Žrebitev

T.M.T · 39403

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #30 : 15 April 2006, 13:39:41
Ja Irena je prav povedala.Cveta je mešanka posavec/lipicanec,med tem ko je oče čistokrvni anglež!

Se je pa mala kar malo poredila,medtem ko je ni bilo doma.So s epri na sdogovorili,da gre k žrebcu že 7 dan,tudi lastnik žrebca je rekel,da naj gre,ker je bilo vse ok,čeprav sem bila jaz striktno proti---že samemu pripustu.Drugače pa upam,da smo letos zadnjič parili :-\.

NyNy čestitke!Upam,da je žrebiček ;).

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #31 : 15 April 2006, 16:59:23
sam to ful ni dobro, da je kobila breja vsakič ko se goni. no sej sem prepričana da ti to veš samo pač ...

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #32 : 15 April 2006, 17:14:44
A pri konjih se pa kar lahko mesa vse po vrsti?

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #33 : 15 April 2006, 17:16:35
A pri konjih se pa kar lahko mesa vse po vrsti?
ja lahko ja.

Roger Caras

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #34 : 15 April 2006, 19:41:18
sam to ful ni dobro, da je kobila breja vsakič ko se goni. no sej sem prepričana da ti to veš samo pač ...

Ja vem ja...zato smo lani pavzirali za pol leta in smo žal letos dali takoj.Drugo leto,če se bo dalo žrebiti se da pol leta po žrebitvi :-\.Ali pa se bo pavziralo kar 1 leto...itak bo s tamalo ful dela...pa še ful plaha se mi zdi in je v primerjavi z Đurotom :-X.On je bil tak scrkljanček,ki bi se samo cartal,Nuty pa ima zadan cilj zriti izpust in biti v najboljši kondiciji ???...Upam,da se bo malo umirila in postala bolj zaupljiva.

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #35 : 15 April 2006, 20:28:56
počasi, počasi, počasi in bo. moraš počakat, da ona pride do tebe potem pa bo ;D

lp

Roger Caras

NyNy

• *
  • X¤x- PsI sO zaKon! -x¤X
Odgovori #36 : 28 Junij 2006, 00:09:39
Hei...

No evo  jaz bom pa zdajle sporočila, ker sedaj naslednji 14 dni nebom mogla nič, ker se mi zaradi selitve internet izklopi za te dni pač...no pa saj to ni važno... v glavnem...naša je imela včeraj rok (26.6) sedaj pa kot se ponavadi zavleče, se je tuki tukaj in zdaj lahko še samo čakamo... 8) Ko dobim internet nazaj bo mala ziher že na svetu in takrat tudi pošljem slikice  ;D

...mi pa samo stiskamo pesti da bi bilo vse o.k. in bi žrebitev potekala brez zapletov... aŁi ji lahko še kako pomagamo, vi povejte, ki imate že izkušnje?  :-\

in še to..? ali lahko hodim zdaj tudi z njo na krajše sprehode ko je tik pred kotitvijo?? ali je boljše če je čez dan v boksu, proti večeru pa zunaj...?

Lp, Nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #37 : 28 Junij 2006, 10:14:15
Oj!

Glede pomoči ti svetujem,da jo tiho opazujete.Ponavadi zapletov ni,če pa so je (ponavadi) nujna veterinarska pomoč.

Glede sprehodov pa kot sem ti rekla.Odvisno koliko imaš kobilo v kondicijski pripravljenosti.Mi smo jahat nehali 3 mesece prej potem pa vsak dan za 15-30min na povodcu na sprehod.Zadnji teden smo to opustili,ker je bila najbolj srečna,če se ji ni bilo treba premakniti iz boksa ::).Na voljo naj ima izpust pa se giblje toliko,kolikor njej paše.Čeprav,kolikor je meni znano so v zadnjem tednu že psihično čisto fuč in bi samo še lenarile,hehe.

Držim pesti,da bo vse vredu ti pa ne skopari s slikcami :D.

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #38 : 29 Junij 2006, 08:22:18
držim pesti in moja banda tačke....da bo z žrebetom vse uredu ;)

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #39 : 29 Junij 2006, 22:26:35
pusti jo na miru zdaj ko je že čist na koncu :) pa veliko sreče :-*

Roger Caras

uršy

• *
Odgovori #40 : 26 Julij 2006, 22:23:28
ja jz bi pa neki uprašala.jz mam ful rada konje pa jaham...in a ma gdo tle svojga konja al pa če ga majo starši al pa kareri koli sorodniki.no jz ga še nimam pa upam da ga bom dobila kdaj k si ga ful želim.heh ;D

uršy

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Odgovori #41 : 07 Oktober 2006, 10:40:22
Hey....
kaj sem pa jaz našla...
http://white-dark.tripod.com/skye/id5.html
pa poglejte čisto spodaj na strani....  8)

Halil

• *
  • by nusa osredkar- www.nusaosredkar.net
Odgovori #42 : 17 December 2006, 13:19:41
Uršy,
Jaz konja še nimam,bom pa dobil polnokrvnega arabca-žrebca :)ko ga dobim se bova pa kej zmenla,pa boš jahala mal ane?! :PKatera pasma pa je tebi najbolj všeč

Arabian horse

*ana*

• *
  • moj,moj "cukr" španjel...
Odgovori #43 : 30 Julij 2007, 09:39:16
Hej!
Od moje prijateljice kobila CVETkA(tudi) bo zdaj enkrat skotila!!!!!!!!!!!waaaa :o :o Je haflingerica, zelo prijazna itd.. Komaj čakam davidim žrebička! :-* :-*

Podpis je besedilo ki se samodejno prikaže ob koncu vsakega sporočila...  al neki tazga^^

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #44 : 30 Julij 2007, 13:17:33
wwiiiiii!!!! *ana* da ne boš slučajn skoparila s slikicami!!! Kar se da veliko jih nalepi!!  ;D  ;)

*ana*

• *
Odgovori #45 : 31 Julij 2007, 09:33:11
Hehe, nam bo s5 komp zmrznil toliko slikc bom metala sem! :P :P Moram rečt bratu k jaz nimam pojma. Znam sam po msnu  skakat pa po netu. Tko da... kajcyka, moli da bo brat pri volji. Moj supl blatc ::) ::). joke

Podpis je besedilo ki se samodejno prikaže ob koncu vsakega sporočila...  al neki tazga^^

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #46 : 31 Julij 2007, 10:29:20
hehhe...ga boš že prepričala  ;)  na kolena se vrži pa bo  :P ;)

*ana*

• *
Odgovori #47 : 31 Julij 2007, 10:31:20
dada, to bi moglo delat. ;D

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy

*ana*

• *
Odgovori #49 : 31 Julij 2007, 10:40:20
saj kj dost drugega ne moremo storiti...xD :P

*ana*

• *
Odgovori #50 : 01 Avgust 2007, 10:12:07
Danes ima Cvetka "rok". Ne vem, če se tudi pri konjih tako reče.. ::)
Ampak se ga verjetno ne bo držala. :P

*ana*

• *
Odgovori #51 : 13 Avgust 2007, 14:07:24
Cvetka še kar zavlačuje... :-\

KARMEN

• *
Odgovori #52 : 14 Avgust 2007, 07:40:39
Očitno se se malce ušteli pri izračunu!

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #53 : 14 Avgust 2007, 08:08:44
jah ali pa ne.... :-\ Upam da ne bo kakšnih komplikacij!  :-\

Halil

• *
Odgovori #54 : 19 Avgust 2007, 09:00:42
Ja morda se pa niste zmotili pri izračunu,možno je tudi da zavlačuje ker ima žrebe-žrebčka,ker ponavadi se žrebčki rodijo malo po roku in tudi kasneje kot kobilice.

Arabian horse

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #55 : 19 Avgust 2007, 09:10:45
Zakaj pa to? Mi mamo 2 žrebčka, pa oba sta prišla na svet pred rokom.  ::)

Halil

• *
Odgovori #56 : 19 Avgust 2007, 09:30:40
Ja no obstaja realna možnost,da se to zgodi,saj ne pravim,da se bodo zato vsi žrebčki rodili po roku,je pa možno,tako da zaenkrat še ni razloga za paniko.

Arabian horse

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #57 : 19 Avgust 2007, 11:25:08
Ja nikoli ne veš  ::)

Anaaaaaaaa a se je že kej zgodilo??  ;D

KARMEN

• *
Odgovori #58 : 19 Avgust 2007, 16:47:46
Ne more zavlačevati polnih 19 dni! Ali so se ušteli pri paritvi in se je oplodila en ciklus kasneje (21 dni), ali pa sploh ni breja, ampak le debela. To pa lahko ugotovi veterinar!

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #59 : 19 Avgust 2007, 17:05:28
Samo na to pa sploh nismo pomoslili  :-\  ::)

*Ana* a je Cvetka bila kaj na ultrazvoku? Mislem ste prepričani, da žrebiček bo? Mi smo vedno v naprej vedeli, da mlada življenja bodo.