No,jaz bom malo iizven konteksta

Jaz in Kajchyika sva se odločili napisati nekja vrstic o tem,kar se dogaja nekemu psu v soseščini in je že čas da se malce razve.Jaz pišem na njufi temo,ona pri borderjih

Naj začnem:
Nekaj ulic stran od mene živi prijazen kuža po imenu Luk.Luk je pes francoskega porekla(neka draga francozka pasma)in živi v ograjenem pesjaku noč in dan.Če bi bil lastnik tega psa tako prijazen kot njegov pes,bi definitivno živela v sožitju.Velikokrat hodim tam mimo s svojim Bartom ali pa kdaj kar sama.Pes vedno laja,ampak ne brez razloga.Že ko ga pogledaš ti je takoj jasno, da ni nekaj vredu in da je pes res osamljen in prepuščen prebiti dneve in noči sam.Pes si vidno želi družabneg življenja in da bi vsaj nekajkrat lahko povohal svojega pasjega vrstinikaa(mimojedočeka)bi se strgal iz povodca.Problem je v tem, da ko začne šes vleči in siliti k svojemu pasjemu prijatelju ,lastnik povzdigne glas,se začne nanj dreti,in zgodilo se je že, da ga je brcnil,ali pa
nazjal ,da se je pes ustrašil in se mu podredil. Jaz misli, da bi ta človek lahko pasjo ubogljivost dosegal na drugačen način in ne z nalsilnim vedenjem do psa,v končni fazi smo prav vsi živa bitja in si zaslužimo ljubezen in spoštovanje.
Ne,moj namen se ni bil utikati v zadeve,ki se dogajajo pod tujo streho,moj namen je opozoriti ljudi,kaj se dogaja.I ni samo Luk tisti,kateri to trpi.Mnogo stvari opazimo mimojedoči sprehajalci, in se tisti drugi skrbniki niti zavedajo ne kaj počnejo in da je vedno in povsod nekdo,ki te bo opazil kaj počneš ,ali pa bo to slutiv.
Sem 100% da nobenemu človeku ne bi bilo všeč,da bi bil cev dan zaprt v kopalnici in bi ga zvečer privezali na povodec ter se z njim odpravili na "PREHOD" -ali so 3 min. sprehodi res sprehodi??In ali je dovolj, da se pes samo polula in pokaka ob prvi priložnosti ki jo ima?
Žal za ljudi, ki tako ravnajo s svojimi žilvalskimi prijatelji nimam potrplenja,navsezadne si si sam kupil žival in si se sam zavzel in odločil zanjo!!!!!!
Zato,Vas vse prosim , da mi vsaj malo namignete,kaj se da storiti v primeru, da je pes PRETEPEN in ,da vi to vidite. Mislim, da je nekaj denarne kazni, a pes ostane pri skrbniku.Na zakon o tem se ne spoznam, zato bi rada,da malo poveste, kakšne so kazni!
Upam, da ste se malce zamislili ob branju tega,in res vas prosim če ima kdo kako idejo kaj storiti.Vem, da to ni moja stvar, kaj se dogaja pri drugi hiši in vem, da morda ni prav, da sem to izpostavila, a ne morem si kaj,ko zališiš psa kako kliče nekoga, da bi bil pripravljen z njim deliti vsaj malo ljubezni.
Lp!
Bart & Katja