Orijen vs. Acana

Samoyed lover · 3523

Samoyed lover

• *
: 30 November 2010, 21:14:15
Pozdravljeni!

Odločam se med hrano Orijen in Acana.... prebrala sem, da je Orijen najboljša hrana in videla, da je na 1# po kvaliteti (ima 6 zvezdic). Medtem ko ima Acana 4. Zdaj eni mi priporočajo Orijen drugi spet Acano... zdaj pa nevem.... prosim za odgovore, trenutno smo na RC-ju, ki pa ima žal je 3 zvezdice po kvaliteti, lp.

Inanna

• *
Odgovori #1 : 30 November 2010, 21:32:48
Ah, te zvezdice... ::)
Zakaj pa boste menjali hrano? Se ne obnese? Za moje pojme je sicer RC predrag glede na kvaliteto, to je pa tudi to. Trenutno z njim hranim mačka, ker mu je od vseh najljubša.
Sicer pa predlagam vsaj kakšen vzorček Acane in Orijena, da vidiš, če mu sploh diši. Poleg tega ni nujno, da bo katerokoli dobro prenašal... Preberi po temah od obeh znamk. Sama bi se verjetno odločila za Acano, se mi zdi dober kompromis med ceno in kvaliteto. Počasi nabiram informacije za v prihodnje. Ampak še vedno se bo pokazalo potem, ko jo bo pes nekaj časa jedel, če mu ustreza.

ursa_9

• *
Odgovori #2 : 30 November 2010, 21:53:23
Najbolje je res tako narediti, kot je napisala Inanna...probaj kakšne testerčke dobit od obeh, da so bo vidlo kaj psu sploh paše...jaz sem tudi na Acani in psu res ustreza,pa še zelo kakovostna je in zmerne cene...sicer je pa tudi Orijen ok, ampak je res odvisno od psa kakšna hrana mu paše...

Dada73

• *
Odgovori #3 : 30 November 2010, 22:11:45
Mi smo šli iz Hillsa na Acano. Ampak pazi kako boš dodajala novo hrano, ker iz RC, Hillsa na Acano je velik preskok-glede sestavin. Zato res počasi sploh če imaš občutljivega psa-mi imamo enga, ki dobi zlo hitro drisko, če poje nekaj česar ni navajen in smo se na novo hrano navajali 3 tedne, da smo jo zamenjali v celoti. Zdaj smo brez težav-oba psa. obe hrani sta vredu, če primerjaš ceno in kakovost z Hillsom ali RC-dobiš bolj kakovostno hrano, cena pa je nekja enaka.

Urška

• *
Odgovori #4 : 01 December 2010, 01:53:43
Orijen v primerjavi z Acano vsebuje več mesa, ima višji beljakovinski delež, vsebuje manj ogljikovih hidratov, ima večjo vsebnost svežega mesa in večjo pestrost vrst mesa. Je najboljša biološko primerna hrana s poudarkom na svežih regionalnih sestavinah. Acana prav tako sledi istim prehranskim principom in predstavlja najboljšo možno izbiro med ceno in kvaliteto izdelka.

Samoyed lover

• *
Odgovori #5 : 01 December 2010, 14:14:21
Najlepša hvala odločila sem se za Acano :) Je tudi cenejša in kot ste rekli kvalitetna ;D Bom navajala počasi in bom mešala kakšen teden :) lp

P.S. Menjala bom ker ima psička premehke iztrebke in veliko količino, poleg tega se mi zdi predrag glede na kvaliteto.

Lusi

• *
Odgovori #6 : 02 December 2010, 14:15:26
Najlepša hvala odločila sem se za Acano :) Je tudi cenejša in kot ste rekli kvalitetna ;D Bom navajala počasi in bom mešala kakšen teden :) lp

P.S. Menjala bom ker ima psička premehke iztrebke in veliko količino, poleg tega se mi zdi predrag glede na kvaliteto.

Živjo,

Za mojo psičko je bolj primerna Acana, ker ima Orijen preveč beljakovin, in posledično mehak iztrebek... Enako se zgodi recimo, če kdaj je samo meso... Če pa recim je RC, je pa iztrebek za človeške oči (oz. pobiranje  ;D ) perfekten  ::)

Samoyed lover

• *
Odgovori #7 : 03 December 2010, 12:38:54
Hvala za mnenje :) Moja pa ravno pri RC-ju nima vredi iztrebka, čeprav ne bom krivila samo RC, ker ji moj dedek da kakšen keks, poleg tega pa ji starši davajo še kako domačo hrano ::) Vem, da to ni vredu, zato se velikokrat skregamo :P Jaz osebno naredim meje in jim rečem npr. " Riž lahko je, kosti pa ne" včasih me celo poslušajo :D