V temi o mladičkih nemških ovčarjev se je načela zanimiva tema. Zanimajo me vaša mnenja.
Namreč, tema obravnava ceno rodovniških mladičev oz. to, če se spodobi vprašat za ceno mladičev že ob prvem(oz. v zgodnjih razgovorih) razgovoru z vzrediteljem ali ne?
Kaj menite?
Moje izkušnje kažejo, da so vzreditelji po večini kar malo ''užaljeni'', če prehitro vprašaš za ceno. Ko sem bila nekajkrat v situaciji, da sem imela telefonske razgovore z vzreditelji oz. lastniki legel, sem bila povečini kar hitro odpravljena, verjetno kot ''neresna''

Poznam veliko ljudi, ki jih je pogovorov z vzreditelji kar precej strah, ker vedo, da bodo morali sčasoma vprašati za ceno, vedo pa tudi, da bodo verjetno izpadli kot nekdo, ki mu je za nakup mladiča pogoj cena, čeprav temu ni tako.
Dejstvo je, da ko si izberemo psarno, ki ima nam všečne pse in linije, naredimo že krepek korak k nakupu mladiča. Če spremljamo uspehe in napredke mame legla( in očeta), če poznamo njun rodovnik ali pa če smo jih celo spoznali v živo, nas pravzaprav zanima samo še cena. Seveda poleg tega, če je še kak mladič na voljo in ostalih osnovnih stvari, ki nas zanimajo glede legla.
Jaz ne razumem, zakaj je cena psov taka skrivnost. Recimo, če kdo objavi na forumu leglo, meni ni nerodno vprašat za ceno mladičev, čeprav se ne zanimam za nakup, zanima me samo tako...informativno, bi se reklo.
Torej, kaj menite vi?