Lastniki

irenchy · 22630

Chantall

• *
Odgovori #30 : 15 Februar 2006, 20:15:55
Lanabela in ninci! Hvala za vajina odgovora. Od sedaj naprej Chantall ne bom več vodila na obljudene kraje v času gonitve. Sedaj se zavedam, da sem premalo gledala na možne reakcije samcev. To je bila Chantallina prva gonitev in take napake ne bom ponovila nikoli več.  :-[
Rada bi samo povedala, da je bil namen mojega prvega posta, da delim svojo izkušnjo z vami (upam da se bo še kdo kaj naučil iz moje napake), ker se vse preveč psov sprehaja spuščenih na hudih turističnih punktih, kjer je pogosto večja masa ljudi. Med njimi so lahko tudi taki, ki se bojijo psov, zato se mi zdi da ni fer, da človek prosi, če lahko privežeš svojega psa ti pa to ignoriraš.  :-\

LP

*nastya_lony*

• *
  • uživam pasje življenje...
Odgovori #31 : 19 Februar 2006, 12:37:19
Dans gre ati z Lonijem na sprehod(kr jst ne morm, kr mam zlomleno nogo), pa prideta iz sprehoda oba nekam čudna(beri: "prestašena").Pol mi pa ati pove,da je Lonija napadu sosedov NO(on ko nam je še Donija-maltija zgrizu) pa še en bokser, ko ga še nismo nikol na sprehodu vidl.Loni ma zdej pri vratu eno manjšo krastico, sam ni nč hudga(sm mu kr jst mal s vato sprala) pa seveda zdej naš orjak ne upa ven iz pesjaka.Onga NO-ja pa sam ob nedeljih ven spustijo pa je pol cel dan sam vzunih >:(.Lastniki pa ne,da bi ga vsak dan pelal lepo na sprehod; majo rajš da njihov pes zgrize vse pse  >:(

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #32 : 19 Februar 2006, 12:50:54
nastya-lony .... poškodbe okoli vratu so zelo 'hinavske', pes ima namreč v vratnem predelu kožno gubo, pri ugrizu v vrat pa lahko pride do tega da ti vidiš samo eno luknjico, v resnici pa so lahko tudi hude poškodbe pod kožo ... zato bodi pozorna na razno otekanje in podobno ... če pride do tega, TAKOJ k veterinarju.

Še eno vprašanje, koliko je Loni že cepljen? Je bil že dvakrat cepljen proti kugi? Pa proti steklini?

Lp, Črt

*nastya_lony*

• *
  • uživam pasje življenje...
Odgovori #33 : 19 Februar 2006, 13:03:36
Vsa cepljena je opravil,sam je bil pa proti vsem cepljen sam enkrat, ker ga še 4 mesece nmamo.Cepljen pa je bil na koncu oktobra oz.na začetku novembra.

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #34 : 19 Februar 2006, 13:10:23
No saj proti kugi je enkrat cepljen že ob oddaji, torej če ste ga še vi potem enkrat cepili proti kugi (prvič se cepi z mrtvim virusom, drugič z živim) in je tudi cepljen proti steklini (to veš po tem da ima tudi čip), potem mislim da nebi smeli imeti problemov z tema dvema okužbama .... nikoli pa se ne ve ... pač, bodi pozorna in bo vse vredu.

Lp, Črt

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #35 : 01 April 2006, 22:35:46
Včeraj popoldan, ko sem šla v Alerja je tam pred tisto halo stal tibetanski mastif...mislim je ležal. potem smo se z prodajalko pogovarjali in je povedala, da tisti pes tam leži že kakšne 2 urce ali več nepremično in čaka in čaka......lastnik naj bi bil en starejši gospod, ki je prišel na pjačo in ga kr tam zuni pustil. pouno otrok je tam okoli skakalo itd. ....prov videlo se je kako je pes nestrpen, živčen itd.  potem so iskali lastnika upam sicer da so ga našli samo res skrajno neodgovorno se mi zdi, da pustiš psa pred stavbo na prostoru odpetega in greš na pjačo....

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #36 : 02 April 2006, 18:39:12
Vau!!!! Tibetanski mastif, ki dve uri nepremično čaka odvezan na lastnika!!! Vsaka čast lastniku in psu. ( ali ni čudno, kako imajo včasih najbolj nikakvi lastniki najbolje vzgojene pse?)

~Lunca~

• Gost
Odgovori #37 : 02 April 2006, 18:56:29
No tudi pri nas imamo kar veliko takih primerov:
1.Z Deepom se lepo sprehajava po polju,nikjer žive duše.Vedno je spuščen,pripnem ga v tistih primerih kjer je potrebno(psi,ljudje).No in ko mu vržem palico, vidim da leti proti Deepu mešanec med boxerjem in rotvajlerjem.Ustrašim se in pokličem Deepa da ga pripnem.No ko sem imela Deepa že pripetega pride mešanec in začne renčat na Deepa.No in ker se mu Deep ne pusti(in tud vidi da je un spuščen),začne tudi on renčat,nakar ga tist pes napade od zadaj.Sama Deepa spustim,saj se mi zdi bolje da se brani,ne pa da ga tist premlati.No jaz se mučim da spravim boxerja stran nakar če 20 minut priteče lastnica in brcne psa v trebuh njena beseda pa :"Oprostite" in gre. Mislim a je to normalno.
2. v bližini imamo rotvajlerja ki je zelo napdalen, lastniki pa ga komaj obvlladajo.Napadel je veliko ljudi pa tudi kar dosti psov.Vedno smo v strahu ko gremo na sprehod.Sama sem lastniku že miljonkrat rekla naj ne hod na sprehode al pa naj a vsaj obvlada.Nič ni zaleglo.

Skratka sedaj vedno nosim s seboj marelo(tudi v sončnem vremenu), saj se bojim da bi do tega še prišlo.Kako to dopovedat lastnikom?

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
Odgovori #38 : 02 April 2006, 19:07:44
Glede na to, kar tukaj berem, sem že pomislila, da naš konec Slovenija pa ni čisto normalen (v pozitivnem smislu, seveda :P ).
Tukaj srečujem same bolj ali manj odgovorne lastnike, saj večina svoje pse sprehaja na povodcih in večina tudi vpraša, če je moj pes hud, preden pusti, da se povohajo. Tisti, ki pse sprehajajo spuščene, pa jih, ko se srečamo, pripnejo. No ja, večinokrat to niti ni potrebno, kajti tile spuščeni psi ponavadi ignorirajo mojega in me kot taki sploh ne motijo, pa tudi če se pridejo samo povohat, me ne motijo. Še vesela sem, če se kakšen pes vtakne v mojega, da lahko malo povadimo socializacijo  :) . Drugače pa res tukaj okrog ne poznam nobenega vzvišenca, ki se požvižga na ostale sprehajalce ali kaj podobnega... (No mogoče samo ene lastnike, ki pridejo na kavico v kafič, psa pripnejo zunaj in ta se nato nadaljnjih 15 minut dere zunaj in moti ostale, oni pa srkajo svojo kavo...kaj hočeš... ::) )

Lp

Old age means realizing you will never own all the dogs you wanted to.
Joe Gores

http://newfka.deviantart.com

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #39 : 03 April 2006, 11:49:53
Vau!!!! Tibetanski mastif, ki dve uri nepremično čaka odvezan na lastnika!!! Vsaka čast lastniku in psu. ( ali ni čudno, kako imajo včasih najbolj nikakvi lastniki najbolje vzgojene pse?)

ja, to bo v zvezi z eno izjavo Einsteina, ki sem jo napisala tud že na drugem forumu:

"teorija je, ko se vse ve, a nič ne funkcionira,
praksa pa , ko vse funkcionira, a nihče ne ve zakaj"  :D.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #40 : 04 April 2006, 13:42:54
Prav tako kot ti, sem že jaz pred nekaj časa videla novofundlandca pred tušom. Seveda pride z lastnikom. Ga lepo pobožam, se malo pogovarjamo. No in gresta naprej. In ko peljem voziček nazaj vidim psa z ovratnico in povodcem na tleh. Leži, moli jezik ven in gleda okrog. Pogleda ni imel prijaznega tako da nisem upala do njega .. je bil pa izjemno priden. Samo lastnik pa tudi malo čuden, ker vodi psa zraven v trgovino.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #41 : 04 April 2006, 20:50:55
Notri v trgovino ali pred trgovino? Če je pred trgovino ne vem kaj te ima za motiti niti ne vem kaj je to čudnega. Ni pa prav priporočljivo psom, ki čakajo lezti preblizu in jih gledati v oči, kakšen pogled imajo.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Odgovori #42 : 05 April 2006, 07:01:31
pred trgovino je ležal, neprivezan.

Lanabela

• Pravi Pesjanar

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #44 : 05 April 2006, 14:28:56
pred trgovino je ležal, neprivezan.

Moj tudi občasno, pred trgovino v bloku in pekarno neodvezan samo povodec položim zraven in čaka, če pa greva v Mercator ga pa privežem (ker me ponavadi dlje časa ni, pa še bolj prometno je tam okoli ::)), ne vidim nič slabega v tem ??? ::)

Lp nina

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #45 : 05 April 2006, 14:40:20
hja no... pes naj bi bil na javnih mestih pod nadzorom... Vse je enkrat prvič. Pa še če ga zavežemo, mora biti nekaj metrov stran od javne poti... Jaz najraje psa v avtu pustim ali pa kar doma. Se lahko zgodi tudi da ti ga kdo vzame. Se je baje tudi pri nas že zgodilo ali bi se lahko, da so kakega psa vzeli za vabo psom, ki jih uporabljajo za pasje boje. Ko sem to slišala me je kar zmrazilo... Ker pasji boji so očitno vedno bolj v "modi" tudi pri naši zdolgočaseni mladini... :'(

In če bi mogoče mimo prišla goneča psička z lastnikom?

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #46 : 05 April 2006, 14:42:40
jaz ko grem v trgovino tukaj pri nas gre rondo z mano in me zunaj počaka res, da opravim v 5min. rondota vedno privežem, ker pri nas je veliko potepuških psov in rondo bi v sekundi bil nekje drugje ali pa da pride lastnik in kakšen pes ali psica uhh rondo nikoli ne bi stal in gledal. ko pa sabo vzamem gajo in gala, je gaja odpeta(lepo na prostor ali pa sedi in čaka in čaka) gala pa pripnem, ker nima še 100% sTOJa to se meni ne zdi nič groznega ali pa karkoli.

tisto z TM to mi pa niti malo ni všeč, ker prvič pes je bil tam že precej časa. drugič pa polno ljudi je rinilo tja v njega in dvomim da mu je bilo všeč glede na to, da je bil popolnoma nestrpen. potem bi se pa kaj pripetilo pa bi blo že spet cela panika in nevem akj

lp

Roger Caras

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Odgovori #47 : 05 April 2006, 14:52:35
Ampak krivda bi bila pa v celoti na lastniku/vodniku psa... :-\
Je pa tudi res da so zavezani psi nevarnejši, ker se ne morejo nikamor umakniti in edino kar jim preostane je napad, če so taki, ki nemarajo da kdo steguje roke proti njemu. No, takega psa bi si pa še manj upala kje pustit brez nadzora.
Če ne mara drugih psov, lahko tudi tuj pes pride k njemu... Sicer pa res 5 minut ni enako dvema urama.

Ne pozabimo... nesreča (žal) nikoli ne počiva in zgodi se v trenutku.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #48 : 05 April 2006, 15:36:40
Pri meni to ni niti 5 min. Če vem, da bom kje čakala v vrsti ga privežem, brez pardona. Če pa ni nikogar pa se on itak nalima na šipo, jaz pa samo vzamem in grem. Pes pa je itak tako pozoren name v sosednjem prostoru, da ga okolica niti ne zanima. Veliko bolj nevarno zanj in okolico bi bilo recimo včeraj ko sva lovila tistega potepuškega goldna. Ker je bil spuščen na delu, kjer se sprehaja veliko psov, takih in drugačnih, pa na srečo ni bilo problemov. Sem pač tvegala njegovo varnost za varnost drugega psa. Ampak on me vsaj posluša tisti zgubljeni me ni ::)

Res pa je, da nesreča ne počiva.... ampak zgodi se ti lahko kjerkoli in kadarkoli.
Lp nina

SKY

• *
Odgovori #49 : 06 April 2006, 00:12:07
Citiraj
ja, to bo v zvezi z eno izjavo Einsteina, ki sem jo napisala tud že na drugem forumu:

"teorija je, ko se vse ve, a nič ne funkcionira,
praksa pa , ko vse funkcionira, a nihče ne ve zakaj"

Sam res! ::)

Nekateri delajo in delajo s svojimi psmi,pa ni nekih pametnih rezultatov,potem pa vidiš kakšnega upokojenca,za katerim lepo počasi maršira njegov mešanček,nikoli privezan,nikoli se ne spušča v tuje ljudi ali pse,vedno počaka,kjer mu je zapovedano...

Podoben primer sta bila tudi moja stara starša in njuna mešanka s shih tzujem-eno tako extremno ubogljivo bitje.Pa ona dva niti slučajno nista imela pojma o kakšni vzgoji.

Kar pa se tiče trgovin,pa je tudi pri meno podobno.Ker imam oba psa skoraj povsod s sabo,gresta večkrat tudi zraven v trgovino,sploh Lok,ker večinoma niti ne potrebuje povodca.Oba lepo počakata pred trgovino le da ju privežem,če vem,da me nekaj časa ne bo.

Lp

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #50 : 06 April 2006, 12:52:16
kadar imam samo eno psico s seboj, si jo upam pustiti nekaj minut odvezano na prostoru, če vidim ven kaj dela tudi malo dlje. Saj ne da bi se bala da bo ušla, se pa lahko zgodi, da bo primaširala v trgovino, ko se bo naveličala čakat.

Sunshine_1

• *
Odgovori #51 : 09 April 2006, 17:26:47
Hai :)

Pri nas je tudi podobno- pride človek mimo nas in ima psa spušenega. Mi mu rečemo, da je naš agresiven, naj prosim pripne svojega psa (mi našega itak pripnemo), ker naš ne prenaša tujih psov. Včasih lastniki svojega psa pripnejo, so bili pa tudi že odgovori 'saj moj nič ne grize! Čisto miren je.' ::)

Lp,

Suns.

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #52 : 09 April 2006, 19:27:52
Hai :)

Pri nas je tudi podobno- pride človek mimo nas in ima psa spušenega. Mi mu rečemo, da je naš agresiven, naj prosim pripne svojega psa (mi našega itak pripnemo), ker naš ne prenaša tujih psov. Včasih lastniki svojega psa pripnejo, so bili pa tudi že odgovori 'saj moj nič ne grize! Čisto miren je.' ::)

Lp,

Suns.
Poznamo to....ko pa zarenči pa bežijo! ::)

lp

Roger Caras

pandy

• *
  • pandy
Odgovori #53 : 07 Maj 2006, 14:03:30
tudi pri nas na vasi so podobni problemi.poleg pande imam še enega psa,mešanca z rotvajlerjem.in ker so pač sosedi vedno "jamrali" da je hud,napadaln in ne vem kaj še vse ga imam od takrav vedno na povodcu,da ne bi bilo kakih problemov s sosedi.vsak dan grem na dalši sprehod...toda vedno s strahom.ker naša soseda ima nemškega ovčarja,ki se spusti v vsakega psa,ki ga vidi(tudi v psice) toda ona ga nikoli ne bo imela na povodcu,na besedo jo pa tudi nikoli ne uboga.1x sem šla od moje bice z mojim Rexom in kot,da bi bilo usojeno pride tista soseda z nemškim ovčarjem in on se ž zapodi v mojega.naš ni agresiven toda branil se bo vsak pes,če bo napadan...in tako sta se stepla...da sm ju komaj z očetovo pomočjo dobila narazen.soseda pa je samo stala pa opazovala dogajanje.enih parkrat je poklicala svojega psa,vendar je ta ni poslušal...vem,da je takrat tekla kri..toda na srečo naš ni biv poškodovan...še dobro...čudi me,da je taka izkušnja ni izučila(ž več psov je napadel) in še vedno hodi na sprehode ne,da bi imela svojega psa na povodcu...jeje..pol se pa drugi bojimo,da jo bomo srečali... :( žalostno,res žalostno...

lp...mateja

Pandy in Rexy sta cukrčka dva,ki sta v mojem srčku doma!!!

Kimi

• *
Odgovori #54 : 08 Februar 2013, 20:50:15
našla sem tole temo in se moram spihat, ful sem jezna..
doma sem na vasi, in živimo v ulici, kjer je tudi javna razsvetljava. vsak večer tak čas peljem tamalo ven in ker je pač tema dalje od ulice ne gremo.
že en mesec pa me moti spuščen velik kooosmatt pes. mešanec, ki je doma približno 2 km ven iz vasi . danes je bilo šestič, da sem ga srečala. res je, da pes ne deluje nevaren, kakor ga poznam iz pogovorov niti ne napadalen, vendar je iztedno neprijetno, če po temi pred sabo zagledaš 45 kg mrcino, naša jih ima pa samo 8. :(
in ravno danes ta pes spet primašira po ulici. sicer se nama je umaknil, res ni videt, da bi se sploh zmenil za naju, vendar ti požene kri po žilah.
baje ga lastniki vsak zvečer izpustijo, da se zdivja, zjutraj pa ko pride domov, ga privežejo. mora pa ta kuža pridet 2 km skozi sam gozd,da pride do vasi..
sem se odločila, da bom jutri poklicala lastnike in jim povedla svoje.
ne morem po naši ulici, ne morem po zgornji ulici, ne morem gor, ne morem dol..kamor grem ga zagledam >:( >:( >:(
kaj naj storim, saj so najini večerni sprehodi sedaj že nekaj časa omejeni samo na lulanje in kakanje okoli hiše, pa hitro domov, ker me je enostavno strah, da se ta srečanja ne sprevržejo v kaj drugega :(

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #55 : 08 Februar 2013, 21:50:54
Ni prav, da se pes potepa. Ampak.  Lahko se greš prepirat z lastniki, jih prijavljaš in jim pišeš pisemca - lahko pa se preprosto nehaš bat vsake sence. Dobodi si dobro čelno svetilko, pa lahko greš tudi v temi kamor se ti zahoče. Prijaznega kosmatinca pa izkoristi za socializacijo svojega psa.

Lunette

• *
Odgovori #56 : 08 Februar 2013, 22:08:28
Tvoja je psička, a ne? On pa najbrž samec. To je že v prvi vrsti manj problematična kombinacija.
Kot drugo - zakaj se pa ne ''spoprijateljite'' ??? Res, da ni prav, da je tako. Res, da bi bilo mogoče dobro kaj ukrenat, ker ne da tebe plaši, plaši najbrž tudi divjad. Miren pogovor z lastniki in prijazno opozorilo, da tko pač ne gre OK. Ampak danes zvečer pa jutri, ko ne bo kaj dosti drugače je pa morda živcem na ljubo bolje, da se v prvi vrsti TI ne sekiraš  ;)
Daj že tvoji povod, da se ga nimata kaj bat, ker je ''luškan kužek''  :P Pomaga pomaga, če se že ti od daleč začneš menit na skrajno prijazen buci bu način ''kir lepi lepi kužek gre, lej ga lej, jej kak si šikan''. Tebe bo manj strah (kot praviš se niti ne zmeni kaj dosti za vaju-zakaj bi se vidve zanj) psica ti ne bo ven padla pa še mirno se boste srečali. Če že sosedi nimajo odnosa naj ga ima vsaj pes do vaju in vidve do njega  8)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

jst

• *
Odgovori #57 : 11 Februar 2013, 11:09:56
dnevno se srečujem z psi in nihovimi lastniki. pri nekaterih enostano ni problem za 2 sekundi psa prijet da gremo mim nekateri pa...˝moj pes ni agresiven˝ in ga ne prime kljub temu, da stoji mojemu pred nosom in reči vanj...lastniku rečem miljonkrat primte ga ker naš bo samo skočil vanj potem bom pa jaz ta kriva......pa že spet ˝moj ni agresiven˝ itd. ........danes je šel z mami na šmarno goro in ko sta prišla do vrha že malo prej ga je mami pripela in poleg...vse lepo in prav. na vrhu šmarne gore itak velja, da so psi na povodcu in poglej poglej AM se sam sprehaja....mami reče lastniku, če ga lahko prosim prime ker je naš agresiven sploh do polarnih...in tisti lastnik ˝ne, naš je prijazen˝....mu mami še enkrat reče...že spet ˝ne naš je prijazen˝ mu mami reče˝privežte ga, ker renči v našga ali pa vsaj primite..ker naš bo znorel in jih tudi on pokasiral˝ pa nič in nič....pes je šel za mami in rondotom naprej nevem kam tisti pa nič..k sreči ga rondo ni šmirglau, drugače bi bilo pestro.....potem ga le pokliče pes se obrne in steče proti njemu lastnik dvigne roko da bi ga kregal ali nevem kaj je imel v mislih pes se obrne in vum na rondota......oči mu prisoli eno po gobcu in spusti rondota....rondo ves nasršen in že spet smo na začetku.......mami je sam rekla ˝tko pa že dolgo nisem nobenga nakurla˝....naprej nism sprašvala, ker vem da jih je fino slišal. kako takim dopovedat, da imaš ti napadalnega psa? in da ni njegov zlat? sploh pa da ma tako makino ki samo odpre gobec in rondo nima več glave? sploh pa potem tista izjava, ki jo večina izjavi, ki ima take mase ˝mojmu itak ne bo nič˝. seveda a je potem lahko privezal, ko je ugpovil da z njegovim psom nekaj ni vredu.....moram vam povedat, da rondo v njega niti enkrat ni zarenčal ali pa zalajal samo gledal ga je v tisti pozi za napad seveda se je potem branil, ko je skočil vanga....bil je skos privezan!!!!
da se bom pa nad vsakim izživljala se pa ne bom......vedno imam pa probleme pri takih lastnikih, ki imajo bolj ˝tamočne ˝pse........

lp

Joj, a ne moreš tega napisati v neki vsaj približno razumljivi slovenščini?

Šele kasneje sem videla, da odgovarjam na več let staro sporočilo ...

Buldezer

• *
Odgovori #58 : 28 Marec 2013, 12:39:59
Dobr pa še povem za mojega psa ! Pes je Angleški bulldog,kot veste je ponaravi zelo dobrosrčen in nikoli ne napade drugega psa,niti ne laja!Ko se sprehajamo z bulldogom drugi psi na verigah mimo domov precej lajajo,medtem ko naš niti ne dvigne glave,da bi pogledal kaj se derejo ! Ko pride kak človk na obisk je tako vesel,da prileti in hoče,da ga čohajo in z prednjimi tacamu v luft u naročje ! Doma na velikem vrtu je tudi odvezan in ne gre od doma več kot 50metrov! Torej pes je kot otrok ! Ko hodimo na sprehod,ga imamo včasih na povodcu,bolj zaradi ceste,ko se sprehajamo ob njej ! Sedaj pa mene zanima,če naš pes ,ki itak ob sprehodu ko ni privezan in ni oddaljen več kot 5m,ali sem jaz kriv,da se bo en drug pes zakadil v njega ! Torej privezan ali neprivezan ?? Ker ne mi rečt,da če je naš na povodcu ob meni potem nebi bil napaden !! Ker itak,če ni na sprehodu na povodcu je oddaljen samo nekaj metrov! Ali naj jaz mojega ob napadu vlečem stran,ker se brani? Prijet ga ne morem ker ima več kot 30 kg!! Torej on je samo tarča drugih neobvladljivih psov!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Odgovori #59 : 28 Marec 2013, 12:57:49
Kriva bi bila oba, ker bi imela oba spuščene pse. A ker je tvoj pes povsem miroljuben in se zna obnašat, se pač ni treba ničesar bati, saj ne bo nikogar napadel. In če ne izziva, je tudi ZELO majhna možnost, da bo njega kdo napadel.