Sveža Sporočila

32
Nega / Čiščenje Zob
« Zadnje sporočilo čara 09 September 2019, 09:05:29 »
Jaz uporabim kar Curaprox ali Sensodine. Nekateri pa so pse navadili na električno zobno ščetko.
33
Ostale živali / Želve
« Zadnje sporočilo Matic2006 09 September 2019, 08:04:31 »
Pozdravljeni.
Rad bi oddal zelvo rdecevratko. Ime mu je Piko. Star je okoli 30 let in ze celo zivljenje zivi v akvariju.
Zelim ga oddati nekomu, ki bi mu omogocil zivljenje na prostem.
Lep pozdrav.
34
FCI 7 / Mali/Veliki Münsterlandec
« Zadnje sporočilo Faelwen 06 September 2019, 20:17:53 »
Zdravo. Iščem vzreditelje munsterlandcev v Sloveniji. Me lahko kdo usmeri oz posreduje kontakt?
35
Nega / Čiščenje Zob
« Zadnje sporočilo Jaka Kaveljc 05 September 2019, 18:13:00 »
Zdravo, sem nov na forumu in tudi nov lastnik kužka  :). Se opravičujem če obujam staro temo, a zanima me kakšne imate izkušnje s takšnimi pasjimi zobnimi ščetkami https://soldius.com/si/izdelek/pasja-zobna-scetka-t-bone. Jih imajo psi radi in dobro opravljajo svojo nalogo?

Hvala
36
Vzgoja mladička / Sobna čistoča
« Zadnje sporočilo Mucika 24 Avgust 2019, 08:50:06 »
Pri nama je zmeri tako da gre lulat okol 22.15 in potem zjutraj med 5.30 in 6h(zato ker se jaz zbudim in jo peljem ne ker bi ona hotla) in potem se je navadla da spi nazaj do okol 7.30 al pa 8h. Tako da ni nobenega nocnega lulanja, Keka. To na ukaz lulat pa tudi že zna.
Vceri sem mal bl pozno domov prisla in sem to izkoristila da sem jo peljala lulat se enkrat ob 23.30. Ker sem ob 5.30 tko al tko vstala ker sem mogla, dat mackoma za jest sem jo takrat odprla boks in mal pocakala kaj bo.. Sam mal se je pretegnla, usedla in se takoj spet nazaj ulegla kokr da ne more ustt😂 zato sem nazaj zaprla in sla spat in je spala do 8ih brez luze in cviljenja.
Drugače pa mene sam to mal bega.. Pac ona je zmozna da se 3 ure nepolula čez dan včasih clo 4 če se spi vmes. Problem je če se igra gre včasih potem čez eno uro že lulat spet drugič se pa igra pa ne gre po eni uri. Ali pa zadnjic je sla lulat potem se je ene 20 min vozila v avtu do doma potem doma je še eno uro grizla zvecilko spravi umirjene stvari pa se mi je not polulala po uri in pol... Tako da res ne morem vedet. Zdaj pise da nekje kolkor mescov nej bi mel pes tok ur naj bi zdrzal kar drzi pa ne vedno. Koliko časa pa potem velja to pravilo da ga je treba ven pelat po vsaki igri, vsakic ko se zbudi itd? Do kterga mesca? Sej se mi ne mudi sam tok da vem kdak pricakvt.
37
Vzgoja mladička / Sobna čistoča
« Zadnje sporočilo čara 23 Avgust 2019, 12:14:53 »
Bina se za lulanje pretegne in cvileče zazeha. Kdaj se tudi vsede, včasih je preprosto tečna.

Mladiči pa načeloma lulajo kmalu po obroku/pitju vode, kmalu  po sprehodu, po ali med intenzivno igro in kadar se zbudijo. Potem se pa tekom odraščanja ti intervali daljšajo.

No, moja seniorka NIKOLI ni za vikend spala. Je blo treba vstat ob približno isti uri, pa pač hodim nazaj spat, če imam možnost. Zato sem se tudi navadila, če sem prišla sredi noči, sem jo peljala za tistih 15 minut na wc, dala posladek in imela mir do kakih 10-11h.
38
Vzgoja mladička / Sobna čistoča
« Zadnje sporočilo Keka 23 Avgust 2019, 09:29:52 »
Čist ok je, da mladička ponoči pelješ ven, da se polula, ker ga s tem učiš tudi kje se lula, oziroma da se lula zunaj in ne bo bojazni, da bi mu zjutraj ušlo.
Po mojem vedenju, kar sem prebrala, se celotna prebava v času počitka umiri, cela peristaltika pa hitreje dela ko je pes aktiven in najbrž je podobno tudi z lulanjem.
Če sicer zdrži do jutranjega vstajanja pa poskusi brez nočnih lulanj. Poskusi tudi z učenjem, da se polula na ukaz - ko počepne reci npr. "lulat" in ko to opravi, nagrada. Pri mojih je fino, ker na stavek "lulat pa pančat" vesta, da morata spusti vse ven, ker to pomeni, da gremo notri in da nekaj časa ne bomo šli več ven - drugače šparata urin za označevanje dreves in ne lulata na polno, če ni treba :)
39
Vzgoja mladička / Sobna čistoča
« Zadnje sporočilo trigi 23 Avgust 2019, 07:02:43 »
Tudi če dejansko ne bo nikoli pokazala da jo tišči, to ne pomeni da jo boš morala voziti ven na 3 ure.
Ko bo večja bo brez problema zdržala 6 ur, če pa boš imela službo, pa boš samo morala ustvariti ritual, da je zjutraj treba narediti vse, ker bo potem morala biti dlje časa sama.
40
Vzgoja mladička / Sobna čistoča
« Zadnje sporočilo Mucika 22 Avgust 2019, 10:31:13 »
Hvala za odgovor. Ja ona zdrži celo noc že od dveh mesecev le da je takrat ob pol sestih mogla ven ker se je zbudila sama zdaj pa ji očitno ni več nujno.
Res, nekateri nikoli ne pokažejo? Ojoj kaj potem tut ko bo že bolj odrasla recimo od šest mesecev naprej ali oa potem ko bo že odrasla potem ne bom vedla kdaj jo bo tiščalo če mi ne bo nakazala, se mi bo lahko tudi takrat notri polulala če jo ne bom vozila na 3 ure? 🤔 Zdaj sem jaz itak z njo doma se tako da lahko vozim tako nekako potem ko bom sla v službo bi jo rada navadila da gre zjutraj lulat preden grem od doma, bi bilo pa fajn da bi sla pa potem med vikendi kasneje da ne bi vstajal ravno ob pol sestih takrat. Večina ki majo pse pravi da med vikendi lepo spijo do takrat kot oni. Zato sem upala da bi jo nekak tako navadla samo zdaj si jo ne upam predolgo pustit ker je le še mladic zato jo peljem ven že ob 5.30. Je pa tudi že po 8 ur zdržala ponoci brez da bi sama hotla lulat.