Hja, recimo temu ljubezen na prvi pogled... ocitno edina v familiji

Pri hisi so od nekdaj hrcki, kunci (seveda kot hisni ljubljencki), morski prasicki...tudi kaksna miska se je ze nasla, sedaj se mi je pa "zalustalo" nekaj dolgorepega in konkretnega

, no iskreno, o tem premisljujem ze dolgo casa pa... se po hisi slisi ali jaz ali podgana
Zanima me ali obstaja kdo, ki bi gojil podganice? V razne zoo trgovine me ravno ne vlece
Trenutno imam doma od glodalcev mojo Miss Piggy (morski prasicek) in me zanima, ce bi kupila podganico, ali ji poleg druge hrane lahko dajem zraven kar mesanico za morske prasicke ali je potrebna kaksna prav specializirana hrana?
Pa glede kletke.. doma imam staro kletko od kunca, sirine 90 cm, dolzine pa nekaj cez meter. Sicer se mi zdi da skoda razmisljati .. pa vseeno.. je to zelo neprimerno za podganico? Ni problema kupiti kaj novega, samo ce se da kaj starega in se uporabnega ponucati.. zakaj pa ne?
Pa glede spola.. kaj je boljse imeti, samca ali samico? Vem, da je boljse imeti vec zivalic ampak to je se dodaten sok doma, da pripeljem celo krdelo

In sem razmisljala, da bi najprej eno, ce bi bila pa res kriza, da bi se kljub ukvarjanju pocutila osamljeno bi ji pa pripeljala druzbo, zato razmisljam kaj bi bilo lazje.. samca ali samico? No, po pravici povedano ze odkar je prvic zatlela zelja po podganici sem rekla da enkrat bom imela Gizelco

Hmmm
Seveda nisem cisto pred nakupom, najprej preverjam teren in se hocem na novo bitje v familji cim bolje pripraviti in najprej ugotoviti, ce ji res lahko nudim vse kar si zasluzi... je pa zelja in v planu.. ko bo sansa...

Pa zanimalo bi me se, kako bi se podgana ujela z ostalimi zivalcami.. hoces noces, bi si morala stanovanje deliti z 3 psi (pinc, maltezan, novofundlandec - no z slednjim ne ravno non stop) ter 2 mackonoma. So pa vsi navajeni zivali, tudi hrcek je veselo slalomiral med njimi pa so ga psi ignorirali, macki pa zbezali

Za kakrsen koli nasvet ze vnaprej hvala.
Lp, Lili