PeSjanar.Si Forum

Za pesjanarje => Razno => Temo začel/a: tosa na 24 Januar 2008, 09:48:27

Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: tosa na 24 Januar 2008, 09:48:27
zanima me kako se vi soočate z vonjem po psu v stanovanju oz kako se ga znebite.
naša tosca ne smrdi in nima posebnega vonja, vseeno pa se mi zdi, da se je nek vonj kar zažrl v kavč in tepih. ko naju ni doma je zunaj ali na hodniku, ko sva doma pa je z nama tudi v dnevni sobi. ali obstaja kakšno posebno čistilo ali karkoli drugega, kar bi odstranilo ta vonj v dnevni sobi (osvežilci ne delujejo dobro). ne pričakujem, da bo stanovanje dišalo kot, da sploh ne bi blo psa, ampak kap me pa lih ni treba vsakič ko stopim v dnevno sobo.

imate kakšen nasvet?
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: KARMEN na 24 Januar 2008, 10:01:22
Voda in kis. Poleti, ko je vse odprto, je lažje.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: tosa na 24 Januar 2008, 10:41:53
a s tem tudi tepih in kavč operem?
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: trigi na 24 Januar 2008, 11:51:37
Se strinjam s karmen, Voda in kis je verjetno najboljša varianta.

Ni preveč primerno za kake občutljive tkanine, na večini tkanin pa ne bo posledic.
Tako da je primerno tudi za tepihe in kavče.

Lp, Črt
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: damayanti na 24 Januar 2008, 12:10:41
Pri nas imamo čez kavč deko (3 enake- da jih menjam- in da ne zgleda vse šareno kot pri c*****h) katera se konec tedna vrže v stroj in opere. Za tla ajax( tisti ki meni najlepše diši)  in  za tepihe uporabljam vanish in sesalec. Nasplošno  sicer tam kjer se valita imata svoje cunje- (krparje, odslužene rjuhe, odslužene spalke - vse se pere v pralnem stroju tedensko- ali še prej če je umazano)
Tudi enkrat na mesec( ali po potrebi če kje tako hodita) jih stuširam in sšamponiram. Sedaj ( od tiste nadlege jeseni ki sta jo fasala v vodi) pa uporabljam plivasept dermatološki šampon in še enega z cedrinim oljem- v Šprico razredčim - pol šampona pol vode. Nič jima ne škodi ne na dlaki in ne na koži, in nimata vonja ( imata ...  dišita ;))
 In ni nobenega vonja po hiši. Preizkušeno na moji mami...ona bi prva  nos vihala če bi bil.
Meni kis ogabno smrdi  tudi določena čistila ki vsebujejo kis mi nekako niso.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: KARMEN na 24 Januar 2008, 12:49:48
Mi imamo stanovanje prilagojeno živalim (sedežna je usnjena, na tleh je keramika, tepihov ni), zato je čiščenje lažje.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: zoe na 24 Januar 2008, 13:49:11
Mi k sreči nimamo težave z vonjem. Je pa res, da pes ni na kavču, in da mami pridno sesa ;D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 24 Januar 2008, 14:00:05
Pri meni tudi moja zverina ne smrdi, ampak vseeno ima nek svoj pasji vonj, ki se ga obcuti recimo navsezgodaj zjutraj, ko odprem sobo (spi pri meni v sobi). Vse skupaj malo omili Air wick, in pa se preden stopim iz sobe ven, na stezaj odprto okno.. Tako ni vec pritozevanja s strani mami, da kako mi "smrdi v sobi".. Cez dan, ko je soba odprta in se pes sprehaja po celem stanovanju pa teh problemov nimamo..  :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: natka na 24 Januar 2008, 14:10:43
mi imamo tudi malo vonja ampak imam vse ploščice po tleh, pokrivalo na kavču menjavam, vsak dan sesam, z vodnim čistim tla.
igrače ki jih ima po tleh imajo itak vonj ker so prežvečene.
jaz mislim da je v vsakem stanovanju vonj po živali, ne glede na živali (pes, mačka), pač tako je. malo se ga da omilit, znebit, težko.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: lejca_ na 24 Januar 2008, 14:24:00
Tudi pri meni v sobi je vonj po živalih (fant pravi, da po živalskem vrtu). Psa redno kopam, pa vseeno je nek vonj. Vostalih prostorih ne, v moji sobi pa ja, ker je zelo majhna, pa še plastično okno imam, ki zelo dobro tesni, diha pa ne. Pri meni pomaga, da velikokrat zračim, kadar grem ven iz sobe, obvezno pred sprehodom. Drugače pa po 15 min. zračenju soba nima več vonja. Pomagajo pa tudi dišeče svečke, palčke itd. Po raznih Air wickih pa mene boli glava in ne pridejo v poštev.
Meni se zdi, da ima vsak pes svoj vonj. Velikokrat so mi lastniki psov rekli, da njihovi psi pa nič ne smrdijo, vendar meni so. Tudi mojadva oba smrdita. Cosmo po kopanju kakšen dan diši po šamponu, potem tri tedne niti ne smrdi oz. minimalno. Po treh tednih pa resnično smrdi in je samo za v banjo.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: nyssa na 24 Januar 2008, 14:59:08
Meni načeloma nikjer ne smrdi po psih...ponavadi tega vonja ne zaznavam v nobenem stanovanju.
Drugače pa imamo doma štiri pse trenutno,sesamo vsak dan,tla se pomijejo s čistilom za tla,kavč je preoblečen in prevleke se menjajo na tri mesece... Imamo pa v vsakem prostoru gorilnik z dišečim oljem prižgan cca.3 ure na dan.
V mojem stanovanju pa sta drugače samo Paxx in Gaja,na tleh pa so ploščice in laminat,tako,da tam vonja sploh ni.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: chory na 25 Januar 2008, 10:36:20
Tepihov čim manj,najbolje nič.Vsakodnevno bolj suho pomivanje ploščic z Ajax ki ga prodajajo z več vonji.Čiščenje parketa pa s čistilom za parket.Poleti ko sta psa veliko v vodi opažam da bolj smrdita ker jima lojnice bolj delajo, tako da pogosto kiopanje stvar mogoče še poslabša.Kavč pa zdrgnem na vsake toliko časa(čeprav pri nas nista na kavču ampak se vseeno drgneta obenj) z peno od čistila za pomivanje posode ali z mehčalcem.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: MIŠA na 25 Januar 2008, 11:03:17
Sesamo 2x na dan, brisemo po potrebi veckrat dnevno, prevleke na posteljah in kavcih menjam vsakodnevno, 2x tedensko ali pogosteje, ce je potrebno menjam dekce na njhovih leziscih, okna so odprta non-stop...pa se mi velikokrat zdi, da je se to premalo.
Sicer pa mi je popolnoma vseeno, pri nas obiski, ki ne prenesejo vonja po psu pac niso zazeljeni. Mene pa to toliko ne moti.

Missa
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: hovakaj na 25 Januar 2008, 18:36:04
Pozdrav!

Pri nas ni v hiši nobenega vonja po psu.. Hovawarti ne smrdijo tudi ko so mokri ne. Ko prideva s sprehoda ji zbrišem tace, posesam z navadnim sesalcem 1x na teden, ker se ne skube močno, po stanovanju pa hodi kjer je tepih, v jedilnico in dnevno ne sme, ker je parket. Ponavadi leži na tepihu pred dnevno ( to je v bistvu 1 prostor, dnevna, kuhinja, jedilnica) Tepihe vsake toliko časa posesam z globincem in operem z vodnim sesalcem. Stopnišče pa pomijem z Ajaxom - rdeče barve.
Tam kjer spi pa ima na ležišču rjuho, ki jo perem in menjam po potrebi, ko je umazana jo pač zamenjam.

lp
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: babsy_ka na 25 Januar 2008, 19:00:01
Pri nas se pa včasih zgodi, da ful smrdi po psu,še posebej v deževnem vremenu, pa čeprav vsakodnevno pometamo, čistimo tla (še dobro da obstajajo ploščice) in vsega zraven... na kavč je strogo prepovedano, v spalnice tudi, tako da mu preostanejo kuhinja, vsi hodniki, balkoni, dnevna tudi... sicer pa uporabljamo za njegovo ležišče kar tiste "spužvice" ki se jih kupi na meter za v kopalnico, smo ugotovil da se še najbolj obnesejo tako higiensko kot praktično, glede na to da je edina stvar na kateri sploh spi. Imamo pa zadnje dni več problemov z dlako kot z vonjem, je ravno tisti čas...
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 06 Avgust 2011, 13:23:21
hej

Ok, vidim da je tole ze zelo stara temo, ampak jo bom izkoristila, ker nekako se le navezuje.

Namrec, povsod po stanovanju imamo laminat, razen v moji sobi (kjer tudi pes spi) imam po tleh se itison. In zadnje case imam obcutek, da ima tepih nek pasji vonj, ker gospod pes velikokrat spi tudi na tleh, ne samo v svojem leziscu (tiste odeje v leziscu se redno perejo v pralnem stroju, tepih pa pac ne). Pa me zanima, ali mi lahko priporocate kaksno cistilo, s katerim bi lahko tepih oprala? Namrec ven ga ne morem vzet, tako da moram najti nekaj, da ga lahko operem tam kjer je in da bo potem dejansko cist in brez vonja. Brala sem malo od teh Vanish-ov, nekateri so prav za tepihe (pena, prasek, sampon), v tej temi vidm da pisete od kisa in vode (ampak ne vem ce bosta samo kis in voda tudi ocistila tepih).. Se kaksen drug predlog za cistilo? Rabim nekaj preverjenega, da ne bom sla nekaj kupovat pa bo zanic..  ::)

Aja, pa se to, vodnega sesalca nimamo, tako da, rabim kaksen tak predlog, da lahko potem ko si gotov kar z navadnim posesas.  ;)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 06 Avgust 2011, 14:07:40
Meni se tisti vanish suhi prašek za tepihe zelo obnesel. Sicer pa ne zaznam nekega vonja po psih, čeprav so štiri. Deke s kavča in naslonjačev perem na dva tedna (to je edini posebni ukrep zaradi psov, da imam čez deke oz prevleke), sesamo kadar sesamo , posebnih cirkusov ne zganjamo z ekstra čiščenji zaradi psov. Okna imam odprta razen v ekstra mrazu ves čas na kip + enkrat dnevno polno zračenje ampak to j evedno bila moja navada.Tepihom se pa ne odpovem,ker se mi zdi, da psom na laminatu ( ki je sicer osnovna talna bloga) drsi.
Če bi hotla toljk čistit kot npr piše  Miša, bi morala pustit službo  :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 06 Avgust 2011, 15:25:46
S kakim vonjem po psu pa jaz res nimam težav, potem ne bi imela psa, če bi mi bil to problem.

Imam navado sobo cel dan zračit (trikotno okno, se odpre samo na kip), hišo prezračim zjutraj konkretno, razen pozimi, ko je foter doma in jamra, da ga zebe-namesto, da bi se za tistih 10 minut spravil na orbitrek ali pa kar ven na zrak ::).

Zgornji štuk se na polno zrači (jah je vrag-samo 4 balkonska vrata  ;D ) 2x dnevno.

Sesam vsak dan, ker se gospoda pritožujejo čez dlake, pa priznam, ni prijetno če plavajo po mizi, tak da sesanje je moja rekreacija po jutranjem sprehodu in čaju.

Jaz imam tudi v sobi itison ali tapison-kaj vem. Sesam na 2 dni....ampak mi imamo vodni sesalec, tako da na vsake svete čase vklopim vodno sesanje-navadno konec zime.

Binine prevleke operem po potrebi-ampak na 14 dni sigurno ne, jih pa vmes stresem zunaj in prezračim za kake pol urce, urco ob lepem vremenu...psica tudi ni pogosto kopana-z izjemo v toplih mesecih  (23+C)-na 6 tednov, ker se sicer začne delat neka zadeva na koži ob bokih.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 06 Avgust 2011, 17:38:21
No saj naceloma mene tudi vonj ne moti, pa tudi, po stanovanju sploh ni nobenega vonja po psu. Razen pac pozimi ko ponoci nimam odprtega okna sobe in zaprta vrata se zjutraj vonja psa, ampak potem prezracim in je ok. Ko je toplo vreme imam skoraj cele dneve odprto okno (razen popoldne ko sonce naziga), pa vrata od sobe odprta, tako da ni panike. Njegove dekce peremo recimo enkrat na mesec, vkljucno z njegovimi igracami in deko iz avta. Jih pa stresem skozi okno vsake par dni, tako da grejo dlake dol. Pes je pa s samponom skopan po potrebi, naceloma ene 2-3x na leto (tisto, ko se kopa v jezerih, potokih ne stejem), oz. ce mi zacne smrdet.

No, prejsnji teden sem pa opazila, da mi tepih v sobi smrdi. Priznam, da od prihoda psa se ni bil opran  :-[ zato logicno, da se je nazru vonja. Pa kdaj je pes tudi vlazen ko greva spat, in seveda se vonj po mokrem cucku zazre noter v tkanino. Zato ga moram z necim oprat. In mi res zgleda tale Vanish se najboljsi.. Pomoje bom kar to nabavila..  :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: ursa_9 na 06 Avgust 2011, 19:22:23
Jaz tepih tudi kar z Vanishom spucam pa je...se mi kar dopade, ker potem tepih ful sveže diši  :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 07 Avgust 2011, 09:18:36
Jaz tepih tudi kar z Vanishom spucam pa je...se mi kar dopade, ker potem tepih ful sveže diši  :)

S katerim pa? S samponom? Ker menda naj bi bil sprej samo za madeze, ne pa za vecje povrsine..
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 07 Avgust 2011, 10:16:52
Vanish tak prašek v škatli ! za suho čiščenje. Potreseš po celem tepihu, z metlo zaribaš notr , mal pustiš in pol posesaš.
jaz ne maram močit tepihov ker se pol zlepa ne posušijo pa mi je nemogoče pse in otroke stran držat, nimam pa jih kam dat ven sušit. Tudi tsite pene zmočijo,čeprav kao ne bi smele. Men je boljši ta prašek kot pene - sem tud že probala za sedežno in kavč. Naslednjič bom kavč tud kar s praškom, čeprav piše da je za tepihe.
Kadar pa je svež sneg je pa super tepih ven obrnit narobe in klofat- star sistem naših babic ampak dela čudeže.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: diva1 na 07 Avgust 2011, 10:51:17
Super. Hvala za namig o Vanishu - prašku za suho čiščenje tepihov in oblazinjenega pohištva.  Kupljeno!

Zdaj pa prosim samo še inovativen predlog, kako se "znebiti" drobnih, pajčolanastih pasjih dlak.

Sesanje pri nas te težave ne odpravi... Ko pesasamo, izgleda vse "čisto"..., ne mine pa pol ure..., pa se tiste "fine", pajčolanaste dlake "čudežno" spet pojavijo....
Kaken "lovilec"??? (he-he)  .  Imamo namreč 3 odrasle angleške koker španjele. Črne. Tako, da so "dokazi" zelo vidni...

Po pravici povedano, meni to ne predstavlja nek velik problem,  moji doma pa velikokrat ponergajo...  In res, glej ga zlomka...  Najdejo jih v hladilniku, v komodi s spodnjim perilom.., na krožniku ...  Pa tudi v pralnem stroju so... Na sveže opranem perililu... Saj ga na dva do tri pranja zaženem v "prazno"... Pa ni ravno učinkovito...
Pa saj se ne sekiram...  Pač pripombe...  Sem je že navajena... Bolj bi me skrbelo, če bi moji nehali nergati...

Bi pa bila vesela, če bi  našla kakšno "rešitev"..  Tako, da že vnaprej lepa hvala!

Jaz se imam s svojimi "pacienti" lepo.  In imejte se tudi  vi.

Hej, Deteljica,
Kako hitro čas beži.. Naša bajsika je stara že 6 tednov. Chanel. Edinka..  In kot izgleda, bo ostala kar doma...  Vsi, razen Milana smo za!.  Četrti kuža.. Zopet črn... Zopet "fini pajčolan"...

Tako,  punce, zdaj pa le bodite inovativne in mi "pomagajte" z nasveti.  Razlogov je več kot dovolj.  Hvala!

Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 07 Avgust 2011, 11:02:15
Diva1-sprijaznit se bo treba. Pri nas je enako-s tem, da niso črne dlake...Je tudi foter tuhtal, če obstaja kak magnet, ki bi pasjo dlako na sebe vlekel, pa nerga in se pritožuje..  ;D nek se vidi razkoš (dlake po hiši).

Tudi pri nas dlake plavajo v zraku in se znajdejo povsod-pomaga dnevno sesanje, pa mizo, pult dnevno pobrišem. Predno kuham, pečem, pregledam posodo, pa takrat ne pustim, da mi s propelerjem po pultu suče.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 07 Avgust 2011, 11:18:24
deteljica verjetno mislis tegale (http://www.vanish.co.uk/vanish-power-powder-large-area-carpet-cleaner.php)?

Ravno zato, ker je suhi prasek sem malo skepticna.. A prav zares ocisti in unici vonj?  :-[
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 07 Avgust 2011, 11:21:39
Lahko pa vzameš peno ali kaj podobnega in potem maš odprto okno da se prej posuši + posesaš in greš na kak celodnevni izlet ali pač da ti pes in kdo drug ne taca po še mokrem tepihu.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 07 Avgust 2011, 11:24:51
Ubistvu za vecje povrsine priporocajo sampon, iz katerega naredis peno, naneses (jaz bi se malo podrgnila), pustis da se posusi in posesas. In glede na to da je poletje, bi znalo bit v enem dnevu suho (pac tisti dan ne bova v sobi).

Samo ce tale suhi prasek isto deluje, potem bi raje to vzela.. Se mi zdi bolj prakticno kot moker tepih..  8)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: diva1 na 07 Avgust 2011, 11:26:10
Ej, Čara, fajn si..

Sem se "bala", da bom dobila takšen odgovor.  Nek se vidi razkoš (dlake po hiši) - to mi je pa še posebej všeč... Me je potolažilo...

Veliko razkošja..., "smrdi" po bogatem...  In polno srce ter zadovoljna duša...

 In naj kar tako ostane...  Ker je vredno!  Gledano iz drugega, "duševnega" zornega kota.

Hvala za "nasvet".

Tatjana
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: ursa_9 na 07 Avgust 2011, 11:46:02
 Jaz imam trenutno šampon, naredim peno poribam po celem tepihu, pusitim nekaj časa da se posuši (glede na to da je poletje se to hitro osuši) potem pa posesam in je končano. Bom pa sigurno probala tudi tole peno, sam nisem v naših trgovinah opazila da bi imeli, imajo samo šampon 
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 08 Avgust 2011, 11:41:11
Vanish PowerPowder nabavljen  ;D Pa glede na to, da trenutno dezuje, bom verjetno pocakala do jutri, potem pa nad ciscenje.. Porocam potem o uspehu..  ;)

ursa_9 tale prasek za suho ciscenje sem danes nabavila v Trboveljskem DM-u.. Je v taki pravokotni skatli zapakiran, potem notri je pa se vreca.. Samo za info, ce ga v Zagorju ne bos nasla.. ;)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: ursa_9 na 08 Avgust 2011, 15:15:52
Super,hvala za informacijo  :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Lojze na 09 Avgust 2011, 10:34:39
Pri nas so tepihi že davno odleteli ven.Pri trenutno sedmih psih bi najbrž znorela pri čiščenju tepihov.Še posebno pri Basset Houndih,ki imajo kratko dlako in se vsaka zapiči v bilo kakšno tkanino.Tako imamo po celi hiši samo ploščice.Zakon!Vsak dan sicer sesanje(vodni sesalec,da dlake ostanejo v vodi) in pomivanje po tleh(čistilo z močnim vonjem po agrumih,da prekrije).Deke na kavčih in pasji postelji se perejo vsaj tedensko če ne večkrat.1x tedensko pomivanje po tleh z razkužilom.Stene so do polovice prebarvane z premazom,tako da jih lahko mirno operem in je spet čisto.
Tjaša
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 09 Avgust 2011, 11:11:30
hej

Vceraj popoldne sem se potem spravila nad itison.. In lahko porocam, da je tale prasek fajn ocistil  ;D Vonja nima vec, pa malo je posvetlel (itak, ce je bil umazan), pa se tak mehek je postal  :P

Sem se pa spravila vceraj popoldne, lepo nasula prasek po celi sobi, vtrla kar z roko (z rokavicami - ker ko sem probala s krtaco je slo vse v zrak  ::)), pustila ene tri ure (ceprav pise da lahko ze po 20ih minutah posesas), ker sva sla se vmes ven s psom, potem pa s tamalo krtaco na sesalcu temeljito presesala.. Mami je najbolj skrbelo kako bo pes odreagiral na frisen tepih, ce ga bo sel lizat  ::) pa pomoje se opazil ni, ni sel nic vohljat ali kaj podobnega.. :)

Tako da, priporocam.. Ni veliko dela ali packarije tako kot s kaksnim samponom, pa cisto uredu ocisti (novega pa itak ne mores naredit, ane).  :P Aja, edina slabost je to, da ko ga vtiras se precej prasi, tako da me zdajle caka se brisanje prahu po celi sobi  :-[
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Janusa na 09 Avgust 2011, 11:27:29
Meni je kar nerodno, ko berem, kako pridno vsi čistite po hiši...jaz med tednom enostavno ne najdem tega cajta in imam bolj temeljite akcije ob vikendih. Je pa res, da imam samo enega psa, ki je redno triman in dlak praktično ne pušča (oz. res zelo zelo malo, pa še to je vidno samo na avtomobilskih sedežih) in tudi vonja nima skoraj nobenega. Ima pa zato bradico, od katere mu kaplja po pitju vode in potem vedno nekdo z brisačko laufa za njim  :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 09 Avgust 2011, 13:05:10
Če bi mi meli psa, ki ne pušča dlak oz. res minimalno, mi ne bi padlo namisel vsak dan sesat in 3x tedensko brisat prah...tako pa ni izbire, ker če samo 2 dni ne sesam, se naberejo kloce (skupki) dlak na stopnicah, za vrati, v kuhni, dnevni.... ;D Pa saj, ko mene ni doma, pridem v kovter dlak domov, ker se nikomor ne ljubi vzet 10-15 minut za sesalec, namesto TVja.  ::)
Ko pa še menja zimski plašč-je pa 1x dnevno pometanje in 1x dnevno sesanje +  izčesavanje dlake vsak dan.

Brat bojda pomete-jaz pa potem še 1 smetišnico za njim, toliko o njegovi uporabnosti pri pometanju/sesanju. :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 11 Avgust 2011, 11:30:09
Naj samo se to dodam.. Danes ponoci je bilo blazno mraz, pa sem imela okna zaprta, tako da se ponoci ni nic zracilo, pa itak zaprta vrata sobe. No in zjutraj v sobi ni bilo nobenega vonja po psu (prej je vedno bil), tako da tole je ocitno res fajn ocistilo tepih.. :) Bomo sedaj, ko smo nasli dokaj simpl nacin veckrat tudi tepih takole "oprali", pa bo.. :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 11 Avgust 2011, 14:53:50
Ma, če 5 let nisi konkretno čistla itisona bi kar verjela, da je imel neprijeten vonj in posledično soba  :D
Če boš 2x letno to naredla bo fenomenalno.

Sem pa tuhtala, a bi blo to lahko povezao s Kozmičevo drisko? Da bi še bil močnejši vonj in delci prahu od čistila in bi to zmotilo njegovo prebavo...ali pa je resno lizal tla ???
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 11 Avgust 2011, 16:27:25
Ma, če 5 let nisi konkretno čistla itisona bi kar verjela, da je imel neprijeten vonj in posledično soba  :D
Če boš 2x letno to naredla bo fenomenalno.

Sem pa tuhtala, a bi blo to lahko povezao s Kozmičevo drisko? Da bi še bil močnejši vonj in delci prahu od čistila in bi to zmotilo njegovo prebavo...ali pa je resno lizal tla ???

Ja, v tem casu je bil samo parkrat opran s kisem in vodo (ko so bile "nesrece" z bruhanjem in podobnimi). Mnja, sedaj ga bomo vsaj 2x letno, po potrebi se veckrat.

Sem pa tudi jaz najprej na tole pomislila, ja, ampak lizat tepiha ni sel (mislim, ne tisto, do mokrega, verjetno ga je pa kaj obliznil ko se gospod umiva  ::)), pa tisto noc in potem cel dan sem sobo ves cas zracila (oba okna sta bila odprta), pa res sem zeloo zelo temeljito presesala, ravno zaradi psa, tako da pomoje ni moglo bit to to. Pa tudi, ce bi kaj zlizal ali vdihnil bi mu bilo prej slabo, kot da mu na prebavo udari?  ???
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Desobediencia na 11 Avgust 2011, 17:39:36
Sesamo 2x na dan, brisemo po potrebi veckrat dnevno, prevleke na posteljah in kavcih menjam vsakodnevno, 2x tedensko ali pogosteje, ce je potrebno menjam dekce na njhovih leziscih, okna so odprta non-stop...pa se mi velikokrat zdi, da je se to premalo.
Sicer pa mi je popolnoma vseeno, pri nas obiski, ki ne prenesejo vonja po psu pac niso zazeljeni. Mene pa to toliko ne moti.

Missa
O mater :o Sem mislila da sem jaz garač ;D
Jaz tla pomivam z antibakterijskimi (baje) detergenti ki se dobijo s fuuul lepimi vonji, njihove deke perem z navadnim praškom in potem se 2x preperem samo z vodo, včasih jih pa tudi kar s tem antibakterijskim operem. Jaz vonja sicer ne opazim, obiski pa verjetno ja. Osvežilcev zraka (tistih avtomatskih) pa ne uporabljam zaradi papige.

Sicer nisem nek antibakterijski frik, samo imamo res veliko psov+legla.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 17 Avgust 2011, 13:41:22
Ovcka kateri prašek si to kupla? Nam se je vodni sesalec pokvaril in nimam pojma kdaj-če kdaj bo popravljen.  >:(
Je mogoče tole?
http://www.vanish.si/product.php?id=1 (http://www.vanish.si/product.php?id=1)

Ker zmočla ne bi rada itisona, naš drugi sesalec je tak, da mokro ne smeš sesat.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 17 Avgust 2011, 14:05:31
Ovcka kateri prašek si to kupla? Nam se je vodni sesalec pokvaril in nimam pojma kdaj-če kdaj bo popravljen.  >:(
Je mogoče tole?
http://www.vanish.si/product.php?id=1 (http://www.vanish.si/product.php?id=1)

Ker zmočla ne bi rada itisona, naš drugi sesalec je tak, da mokro ne smeš sesat.
ne ni ta- je kartonska pravokotna škatl acca A4 in 3 cm debela. Piše- za tepihe gor.
In ko sem jaz to uporabljala se ni nič prašilo, kot pišejo nekateri zgoraj  :-\, niti ni bilo nobene potebe prah brisat al pa kaj takega po čiščenju. Pa sem z metlo vtirala v tepih ( no glih pretegnila se nisem, samo da je bilo enakomerno - zgine pa precej med dlačice tepiha vse skupaj ko to narediš. Noben od psov ali otrok ni kazal nikoli nobene reakcije. Pa smo posesali z navadnim sesalcem- edino kar je, sem tepihe po sesanju obrnila, posesala še na nasprotni strani ( gre precej ven spredaj ponovno zato) in pometla ter še enkrat posesala na pravi strani. Vse skupaj slaba ura dela za vse tepihe v stanovanju, nič groznega, efekt pa velik. Tako 2  x letno je več kot dovolj kar se mene tiče (predvsem če je pozimo snežno klofanje možno).

Diva- španjleska dlaka vedno kaže na razkošje :D
če nočeš dlak morate nazaj na NLT je prešaltat. To so psi za reveže , pa ne kažejo razkošja  ;D Za Fito ni niti dlake, pa če jo z zlatom plačaš. Pri na spušča dlako samo kelpijka (in to celo leto obilo  >:() , border pa izključno enkrat do dvakrat  letno dva tedna ob menjavi. Tako, da imam dlakasto stanje kot tisto z enim psom, čeprav imamo 4   ;)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 17 Avgust 2011, 14:48:36
No, fajn...očitno slovenska stran vanisha nima posodobljene strani.  >:( V mercatorju pa tudi nisem zasledila.
Za tole piše da je prašek za tepihe, ampak ni pa v škatli ???
http://www.vanish.co.uk/vanish-power-powder-large-area-carpet-cleaner.php (http://www.vanish.co.uk/vanish-power-powder-large-area-carpet-cleaner.php)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Ovcka na 17 Avgust 2011, 15:14:25
Tocno tale s tega zadnjega linka je, samo pri nas ga prodajajo v pravokotni skatli, tako kot ti je deteljica napisala  ;) Sem jaz tudi v trgovini iskala okroglo skatlo :P :P


deteljica meni se je prasilo, ko sem vtirala z roko. Sem hotela z eno bolj grobo krtaco (ne metlo), pa je slo tako v luft da sem takoj nehala. Potem sem z roko samo malo sla sem in tja cez cel tepih, da je slo vmes med zanke (ko sem to delala je bil ze delno mrak), drugo jutro pa vidim polno praha povsod  ::) Mogoce sem bila pregroba, pa se res je, da nisem kaj dosti sparala s praskom, sem ga kar precej nasula, tako da je bil bel tepih (namesto rjav)..  :P
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 18 Avgust 2011, 07:19:50
Katero čistilo za tla pa kupujete? Jaz ponavadi Ajax, k piše, da vonj traja ne vem kok časa, ampak meni se sploh ne zdi.  :-\ Se mi zdi, da diši samo dokler pomivam, potem je pa konec.

Pa katero gobo/metlo imate za pomivat po tleh? Jaz sem imela prej "joggerja" - taširokega in ta je bil zakon, zdej se ga pa ne dobi več.  :'(  Tako, da imamo sedaj tisto cunjo, k jo moraš dol vzet, pa na roke zmočit in ožet. Jaz nisem zadovoljna z njo, ker mi pusti lise na ploščicah.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 22 Avgust 2011, 16:30:02
hehoj

Maruša-jaz opažam pri VSEH čistilih, da diši, dokler se pomiva, potem se pa hitro porazgubi.
Za gladka tla se meni zdi super takale zadeva, še ni pustila risov, občasno se kupi nova krpa, večkrat se operea na 60C brez mehčalca...pa je fajn.
ČISTILEC VILEDA ULTRAMAX Z DRŽALOM
krpa pa mi je super ena malo drugačna, 15 eur me stala v merkurju...


Kaj pa čistilo/šampon za v vodni sesalec?
Nam bo zmanjkalo (je samo še za 1 rabo) original čistila, ki pa ga nikjer v trgovinah ni.

Se ta zadeva dobro obnese? Priporočate kaj drugega?
ČISTILO ALMAWIN MADEŽEV IZ ETERIČNEGA OLJA POMARANČ
ČISTILO ALMAWIN ZA DOM 
VANISH OXI ACTION HAND SHAMPOO

Po čistilu diši nekaj časa v tkaninah-je pa res, da jaz obilno našamponiram, ko čistim po moji sobi ali pa zunaj Binin kavč, tepih.

Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 22 Avgust 2011, 22:47:04
Jaz ne uporabljam nobenih čistil za tla samo vodo, oz vlažno krpo. Lis ni, če po vlažni pobrišeš še z suho krpo. In nobenih držal nimam, kar na kolena pa z rokami ...če se mi ne ljubi pa na navadno staro metlo krpo z mikrovlaken navijem. Še večrat se mi pa splohnič  ne ljubi in samo sin posesa  :-[
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: diva1 na 22 Avgust 2011, 23:11:22
Joj, kako prijetno mi je bilo to prebrati Deteljica...

...Še večkrat pa se mi sploh nič ne ljubi...
Tako, da veš, "podobnost" je zgolj naključna...

Jaz se "tolažim" v smislu : SAVE THE ENVIRONMENT... In ne "onesnažujem " stanovanja in okolice s čistili, kemijo... Le voda. In "močo".   Naravno je naravno...

Na kolena - izjemoma!  2x na leto. Pozno spomladi in malo pred Božičem. Se mi zdi. Sem že pozabila.... 
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 23 Avgust 2011, 07:47:07
No, meni pa ravno tale vileda pušča lise. Najboljši mi je bil http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20197&offset=10, ampak obvezno širok, ker z ozkim se predolgo zamudim.

Drugače pa obvezno vsaj 1x na dan pomijem po tleh + sesanje.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: diva1 na 23 Avgust 2011, 08:13:09
Ej, Maruša!

To je to!. Temu jaz pravim "močo".   Tudi jaz imam ta velikega... S ta "malim" traja predolgo... Lahko še kaj "zamudim"...
Punce, pa lepo čistite.  Se opravičujem, ampak "gospodinjska" dela mi ne gredo preveč od rok...Najbrž se jih nikoli ne bom navadila...  Pa se znajdem pač po "svoje"..
Vedno iščem "bližnjice"...
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 23 Avgust 2011, 09:17:29
Se opravičujem, ampak "gospodinjska" dela mi ne gredo preveč od rok...Najbrž se jih nikoli ne bom navadila...  Pa se znajdem pač po "svoje"..
Vedno iščem "bližnjice"...
se strinjam. Ne moreš verjet, kolk je gospodinjstvo enostavno, če spustiš kriterij "čistoče" za nekaj stopenj  :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Inanna na 23 Avgust 2011, 09:25:32
se strinjam. Ne moreš verjet, kolk je gospodinjstvo enostavno, če spustiš kriterij "čistoče" za nekaj stopenj  :D
  :D :D
Pri nas se nenormalno dlake podijo povsod...pes ima trenutno strogo prepoved v zgornje nadstropje ::) ;D Dobro, da smo ves čas spodaj oz. zunaj...
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Florinca na 23 Avgust 2011, 09:35:04
Joj, saj ne morem verjeti kok ste eni pridni!!  :o Uf, jaz raje ne napišem, kako redko pri nas sesamo, brišemo.....  :-\

Pasje postelje perem 1x do 2x letno - običajno po gonitvi, zadnja je bila pred 1,5 letom  ::)  H sreči imamo samo en tepih in sesam vsak drug mesec, zato pa z suhimi maslenimi krpicami po tleh pobiram dlake - to pa ene 2x tedensko. Ta reč je pa zelo uporabna, pa še na 60cm palici je in ker imamo hodnik ravno 120 cm širine, gre hitro. To je moje nadomestilo za pometanje, sovražim pometat  :-[  Mokro brisanje po tleh pa nekajkrat na mesec, v primeru slabega vremena pogosteje. Psico v celoti s šamponom skopam 1x letno, samo tace redno - to pomeni v primeru slabega vremena po vsakem sprehodu. Vonja po psu ni nikoli. Se mi pa zdi, da je pri vonju odvisno tudi od pasme psa.  

Bom pa sprobala tale Vanish za suho čiščenje tepihov, hvala za info. Kje se ga da kupit? V katerih trgovinah?  
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 23 Avgust 2011, 09:43:38
Ej, Maruša!

To je to!. Temu jaz pravim "močo".   Tudi jaz imam ta velikega... S ta "malim" traja predolgo... Lahko še kaj "zamudim"...
Punce, pa lepo čistite.  Se opravičujem, ampak "gospodinjska" dela mi ne gredo preveč od rok...Najbrž se jih nikoli ne bom navadila...  Pa se znajdem pač po "svoje"..
Vedno iščem "bližnjice"...

Ja, taširok je zakon!! Kje si ga pa kupila? Pa koliko časa nazaj? Jaz enostavno nikjer več ne dobim širokega, s taozkim lahko pa pol ure pomivam.  :'(
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 23 Avgust 2011, 09:45:54
Pa kaj vam psi nič ne umažejo? Pa nič dlake ne puščajo?  :-\ :-\ Jaz si ne predstavljam, da ne bi vsak dan čistila, res ne.

Dlake mi itak robot posesa, ampak vseeno vidim tiste odtise tac ko posije sonce in enostavno ne zdržim.  :(  Pa konc koncev mi vedno prinese noter tud malo peska, zemlje...
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: diva1 na 23 Avgust 2011, 09:53:31
Ej, Maruša_Star!

V Leclercu, v Mariboru.  Kakšna 2 meseca je že... Pa še rezervno gobo sem vzela...

No, pa smo na "isti valovni dolžini"... Racionalizacija dela...  Meni je težko pol ure počet nekaj, kar ne maram....  Se strašno "vleče"...Pse pa lahko "čoham" ure in ure... Pa mine popoldan, kot bi trenil.


No, pa še en vic, ki sovpada..

So vprašali Črnogorca, če bo v "drugem" življenju slučajno žival, katera bi rad bil.
Pa vstreli kot iz topa: "Ja zmija, normalno"..
Pa se vse čudijo in ga vprašajo: "Slušaj prijatelju, a zašto baš zmija?"
Pa se Črnogorec nasmeji: "E prijatelji, zašto zmija? Pa zato: fino legneš i ideš"....
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: inka na 23 Avgust 2011, 10:07:48
Dober vic :D.
Meni se zdi, da predvsem oprema v stanovanju in tip tal odločata o načinu čiščenja. Parket, kamen ali plastika - to so tri čisto različne površine za čiščneje, pa tudi za psa, glede na to, koliko mu drsi - fajn je, da ni pregladko.

Sesalec z vodnim filtrom je za dlake, kamenčke in prah zakon. Pomivanje samo z vodo ali dodatkom kakega bolj naravnega čistila z eteričnimi olji ali lanenim oljem za parket/ladijski pod jr popolnoma dovolj. Mi to delamo na ena do dva tedna oziroma šele takrat, ko se po kotih pojavijo štrenice dlake in prah ;). Z vonjem po psu pri nas nimamo problemov, čeprav gotovo pes naredi na nevajen nos določen vtis :D, ko tujec pride v naše stanovanje in avto.

Pri nas smo vse zelo poenostavili, ker ne maramo tepihov ;). Že od malega se mi zdijo debele in velike preproge zgolj pripomočki za zbiranje umazanije in za suženjsko čiščenje, ki ga nikoli dovolj ...
Kar se pa kemije tiče, pa se mi zdi za psa slabo, če leži na "obdelanem" tepihu. Kemikalije v teh famoznih čistilih so precej dražilne - za kožo in dihala, prepričana pa sem, da psa močni vonji tudi motijo. Zato vam rečem, čim manj tega. Pa razna dezinfekcijska in dezinsekcijska sredstva - uporaba samo v res nujnih primerih, ko je treba rešit resen problem (bolezen, zajedalci). Pri teh veljajo pravila kot za jemanje antibiotikov - prepogosta upraba zmanjšuje odpornost.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 23 Avgust 2011, 11:44:52
Še v življenu nisem nobene stvari dezinficirala ali uporabljala kakršnegakoli antibakterijskega mila, čistila....a imunski sitem se bo pa dolgočasil , la kaj?
Všeč mi je dopolnitev pregovora: "čistoča je pol zdravja": "druga polovica pa umanazija".
Zgleda, da jeres tako, ker v naši družini ni noben na nič alergičen, ne otroci , ne psi ...ap ,trkam na les" zdravstvene kartoteke otrok so čist prazne
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: inka na 23 Avgust 2011, 12:05:08
Še v življenu nisem nobene stvari dezinficirala ali uporabljala kakršnegakoli antibakterijskega mila, čistila....a imunski sitem se bo pa dolgočasil , la kaj?

 :D :)
Naš in pasji imunski sistem se po mojem ne dolgočasi, ko uporabljamo razno kemijo, samo da ima takrat drugo delo - ne brani pred zajedalci ampak pred kemijo, in potem do alergij ni več daleč. Obratno pa imajo takrat mikroorganizmi in razni zajedalci "krepitev" imunskega sistema, ker se zelo hitro prilagajajo tem kemičnim napadom in postajajo vse bolj odporni.
Pri teh stvareh je prisotne vse manj "zdrave kmečke pameti", ker na netu najdeš samo nobel reklamo za vse mogoče preparate, le za preproste domače recepte ne ...
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: ninci na 23 Avgust 2011, 12:06:46
 ;D ;D Mi imamo 4 pse in dva mala otroka. Držimo se pa tistega, da morajo otroci že do prvega leta pojesti 5kg svinjarije.  :P Če bi hotela imet sterilno ne bi imela ne psov in ne otrok ::) Sploh se mi zdi pa pospravljanje samo potrata časa. Edino sesamo res 1x dnevno, ker sta prinašalca kar se tiče izgubljanja dlake OBUP!, če bi imela samo corsote bi pa še sesala lahko le enkrat tedensko ;D

Še v življenu nisem nobene stvari dezinficirala ali uporabljala kakršnegakoli antibakterijskega mila, čistila....a imunski sitem se bo pa dolgočasil , la kaj?
Všeč mi je dopolnitev pregovora: "čistoča je pol zdravja": "druga polovica pa umanazija".
Zgleda, da jeres tako, ker v naši družini ni noben na nič alergičen, ne otroci , ne psi ...ap ,trkam na les" zdravstvene kartoteke otrok so čist prazne

Amen! 8)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 23 Avgust 2011, 12:33:36
Še v življenu nisem nobene stvari dezinficirala ali uporabljala kakršnegakoli antibakterijskega mila, čistila....a imunski sitem se bo pa dolgočasil , la kaj?
Všeč mi je dopolnitev pregovora: "čistoča je pol zdravja": "druga polovica pa umanazija".
Zgleda, da jeres tako, ker v naši družini ni noben na nič alergičen, ne otroci , ne psi ...ap ,trkam na les" zdravstvene kartoteke otrok so čist prazne

Kako res!

Jaz imam šampon-takra,t ko pač s "čistilom" umijem tla in tistih 2x letno moj itison v sobi čimbolj naraven, blag, nič antibakterijsko...
Načeloma samo z vlažno krpo (voda) pobrišem prah in mušje dreke s tal!

Jaz in foter nimama alergij, brat in mama pa imata. Pa smo vsi žrli svinjarijo in živeli v nič kaj sterelinem okolju.
hehe ninci moja je ZP mix, z NOjem. In pri obeh pasmah je ful dlake na tleh, ampak ZP doda tisti leteči element, ki meni gre na živce.  >:(
Pri karotu smo sesali 1x tedensko in tla brisali na svete čase. KO se je misil, smo večkrat sesali, ampak vsak dan pa ne!
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 24 Avgust 2011, 07:35:16
Ej, Maruša_Star!

V Leclercu, v Mariboru.  Kakšna 2 meseca je že... Pa še rezervno gobo sem vzela...


Hvala!!!!  :) :) :) Zdej se morm pa kar čim hitreje spravit do MBja, da mi jih ne prodajo.  :P Če me kdo vidi - jaz bom tista, ki jih bom kupila 10 komadov.  :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: diva1 na 24 Avgust 2011, 07:47:11
Maruša_Star!

Imam boljši predlog... Kupi samo nekaj "malega" in nekaj rezervnih gob..

Zakaj? Ženske so bile vedno inovativne...  Ker tudi rade "lenarimo"... In ne bo dolgo, ko bo na tržišču predstavljen nov produkt... Še "boljši"... Morda že "polavtomatski"....


Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 24 Avgust 2011, 09:49:11
O, ne, ne... :) :) tokrat si jih bom nabavila veliko. Ker sem sedaj dala malo bogastvo za takšne in drugačne pomivalce tal, pa se noben ne more primerjat s tem. In glede na to, da se pri nas doma pomiva 1-2x na dan (cca. 80m2), se tudi goba hitro obrabi. 
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Nelly na 24 Avgust 2011, 09:54:36
Ta vanish prašek se obnese tudi za sedežne, če si ravno prelen, da bi se "na roke" podstopil :P Res pa je, da je potrebno imet kar dost močen sesalec, da ta prah potem konkretno vn potegne. Meni je uspelo sedežno smetanove barve poflekano od psa in otroških umazanih prstkov spraviti skoraj v prvotno stanje :)

Drugače pa nekaj vonja po živali ostane, kljub vsakodnevnemu čiščenju. Meni ga je lepo uspelo "ubiti" z naravnimi mili (ala lush). V posodico in na omaro in dolgo časa stanovanje zelo lepo diši in prekrije skoraj vse neprijetne vonjave. In kljub temu manj kemije kot razni špric osvežilci.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 24 Avgust 2011, 11:04:52
zadnjič je bil nekje recept za naravni osvežilec- voda, limonin sok, pecilni prašek in linonin naravno eterično olje zmešaš v razpršilec.
Pozimi se obnece citruse (olupke ali narezane) na radiator dat in nakapljat sok le teh v vlažilce.
Deluje tudi smrekove iglice zakurit . Sivkino olje nastavit ipd.
naravni vonji so neškodljivi
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 24 Avgust 2011, 12:24:48
Psu daš gor zeliščno ovratnico in uživaš v mobilnem osvežilcu stanovanja.

Maruša-saj imaš samo enega, kratkodlakega psa in ti 2x dnevno brišeš tla? Ma meni se zmeša, že dnevno sesanje mi je zoprno (razen takrat ko se moram učiti) :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 25 Avgust 2011, 07:42:24
Maruša-saj imaš samo enega, kratkodlakega psa in ti 2x dnevno brišeš tla? Ma meni se zmeša, že dnevno sesanje mi je zoprno (razen takrat ko se moram učiti) :D

Ja, samo enega.  ::) Vsak dan se sesa (k sreči to naredi robot), jaz pa potem še pomijem.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Janusa na 25 Avgust 2011, 09:21:36
Jaz bi pa imela takega robota, ki tudi pomiva, a to pa se ne da dobit? ::) :P
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Lilit na 25 Avgust 2011, 09:30:43
Se da, se da 8)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 25 Avgust 2011, 09:47:11
Se da. Ampak js čakam novejšo verzijo, ker trenutni baje pušča preveč vode in ga ne bi mogla uporabljat v zgornjih prostorih (parket).  Drugače ga pa nabavim takoj ko pride ven.  ;)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: vesna-skway na 25 Avgust 2011, 09:48:22
Jaz bi pa imela takega robota, ki tudi pomiva, a to pa se ne da dobit? ::) :P

http://www.irobot.si/si/produkty/Scooba-385 (http://www.irobot.si/si/produkty/Scooba-385)

romba je zakon :-) greš ven s psom, tačas pa ona počisti
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Janusa na 25 Avgust 2011, 09:54:04
Kuuul  :D :o Bom pisala dedku mrazu  ;)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: donnika na 06 September 2011, 11:01:25
http://www.irobot.si/si/produkty/Scooba-385 (http://www.irobot.si/si/produkty/Scooba-385)

romba je zakon :-) greš ven s psom, tačas pa ona počisti

Je tale irobot kaj koristen?
Jaz ga nameravam kupit! Sem se naveličala na dva dni sesat..vseeno pa hvala bogu da sva se s fantom odločila za ploščice po celem stanovanju, ni nobenih tepihov, na kavču imava pa prevleko, ki jo operem 1x na mesec...imava pa bokserja in ji zelo odpada dlaka, ki je zelo ščetinasta in si ne predstavljam kako bi bilo to dobiti ven iz kakšnega tepiha :(

Vonj po psu se pa tudi pri nama pozna...ampak le takrat, ko je npr. stanovanje zaprto cel dan, ko nas ni...

In jaz sem začela zaradi umazanije hoditi po stanovanju samo še s pogledom naravnost in navzgor..dol ne gledam več :P..potem bi lahko vsako uro pomivala...ker naša psička, ko pije, potem še pol posode vode raznese po stanovanju, potem to vodo še fajn potaca...ploščice so pa svetlo bež in se čisto vse pozna, ne mine 10 min, ko sem po tleh pomila, je že stanovanje umazano, al od dlak (se ponavadi lepo streste lih ko jaz pomijem) al od njenih tac in sem se odločila, da bomo pač umazanci :P...če koga moti naj ne hodi na obisk :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: vesna-skway na 06 September 2011, 12:20:27
Meni je koristen, res pa je da ima moj pesjanar dolge dlake. Aha pa govorim za rombo pet, pomivalca nisem testirala.  :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 07 September 2011, 09:14:10
Je tale irobot kaj koristen?
Jaz ga nameravam kupit! Sem se naveličala na dva dni sesat..vseeno pa hvala bogu da sva se s fantom odločila za ploščice po celem stanovanju, ni nobenih tepihov, na kavču imava pa prevleko, ki jo operem 1x na mesec...imava pa bokserja in ji zelo odpada dlaka, ki je zelo ščetinasta in si ne predstavljam kako bi bilo to dobiti ven iz kakšnega tepiha :(

Vonj po psu se pa tudi pri nama pozna...ampak le takrat, ko je npr. stanovanje zaprto cel dan, ko nas ni...

In jaz sem začela zaradi umazanije hoditi po stanovanju samo še s pogledom naravnost in navzgor..dol ne gledam več :P..potem bi lahko vsako uro pomivala...ker naša psička, ko pije, potem še pol posode vode raznese po stanovanju, potem to vodo še fajn potaca...ploščice so pa svetlo bež in se čisto vse pozna, ne mine 10 min, ko sem po tleh pomila, je že stanovanje umazano, al od dlak (se ponavadi lepo streste lih ko jaz pomijem) al od njenih tac in sem se odločila, da bomo pač umazanci :P...če koga moti naj ne hodi na obisk :D

Pri nas čist isto, s tem, da so ploščice še visok sijaj.  ::) ::)

Ja, drugače pa Romba je zakon. Mi imamo uno Pet varianto in je res fajn. Js jo dam sesat, grem na sprehod, k pridem nazaj je vse posesano in samo še pomijem.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 07 September 2011, 10:32:24
Pri nas čist isto, s tem, da so ploščice še visok sijaj.  ::) ::)

Ja, drugače pa Romba je zakon. Mi imamo uno Pet varianto in je res fajn. Js jo dam sesat, grem na sprehod, k pridem nazaj je vse posesano in samo še pomijem.
no, še robo-pomivalca kupi , pa greš lahko po sprehodu še na kavo  8)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 07 September 2011, 12:23:31
no, še robo-pomivalca kupi , pa greš lahko po sprehodu še na kavo  8)

Bom, bom, sej sem napisala zgoraj. Takoj ko pride ven izboljšan model.  8)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: donnika na 07 September 2011, 13:56:50
Pri nas čist isto, s tem, da so ploščice še visok sijaj.  ::) ::)

Ja, drugače pa Romba je zakon. Mi imamo uno Pet varianto in je res fajn. Js jo dam sesat, grem na sprehod, k pridem nazaj je vse posesano in samo še pomijem.

Ajoj visoki sjaj :)..jaz se že za te po glavi tolčem, če ne bi bile tako drage bi jih vse ven zbila in kupila ene šekaste pa ni važno a so grde :D..jah včasih lepota stanovanja ne gre z našimi pesjanarji :D

A mi prosim napišeš oznako modela? Sem gledala na njihovi strani pa se mi ne da vse to brat :P, sem bolj lene sorte za branje, grem raj ven na zrak :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 08 September 2011, 07:40:26
564 pet  :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: botticelli na 09 September 2011, 11:44:51
zdaj ste me pa čisto navdušili za tega robotka, sem mislila ad je to bolj tak tak, ampak če posesa dlake doge potem bo pri nas ko ni dlak tole super :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Inanna na 09 September 2011, 12:29:25
Jaz bi samo tole dodala, da je fino, če so veliki prostori oz. lepi prehodi med njimi in seveda čim manj ovir ter stvari po tleh. Po kotih še vedno kaj ostane (ne glede na metlico), kdaj se malo zmede in kje kar zgreši,...za sproti (po  "ta večjem") je ok, moraš pa še vedno vsaj 1x tedensko z navadnim sesalcem čez... ;)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Janusa na 12 September 2011, 08:05:04
Če tako kot jaz, čistiš bolj kot ne ob vikendih in praznikih, potem je vse, kar je boljše kot nič, dobro  :P :-[
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Inanna na 12 September 2011, 08:08:02
Če tako kot jaz, čistiš bolj kot ne ob vikendih in praznikih, potem je vse, kar je boljše kot nič, dobro  :P :-[
Potem je tale robot odlična varianta :D (ampak tvoj pes tudi ne pušča dlake, kajne :P)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: botticelli na 12 September 2011, 11:45:27
Ja saj to je, ker si ne predstavljam da bi vsak dan ali vsak drug dan sesala, ker nimam časa sploh. Bi bilo pa fajn da se vmes še malo prah pobere pa mogoče dlake od baseta v veži.

A lahko kdo pove kaj je razlika pri navadnih modelih in pet varianto?
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Maruša_Star na 12 September 2011, 12:15:41
Pet varianta ima večji košek za smeti. Sicer dobiš zraven tudi manjšega, ampak jaz ga niti enkrat še nisem uporabila. Pa eni prodajalci so mi rekli, da kao za dlake moraš obvezno kupit pet, ker ima nek drugačen filter. Neki takega.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: botticelli na 12 September 2011, 13:07:35
aha, super hvala :)

Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: sasha na 12 September 2011, 19:32:17
Pri nas sesamo 2× teden, v času menjave dlake pa vsak dan (ali pa če imam v varstvu še katerega psa tudi vsak dan). Pomijem tla pa 1× na teden ali pa še to ne :-[

Vse postelje ima iz umetnega usnja, tako da jih samo posesam, prevleko na kavču pa tudi posesam 1× tedensko.

In to je to.. ker pri labiju v hiši si lahko 24h/dan s sesalcem in krpo v roki, če hočeš imeti skos čisto :o
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Janusa na 13 September 2011, 09:42:59
Meni se zdi, da tudi če nimaš psa, in če hočeš res imet v nulo čisto, moraš čistit vsak dan. Če imaš psa, ki mu odpada dlaka, pa sploh. Moj pes res ne pušča dlake, in ne vpliva bistveno na splošno higiensko podobo naše bajte (z izjemo blatnih deževnih dni).
Moj partner se seveda s tem ne bi strinjal - ker je baje bajta zapacana ravno zato, ker tooliko časa dnevno porabim za psa (ki bi ga lahko koristneje porabila recimo za čiščenje :o ??? ...not me, hehe) in je pes vseeno posredno kriv za svinjak::)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: ninci na 13 September 2011, 10:16:41
Meni se zdi, da tudi če nimaš psa, in če hočeš res imet v nulo čisto, moraš čistit vsak dan. Če imaš psa, ki mu odpada dlaka, pa sploh. Moj pes res ne pušča dlake, in ne vpliva bistveno na splošno higiensko podobo naše bajte (z izjemo blatnih deževnih dni).
Moj partner se seveda s tem ne bi strinjal - ker je baje bajta zapacana ravno zato, ker tooliko časa dnevno porabim za psa (ki bi ga lahko koristneje porabila recimo za čiščenje :o ??? ...not me, hehe) in je pes vseeno posredno kriv za svinjak::)

Med tem ko se ti ukvarjaš s psom, naj pa on počisti, a ne  :P >:D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: andreja na 13 September 2011, 10:48:27
definitivno!  8) :D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: deteljica na 13 September 2011, 10:58:40
Medtem, ko jaz sprehajam in treniram pse moj najstniški sin posesa in pomije posodo. Temu se lahko ogne tako,da gre z mano na sprehod. Izbere raje gospodinjska opravila, ker je hitreje prost.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: botticelli na 13 September 2011, 12:40:17
deteljica.... odlična ideja :):):):) no sedaj še neuporabna, ampak vseeno ideja je pa dobra :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Janusa na 13 September 2011, 12:42:16
Med tem ko se ti ukvarjaš s psom, naj pa on počisti, a ne  :P >:D
That's the message (between the lines) :) V bistvu oba vzporedno treniram, sam da eden tega ne ve  >:D
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 19 Januar 2016, 20:34:51
Pomoč!

2 dni nazaj mi je dičnamičnabohjenimarad požrla pod kupom listja skrito meso, pa še nekaj gume vmes, sredi noči pa zbruhala na tepih. Konkretno. Od samega šoka od količine, napol še v spanju, sem tepih samo prestavla na balkon...Popoldne pa spraskala trde delce, zatem spirala z vodo in čistilom Carpet max, za vodni sesalec. 4 runde mokrega sesanja. Še vedno sem vohala to bruhanje, kisline, beljakovine...Kaj vem. In veselo vrgla tepih po osuševanju na balkon...Danes mi ga je mati privlekla nazaj-sem ga morala spet vreči ven, ker še vedno voham bruhanje s priokusom ribje konzerve.

Žal je tepih tak, da ne gre v pralni stroj, precej trd in tudi velik (2x1.5 M).

S čim bi se znebila tega vonja?

Bi namočla v kad-če bi bila sploh opcija, zgornja kad ne zadrži vode, v masažno pa ne smem. V garaži nam je voda pomrznila in niti vapa ne morem uporabit.

So now what?  :-\ S čim nad to reč? Moj nos zavoha vse, čisto vse.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: barbara10 na 19 Januar 2016, 21:04:14
Kis (ta unici tudi macji urin)?
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 19 Januar 2016, 21:14:47
Kakšen? Na zalogi imamo domač jabolčni, in alkoholni (aromatiziran. Najbrž bi mogla vzet navadni beli kis, brez vonja in neki časa pustit in potem posesat?
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: barbara10 na 19 Januar 2016, 23:09:33
Jaz sem zaradi mack ze uporabila tistega za vlaganje in doma narejenega jabolcnega. Boljsi je bil tisti za vlaganje, oba sta pa smrdela se kar nekaj casa.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Lilit na 20 Januar 2016, 09:44:56
Alkoholni kis, soda bikarbona, limona, vrela voda... ampak za macji urin pri meni niti to ni pomagalo :/

Izbrskaj kaksno encimsko cistilo, ki ima zraven po moznosti se aktivni kisik (ponavadi je oxi- zraven v imenu). V DM imajo eno kr mocno, odstrani vonj ampak pol smrdi po kemikalijah se nekaj casa ;) ampak vseeno boljse kot bruhanje :/
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: abraxas na 20 Januar 2016, 21:00:47
Meni se je super obneslo encimsko čistilo Simple Solution, kupljeno v Zooticu. Tale:  http://www.amazon.com/Simple-Solution-Stain-Remover-Ounce/dp/B0002APQVQ/ref=pd_sim_sbs_199_13?ie=UTF8&dpID=41EDooYJwzL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=16J0BETBPW4X8X5FYN5R
Pred tem sem uporabljala Dogit Bust It z Zoohita, ampak pri tistem sem vonj še vedno lahko zaznala.

Res pa, da so bili do zdaj madeži omejeni na nekaj nesreč z lulanjem in bruhanje rumene pene zaradi želodčne kisline, in ne take hude "packarije", kot opisuješ. No ja, enkrat sta sicer obe psički imeli neko infekcijo z bruhanjem in drisko, ampak takrat se sploh nisem trudila - in je šlo vse, kar je prišlo v stik s tem, enostavno v smeti. :)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 23 Januar 2016, 12:54:06
Tepih je obdelan. Posesan z globinsko krtačo z obeh strani in zatem prebrisan z alkoholnim kisom in mlačno vodo, na tistih delih, kjer je bruhala, sem vtrla sodo bikarbono+kis pasto, po cca pol ure spet sesala...Preproga je še vlažna. Debela, volnena, kot perzijska. Smrad trenutno še ostaja. Ciljam na to, da se ne bo več vohalo, ko bo zadeva suha. Upam vsaj. Ker tako lepa preproga že dooolgo ni bila.. ::)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: BlackDevil na 23 Januar 2016, 17:57:07
Ne vem če bo tole zaleglo. Najboljše bi bilo če bi ga dala v čistilnico. Ker tole doma očistit je praktično nemogoče. Sploh če je kakšen čuden material vmes.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 23 Januar 2016, 18:23:33
Hjap. Še vedno voham pokozlane ribe. Tudi sesalec je po sesanju spet smrdel in je bil umit....Tk da. Iščem, če je kje naokoli  na koroškem koncu ali v Velenju kak čistilni servis, kjer brez močnih kemikalij očistijo preprogo in se znebijo vonja.

Porabila sem pa uhuhu sode in kisa.

Je pa volna + na zadnji strani je nek material, da skupaj drži.

Nova preproga stane nekaj čez 100€. Če je le možno, bi še tole obstoječo rešila, za neko normalno ceno čiščenja...če ne pač v iskanje nove.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 23 Januar 2016, 18:41:56
Približno taka je http://www.otto.si/tekstil-za-dom/tekstil-za-dom-preproge-in-talne-obloge/tekstil-za-dom-preproge-in-talne-obloge-preproge/orientalska-preproga-lalee-5n52049879.html (http://www.pesjanar.si//www.otto.si/tekstil-za-dom/tekstil-za-dom-preproge-in-talne-obloge/tekstil-za-dom-preproge-in-talne-obloge-preproge/orientalska-preproga-lalee-5n52049879.html)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: JennyK na 25 Januar 2016, 06:15:32
Tudi jaz bi enostavno peljala v čistilnico. Čeravno sta 2 težavi: a) lahko da bo čiščenje kar precejšen finančni zalogaj; b) vprašanje, če jo bodo sploh želeli vzeti in očistiti.
Namreč pred časom sem želela dat' očistit shaggy preprogo, pa mi je v čistilnici niso želeli vzeti. Češ, da zna biti, da bo potegnilo ven vozlje...
Poglej kakšen način čiščenja se priporoča; mora biti kaka deklaracija na talnem delu.
Vsekakor pa  ogabni vonj....  :-X Jaz bi se vsekakor želela znebiti vonja.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 25 Januar 2016, 08:05:56
Presenetljivo danes niti ne voham...hehe. Bom počakala, da pridem zvečer domov. Če bi bilo zunaj +10 stopinj, bi zadevo bistveno hitrej rešla z wapom in temeljitim spiranjem...Zdaj pa zmrzuje in nimam kje sušiti.  Od zdaj naprej v pdobnih situacijah TAKOJ vsujem čez sodo bikarbono.
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: majajama na 25 Januar 2016, 09:47:23
Kaj pa, če pokličeš bližnjo avtopralnico, če lahko tepih prineseš tja (tepih velikosti 2x1,5 boš brez večjih težav zvila in dala v avto s podrtim sedežem), pa naj ga globinsko očistijo, kot čistijo sedeže in tapete v avtomobilih. To ne bi smelo stati več kot 20 €, verjetno še manj. In nazaj boš odnesla čist, dišeč, osušen tepih, pripravljen na nove podvige  ;)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: Asja na 25 Januar 2016, 12:26:44
Tepihi so pa zdaj res že cenovno dostopni ... pejd v Lesnino Brdo  8)
Naslov: vonj po psu v stanovanju
Prispeval: čara na 25 Januar 2016, 12:47:05
Kakor se vzame. Pa ni samo denar v igri. Če je možno očistit preprogo-zakaj pa ne. Izgleda naravnost čudovito, samo vonja se moram znebiti. Danes dobim superduper encimsko čistilo, ki ga hvalijo v avtopralnicah.

http://www.xxxlesnina.si/izdelki/iskanje/50-150-200-200-sirina/200-200-300-300-visina?fh_search=orientalska+preproga (http://www.xxxlesnina.si/izdelki/iskanje/50-150-200-200-sirina/200-200-300-300-visina?fh_search=orientalska+preproga) In temu prišteješ še dostavo.