PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Temo začel/a: negr0 na 16 April 2012, 12:33:44

Naslov: Šokantno
Prispeval: negr0 na 16 April 2012, 12:33:44
Upam da te teme še ni na forumu:

(http://shrani.si/f/3H/ww/3tFLRtnY/563425101506603887775131.jpg)

ŠOKANTNO ODKRITJE -

Kakšna je cena za status prvaka?

Nedavno smo bili v našem društvu obveščeni o popolnoma nepoznanih in prikritih oblikah mučenja živali, ki po informacijah, ki smo jih prejeli, obstajajo že dolgo, vendar pa jih do sedaj še nobena od pristojnih inštitucij ni vzela pod drobnogled. Mogoče se tega še nihče ni domislil, kar je zelo žalostno. Še slabše pa je, če je to posledica vpliva močnih interesnih lobijev. Čeprav si gdč. N.G. že od jeseni 2010 prizadeva obelodaniti skrajno nemoralno in neetično ravnanje gospe T.S.G. zoper mladiča Amadeusa (Falstaff-Amadeus d'Iskandar), razstavne nemške doge, ji doslej še nihče ni prisluhnil z vso resnostjo, ki bi jo to početje zahtevalo.

Amadeusova formalna lastnica je bila sicer njena hči, vendar pa je vse odločitve glede njega domnevno sprejemala gospa T.S.G. (zaenkrat naj ostanejo imena in priimki le pri inicialkah). Le-ta se je pred razstavo na Celjskem sejmu - EuroDogShow 2010, ki je potekala od 30.9. do 3. 10. 2010, odločila, da bo Amadeusa podvrgla posegu tetoviranja smrčka, ker je pes imel smrček rožnate barve namesto črnega, kar je baje na razstavah pomemben element za dosego zmagovalnih rezultatov. Gospa se je pač odločila, da bo Amadeus stal na zmagovalnih stopničkah, pa naj (predvsem psa) stane, kar hoče.

Poseg je bil opravljen v veterinarski ambulanti v Topolšici, opravil pa ga je tetovator P. B. iz Maribora. Pes je bil med posegom sicer anesteziran, lahko pa si predstavljate, kaj tak poseg pomeni za občutljivi pasji smrček, vendar pa to gospe T.S.G. ni skrbelo. Veliko bolj jo je obremenjevalo dejstvo, da se je barva tetoviranega smrčka iz črne sčasoma spremenila v modro, kar je za tetovaže normalno – to pa seveda pomeni, da pes ne bo več zmagovalec in adijo materialne koristi. Po navedbah N.G. je bilo tetoviranje izvedeno celo večkrat – kakšen teden pred razstavami, ki se jih je Amadeus udeleževal.

V pogovoru, ki ga je s T.S.G. posnel njen sedaj že pokojni soprog g. J. G. (s tonskim zapisom in prepisom razpolagamo), v katerem jo od njenega početja odvrača, gospa izjavi, da ji je čisto vseeno, če bo pes še kdaj vohal ali pa ne in že takrat omenja možnost evtanazije, če ponovni poseg ne bi prinesel želenih rezultatov – črn smrček za vsako ceno.

Z veliko žalostjo sporočamo, da je bil Amadeus po informaciji N.G. kmalu po smrti g. J.G. evtanaziran – uradno zaradi zdravstvenih težav na prebavilih. Do podatka, kdo je ta poseg opravil, se bomo močno potrudili dokopati in bomo v primeru sumljivih okoliščin tudi poskrbeli, da bodo pristojne inštitucije ukrepale v skladu z zakonom.

Gospa N.G. je 17. 10. 2011 na PP Celje tudi podala kazensko ovadbo zaradi mučenja živali. Obvestila je VURS, Kinološko zvezo Slovenije, Kinološko društvo Celje, SKVPM in vzreditelje nemških dog iz Zagorja ob Savi, vendar do sedaj ni bilo nobenega pravega odziva. Upamo, da se bo to zelo v kratkem spremenilo.

Ko smo izvedeli za ta primer, smo takoj poslali na VURS vprašanje, kakšno je njihovo stališče glede konkretnega primera, kajti nam se je to zdel eklatanten primer mučenja živali. Dobili smo odgovor, da sicer takih posegov ne odobravajo, vendar pa nimajo zakonske podlage za ukrepanje zoper naročnike in izvajalce. Za stališče bomo zaprosili tudi Kinološko zvezo Slovenije. Obenem jih bomo tudi pozvali, naj že končno bojkotirajo tudi živali prirezanimi ušesi in repi. Dvolično je, da se ignorira dejstvo, da so taki posegi pri nas prepovedani. Če je poseg opravljen izven naših meja, to za živali nima čisto nič drugačnih posledic.

Ljudem, ki scene pasjega razstavljanja podrobneje ne poznajo, se razstavni psi verjetno zdijo razvajenčki, katerih edina naloga je, da so lepi in se znajo primerno obnašati takrat, ko je to potrebno, sicer pa se jim cedita med in mleko. Redko pa kdo pomisli, kako nenaraven in stresen je za živali ves ta cirkus, ki se z njimi in okoli njih zganja, da v danem trenutku izključno v korist svojih lastnikov lahko prikažejo ves svoj glamour. Kot vidimo iz zgornjega primera, morajo pretrpeti tudi krute človeške domislice, kako popraviti “hibe”, ki to sploh niso, pa verjetno je ta primer le vrh ledene gore.

Le čemu vse to služi? Človeškemu napuhu in koristoljubju seveda! V korist ohranjanja in varovanja pasem, kot radi poudarjajo vzreditelji, tetoviranje smrčkov in še mnogo drugih posegov za zadovoljevanje nekih imaginarnih norm, ki so si jih izmislili ljudje v svojih včasih tudi sprevrženih predstavah o drugi živalski vrsti, to zagotovo ni. Če bi bilo tako, čemu je torej moral umreti Amadeus, ki je domnevno imel le napačno barvo smrčka?


Vir: facebook
Naslov: Šokantno
Prispeval: KARMEN na 16 April 2012, 12:44:57
Početje je res neetično, ampak to ni nič novega. Prejšnjega zlatega prinašalca sem razstavljala pred več kot 20.leti, že takrat sem dobila informacijo, da nekateri smrčke, ki izgubijo pigment, tetovirajo, predvsem v tujini.
Glede na to, da se je omenjeni poseg opravljal v Topolščici, domnevam, da je to opravljala gospa, ki živi nekje v bližini in vzreja ali ima doge. Pri omenjenem veterinarju sem bila večkrat zaradi zdravstvenih težav mojih psov, vedno je tam bil kdo s kakšno dogo, nekoč so eno tudi uspavali. To je bilo pred nekaj leti. Mislim, da je gospa tam kar stalna stranka (če je to ta oseba, seveda)!.
Naslov: Šokantno
Prispeval: negr0 na 16 April 2012, 12:48:42
Na žalost to ni nič novega ne, za nekatera pa vseeno je in prav je da se raztrobi o tem.

Tudi sam hodim v Topolšico in se mi ni sanjalo da bi bli zmožni narediti takšno bedarijo, bom pri naslednjem obisku to sigurno omenil.

To so lastniki: http://www.gradparadise.si/id11.html

Tattoo "mojster" pa je Pero iz Maribora - Tribaltattoo Pero
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lojze na 16 April 2012, 12:50:34
Tega prispevka glih ne bom pretirano komentirala,me pa nekaj zanima,ker standarda za doge ravno ne poznam.Če je imel ta pes nepopolno pigmentacijo smrčka,ki je po standardu izključujoča napaka,me predvsem zanima kako je lahko vzreditelj tega psa prodal kot razstavni potencial.V pasmi,ki jo vzrejam jaz, se takšna napaka smatra kot vzrejna prepoved in v tem primeru jaz mladiča nikakor ne morem prodati kot razstavno uspešnega psa, pa če v vsem ostalem briljira.Tak pes namreč ne more biti ne razstavno uspešen ne vzrejni potencial.
Naslov: Šokantno
Prispeval: kalsang na 16 April 2012, 13:24:19
Meni pa ne gre v račun, zakaj bi nekdo to počel pri harlekin dogi. Sem šla brat standard in jasno piše, da se pri harlekinih tolerira pomanjkljivo pigmentiran smrček.  ???
Naslov: Šokantno
Prispeval: andreja na 16 April 2012, 13:27:32
Meni pa ne gre v račun, zakaj bi nekdo to počel pri harlekin dogi. Sem šla brat standard in jasno piše, da se pri harlekinih tolerira pomanjkljivo pigmentiran smrček.  ???

jaz tudi  ???
Naslov: Šokantno
Prispeval: KARMEN na 16 April 2012, 13:30:06
Jajaja, TOLERIRA!
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lojze na 16 April 2012, 13:36:17
Karmen,imaš prav!Toleriranje je pa povsem druga stvar!Pri psu,ki je zaradi poškodbe izgubil zob in ima za to potrdilo, bo v konkurenci vedno zmagal tisti pes,ki ima holivudski nasmeh in popolno zobovje. Vsa stvar mi je že čisto razumljiva.
Naslov: Šokantno
Prispeval: KARMEN na 16 April 2012, 13:44:14
Žalostno, vendar je tako  :'(. Lahko le upamo, da je takšnih vzrediteljev čim manj.
Naslov: Šokantno
Prispeval: andreja na 16 April 2012, 13:48:01
 sodnike po videnem ne moti ravno, če je pes roza.  :-X
Ma v glavnem bolno...
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lanabela na 16 April 2012, 17:34:14
Gre za goljufijo, kot mučenje živali bi pa to težko opredelili.
Naslov: Šokantno
Prispeval: damayanti na 16 April 2012, 19:35:26
In če že obstajajo slike iz tetovirnega salona... čemu inicialke lastnika ?
  ime priimek naslov ime psa! ... razkrijte kdo je goljuf.. če menite da je
Naslov: Šokantno
Prispeval: kalsang na 16 April 2012, 19:57:48
Ni težko najti, saj je navedeno rodovniško ime psa. ;)
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 16 April 2012, 20:08:26
Gre za goljufijo, kot mučenje živali bi pa to težko opredelili.

Kaj pa je potem namerno zadajanje bolečin? Razen, če je bil pes potem ene par tednov non stop na protibolečinski terapiji...
Naslov: Šokantno
Prispeval: Ovcka na 16 April 2012, 20:24:29
Mimogrede, saj se na slikah psa na spletni strani (http://www.gradparadise.si/26.html) lepo vidi, mladic pri 3.5 mesecih je imel popolnoma roza smrcek, pri 5ih mesecih pa popolnoma crnega.  ??? To se po naravni poti v mesecu in pol NE MORE zgoditi. Smrcek se barva pocasi, zacne se s kaksno crno piko (zato je tudi meni cudno, zakaj so vzeli psa kot razstavnega, ce ni imel niti ene crne pike na smrcku, in se je vedelo, da se smrcek ne bo obarval, ali se bo obarval zelooo pocasi in ne v celoti). To recimo en laik ve, ni treba da si poznavalec pasme.. Kako to, da priznan vzreditelj tega ni vedel?  ???  :-X
Naslov: Šokantno
Prispeval: negr0 na 16 April 2012, 20:36:56
Citiraj
kot mučenje živali bi pa to težko opredelili.

Kaj pa tebi ni jasno? Saj se hecaš ane??

Mislim da nimaš niti T od tattooja na sebi in da v živo še nisi videla kako gre to.

Ne predstavljam si kaj je mogel ta pes doživljat ko se je zbudil iz narkoze.
Naslov: Šokantno
Prispeval: negr0 na 16 April 2012, 20:52:52
Drugače pa so tukaj podatki o lastnici: http://www.gradparadise.si/id11.html

Stran od """tattoo mojstra""" je pa tukaj: http://www.tribaltattoo-pero.com/
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 16 April 2012, 21:02:51
Kako to, da priznan vzreditelj tega ni vedel?  ???  :-X

Ni rečeno, da ni vedel?
Naslov: Šokantno
Prispeval: Ovcka na 16 April 2012, 21:13:40
Ce je vedel, zakaj je vzel psa s premalo pigmentacije?  :-[ Ali je bilo tetoviranje ze v startu nacrtovano?  ::)
Naslov: Šokantno
Prispeval: damayanti na 16 April 2012, 21:36:26
Vcasih se resno vprasam kje je meja vsaj pri nekaterih. sploh ko se gre za pehanje za kesom.

En in drugi. tudi tale tatoo mojster. eno je glup folk tetovirat pa kjer koli ze. drugo pa eno ubogo zival     no sej tud o njem to dost pove






Naslov: Šokantno
Prispeval: ursa_9 na 16 April 2012, 21:59:02
Ob takih in drugačnih novicih, ki nas čezdalje bolj šokirajo, kaj lahko naredi človeška neumnost, me je kar sram da sem človek  :-X
Naslov: Šokantno
Prispeval: MANDY na 16 April 2012, 22:00:37
Grozljivo  :'(
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 16 April 2012, 22:18:41
Ce je vedel, zakaj je vzel psa s premalo pigmentacije?  :-[ Ali je bilo tetoviranje ze v startu nacrtovano?  ::)

(Vedla, ker je ženska.) Zakaj je vseeno hotela to dogo, bi bilo pa treba njo vprašat (odgovorov je lahko več... že sama cena mogoče, to da že pozna vzreditelje, kaj jaz vem...). Če prav razumem napisano, ji je bilo za psa vseeno, hotela je winnerja in mislila, da bo črn smrček to dosegel...

Pomoje je razpravljanje o tem zakaj je takega psa vzela čisto brezpredmetno. Imela ga je, smrček je dala večkrat tetovirat, pes je pa danes mrtev.  :(
Naslov: Šokantno
Prispeval: diva1 na 16 April 2012, 22:21:09
Kako lepo je napisal veleum Albert Einstein: »LE DVE STVARI STA NA SVETU BREZMEJNI; VESOLJE IN ČLOVEŠKA NEUMNOST, LE DA ZA VESOLJE ŠE NISEM PREPRIČAN«...
Naslov: Šokantno
Prispeval: McKruster na 17 April 2012, 00:15:16
No ja, po koncu tetoviranja tatoo ne boli...tak da če je bil tetoviran pod narkozo, po tem nekih bolečin ravno ni imel ne. Se pa absolutno strinjam, da to početje ni ravno etično no, da o "goljufiji" sploh ne govorimo.
Naslov: Šokantno
Prispeval: Desobediencia na 17 April 2012, 00:44:08
Meni je tole s tetoviranjem kar nekaj, pa kakorkoli mi je grdo videti premalo pigmentirane pse. Slovenija je pa itak premajhna, da se te stvari nebi slej ko prej razvedele. Na slikah ko je bil se puppy je pa cist ocitno, da je tetoviran.

Zakaj se temule niso malo nog postimal? :o

(http://www.gradparadise.si/limoges.png)
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 17 April 2012, 09:46:58
No ja, po koncu tetoviranja tatoo ne boli...tak da če je bil tetoviran pod narkozo, po tem nekih bolečin ravno ni imel ne. Se pa absolutno strinjam, da to početje ni ravno etično no, da o "goljufiji" sploh ne govorimo.

Kaj pa ko čakaš da se koža olupi, pa vsa sokrvica ki "ven leze", pa da se vse zaceli? Ne moreš rečt da po tetoviranju nič ne boli, če gre dejansko za poškodovano kožo... človek že ve kaj pričakovat, pa se mažeš z bepanthenom ipd., kaj pa pes? Par ur nazaj z dobrim smrčkom, ko se zbudi je pa nekaj čudno? Pa ga peče, pa vneto je. Ne moraš rečt, da ne boli.

Pa glede na občutljivost pasjega smrčka, se mogoče primerjamo lahko samo s tetovažo po ustnicah oz. na notranji strani ustnic, ko si samo za tanko plast kože proč od bolečin... ni isto kot tatu na roki/nogi/...

Pa še nekaj - tattoo je treba po koncu zaščitit. Kako so ga zaščitili psu? Mu kar poviješ nos v folijo pa rečeš naj diha skozi usta? Pa tattoo moraš načeloma pustit pri miru, razen zahtevane nege... Kako naj se pes obnaša potem? Ve, da ga nekaj boli, ne ve zakaj, ... se pravi je to, da pes ni jedel čisto verjetno, glede na to da se pes med hranjenjem s smrčkom hitro dotakne posode in briketov.

 ::) :-\
Naslov: Šokantno
Prispeval: negr0 na 17 April 2012, 10:04:22
Citiraj
No ja, po koncu tetoviranja tatoo ne boli..

Ko boš na stolu 7,8 ur pa si boš tetoviral kak občutljivejši del telesa (pazduha, komolec, rebra) bi te rad videl kako te drug dan nebo bolelo.

Imam kar precej izkušenj stem, prag bolečine pa kar precej višji od večine tako da točno vem o čem govorim.

Se pa čist strinjam z zgoraj napisanim komentarjem.
Naslov: Šokantno
Prispeval: McKruster na 17 April 2012, 10:52:26
Ko boš na stolu 7,8 ur pa si boš tetoviral kak občutljivejši del telesa (pazduha, komolec, rebra) bi te rad videl kako te drug dan nebo bolelo.

Imam kar precej izkušenj stem, prag bolečine pa kar precej višji od večine tako da točno vem o čem govorim.

Se pa čist strinjam z zgoraj napisanim komentarjem.

No ja, mam čist sveži tatoo (1 mesec star), pa mi nič se ni koža lupila, pa nič mi ni ven lezlo, niti krasta se mi ni naredila večja kot če bi se malo popraskala kje. Da se razumemo, daleč od tega, da trdim da je to prav da so naredili, ampak vseeno pa ni to zdaj ne vem kakšna bolečina, vsaj pri človeku ne, za psa mi na pamet ne pade da bi to probavala.
Naslov: Šokantno
Prispeval: negr0 na 17 April 2012, 12:58:12
Predvidevam da gre za manjši tattoo. Definitivno se prvih par dni izceja sokrvica, v roku 7 do 10 dni pa se "olupi". (gre koža stran kot bi se levil :) )

Kraste pa tako ali tako niso priporočljive da nastanejo.

Glede bolečine pa je odvisno od velikosti tattooja, koliko časa je trajalo tetoviranje in mesto. Glede na to kako je pasji smrček občutljiv in ne vem če imamo mi kje na telesu tak del kjer bi lahko občutili.

Šlo je pa predvsem za barvanje kjer je "tattoo mojster" večkrat in globoko "vnašal" barvo v smrček (šel tudi pakrat čez isto mesto da bi se barva čimbolj prijela in da bi ostal smrček ko se rana poceli čimbolj črn) in verjemi da to ni najbolj prijetno.

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/psicku-je-tetovirala-roznati-smrcek-da-je-postal-crn (http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/psicku-je-tetovirala-roznati-smrcek-da-je-postal-crn)

Naslov: Šokantno
Prispeval: kalsang na 17 April 2012, 13:05:16
Mogoče bi se dalo primerjati s permanentnim make-upom. Ta je na ustnicah svinjsko boleč, sicer se kožo omrtviči, ampak vseeno čutiš, in nekaj dni po posegu ustnice definitivno bolijo. Enako je s permanentom na očeh, pa gre samo za tanko črto. Na smrčku mora po mojem boleti kot hudič.
Naslov: Šokantno
Prispeval: KARMEN na 17 April 2012, 13:23:16
Kaj ima sedaj veze, če boli ali ne! Če so psu nekaj dni dajali protibolečinska sredstva, ga ni prav nič bolelo. Sedaj boste 100 strani porabili za razpredanje o tatoojih  >:(! Gre za dejstvo, če je stvar z etičnega vidika sprejemljiva ali ne! Ali je primerno, da se to živalim počne v namen doseganja razstavnih rezultatov ali ne in kakšne so dolgotrajne posledice takega početja na vohu psa in ali je to trajno pohabljanje živali ali ne! Dajte, osredotočite se na temo!
P.s.: imam tatoo že nekaj let in vse to, kar nekateri pišete, se mi ni zgodilo.
Glede na to, da je bil tatoo opravljen na veterinarski kliniki, domnevam, da je bil pes pravilno oskrbovan, zato naj vas ne skrbi, če ga je bolelo ali ne, ali pa imate tudi dokaze o njegovem trpljenju?
Naslov: Šokantno
Prispeval: Roxy na 17 April 2012, 13:33:52
Na voh psa verjetno ne vpliva, ker se vohalni epitel nahaja v notranjosti nosne votline. Ampak to tukaj ni poanta. Samo dejanje je za kozlat! Pa goljufanje tudi. Enako kot kupiranje opravljeno samo zato, ker je človeku tako lepše...  :-X  Samo v tem primeru se nekomu očtno ni dalo ukvarjati s pravilno vzrejno kombinacijo (ali pa se je ponesrečilo), če je taka barva smrčka res tako hudo nezaželjena. Če nekdo vzreja razstavne pse, mora v takih primerih paziti tudi na pigmentacijo... Ampak, OK, nikjer ni napisano stališče vzreditelja tega dotičnega psa... Tako kot Ovcka se v tem primeru sprašujem zakaj ni vzela psa s popolno pigmentacijo, če ji je to tako zelo pomembno  ???
Naslov: Šokantno
Prispeval: amonra na 17 April 2012, 13:38:44
Opazam da vecini vzrediteljev se to sploh ne zdi tako sporno, ker saj pa ne boli tako ali ne. Se opravicujem tistim, ki tako ne mislijo. Je pa kar nekaj zapisov teh, ki imajo veliko veliko besed proti steparjem in sedaj veliko manj proti vzrediteljem, ki obidejo vzrejna merila. Ravno taksne stvari so v vzreji problematicne, ker je taksnih vzrediteljev prvakov za vsako ceno veliko in to je bil samo smrcek, kaj sele dedne bolezni in ostale napake. Sem prepricana, da jih veliko ve, da pes prenasa dedno bolezen pa ga ne izlocijo iz vzreje, saj je vendar prvak.  >:(
Naslov: Šokantno
Prispeval: manchy na 17 April 2012, 13:40:56
Definitivno stvar ni etično sprejemljiva kakorkoli se obrne.
In ja, zakaj ne bi razpredali o tetovažah, če pa je pes bil tetoviran in to od največjega POCARJA kar jih obstaja!
Je pa dejstvo, da tetoviranje boli, jaz ne vem kakšne tetovaže imate, sama imam potetoviranega pol hrbta in si sploh ne znam predstavljati kako je moralo potekati tetoviranje smrčka, katerega površina ni ravna in ga je bilo treba pobarvat - moralo je biti krepko boleče. Tudi, če je bil pes v času tetoviranja pravilno oskrbovan, tudi če je nekaj dni kasneje dobival protibolečinske tablete. tetovaža boli tudi kasneje, ko se celi, srbi, lušči se odmrla koža in ne predstavljam si, kako je revček šel čez to... Mislim, da lastnik, ki se  odloči za tetoviranje smrčka,  ne posveti ne vem koliko pozornosti pravilni oskrbi kasneje!
Naslov: Šokantno
Prispeval: Roxy na 17 April 2012, 14:06:27
Mislim, da lastnik, ki se  odloči za tetoviranje smrčka,  ne posveti ne vem koliko pozornosti pravilni oskrbi kasneje!

S tem se ne strinjam, ker bi z nepravilno oskrbo lahko zadeva grdo izgledala... Gotovo je bilo narejeno vse za to, da bo smrček na koncu lep. Da je lastniku vseeno za počutje psa je pa jasno, glavno, da lepo izgleda in se lahko lastnik ponaša z lepimi psi...
O tem kakšna goljufija so taki popravki v vzreji pa sploh nimam besed. Še huje, če so popravki, ki skrivajo dedna obolenja....
Naslov: Šokantno
Prispeval: andreja na 17 April 2012, 14:28:58
Vprašanje za veterinarje... Koliko je pa to dejansko v pomoč živali?

Sem slišala pred leti, da so eni dalmatinki v Trstu tako pobarvali zgornji del smrčka, ker naj bi pomagalo pri preprečevanju opeklin.
Pa v članku tudi piše, da so taki posegi samo, če ocenijo, da so v korist psu.

A je kaj na tem? Ma kdo kako izkušnjo?
Naslov: Šokantno
Prispeval: KARMEN na 17 April 2012, 14:32:30
Tako opeklino je doživela moja kobila, ki je imela na nosu dolgo belo liso, proti nosu pa nekaj rožnate kože. Potem sem ji do konca poletja vsakih nekaj dni mazala z zaščitno kremo, vendar psu tega ne moreš delati, ker bi si vse takoj polizal. Tako, da to o opeklinah kar drži.
Naslov: Šokantno
Prispeval: andreja na 17 April 2012, 14:40:58
Samo, če narediš tatoo še ne povrneš pigmenta... ali že samo temna barva pomaga... ?Tole mi manjka.

Za tisto dalmatinko so pravli, da je prej redno imela probleme z opeklinami, pol pa je bilo boljše, ampak mi je vseeno čudno, da bi pomagala samo barva. Mazali pa naj bi vedno z zaščitno kremo.

Je pa tale "moja" zgodba t.i. rekla-kazala zadeva. Osebno je ne poznam in telefončki so svojevrstna zadeva ;)
Naslov: Šokantno
Prispeval: Desobediencia na 17 April 2012, 15:17:23
Jaz pa vem kam vse to vodi..v gonjo proti razstavam in rodovniski vzreji..ker uni ki nerodovniske vzrejajo se takih packarih ne posluzujejo :P
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 17 April 2012, 15:22:47

Glede na to, da je bil tatoo opravljen na veterinarski kliniki, domnevam, da je bil pes pravilno oskrbovan, zato naj vas ne skrbi, če ga je bolelo ali ne, ali pa imate tudi dokaze o njegovem trpljenju?

Lahko domnevaš ja, vedt pa ne moreš... vedo pomoje tisti, ki so bili zraven psa, žal je mož, ki je ženo tudi posnel, že pokojni. On bi sigurno lahko še kaj povedal.

Mene pa skrbi ali ga je bolelo ali ne, pa mislim da ga je. Kako bo pa lastnica ocenila kdaj nehat dajat protibolečinska zdravila, če jih je sploh v osnovi dajala? Glede na to, da so očitno najbolj pomembne bile njene želje, je mogoče celo mislila, da je dovolj če je tetoviran pod anastezijo, potem pa tako ne bo hudega... Še tetover pravi, da ji bil takrat neizkušen, se pravi tudi on ni mogel dati pametnega nasveta, sploh ker se ljudje po narejeni tetovaži ne bašejo s tabletami ane?

Poleg tega, da je tole etično sporno, je zame sporno to, da se vpleteni iz vet. klinike pravzaprav psa komaj da spomnijo, VURS pa itak pravi, da je vse ok...  ::)

Ampak dobro, dajmo zdaj tetovažo upravičit tako, da ugotavljamo, da pa psa to mogoče ni bolelo.  ::)

Si ne morem predstavljat kaj nekaj mesecev star mladič doživlja, ko se zbudi s takim smrčkom.

Naslov: Šokantno
Prispeval: Roxy na 17 April 2012, 15:26:35
Jaz pa vem kam vse to vodi..v gonjo proti razstavam in rodovniski vzreji..ker uni ki nerodovniske vzrejajo se takih packarih ne posluzujejo :P

Članek na slovenskenovice.si je res v tem duhu napisan...  :-\

"Društvo opozarja tudi na to, da so pasje razstave za živali stresne in nenaravne, v večini primerov pa gre le za ponašanje njihovih lastnikov, ki iz vsega skupaj potegnejo koristi in se hvalijo, kako popolni so njihovi ljubljenčki. Je res črn smrček popolnejši od rožnatega?"

Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 17 April 2012, 15:27:11
Samo, če narediš tatoo še ne povrneš pigmenta... ali že samo temna barva pomaga... ?Tole mi manjka.


To tudi mene zanima.

Recimo vem, da če se človek fajn s samoporjavitveno kremo namaže, da to ni nobena zaščita proti soncu, ker to kožo še vedno opeče in poškoduje, ne glede na njeno barvo... (se opravičujem za trapast primer :D) Pri tetovaži je barva sicer bolj globoko, ampak vseeno ne zaščiti kože? Me zanima res kakšen dokaz na to temo, da bi pa tattoo kot tak res učinkoval proti opeklinam.
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lanabela na 17 April 2012, 15:29:08
Torej. Zadeva je vsekakor goljufija, obračaj kakor hočeš in kot taka seveda povsem nesprejemljiva. Da ne bo kdo gor skakal, da zagovarjam lastnika ali kakšno podobno neumnost. Ne gre pa za nikakršno pohabljanje živali, saj v nobenem oziru ne vpliva na funkcijo nosu - občutljiva vohalna sluznica je v notranjosti. Koliko je psa bolelo, je odvisno od nege po posegu - ne bi smrčka po občutljivosti primerjala z ustnicami, vsaj sama nisem opazila, da bi se psi zaradi poškodbe smrčka (mačje praske, odrgnine) kaj bolj sekirali kot zaradi poškodovanega ušesa recimo. Tudi celijo se take poškodbe zelo hitro in koža se ne brazgotini in ne lušči. In če psa boli, mu ni mogoče na noben način preprečiti, da se ne bi po smrčku lizal, tudi praskanje mu je težko preprečiti celo z največjim ovratnikom.

Drugače pa: svetel ali pisan smrček pri harlekinih ni napaka. je pa seveda lepše videti psa s povsem temnim smrčkom. Pigment se ocenjuje po barvi sluznic v ustni votlini in ne po nosu - zato lastnik tetoviranega psa s slabim pigmentom pozornega sodnika ne bi mogel prinesti okoli.

Barva smrčka pri psih skozi leto variira, odvisna je od letnega časa, hormonskega stanja....in nekateri  lastniki psov (ne samo razstavnih) si na vse kriplje prizadevajo tako ali drugače potemniti svetle nosove: z barvanjem, z dodatki k hrani in očitno tudi s tetoviranjem. A kot že rečeno, barvo smrčka lahko (začasno) "popravijo", ne morejo pa scoprati dobrega pigmenta na sluznicah. Sodnikov tudi ni tako enostavno pretentati - menda ja vedo, kako so videti naravni nosovi. Aja, svetle smrčke imajo (vsaj občasno) tudi psi, ki imajo sicer dober pigment.

Desa - itaq.

Naslov: Šokantno
Prispeval: baron1 na 17 April 2012, 16:58:10
Imam rodovniškega psa, ki sem ga hotela vzrejati, vendar ga ne, ker ima hudo alergijo. Moje mnenje je nikakršno poseganje v obliko živali, če to ni nujno potrebno (izjema operacije zaradi displazija, srca, če začne žival ovirati). V pasmi, ki jo imam poznam preveč slovenskih vzrediteljev, ki jim je popolnoma vseeno, kakšnega zdravja bodo njihovi mladiči, važno je da zaslužijo letno z izkoriščanjem živali in novih večkrat naivnih lastnikov (ki se prvič soočajo z iskanjem rodovniškega psa).
Glede sodnikov pa, tudi oni so vzreditelji in tudi samo goljufajo pri razstavah in vzreji.

Mislim, da je vsak razstavljalec vsaj enkrat goljufal na razstavi (z barvanjem smrčka in dlake, zakrivanje napačne hoje z dlako,...).
A ni poanta razstavljanja, da se ocenjuje NARAVNO LEPOTO psa in vzrejnih pregledov izločanje "nezdravih" psov iz vzreje.

Zame osebno je dejanje te vzrediteljice/razstavljalke/lastnice nedopustno dejanje in srčno upam, da se bo v Slo spremenilo še kaj drugega na KZS in DURS-u, ne samo spuščanje najnižje dovoljene starosti za parjenje in odstopanja pri slikanjih kolkov, komolcev, ramen.
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 17 April 2012, 17:04:53
In če psa boli,

Zato se tega pač ne počne. Potem praviš da pasji smrček sploh ni občutljiv, da prenese vse? Ker sorry, mačja praska se s tetovažo ne more primerjat. Razen zelo globoka, pa še to bi bila  1 praska, ne pa na miljone prask če hočeš, ker igel je šlo skozi ta smrček ogromno.

Mene še najmanj briga, da je to goljufija. Pes je bil itak diskvalificiran na enem tekmovanju, za več ne vem, se je na enem poljskem forumu na veliko o tem pisalo. Če je za nekatere prva skrb to, da je to goljufija.

In če sem že pri poljskem forumu, je mislim da ena napisala, da je njen pes star (tudi harlekin) že 18 mesecev, pa se smrček kar se pigmentacije tiče še vedno spreminja...
Naslov: Šokantno
Prispeval: Davor na 17 April 2012, 18:55:33
Citiraj
Ne gre pa za nikakršno pohabljanje živali, saj v nobenem oziru ne vpliva na funkcijo nosu 

a kupiranje vpliva na funkcijo ušesa?


Še en lep primer kam razstavlanje psov vodi
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lanabela na 17 April 2012, 21:02:37
Citiraj
a kupiranje vpliva na funkcijo ušesa?
Na funkcijo uhlja vsekakor vpliva  - koliko je pa odvisno od tega, kakšen je rez. Tiste skrajne oblike, pri katerih od uhlja ne ostane skoraj nič (kavkaški ovčarji recimo) so prav zagotovo pohabljanje, pa obračaj kakor hočeš.

Zdej...koliko psa boli tetoviranje smrčka ne vem, ker ne poznam nikogar, ki bi to poskusil. Trdim samo, da pasji smrček ni tako strašno občutljiv, kot se je zgoraj pisalo - pri mojih psicah se je že parkrat zgodilo, da so si pri teku skozi ohlapni tunel smrček grdo ogulile - do krvi na večji površini, pa skorajda niso opazile.
Zagotovo pa je poseg za psa manj boleč in manj nevaren od sterilizacije recimo.

To, da se z načinom vodenja in dlako skuša prikriti napake psa niso goljufanje ampak spretnost, ki pa pri sposobnih sodnikih bore malo zaleže - sodnik psa tudi pretipa, tako da še tako spretno friziranje ne prikrije nič. In še tako spretno postavljanje psa ne pomaga, če ima sodnik oko kot je treba, mu pri gibanju ne uide nobena napaka v zgradbi. Prave goljufije - barvanje, tetoviranje - pa v bistvu lahko uspejo samo če prikrijejo kakšno manjšo liso. Sicer pa jih prej ali slej odkrijejo - in potem je diskvalifikacija  še najmanjši problem.


Naslov: Šokantno
Prispeval: whatever na 18 April 2012, 21:31:16
Tole je  :-X, nedopustno, neetično, v glavnem idiotsko. Nekdo, ki ima malo soli v glavi, tega nikoli ne bi naredil. Pa tudi te veterinarske službe niso nič drugega, kot business, ali buzeraj, enostavno sramota. Da ne govorimo o pristojnih organih, kot so VURS in ostali. Glede razstav, ne bom komentirala, ampak najboljše da se za kravo določi "Milka" vzorec, pa ne bomo pili mleka, če krava ni viola barve, ker pač ni lepa. Kje je tu človeška pamet? Strah nas je lahko samo ljudske gluposti...
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 23 April 2012, 19:08:15
Izjava KZS: http://www.kinoloska.si/arhiv-novic/81-izjava-za-javnost-v-zvezi-s-primerom-tetoviranja-smrcka
Naslov: Šokantno
Prispeval: botticelli na 23 April 2012, 20:59:56
a se zajebavajo???? da se leto in pol vleče taka zadeva ??? saj tako stanje je ker so na VURS itak očitno sami taki kot je ˝prva oseba vursa˝ (imena nebom pisala ker se mi že obrne v želodcu ko sploh pomislim na njo kaj šele da ime napišem)...

skratka, naša država več kot očitno podpira svinjarije, živeli mi, pa se mi zdi da bomo prej ko slej končali kot madžarska kinološka zveza .... če si nitko i ništa nemaš pravo glasanja, če si pa znan pa lahko dobesedno jeb... pse in ti nobeden nič ne more ne glede na dokaze.

kaj pa prijemi kot recimo prepoved vzreje tem ljudem, prepoved razstavlja, ali kaj podobnega, v takšnih primerih??? mislim da bi to KZS lahko naredil ali??? posebno ko so bili predloženi taki dokazi.
Naslov: Šokantno
Prispeval: ninci na 23 April 2012, 21:14:09
a se zajebavajo???? da se leto in pol vleče taka zadeva ??? saj tako stanje je ker so na VURS itak očitno sami taki kot je ˝prva oseba vursa˝ (imena nebom pisala ker se mi že obrne v želodcu ko sploh pomislim na njo kaj šele da ime napišem)...

skratka, naša država več kot očitno podpira svinjarije, živeli mi, pa se mi zdi da bomo prej ko slej končali kot madžarska kinološka zveza .... če si nitko i ništa nemaš pravo glasanja, če si pa znan pa lahko dobesedno jeb... pse in ti nobeden nič ne more ne glede na dokaze.

kaj pa prijemi kot recimo prepoved vzreje tem ljudem, prepoved razstavlja, ali kaj podobnega, v takšnih primerih??? mislim da bi to KZS lahko naredil ali??? posebno ko so bili predloženi taki dokazi.

Je na FB-ku komentirala Slavi (valvasor) , da oni niso vzreditelji, ker imajo vedno v lasti le samce! Tako da so izključno razstavljalci oz. njihovi psi parijo drugje.  ;) Pa mislim da je bil še komentar vzreditelja iz Italije Patrizia Donatiaj (Baia Azzura), da so sodniki tega psa želeli diskvalificirati ali ga cero diskvalificirali in je lastnica pridobila potrdilo OD VETERINARJA!, da se je psu obarval nos, ker je užival neke pripravke na bazi borovnic  :D :D :D :D Za crknt!  :-X
Naslov: Šokantno
Prispeval: andreja na 23 April 2012, 21:47:59
Papir vse prenese  :-X Za bruhat
Naslov: Šokantno
Prispeval: HUDMA na 23 April 2012, 22:01:51
In vi, modrijani greste pol mene j.e.b.a.t. (sorry my french), ker sem kupil nerodovniškega psa? Zraven bi pa mučili psa do nezavesti, da bi dosegli eno usrano zmago, na še bolj usrani razstavi?
Fuj in fej!
Naslov: Šokantno
Prispeval: andreja na 23 April 2012, 22:04:56
...hruške...jabuke...slive... ::)
Naslov: Šokantno
Prispeval: HUDMA na 23 April 2012, 22:11:55
...hruške...jabuke...slive... ::)
Lepo. To je odgovor ljubitelja psov in živali. Bravo. Ignoranca pa taka. Več gnusa in polivanja gnojnice na tem forumu doživi kupec nerodovniškega psa, kot mučitelj živali.
Res ste ljubitelji živali (in sadja).
Naslov: Šokantno
Prispeval: andreja na 23 April 2012, 22:31:06
bralni analfabeti so vedno poživilo na forumih povsod kjer se pojavijo  :-*

Plus, da sam iz resne teme preusmerjaš na tvojo lajno, ki paše v drugo in se ob tem počutiš še napadenega, čeprav ti nihče nič noče.  ::)
Naslov: Šokantno
Prispeval: HUDMA na 23 April 2012, 23:25:37
bralni analfabeti so vedno poživilo na forumih povsod kjer se pojavijo  :-*
Plus, da sam iz resne teme preusmerjaš na tvojo lajno, ki paše v drugo in se ob tem počutiš še napadenega, čeprav ti nihče nič noče.  ::)
To je pa tudi po svojem res.
Naslov: Šokantno
Prispeval: KARMEN na 24 April 2012, 07:13:13
O posebnem borovničevem sirupu, ki se ga uporablja predvsem pri črnih psih sem pa že gledala po leleviziji. O njem je govoril vzreditelj rotvajlerjev (off topic-nima veze s tetovažami).
Naslov: Šokantno
Prispeval: ninci na 24 April 2012, 07:45:04
O posebnem borovničevem sirupu, ki se ga uporablja predvsem pri črnih psih sem pa že gledala po leleviziji. O njem je govoril vzreditelj rotvajlerjev (off topic-nima veze s tetovažami).

Drugače se za to uporablja bezgov in koprivin ekstrakt ampak to lahko samo malenkost spremeni ten barve, takih stvari pa ne obarva, niti slučajno.   ;)
Naslov: Šokantno
Prispeval: martina.o na 24 April 2012, 10:32:24
Česa vsega ljudje ne počnejo :(

Eni v imenu razstav tetovirajo nosove. :(

Še slabši pa so oni, ki zaradi nekih izpitov ali "dela" psihično maltretirajo pse vključno s stradanjem v imenu nekih ciljev.  :'( :( >:(

Skrajno obsojanja vredno, milo rečeno. Gnusno
Naslov: Šokantno
Prispeval: ninci na 24 April 2012, 11:13:21
KZs izjava za javnost:
http://www.kinoloska.si/arhiv-novic/81-izjava-za-javnost-v-zvezi-s-primerom-tetoviranja-smrcka
Naslov: Šokantno
Prispeval: inka na 24 April 2012, 13:52:56
Izjava KZS za javnost se mi zdi zelo na mestu in meče res slabo luč na VURS in veterinarje - 4 mesece so potrebovali za odgovor na prvo prijavo s strani KZS ::).
Pa kakšne odgovore grejo napisat: "...da tetoviranje psov samo po sebi ni prepovedano dejanje in, da v kolikor KZS nima neizpodbitnih dokazov, da je bil poseg tetoviranja boleč, ne moremo govoriti o mučenju živali ... da je tetoviranje smrčka boleč postopek a, če je bil opravljen poseg skladno z 19. členom Zakona o zaščiti živali, ne gre za prepovedano ravnanje oziroma mučenje živali."

19. člen se nanaša samo na obvezno uporabo anestezije pri bolečih posegih na živalih (po presoji veta) :-X.
Pa da tetoviranje psov (ne smrčka, kakšno sprenevedanje v odgovoru) ni prepovedano dejanje ... a pa je to veterinarsko upravičeno oz. priporočljivo dejanje torej? Ne me hecat. Tetoviranje normalne kože in smrčka ni isto :-X.
Mi ni treba biti vet, da vem, kako je smrček občutljiv ORGAN in čemu služi, vem pa tudi kaj je tetoviranje.
In ni res, da tetoviranje varuje pred soncem (kot naj bi na kliniki, ki je poseg opravila, zatrjevali), ravno obratno, to je globoka in trajna poškodba kože, v katero se vnese kemikalije, ki sploh niso namenjen zdravju. Skupaj s soncem je to še dodatno en velik š.t za kožo.
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lanabela na 24 April 2012, 14:02:40
KZS ima dovolj pristojnosti, da kaznuje goljufivega razstavljalca - recimo s prepovedjo razstavljanja. Kar bi goljufa bolj bolelo kot kakšen opomin ali denarna kazen od VURSa. Pri tem je filozofiranje okrog tega, ali je tetoviranje mučenje ali ne brezpredmetno.
Naslov: Šokantno
Prispeval: inka na 24 April 2012, 14:24:01
Lanabela, se strinjam. Mogoče pa bo KZS v tem primeru celo ukrepala, kar so v uvodu tudi napovedali ;).
Sodeč po zadnji alinei izjave za javnost KZS namerava preveriti še nekatera dejstva in okoliščine (pogin psa), kar jim pred izrekom sankcije nalaga tudi pravilnik o disciplinski odgovornosti. 
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lunette na 24 April 2012, 15:59:49
Kak že pravjo...zakon velikega ? Če si dost ''vlek'' lahk hodiš po drugih.  :-X O dotični kliniki že lep čas nimam posebej + mnenja. Po tem pa imam še bolj ''lepo mnenje''. Če bi vsaj tam imeli neko ljubezen do živali in vsaj malo morale se kaj takega nebi šli. Tako pa jim je pomemben denar. Pa smo spet tam, kako zelo lahko zaupam veterinarjem.
Da o Vursu nebi. Po njihovem je torej vsak poseg opravičljiv, če je le opravljen pod anestezijo  ??? kira dvojna merila, ej!
Naslov: Šokantno
Prispeval: manchy na 24 April 2012, 16:21:53
Mene je vse skupaj zelo presenetilo, saj imam s to kliniko same pozitivne izkušnje. Dobila sem ravno obraten občutek, da jim sploh ni toliko denarja (vedno se me je vprašalo, če se strinjam s kakšno preiskavo, takoj se mi je povedalo kakšna je cena le-te (drugod so kar hoteli brez vprašanja opravljati določene stvari, ob vprašanju o ceni so kar začeli mutiti), za operacijo okruška sem plačala manj, kot bi morala, ko so videli, da mi je to predstavlja ogromen strošek).
Teti v recepciji je včasih težko povedati kakšno stvar, veterinar pa je bil do nas zmeraj zlat in njegov odnos se ne more zaenkrat primerjati z nobenim drugim. Zato sem še toliko bolj šokirana nad vsem skupaj  :-\
Kolegica je bila tam, opravila en kup slikanj, kužku bi lahko pomagali, zaračunali mastne denarce, a je bil končen rezultat vprašljiv in so predlagali pustiti na miru (drugje bi ga kar odpirali in skasirali), na koncu je za slikanje celotnega psa plačala smešno nizko ceno, toliko kot ponavadi stane ena slika...
Naslov: Šokantno
Prispeval: kalsang na 24 April 2012, 16:26:56
Mene pa ne preseneča. S to kliniko imam katastrofalno izkušnjo.
Naslov: Šokantno
Prispeval: manchy na 24 April 2012, 16:44:03
Kaj pa je bilo, če smem vprašat?
Jaz sem čisto zmedena glede tega, komu sploh zaupati. V Mariboru imam katastrofalne izkušnje, totalno neznanje, nestrokovnost na vseh klinikah. Šopanje z antibiotiki ali kortikosteroidi za vsako figo - če ne vemo kaj je, dajmo to.

Vse, kar so v MB zasrali, mi je Matko rešil. Zato mi je kar hudo, ko vidim kakšne bedarije so se šli.... :-\

Rada bi imela veterinarja, ki je nasplošno tudi ok, zna razmišljati, je razgledan na malo več področjih, zna svetovati in, če sam ne zna priti stvari do dna, biti dovolj fer, da me pošlje drugam (tega v MB niso sposobni). Matko mi je vseeno dovolj blizu. Namreč nikomur tukaj več ne peljem psa niti za kakšno malo zadevo.
Pa seveda mi je trenutno tudi pomembno, da ne bom pustila cele plače na kliniki za kakšno že manjšo zadevo...
Naslov: Šokantno
Prispeval: Nika na 24 April 2012, 16:57:45
Mene pa ne preseneča. S to kliniko imam katastrofalno izkušnjo.

Jaz pa v dvajsetih letih le pozitivne.
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lunette na 24 April 2012, 17:36:03
Mi smo se z njimi super tuper razumeli dokler sem odpirala denarnico in kimala. Tako ene krepko čez 10let. Ko sem želela nasvet kako bi drugače kot samo s kortikosteroidi...smo pa obrnili ploščo (s podatkom, da pes potem JE funkcioniral brez zdravil).
Pri naslednji psici smo dobili kombinirano cepivo (in čez par tednov še eno) kljub prošnji, da ne želimo kombiniranega cepiva. Operacijo, ki jo ima opravljeno na VF bi nam računali 2X ceno. Zraven bi opravili še en poseg, ki ga nisem želela (pa sem info čula samo preko vrat, ki jih niso dobro zaprli - ups, a ne). Slik, ki sem jih plačala nisem dobila v vpogled oz. jih nisem smela nest s sabo (čeprav so moja lastnina).
In predvsem me moti dejstvo, da je na računu napisana ''storitev'' in račun ni vedno specificiran. Tako se je zgodilo, da sem parkarat za isto storitev plačala različno - očitno po ''občutku''. Ob cepljenju stekline imaš še dodatno računano tabletko proti glistam.

Še vedno pa je dejstvo, da ni bilo morale ne na eni, ne na drugi strani, da se je psu tetoviral smrček zaradi kaprice lastnice, zaslužka vetu, Ne-ukrepanja Vursa (najbrž je tudi tetover imel kaj od tega) itd. vse skupaj... je preprosto  :-X
Naslov: Šokantno
Prispeval: manchy na 24 April 2012, 17:49:28
Zanimivo kako imamo različne izkušnje...
Jaz sem dobila, brez da bi prosila, slike od rentgenov in CT-ja spečene lepo na CD-ju za domov.
Naša operacija bi bila na VF enkrat dražja.
Kortikosteroidi so nam bili strogo odsvetovani zaradi alergije.
Na računu je res napisana storitev, ampak sej je odzadaj na zidu cenik (ki ga v ostalih ambulantah nisem zasledila, vsaj v Mariboru ne) in lahko prečekiraš kaj je bilo narejeno in kaj je bilo plačano. Jaz sem do zdaj zmeraj plačala manj, kot pa bi morala glede na cenik.. ???

Smo bili en mesec nazaj na cepljenju pa sem plačala steklino normalno, brez računanja kakšnih tabletk proti glistam.
Kot da bi se pogovarjali o različnih klinikah  ;D


Še vedno pa je dejstvo, da ni bilo morale ne na eni, ne na drugi strani, da se je psu tetoviral smrček zaradi kaprice lastnice, zaslužka vetu, Ne-ukrepanja Vursa (najbrž je tudi tetover imel kaj od tega) itd. vse skupaj... je preprosto  :-X

Itak  :-X

Naslov: Šokantno
Prispeval: Lunette na 24 April 2012, 18:12:18
Ne izključujem dejstva, da so se stvari morda spremenile  ;) Takrat vsekakor ni bilo cenika na steni. Niti na našo željo nismo dobili slik z razlogom, da morajo ostat v kartoteki. Kar se na VF ni zgodilo. Smo jih dobili, kar tako brez vprašanja.

Me pa še vedno preseneča dejstvo, da se konkretnega primera ne spominjajo...am...a imajo tako kratek spomin, da se posebnega primera ne spomnejo ali pa imajo tedensko tetoviranje smrčkov, kot stalno prakso? Verjamem, da se ne moreš npr. kot vet spomnat stiskanja analnih žlez pri določenem psu. Tetoviranje pa (vsaj upam) naj nebi bilo redno opravilo..ali pač. Če pa že nimaš spomina za take stvari imaš pa kartoteko, a ne. Kakor koli mi je tole vse skupaj čudno in niti malo moralno.
Naslov: Šokantno
Prispeval: kalsang na 24 April 2012, 23:08:43
Tudi od moje katastrofalne izkušnje so se menda stvari spremenile na bolje glede načina diagnosticiranja v podobnih primerih, kot je bil naš. Tako vsaj slišim od drugih. Ampak to ne spremeni moje izkušnje. Pes namreč ni preživel, ker nekdo na tej kliniki ni znal pravilno prebrati rentgenskih slik in je vnedogled vztrajal pri napačni diagnozi, čeprav je bilo zelo očitno, da se moti. Tudi nam so neradi dali rentgenske slike, ko smo se odločili oditi na Dunaj. Na Dunaju so pravo diagnozo postavili na osnovi prav teh rentgenskih slik in jo potem potrdili s CT-jem. Žal je bilo prepozno. Najbolj pod kritiko je pa bil odnos. O tem pa raje ne bi...
Naslov: Šokantno
Prispeval: negr0 na 26 April 2012, 14:00:32
Res zanimivo kako različne so izkušnje. Jaz sem bil parkrat tam in mi je vedno bilo super. Tudi kar se slik tiče so mi jih vedno dali na cd-ju  brez da bi jih zahteval.

Za enkrat so mi super. Upam da tako ostane tudi naprej
Naslov: Šokantno
Prispeval: jablana na 26 April 2012, 14:40:50
In ko smo že pri šokih.
Tole ste prebrali:

http://moskisvet.com/clanek/rubrika/novice/grozljiv-zivi-zazidani.html

Tolk o humanosti...
Naslov: Šokantno
Prispeval: nezkaaa na 26 April 2012, 23:33:57
Jablana, tega je na zalost dol zelo veliko, to je samo eden izmed primerov, od tega, da pse polivajo s kislino in jim rezejo organe do tega da otroci tlacijo psom v gobec petarde in jih posilijo z marelo... Zelo zalostno. Se borimo proti temu, vendar zal institucije pogosto ne sodelujejo in se stanje samo poslabsuje. Upam, da se take grozote cimprej koncajo in da bodo ljudje spremenili svojo miselnost.
Kar se pa tice zazidanih psov, pa je to storila "ugledna" bosanska odvetnica, ki je pse pobirala z ulice in jih kasneje vozila na svoj vikend, kjer jih je ubila. Kljub temu, da je bila velikokrat proti njej dana prijava, se ni zgodilo popolnoma nic in se je vse pometlo pod preprogo. Naredili so tudi pregled njenega vikenda, ki ni uspela.
Naslov: Šokantno
Prispeval: Lanabela na 27 April 2012, 09:22:06
V tem primeru mi sploh ni jasno, ali je šlo za klasično zbirateljstvo, kjer je pse "reševala" s ceste, zapirala v stavbo in potem za njih ni skrbela kot bi bilo treba, ali pa jih je dejansko pobirala in potem pobijala (kolikor mi je znano razen njene izjave da je to počela ni nobenega dokaza za to). Govorili so o desetinah, celo stotinah psov, našli so jih menda 6.

Dokler bo po ulicah mrgolelo potepuških psov, takih in podobnih primerov ne bo mogoče rešiti. Ti psi se nam sicer lahko smilijo, a so za tamkajšnje prebivalce tudi velika nadloga (ugrizi, iztrebki, paraziti, bolezni). Jih je vsepovsod polno, po parkih, igriščih, pred trgovinami, po šolskih dvoriščih....Je treba Bosancem priznati, da so v povprečju izjemno strpni in dobrosrčni, kljub ekscesom, ki se pojavljajo. Glede na to, da celo mnogo tukaj prisotnih ljubiteljev (samo svojih) psov ne prenese niti spuščenega ubogljivega lastniškega psa.....
Naslov: Šokantno
Prispeval: all_ na 11 September 2012, 19:34:45
Danes bo ob 20.00 prispevek o Amadeusu in vsem skupaj pri Preverjeno na Pop tv.
Naslov: Šokantno
Prispeval: Ovcka na 11 September 2012, 20:19:39
Bomo gledali (sicer se malo pozno spomnejo delati prispevek na to temo, ampak ok).
Naslov: Šokantno
Prispeval: Sleepy na 11 September 2012, 21:41:54
Hja kaj češ, če pa pride tolko nujnejših stvari vmes, ki so pač pomembnejše od enega pasjega smrčka...

http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61026806 (http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61026806)
Naslov: Šokantno
Prispeval: Sleepy na 11 September 2012, 21:48:36
KZs izjava za javnost:
http://www.kinoloska.si/arhiv-novic/81-izjava-za-javnost-v-zvezi-s-primerom-tetoviranja-smrcka
Zgornji link ne dela več, je pa izjava nadvse zanimiva, sploh odgovori vurs... (http://i412.photobucket.com/albums/pp209/maxt384/smiley_vomit.gif)! Izjava je "po novem" tukaj: http://www.kinoloska.si/domov/item/81-izjava-za-javnost-v-zvezi-s-primerom-tetoviranja-smr%C4%8Dka (http://www.kinoloska.si/domov/item/81-izjava-za-javnost-v-zvezi-s-primerom-tetoviranja-smr%C4%8Dka)
Naslov: Šokantno
Prispeval: HUDMA na 12 September 2012, 08:34:10
Fuj in fej za VURS in za vse razstavljalce, ki jim kičaste kante po policah v dnevnih sobah pomenijo življenje.