PeSjanar.Si Forum

Mačkoni => Razno o mačkah => Temo začel/a: Runo na 15 Februar 2014, 15:00:13

Naslov: ovratnica
Prispeval: Runo na 15 Februar 2014, 15:00:13
moj muc prebiva zunaj in ne vem   ali je za njega dobro da ima ovratnico  ??? 
hvala za odgovore!!!!!!  ;D                                                                                             
Naslov: ovratnica
Prispeval: cici.bobnar na 15 Februar 2014, 15:53:59
lahko mu jo namestiš vendar paziš da ni pretesna in kupiš tako, ki ima vmes en raztegljiv trakec če se kam zatakne z ovratnico da se mu sname.
Naslov: ovratnica
Prispeval: Nika na 15 Februar 2014, 17:08:57
Rajši ne, za vsak slučaj.

Je pa nujno zunanje mačke kastrirat oz. sterilizirat (prenos bolezni, rane zaradi ženjenja) in priporočljivo čipirat, v primeru da se izgubi.
Naslov: ovratnica
Prispeval: čara na 15 Februar 2014, 17:13:33
Fajn bi blo na mačka dat nekaj odsevnega...Lahko tudi ovratnico-samo mora biti "safty", taka, da se klipsna odpne, če se mačkon zatakne.

Obvezno pa S/K, cepit za kužne, redno razglistit, zaščitit pred klopi in bolhami, fajn bi blo čipiranje in vsaj eno dobro izolirano hiško s slamo noter (in jo redno menjat-zaradi bolh ipd).
Naslov: ovratnica
Prispeval: Runo na 15 Februar 2014, 17:46:28
ok ful hvala za odgovore! Zanima me tudi če mora zunanji maček imeti postreižene kremplje ali ne?
Naslov: ovratnica
Prispeval: Runo na 15 Februar 2014, 17:48:01
samo še zmeraj ne vem nika pravi da rajši ne drugi pa ja  :-\
Naslov: ovratnica
Prispeval: Nika na 15 Februar 2014, 18:22:43
Tud notranji ne rabijo imet postriženih krempljev ;)

Ne dajaj mačku ovratnice gor, ker ne morš bit ziher da se bo res odprla, ko bo to potrebno. Če ima kdo doma zunanje mačke z ovratnicami se lepo prosim oglasite in napišite kako to zgleda, tisti ki pa mačk sploh nimate bodite pa raje tiho. Zakaj bi mu sploh dala ovratnico?
Naslov: ovratnica
Prispeval: BlackDevil na 15 Februar 2014, 18:35:12
Če boš dala zunanji mački ovratnico pazi da bo to takšna ki se odpre takoj ko jo samo malo povlečeš. (znamka Ancol, Red Dingo).

Tak stil kot ti ga je zgoraj opisala Cici ne kupit (ovratnice ki se samo raztegnejo pod pritiskom).
Naslov: ovratnica
Prispeval: KamI na 15 Februar 2014, 20:29:15
Tudi jaz ti ovratnico odsvetujem, ker se lahko obesi. Tako razrahljano, da mu gre sama čez glavo, če se kam zatakne, ali pa tisto, ki se takoj odpre, je pa tako ali tako brezveze imet, ker bo prej kot slej prišel brez nje domov (tako je bilo pri našem družinskem mucu; mesečno smo kupovali nove ovratnice..). Čipiranje in vse ostalo, kar so ti svetovali že pred mano, pa le opravite.   :)
Naslov: ovratnica
Prispeval: BlackSwan na 16 Februar 2014, 08:03:28
Naša je zunaj z ovratnico. Stara bo 7 let - od tega je 6 let imela eno in isto ovratnico, ki pa je lani seveda skoraj razpadla, imela pa je plastično klipsno in gumijast obroček, širine je bilo pa še za 2 prsta, zataknila se 6 let ni nikamor in je tudi ni zgubila - smo ji kupili novo s klipsno in obročkom - 1 teden pa je ni bilo več. Smo kupili še tretjo, spet po 1 tednu zgubila (oz. predvidevam, da ji nove niso všeč pa si jih je spravila dol..  >:D) Tako da smo obupali in sedaj nima nobene.

Se pa popolnoma strinjam, da imajo tudi zunanje muce ovratnice (ampak res s klipsnim sistemom in 2 prsta vmes), se vsaj ve, da od nekoga je. Sem imela (s to vred) 3 mačke, vsi z ovratnicami, pa se niso nikamor zataknili, jih niso zgubili (no razen ta, ki jo imam zdaj, protestira ;D)...
Naslov: ovratnica
Prispeval: Runo na 16 Februar 2014, 12:43:16
vsem ful hvala!! :) :)
Naslov: ovratnica
Prispeval: cici.bobnar na 16 Februar 2014, 13:04:28
Nika, prvo bi se ti rada zahvalila za tvojo nesramnost pri komentarju. Lepa hvala. Če ima kdo doma zunanje mačke z ovratnicami se lepo prosim oglasite in napišite kako to zgleda, tisti ki pa mačk sploh nimate bodite pa raje tiho.


Drugo, IMAM mačko, zelo lepo, zunanjo ki noter pride samo jest in včasih pozimi prespat, je pa pri mojem fantu
Tretje, ta mačka ima že od zmeraj ovratnice, odkar jo je fant privlekel domov.
Četrto , sem tudi napisala da mora biti ovratnica prav za mačke, z vmesno gumico, ki se raztegne če se slučajno kam zatakne, in tudi, da ne sme biti tesna. Za tiste ki pravijo da bog ne daj kupit tako ovratnico, ki se razegne samo pod pritiskom - tudi klipsna se odpre samo pod pritiskom.
Ovratnica je lahko tudi cela raztegljiva.
 
Tako da Nika, ne utišavaj me, če ne veš kaj imam in kaj nimam doma.

Lp.
Naslov: ovratnica
Prispeval: cici.bobnar na 16 Februar 2014, 13:06:02
pa mačka bo zdaj stara devet let.
Naslov: ovratnica
Prispeval: BlackSwan na 16 Februar 2014, 13:29:55
Aja še to - zunanjim mačkom ne striži krempljev. Ker jih potrebujejo, da plezajo.. Še posebej, če jih napade kakšen pes.. Mačka bo skočila na drevo, misleč, da lahko s kremplji spleza gor, kremplji odsekani, muca pade dol direkt psu v gobec. Tako ali tako si jih pa vedno zbrusijo same, niso tako kot psi.
Naslov: ovratnica
Prispeval: Andie na 16 Februar 2014, 16:02:26
Naša mačka gre parkrat na dan ven če se ji ravno zazdi da je vreme dovolj sprejemljivo  ::) sem ji od začetka nonstop kupovala raznorazne ovratnice pa jih je vse uspešno zgubila. Pa smo jih potem par tudi našli, ampak ne nekje zataknjene ampak kar tako sredi travnika, mogoče si jih je tudi sama snela, kaj pa vem. Jaz sem ji dajala ovratnice ki so imele zvonček gor, ker je nekaj časa veselo ptiče lovila, pa ji je šlo na žalost tudi z zvončkom čisto dobro :-\

Zdaj je pač brez ker sem obupala, pa tudi res je ne rabi po mojem mnenju (še ptičev ne lovi več ker se je polenila  ;D).
Naslov: ovratnica
Prispeval: Runo na 16 Februar 2014, 17:47:39
haha hvala za to pojasnilo BlackSwan super napisano! :P
Naslov: ovratnica
Prispeval: Runo na 16 Februar 2014, 17:51:41
Nika,
nisem vedla če je dobro dat zunanji mački ovratnico zato sem vprašala. :)
Zdej vem da to ni dobr zato mu nebom dala gor ;D
Naslov: ovratnica
Prispeval: čara na 19 Februar 2014, 11:22:52
Jaz vam pa kot šofer rečem-mačke naj bodo ponoči osvetljene z odsevnimi plaščki, rutami, ovratnicami ali zaprte v hišah. Ker se potem jaz ultra sekiram, ko mi mačka skoči pod avto ali ker je ne vidim ob cesti-pa se grem umikat drugemu avtomobilu (vas, ozka cesta).
Naslov: ovratnica
Prispeval: airedale10 na 19 Februar 2014, 11:26:42
Jaz vam pa kot šofer rečem-mačke naj bodo ponoči osvetljene z odsevnimi plaščki, rutami, ovratnicami ali zaprte v hišah. Ker se potem jaz ultra sekiram, ko mi mačka skoči pod avto ali ker je ne vidim ob cesti-pa se grem umikat drugemu avtomobilu (vas, ozka cesta).
To daleč najbolj priporočljivo in varno.  :)
Naslov: ovratnica
Prispeval: Nika na 19 Februar 2014, 12:13:33
čara, ne morš na mačka plaščkov montirat no  ;D Pa itak nič ne nuca, ker četudi ti polno osvetljen prileti pod avto nimaš kej naredit.

Js peljem tko, kot da so povsod mačke pa še 15min prej grem od doma, da če slučajno naletim na kako povoženo, jo lahko na hitro odložim pri veterinarju in še vseen ne zamudim kar pač imam. tko, če že gremo v ekstreme  :-[
Naslov: ovratnica
Prispeval: Runo na 19 Februar 2014, 14:30:08
naše mačke tako ali tako lahko grejo v hlev kjer je njihvo kraljestvo  ;D tisti k pa so izbirčni grejo lahko tudi v hišo babice :P
Naslov: ovratnica
Prispeval: BlackSwan na 20 Avgust 2014, 03:30:08
Jaz sem ji dajala ovratnice ki so imele zvonček gor, ker je nekaj časa veselo ptiče lovila, pa ji je šlo na žalost tudi z zvončkom čisto dobro :-\

Sem se smejala, ko sem to prebrala..
Moj stari Sivko je imel bronhitis, je vedno 'piskal' med dihanjem in se ga je vedno slišalo. RAZEN ko je lovil ptiče. Takrat je bila pa neverjetna tišina. :P Nevem kako je to lahko naredil.

Chiqui, ki jo imam sedaj, je imela ovratnico z zvončkom in enkrat na vrtu skočila v zrak in 'ugrabila' mamo ptičko (ene zelo glasne, meni neznane vrste, se je vedno slišalo kot da se cela družinica ful pogovarja), potem pa požrla še tamale. Nato je priletel očka in plahutal kak meter nad njeno glavo in se močno razburjal (čivkal, se je slišalo kot da vpije), je baraba zagrabila še njega. Požrla celo družinico v parih minutah.  :'(

Enkrat je pretihotapila ptiča noter, ko me ni bilo doma. Isto z zvončkom. Ko sem prišla domov, razmesarjen ptič dobesedno po celi kuhni. Perje na mizi, stolih, pultih, v umivalniku.. In od ptiča ostale samo nogice pred zamrzovalnikom :S Klavnica.

Naslov: ovratnica
Prispeval: Boo na 20 Avgust 2014, 19:06:17
Ja, krasno  :-X :-\
Naslov: ovratnica
Prispeval: Vezalka na 11 September 2014, 10:25:16
Se opravičujem, če je to že kje napisano, ampak nimam časa pregledat celotne teme, kaj šele foruma. Ali kdo od vas uporablja GPS za sledenje vašim mačkam? In če ja, kjer ste zadevico dobili?

Hvala za odgovore.