Ja, to je to leglo in tista dva iz bloka sta starša

Kar se tiče problematičnosti - niso kot ostali psi in neglede na to, koliko generacij živijo ob človeku ohranijo nezaupljivost do tujcev, ne marajo, da se jih neznani ljudje dotikajo, se jim preveč približujejo ipd. Vedeti moraš tudi, da imajo zelo izrazit lovski nagon in je treba pazit tudi pri manjših psih npr.
Kar se staršev tega legla tiče - samica je bila vzrejena pri vzrediteljici, samec je bil odlovljen iz divjine v starosti cca 5 mesecev. Sta pa oba hodila v pasjo šolo, na razstave, agility, coursing, tako da z drugačnim pristopom in veliko dela se da narediti marsikaj.
Poudarjam pa, da niso primerni za družbo manjšim psom, majhnim otrokom, ljudem, ki bi se z njimi radi sprehajali ravno po največji gužvi in nikakor niso primerni za nekoga, ki pričakuje, da bo s psom delal na način, kot se npr. dela z delovnimi pasmami. Ali za nekoga, ki si sprehode predstavlja brez štrika in z mobitelom v roki. Potrebujejo tudi ogromno gibanja.
Glede vzreje v Evropi... Nekaj teh je šlo na Finsko - itak

Sicer pa je meni všeč ena psarna na Finskem, ostalo niti ne preveč, ker me moti, da v vzrejo vključujejo odlakane pse.
Sicer sem pa napisala leta nazaj članek - ga bom poskusila poiskat, če te zanima.
Drugače imaš pa nekaj fotografij tukaj:
http://www.mojalbum.com/viringo/albumi
In za lušte delat - Supay, zgoraj omenjeni samec, oče mladičev: