Avtor Tema: Švicarski Beli Ovčar [Berger Blanc Suisse,White Swiss Shepherd Dog]  (Prebrano 526367 krat)

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
  • white princess :)
Švicarski Beli Ovčar [Berger Blanc Suisse,White Swiss Shepherd Dog]
« Odgovori #750 : 20 Januar 2010, 22:21:44 »
Se vidi da Aska res zna dobro slikat ;D
Se strinjam  8)

(Upam da ni že moteče ker skos samo jaz odgovarjam  :-[ :-[ :-\)
Seveda da ne  ;) Se vsaj ne pogovarjam sama s seboj  ::)

pasjeljubka

• *
« Odgovori #751 : 20 Januar 2010, 22:41:23 »
Ja res je tale temica malo zapuščena..  :-\

Dobro da si vsaj ti tukaj in redno lepiš fotografije in pišeš nove poste! -> nekaj pa le izvem  :P

Joj komaj čakam februarske počitnice! -> Grem pogledat v psarno, kjer mi bodo pokazali bodočo mamico in po možnosti tudi očka, in spoznam še ostalo pasjo družbo  :-* :-* Upam da ta mesec hitro mini  :-* :-* :-*

Lp.

alesh666

• *
  • Spol: Moški
    • WTF
« Odgovori #752 : 21 Januar 2010, 09:29:14 »
Prejšni vikend, Italija, Fužine... mal slikic...

http://www.flickr.com/photos/28487372@N05/sets/72157623243862400/show/

pasjeljubka

• *
« Odgovori #753 : 21 Januar 2010, 11:56:33 »
Oo lepe slikice! Lepa narava, še lepša kužka  :-* :-|~  :-*

Datelj

• *
« Odgovori #754 : 22 Januar 2010, 00:29:35 »
Pasjeljubka, saj ga ne prodaja, temveč oddaja... Res škoda. Če niso imeli časa zanj, je zelo verjetno, da ni ravno idealno socializiran, sploh, če je večino časa preživel v boksu sam s sabo. Vsekakor upam, da bo našel fajn lastnika. Dobra stran švicarjev je, da so prilagodljivi in se ful radi učijo.

pasjeljubka

• *
« Odgovori #755 : 22 Januar 2010, 06:41:48 »
Aja opa  :-[ :-[

Samo še zmeraj se mi ne zdi to ok.. že to da je bil skos samo v boksu.. Vsaj kolikor vem imajo ti psi radi družbo človeka...

Datelj

• *
« Odgovori #756 : 23 Januar 2010, 23:58:52 »
Res je, čeprav imajo načeloma vsi psi radi družbo svojega krdela - svojih ljudi. Švicarji se pa prav posebej "prilepijo" nate...Unai hodi za mano na wc :D kak se mu ljubi...leži v dnevni, pol gre za mano na wc, se zlekne na tla in se potem spet premakne za mano nazaj. Pride tudi za 1 minutko :) da je prav siten že včasih, sploh, ko mi je hotel na vsak način gate ovohavat.

Kriv je pa moj fant, ker ga je učil, naj tišči šnoflo v guze... >:( in zdaj ga lahko jaz tega odvajam.

pasjeljubka

• *
« Odgovori #757 : 24 Januar 2010, 08:45:36 »
 :D :D

Pa saj je to fino da te povsod spremlja  :P

(vem čisto OT.. a ti imaš švicarja?  :-[ :-[ ne spremljam dolgo te  teme  :-X :-[)

alesh666

• *
    • WTF
« Odgovori #758 : 24 Januar 2010, 09:21:33 »
Kako znano zveni  :) ;D :o

ista štorija z wcjem

in isto tišimo šnoflo v riti... vsem... sam da se pri nas tega nismo učili... ayya is a natural

Res je, čeprav imajo načeloma vsi psi radi družbo svojega krdela - svojih ljudi. Švicarji se pa prav posebej "prilepijo" nate...Unai hodi za mano na wc :D kak se mu ljubi...leži v dnevni, pol gre za mano na wc, se zlekne na tla in se potem spet premakne za mano nazaj. Pride tudi za 1 minutko :) da je prav siten že včasih, sploh, ko mi je hotel na vsak način gate ovohavat.

Kriv je pa moj fant, ker ga je učil, naj tišči šnoflo v guze... >:( in zdaj ga lahko jaz tega odvajam.

Datelj

• *
« Odgovori #759 : 25 Januar 2010, 13:16:52 »
(vem čisto OT.. a ti imaš švicarja?  :-[ :-[ ne spremljam dolgo te  teme  :-X :-[)

A nisi vidla profilne fotke?  ;D

Aleš...  :o :D

Datelj

• *
« Odgovori #760 : 25 Januar 2010, 13:18:01 »
... ups, dvojni post

papillon

• *
« Odgovori #761 : 25 Januar 2010, 19:45:28 »
dober dan! no,jaz sem spoznal tudi to cudovito pasmo in zdaj bi tukaj samo povedal da lahko temo prestavite v FCI 1 skupino ... ker semizdi da od leta 2002 je uradno priznana ce se ne motim?

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #762 : 25 Januar 2010, 20:58:32 »
dober dan! no,jaz sem spoznal tudi to cudovito pasmo in zdaj bi tukaj samo povedal da lahko temo prestavite v FCI 1 skupino ... ker semizdi da od leta 2002 je uradno priznana ce se ne motim?
Zaenkrat je še pogojno priznana.

Aja naša je tudi rada vohala riti ampak nismo pustili tako da se je odvadila ::)

Se pa strinjam da so ti psi res radi v družbi ljudi. V eni enciklopediji psov piše še da imajo zelo radi pozornost, in če niso ravno v središču pozornosti znajo dobro poskrbeti za to da so  8) POznam primerke za katere tole zelo velja.

Datelj

• *
« Odgovori #763 : 26 Januar 2010, 06:43:36 »
Ja, Unai kar zna pritegnit pozornost oz. na vse kriplje poskuša (ker jaz sem kar vztrajna v ignoriranju običajno)... če ne gre drugače, pa z vzdihovanjem in glasnim sopenjem in podobnimi nadležnimi obnašanji. Največja kazen je, če ga izobčiš iz svoje družbe.

Pasma pa res še ni uradno priznana (menda bo leta 2012?), ker je tudi pri veterinarju ne najdejo v registru in morajo uradno označiti "mešanec".  :o

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #764 : 26 Januar 2010, 16:32:39 »
Ja, Unai kar zna pritegnit pozornost oz. na vse kriplje poskuša (ker jaz sem kar vztrajna v ignoriranju običajno)... če ne gre drugače, pa z vzdihovanjem in glasnim sopenjem in podobnimi nadležnimi obnašanji.
Ja Kana je prav smešna ko mrmra in se pogovarja s tabo, da bi ja prišel do nje in jo malo pocrkljal  :D

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #765 : 13 Marec 2010, 19:53:19 »
Da malo osvežimo temo...  :-9

Ne veš kdo koga oponaša  ::)

pasjeljubka

• *
« Odgovori #766 : 31 Marec 2010, 12:59:36 »
Krasne slikice  :o :o

A z mačkom oz mačko se dobro razumeta?

(A ste mačko imeli že ko je prišla k vam?.. =) me zanima ker imam doma mačko, pa sem zaenkrat še od vseh dobila informacijo da se dobro razumejo z mačkami :) )

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #767 : 31 Marec 2010, 15:52:58 »
Odvisno. A je mačka navajena na pse? Mladič bo verjetno misli,l da je to fajna igrača zanj, je treba nadzorovt in mu predstavit pravila-kdaj se mačko pusti na miru in kdaj je pregroba igra.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #768 : 31 Marec 2010, 17:28:12 »
Kako pa se te pasme v čakalnicah razstavlja? Mislim, kako prijaviš švicarja, če pa uradno ni priznana pasma?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #769 : 31 Marec 2010, 17:35:26 »
Kako pa se te pasme v čakalnicah razstavlja? Mislim, kako prijaviš švicarja, če pa uradno ni priznana pasma?

Saj je priznana, samo  od sprejetja v čakalnico do popolne uveljavitve mora preteči mislim da 10 let. Če se prav spomnim bo za švicarje to ravno letos? Raztavlja se jih kot ostale pasme edino nekateri nazivi mislim, da jim ne morejo biti podeljeni -CACIB mogoče ???

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #770 : 31 Marec 2010, 18:37:58 »
A z mačkom oz mačko se dobro razumeta?

Z mačkonom se super razumeta. Je prišel sicer za njo, ampak smo imeli pred njim drugega mačka (ki je bil pred njo pri hiši) in sta se tudi počasi sporazumela in bila potem super prijatelja.

Vem da se jih razstavljati da normalno, kako je z naslovi ap ne vem (Slavi verjetno ve kaj več?) so pa trenutno priznani le pogojno (tudi rodovnik imamo pogojni). Naša ima še amriško - kanadski ovčar napisano.

white rose

• Vzreditelj
  • *
    • Kennel SLO - White rose
« Odgovori #771 : 31 Marec 2010, 19:32:50 »
Mi nimamo pogojnih rodovnikov, imajo jih le tisti švicarji, ki nimajo vpisanih vseh prednikov (jih je nekaj v Slo., v glavnem uvoženih, ker imajo "prazne" rodovnike). Dobijo SPR - (sl.pogojni rodovnik), njihovi potomci imajo tudi še pogojne rodovnike, dokler niso v rodovniku vpisane (znane) vse generacije.
V čakalnici bomo do 2012, do takrat se lahko normalno v konkurenci udeležujemo razstav, ne kandidiramo samo za CACIB naslove, se pravi, ne moremo osvojiti mednarodnega šampionata, ampak samo šampionate posameznih držav.

Z mačkami pri nas vlada pravo sožitje, pa so bili eni psi pred mačkami pri hiši, drugi za mačkami, pa so pravi prijatelji. Skupaj spijo, jejo, vse. Mački še zelo radi umivata čivave, no belčki so jima malo preveliki za umivat ;D

Pe še ena slikica našega zaljubljenega parčka, katerega mladičke pričakujemo v maju mesecu. :)

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #772 : 31 Marec 2010, 19:42:21 »
To pa nisem vedela (jaz sem mislila da je pogojni ker niso še popolnoma priznani  :-[ ).
Mi imamo sicer za tri generacije nazaj vpisano, torej oni prej niso bili kje vpisani?

Kakšne super slike  :o 8)

Čestitke! Se bo dalo potem ko bodo mladički kaj na obisk priti? :) 

pasjeljubka

• *
« Odgovori #773 : 31 Marec 2010, 20:40:32 »
No potem bom že uredila da se bosta lepo sporazumela  :)

Joj kakšne lepe slikice!  (sploh tista z belo muco in čivavico -- temu se reče sožitje!  :-*)

Krasna sta  :-* :-*
Komaj čakam male  :-* :-* :-*

Datelj

• *
« Odgovori #774 : 03 April 2010, 17:59:05 »
Lepe fotke! :) Pri nas se že tudi majo malo bolj radi, se šnofajo pa ni več nekega paničnega bežanja ali pihanja. Unai je pač malo bolj bumbar, nima nekega občutka in s to svojo šnoflo kar fejst suva mačke, ko jih ovohava, pol pa jih včasih še s taco poskuša na igro povabit. se je že zgodilo, da je prišla mačka in se mu umestila v naročje ter hotela zadremat - on pa seveda čisto razburjen začel v njo drezat, daj igrajmo se, in jo je s tem pregnal.  ::)

Vana

• *
    • Rona - bela švicarska ovčarka
« Odgovori #775 : 20 April 2010, 07:17:48 »
Greh bi bil, da tema zamre, ko se nekje rodijo nova življenja.
Bela barva ponazarja nedolžnost. In ta mala bitjeca definitivno so nedolžna. V teh belih malih nedolžnih kepicah pa je toliko nežne nedolžnosti, da se ti ob pogledu nanje srce napolni z neko neznano ljubeznijo in s čudovito energijo. Kar gledal bi jih in gledal in gledal ter se nad njimi naslajal.
Ob vsakem meni nerazumnem dejanju izjavim: Čudež življenja.
Njihova želja priti  do seska. Se izboriti za sesek. Se ne zadušiti, ko te nekdo poriva od zadaj, spredaj in zgoraj.  Oklepati se ga, se prisesati nanj…kajti v bližini je še veliko ust, ki bi se rade polastile prav tvojega seska.  Ta sesek ti daje mir, energijo, toploto…   Čudovito.  Neponovljivo.
Kaj sproži Rona v teh slepih in gluhih kepicah, ko vsakih 150 minut pride v kotilnico, vsakega poliže in se uleže v drug kot kot so oni… Tekma. Kdo bo prvi. Kje diši.
Noro.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #776 : 20 April 2010, 13:40:17 »
 :o Čestitke! Kdo je pa očka?  :)

Lepo napisano  :)

pasjeljubka

• *
« Odgovori #777 : 20 April 2010, 13:50:03 »
Krasno napisano  :)

Res so lepotci  :o

Datelj

• *
« Odgovori #778 : 21 April 2010, 23:20:30 »
Čestitke!  :)

Vana

• *
    • Rona - bela švicarska ovčarka
« Odgovori #779 : 24 April 2010, 07:31:20 »
Še enkrat - hvala.
Kanchy očka pa je en čudovit možakar...dolgodlagi Naik Nannook. V VeRono je nastala ljubezen na prvi pogled. Upam, da je ati toliko "odgovoren" in bo prišel svoje mladičke malo pogledat; me zanima, kako ga bo sedaj VeRona gledala, ko ni v tednih, da bi Naika (ali katerega koli drugega psa) spustila pod rep  :-\ 8).

Eni mladički so že presegli kilogram telesne teže, drugi pa to mejo lovijo...
Ko bodo imeli 10 x toliko, kot imajo sedaj bodo nekje zapustili dom; se pravi, da se morajo zrediti še za okrog 80 kg.  :o
Mamica jim na veliko v kotilnico nosi teniške žogice, oni pa nič... VeRoni ni nič jasno  >:( ??? :P.