Kako naučiti psa, da ne gre na cesto

sončnica · 7486

sončnica

• *
: 13 Oktober 2008, 20:39:27
Pozdravljeni!

Potrebujem vašo pomoč. Imamo 10 tedov staro bernko, ki se pridno uči in ni večjih problemov z njo. Je pa rahel problem ker nimamo še v celoti ograjenega dvorišča, imamo pa namen to narediti. Na tem delu, ki ni še zagrajen, smo začasno postavili mrežo saj je v bližini ceste (po kateri ni vlikega prometa). Ko mežo odstranimo da lahko avto zapeljemo mimo, vedno rada smukne mimo in gre na cesto, ko pa gremo po njo pa totalno ponori. Zanima me, če obstaja kakšna možnost, da psičko naučimo da ne sme na cesto. Prejšen pes tega ni znal. Predprejšni pes pa je, nismo pa ga tega učili. Če smo odšli od doma, se je ta pes usedel točno na mejo našega dvorišča in ceste ter nas samo gledal in jokal, ni se premaknil za centimeter, premaknil se je šele ko si ga poklical. Kaj storiti v takem primeru?

Hvala

LP

Yo

• *
Odgovori #1 : 14 Oktober 2008, 12:39:11
Psa imej pod nadzorom. Ni kaj pričakovati od njega pri tej starosti. Je pa od vas - uredite ograjo.

catjusa

• *
Odgovori #2 : 14 Oktober 2008, 13:40:08
Sončnica imejo jo pod nadzorom, ne ostane ti drugega. Pa čimprej zagradite dvorišče.
Vem, da če pobegne da greš ponjo, če je v bližini cesta. Večji problem je če začneš teči za njo, lahko mladič to vzame kot igro in te potem z "uhajanjem" vabi k igri. Nisem pa nek strokovnjak :) Mogoče povprašaj v šoli za nasvet.

teika

• *
Odgovori #3 : 02 December 2008, 21:24:55
   Živjo!

tudi jaz rabim vašo pomoč imam maltežana Toby-ja ,ki je star dobre 4mesece in ,ko sem ga enkrat odpela ,da bi se malo igrov z višavskim trjerčkom in na drugi strani ceste je bil še en pes in je kar stekel na drugo stran ceste še dobro ,da ni bilo avtomobilev,od takrat ga imam na povodcu.Zdaj rabim vašo pomoč kako naj ga naučim tudi če je odped ,da ne gre na drugo stran ceste???

HVALA!
                         lp Teika in Toby :)

kalsang

• *
Odgovori #4 : 02 December 2008, 21:59:13
V bližini ceste se psa ne odpenja s povodca. To si lahko privoščiš samo tam, kjer ni v bližini nobenega prometa in kjer je zagrajeno, še zlasti, če pes ne obvlada odpoklica (če ga nisi uspela naučit, da pride na tvoj klic v vseh okoliščinah).

Ribica_Tina

• *
Odgovori #5 : 03 December 2008, 08:20:34
Mi smo imeli podoben primer. Psička je bila pač ves čas, ko se je gibala okrog nas na 10m povodcu. Tako psičku hitro pokažeš, kje je meja. Enostavno stopiš na povodec in z jasnim NE poveš, da do tja sme, dlje pa ne. V kolikor pes ni pod nadzorom ta povodec natakneš nekam, da ne more do ceste...100% pa ne mlademu ne odraslemu psu navidezna meja ne bo dovolj. Je čisto zadosti ena skušnjava, pa ti gre pes na/čez cesto.

Smrček

• *
  • Little star :*
Odgovori #6 : 03 December 2008, 10:58:15
Tudi moj je prav rad izginil na cesto!  In po moji izkušnji ga je treba imeti na povodcu potem pri 1 letu in naprej pa se te drži-seveda  mora takrat že obvladati odpoklic ampak jih niti ne mika več do bi odšli (se pogovarjam tudi z drugimi lastniki psov in so vsi rekli da so bili po 1 letu bolj pridni-je pa to sigurno tudi karakter psa )

I´m the sweetest trouble maker ;) :D

teika

• *
Odgovori #7 : 03 December 2008, 14:41:04

hvala  zdaj to vem in ga ne bom nikoli več imela odpetega v bližini ceste

hvala!! :)

puhek

• *
Odgovori #8 : 06 December 2008, 21:04:17
Jaz vam bi  samo poveda,l da imam 6 mesečno psičko, pa nisem imel kakšnih velikih težav s tem , da bi mi uhajala na cesto.Moram pa povedat, da sem od začetka moral nad njo včasih tudi pouzdigniti glas.Pes mora jasno vedeti ,da ne sme na cesto. ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #9 : 27 December 2008, 14:42:40
Se zgodi najbolje vzgojenim in šolanim psom. Mačka, srna, goneča psice, gonitev psice ( ko se psice gonijo znajo iti na kak samostojni sprehod), dolgčas, se ustraši poka, jo(ga) kdo draži, napade kak pes... No ja, ali pa ti jo kdo ukdrade.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
Odgovori #10 : 31 Maj 2009, 12:57:12
Poznam primer, ko ima ena punca eno psičko skoz spuščeno in psička, ko pride mimo avto kar steče na cesto in skaka na avte lastnica se pa smeje. ::)

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #11 : 31 Maj 2009, 18:18:18
Pardon. Ampak ta lastnica nima vseh koles v glavi. :-X Prav možno je, da ji bo nekdo povozil psico in potem naj se smeje in plačuje račun pri veterinarju, ali pa bo psica naredila škodo na avtu (nam je sosedov pes zbil letev dol) pa naj plačuje tisto.

Noben normaln človek se ne smeji, če se mu pes zaganja v avte.

Le vkup uboga gmajna!

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
Odgovori #12 : 04 Junij 2009, 21:12:14
Se strinjam.

Sem že videla.Sprehaja jo zraven ceste - VEDNO spuščeno(tudi po travi,tudi po cestah,povsod).In mimo pripelje avto in tako teče okoli avtomobilov, da res maloooooo manjka, da jo kdo povozi. :-\ Pa sem rekla zakaj je ne priveže, da lahko psico kdo povozi - pa se je smejala pa rekla, da ''brez skrbi, ne bo je noben povozil''. :-\

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #13 : 04 Junij 2009, 22:24:35
Našadva dejansko sta povozla psa, mladiča, ki je pridirjal iz vogala, je imel potem zlomljeno taco, mama se je razjezla nad sosede, so sicer ponudli prevoz do veterinarja, ampak so odklonli in sami uredili-rezultat, pes je od takrat na vrvici ali pa ga pravi čas pokličejo.

Ta drugi sosedi pa...sem jim že ob 3.00 zjutraj zvonila na vrata, ko se mi je psica zakantala v avto...Nič kaj bolj ne pazijo. ::)

Le vkup uboga gmajna!