Bozita

cacy · 5934

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
: 02 November 2010, 14:28:37
Ojla

Ima kdo izkušnje s to hrano? Briketi?
http://www.bozita.com/en/Robur/

lp

amonra

• *
Odgovori #1 : 02 November 2010, 15:55:38
Mi hranimo puppy verzijo in smo zelooo zadovoljni..sploh ko smo preizkusili acano, orijen in pro plan pred tem..zraven imamo se konzerve bozita..je znana delala diplomsko iz pasjih hran in ugotovila da so na severu tako strogi zakoni da je hrana dejansko to kar pise in not ne gre nobena packarija kot je lahko to pri ameriskih verzijah pasje hrane..je bila tam na ogledu in preverila in sedaj vsi hranimo samo se z bozito robur :o

Xsara

• *
Odgovori #2 : 02 November 2010, 17:11:24
Po sestavinah se jaz ne bi odločila za njo. Premalo mesa, ogromno koruze in ostalih mašil. Npr. losos ima dejansko lososa šele na tretjem mestu, na prvem mestu je koruza, za njo pa riž, na četrtem mestu spet koruza pa malo kasneje še enkrat, mislim da toliko koruze pa psi res ne potrebujejo:

Ingredients: Maize meal, rice, salmon meat, maize germ, salmon meal, special processed cereals (SPC), salmon digest, maize gluten, dicalcium phosphate, carrot, potato protein, linseed, beet fiber, calcium carbonate,
salt, potassium chloride, brewer´s yeast, shellfish hydrolysate (contains glucosamine), cartilage hydrolysate (contains chondroitin), yeast (ß-1,3/1,6-glucan).

amonra

• *
Odgovori #3 : 02 November 2010, 20:09:32
nasemu psu, ki ni hotel dejansko nobenih briketov in sem mu jih morala v usta tlacit (acano in orijen)zelo ugajajo in jih celo sam poje..glede sestavin pa bi rekla samo za vse ostale hrane-eno je kaj pise na deklaraciji drugo pa kaj je dejansko not zamleto ;)

Urška

• *
Odgovori #4 : 03 November 2010, 03:02:17
hmmm, ja, a res?  ::)

Ko pride hrana čez ocean, gre pri vstopu v EU v analizo in če se le ta ne ujema z napisanim na deklaraciji, se lahko kar posloviš od robe. Tako, da prosim ne kvasi bedarij.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #5 : 03 November 2010, 07:54:21
Jaz sem dobila testerčke te hrane in konzervo.
Po konzervi so vsi psi bruhali- pri tem,da res niso pri občutljivih , Fita je npr bruhala prvič v življenju.
Briketki pa zgledajo ok. Ampak nič posebnega.
Pač še ena od miljon hran.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

amonra

• *
Odgovori #6 : 03 November 2010, 08:38:10
Glej Urska da ne bom zaljiva kot ti ti bom lepo odgovorila..moja frendica je delala diplomo na veterini iz pasjih suhih hran..pred nekaj meseci..kamor je mogla je sa pogledat v proizvodnjo in zraven so seveda jo pregledali v laboratoriju..lahko ti se enkrat napisem da to kar pise na deklaraciji ni zmerom to..spoh pa kakovost ki je v to zmleta..in samo prosila je za izkusnje s to hrano..jaz jih imam in poznam veliko ljudi ki imajo samo dobre izkusnje..ti jih imas ali kar tak rada pljuvas po vsem kar ti ne uporabljas ;)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #7 : 03 November 2010, 08:59:05
Jao je zadnje čase neka napetost prisotna. Tudi meni se ne zdi nič posebnega, edino kar mi je na tej hrani všeč da je iz Švedske  :P :P :P :P

SIcer pa je povprečna hrana, se sama nebi odločila za njo - če že dobivajo brikete, občasno ko jih dobiavajo, naj bo raje več mesnega not :) In tudi če ni to not kar je v deklaraciji, no ravno zaradi tega tudi ne hranim veliko briketov, ampak vseeno je razlika če ti že v osnovi napišejo da ni žitaric  v briketih ali če so briketi polni koruze... vsak naj sam presodi.

amonra

• *
Odgovori #8 : 03 November 2010, 09:04:54
Lahko pa se dodam da imajo tudi 8 hrtov s katerimi hodijo na dirke, plus se tri domace pse in vse hranijo izkljucno z bozito ter so zadovoljni..to je zame dovolj..sploh ker je tudi oce veterinar ki ima svojo ordinacijo in za svoje zivali zivijo :)..se pa strinjam da vsak naj sam presodi :)

sasha

• *
Odgovori #9 : 03 November 2010, 09:08:54
Ja, veterinarji imajo pa res zelo veliko pojma o pasjih hranah ::)

Poznam psico, ki je na Boziti in ima ogromne dreke, pa sploh ne dobiva toliko za jest. Poleg tega pa tudi dlake nima najlepše.

amonra: smem vprašat, če se da to diplomo kje videt? Pa res me zanima, v katero proizvodnjo hrane so jo spustili?

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #10 : 03 November 2010, 09:49:21
Jaz sem tudi dobila tester bozite. Lepi srčkasti briketi, glih za na torto-mislim da je bil okus losos.
Pojedla je, težav pri taki mali količini ni imela, mi je pa glede na sestavo malo predraga.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

amonra

• *
Odgovori #11 : 03 November 2010, 09:55:50
no lahko jo vidis ampak je v cescini..saj ce bi bila v slovenscini bi jo ze kopirala..prevajat pa zal nimam casa in ne volje saj ponavadi so vsi takoo pametni  da sploh ni potrebno ker vsak od vas vec ve od drugega ;)..no lahko ti zagotovim da nas ima lepe dreke, normalno velike in sploh ker je imel v mladosti ogromne prebavne tezave smo imeli njegove dreke v laboratoriju..to je bilo se preden smo presli na bozito..in smo ugotovili da je tedanjo hrano zelo slabo izkoriscal.sploh proteine..je obstajal ze sum na slabo delovanje slinavke..potem ob menjavi in ponovnem pregled pa se je to uredilo..glej..sto psov sto cudi..mojemu pase bozita in povedala sem da imamo samo dobre izkusnje z njo..sem pa prepricana da vsakemu psu ne..najsrecnejsi si ko najdes hrano ki mu odgovarja..jaz sem napisala svoje izkusnje ti pa daj svoje..spustili so jo v britt in v bozito :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #12 : 03 November 2010, 10:05:09
Če bi bili veterinarji res t pravi, bi svetovali čim manj predelano hrano in čim manj briketov :) Moje mnjene.

Isto kot pri ljudeh, čim manj predelano tem bolje.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #13 : 03 November 2010, 10:56:07
Ni neka vrhunska hrana, je pa solidna srednjerazredna, rahlo predraga za svojo sestavo, sicer pa ok. Boljša od srednjerazrednih ameriških hran, ki  si sicer delajo silno reklamo vsekakor. Za tiste, ki imajo predsodke do žitaric seveda de ni primerna. Poskusila sem jo, ko mi je redne hrane zmanjkalo in ni bilo nobenega problema.

Kaili

• *
Odgovori #14 : 03 November 2010, 15:33:15
moja frendica je delala diplomo na veterini iz pasjih suhih hran..

Na veterini ne delamo diplom. Se za diplomo šteje zadnji izpit iz sodnega in upravnega veterinarstva.

Kaili

• *
Odgovori #15 : 03 November 2010, 15:35:01
no lahko jo vidis ampak je v cescini..

Oprosti... šele zdaj sem tole opazila :-[

Sinica

• *
Odgovori #16 : 03 November 2010, 20:44:34
A se Bozitine tavelike vreče zapirajo na zip?

Mr. Pino Ortega Royal Glade - my crazy guide dog!

amonra

• *
Odgovori #17 : 03 November 2010, 21:27:22
Ja, se zapirajo na zip