Sveža Sporočila

11
Super,

Hvala ker si nam poročala, tvoja izkušnja bo mogoče nekomu pomagala  ;)

Lp, Črt
12
Črt, hvala za odgovor.
Pes se je umiril, bula izginja. Res mislim, da je šlo za šok in stres, stanje je nazaj normalno. Morda sem prehitro reagirala, ampak včasih človek res ne ve in pomisli na vse možne vzroke in razloge. Hvala še enkrat! :) :)
13
Jaz žal ne bom veliko pomagal  :-[
Dosedaj ne pomnim, da bi pes zaradi cepljenja spremenil vedenje.
Vprašam pa se, če mogoče ne gre za bolj slučajno povezavo ... sem že slišal za primere, ko so posvojenčki po cca. enem mesecu spremenili vedenje.
Ampak ne pomnim, da bi bila kdaj tako velika razlika v vedenju.

Mogoče je bila izkušnja cepljenja/obiska veterinarja zanj tako stresna, da vama zaradi tega ne zaupa in mogoče samo rabi nekaj časa, da se nazaj sprosti.

Lp, Črt
14
Pozdrav vsem skupaj.
Sem nova tu. Po pregledu foruma nisem zasledila, da bi kdo imel podobno izkušnjo. Morda sem spregledala, se opravičujem, pa vseeno. Morda mi kdo lahko svetuje.
Pred dobrim mesecem sva s fantom posvojila leto starega mešanca. V ponedeljek je bil cepljen na kužne bolezni. V sredo so se začeli kazati prvi stranski učinki cepiva. Nekaj centimetrov pod vbodom je zrastla velika bula, pes je bil vedenjsko popolnoma spremenjen. Smo šli k veterinarju, je dobil protibolečinsko inekcijo in tablete za naslednje 3 dni, navodila so kratki sprehodi in vroči obkladki na bulo. Danes se je začel tudi praskati po celem telesu, več tudi kiha. Najbolj pa me skrbi sprememba v vedenju. Razumela bi, da je to posledica bolečine, vendar zdaj prejema protibolečinske tablete, tudi na dotik se ne odziva več tako, kot se je. Moje vprašanje je sledeče: Je imel kdo od vas izkušnjo, da se je pes po cepljenju vedenjsko spremenil? V najinem primeru- pes je mešan z lovsko pasmo, je hiperaktiven, firbčen, težko se umiri. V enem mesecu kar ga mava pa smo en kup stvari "pogruntali", da je naše sobivanje lažje (navaja se na boks, naučil se je igrati z igračami-česar prej ni znal, imeli smo težave z uničevanjem stvari, tudi pohištva, to se je umirilo, je učljiv, želi si delat s človekom, je pozoren na naju-tudi na sprehodih,in se odziva, rad se carta, konstantko išče stik...) po cepljenju je ta pes vedenjsko neprepoznaven. Laja, zaganja se v naju, skače, uničuje vse kar vidi in je v njegovem dosegu, ne prenese dotika, se ne odziva na ime-samo na hrano.
Ima kdo podobno izkušnjo? Mi lahko kdo prosim pove, če in kdaj naj bi to izvenelo?So te posledice lahko trajne? Resnično sva nemočna, ne veva kaj in kako mu bi še lahko pomagala.
Hvala lepa vsem!
Katja
15
Zdravje / Redko blato po vsaki briketirani hrani
« Zadnje sporočilo Neyka 02 Marec 2020, 13:57:31 »
Zelo verjetno je, da je njegova prebava pač vajena teh poceni hran, polnih "mašil". In pasja prebava pač rabi kar nekaj časa, da se privadi na nekaj novega.

Npr. svojo psičko sem slabo leto nazaj prestavila iz enih povprečnih, premium briketov (meso + riž in še neki dodatki) na brezžitno, visokoproteinsko hrano. Ker na splošno slabo prenaša spremembe v hrani, sem menjavo delala 1,5meseca. Začela sem s skoraj vso staro hrano in dodala za eno žlico novih briketov zraven ter to vsakih par dni povečala in zmanjševala količino stare. menjava je šla večinoma gladko, parkrat je imela mehkejše blato, ampak res nič kritičnega.

Znotraj tega procenta beljakovin/maščob, ki jih ima zdajšnja hrana brez problema menjam znamke in okuse. Sem ji pa pred kratkim po sili razmer dala en obrok te hrane, ki jo je imela prej in je naslednji dan driskala. Tako da po tej logiki, če bi želela nazaj na stare brikete, ji moram prav tako počasi menjat.

Če ste to že naredili, potem bi bilo smiselno pregledat deklaracije in primerjat sestavine med briketi, ki mu ustrezajo in tistimi, ki mu ne. Ali pa preprosto na vsak obrok dodat žlico nečesa, ki prebavo uravna.

Pa mogoče vam bo zanimivo tale članek prebrat - Kako "popravit" slabšo hrano
https://www.eko-brlog.com/4-preprosti-nasveti-za-povecanje-hranilne-vrednosti-pasje-hrane-2

+1
16
Zdravje / Redko blato po vsaki briketirani hrani
« Zadnje sporočilo Keka 29 Februar 2020, 21:51:52 »
Poskusi potem s hladno stiskano hrano, mogoče bo kaj bolje. V trgovini Gali, kjer hrano kupujem jaz imajo zdaj neko zadevo po imenu Naturavetal, sodeč po opisu deluje primerna.
Sem pa jaz mojemu psu, ko sem še iskala nekaj kaj mu bo ok dajala neko sušeno surovo hrano iz Nove Zelandije, mislim da se ji je reklo K9, ampak trgovina v kateri sem jo kupovala je nima več. Po njej je imel super prebavo, ampak meni ni bil všeč, ker je bilo treba par koščkov namočit v vodi in je potem vse skupaj delovalo kot neka razredčena juhica.
Tisto lizanje tačk je lahko seveda tudi stvar navade, ampak obstaja še kar nekaj razlogov. Glede na težave s prebavo, bi bilo smotrno, če bi veterinar še malo več pozornosti namenil prebavilom - kopiram en članek na temo lizanja in tam je naštetih več razlogov zakaj pride do tega: https://pethelpful.com/dogs/Why-is-my-dog-licking-its-paws

+1
17
Razno / Samci in agresija do samic
« Zadnje sporočilo trigi 26 Februar 2020, 11:47:52 »
Po mojem mnenju ni nekega pravila ... tako kot ljudje, so si tudi psi različni in včasih z nekom enostavno pač ne najdejo skupne besede.

Sem pa mnenja, da je v takih primerih veliko odvisno od lastnika, če oba psa spoštujeta lastnika in jima lastnik jasno postavi meje, potem nebi smelo biti problemov.

Lp, Črt
18
Razno / Samci in agresija do samic
« Zadnje sporočilo Samoyed lover 25 Februar 2020, 12:34:36 »
Tako informativno odpiram to debato, saj se mi je zadnjič  porodilo vprašanje, ko se je znancu zgodilo točno to. Njihov Samec je napadel samico. Ne vedo zakaj. V igri ni bilo hrane.

Zanima me tole. Nekje sem prebrala, da če samec napade samico, da je to znak, da z njim psihično nekaj ni tako kot mora biti. Da v naravi velja pravilo, da Samec ne poškoduje samice.

Po drugi strani pa če recimo pride do spopadov za ozemlje ali hrano, spol ne igra pomembne vloge.
Mnenja?

Jaz imam samca in samico, pa Samec, haski samici pusti vse. Ona kdaj izkorišča svojo ženskost in ga kdaj pretepe 😂 On ji je čisto podrejen.
19
Zdravje / Redko blato po vsaki briketirani hrani
« Zadnje sporočilo mešanček 23 Februar 2020, 21:18:52 »
Že, vendar mi ni jasno kako po poceni hrani iz hoferja nima driske, polni pšenice in različnih filerjev in le ščepec mesa. In naj še omenim, to se dogaja po vseh hranah.
Čim dodajam ogljikove hidrate je ok, tudi kak jogurt, skuta... Ko sva šla na pregled, sem omenil tudi stalno lizanje tačk.. Veterinar je rekel da je depresiven. Je to možno? Sicer sva kar aktivna, mislim da nekako nima ''časa'' biti depresiven. Je pa potem za vsak slučaj dal še hipoalergeno hrano z enim virom beljakovin, nič boljše. Menjave seveda delava postopoma, traja kak teden, tudi ko menjava okuse. Bova poizkusila še z lactoadapt, pa da vidimo. Aja, razgliščen je redno, na pol leta po nasvetu veterinarja.
20
Zdravje / Redko blato po vsaki briketirani hrani
« Zadnje sporočilo Keka 23 Februar 2020, 19:42:25 »
Tvoj pes ima težave z eno ali več sestavinami v briketih po katerih ima drisko. Poglej sestavo tistih po katerih je bilo ok in sestavo ostalih po katerih ni bilo.
Moraš pa tudi vedet, da naj bi bila vsaka menjava postopna, ne danes to, jutri drugo. Pa najprej naj se mu umiri želodec preden greš spet na novo hrano.
Poskusi dodajat še kak probiotik. Osebno imam več kot odlične izkušnje z Lactoadapt od Dogoteke.