Uh, to je pa dolgo časa bila tudi "naša" tema

. Pri nas je trajalo to do nekako danes

, ko je psička stara eno leto - se je končno umirilo. Sprva (ko smo jo posvojili) smo trenirali po šolsko - odsotnost 15 minut - itak, da se je drla kot da jo dajejo iz kože

, prihod v stanovanje, ko je tiho. Čez čas je bilo to uspešno - ni več jokala, ko smo odhajali od doma, vendar, ker smo jo snemali, smo bili na tekočem z dogajanjem doma

. Takrat je bila sama po max 2 urce (ker sem absolventka nisem imela več predavanj, sem pa načrtno hodila ven, trgovina, itd.) in je bila npr. prvo urco lepo tiho, potem je pa imela pol urne pevske vaje (no, ko bi bilo samo lajanje...to je zvenelo tako obupano jokcanje malega volčiča...kot da ji je ne vem kako hudo) in več, vendar ko smo prišli domov je bila vedno tiho. Hišni box smo tudi probali, vendar ni bilo učinka (češ, da bi to povezovala s tem, da mora pridno počakat).
Torej, da skrajšam

, kaj je pri nas obrodilo sadove (verjetno je bilo to tudi pogojeno s tem, da je psica odraščala). S fantom sva se posnela - pogovarjanje, gospodinjska opravila (pomivanje posode, sesanje...), psico pred vsakim izhodom zaprla v dnevno sobo (kavč dela čudeže

) - tudi zato, ker je dnevna najbolj oddaljena od vhodnih vrat, kjer je najbolj odmevalo po celem bloku v primeru jokcanja

), lepo dala cd z najinimi glasovi na repeat in tadadadam, zadeve so se 100% izboljšale

. Trenutna situacija je taka, da 1x na 10 primerov se spomni malo pojokat (ok, volčje tulit

), ampak to je minutka, dve (jo še kar snemava

), pa še to takrat, ko ji pustim navaden radio.
Sicer pa...a si ziher, da je verjet sosedom, ko pravijo, da se cel čas dere? Ker sem sama doživela pred kratkim, kako nas je soseda ogovorila "ja kje si jokica?", pa sem rekla, da je pa ja boljše, ona je pa kar nekak hotla sforsirat, da koliko se je drla, da je bilo vsem strašno hudo, ko so jo poslušali...pa sem ji lepo rekla, da jo snemamo in da je na dotični dan tulila točno 2x po 1 minutko - je bila kar tiho

.
Mogoče si pa res omisliš še eno živalco za družbo

Sama bi se odločila za mačko (hehe, smo imeli tudi to varjanto v mislih), ker v primeru, da bi tudi drugi pešček začel tulit...potem se pa res lahko izseliš

Aha, pa fajn je, da si stvari za tisti dan, ko veš, da boš odšla ven, že prej pripraviš - da se to ne dogaja tik pred odhodom, ker bo pes vedel, da nekaj naklepaš

. Pa kako fajn grizo ji pusti (čeprav naša se ne dotakne nobenega priboljška, ko je sama - očitno ve da je sama, pa vmes pozabi, potem se pa spomne, ko pridemo domov in je vsa srečna

). Pa nujno jo je fajn zmatrat pred tem - zmatran pes=priden pes (pa magari, če bo samo pol ure tiho, bo še vedno pol ure manj dretja

)
Srečno