PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Zdravje => Cepljenja, zajedalci (bolezni in preventiva) => Temo začel/a: Ribica* na 10 Julij 2009, 09:56:24

Naslov: Milbemax
Prispeval: Ribica* na 10 Julij 2009, 09:56:24
Ga je kdo ze dal svojemu psu in ali je pes imel kake reakcije?

Jaz sem eno tbl pravkar dala Luni, pa me, kot vedno, mal skrbi, da ne bo kake reakcije.  :-\
Naslov: Milbemax
Prispeval: blumina na 10 Julij 2009, 10:02:15
Jaz sem ga dala ob prihodu iz Romunije Blum (6 let) in Boji (4 mesece) in nobenega problema  :)

Blumina
Naslov: Milbemax
Prispeval: Ribica* na 03 Avgust 2009, 19:15:46
Tudi pri nas ni bilo potem nic od navedenga v moznih stranskih ucinkih, vse ok.
Naslov: Milbemax
Prispeval: artichoka na 04 Avgust 2009, 12:53:19
A to je ta nova tabletka proti srcnim glistam, ki se dobi pri nas?
Mi lahko ena napise v kolikem casu po prvem moznem stiku z okuzenim insektom je treba zdravilo dati in kje v Ljubljani ga imajo.
Je treba še kaj posebno pazit (MRD mutacija ali podobno)?
Hvala!
Naslov: Milbemax
Prispeval: zoe na 13 April 2010, 11:35:11
Mene tudi zanima kar je vprašala artichoka. Kje v Ljubljani se dobi te tablete in ali se jih da PRED ali PO obisku morja :)
Naslov: Milbemax
Prispeval: EnNa na 13 April 2010, 12:21:46
Jaz sem jih dobila v veterinarski ambulanti zraven Tukana v BTC. Dala sem jim jo pa po vrnitvi z morja.
Naslov: Milbemax
Prispeval: bolha na 13 April 2010, 13:19:40
A niso te tablete za "navadno" razglistenje? Mamine mačke jih dobivajo, ker imajo okus govedine in jih raje pojejo kot Zantel. Sem jih pa jaz ravno v soboto v Mestnem Logu kupila na veterinarski fakulteti.
Naslov: Milbemax
Prispeval: maja01 na 13 April 2010, 14:56:51
Gre za sirokospektralen antihelminitk, ki poleg na ostale "obicajne crve" deluje tudi na srcno glisto in pljucne crve. Nisem pa prepricana, ce ga je pametno uporabljati kot redno preventivo (razen za srcno glisto).
Naslov: Milbemax
Prispeval: EnNa na 13 April 2010, 15:13:12
Gre za sirokospektralen antihelminitk, ki poleg na ostale "obicajne crve" deluje tudi na srcno glisto in pljucne crve. Nisem pa prepricana, ce ga je pametno uporabljati kot redno preventivo (razen za srcno glisto).

Zakaj se ti zdi pa sporna njegova redna uporaba? Predlagaš, da se torej poleg uporabe Milbemaxa (za srčno glisto) uporablja še kakšen drug antiparazitik? Samo kolikor je meni znano ima Milbemax širši spekter delovanja kot npr Zantel in se mi zdi iz tega vidika bolj primeren...
Ni mi pa jasno  doziranje; ali ga je za srčno glisto treba psu dozirati mesečno?
Naslov: Milbemax
Prispeval: n+n na 13 April 2010, 15:16:01
Jaz sem lani kupila Milbemax proti srčni glisti. In mi pri veterinarju niso znali točno razložiti, kdaj in kako naj bi za ta namen dala. Sem se potem zanašala na navodila, ampak sem bila tudi nad temi razočarana, ker ni skoraj nič uporabnega napisanega.  ::)
Sem potem dala po dopustu in upala na najboljše.
Naslov: Milbemax
Prispeval: Ribica* na 13 April 2010, 15:32:32
Meni je vet. rekla, da vseeno. Jaz sem dala enega julija, enega avgusta - v teh mesecih, ko smo bili na morju oz. v njegovi blizini.
Naslov: Milbemax
Prispeval: Lojze na 13 April 2010, 15:48:14
Saj je rečeno,da se Milbemax uporablja za preprečitev nastanka dirofilarioze,za dobo enega meseca.
LP Tjaša
Naslov: Milbemax
Prispeval: zoe na 13 April 2010, 15:50:35
Ampak najbrž deluje tako kot ostale tablete proti zajedalcem, ki pobijajo gliste v organizmu, ne preprečujejo pa njihovega nastajanja. Se pravi bi bilo logično psu te tablete dati po morebitni okužbi?
Naslov: Milbemax
Prispeval: andreja na 13 April 2010, 17:07:15
Vedno se da pol

Ni preventive. Neglede na preparat. In tudi mi na morju začnemo dajat nekako v enem mesecu, ko zagledamo prvega komarja in zaključimo tudi tako nekako - en mesec po koncu komarjev...

Sicer če daš prej naj bi držalo en mesec, ampak po dopustu ne sme manjkat.
Naslov: Milbemax
Prispeval: zoe na 13 April 2010, 17:10:14
Ok, hvala :)
Naslov: Milbemax
Prispeval: KARMEN na 13 April 2010, 18:02:17
Mi smo začeli dajati Interceptor (za filarijo) 1.aprila in bomo nehali 1.novembra ali pa 1.decembra, odvisno kakšno vreme bo cel november.
Naslov: Milbemax
Prispeval: bony na 23 April 2010, 14:52:49
Kupila sem tablete Milbemax na veterinarski fakulteti v Lj. Živim v Poreču (Istra), tko da me zanima če je potrebno, da mu te tablete dajem vsak mesec ( v času komarjev). In če mu dajem to, potem ne rabim dajat še dodatne tablete proti glistam ( ki sem jih prej dajala vsake 3 mesece)? Pes ima 23 kg. Se pravi, da dajem 1 tableto mesecno?? Iz navodil enostavno ne morem nič razbrat.
Naslov: Milbemax
Prispeval: andreja na 23 April 2010, 15:00:19
Ja, daje se vsak mesec.

Preberi še enkrat navodila, ker je odvisno od tipa tablet koliko daješ... Lahko si pa še tu prebereš: http://www.ah.novartis.com/products/en/milbemax_dog.shtml
Naslov: Milbemax
Prispeval: cacy na 10 Maj 2010, 11:25:56
Oj

Tudi jst sem slišala za te tablete, naj bi bile kao za gliste, srčno glisto in tudi trakuljo...
Zdej me pa zanima, kaj pa sestava (milbemycin) in MDR?? Na to še nisem zasledila odgovora...

Lp
Naslov: Milbemax
Prispeval: Lilit na 10 Maj 2010, 11:35:27
Vsebuje isto ucinkovino kot Interceptor (milbemycin), tako da naj bi bil isto varen tudi za MDR1 problematicne pse (sicer ju pa lahko testiras na VF, ce te skrbi :))
Naslov: Milbemax
Prispeval: cacy na 10 Maj 2010, 11:45:19
Ja za testiranje vem, ampak zaenkrat ju še nism testirala...
Hvala za odgovor :)
Naslov: Milbemax
Prispeval: Xsara na 10 Maj 2010, 11:54:26
Navodila na tem Milbemaxu so res čudna, nič pametnega se ne da razbrat iz njih :-\ Meni je veterinar 3x zatrdil, da se jih daje pred izpostavljenostjo, pa mi je res čudno, ker se vse te tablete daje kasneje, ker ubijejo mikrofilarije, niso pa preventiva. Ampak mi je 3x zatrdil, da se sigurno dajejo prej. Iz navodil pa ne znam ničesar razbrat. Mislim, da bom šla na ziher pa raje šla po Interceptor v Italijo.
Naslov: Milbemax
Prispeval: Lojze na 10 Maj 2010, 13:38:57
Jaz pa moram reči,da sem z Milbemaxom izredno zadovoljna,čeprav me je skoraj kap zadela,ko sem ga sprobala na mladičih.Po domače rečeno sva bila z možem tisti dan ko so ga dobili vsa penasta.
Pri nas so vsi štirje psi in maček vsake tri mesece redno dehelmintizirani z različnimi preparati.Večinoma uporabljamo Pratel,Zantel.Dehinel,Caniverm,Prazinon.Tako sva pred paritvijo psice razglistila njo in tudi vse ostale štirinožnike pri hiši.Pri starosti 14 dni so Banminth pasto za pse dobili tudi mladiči,ostali pa Milbemax tbl.Mladički so dobili pasto po predhodnem tehtanju,tako,da je bila doza popolnoma pravilna.V njihovih iztrebkih ni bilo opaziti parazitov.Čez 14 dni je bilo potrebno terapijo ponoviti.Ker je bilo paste premalo,mladiči pa so že tehtali več kot 2 kg,kar je spodnja meja za tabletko Milbemax za mladiče in majhne pse,so dobili vsak po eno tableto.No,groza se je začela čez dobre 3 ure.Najprej sem slišala,da se eden od mladičkov davi,kot bi hotel bruhati.Čez čas je se je to res zgodilo in na mojo grozo sem v izbljuvku opazila glisto.Skoraj sem se sesedla,saj vem,da glista v izbljuvku pomeni močno invadiranost.Nato pa se je začelo v polnem razmahu pri vseh mladičih.Kot po vrstem redu so začeli bruhati in iztrebljati same gliste.Nekatere že poginjene,druge še hudičevo žive.Vse skupaj je trajalo skoraj celo noč.Eno od psičk je tako črvičilo,da je revica jokala uro in pol.Za njo me je še najbolj skrbelo,da ji ne bi poginjene gliste zamašile črevo.Moje prvo opravilo zjutraj je bil telefonski pogovor z Novartisom v Ljubljani.Bili so izredno presenečeni nad tem,kar se je dogajalo,vendar so mi svetovali,da tretmaja čez 14 dni ne ponovim z Milbemaxom,ker je primeren samo za dajanje 1x mesečno.Tako smo sedaj tretma ponovili z Pratelom,čez 14 dni pa zopet dobijo Milbemax.Tako bom vsaj sigurna,da jih bom popolnoma očistila parazitov.
LP Tjaša
Naslov: Milbemax
Prispeval: Lojze na 10 Maj 2010, 13:48:42
Moram sicer še reči,da je stvar resnično grozno izgledala in tudi delovala zelo invazivno,vendar še nikoli pri nobenem drugem preparatu nisem videla toliko izločenih glist,pa vem,da jih ima vsak mladič.Se ne slepim s tem,da jih naši mladiči nimajo,to leglo pa mi je pokazalo kolikšne količine teh parazitov ima lahko v sebi eno nebogljeno 2 kilogramsko telesce.Vendar pa se sedaj sprašujem,če je Banminth pasta sploh kaj učinkovala pri 14 dnevih starosti,ko so jo dobili.Mislim,da mi bo na to vprašanje moral odgovoriti še Pfizer,ki je njegov proizvajalec.
Ta izkušnja je bila zame odlična,vendar zelo naporna,sem pa vesela,da je do nje prišlo.Vse naše prihodnje "bube" bodo sigurno dobile tudi v prihodnje Milbemax tbl.
Tjaša
Naslov: Milbemax
Prispeval: KARMEN na 10 Maj 2010, 14:24:35
Nekaj podobnega se je zgodilo meni, ko sem domov pripeljala prvega avstralca. V njegovi knjižici je bil točno naveden razpored razglistenja, ime preparata in celo datum pregleda iztrebkov, ki so bili negativni, s podpisom pooblaščenega veterinarja. Eno jutro pa sem v dnevni sobi našla njegov kupček, s "špageti"  :(. Kaj takega še nisem videla  :-[. Takoj sem ukrepala s ponovnim razglistenjem, sicer s tabletkami.
Paraziti so pri mladičih očitno zelo nepredvidljivi, misliš, da si vse ukrenil, da jih očistiš, vendar ni tako  :'(.
Hudo pa je, če ti mladički dobijo take napade, verjetno te kar panika zajame  :-\.
Naslov: Milbemax
Prispeval: andreja na 10 Maj 2010, 16:03:43
Xsara, kolikor jaz vem, se daje prav tako pol. Glede na to, da jim fenta membrane, jih ne more, če parazitov ni. In nikjer ne piše, da moraš dat prej.

http://www.ah.novartis.com/products/en/milbemax_dog.shtml
Naslov: Milbemax
Prispeval: Bay na 31 Avgust 2014, 10:01:34
Mi lahko prosim kdo pogleda v navodilih ali se lahko daje Milbemax tudi brejim psicam (6 tednov)? Žal mi je veterinarka prodala tablete brez navodil.
Naslov: Milbemax
Prispeval: Lilit na 31 Avgust 2014, 10:16:03
Citiraj
Milbemax for dogs has a satisfactory safety profile when used as per label directions.

Milbemycin oxime has been safety tested in more than 75 different dog breeds, breeding males, pregnant and lactating females, puppies older than 2 weeks and ivermectin-sensitive collies. Clinical signs of toxicity may be seen at greater than 10 times the recommended dose.

Praziquantel has been safety tested in breeding males, and pregnant and lactating females. Clinical signs of toxicity may be seen at 20-80 times the recommended dose.
Naslov: Milbemax
Prispeval: Bay na 31 Avgust 2014, 11:12:59
Hvala.
Naslov: Milbemax
Prispeval: martina.o na 31 Avgust 2014, 12:16:06
Nikoli ne bi breji psici dala karkoli  tako invazivnega.
Naslov: Milbemax
Prispeval: Bay na 31 Avgust 2014, 12:52:26
Ali pa reskirati s komarji, ki jih je na pretek... ne vem kaj je bolj nevarno.
Naslov: Milbemax
Prispeval: martina.o na 01 September 2014, 08:21:13
Tudi klopov je na pretek, pa se ne daje brejim psicam invazivnih preparatov.
Nejbrž ravno vsak komar/klop ni okužen.
Sicer pa osebna odločitev - moje mnjenje in tretma je pač tak.
Naslov: Milbemax
Prispeval: Mr_Globus na 02 September 2014, 16:58:35
Ce je testirano je testirano in ni cisto nic bolj "invazivno" kot navadni antihelmintiki. Martina koler vem si s celine, tako da se je to zate bolj oddaljen problem :P