Žrebitev

T.M.T · 39399

*ana*

• *
  • moj,moj "cukr" španjel...
Odgovori #60 : 21 Avgust 2007, 18:15:34
Hej!
Še zmeraj nič. Ampak meni so rekli da brca kar naprej in to... Meni se čedalje bolj zdi da ima kaj takega kot vetrove. Čeprav z njihovim drugim konjem (samcem) sta kar naprej skup tičala, zdaj mu pa niti pod razno ne pusti blizu. Pa ''vime'' ma že ful velike, pa enkrat ji je mleko teklo. nwem, no. Temu konju neki ni jasnu.

Podpis je besedilo ki se samodejno prikaže ob koncu vsakega sporočila...  al neki tazga^^

KARMEN

• *
Odgovori #61 : 21 Avgust 2007, 19:45:50
Ja, očitno ji ni jasno, da mora žrebit  :P! Če ima vime res zelo veliko, ne tikat, da ne brizga mleko, ker je v njem veliko mleziva, ki ga bo žrebe potrebovalo prvih nekaj dni. Če je mleko že teklo, pomeni, da so se čepki odmašili, ponavadi je od takrat pa do žrebitve do deset dni. Prištej od izračunanega dneva št 21 dni (naslednja gonitev) in dobila boš nov rok, pa še menjava lune je danes, morda pa nekaj le bo!

KARMEN

• *
Odgovori #62 : 21 Avgust 2007, 19:48:53
Še nekaj! Ko žrebe brca, se to zelo jasno vidi kot konico, ki zabija v steno trebuha. Nekateri preizkušajo tako, da dajo kobili mrzlo vodo, ko se napije, začne žrebe brcati, ampak meni se ta način ne zdi najbolj primeren, saj lahko privede le do kolik, nič koristnega! Če pa si malo bolj strokovnjak, lahko vidiš tudi razširitev kosti zadaj okoli repa, ko se porodni kanal pripravlja na dogodek.

*ana*

• *
Odgovori #63 : 28 Avgust 2007, 17:00:05
Živjo!
Kakor koli, CVETKA JE BILA BREJA! ;D ;D ;D ;D V noči na 25. avgusta 2007 nam je dan polepšal črn žrebiček CVETO ::).  V bistvu je bolj kot nekakšna zebra, po zadnjih nogicah siv črn siv črn...  Izgleda kot nekakšen osliček. Tako hecen, ker ima res ogromnaaa ušesa. :-* Pa hodi, hodi v krogih po boksu nato pa cepne na tla in zaspi. Pa zelo korajžen. Pride do tebe in te ovoha. 
Slike pridejo.

lp vsem

Podpis je besedilo ki se samodejno prikaže ob koncu vsakega sporočila...  al neki tazga^^

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #64 : 28 Avgust 2007, 21:35:43
Ooo,čestitke :-*.Slikc bom(o) pa zelo veseli...

Kar se pa preverjanja brejosti tiče...ultrazvok je najbolj zakon.Vidš kako se plod razvija,kako je z maternico...

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/

*ana*

• *
Odgovori #65 : 31 Avgust 2007, 09:33:17
Čestitke so že pri osličku. :D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #66 : 21 Februar 2008, 09:25:03
Ojla!

No mi smo včeraj zvečer žrebili.Je bilo pa potrebno malo pomoči.Čeprav ok bi lahko čakal,če bo sama ampak meni je bilo brez veze,da se jo matra.Ob 10.30 je mami rekla da se je ne vidi v boksu (ampak bližje itak ni šla,ker se njej zdi da lahko najmanj boks eksplodira) in je šel potem šefe tja.Pritekel nazaj in rekel da bo mal krize,ker je bila kobila obrnjena v steno in ga je rila tja...pa smo se preoblekli (on je itak v trenirki spal,pa še o čevljih je sanjal) in ko smo prišli nazaj v boks se je ravno obrnila okrog in ga rila v drugo steno.Potem sta pa malo potegnila in je bilo vse ok...

Kobila se je sčiščila po 1h pa pol,tamala je stala v pol ure,pili smo šele po 2h...

Še ena slikca čisto čisto na začetku:
http://tjasa-ron.moj-album.com/album/11119256/?os=11119276

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
Odgovori #67 : 21 Februar 2008, 10:00:10
Tjašaaaaaa čestitkeee!!!!  :o :o Tamala je fuuuuul sweet!!!  :-* :-* Poročaj  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #68 : 21 Februar 2008, 11:29:12
Tjašaaaaaa čestitkeee!!!!  :o :o Tamala je fuuuuul sweet!!!  :-* :-* Poročaj  ;)

Bomo,bomo (sploh s slikcami) ampak v moji temi....

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #69 : 21 Februar 2008, 13:02:48
čestitke. tamala je ful hude barve :-*

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #70 : 21 Februar 2008, 13:38:00
čestitke. tamala je ful hude barve :-*

Hvala...jaz tko čez okno pogledam pa rečem "mami a veš da ma belo bučo?" pa tko mal na prste :-[ stopim pa se začnem dret "ŠEKEC JE,ŠEKEC JE!!!"pa šefe v boksu pa ga prašam kaj je pa on "sej ne vem če bi pogledu" in potem smo bli vsi čisto paf 8)...k 5let star otroc

zoe

• Moderator
Odgovori #71 : 21 Februar 2008, 17:10:56
Oooo kok je lušna :-* :-* Nisem ravno na tekočem... kakšen je oče?

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #72 : 21 Februar 2008, 17:36:07
a ostane pri vas?

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #73 : 21 Februar 2008, 17:56:51
Oooo kok je lušna :-* :-* Nisem ravno na tekočem... kakšen je oče?

Jaz sem do dans mislila da je rjav,je pa črn ::)...drugače bolj nizek baje naj bi imel pa hanoveranca v sebi...

a ostane pri vas?

Heh...to je tema o kateri se govori že 1 mesec.Glede na to,da je bila fotrova največja želja vzrediti pisano žrebico in da Nutele ne da za noben denar bo 90% ostala doma,kar pa pomeni dozidavo boksov ::).Prva beseda ki jo je mami rekla včeraj je bila "ne daš je od hiše,da ti je jasn"
V skrajni sli pa jo vzame prijatel,ki ima naslednje leto namen kupiti konja (pa je rekel da hoče pisano,ampak Chiquite ne damo)

Dejstvo je,da fotra pošteno stiska v želodcu (danes je izjavil,da bo od Rožleta kožo na Nutelo privezal ::)) ,pač šekec fan.

Alma

• *
Odgovori #74 : 22 April 2008, 07:54:48
Hallo!
19. aprila 23 50 se je skotil NEW YORK BANKER.  :o
Oče: WAL STREET BANKER Mati: NOKIA OZ
Žrebček se dobro počuti, že skače in dirka v boksu kot pravi kasač!  :D

Se bom potrudila narediti kake boljše slike.

marjana1

• *
Odgovori #75 : 26 Januar 2011, 10:35:28
pozdravljeni
Me veseli,da sem najdla ta forum,da še kej izvem kaj pa kako grejo žrebitve...Mamo kobilo Nolo je pa naša pasma-hladnokrva  in ma za met kmal žrebička,sam ki nam je to prvo nas kr strah mal.Ko smo jo kupil-2 tedna nazaj,reku lastnik,da ma še slaba 2 meseca do ožrebitve.Sam pa nas je včeri kr presenetla,
začela zaganjat v nas,sina in moža je celo snoč uščiplna.
A je možno da tolk prej že začne bit nervozna itd,je pa to njena prva žrebitev.

wayra

• Gost
Odgovori #76 : 26 Januar 2011, 10:56:49
Mislim, da to ni tok povezano z žrebitvijo kot s tem, da se je pri vas sedaj že navadila in si začela ustvarjat rang lestvico, kar pomeni, da vas poskuša dominirat. Morate ji pokazat,da tega ne sme in , da ste vi ta glavni, preberite si kaj v knjigi Psihologija konja, ali pa poiščite kaj o naravnem konjarstvu, načinu Parelli , itd.

marjana1

• *
Odgovori #77 : 26 Januar 2011, 11:43:52
En mož mi reku,da ni dobila KOLIKE,da je preveč se najedla.Snoč sem tudi opazila,kot da se z gobcem drgne po trebuhu.Sam a ni za to KOLIKO značilno,da ne gre na blato prvo?Sam ona normalno gre na stran....

vqh

• *
Odgovori #78 : 26 Januar 2011, 12:44:36
Z izrazom "kolika" se na splošno poimenujejo vse vrste bolečin v trebušni votlini, ne gre samo za zasuk črevesja, ki ima za posledico ne-izločanje blata.
Nekateri konji so občutljivi na določeno vrsto hrane, trave, .... in se na bolečino v trebuhu odzovejo s pogledovanjem proti trebuhu, energičnim ščipanjem/grizenjem, pogostim ležanjem (in pogledovanjem trebuha med ležanjem), ...
Če bo kobila žrebila prvič, je vsekakor priporočljivo tudi, da jo navadite dotikov po vimenu.
Sicer pa obstaja specializiran slovenski konjeniški forum, kjer je obilo branja in nasvetov glede žrebitve, oskrbe, dels s konji, ... konji.com.
lp
t

marjana1

• *
Odgovori #79 : 26 Januar 2011, 13:03:40
vgh hvala za vsako dobro besedo in nasvet...Po vimenu pa jo vsak tolk pobožamo....Sam po mojem neki z njo ni lih v redu,ker tko kr na 1x bit nemirna in se zaganjat,pa še ugriznt-hm.Saj sem klicala veterinarja,sam da to ni nič in sem zahtevala,da pride in pika.

vqh

• *
Odgovori #80 : 26 Januar 2011, 13:20:30
Na spremembo obnašanja vpliva ogromno stvari.
Kobila je pri vas 2 tedna?! Na primer:
kako je živela prej in kako živi zdaj (če je prej živela v čredi in je zdaj sama, ni ravno zadovoljna, samota konja "ubija");
kakšna je prehrana, kako se je hranila prej, kako se zdaj;
koliko se giblje, koliko je zunaj;
kakšne so vaše izkušnje s konji, pristop do konja - se počuti varno, ...;
in nenazadnje, kar tudi ni tako redko: je bila kupljena od vestnega rejca, ali obstaja kakšna možnost, da vam je bilo kakšno stanje prikrito...
lp
t

marjana1

• *
Odgovori #81 : 26 Januar 2011, 13:45:30
Na spremembo obnašanja vpliva ogromno stvari.
Kobila je pri vas 2 tedna?! Na primer:
kako je živela prej in kako živi zdaj (če je prej živela v čredi in je zdaj sama, ni ravno zadovoljna, samota konja "ubija");
kakšna je prehrana, kako se je hranila prej, kako se zdaj;
koliko se giblje, koliko je zunaj;
kakšne so vaše izkušnje s konji, pristop do konja - se počuti varno, ...;
in nenazadnje, kar tudi ni tako redko: je bila kupljena od vestnega rejca, ali obstaja kakšna možnost, da vam je bilo kakšno stanje prikrito...
lp
t

Res je prej živela v čredi-10 kom konj,kobil.Samota-verjamem,sam zakaj pa je bila do snoč v redu in smo šli k njej v boks jo krtačili,ji čistili boks,jo božali,se z njo pogovarjali.
Hrano ma suho seno in to dobro,kupili smo ji eno sou,ki ma not vse vitamine(na zid smo fiksirali),damo ji tud korenčke,jabouko,suh kruh....Ja priznam da vn gre mal manj,ker je sneg in se bojimo,da se ji kej ne naredi,ker je breja,ma pa boks velik 4x4.
Ja pr nas smo vedno meli konje in kobilo,ko sem bila otrok.Sedaj kjer živim pa nam je Nola prva.Sam kjer je prej ona živela-štajerska,so lih tko bili otroci z njo itd,tko kot pr nas doma.Kr se tiče gospodarja mislim,da nas ni nič nasankau,ker je kolega od moževega sodelavca.In včeri ko smo ga klical,da zakaj kr na 1x Nola tko napadalna itd,je reku,da ne bo kej prej se ožrebila,kot se je njegova včeraj.Ker da sta ena za drugo bili oplojeni,ker je biu žrebec z njima vni.Al pa da ni dobila te KOLIKE...

vqh

• *
Odgovori #82 : 26 Januar 2011, 14:09:37
Hja, če je šlo za haremski pripust, potem dejansko lahko vsak dan čakate na žrebe :-)
Drugače pa je 2 meseca pred rokom za normalno žrebitev prezgodaj.
Kakorkoli že, z žrebetom bo prišla tudi družba za kobilo, za vas pa še eno novo veselje :-)
lp
t

marjana1

• *
Odgovori #83 : 26 Januar 2011, 14:17:46
Hja, če je šlo za haremski pripust, potem dejansko lahko vsak dan čakate na žrebe :-)
Drugače pa je 2 meseca pred rokom za normalno žrebitev prezgodaj.
Kakorkoli že, z žrebetom bo prišla tudi družba za kobilo, za vas pa še eno novo veselje :-)
lp
t

Sam da je tko napadalna tud ko ma za se ožrebit-ne morem verjet.Pr nas ko smo meli kobilo,se ne spomnem,da bi tko delala,sploh pa grizna-ni šans.
Saj če se uni ušteu u datumu,lepo,bomo pa res meli še eno veselje doma.Sam da nebo kej hujšega.Saj zvečer pride jo pregledat veterinar,sigurno je le sigurno.

marjana1

• *
Odgovori #84 : 27 Januar 2011, 08:41:16
Moram povedat,da naša Nola danes komaj bolša,ma kolk straha nam je dala.Ko smo snoč klical veterinarja mi kr reku al jo kej ščipa al pa vo zvrgla-mi smo bili vsi tolk slabe volje,da ne moreste verjet.Tko da smo doma pršli do zakljička,da se je preveč najedla in vn je ne vozmo,ker mraz in da si kej ne naredi,ker je breja,jo je ščipalo,bla je tud napihnjena...

Ma sam da bolše-uf.

marjana1

• *
Odgovori #85 : 27 Januar 2011, 11:52:54
Se morem pohvalit,me sedaj mož klicau,da Nolo pelje na sprehod,da je super z njo-uf sem vesela,da bi kr iz dela smuklna domou in jo mal crtala,ker je 2 dni trpela....