PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Temo začel/a: Lanyca na 10 Avgust 2005, 11:31:23

Naslov: Sprehod
Prispeval: Lanyca na 10 Avgust 2005, 11:31:23
Jaz grem z Lano vsak dan, do jezera prek njiv. Eno uro tja in eno nazaj. Včasih pa še s dvakrat s kolesom.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: katya na 10 Avgust 2005, 13:01:53
Midva Gano ne peljeva vsak dan na sprehod saj ima dosti prostora okoli hiše...če pa gremo si vzamemo dosti časa,med poletjem pa dostikrat zavijemo do jezera kjer se Gana osveži.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Rinchy na 10 Avgust 2005, 13:28:09
Jaz grem z Rino 2× na dan na sprehod...Večinoma v pasji družbi Fidota in Chaye,dostikrat pa tudi v družbi bernke Gaje.Seveda pa ne spustimo vsakodnevnega norenja po vrtu,letanja za igračami...tako da zvečer samo še "dol pade" ;D

LP,
Nina
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: irenchy na 10 Avgust 2005, 13:43:27
Zdaj v tej vročini gremo 2krat na dan...zjutraj in zvečer, ponavadi v pasji druzbi z Gajo in Galom ter s Šajo, zaenkrat tudi z Lokijem. Okoli hiše imamo veliko prostora tako, da je čez dan ponavadi zunaj in če ga prime na wc malo ciprese zalije ;) :D :D. pozimi pa gremo 3krat. zjutraj pred mojo šolo na sosedov travnik do gozda(približno 5-10min) pa nazaj. Potem pa ko pridem domov(popoldne) pa zvečer. Sprehodi..hm...so dolgi kakor je...če je pasja družba potem kakšno urco ali več ;D..če sva sama pa kakšnih 45 min. Včasih greva na kolo, rolarje,... . Vsak večer je tako zmatran, da samo dol pade...samo potem ga čaka še mačkon in res na koncu spi do jutra ne da bi se premaknil. ;D ;D

Lp
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: AikVonFlink na 10 Avgust 2005, 13:45:00
ojla, carissimi!

mi Aikove aktivnosti prilagajamo svojim, se pa v glavnem ravnamo po Petrovem delovnem urniku (ker je mamica Dada svobodnjak, hehe :)) in imamo razdelano tedensko in vikend varianto, ki jo Aikec zelo dobro pozna.

ne glede na Perotov dopoldnevni ali popoldnevni delovnik, od katerega je odvisna ura vstajanja, naš Aik zjutraj pridno čaka, da spijem kavo, skadim in preberem časopis (ja, kaj pa naj teta v letih ::)!), toda mala zverca, čeprav ne vidi na mizo, ve, kdaj sem spila zadnji požirek in si že vlači oprtnico na glavo. torej, juriš na njegovo jutranje branje postov, ki mu jih puščajo drugi psi na njegovem forumu ;), tako da smo zunaj vsaj uro in pol ali dve.

naslednji sprehod nima urne postavke, se prilagodi uri, ko moramo po Perota. k njemu v službo sploh rad gre, saj je lahko spuščen, svoje dvorišče imajo, pa še sosednjega si je prilastil zaradi lepe zelenice in čeprav je takrat prostoleteči pit in travica pripada Pljučnemu dispanzerju, nimamo nobenih težav, saj potrebe opravljamo na za to določenih mestih; je celo že maskota in točno ve, pod katerim oknom mora čakat, da pride ena simpatična gospa zdravnica in mu vrže nek priboljšek.

pred spanjem pa še enkrat po kvartu za vsaj eno uro, da prebere, kar ga zanima, napiše, kar hoče in opravi vse, kar mora.
če pa slučajno dežuje in sliši glagol iti, se potuhne in ni šans, da bo šel ven. se takoj oglasi: grrr,grrr, grrr... in potem že smrči.

če moram čez dan po opravkih, si ponavadi uredim tako, da gre Aik z menoj, pa veselo čaka v avtu in malo ovoha še druge forume :o. najraje gre k mojim staršem, saj je moja mama za njega sinonim za dobro papico, okoli njenega bloka pa aktivno sodeluje tudi na pasjem forumu :).

no, vikend pa je posebno veselje ;D! vsako soboto in nedeljo pride ob 10h naš dober prijatelj in odpelje Petra in Aika pod Pohorje. Petra na ventiliranje (je pljučni bolnik, zato čez teden ne sodeluje v Aikovih sprehodih), Aika pa na laufanje. gredo na Ledino, poljano, kjer je širok razgled (zaradi drugih psov), tako da je Aik lahko spuščen, ima pa že nekaj vikend prijateljic, ki ga pošteno utrudijo. babe kot babe  ;)! po sprehodu gredo na kavico in izpolnjevanje stavnih lističev k Rudiju, pizzerijo, ki dovoli psom vstop v lokal in ima celo posodo z vodo za vse kosmate goste, velikokrat pa pada tudi kakšna klobasa in sir.

zanimivo je, da točno ve, kdaj je vikend in takrat ga jaz sploh ne zanimam. druge dneve čaka, da se zbudim in sploh ne morem nič hlinit, ker mali točno ve, da sem budna in potem sledi jutranje lupčkanje in metanje po postelji. no, ob vikendih se ob 9h utabori na svoji okenski polici (o polici sledi posebna zgodbica) in ko zasliši Miranov avto že krampa po vratih. potem pa se ob 14h vrne kot iz centrifuge.

no, takšni so naši najpogostejši sprehodi, vmes pa seveda padajo tudi kakšna presenečenja  ;D.

lp, dada
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Lanyca na 11 Avgust 2005, 12:29:40
Mi imamo tudi kar veliko dvorišče. 12 arov pa vseeno po dvorišču je njej premalo. Se zelo rada sprehaja.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: *matei* na 11 Avgust 2005, 14:38:00
Pri nas je takole..zjutraj mama, toliko da odpravi potrebo, popoldne pa jaz na kako uro dolg tek, vmes seveda počiva itd... tako da tadolg sprehod nanese kake 2-3 ure, zvečer ga spustim za 5 min da naredi svoje...... :)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: T.M.T na 12 Avgust 2005, 21:32:38
Jaz pa po pravici povedano kakor kdaj.Tam ene 2x.Gre pa vedno z mano kamorkoli...po travco za kravce,pa kadar grem s konjem itd.Pa norenje po dvorišču...gibanja ima vseeno dost ;D.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ursa na 16 Avgust 2005, 18:55:54
jaz sem glasovala za "vsak dan en daljši sprehod" zato ker vsak dan se sama sprehajata naokoli ;D  pa gresta do gozda, pa v gozd, pa se igrata, ju učim in podobno :D ;) :)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: irenchy na 16 Avgust 2005, 20:57:06
Sama se sprehajata?
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Lanyca na 17 Avgust 2005, 13:30:45
jaz sem glasovala za "vsak dan en daljši sprehod" zato ker vsak dan se sama sprehajata naokoli ;D  pa gresta do gozda, pa v gozd, pa se igrata, ju učim in podobno :D ;) :)
Ti psa pustiš, da gresta sama na sprehod?Pa celo v gozd? :o ???Pazi se lovcev sem že velikokrat slišala koliko psov brez lastnikov so v gozdu ustrelili.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: mary na 17 Avgust 2005, 13:48:01
Pri nas gre Zara na sprehod večkrat na dan. Poleti ponavadi 2x na dolg sprehod (po par uric), pozimi pa 3x na dolg sprehod (po par uric) in večkrat na krajše. Ima pa cele dneve na razpolago tudi ograjen vrt. :)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: AikVonFlink na 17 Avgust 2005, 14:03:53
jaz sem glasovala za "vsak dan en daljši sprehod" zato ker vsak dan se sama sprehajata naokoli ;D  pa gresta do gozda, pa v gozd, pa se igrata, ju učim in podobno :D ;) :)

to pa sta Jacksona, prava. prava frenda, super :)! pa še toooolko placa za pasje zadeve ;D!
meni se zdi super tole, da se lahko psa tako lepo šetata in špilata in da imata velik prostor. vedno mi je žal mestnih psov na povodcih.

ja, no, jaz tudi upam, da ni lovcev v bližini! verjamem, pa da ti že veš in ju ne bi kar tako izpostavljala.




lp, dada
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Petra na 17 Avgust 2005, 14:16:19
Midva greva zjutraj ven za kakšne pol ure-na vrt pa še malo po ulici cajteng prebrat; dopoldne enkrat ali dvakrat lulat, potem sledi prvi daljši sprehod s kolesom po barju dolg okrog ure, ure in pol, pa prvi obrok in dve uri spanja oz. premikanja za mano po hiši ;D
potem pa še zvečer en sprehod-najdaljši;okrog 2 uri, spet s kolesom, greva po teh makadamskih poteh do ljubljanice, pa ene 20 minut čofota po vodi, koplje jame itd...tako da vse skupaj prelaufa na dan okrog 15 km.
no, v hudi vročini imava samo en dolg sprehod zvečer, pa še to brez pretiravanja, pa zato več tistih po 10, 20 minut ;)
pozimi pa sploh uživa po snegu, pa snežinke lovi...so pa sprehodi malo krajši ker se ne da s kolesom :P
je pa zanimivo, ko še nisem imela psa sem tukaj pri nas barje malo že poznala ampak bolj na približno, potem ko sem se začela pa z njim okrog potepat in bluzit sem pa odkrila ful enih novih poti, da ne govorim da za vsak drevo vem kje stoji ;D

Citiraj
Citat: ursa na Včeraj ob 18:55:54
jaz sem glasovala za "vsak dan en daljši sprehod" zato ker vsak dan se sama sprehajata naokoli Grin  pa gresta do gozda, pa v gozd, pa se igrata, ju učim in podobno
Ti psa pustiš, da gresta sama na sprehod?Pa celo v gozd?  :o ???Pazi se lovcev sem že velikokrat slišala koliko psov brez lastnikov so v gozdu ustrelili.
eh kaj delate paniko :P vse se da zmenit hehe....sej sem jaz tudi z lovci zmenjena da mi tolerirajo kakšno preganjanje srne ali zajca; če že vidijo ;D nagon je prehud da ga ustaviš....če v pravem trenutku ukrepaš-ko še ne zagleda ali ravno takrat potem ne požene, ampak ko pa enkrat zalaufa pa mora gonit 20, 30 metrov....to je to če maš goniča haha....
če sta psa navajena it sama; pa če je gozd blizu, samo čez kakšen travnik....kaj je to takega? sej lovci ne ustrelijo kar tako...no nekateri ja, ampak se tud vi pozanimajte kdaj je divjad zunaj; kdaj imajo lovci obhode; kdaj je sezona na kakšno divjad...itd...pa je že manjša možnost da se kaj zgodi ;)
sicer pa tudi jaz psa pustim pred vhodom pa nimamo ograjeno za vogalom takoj zraven hiše je pa glavna cesta; pa vem da ne bo šel pa ga lahko pol ure pustim zunaj samega....
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: rina na 17 Avgust 2005, 16:11:25
Midve z Witty greva ponavadi na en daljši sprehod in tja pa sem na krajše, v trgovino, na pošto, črpalko, ali pa kar tako. Poleti so te daljši sprehodi ponavadi zvečer, trajajo pa različno dolgo, včasih eno uro, dve, včasih še več... Odvisno od vremena (če zelo lije gre Witty samo na potrebo, potem se pa stiskava na toplem ;D), mojega in pasjega razpoloženja, časa... Tisti krajši sprehodi pa niso stalni. Kadar je šola, greva z Witty ponavadi ko pridem domov malo na zrak, koga pospremit ali kaj podobnega. :)

je pa zanimivo, ko še nisem imela psa sem tukaj pri nas barje malo že poznala ampak bolj na približno, potem ko sem se začela pa z njim okrog potepat in bluzit sem pa odkrila ful enih novih poti, da ne govorim da za vsak drevo vem kje stoji ;D
Hahaha, kako mi je to znano. ;D ;D Potem pa nastane problem, ko hodiš po znani potki in se kar naenkrat znajdeš v ogradi za konje. :o ;D ;D ;D To se mi je ravno včeraj zgodilo. Ali pa ko je noč in na pamet hodiš po barju, po znani poti potem pa se pred tabo čudežno pojavi graben, ki ga podnevi nikoli ni... ;D

lp, rina
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: irenchy na 17 Avgust 2005, 16:31:22
 :)..ja te sprehodi znajo biti včasih prav zanimivi :) Midva z Rondotom skoraj vedno še posebej zdaj, ko so počitnice raziskujeva nove potke. In je zelo zelo zanimivo :)...in potem po kakšnih 3 urcah me kliče mami kje sem, če je vse vredu...ker sem doma rekla, da bom za 1 urco doma ;D. Včasih pa proti večeru, ko kam greva pa se že temni in zdej ta koruza in vse pa malo zašumi pa se malo ustrašiš :-X...ampak ah sej nič sej če je pa kej me bo pa rondo rešu ;D ;D :D :D :D :D :D :D(si mislim) potem pa res nekaj vse čudno zgleda....in kaj naredi rondo ::).....pogleda pa špura proti domu in me na koncu poti počaka pa laja. kekec. mah smo se že vsepovsod znašli pa med kravami......itd. :D

lp
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: T.M.T na 18 Avgust 2005, 08:40:49
No jaz poleti večkrat zahajam v dolino,k potočku pa Ronu dam prosto pot (čeprav je 300m stran lovska preža).In ko zažvižgam on cvili tam pri lovski preži.In kdo je tam?Ja lovec ;D!In on ga tam carta vese navdušen...naslednji dan mi pa prinese 3l sveže točenega medu ;D.Zakaj pa to?Ker mam tok fletnega psa,ki se tok rad kopa v potočku.Hehe...

Ja potke je pa vedno luštno iskat...preizkušeno.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Petra na 18 Avgust 2005, 09:24:39
offtopic; ena grozna napaka v anketi- Gdaj namesto kdaj, upam da je bila napaka da res ne misli kdo da se tko napiše...
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: *matei* na 18 Avgust 2005, 09:45:06
Grozna napaka.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ursa na 18 Avgust 2005, 10:05:41
ne skrbite!  podnevi pri nas ni lovcev!  zvečer ko pa pridejo pa sta aro in pajo že v svojih pasjih uticah!
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Lanyca na 18 Avgust 2005, 15:03:17
offtopic; ena grozna napaka v anketi- Gdaj namesto kdaj, upam da je bila napaka da res ne misli kdo da se tko napiše...
joj p kaj potem ena slovnična napaka. Vsi se lahko zmotimo in kaj spregledamo. A se ti ne?! Pa malo narečno pa kaj. ;) :D
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Petra na 18 Avgust 2005, 16:40:31
no ja če tebi to ni velika napaka ok....jaz sicer skoraj nikoli ne pišem v pravilni slovenščini ampak sem pa močno občutljiva na večje napake(vejice, pike itd...pa spregledam ;) )
tudi jaz se zmotim.
ampak ko delaš anketo ali prispevek(članek)preberi še enkrat....
v katerem narečju pa je kdaj Gdaj?
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: T.M.T na 18 Avgust 2005, 17:50:01
Pri men.Po Thinsk.Ja ja...mi thinčani pa mamo narečje ;D...
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Lanyca na 18 Avgust 2005, 20:31:41
v katerem narečju pa je kdaj Gdaj?
Citiraj
No vidim, da ne poznaš našega narečja. V M.S. govorimo prekmursko in pravimo gdaj. No v bistvu gda? Težko narečje je za tiste, ki ga ne poznajo. ;)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Lanyca na 18 Avgust 2005, 20:35:39
Če kdo najde še kako napako naj pove. ;) :D ;D
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: rina na 18 Avgust 2005, 21:50:23
Če kdo najde še kako napako naj pove. ;) :D ;D
;D ;D ;D ;D
še kakšno napako
 ;D ;D ;D ;D

Hehe, mene napake ne motijo. Tale gdaj mi sicer ni všeč, ampak ne zato ker je narečno, ampak zato ker mi nekako grdo zgleda. :-[ Saj tudi pri nas ponavadi rečemo "gdaj" pa nikoli ne napišem tako.

Mi je pa drugače ful ušeč če kdo napiše kaj v narečju. Ful fajn mi je brat sporočila od jasminaj, ko napiše "grema" al pa "sma šla"... :D ;D ;D ;D

Da se vrnemo k sprehodom. Danes sem božala tiste konjičke, med katerimi sva se z Witty včeraj nepričakovano znašli. To je tako, da je ena potka, ki gre čez graben (čez mostiček). In ta mostiček je bil zelo zaraščen, pa sem rekla da grem vseeno tam naprej in ko sem se prebila skozi šavje, so bili pred mano sami konji. No danes pa so ti konjički postali bolj zaupljivi in naju z Witty prišli pogledat. Witty se je pa raje v šavje skrila. ;D

lp, rina
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: *matei* na 21 Avgust 2005, 09:19:12
Pri men.Po Thinsk.Ja ja...mi thinčani pa mamo narečje ;D...

To je pa res, tako oddaljene civilizacije imajo pravico do svojega jezika, z njim vsaj zabavajo mestne pubece.
(http://www.pesjanar.si/forum/Themes/default/images/warnpmod.gif) Zaradi neprimernih izjav ki mejijo na žalitve!
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: T.M.T na 21 Avgust 2005, 09:53:05
Sw€€tk@n da si ne boš kaj spahnil...ali pa še česa pametnega pripomnil.S kjer koli že si nisi preveč pameten.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: irenchy na 22 Avgust 2005, 21:06:25
ursa v temi naše živali sem zasledila, da je tvoj aro napadalen do psov. A ti ga pustiš, da se prostovoljno sprehaja? ali ste doma kje na samem, da s tem nimate problem ali ste v vasi pa vseeno?

lp
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ~Lunca~ na 30 Avgust 2005, 10:52:41
Midva z Deepom hova na sprehode najmanj 2x na dan po 1-2 ure.Pa zdej hodva vsak jutr ob 5.00 pa vsak večer ob 20.00 še na kolo.Da se mal zmatra,in pol tut več poje.
Midva se na sprehodih ponavad zadrživa zarad mojega nenhnega teženja s slikanjem.Hočm ga postavt v poze kjer bo lep.In da men to rata je kuj 1 ura okol.
Pozimi midva hodva 3-4x na dan.Dolgi sprehodi.Največkrat se kepava(no jest Deepa kepam).Se mi je pa tut že naredl da zarad norenja po snegu nasledn dan ni mogel hodt.Takoj h vetu in sreča je bla na naši strani.Še dobr da ni blo kej hujšga.To bi mogl vidt kako ga je oči v prtlažnik nesu.K dojenčka.
Drgač ma pa tut ograjen okoli hiše.Tako da Deepu nič ne manjka.
PApa
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: bolha na 30 Avgust 2005, 19:10:09
Jaz sem svojo Kano, ko je bila še majhna pa vse do 4 leta vozila 5 krat na dan ven, da ni lulala po stanovanju. Potem je imela operacijo noge, pa smo zmanjšali na 4 krat na dan, da ni prevečkrat po stopnicah hodila. Zdaj trenutno pa oba s fantom delava, tako da gre le 3 krat na dan ven. Ob vikendih gremo še h staršem na bajto z dvoriščem, tako da je lahko cel dan zunaj, pa je kar vesela, ko pride spet domov na svoj fotelj.
LP
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ursa na 06 September 2005, 15:23:10
od včeraj naprej sta aro in pajo od jutra pa tja do večera spuščena, seveda dopoldne ko sem v šoli ju nadzira deda. potem pa grem  mal s kolesom pa ju vzamem s sabo pa gremo mal okol, grem 2x ali pa 1x na dan tako da se ornk zlaufata ;) 
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Lanyca na 08 Oktober 2005, 13:56:12
No zdaj pa par dni zaradi sterlizacije lana ne more na sprehod. škoddda. :'(
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Mašy na 08 Oktober 2005, 14:04:59
Tyson in Pago imata ponavadi dva sprehoda na dan. Poleg sprehodov pa skoraj cel dan norita (no, saj ni čudno da rada spita od utrujenosti), tako da se res precej gibljeta. ;)

Lp, Maša
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ursa na 03 November 2005, 15:36:27
danes sem šla na sprehod pa sem fotoaparat vzela sabo pa so baterije crklne  še preden sem hotlakej slikat ;D ;D ;D ;D ;D
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Marko na 03 November 2005, 16:01:44
Se zgodi tudi najboljšim! Haha  ;) ;)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: irenchy na 03 November 2005, 16:06:01
ursa...še vedno nisi odgovorila na moje vprašanje, ki je bilo zastavljeno že kar nekaj časa nazaj...me pa zanima....no..

ursa v temi naše živali sem zasledila, da je tvoj aro napadalen do psov. A ti ga pustiš, da se prostovoljno sprehaja? ali ste doma kje na samem, da s tem nimate problem ali ste v vasi pa vseeno?

lp

lp
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ursa na 03 November 2005, 20:56:51
ja doma smo na samem... no zadj nista spuščena skos ker dada in jaz nimava časa zato ju spuščam skoraj na vsako 1 uro za ene 15 minut tako da ni problema...pa kadar je sosedov spuščen sta pa mojedva zaprta
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: sarci na 03 November 2005, 21:33:07
Aha, seprau le niste tako na samem ..

Na samem ali ne , pes nima kaj počet , sam brez lastnika naokoli !!!.. in da ju še namerno spuščate ..
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: irenchy na 03 November 2005, 21:43:30
jah sej kje pa tega ni...pri nas tudi vsi psi spuščeni prosto po prešernu pol pa na sprehod jest z rondotom in vsi za mano in kako nej pol ukrotim ene 5 psov sicer je dost že eden, ki je sam ki se mi zapodi v psa....v takih razmerah lahko samo rečem, da sem vesela da je rondo tak kot je, kljub temu da se ne vede do vseh samcev prijazno. Pa kolkokrat sem se že skregala z lastniki jim dopovedovala.......ja seveda zaleže za en dan... >:( >:( >:( >:( Jaz bi tud lahka spustila Rondota kot to dela večina pri nas pa ne.. ja halo no tok sem pa že, da če mam psa da ga peljem zrihtam in  potem vse ostalo!

ursa...če imaš psa ga pelji na sprehod, če nimaš časa si ga vzameš, če jih pa že spuščaš jih spusti da si vsaj ti zraven, da jih nekdo kontrolira! Pa če praviš, da je agresiven.......bog ne daj da mene ne sreča, ko sem z Rondotom! to me pa tok pojezi...vrjemi, da ti ne bi bilo fajn, da je tvoj pes prijazen do vseh potem si pa na sprehodu in ti pridrvi tam en vaški norc in ti psa raztrga ti nimaš kaj narest in potem je pes agresiven do vsakega psa ki ga vidi, če povoha da je psica vredu če je samec pa gremo se tepst. res ni fino. in potem ga navdiš samcev in že spet jovo na novo......

lp
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: sarci na 04 November 2005, 02:01:08
jah sej kje pa tega ni...pri nas tudi vsi psi spuščeni prosto po prešernu pol pa na sprehod jest z rondotom in vsi za mano in kako nej pol ukrotim ene 5 psov sicer je dost že eden, ki je sam ki se mi zapodi v psa....v takih razmerah lahko samo rečem, da sem vesela da je rondo tak kot je, kljub temu da se ne vede do vseh samcev prijazno. Pa kolkokrat sem se že skregala z lastniki jim dopovedovala.......ja seveda zaleže za en dan... >:( >:( >:( >:( Jaz bi tud lahka spustila Rondota kot to dela večina pri nas pa ne.. ja halo no tok sem pa že, da če mam psa da ga peljem zrihtam in  potem vse ostalo!

ursa...če imaš psa ga pelji na sprehod, če nimaš časa si ga vzameš, če jih pa že spuščaš jih spusti da si vsaj ti zraven, da jih nekdo kontrolira! Pa če praviš, da je agresiven.......bog ne daj da mene ne sreča, ko sem z Rondotom! to me pa tok pojezi...vrjemi, da ti ne bi bilo fajn, da je tvoj pes prijazen do vseh potem si pa na sprehodu in ti pridrvi tam en vaški norc in ti psa raztrga ti nimaš kaj narest in potem je pes agresiven do vsakega psa ki ga vidi, če povoha da je psica vredu če je samec pa gremo se tepst. res ni fino. in potem ga navdiš samcev in že spet jovo na novo......

lp

Irena, se podpisem pod tole ..  ;)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ursa na 04 November 2005, 12:48:41
ali ste mislili da ju ne pazim? seveda ju pazim saj drugače negre
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: sarci na 04 November 2005, 13:30:43
Ja, je čisto vseeno! Pes mora biti na striku, pod kontrolo lastnika .. ce se zato smatras, kupi povodce..
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: ursa na 04 November 2005, 13:42:02
ok
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: missy na 02 Januar 2006, 20:47:20
jaz hodim z mojo hovawartko večkrat (tudi 3x na dan)...od sobotah in nedeljah ponavadi še večkrat kot med tednom. hodim pa v vsakem vremenu...
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: search.and.rescue na 05 Februar 2006, 21:04:16
pri nas je pa tako, da gredo psički vsaki dan na poligon kd zagorje, kjer se zdivjajo do nezavesti. Potemgrem pa še jaz čez dan z vsakim malo na povodcu, da si ne dovolijo preveč svobode. Kakšen dan se seveda tudi zgodi, da sprehode izpustimo, zaradi drugih dejavnosti. Kalipa vsaj 20 minut na dan aktivno učim, da malce zatrem njeno hiperaktivnost. Mislim, da smo pri tem zelo pridni in nekaterim sploh ni jasno, kako poštimati 5 psov, vendar se z voljo da.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Alya na 03 Julij 2007, 08:46:08
Jaz grem z Chappijem(malim nemškim špicem)večkrat na dan na sprehod.
Sprehodi ga veselijo,in tudi ustaviva se pa se kaj naučiva.
Na sprehod greva najmanj 3xna dan.Posebaj zdaj v počitnicah!
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Taroman na 03 Julij 2007, 09:33:38
No midva greva zjutraj na en krajši sprehod (20-30 min.) Popoldan greva (ob nedeljah grem jaz, drugače moj stric) velikokrat v hribe, če ni preveč vroče ali pa da je po poti senca. To je ta dolg sprehod (2 uri ali več). Potem pa še zvečer na še en krajši sprehod (20-30 min.(kdaj je tudi kakšno uro ali dve)). Včasih gre pa tudi 4-krat na sprehod.
Tako da, ko gre spat je ves zmatran.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Urssky na 14 Julij 2007, 21:42:38
jah sej kje pa tega ni...pri nas tudi vsi psi spuščeni prosto po prešernu pol pa na sprehod jest z rondotom in vsi za mano in kako nej pol ukrotim ene 5 psov sicer je dost že eden, ki je sam ki se mi zapodi v psa....v takih razmerah lahko samo rečem, da sem vesela da je rondo tak kot je, kljub temu da se ne vede do vseh samcev prijazno. Pa kolkokrat sem se že skregala z lastniki jim dopovedovala.......ja seveda zaleže za en dan... >:( >:( >:( >:( Jaz bi tud lahka spustila Rondota kot to dela večina pri nas pa ne.. ja halo no tok sem pa že, da če mam psa da ga peljem zrihtam in  potem vse ostalo!

ursa...če imaš psa ga pelji na sprehod, če nimaš časa si ga vzameš, če jih pa že spuščaš jih spusti da si vsaj ti zraven, da jih nekdo kontrolira! Pa če praviš, da je agresiven.......bog ne daj da mene ne sreča, ko sem z Rondotom! to me pa tok pojezi...vrjemi, da ti ne bi bilo fajn, da je tvoj pes prijazen do vseh potem si pa na sprehodu in ti pridrvi tam en vaški norc in ti psa raztrga ti nimaš kaj narest in potem je pes agresiven do vsakega psa ki ga vidi, če povoha da je psica vredu če je samec pa gremo se tepst. res ni fino. in potem ga navdiš samcev in že spet jovo na novo......

lp

no jaz sicer (še) nimam psa ampak enkrat smo šli s sošolko (ene par nas je bilo) na Rožnik (ona ima njufa). in njen pes je zelo miren in to in je ves čas stal tam pri nas potem pa pride mimo en človek, čigar pes prosto teka naokoli pa nas nadere: "Prim psa, a si nora, te bo ugriznu!". in neža(lastnica njufa) pač prime thora, ker se ne misli kregat s tistim. in potem ji ga tist človek dobesedno izpuli iz rok (LoL, ne psa, ampak povodec) in spet začne nekaj histerično kričat, naj ga prime in da taki psi sploh ne bi smeli bit spuščeni  ::) (njuf). drugače pa itak na rožniku polovica ljudi sovraži velike pse, vsaj iz naših izkušenj (se je na tistem sprehodu še kaj zgodilo)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: nyssa na 14 Julij 2007, 22:09:58
ja,mi to doživljamo redno na naših sprehodih po Piranu  >:(
Seveda je v redu,če se drugi psi zaganjajo v moja dva in Gaja je seveda najbolj oh in sploh prijazna psička-še posebej do samičk(beri vse obratno),ampak jaz moram Paxxa k sebi držat(ko je že itak na povodcu),ker ''bo ugriznil''  >:( >:( >:(

Drugače pa imamo tkole:zjutraj ven za 10 min(ko nimam faksa),potem jest in počivat,dopoldne še enkrat za 10 min,popoldne za urco ali dve ven,preden jesta še enkrat za 10 min in zvečer še malo daljši(pol urce+).
Pa še ponoči gremo dostkrat ven za malo več časa,ker čez dan očitno preveč motimo okolico  ::)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: pika* na 15 Julij 2007, 06:54:33
jaz se z ljudmi na sprehodih sploh ne obremenjujem, hodila bom kjer bo meni pasalo in počela bom s psom kar bo meni pasalo, seveda tako, da ne bom kršila zakona (na javnih površinah pripetega, tam kjer pa ni javna površina pa odpetega). Sploh se ne ubadam s tem kaj ljudje pravijo, če me pa oni kaj nahrulijo jih pa nahrulim nazaj, odvisno od dneva kako sem razpoložena, včasih pa jih kar ignoriram.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: lorry na 24 Julij 2007, 10:03:18
Glede na to, da imam kar dosti časa (zaenkrat) ima Diva kar izdatne sprehode. Sicer se je v tej vročini malo spremenilo, ker popoldan tako ne mnoreš hoditi na sprehode ampak greva šele zvečer. Vmes pa na potrebo in na kopanje.

Zjutraj gre na krajši sprehod, nato pa greva na Anski vrh okoli 12.00 (to je 2 uri). Potem ponoviva sprehod ob 17.30 ali pa se igra s psi, če koga srečava. V glavnem...še 2 uri. Potem pa še večerni sprehod za kakšne pol ure.

Seveda se prilagajava vremenu. Ko dežuje imava krajše sprehode, pa tudi ko je vročina ne pretiravava.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Nika na 24 Julij 2007, 11:41:53
Seveda se prilagajava vremenu. Ko dežuje imava krajše sprehode, pa tudi ko je vročina ne pretiravava.

Sej nista iz cukra :D Bolj kot ščije, rajši imam sprehode. Bolj kot prideva blatna domov, bolje sva se imela.  :P
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: lorry na 24 Julij 2007, 12:15:14
Saj se ne gre za to, da sva iz cukra.  :P Mislila sem predvsem na hladne dneve, ko dežuje. Takrat mi pa res ni v užitek letat 2 uri naokoli.  ;D
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: nyssa na 24 Julij 2007, 12:24:19
Pri nas pa je tko,da fina gospodična sovraži dež in se jo da ven spravit samo na najnujnejše(pa še to takrat ko je reeees nujno,drugače ne bo nič (http://www.smeski.com/razni/devil/teufel2.gif)),Paxx je pa tak norc,da mu je vseeno,če lije,važno,da je on zunaj....in tako....sem takrat tud jaz zunaj  :P
Gajči pa doma lepo (http://www.smeski.com/razni/spanje/fgdfdfgdf.gif)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Nika na 24 Julij 2007, 13:39:41
Takrat mi pa res ni v užitek letat 2 uri naokoli.  ;D

Mam pač čudne fetiše..  Gumijasti škornji, anorak/palerina pa gremo po lužah skakat :o
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: lorry na 24 Julij 2007, 13:53:12
Hehe! Si moram palerino nabavit.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: Florinca na 24 Julij 2007, 14:38:12
No, tud moja fna mestna dama obožuje dež, še zlasti kadar rahlo pada. Še bolj pa kadar zaradi močnega dolgega deževja na travi nastanejo večje ali manjše luže. Tako, da kadar hodi, vse šprica okoli nje. Kok je to fajn!  ::)  In iz enega aristokratskega psa rata ena kmetica.  :o

Drugače pa imava tri sprehode na dan. Pred službo, po službi, pred spanjem. En dolg sprehod in dva kratka. Dolg sprehod se spreminja glede na letni čas. Pozimi je takoj po službi, ko je najbolj toplo in še nekaj sončnih žarkov, poleti je zgodaj zjutraj, ko je še hladno, spomladi in jeseni pa ali zjutraj ali pa po službi.
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: sassi na 24 Julij 2007, 15:10:17
jah sej kje pa tega ni...pri nas tudi vsi psi spuščeni prosto po prešernu pol pa na sprehod jest z rondotom in vsi za mano in kako nej pol ukrotim ene 5 psov sicer je dost že eden, ki je sam ki se mi zapodi v psa....v takih razmerah lahko samo rečem, da sem vesela da je rondo tak kot je, kljub temu da se ne vede do vseh samcev prijazno. Pa kolkokrat sem se že skregala z lastniki jim dopovedovala.......ja seveda zaleže za en dan... >:( >:( >:( >:( Jaz bi tud lahka spustila Rondota kot to dela večina pri nas pa ne.. ja halo no tok sem pa že, da če mam psa da ga peljem zrihtam in  potem vse ostalo!

ursa...če imaš psa ga pelji na sprehod, če nimaš časa si ga vzameš, če jih pa že spuščaš jih spusti da si vsaj ti zraven, da jih nekdo kontrolira! Pa če praviš, da je agresiven.......bog ne daj da mene ne sreča, ko sem z Rondotom! to me pa tok pojezi...vrjemi, da ti ne bi bilo fajn, da je tvoj pes prijazen do vseh potem si pa na sprehodu in ti pridrvi tam en vaški norc in ti psa raztrga ti nimaš kaj narest in potem je pes agresiven do vsakega psa ki ga vidi, če povoha da je psica vredu če je samec pa gremo se tepst. res ni fino. in potem ga navdiš samcev in že spet jovo na novo......

lp


no, tudi jaz se zelo strinjam s tabo.. Mi živimo v bolj podeželjski okolici, in hodima z mojim whippetom po gozdnatih hribčkih.. pri tem pa morem ves čas prežati na možna srečanja z nepripetimi agresivnimi psi... žal imam eno hudo izkušnjo za sabo, ko je en potepuški pes do smrti razgrizel mojega predhodnjega whippeta, in to pred mojimi očmi, žal pa sem ga prepozno uspela odgnati   :'(... od takrat naprej me zelo razjezijo nepremišljeni in neodgovori lastniki psov, ki pa jih je povsod preveč...in ko se poskušam z njimi pogovoriti - brez uspeha, kot si že irenchy ti napisala.... in seveda se moj whippet ne zna in ne more braniti sam, saj je zelo boječ in nežen pes, tako da sem jaz njegov "branilec" .. zavedam se, da imate nekateri svoje pse zelo lepo naučene in vzgojene, za te nimam nič proti če so spuščeni, seveda pes potrebuje svojo svobodo in prav je tako... za vse tiste, ki pa ne morete 100% garantirati, da ne bi napadel kakega drugega psa, pa obvezno pravočasno na povodce, preden pride do hudih srečanj!!! izguba psa v takih okoliščinah je preveč boleča in ne dopustite, da bi bil vaš pes krivec za to!

pa še to - večkrat sem že tudi opazila, da vodijo velike in močne pasme psov na sprehode otroci (brez spremstva odraslih), ki jih niti približno ne morejo krotiti ali zadržati - ??!! >:( ne razumem, kaj imajo v glavi njihovi starši....pa btw, s tem ne predisponiram nobenih pasem, ampak hočem samo prikazati, da otroci nimajo dovolj moči za določene pse, pa ne glede na pasmo

sicer pa vam vsem želim VELIIIIKO lepih sprehodov, ki osrečujejo tako nas kot naše kosmatinčke  ;)
Naslov: Re: Sprehod
Prispeval: lorry na 24 Julij 2007, 18:07:22
Uh! Kakšna trgočna izkušnja Sassi. Si sploh ne predstavljam kako grozno ti je moralo biti. Žal mi je.  :'(