Pes joka ko je sam doma

Nelly2010 · 27451

Nelly2010

• *
: 15 Marec 2011, 17:23:30
Pozdravljeni!

Na vas se obračam z vprašanjem, kaj lahko še naredim, da bo moja psička mirna medtem ko je sama doma.

Živiva same v pritličnem stanovanju, jaz ne hodim redno od doma in s tem povezano ni bila od malega vsak dan vsaj nekaj časa sama doma. Prejšnji teden je dopolnila eno leto in še vedno joka, laja in se skratka pritožuje ko je sama doma.

Sprva sem jo puščala v stanovanju, da se je prosto sprehajala po sobi, vendar je kmalu ugotovila, da lahko skoči na okensko polico in vpije na mimoidoče - naj jo rešijo ker jo je čarovnica samo pustila doma - ti pa so ji na okno trkali, se z njo pogovarjali, kar pa je zadevo še poslabšalo.
Kupila sem ji box, ga postavila v sobo in počakala nekaj dni da je sama šla vanj in ga sprejela kot svoj prostor ... občasno sem jo notri tudi zaprla ko sem bila doma, a se ni pritoževala. Vendar je bilo zopet vse po starem, ko me ni bilo. Zagrnila sem zavese, da je ni motil noben zunaji dejavnik, prižgala tv ali radijo ... vsakič z drugo jakostjo, da vidim kaj ji bolj paše in šla ven ..... jokat začne še predem zaprem vrata za seboj ..... in joka in razgraja dolgo, sosedje pravijo, da tudi cel čas ko me ni, to je pa lahko tudi tri ure ali več ..... Zadnje dva tedna, pa prav živčno cvili v boxu, zato jo imam zopet v sobi ko je sama .
Vem, da moram stopit v stanovanje, ko je vsaj par minu tiho, a kaj ko je bila sedaj zima, jaz pa nisem mogla zmrzovat zunaj tudi po pol ure ali več, zato da ona neha cvilit in lajat.
Moram pa povedat da sem njena peta lastnica do njenega dobrega drugega meseca in ima ta problem že od začetka. Zavedam se, da je veliko krivde na meni, ker se mi je od začetka smilila in sem jo kolikor se je dalo vsepovsod vozila ali nosila seboj, vendar vem da to ne gre v nedogled. Pa tudi sosedi so mi vsakič ko sem bila odsotna, kužica pa doma, "obzirno", a jasno povedali, da so tično vedeli da me zopet ni bilo doma!
Sicer je mala zelo poslušna in ubogljiva, veliko se je naučila in znanje kar požira, tu, pri joku, mi je pa vse odpovedalo.

Prosim vas, če mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom, sprejmem vse. Lahko me tudi okarate. Želim samo dobro za mojo psičko in zase, saj nameravava še dolgo ostati skupaj. Me izsiljuje? Meja gospodar - pes je med nama začrtana - seveda pa vsak dan sproti preverja če so se meje kaj spremenile.
Strah me je da se bodo sosedje začeli še močneje pritoževati, saj poznam primer, ko so zaradi takega problema dali psa stran od sebe. Seveda mi kaj takega tudi na misel ne pride, raje se preselim.

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem!

Jolanda

damayanti

• *
Odgovori #1 : 15 Marec 2011, 17:37:18
Te sploh nimam namena karati ali ti kar koli očitati ker je bilo pri nas isto... ampak še v hujši obliki... ne samo 3 ure... ampak cel čas odsotnosti NON-STOP.

Nekateri psi preprosto ne morejo biti sami rabijo družbo 24/7 . Očitno je tvoja tudi taka.
Mi smo rešili tako, da imamo sedaj dva psa  :-[
 sedaj je pa mir... tudi 8 ur mirno in tiho čakata če sta sama...

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

roy2

• *
Odgovori #2 : 15 Marec 2011, 18:22:55
Naša tamala bo maja dopolnila 2 leti, pa jo še vedno povsod vlačim oz.jo moram peljat v varstvo.
Sama doma-ni šans, mi požre pol stanovanja.

Tavelik je samoto skoraj do tretjega leta preživel v boxu, včasih je tudi malo pojokcal, potem ga je minilo. Odkar imamo tamalo, je doma razmeroma vzoren ( včasih malo razmetava ).

Glede tamale pa bom verjetno kontaktirala tudi Alfakan, mogoče delam kje drugje kaj zelo narobe in se to potem odraža na tak način.
(mimogrede, v avtu (seveda ne poleti) lahko počaka tudi eno uro in nič ne uniči in ne jokca).

k94lif

• *
Odgovori #3 : 15 Marec 2011, 22:25:31
Kaj si poskusila postopno podaljševanje časa, ko je pes sam v boxu?
Začneš s tem, da jo zapreš v box in si blizu, pote se oddaljiš iz sobe za kakšno minutko in tako postopoma povečuješ čas.

DOB

• *
Odgovori #4 : 15 Marec 2011, 22:34:20
Citiraj
Začneš s tem, da jo zapreš v box in si blizu, pote se oddaljiš iz sobe za kakšno minutko in tako postopoma povečuješ čas.

Pri meni npr to ne deluje. Ponavadi se obujem in oblečem, rečem not!, zaprem in letim iz stanovanja. Baje je blazno nefer če sem zraven ona pa zaprta, se takoj začne dret. Medtem ko ko nas ni, je ok, enkrat se je drla, smo dobili listek od sosedov na vrata, pa je pomojem nehala ker se nihče več ne buni. Blagor tistim ki s puščajem psa doma nimajo problemov ::)

zoe

• Moderator
Odgovori #5 : 15 Marec 2011, 22:38:36
A s kakšno kostjo ali igračko nafilano s poslastico (skuta, posebna pasta...) se ne zamoti?

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"

riry

• *
Odgovori #6 : 15 Marec 2011, 23:32:38
Uh, to je pa dolgo časa bila tudi "naša" tema ::) ;D. Pri nas je trajalo to do nekako danes ;), ko je psička stara eno leto - se je končno umirilo. Sprva (ko smo jo posvojili) smo trenirali po šolsko - odsotnost 15 minut - itak, da se je drla kot da jo dajejo iz kože :P, prihod v stanovanje, ko je tiho. Čez čas je bilo to uspešno - ni več jokala, ko smo odhajali od doma, vendar, ker smo jo snemali, smo bili na tekočem z dogajanjem doma 8). Takrat je bila sama po max 2 urce (ker sem absolventka nisem imela več predavanj, sem pa načrtno hodila ven, trgovina, itd.) in je bila npr. prvo urco lepo tiho, potem je pa imela pol urne pevske vaje (no, ko bi bilo samo lajanje...to je zvenelo tako obupano jokcanje malega volčiča...kot da ji je ne vem kako hudo) in več, vendar ko smo prišli domov je bila vedno tiho. Hišni box smo tudi probali, vendar ni bilo učinka (češ, da bi to povezovala s tem, da mora pridno počakat).
Torej, da skrajšam :-[, kaj je pri nas obrodilo sadove (verjetno je bilo to tudi pogojeno s tem, da je psica odraščala). S fantom sva se posnela - pogovarjanje, gospodinjska opravila (pomivanje posode, sesanje...), psico pred vsakim izhodom zaprla v dnevno sobo (kavč dela čudeže :o ) - tudi zato, ker je dnevna najbolj oddaljena od vhodnih vrat, kjer je najbolj odmevalo po celem bloku v primeru jokcanja >:( ), lepo dala cd z najinimi glasovi na repeat in tadadadam, zadeve so se 100% izboljšale ;D. Trenutna situacija je taka, da 1x na 10 primerov se spomni malo pojokat (ok, volčje tulit :D), ampak to je minutka, dve (jo še kar snemava :P), pa še to takrat, ko ji pustim navaden radio.

Sicer pa...a si ziher, da je verjet sosedom, ko pravijo, da se cel čas dere? Ker sem sama doživela pred kratkim, kako nas je soseda ogovorila "ja kje si jokica?", pa sem rekla, da je pa ja boljše, ona je pa kar nekak hotla sforsirat, da koliko se je drla, da je bilo vsem strašno hudo, ko so jo poslušali...pa sem ji lepo rekla, da jo snemamo in da je na dotični dan tulila točno 2x po 1 minutko - je bila kar tiho ;D.

Mogoče si pa res omisliš še eno živalco za družbo :) Sama bi se odločila za mačko (hehe, smo imeli tudi to varjanto v mislih), ker v  primeru, da bi tudi drugi pešček začel tulit...potem se pa res lahko izseliš :P

Aha, pa fajn je, da si stvari za tisti dan, ko veš, da boš odšla ven, že prej pripraviš - da se to ne dogaja tik pred odhodom, ker bo pes vedel, da nekaj naklepaš >:D. Pa kako fajn grizo ji pusti (čeprav naša se ne dotakne nobenega priboljška, ko je sama - očitno ve da je sama, pa vmes pozabi, potem se pa spomne, ko pridemo domov in je vsa srečna :D). Pa nujno jo je fajn zmatrat pred tem - zmatran pes=priden pes (pa magari, če bo samo pol ure tiho, bo še vedno pol ure manj dretja ;))

Srečno :)

Azu

• Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • The Red Dogs
Odgovori #7 : 16 Marec 2011, 06:40:45
Moj samec se tudi dere, ko me ni v sobi, on je pa v boksu (tudi če samo skočim v sosednjo sobo nekaj iskat). Ga ne zanima nič kar ima v boksu, tudi surovo meso ne. Isto lahko, ko me ni, laja v boksu po 3-4h neprestano. Če je spuščen v sobi je tiho in čaka pred vrati, samo dvomim, da bi lahko tako čakal 3-4h, ko me ne bi bilo doma. Dere se tudi, če je s psico v tavelikem boksu in mene ni (psica poskuša prespat njegovo dretje).

Njemu edino pomaga, da ima kakšen dolg sprehod (1,5-2h) ali trening, preden ga dam v boks in grem od doma. Takrat gre skoraj takoj spat in je potem mir.
V avtu v boksu se pa nikoli ne oglaša, ko ga pustim samega notri.

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)

damayanti

• *
Odgovori #8 : 16 Marec 2011, 07:51:58
Moj je star 7 let, pa je še vedno isti. Če je sam se dere ko jesihar.. ampak dobesedno, ni to da se dere 1uro ali 2...on se dere cel čas ,ko ni nikogar.
Niti od malega mu ne pomaga nič, ne posnetki, ne radio, ne TV, mah kakšne igrače ali hrana ::)
 jaz sem takrat poizkusila VSE res vse... nobena stvar ni pomagala.
Šele potem ko sem domov privlekla Dino...in ni bil več sam..potem je bilo pa Ok.

Prej... boljše da ne povem kakšne listke sem jaz dobivala na vrata, pa v nabiralnik... pa nisem v bloku... v hiši živimo. Potem si lahko predstavljate , da če je sosede motilo dretje ,da se je res dru.  :D

Je pa nekaj... Dina je pri nas  zelo skuliran pes, in ona tudi njega porihta ko začne s kakšnimi svojimi.Ona ne prespi in ne preignorira njegovega dretja.. ampak ga utiša ko ji začne it na živce.  :D Šefica >:D

ko je nekdo omenil mačko... pri tej je res malo verjetnosti , da še tadrugega psa fašeš "derište" in se potem dva v duetu dereta ;D
Dobra ideja, če se izkaže da res ne more biti sama...

še prej  pa mogoče eno "štih-probo" naredit... enega psa vzet v varstvo za tisti dan in jih pustit za kakšno uro  do dve same... pa se bo takoj  izkazalo ali je problem zgolj v tem ,da ne mara biti sama , ali je  kakšen drug vzrok  za dretje  :)

DOB

• *
Odgovori #9 : 16 Marec 2011, 08:51:44
Moja se v boksu dotakne samo konga, toliko da ven poliže pasto, za kakšno minuto. Bikovke, kosti, igrače.. Ostanejo nedotaknjene dokler je ne spustimo ven.

Agava

• *
Odgovori #10 : 16 Marec 2011, 12:11:34
Ravno včeraj sva se s sosedom pogovarjala na to temo. Ima staforda, starega 5 let in se dere ko jesihar, kadar jih ni doma. Kaj dere, cvili, kot bi ga iz kože dajal, nemogoči glasovi. Se mi res smilijo bližnji sosedje, ki imajo hišo čisto zraven. Druga psica, pitbul terierka, je pa čist tiho. Ne pomaga niti zapiranje, poskusili so tudi s tem, da je na balkonu, nič, celo še slabše, ker ga tako sliši pol vasi in so pol vsi psi okol živčni.

Samo je pa najbrž res kriza, če živiš v bloku in ti en pes nabija cele dneve, vmes pa samo stena. Tudi mene bi to motilo, priznam, pa imam rada pse. Konec koncev že celo življenje živimo v sožitju z njimi. Naš mix NO&šaro je recimo tulil celo ljubo noč, kadar je bil ponoči zunaj. Samo vogale je menjal. Ima tako močan glas, da joj. In smo ga ponoči začeli dajat notri, pa je mir. Isto čez dan, kadar ima napade, da tuli tja v tri dni, ga damo notri in je. No, sedaj je že gospod v letih, pa se mu tud ne da več tok lajat.

Nelly2010

• *
Odgovori #11 : 16 Marec 2011, 13:53:56

Hvala, poskusila tudi to .... je bilo že skoraj vredu, pa ssmo kar naenkrat zopet na začetku

Nelly2010

• *
Odgovori #12 : 16 Marec 2011, 13:55:16
Te sploh nimam namena karati ali ti kar koli očitati ker je bilo pri nas isto... ampak še v hujši obliki... ne samo 3 ure... ampak cel čas odsotnosti NON-STOP.

Nekateri psi preprosto ne morejo biti sami rabijo družbo 24/7 . Očitno je tvoja tudi taka.
Mi smo rešili tako, da imamo sedaj dva psa  :-[
 sedaj je pa mir... tudi 8 ur mirno in tiho čakata če sta sama...

hvala, ampak še en pes v malem najemniškem stanovanju ne pride v poštev. Lep dan še naprej

Nelly2010

• *
Odgovori #13 : 16 Marec 2011, 13:57:50
Naša tamala bo maja dopolnila 2 leti, pa jo še vedno povsod vlačim oz.jo moram peljat v varstvo.
Sama doma-ni šans, mi požre pol stanovanja.

Tavelik je samoto skoraj do tretjega leta preživel v boxu, včasih je tudi malo pojokcal, potem ga je minilo. Odkar imamo tamalo, je doma razmeroma vzoren ( včasih malo razmetava ).

Glede tamale pa bom verjetno kontaktirala tudi Alfakan, mogoče delam kje drugje kaj zelo narobe in se to potem odraža na tak način.
(mimogrede, v avtu (seveda ne poleti) lahko počaka tudi eno uro in nič ne uniči in ne jokca).

Jaz sem kar prepričana, da mi kot lastniki in skrbniki nekje delamo napako, ki se je najverjetneje ne zavedamo, saj bi jo drugače odpravili. Moram, niujno jo moram navadit na to da mirno čaka doma!
Hvala za mnenje in lep dan naprej

Nelly2010

• *
Odgovori #14 : 16 Marec 2011, 14:00:53
A s kakšno kostjo ali igračko nafilano s poslastico (skuta, posebna pasta...) se ne zamoti?

Vse...igračke, kosti, hrana, posladki .... skratka vse kar obožuje je na istem mestu ko pridem domov kakor sem pustila. Prav psiha jo daje pupo mojo malo.

Hvala za namig in lep dan naprej

Nelly2010

• *
Odgovori #15 : 16 Marec 2011, 14:28:41
Uh, to je pa dolgo časa bila tudi "naša" tema ::) ;D. Pri nas je trajalo to do nekako danes ;), ko je psička stara eno leto - se je končno umirilo. Sprva (ko smo jo posvojili) smo trenirali po šolsko - odsotnost 15 minut - itak, da se je drla kot da jo dajejo iz kože :P, prihod v stanovanje, ko je tiho. Čez čas je bilo to uspešno - ni več jokala, ko smo odhajali od doma, vendar, ker smo jo snemali, smo bili na tekočem z dogajanjem doma 8). Takrat je bila sama po max 2 urce (ker sem absolventka nisem imela več predavanj, sem pa načrtno hodila ven, trgovina, itd.) in je bila npr. prvo urco lepo tiho, potem je pa imela pol urne pevske vaje (no, ko bi bilo samo lajanje...to je zvenelo tako obupano jokcanje malega volčiča...kot da ji je ne vem kako hudo) in več, vendar ko smo prišli domov je bila vedno tiho. Hišni box smo tudi probali, vendar ni bilo učinka (češ, da bi to povezovala s tem, da mora pridno počakat).
Torej, da skrajšam :-[, kaj je pri nas obrodilo sadove (verjetno je bilo to tudi pogojeno s tem, da je psica odraščala). S fantom sva se posnela - pogovarjanje, gospodinjska opravila (pomivanje posode, sesanje...), psico pred vsakim izhodom zaprla v dnevno sobo (kavč dela čudeže :o ) - tudi zato, ker je dnevna najbolj oddaljena od vhodnih vrat, kjer je najbolj odmevalo po celem bloku v primeru jokcanja >:( ), lepo dala cd z najinimi glasovi na repeat in tadadadam, zadeve so se 100% izboljšale ;D. Trenutna situacija je taka, da 1x na 10 primerov se spomni malo pojokat (ok, volčje tulit :D), ampak to je minutka, dve (jo še kar snemava :P), pa še to takrat, ko ji pustim navaden radio.

Sicer pa...a si ziher, da je verjet sosedom, ko pravijo, da se cel čas dere? Ker sem sama doživela pred kratkim, kako nas je soseda ogovorila "ja kje si jokica?", pa sem rekla, da je pa ja boljše, ona je pa kar nekak hotla sforsirat, da koliko se je drla, da je bilo vsem strašno hudo, ko so jo poslušali...pa sem ji lepo rekla, da jo snemamo in da je na dotični dan tulila točno 2x po 1 minutko - je bila kar tiho ;D.

Mogoče si pa res omisliš še eno živalco za družbo :) Sama bi se odločila za mačko (hehe, smo imeli tudi to varjanto v mislih), ker v  primeru, da bi tudi drugi pešček začel tulit...potem se pa res lahko izseliš :P

Aha, pa fajn je, da si stvari za tisti dan, ko veš, da boš odšla ven, že prej pripraviš - da se to ne dogaja tik pred odhodom, ker bo pes vedel, da nekaj naklepaš >:D. Pa kako fajn grizo ji pusti (čeprav naša se ne dotakne nobenega priboljška, ko je sama - očitno ve da je sama, pa vmes pozabi, potem se pa spomne, ko pridemo domov in je vsa srečna :D). Pa nujno jo je fajn zmatrat pred tem - zmatran pes=priden pes (pa magari, če bo samo pol ure tiho, bo še vedno pol ure manj dretja ;))

Srečno :)

Uuuuu, to s snemanjem pa dobro zveni ..... samo kaj, to nuca samo za pol ure, kaj pa potem ....... grrrrrrrrr....
Moja Nelly je kar mokra od sline, ko pridem domov.
Ravno danes sem tako razočarana nad njo, da bi jo kar ..... grrrrr >:(... V dobrih dveh urah ko je bila sama doma, se mi je smrklja polulala na sredino postelje, tako da sedaj veselo perem, ona je pa kar še živa ::) .... madonca res imam živce!!!
Sedaj ko sem doma pa lahko mirno leži na svojem prostoru za kazen tudi celo popoldne!!!

Še ena živalca v najinem malem najemniškem stanovanju pa ne pride v poštev!

Hvala  in lep dan naprej

Nelly2010

• *
Odgovori #16 : 16 Marec 2011, 14:32:42
Moj samec se tudi dere, ko me ni v sobi, on je pa v boksu (tudi če samo skočim v sosednjo sobo nekaj iskat). Ga ne zanima nič kar ima v boksu, tudi surovo meso ne. Isto lahko, ko me ni, laja v boksu po 3-4h neprestano. Če je spuščen v sobi je tiho in čaka pred vrati, samo dvomim, da bi lahko tako čakal 3-4h, ko me ne bi bilo doma. Dere se tudi, če je s psico v tavelikem boksu in mene ni (psica poskuša prespat njegovo dretje).

Njemu edino pomaga, da ima kakšen dolg sprehod (1,5-2h) ali trening, preden ga dam v boks in grem od doma. Takrat gre skoraj takoj spat in je potem mir.

moji smrklji ne pomaga niti dve uri preganjanja s kužki po parku in hranjenje po tem pred mojim odhodom .... nikoli ne bo tako utrujena, da nebi zmogla še nadaljnih nekaj urc jokat in se pritoževat.

Hvala in lep dan aprej

Nelly2010

• *
Odgovori #17 : 16 Marec 2011, 14:36:51
Moj je star 7 let, pa je še vedno isti. Če je sam se dere ko jesihar.. ampak dobesedno, ni to da se dere 1uro ali 2...on se dere cel čas ,ko ni nikogar.
Niti od malega mu ne pomaga nič, ne posnetki, ne radio, ne TV, mah kakšne igrače ali hrana ::)
 jaz sem takrat poizkusila VSE res vse... nobena stvar ni pomagala.
Šele potem ko sem domov privlekla Dino...in ni bil več sam..potem je bilo pa Ok.

Prej... boljše da ne povem kakšne listke sem jaz dobivala na vrata, pa v nabiralnik... pa nisem v bloku... v hiši živimo. Potem si lahko predstavljate , da če je sosede motilo dretje ,da se je res dru.  :D

Je pa nekaj... Dina je pri nas  zelo skuliran pes, in ona tudi njega porihta ko začne s kakšnimi svojimi.Ona ne prespi in ne preignorira njegovega dretja.. ampak ga utiša ko ji začne it na živce.  :D Šefica >:D

ko je nekdo omenil mačko... pri tej je res malo verjetnosti , da še tadrugega psa fašeš "derište" in se potem dva v duetu dereta ;D
Dobra ideja, če se izkaže da res ne more biti sama...

še prej  pa mogoče eno "štih-probo" naredit... enega psa vzet v varstvo za tisti dan in jih pustit za kakšno uro  do dve same... pa se bo takoj  izkazalo ali je problem zgolj v tem ,da ne mara biti sama , ali je  kakšen drug vzrok  za dretje  :)

Tudi njeno pasjo prijateljico sem že imela, pa poskusila na ta način ..... Bina (njena pasja prijateljica) je lepo ležala in čakala, mali jeshar se je pa dru k da ga iz kože dajejo, tako da očitno, rabi človeka !!!

Hvala za namig in lep dan naprej

damayanti

• *
Odgovori #18 : 16 Marec 2011, 14:41:20
Kaj pa da jo daš tačas ko te ni v varstvo ?
 mogoče opcija  ;) ?

Šapa

• *
Odgovori #19 : 16 Marec 2011, 15:52:47
Lahko poskusiš s pasjimi feromoni (D.A.P. feromoni za pse), nekaterim psom zelo pomagajo, na druge pa nimajo vpliva. Vseeno je za probat, mogoče bo pa tvoja ena izmed tistih, na katere delujejo pozitivno.  :)

Nelly2010

• *
Odgovori #20 : 16 Marec 2011, 16:25:11
Lahko poskusiš s pasjimi feromoni (D.A.P. feromoni za pse), nekaterim psom zelo pomagajo, na druge pa nimajo vpliva. Vseeno je za probat, mogoče bo pa tvoja ena izmed tistih, na katere delujejo pozitivno.  :)

Hvala za odgovor. Malo prej mi je odgovorila ena veterinarka in predlagala neke zeliščne kapljice ... vplivajo na to da je pes zadovolen in bolj umirjen medtem ko je sam .... bom poskusila najprej eno in če ne bo delovalo potem še drugo stvar. Res hvala

Lep dan

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #21 : 16 Marec 2011, 17:11:51
Bi mislil, da je tudi navajanje psa na "samoto" solanje, ki se ravno tako mora zaceti dovolj zgodaj (kar mislim, da ni zmeraj tako). Predvsem pa to solanje veliko ljudi prevec poenostavlja.............ravn o tako kot socializacija.
Pri nas poteka nekako tako. Z zeno greva prej v sluzbo, otroci pred solo (7.15) peljejo psa lu lu, vracamo se od 1 ih naprej. Ko vstanem se niti ne zbudi vec (ko se je zbujal ga nisem "sljiviv" ), dobi pest briketov in precmuri do 1 ih brez problema (kable ve da je prepovedano grist, edino kos za smeti smo morali odstranit :) ). Pes ni v boksu, mu je pa dovoljen kavc (vcasih je bila obvezna tudi kaksna smrdeca nogavica :-[, copat...).......prezivi najmanj 6 ur vsak delovni dan sam brez problema in nepotrebnega lajanja itd......edino ce kaksen potrka je alarm
Od 4 mesecev dalje ga nekako navajam na samoto. Postopoma, sem pa zmeraj uporabljal tudi radio, muziko (tudi sedaj ga ima prizganga, potiho, toliko da je ). Sem pa imel nekako tudi pogoje ker sem ga lahko vcasih peljal na delo s sabo in si potem vzel cas za kavico, pesek je moral pa sam pocakat. Seveda je bilo na zacetku bolj lajajoce jokavo.........sem pa kdaj odsel samo za vrata, nazaj vstopil in lajez okaral in zapet odsel.........ce nekaj casa ni zalajal oz. izbral trenutek ko ne laja nazaj za vstop, pohvalil in ostal.
Se mi zdi, zelo, zelo pomembno, da se tudi odhaja in prihaja brez "ceremonij" (kar velikokrat ni tako......Cezar kje si ;D )...........preprosto te pici in odides 8) . Pri nas je bilo okoli tega kar nekaj predavanja, ampak otroci in zena so razumeli 8) in se kar se da, tega tudi drzali. Sem se pa tudi sam ob takem "ledenem" odhodu kdaj prav zamislil...........se dva S-ja na "kraglc" :-\

......edino ko prihajamo domov je bolj veselo s polno skakanja :-[ .......ker ima le 6kg mu oprostim, ugodim ;D

Ce bi imel ogromno casa bi ga lahko samo "pozitivno motiviral", brez graje ???
Nazadnje je vazen samo rezultat

Sanaa

• *
Odgovori #22 : 16 Marec 2011, 17:30:34

Naša je pa glih doma pridna in spi, medtem ko se v avtu dere kot zmešana.

sp30

• *
Odgovori #23 : 16 Marec 2011, 21:44:09
Mi tudi s tem nimamo problemov, lepo počaka kolikor je treba doma ali pa v avtu. Nikoli nam tudi ni nič zgrizel.

Sem ga pa jst na začetku tako navajala da preden ej bil dalj časa sam sem ga pred tem res DOBRO zmatrala, da se je revež komaj privlekel domov in je lepo vse prespančkal.

Je pa tako da mi našemu nič  ne zapiramo, ker ne uničuje in potem menja pozicije - preproga v moji sobi, najbolj pa se mu dopade spalnica od staršev kjer na posjtli zaspančka in lepo počaka na nas.

Nelly2010

• *
Odgovori #24 : 17 Marec 2011, 13:27:27
Kaj pa da jo daš tačas ko te ni v varstvo ?
 mogoče opcija  ;) ?

Saj sem in tja bi jo verjetno lahko komu dala v varstvo, ampak to ni dolgoročna rešitev .... jaz bi šla rada tudi kdaj zvečer plesat, takrat mora biti pa mala lepo sama doma in TIHO!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #25 : 17 Marec 2011, 14:17:43
Jaz bi to poskusila ucit kot vsa druga vedenja...
jo das v box, pa ce zacne tulit takoj ko si ti ven cez vrata, zacnes recimo s tem, da gres proti vratom, pa nagrajujes, ce je mirna in tiho, pa potem gres do vrat in primes za kljuko, potem samo odpres in zapres vrata, stopis skozi vrata pa takoj nazaj, da te se vidi, in v tem smislu naprej po majhnih korakih.
Bi bilo fajn ce je lahko v tem casu, ko jo se ucis, ves cas v varstvu, tako da sploh nikoli ne pride do tega, da bi histerirala... bi/bo pa to sigurno trajalo kar nekaj casa...

Mogoce ti lahko pomaga tudi http://dogscouts.org/Protocol_for_relaxation.html in pa http://www.patriciamcconnell.com/product/dog-separation-anxiety

battito animale

Inanna

• *
Odgovori #26 : 17 Marec 2011, 14:59:39
Hmm, ne vem koliko to deluje, ampak sem prebrala, da je ena punca pustila psu svojo preznojeno majico...ali pač eno svojo stvar, ki je imela močen vonj po njej. In menda je delovalo. Kot dodatek k ostalim predlogom  ;)

roy2

• *
Odgovori #27 : 17 Marec 2011, 15:30:31
Mene pa zanima, kako se da psa učit, da je sam doma brez uporabe boxa?
Moje tamale ne bom not tlačila (pa čeprav smo ga pri Royu uspešno prakticirali).

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #28 : 17 Marec 2011, 15:36:15
Ma isto, samo da je brez boksa :D mogoce jo puscas na njenem leziscu ali pa v prostoru, ce je to zanjo nek sproscen polozaj.

battito animale

roy2

• *
Odgovori #29 : 17 Marec 2011, 17:05:11
Carolina se itak ne bo drla, bo rajši šla kakšno stolico ali pa mizo poglodat  >:D