Kaka, prebrala sem tvoje objave in se takoj registrirala. Prav nasmejala sem se, pa ne zato, ker bi bilo smešno. tvoja situacija mi je popolnoma znana.
Moja Indi, stara je 7 mesecev je imela iste težave. Slinila se je v avtomobilu, kot bi ji nekdo vcepil v glavo, da je to blazno travmatična izkušnja...
Nisem vedela kaj točno jo tako moti, ker se moj prejšni pes ni nikoli tako obnašal v avtomobilu. Mojo skrb za slinjenje je morala začutiti še preden sva prišli do avtomobila. Tudi če sva se peljali samo 5 minut, je bila na zadnjih sedežih cela mlaka sline- obup! ko sem se že skoraj sprijaznila s tem, da bom na zadnjih sedežih vozila polža in ne psa, sem poskusila še eno metodo. Ko sva šli do avtomobila sem jo ogovarjala v smislu "Jeeej, kok je fino, vozit se greva"
In v avtomobilu celo pot (kot kak cepec) isto, da je pridna in da kolk je to zabavno. Mogoče je pomagalo, da se je sprostila, ker se je nehala slinit
Še to, tudi ko jo vozi moj fant (pa ni tak upokojenec v avtomobilu kot jaz) se ne slini, tko da nekaj sem že morala narediti prav.
kar se tiče boksa v stanovanju, ista zgodba kot pri vas. Dokler nisem vedela kaj počne, mi je bilo pač vseeno. Ko sva enkrat snemala celotno štorijo čez dan, sem mislila da me bo kap. Cela norija po boksu. nekako se je skušala osvobodit zapora in vlekla vrata kovinskega boksa, da jih je ukrivila. Odločila sva se, da tako pač ne bo šlo, češ bogi pes, sej bo čisto zafrustriran. Počasi sva jo začela puščati samo, izven boksa, najprej za eno uro čez vikend, ko sva šla v trgovino, pa je bilo ok. Nismo komplicirali s 5min, 10min, 30min itd. Po dveh vikendih, ko je bila sama par ur doma, sva jo že pustila samo, ko sva šla v službo. Mogoče sva imela srečo, ampak Indi je začuda počakala popolnoma mirno. Edino enkrat nama je scefrala plakat z vrat in to je bilo to
Pa še to, za vsak slučaj še vedno, ko greva od doma postaviva koš za smeti na višino, kjer ga ne doseže. To je edina stvar, ki jo tako fascinira, da je zaenkrat še nisva odvadila, da so odpadki pač "fuj!"
upam, da ti bo kaj pomagalo. če te še kaj zanima, kar vprašaj, mogoče lahko pomagam