IRSKI LOVSKI KONJ [irish hunter]

Gost · 6129

ELČ

• Gost
: 21 April 2011, 13:46:55
No, ker me velik zanima o tej pasmi, sm ustvarla to temo. prosm, da mi pošljete čm več podtkov o tej pasmi! ;D

ELČ

• Gost
Odgovori #1 : 21 April 2011, 13:48:31
No, ker me velik zanima o tej pasmi, sm ustvarla to temo. prosm, da mi pošljete čm več podtkov o tej pasmi! ;D

xinao

• *
  • Moja lisička :P
Odgovori #2 : 21 April 2011, 16:02:23
Tebi se verjetno res nekam mudi  ::)
Drugače pa a na stričku googlu nič ne piše o tej pasmi konj??

Teski

• *
Odgovori #3 : 21 April 2011, 16:30:25
Tebi se verjetno res nekam mudi  ::)
Drugače pa a na stričku googlu nič ne piše o tej pasmi konj??

Piše, piše... ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_Sport_Horse

ELČ

• Gost
Odgovori #4 : 15 Maj 2011, 16:25:37
Ja, sm mene zanima kj vč!  >:(

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #5 : 16 Maj 2011, 08:58:01
a to misliš irski hunter ali je to druga pasma?

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

ELČ

• Gost
Odgovori #6 : 24 Maj 2011, 17:38:20
Jp, jp, irski hunter, a ga kdo na tem forumu ma? Lp elč ??? ::)

cantante

• *
Odgovori #7 : 25 Maj 2011, 22:24:17
naceloma tezko napises nekaj o taksni pasmi konj kjer so si predstavniki med sabo tako vizualno kot karakterno razlicni.v sloveniji jaz vem za dva predstavnika-kastrat in kobila,ki nosita isti zig in oba sta zelo perspektivna parkurasa...
tole je johnstown  8)

tole pa jumbo an inn  ;D

tako da se ze po slikah vidi da kljub temu da sta oba iste pasme oz. ziga sta vizualno zelo razlicna in karakterno prav tako ;)

"OTHER PEOPLE HAVE DOGS,I HAVE A DACHSHUND;)"

ELČ

• Gost
Odgovori #8 : 26 Maj 2011, 14:10:24
Ooo, sta pa lepa. Irec kot iz pravljice. Ja, men so všeč grošasti-jabolčasti sivci..pa tep, cantante?ELČ

cantante

• *
Odgovori #9 : 26 Maj 2011, 22:54:53
hih jap jap sta lepa :o meni osebno so sivci vsec ko so se cisto sivi skoraj modri pa potem ko postanejo beli...tiste vse vmesne faze mi niso toliko.drugace se pa sama osebn navdusujem nad f/$si in cremello,ki pa je nazalost pri ish ni :-\

ELČ

• Gost
Odgovori #10 : 28 Maj 2011, 15:09:56
A si ti že kdaj jahala irca(ali kak tvoj znanec)? Resda veliko sprašujem.... Sory, no.... :-[

cantante

• *
Odgovori #11 : 29 Maj 2011, 00:37:33
sem ja jahala...ampak ce sedaj mislis da ti bom lahko kaj bolj konkretnega povedala si se zmotila :-[ ker pri vecina konjij ni odvisno od pasme njihove jahljive sposobnosti( pustimo barocne pasme ki ze imajo zaradi strukture telesa bolj "mehke" in specificne hode ali pa arabce,isladce itd. ) ampak od same zacetne ujahivnosti,stopnje znanja jahaca,izkusnje...tako da je to res odvisno od vsakega konja ne glede na njihov zig in poreklo saj sem ze sama jahala konje z fantasticnimi papirji ki so bili pod sedlom katastrofa in konje ki so bili neznanega porekla ampak so bili pa pod sedlom milina ;D tako da te bom rajsi jaz vprasala  ;) kako dolgo ze jahas in priblizno na kateri stopnji/nivoju znanja si...in glede na tvoje znanje in izkusnje izbiraj konja tebi primernega...drugace pa vsake toliko uvozijo kaksnega irca(predvsem parkurasi) iz irske(drugje v evropi ni neke vzreje ish),predvsem zaradi trenutnega financnega stanja irske in njihove masovne vzreje konj :)

ELČ

• Gost
Odgovori #12 : 03 Junij 2011, 13:38:03
Ja, js jaham tri leta. še nimam nobenega jahača  :-[Jaham bolj za rekreacijo ;)
  :D

ELČ

• Gost
Odgovori #13 : 05 Januar 2012, 14:48:00
no zdle bo štiri