psa, + prva pomoc, voda, hrana za psa, posodice za psa, bootiji...)... vso opremo se da kupiti pri "pajo"-tu. Dobro je znati vsaj malo nemsko, sicer pa gre tudi z anglescino, mahanjem rok...

Je pa Heidi vceraj po dolgem casu ponovno delala sled/vlecko s fazanko/prepelico in ni cisto nic pozabila (sem res vesela; je pa sled njena najljubsa pasja "disciplina"):
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/229112_1883046249816_1651142049_1926081_2113240_n.jpg)
Slika je izpred sledi (z navadnega sprehoda vceraj).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Maj 2011, 18:20:51
Sem se spomnila, da imam en filmcek s priprav na doghiking: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1793302206271&saved.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 10 Maj 2011, 16:51:42
Heidi in Gea na CACIB Maribor 2011:
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/230480_1896795233532_1651142049_1945447_751499_n.jpg)

Taksna pa mora biti dlaka curlyja:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/222668_1896793993501_1651142049_1945441_5103386_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 24 Maj 2011, 17:00:28
Curly moker od glave do pet:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/249799_1931704746248_1651142049_1985666_7116036_n.jpg)(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/249704_1931705026255_1651142049_1985668_3336342_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Nika na 24 Maj 2011, 17:09:45
Kaj pa do kože pride voda sploh?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 25 Maj 2011, 16:05:38
Odvisno, kako je pes moker. Ko jo kopam, pride. Sicer povrsinsko in neintenzivno mocenje ne pride do koze, samo kodri so "boljsi" in bolj vidni (na zadnjih slikah je mokra od rose, tako voda ni prisla do koze). Ce pa plava/se potaplja, pa seveda pride do koze (nimajo niti poddlake in dlaka ni tako gosta, kot pri kaksni drugi prinasalski pasmi - je le ustrezno teksturirana), a se hitro susijo - ze ko otresejo enormno kolicino vode s sebe, so kodri ze nazaj (in to tanjalepsi - zato se na razstavah te pse sprica, moci z vodo (brez dodatkov)).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 25 Maj 2011, 18:31:02
Murray River Curly Coated Retriever (nepriznana avstralska pasma prinasalcev) ter liver Curly Coated Retriever:
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-ash1/v233/34/85/614054014/n614054014_457187_5463.jpg)

Slika je iz fb skupine o MRCCR (http://www.facebook.com/home.php?sk=group_12633380523).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: ELČ na 04 Junij 2011, 18:26:27
Nočem bit nesramna, barbara10, vendar se mi tole res zdi smešno:
voda ni prisla do koze)
:D :o :DKOZE!!!  ;D :D :o
Ne vzemi me preveč resno. Vem, da si mislila kože. ;)
LP, :P Ela
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: **Jackie** na 04 Junij 2011, 19:08:11
Nočem bit nesramna, barbara10, vendar se mi tole res zdi smešno: :D :o :DKOZE!!!  ;D :D :o
Ne vzemi me preveč resno. Vem, da si mislila kože. ;)
LP, :P Ela

 ??? ???
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: ninci na 04 Junij 2011, 19:16:09
Nočem bit nesramna, barbara10, vendar se mi tole res zdi smešno: :D :o :DKOZE!!!  ;D :D :o
Ne vzemi me preveč resno. Vem, da si mislila kože. ;)
LP, :P Ela

 ::) Saj ni treba v vsaki temi prispevka oddat. Če nisi opazila je celotni prispevek Barbare brez šumnikov.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: ELČ na 05 Junij 2011, 10:56:42
Vem, sej se nočem norčevat. Malo heca pa tudi ne škodi ;)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 06 Junij 2011, 14:02:17
NP. Zal pa se mi je to s "kozo" zgodilo sedaj ze drugic (brez sumnikov pisem pa od kar smo se zaceli uciti programirati, uporabljati le latex (staro verzijo) vsepovsod... tako se moram prav namuciti, da uporabim sumnike)... za enega psa sem napisala, da ima preveliko "kozo"... Bom poskusala v bodoce biti pazljiva vsaj pri besedah, ki imajo brez stresice popolnoma drugacen pomen (v mojo uspesnost zal hudo dvomim).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: ELČ na 06 Junij 2011, 14:12:22
Barbara, jaz sem bila nesramna. :-[Oprosti. Ni se ti treba mučit s šumniki, sej te vsi tako čisto razumemo :)
Ti piši kar brez šumnikov. Tako bo čist OK.
lep pozdrav, ELČ :D
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 Junij 2011, 10:18:03
NP.

Heidi in "kost" (ji ni bilo ravno do tega, da bi jo pojedla, a tudi ne, da bi jo komu dala... je studirala dobre pol ure, kaj naj z njo):
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/262149_1994877365524_1651142049_2070606_1399867_n.jpg)

Po tehtnem premisleku se je odlocila, da jo zakoplje:
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/255669_1994877725533_1651142049_2070610_3977153_n.jpg)

A ko je videla, da jo Kala gleda, jo je odkopala in sla z njo dalje (ostali pa za njo, ker so svoje kosti ze pojedli... harpije male):
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/255604_1994877845536_1651142049_2070611_7432849_n.jpg)

Se je potem se malo odlocala:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264384_1994877925538_1651142049_2070612_5502378_n.jpg)

in se odlocila, da zadevo poje:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/269749_1994878005540_1651142049_2070613_2862942_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: ELČ na 22 Junij 2011, 13:30:41
Lepo psico maš, barbara10, res. ;)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 Junij 2011, 13:49:34
Hvala.

Glede na standard za CCR bi si jaz edino zelela, da bi imela se kaksen cm zraven. Pa malo me sledniki skrbijo (ona je edin nas pes, ki jih ima) - v standardu ni sicer za CCRje nobenega govora o slednikih (do sedaj se ni bilo nobene poskodbe, pa ceprav zna noreti kot en sam "satan" in ceprav kar veliko "delava" po manj lepih terenih).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 27 Junij 2011, 15:20:24
Pohod na Rasico s SKVVP
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264114_2062133006873_1651142049_2086419_3953522_n.jpg)
Moja Kala, Heidi in Drobizek.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 01 Avgust 2011, 02:39:03
Je upihnila 2 svecki :)
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/262574_2138783963099_1651142049_2191723_8238794_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: čara na 01 Avgust 2011, 11:22:03
Ja vse najboljše in najslajše! A se karakterno kaj spreminja?
p.s. kakšen zmešanec je pa na levi strani-ta velik?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 01 Avgust 2011, 12:27:10
Se spreminja. Postaja cedalje bolj pridna (seveda ob delu) oz. cedalje bolj je po nasem kalupu psa spremljevalca (pasma pozno odraste, tako bo norcava se kar nekaj casa, a je velika razlika opazna ze sedaj; pa tudi zazeljeno je z moje strani, da ostane vsaj malo "norcava" celo zivljenje). Cedalje manjkrat je slisati "Hajda!" (to je, ko kaj uspici) oz. bolj kot ne je le se "Heidi!" (to je, ko je vse OK). Je pa se vedno zelo zadrzana do tujcev, kar se pozna tudi pri delu (sicer tega nimam namen odpraviti, edino zelim, da ko bo delala, da ji to ne bo ovira, kar ji trenutno je - se odmakne od tujcev, preneha delati, zablokira tudi za nekaj minut (da se nagleda ljudi - jih oceni)).

Na levi je Kala, katere mama je nemska bokserka. Oce naj bi bil bel s crnimi lisami na glavi, dolzine dlake srednje do dolge - vse ostalo lahko bolj kot ne ugibam (videla sem le mamo in sorojence: http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199135_1763975153113_1651142049_1760075_3630737_n.jpg - 6 tednov stari). Glede tujcev je cisto nasprotje Heidi - ko je bila mladic, sem morala tekati za njo, ker bi sla z vsakim (tega pri Heidi ni bilo nikoli oz. je navezava pri CCRjih na svojega cloveka/druzino toliko vecja), se vedno brez problemov zamenja vodnika >:(, sploh ker sva le zacele z resevanjem in morale prekiniti, ko ni bila narejena... slabost tega je npr. pri frizbi tecajih, ko sem na vadiscu jaz, Kala in instruktor, ki obvlada metanje frizbijev in je tako bistveno bolj zanimiv kot jaz (imela je tudi odlicne markerje - ima se vedno vzorec v glavi, ki ga nisva ne dogradile, ne odpravile... pa mislim, da ga tudi ne bom - ne delam nic na tem v nobeno smer (se je spravila markirati tudi sodnika po A izpitu...) - clovek zanjo pomeni hrano, igro ali pa praskanje). Razlika med njo in Heidi je tudi ta, da je Kala ze od malega manj zaupljiva do tujih psov. Vendar kljub razlikam se zelo dopolnjujeta in ujameta. Ena drugi pomagata premagovati strahove. Sta odlicna kombinacija: kar ena nima, ima druga.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 Avgust 2011, 11:51:38
Heidi po Dogging Celovec 2011, ki se ga je udelezila skupaj s Kalo:
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/301834_2186580157974_1651142049_2253769_3632375_n.jpg)

Na CAC Gradisca d'Isonco je osvojila svoj prvi BOG1 (oz. BOG1 za 7. in 8. skupino skupaj) :)

Je pa ze postrizena za prihajajoce razstave (redko se lotim strizenja, ker to ni ravno zame - a sem rabila le 1-2 minuti; se zadnji del zadnjih nog bi morala...).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 22 Avgust 2011, 12:30:56
Meni so tudi ti psi zelo všeč, ko bodo pogoji je med kandidati na nakup. Kako pa se obnesejo pri agilityju?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 Avgust 2011, 12:45:44
Definitivno jih v hitrosti premagajo borderji ;) So tudi manj spretni pri hitrih obratih oz. jih tu "peljejo na stranisce" tollercki, v ravni liniji lahko razvijejo lepo hitrost. So pa zelo vzdrzljivi psi.

Na tem linku je agility enega curlyja (je iz fb, ne vem, ce se ga bo dalo videti): http://www.facebook.com/video/video.php?v=157357937660045&oid=197378836968590, http://www.facebook.com/video/?id=100001575181982 (tukaj je se vec posnetkov curlyja na agilityju).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 22 Avgust 2011, 13:58:22
Aha... saj itak za vsakega psa najdeš eno dejavnost, ki mu je pisana na kožo, tako da ni panike...  :D Tistih posnetkov pa ne vidim  :-\. So mi pa veliko lepši črni kot rjavi, ampak itak se bolj gleda karakter. Pa v Sloveniji ni bilo še nobenega legla?  :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 Avgust 2011, 14:07:14
Ne. Heidi je sele 2. v Sloveniji te pasme. Je tukaj se njena mala teta, v rokah lovca. Je ne poznam.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: sasha na 23 Avgust 2011, 19:44:30
Obetajo se nam tečaji, prilagojeni retrieverjem. Za nas (SKR) jih bo izvajala pasja šola Citydog. Točen datum začetka (sredina septembra) in termini bodo objavljeni na strani Kluba retrieverjev in tule.
Člani kluba bodo imeli popust.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 29 Avgust 2011, 10:13:58
Čestitke Heidi! V trbovljah je zmagala v svoji skupini. Sem hotela stopiti do vas pa malo povprašati in prečohati psičko pa na koncu nisem... V živo so še lepši kot na slikah.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 29 Avgust 2011, 10:49:07
V FCI 8 je bila v Trbovljah 3, BOG 1 je bila v Italiji v Gradiski. Hvala.

Ne grizemo ;), tako lahko brez problemov kadarkoli stopite do nas in sprasujete, cohate...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 29 Avgust 2011, 11:00:18
Upss...sem nekaj zamešala. Ampak vsekakor je bila dobra. Če vas vidim pa mogoče drugič.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 06 September 2011, 16:15:37
Heidi pred svojim prvim coursingom, ki ga je odtekla le polovico (edina od vseh 3 pasjih deklic, tekli sta se Kala in Gea, ni bila utrujena in je se doma delala norcije; me caka se nekaj dela, da bi ji uspeno predstavila vse skupaj oz. da bi zadevo imela vsaj pol toliko rada kot Kala; ce pac ne bo, pac ne bo):
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318389_2225688895668_1651142049_2305254_1221815_n.jpg)

Med cakanjem, da jaz "polozim vlecko":
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/304832_2209823939054_1651142049_2283867_3478870_n.jpg)

Ter na CAC di Gradisca d'Isonzo 2011 (Gradiska pri Soci?)
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/313704_152100681544332_100002332044247_272082_6938570_n.jpg)
Slika je iz http://www.facebook.com/profile.php?id=100002332044247 (od "Gruppo Cinofilo Isontino").
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 06 September 2011, 16:57:49
Heidi pred svojim prvim coursingom
Ta coursing je bil tudi zame prvi (in ne zadnji, ker je vsaj Kala, ki je sla prva od mojih treh, bila cisto navdusena na koncu oz. jo je bilo potrebno na koncu stran zvlect). Coursing je morda odlicen kondicijski trening za vlecne pse, kjer za razliko niso omejeni s clovekom. Je pa sigurno eden izmed nacinov hujsanja pri psih. Priporocam za vse zdrave pse, ki imajo vsaj malo nagona po plenu/lovu oz. morate probati. To je tudi edini (?) pasji sport, kjer se lastnik ne poti.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Oktober 2011, 11:57:56
Heidi (s Kalo, Drobizkom in Dolly):
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/316491_2317101340922_1651142049_2381432_26396380_n.jpg)

Na obeh slikah so vsi nasi fantje nasmejani, punce pa sila resne.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Oktober 2011, 11:30:24
Ko dela:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313759_2317561672430_1651142049_2381761_642461197_n.jpg)

Preden napade:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/316662_2317562272445_1651142049_2381765_1897348852_n.jpg)

Ko napade:
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/315614_2317560632404_1651142049_2381754_1086099973_n.jpg)

Ko samo opazuje:
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/298285_2317562152442_1651142049_2381764_518447306_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 27 Oktober 2011, 15:44:03
Iz katere psarne pa je Heidi? Upam da nisem spregledala če je kje že napisano... Drugače pa je krasna, prav tak tip curly-ja kot je meni všeč!
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 27 Oktober 2011, 16:11:11
Je iz Hrvaske, Angels of Baranya.

(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/315038_2550277720376_1356866961_3730178_1477324353_n.jpg) (http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/297863_2550286240589_1356866961_3730199_1636134935_n.jpg)
To je iz canicrossa v Trzinu (slikala "Mama ROTT" - hvala za slikce) - start, ki ga je Heidi zamudila in tako morala dohiteti Kalo, ter cilj.

(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/318575_2581810825705_1267481789_33216642_1014375118_n.jpg)
To je iz frizbi srecanja/piknika v Naklem (slikala "mayča" - hvala za slikce).


Se razlika med MRCCR in CCR mladicki:
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/166264_1541793821889_1146252370_31292222_4123208_n.jpg)
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/35439_115688628499067_100001737911947_107272_6430898_n.jpg)
To je iz fb skupine "Murray River Curly Coat Retrievers".
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 28 Oktober 2011, 12:56:01
Hvala. Zdaj iščem po netu psarne in nasplošno o njih, ampak na žalost bolj malo razumem, slovenskega ni skoraj nič.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 28 Oktober 2011, 15:38:05
Slovenskega res ne bo veliko ;) Le na strani SKR (http://klub-retrieverjev.si/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=79) ter se mogoce kje - zal veliko oslarij:
- debelost (nisem se videla debelega CCRja, MRCCRji so malcek druga zgodba)
- posebna nega kozuha (se jih ne cese (OK, s pravim glavnikom, ki ga se nimam (a si ga zelo zelim - si ga bom kupila za "bozicka"), 2x letno, ko menjajo dlako - ni cudno, da me skoraj vsak vprasa, ce mu dlaka raste...), za razstave le postrize malo tu in tam, sproti odstranjuje travnata semena... edino zagovina, smola ter kakci so problem) - dlaki koristi le voda, "krozno masiranje"
- da lahko postane dober cuvaj (ko pa je cuvajska pasma, nezaupljiva do tujcev - to so cuvaji - nakazejo ljudi in se potem umaknejo - uporabljali so jih za lov na divje lovce, kar s pasmo, ki je zaljubljena v tujce, ne bi slo; zaradi nezaupljivosti do tujcev... obvezna zgodnja socializacija)
- da se radi spopadajo z drugimi psi (WTF?; znajo biti cuvaji svojega ozemlja tudi pred drugimi psi, a so dalec od pretepacev)
- da ker potrebujejo veliko gibanja moramo imeti velik vrt (spet ni res, ker je to pes, ki je narejen za enega cloveka oz. druzino in ne bo "vesel", ce bo nekje v boksu na vrtu... poleg tega, ce se bo moral sam zdirkati po tem vrtu, ne bo noben lastnik zadovoljen, ker so inovativni... zdirkati/zaposliti jih moramo mi)
- da so psi narejeni za zivljenje zunaj (ko pa se podlake nimajo - dejansko te pse tudi zebe... in tudi niso srecni, ce so stran od svojega cloveka)
-  nekje sem prebrala, da so iz rumenih curlyjev naredili ZP (ko pa naj bi iz flatov, ki so bili vcasih "wavy coated retrieverji"), ki bi naj bili vcasih pogosti (WTF: knjiga iz leta 70 ali 71 pravi, da so se rodili tudi rumeni curlyji, porocali so le o parih, a barva se ni "prijela". http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Retriever - to je angleska verzija "clanka", ki so ga nekatere slovenske psarne zlatih prinasalcev prevedle - grooozno, ker ne poznajo niti zgodovine lastne pasme, ki jo vzrejajo; curly in flat/wavy: http://en.wikipedia.org/wiki/Curly_Coated_Retriever

Predvidevam, da vecina od teh ljudi, ki so spesnili zgornje zadeve, se ni videla curlyja v zivo (ne gre zameriti otrokom, gre pa zameriti stranem, ki so jih ustvarili odrasli (ena prodajalna stran - tukaj je tista neumnost, da so narejeni za zivljenje zunaj?!)).

Definitivno niso primerni za prvega psa (za lastnika, ki se ni pripravljen spopasti s problemi, ki ni pripravljen, da gre v pasjo solo, ki nima potrpljenja, ki ni dosleden, ki ni pripravljen delati na lep nacin oz. pri curlyju se ne bo dalo doseci cisto popolnoma nicesar na silo...) - obvezna je pri njih zgodnja socializacija oz. socializacija, solanje, ukvarjanje z njimi (karkoli, samo da so lahko s svojim clovekom), sicer bodo s svojo "cirkusantsko naravo" pripravili lastnika do... Ker so narejeni kot pasma za vzrdzljivost, je tezko od njih pricakovati, da bodo npr. hitri kot borderji (curly se bo sparal in uporabil tocno toliko energije, kot je minimalno potrebno). V tujini jih uporabljajo kot vodice slepim, hendikepiranim, za resevalce (tukaj je manjsi problem s tem, da bi pes se zacel dotikati ponesrecenca kot pri pasmah, ki so bolj naklonjene tujcem... kar hocem povedati je, da ce se clovek odloci s curlyjem delati resevanje..., se bo zadeve lotil z druge strani, kot pa ce bi izbral ZP - pri curlyju bo moral dosevi, da se bo ponesrecencu priblizal vsaj na 1m, pri ZP pa, da se ga ne bo dotikal). Skratka, ne gledati po slovenskih straneh, ker so polne "neumnosti". Priporocam angleske, nemske strani, poleg SKR se tuje klube za curlyje, prinasalce na splosno ter fb skupino "curly fiends" (+google prevajalnik: http://translate.google.si/?hl=sl&tab=wT#en|sl|) - v slednjo skupino lahko dodam jaz brez problemov, samo javite mi - tukaj so lastniki, vzreditelji, legla, polno slik, filmckov, podatkov takih in drugacnih (razstave, delo, zdravje)... odgovor se dobi iz prve roke (odgovore) - pogoj je tudi, da so vsi posti nezaljivi (to je eden izmed prvih postov "lastnice" skupine, ki je tudi pravnica ;)). Slovenskih zadev ne berite, ker ne le da niso tocne, so cisto napacne.

Avstrija: http://www.retrieverclub.at/cms/
Nemcija: http://www.curlies-deutschland.de/
UK: http://www.curlycoatedretrieverclub.co.uk/
ZDA: http://www.ccrca.org/
Kanada: http://www.angelfire.com/ny/curlycoat/CCRCC.html
Avstralija: http://www.curlycoatedretriever.com.au/


Softmaple psarna (ZDA) o zdravju: http://www.curlycoat.org/id7.html, o problemih z dlako: http://www.curlycoat.org/id9.html.
Flaifor: http://flairfor.com/: na desni GSD in EIC ter psi, katerih objavo rezultatov DNK testov so dovolili lastniki.
S Finske dobivam se sezname epilepticnih curlyjev.
Vsi ti seznami so javni (epilepticni seznami za lastnike in vzreditelje) in namenjeni izkljucno dobrobiti pasme (in ne za kazanje s prstom na vzreditelje, zaljenje...).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 28 Oktober 2011, 16:42:57
Joj hvala res. To glede zahtevne nege dlake pa sem že večkrat zasledila (ne vem kje) in sem se prav prestrašila. Zdaj pa v branje vseh linkov.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 02 November 2011, 16:42:42
Heidi med iskanjem tartufov: http://www.tara.hr/picprev.php?slika=1591132254_v
Med preverjanjem lokacije: http://www.tara.hr/picprev.php?slika=4637221326_v
(Slike so od: http://www.tara.hr/galerija.php?action=pview&gid=47)

Med cakanjem na delo v gozdu:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/393026_2417751257107_1651142049_2457947_1561752455_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 November 2011, 15:02:20
Ne vem, kam bi uvrstila temo od MRCCR, ker niso priznani od nobene organizacije kot pasma, in ker so "povezani" s CCR, bom dala povezavo kar sem:
http://www.facebook.com/photo.php?v=2377790839115 (Heidi, CCR, skace enako iz plitve v globoko, kot tale mladicek MRCCR).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Maja3000 na 15 November 2011, 15:46:22
Coursing je morda odlicen kondicijski trening za vlecne pse, kjer za razliko niso omejeni s clovekom. Je pa sigurno eden izmed nacinov hujsanja pri psih. Priporocam za vse zdrave pse, ki imajo vsaj malo nagona po plenu/lovu oz. morate probati. To je tudi edini (?) pasji sport, kjer se lastnik ne poti.
Barbara, kdo, kje in kdaj pa organizira coursing? Sicer o tem ne vem skoraj ničesar (vem samo, da na vrv navežejo trakove in to potem pes lovi po progi...), sem pa že razmišljala, da bi to vsaj poskusila z Neli (ali pa kakšno sled mogoče), ker je en velik vohljač, lovilec mišk (ujela jih je že precej; v šoli včasih za nagrado raje išče miške kot se igra z žogo ::)) in vsega, kar 'beži'. Očitno se tudi neka lovska duša skriva v njej... :P
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 November 2011, 16:45:16
http://www.hrti.si
V nedeljo ob 13:30 so imeli neuradni trening, kamor bi lahko sla, ce bi bolj sledila njihovemu fb profilu: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000164452475 (ker zadeva ni tako pogosto, sem zelo jezna nase).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Maja3000 na 15 November 2011, 19:35:37
Hvala za info. Se bom probala čim večkrat spomniti preveriti novice na tej strani... ;)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 November 2011, 12:49:16
Se je Heidi ta vikend v Zagerbu kvalificirala za Crufts 2012 :). Na Crufts 2011 nisva mogle iti, ker nisva imele narejenega titra. Sedaj mislim, da ga vec ne rabiva (upam, ker sicer se lahko spet obriseva pod nosom).

Zal slikce od tam nimam nobene prebavljive (sva sle same), zato pa ena "gostilniska":
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/385564_2468647089471_1651142049_2485856_546788162_n.jpg)

Edino s parkirisci sem gam tam po...: eno naj bi stalo 5 kun, eno 50 kun, jaz sem nasla enega "zastonj" in ko sem se vrnila do avta, sem imela za brisalci racun za 100 kun...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 08 December 2011, 10:15:23
Od vseh mojih psov edino Heidi ni imela BBH izpita. No, sedaj ga ima tudi ona :)
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/389416_10150447601203491_757898490_8482686_669323988_n.jpg)
Slikala Kana@Nala.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 12 December 2011, 21:22:57
Heidi in Pretty, rit in srajca ;)
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/391815_2644955617074_1651142049_2549900_325371052_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 December 2011, 11:01:34
Malo zgodovine: http://presentiavirtualis.wordpress.com/2011/06/03/a-bit-of-curly-history/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 December 2011, 15:52:25
http://www.gundogmag.com/2010/09/23/gundog_breeds_gdcurly_0206/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 18 December 2011, 08:53:09
Krasni sta s Pretty, pa čestitke za izpit in da boste šle na crufts! :o Imam spet eno vprašanje... ::) Kaj za curlyje se za vzrejo dela pregled kolkov, komolcev in oči?  :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 December 2011, 12:11:32
Ja. Pri nas je obvezno: http://klub-retrieverjev.si/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=48, http://klub-retrieverjev.si/images/stories/SKR/vzreja/vzrejnipravilnik2011.pdf. Zal za CCRje doloceni DNK testi ne obstajajo (se?), zato se lahko naredi zal le letni klinicni pregled.

Heidi ima kolke HD-A, komolce ED-0(free). Slikati bom dala za OCD (ceprav pri nas ni obvezno, a v tujini delajo), klinicni pregled oci (za CCRje je pri nas za vzrejo dovolj le to, ker DNK testov za PRA za njih ni), DNK bom pa dala testirati: GSD IIIa, EIC in MH ter barve (ne vse naenkrat, ker stane; morda bom seznam kasneje se dopolnila).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 19 December 2011, 14:08:11
Hvala!
Kaj Heidi bo mladičke imela? Kdaj pa? :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 December 2011, 20:22:58
Cisto odkrito povedano, nimam pojma. Odlocala se bom po DNK rezultatih.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 28 December 2011, 13:58:54
Letosnji sneg:
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/404474_2699779787644_1651142049_2575113_429915456_n.jpg)

(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/381944_2699779147628_1651142049_2575111_1378818593_n.jpg)

(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/383909_2741403908221_1651142049_2598026_1287501988_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Januar 2012, 18:25:52
Heidin 2. "doghiking" na Kum skupaj s Kalo in 2. ne z mano (na daljso razdaljo, a se vedno sem bila "zraven"):
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/378711_2784699430582_1651142049_2621980_769023565_n.jpg)

Na vrhu je imela se toliko energije...
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/395420_2784701990646_1651142049_2621989_1295777460_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 17 Januar 2012, 22:34:41
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/406493_2871635243923_1651142049_2653919_2024529121_n.jpg)
Levo: pred strizenjem. Desno: po strizenju.

Z mojo mami:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/392017_2871635843938_1651142049_2653920_1418827069_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 Februar 2012, 18:00:11
Barve pasjih oci:
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/404256_3084248999134_1651142049_2724493_840725801_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 Februar 2012, 18:04:00
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/425142_3084241438945_1651142049_2724475_113505492_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 16 Februar 2012, 19:48:54
Prvic v copatkih:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/429749_3092867374588_1651142049_2727128_812332776_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 17 Februar 2012, 19:01:43
Snezni trening (en mark je nasi mali pesjanki, Gei, koncal "globoko" v snegu, da ga je morala z rokami odkopati, dolgonoga Heidi ni imela tezav):
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/421037_3099972392209_1651142049_2729665_1163182370_n.jpg)
Je bila pa cisto naspidirana, ker ze dolgo nisva delali z divjadjo. Sicer so bili le marki (ker je bila na uvajanju najmlajsa pesjanka), ki jih ze dolgo nisva delali, a je tudi testirala spomin oz. je sla preverjati, ce je ostalo Gei kaj v snegu, kjer je odkopavala ven divjad.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Banjusie na 27 Marec 2012, 12:45:54
Na slikah je čisto nekaj drugega kot v živo. Heidi me je ful navdušla. Smo se je fajn nabožali. :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 April 2012, 14:32:45
Heidi po kopanju v bani:
(http://s3.mojalbum.com/14546783_17422451_19579633/moji-in-moji-psi-3/heidi-po-kopanju.jpg)

(http://s3.mojalbum.com/14546783_17422451_19579632/moji-in-moji-psi-3/heidi-po-kopanju.jpg)

Na osnovni soli s Pretty (Drobizkom in Kalo):
(http://s3.mojalbum.com/14546783_17422451_19579629/moji-in-moji-psi-3/pretty-in-heidi-na-ps.jpg)

Z mamo na tribuni na CAC Reka 2012:
(http://s3.mojalbum.com/14546783_17422451_19579628/moji-in-moji-psi-3/heidi-in-mami-na-cac-reka-2012-navijacici-za-jh-za-pretty-in-geo-z-vodnicama.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 April 2012, 20:01:56
Heidi te dni (sem najprej vrgla eno raco, ki sem jo uporabljala od lani in ni sla le malo pod gladino, temvec je sla samo dol-dol-dol in je ni bilo vec videti; eno majhno pa je odnesel tok - Heidi je videla oba marka in se ni mogla "pomiriti" oz. ju je hotela iskati se naprej). Sicer pa cedalje bolj uspesno ucimo, da se ne otresemo in spustimo raco, dokler ne prinesemo (vec idej smo probali, pa ni in ni slo; zato smo uporabli dejstvo, da se Heidi s prinosilom vecje vrednosti noce vsesti zraven mene, ce so v blizini se drugi psi, ker se pocuti ogrozeno zaradi plena - zato takoj ko pride/prihaja iz vode tam ze caka mama z nasima tollerkama in tecejo maksimalno do meter za njo, da prinsese prinosilo do mene brez da se otrese, brez da pljune ven - se pa ne vsede, ker so zraven kar dve "predatorke"). To morava se izpiliti oz. bi rada, da se v koncni fazi vsede pred mano z raco, brez da bi jo spustila in brez da bi se otresla. Korak po korak. (Je pa res, da ce v vodi ne rabi plavati oz. se minimaln zmoci, potem se ne ustavi, ko pride iz vode, da bi se otresla, ampak lepo prinese do mene, kot pri kopenskem delu.)
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/398322_3492715370538_1651142049_2889738_1687075605_n.jpg)

(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/544531_3492713450490_1651142049_2889732_473477215_n.jpg)

(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/536615_3492713810499_1651142049_2889733_2045404504_n.jpg)

Po vlecki zajca (desno je Gea, poslana na iskanje):
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/525642_3492715090531_1651142049_2889737_715221534_n.jpg)

Po vlecki fazana:
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/524050_3492714890526_1651142049_2889736_1305808793_n.jpg)

"Druzinska" po treningu (Pretty, Heidi, Gea, May):
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/292136_3492663449240_1651142049_2889698_363325588_n.jpg)

Od novih "neumnosti" pa sva vzele slalom, ki ga pocadi kapira, ter nazaj okrog (vaja 29 pri RO), ki ji gre cedalje bolje (naceloma se zaveda svojega zadka).

Sicer je pa zdrava norica:
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/535288_3492664809274_1651142049_2889704_549845647_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 April 2012, 20:15:35
Ko sta z ocetom prisla na cilj na Dryland Locica 2012 (sta pred tem imela le 3 treninge bikejoringa): http://www.facebook.com/photo.php?v=3389756796638
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 April 2012, 15:47:06
Vceraj je Heidi opravila TP-R z 201 od 204 tockami tj. 1. nagradni razred (tako bo sedaj lahko nastopala v razredu delavnih).

Imela je res dober dan, je pa tudi res, da je cedalje bolj zrela, da cedalje bolj razume kaj jaz zelim in da kar pridno delava. Sedaj bova imele kaksen teden pocitnic, nato pa vadili polsusnot za RO naprej (BBH ima ze narejen in jo/naju bi klasicne/osnovne vaje le dolgocasile in zamorile poslusnost), se izboljsevali usmerjanje na dalec (sem ugotovila, da najbolj deluje usmerjanje z roko in hkrati besedo "tja", kajti ce uporabim "left/desno", lahko hitro z roko pokazem narobe) na marke, memoryje, blinde, prosto iskale blinde, ko se atmosfera pa ogreje, bomo pa dali se vecji poudrek na vodo in usmerjanje/vodljivost v vodi.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 08 Maj 2012, 15:17:31
Tako izgleda curly, ko nima nobenega dela:
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/306283_3609907020256_1651142049_2931031_2146247586_n.jpg)
Ves cas nekaj pocne, se zabava, nori (na sprehodu - ampak res!, se je potrebno kar potruditi, da da iz prestave), znotraj hise je tam, kjer si ti (ce ima moznost), tu in tam gre sicer filat baterije (je Heidi navajena, da je to predvsem dopoldne), sicer pa nikoli na miru. Je pa res, da ko si ti na kavcu, je tudi ona zraven, po moznosti se stiska, in je cisto mirna, uziva, spi... Ko sedi zraven tebe, ti daje roko, da bi jo praskal, in ko jo praskas ima pogled kot bi bila zadeta, ce jo praskas, ko je na hrbtu, se veselo rezi, ko delam za pislano mizo, je pod pislano mizo oz. zleze pod posteljo, kamor ne grejo nasi 10 kg psi (jim ne pade na kraj pameti) - ne gre not/ven sicer z lahkoto, a curly se zgura povsod (je res, da ko leze ven, malo dviguje posteljo (jogi), a pride povsod.

Je cedalje manj zadrzana do tujcev (trkam na les), kar se je poznalo tudi pri poslusnosti na TP-R (zato sem sedaj malo bolj samozavestna za RO), ko pa dela delo, za katerega je bila pasma narejena, je pa popolnoma skoncentrirana, dela natancno, bolj pocasi kot hitro, brez napak (na treningih pred parimi meseci si je vseeno vzela cas in se povaljala v dreku, ker je mislila, da je ne vidim - pri vlecki - morda bi ji res morala kdaj potegniti vlecko po sveze pognojenem in jo dati na sledni povodec ter tako iti do najdbe(?)), z minimalno potrebno energije oz. je ne razmetava (zares nori le takrat, ko lovi Geo, da bi jo vlekla za usesa, ki so njen fetis), ne mara, da bi kaksen drug pes prisel v vidno polje med divjad in njo, sploh ko se ne ve, da bo tudi ona prisla na vrsto oz. ko caka na vrsto, je vsa nestrpna (se zna kar tresti), ko pa pride na vrsto, pa je cisto mirna (nobenega tresenja vec) - cisto drugace kot labradorji, katere sem imela moznost videti (oni so taki preprosti veseljaki, nic "tresenja" ko se caka, kakor da jim dol visi (pa jim sigurno ne), ko pa delajo, pa naredijo z vidnim veseljem oz. je to za njih prava zurka (in ne toliko delo) - samo pri nasi hisi nismo se nikoli imeli labradorjev in jih imam prilloznost videti le v pasjih solah in na lovskih preizkusih).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 Maj 2012, 21:19:23
Heidi na Poti ob zici letos 12. 5. 2012:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/576782_3681222003086_1651142049_2960029_561705296_n.jpg)
Utrujena je bila le vmes, ko je sijalo sonce in ko so se temperature dvignile. Ko je imela moznost se namociti v vodi, je bila kot prerojena. Ko se je pa se ohladilo (se je prirpavljalo na dez), pa ni bilo vec videti utrujenosti (je pa res, da ni imela toliko energije kot na zacetku, ko sem sla prepocasi za njo in je imela cas poceti vmes se kaj drugega, letati levo-desno, opaziti vse ptice...). Ko smo prisle domov, me z Geo utrujene, je Heidi norela naprej... kakor da ni prehodila 35 km, velik del pa se prevlekla (ni vlekla le takrat, ko je bilo pretoplo in soncno). naslednji dan bi sla lahko ona se 1x ali pa 2x...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 21 Maj 2012, 21:42:54
Pred 2. tradicionalnim dogtrekkingom po Roski pespoti (Kocevski rog):
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/149459_3727029828253_1651142049_2980807_1148038072_n.jpg)
Heidi in Kala.

Na poti:
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/382377_3727117110435_1651142049_2980996_1876583644_n.jpg)
Heidi z ocetom.

Malo kopanja:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/533321_3727164391617_1651142049_2981092_1487654436_n.jpg)
Heidi in Kala.

Proti koncu:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/540243_3727169151736_1651142049_2981102_1700457889_n.jpg)
Heidi.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 11 Junij 2012, 18:29:07
Heidi in kolegi:
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/564315_3844313640275_568016389_n.jpg)

Norica:
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/550700_3844305240065_749855342_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 18 Junij 2012, 15:30:21
Nase punce na CACIB Bled 2012:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/533412_3871789527155_1705877189_n.jpg)
Heidi je zakljucila Ch. Slo :)
Naslednji, ki ga zakljucujeva, je hrvaski sampionat. Odprt je se italijanski, ki ga nameravava bolj pocasi koncati (razdalje so vecje), romati pa nameravava se v Avstrijo.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 Junij 2012, 13:11:07
Pri Heidi je DNK analiza zal EIC (preobremenitveni kolaps) zal pokazala, da je carrier :(
Za njo samo se nic ne spremeni, ce bo pa kdaj imela potomce, bo "le" potrebo izbrati EIC clear oceta, da se ne bi sporduciralo bolnih psov.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Lauri na 19 Junij 2012, 18:19:42
Čestitke Heidi za Ch Slo :) :) kar tako naprej...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Lauri na 19 Junij 2012, 18:33:37
Kak delavni izpit je potreben za retriverje da se lahko opravlja šampionat?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: airedale10 na 19 Junij 2012, 21:30:35
Čestitke Barbara in Heidi! :D
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 20 Junij 2012, 09:59:59
Kak delavni izpit je potreben za retriverje da se lahko opravlja šampionat?

LP-R, kjer se podeljuje CACT (samo, da je pozitivno opravljen, ni vazno stevilo tock in ne razred) ALI
TP-R, kjer ni potrebno, da se podeljujejo nazivi.

Pravilniki:
- LP-R: http://klub-retrieverjev.si/images/stories/SKR/delo/pravilnik_o_lovski_preizkunji_ret.pdf
- TP-R: http://klub-retrieverjev.si/images/stories/SKR/delo/pravilnik_tp-r_2009.pdf


Hvala za cestitke!
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Lauri na 20 Junij 2012, 18:01:38
Hvala  :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Julij 2012, 19:40:03
Utrinki iz prinasalskega treninga v Rizani pri Kopru

Opazujejo delo flatov in cakajo na vrsto:
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/417467_3940948016074_666820643_n.jpg)

Po najini prvi umetni krvni sledi:
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/548348_3940961176403_448615528_n.jpg)

Pred strizenejm nohtkov (hvala Katji, Polonci in Justini za vso pomoc pri popoldnaskem podvigu):
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/575602_3940966816544_1794214154_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Julij 2012, 21:53:45
Je vceraj dobila se "pravo" rozeto:
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/577206_3941934600738_812573164_n.jpg)

Z mojo omo:
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/295317_3942198247329_398420729_n.jpg)

Z mojo mami:
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/428432_3942200167377_1541811474_n.jpg)

Z mano (po prvem "lovskem blagor"):
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545321_3940961616414_154288764_n.jpg)

Se sama po napornem treningu za VP1 pri Marjanu Gselmanu v Miklavzu (v organizaciji SKR):
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/389003_3942199367357_1809267486_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 20 Julij 2012, 14:42:25
Bili smo na retriever kampu v Kobaridu (veliko flatov, Heidi kot CCR, Gea in Pretty kot NSDTR, Skina in Donovan kot LR):
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/251931_10151045431614019_301983818_n.jpg)

Kjer nismo samo vedrili pod strehco, temvec ob vsakem nedezju tudi kaj naredili:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208881_10151045436084019_107956146_n.jpg)

Zadnji dan smo zakljucili nase druzenje s 4fun WT in "mini WT", kjer je Heidi prvic zares delala nekaj skupaj z mojo mamo (razstave ne stejejo). Iz vaje v vajo sta bile boljse (ceprav zivimo skupaj, vadimo skupaj, jaz drugace vodim kot mama...):
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552424_10151045427469019_284374901_n.jpg)
(http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552681_10151045427754019_1002663622_n.jpg)
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/523733_10151045427629019_799487609_n.jpg)
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/559349_4022710460084_1646434859_n.jpg)
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/561437_10151045428259019_1010201509_n.jpg)
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547671_10151045428049019_1575653541_n.jpg)

Iskrena hvala vsem za druzbo, nove ideje pri solanju psov (Eva, Katja, Tilen...), pri resevanju problemov z metalci pri Heidi (je bil viden napredek - hvala Eva) ter za vse fotografije (Rok, Eva, Katja...) - to so do sedaj najlepse fotografije Heidi pri delu z dummyji! Bilo je nepozabno in upam, da bodo taka srecanja postala tradicionalna!
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 27 Julij 2012, 19:58:16
Tudi tako se sluzi kruh:
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/564087_4052841733347_722948927_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: sasha na 02 Avgust 2012, 22:15:26
Na spletni strani Kluba retrieverjev že najdete razpis in prijavnico na jesenski rok PNZ in LP-R: http://www.klub-retrieverjev.si/ (http://www.klub-retrieverjev.si/)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 08 Avgust 2012, 19:48:12
Moja frajla na 1. dolenjskem retriever kampu pri instruktorici... Michelle Noteborn med cakanjem na vrsto:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/378263_4101066658940_1146483796_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 Avgust 2012, 14:56:16
http://www.gundogmag.com/2012/07/10/breed-profile-the-curly-coated-retriever/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: idefix na 23 Avgust 2012, 16:56:42
Dober link :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 27 Avgust 2012, 21:04:16
Curly se malo drugace:
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/185550_4169852018531_1315294964_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 10 September 2012, 09:59:15
Heidi na pripravah za vodni del preizkusov:

Poravnavanje za linijo pred posiljanjem po travniku, na hribcek, cez vodo, na otocek in nazaj (otocka in vode iz tam kjer sva bili, tudi clovek ne vidi - vsaj ne moje visine):
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/404079_4252361881226_1323901024_n.jpg)

Posiljanje:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551942_4252362001229_1200210915_n.jpg)

Proti otocku:
(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/523603_4252362601244_818081371_n.jpg)

Na gosto porasel otocek:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/545922_4252362721247_1016935614_n.jpg)

Najdba:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/252455_4252363001254_942868026_n.jpg)

Skoraj po flatovsko nazaj (se je morda okuzila ;) - predvidevam, da se ji je le ponesrecil previden vsop v vodo oz. da ni dobro ocenila - sicer ta pasma ne skace oz. zabremza povsod, kjer druge pasme pohitrijo):
(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/320271_4252363401264_540250455_n.jpg)

Se nazaj:
(http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/534221_4252363641270_1352674669_n.jpg)

Pa ven iz vode:
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/560327_4252364121282_80262919_n.jpg)

Pa se do mene:
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/488296_4252364281286_370449079_n.jpg)

Zakljucnih fotografij pa nimam :(
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 10 September 2012, 10:17:37
Je ze Kitajska?
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/3142_4252320160183_360489301_n.jpg)

Heidi ze obvlada najbolj efektivno otresanje (vajenka Pretty se ne):
(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/223799_4252336040580_905583890_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 12 September 2012, 18:57:36
Heidi v eminentni druzbi rdecelask:
(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564265_4263340475684_339983602_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 December 2012, 14:49:20
Heidi, po 25 minuti, v oddaji O zivalih in ljudeh: http://tvslo.si/predvajaj/o-zivalih-in-ljudeh-oddaja-tv-maribor/ava2.151362558/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Februar 2013, 20:57:25
CCR in sneg:
(http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/11323_10200158022867237_1626478940_n.jpg)

Kolovodja:
(http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/531756_10200158021307198_1595034661_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 11 Marec 2013, 15:02:28
Je Heidi vceraj zakljucila Ch Cro :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: idefix na 11 Marec 2013, 23:52:40
Čestitam! :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 13 Marec 2013, 15:24:29
Hvala :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 Marec 2013, 14:43:48
Ena skupinska iz treninga ta ponedeljek ("elektronski" del treninga smo zakljucili pred snegom :))
(http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/392928_10200433970965767_744942189_n.jpg)

Ter se "money bird":
(http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/150467_10200433969005718_330855124_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 21 Marec 2013, 16:29:29
Pri nas je sicer ponekod se vedno sneg, a deklice ze pridno vadijo za WT Sokoliči, ki bo ta vikend:
(http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/601550_10200448427527172_1883470762_n.jpg)
Upam, da se vidimo v cim vecjem stevilu ;)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 25 Marec 2013, 20:48:56
Heidi, desno, je svoj 1. WT, v razredu open, uspesno prestala in zakljucila na 5. mestu:
(http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483284_628224537193661_270242995_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 April 2013, 15:02:21
Heidi (skupaj s Kalo) po svojem prvem 4fun RO in hkrati na svojem prvem RO dogodku, ki ni doma za hiso:
(http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/6751_637514802931301_2005542784_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 April 2013, 16:06:52
Po 4. slovenskem doghikingu:
(http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/528289_640808422601939_838696706_n.jpg)

Med:
(http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/21201_639847026032678_1883532115_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 17 Maj 2013, 13:12:46
Heidi tokrat srebrna ;)
(http://www.praetorium-latobicorums.com/uploads/1/3/1/3/13138634/962889_orig.jpg)

Se ena s SKVVP poti po Rakovem Skocjanu:
(http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/408499_650179431666104_1726744867_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 Maj 2013, 14:32:41
Heidi je MH negativna :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 11 Junij 2013, 13:18:26
Je Heidi ta vikend na Danskem opravila Brugsprøve test in se s tem kvalificirala za Markprøve B v beginner razredu, kjer je osvojila 1. nagradni razred in se tako kvalificirala za Markprøve B open razred :)

Na teh testih so gledalci vedno prisotni, kot na working testih in ostalih tujih prinasalskih preizkusih... tako je bil cas izkoriscen tudi za ucenje od drugih vodnikov :)

Pri razlagi vaj testa iz poslusnosti (za katerega sva vadili ravno 1x, sicer vse mozne kombinacije glede na razumevanje prevoda iz google translate):
(http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/994761_10200884488788431_755979842_n.jpg)

Tik pred field testom (kjer od lani ni Heidi prisla nic v stik z divjadjo, le dan pred odhodom 2 single marka z zajcjim dummyjem, na testu pa kar 2 novi divjadi tj. golob, ki ga je sicer nasla v enem parku ze prej in si ga takoj spravila v usta..., pa se en vodni ptic, ki sploh ne vem, ce je pri nas):
(http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/969190_10200884496388621_972780220_n.jpg)

Po strizenju s svojo "frizerko" in s prvic pravo curly frizuro:
(http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/945151_10200884498988686_910878683_n.jpg)

Ko se je prvic igrala z drugim curlyjem, z Noro, (ce odstejemo v leglu):
(http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/935232_10200884499948710_633744014_n.jpg)

Na razstavi po dolgem casu:
(http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/7137_10200884512069013_379426049_n.jpg)

V narocju pri Polonci:
(http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/943603_10200884505028837_1936712707_n.jpg)

Z nagradami skupaj s flatom Sejkom:
(http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/995319_10200884499268693_1966541414_n.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Boo na 13 Junij 2013, 21:11:26
Kje na Danskem ste pa bili? :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 Junij 2013, 15:54:07
Klovborg.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Boo na 14 Junij 2013, 18:50:03
A, cisto na drugem koncu :) Ce boste se kdaj gor, v kaksni malo nizji postni stevilki, se komot oglasite na kaksno pasjo aktivnost :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 17 Junij 2013, 16:57:03
Hvala :) Po vsej verjetnosti ze naslednje leto...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 06 Avgust 2013, 17:16:45
V zavetiscu v Novem Sadu, Srbija, je brat/sestra od Heidi. Ce bi kdo zelel posvojiti kodrastega prinasalca, brz, ker to zavetisce je eno izmed tistih, ki zivali pomorijo.

(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1146626_582917528417619_1460241938_n.jpg)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582917528417619&set=a.582915901751115.1073741855.100000981325770&type=1&theater
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: Nika na 06 Avgust 2013, 17:21:42
Vzreditelj bo pa kar pustil, da mu njegovega mladiča umorijo?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: idefix na 06 Avgust 2013, 18:21:29
Kriza! Sem tale vikend malo bolje spoznala Heidi - to so eni super inteligentni psi, ki res zahtevajo posebno vzgojo in zabavo :) 
(pravzaprav priznam, da me malo spominja na sistem treninga z malamuti, ki jim mora biti stalno znova vse zanimivo, da pridejo do šampionskih rezultatov v delu, kot npr. Pika pri reševanju :) )
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 07 Avgust 2013, 10:09:07
Vzrediteljici sem javila takoj, ko sem videla psa v zavetiscu... bo kontaktirala lastnika svojega curlyja, ki je najblizje meji s Srbijo. Ni 100 %, da je to od Heidi brat, a je kar velika verjetnost... ce je tisti, za katerega mislim da je, potem je duplikat od Heidi po karakterju tj. pri delu lahko odpove zaradi blizine tujih ljudi, kar pomeni mater glede socializacije... ce je to ta, ni za razstave in razplod.

Problem je se titer+3 mesece, da psa spravis iz Srbije. Ce pozna kdo tam koga, ki bi ga bil pripravljen imeti vsaj te 3 mesece...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 07 Avgust 2013, 13:18:22
To zavetisce se nahaja v Novi Gajdobri, na koncu vasi, ce se peljemo iz smeri Gajdobra in zavijemo pri edinem semaforju levo.

Je pa v tem zavetiscu ogromno retrieverjev (zlatih prinasalcev, labradorjev, tudi kaksen pes tipa toller se najde...): http://www.prirodapasa.com/index.php?topic=1667.0 :(
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 07 Avgust 2013, 13:35:12
To je tocno tisti samcek, katerega sem imela v mislih. Heidin bratec, ki je sel zadnji od doma. So si ga nato podajali iz roke v roke, je sel se v roke "trenerju", ki ga je hotel nauciti iskati tartufe, in ker mu ni uspelo, je rekel, da tega v psu ni (s curlyji ne gre na silo in od mojih psov je prav v tem "sportu" Heidi najboljsa, izredno zagnana, natancna... pes kakrsnega si zelis za iskanje tartufov) in pes je romal naprej...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 07 Avgust 2013, 17:03:23
Heidin brat je bil star 4 leta na 29. 7. 2013, zamenjal je mnogo lastnikov, vendar bo resen s pomocjo fb skupine "Curly friends", njegove vzrediteljice, njene prijateljice, ki vzreja chesapeake, ki ga bo v zavetiscu prevzela ta petek. Pri njej bo ostal 4 mesece (donacije za cepljenje, titer, hrano... se bodo zbirale), po teh 4 mesecih pa bo odpotoval na Svedsko, ce bo vse po sreci (ce je bil cepljen po predpisih, lahko da celo bistveno prej).

Hvala vsakemu slehernemu posamezniku, ki je prispeval ali bo prispeval k njegovemu srecnemu koncu, se posebna zahvala pa gre prostovoljki iz Srbije, Tashi M. Sipka, ki obiskuje to zavetisce, fotografira pse in se trudi za njihovo oddajo, boljsi jutri... brez nje ne bi niti vedeli, da je Heidin brat v zavetiscu. Hvala se enkrat vsem.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 13 Avgust 2013, 13:28:44
Je Hooch, Heidin brat, nasel nov dom v Veliki Britaniji, kjer ze poznajo pasmo in tudi imajo posvojenko in izkusnje z "rehabilitacijo". Bodo pa stroski lahko kar veliki (prevoz sploh) in ce lahko prispevate po kaksen evro (v svedskih kronah) za cepljenja, titer, hrano (okoli 4 mesece bo v zacasnem skrbnistvu) ter pot, so podatki in navodila tukaj: http://www.praetorium-latobicorums.com/

Pri vsem skupaj pomagata tudi 2 curly kluba tj. Svedski in UK :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 16 Avgust 2013, 17:06:49
Vse o Hoochu, njegov napredek.., lahko spremljate tukaj: https://www.facebook.com/groups/203648776462599/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 Avgust 2013, 07:52:49
Hooch:
(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q83/s720x720/1097990_10201813734613983_1033391132_n.jpg) (https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1209407_10201817040616631_1365279600_n.jpg)
Foto: vzrediteljica Chesapeakov iz Srbije, ki skrbi zanj v "prehodnem obdobju", Roža Kiss (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201817040616631&set=gm.204672329693577&type=1&theater).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: KARMEN na 19 Avgust 2013, 09:52:23
Barbara, vsa čast, da si pomagala izpeljati to akcijo  ::). Ni mi jasno, kako si ga našla na sliki  ????
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 20 Avgust 2013, 14:52:34
V teh koncih (Balkanski polotok) je pasma redka in ima specificno silhueto. Vecina psov je Heidinih sorodnikov. On ima pa celo zelo podobne obrazne poteze kot Heidi.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 21 Avgust 2013, 09:36:22
http://www.youtube.com/watch?v=AXC8ukPgNY4

Hooch ze krade cigarete (kot Heidi ter se par curlyjev...), nosi copate naokrog: https://www.facebook.com/groups/203648776462599/?hc_location=stream
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 21 Avgust 2013, 17:27:16
Heidi
(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q75/s720x720/1184852_10201359717668856_287316722_n.jpg)
mi je dala misliti na WT Gabrje...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 24 Februar 2014, 17:25:24
Hooch je ostal pri zacasni lastnici v Srbiji, vzrediteljici Chesapeakov. Gre mu odlicno, dlaka je super, fant je postal pravi poba (nobenih ran vec nikjer, "kastracija" sanirana, ni vec kosceno bitje):

(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31/p180x540/1795805_10203377873076467_237545130_o.jpg)
Iz njegove fb skupine: https://www.facebook.com/groups/203648776462599/.

Heidi je lani se opravila RO1, bila na enem LP-R, kjer je lepo delala in zmagala (njena sled/vlecka je bila res izredno lepo izvedena, a tudi polagalci so svoje delo opravili profesionalno - hvala jim se 1x) ter se udelezila kar nekaj doghikingov.
Letos je odprla Grand Ch Slovenija, ki ga bova poooocasi dokoncale. Upam, da bo opravila se kaksen RO izpit (njena "sestrica" Kala ima opravljene ze vse 4, tako bi bilo edino lepo, da bi to opravila tudi Heidina kosmata rita).

Sicer se je pa udelezila tudi protesta v Posavju za dobrobit zapuscenih zivali:
(http://www.praetorium-latobicorums.com/uploads/1/3/1/3/13138634/7048277_orig.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: lara na 07 Marec 2014, 20:48:23
Jutri je zadnji dan prijav na 1. letošnji Working Test za Zlato raco 2014, ki bo 22.3.2014 v Ospu. Naslednji dan bo potekala delavnica.

Prijave na: http://www.wtslo.com/prijavaentry.html

(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1902800_666947120010297_1473204125_n.jpg)

Lepo vabljeni :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 08 Marec 2014, 13:58:55
Mi gremo na dan WT na dogtrekking (http://www.treking.si/skofjeloski-treking-2014), na dan delavnice pa na 4fun RO (po vsej verjetnosti; https://www.facebook.com/events/232368260281955/?ref=22). Se namrec "gonimo", tako WT ne pride v postev. Bomo pa drzali pesti za vse in bili z mislimi tudi z vami :) (in komaj ze cakam porocilo ter fotografije ;)).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 Marec 2014, 08:47:49
Nasa Heidi v casopisu Delo in dom ta teden:
(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/p235x350/1509753_832006140148832_1263727355_n.jpg)
Foto in besedilo: Uroš Mlinar
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 Marec 2014, 08:55:09
Heidin brat z urejeno frizuro:
(https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t31.0-8/p180x540/1796920_10203499839765558_2079745457_o.jpg)
Foto: njegova lastnica Roza, https://www.facebook.com/groups/203648776462599/.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: MANDY na 14 Marec 2014, 10:39:19
Super smo prebrali   :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 17 Marec 2014, 21:22:33
:)

Tukaj je se povezava na clanek: https://www.facebook.com/groups/curlyhope/


Narejena je bila fb stran namenjena vsem curlyjem, ki iscejo dom: https://www.facebook.com/groups/curlyhope/
Sicer stran ne zamenja "curly rescue" organizacij, vendar omogoci hitrejso pomoc vsem kodrastim prinasalcem sirom po svetu, ce ne drugace, pa z donacijo.

Trenutno isce dom kodrasta prinasalka Fifi, ki se nahaja na Madzarskem. Vec o njej je/bo v fb skupini "Curly hope".
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 21 Marec 2014, 15:45:09
Starsa od Fifi sta Caballus Yeti ter Curlicue's Double Agent
O Fifi (Jule Gwin, ki lahko pomaga pri posvojitvi - če obstaja jezikovna bariera): "Fifi is in Hungarian in a foster home. She is doing well so far. She has a problem with her eyes not clarified yet . She is vaccinated and neutered. About her temperament the foster home says: She is a bit shy and cautious but happy. She learns slowly (maybe due to their rearing) and requires an owner with patience. She has hunting instinct. She is wonderful with other dogs even adult or puppy."
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 24 Marec 2014, 15:55:15
Mama od "Fifi" (v resnici je njeno ime Bahar in ne Fifi) je Cabalus Yippie, vzreditelj je Light of Eyes iz Madzarske (http://labradorkennel.hu/node/14), ki so psicko podarili organizaciji (http://www.rehahunde.de/), ki bi jo izsolala za vodica slepih. Vendar so jo dali naprej brez da bi obvestili vzreditelje (in se je nekako znasla v "zavetiscu", kjer bi bila evtanazirana), kateri sedaj ne vedo kje je, bi jo radi pa nazaj (kot izgleda, pa zivalovarstvena organizacija tega ne zeli).

Zadnji video, ki ga je "kinoloska" organizacija poslala vzreditelju: https://www.youtube.com/watch?v=Bke98Okgn0M.

Vse skupaj je malcek zmedeno oz. niti se ne ve, kje psicka tocno je (naj bi bila na Madzarskem...).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 25 Marec 2014, 09:38:26
Vzrediteljici so poslali vsi lastniki tega legla nove slike/video ter potrditev, da se vedno imajo njene pse. Tako je vse skupaj prava zmeda oz. identiteta od "Fifi", njen vzreditelj, kako stopiti v kontakt z zacasnim lastnikom...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 05 April 2014, 19:00:41
Heidi je letos nastopila v bikejoringu z mano (lani z ocetom) in izboljsala svoj rezultat za 5 minut. Sicer na koncu nisva bili utrujeni, a cilj je bil predvsem, da bi se Heidi dobro pocutila, bila sproscena, kolikor je sploh lahko. Zaenkrat kaze odlicno. Upam, da bo tako, da bova lahko delale se na izboljsavi rezultata (tokrat je imela sicer 3 vecje postanke, parkrat je mislila zaviti v gozd oz. malo po svoje, a punca slisi :), tako ni bilo problemov)

Slikca (hvala): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=640564539326067&set=a.640564295992758.1073741836.435535233162333&type=1&relevant_count=1

Skoraj tako je uzivala tudi na 4fun RO (takrat sem sele testirala novo idejo, kako jo sprostiti, ko je mnozica okoli... zaenkrat deluje; v Hrasah je bilo se bolje). Slikca (hvala): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203493436807302&set=a.10203493421766926.1073741849.1555181858&type=1&relevant_count=1
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 05 April 2014, 19:22:11
Se slikca (hvala) iz starta na 1. slovenskem dogtrekkingu (je bil en dan pred 4fun RO), ki je bil v okolici Skofje Loke: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203430967485032&set=t.1651142049&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-ash3%2Ft1.0-9%2F10151950_10203430967485032_1462764747_n.jpg&size=960%2C720

Ponavadi muskelfiber gre stran v 3 dneh, tokrat pa je zaradi dolgega in hudega spusta se zadeva vleeekla (tako mocno mi izgleda te misice, ki so tokrat delale, se niso - ce sploh kdaj so - v dolino je bilo res nepozabno).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Julij 2014, 10:35:40
Ta mesec je CCR v reviij Moj pes: http://www.mojpes.com/2014/07/kodrasti-prinasalec/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 12 November 2014, 15:52:23
Heidi pomaga :)
https://www.youtube.com/watch?v=KQwrDaETpbA&list=UUOYAgbJ94b7oQaJvAaUAemQ
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 30 Januar 2015, 12:22:40
Mama: Heidi Angels of Baranya (Heidi)
Oče: Middog's Eliott (Eliott)

COI (5 generations): 0.98 %

Več informacij:
- http://www.praetorium-latobicorums.com/
- [email protected]
- +386 51 359 348
- +386 40 263 549

(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/p235x350/10959725_1049072081775569_8119838921407222401_n.jpg?oh=5869bf9ae01d335e618578b84efe8673&oe=55528D10&__gda__=1431481019_c81789580c5f6ab6a6181c640e3d8262)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Februar 2015, 21:29:02
Stara slika:
(https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10391040_767316926695136_1480253751517724524_n.jpg?oh=d03e3f2cd1a5621e0f5f1d587c39f096&oe=55658A50)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 April 2015, 19:54:54
Z malo vec domisljije, je mladicek kodravcek kodrast ze sedaj (22 dni po paritvi):
(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/11156189_1105680362781407_4396971165026536465_n.jpg?oh=1461733b5b817d7530cac0d068868b2b&oe=55E5F328&__gda__=1440313922_5e4cf2b6813652fa450bd1906ff3b077)

Postava mame kodravcka (Heidi):
(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11015115_1102595139756596_3172619420765278271_n.jpg?oh=387de64412cace8d440fb12b6b485e06&oe=55AEA739&__gda__=1437106950_dde4b25192c728790687d6bcb58c252f)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 01 Maj 2015, 11:39:28
Heidi ze uci dojencke plavanja na kopnem :)
(https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/10409303_1117629991586444_4247514822599629496_n.jpg?oh=01aa60317dd03b99cbcdf2f3c665d2f1&oe=55CA1D06)
Slikce "plavanja": https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJxFzMENwDAIxdCNKgwkfPZfrFKpkuuTZaC2d0u~_Anj4oVnamXlA2XSVBsLMp~_DC97A6EFPYCxV4FGE~-.bps.a.1117629974919779.1073741857.535222326493883&type=1
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Maj 2015, 09:08:02
Heidi na "platnu":

(https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/s720x720/11100598_1118214311528012_6423725855617322882_o.jpg)

(https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/p180x540/10957213_1119174884765288_8587334972513471138_n.jpg?oh=b7d776d27f271f5f2548f6ef29926c0f&oe=55C19DDC)

Še 3 tedne, pa nas bo več :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: MANDY na 04 Maj 2015, 10:10:27
Lepo. kdo je pa bil umetnik?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Maj 2015, 12:28:11
Fotografija je obdelana s programom (Portrait Paint).
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 10 Maj 2015, 09:52:49
Dober clanek o CCR: http://www.angelfire.com/ny/curlycoat/FAQ.html
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 Maj 2015, 10:50:38
Prvi rjavcki v Sloveniji (bivsi Jugoslaviji...), obeh spolov :)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11214143_10206074451654259_5384310316059057345_n.jpg?oh=3ce9ba4886822765893ee4689f3da65e&oe=5607D44D)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 31 Maj 2015, 21:39:45
Nasi medvedki so danes stari 9 dni:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/q81/s720x720/11390359_1135412579808185_7530717541839445501_n.jpg?oh=fad6c579f5455db79cc6095777c97347&oe=55BF618B) (https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1508210_1135412553141521_472731475231513359_n.jpg?oh=b7e81d73866e0543529cd9307dcf1c9d&oe=55F90451)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: JennyK na 02 Junij 2015, 05:58:17
Ježeš, kakšni srčki!!!  :o Čestitke za leglo in vsem mladincem želim čudovite lastnike!
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: xmark9x na 02 Junij 2015, 14:59:00
oo marička  :-[
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 02 Junij 2015, 22:11:49
Hvala. So res srcki. Do sedaj je bilo na spletu bolj malo slik CCRjev kot mladickov; tiste, ki pa so bile, pa si si mislil "jezes, kaksni grdi racki". Pa na sreco ni tako :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: BlackDevil na 03 Junij 2015, 07:44:10
Koliko pa jih je?  :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 04 Junij 2015, 12:51:14
7
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 11 Junij 2015, 08:45:44
Stojimo, sedimo, hodimo, jemo "pravo" hrano... smo ze pravi korenjaki :)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11406828_1142267419122701_9025851504072440825_n.jpg?oh=656545ff94639d105eded4d4f3b19e33&oe=56321C81)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 13 Junij 2015, 23:22:57
Prvic zunaj:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/1504262_1144960595520050_8741294157600315517_o.jpg)

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/s720x720/11254317_1144961775519932_3006868840147124664_n.jpg?oh=d6a8228254deedd03f805e2ad2e916f2&oe=562B128B)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: xmark9x na 14 Junij 2015, 08:56:59
Kako so jih pa drugi psi sprejeli :) ?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 Junij 2015, 09:42:55
Pri nas se psi rodijo v hisi - tako se tudi ostali psi ze od dneva 0 zavedajo, da je narascaj (ceprav do njih ne morejo, jih pa tu in tam pridejo pokukat - in jim jih tudi damo za povohat tu in tam). Je drugace, ce prineses v pasjo druzino tujega mladica, tujega odraslega psa ali pa da se rodijo mladici "njim". Pri nas jih vsi cuvajo, jih imajo za svoje, tako nimamo problemov glede tega (paziti je potrebno le pri najmanjsi samicki, ki ima mocan materinski nagon in bo morala biti ob obiskih zaprta zgoraj - skratka, cisto drugi "problemi").

Pri opravilih z mladicki so vedno zraven, vedno so presteti, nobeden mladicek ne more nikamor brez nadzora, pazijo, ce jih imajo pod nogami, da jih ne pohodijo... so njihovi.

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/1524219_1144702058879237_5208716690196209625_o.jpg)

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/s720x720/1781263_1144707125545397_1948458788078759518_o.jpg)

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/s720x720/11270220_1144702108879232_6668088446541740635_o.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 18 Junij 2015, 10:02:05
Sporočam, da imajo vse naše kodraste punčke že svoje najboljše lastnike (nekatere so jih imele že dooolgo pred rojstvom) oz. nobena več ne išče svojih najboljših življenjskih sopotnikov.

Svoj najboljši dom iščeta le še 1 rjavi ter 1 črni fantek. Vsi fantki so drugače naravnost čudoviti, tako karakterno kot vizuelno. Pravi pliškoti.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 Junij 2015, 11:33:31
Naša črna (Bb) Italijanka:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/10941522_1150186891664087_1798750218550219811_n.jpg?oh=acce249d948eec601ba100f1b20bc49f&oe=5629E845)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 08 Julij 2015, 21:58:16
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11217524_1162910723725037_7193287622666133615_n.jpg?oh=bad89265a474a62607d5414d594ec0a9&oe=56290B89)

Kodrasti prinašalci, rojeni 22. 5. 2015, na voljo še samček (rjav Hideo ali črn Haru) in samička (Hope).

So že čipirani, prvič cepljeni, večkrat razglisteni, socializirani z več vrstami živali, različno velikimi, starimi psi, ljudmi in otroci. Znajo že plavati, poznajo delo na vabo, kot tudi že "dobiš-če nekaj narediš" (trenutno miren sedi in čakaj v skupini, da prideš na vrsto - vaja za samokontrolo), v mišice imajo že "vgrajen" nujni odpoklic (na "kuža", "žvižganje" in s pomočjo piščalke), večino lužic že naredijo zunaj (s pomočjo naše doslednosti), se igrajo med sabo, z drugimi psi, igračkami, nami. Nosijo vse kar lahko, tj. so pravi prinašalci. Danes smo zaceli z ucenjem imen :)

Zdravstveni testi pri starših so vsi super, DNK testi vsi narejeni (tudi testi, ki so za vse pasme), po katerih bodo mladički zdravi.

Mama je mednarodni prvak v lepoti in razstavah (CIE in CIB), Mladinski evropski prvak 2010, ima več mladinskih in odraslih šampionatov, nekaj odprtih, odprt ima tudi grand Ch. Slovenija, pridobljen delovni naziv R.CACT, opravljenih več različnih izpitov (BBH, RO1, Brugsprove, PNZ, LP-R, TP-R, Markprove B), tekmuje v različnih kinoloških disciplinah, odlično išče tartufe (tudi mladički že znajo kopati in imajo odličen nos) in je vsestransko uporaben pes.

Oče ima odprt avstrijski mladinski in pravi šampionat, je klubski prvak Avstrije, tekmuje v agilitiyu in zelo uspešno v BH poslušnosti.

Celotno leglo je izredno kakovostno v vseh pogledih, tako zdravje, kot delovni in razstavni potencial.

Za več informacij ZS, [email protected], 040 263 549.



Možnost solastništva.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 Julij 2015, 23:03:40
1. voznja:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11755212_1167303016619141_4600724106250679557_n.jpg?oh=c79ac1d1a9888a2c137b3df6c0849563&oe=5653E251)

1. v gozdu (iglasti, listnati, visoko in nizko raste, jim je vseeno):
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/s720x720/11728926_1167303143285795_4970290354038832178_o.jpg)

Po 1. plavanju v ribniku:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/s720x720/11705241_1167303576619085_4800656171585707995_n.jpg?oh=a10b77ef3092473b572a2955542591b5&oe=561972EA)

Po obisku 1. potocka:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/t31.0-8/s720x720/11722211_1167303909952385_3975515027663655058_o.jpg)

Ogled se zadnjega od 3. ribnikov:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/s720x720/11709845_1167343586615084_2914828863392556082_n.jpg?oh=b3a22f45e433aa7a7efc7987d73d417b&oe=5614E0D4)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 16 Julij 2015, 16:59:33
Haru (pomlad):
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11057329_1168043193211790_447767126925222519_n.jpg?oh=c2d32606659d790f7016e540fea75e4f&oe=565AF2E6)

Hideo (krasen moz):
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/s720x720/11760217_1168046903211419_6220847115684414771_n.jpg?oh=7248e81c96215c140bce1f3e7ec819c1&oe=5652E8AC)

Hope (upanje):
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11709650_1168051376544305_998847308389143206_n.jpg?oh=06a55c84b6e41f0646d77d6aa73d5fbf&oe=561A3FAA)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 Julij 2015, 12:13:27
V Kijevu, Ukrajina, na nov dom čaka še nekaj kodrastih prinašalcev. Ker je tam "vojno stanje", domov tam ne bodo našli. So točno 3 mesece starejši od naših kodravčkov, in v sorodu po Heidini strani (mama naših H-jevčkov).

4 so uspeli varno priti v ZDA, kar nekaj pa jih še vedno išče nov dom. Če lahko kakorkoli pomagate, je pravi kontakt Iryna (https://www.facebook.com/iryna.dergunova), njihova vzrediteljica.

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11666146_1019173131456982_4911961025564206497_n.jpg?oh=d8eee1a8c8f1c8c9c6cb81616bc07552&oe=5645E703)


Aktivne lastnike pa iščejo še 3 naši kodravčki: Hope, Haru in Hideo. Oba fanta priporočam za delo z nosom, črnega za reševanje, rjavega za sledarja. Rjavega toplo priporočam tudi za psa terapevta.


Če se odločite pripeljati Ukrajinčka, vam bom pomagala glede pasme kakor da bi bili naši kodravčki.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 25 Julij 2015, 23:18:35
Nas Haru, edini crni (Bb) fantek, se isce aktivne (so)lastnike:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/s720x720/11745419_1174676852548424_6517836463748465749_n.jpg?oh=0ffb5773bfe46fc98cabf8573b7bc242&oe=565C73EE)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 11 Avgust 2015, 08:51:31
Ko pri "solanju" psov pomaga tudi pujs:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/11885345_1185372188145557_2106990996871836526_n.jpg?oh=7f38c72980e062e634bc4451bedaaec1&oe=563783CC)

Gozdne skratovke:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11825844_1185373598145416_6868097376152138162_n.jpg?oh=ca023b7e9ba71be0228cfdf7dc9fc8a7&oe=5642D09F)

Morski decek:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/s720x720/11874980_1185374194812023_2081100763774921018_o.jpg)

Voda ze blagodejno vpliva na kvaliteto dlake tudi pri mladickih:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11870678_1185374261478683_3749628645762976909_n.jpg?oh=bda590b4b04cab95aa0ae28c94a62374&oe=567A5061)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 September 2015, 20:01:14
"Model, jaz sem na 2. potrebi!"
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12002092_10207016525645520_2511300678450031129_n.jpg?oh=c81d04697f77dcfa83c0275447f3a510&oe=56699226)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 Oktober 2015, 08:48:09
O pasmi: https://prinasalec.wordpress.com/kodrasti-prinasalec/

2 fantka stara 4.5 mesece še na voljo za pravi dom.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 27 Oktober 2015, 16:52:21
5 mesečni Hideo z mamo Heidi (foto: Melita Bubek)
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1926840_1231965086819600_2735819687897379745_n.jpg?oh=16156e56f71295f84211c86458db8222&oe=56B735FD)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: JennyK na 29 Oktober 2015, 06:01:18
Krasna fotka!!! Ne morem verjeti, da je pri tej starosti isto velik kot mama....
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 29 Oktober 2015, 11:24:42
Jaz tudi ne ;) Sem jih ravno danes merila, in se vedno sedim...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 01 November 2015, 08:53:17
Mama Heidi je ze dolgo fit, prav tako je ze nazaj "v dlaki":
(https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/12187831_1235046113178164_1171002573664176664_n.jpg?oh=2b302104d16e0d9a138e2bf0910048c3&oe=56AC5088&__gda__=1454294455_862a43095d4cb9b5a844c68a18cb4144)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 November 2015, 09:11:28
Mladicek Hideo: https://www.youtube.com/watch?v=Ch-g2p0OyX0
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 12 November 2015, 23:59:58
Po treningu s Hideom:

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12241563_1241149422567833_4279611409070923944_n.jpg?oh=c5bedb0366a54da4ebf64dbdc6f968d1&oe=56F9CA86)

S Hope v Trebnjem:

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12208740_1240270879322354_4167334650941201939_n.jpg?oh=7c9d5a358debab2680ffa9c7d0d70870&oe=56B9ED01)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: BlackDevil na 13 November 2015, 14:00:02
Hideo ostane pri vas?
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 13 November 2015, 17:33:39
Le se slaba 2 tedna. Tako poskusamo uzivati se zadnje dni skupaj kakor se le da. Fant je ustvarjen za shopping:

(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/t1.0-9/12243586_10207347628842893_2967560005902507336_n.jpg?oh=bf2d92b692d87d620918588987f0aa2b&oe=56F49765)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 November 2015, 20:26:49
Nov filmcek od Hidea (sicer zelo tresoc, tu in tam so bila na posnetku bolj tla kot Hideo, pa vendar, napredek se vidi:) ): https://www.youtube.com/watch?v=0oxSt293Vzs
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 08 December 2015, 01:24:46
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11036835_1248794331803342_7011145226312154146_n.jpg?oh=5c8fc62915e34ac43b674b2a5a390017&oe=56D8E8A8)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 28 December 2015, 13:43:03
Haru :)
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10609716_1268505743165534_7567835856810999382_n.jpg?oh=46c643ab0efbef0fe39041ddb0f9a394&oe=5702CC8A)

Mama Heidi na sredi, njena najmanjsa puncka (Hope) levo, Hera zadaj (mama Heidi sedi malo visje v breg glede na 7-mesecni hcerki):
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/10339641_1268414363174672_7011361819120072389_n.jpg?oh=ee7334e284ab5462f3e6f6b473a72d02&oe=57085135)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 06 Januar 2016, 20:26:16
Kodravčki: https://www.youtube.com/watch?v=HVwHZBy4MNQ
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 Januar 2016, 16:52:40
Za Haru-ja iščemo aktivnega vsaj osnovno izkušenega (so)lastnika, saj je naša želja, da fant ostane v vzreji, se razstavlja naprej in pridno hodi v pasje tečaje.
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t31.0-8/12593877_1284313781584730_3120627630863938882_o.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 09 Februar 2016, 23:30:04
Pustne dame:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/p720x720/12670087_10207914763380902_4235701156790175943_n.jpg?oh=e69627b9e8b1960332585357cb33f2b7&oe=576EF615)
L-D: mama Heidi, 8 mesečna Hera (ki je že večja/težja od svoje mame) in "teta" Chessy
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 Februar 2016, 22:35:54
Korajža velja ;)
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12717512_1307075302641911_8251017358867219040_n.jpg?oh=11745574a0509ab0acf853ebdd248446&oe=57702D17)

Ostali utrinki iz zivalskega vrta: https://www.facebook.com/PraetoriumLatobicorums/photos/a.1307074759308632.1073741928.535222326493883/1307075302641911/?type=3&theater
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 24 Februar 2016, 00:08:19
Mama Hiedi (na sredi) s sinom Haru-jem (levo) in hčerko Hero (desno), ki sta praznovala 9 mesecev:
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-0/p235x350/3616_1310410325641742_3197263278164323030_n.jpg?oh=b245fe0104bf2ec0a374498040f15d3b&oe=576D8E0E)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 12 Marec 2016, 11:34:47
6 6-mesečnih curly fantkov, proizvedenih od šteparja, išče nov dom. Trenutno so pri organizaciji, ki se ukvarja z reševanjem prinašalskih pasem. Če ne najdejo za njih doma v 15 dneh, jih bodo predali v zavetišče... Več informacij: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1113936045291387.1073741895.819094921442169&type=3

Če ste si kdaj želeli kodravčka in nimate nič proti posvojitvam psov, nahajajo se na severu Italije: https://www.google.si/maps/place/Bergamo,+Italija/@45.3312591,10.7314599,7z/data=!4m2!3m1!1s0x47815f31974a428b:0x30678022e667e60

Vsakomur, ki bi posvojil katerega od teh 6 psov, bom vedno pomagala pri pasemskih vprašanjih+, kakor da bi bili naši kodravčki, torej kakor da bi bili iz naše vzreje.

Prosim delite informacijo naprej: ustno, preko fb, sploh če imate prijatelje iz Italije, da bo velja verjetnost, da se za teh 6 fantkov najde prave domove.
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 13 Marec 2016, 12:06:03
V zgornjem postu se gre za rodovniske pse "vzreditelja", ki pse, ki jih ne uspe prodati, zavrze v zavetisce... Trenutno za njih zahtevajo 200 €. Ce gre ta denar organizaciji, ki se ukvarja z zascito zivali, ni problem, ce pa gre k "vzreditelju", pa je bolje pocakati, da jih "odvrze" v zavetisce, jih prevzeti v zavetiscu se isti dan in denar dati zavetiscu. Ta "vzreditelj" je to naredil pred 3-4 leti, lani, letos in sigurno se kdaj (to so le 3 primeri, za katere sem izvedela).

Ima masovno vzrejo vec pasem, je veterinar in sramota za rodovnisko vzrejo...
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 Marec 2016, 22:21:42
Odrasla chesapeake bay psička in 9.5-mesečni kodravček:
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10325285_10208155684723785_5149789664509753516_n.jpg?oh=47ddbc9e668ef42417282b86d0629a05&oe=57932E89)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 20 Marec 2016, 22:56:59
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1927804_1332235350125906_5248609104167116289_n.jpg?oh=0adc2a96de44a79743d5d1b011a3d8cd&oe=578CB54C)

(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12108729_1332235280125913_5410422663944402192_n.jpg?oh=e58d5c72cdc8b3caabd27074d215f854&oe=5796C1F4)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 Marec 2016, 08:41:28
Vceraj smo praznovali 10 mesecev :)
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/t31.0-8/12901191_1334520073230767_5705375083161517155_o.jpg)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 24 Marec 2016, 17:11:04
Mam uci hci prinasanje :)
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10325758_10208279516619505_7021679989966534666_n.jpg?oh=840b23e8d49acd43937c099b0e4503f6&oe=577F0B52)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 29 Marec 2016, 20:41:35
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12063678_10208296647927777_924907777854063625_n.jpg?oh=3180f00ac33d83911bdc37d3e6edf966&oe=57860656)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 29 April 2016, 21:47:44
Ru:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13087311_1366201143395993_1008873417520874833_n.jpg?oh=b21ded74e0fb4072cb5b240a27346f72&oe=579AEA14)

Hera:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/l/t1.0-9/13094121_1366201153395992_7054611019028170805_n.jpg?oh=05eb9c4e4f8351b235ba5f0b69dda640&oe=57AD140F)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 22 Maj 2016, 08:18:36
Danes je že 1 leto odkar so se rodili prvi slovenski kodravčki in sploh prvi rjavi:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13238925_10208762505733931_5429075964068997526_n.jpg?oh=95225b7528088d0f9e469480917f3d8f&oe=579F6D9B)

Več o njih: http://www.praetorium-latobicorums.com/ccr2.html
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 23 Junij 2016, 14:53:09
Ru:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/s960x960/13498045_10209002855062514_6350850848779707408_o.jpg)

Hera:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13466074_10209002152284945_4977769726072898948_n.jpg?oh=14aec0890a3e0de197039c4c0c6a7163&oe=57F2E77D)

Mama Heidi z Daisy:
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13445304_10209003308153841_4423003166633977803_n.jpg?oh=8963a64f44c49339afbf9a23b8747024&oe=5804F8FE)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 05 Julij 2016, 20:45:43
Hera na prvi razstavi v razredu mladih:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13592169_10209087798306042_5702597352688055243_n.jpg?oh=644e91bc4ad35fa8eb63ac8a8231f617&oe=57FB78DE)
Foto: Jasna (RonRaj)

Haru na prvi razstavi v razredu mladih:
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13592374_1416090795073694_5863333669777525053_n.jpg?oh=f0af9f6b4e6d6e69fd8eaa9ee9e1d78f&oe=57FAC7E1)
Foto: Jasna (RonRaj)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 Avgust 2016, 23:01:16
Oce H-legla in 3 H-"mladicki":
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13902789_1437462076269899_430130434173393037_n.jpg?oh=173fc3325573adeb8e068df43ed01c7e&oe=5858047F)
Mama H-legla (na svoj 7. rojstni dan, zal ni slik od spredaj) in 2 H-"mladicka":
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13680951_1436622753020498_2389150672525557107_n.jpg?oh=e27d3a36bf1d5d290f9de90e961c2f59&oe=581397D1)

(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13892287_1436622593020514_6931458322317728459_n.jpg?oh=71713d80bd5f7dd988c2214e8fbd8ae9&oe=58291E2E)

(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13887134_1436622726353834_1969013011282350306_n.jpg?oh=a7a749fc1821e862308f65caee2f3b83&oe=5817FD19)

(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13882282_1436622473020526_6219765081282955345_n.jpg?oh=2575a8d6f4ccd8f2874efa8c9e751159&oe=5822FE25)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 15 Avgust 2016, 11:26:18
Praetorium Latobicorum's Hideo, sedaj Ozzy, je prvi iz H-legla, ki se ze lahko ponasa z razstavnim naslovom, tj. Ozzy je sedaj VDH J. Ch Praetorium Latobicorum's Hideo

(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14045601_1450721258277314_7772149478664504522_n.jpg?oh=7e8e98b798b14a5543fbfb0aa743c055&oe=58504709)
Slikca je tocno 1 leto pred osvojitvijo svojega prvega razstavnega naziva, ko je bil na obisku pri simpaticni bernki Riki :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 November 2016, 00:05:51
V 1. slovenskem leglu kodravčkov so sedaj 3 psi z mladinskimi šampionati:
- VDH J. Ch, J. Ch Luksemburg Praetorium Latobicorum's Hideo
- J. Ch Slovenija Praetorium Latobicorum's Haru PNZ
- J. Ch Slovenija Praetorium Latobicorum's Hera PNZ

V decembru čaka 2 A izpit, 1 BBH izpit, 1 se pripravlja za psa terapevta za otroke, starostnike in pse, 1 za mantrailing, 1 za psa pomočnika... več si vzreditelj ne bi upal sanjati :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 03 April 2017, 21:23:19
(https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17759786_1386133211432260_5652375284123328517_n.jpg?oh=40cfc98a564ae55b41c3f91a283b8cfd&oe=595AE82D)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 25 Junij 2017, 09:36:08
Včeraj je Heidi opravila svoj 12. izpit/preizkušnjo (1 mesec pred 8. rojstnim dnem :)). Njeno "ime" je sedaj:

C.I.E., C.I.B., Ch Slo, Cro, J. Ch Slo, Cro, MN, Mac, JCW Slo 2010, EJW 2010 Heidi Angels of Baranya BBH, RO1, RO2, RO3, Brugsprøve, FPr1, FPr2, PNZ, LP-P, LP-R, TP-R, Markprøve B b.c.

(https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/19400336_1832803010069135_7383480119412210548_o.jpg?oh=db1bd882dd9657e781d5069446c33cca&oe=59E4C824)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 14 Julij 2017, 21:16:41
Heidin potomec, Praetorium Latobicorum's Hideo, tj. Ozzy, je vceraj prejel DNA rezultate iz Laboklina, tj. poleg "clear by parentage" rezultatov (MH, DM, SLC/HUU, GSDIIIa) je "clear" tudi za EIC in PRA-cord1! Caka le se na uradne HD, ED rezultate (ki so izgledali dobri) ter klinicni pregled oci, da postane prvi kodrasti prinasalec slovenske vzreje z vzrejnim dovoljenjem!

Luksemburzan ima tudi ze snubko :) Ce bo vse po sreci, bo Heidi postala babica nemskim kodravckom koncem tega leta oz. v zacetku naslednjega leta :)
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 16 Julij 2017, 09:57:16
Zlozenka o redkih pasmah prinasalcev (fotografije v osnovnem dokumentu so boljse): http://www.praetorium-latobicorums.com/uploads/1/3/1/3/13138634/zlozenka_redke_pasme_prinasalcev_slo.pdf

(https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19989248_10212582345067527_3432747184004399450_n.jpg?oh=59dabac503e8187b736b722daaa11a6c&oe=5A0BBA4E)

Fb skupina o redkih pasmah prinasalcev: https://www.facebook.com/groups/1701223149892580/
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 20 Avgust 2017, 22:52:57
Praetorium Latobicorum's Haru
(https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20785971_10212851639119710_3225718814514761385_o.jpg?oh=cad8d33a7589ed7c26e12420baf23e5c&oe=5A1DC555)

HD-A, ED-0 (prost), OCD prost, Sp prost, pogacica na pravem mestu (rentgen)
GSDIIIa, MH, DM in SLC/HUU cist po starsih
J. Ch Slovenija
PNZ

Haru: http://www.praetorium-latobicorums.com/haru.html
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 20 Avgust 2017, 22:58:15
Praetorium Latobicorum's Hideo
(https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20708029_482077155490489_3547551779728812917_n.jpg?oh=46f432cf69569b43baa2487fb017015f&oe=5A13CCBE)
Vir: https://www.facebook.com/zuelfphotography/photos/a.482076392157232.1073741871.144329282598613/482077155490489/?type=3&theater

GSDIIIa, MH, DM in SLC/HUU cist po starsih
PRA-cord1, EIC cist
oci ciste (klinicni pregled)
J. Ch Luksemburrg, J. Ch VDH
Saarland junior winner 2016, Rheinland-Pfalz junior winner 2016, Junior Benelux Winner 2016
mantrailing ter mnogo ostalih aktivnosti

Hideo/Ozzy: http://www.praetorium-latobicorums.com/hideo.html
Naslov: Kodrasti prinašalec [Curly Coated Retriver]
Prispeval: barbara10 na 19 Oktober 2017, 09:20:36
3 iz 1. slovenskega legla imajo ze vzrejno dovoljenje oz. se lahko uporabljajo v vzreji: Hideo (Luksembutg), Haru in Hera :)

Hideo (Ozzy):
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/22538957_1964619280220840_6162670209467389778_o.jpg?oh=d73f8a52f79be821168334e4fe711171&oe=5A80FC40)
Foto: Eva-Maria Landfester

Haru:
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/22179715_1946675988681836_4233320003400341754_o.jpg?oh=a563b207ff59e42ce8311dd8b0c9b8ce&oe=5A8273D2)

Hera:
(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/22051371_1946366152046153_1113352829168523256_o.jpg?oh=096f293a7afaaf0d4558eedc850705fb&oe=5A7CEB0F)