Avtor Tema: podgana  (Prebrano 193833 krat)

regga

• *
  • Spol: Ženski
  • Enya
podgana
« Odgovori #120 : 28 November 2007, 21:17:10 »
Ne, po enem tednu se nič ne vidi. Po 14 dneh bi pa že mogla okrogla postajati  :)

Chiba

• *
    • Canis Carnium
podgana
« Odgovori #121 : 28 November 2007, 21:33:26 »
Pa slikce od podgan nam že pošl no.  ;D

boštjand

• *
  • Spol: Moški
podgana
« Odgovori #122 : 29 November 2007, 14:48:02 »
ej bi jih že poslal, sam nimam nobenga pametnega fotoaparata :-\ bom z eno "igračko" probal, sam bo slaba kvaliteta

boštjand

• *
podgana
« Odgovori #123 : 29 November 2007, 15:11:53 »
Shiva pleza na radiator!! :D

boštjand

• *
podgana
« Odgovori #124 : 29 November 2007, 15:13:10 »
sorry sam je res slaba kvaliteta! digitalec iz praška pač! ;D

regga

• *
  • Enya
podgana
« Odgovori #125 : 29 November 2007, 16:06:22 »
Super kletka. Police se ti pa splača prebarvat z vodno (akrilno) barvo, da se urin ne bo preveč vpijal v les. Drugače bo prehitro začelo smrdeti.

eva

• *
  • Živa in Dru
    • album
podgana
« Odgovori #126 : 13 December 2007, 20:56:21 »
tudi pri meni doma se nahajo eno luštno bitjece po imenu Jolly.Je podganica bele barve in bo ju3(14.12) stara 3 mesece

[url[/url]

[url[/url]

http://www.moj-album.com/slike/29473/nTo886DKey9Km40T.v.jpg[/img]] (http://[img)

lp

eva

• *
  • Živa in Dru
    • album
podgana
« Odgovori #127 : 13 December 2007, 21:05:24 »
se opravičujem za zmedo in prosim admina da zbriše odvečne stvari vendar sem popravljala več kot 5 krat in mi nekako ne rata >:( >:( >:(

lp

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #128 : 15 Januar 2008, 09:51:03 »
Vprašanja bom raje postavljala kar sem, ker bolj pašejo. Tukaj sem veliko brala o stresu in podobnem, pa me zanima, kako bi podgani prenesli, če bi ju čez poletje prinesla domov (čez leto sem v lj na faxu). Ker bi bila kletka zanju precej velika, sem razmišljala tudi o tem, da bi doma postavila podobno kletko, mogoče malo manjšo. Kako bi sprememba okolja in tudi doma vplivala na njiju?
Ker imam v načrtu delati kletko šele po izpitih, enkrat februarja, me zanima, ali bo kdo februarja imel leglo podgan?
Prebrala sem, da obstaja več vrst podgan, tudi po slikah se vidi. Meni so najbolj všeč te obarvane, ki imajo podoben gobček kot hrčki al pa miške (recimo take kot ima regga). Tiste bele al pa s takimi daljšimi gobčki mi niso najbolj ljubke.

Kakšna pa je kaj cena za podgano, če jo kupiš pri rejcu? Tak da bom približno vedela.

regga

• *
  • Enya
podgana
« Odgovori #129 : 15 Januar 2008, 12:03:19 »
Ojla

To niso različne vrste podgan, le obarvane so različno. Te bele podganice so albino in se lahko skotijo tudi dvema takima podganama, kot jih imam jaz. Se pravi imaš v enem leglu lahko zelo različne barve.

Meni se zdi, da bi se podganice brez problema navadile, da bi bile poleti doma, med faksom pa v Lj. So zelo prilagodljive, le zanemarjati jih ne smeš. Drugače pa niso kakšne mimozice  :P

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #130 : 26 Januar 2008, 18:13:41 »
Oj!
Koliko stare pa naj kupim? Ker do sedaj sem videla oglase večinoma samo belih. Je pa en oglas za zlate, vendar so stare več kot 3 mesece. Prebrala sem, da naj bodo okoli 5 tednov. Zdaj pa kar malo razmišljam, če niso že prestare.
Res škoda da ni rejcev, sploh takrat ko jih rabiš.

regga

• *
  • Enya
podgana
« Odgovori #131 : 27 Januar 2008, 12:01:59 »
Najbolje da vzameš podgano pri starosti 5 tednov. Iz kje pa si? Jaz poznam rejko iz Škofje Loke...

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #132 : 27 Januar 2008, 20:02:20 »
Drugač sem iz KK, sem pa itak zard faksa v LJ večinoma. Ne bi mi bil problem it v Škofjo Loko. A mogoče veš, če ima kaj mladih? Oz. jih bo mela za oddati čez 2,3tedne?

eva

• *
  • Živa in Dru
    • album
podgana
« Odgovori #133 : 27 Januar 2008, 21:52:35 »
decembra sem dobla podganico jolly ki jo naravnost obožujem.
je pa nastal problem.odkar jo imam sem stalno bolana in sumim da imam alergijo na žaganje saj je bilo isto ko sem imela miško doma.
zanima me kakšne vrste stelje poleg žaganja ji lahko dam ker da bi jo dala stran ne pride v poštev.

hvala za odg.

lahko noč

eva

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #134 : 28 Januar 2008, 09:05:56 »
Kokr sem jaz gledala imajo nekakšne brikete, ne vem pa če so isto iz žaganje. Vem da se jih uporablja za to, da vpija vonj in to.

regga

• *
  • Enya
podgana
« Odgovori #135 : 28 Januar 2008, 20:28:06 »
eva, meni se super obnesejo lesni briketi. Tudi smradu je manj oz. ga ni :)

amyZ, ne vem če ima Blanka trenutno mlade. Najbolje da ji pišeš na mail in jo vprašaš: [email protected]

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #136 : 29 Januar 2008, 10:37:44 »
Ja, to je ista, ktero sem že kontaktirala. Ima sam stare nad 3 mesce. Baje bo mela šele čez dva meseca za oddajo nove. Škoda.

eva

• *
  • Živa in Dru
    • album
podgana
« Odgovori #137 : 03 Februar 2008, 09:33:55 »
kaj pa koruzni briketi.
glede na to ga sem alergična na žaganje je mislim da bole da nimam lesnih briketov.

lp in hvala za odg.

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #138 : 03 Februar 2008, 18:34:11 »
Končno se nekaj premika...v oglasih sem našla čudovito kletko, ki bo dom mojima podganama. Ker pa je zelo velika in ne gre v avto, moram počakati na prevoz. In takoj ko bo določen datum, da dobim to kletko, bom začela iskati tudi podganice.
U glavnem, mele bodo ravno prav prostora: omara 100x80, lesena iz topola, spodaj predal, tako da se bo lažje čistilo. U glavnem stvar izgleda zelo fino. Pa še poličke ima notri. Vendar pa, bila je namenjena činčili, ni premazana. Pa me zanima, ali jo moram premazati? Res da je spodaj v predalu kovinsko ogrodje, kaj pa drugi deli, poličke in to? Je boljše da premažem ali pustim tako kot je?

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #139 : 10 Februar 2008, 17:47:38 »
Na žalost me ženska ni počakala tak da sem kupla kletko iz trgovine. Malo prehitro sem se odločla, zato pa mam zdaj problem. Kletka ima razmaka med rešetkami v višino 2,3cm, v širino pa več 10cm. A je to preveč? Ker če je bo treba dat čez še eno mrežo al pa kupit drugo kletko pa to prodat. Problem je v tem, ker bom dobila mlado podgano, tista bi verjetno brez problema šla skozi a ne?

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #140 : 14 Februar 2008, 14:42:41 »
Končno imam doma podganici. V torek sem šla ponju. Baje so obe samičke, ta, ki mi jih je prodal je tako rekel, omenil pa je, da se še težko vidi, ko so tako mlade. Upam da ne bo kakšnega naraščaja  :)
So takšne vrste, da so zdaj črno bele, ko bodo pa odrasle bodo posivele in postale skoraj čisto bele. Moji je ime Elly, fant pa je dal drugi ime Fonza  :D Tko malo za foro.
Trenutno se naju še bojita, vendar sta že bolj radovedni. Ponoči sta pravi razgrajačici, tako, da kletko odpeljem v kuhinjo. Vso hrano, ki je bila v posodici, sta znosili spodaj na brikete. Za zdaj vem da imata radi solato in grah, jabolko jima pa ne diši preveč. Tudi od njune hrane zbirata ven samo te pšenične zadeve, briketov skoraj ne jesta.
Kletka jima je zelo zanimiva, saj jo, sploh ponoči, zelo raziskujeta. Sicer bom v kletko dodala še nove poličke, visečo mrežo, kaj za plezanje in podobno. Kolo že imata, vendar je pritrjeno na mrežo in jima je previsoko, zato bom dala spodaj poličko. Itak je preveliko, da bi ga lahko vrteli. Prvi dan sta seveda kakali vsepovsod, danes pa sem opazila, da hodita večinoma v en kot in tam postavila wc ampak zgleda, da jima je zelo napoti, saj ga skušata zriniti stran. Če ne bosta uporabljali wc-ja bom pač dala nanj streho in bosta imeli hišico. Upam pa, da si bosta izbrali samo en kot, da ne bo treba briketov razstresiti na cel poden, saj jih potem kar veliko porabim.
In še slikce obeh:

(http://album.email.si/foto/473364)
Fonza.JPG
(http://album.email.si/foto/473363)
Elly.JPG

Tukaj pa še kletka. Nekako smo kletko ovila z mrežo, vsaj zaenkrat dokler so še majhne. To nama je vzelo kar precej dela, saj je zgorni del kletke zavit. Drugače pa ima kletka mere: 86  dolžine, 50 višine in 50 širine.
(http://album.email.si/foto/473365)
Kletka.JPG

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #141 : 14 Februar 2008, 14:44:43 »
Višina skupaj s podnom je 65cm, sem malo narobe merila.

regga

• *
  • Enya
podgana
« Odgovori #142 : 14 Februar 2008, 19:03:15 »
Waw, ful sta lepi. Jaz mislim, da bosta kar ostali take barve kot sta zdaj  ;)

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #143 : 14 Februar 2008, 19:15:53 »
Ne ne. Je un reku, da bosta posiveli, ker ma tako vrsto. Tud starša sta siva, sem ju videla. Baje jih je enkrat pripeljal iz Avstrije, tak da nista naši :) hehe Lepo bi bilo če bi ostali taki, ker sta lepe barve.

Nika

• *
  • Buda
podgana
« Odgovori #144 : 20 Februar 2008, 16:10:07 »
Mati so ob današnjem članku v Delo&Dom popustili  :o  :o

Bi pa zdaj rabila kake kontakte preverjenih rejcev, kjer se dobi zdrave in socializirane podgance. Mogoče kdo na forumu pričakuje leglo?

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #145 : 20 Februar 2008, 17:11:50 »
Ena je iz Škofje loke, je bla pred kratkim tudi v Novicah, vendar ko sem jo jaz kontaktirala par tednov nazaj ni imela nič mladih in je rekla, da bodo verjetno čez kakšna dva meseca, torej cca. mesec ali več od zdaj. Saj ima oglas tudi na bolhi. Piše se dolinar.

jenny3

• *
    • psarna Rozalia's
podgana
« Odgovori #146 : 20 Februar 2008, 20:44:20 »
ojla

še ena ljubiteljica podgan :D

Sicer podgane nimam, se jo pa že nekaj časa želim, v zadnjih mesecih vedno bolj :P

Me pa zanima, kako ste jih navadili na čistočo, da se ti recimo ne pokaka ali polula v žep ali kapuco, ampak v posodico, ki je za to namenjena?
no, vašo temo sem preletela... ampak tega pa ne najdem :P

sicer so mi pa izredno zanimivi tudi dihurčki :) mogoče nekoč... :D

lp

amyZ

• *
podgana
« Odgovori #147 : 21 Februar 2008, 14:21:17 »
Sem poslikala še sedaj, ko sem uredila kletko. Kot je videti sem dodala lesene poličke in stezice, kolo sem namestila nad poličko, sicer ga še ne uporabljata. Dodala sem tudi visečo mrežo, za katero tudi ne vesta še kako se uporablja.
(http://album.email.si/foto/476708)
1.del kletke.jpg
(http://album.email.si/foto/476709)
2.del kletke.jpg
Moram reči, da sta se že veliko bolj navadili name, saj sta že več po rokah, vendar pa ju na ramo ne upam dati, saj ves čas plezata in se bojim da ne bosta kam odplezali :)

Chiba

• *
    • Canis Carnium
podgana
« Odgovori #148 : 21 Februar 2008, 14:54:30 »
Razen v lase :p

Hodi okoli, ko imaš katero na rami potem ne bo plezala dol s tebe. Vsaj moj nima samomorilskih nagenj.  :D

carma

• *
podgana
« Odgovori #149 : 21 Februar 2008, 20:26:41 »
Postala ponosna lastnica dveh belih podganc  ;D

Edina težavica se je pojavila, ker smo ju poskušali prehitro "udomačiti" tako, da bi ju prijeli v roko, pa je ena pobegnila in se skrila nekam v stanovanju.  :-[

Kakšni nasveti kako naj jo privabim nazaj?