PeSjanar.Si Forum

Ostale živali => Ostale živali => Temo začel/a: flatka na 21 November 2005, 20:44:34

Naslov: Hrčki
Prispeval: flatka na 21 November 2005, 20:44:34
Lepo pozdravljeni!

Odpiram novo temo o hrčkih. Povejte kaj o svojih miškah, kakšne dogodivščine,...

Imam pa eno vprašanje.
Mogoče kdo oddaja kakšnega hrčka. Od prijatelja imam veliko zanimanje, ki bi mogoče vzel tudi dva ali več.
Doma ima tudi druge živali, tako, da bi bilo za njih lepo poskrbljeno.  ;)

Sporočite, če imate kakšne informacije!
Hvala!

Lp, Eva
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 22 November 2005, 07:14:21
oj!

pred tremi meseci mi je žalostno umrel moj hrček..bil je prijazen in rad mi je zlezel v kakšen večji žep ali pa v rokav...zelo ga pogrešam in zdaj mu pošiljam poljubčke gor v nebesa :-* :'( :-* :'( :-* :'( :-* :'( :-* :'( :-* :'( :'( :-* :'( :-* :'( :-* :'( :-*  imam pa žalostno novico da mi mami in oči ne dovolita imeti več hrčka (kao da sta samo onadva skrbela zanjega (samo ko sem bila 1 teden na počitnicah na  Blokah) in pol mi rečeta da sta mogla itak samo onadva skrbetzanjga in zdaj mi ga ne pustita več) :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-*
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: anana na 22 November 2005, 15:35:52
Meni je moj Dodo (ruski hrček) poginil prejšnji petek (11.11.) :'(, zjutraj sem ga hotla pogledat, pa je bil čisto trd obrnjen na hrbtek in tačke skupaj. V soboto (19.11.) pa je k nam prišel ruski hrček Rižek - pravi pogumni radovednež, ki skače kot kobilica :). Je pa tako luštkan in ima velika ušeska :-*. Do zdaj mi je uspela ena slikica (http://anana.moj-album.com/slike/444115/cDrAFAkcEv5yR1kp.jpg). Takšen (http://anana.moj-album.com/slike/444115/Dx8Q2cp1qtcIbaIj.v.jpg) pa je bil Dodo :).

Lp, Ana
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: anana na 22 November 2005, 15:37:18
Aja, flatka ;): mi smo Rižka dobili v Mr. Petu, kjer so imeli kar nekaj mladih hrčkov, ki so videti zdravi ;).

Lp, Ana
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 22 November 2005, 17:40:48
zdej sem hrčka naručila za MIKLAVŽA ;D  pa upam da bo MIKLAVŽ ;D  mamici  povedal da me nej pelje v trgovino in  ga mi kupi ;D

joj kokk sem otročja ;D MIKLAVŽ ;D ;D ;D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: zoe na 22 November 2005, 19:04:18
Urša, ne podpiram prodajo živali v trgovinah, zato bi ti priporočala, da z Miklavžem raje skupaj pregledata oglase in najdeta hrčka iz "domače" vzreje ;)

Anana, Rižek je ful luškan in super ime ima :D

lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: flatka na 22 November 2005, 19:55:59
Ja vem anana, saj jih dobiš v vsaki trgovini. Samo ponavadi jih imajo nekateri ljudje kar doma (mladiči) in ne vedo kaj bi z njimi. Tako bi prijatelj vzel kar domače in ker bi jih verjetno vzel več, se ne splača v trgovini, saj daš za vsakega po 2000 sit (približno), kar se pa kar nabere.

Imaš pa zelo lušnega hrčka in tudi meni je zelo všeč ime!  :)

Urša glej, da boš potem res skrbela zanj.  ;)  ;D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Equus na 22 November 2005, 20:01:43
Aja, flatka ;): mi smo Rižka dobili v Mr. Petu, kjer so imeli kar nekaj mladih hrčkov, ki so videti zdravi ;).

videti zdravi. ne priporočam vam kupovati hrčkov v teh trgovinah. jst sm kupla enga v amebi, pa so mi najprej nabil da je bil cepljen pri 2tednih? ker se hrčkov sploh ne cepi... :( :-\
potem mi je pa še poginil pri 1letu. res je da mu moraš nuditi popolno opremo, paziti na klimo v tisti sobi, ustrezno prehrano, higieno... :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 22 November 2005, 20:06:34
Tudi mojega 1. hrčka je prinesel Miklavž ;D.A ga je kmalu sestrična zadušila :o :-[.potem je prišel novi,ki je od starosti poginil in potem še eden,ki pa se mi je najbolj prirasel k srcu saj je bil tako scrkljan...:-*.Ki pa je tudi že pokojni...zaenkrat še ni v načrtu nov,vendar si potiho želim činčilo :).
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 22 November 2005, 20:13:20
Urša, ne podpiram prodajo živali v trgovinah, zato bi ti priporočala, da z Miklavžem raje skupaj pregledata oglase in najdeta hrčka iz "domače" vzreje ;)

Anana, Rižek je ful luškan in super ime ima :D

lp

ja malo narobe sem napisala ;) če mi bo MIKLAVŽ dovolil imeti hrčka ga vom apsulutno kupila pri enemu ki ima vsak mesec 2 legli...ja seveda bom skrbela zanj tako kot za vasko svojo živalico
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: flatka na 22 November 2005, 20:33:43
Ja, moram povedati, da imam tudi jaz slabe izkušnje s kupovanjem hrčkov v trgovini.
1. (že zelo dolgo nazaj) Sem se sama (ko sem bila mlajša, brez staršev) odpravila v trgovino po svojo novo domačo živalco. Prodajalki sem pokazala kateri mi je všeč in jo vprašala, če potrebuje posebno nego, če je kaj posebnega. Odvrne mi, da ne in mi hrčka proda. Vsa vesela tečem domov, kjer imam že vse pripravljeno za vselitev hrčka. Voda, hrana, hiška, žaganje,...
Proti večeru je hrček ležal na boku, voda mu je tekla iz gobčka,... Trebušček se mu je napel,... in poginil  :'(
Naslednji dan sva se z očitom odpravila nazaj v trgovino in vprašala kaj naj bi se mu zgodilo,... Prodajalka vsa zmedena vpraša katerega smo vzeli,... Na koncu pa le pove, da ta hrček ne bi smel piti vode oziroma bi jo moral dobiti zelo poredko v zelo majhnih količinah.
Po vrhu vsega, pa reče, če bova kupila novega.  >:(  >:(  >:( Ja, pa ja!

2.) Je imela hrčka sestra, ki je doživel kar lepa svoja leta, 6 let.

3.) Sem imela zopet enega, ki pa je po enem mesecu poginil. Ne vem zakaj, jaz sem potem rekla, da je naredil samomor.  ::)

Tako, da s trgovinami nimam najboljših izkušenj. Jezi me to, ker si otrok močno želi te živalce, se naveže nanjo,... potem mu pa po enem mesecu pogine. Za katerega otroka in normalnega človeka pa to ne bi bil šok.  :-[

Če vidite kakšen oglas ruskih hrčkov,... mi prosim sporočite! Prijatelj jih z veseljem vzame!!! Hvala!

Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 22 November 2005, 20:38:10
flatka jaz bom vzela dolgodlakega hrčka (tako kt je bil prejšni) oglase za uske hrčke pa nisem zasledila žal
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: flatka na 22 November 2005, 20:55:56
Ne spomnim se dobro. Ampak mislim, da je bil ravno dolgodlaki, peščene barve, tisti prvi hrček, ki naj ne bi smel piti vode.

Mogoče kdo kaj bolj natančneje ve, kako je s to vodo, sme ne sme,...?

Za ruskega vem, naš je imel normalno vodo in je bilo vse v redu.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: flatka na 22 November 2005, 20:57:34
oglase za uske hrčke pa nisem zasledila žal
No saj pravim, če kdo ve, naj pove.  :P  ;D  ;)
Hvala  :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: anana na 23 November 2005, 13:47:07
Ni nujno, da v vseh trgovinah tako ravnajo. Pregledaš hrčke po učkih, če je zdrav, ni plašen - tako smo mi dobili Rižka, ki je pravi pogumni navihanček in takoj ko je prišel domov, je naredil obhode po vseh delih kletke ;).
Equus, a to ti je zlati hrček poginil pri enem letu?

Lp, Ana
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Marko na 23 November 2005, 18:30:19
Če vidite kakšen oglas ruskih hrčkov,... mi prosim sporočite! Prijatelj jih z veseljem vzame!!! Hvala!

A takšne hrčke!  ;) ;) ;D ;D

http://www.pesjanar.si/foto/displayimage.php?album=4&pos=1
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 23 November 2005, 18:47:50
ja to so ruski hrčki ja Marko
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: flatka na 23 November 2005, 19:14:56
Ja tile Marko!  :)

Po hrbtu so sive barve, po hrbtenici pa imajo temnejšo sivo črto. S te slike se vse vidi od spredaj.  ;D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 03 Januar 2006, 16:43:10

Hrček-glodalec


(http://www.moj-album.com/slike/460049/qIABQf5OkNtrpIgm.v.jpg)

Prehrana:
Hrček ni izbirčen (po mojih izkušnjah). Krmimo ga z posebno mešanico semen za hrčke, ki jo lhko kupimo skoraj v vsaki trgovini za živali. Občasno oziroma enkrat na teden mu damo kakšno korenje, solato (ima jo najraje), liste cvetače in še in še.... Vsak dan mu moramo iz posodice za hrano pobirati odgriznjeno oziroma plesnjevo hrano Nikoli mu nesmemo dati rozin, slanih arašidov,..!

(http://www.moj-album.com/slike/460049/FFcoxFp7Tod9eu2r.v.jpg)

Bivališče:
Če želimo da je zelo zadovoljen mu kupimo čim večjo kletko, a pri nakupu kletke bodite pozorni koliko je razmaka med rešetkami, kajti hrček lahko pobegne če so rešetke preveč narazen. V kletki mu damo nekako majhno škatlo ali pa hiško za hrčke, ki jo kupimo v trgovini za živali. V to hišico damo vato, toalet papir....Nikoli pa mu ne dajte v hiško volne, ker se lahko zaplete med njo! V kletki nikoli nesme manjkati tudi posodica za hrano katera  naj bo težja da je hrček nebo prevrnil. Kot hrano hrček potrebuje tudi vodo, zato mu v njegovi kletki oziroma v njegovem bivališču nesme manjkati tudi napajalnik z vodo. Vodo je potrebno menjati vsak dan. Hrček potrebuje tudi kolo za razgibavanje (plastično)
(http://www.moj-album.com/slike/460049/PzZuABgcgSC53RLm.v.jpg)

Udomačitev:
Pojavlja se primer ko nevemo kako hrčka odomačiti.

1. damo roko v kletko nanjo damo hrano in počakamo, da se hrček pribljiža roki in začne hrano spravljati v svoje "žepke".
2. Z drugo roko ga začnite božati. Te dve točki ponavljajte 2-3 dni.
3. Potem ga počasi malo dvigneš in ga ponovno spustiš. Čez nekaj časa pa ga primi in ga vzemi vn s kletke in ga  za začetek imejte v nekem zaprtem prostoru da vam ne uide.
4.Ko je že navajen biti zunaj ga lahko že vzamete v dnevno sobo in se znjim igrate (ga date na trebuh, date ga v žep ali v rokav in mu pustite da  zleze do rame in potem čez trebuh nazaj,...)

(http://www.moj-album.com/slike/460049/PIF6lR8c2iLNChXq.v.jpg)
lp Urša

+1 točka
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 03 Januar 2006, 16:57:17
Urša:Si te podatke dobila v knjigi "Hrček"? (taka tanka knigica o hrčkih).Ker se mi tole besedilo zdi zelo znano,zato vprašam ;)

Drugače pa vidim,da v to temo še nisem pisala.Jaz imam doma ruskega hrčka.Je punčka(to se vidi po tem,ker ima izbočen zadek) ,ime pa ji je Shely :) Ima svojo dvonadstropno kletko,v kateri ima kolo,katerega vsak dan veselo vrti,wc s peskom,kamor hodi na opravljanje potrebe,hiško z vato(za hrčke),posodico za hrano in stekleničko za vodo.Imam tudi eno igralo,ampak ji ga ne dam pogosto notri ker zavzame preveč prostora ;)

Lp,Nina
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 03 Januar 2006, 17:02:02
za to knjigo sem že slišala ampak ti dam časno PeSjanarsko da nisem niti malo prepisala z nje ;) no mogoče že kakšno besedico...lol ;D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 03 Januar 2006, 17:09:47
Pri udomačitvi hrčkov...hrčki grizejo!Zato pazite,če imate slučajno hrčka ki ni ljubitelj crkljanja.boli niti ne,rana ni velika---krvi je pa več kot preveč ;D.
In pa še to.Niso vsi hrčki tiste žverce,ki bi se noč in dan crkljale pustile božati...najdeš tudi psa,ki ni ljubitelj božanja ipd.Zato hrčku ne vsiljevati božanja,mrcvarjenja če tega ne pusti!

Poleg tega obstajajo posodice,ki se na kletko pripnejo in jo hrček ne more prevrniti in stresti ;).Pa bonbončki za hrčka tudi :D (kot pasji priboljški),ki se dobijo v sadni,zelenjavni in čokoladni različici.

Pa še to.Hrčki so nočne živalce,ki so zelo aktivne.Kot je že Rinchy rekla radi "gonijo" kolo in po mojih izkušnjah obožujejo grizenje kletke ::).Zelo moteče,če ga imaš v sobi ;D.Zato mi lahko kupite brusni kamenček,ki se pritrdi v kletko in namesto kletke grize to.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 03 Januar 2006, 17:13:16
Mene je hrček enkrat ugriznil ampak grizejo samo takrat ko se bojijo oziroma jih je strah...ko hrček ugrizne nesmemo biti nikoli panični!

Tjaša jaz sem imela enkrat hrčka v sobi...nikoli več, ker je tako gonil da sem bila celo noč pokonci in nisem mogla spat...lol

Pri nam je napajalnik začel grist  :o :o
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 03 Januar 2006, 17:27:04
Ja hrčki so znani po tem da radi grizejo kletko oz katero koli drugo stvar-ja saj so glodalci,ne? ;)
Moja ljudi nič ne grize,lepo leze po mizi,ali pa po človeku,kateri jo je vzel iz kletke. Ponoči kletko nosim v kuhinjo,ker je to gonjenje kolesa grozno za ušesa(sploh ponoči,ko se vse sliši bolje kot čez dan) ;D Čez dan je pa v moji sobi.

Lp,Nina
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 03 Januar 2006, 17:59:41
No ampak odvisno od ljudi.Klemen je bil čisto zadovoljen in je lepo žagala,hrček pa ropotal kot norec ;D.S tem,da sme ga jaz slišala 10m stran čez zaprta vrata,on ga pa ni 2m stran ???

Sem bila pa sama velik ljubietl kletk :-[.Tako da imam doma 2m dolgo pa 4cm visko kletko z rovi in vmesnimi sobicami ;D.Sem bila odvisna od tega ::).Edin problem je bil,ker je moj Bučko vsak večer vato vlekel v drugo sobo in jo nalednjo noč spet prestavil,v sobice nabasal hrano in jo tam pustil...tako,da je bilo treba samo čistiti ;D.Sedaj pa je lepo zložena v 5 škatel in čaka na novega lastnika ::).
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 04 Januar 2006, 10:01:43
evo našo hrčico Miško....
(http://www.moj-album.com/slike/1328469/YindWr1i_Bpwlpl3.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/1328469/L8ndtFtkWWapq3Ke.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 04 Januar 2006, 14:15:53
lepotica  :D :D :D


slike pri opisu so pa slike mojega pokojnega hrčka  :'(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 04 Januar 2006, 17:49:13
Še nekaj o hrčku:

Dlaka:
Pri Zlatih hrčkih svilnata, košata in olga okoli 2 centimetra. Pri Ruskem hrčku dlaka krajša in puhasta. Zlati hrček je pogosto bele, črne, svetlo in temno rjave,....Ruski hrček pa je zmeraj sivkast in po stedini njegovega telesa teče črna črta. Hrčkom dlak ne strižemo ampak jo alko malce naškropimo in jo sčešemo s zelo mehko zobno ščetko.

"Žepki"
Vse vrste hrčkov imajo na licah žepke  v katere spravljajo hrano in jo nosijo v svojo hiško kjer si delajo zaloge.



Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 04 Januar 2006, 19:14:28
Pa še nekaj glede žaganja.Pod nobenim pogojem žaganje smrekovega lesa ali doma nabrano žaganje.Smrekov les je namreč zelo smolnat,ker pa hrčki veselo bašejo v svoje vrečke tako žaganje kot hrano.Smola je lahko smrtno nevarna,ker se hrček lahko zadušu!

Pa se mi zdi,da je že nekdo rekel,da nekateri hrčki ne smejo piti preveč vode :-\
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Equus na 04 Januar 2006, 19:49:47
Ni nujno, da v vseh trgovinah tako ravnajo. Pregledaš hrčke po učkih, če je zdrav, ni plašen - tako smo mi dobili Rižka, ki je pravi pogumni navihanček in takoj ko je prišel domov, je naredil obhode po vseh delih kletke ;).
Equus, a to ti je zlati hrček poginil pri enem letu?

Lp, Ana

prvi mi je poginil po 3h mesecih (domača vzreja) drugi pa pri 6h mesecih. se ne spomnim točno samo vem da noben ni preživel več kot 1 leto!!! :o
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 06 Januar 2006, 20:59:30
Bom še jaz povedala nekaj o ruskem hrčku:

Ruski hrčki imajo približno enako dobo kot navadni hrčki.Okrog dveh let-lahko tudi več.Moj prvi ruski hrček je živel slaba štiri leta.Dolg je okrog 3-5 cm.Ima bel trebušček,siv "plašček" ter temno črto čez sredino hrbta. Za razliko od navadnih hrčkov,lahko ruski živijo brez problema skupaj,ker  se ne stepejo med seboj-razen v obdobju ko imajo mlade in so mame zelo zaščitniške do svojih mladičkov.
Jedo lahko enako kot navadni,prav tako potrebujejo kletko oz prostor za domovanje.

Slikice bom dala,ko se usposobi moj-album.

LP,Nina
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: *nastja* na 07 Januar 2006, 11:23:31
Pri udomačitvi hrčkov...hrčki grizejo!Zato pazite,če imate slučajno hrčka ki ni ljubitelj crkljanja.boli niti ne,rana ni velika---krvi je pa več kot preveč ;D.In pa še to.Niso vsi hrčki tiste žverce,ki bi se noč in dan crkljale pustile božati...najdeš tudi psa,ki ni ljubitelj božanja ipd.Zato hrčku ne vsiljevati božanja,mrcvarjenja če tega ne pusti!

Poleg tega obstajajo posodice,ki se na kletko pripnejo in jo hrček ne more prevrniti in stresti ;).Pa bonbončki za hrčka tudi :D (kot pasji priboljški),ki se dobijo v sadni,zelenjavni in čokoladni različici.

Pa še to.Hrčki so nočne živalce,ki so zelo aktivne.Kot je že Rinchy rekla radi "gonijo" kolo in po mojih izkušnjah obožujejo grizenje kletke ::).Zelo moteče,če ga imaš v sobi ;D.Zato mi lahko kupite brusni kamenček,ki se pritrdi v kletko in namesto kletke grize to.

Mene je skakač ugriznil, sm ga hotla počasi pobožat, pa se je sošolka zrave uslinla in ga nekako nerodno pobožala se je pa hitro obrnil (skakač) pa me zagrabil za prst .. rada je bla mala, saj veste kakšne zobke imajo), kri je bilo veliko, bolelo je pa močno močno  ;D :D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Senna na 08 Januar 2006, 13:57:03
Ojla!

Sem nova na tem forumu in v svojem prvem postu bi rada opisala svoja dva sibirska progasta hrčka Šnofija in Puhko (slikice žal nimam). Šnofi je Puhkin sinček in vsako zimo se pobarva na belo barvo. Puhka pa je bolj udomačena (še bolj od Šnofija) in je prava mala kraljična. Oba imata svoje muhe, sposobnosti, izbiro hrane ( ::) ), ampak sta oba moja najboljša prijatelja...živalska seveda... ;D

Lp, Senna  ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 24 Januar 2006, 15:12:01
hojla!  :D
V moj dom je v soboto prišla prijazna hrčica po imenu Bučka :-*. Nič ne grize in je čisto mirna in neplašljiva. Pusti se božat. Predvčerajšnem sva že šetale po moji sobi in si vse razgledali. Potem ko pa sem jo dala v kletko je dobila majhno sirčka  :D katerega je bila zelo vesela. slike jutri ali pa danes zvečer.
zdaj ko sem bolna sestavljam pesmico o njej....no pa še besedilo, ki je bilo v današnjem dnevu sestavljeno:

Hrčica Bučka

Moja bučka je kot lučka,
vedno seže ti v srce,
tam prižge se njena lučka,
.....
naprej pa niamm sestavlen... ;)

by
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 15 Februar 2006, 13:46:06
ali je pametno vzeti hrčka na potovanje?  ker mi letos gremo na morje in mi mami pusti, da ga vzamem sabo....če ga je pametno vzeti sabo.....ali rabim potni list in  mora biti hrček pregledan s strani veterinarje (no saj to bomo itak opravili)? koliko pa stane potni list in pregled posebaj in skupaj?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 15 Februar 2006, 13:51:22
Hrčka raje ne vzemaj s sabo,ker ga lahko zaradi šoka zadane kap. Tudi jaz sem ga na začetku hotela zraven,pa sem prebrala da ni priporočljivo,sploh tam,kjer je močno vroče in tudi dolga vožnja ni priporočljiva.
Sicer pa,tudi če jo pustiš doma.Kdo vam bo npr zalival rože ali pa sprehajal psa? Naj mu vsak dan(ali pa vsak drug dan) zamenja vodo in da malček hrane. Zabaval se bo s kolesom,tako da mu hujšega ne bo  ;)

Lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 15 Februar 2006, 19:53:50
ok  :)


zdaj imam pa resen problem :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

hrčica izgublja dlako in se občasno tudi praska  :'( :'( :'( :'( :'( :'( kaj naj storim?? naj jo odpeljem k veterinarju??   :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(


Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 15 Februar 2006, 20:02:39
Lahko da je alergična na kakšno hrano.To da se občasno popraska ni nič hudega.Če se ti praska ves čas mora biti kakšna alergija ali pa mogoče kaj drugega.Mogoče nebi bilo slabo če ga daš v škatlo in odneseš do veterinarja.Malo pa pomisli,če si mu dala kaj drugačnega za jest v teh dneh.

Lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 15 Februar 2006, 20:34:59
Možne so tudi pršice...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 16 Februar 2006, 14:07:03
sem klicala veterinarja in mi je rekel da je to nekaj na d (je povedal samo si nisem zapomnila  :-\) danes grem k njemu ob pol štirih.......držite pesti in tačke da ni nič hujšega  :-\ :-\ :-\
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: trigi na 16 Februar 2006, 14:26:32
demodex?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 16 Februar 2006, 16:42:42
madona sm jaz pametna  >:( >:( >:( >:( 

jo odpeljem k veterinarju on prvič ugotovi da so tam seski in da to ni nič  ::) ::) ::) ::) ::) (kok sem jaz pametna)  in po vrhu kar me je šokiralo je da je.....FANTEK
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: flatka na 17 Marec 2006, 13:38:40
hehe ursa. Zdej mora biti pa Bučko!  ;)  ;D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 01 April 2006, 11:48:08
ja  ;) ::) ampak jaz ga kličem kar Bučman ali pa Bučk :P :P :P

Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 11 April 2006, 09:46:09
Včeraj je pa poginila moja hrčica Miška. Pri meni je bila 4leta, prejšnja lastnica pa jo je imela tudi kar nekaj časa, samo ne vem koliko je bila točno stara ko sem jo dobila, ene 2 leti zihr.

R.I.P. moja miška mala  :'( :'( :'( :'( :'(

(http://majchy.moj-album.com/slike/1328469/YindWr1i_Bpwlpl3.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: *nastja* na 11 April 2006, 09:51:45
oo .. boga pikica  :'(
Moje sožalje.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kanchy na 11 April 2006, 16:55:04
Sožalje  :'(  :'(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: trigi na 12 April 2006, 22:17:15
Malo pozno vendar tudi sožalje iz naše strani  :'(... če se ne motim je 6 let že kar vredu starost za hrčka?

Lp, Črt
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 12 April 2006, 22:29:38
Za hrčka je to ogromno.Povprečna doba je tam okoli 2-3 leta.
Majchy ..sožalje  :'(

lp,
Nina
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: aska na 12 April 2006, 23:52:55
Majchy sožalje :'( :'( :'(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Satin na 13 April 2006, 10:10:36
Maychi sožalje tudi od naju z Larsem, sicer pa ne bo daleč del nje je za vedno odtisnjen v tvoji duši in srcu... :'(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 20 April 2006, 19:51:43
Moje iskreno sožalje  :'( ti pošiljava jaz Urša in moj hrčon Bučk  :'( :'( :'( :'( :'( :'(  :'(vem kako je to hudo...smo že preživeli ampak zelo težko  :'(


lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 19 Maj 2006, 23:08:46
 :)
Oglašam se vam prvič, ker sem prvič zasledila ta forum, čeprav deluje očitno že zelooo dolgo.
Sama sem lastnica 3 hrčkov: ene ruske hrčice sindi, 1 zlatega hrčka milkija in ene mešanke med zlatim in dolgodlakim hrčkom ite.
Popravila bi ono trditev o ruskih hrčkih, da lahko živijo vedno skupaj. Žal ne vedno. Poleg moje ruske hrčice skrbim še za dva ruska hrčka nelija in miškota - oba sta samčka njuna lastnika sta moj bratec in moj fant). Želela sem ju dati v isto kletko, da bi si delala družbo, pa se ni dobro izteklo - rahel pretep, ki se je končal z mojim posredovanjem.
Sama imam raje zlate hrčke, ker so bolj scrkljani in jih laže privadiš crkljanju, čeprav se da scrkljati tudi ruske.

Glede kupovanja hrčkov - moraš imeti srečo tako pri uradnem nakupu kot pri domači vzreji. Jaz jo na srečo imam. Zlata hrčka sta iz trgovine. Sem zelo zadovoljna, saj v nekaj dneh pričakujem naraščaj. Ruski hrčki pa so 2 iz domače vzreje in eden iz trgovine.

Če mi bo kakšen izmed hrčkov ostal pa vam bom še sporočila. Vse svoje hrčke bom oddala, ker mi več kot denar pomenijo zvezdice v očeh novega lastnika in njegovo zadovoljstvo ob pogledu na novo živalco. Obstajajo pa tudi omejitve: ljubitelj hrčkov, kletka - dovolj velika - zlati hrčki potrebujejo večje kletke kot ruski, kolo in vsa pripadajoča oprema.

Pozdravljeni!
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 19 Maj 2006, 23:14:13
Ja,verjetno je odvisno od karakterja hrčkov.Saj za navadne tudi pravijo,da niso za skupaj,pa jih v trgovini po 10 najdeš skupaj  ::).

lp,
Nina

p.s.
Zanimiva slikca  ;D Vzeta iz portala in sicer tam kjer je rubrika KAM?,je pa moja psička gor  ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 19 Maj 2006, 23:16:55
Rada imam bernske planšarje in sem malo brskala. Lepo psičko imaš, se zanimam tudi za njih

Prej sem pozabla omenit, da bom dala gor tudi nekaj slikc takoj, ko jih poslikam in spravim na računalnik.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: galy na 19 Maj 2006, 23:55:07
Hrček Piko (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325437) je bil moja prva žival; pravzaprav se ne spomnim, kdaj sem ga dobila (slika je iz leta 93). Umrl je zaradi tumorja na očesu, star 3-4 leta, kar je lepa doba za ruskega hrčka. Kupili smo ga skupaj še z eno hrčico – Lizo, za katero pa se je po prvem pretepu izkazalo, da je samček, tako da smo ju morali preseliti vsak v svojo kletko.
Kasneje sem imela še Pokota (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325434), in nato dolgo časa nič. Dokler se mi ni pred dvema letoma pridružil Arnulf (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325443) :)

kletko nosim v kuhinjo,ker je to gonjenje kolesa grozno za ušesa(sploh ponoči,ko se vse sliši bolje kot čez dan)
Glede gonjenja kolesa: Kratka navodila, kako imeti hrčka ponoči v sobi in se vseeno dobro naspati?   ;)

Kupite tisto železno(?) kolo, ga tam kjer hrček teče oblepite s kartonom (sploh za manjše hrčke; karton je potrebno na nekaj tednov zaradi smrada zamenjati), na koncu še s salotejpom prelepite os, kjer se kolo vrti (pazite, da ne boste pretiravali – kolo se mora vedno brez težav vrteti). In dobite SuperSilence kolo, patent by galy ;D nekaj takega (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325428)

Pa še nekaj glede žaganja.Pod nobenim pogojem žaganje smrekovega lesa ali doma nabrano žaganje.
Huh, tole za doma nabrano žaganje pa prvič slišim. Sama žaganja ne kupujem (in ga nikoli nisem – le zakaj, ko mi ga naredi dedek ::)) in še nikoli nisem imela problemov glede tega.
btw: če kdo ve na pamet: koliko stane žaganje v trgovini?

…pa jih v trgovini po 10 najdeš skupaj
Mogoče ker so mlajši?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 19 Maj 2006, 23:58:45
Hrček Piko (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325437) je bil moja prva žival; pravzaprav se ne spomnim, kdaj sem ga dobila (slika je iz leta 93). Umrl je zaradi tumorja na očesu, star 3-4 leta, kar je lepa doba za ruskega hrčka. Kupili smo ga skupaj še z eno hrčico – Lizo, za katero pa se je po prvem pretepu izkazalo, da je samček, tako da smo ju morali preseliti vsak v svojo kletko.
Kasneje sem imela še Pokota (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325434), in nato dolgo časa nič. Dokler se mi ni pred dvema letoma pridružil Arnulf (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325443) :)
Glede gonjenja kolesa: Kratka navodila, kako imeti hrčka ponoči v sobi in se vseeno dobro naspati?   ;)

Kupite tisto železno(?) kolo, ga tam kjer hrček teče oblepite s kartonom (sploh za manjše hrčke; karton je potrebno na nekaj tednov zaradi smrada zamenjati), na koncu še s salotejpom prelepite os, kjer se kolo vrti (pazite, da ne boste pretiravali – kolo se mora vedno brez težav vrteti). In dobite SuperSilence kolo, patent by galy ;D nekaj takega (http://www.moj-album.com/album/3325421/?os=3325428)
Huh, tole za doma nabrano žaganje pa prvič slišim. Sama žaganja ne kupujem (in ga nikoli nisem – le zakaj, ko mi ga naredi dedek ::)) in še nikoli nisem imela problemov glede tega.
btw: če kdo ve na pamet: koliko stane žaganje v trgovini?
Mogoče ker so mlajši?
U zanimiva ideja glede kolesa.Tegale bom še nosila v kuhinjo,saj ni težko.Pri naslednjem pa mogoče poskusim tole 'tvoje' kolo  :)
Večinoma so mlajši ja,če jih je toliko.Sem pa ravno danes videla,po mojem mnenju 3 odrasle navadne hrčke skupaj v premajhni kletki-vsaj za moje pojme  ??? Koliko naj bi sploh bila velika kletka? Tista v trgovini je bila cca 35-40cm visoka in spodnji del tista klasična velikost.

lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: flatka na 20 Maj 2006, 22:16:52
hehe, tudi moja sestra je v kratkem dobila dva ruska hrčka.  ;D

Bom v kratkem kaj poslikala in pokažem  ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: anana na 20 Maj 2006, 22:47:07
No, ko bojo slikce nam pokaži kakšno :).

galy, jaz hrčka nosim v kopalnico zaradi kolesa, ker res zelo ropota, bi bilo dobro preizkusit tvojo idejo. Pa ne bi dosti pomagalo pri meni, ker me moti tudi hrčkovo drobljenje hrane in praskanje, kar se sliši, kot da bi tolkel s kladivom ::) ;D.

(http://anana.moj-album.com/slike/444115/We9CUA0ck4RySdc9.t.jpg) (http://anana.moj-album.com/slike/444115/We9CUA0ck4RySdc9.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: galy na 21 Maj 2006, 00:33:14
Sicer ne vem, kje spijo vaši psi... ampak naša madam občasno tako smči, da preglasi sto hrčkov ;D ;D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 23 Maj 2006, 13:44:56
Oj...
Uspela sem pofotografirati svojo hrčico sindi. Tukaj so slikce.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 23 Maj 2006, 13:55:58
Ker se še učim dela s forumi mi je žal uspelo dati samo priponke :(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 27 Maj 2006, 10:52:30
In sedaj imajo moji hrčki svoj album: http://samonca.moj-album.com/

Sem poslikala tudi mladičke stare nekaj dni
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 30 Maj 2006, 14:39:46
jaz imam že eno leto staro indijsko hrčico Mickey,in čeprav jo velikokrat poskušam slikat mi ne uspe in se slika razmaže,ker mickey nikoli ne miruje...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 30 Maj 2006, 17:38:54
Saj sem se jaz tud kr namučla preden mi je uspelo, razen milkija, so vsi hrčki kot da bi bli naviti ;D
Pač narediš 100 fotografij in izbereš najboljše
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 30 Maj 2006, 17:42:00
ja bom poskusla,ker so res zelo živahni...
moja Mickey trnutno spi v gnezdu poleg mene in se sploh ne zmeni za televizjo,radio,rač....
sploh se ne pusti motit,razen če imaš v roki kakšen priboljšek... :D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 30 Maj 2006, 22:06:00
Zanima me, če obstaja kje kakšna stran kjer piše kaj nasplošno o hrčkih: kakšne vrste obstajajo,splošne značilnosti, njihov izvor...
Nekaj malega sem sicer zvedla na faksu, bi jih pa rada še malo bolj podrobno spoznala...
Če ve kdo za kako takšno stran naj mi javi!
Hvala!
Jaz pa bom posredovala informacije, ki jih imam in jih bom dobila tudi vam :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: galy na 30 Maj 2006, 22:36:53
Mogoče kaj od tega:
http://www.hamsters-uk.org/
http://www.petwebsite.com/hamsters/hamster_species.htm
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 30 Maj 2006, 22:44:09
Hvala!
To je ravno to kar sem potrebovala!
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 01 Junij 2006, 22:59:06
 :( :( :( :( :( :(
Imam žalostno novico, danes je poginil eden izmed mladičkov, bil je najmanjši in najbolj nebogljen....
Hrčica še vedno skrbi zanj in mi ne pusti, da bi ji ga odnesla...
Smrk, smrk...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ninci na 01 Junij 2006, 23:11:13
:( :( :( :( :( :(
Imam žalostno novico, danes je poginil eden izmed mladičkov, bil je najmanjši in najbolj nebogljen....
Hrčica še vedno skrbi zanj in mi ne pusti, da bi ji ga odnesla...
Smrk, smrk...

Sožalje.  :(



Lp nina
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: maja01 na 01 Junij 2006, 23:23:26
samonca, ful fajn stran je http://www.hamsterific.com/

pa zal mi je za malcka.
m.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 01 Junij 2006, 23:29:16
 :(Hvala, mislim, da je tako boljše za ostala dva. Je še en bol bogi, pa bo zdaj vsaj on imel več možnosti za razvoj. Hrčku, ki je pa poginil pa mu zdaj 100% nič ne manjka. :(
Jaz pa sem žalostna.
P.s. maja01 hvala za naslov strani, vsaka nova informacija mi pride prav, stran pa je res dobra, prav tako kot prejšnji dve. Res vama hvala maja01 in galy!
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 07 Junij 2006, 13:40:14
 :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Žal so poginili vsi mali.
Sem žalostna.
Vzrok: Jaz
Napačen nastilj in so staknili ˝prašno˝ pljučnico.
Nekdo je pred časom omenjal nastilj, ja za hrčke in ostale male glodalce je pomembno, da imajo brezprašen nastilj, ki se ga lahko kupi v trgovini, jaz pa sem jim postlala s seno (kupljenim v trgovin), ker sem jim želela narediti mehkejšo in bolj udobno posteljo.
Vsa moja skrb za njihovo udobje se je sprevrgla v nočno moro, ko je poginil prvi maldiček in sem se žal prepozno spomnila nasveta našega profesorja na veterini. Takoj sem menjala nastilj, ampak je bilo žal že prepozno. Sama sebe krivim in priznavam, da sem naredila grozno napako, zato pa prosim vse ostale lastnike hrčkov, mišk, kakršnih koli drugih glodalcev, dajte nastiljajte svojim malim zverinicam z brezprašnim nastiljem.
Zeloooo, zelooo jezna sama nase in zeloo žalostna. Simona
 :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Mali, ki jih ni več:
(http://www.moj-album.com/slike/3374375/VTN_ga4cwqrxzRWf.v.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: galy na 07 Junij 2006, 14:01:10
Sožalje... :'(

Ko si omenila, da je bilo seno kupljeno v trgovini... velja za vse vrste sena? Kaj pa žaganje? (čisto informativno, nimam namena vzrejati)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: zoe na 07 Junij 2006, 14:20:30
Sožalje samonca :( Boš pa vsaj ostale opozorila.

lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 07 Junij 2006, 18:23:09
Mislim da seno ni primerno za hrčke, ker ga tako ali tako ne jejo, je bolj za morske prašičke, zajce in večje glodalce, ko to jedo. ne vem pa če je možno dobiti brezprašno seno.
 :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 07 Junij 2006, 19:45:16
po mojem jim seno nebi smelo škodit...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 07 Junij 2006, 19:57:11
Sem 99% prepričana, da je bilo seno. Sem jih pregledala in okoli njihovih noskov je bilo polno črnega praha pomešanega s sluzno (izcedek iz nosu je bil poln prahu). Drugega stika s prahom pa niso imeli in ko sem potem še pregledala seno, se je kadilo iz njega. Po mojem je bil prah kriv. Tudi na faksu so nam povedali, da se to lahko zgodi in miškam nikoli ne nastiljajo z navadno žagovino ampak z brezprašno (obdelano).
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 07 Junij 2006, 21:41:30
količina prahu je najbrž odvisna od kvalitete sena,ker je nekatero seno popolnoma brez prahu,nekatero pa zdrobljeno in prašno...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 08 Junij 2006, 09:03:12
Se strinjam. Moje seno je bilo stisnjeno v vrečko. Mislim, da bi še doma pridelano seno imelo manj prahu kot ga je imelo to, ki sem ga kupla v trgovini.
Imam tudi dobro novico. Mislim, da bom čez nekaj časa imela novo leglo. Čez kakih 14 dni, če bo vse po sreči. Hrčica je postala nemirna nekaj dni potem, ko sem ji odvzela male. Pa sem ji za družbo dala hrčka in sta bila kr v akciji. No, rezultate bom seveda sporočila.
 ;D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 08 Junij 2006, 14:51:04
pa pošlji kakšno slikico...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 08 Junij 2006, 15:46:24
Bom.
drugače pa sem že ločila milkija od ite, da milki slučajno ne bi pojedel mladiče. Ima kdo kaj izkušen s tem, kako samčki reagirajo na mladičke? Meni so rekli, da jih poje in nočem tvegat, če pa ima kdo drugačne izkušnje bom dala samčka nazaj.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 08 Junij 2006, 18:47:24
mogoče je boljše da jih ločiš,ampak nekateri samčki skrbijo za mladičke.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 08 Junij 2006, 19:32:36
Ja vem, ita ni preveč skrbna mama zato me pa zanima, kakšne izkušnje imate z zlatimi hrčki in samčki, ko imata mlade. Milki je po naravi zelo miroljuben, ne vem pa kako bi reagiral z mladimi. Ne bi pa rada poskušala tako, da mi poje mlade.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 08 Junij 2006, 20:35:58
jaz izkušenj z mladimi hrčki nimam,ker moja miki nima partnerja...
ampak jaz bi na tvojem mestu pustila samčka not glih tolko,da vidiš če ga mladički zanimajo al ne...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 09 Junij 2006, 00:39:40
Problem pri tem je, da ne vem kdaj jih bo imela natančno in če ga zdaj pustim not, jih bo pokončal in sploh ne bom vedla kaj se je zgodilo. Bom pa probala potem, ko jih bo že imela ga dat noter pa bomo vidli, upam, da bo vse v redu.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 17 Junij 2006, 12:47:57
 :D
Da malo osvežim naše hrčke...
Ita je že zeloooo okrogla in do torka pričakujem mladičke.
V naslednjih dneh pa pridejo tudi fotografije Ite in Milkija na travi in na mivki.
Vsakdan uživata na svojih sprehodih in pojesta ogromne količine trave oz. si jih zbašeta v vrečke za kasneje.
Kaj pa vi mislite o hrčkih in o travi?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: basenji na 18 Junij 2006, 14:42:34
moja mickey je včeraj popoldne umrla. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kanchy na 18 Junij 2006, 17:10:18
Sožalje  :'( A kaj veš zakaj?  :(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 18 Junij 2006, 20:18:03
 :( :'( :'(sožalje... :'( :'(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 20 Junij 2006, 14:13:47
Ita je skotila mlade. Ne vem koliko jih je bilo zjutraj pa sem jih naštela 13, potem pa je enega pojedla.  :'( Ne vem kaj naj naredim ker ne vem li jih je zadnjič tudi pojedla, da so na koncu ostali samo trije. Sem zelo  >:( na njo, pomagat pa ne znam. Sem šla kupit tudi šunko, če ji slučajno primanjkuje mesa v prehrani ampak ni preveč zainteresirana, je pa zainteresirana za grizenje moje roke  :-\ . Upam, da bo pustla vsaj nekaj mladičkov živih.
Ita je kanibal sem razočarano ugotovila, ker ga je dejansko pojedla. :( :'(
bom objavila slikce ko dobim fotoaparat.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: galy na 20 Junij 2006, 14:23:08
"Why Hamsters Eat Their Young

Hamsters eat their young for a number of reasons. The most common reason is that she feels threatened. Self-preservation will make her attack her young. (It's a WEIRD instinct to prevent suffering and poor survival likelihood for her children).

Mothers may also cannibalize their babies if there are a large number and they can't take care of them all. Sometimes it happens because she senses her babies aren't healthy.

Some mother hamsters are also just too young to cope with a litter, and some can never cope. You can increase your chances of the babies surviving by keeping the mother in a quiet, non-threatening environment."
kopirano iz: http://www.petsyclopedia.com/hamsters/baby.xml
http://www.petwebsite.com/breedp.htm#cannibal podoben sestavek
Upam, da bo kaj pomagalo.

 :-* malim hrčonom
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 20 Junij 2006, 14:45:14
Hvala. Verjetno jih je bilo res preveč... Zdaj jo bom pustla čisto na miru in skrbela za njeno čim bolj mirno oklje. Res ti hvala in upam, da bo pomagalo.  :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 30 Junij 2006, 13:31:33
 ;)
Sem včeraj jih štela ponovno: 10 majhnih živahnih hrčkov s še zaprtimi očmi.
 :)

Slikc pa žal še ni, še niso prikukali toliko iz hiške, da bi jih lahko fotografirali pa še rajši jih pustimo na miru.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 02 Julij 2006, 15:28:53
Kaj kdo slučajno ve, kdaj približno so hrčki dovolj veliki za samostojno življenje?
Vem, da bi hrčica lahko imela po 16 dneh ponovno mlade, moji pa so stari že 14 dni pa še ne gledajo, zaćeli so nekaj sami jest pa tudi odlakani še niso popolnoma. V 30. dneh pa naj bi že bili spolno zreli.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: galy na 02 Julij 2006, 16:01:30
kopirano iz: http://www.geocities.com/gumonyershoe/breeding.html
Breeding hamsters:
"Here are some things to watch for until the wonderful day that you can touch the babies! Fur starts showing on back at day 5 (dark hair) and belly and paw fur (if white) shows up around 8-10 days. The babies start relieving themselves on their own day 8, eyes open day 10, and they are following the mother from open eyes to find out what to eat. Day 14 you can touch the babies (handle the mother too) and clean the cage! (I usually wait a few days longer but you can safely clean and handle them at 14 days)
The cage will stink because there are so many little animals living in there. Do not clean the cage until the babies open their eyes. Keep the mother and babies together when you clean the cage so they will not act like strangers. When you decide to clean the cage either have another cage ready to put them in or use a large bucket. Something you can do before you clean the whole cage is you can clean out the urination corner daily or when it gets especially wet. You can then put clean shavings in to replace those.
The mother builds a nest to keep the babies warm and safe, and she can and does leave them for short times. This is perfectly normal! She leaves to eat, relive herself away from the nest, to get a drink, to stretch her legs. She shouldn't be handled as this and the smell from the human hands that rubs off on her might stress her to the point where she destroys her litter.
The babies can be taken away from their mom at 18 to 21 days or later. Some breeders prefer to wait until the babies are 4 weeks old before they remove them from thier mother. Usually if this is done the males are taken away a little earlier (like 3 weeks old). If you don't take them away from their mom she may kill them if the males try to breed her, and keep on going with the rest of them. But normally you will not have to worry about this as males are not mature until they are 5 weeks old. Females are able to be bred at 21 days but you should never purposly breed her until she is 4 months old. "

------------------------------
Kaj najdeš tudi tu: http://www.petwebsite.com/hamster_breeding.htm

Slike? ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 02 Julij 2006, 16:11:01
Slikc še žal ni, je pa pojedla še dva mladička tak da jih je še samo osem. Ne jemljem jih še ven, samo odprem streho in preštejem. Moram dobiti fotoaparat in jih fotografirat. Očitno je bil ta tekst za ruske hrčke, jaz pa imam zlate, ker so moje hrčki že starejši od 10 dni in še vedno nimajo odprtih očk. Danes sem našla tudi enega poškodovanega hrčka, nisem ga vzela stran, ker bi mu s tem zmanjšala možnost preživetja, upam, pa da je bil poškodovan po nesreči drugače bom še ob kakšnega hrčka  :'(
Držite pesti, da bo s temi osmimi vse v najlepšem redu. :'(
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: galy na 02 Julij 2006, 16:14:45
Ja, ne vem, kako velike so razlike med njimi. Poskusi z drugim linkom.
Srečno ostalim mladičem!
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 07 Julij 2006, 15:29:21
 :o Nekaj hrčkov je spregledalo včeraj, nekaj pa danes. Zdaj imam tudi tudi že slikce  :D  Najprej so fotografirani mladički potem ita, pa še ostali hrčki, ki so trenutno pod našo streho. Skupno število je sedaj 5 odraslih in 8 mladičkov. Spola mladičkov še ne vem, nekateri pa so že zelo veliki, dva pa krepko zaostajata, ne vem zakaj, upam pa da bo na koncu vse v redu. Jedo že sami, dnevno pospravijo ogromne količine trave in solate. Nekaj slikc je tukaj, ostale pa v mojem albumu.
Slikce:

(http://www.moj-album.com/slike/3374375/wYPYzT4eRxuBscqF.jpg)
Dva navihančka

(http://www.moj-album.com/slike/3374375/qRUK2Ti7tshoQNr5.jpg)
V hiški

(http://www.moj-album.com/slike/3374375/4v4UP2J64Gmd4AvB.jpg)
V gruči

Ostale slike si lahko pogledate tukaj:
http://samonca.moj-album.com/album/3980789/

Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 24 Julij 2006, 06:51:37
 :o ???
Spet imam za vas eno vprašanje zakaj je  hrčkov v mojem leglu že zelo velikih, lepo odlakanih in samostojnih, 3 pa zaosatajajo kar krepko za njimi. Nimajo dlake, so suhi in ubogi. Velikih že cel teden nimam več poleg pa še vedno niso nikamor zrasli. Počasi me skrbi, če bodo sploh preživeli. Če mi zna kdo pomagat naj piše čim prej!!!
 :-\
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: maja01 na 24 Julij 2006, 11:53:41
tezka bo ...  :-\
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 12 Avgust 2006, 14:00:44
NUJNO!

Opazila sem, da je naš Bučko zelo manj živahen in občasno kašlja. Imate nasvet kaj naj naredim? 

čim hitreje mi prosim povejte kaj naj naredim, da ne bo0 prepozno  :(

lp in hvala
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Tosy na 12 Avgust 2006, 16:37:37
Če ne drugega nujno k veterinarju.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 20 Avgust 2006, 09:56:57
s hrčekom je že vse vredu.. lepo se je poozdravil  ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 07 November 2006, 22:25:16
Mene pa zanima če ima kdo oz.pozna koga, ki oddaja ruskega hrčka? Naša kletka je po smrti naše Miške prazna, pa sem se sedaj odločila da bi spet imela hrčka oz. hrčico. Sem pregledala oglase na netu pa trenutno ni ruskih hrčkov nikjer.
Malce sem tudi razmišljala o indijskem hrčku. Ga ima kdo od vas?
Hvala za informacije.  ;)

LP, Maja
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 09 November 2006, 19:55:46
Nekaj ruskih hrčkov išče dom na bolhi.
Poskusi tam.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kanchy na 09 November 2006, 20:02:55
Majchy:

http://www.bolha.com/oglas1967293 (http://www.bolha.com/oglas1967293)
http://www.bolha.com/oglas1986831 (http://www.bolha.com/oglas1986831)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 09 November 2006, 20:06:33
Kanchy hvala za linka. Tega prvega sem ravno danes opazila  :o
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 18 November 2006, 19:02:04
Čao!
Jaz imam enega mladega ruskega hrčka, če ga kdo želi, naj čimprej odpiše. Bil je namenjen za nekoga drugega pa si je ta oseba premislila. Jaz imam že tri hrčke in mi malo primanjkuje prostora in tudi časa. Če ga kdo želi mi naj odpiše in ga lahko dobi, sem pa v lj in nimam prevoza tako, da bi moral priti ponj. Lahko se pa tudi domenimo, da se dobimo kje v centru.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 18 November 2006, 19:18:00
(http://www.moj-album.com/slike/3374375/6Aows2QKecEJXRvo.jpg)
(http://www.moj-album.com/slike/3374375/TdbiRv8MZQDUGUPy.jpg)

Tu sta dve njegovi slikci. Poleg pa lahko kupite če želite še hiško, napajalnik in kletko za 3000 Sit kolesa pa žal še nima. Nakup kletke pa ni pogoj. Hrčka podarim
nekomu, ki ga bo imel rad in bo lepo skrbel zanj.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 05 December 2006, 13:11:05
je že našel dom :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 21 December 2006, 16:21:01
V torek pa k naši hiši po dolem času pride nova hrčica (http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Animaux/hamster3.gif)
Vzela sem jo preko bolhe ker podarjajo ruske hrčke. Tudi prejšnja hrčica je prišla na ta način k meni, samo da sem jo dobila malce starejšo. Ta pa pride k meni stara circa 1mesec...Komaj čakam  :P
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 30 December 2006, 13:07:28
čestitam!
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 30 December 2006, 17:50:53
Hrčica je že pri nas.  ;D Slikice kmalu sledijo  :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 04 Januar 2007, 19:29:42
To je naša nova punca v hiši:  ;)

(http://majchy-zivali.moj-album.com/slike/5680751/9EBN1xJdk03iasg0.v.jpg)

(http://majchy-zivali.moj-album.com/slike/5680751/JBAt0WgKfRoaL4Lg.v.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: majchi_na na 20 Januar 2007, 14:02:56
po dolgem času bi spet rada hrčka,pa nevem če naj se odločim za ruskega ali navadnega.kaj svetujete?se da ruskega navadit na roke?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 20 Januar 2007, 14:55:37
Moja ruska hrčica je zelo rada na rokah, še rajši pa teka sem pa tja po sobi...  ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: majchi_na na 20 Januar 2007, 21:16:04
pa pride sama k tebi če daš roko v kletko al jo "loviš" po kletki?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 20 Januar 2007, 22:42:57
Ko grem z roko mi nikamor ne pobegne in se nič ne boji. Ni pa da bi sama prišla k meni. Ampak jo imam šele nekaj časa, tako da se bo tudi to navadila.  :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 22 Januar 2007, 21:30:49
http://s133.photobucket.com/albums/q74/Animalsno1/phodopus%20roborvski/ (http://s133.photobucket.com/albums/q74/Animalsno1/phodopus%20roborvski/)

Pa ju le imam. Še dobro da obstaja Person, ki jih je pripeljal iz LJ v SG  :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 23 Januar 2007, 09:14:53
Mala kosmatinca  :o Imata pa isto kolo kot moja ruska hrčica.  :P
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 23 Januar 2007, 11:39:01
A veš, da sta manjša od ruskega.  :) Bomo vidli kak bo ko bosta odrasla.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 23 Januar 2007, 12:03:56
Res sta cukrčka!  8)
(http://i133.photobucket.com/albums/q74/Animalsno1/phodopus%20roborvski/100_0069.jpg)

Luštna videa maš v photobucketu  :o
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 23 Januar 2007, 13:23:23
mja, samo ko je tak temno... bom enga boljšega mogla posnet.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: daša na 24 Januar 2007, 10:39:15
Živjo tudi jaz imam hrčka in sicer ruskega hrčka po imenu Tiki.
Nekaj slikic:

http://frkica.moj-album.com/album/3574271/

Imeli pa smo tudi že kar nekaj hrčkov in sicer belega dolgodlakega(2),enega zlatega hrčka(rjavo-belega) in še drugega zlatega hrčka,ki ga je imela sestra in je živel kar neverjetnih 7 let.
lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 26 Januar 2007, 20:41:24
Ravno brskam po netu za klete za hrčke. In tem odkrila tole: http://s135.photobucket.com/albums/q147/nkzoo/Roborovski%20hrcki/?action=view&current=Roborovski12.jpg (http://s135.photobucket.com/albums/q147/nkzoo/Roborovski%20hrcki/?action=view&current=Roborovski12.jpg)    :o :o :o
Kok mi je všeč! Res super. Si morm v prihodnosti kej takega omisliti. :P

čara, se mi pa zdi, da si ti od tukaj tvoje dva Roborovsks hrčka. ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 27 Januar 2007, 10:53:10
Prav se ti zdi.  ;D (http://www.moj-album.com/slike/205669/viM6aiYEwDnRWVN2.v.jpg) Tele kletke so zlo fajn. Maš tud vlko možnost zadokup rovov, "posodic"... Tamalima pa še nisme priklopla labirinta, morata vsaj še malo zrast.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 13 Februar 2007, 14:10:42
Kje kaj kupujete hrano za vaše hrčke? Še posebej me zanima katero hrano imate za ruske hrčke?

Jaz sem zadnjič v Tukanu kupila od Hobby Programa: Country premium hrano za mini hrčke. Prej še nikoli nisem imela te hrane. In ko sem prišla domov sem opazila da so notri poleg semen, rozin, briketov, ... tudi murni in sladkovodne kozice.
Pa sem ji dala par ličink in murnov in Chilly je dobesedno nora nanje. Res jih ima rada. Samo da pridem domov in jo pokličem že pride ven iz hiške in čaka da ji dam ali murna ali ličinko. Zadnjič sem bila v ZOOTICu in sem iskala te ličinke, če se jih da kupiti posebej, pa mi je dala tiste, ki so za želve in jih hrčica ne mara oz.jih sploh ne je. V uni vrečki hrane pa jih tudi ni veliko, zato me zanima kje bi jih lahko dobila.  ??? Če kdo ve, naj mi prosim napiše.

Hvala. LP, Maja  :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: katja123 na 13 Februar 2007, 17:04:23
Ravno brskam po netu za klete za hrčke. In tem odkrila tole: http://s135.photobucket.com/albums/q147/nkzoo/Roborovski%20hrcki/?action=view&current=Roborovski12.jpg (http://s135.photobucket.com/albums/q147/nkzoo/Roborovski%20hrcki/?action=view&current=Roborovski12.jpg)    :o :o :o
Kok mi je všeč! Res super. Si morm v prihodnosti kej takega omisliti. :P

čara, se mi pa zdi, da si ti od tukaj tvoje dva Roborovsks hrčka. ;)
Tako kletko imamo pa mi doma, samo še malo tunelov moramo dokupit.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 14 Februar 2007, 12:57:42
Živijo! Hrčkom lahko ponudiš tudi muhe, kako salamo, ose...samo eden od mojih hrčkov je tako zbirčen, da ne mara muh.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 14 Februar 2007, 13:08:45
Čara takšno kletko imam jaz...

Ampak za pogledat so res svetovne,ko pa imaš hrčka ko ti vsak dan vato prenese v drugo sobico in imaš VSE rove nasmetene pa ni nič kaj luštno zdirat in vse pomit,pa zopet nazaj sestavit :-\.Pa včasih je nerodno,ko kletke nimaš kam postaviti :P.
Me zdaj mika da bi s5 imela hrčka :-[.Moj zadnji je bil res faca,1. zjutraj je prišel po en bombonček in dal enga lupčka.Pa ful rad se je kopal še raje pa fenal :).
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 14 Februar 2007, 16:36:54
Joj kok sem ga pa jst dons usrala. Šla sem gledat zdej še za te vodne kozice,če jih majo posebej pakirane v Zootica v Domžale. In sem kupila murne, ker v uni hrani, ki sem jo zadnjič kupila so bili tudi murni, pa še prodajalka mi je svetovala. In sem seveda mislila da so posušeni, pa niso bili. In jih Chilly ne mara...

Tako da če kdo rabi murne za plazilce lahko sporoči mu jih podarim. Pa še za želvice mam sladkovodne kozice, če kdo hoče, ki jih tudi hrčica na mara (to sem pa zadnjič kupila).  :-[

Res ne vem kje naj najdem posušene murne ali pa une ličinke vodnih kozic...  ???
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 14 Februar 2007, 18:04:53
Jaz sem hrčkom vedno žitarice hranila-nikoli muh,murnov ali česa drugega...

Majchy,če jih nikamor drugam ne boš mogla dat,bom jaz Tigru rekla,če jih bodo pjakci pohamali...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 14 Februar 2007, 18:07:32
Ja jaz tudi nisem nikoli prej dajala kakšnih ''živalskih'' izdelkov... Samo žitarice, itd...

Ampak ne moreš verjeti kako rada ima Chilly te suhe murne in posušene ličinke. Takoj pride iz hišice samo da jo pokličem in odprem kletko. Pa se kar na zadnje tačke postavi in me gleda v roko. :D  Potem pa prime v rokce in tako veselo hamsa :P

No za murne pa ti jih z veseljem dam... Iz kje si ti?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 14 Februar 2007, 18:14:06
Res,prvič slišim za to...so pa hrčki res simpatični,ko glodajo hrano in te gledajo s tistimi velkimi očkami :-*.

Sem drugače iz okolice Kamnika,ampak če bi mu jih res dala je on vsak dan v Kamniku.Samo še to..so živi ane?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Majchy na 14 Februar 2007, 18:19:39
Joj ne niso živi, so mrtvi. Samo so še vlažni... Od Exoterre Crickets - Small.  A vseeno pride v poštev?

(http://ec2.images-amazon.com/images/P/B000CMKHCW.01-A3N3VAFSB57PBN._AA200_SCLZZZZZZZ_.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 14 Februar 2007, 18:38:44
:-\...joj ne,ker rabjo bit živi---pajki čutijo vibracije,drugače ga sploh ne poje...sori
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kimmy na 14 Februar 2007, 19:04:59
Naša ruska hrčka pa sta rada grizla pasje piškote (od pedigre), tiste, ki so v obliki kosti, trdi. So mi svetovali pri nakupu. Tako pribl. 1 na teden.

Lp, T.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: KrNely na 14 Februar 2007, 20:06:52
oi! Jaz bi vas pa rada vprašala kako naj vem ali bo moja hrčica imela mladiče ali ne? Pravzaprav so mi v trgovini ko sem si ga kupila(hrčka) rekli da je samček, toda ko sem brskala po internetu sem zasledila informacije da ima samička raven repek samček pa kao dve bunkici....in zaradi tega sm ugotovila da je moj hrček ubistvi samička....in če je samička predvidevam da bo imela mladiče ker ko sem jo kupila je bila zelo suhcena sedaj pa je zelo debela ratala ampak nevem ali je to zaradi hranjenja ali kaj? upam da mi boste lahko pomagali ker res nevem....

za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem...

Lep pozdrav  ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kimmy na 14 Februar 2007, 20:10:27
Ali imaš še enega hrčka zraven ?

Lp, T.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: KrNely na 14 Februar 2007, 20:31:58
ne samo enega
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: KrNely na 14 Februar 2007, 20:32:47
in ime mu je kimmy:D
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kimmy na 14 Februar 2007, 20:34:10
KrNely

lahko pa zračunaš, a je a ni, ko veš koliko dni jo že imaš : hrčki se skotijo 16 dni po parjenju. Ima pa hrček, če je zdrav, gladko in lepo zaokroženo telo, mogoče si ga samo poredila. ;)

Lp, T.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: KrNely na 14 Februar 2007, 21:05:09
ewo 27.1 sem ga kupila.....torej ni?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: KrNely na 14 Februar 2007, 21:09:32
hh...zdej mi je pa že mal žal če ni breja=) ker sm se že veselila=) čeprav imam občutek da se prštimuje da bo skutila kr j fuul fuul okrogla...pa če jo potipam po trbuščku se mi zdi da jih četim čeprav nevem zagotovo...=)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kanchy na 14 Februar 2007, 21:13:13
Po mojem (čeprav nimam pojma o hrčkih  ::)  ;D) bi lahko bila. Sploh če je bila v trgovini z več hrčki, kolikor vem pa se ti ful hitro množijo. Pa tudi po dnevih se kar izide (lahko tudi kakšen dan zamuja).
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: KrNely na 14 Februar 2007, 21:17:50
hh..ja no pomoje je tud....ja v trgovini pa je bla v kletki še z več hrčki sej je rekla prodajalka da če kupm samičko da je vrjetno breja, sam k se mi je zlagala da imam samčka:S ampak zdej sm pa vesela:P
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kimmy na 15 Februar 2007, 08:42:36
KrNely,
a je blo kaj ponoči ? :o

Če imaš prvič hrčka, moraš vedeti, da si naredijo gnezdo tudi za spanje. Sem dala naši hrčici bombažne trakove v kletko in jih je takoj znosila v hišico, pa lepenko, pa seno in še zalogo hrane, je samo nosek ven pogledal, če si jo poklical, toliko je bilo vsega.

Lp, T.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: KrNely na 15 Februar 2007, 14:18:42
oi! Zdele sem komi iz šole pršla no ja em...ja ponoč ni blo nč je še kr tak kot je bil prej :'( hh ampak saj ma čas=)bo že če bo ;) lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: T.M.T na 15 Februar 2007, 17:18:55
Ne veseli se preveč...razmisli kam boš oddala 8hrčkov...pa če jih ne boš kmalu jih boš imela čez 1 mesec šeenkrat toliko ;).
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: jozeselan na 21 Februar 2007, 19:02:27
mi smo včeraj dobili ruskega hrčka,ki ga nismo kupili v trgovini ampak od rejca :Pje še zelo mlad ime pa mu je rori :)spola pa nevem ???ali mi lahko kdo pove kako se pri hrčku loči spol ???ima puhasto dlako,pri nožicah malo gor je bel po hrbtu pa je sive barve na hrbtu je črta, ki  ima malo bolj temno sivo barvo :-*je tako lep :-* :-* :-* :-* :-* :-*


lp joze
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 03 Marec 2007, 19:40:10
kakor jaz vem se spol pri hrčkih loči tako: samiček ima rep špičast samička pa lepo zaobleljenega...

no pe še nekaj ne vem če je bilo že napisano ampak ena vrsta kako veš da je hrček udomačen oz. ti zaupa je ko se ti v rokah prične umivati oz. čistiti.

naš hrček ima zeeeelo rad čokolino... ali ga ima tudi vaš? kaj pa radi jedo vaši hrčki??

lp,nelly in tyaša

+1
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: kimmy na 03 Marec 2007, 22:46:45
Samo pri mlademu se težje vidi, kakšnega spola je. Je Tyashy prav napisala, pri samički je tekoč prehod iz zadka na repek, pri samčku se pa zadek proti repu priostri, potem pa preč štrli repek. :D

Pa še po dveh stvareh se ločijo ruski hrčki od navadnih:
- ruskih hrčkov je v kletki lahko več, pa se ne prepirajo med seboj (razen ko je samica breja, takrat je potrebno samčke dati posebej)
- če želimo, da ostanejo udomačeni, se moramo z ruskimi hrčki ukvarjati vsak dan (ko udomačimo pa zlatega hrčka, bo ta udomačen za vedno!).

Radi jedo: regrat, endivijo, (mora biti sveže, pa oprano, mehke solate ne smejo), korenček, pa poleti tisti plevel z vrta, ki se mu reče kurja črevca (tak nizek, z belimi majhnimi cvetki), jabolka, pasje piškote, malo trdo kuhanega jajčka, suhe marelice in rozine brez pečk, pa seveda semena, ki so že pripravljena za hrčke. Ne sme pa jesti sladkarij, ocvrtega krompirja, slanih lešnikov in nič lepljivega, da se mu ne zatakne v njegovih ustnih žepkih.

Veliko veselja z njim želim! :)

Lp, T.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 04 Marec 2007, 10:16:07
Samčki rusov in roborovskijev se vseno lahko začno pretepat, ko sta se moja dva do krvi sem ju ločla.

Ločiš jih pa povsem preprosto. Vzameš male bibice v roko in pihneš med dlako pa vidiš. Če so seski, je samička.Samčkii imajo tudi večjo razdaljo med ritko in lulčkom in dlako, samičke pa krajšo razdaljo in skoraj brez dlak.

Tukaj je lepo narisno. http://allied.blogspot.com/uploaded_images/SexingDwarfHamsterGraphic-793147.jpg (http://allied.blogspot.com/uploaded_images/SexingDwarfHamsterGraphic-793147.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 12 April 2007, 14:19:34
jaz pa prodajam hrčkovo kletko, če jo kdo želi naj me pokliče 031 548 726 (Anja).
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: pika* na 13 April 2007, 08:10:13
Da še jaz povem zgodbo mojega hrčka, hrčkov, kakorkoli pač. Pri sosedih sva z mojim atijem pomagala sestavljati in etikerati kletke, kvarije itd (sosed je imel trgovino s to robo in živalmi) in se atija prosima (potem seveda še mami) če bi lahko imela hrčka saj mi je sosed rekel da mi da oboje zastonj, če želim imeti, seveda sem skakala do stropa od veselja in dobila sem hrčico, ki sem jo poimenovala Leyla. Tretji dan, ko je bila pri meni doma je moja Leyla dobila mlaidčke (zgleda je bila že preja ko sem jo dobila :)) in med temi malimi miškami je bil en  mišek pišek, ki ni imel cele nogice, krempeljcev ni bilo, zgledalo je kot da ima amputirano nogo. Ko so hrčki odrasli sem vse tamaučkane in mamico dala nazaj temu sosedu v trgovino (jaz nisem mogla imeti vseh), tega z derformirano nogico pa sem obdržala. Živela (bila je punčka zato sem ime samo prenesla z mamice nanjo ;D) je še eno leto in pol.
Bila sem v šolo v naravi in ko sem prišla nazaj je naslednji dan čisto počasi dihala, ni jedla, ni pila ležala je, komaj je gledala, bila je še topla vendar se je videlo da se muči in da bo tako ali tako umrla, zato smo se z atijem in mami odločili da jo ati potopi v vodo. Res mi je bilo hudo, vendar revica se je tako matrala in je nism hotla pustit v mukah, lahko da bo kdo rekel da sem jo utopila vendar boljše to, kot da se muči in trpi dokler ne umre.  :( Vedno se je težko ločit oz. sprejet smrt živalce na katero si tako navezan.
lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 13 April 2007, 14:47:00
moj čuft pa je dobil inekcijo...že pri divjih mišeh sekiram domače da jih niti slučajno ne bi potopili...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: maya na 05 Maj 2007, 10:13:35
Živjo!

Doma imamo Ruskega hrčka star je manj kot 2leti.
Zdaj že kar nekaj časa opažamo, da ima pod eno tačko kar veliko bulo. Na drugi strani pa je čisto normalno.
Mogoče si je kaj zvil al kaj?En primer: enkrat je plezu po kletki in je hotu dol skočt in res je skoču ampak se mu je nekak tačka zataknla, da je kar visel dol  :( . Pol sem mu hitro pomagala in je kar čisto pri miru bil.  :-\ .
Zdi se mi da se ta bula  veča. Je mogoče da je na kaj alergičen?

dRUgače se pa obnaša normalno, ko pa ga vzamem k sebi in se malo dotaknem tiste bulce me zmeraj malo ugrizne. Mislite, da ga boli?

lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 05 Maj 2007, 10:46:13
lahko pa gre za tumor. Sploh če se veča in glede na starost, bi rekla da je tumor. Tudi moj je enkrat za par trenutkov tako obvisel, potem sem mu pa pomagala.

papa
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: maya na 05 Maj 2007, 14:37:57
Sem tudi jaz že pomislila, da gre za tumor!  :-\

Ali mu lahko kako pomagam al nej ga raje pustim??!
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 05 Maj 2007, 14:50:15
Oj!
Jaz bi ga na tvojem mestu peljala k tvojemu veterinarju, ker gre le za predvidevanje, da je tumor. Ali obstaja možnost zdravljenja ti pa tako ali tako veterinar  pove  :) ;)Držimo pestke, tačke in krempelje da bo vse v redu.

Lp,Tjaša
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: maya na 05 Maj 2007, 15:00:34
Ja saj ga bi tudi jaz peljala...sam je kar daleč od nas. Pa nevem a sprejemajo tudi glodalce?

Meni se počasi dozdeva, da hrček bolj pogosto "laufa" na kolesu in da se mu tista bula rahlo veča  :-\ .

Mi svetujete kakšno hrano naj mu kupim- ker sploh noče jesti oz. je samo sončnična semena (jih j e zelo malo) in "speštan" grah.
Zadnjič sem mu kupila prov posebne priboljške, ki je v enih banana v drugih pa jogurt- zmeraj ven poliže banano briketa pa ne poje...
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 05 Maj 2007, 15:13:50
Oj!
Skoraj v vsaki ambulanti sprejemajo glodalec (za vašo nevem  :) ) Iz kje pa si? Mogoče se bula tudi zaradi kolesa več, lahko bi ga odstranila. Hrana pa uuuh, bom pogledala kakšno imamo mi in kakšna je sestava  :) .

Lp,Tjaša
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: maya na 05 Maj 2007, 15:25:51
Mi zaenkrat hodmo h dr.Trstenjaku Zajcu za Bežigradom.

Enkrat sem mu vzela kolo za prbl. 10 min, da sem ga učistla in je po celi kletki norel tko da bolje da mu kolo kar pustim. Mi smo mel Hoby Vit, Tierell, pa še razne. Priboljški se pa imenujejo: Crock Banana, Sanal- Fruit Bits (tle sam jogurt ven poiže) .  ::)

Pa tam kjer ima za pit se je na flaški naredil vodni kamen. Naj kupim novega ali z nečim počistim.?

lp
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Neja** na 08 Maj 2007, 20:31:43
Oj!
Jst mam doma tut eno rusko hrčico Sivko. Je ful navajena name in obožuje bonbončke za glodalce. Stara je eno leto in dva meseca. Pa še slikici:
(http://shrani.si/thumbs/pb040253100mv.jpg) (http://shrani.si/?pb040253100mv.jpg)
(http://shrani.si/thumbs/pb040241100mt.jpg) (http://shrani.si/?pb040241100mt.jpg)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Tosy na 09 Maj 2007, 20:58:35
Ahh, čisto enaka je, kot Šnofi (R.I.P.)... :(

Res je krasna. Veliko veselja z njo še dolgo. ;)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 10 Maj 2007, 15:43:43
Oj!

Maya, mi imamo tudi Hoby vit... Na flaški poskušaj počistit, če pa ne bo šlo pa starn vrži in novega kupi, če pa ej vodnega kamna res veliko pa raje novega kupi ;)

Lp,Tjaša
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 10 Maj 2007, 16:08:05
s kisom se da kar fajn dol sčohat-moraš pa imeti "špahl", ne vem pa kako se to pravilno slovensko reče.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: samonca na 20 Maj 2007, 13:01:35
Sem se morala posloviti od treh hrčkov, ker mi je zmanjkovalo časa. Tako so našli nov dom biba, bučko in cufko, ostali pa so mi še rita (je od bratca), magic (je od fanta), sindi in miško (sta prestara za oddat) in seveda degu bobek. Kar težko se je poslovit od teh malih prisrčnih živalic. Lepo se imejte v novem domu.
Naslov: Vrste hrčkov
Prispeval: Alya na 08 Julij 2007, 20:23:48
Zlati hrček-Mesocricetus auratus (http://www.f/$uoka-edu.ac.jp/~f/$uhara/seibutsugazou/pict/golden_hamster1.jpg)

Ruski pritlikavi hrček-Phodopus campbelli (http://www.inseparabile.it/public/forum/phodopus/2005914141953_camp.jpg)

Sibirski hrček-Phodopus songorus

Kitajski hrček-Cricetulus curtatus (http://kakadu.509.com1.ru/zooclub/mouse/69.jpg)

Roborovski hrček-Phodopus roborovskii (http://www.inseparabile.it/public/forum/phodopus/2005914142027_robo.jpg)

Panda hrček(mutacija sirijskega hrčka) (http://www.petforum.com/panda%20hamster.jpg)

............................. ..........
Naslov: Re: Vrste hrčkov
Prispeval: čara na 09 Julij 2007, 12:00:44
tema o hrčkih je že odprta  ::)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 13 Avgust 2007, 10:33:33
oj!
zanima me če hrčku lahko ponudim deteljo?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 13 Avgust 2007, 11:48:02
Oj!
Bom jaz povedala našo izkušnjo z deteljo.  :) Nekega lepega sončnega dne smo Aki nesli na travo. Seveda je jedla travo... Čez noč ji je postalo slabo, hodila je zelo počasi(cca. 3 korake na minuto) ipd...   :(  Potem je bilo potrebno celonočno masiranje na 15 minut- pol ure. To je delala mami(hvala, mami! ) Potem, ko je končno ''izbruhala'' tisto smo malo''pregledali'' vsebino. Vsebina je bila nič drugega kot detelja.  ::) Jaz bi dajala v zelo majhnih količinah ali pa sploh ne  :)
Lp, Tjaša
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 13 Avgust 2007, 13:14:50
oj!
o hvala da si povedala! Sem jo takoj vzela iz kletke (sicer je bilo samo eno stebelce ampak vseeno!)

lp urša
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Alya na 13 Avgust 2007, 14:37:57
tudi jaz sem imela hrčka.
Vendar mi je pred dvema letoma umrl. :'(
Dočakal je 2 leti,bil pa je paanda hrček.
Ime mu je bilo Filip.

LP Alja :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 13 Avgust 2007, 16:36:59
Oj!
Sožalje za Filipa  :'(
Lp,Tjaša
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 14 Avgust 2007, 09:41:26
oj!
o hvala da si povedala! Sem jo takoj vzela iz kletke (sicer je bilo samo eno stebelce ampak vseeno!)

lp urša

Moji hrčki skupaj vse 8...do zdaj zaradi detlje, regrata...niso imeli težav. Moraš pa pazit da ni mokra, oparjena od sonca, prašna, polulana...nabiraj jo na travnikih na deželi, stran od ceste.
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 14 Avgust 2007, 17:11:26
aha ok...je bila oprana in obrisana in nabrana na bljižnem travniku stran od ceste...jaz pa prec panična hehe
drugače pa tudi moj je regrad..ga obožuje
drugače pa je včeraj probal slivo in mu je bila zelo všeč  ;D drugače pa vsak dan dobi vsaj malo sadja ali zelenjave

kako pa prehranjujete vaše hrkone?
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 15 Avgust 2007, 11:16:13
Oj!bčut
Naša se je takrat slabo počutila, lahko, da je bila ona bolj oljiva  :) . Mi damo naši pozimi kakšen košček tistega trdega kruha, čez celo leto pa jogurt, mleko jabolček, breskvice   ;D Skoraj vse sadje kar jemo mi  :o   
Lp,Tjaša
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: ursa na 15 Avgust 2007, 11:38:12
ja pri nas je tudi tako..pa kšn jogurt pa bananco dobi....
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: čara na 15 Avgust 2007, 18:00:34
Smo pri sadju je treba pazit, ker je sladko. To naj bo res redek priboljšek. Drugače pa muhe, ose, radič, brokoli, korenče, list maline...to pa moji obožujejo! :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Aši na 11 September 2007, 18:41:06
mene pa neki zanima pa upam da mi bo lahk kdo odgovoril na to vprasanje...moj hrček stuart ima zelo dolge nohte na tackah ali jih je potrebno odsrtiči oz. ali ga je potrebno peljati k veterinarju...že v naprej se zahvaljujem za odgovor... :)
lp. Aši and stuart
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 11 September 2007, 21:58:51
če še niso preveč dolgi mu lahko nastaviš čim več igraš s šmirgl papirjem v kako veliko škatlo. (palisado, most, gugalnico), in mu potem nastavljaš gor hrano da si jih tako zbrusi. če ima pa že predolge ga pelji veterinarju da postriže nohte-vsah za prvič, da vidiš kako se to dela.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Ewe na 17 September 2007, 15:38:56
Tudi sama imam doma hrčico Marjetico. Dobila sem jo letos od staršev za darilo.
In zdaj me zanima kaj ji je da ne vrti kolesa, ima pa res skromno kletko, ker smo namreč prej kupili belo miš ampak smo jo oddali v dobre roke-zato je kletka železna in brez kakšnih posebnih igral če odštejemo kolo, vsekakor pa ima v kletki razna majhna igrala.

LP Maša&Oli
Naslov: Hrčki
Prispeval: Alya na 17 September 2007, 15:50:20
Hm....to z vrtenjem kolesa ni nevem kaka težava.
Kolo je za hrčka zabava,zato verjetno ni problema če ga ne uporablja nevem koliko.
Ko smo še mi imeli hrčka na začetku tudi ni hotel kolesa vrteti,ga je pa kmalu "prijelo",
in naenkrat smo se od te njegove zabave zbujali z podočnjaki. ;) ;D
Aja,kdaj si ga pa dobila?
Ker so hrčki aktivni ponoči,podnevi ponavadi spijo. :) ;)
Če pa hočete da se vasj malo razvedri mu lahko kupite kakšen tunelček ali kakšno drugo igralo,
ali pa še malo počakaj da vidiš kaj bo iz tega kolesa... :)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 17 September 2007, 17:13:07
Oj!
Aktiven ponoči... Mi smo Nelly in Aki obrnili bioritem. Zvečer(od sedmih do osmih) je šla v bunko in tekla.... Ko smo jo dali nazaj v kletko je bila tako utrujena, da je TAKOJ zaspala... Zjutraj pa se je zbudila  ;D
Lp,Tjaša&Nellyka
Naslov: Hrčki
Prispeval: Aši na 17 September 2007, 19:42:49
Imam hrčka Stuarta, ki je ob nesreči z kletko izgubil svojo četrto tačko :(...veterinarji so mu jo amputriali in  bila sem zelo vesela ker so ga resili ker so rekla da ima zelo malo moznosti... ker je biu hrcek zelo zelo igriv si je potrgav vse sive ven in biu spet operiran :( operacijo je spet prezivel ;D sedaj je ze 3 mesece od tega in zopet smo obiskali veterinarja...zaradi tega ker  so mu zelo zrasli nohti odstrigla mu jih je in poleg tega smo se ugotovili da ima kožne zajedalce... :( sedaj je zopet na zdravljenju in mora dobiti se dve inekciji...ce ni to nesreca   ;) ce ima se kdo kakšne zdravsteven težave s svojim malim ljubljenckom naj piše.... ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 17 September 2007, 19:47:10
Oj!
Jah, mi smo jih meli z Nelly... Cel dan je spala, ko je bil čas za sprehod v bunki ji je kri iz riti tekla... Potem so veterinarji ugotovili, da je samo vnetje mehurja  :) Dobila je antibiotika(kapljice) sedaj je v redu  :) Nelly pošilja  :-* vsem Vašim Hrčijom :)
Lp,Tjaša&Nelly
Naslov: Hrčki
Prispeval: Alya na 17 September 2007, 20:09:17
Oj!
Jah, mi smo jih meli z Nelly... Cel dan je spala, ko je bil čas za sprehod v bunki ji je kri iz riti tekla... Potem so veterinarji ugotovili, da je samo vnetje mehurja  :) Dobila je antibiotika(kapljice) sedaj je v redu  :) Nelly pošilja  :-* vsem Vašim Hrčijom :)
Lp,Tjaša&Nelly
Pokojnim tudi?  ;D... :'( :'( :'(
Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 17 September 2007, 20:11:12
Oj!
Recimo da  ;D
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 05 Oktober 2007, 18:10:03
Jaz imam pa ruskega hrčka Jackya, ki je že pravi starček in se mu na žalost življenje počasi končuje... :-\
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 05 Oktober 2007, 19:18:37
Jaz imam pa ruskega hrčka Jackya, ki je že pravi starček in se mu na žalost življenje počasi končuje... :-\
Oj!
Koliko pa je star?  :) Pozdrav Jackyju!  :-* :-* Pa Slikice  ;D
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 05 Oktober 2007, 19:54:05
Še malo pa bo 2 leti... LSikice pa dobite ob prvi priliki... Drugače je ful pridn, pa caaaartek je... :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 06 Oktober 2007, 11:15:28
Sporočam, da sta se naši hrčji in manjhrčji družini pridružila roborovčka Majki in Didi. :o
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 06 Oktober 2007, 11:21:25
A tud ti si se za roborovčke odločla-ma js jih ne bom več mela. Ta dva ki ju imam sta prva in zadnja. zame so preveč plašni, sploh ju ne morem dat ven na sprehod po sobi, ker ju potem ne dobim nazaj.  ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 06 Oktober 2007, 11:31:56
Hitra sta res fu sam sta se me pa že precej navadla..na roko pa to... ker sem ju kupila v lokalni zoo trgovini, katere lastnika poznam in sem ju ža kak teden prej vsak dan hodila cartat... Se, jima pa kupila kletko Rody Hamster od firme Savic in je super...prilepim še slikice v kratkem... ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 06 Oktober 2007, 14:30:21
oj

js mam dva bratca-zdaj sta ločena. In eden je lazno živčn, drug pa ne, gre na roko...
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 06 Oktober 2007, 15:44:03
Jaz imam pa (po vsej vrjetnosti) parček...zaenkrat ju bom pustila skupaj, magari bom male kako leglo al pa 2, potem bo ma takoalitako počasi (nažalost) ena kletka fraj... če bodo pa vmes kaki problemi mam pa itak v kleti celo zalogo kletk...  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: brina3 na 16 Oktober 2007, 13:29:48
Hey!

Ali ima kdo mladičke Roborovskijev za oddat/prodat? Kateeq kje si kupila roborovskija?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 16 Oktober 2007, 16:20:58
V lokalni Zoo trgovini (slov.konjice).mislim pa, da imata kakne "na zalogi" Nina in Klemen, povprašaj Čaro, ona je svoja kupila pri njima... :o
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 16 Oktober 2007, 18:26:43
nina in klemennimate več teh hrčkov, že lep čas ne. Sta vse oddala, prodala. Jaz imam dva poba od tam ja.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 16 Oktober 2007, 20:32:21
A rees? Potem sem pa jaz malo "za luno"... :o
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 20 Oktober 2007, 14:34:55
če le imama ista dva v mislih? hmmm zaradi kače nimata več hrčkov. Zdej za fanta ne vem imena sploh. Vem da mata kup živali pa nick na mojpes.com je hasek.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 20 Oktober 2007, 17:37:02
Ja, to sta onadva...Nina in Klemen :)
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: esta na 10 November 2007, 15:57:03
Bom še jaz povedala nekaj o ruskem hrčku:

Ruski hrčki imajo približno enako dobo kot navadni hrčki.Okrog dveh let-lahko tudi več.Moj prvi ruski hrček je živel slaba štiri leta.Dolg je okrog 3-5 cm.Ima bel trebušček,siv "plašček" ter temno črto čez sredino hrbta. Za razliko od navadnih hrčkov,lahko ruski živijo brez problema skupaj,ker  se ne stepejo med seboj-razen v obdobju ko imajo mlade in so mame zelo zaščitniške do svojih mladičkov.
Jedo lahko enako kot navadni,prav tako potrebujejo kletko oz prostor za domovanje.

Slikice bom dala,ko se usposobi moj-album.

LP,Nina

kako mi imamo pa dva ruska hrčka pa smo ju mogl ločt :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 10 November 2007, 18:51:30
Ruski hrčki-Phodopus Cambelli so samotarji. Jasno samec z ostalimi samicami je super...ampak dva samca sta pa nemogoča združitev. Slej ko prej pride do pretepa, kjer ju je potrebno ločiti.

Phodopus roborovskii pa bi naj bili v naravi v skupinah-vendar še vedno lahko pride do problemov.  Če je dovolj velika kletka, akvarij, dovolj razgibano ni problem imet 5 samičk skupaj-pri samčkih pa bi verjetno prišlo do pretepov, kot je pri meni.
Naslov: Hrčki
Prispeval: esta na 12 November 2007, 13:38:17
ja mi mamo 2 punčki ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: little star* na 25 November 2007, 20:00:26
jaz imam dva ruska hrčka in sicer Shreka in Fiono. Sta že imela enkrat naraščaj sedaj pa sta ločena in je vsak v svoji kletki.
pred njima pa sem imela zlatega hrčka Sparkyja. :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 08 December 2007, 19:19:44
oj!

Danes sem mojemu Bučkotu kupila WC za hrčke. Bučko pa je malce pomešal namen uporabe (no saj vem da ni navajen) šel je notri in si nekaj posipa stlačil v žepke in ga nesel v hišico za gnezdo. Zdaj pa me zanima če ima kdo izkušnje s tem WC-jem? Mi lahko kdo kaj predlaga kako mu naj dopovem da je to zdaj njegov WC?

lp in hvala za pomoč ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Rinchy na 08 December 2007, 19:39:12
Moj ga je uporabljal, ampak se je potem tudi valjal po pesku  ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 09 December 2007, 14:42:50
Oj!
Pri nas sta obe dve kar začele notri lulat... Je ful smešno za videt Nelly, ko leta v wc in se tudi na zvok, njeno ime ne odzove-kar se drugače vedno  ;D A mogoče kdo ve kje prodajajo plastične wc-je?
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 09 December 2007, 15:52:43
Misija nemogoče. No za lulanje bi še šlo, nekako. Daš na prostor kjer lula, malo polulane stelje noter in voila...
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 09 December 2007, 21:24:26
sem mu že včeraj postavila na prostor kjer lula pa sem danes že opazila lužico v pesku....je pogruntal čemu sluši škatlica s posebnik peskom ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 24 December 2007, 14:31:41
Ojla!
Jz dobim po novem letu 2 navadna hrčka in me zanima kaj prav zaprav potrebujeta v kletki, kira hrana je zanju najboljša
Seveda jz bom prvič imela hrčka in nimam veliko pojma u nih zato prosim če mi lahko kej bol podrobno razložite.
Že v naprej se vam zahvaljujem :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: silver na 24 December 2007, 14:48:34
Tukaj je zelo veliko o skrbi za hrčka  ::)

http://www.zootic.si/index.php?option=com_content&task=view&id=134 (http://www.zootic.si/index.php?option=com_content&task=view&id=134)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 24 December 2007, 15:25:14
Tukaj je zelo veliko o skrbi za hrčka  ::)

http://www.zootic.si/index.php?option=com_content&task=view&id=134 (http://www.zootic.si/index.php?option=com_content&task=view&id=134)

Hvala! ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 26 December 2007, 11:14:42
Pa vsak svojo kletko in ločene izpuste, če nočeš da se ti pohabita ali pobijeta med sabo. Samica lahko sacu odgrizne genitalije. Ali pa boš imela na vsaka 2 meseca mladiče.
Naslov: Hrčki
Prispeval: carma na 28 December 2007, 16:08:31
Živjo

doma imam panda hrčka, star je približno 4 mesece.

Je precej sramežljiv in se nič kaj pretirano ne pusti božat/prijet, jaz pa tudi nočem silit vanj. Nič kaj pretirano družaben ni, pa ne vem ali je to običajno ali ne.

Kadar ga spustim iz kletke, se ponavadi zavleče nekam po posteljo od koder ga moram potem zbezati ven. :-\

Ima kdo kak nasvet kako vzpostavit stik s hrčkom?  ???
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 28 December 2007, 16:35:02
Je precej sramežljiv in se nič kaj pretirano ne pusti božat/prijet, jaz pa tudi nočem silit vanj. Nič kaj pretirano družaben ni, pa ne vem ali je to običajno ali ne.
Oj!
Trenutno je normalno, ker je v tvoji hiši nov in se nate še ni navadil... Daj mu kakšen priboljšek najprej stran od tebe potem malo bližje, še bližje, iz tvoje roke... Ampak počasi-ne v enem dnevu  ;) Lahko ga tudi hraniš iz roke.
Citiraj
Kadar ga spustim iz kletke, se ponavadi zavleče nekam po posteljo od koder ga moram potem zbezati ven. :-\

Ima kdo kak nasvet kako vzpostavit stik s hrčkom?  ???
Spuščaj ga na takih mestih kjer se ne more nikamor skriti. Nasvet-ne bezaj ga ampak ga privabi ven s priboljški...
Najprej lahko tudi kupiš bunko za hrčke, da se navadi na okolico in ga vsak večer spuščaš ven.

A je fuuul miren(tudi, ko je v kletki) ali vozi kolo? Če je pretirano miren bi ga jaz peljala k vetu! Slikiceeeeeeee  :)
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: carma na 28 December 2007, 16:49:59
Ojla

Hvala za nasvet - bom šla po nakupih. V kletki je precej živahen in nonstop goni kolo.   ;D

hm---kako pa tle naložim slikco? A jo moram prej nekam drugam loadat pa link prilepit?
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 28 December 2007, 16:55:17
Oj!
Najprej se registriraš recimo na Photobucket in daš slikico tja potem kopiraš link in ga prilepiš...  :) Fino, da je živahen!
Za bunko pa tako, nekateri pravijo, da je to čisto brez zračno, in matranje. No jaz se ob takih postih samo nasmejem. Napi dve smo prvi teden mi dajali notri, potem smo pa samo bunko prislonili k odprtim vratom in sta sami šli notri  :) In ne-ni matranje. Tudi zraka ima živalca dovolj!
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: carma na 29 December 2007, 17:30:57
evo mojga miškota - tle je bil še dost manjši kot je zdej  ;D

(http://i255.photobucket.com/albums/hh159/djanecherry/stefko_2.jpg)

Btw, s čim ga še hranite razen z kupljenim hrči mikson, korenčkom, solato in jabolki? Nekaj sem brala, da jejo tut riž in lečo.

Zadnje čase je ratal mal zbirčen, pa ne vem a mu hrana ne paše, al mu kej manjka...
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 29 December 2007, 17:42:21
Oj!
Iiii Kjutek mali  :-* :-* :-* Mi ga hranimo s kupljenimi rižki, občasno ampak res zelo redko dobi mleko. Dobi tudi jabolko, posušen kruh, salamico, banace, jogurtke, čokolinčke itd.  :) Jah, naša Nelly je tudi izbirčne, ker, ko je bila na injekcijah je dobila ful bananc in jabolčkov sedaj pa pol kupljene hrane ne je več  >:(  Povej več o tvojem hrčku!
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: esta na 29 December 2007, 19:52:35
(http://www.moj-album.com/slike/10025813/ljedda13Ppn7oCVb.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/10025813/Aq0iIvyR1M7I5VHP.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/10025813/3lq0ssHEI814Sbfj.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/10025813/8C0Uj9aLf8hh0EiM.v.jpg)

To so slikce moje ruske hrčice Kepce :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Alya na 29 December 2007, 19:59:30
Zelo je luškana! :-* Jaz bi tudi mela hrčka pa mama ne dovoli... Morda avgusta za roj. dan. :P
Naslov: Hrčki
Prispeval: esta na 29 December 2007, 20:45:01
Sej maš že kužka jz ga mogoče dobim na poletje 2009/2010
Naslov: Hrčki
Prispeval: silver na 29 December 2007, 22:09:54
iiiiiiiii kaj so cortkani vaši hrčki  :).So mi hrčki zelo všeč edino kar me moti je to ker imajo tako kratko življensko dobo  :-\
Naslov: Hrčki
Prispeval: esta na 30 December 2007, 12:47:47
Se morš sprijaznt :-\ ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Alya na 30 December 2007, 16:43:35
Sej maš že kužka jz ga mogoče dobim na poletje 2009/2010
Saj ti ga maš tud. :P
Naslov: Hrčki
Prispeval: carma na 30 December 2007, 17:05:29
ooo, kok  je kjutkan hrči :o

Jah moj hrčunček ni nič kaj navdušen npr. kadar se spravim čistit kletko, kar je cca enkrat na 14 dni. Takrat je prav užaljen, ker mu razdren gnezdo in spucam polulano slamo ven in zamenjam s svežo. Na začetku se je po vsakem čiščenju preselil - najprej iz hiške v prvem štuku v "klet", kjer si je uredil barakarsko naselje, potem spet v hiško, zdaj pa sva sklenila kompromis in sem mu v spodnjem štuku naredila impro bajtico iz kartona. Zgleda kar zadovoljen  :)

Rad ima sveže jabučke in solato, ni pa pretirano navdušen nad posušenimi kamilicami in koprivami (btw naša činčila je nora na posušene mlade koprive). Rad ma tut posladke, itak. Še posebej tiste bonbončke z gozdnimi sadeži ::)

Zadnje čase je nekaj čudno kihal, pa sem ga peljala kl veterinarju, ki je ugotovil, da je verjetno alergičen na kaj - zato ma zde samo slamo namesto žagovine. Kletko mu čez dan pokrijem, da ga ja slučajno ne bi zeblo. Mislim, da je boljše. Čeprav vsake tolk spušča neke glasove ??? - a se vaši hrčunčki  tut kej oglašajo?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 02 Januar 2008, 11:02:07
Oj!

A bo to vredi če ma v kletki časopis povrhu pa žagovino?
Ka če sta že od malega skupi se pol nebota prepirala ane?

LP.
Naslov: Hrčki
Prispeval: esta na 02 Januar 2008, 14:53:43
mi smo mel ruska hrčka skupi pa sta se tolk bockala, da smo ju mogl ločt ::). Sta bvla od malga skupi
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 03 Januar 2008, 16:58:21
jz zdej v torek dobim hrčka odločla sem se za samo eno in to punčko  :D
Zanima me pa če je vredi da ima v kletki časopis pa potlej žagovino in ali je vredo če ima skos hrano al bolše da ji devam po obrokih?
Naslov: Hrčki
Prispeval: esta na 03 Januar 2008, 17:30:51
Pri meni ima hrčica vedno na voljo hrano in v njej kar nekaj sveže zalenjave, če pa določene suhe hrane ne poje več dni jo odstranim mokra hrana pa v posodici zdrži maksimalno 1 dan.

Ti pa svetujem da hrčka čimpraj začneš socializirati, to pomeni da ga daš prb. 2x na dan v roko ga pobožaš, mu daješ hrano iz roke itd.

Za časopis........ne vem no. Jaz bi na tvojem mestu že takoj dala slamo ali pa žaganje.

Aja pa nikoli ga ne zbudi iz spanja saj te lahko boleče ugrizne( sem že izkusila ::) )

Pa skratka uživi z novim hrčkom

Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 03 Januar 2008, 20:21:18
hvala esta
 samo to me še zanima kolegica ko mi bo dala hrčka v torek mi je povedala da je ful skače in da če je v roki rad kr dol skoči kok bi ga lahko jz to odvadla?
Kr problem mam da je v moji sobi velik kablov pa če mi zbeži  bom pomoje tak ratala brez compa.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 04 Januar 2008, 14:18:14
Citat: carma

 Čeprav vsake tolk spušča neke glasove ??? - a se vaši hrčunčki  tut kej oglašajo?

Moji se prav tako oglašajo, velika hrčica se je bolj ali manj samo prvi dva dni mladički pa tu pa tam spustijo kaki zvok ko jim kaj ne paše ali pa ko kličejo mamico (vsaj jaz njihove zvoke tako razumem ;))

Citat: Mayč
samo to me še zanima kolegica ko mi bo dala hrčka v torek mi je povedala da je ful skače in da če je v roki rad kr dol skoči kok bi ga lahko jz to odvadla?
Kr problem mam da je v moji sobi velik kablov pa če mi zbeži  bom pomoje tak ratala brez compa.

Kako bi ga odvadla sicer ne vem, predlagam pa ti, da če hočeš, da kabli ostanejo celi, jih ali zaščitiš s kakšno plastiko ali lesom ali ogradiš tako, da hrček ne bo mogel do tja ali pa enostavno paziš in ko se približa kablom, ga odmakneš.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 04 Januar 2008, 19:16:14
 A to je vredi da ma  časopisni papir polpovrhu pa žagovino?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 05 Januar 2008, 11:49:01
Tega ti ne priporočam kajti časopisni papir vsebuje veliko strupenih snovi, poleg tega pa ti itak ne bo olajšalo dela s čiščenjem kletke, če ciljaš na to. Po mojem je bolje dati samo žagovino spodaj pa nič, kako boš pa ti naredila je pa seveda tvoja stvar, ampak tlko glej, da ne bo hrčo mel kakih težav zaradi tega  ;)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 05 Januar 2008, 19:28:20
okey  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 06 Januar 2008, 09:20:25
A vi kaj krajšate krempeljčke hrčkom? Jaz mojim redno.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 06 Januar 2008, 11:26:57
Tudi jaz mojim krajšam kremplčke, ampak samo ko majo že gromozansko dolge in več ne morajo normalno hoditi :)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 06 Januar 2008, 11:46:37
Ja, sej to... moj Jackie je mel prav nezgravzno dolge, ko sem mu ji  prvic "poščipala"
Naslov: Hrčki
Prispeval: pupa t. na 07 Januar 2008, 21:52:45
Miško si je polomil prva dva zgornja zoba pa me zanima, če je zaradi tega treba iti k veterinarju? Odkar se je to zgodilo je še bolj sramežljiv pa tudi noče ven iti, ker drugače zunaj zelo vživa. Meni se je nasplošno zdel zelo drugačen. Me je pa hotel ugriznit ko sem vtikala prst kamor nebi smela pa sploh ni mogel vgrizniti, malo sem čutila, ampak ne preveč.

                            Lp, Nina & Topla
Naslov: Hrčki
Prispeval: maja01 na 07 Januar 2008, 22:05:33
Kolko sta se pa zoba zlomila? Samo malo ali cisto do dlesni? Sta odlomljena naravnost, ali v spico?
m.
Naslov: Hrčki
Prispeval: pupa t. na 07 Januar 2008, 22:16:58
Sta ravna in se vidita, nista čist do dlesni, samo se opazi razlika med prej in zdaj.

                    Lp, Nina & Topla
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 08 Januar 2008, 15:01:34
Zelo je luškana! :-* Jaz bi tudi mela hrčka pa mama ne dovoli... Morda avgusta za roj. dan. :P

isto je z mano! ampak nikoli ni prepozno...  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 09 Januar 2008, 18:47:31
evo tuki sta pa moji novi hrčici :D

no upam da so fotke vredi  :-[
(http://shrani.si/f/N/UD/2sVoO8nd/1/dsc00948.jpg)
(http://shrani.si/f/f/zX/4VXsKWx3/dsc00975.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 09 Januar 2008, 19:39:34
ja evo,končno doma! mayč čestitke, krasni hrčici! a sta ruski hrčici?  :-* :-* :-*



Naslov: Hrčki
Prispeval: Alya na 09 Januar 2008, 19:41:04
Zelo sta luškani! :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: silver na 09 Januar 2008, 19:43:32
srčkani sta  :)

To sta mislim da roborovska hrčka  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 09 Januar 2008, 19:46:19
aaa.  ;)  sam sta zlo podobni ruskim hrčkom.  :-\  ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: silver na 09 Januar 2008, 19:50:28
No nevem mogoče sta pa tudi ruska  ;) naj Mayči pove  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: *Lila* na 09 Januar 2008, 19:54:05
Luškane :o
Mam nekaj vprašanj ;D
Koliko cm so veliki hrčki(največja pasma in najmanjša pasma)?
S čim hranimo hrčka?
Kako dolgo živijo?
Kako reagirajo vaše mačke na hrčka(če jih imate)?
Kaj grizejo?
Na koliko časa jim čiščimo kletko?
Koliko mora biti velika kletka?
Kako skrbimo za higijeno?
Imajo kekšen vonj?
Koliko stane hrček + kletka?

Lp in hvala za odgovore!
Naslov: Hrčki
Prispeval: silver na 09 Januar 2008, 20:03:35
No mačka bi z veseljem pojedla hrčka (sicer nimam hrčka ampak nekaj podobnega)

na druga vprašanja naj ti pa drugi odgovorijo ker se jaz ne spoznam na hrčke  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: *Lila* na 09 Januar 2008, 20:06:49
Ja sej naša bi ga šla žokat skoz kletko, če bi pršla do njega ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: silver na 09 Januar 2008, 20:09:32
Ja mačka lahko kletko prevrne in se ta odpre hrček pa uide, lahko se hrček mačke zlo prestraš pa potem zaradi stresa pogine,lahko mačka z taco (čez rešetke) kej hrčka poškoduje  :-\...
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 09 Januar 2008, 20:21:33
hvala za tako lepe pohvalice ;)
ja men jih je dala kolekica in sem jo prašala kire vrste so in je rekla da so navadni rej pa je da bota šele 15 stare en mesec.
no naša mačka  se ju boji rada jo pa gleda v kletko kaj počnetadrgap dyani to je pa pes bi ju pa kr pojedo
Res pa je ko ju je pa mama vidla je tut taprvo pomisla na ruskega hrčka :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 09 Januar 2008, 21:11:16
Luškane :o
Mam nekaj vprašanj ;D
Koliko cm so veliki hrčki(največja pasma in najmanjša pasma)?
S čim hranimo hrčka?
Kako dolgo živijo?
Kako reagirajo vaše mačke na hrčka(če jih imate)?
Kaj grizejo?
Na koliko časa jim čiščimo kletko?
Koliko mora biti velika kletka?
Kako skrbimo za higijeno?
Imajo kekšen vonj?
Koliko stane hrček + kletka?

Lp in hvala za odgovore!

Večino odgovorov boš našla tukaj: http://sl.wikipedia.org/wiki/Hr%C4%8Dek
Upam, da ti bo kaj pomagalo.

Mayč, super hrčici imaš :-*

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 10 Januar 2008, 09:20:33
Kakšen pa je navadni hrček? To je Phodopus cambeli oz. ruski hrček-samotarska vrsta, maš veliko možnosti za pretepe in ju boš morala ločiti.
Naslov: Hrčki
Prispeval: carma na 10 Januar 2008, 10:57:52
Mayč, prav kjut sta hrčka  :o


Kdaj pa ste začeli stričt krempeljčke hrčkom? Sploh nisem vedela, da bi kaj takega morala počet.  :-\
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 10 Januar 2008, 15:03:16
Hvala  :)

Ja men ko ga je dala kolegica je rekla da je to navadni res pa je da bota šele 15 stari en mesec.
Glede pretepanja se še pa do zdej ni zgodilo.
V torek pa dobim še brateca od niju :o
Naslov: Hrčki
Prispeval: carma na 10 Januar 2008, 16:07:45
še enga? hehehe, sej ti jih boš pa imela cel harem  ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 10 Januar 2008, 18:42:53
Mayč, tega ti ne priporočam, razen, če jih boš imela ločene... :-X
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 10 Januar 2008, 18:47:47
ja tkole je zdej sem prav izvedla kire pasme so ruski oiroma in dijski hrček tko mi je napisala kolegica ta ko mi jih je dala.
Za zdej sta se čisto fajn punci razomeli ampak ju privajamo Amy da bo šla k fanteku navadnim hrčkom.Danes smo ju dali 2 skupi in si je kr zborila največjo hišico  :) prava razbojnica je.
Lolipop bo pa primeni stala in bo dobila družbo svojega brateca.
 Glede parjenja si brat fula želi mlade ampak jz pr svojih dven nebom mela jo bom prav cajt ločila.
Kakšne znake pa začneta delat no kaj je prva poteza da  bo mela mladičke?
Pa kak velik bo ta hrček zrasu?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 10 Januar 2008, 18:53:04
Pravga cajta tukaj ni...tvoji hrčici sta že zreli in ta čas bo takoj...
PA tudi k drugemu hrčku jaz nebi.... >:(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 10 Januar 2008, 19:15:59
kok sta že zdreli saj še en mesec nista catri
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 10 Januar 2008, 21:01:50
kok sta že zdreli saj še en mesec nista catri

ja zaboga pri 4 tednih so spolno zreli in se prvič množijo potem pa SKOZ-brez prestanka. Pa kaj ti res tega ne veš? Preberi si kaj o hrčkih.
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 10 Januar 2008, 21:27:48
ja tkole je zdej sem prav izvedla kire pasme so ruski oiroma in dijski hrček tko mi je napisala kolegica ta ko mi jih je dala.
Za zdej sta se čisto fajn punci razomeli ampak ju privajamo Amy da bo šla k fanteku navadnim hrčkom.Danes smo ju dali 2 skupi in si je kr zborila največjo hišico  :) prava razbojnica je.
Lolipop bo pa primeni stala in bo dobila družbo svojega brateca.
 Glede parjenja si brat fula želi mlade ampak jz pr svojih dven nebom mela jo bom prav cajt ločila.
Kakšne znake pa začneta delat no kaj je prva poteza da  bo mela mladičke?
Pa kak velik bo ta hrček zrasu?
ja to je pa super!   :D


Naslov: Hrčki
Prispeval: esta na 11 Januar 2008, 13:19:07
ja tkole je zdej sem prav izvedla kire pasme so ruski oiroma in dijski hrček tko mi je napisala kolegica ta ko mi jih je dala.
Za zdej sta se čisto fajn punci razomeli ampak ju privajamo Amy da bo šla k fanteku navadnim hrčkom.Danes smo ju dali 2 skupi in si je kr zborila največjo hišico  :) prava razbojnica je.
Lolipop bo pa primeni stala in bo dobila družbo svojega brateca.
 Glede parjenja si brat fula želi mlade ampak jz pr svojih dven nebom mela jo bom prav cajt ločila.
Kakšne znake pa začneta delat no kaj je prva poteza da  bo mela mladičke?
Pa kak velik bo ta hrček zrasu?

nam so isto rekli v trgovini da se bodo razumeli, da je to stra;no fajn pasma,...

no in zdej vsak v svoji kletki lokena >:(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 11 Januar 2008, 15:20:40
zdej smo jo prvič dal amy z navdnim hrčkom skupi v kletko. bilo je uspešno ampak amy si je kr izbrala največjo bajtico in pepija kr ven iz bajte vrgla.ja moj brat hoče met mladičke za to pa smo ju dali skupi.
jz ko pa dobim še brateca od lollipop in amy bojo pa posebi.
Naslov: Hrčki
Prispeval: carma na 11 Januar 2008, 16:20:02
kolikor sem uspela prebrat o ruskih hrčkih je, da so samotarji in da se takrat, ko niso na očeh, lahko tudi pobijejo do smrti.

na youtube imaš clo nekaj posnetko na to temo.

na tvojem mestu bi ju raje ločila, razen če imap dovolj ogromno kletko
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 11 Januar 2008, 17:25:21
Čaaaakaj malo? Ti si dala brata in sestro skupaj? ??? Ali si dala dve poplnoma različni pasmi skupaj? Nič od tega ni prav!
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 11 Januar 2008, 17:38:04
Ja kletko imata dvonastropno  imata sak svojo hiško in sta se že tudi  zmenila ki kir spi.
Skupi nista brat in sestra ampak en je navadni druk pa ruski in se fajn razumeta.
Brateca pa od ruskih hrčkov pa dobim v pondelek ali torek in itak prvo bom judala skupi da  vidim če bo ok drgač mam pa že tak kletko pripravleno za fantka itak pa jz nebom mela mladičkov to bo mev brat t unim mešancem in ruskim.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 13 Januar 2008, 09:26:53
Pa si že pomislila na to, da se mogoče razumejo le sedaj ko so mladički? Toplo ti priporočam da jih ločiš, da ne boš čez kaki teden pisala, kako so se stepli ali celo kaj hujšega :-\.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 13 Januar 2008, 21:16:53
res da je bilo do zdaj vse ok fantk je tudi starejši kr par let za ločit je pa zdej problem kr brat hoče met obadva  skupi :-\jz bom pa svoja dva mela tko ločena
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 13 Januar 2008, 21:41:26
To, da boš imela ločena je vredu. Koliko je pa star brat in ali je pripravljen na leglo? Sej ne da bi vas zdaj kaj obsojali, vam in hrčkom hočemo zagotovo le najboljše, da ne bo kakih zamer. Naj se zaveda tvoj brat, da če noče vsaki dva mesca imeti legla, naj takoj po prvem leglu loči hrčka. Veliko sreče in veselja s hrčki :-*

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 14 Januar 2008, 20:37:45
Hvala!
Ja moj brat je zelo trmas ima seveda 8 let in sem mu tudi povedla za ločitev hrčkov in noče
Jaz pa svojadva itak da bom mela ločena kr zaenkrat še nič na to  ne študiram

LP
Naslov: Hrčki
Prispeval: nyssa na 15 Januar 2008, 17:53:49
Takole je:kletka je nakupljena,vsa oprema tudi,vsa nadstropja so postavljena,kolesa so,rovi so,hrček je rezerviran... Aaaampaaaaak( ::)),vidim,da se zelo veliko ''druži'' z bratcem,skupaj spita,skupaj tečeta na kolesu,skupaj jesta... Pa me zanima,če bi bilo možno skupno življenje,ali zna prit do hudih spopadov in bi ju bilo treba ločit?
Ali je možno,da ne prihaja do konfliktov zato,ker sta še mlada?
Ve kdo mogoče?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 15 Januar 2008, 18:53:24
Vsekakor zna priti do hudih spopadov in ju boš zagotovo morala ločiti. To, da ne prihaja do konfliktov zato, ker sta še mlada pa bo po mojem držalo. Pa veliko veselja z hrčotom (ali dvema  :D).

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 17 Januar 2008, 14:46:12
 :DTako in domu je prišu bratec od Lollipop.
Slikco pa pripnem kasnej ko bo le možno se poslikat  ;)
Zdej mata pesjana tako vesele da po cele dneve sedita pred kletkam in opazujeta  8)

LP
Naslov: Hrčki
Prispeval: nyssa na 17 Januar 2008, 17:20:18
yeeeeey,hrček je doma  :o Vzela sem samo enega samčka in nobenega več,ker mi je nekako postalo jasno,da glede na to,da so samotarji v naravi,tudi svojega bratca ne bi dolgo časa prenašal  :-\
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 17 Januar 2008, 17:48:34
Ojla!!
Veliko užitkov s hškom ;D

Evo slikce so prispele hehe  ;)

(http://shrani.si/t/1H/sk/4ROYJUZ6/harry.jpg) (http://shrani.si/?1H/sk/4ROYJUZ6/harry.jpg)

To je moj Harry   :D

(http://shrani.si/t/3r/4I/3XGPXsHI/lollipop-cas-za-pocitek-.jpg) (http://shrani.si/?3r/4I/3XGPXsHI/lollipop-cas-za-pocitek-.jpg)

To pa moja luba Lollipop  :D


Od Amy in Pepija je pa teško dobiti slikce kr sta pri bratu u sobi in uživata v rorih  8)


LP.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 17 Januar 2008, 19:42:13
Čestitam obema za hrčote! Mayč, zelo lepe hrčke imaš. Tvojidva sta, kot zgleda prava pozerja, mojidva pa so tako divja, da ju komaj slikam ::)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 17 Januar 2008, 21:49:56
hvala  :)

Mah sej tut mojadva sta divja samo pravi trenutek je treba dobit hihi

Mene sam zanima ka jima naj še psloh dam jest skos mi hočeta jest sončnice to pa ni kej preveč zdarvo za niju in enkrat na teden dobita sadje a mogoč kdo ve kaj jima sploh še naj damm za jestt?
Naslov: Hrčki
Prispeval: nyssa na 17 Januar 2008, 22:17:31
Js mojmu dajem uno mešanco za hrčke,čist mali košček jabolka mu je tud všeč...
Drugače pa sem slišala,da imajo ful radi ličinke mokarjev,sirček,skuto. Ker potrebujejo tudi beljakovinsko hrano in je priporočeno,da se mu da enkrat tedensko malo tega...
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 18 Januar 2008, 16:29:13
Zanimivo no jz tut kupujem to mešanico in ju mam zdej prvi teden in mi samo ven pojeta sončnice ja zelo rada pa mata tudi jabolko
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 29 Januar 2008, 17:20:20
Pozdravleni!

Mene samo zanima kdaj je prav zaprav samička pripravlena za mladičke in kuko dovgo pol traja da jih skoti in kaj jejo razen mlekca?
Me pa tudi zanima moja Lollipop mi je po pomaranči segala.A nebo nič narobe??? Kire sadje  prav zaprav lahko jejo???

LP.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 29 Januar 2008, 17:56:37
 Kdaj je za mladiče pripravljena, je po mojem odvisno od posamezne hrčice. Spolno zrela postane enkrat med 4. tednom starosti in dvema mesecema. Breja je 2-3 tedne, mladički pa jedo na začetku samo mleko, po pribl. enem tednu starosti počasi začno jesti trdo hrano, v bistvu to, kar daješ njihovi mamici. Voda jim naj ne bo dostopna do 6.-8. tedna, ker škoduje prebavi. Prav tako so za mladičke, ki že jedo trdo hrano najboljše male žitarice in pa korenje, ostalo naj še počaka. Če imaš dvonadstropno kletko, s tem ne boš imela problemov. Nekje po 3. tednu starosti, jih lahko že ločiš od mamice, to je pa to.

 Moji hrčki velikokrat dobijo pomarančo pa jim nič ne škodi, le pretiravati ne smeš. Jedo lahko skoraj vso sadje in zelenjavo, poleti jim zelo paše lubenica, ker jih odžeja. Tudi jagode, jabolka, hruške in banane so ok. Ni pa priporočljivo zelje in ne limona, kajti nevarna sta za hrčkovo prebavo. Če hrčki sprejmejo, jim lahko daš tudi korenje, solato, kumaro, papriko ali celo svežo travo in deteljico. Če jih v mešanici hrane ni, jim lahko daš kaki pasji ali mačji briket, ki pa ne sme vsebovati preveč maščob, ker rabijo beljakovine. Vsekakor ne pretiravaj pri ničemer, hrčki lahko dokaj hitro obolijo za diabetesom (sladkorna bolezen) zato naj jim niso dostopni bomboni ali čokolada, s katerimi si zelo radi postrežejo, če jih ne paziš dovolj. Upam, da sem ti pomagala ;)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Majchy na 30 Januar 2008, 13:22:18
Naša Chilly:

(http://majchy-zivali.moj-album.com/slike/5680751/mkFmydvnMuaarOGH.v.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 30 Januar 2008, 14:05:37
Čudovita je :o Kako mičkeno deluje proti roki. Je pasemska?

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Majchy na 30 Januar 2008, 14:19:54
Westy_ka, saj je fuuul mičkena!  :D

Vzela sem jo od ene punce, ki je oddajala hrčke. Naj bi bila ruska hrčica.  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 30 Januar 2008, 16:24:16
Majchy zelo lep hrček ;D
Ja to je ruski imam iste doma samo da majo ob strani še tko bele lise ;)

ME še samo neki zanima kdaj se začnejo kazati znaki brejosti ?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 30 Januar 2008, 18:03:54
Mayč, po svojih izkušnjah ti povem. Jaz nisem opazila ničesar, torej obstajata dve možnosti. 1. ne kažejo posebnih znakov brejosti ali 2. jaz sem slepa ;D

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 30 Januar 2008, 21:35:51
aha no kr zdej ju še zmeri imam skupi in nevem kdaj ju morem ločit :-[
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 30 Januar 2008, 22:57:18
Če nočeš legla, ju loči takoj, saj če ne potrebujeta mamice, tudi drug drugega ne potrebujeta več. Če pa hočeš leglo, pa ju veliko opazuj, saj se hrčki v času parjenja skorajda nonstop "naskakujejo". Ampak kaj ti bo leglo oz. tvojemu bratu? Leglo ni samo lepa izkušnja in lepi mali hrčoti, je tudi odgovornost in je bolj zahtevno kot se zdi. Mala napakica lahko pomeni že smrt mladičev :-\ Daj še enkrat premisli, pa če tebe brat ne uboga, se naj starši pomenijo z njim ker po mojem niti približno ni pripravljen na leglo :-[ Se opravičujem če se motim.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 31 Januar 2008, 13:33:23
Punce luškane hrčkoline imate. Jaz sem nekaj let nazaj bila lastnica dveh krasnih punčk, je šlo pa za zlate hrčke. Zaradi kratke življenske dobe sem se potem odločila da bom z naslednjim počakala oz. bom videla če sploh še hočem kakega. No pred nekaj časa nazaj se je rodila želja po novem, zaenkrat vse samo še v povojih, namreč se še malo odločam med ostalimi glodalci.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 31 Januar 2008, 16:57:10
aha ja no sej jz mislim to za svoja dva. doma mamo zdej 4 ampak se z bratovim hrčkom amy ne razume.
Lollipop Amy Harry so pa stari en mesec. Bi pa poskusila  eno leglo.Zdej že mam teden lollipop in harry.ja skupi in na začetku se je lollipop fula bunla še dotaknat se je ni smev zdej je ok in me malo skrbi ker pol morem jz harry-ja ločit da mi jih ne pobije
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 31 Januar 2008, 20:49:43
Satin, če so ti hrčki zelo všeč, si kar vzemi enega. Če hrček ne bo imel zdravstvenih težav, ti bo živel mogoče tudi do 5, 6 let, kar pa sploh ni tako malo ;)

Mayč, možnost, da Harry poje mladiče je verjetno le za kaki mini procent večja od možnosti, da jih poje Lolipop, tako da za to se ne sekiraj. Itak pa, če boš veliko opazovala hrčico, boš opazila debeljši trebušček, predvsem, če bo mladičev več. A vseeno še premisli, če si to zares želiš, če ja, se pa še pozanimaj ker kot zgleda, nimaš kaj dosti znanja o hrčkih. Pojdi v knjižnico pa si sposodi knjigo o hrčkih ali pa kar o glodavcih pa si tam preberi še podrobnosti, da ti ne bo potem žal.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: MopSaška na 31 Januar 2008, 21:56:25
Naša Chilly:

(http://majchy-zivali.moj-album.com/slike/5680751/mkFmydvnMuaarOGH.v.jpg)


Fuulllll je luštkana ;D :-*

Lp,MS
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 01 Februar 2008, 15:34:08
Hvala
ja res je niti še nevem kej velik u hrčkih  prej se nisem tuk zanimala za te živalice zdej se pa kar.Vknižnice sem pa tudi že bila in tu v cel majo bol malo kej knig o hrčikih :( kar sem  najdla sem si  vse skoraj sposodila.Seveda po netu tudi prebrskala.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 01 Februar 2008, 21:37:33
No, dobro, da si tako naredila ;) Ko boš prebrala, ti bo pa že jasno, če bi rada leglo ali ne. Pa pozanimaj se, ali bi kdo od prijateljev ali sorodnikov rad hrčka, da ne boš imela problemov pri iskanju lastnikov.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: jury na 02 Februar 2008, 12:47:39
jaz sem včasih imel hrčka pa ga ni več :'( :'(
pa tudi skakača sem imel vendar tudi njega ni več.. :'( :'( na žalost sta mi že oba poginila :'( :'(


lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: amyZ na 08 Februar 2008, 10:56:01
Nam je pa danes preminil naš dragi hrček Nodi. Mami ga je našla mrtvega v kletki. Resda je bil star, vendar smo vseeno žalostni. Verjetno pa bomo kmalu kupili novega, saj je težko gledati prazno kletko. Pa me zanima kok placa potrebuje ta kosmati hrček, ki je večji od ruskega. Imamo kletko v obliki valja, dvonadstropno, premera cca.30cm. A bi bila dost za takega hrčka?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 09 Februar 2008, 11:00:51
Iskreno sožalje obema :(

AmyZ, mislim, da bi bila kletka dovolj, ampak le, če boš hrčka veliko imela tudi zunaj ;)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 09 Februar 2008, 17:16:13
moje sožalje obema :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 10 Februar 2008, 12:49:25
Nam je pa danes preminil naš dragi hrček Nodi. Mami ga je našla mrtvega v kletki. Resda je bil star, vendar smo vseeno žalostni. Verjetno pa bomo kmalu kupili novega, saj je težko gledati prazno kletko. Pa me zanima kok placa potrebuje ta kosmati hrček, ki je večji od ruskega. Imamo kletko v obliki valja, dvonadstropno, premera cca.30cm. A bi bila dost za takega hrčka?

Zlati hrčki so veliki kakor dlan, če so dolgodlaki pa izgledajo še večji. Povej mere od kletke širina, dolžina, višina.
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 11 Februar 2008, 17:48:53
Oj!
Danes ob prbližno enajstih se je od nas še zadnjič poslovila naša Nelly. Nelly, radi te imamo  :-*  :'(  Imela je tumor na požiralniku in črevesju ter piometro.
Vem, da smo hitri ampak me zanima, če mogoče kdo pozna kakšnega, ki vzreja hrčke? Ali pa za kakšno kvalitetno domače leglo?
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 11 Februar 2008, 18:01:24
Ojla!
Moje sožalje!! :(
Ja jz bom mela  mladičke  zdejle ju imam skupi v  kletki , imam  ruske hrčke.
imam 2 punci in enega fantka  tko da eno leglo bom ziher imela  :)
LP
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 11 Februar 2008, 18:17:38
Še iskreno sožalje z moje strani :'(. Koliko pa je bila stara? :-\

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 11 Februar 2008, 20:43:51
Oj!
Hvala za sožalje!  :-*
V bistvu bi radi zlatega hrčka(meni je vseeno, mamici ni  ::) )  22.4. bi bila stara dve leti... Povprečna življenska doba hrčkov...
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 12 Februar 2008, 14:42:12
aha no zmente se  pa povej
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 13 Februar 2008, 09:27:04
Oj!
Danes ob prbližno enajstih se je od nas še zadnjič poslovila naša Nelly. Nelly, radi te imamo  :-*  :'(  Imela je tumor na požiralniku in črevesju ter piometro.
Vem, da smo hitri ampak me zanima, če mogoče kdo pozna kakšnega, ki vzreja hrčke? Ali pa za kakšno kvalitetno domače leglo?
Lp,Tjaša


ee boščika...Počkajte malo, zdaj bo valentinovo in mogoče bo kmalu kak hrčon iskal nov domek.
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 14 Februar 2008, 19:45:53
boga nelly,upam,da se ni mučla.  :'( moje sožalje.  :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 14 Februar 2008, 20:52:05
Oj!
Hvala še vama  :)
No, danes smo dobili novo članico, Valentino aka Vali  ;D Je ful mala in ful  luštna  :)
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 15 Februar 2008, 17:39:06
jeeeej! trikrat hura za vali!  :o  :D to,da je mala in luštna ti pa verjamem!  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 21 Februar 2008, 09:49:44
Bolano težko mi je tole pisat in kaj bi dala, da mi nebi bilo treba.
Danes ponoči nas je za vedno zapustil moj mali prijateljček, ruski hrček Jackie. Nikoli ne bom pozabila, kako me je gledal skozi steklo v celjskem Zooticu, nikoli ne bom pozabila, kako lepo se je postavil na zadnje tečke, da bi dobil priboljšek, nikoli nebom pozabila, kako pridno je počakal v škatli, ko sem mu čistila kletko, nikoli ne bom pozabila, kako je lezel po mojih žepih, nikoli ne bom pozabila, kako je grizel odejo na postelji, nikoli ne bom pozabila, vsega, kar sva skupaj doživela. Nikoli ga ne bom pozabila!

Pikec moj mali, se vidiva na drugi strani mavrice!
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 21 Februar 2008, 15:40:24
Kateeq moje sožalje še enkrat :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: kayischa na 21 Februar 2008, 15:57:31
Kateeq moje sožalje  :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 21 Februar 2008, 18:27:38
Oj!
Iskreno sožalje  :'( Lepo napisano...

Naš mali Scofield(njen novi vzdevek) nam je v prvih treh dne pobegnil tri krat. Skozi rešetke.
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 21 Februar 2008, 18:36:36
Hvala. :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 25 Februar 2008, 19:33:36
žalostno,žalostno...moje iskreno sožalje.  :'(  :'(  :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 01 Marec 2008, 17:26:42
sožalje vsem  :'(

zadaj pa še z moje strani ena žalostna novica :'(
Umrl mi je moj hrček Bučko...
ne bom pozabila lepih dni stabo  :'( počivaj v miru
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 01 Marec 2008, 21:06:34
Sožalje tudi tebi :'( Groza, ta čas pa res ni namenjen hrčkom :(

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 02 Marec 2008, 07:26:15
ja..tole obdobje jim res ni namenjeno :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 02 Marec 2008, 11:19:47
Oj!
Ma, kaj je zdaj to  :'( :'( :'( :'(  :( ? Sožalje, Urša, koliko je bil pa star?
Aja, mi imamo Scofielda posnetega, tako da pride enkrat njen video Runaway :)
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 02 Marec 2008, 13:23:43
tam okoli 3 4 leta :)

če kdo pozna koga ki oddaja/prodaja hrčke naj mi prosim sporoči
kje pa ste ga vi kupili Tyashy?
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 02 Marec 2008, 13:39:02
Oj!
Mi smo šli v Mr.Peta, ker nismo mogli počakati na kako leglo domačih hrčkov, ko je bilo pa taaaako mirno, ko se ni nihče sprehajal po kletki in ropotal in... :'(
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 02 Marec 2008, 13:51:04
Ja meni tudi zelo manjka ker nič zvečer ne ropota po kletki :( samo bom pa sama raje počakala na domače leglo ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 02 Marec 2008, 16:47:16
Mi lahko pokažete slike vaših kletk? ima mogoče kdo doma narejeno? ker z bratom razmišljava da bi mojemu naslednjemu hrkonarju naredila veliko doma narejeno kletko
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 02 Marec 2008, 16:52:12
Oj!
Mi imamo kupljeno v trgovini, nič ful velkega ampak je OK
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 02 Marec 2008, 17:38:25
Urša, doma narejena kletka je dobra ideja, ampak glej, da bo iz takega materiala, da je hrčon ne bo mogel preoblikovati :P Pa da vama ne uide ;)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 07 Marec 2008, 19:50:27
ojla!
v nedeljo gremo v Kamnico pri Mariboru po mojo novo hrčico. Bo kratkodlaka, pasme sirijski hrček.
komaj čakam
dobite slikice ko bo doma ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: najchy na 08 Marec 2008, 11:30:24
Ko sm js mela hrčka smo kupli kletko v zotiku je bla kar velika in dosti tunelčkov je mela.Zdaj pa čaka na drugega če ga bom sploh kdaj imela.
Naslov: Hrčki
Prispeval: brina05 na 08 Marec 2008, 22:16:33
Živjo!

Po novem sem tudi jaz že nekaj tednov ponosna lastnica zlate hrčice  ;D .
Kupila sem jo v Mr. Petu v Ljubljani.

Imam eno vprašanje: kako se vi spopadate z njihovim grizenjem rešetk kletke? Mene sicer samo grizenje ne moti,
moti me bolj posledica tega - po nosu se ji dela že neke vrste krasta  >:(
Zato tuhtam da bi bilo mogoče najbolje namesto kletke imeti akvarij  ???  - prilagojen hrčku seveda.

Kaj menite vi?

Se priporočam za nasvete! :)

 LP
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 09 Marec 2008, 07:53:18
ŽIVJO!
Meni je tudi prejšen hrček to delal ;) v knjigi pa sem prebrala da grize rešetke zato ker nima dovolj zaposlitve v kletki. Se pravi da je to eden izmed vedenjskih problemov.  Probaj mu naštimati kakšno igračo iz lesa da se bo zaposlil ali pa karkoli drugega ;)

pa čestitke za novo pridobitev ;)

še ena super ideja (sem jo dobila v knjigi): jaz bom vsak teden tehtala hrčka z digitalno tehtnico pa bom podatke zapisovala v tabelo potem bom pa čez nekaj časa na računalniku naredila graf o njeni teži

Aja,...paa mogoče se vam obeta spletni blog o moji novi hrčici (najverjetneje ji bo ime Didi)

danes pa grem jaz V Kamnico pri Mariboru po mojo novo hrčico ;)
še slika nove kletke (je v priponki pa zgleda na sliki veliko manjša kot je v resnici) v spodnjem delu pa dobi čez nekaj časa še eno mega igralo ;)


lp ursa
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 10 Marec 2008, 18:42:25
oj!

evo malčica je doma :o :o :o ;D ;D  8)
Je zelo aktivna in obožuje kolo. Kletko je preplezala po dolgem in počez. Enkrat je mala kekica celo na glavo z zgornjega nadstropja v spodno nadstropje plezala ::) ::) ::) ::) ::) . Ime ji je Didi.

pa slikici: (v kratkem jih bo še več....pa tele dve sta slikane na poti domov)
(http://www.moj-album.com/slike/9821879/n6moLsEvAuCMuE6c.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/9821879/cfO3fJlkGtZ5rtfq.v.jpg)

Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 10 Marec 2008, 19:18:20
Joj, kaka lepotička :o

Čestitke in veliko veselja ob novem članu :-*

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 11 Marec 2008, 17:46:05
Ojlaaaa vsem skupaj!  :)
Urša, Didi je krasna  :-* :-* :-* Je malo podobna naši mali. Ena slikica:
Taka (http://lh6.google.com/ashy.96/R9azkU9m4aI/AAAAAAAAAFY/o_OAKckr7OU/DSC00438.JPG?imgmax=720) sem bila prvi dan, ko sem še raziskovala svoje kraljestvo.
Fotozgodba upam, da v prihodnjih dneh =))))
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 11 Marec 2008, 18:32:41
ja hvala lepa ;D

Tyashy tvoja je tudi pravi srček  :-* ( no sej kater krček pa ni luščan  ;D)

še par novih slikic

v posodici za hranjejne
(http://ursa-narava.moj-album.com/slike/9821879/0wu4Vz05RbadzFAx.v.jpg)

pa šibamo dol po stopničkah
(http://ursa-narava.moj-album.com/slike/9821879/1sa82LZ0L7dYC1M1.v.jpg)

sicer je malo motna...pa vseeno
(http://ursa-narava.moj-album.com/slike/9821879/OFJXyIREFLqtwZTF.v.jpg)


lp urša
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 11 Marec 2008, 19:02:36
Super hrčonke imata :o A se že kaj pustita prijeti?

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 11 Marec 2008, 19:16:25
ja
naša Didi je bila že navajena na človeško roko in ima zelo rada da jo malo počoham in ven vzamem ;)
...še nekaj ;)
danes je Didi doživela svoje prvo tehtanje ;)
težka je 70g sicer pa ni delala težav je bila kar pri miru ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: polonči na 11 Marec 2008, 20:27:54
A slikaš še enkrat kletko, pa da bo velika slikca?? :-[
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 12 Marec 2008, 13:24:50
oj!
brina05 je kaj bolje? sta odpravila težavo?

evo slikice polonči ;)  ;D

(http://www.moj-album.com/slike/9821879/RpDJeO7sDABylsyP.v.jpg)

(http://www.moj-album.com/slike/9821879/a5CoDrYxiqSLjziG.v.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 12 Marec 2008, 17:29:25
Oj!
Naša Frajla je bolj samosvoja  :-X In se ne pusti prijeti...
Urša! Spet lepe slikice :)
Lp,Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 12 Marec 2008, 18:58:03
oj!
naša se je včeraj zvečer zelo čudno obnašala  :-\  imela sem jo 1 uro zunaj pa sem jo dala v kletko pa je bila čisto prestrašena ...nevem če se je premaknila za 3 korake..potem je malo vozila kolo napej pa nevem ker sem spala....res čudno...bomo videli kako bo danes

želim vama čimboljše udomačevanje ;)

lp ursa
Naslov: Hrčki
Prispeval: brina05 na 12 Marec 2008, 21:27:44
Oj,

na začetku je imela v kletki kolo, in tunele, ki so šli na zunanjo stran kletke.
Kolesa se niti pritaknila ni, ker očitno ne ve za kaj se ta reč uporablja;
tunele sva pa začasno odstranila, ker je lulala v njih. Ampak sva pa dala namesto
teh stvari noter kartonaste rolice, ki jih niti povoha ne, kaj šele da bi jih uporabljala
in pa veje, vendar so rešetke še vedno bolj zanimive.
Počasi že obupujem.

Je pa res, da ko sem jo kupila, je bila stara že 2 meseca, je tu možen vzrok?

Ali naj ponovno poskusim z originalnimi tuneli, vendar se bojim da bo znova lulala notri,
bo je pa potrebno non stop čistiti, da ne zasmradi prostora.

Hvala za odgovore.

V bljižni prihodnosti pa upam, da mi bo uspelo pripeti slikice.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 13 Marec 2008, 07:20:20
oj!
kaj pa če probaš s hrčjim WC-jem?  Pa da se navadi na WC potem pa počasi dodajaj tunele
brina05 ne obupaj! tudi jaz sem se tako sekerala ker se je Didi vsega bala pa sem zdržala poiskala rešitev in zdaj gre bolje ;)

Našo sem včeraj preselila v manjšo kletko ki je veliko manj barvna kot je ta nova pa se je super počutila
danes sledi prenova večje kletke. Modro poličko bom dala tam kjer je rumena in čisto zgornjega nadstropja sploh ne bo ampak bo imela prosto za plezanje, se pravi bo imela samo spodnji del in eno poličko malo všje  ;) bomo videli kako se obnese..

lp ursa
Naslov: Re: Hrčki
Prispeval: Mayč na 16 Marec 2008, 20:10:04
DAse še tuki pohvalim Lollipop mi je skotila 2 mladička ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 18 Marec 2008, 07:19:22
ooo super  ;D ;D vse čestitke  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 18 Marec 2008, 21:38:37
Hvala  :)
Če je kdo zainteresiran da bi mev Ruskega hrčka mi naj kr sporoči na email.
LP.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 21 Marec 2008, 20:03:27
no in še druga samička mi je danesskotila.  novo pečena mamica :P
(http://shrani.si/f/1C/W0/8AJU4xa/amy-malcka.jpg)
(http://shrani.si/f/3m/hK/45V0DUvS/amy--malcek.jpg)
(http://shrani.si/f/z/iU/2ylH9MIZ/amy-in-malcka.jpg)

evo tu še pa Lollipop z malčkoma ko sta stara 6 dni
(http://shrani.si/f/p/va/42EIOy7T/1/lollipop-1.jpg)
(http://shrani.si/f/1s/IU/1U9azMpS/6dni.jpg)
(http://shrani.si/f/14/bY/4WbhzEIh/6-dni.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 21 Marec 2008, 20:34:37
Luškani malčki :D Še malo, pa bodo odlakani :P

A boš sedaj ločila hrčote, ali bodo še vedno skupaj?

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 21 Marec 2008, 22:59:39
samički sta tko ločeni mata saka svojo kletko harry pa tudi tko da bladički bojo kr z mamicam ostali.
Še pa vedno velače je kdo zainteresiran naj sporoči!
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 25 Marec 2008, 10:43:23
samički sta tko ločeni mata saka svojo kletko harry pa tudi tko da bladički bojo kr z mamicam ostali.
Še pa vedno velače je kdo zainteresiran naj sporoči!

Samčke pri 4 tdnih umkni od samičk-če ne bodo spet mladiči.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 25 Marec 2008, 15:41:18
ok tnx za opozorilo!
Ja lollipop mi je skotila samičko in samčka
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 18 April 2008, 20:14:01
Ojla!
Jaz sem se končno spravile viedo skonvertirat, zmontirat itd. Evo, rezultat: http://www.youtube.com/watch?v=ePIsFmbjSk8 Naša mala :)
Ima pa 50 gramov, tak, da ni ravno mala  ::)
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: lorry na 23 April 2008, 09:30:51
Če kdo ve... http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,5971.new.html#new
Naslov: Hrčki
Prispeval: maya na 26 April 2008, 12:24:52
Hej!

No mi imamo pa od včeraj zvečer do naslednje sobote v varstvu Sirijskega hrčka Điđija Miđija  :D ! Je tak luškan srček pa kar velik je.

Evo še 3 slikice  :-* :

(http://shrani.si/f/1Q/oo/3D2JkSaq/p1090252.jpg)

(http://shrani.si/f/K/NO/qvtmW76/p1090255.jpg)

(http://shrani.si/f/21/Xz/sTR0s14/p1090259.jpg)


Lp,

Maja
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 26 April 2008, 18:14:46
Zgleda kot zlati hrček. Je sirijski drugo ime za zlatega?
Naslov: Hrčki
Prispeval: maya na 26 April 2008, 20:54:49

Nisem nato pomislila do zdaj  ::) sem malo pobrskala po netu in sem zasledila, da je isto .. Tako, da je verjetno drugo ime.

Pa tega hrčolina so dobili pri 3 mesecih,. Pri nas so nam vsi svetovali naj bo hrček star največ 5 tednov in to smo tudi njim povedali. Samo prodajalci niso dovolili in da je to še premlad . Potem je pa še prodajalka zabičala, da ga morajo pustiti na miru celih 14 dni!  :o . In kakšen je rezultat? Hrček zeloo grize. Tamala je imela že polno "flajštrov"   ;) . Sam je pa res, da ga bi ona božala  :-\ - tako, da ima zdaj rokavice, ko ga da v roko  :o


Bom dala še kakšno fotko   :) !


Lp,

Maja
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 27 April 2008, 21:56:04
Hrčki niso za božanje. So za opazovanje in plezanje, tekanje po sobi (varni).
Naslov: Hrčki
Prispeval: maya na 27 April 2008, 22:39:24
Ja se strinjam s tem- še posebej če hrčku to ni všeč. zgleda, da ji bo treba še parkrat povedat, da naj ga ne boža če mu to ni všeč in naj ga pusti pri miru  :-\ .
Je pa ta Điđi Miđi taka faca- se prov vrže v dobogan in se potem dol odpelje. In kaj naredi potem? Gre nazaj gor  :D ..
Naslov: Hrčki
Prispeval: Rika na 30 April 2008, 18:53:10
Živjo

jaz imam pa dva zlata hrčka......in oba sta bolna! opazno sta shujšala in nenormalno jih zanaša po kletki...kot bi bila pijana. stara sta ene 4 mesece, pa tudi oba imata eno oko razlo priprto. pa okoli ritke imata vse mokro(kot bi imela drisko). sem zelo pazila, da ju nisme preveč hranila z svažo hrano(1-2x na teden,kot so mi svetovali).
ima kdo kakšno idejo kako jim poomagati ali ju ozdraviti. 
Najlepša vam hvala za pomoč
LP
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 30 April 2008, 19:43:45
Najbolše bi bilo da bi ju peljala veterinarju in da gugotovi kaj je narobe in bi ti tudi dal pol zdravaila za pozdravit .
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 02 Maj 2008, 17:52:01
Infekcija. Prepih, kemikalije...karkoli je možno. Takoj k veterinarju, ki se spozna na male glodavce in se odloči za zdravljenje ali pa ju uspavaj, ker gre zadeva lahko na zelo grdo in boleče doživetje. Hrček ki hrope, cvili, lula kri.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 02 Maj 2008, 20:11:25
Mojega Reota ni več :'( :'(

(http://mujana.myjalbum.net/reo/slides/reo.jpg)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 03 Maj 2008, 08:16:20
Sožalje  :'( :'(  naj počiva v miru
Naslov: Hrčki
Prispeval: maya na 03 Maj 2008, 08:24:10
Sožalje  :'( .
Naslov: Hrčki
Prispeval: nyssa na 03 Maj 2008, 09:04:25
 :'(
Tak kot moja Zofi  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 03 Maj 2008, 13:12:27
Hvala vam :(

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 03 Maj 2008, 18:52:32
moje sožalje  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 04 Maj 2008, 08:08:00
Oj!
Sožalje  :'(
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: ninci na 15 Maj 2008, 08:05:36
Oj!

Eno vprašanje... a gresta skupaj ruski hrček in morski prašiček?? V isti kletki... ?

Lp, nina
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 15 Maj 2008, 16:49:09
Oj!
Najprej bi jih jaz dala na prostem skupaj, tak, da se vidi kako se razumeta... Potem bi ju pa še v kletki kakšno urico opazovala...
Pa treba je biti na Prašička pozoren, da hrčka ne poje ;)
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: silver na 17 Maj 2008, 09:37:37
Sožalje Jana  :'( Zakaj je pa poginil  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 18 Maj 2008, 00:19:31
Sožalje Jana  :'( Zakaj je pa poginil  :'(

Nebi vedela. Najbrž je imel kake težave zaradi tega ker je mladič sorodnikov :-\ Vglavnem izgledal je popolnoma zdrav, zato je šok bil še toliko večji :(

Pa še hvala vsem :-*

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 18 Maj 2008, 07:56:45
;Mene pa zanima če je hrčkim potrebno rezati kremple?
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 18 Maj 2008, 12:44:59
Hrček in MP ne gresta skupaj v isto kletko-nikakor! Imata različne zahteve.

Hrčkom po potrebi strižeš kremplce. Enim nikoli ni treba, drugim pa vsak mesec.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 20 Maj 2008, 20:50:20
aha ka pa je kej takega ko bi se dqalo v kletko da bi si kremplčke brusli?
Naslov: Hrčki
Prispeval: lorry na 22 Maj 2008, 14:39:22
Tri ruske hrčice iščejo novi dom: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,6097.msg250062.html#msg250062
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 26 Maj 2008, 14:26:22
aha ka pa je kej takega ko bi se dqalo v kletko da bi si kremplčke brusli?

E seveda tudi to je prav fajn zadevca. Moji imjo most, palisado in gugalnico prevlečeno s šmirgl papirjem, gor jim pa nastavim kako seme, muho...nekaj slastnega.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 26 Maj 2008, 15:41:16
A to se da kupit v vsaki trgovini za male živali no kr jz še tega nisem zasledila
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 26 Maj 2008, 22:39:36
No tole je pa moja lubica Pinky  :-*
(http://www.moj-album.com/slike/2602339/QeQnQYLuRSGX6KD0.v.jpg)

Seveda bomo počasi še dodali kako opremo  :D ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 27 Maj 2008, 07:49:01
ooo Lej mojo pikicoo  ;D dej ji namesto mene enga fuuul vlkegaaa :-* :-* :-*
upam da bo uživala pri tebi
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 28 Maj 2008, 10:54:09
Mayč smo ji preneseli tvojega ogromnega  :-* in Pinky ti ga z veseljem vrača  :-*, mala uživa, se ogromno crkljave, najraje ima un posušen speštan grah in pa sončnična semena ::) Se pa ta vražiček ničesar ne boji in celo se odziva na svoje ime, več ali manj pa bolj na moj glas in hitro prileti iz svoje hišice in se obeša ko mala opica po kletki
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 28 Maj 2008, 14:34:39
 sveseljem sem ga sprejela :o
Ja pri meni ko sem jo imela se je zlo rada vesla po kletki in takrat je še imela drugačno ime in se je fula uzrla ko sem jo poklicala je prišla takoj ven iz hiške zelo rada pa ima tudi kolo brez njega bi teško zdržala .
Vidim da zelo uživa in ji ni nič hudega  ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 28 Maj 2008, 14:50:42
Ja na kolesu pa ima vsak dan maratonske treninge :D Kakšen kolo si imela, jaz sem ji vzela plastičnega pa ji še malo preglavice dela, bom morala najti nekje in nedrseče podlogice, da ji jih pripopam.  Bo pa naslednji mesec dobila še gugalnico, ma v glavnem ji imam namen urediti mali razgibalni park, ker vidim da ful uživa v movingu ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 28 Maj 2008, 14:59:22
jz sem imela tako kletko  ko ji kolo kr na te "rešetkice" dam  imela sem pa tko dva kolesa gor kr odaljena in je encajt pla na enim pa tekla pol po celi kletki sem pa tja divjala pa se mi vesla pa to pol pa na druk konc pa na kolo pol pa smet na drugi kolo in tko je čez no delala ;D mela je pa tudi gugalnico z luknicam in je zelo uživala
Naslov: Moj ruski hrček
Prispeval: SmokiRuski na 05 Junij 2008, 16:31:54
 :)Jaz mam ruskega hrčka campbella :)   Kmalu bo star 2 leti :-\   AMPAK!  To sploh ni res da je življenska doba hrčkov samo 2 leti! :D :D :o :o   Vsi moji prijatelji  so imeli ruskega hrčka skoraj 4 let! :o :o :o
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 07 Junij 2008, 15:17:00
A to se da kupit v vsaki trgovini za male živali no kr jz še tega nisem zasledila

Nimajo. Moraš sam naredit.
Kolesa so meni daleč najboljša od Habtrala.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 15 Junij 2008, 21:12:46
(http://i133.photobucket.com/albums/q74/Animalsno1/phodopus%20roborvski/DSC_0278a.jpg)

Fitzko pitzko-mi je enmal sivih las naredil, ko je takole smuknil iz kletke in dirjal po sobi.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 16 Junij 2008, 08:07:43
Ima kdo izkušnje kako se razumeta dve hrčici v skupni kletki? Jp malo razmišljamo če bi imeli še enega :D ::) No moja babuška uživa je tako super ker je živahna tako podnevi kot ponoči :D Je prava atrakcija pri nas doma in mala prav nori ko vidi da bo šla ven. Roke obožuje, tudi crkljanje ma ful rada, takrat se kar razleze od ugodja po dlani. Je kot en mali dlanski tepih :o :D

Po kletki se vešamo kot opica, še vedno sem skeptična če mi nista Mayča in Lorry uturili kako novo ekstra mini vrsto opice  :o :D, zadnjič sem se ful nasmejala mami ko je vidla malo Pinky, prej smo imeli 2 zlatega hrčka ki sta večje od tele moje srebrne pupike in je mami izjavila ja tale je pa taka mala pikica, a bo še kaj zrastla al je to to :D ;) Brez tega malega vragca si ne predstavljam več življenja, ker enostavno bi bilo preveč mirno in dolgočasno v moji sobi in le kdo bi mi občasno ponoči kratil spanec z dirkanjem na kolesu, premetavanjem žaganja, pitjem vode in obešanjem po kletki, ene taka mala žver pa taka galama :o :D 8)
Naslov: Hrčki
Prispeval: lorry na 16 Junij 2008, 09:10:07
Hrčice bi se med seboj stepli, tako da ju žal ne moraš imeti skupaj. Škoda, ker bi ti takoj še Zofi dala. Reva še zdaj ni našla domek zase.  :-\
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 16 Junij 2008, 09:41:20
Navš verjela da sem prav nanjo mislila, sicer me bratko in njegova prepričujeta da če ne še ene pupe pa enga pubca, ampak za to varianto pa nisem  :D  ::) Jaz pa njiju da naj onadva malo Zofi posvojita  :D, sicer nista čisto proti pa tudi čisto za ne, ker pravita da v svoji sobi je ne bi imela, mogoče kasneje ko bosta mela stanovanje 100% tipi top zrihtano, da bi malo imela v dnevni  ;)

Škoda, res. Prav zaradi tega vprašam, sem tudi imela prej dve bejbiki vendar ne istočasno, vem pa da so naši nekdanji sosedje imeli dve morski prašički in sta se čist lepo razumeli, celo potem tri, ko so eno punčko iz zadnjega legla obdržali.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 16 Junij 2008, 15:57:38
Navš verjela da sem prav nanjo mislila, sicer me bratko in njegova prepričujeta da če ne še ene pupe pa enga pubca, ampak za to varianto pa nisem  :D  ::) Jaz pa njiju da naj onadva malo Zofi posvojita  :D, sicer nista čisto proti pa tudi čisto za ne, ker pravita da v svoji sobi je ne bi imela, mogoče kasneje ko bosta mela stanovanje 100% tipi top zrihtano, da bi malo imela v dnevni  ;)

Škoda, res. Prav zaradi tega vprašam, sem tudi imela prej dve bejbiki vendar ne istočasno, vem pa da so naši nekdanji sosedje imeli dve morski prašički in sta se čist lepo razumeli, celo potem tri, ko so eno punčko iz zadnjega legla obdržali.

Zakaj pa ne kupiš enostavno še ene kletke zraven? :P Se obnese 8)

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 16 Junij 2008, 16:52:46
Bi če bi šlo, pa ni placa več :D, poleg tega se čez kak mesec selim v novo sobo, kjer pa tudi ne bom imela prostora še eno kletko not zguzit  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 17 Junij 2008, 17:22:00
ja jz sem ju mela kr dovk cajt skupi s hčirkico in sta še razumele res pa je da tujih drugih hrčkkov nemara
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 30 Julij 2008, 14:27:54
jz mnam pa eno prašanje  :-[   A lahko hrčki jejo travo ???
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 30 Julij 2008, 15:30:36
Sem u knjigi prebrala da naj bi oboževali mačjo travo, baje jim gredo zelo v slast listi od trpotca, regrata. Priznam pa da še nisem prakticirala nič od tega ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Westy_ka na 30 Julij 2008, 21:20:25
Sedaj pa še Fortune ni več :'( Žal ni uspela živeti niti eno leto :'( :'( Počivaj v miru, z vsemi svojimi mladički vred, srčica mala :-* :'(

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 31 Julij 2008, 10:15:09
Sem u knjigi prebrala da naj bi oboževali mačjo travo, baje jim gredo zelo v slast listi od trpotca, regrata. Priznam pa da še nisem prakticirala nič od tega ;)

Aha potem lahko jz komot naberem  svežega regrata in mu ga dam? Pa nebo nič narobe znim

Westy_ka
Moje sožalje :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 31 Julij 2008, 11:49:02
Mayč ampak v manjših količinah, dej da doma preverim pa ti jutri sporočim  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: maya na 31 Julij 2008, 12:09:19
Sedaj pa še Fortune ni več :'( Žal ni uspela živeti niti eno leto :'( :'( Počivaj v miru, z vsemi svojimi mladički vred, srčica mala :-* :'(

Lp

Sožalje   :( .
Naslov: Hrčki
Prispeval: najchy na 31 Julij 2008, 13:45:44
Jana sožalje! :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 31 Julij 2008, 14:05:09
Mayč ampak v manjših količinah, dej da doma preverim pa ti jutri sporočim  ;)


okej
Naslov: Hrčki
Prispeval: Eltaza na 31 Julij 2008, 18:00:04
Imam zlatega hrčka, samčka. Kupljen je bil v trgovini za male živali malo več kot 3 mesece nazaj. Ko sem ga kupila naj bi bil star 3 tedne. Že pred tem sem imela 3 hrčke in moja prva hrčica je doživela 7 let. Imama kar nekaj izkušen s hrčki in me skrbi njegovo vedenje, saj se z nobenim hrčkom nisem tako ukvarjala kot se s tem in se me po 3 mesecih še ni navadil. Je zelo hiperaktiven in zelo boječ.
Ima kdo podobne izkušnje? Naj ga pelem na pregled k veterinarju? :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: najchy na 31 Julij 2008, 22:32:13
A hrčki lahko živijo 7 let?? :o
Naslov: Hrčki
Prispeval: Eltaza na 31 Julij 2008, 23:30:46
Ja. Ampak zelo redke izjeme.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 01 Avgust 2008, 07:41:15
Hrčki so bolj ali manj domače živalice ki se jih opazuje in ne toliko po rokah mečka, pa mnogo hrčkov rabi veliko več časa da se navadi človeka. Probaj mu dajati hrano z roke seveda, naj prvo tvojo roko prevoha, pomaga tudi če si prej roke malo pomencaš v postiljki ki jo imaš v kletki (npr. slami), da se roke navzamejo malo njegovega vonja ;)

Mayč zate sem si zapisala pa sem doma pozabila, lahko mu daješ regrat samo pazi kje ga nabiraš, naj bo kje kjer ni ravno preveč frekventna lokacija ala avtomobili in sprehajalci s psi. Veseli so tudi kakega lista solate, najraje naj bi imeli kristalko, vendar pa kadar jim daješ svežo hrano, je potrem treba naslednji dan prekontrolirati hiško kjer ima zalogo in vso svežo hrano odstranit iz njegove shrambe, suho pa pustiš ;) Bom probala čez vikend nekako do računala prit, pa ti bolj podrobno napišem ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 04 Avgust 2008, 21:32:47
ok tnx

mam pa še za povedat slabo novico  :( moji sošolki je umrčki hrček in sicer je bratec od mojega Harryja. Me pa malo kr skrbi ko sem se znjo menla je rekla da se mu je popek gnojiv in sem pogledla pri svoje in je isto se mu gnoji  :'( zdej sem mu začela gor kamilce devat a bo vredi al je še kaka možnost  :'( ???
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 04 Avgust 2008, 22:23:25
Od hrane: radič, peteršilj, košček jabolka, endivija, mladi listi malin, navadni plešec,, detelja, regrat (kot že omnjeno), muhe, črički, ose, tut kobilice, košček sira, jogurt, seno, posušena kopriva...
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 12 Avgust 2008, 17:09:27
(http://i133.photobucket.com/albums/q74/Animalsno1/phodopus%20roborvski/DSC_1250b.gif)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Ewe na 12 Avgust 2008, 17:11:29
ok tnx

mam pa še za povedat slabo novico  :( moji sošolki je umrčki hrček in sicer je bratec od mojega Harryja. Me pa malo kr skrbi ko sem se znjo menla je rekla da se mu je popek gnojiv in sem pogledla pri svoje in je isto se mu gnoji  :'( zdej sem mu začela gor kamilce devat a bo vredi al je še kaka možnost  :'( ???
Iz kod imaš Herryja? Mojmi se tudi gnoji popek (je pa moja drugače iz Mr. Peta).  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 12 Avgust 2008, 17:13:54
Ja punce to se pa veterinarju nese pokazat. In to takemu, ki se spozna na male glodavce. Nič pacat sami doma.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Ewe na 12 Avgust 2008, 17:17:47
Mi smo bili pri našemu veterinarju že lep čas nazaj, ko še nismo vedeli kaj je to. In je rekel da se bo samo zacelilo ?
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 12 Avgust 2008, 22:17:50
Iz kod imaš Herryja? Mojmi se tudi gnoji popek (je pa moja drugače iz Mr. Peta).  :'(

Dobila sem ga od ene kolegice ko ji  je samica povrgla  in mi je samca dala
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 13 Avgust 2008, 15:54:30
Jana, moje sožalje. :'(  Malo pozno sicer...
Naša mala je pa fuul močna in na lonec od mandarine spleza  :o in se potem obeša po vejah.  ::) Mam dokumentirano sam še slike in videe uredim in spravim na youtube. Drugače ma pa zadne cajtu ful vlik trebuh, ko, da bi bla breja ampak ni ker ni bila v stiku z nobenim hrčkom. A se komu kaj sanja? Glist pa tudi nima, se ne vidi.  :-\
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: *ana* na 21 Avgust 2008, 23:27:00
Hej!
jaz sm pa za rojstni dan 20.6. dobila hrčicooo... Aruško  (hih.. ime :D). je dolgodlaka, črno-sivo-nevemkakšna. slikce pa nimam čis nobene ker je vsak fotoaparat prepočasen zanjo ; :D
bedaček spleza pousod... in so ble že orng reševalne akcije k se je kam zalezla, not je šlo, nazaj pa ne...   
uh. krvoločna je. ><. griize.   pa na mizi mam enega oslička (igračka al kaj) in je take barve kot ona in ga zmer hoče zajahat  :D
Dolgčasa ni.
Hf.*
Naslov: Hrčki
Prispeval: zvezdica23 na 25 Avgust 2008, 23:40:34
podarim 15 hrčkov videnih na spodnji sliki.
Pišite samo resni interesenti pa tisti ki imate radi živali in jih mate izključno za hišne ljubljenčke.
Nikakor pa jih ne dajem za hrano drugim živalim.
Telefon 040 657 216 ali pa moj mail.
Zraven si prinesite kako škatlo.
Naslov: Hrčki
Prispeval: *ana* na 26 Avgust 2008, 08:52:31
juuuj ka so lišni... :-*  men je najbul ušeč un črno-bel. kuk so pa stari ?
Hf.*
Naslov: Hrčki
Prispeval: zvezdica23 na 26 Avgust 2008, 12:51:12
ma mislim da so stari nekje 3 mesce saj drugač jih ne bi oddala ampak preveč se mi je jih namnožilo pa raje tak nardim.
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 11 Oktober 2008, 20:32:24
hey!
no jaz se že dolgo nisem javila in moja mala micena didi je zrastla že v pravo dido ;)  ;D je tipična štajerka  :D prebrisana...vedno išče možnost za pobeg    ::)  (npr. enkrat smo jo 4 dni iskali ker se je lumpa nekje skrila in potem tam tudi spala nekaj dni..... mi je kr mal sivih las naredila) ;)  sicer se pa IZREDNO rada čoha  :D

lp, pa dejmo še malo poživit temo s kakšnimi slkicami ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 20 November 2008, 14:49:05
Oj!
Ursa, A lahko samo vprašam kje si ti tvojo Didi kupla? A je bilo pač priložnostno leglo ali je prav vzreditelj?  A se da mail ali kaj dobit? In kolko si dala zanjo, če ni srkivnost?   :D
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 20 November 2008, 18:58:06
ojla!
no da odgovorim na tvoje vprašanje ;)
didi prijaha iz Maribora in kupila sem jo pri punci, ki je imela zasebno leglo-priložnostno leglo
lahko ti dam njen mail pa jo povprašaj če misli imet še kaj mladičev ;)
Ne ni skrivnost ;) 5€
glede na to, da je bila res lepo navajena rok, prijazna in lepa (koža, oči,..), videla sem pa tudi mamo in ostalo leglo in res vsi so bili zdravi in lepi se mi to ne zdi veliko ;)


Lp, urša....pa upam da sem kaj pomagala :D

PS: mail ti pošljem na ZS


Naslov: Hrčki
Prispeval: mika-nelly na 04 December 2008, 14:39:20
evo še moj hrček monki,ki je res prava mala opica  ::)
(http://mika-nelly.moj-album.com/slike/11634812/aGDALZR1Ho99YOMK.v.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 17 December 2008, 07:47:16
jooj je luškan ;)

Ima kdo izkušnje kako je če imaš doma sočasno 2 hrčka različne vrste in nasprotnega splola?
Bi morala vsakega posebaj iz kletke jemat-jasno bosta v različnih kletkah?

Lp, ursa


Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 17 December 2008, 07:49:26
Oj!
Ima kdo izkušnje kako je če imaš doma sočasno 2 hrčka različne vrste in nasprotnega splola?
Bi morala vsakega posebaj iz kletke jemat-jasno bosta v različnih kletkah?

Nimam izkušenj... Pomoje lahko samo moraš pazit, da večji ne poškoduje manjšega, pa da se ne sparita.  :) A boš še kakega hrčka dobila?  :-*
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 17 December 2008, 20:34:59
mogoče pa res :) ;)

Naslov: Hrčki
Prispeval: mi2ni3 na 17 December 2008, 23:41:27
Tole je pa moj Mikro, ki ravno papca:
(http://i251.photobucket.com/albums/gg294/zalarjeva/DSC00698.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 18 December 2008, 10:00:53
Vse hrčka spuščam ven posamično. Itak so vsi samci-še med sabo se bi zmlatli ko norci...Če je pa en zlati,, drug pa manjša pasma, pa sploh ne bi riskirala-tudi če bi šlo za različna spola. Si itak grozijo prek kletk. Vsaj moji so si, tudi ko sem imela samca in samico.
Naslov: Hrčki
Prispeval: ~Tina~ na 31 Januar 2009, 12:47:15
No, da ne bo tale tema čist pozabljena pa lahko še sama predstavim našo hrčico!
Je pritlikavi ruski hrček (samička) stara 1 leto in 10 mesecev. Je zeeelo prijazna. Po hrbtu je sivo-krem barve, po trebuščku pa je bela.
Njeno ime je Hrčolinka, vendar jo vsi kličemo kar Piki. Zanimivo je, da na to ime tudi čuje. Ko jo pokličeš se že dvigne na zadnje noge in posluša od kod prihaja zvok.

Tukaj pa je še nekaj slik naše princeske:
(http://miki-piki.moj-album.com/slike/14391022/JnCy5g6ns4DsZHFx.v.jpg)
(http://miki-piki.moj-album.com/slike/14391022/q1BRjhEQSUYdfK2b.v.jpg)
(http://miki-piki.moj-album.com/slike/14391022/ZKudNrK9qh3j8NVo.v.jpg)
(http://miki-piki.moj-album.com/slike/14391022/DgwawreFp1qoCbWt.v.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 06 Marec 2009, 12:49:16
Luštni hrčon :-*
Moj Frostek pa je napovedan za operacijo v torek dopoldan-tumor. Precej velik, ampak menda dobre oblike, na "peceljčku". Naj se dobro izteče. Fitzu pa manjka dlaka na zadnjih nogicah-ON bo tudi šel veterinarju, najbrž jutri.
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 06 Marec 2009, 19:27:56
držimo pesti da  frostek lepo prenese operacijo in za Fritza da ni kaj hujšeča ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 06 Marec 2009, 19:44:34
Fitz bo kar prav. Ima ime po psihologu v detektivski nanizanki C.R.A.C.K.E.R. Frost pa je tudi detektiv-Frostov način-ne vem original naslova :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: ~Tina~ na 09 Marec 2009, 20:22:14
Držimo pesti, da bo vse v redu!
Nam pa se je včeraj zjutraj tudi zgodilo nekaj groznega. In sicer:
Mami je videla, da Piki leži zravem kletke in to čisto pri miru. Prvo smo mislili, da spi. Pa je mami videla, da ima ogrog vratu vato.
Ko smo jo od blizu pogledali smo videli, da je vata (ko je lezla iz kokosa - tam spi) naredila majho zanko in v njo se je Piki zapletla.
Okoli leve tačke in vratu. Ker se ni mogla rešiti se je začela vrteti v eno stran in pri tem se je vata zategovala. Tako zelo se ji je zategnila, da se sploh ni mogla več premikat.
Skoraj se bi zadušila. Pa smo na srečo videli in hitro vato prerezali in Pikico rešili. Nekaj časa po tem se je močno tresla in bila je brez ravnotežja. Takoj smo poklicali veterinarja, ki pa je rekel, da je v šoku.
Malo smo še počakali in medtem je spila nekaj vode.
No, na srečo se je tresenje umirilo in naša Pikica se je "vrnila".
Danes je že zgodaj zjutraj vsa vesela kopala po hrani in tekla v kolesu!

Vsi smo si zelo oddahnili, saj bi jo lahko zaradi "smotane" vate naenkrat izgubili!

Lp, Tina
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 09 Marec 2009, 21:47:14
Nauk te zgodbe-ne uporabljajte vate. Najbolje je kar žagovina, pa jaz jim dam wc rolice, pa si sami zgrizejo.
Naslov: Hrčki
Prispeval: ~Tina~ na 12 Marec 2009, 19:22:54
Nauk te zgodbe-ne uporabljajte vate. Najbolje je kar žagovina, pa jaz jim dam wc rolice, pa si sami zgrizejo.

No, sej naša ima tudi žagovino. Samo v kokosu kjer spi ima vato.(So nam u trgovini priporočal, da je fajn če jo ma za spat.)
Tudi naša ima tulce od wc papirja. Pol jih pa grize pa praska - uživa! ;D

Lp,Tina
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 12 Marec 2009, 20:10:48
Fitzolinota so pri vetu prav zavili v vato. Zdaj jo ma tudi doma. Je moral biti na toplem po narkozi. Itak te žvalce hitro izgubljajo toploto.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mayč na 06 April 2009, 16:19:20
Živjo!
Po dolgem času se spet oglašam
Imam en problemček  :( hrčeku se je bojavile bulica je precej velika in trda to je ziher rakec :'( :'(  dela se še mu pa ena bulica kaj naj naredim  ??? ??? :'( :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 06 April 2009, 18:59:13
Če otipaš konec, pelji vetu in če je hrček v dobri kondiciji, živahen in ješč-operiraj. Če ne, pa pusti, ko ga začne motit pa pelji uspavat.
Naslov: Hrčki
Prispeval: luckyman na 23 April 2009, 22:00:27
ja jst sm pa nou na forumu.
jst sm pred dvema dnevoma dubu hrčka ki mu je ime LUCKY
je sibirski snežni hrček in men je fuull luštkan
Naslov: Hrčki
Prispeval: ash** na 03 Maj 2009, 20:41:30
oiila!da ne bo ta tema zamrla,bom pa jst neki napisala...


včeraj mi je umrla moja ljubljena hrčica,po imenu pufi :'( :'( :'( :'( :'(.....ker je mami mnenja,da je najbolš TAKOJ kupit nouga,da jo nadomestiš,smo hotl že dons kupt nouga....sam je blo use zaprt,pa ga pol dobim jutr....aja,bo pa ruski hrček...prosim če mi lahko odgovorite:jst bi rada mela čim mlajšega hrčka,kolk je taka "primerna" starost??????kok mescou??????k bom prou uprašala,kr pufi je bla že kr dost "stara" ko smo jo dobl....slikce pridejo ko jo dobim,ime ji bo pa šnofka(šnofi..) :D


LP,ash
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 04 Maj 2009, 10:27:26
Pri cca 8 tednih. Pa ne kupuj v trgovini. Vsake toliko časa kdo oddaja hrčke ali pa prodaja iz legla. Po spolu pa morjo biti ločeni pri 4 tednih in to je problem v trgovinah-breje samice.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Sarah na 13 Maj 2009, 20:39:32
Lep pozdrav vsem skupaj,
jst imam pa eno vprašanje za vse, ki st malo bolj izkušeni....pred 2 mesecema sem postala lastnica zlatega hrčka, starega 10 tednov....je krasen, zaenkrat vse funkcionira po planu, moti pa me to, da ne laufa po kolesu, ki ga ima v kletki...je to odvisno od posamezne živalice, lahko pričakujem, da bo še začel? Ker sicer je zelo aktiven, vsak večer ga spuščam na prosto (po sobi), aktivno pleza po kletki itd. V kolo pa gre, vendar zgolj sedi v njem.
Hvala za odgovore
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 14 Maj 2009, 07:25:07
hm....
sicer je DIDI že moja 3 hrčica ampak se mi pri nobenemu od teh treh to ni zgodilo. Mogoče ne ve kako ga uporabljati. Pokaži mu kako deluje sicer pa mislim, da se bo navadil.....
Si sigurna da kolesa ne vozi ko ti spiš?  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 14 Maj 2009, 10:51:39
Moj Belli ni gonil kolesa, enih parkrat je potem pa ne vč. On je raje zunaj tekal, plezal na radiator, postlo, grizel parket...
Naslov: Hrčki
Prispeval: Sarah na 14 Maj 2009, 21:23:33
Ne bom trdila, da ni možno, ta goni kolo, ko jst spim, sploh zato, ker ga imam v dnevni sobi....ampak po drugi strani sm pogosto budna pozno v noč, ko je on že zelo v akciji, pa nism še opazila, da bi kolo uporabljal v ustrezen namen...mirno sedi not, se umiva, prehranjuje, če ga jst zavrtim, odkoraka vn..... ::)
Hvala čara, si me potolažila  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 17 Junij 2009, 17:39:42
Rex 29. 10. 2006- 17. 6. 2009 V spancu ga je vzelo za vedno. Dela družbo v zemlji Mimi, Švigiju in Fitzu.
(http://anjar.moj-album.com/slike/205669/lEQRRyNE9uqf6izh.v.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 17 Junij 2009, 21:02:46
Ojoj  :'( Iskreno sožalje. Valli ti pošilja poljubčke...  :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: maya na 18 Junij 2009, 12:22:39
Sožalje.  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 19 Junij 2009, 15:13:21
sožalje  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: ~Tina~ na 19 Junij 2009, 16:15:31
Sožalje! :'(
Dela družbo naši Pikici, ki smo jo prav tako izgubili v spancu 14 dni nazaj. Preprosto je zaspala in odšla na ono stran mavrice. :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Višauska_terierka na 19 Junij 2009, 19:44:04
Sožalje :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 20 Junij 2009, 10:21:22
Najlepše je ko preprosto zaspijo, ne da se matrajo in jih moraš potem čimprej na inekcijo peljat. Ostaja še Frost.  :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: ~Tina~ na 22 Junij 2009, 19:35:09
Najlepše je ko preprosto zaspijo, ne da se matrajo in jih moraš potem čimprej na inekcijo peljat. Ostaja še Frost.  :-*

Tako je res najbolje.

Imamo pa sedaj novo hrčico po imenu Lili. Je pa popolnoma drugačna od Pikice po karakterju, zunanjosti, obnašanju...
Imam pa eno vprašanje. Zakaj Lili opravlja potrebo kar v hiški kjer spi? Piki je vedno šla v kot, kjer je imela "wc". Pa si je ta kot sama izbrala. Nismo pa je nič učili ali kaj podobnega. Lili pa to kar v vato in ker tam spi je potem urin povsod in to strašno smrdi, tako, da ji moram kar naprej čistiti. Ali jo je to mogoče odvaditi?

Lp, Tina
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 22 Junij 2009, 20:04:11

Naša Dida tudi opravlja potrebo kar v svoji hišici. Najbolj zanimivo od vsega pa je, da lula samo v plastični hišici, v hišici narejeni iz kokosovega oreha pa nikoli.
Pri nas ima tudi wc vendar pa potrebo opravlja tam samo če ni v hišici (od prejšnjih moji hrkonarjev so vsi lulali samo v wc-ju).
Kako bi jo to odvadila....na žalost nimam ideje.

Lp, ursa
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 22 Junij 2009, 20:30:25
Oj!
Huh, mi smo vsem samo nastavili WC pa so lulale notri... Kakajo pa še vedno v hiški  ::) Mogoče jim je pesem všeč ali jim spodbudi nagon?
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 22 Junij 2009, 20:44:25
Probaš lahko tako da delček vate postaviš v en drug kot-wc, dodaš še eno hiško, ali pa za hiško uporabiš škatlo brez dna in redno menjaš gnezdo. Je zoprno tole, ker moraš res redno čistit, da se kaj ne zaredi. Res ni higiensko.
Naslov: Hrčki
Prispeval: mi2ni3 na 23 Junij 2009, 08:54:57
Moj lula samo v wc-je tak kotni, kupljen v Zooticu. Notri ima pa pesek za činčile in se še malo okopa zraven. Skoplje malo jamico, se polula in malo zakoplje nazaj. Tak posrečen je. Potem mu samo pesek zamenjam na vsake toliko časa in je to to. Kaka pa povsod  ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Tara na 23 Junij 2009, 11:38:42
Hoj,

Pokukajte malo na ta link  našli boste ogromno lepih stvari za hrčke http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,8370.0.html

 ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 23 Junij 2009, 12:04:48
Punce in fantje, a kdo podarja kje zlate hrčke? Iskala sem po netu-pa tisti ki so bili aktualni so jih že oddali. Zati hrček je z leti postal nepogrešljiva žverca pri meni, tako kot pes.

No, za Bellija in Rexa sem res šla 100km+ ju iskat in mi niti malo ni žal. Tokrat pa sem na kratko z avtom in bi raje v okolici koroške :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 28 Junij 2009, 06:59:23
Sem obnovila zalogo hrčkov ;D Včeraj sem pripeljala domov dve beli ruski hrčici, taki bajsiki, bota verjetno v večji kletki in kolesu shujšale. Ima vsaka svojega. Zaenkrat sta še skupaj, malo sestrskih prepirov seveda je. Ampak mislim, da ju bom morala ločit. Če bo ena preveč tlačla dol drugo.

Imena pa: Mrs Marple in Jessica Fletcher

(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_3582a.jpg)

(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_3591a.jpg)

(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_3593a.jpg)

(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_3596a.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 28 Junij 2009, 08:42:43
pravi lepotički!!  ;D
Čestitke za novo pridobitev (in priporočamo se še za kakšne fotke :P)

Lp, ursa
Naslov: Hrčki
Prispeval: Višauska_terierka na 28 Junij 2009, 11:44:38
Prva fotka... :D ;D Kako je pogledala vn iz skodelice  :D
Naslov: Hrčki
Prispeval: ~Tina~ na 28 Junij 2009, 13:58:55
Čestitke!!  :D
Lušne sto obe!!  ;)
Se tudi priporočamo za fotke! :P

Lp, Tina
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 20 Julij 2009, 14:53:49
Bojo slikce še ja :) Če pa kdo želi, lahko smukne tudi pogledati na hrčkasti forum (saj ne vem kaj mi je bilo, da sem se lotila to ustvarit ::)). Namen je, da so skoncentrirane predstavitve pasem, pa njihove potrebe, prehrana, zdravstveni problemi s katerimi se srečujemo. Pa ideje glede igrač, kletk.

Jaz pa sem trenutno zaposlena s tem, da "se igram veterinarja". Ta teden (in prejšnji) moram vsak drug dan prijet Frosta, ga namazat po trebuhu in tačkah najprej z eno prozorno tekočino, potem pa še na najbolj prizadetih delih z modrim gelom in po kapalki dajam vitamine. Potem pa še 4 tedne mažem vsake tri dni. Vmes se slišim z veterinarjem. Zmetala sem ven žagovino in koruzne chipsije. Sedaj ima za podlago borovo lubje in nastrgan papir.

Naj bi bila kriva alergija. Se mi zdi da se manj praska, ampak dlaka se še ni začela zaraščat. Pa tudi bolj šibek je.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Tara na 20 Julij 2009, 18:21:11
Na kaj pa je alergičen? Slišala sem za veliko glodalcev ki ima alergijo na seno oz. prah v senu. Za nastilj lahko uporabiš Mlete koruzne storže, ki jih prodajajo za steljo prav za glodalce pa  še ne škodijo če jih žival poje in so popolnoma brez praha. Jih imam jaz doma za činčile in kunce. Če je krivo seno, pa obstajajo od podjetja Oxbow (ena najboljših firm ki proizvaja hrano  za glodalce) kocke iz sena, ki tudi ne prašijo in jih lahko  daješ namesto sena.


Lp, Eneja
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 21 Julij 2009, 19:30:57
Tile koruzni storži mleti-niso nič kaj ugodni za tačke in imela sem pol žagovine, pol teh cheepsijev (kar sem že napisala). Ne eno, ne drugo ne uporabljam več. Seno imam domače in vmes ga ni imel. Ravno iz tega razloga-če bi bilo to krivo, čeravno časovno ni sovpadalo s pojavom praskanja.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 22 Avgust 2009, 11:27:39
Frost http://anja-justblog.blogspot.com/ (http://anja-justblog.blogspot.com/)
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 19 September 2009, 16:24:12
Oj!
Čara, pozno, ampak, moje sožalje  :'( :'( Bogi Frosti...
Pa še, nujno bi rabila... Mislite, da če bi hrčka čisto od začetka nosila s sabo, ga hranila iz roke, mogoče celo klikala, bi se navezal name? Kako močno?
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 21 Oktober 2009, 14:49:49
Valli ni več...  :'( Samo zaspala je... :'( :'( Papa, pogrešali te bomo...  :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 07 November 2009, 20:52:10
Oj!
Ve kdo za kako domače leglo hčrkov?Zdaj, v bližnji prihodnosti...? Samo ne ruskih ali roborovskih, pravijo, da so roborovski za strokovanjake, jaz pa to nisem.  :)
In, v zooticu v BTCju so 'meli pred kratkim ene take, črno(modro, marmorno, mogoče? Nevem, skratka, nekaj podobnega marmorju je barva) bele hrčke, kdo ve vrsto in kje bi se jih dalo dobiti?
Lp, Tjaša
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 07 November 2009, 22:44:25
Spremljaj oglase, slek ko prej se pojavijo. Roborovsi so hiperaktvini z zahtevnešim karakterjem in niso ravno za po rokah, zaradi te izjemne hitrosti. Ruski pa so veliko bolj primerni, tudi zlati.
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 08 November 2009, 17:49:08
Tyashy sožalje  :'( ...čeprav malo pozno
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 09 November 2009, 12:28:50
http://mojpes.com/forum3/viewtopic.php?f=80&t=18896 (http://mojpes.com/forum3/viewtopic.php?f=80&t=18896)
Oddaja bele in sive ruske hrčke.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Luni_Lu na 16 November 2009, 14:19:38
Velikokrat slišim tragedije z hrčki.
Prijateljicam in sošolkam se je velikokrat umrl hrček ker so ga pohodili. :'( :'( :( :( :-\ :-\
(Jaz) si hrčka raje ne bom kupila. :-\
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 24 November 2009, 23:18:54
(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_3894a.jpg)

(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_3869a.jpg)

(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_3860a.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Saby na 27 November 2009, 19:08:35
Jaz sem pred dvemi leti imela rusko hrčiso, ki je umrla zaradi starosti pri enrm letu in pol.(VSAJ TAKO JE REKU VETERINAR) :( :'(
lani setembra pa sem si kupila dva roborovska hrčka za katere smo mislili da sti dve samički 8)  pa niso bile >:(  .  bila sta samček in samička  ::)  to sem zvedla takrat kadar je samička strila 4 mladičke  :o  takrat sem ju ločila(imam dve kletki ki sta bili povezani z rovi)in ko so bili ti mladički kar veliku je samička strila še eno leglo z 8 mladiči!  ???  pa ni bila z samcem!  ???  je to mogoče?   
ko so hladiči odrasli sem jih nesla v zotik kjer so jih prodali. :) zdaj imam še samico in samca po imenu Alex in Stella(ista kot prej)  ,a se zelo bojita ljudi.stella bolj kot Alex.Alex pride celo na  roko za priboljšek.a jih imam vseeno zelo rada saj sta tako luštna. hihihi  :P :-* ::) :) ;D :D :o   
Naslov: Hrčki
Prispeval: Saby na 27 November 2009, 20:55:58
Moji  roborovski hrčki!

1. kako sem lepa!   8)   
2. Zaspanček :) 
3.Prva slikica ponosne   mamice z mladički. :o
4.Mi smo pa veliki.Hihihi.  ::)
 
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 27 November 2009, 21:01:35
Sparila se je s samčkom, je pač bil eden od mladičkov samček-spolno zreli pri 4 tednih. Ali pa je takoj po kotitvi se sparila s samčkom, kiga še nisi isto sekundo ločila.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Saby na 28 November 2009, 08:50:22
Ločila sem ju ko je samička strivala,tako da ni mogoče da bi se z samčkom. :-[ In drugo leglo je strila ko so bili prvi stari kaka 2 tedna. :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Saby na 28 November 2009, 13:45:31
Če kdo potrebuje kakšno idejo za igračko ali  za hišico za hrčke jo imam jaz : Potrebuješ: staro nogovičko (velikost naj bo primerna hrčku) ter  rov kartonasti ali plastičen.   
Igračko naredimo tako da nogavičko napnemo na en vhod v rov.Položimo v kletko. Moj roborovski hrček v njej spi,hrčica pa si vanjo shranuje hrano. :-* :-* :-*   


upam da vam bo všeč,oziroma jim bo všeč!  ::)               
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 02 December 2009, 21:07:05
Let me present you...  (http://www.youtube.com/watch?v=HwEOGXboD_s)
Ne bit kritični do videa, danes prvič spet delam video po nevem koliko časa =)  :-[
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 07 December 2009, 20:33:23
meni je video zelo všeč :)

no,jaz bom pa dobila hrčka (malega ruskega),ki sem si ga zelooo želela  :o  :D
in me zanima,če te hrčki res potrebujejo potni list?  :-[
pa zelo bi bila vesela kakšnega nasveta v zvezi z nego... (glede hrupa - predvsem ponoči,menjanja žaganja,prenašanja,hranjenja,vonja - nekateri pravijo da ne smrdi...)
namreč to bo moj prvi hrček  :)  :-[ pa kako naj bo kletka urejena (posteljica,...)
hvala za odgovore  :)
lp,K
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 07 December 2009, 21:40:14
Priporočam, da si prebereš knjižico Nega hrčka ali pa Hrček.
Glede kolesa-fajn je habitralovo-je zelo tiho! ali pa tisto samostoječe, ga pa z oljem redno namažeš. Radi grizejo rešetke-oja. Kletka čimvečja in prostorna-lahko tudi kak velik akvarij. Čistiš po potrebi.

Le pri hrani je treba poudarit-potrebujejo mokarje, čričke, muhe.
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 08 December 2009, 20:21:21
 hvala :) ...
kje se pa dobi mokarje,čričke,...? v normalni trgovini za male živali (mr.pet,zootic?)
...kaj pa glede potnega lista? no,vem da hrčki ne marajo predolgih potovanj...ampak ali ga dejansko potrebujejo?  ???
pa meni so rekli,da tak hrček rabi tudi poseben mini wc...
sicer pa že komaj čakam na novega člana družine!!!  :-*  :-*  :-*  ;D
lp,K

Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 09 December 2009, 19:46:21
Ja mokarje dobiš tudi v trgovini. Ali pa pri kakemu znancu  ;D
Kak potni list neki...šverc komerc, če greš na morje z njim. wc-no ja, posodo s peskom je fajn imeti, takim finim peskom, ker se radi kopajo v njem. Moji pa načloma lulajo povsod, tudi v kolesu....
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 10 December 2009, 18:01:51
hvala za vse odgovore..  :D  :-*
potni list...saj se mi je kar zdelo da je bolj na šverc...  :P (se je pa vedno dobro pozanimati)  ::)
ta pesek pa tudi bom pogledala :D
lp,K

Naslov: Hrčki
Prispeval: Višauska_terierka na 19 Januar 2010, 19:18:08
Mene zanima če hrčki vidjo vse barve in če bi jih kaj motilo če bi bila kleta preveč barvan ?
In zanima me če hrčke ob prevelikem hrupu zadne kap ?
Pa lep pozdravečk vsem hrčkom :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 19 Januar 2010, 20:28:16
Nimam pojma, če vidijo barve, ampak naš ima res barvno kletko, pa stene imamo vsepovsod zelo barvne pa ne kaže nobenih znakov živčnosti =) Pa tudi hrupu(predvsem za novo leto) so bili izpostavljeni, pa prespijo. Zaspanci. ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Višauska_terierka na 20 Januar 2010, 13:47:46
Hvala za odgovor  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Mai*The*Little na 25 Januar 2010, 22:29:36
pri nas imamo tudi hrčka! ruskega in je še sploh majhen, ker smo ga dobili v soboto. Ni pa bil kupljen v trgovini ampak smo ga dobili iz domačega legla...Upam da bo zdrav in da se bo imel lepo pri nas.

Me pa zanima al je flis dekca kaj škodljiva zanje? naš Korenček namreč ful rad raziskuje pod njo in si rove izoblikuje, čist je navdušen  8) :)

aja pa kok hrane mu dajete oz. kokrat na tedn mu daste? Sem prebrala da mu je dobr dat tud kšn pasji briket zarad vsebujočih beljakovin, tko da canidae mu tud paše, je eno polovičko že zglodu. hvala za odgovore!

lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: cofkica na 28 Januar 2010, 18:29:27
najprej en lepo pozdrav sem skupaj, ker sem tukaj nova ::).

Prosila bi vas za en nasvet...imam hrcka, starega eno leto. Vedno je bil zelo umirjen (nikoli ni bil na kolesu, vecino casa prespi) sedaj pa je zacel izgubljati dlako, kar sem opazila dva dni nazaj. Koza ni ranjena, videti je pordela in izsusena, da bi se praskal pa niti ne opazam. Danes sva bila pri veterinarju, kjer sva dobila neke vitamincke za v vodo ampak dvomim da gre za pomanjkanje, saj mu velikokrat dodam kaksne priboljske, ki naj bi bili bogati z vitamini. Skrbi me, ker je veterinar rekel da gre lahko za bolezen nadledvicne zleze. Zanima me če je katera že slišala za to...
Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 05 Februar 2010, 20:36:28
Pinky 23.maj 2008 - 5. februar 2010
(http://s9.mojalbum.com/pinky-foto_2602339_12258270_15079064.jpg)

Moje male mini monky clovn zvezdice Pinky flinky ni več, nažalost je bila bolezen močnejša in danes sem se morala posloviti od nje, boli ker je bilo tako nepričakovano, saj moja mala pupika do zadnjega ni kazala da je kaj narobe.... :'( :'( Še vedno se nekako ni vse vsedlo.....
Mayč in Lorry hvala vama za tole malo zvezdico in Tečka hvala ti za vse danes in hvala vsem ki ste držali pesti zanjo.... :'( :'( :'(
Pupa soba je tako praznaaaa brez tebe..... :'( :'( :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: maja01 na 06 Februar 2010, 00:00:10
Zal mi je.  :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: pupa t. na 06 Februar 2010, 11:08:08
Moje sožalje... :'( :'(


Oddajajo se hrčki:
Citat: Cath
Pred 2 dnevi so pred zoo trgovino zapustili pritlikavo brejo rusko hrčico sive barve in me je prodajalka prosila, če jo lahko vzamem k sebi zaradi inšpekcije, da lahko uboga revica v miru na toplem skoti in neguje svoje mladičke. Še preden sem prišla ponjo, so se mladički skotili. Doma, ko se je stanje malce umirilo in je prišla ven iz gnezdeca jest in vrtet kolo, sem pokukala v gnezdo in preštela 9 mladičkov :heart:

Zelo hvaležna vam bom, če mi sporočite, ali bi kdo imel kakšnega od njih, ali če pznate koga, ki si želi hrčka.

Mamica je zelo prijazna, živahna in radovedna. Pravi mali cukrček :heart:

Po starosti izgleda zelo mlada, ima 2, 3 mesece.

Bom prilepila kakšno slikco, ko pride spet ven iz gnezda :heart:

Citat: Cath
Mladički so vsi preživeli, zdaj so že odlakani in imajo odprte učke.

Vsi skupaj:

(http://s7.mojalbum.com/mladi-ruski-hrcki-in-podganice-foto_1313117_17374217_17622339.jpg)

Samičke:

(http://s7.mojalbum.com/mladi-ruski-hrcki-in-podganice-foto_1313117_17374217_17622340.jpg)

Samčki:

(http://s7.mojalbum.com/mladi-ruski-hrcki-in-podganice-foto_1313117_17374217_17622341.jpg)

Za oddajo bodo zelo kmalu, če je kdo zainteresiran in bi kateremu od njih ponudil nov domek, me lahko kontaktira. Jaz sem se potrudila kolikor sem lahko, če komu pomaga, lahko tudi organiziram prevoz do LJ.

[email protected]

Naslov: Hrčki
Prispeval: Satin na 06 Februar 2010, 15:15:11
Maja hvala tudi tebi, so bili v ambulanti super vendar rešitve ni bilo, pupa t. hvala za tole informacijo mogoče ko mine nekaj časa...
Naslov: Hrčki
Prispeval: Višauska_terierka na 23 Februar 2010, 19:44:56
O  keri cukri so mladi hrčki. :-* :-* :-*
Ko bi le lahko prepričala doma, da bi mi dovolili imeti hrčka. :-\
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 24 Februar 2010, 19:22:12
Nimam pojma, če vidijo barve, ampak naš ima res barvno kletko, pa stene imamo vsepovsod zelo barvne pa ne kaže nobenih znakov živčnosti =) Pa tudi hrupu(predvsem za novo leto) so bili izpostavljeni, pa prespijo. Zaspanci. ::)

Ja,tudi jaz sem dobila v decembru krasno malo rusko hrčico. je super!  :o sem že mislila, da bo blazno težko skrbeti zanjo,ampak je ubistvu ful v redu in ji že prav rada menjam žaganje. Pa ima tudi ona barvasto kletko in -kot si rekla že ti,tiashy- ni nič živčna in sploh. In me je skrbelo kako bo za novo leto in je prespala polnoč,potem pa razgrajala ;) hehehe
Naslov: Hrčki
Prispeval: Višauska_terierka na 24 Februar 2010, 20:19:39
Vedno bolj si želim to malo rusko žverco :D
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 24 Februar 2010, 20:57:10
Zakon so! Res =)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Višauska_terierka na 25 Februar 2010, 09:10:30
Oh ja verjamem.  :-[Že samo, ko jih opazujem na videih je zanimivo. Naši prijatelji so ga ali ga še imajo in je plezal po glavah in po rokah. :D
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 28 Februar 2010, 12:23:08
Jaz imam eno pridno in eno grozno hrčico. Grozna skoz ropota, grize rešetke...Pa jo imam zunaj, extra za njo sem kroglo nabavla, da mi pač pod kavč na uide. Pač hoče bit za kavčem in mi naredit raztur... ::) Obup...Mislim da ne bom več mela hrčkov.
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 28 Februar 2010, 23:09:19
... pred tremi dnevi je ta svet zapustil dolgodlaki ljubljenček našega doma Bibek... čeprav so se veterinarji dobro potrudili smo se morali posloviti od njega :(
 Več kot očitno je, da teh živalic nikakor ni dobro kupovati v trgovinah, saj naj bi naša živalca pri nas preživela le stara leta, mlada pa je preživel bog ve kje in kako (veterinar je povedal, da je hrček star krepko čez eno leto...)

Zanima me, ali so mladički na zgornjih fotkah še na voljo?

Lp*
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 01 Marec 2010, 07:04:35
... pred tremi dnevi je ta svet zapustil dolgodlaki ljubljenček našega doma Bibek... čeprav so se veterinarji dobro potrudili smo se morali posloviti od njega :(
 Več kot očitno je, da teh živalic nikakor ni dobro kupovati v trgovinah, saj naj bi naša živalca pri nas preživela le stara leta, mlada pa je preživel bog ve kje in kako (veterinar je povedal, da je hrček star krepko čez eno leto...)

Zanima me, ali so mladički na zgornjih fotkah še na voljo?

Lp*
Moje sožalje =(
Ja, mislim, da so.. Mi imamo enega tudi od Cath, sicer ne iz tega legla ampak iz drugega. In je mali super, priporočam!  :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 01 Marec 2010, 13:58:02
Hvala... vsi ga pogrešamo... je našel svoj prostor v gozdu...
Glede teh mladič cartkov smo se že nekaj dogovarjali preko maila, tako da upam, da bomo kmalu imeli majhnega prišleka :) Sama sem se raje na forume obrnila, ker v trgovini ne kupim nič več.
Sem že imela ruskega hrčka in je bil najbolj živahen od vseh ostalih... heh to bo še veselje. Tyashy hvala za info.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 01 Marec 2010, 18:47:24
Hvala... vsi ga pogrešamo... je našel svoj prostor v gozdu...
Glede teh mladič cartkov smo se že nekaj dogovarjali preko maila, tako da upam, da bomo kmalu imeli majhnega prišleka :) Sama sem se raje na forume obrnila, ker v trgovini ne kupim nič več.
Sem že imela ruskega hrčka in je bil najbolj živahen od vseh ostalih... heh to bo še veselje. Tyashy hvala za info.

Lp
Eh, vem kako je =((
Trgovine so pa itak  :-X In potem še odnos... Brezveze za govorit...
In, čestitke =)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kateeq na 06 Marec 2010, 00:14:01
(http://www.shrani.si/f/41/10O/4joVrz47/img5470.jpg)

(http://www.shrani.si/f/1j/K8/2G2Jsg8D/img5468.jpg)

Da pokažem še mojo veteranko Veroniko, bliža se dvema letoma ampak ona je še vedno mlada. ;P
Sicer je pa res najbolši hrček kar sem jih imela, odziva se na ime in na cmokanje, zvečer pride sama na plošad čakat hrano, lahko jo imam na mizi spuščeno pa nebo šla nikamor, običajno ji dam svežo hrano pa jo tam gloda ali pa kartonast tunel... Včasih ji nastavim hrano po tleh in se sprehaja, malo jo kontrolira še pes s katerim nikoli nista imela konfliktov. Meni je res zakon. Je zanimivo da nikoli ni znala "kolesarit", zato kolesa že dolgo nima v kletki. Pa vseeno ni debela, redno se sprehaja po tleh in ogromno pleza , tudi po stropu kletke in to je očitno dovolj.
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 06 Marec 2010, 07:57:52
Joj kakšna manekenka  :D
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 08 Marec 2010, 19:30:37
...R.I.P Deedee
...ja...danes je zaspala...za vedno  :'( :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 08 Marec 2010, 21:36:59
 :'( :'( Iskreno sožalje!
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 09 Marec 2010, 00:06:05
moje sožalje :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 09 Marec 2010, 11:48:54
sožalje  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 09 Marec 2010, 15:37:49
hvala.  :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 22 Marec 2010, 13:16:59
Pozdravljeni!

Najprej moje sožalje Urši! :( Imam pa še eno vprašanje. In sicer, januarja smo v Zooticu kupli ruskega hrčka, ki nam je po enem mesecu umrl... Mi nismo točno vedli, kaj bi lahko bilo krivo, ker smo ravnali z njim tako, kakor piše v knjigah (vsak dan sveža voda, tovarniško pripravljena hrana, pa tudi nekaj sveže zelenjave in sadja, rekreacija, redno menjavanje nastila...) Domnevali smo, da je bil mogoče bolan! Čez dva tedna smo kupili novega - roborovskega hrčka, zaradi daljše življenjske dobe. Zanj smo skrbeli približno enako, morda še celo z večjo previdnostjo in skrbjo. Umrl je na enak način, že po dveh tednih! :( ??? Oba sta umrla na enak način - najprej sta postala zelo hiperaktivna, zelo malo sta spala in nato čez noč umrla... :'( Za otroke je bilo to grozno, ker so dobili občutek, da ne znajo skrbet za živalice itd. Šla sem v Zootic in vprašala, kaj bi lahko bilo narobe, ker mi res ni bilo nič jasno in sem bila že prav jezna >:( Skupaj smo predvidevali kaj bi lahko bilo narobe... ker smo ga hranili z Vitakraft hrano za hrčke (ki smo jo kupili v eni drugi trgovini za male živali) in še s sadjem, so predvidevali da je to krivo! Naj bi namreč Vitakraft hrana vsebovala veliko sladkorja, ki pa ga hrčki ne smejo (in enako tudi sadje). Po razmisleku smo menjali vso hrano, nastil, seno...za drugo firmo (Bunny) in tudi svežega sadja več hrčku ne dajemo! Me pa zanima, če ima kdo podobno izkušnjo??? In kakšno idejo, kaj drugega bi še lahko vplivalo na tako nenadno smrt? ??? Prosim pomagajte, ker imamo novega hrčka - Ruskega belega! Ime mu je Cartek! Vendar nam v trgovini niso znali povedati katerega spola je? Ve kdo kako lahko ugotovimo? :) Zdaj, ko smo vse zamenjali za preverjeno kakovost res upamo, da bo vse OK, bi pa prav prišlo, če je kdo imel enako izkušnjo in ve kaj je bilo narobe, da se takšna tragedija pravočasno prepreči! Hvala vsem! ;) Je pa res dušica in ga zdaj socializiramo ter se res lepo odziva in je res pravi Cartek! Bom dala gor tudi kakšne slikice! ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 22 Marec 2010, 15:50:08
Zanimivo, mi smo kupili v Zooticu v Decembru, koncu novembra pa je tudi kar umrla, po destih dneh.. =( Enako, skrb v redu, kot za vse prejšnje hrčke, ki so doživeli tudi po tri leta... Potem je prodajalka rekla, da smo ji ziher preveč po rokah vlačili... Mogoče je imelo leglo iz Zootica kakšno bolezen..? S katerega zootica si pa vzela?
So bili pa simptomi pri nas isti.. Najprej totalno hiper, potem je po cel dan ni bilo iz tunela/hiške in potem, ko se ni odzvala na klice sem jo dala na silo ven in ugotovila, da je umrla...  :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 22 Marec 2010, 15:58:06
To pa res čudno! Mi smo kupli v Zooticu na Ptuju v Qlandiji! Ampak je zanimivo, ker eden je bil ruski, drugi pa roborovski - torej mislim da nista iz enakega legla... In tam sta tudi bila v različnih kletkah! Kakšne vrste pa je bil vaš? In kje ste ga kupili? Ker bratec in sestrica od roborovskega pa sta še v prodajalni... Res ne vem kaj bi lahko bilo! Je pa možno v tem primeru, da je nekaj v povezavi s trgovino! :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: TYASHY na 22 Marec 2010, 16:28:05
Naša je bila v BTCju... Mogoče imajo istega ''dobavitelja''?
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 22 Marec 2010, 19:50:13
Živali se ne kupuje v trgovinah. Ampak pri vzrediteljih, pri ljubiteljih, ki za živali dobro, primerno skrbijo in jim najdejo dobro domove in jih lahko vprašaš za nasvet.
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 22 Marec 2010, 20:38:54
Hvala čara, ampak ta tvoj "odgovor" mi čisto nič ne pomaga! Prosim, če ima kdo kaj bolj uporabnega!? V trgovini sem bila v zadnjih dneh štirikrat in so mi dali ful nasvetov in predlogov...ampak žal prepozno! Še vedno pa ne vemo zagotovo, kaj je bil vzrok smrti... In če se komu kaj sanja in ima kakšen nasvet zame, mi naj prosim pomaga! :-[  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 23 Marec 2010, 21:06:21
Tukaj pa je obljubljena slikica našega Carteka! Jutri bo en teden, odkar ga imamo doma in moram rečt, da se odlično počuti! Upam, da bo dolgo z nami! :) Kako se vam zdi?

http://s1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/?action=view&current=Cartek2.jpg
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 24 Marec 2010, 10:33:25
Hvala čara, ampak ta tvoj "odgovor" mi čisto nič ne pomaga! Prosim, če ima kdo kaj bolj uporabnega!? V trgovini sem bila v zadnjih dneh štirikrat in so mi dali ful nasvetov in predlogov...ampak žal prepozno! Še vedno pa ne vemo zagotovo, kaj je bil vzrok smrti... In če se komu kaj sanja in ima kakšen nasvet zame, mi naj prosim pomaga! :-[  ;)

Obdukcija, za katero pa si prepozna. Čisto brezveze je ugibat na blef.
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 24 Marec 2010, 10:41:04
Saj imaš prav ja... Na obdukcijo pa smo se spomnili prepozno, ker v bistvu nismo niti razmišljali, da se to sploh lahko naredi... :(

No glavno, da se naš Cartek zaenkrat dobro počuti! Me pa zanima, če ima kdo mogoče kakšno idejo, kako ga naj navadim da bi si brusil zobke na mineralnem kamnu?! Ker grizlja vse drugo, razen tega (kletko, posteljnino, hišico, tudi nas včasih :P)! Zdaj smo mu dali priboljšek na palčki in upam, da mu tudi to koristi za zobke!

(http://s1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/?action-view&current=PIC_1163.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 24 Marec 2010, 10:43:53
Ne vem, zakaj se slikica ne vidi... Tukaj je link:

http://i1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/PIC_1163.jpg
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 24 Marec 2010, 14:25:42
Še enkrat ponavljam...
Kupljeni priboljški niso primerni.Vsebujejo sladkor, med....Za hrčke to ni primerna hrana!

Za brušenje zob potrebujejo : seno, listnato zelenjavo-ker zobje meljejo se obrabijo sprednji in zadnji zobje.
Hrčki potrebujejo živalske beljakovine: mokarji, črički, muhe, skuta, sir, jogurt (moji obužujeta cottage cheese), če imaš psa ali mačko doma-daj kakšen briket tudi hrčku, tudi surovo meso jim bo v užitek...razne salame, hrenovke-raje ne

Pozimi ko zmanjka zelenjave na vrtu-je fajn kupit sojine kalčke in pa alfalfa kalčke ter jih skalit in sveže ponudit

laneno seme je super-par zrnc zadostuje, prepečenec

večina trav in zelenjave, zelišč....Previdno z zeleno solato, zeljem. V knjigi Nega hrčka ter Hrček tudi to piše...Priporočam branje
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 24 Marec 2010, 15:22:28
Nekaj od tega že dobiva (seno, mokarje, mešanico hrane (tovarniško) za pritlikave hrčke s semeni, zelenjavo, mesnimi proizvodi, rastlinskimi beljakovinami, olji in maščobami, minerali, ribjimi proizvodi in jajčnimi proizvodi)! Priboljšek pa je bil samo za socializacijo in ga je grizljal manj kot minuto (skoraj nič ni pojedel), mislim da mu niti ne ugaja tako zelo in ne bom več kupovala tega! Za vse dodatne informacije pa res hvala!!! Bom mu dala kakšen pasji briket od naše čivave in malo sirčka ter laneno same... Ti poročam kako mu bo kaj všeč ta hrana! ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 25 Marec 2010, 08:22:37
Sporočam, da sem danes zjutraj ujela Carteka, kako veselo grizlja mineralni kamen! ;D Tako, da mislim, da to ne bo več težava! :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 29 Marec 2010, 17:16:50
Hej Čara! Jaz sem zdaj vsaki dan dala Carteku nekaj majhnega in novega za probat (po tvojem nasvetu) :) In bilo je tako...prepečenec mu je bil super in ga je z veeeelikim veseljem pogrizel! Potem sem mu dala še jogurt in je čisto malo polizal, potem pa ni bil več zainteresiran, tako da predvidevam, da mu ni bilo všeč. Tudi nad sirom ni bil navdušen in ga je samo vohal; sem pa mu dala navaden sir, bom pa še probala s cottage cheesom. ;) Do zdaj je to bilo to... Vse ostalo pa še pride na vrsto  :) Kakšnega hrčeka pa imaš ti? Aja, tudi sena nima kaj preveč rad in mineralni kamen grizlja samo na vsake kvatre...tako da sem se veselila prehitro :( Daste svojemu hrčku kdaj tudi kakšen lešnik?!

Lp.

Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 29 Marec 2010, 19:25:11
Zdaj mam dve rusinji. Mojidve ne marata svežega korenčka, pojesta pa sušenega, pa list maline tudi ne, trav in regrata, trrpotca in navadnega plešca tudi ne, sir tudi ne...
Obožujeta kalčke, prepečenec, laneno seme, motovilc, radič, semena bučk,  cottage cheese, brokoli, cvetačo, meso, muhe...
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 30 Marec 2010, 21:40:05
Pozdravljeni!

Jaz se vam spet malo oglašam ;D Jutri bo dva tedna, odkar imamo Carteka in smo mu danes prvič kompletno zamenjali nastil in počistili kletko (prej smo odstanjevali samo kakce in polulane dele)! Prej je imel naravni nastil iz lana, zdaj pa smo poskusili z žagovino, čeprav sem bila malo skepitična! Prejšnji laneni nastil je od firme Bunny, žagovina pa je od firme Vitakraft. Imate kakšne izkušnje s tema izdelkoma? Kaj se vam zdi bolj primerno? Oboje sem želela preizkusiti, da vidim kaj mu je ljubše. Opažam pa, da zelo malo koplje in rovari... Danes smo mu tudi prvič nastavili posodico s peskom, da bi se skopal, ampak ni bil ravno navdušen! :-\ Malo je povohal in se sprehodil po njej potem pa takoj splezal ven...o kopanju ni bilo ne duha ne sluha :) Je to normalna reakcija za prvič? Jaz sem namreč mislila, da bo navdušen, ker so drugače veliko sam "umiva" in tudi tukaj na forumu sem brala, da hrčki pri tem zelo uživajo. No... :)

Se priporočam za kakšen nasvet in opozorilo, če počnemo kaj narobe! ;)

Lp.
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 31 Marec 2010, 14:54:30
Živjo...
po dolgem času se zopet oglašam... čas ustvarjanja pozitivnih rezultatov je mimo :) tako da se lahko posvetim še čemu drugemu.  ;D
Čeprav se dogovor za ruskega hrčka za katerega je tekel pogovor tudi na tem forumu žal ni izšel (pokvarjen avto, izpiti, služba... 100 zadevic k so drugač čist vrei razporejene so bile sedaj glavni krivec za vse  >:( ), smo preko bolhe kupili drugega malčka (čeprav preko bolhe ni primerno kupovati vseh živali, smo mi imeli srečo saj so imeli leglo 4 tednov starih sirijskih hrčkov+dobili smo vse informacije kaj točno jedo pri njih doma, kako skrbijo za njih in še vrečko vse hrane, vitaminov, briketov itd., tako da smo sedaj veliko bolj zadovoljni kot takrat, ko so naši hrčki prišli iz trgovine v naš dom in nas nato prehitro zapustili  :'( )
Naš malček je že po naravi takšen, da se vsake 3 minute dobro očisti, ko pa je opazil, da ima na voljo tudi pesek v stranišču je pa to poleg vrtljivega kolesa njegov najljubši prostor, sam vse je odvisno od hrčka, prejšnji hrček je samo lulal v stranišču in nič druga, ostali ga še pa pogledali niso. Je klasično hrano za hrčke, vitamine za dlako, rastlinski priboljšek za boljšo prebavo, tudi kakšen sladek priboljšek (kar pač prodajajo v trgovinah za male živali izključno za hrčke), vendar se temu izogibam, čeprav jih naravnost obožuje in včasih kakšen mačji briket zaradi beljakovin - skratka ima na voljo vse na kar je bil navajen pri prvotnih lastnikih. Za steljo ima žagovino, malo sena, katerega ves navdušen prvi nad grizlja in ga prestavlja po kletkah gor in dol, ima pa tudi steljo za gnezdo oz. posteljico, katero si prestavi iz hiške v kateri je spal prve dni k začetku rova, če mu gre pa kdo, ki je ves dan v moji sobi preveč na živce se pa prestavi v rov in tam spi celi dan. Ob večerih in nato celo noč pa skače iz enega na drugega vrtljivega kolesa do stranišča in hrane, medtem preveri kdo je v sobi in kaj počne in nazaj  :) med zadnjim ornk čiščenjem obeh kletk pa se je v vrtljivi žogici podil po sobi za mojo dve letno sestrico in ob tem kot kaže užival, saj sedaj vsakič čaka pri vratcih na žogo  ;D

Ko si pridem gor kako naložiti fotke  :-[ jih objavim

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 31 Marec 2010, 21:29:01
Fotke našega divjaka  :D

http://s4.mojalbum.com/moi-kasper-foto_17372854_17387478_zoom_17744807.jpg
http://s4.mojalbum.com/moi-kasper-foto_17372854_17387478_zoom_17744801.jpg
http://s4.mojalbum.com/moi-kasper-foto_17372854_17387478_zoom_17744802.jpg
http://s4.mojalbum.com/moi-kasper-foto_17372854_17387478_zoom_17744804.jpg
http://s4.mojalbum.com/moi-kasper-foto_17372854_17387478_zoom_17744805.jpg
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 01 April 2010, 08:25:26
Pravi lepotec je! ;) Sirijski hrček je? Nisem vedla, da so lahko tudi bele barve...ker je zelo podoben našemu. :)

Jaz pa sem včeraj šla malo v šoping za našega Carteka in mu kupila lesene palčke za njegove zobke (ki so še vedno problem), travniška zelišča, lanena semena in sončnična semena ter radič! Najprej sem mu v kletko nastavila tri lesene palčke na različna mesta in ko me je slišal je takoj prišel pokukat kaj počnem, zato sem mu eno ponudila. Jooooj kakšno veselje, takoj je zagrabil in začel grist, nato pa odhrumel v svojo hišico in tam nadaljeval! ::) Čez čas sem ga šla pogledat in je ravnokar nekaj kopal po žagovini, zato sem se začela z njim pogovarjati, on pa kot nor začel gristi po kletki, zato sem mu spet ponudila košček lesa, da naj raje to grize, ampak sem bila očitno jaz boljša in je kar mene začel gristi... Hmmm?? No upam, da ga navdušenje do lesa ni tako hitro minilo in da bo še brusil zobke na njem! Čeprav ne razumem, zakaj je bil tako napadalen. ??? No naslednji pride na vrsto radič, da vidimo kako bo mu to všeč.

Lp.

Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 01 April 2010, 15:16:49
hehe tale cartek je pa divji  :D
Naš pa nima časa za nas, niti za moje roke se ne zmeni, važno da ima svoj kolo in stranišče pa je najbolj vesel hrček na svetu...  :-* Moji prejšnji hrčki sploh niso marali lesenih palčk, toda ta se je celo lotil iz lesenih palčk narejenega mostička, sam problem je, ker ga nič druga ne zanima, za brusit zobke, kot tista sladka zadevca (polna medu itd.) za hrčke obešena na palčko  :-\ kar pa niti najmanj ni dobro za zobke, zj trenutno je eno zglodal, sam non stop pa nemore imeti tega... mogoče bi mu pa bil všeč tisti kamen, nekateri so se ga do sedaj kar dobro lotili, drugi ga pa še pogledali niso... bo treba neki ukrenat ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 01 April 2010, 16:28:14
Ja danes je res bil malo divji :D Drugače pa je malo manj, ni pa nič sramežljiv in boječ...to mi je všeč, ker prejšnji je bil ful. Tista sladka palčka pa res ni vredu za non-stop, ker ima v sebi preveč sladkorja, ki pa ga hrčki v bistvu ne smejo :( Jaz sem našemu tudi kupla in je malo glodal, ampak mu nisem obesla v kletko, ker bi blo to preveč za njega. Recimo enkrat na teden mu malo ponudim, ko je priden. :) Drugače pa zgleda da bodo te lesene palčke pomagale, ker mineralni kam je skoraj nedotaknjen. Se pa ti splača probat z mineralnim kamnom, mogoče ga bo imel rad. ;)

Uživajta!
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 04 April 2010, 14:35:29
Pozdravljeni!

S Cartekom sma spet imela degustacije! :P Najprej sem mu ponudila radič in ga naravnost obožuje! :) Travniška zelišča so mu malo manj všeč, mu pa je zato všeč tako laneno kot tudi sončnično seme. Me pa zanima, kolikokrat na teden naj mu ponudim radič? Ne bi rada pretiravala s tem. Čara ti si rekla, da ga tvoji hrčici tudi obožujeta, ne? Kolikokrat jima ga ponudiš? Kaj pa ostalo svežo zelenjavo? Hvala za pomoč! ;) Danes, ko smo mu čistili kakce, smo mu dali tudi veliko sena, ki ga malo zoba, malo pa ga uporabi za gnezdece... In zadnjič si ga je odnesel v hišico in si tam naredil gnezdo, danes pa si je kar pred hišico uredil in zdaj tam lepo spi. 8) Zdaj mu tudi počasi iščemo malo večjo kletko, da bo imel več prostora za tunele ipd. ampak so nekatere res drage. Upam, da bomo našli kaj ugodnega in kvalitetnega!

Lep pozdrav!
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 06 April 2010, 21:03:08
Zdravo! Spet jaz :-[

Imam en problem. Carteku sem kupila kokosovo lupino, da jo bo imel kot hišico oz. gnezdece in zraven sem mu kupila vato za hrčke, da si bo sam uredil to gnezdece. Ko pa sem mu to nastavila v kletko ja takoj začel vato jest. Ker si je dosti vate natlačil v gobček in mu je visela tudi ven, sem ga prijela in mu jo vzela. Priznam, da sem postala malo panična, ker sem se bala, da bi se zadavil ali kaj podobnega. Vse skupaj je še enkrat ponovil in zato sem mu jo odstranila iz kletke in mu pustila samo seno iz katerega si običajno oblikuje gnezdece. Imate mogoče kakšne podobne izkušnje? Kaj ste storili v tem primeru? Mu jo naj vseeno nastavim v kletko in počakam da bo pogruntal, da je to za gnezdece?

Hvala za pomoč! :)
Lp.
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 07 April 2010, 21:18:06
Problem rešen ::):

(http://i1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/Kokos3.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 08 April 2010, 11:03:58
Kasper si je vse skupaj, odvlekel tako z gobčkom kot s tačkami za rov in si tam ustvaril gnezdo, to je delal s tako vnemo, da smo ga samo gledal  :D  drgč pa si je dal nekaj tudi v gobček, sam si je vse skupaj samo prestavil na njegov plac za spanje, potem pa je izpustil in s tačkami zlagal na kup, da bi pa jedel pa ni blo videt, čeprav vedno vse proba zj ni blo tak.
Naslednjič pa sem mu pri konkretnem čiščenju kletke vatko (mislim vatko, katera je seveda ekstra za hrčke, da ne bo pomote!!!) dala v manjšo oranžno hiško, katera je na sredi kletke, tako da ima mir tudi če so otroc v sobi in očitno se sedaj gre skrivalnice, ker ga je prav težko najdit čez dan ker ga ne vidiš :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 10 April 2010, 17:03:59
Ja naš je tudi ne je, sem jaz prehitro sklepala! :D Samo nosil si jo je...

No kot sem že zadnjič rekla, iščemo novo kletko za hrčka! Zanima me, kako se vam zdi kletka Yo Yo z merami 54*39*27 ali pa kletka Fantasy z merami 56*36*23?! Ker te se mi zdijo tudi cenovno dokaj dostopne. So dovolj velike tudi za zlatega hrčka? Ker ne bi rada kupovala še ene kletke, če bi kdaj želela imeta zlatega hrčka. Kakšne kletke pa imate vi? Mogoče kakšen predlog? Hvala! ;)

Lp.
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 13 April 2010, 15:54:22
Živjo...

moi srček je dobil mineralni kamen, pa mu ni niti najmanj zanimiv  :-\
Drugače je tle fotka od njegovih dveh kletk, mer nevem na pamet, toda že v samem začetku pri prejšnjem hrčku zdela ena kletka premajhna, zato se kupila še eno in vse skupaj povezala z rovi. V tisti na desni strani je imel modro kolo, katerega pa žal nima več, ker se je držaj za kolo odlomil, zato ima sedaj tam spodaj na žagovini še eno stranišče, saj se je naučil lulat v stranišče na eni strani, na drugi pa se ves čas umiva in je presrečen, ker ima po novem dva  ;D poleg ima pa še en rov, na katerem bi lahko tudi preizkušal svoje zobke... bomo videli. (še vedno pa ima rumeno kolo v kletki na levi strani, tako da ni preveč prikrajšanj za svoje lumparije  :D ). Drugače je tale fotka malo stara, sedaj izgleda malce drugače, se bom potrudila za fotkanje preurejenega doma čim prej  :)
Zanima me samo nekaj v zvezi s temi sladkimi palčkami, katera je vidna tudi na sliki, vse kar je zgrizel dol s te palčke in si odnesel v skrivališče sem sproti čistila, tako da ni imel časa tega še potem preveč grizljati. Sedaj je ta palčka povsem obglodana, mogoče je še nekaj malega za okus gor, ali je prav, da ima le to še vedno v kletki, da se malo zamoti ali je bolje, da odstranim tudi to palčko, čeprav jo včasih zaradi okusa še vseeno malo obgrize...  ???

http://s4.mojalbum.com/moi-kasper-foto_17372854_17387478_zoom_17775351.jpg

Lp*
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 13 April 2010, 21:40:42
Joj super kletko ima, res prostorno... Hvala za idejo! :) Drugače pa, glede tiste palčke...Praviš da ti je ostal samo les, ne?! Mislim, da mu to ne more škodit in da mu lahko pustiš v kletki. Našemu smo v nedeljo menjali žagovino, in sicer ima zdaj spet laneni nastil. Mislim pa, da mu je ta bolj všeč, ker veliko več koplje in rovari! :P In posledično tudi manj grize (malo manj), ker ima veliko dela.

Tako je bilo prej:
(http://i1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/DSC00068.jpg)

In tako je zdaj:
(http://i1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/DSC00074.jpg)

(http://i1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/DSC00081.jpg)
 
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 17 April 2010, 21:33:10
(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_4080a.jpg)
Ms. Jessica Fletcher...najljubša hrčica trenutno.

p.s. Kakšen je laneni nastil? Mi lahko poveš naziv, firmo? Jaz namreč kombiniram žaganje, plus narezan papir in posoda s peskom.
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 17 April 2010, 23:05:41
Ful maš lepo hrčico! ;) Ta laneni nastil pa je od firme Bunny, kupila pa sem ga v Zooticu. Je res fajn vpojen in se kar splača! :)

Lp.
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 19 April 2010, 20:04:35
ful dobre fotke  :-* ... cje cje kr mal pogrešam tamalga, ko pogledam te fotke  :'(  ker me med tednom ni doma... ravno včeraj sem mu tudi jaz očistila celotno kletko, očitno je imel napad kakanja, ker je še potem v krogli večkrat pokakal (ampak kakce, ni blo pa znakov driske)... upam, da ni kj narobe, ker ponavadi ni take krize... vsaj do sedaj še ni blo tak hudo  ???
No sedaj upam, da je ves srečen, ker ima čisto kletko, bom malo kasneje domov poklicala, če so bli kaj v sobi pri njemu... ker je v večernih urah prav vesel, če se kdo mota okoli njegove kletke...

Lp*
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 20 April 2010, 09:17:31
A se vidi? Poškodovano tačko, ki je šla včeraj zjutraj pod nož in vstran
(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_4088a.jpg)

Ms. Fletcher je zakon. Se ne vda. :-*
(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_4091a.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 20 April 2010, 22:36:30
joj, kaj pa je blo narobe...??? :(
boščka mala
drgč pa ful lepe fotke  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 21 April 2010, 11:12:18
Zlom. Plezala po kletki, skočla dol in se ujela med mrežo "pant" tam kjer so vratca. Zdaj smo tisto stisnili močno skupaj, tak da ne more več kake tačke zataknit. Zaenkrat se lepo celi, šivi so na mestu. Malo me čudi ker niso dali nobenih antibiotikov ??? Ko je bil Frost operiran, je dobil antibiotike za v vodo in je mogu met 7 dni tisto....
Sicer sem mislila kaj z jodom razkuževat, pa raje ne bom. Naj ostane suho.
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 21 April 2010, 22:34:06
Želim ji čim hitrejše in čim manj boleče okrevanje... Če se ti pa karkoli ne zdi vredu, pa pokliči več veterinarjev okoli, jz sm zaradi prejšnjega Bibeka klicala 5 veterinarjev za nasvet :) zato, ker mi odgovor tistega, ki ga je pregledal ni zadostoval.

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 22 April 2010, 13:20:05
Moji doma so rahlo smotani. Seveda je dobila entibiotike! Ampak oni brizge niso opazli, veterinar, ki jo je predal je pozabil povedat (naš vet je pa takrat mel drugo operacijo)...No in ko so brizgo doma pa le opazli, se jim pa ni zdelo vredno poklicat. In od včeraj dobiva 2 kaplici antibiotika na dan v gobček in ta kura bo sedaj 7 dni. Tako, da sem spet jaz klicala vet in vprašala kako s to brizgo  ::)

Ker res mi je blo čudno, da ne bi dobla antibiotike po amputaciji.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Tara na 23 April 2010, 16:22:09
NOVO V TRGOVINI ZA GLODALCE ZIPRAR!

Od zdaj so na voljo edina kolesa za hrčke, ki jih priznava ASPCA (Ameriško združenje za zaščito živali, poznano iz programa Animal Planet).
Na voljo so kolesa s premerom 20 cm in 27 cm, so povsem tiha in tako mehka, da so primerna tudi za hrčke manjše rasti. Za več informacij pišite na [email protected]

(http://www.ziprar.com/mkportal/immagini%20sito/wodent%20wheels.jpg)

(http://www.ziprar.com/mkportal/immagini%20sito/wodent%20wheels%20small.jpg)

(http://www.ziprar.com/mkportal/immagini%20sito/ASPCA%20LOGO.jpg)


Naslov: Hrčki
Prispeval: andreja na 23 April 2010, 16:27:38
Uau! Kako lepi!!! Škoda, ker nimam več mišk ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 27 April 2010, 15:36:14
Pošivanka....v petek pa gremo na kontrolo...A kdo bi si mislil, da je antibiotike tako lahko dajat. Jo primem lepo za gubo in pokažem brizgo in jo cela jezna zagrabi v usta-simpl ko pasulj. Čeprav malo traja, da jo primem in komaj čakam, da bo sreda, zadnji dan antibiotikov, ker to lovlenje mi že gre na živce.
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 29 April 2010, 08:55:11
Ojoj, boga Ms. Fletcher... :( Ampak tudi pogumna, da se tak drži, kljub vsemu!

Fajn okrevajta! ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 03 Maj 2010, 17:27:28
Boga je bila ko jo je bolelo, od operacije naprej je pa OK. Danes tudi uradno od veta, da se lepo celi, kolesa še pa ne sme imeti. Se mora vredu zacelit. Je pa treba še naprej spremljat kako se celi in pridno čistit lulanje, da je na čistem. Prej sem 1x tedensko, zdaj pa sproti.
Naslov: Hrčki
Prispeval: North na 08 Maj 2010, 16:59:35
Jaz bi pa vprašala kje najdet kakšno fajn leglo hrčkov, ker ga ne bi radi kupili v trgovini ;
Pasma pa hm.. vse samo kakšnih res majhnih ne ( ruski hrček )
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 08 Maj 2010, 21:01:08
ko sem jaz iskala leglo sem prečekerala vse forume....in najbolje, da vsak dan redno spremljaš bolho...vedno se kaj najde  ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: North na 08 Maj 2010, 21:10:33
ko sem jaz iskala leglo sem prečekerala vse forume....in najbolje, da vsak dan redno spremljaš bolho...vedno se kaj najde  ;)
Na bolhi ni nič pametnega.
Pomagaš?  :-[ Ker veš približno kje iskati ;
Naslov: Hrčki
Prispeval: ursa na 09 Maj 2010, 13:21:38
evo..zaenkrat sem našla tole ;):
http://www.podarimo.si/55009-hrcka-belega-starega-2-bela-hrcka  [sicer nikjer ne piše ali sta ruska hrčka ali ne]
http://www.bolha.com/oglas1272057323/oddam-zlatke-hrcke


Lp, ursa  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: North na 09 Maj 2010, 20:11:03
evo..zaenkrat sem našla tole ;):
http://www.podarimo.si/55009-hrcka-belega-starega-2-bela-hrcka  [sicer nikjer ne piše ali sta ruska hrčka ali ne]
http://www.bolha.com/oglas1272057323/oddam-zlatke-hrcke


Lp, ursa  :)
Hvala ti  :-*
Jaz res nič ne najdem : /
Pri katei starosti se hrčke oddaja?
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 09 Maj 2010, 20:51:00
Pri 4 tednih morajo biti ločeni po spolu Jz sem 2 moja dobila toliko stara in je blo OK. Je pa fajn, če imajo cca 6-8 tednov. Kamot vzameš starejšega, samo da so ločeni po spolu ali pa že sami v kletkah, da ni poškodb.

Aja pa za zlatega hrčka ni vsaka kletka primerna ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: North na 10 Maj 2010, 07:46:12
Pri 4 tednih morajo biti ločeni po spolu Jz sem 2 moja dobila toliko stara in je blo OK. Je pa fajn, če imajo cca 6-8 tednov. Kamot vzameš starejšega, samo da so ločeni po spolu ali pa že sami v kletkah, da ni poškodb.

Aja pa za zlatega hrčka ni vsaka kletka primerna ;)
Aha, hvala.

Kletko imamo pa že od prejšnega zlatgea, ki nam je pa prekmalu poginil, ekr je bil bolan : ( ( iz trgovine je bil )
Naslov: Hrčki
Prispeval: mi2ni3 na 11 Maj 2010, 00:20:31
Grey je k meni prišel preko oglasnika. Eni punci se je skotilo par mladičkov in jih je preko oglasnika oddajala. Javila sem se na oglas, moja edina želja je bila, da dobim samčka, ker sem do zdaj imela same samice. Navajeni so bili roke in tako je Grey prišel k meni.

Evo par slikic lepotca kosmatega :-*

Kuku
(http://i251.photobucket.com/albums/gg294/zalarjeva/DSC04642.jpg)

(http://i251.photobucket.com/albums/gg294/zalarjeva/DSC04644.jpg)

(http://i251.photobucket.com/albums/gg294/zalarjeva/DSC04646.jpg)


(http://i251.photobucket.com/albums/gg294/zalarjeva/DSC04651.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 04 Junij 2010, 21:03:01
lušten :-* naš tudi velikokrat uživa v krogli, sam potem je ves čas za mano po celi sobi gor dol, levo in desno, samo da je poleg mene oz. osebe v sobi.
Kletko ma tud dobro, tak da mu ziher ni dolgčas  :)
Našemu smo na žalost mogli en rov zapret, ker je ves čas bil tm, tud lulal je tam noter (saj ne, da ne ve, da ima še dva stranišča, tud tam noter lula, ampak je očitno preveč len, ko spi, da bi šel lult v stranišče) in če si želel vse u nulo očistiti, si moral razstaviti celoten rov, ker je gospod lulal na najvišjem delu in je vse dol teklo, zarad smotane plastike na kletki (že 3X je počila) smo sedaj iz varnostnih razlogov zaprli ta rov, ima še enega, zato njegovo sprehanje iz ene v drugo kletko ni onemogočeno,
sam je fuuul užaljen, zj spi pa pred rovom  :-\ pa tko žalostno gleda vedno, ko kdo v sobo pride, ker ga očitno moti, ko je bil pa v rovu je pa spal ko klada... mi je kr hudo, sam ka pa nj, če plastika
direkt na kletki poka... nj vsakič razderem in skp limam, da bo gospod lahko lulal notri... joj upam, da se bo navadil tam spat, sj ma celi ljubi dan mir pred vsemi...
Naslov: Hrčki
Prispeval: NinaDrzaj na 27 Junij 2010, 14:00:40
Pozdravljeni!

Želela sem vam samo pokazati, kako lahko mineralni kamen služi tudi kot naslonjač (oz. samo kot naslonjač:))! :P

(http://i1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/Fotografija0083.jpg)

(http://i1011.photobucket.com/albums/af239/NinaDrzaj/Fotografija0080.jpg)

Lp, Nina.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 13 Oktober 2010, 18:32:24
ODKUPIM DELE ZA HABITRAIL SAFARI KLETKO (Že imam kletko, labirint, opazovalnico, neko kupulo). Predvsem si želim cevi in te zadevice.
Naslov: Hrčki
Prispeval: *Lanchy* na 24 Oktober 2010, 21:14:44
Doma imam belega dolgodlakega hrčka po imenu Vili, ki je tako rekoč "nori" hrček, saj mi dela v kletki salte in prevale, hehe! moram pa povedati, da če bi zbirala med podgano in hrčkom bi se odločila za podgano, saj hrčki niso tako crtljivi in ko jih imaš zunaj moraš zelo paziti na njih, ker nimajo predstave o globini in kar skačejo, čeprav ne vejo kam. Pa tudi trkice jih je res zelo težko naučiti-moj ne zna nobenega. Drugače so pa zelo smešni! :) Mojega tudi češem, in takrat je čisto pri miru, ker mu je to tako zelo všeč. slikice pridejo! :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 24 Oktober 2010, 21:59:56
Ms. Marple oz.  Grozilda
Naslov: Hrčki
Prispeval: *Lanchy* na 25 Oktober 2010, 09:38:38
Kakšn cukrček! :)

Am...mene pa zanima, če je komu od vas, ki imate hrčka, že uspelo naučti kakšen trikec in kako? Meni nikakor ne rata. :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Sarah na 08 November 2010, 21:05:27
Lepo prosim za pomoč.....
Imam prelepega zlatega hrčka, kupljen pred 2 mesecema, takrat star 4 tedne....Je zelo živahen, veselo vrti kolo, prehranjuje se normalno, čez dan sicer spi, zvečer pa je zelo aktiven....Problem? Nikakor ga ne morem navaditi na roko....hude težave imam že pri pospravljanju kletke, saj ga sploh ne morem dvigniti ven iz nje...ko se ga dotaknem, reagira, kot bi ga stresla elektrika. Sprva sem to pripisovala tem, da je mlad in se navaja na novo okolje, vendar je zdaj pri meni že kar lep čas. Poskušam se z njim ukvarjati, pogovarjati, ampak efekta ni. Bombonček ali košček sadja/zelenjave mi preko kletke vzame iz roke, to pa je tudi maksimalen kontakt, ki ga vzpostavim. S prejšnjim nikakor nisem imela takih težav. Kakšen nasvet?
Najlepša hvala.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 09 November 2010, 12:23:48
Sposodi si knjigo v knjižnici Nega hrčka. Tam je lepo opisano in prikazano kako udomačiti hrčka. Lahko da bo trajalo mesece, moraš biti potrpežljiva. Noben od mojih hrčkv ni bil cartljiv, dva roborovca sem pa s krpo, stisnjene v kot lahko dvignila ven...

Ostali so sprejeli roko kot nekaj ne-nevarnega in kot neke vrste dvigalo (dvigneš iz kletke, daš v igralnico, na kavč, tla....)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 15 November 2010, 18:42:39
Mojidv mata namontiran solni kamen, seveda se ga redko poslužujeta, je bolj za okras kot kaj drugega. Zdaj me zanima, če je smiselno namontirat še mineralni kamen? Tega so moji hrčki včasih prav radi imeli, pa bunny tudi.

Nekje sem slišala da so ti solni in mineralni kamni bolj slaba zadeva. Ampak ne vem zakaj bi naj bili.  ??? Če kdo ve, naj pove, da se tem zadevam izognem.
Naslov: Hrčki
Prispeval: tadika na 20 November 2010, 15:53:31
Moj lepotec tud ni preveč navdušen nad mojo roko, tako da ga ne dvigujem, mu pač nastavim kroglo v bližino kletke, da ve da je na vrsti telovadba... čeprav se drugače pusti čohljati ampak to je vse, ker sama niti ne želim imeti preveč scrkljanega, zato da se ga ostali otroc nmal bojijo in ima mir pred njimi.  :D Drugače pa samo z hrano čeprav traja včasih skor 100 let  :o
Kar se pa kamna tiče... redko kateri ga je kj grizu, čeprav so ga meli vsi... naš mali lepotec je rabil kar nekaj mesecev da se ga je lotil... pol ga je pa po zamenjavi kamna čist ignorirat začel... da bi bil pa slaba zadeva pa še nisem slišala... če kdo ve kaj na to temo, upam da bo povedal...

Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 07 December 2010, 17:57:21
Ms. Fetcher
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 19 December 2010, 20:08:00
Živijo  :)
Jaz imam rusko hrčico že okoli eno leto, je prijazna in navajena na roko.   ;D Vendar sem danes opazila, da je nekaj narobe z njenim očesom.
Ob robu je malo oteklo in rdeče. Če kdo ve, kaj to pomeni in kako se to pozdravi prosim za odgovor, ker me zelo skrbi.  :'(
Lp, K
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 20 December 2010, 13:25:13
Ker sem ravno izgubila hrčico zaradi prepoznega reagiranja na "čudne zvokove"....Pojdi k veterinarju. Lahko je samo vneto oko, boš dobila mazilo.
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 20 December 2010, 20:35:02
Ojej :( Ok, hvala bom šla..  ;D
Ma kdo že kakšne izkušnje z veterinarskimi ambulantami v ljubljani??  ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 21 December 2010, 12:20:46
Veterinaska fakulteta, tam so najboljši za "micije picije".
Naslov: Hrčki
Prispeval: kara na 21 December 2010, 17:38:48
hvala, sicer je moj dedek veterinar (bivši laborant) tako da si nimam kaj dosti pomagati.  :-[
Bom pa definitivno šla pogledat na veterinarsko fakulteto.
Hvala, ker s tem res nimam kaj dosti izkušenj (moja prva hrčica) :D
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 10 Januar 2011, 11:54:48
mene pa zanima če ima kdo kletko astro2 ? zelo rada bi namreč izpeljala tunele po njej/iz nje, vendar ne vem kako, saj nima posebaj narejenih lukenj za tunele... :-\  kletka se odpira ob strani in na vrhu (13x11cm velika kvadratna odprtina)... hvala za odgovore... LP
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 10 Januar 2011, 18:28:32
Jaz prodajam dve kletki za hrčke.
Ena je s tuneli, kolesom, napajalnikom, labirintom, keramično posodico, mini jasli-Habitrail Safari- 15eur
Druga kletka pa je Imac Jolly Joy, s keramično posodico, napajalnikom, Habitrail kolesom in mini jasli-za 15 eur

Fotke pa bom dala gor drug teden. Bom tudi nalepila oglas pod male oglase.
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 11 Januar 2011, 11:18:11
oi.. včeraj sm kupila 2 ruska hrčka.. 2 samčka (Mafin in Milojko).. :D :o stara sta 2 meseca in sta ves čas živela skupaj v trgovini, tako da, zaenkrat se zastopita, ni problemov...
kletko sem kupila šele pred 1 tednom, tako da, novo bom potrebovala samo, če ju bom morala ločit (če se bosta tepla)... kletka je precej velika, ima tudi nadstropje... imam samo 1 problem in sicer: po lestvi navzgor prideta, za navzdol se pa kr vržeta iz nadstropja... ??? kako naj jih naučim, da bodo hodli po lestvi (nočem da se kaj polomita pri metanju)...  :-\

tnx za odg.  8)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 11 Januar 2011, 13:09:49
Moji vsi skačajo iz kavča, kletk...Skakači pač. Ja, sigurno se bosta orng stepla slej ko prej. Je pa potrebno pogledat kako so vratca narejena-da ni tisti "pant" kjer so vratca preširok in se lahko tačka noter ujame, posledično pride do zloma in amputacije, kjer lastniki micijev trepetamo, da bodo preživeli narkozo in okrevali kot se spodobi.
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 11 Januar 2011, 13:47:04
sm rešla problem z lestvijo... takoj pod nadstropje sm jim dala leseno hiško, po kateri zdaj veselo plezata gor in dol (iz nadstropja v pritličje)... ;D
hmm.. upam, da se ne bosta stepla.. sta bla kupljena istočasno, sta bratca in sta sama živela v eni kletki..  :P v vsako nadstropje sm jima dala hiško, noter pa vato za hrčke.. imata kolo, katero celo noč gonita (zeloo škripa)  :o , imata wc s peskom, napajalnik, tunelček.....hrano..... skratka vse ;) dala sem jima tudi tisti kamen, za brušenje zobk (okus: jabolko), vendar ga niti ne povohata...

aja, pa še to: eden se mi pusti božat in primit, ter veselo teka po kletki, drugi pa je ves čas v hiški, le s težavo ga privabim ven.. in ko pride ven, ko ga hočem pobožat, zbeži... ??? ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 11 Januar 2011, 13:50:48
aja, pa v bližnji prihodnosti bom nalimala kšno fotko  ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 11 Januar 2011, 14:49:34
Ja, počakaj še malo. Mojadva roborovskiijeva sta bil od vsega začetka skupaj, pa ne iz trgovine, domačega legla...Potem pa eno noč pihanje, renčanje in kri. Pa sem ju ob 4h zjutraj mogla ločit, ker ni blo za tvegat smrti.

Tisti, ki je bolj plašen je verjetno zatiran s strani brata, je na lestvici pod njim. In se temu primerno vede.

Cambelliejvi hrčki so samotarska vrsta-izjemoma maš lahko kak trop samic skupaj.

Za brušenje zob je seno in trava, listnata zelenjava. Kot vir beljakovin pa obožujejo mokarje. Pobrskaj, je že napisano kaj je za njih nujno potrebno in kaj škodljivo.
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 12 Januar 2011, 14:07:18
u primeru pretepa ju bom ločila... hm.. samo danes sm vidla, da sta si iz zgornje hišice (na nadstropju) znosila vso vato v spodnjo hišico, kjer sta sedaj oba  ::)
aja, pa zanima me še, zakaj so moji hrčki cel dan v hišici ? vidim jih le ponoči, ko grem npr. na wc.. ? :'( iz hišice jih ne zvabim niti z solato, korenčkom, sirom.. (sploh ne jedo teh stvari)  ???
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 12 Januar 2011, 15:11:30
Zato ker so hrčki nočne živali. A tega nisi vedela? 
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 13 Januar 2011, 12:41:37
jaja, to vem da so nočne živali... vendar nekateri pišejo da se po več ur igrajo z njimi, jih spuščajo iz kletke.. ali pa ko npr. jih pokličejo, potrkajo po kletki pridejo ven... moji pa ne... ;) ne verjamem pa, da so lastniki hrčkov cele noči pokonci  :P
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 14 Januar 2011, 13:54:35
a ta forum je pa drgač čist zamrl? :-\ hmm.. a ve kdo za kak aktualen forum o hrčkih ?  ::)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 16 Januar 2011, 18:10:22
Ne, sam dosti stvari je že napisanih o zdravju, prehrani.... folk pa ne čveka preveč o hrčkih. Včasih kdo prilepi kako fotko, kaj vpraša and that's it  :)

Evo, tole pa jaz prodajam v LJ morem pa še eno pofotkat.
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10599.0 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10599.0)
Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 19 Januar 2011, 23:08:37
hmm... ja, začela sta se tepst.. pa tako sta se skozi skupi tiščala, kr naenkrat pa ravs.. ??? lej, fant mi je rekel, da bo proval našo kletko pregradit, ker je dokaj velika.. če ne uspe, me bo zanimala tista tvoja kletka.. ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 20 Januar 2011, 10:40:14
Če si iz LJ bi te mogoče bolj zanimala Habitrail safari kletka, z nekaj rovi in labirintom. Habitrailova je v LJ pri meni. Tista Imacova pa v SG.

Naslov: Hrčki
Prispeval: honeymarijana na 21 Januar 2011, 01:55:28
ja, bi me zanimala tale, Habitrail safari.. a maš kako fotko še od te kletke ? hmm.. sm iz okolice kopra.. tko da.. kaj bi se dalo poslat po pošti (poštnino plačam js)? cena je pa 15 e, ne ?
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 28 Januar 2011, 19:39:06
Malo je nerodno to reč po pošti pošiljat, nimam tako velike škatle, pa poštnina bi te verjetno dosti prišla. Če maš kako pot v LJ bi blo enostavneje.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 08 Marec 2011, 14:43:45
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10961.0 (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10961.0)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Torti na 22 Maj 2011, 19:06:29
Živjo!

Kupujem Roborovskega hrčka pa me zanima, če ga kdo oddaja ali pa prodaja. Videla sem jih v trgovini, vendar zelo nerada kupujem živali v trgovini. Bi ga raje od kakšnega rejca. Pa kakšen nasvet ali dva bi mi tudi koristil, če ima kdo tega hrčka  ;D

Hvala!


Lp
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 22 Maj 2011, 19:20:45
Roborovskii so hiperaktivni in res majčkeni. Niso kaj preveč za po rokah, ker so reeees hitri in zmuzljivi. Maš veliko ANG strani kjer imaš več napisano o njih.
Moraš biti res spreten za rokovanje z njimi (striženje krempeljcev pri mojih).
Naslov: Hrčki
Prispeval: Torti na 22 Maj 2011, 19:55:49
Čara hvala za odgovor.

Imam podgano doma in sem ga mogla tudi sama vzgojit, in si predstavljam, da je podobno... :) In gre zelo počasi. Tudi iz tega razloga bi raje hrčka kupila od kakega rejca... Sem obrnila celoten net, vendar nisem našla nič, razen na podarimo.si je, samo ne vem koliko sta ta dva hrčka stara.... Ker lahko, da oddaja pač že tri leta stara in bo meni rekla, da sta še mlada... Kakorkoli, če kdo izve za kakšno leglo se toplo priporočam za kakšnega. Aja a fantki markirajo? Samo toliko, da se znem zjasnit okoli spola. Tega pa nisem nikjer zasledila.

Kar se pa tiče striženja krempeljcev - osebno to raje prepustim veterinarju... :) A je potrebno velikokrat strič? Hvala še enkrat  ;D
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kunčica na 28 Avgust 2011, 09:45:08
hmm... ja, začela sta se tepst.. pa tako sta se skozi skupi tiščala, kr naenkrat pa ravs.. ??? lej, fant mi je rekel, da bo proval našo kletko pregradit, ker je dokaj velika.. če ne uspe, me bo zanimala tista tvoja kletka.. ;D

draga, honeymarijana,... naj ti povem mojo izkušnjo, nam je pred kratkim poginil naš zlati hrček, uspela sem ga še pripeljati do veterinarja, ampak mu ni bilo več pomoči, so ga uspavali, po besedah veterinarke, naj bi ga zadela kap, na veterini sem se še nekak držala, potem pa jok, pa ko je bilo treba mojega obvestiti, spet jok :(. Nato mi je moj rekel, da naj nabavim večjo kletko in 2 hrčka. In seveda, nisem dolgo oklevala, čeprav sem rekla, da ko naš tazlati pogine, nobenega hrčka več, ravno zaradi tega, ker ne živijo dolgo... in seveda, gremo v akcijo, in izbrala sem si dve zlati hrčici v upanju, da če jih vzamem iz iste kletke v trgovini, kjer se vse te kepice tako lepo stiskajo skupaj, bo zadeva popolna  :D.
No, ko smo prišli domov pa ni bilo ravno tako... čeprav je kletka 3x višja od tiste v kateri je bil prejšnji hrček in ima tako rekoč tri prekate notri, vsaka je imela svoje kolo, svojo hiško v ločenih nadstropjih, vsaka svojo kroglo iz slame... ampak velika je vedno znova napadala tamanjšo, dokler ni prišlo do tega, da sem sklepala, da je tamala zbolela, saj je imela mokro okoli repka  ???... peljala sem jo k  veterinarju, ampak opazil ni nobenih bolezenskih znakov, drugi dan je bilo isto in smo bili spet pri veterinarju - dobili smo AD3 kapljice za odpornost... stanje se je izboljšalo, med "zdravljenjem" smo tamanjšo preselili v kletko od prejšnjega hrčka v upanju, da se lepo pozdravi in ju pol lahko spet damo skupaj.... naslednji dan tamale ni bilo več v kletki  ??? , a smo jo hitro izsledili pod kavčem - no naš pes jo je  ::),... drug dan smo porabili malo več časa, da smo jo ponovno našli... sklepali smo, da je očitno v dobrem zdravstvenem stanju in jo vrnili v veliko kletko k drugi hrčici. Na žalost nas vseh sta se tako zgrabili, da je tamala odnesla s krvavo tačko  :'(. V tistem trenutku se je velika selila v manjšo kletko - kjer ne bo mogla pobegnit, tamala pa v veliko... Veliki smo na malo kletko namontirali še tunelček, da ima malo več prostora in, da lahko teka malo "naokoli" kletke... Upam, da bosta zdaj obe nekako zadovoljni, če ne moreta biti skupaj, pa vsaka zase... No, mene je izučilo, da nikoli več dva hrčka skupaj... Upam, da ti dragi čimboljše razdeli kletko in da bo vse OK.

Naslov: Hrčki
Prispeval: Kunčica na 28 Avgust 2011, 09:55:49
mene pa zanima če ima kdo kletko astro2 ? zelo rada bi namreč izpeljala tunele po njej/iz nje, vendar ne vem kako, saj nima posebaj narejenih lukenj za tunele... :-\  kletka se odpira ob strani in na vrhu (13x11cm velika kvadratna odprtina)... hvala za odgovore... LP

jap, jaz sem kupila tiste od firme PUF, pa sem jih lepo nazaj nesla, ker niso pasale na tiste odprtine, ko odpreš vratca... je moj kar posebej luknje naredil za tunele, brez tistih nastavkov... ampak nismo pa povezali obeh kletk, enostavno ne upam tvegat, naj lepo živita vsaka v svoji, brez dodatnih stresov...
Naslov: Hrčki
Prispeval: Tara na 26 Oktober 2011, 10:15:12
Pozdravček,

odprta je nova spletna trgovina za male živali in konje. Dostava na dom ali prevzem v skladišču v Izoli.
Trenutno najdete nekaj osnovne ponudbe, če pa vas kaj zanima kar ni na spletu, nas kontaktirajte in bomo povprašali pri dobaviteljih.
Možno je naročiti tudi hrano in opremo za pse in muce.
Ponujamo artikle primerne za živali in za vsak žep. Imamo tudi hrano vrhunske kvalitete OXBOW in BUNNY.

www.luxorfriesians.com (http://www.luxorfriesians.com)

Mail: [email protected]
Tel: 070 219 443

OTVORITVENA AKCIJA, BREZPLAČNA DOSTAVA NA DOM  DO 31.12.2011 !

Nekaj blagovnih znamk, ki jih ponujamo:

- Kerbl
- Pavo - kmalu
- Ferplast
- Fop
- Bunny
- Oxbow
- JR Farm
- Vitakraft
- Hill's
- Almo nature
- ...

Naslov: Hrčki
Prispeval: Kunčica na 03 April 2012, 15:15:12
ena od naših hrčic ima na gobčku (med očmi in smrčkom) bulico - veliko kot grah - pod dlakami ... kaj bi to bilo???  :(
Naslov: Hrčki
Prispeval: Kunčica na 04 April 2012, 13:59:48
evo, sva od veterinarja ... dobili sva kremico, naj bi pa šlo za oteklino - kje jo je staknila se mi še sanja ne... upam samo, da ji ta kremica pomaga in, da je ne poje preveč  ::).

LP
Naslov: Hrčki
Prispeval: kokica52 na 08 December 2012, 17:39:15
Živijo!
no, jest sem za božič dobila Roborovskega hrčka, z imenom Hubby.

RUSKI HRČEK
Ruski hrčki so gotovo najbolj udomačeni hrčki. Zrastejo 10-12cm in tehtajo 50-72g.

Roborovski hrček
Hitri, samozavestni in ljubki. Povrh so tudi majhni, z velikostjo do 5cm in lahki s 20-25g.
dve vrsti še nadaljujem
Naslov: Hrčki
Prispeval: kokica52 na 09 December 2012, 18:11:01
Zlati hrček
velik- 10-15 cm
teža-100-150g

Kitajski hrček
velikost-10-12 cm
teža-50-72g
Če ugriznejo v prst in lastnik dvigne prst se ga oprime in nekaj časa ne spusti.
Naslov: Hrčki
Prispeval: rooxye na 14 Maj 2013, 23:06:55
Imel sem že 3 hrčke vendar se nisem nikoli resno pozaniaml o njih kar se tiče vzgoje.

Se da hrčka imeti spuščenega, kot podgane in kunce?
Se ga da učiti trikcev s klikerjom?
Se mu da zaupati in ga čez noč pustiti izven kletke?
Naslov: Hrčki
Prispeval: maja01 na 16 Maj 2013, 01:00:03
Se da hrčka imeti spuščenega, kot podgane in kunce?
Pod nadzorom in v primerno varnem okolju - ja.

Citiraj
Se ga da učiti trikcev s klikerjom?
Ja.
Tole je hrcek Lino, ki je bil v nasi oskrbi in ga je nasa Masa naucila osnov klikanja.
https://www.youtube.com/watch?v=uIagW_iz-8Q (https://www.youtube.com/watch?v=uIagW_iz-8Q)

Citiraj
Se mu da zaupati in ga čez noč pustiti izven kletke?
Ne.
Naslov: Hrčki
Prispeval: masyka na 16 Maj 2013, 01:52:48
Jaz sem ugotovila, da je pri učenju hrčkov manjša "težavica" to, da so za razliko od npr. kuncev in veveric precej slabovidni. Gredo bolj za nosom, tako da jih je veliko lažje učiti na vabo kot z drugimi metodami. Izbrati je treba tudi primeren del dneva oz. noči + primeren omejen prostor. Lino je z veseljem sodeloval takoj, ko sem ga vzela iz kletke, ko je enkrat začel tekati pa ni bilo variante, da bi ga še kaj bolj zanimalo. Midva sva delala sicer čisto za hec samo par dni, tako da sklepam, da se jih da z več časa in pravim načinom (torej upoštevanjem tega, da slabše vidijo) naučiti marsikaj. Meni je super, da hrano tlačijo v mošnjičke v licih in jim lahko potalaš precej nagrad, brez da bi jih pri tem zredil (če si potem tudi "zloben" in jih vsaj del pobereš ven iz skrivališč).
Spuščanje obvezno pod nadzorom, ko se navadijo okolja znajo kar zašprintati, stlačijo se pa tudi v take odprtine, za katere ne veš, da jih v prostoru sploh imaš.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 24 Maj 2013, 18:22:35
Moji so bili ponoči spuščeni v moji sobi. Je treba vrata zaklenit in pospravit kar se pospravit da (ni pa kablov v moji sobi). No pa sem ime zgriženo posteljnino, copate, švigali so čez mene ponoči... je bilo zabavno.
Naslov: Hrčki
Prispeval: kokica52 na 22 Julij 2013, 09:24:40
Joj, moj roborovski hrček Hubby je pa pred štirimi meseci poginil :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(     Neja :'(
Naslov: Hrčki
Prispeval: frankie1 na 21 November 2013, 11:34:53
Pozdravljeni!
Mene pa zanima koliko stanejo operacije pri hrčkih(npr. če si polomi tačko :( )?
Naslov: Hrčki
Prispeval: jorki1 na 08 April 2014, 14:23:53
od vzreditelja je odvisn kuk dolg bo hrček živel č muje nudilprimern količino hrane in mu menjal vodo insteljo ter se držalpravil prehrane bo hrček dolg živel če pa ni imeu primern oskrbe pa ne razn če dobiš mladiče je pa od tee odvisn in od matere ker če jih božaš dokler ne dobijo dlake jih bo mati zavrgla in jih ne bi hranla
Naslov: Hrčki
Prispeval: nina123 na 04 Junij 2014, 19:20:02
kako veš da je hrčica breja?
mojemu hrčku k je nom je moker okrog gobčka . ZAKAJ? me skrbi :-[ :( :'( ??? ;) >:D :-*
Naslov: Hrčki
Prispeval: janja777 na 12 Julij 2015, 11:57:55
Živjo!

Imam eno vprašanje. Dobila bom novo sobo in rada bi imela hrčka. Zanima me ali se hrčki kaj oglašajo,ali je težko skrbeti zanje...
 :-\ ;D :) :D ;)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 12 Julij 2015, 16:58:06
Preberi si temo, nima tako veliko strani. Boš našla nasvete, ki te zanimajo...Evo, to je pa edini način, da še udomim hrčka, vse te kletke so premajhne, rešetke potencialno nevarne oz. vratca....

http://boingboing.net/2011/01/13/ikea-hamster-home.html (http://boingboing.net/2011/01/13/ikea-hamster-home.html)
Naslov: Hrčki
Prispeval: Panama na 12 Julij 2015, 18:25:19
Hrčki so nočne živali, zato te bo na začetku mogoče malo motilo, ko bo ponoči gonil kolo in okoli tekel. Ni težko skrbeti zanje, vendar so to krhke živalice, zato je treba  paziti. Hrčku moraš  zagotoviti svežo hrano in vodo. Potrebuje prostorček kamor se bo umaknil (notri daš tisti bombaž iz trgovine za male živali) , kolo, pesek za čiščenje in še nekaj interaktivnih predmetov. Kletko mu moraš preobleči enkrat na teden, lahko pa tudi večkrat.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 13 Julij 2015, 08:26:30
Ravno zato je fajn predelana omara, ogromno nastilja, ker hrčki res ne marajo mešetarjenja po njihovem in je tako dlje časa mir. Vzameš ven kar je polulano/pokakano in je to to.

Poleg tega rabijo čim bolj globok nastilj (seno, slama, žagovina, mivka, pesek...) da si delajo gnezda, kopljejo. Večia teh kletk je premajhnih in preplitvih, da ne moreš dati cca 20cm nastilja.

Problem znajo biti krempeljci ki se ne obrusijo, če nima primerne podlage. Kak kamen, igrala s šmirgl papirjem (moj je imel kar gugalnico, palisado, most...nalepiš še prečne letve, ampak krempeljci se pa obrusijo). Poleg tega so izredno občutljivi na prepih. Že odprta vrata sobe znajo biti problematična. Tudi iz tega vidika so mrežaste kletke slabe.

Jaz čakam, da bo mojster blagovolil končno vzet mašinerijo v roke in predelat eno našo omaro in bo potem spodobno bivališče z hrčkolina. Kolesa so pa fajn tista, ki so bolj odprta, kot en krožnik.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Panama na 13 Julij 2015, 10:10:17
Čara, obvezno daj potem slike od nove rezidence. :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 13 Julij 2015, 11:35:29
Se boš načakala.  ::) Pri nas mojster po 6 letih še ni naredil preskokov :D 
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 18 Julij 2015, 17:10:59
Nekaj o izbiri kolesa za glodavce, znanje angleščine potrebno https://www.youtube.com/watch?v=UnS4da-vuW4 (https://www.youtube.com/watch?v=UnS4da-vuW4)
Naslov: Hrčki
Prispeval: bazilika na 10 Oktober 2015, 14:04:48
Meni so strašno simpatične te predelane omare, oziroma "kletke" les+steklo. Ampak ko se spomnim zadnjega hrčka, ki smo ga imeli doma, me kar malo mine. Prejšnja dva sta potrebo opravljala vedno v enem kotu. Tretji, ki je imel vse sorte travm, nikdar mi ga ni uspelo zares udomačiti, čeprav sem vse počela mnogo počasneje kot pri prvih dveh. Bil je tudi že malo starejši, ko sem ga dobila (darilo, ehja otroci) in je morda imel kako slabo izkušnjo za sabo. Skratka ta tretji je lulal in kakal tam, kjer ga je pač prijelo. V hiški, kjer je spal, po vseh koncih kletke, v posodico s hrano ni da ni. Morda smo ga res premalo pri miru puščali, samo sčasoma je kletko vendarle treba spucati, ker začne smrdeti. In pri prvih dveh smo res lahko samo pobrali steljo na enem delu, pri tretjem pa je bilo to nemogoče, je bilo treba kar prebirati, kaj se lahko pusti, da ne bi bil spet dodaten stres zanj in da bi bila kletka res spucana.
Naslov: Hrčki
Prispeval: bazilika na 13 Oktober 2015, 19:22:08
PS Ima kdo kaj takega doma? Se hrček vredu počuti? Plusi, minusi v primerjavi s klasično kletko plastika+mreža?
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 14 Oktober 2015, 08:31:09
Sicer pri nas še ni tega...ampak če poznaš potrebe hrčkov-so vse mrežaste kletke premajhne, ne moraš dati zadosti nastilja, da bi kopal rove in imel gnezdo + tista vratca, mrežasta, lahko poskrbijo za grde poškodbe, ko hrčki plezajo in skačejo. Da ne omenjam hrupa od grizenja rešetk in skrbne postavitve, ker je prehitro prepih skozi te "nage" kletke.

evo Miss. Jessica Fletcher po amputaciji grdo zlomljene tačke, bolje da ne povem kako je bilo reševanje, zataknjene nogice. In da so moji doma popolnoma nesposobni in je niso peljali veterinarju in sem šele jaz v petek proti večeru prišla domov...in je potem šele v ponedeljek bila operirana in zatem (sem hiiitela domov iz faxa že v sredo), ker genijalci doma niso opazili šprice z antibiotiki.... ::) Res, totalni analfabeti za zdravstveno oskrbo živali.
(http://i714.photobucket.com/albums/ww148/anjasanja/hrcki/DSC_4166b.gif~original) (http://s714.photobucket.com/user/anjasanja/media/hrcki/DSC_4166b.gif.html)

Tule moraš pač konkretno izdelavo naredit, da je zadosti zračenja, montirat kake žarnice, snemljive pokrove ali neka vrata, da se lahko stelja menja.

Več kot je stelje, večja kot je kletka, manj smrdi. + kombinacija žaganja, drobnih sekancev in nekaj narezanega papirja zelo dobro vpivna smrad. Jaz sem imela 4 hrčke naenkrat v sobi-brez smradu. Niti obiskovalci niso kaj zavohali. Pa sem samo polulano steljo dnevno menjala.
Naslov: Hrčki
Prispeval: bazilika na 15 December 2015, 20:51:50
Čara kakšen papir si dala poleg stelje?

Še tri hrčkasta vprašanja:
- Te krogle za "sprehajanje", nekako vidim prednost, ga daš noter in ne rabiš skrbeti, da bo naletel na kako žico, ki si jo spregledal, da ti smukne kam pod hladilnik ipd. A je kakšen zadržek z vidika psihologije in varnosti? Govorim o normalnem, nadzorovanem sprehajanju nekaj minut na dan. Oblika rekreacije po celem stanovanju.
- Je pesek za činčile ok tudi za hrčke. Ker opažam, da pri enih piše, da je primeren tudi za hrčke pri drugih pa ne.
- Je treba biti na kaj posebej pozoren pri hrani za hrčke. Kupljenemu delu, ne dopolnila sveže hrane. Ker vrst je res še in še.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Sasha01 na 15 December 2015, 22:45:06
Če je kaj v pomoč, jaz imam ruskega hrčka in si za v gnezdo največkrat raztrga kar klasične papirnate robčke.  :)

Krogle zanj ne uporabljam, ga spuščam po sobi za kakšno urco vsak večer, drugače ima pa veliko zaprto kletko (mere 75x45 cm in 38cm v višino), tako da ima veliko prostora za gibanje. :) Pesek za kopanje uporabljam od JR Farm za činčile. Od hrane mu dajem pa mešanico za pritlikave hrčke od Bunny-ja, zraven pa še kakšne beljakovinske priboljške: sušeni mokarji, rakci, kobilice (jaz jih kupim v Zooticu in so tudi od JR Farm). Dobi pa tudi svežo solato ali radič, tudi motovilec ima rad, ampak mu dam res majhne količine.  :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 16 December 2015, 09:25:20
Pri papirju je važno to, da nima ostrih robov (sem natrgala na roko) in da ni strupen (razna črnila, lepila...). Drugače pa so se pri nas puporabljali tudi srobni sekanci, lubje (tako, ki je tudi za kače), lanen nastilj...Važno je, da ni grob, ker dobijo ožuljke (kot je tisti hmm koruzni chipsi) tisto je lahko v posodici za kopanje.

Za krogle pa imaš prav-za nas so praktične, za živali pa ne. Bolje kaka velika karonasta škatlja z wc tulci, plezalom...

Nekaj o kolesih https://www.youtube.com/watch?v=Ez4Y2qVmFrE (https://www.youtube.com/watch?v=Ez4Y2qVmFrE) Cel njen kanal je zanimiv.
Naslov: Hrčki
Prispeval: alesha04 na 17 December 2016, 19:42:24
ne kupujte zivali v trgovinah!!!!
25.novembra sem domov pripeljala brejo hrčico. Še sreča da imam izkušnje z mladički in bodo jutri stari že 1 teden. Nekaj jih še išče dom. Na voljo pa bodo od 1.januarja dalje...
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 17 Avgust 2017, 10:55:54
A se je kdo lotil predelave oz izdelave kletke za hrčka les + pleksi steklo ali steklo in. Zračenje + zaveterje. Kako se lotit? Koliko te pride material za cca 1m x 1.5M x 1M? vmesna nadstropja 1 ali dve polički.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Nika na 18 Avgust 2017, 07:16:12
Če imaš kaj od orodja/lesa doma, je praktično zastonj. Mi smo dali za cel zajčnik cca 4x2x1m okrog 80€, od tega vsaj pol za pante in šraufe. Drugače se pa zmeniš s kolegom ki zna za hobi mal doma prčkat, na taprvi žagi odpaden les, za ostalo kar rabiš pa mal akcije/bolho pregledaš. Al pa malo predelaš kako staro omarico.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 18 Avgust 2017, 07:31:54
Zdej so me pa mal špiknili s čiščenjem in vonjem lesa:D Tk, da zdej tuhtam da "ogrodje" dam steklo-tipo akvarij, 3 stranice polepim, notranje poličke, nadstropje, igrala pa les in natur materiali.
Naslov: Hrčki
Prispeval: Nika na 18 Avgust 2017, 08:08:25
Kako tri stranice polepiš? Zakaj? Iz česa je pa pokrov? Zarad zračenja mislim, da se ti ne bo amoniak not nabiral
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 18 Avgust 2017, 09:26:47
Pokrov bom dala mrežast-kovinska mreža, okoli les, tak okvir. 

Polepim kak plakat z zunanje strani za ozadje, kolikor bo čez nastilj gledalo-za moj uč predvsem :)

Prostorsko si lahko privoščim 130 x 80 x 70. Zdej morem pa še finančni del zvedet pri steklarju. Nekaj majstrov k sreči poznam, nekaj lesa je doma, keramike ,gline.

Tak pokrov, s tem, da bo pač celotna zadeva večja in bolj razgibana.

(https://s9.mojalbum.com/205669_5628782_5628829/belli-in-rex/5628829.jpg)

(https://s9.mojalbum.com/205669_5628782_5638466/belli-in-rex/5638466.jpg)
Naslov: Hrčki
Prispeval: bazilika na 18 Avgust 2017, 13:56:34
Hej Čara, se priporočam za končni izzid kletke in ceno. Tudi sama nimam predstave, koliko taka stvar pride. Vedno je fino dobiti kakšno novo idejo. Je to za Jessico ali načrtuješ/imaš novega hrčka?

Da ti malo zakompliciram življenje, kako boš ločila nadstropja? Če bo ločeno z lesom, kam bo les v akvariju pritrjen? Si naredila že kako skico? Verjetno veš, da bo pri taki velikost zadeva precej obavtna in težka lahko tudi 20+kg. Kakšne selitve, prestavljanja so problem. Če bo na tleh, pazi pri sesanju pometanju. Kar pomeni, da boš pri generalki morala z vrha pobrati vse stvari, steljo s kako lopatko in potem očistiti z vodo, krpami. (Jaz osebno obožujem svojo plastično kletko, dvigneš, flikneš substrat stran in stuširaš.)

Pa pazi na lepila, les, da bodo živalim prijazna. Pokrov te zna priti precej, a saj boš videla, kaj bodo mojstri rekli.

Saj zate že vem, da veš, a za ostale: slika, ki si jo nalepila, ima čisto premalo substrata. Tudi nam ne bi bilo všeč sprehajanje po steklu. In pri akvariju si res lahko daš duška in jim omogočiš delanje rovov.

Nameravaš omogočiti tudi plezanje po zgornji mreži? Računaj na padce, da ne bodo pregloboki ... A domnevam, da imaš glodalca žice in se zato odločaš za steklo? Če je hrček čist in bo lulal na dodeljenem kotu in ne po lesu, super. Kotna stranišča se včasih tudi za hrčke obnesejo. A če ne bo, računaj, da bo treba poličke, igrala sčasoma menjati. Saj les se da načeloma tudi oprati z vročo/vrelo vodo+kisom in sušiti na soncu (če je vroče poletje) in vsaj za nas potem vonja niti ni. Se pa potem kaj zguba, zvije in morda nima iste funkcije. Oprosti, da ti nisem v pomoč, a dobro kletko je v resnici res težko dobiti, urediti. Jaz sem imela srečo s plastično fopovo, ki je uradno mišljena za prašičke/zajčke, a je žal v Slo ne najdem več. A ti se tako odločaš za steklo, tako da oprosti :)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 19 Avgust 2017, 12:38:41
Lesena igrače, če nimajo lubja in niso barvane lahko z vročo vodo in blago milnico spereš-še bolje pa s kančkom kisa. Ostale pa daš v pečico na 100 C za pol ure.

Tista fotka z malo nastilja je sicer moja, ker po generalki-ni bilo zadosti nastilja na zalogi-je dobil drugi dan zraven.

Hrčkov jaz že nekaj let nimam. Problem teh žičnatih kletk je, da so nevarne za tačke-posebno ob vratcih in pa da so majhne, pa še nastilja ne moreš dat toliko not-tale v terariju je navadno imel  15cm. Tiste za kunce imajo navadno prevelik razmak med žicami-sploh za tamale hrčke. Za tavelikega hrčka je pa res nekje 80x 70 nek minimum, ampak, če je prostor, bi res rada izkoristila in naredila top domovanje, z globokim nastiljem, že samo kolo pri sirijskem zavzame precej prostora premer 27cm (woodent wheel-ga dobiš v Avstriji). Tak razdelilec noter se mi zdi uporaben, da malo razdeliš nivoje, kje je ekstra globok nastilj in kje ga daš malo manj.
https://www.youtube.com/watch?v=YhQfIdHBtZI (https://www.youtube.com/watch?v=YhQfIdHBtZI)

Poličke bodo najbrž na nogah oz. bo to najbrž dve taki hiški ipd-bom videla tekom ustvarjanja.

Pri čiščenju pa-smetišnica metla, sesalec, vlažna krpa. Ob smrti in bolezni pa dezinfekcija-kak kis, ecocid...Za sprotno čiščenje sem polulano ven jemala in pomalem nadomeščala. Ob generalkah sem pa 1/3 starega nastilja vrnila.

Po zgornji mreži pa ne bo plezanja, bo toliko dvignjeno, da ne bo dosega.

daj fotkni kletko in napiši mere.
Naslov: Hrčki
Prispeval: bazilika na 19 Avgust 2017, 16:11:46
Hej, oprosti, zdaj sem šele videla, da je tvoj prispevek o hrčici datiran 2015  :'(.

Huh pečica, nisem niti pomislila. A kar suh les si dajala v pečico? Pri kakšni temperaturi pa se les vžge? Da ne bom kakšne žurke naredila v stanovanju ...

Kletka je v osnovi taka.

http://www.fop.it/roditori/tamburino-natura
 
Stojalo za seno sem seveda umaknila. Ta lesena hiška je pa še v rabi, ne kot hiška, ampak kot ogromen vhod do wcja :). Je pa veliko bolj vodoravno položena zaradi stelje. Plus druge lesene stvari, kolo, tunelčki pa malo menjam vsake toliko. Ni največja, niti za pritlikavega ne, je pa kul za nastilj. Plus saj veš, izpusti. Včasih imam slabo vest, a to je bilo res največje, kar sem dobila. Če ji omogočim izpust in tunel do doma, gre po raziskovanju kar hitro nazaj  v kletko, tako da domnevam, da ji ustreza. Plus to da so žice zgoraj dovolj skupaj, da mi kot mladič ni mogla ven zbegnit.

Malo spremljam par drugih hrčjih forumov in se precej ljudi odloča za čisto navadne (čim večje) plastične škafke iz malo bolj trde plastike in zaobljene, da ne morejo začeti gristi. Menda se obnese. Zgoraj čisto odprte (ne gre, če so druge hrčkom nevarne živali pri hiši in paziti moraš, da ti stvari iz mize ne padajo noter, če imaš škatlo na tleh :) ). Je pa steklo seveda super, ker imaš vpogled še v spodnja nadstropja.

Verjetno spet odvisno od hrčka, kaj mu bolj ustreza. Moja ima tisti plastični leteči krožnik, gladkega lesenega in negladkega lesenega, in še enega večjega plastičnega od Trixija. (Ta se posede sčasoma v steljo, tako da ga je treba privzdigniti, da se vrti.) V "igralnici" vedno znova izbere plastičnega, tako da tega puščam v kletki. Se tudi najbolj gladko vrti. (Sem kupila tudi enega ogromnega lesenega, a ga niti obrniti ni mogla. Dejansko je splezala preko 90 stopinj pa se ni premaknil. 28 cm ima premera, tudi od Trixija, bi morala manjšega naročit. Za kakšnega močnejšega zlatega hrčka bi morda bil ok. Zna biti, da sem ga že vrgla stran.)
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 19 Avgust 2017, 19:57:01
Aha, vidim, da ima tudi Trixie kolesa, večja, to stane manj kot woodent wheel ali pa silent spinner (30 eur).
https://www.trixie.de/heimtierbedarf/de/shop/Kleintier/Beschaeftigung2222/LaufraederLaufteller/?card=12001 (https://www.trixie.de/heimtierbedarf/de/shop/Kleintier/Beschaeftigung2222/LaufraederLaufteller/?card=12001)

Ja, sirijskega me mika imeti.

Kakšnega imaš ti? Še imaš? Kakšna slikca?

Na YT je kanal, glede lesa (med kupom ostalih videov)
https://www.youtube.com/user/ErinsHamsters/search?query=cleaning (https://www.youtube.com/user/ErinsHamsters/search?query=cleaning)

evo še nekaj, kar bi mi pred leti, ko sem imela dva dolgodlaka prav prišlo. Pristala sem pri rednem striženju "riti".
https://www.youtube.com/watch?v=L6fEPLzeJFk (https://www.youtube.com/watch?v=L6fEPLzeJFk)
Naslov: Hrčki
Prispeval: bazilika na 20 Avgust 2017, 17:03:48
Aaaa Erin ... poznam ja. Se malo trudim zmanjšati gledanje yt, sem jo pa imela na redni listi. Ženska je zakon, res poštima stvari v nulo.

Moja zverina je na sliki, protestira menjavi hrane :) Se opravičujem za kvaliteto slike, živahne majhne stvari in moji refleksi. Upam, da mi je ratalo prilimati.

Ima kar osebnost. Nikoli me ni ugriznila, je pa na začetku jasno in glasno povedala, da ji kaj ne ustreza :). Sem dobro nabasala na družino, ki je imela leglo, se je pustila prijeti že praktično od začetka. Drugi naši so bili iz trgovin in vsi precej bolj plašni. Je tudi sicer bolj socialna in potrpežljiva od drugih hrčkov, ki smo jih imeli doma, ko sem bila še otrok. Ni pa crkljiva, potrpi mrcvarjenje, a po parih sekundah gleda, kje je nagrada/kaj ima ona od tega  :D. In če ji ni do druženja čaka, da grem spat, pač samostojna baba :D

Dvomim, da bom imela še kakšnega. Trenutno je stara cca 21 mesecev, so me pri vetu opozorili, da sodi že med seniorje. Je zoprno slišati. Saj imamo vsi omejeno življenjsko dobo, a je grozno, ko se postarajo, zbolijo. Pri psu vsaj upaš na izboljšanje, še na nekaj let, mesecev. Pri hrčkih pa moraš kar hitro začeti razmišljati o kvaliteti življenja  v primerjavi z dolžino. Brrr, ne bomo o tem v toplem poletju :)

Zlatkoti imajo, če se ne motim vseeno malo daljšo življenjsko dobo? So ti simpatični prav dolgodlaki, ali je bilo to bolj naključje? Že kaj povprašuješ? Fino je, če poznaš koga in veš, kakšne so kaj razmere. Saj s potrpežljivostjo se da marsikaj, veliko je verjetno tudi prirojeno, a vseeno. Jaz nisem nikogar poznala, tako da, saj pravim, enega rejca sem se po začetnem zanimanju v velikem loku izognila, potem sem imela pa srečo.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 21 Avgust 2017, 07:07:46
Ne, nič ne povprašujem. Zdej pripravljam teren, ta moment pa tudi ne podarjajo hrčkov okoli. Imam name nvzet iz druge roke, ko se naveličajo živali.
Naslov: Hrčki
Prispeval: čara na 21 Avgust 2017, 14:23:50
Mimgrede...Vidim, da je bilo omenjeno, pa sem malo spregledala. Plastični zaboji so v bistvu fajn ideja. Dva z merama (40 x 60 x 43) lahko med sabo povežem s kako manjšo cevjo recimo ali pa tistimi tuneli, vmes še izrežem kaka večja okna in dam čez mrežo, kupim košaro s pokrovom in ga prav tako zgoraj odrežem in namestim kovinsko mrežo.

Malo ustvarjanja, malo matranja-ker sem štor, pa bo.

Tudi za selitev je tako potem lažje :)

Evo z okni sem mislila kaj takega in to z vseh strani. Po potrebi (ko si kdo naumi balkon odpret pa lahko zakrijem s kakim kartonom ob straneh.
(http://i235.photobucket.com/albums/ee135/elie111/Zimas%20Bin%20Cage.jpg)

pokrov nekako takole
http://i235.photobucket.com/albums/ee135/elie111/Zimas%20Bin%20Cage%203.jpg (http://i235.photobucket.com/albums/ee135/elie111/Zimas%20Bin%20Cage%203.jpg)

Mislim, da se bom kar tega lotila, postopno, zdaj na poletje se mi ravno ne ljubi, je še pretoplo. Bo tudi ceneje (čeprav računam, da bodo vsa igrala (nekaj domača izvedba, nekaj kupljeno), nastilj, hrana, posodice prišlo za dobrih 100€...sicer bi me sam akvarij prišel ravno toliko, če ne kak cekin več....ko pa bo domovanje in stanovalec, pa objavim kako fotko čudesa. :D 
Naslov: Hrčki
Prispeval: EmaTosca na 30 Oktober 2017, 05:59:51
Pozdravljeni,
Moj prvi hrček Rudi je živel eno leto in pol. Imela ga je tudi sestrična, ki je tudi dočakal eno leto in pol. Bila sem stara 7 let in od takrat ga več ne smem imeti. Ampak jaz si ga vseeno zares želim. Slikici bom poiskala kasneje.
Lp, Ema.
Naslov: Hrčki
Prispeval: EmaTosca na 30 Oktober 2017, 06:07:15
Pozdravljeni,
Sem nova na tem forumu in bi vam rada povedala nekaj o mojih izkusnjah s hrcki...
1. Ime mu je bilo Rudi in je zivel leto in pol. Cartek. Zraven je moja sestricna dobila  hrcka Valdota, ki je zivel leto in pol.
No sedaj si ga res zelim, ampak ga vec ne smem imeti. Upam, da se kaj spremeni. :P
P.S.
Ce najdem slikci, posljem.:D
Lp, Ema.