Taj, ja jst sem tud rekla hudooooo!
Rinchy, teli huskyji so tako navajeni, da gredo skoz po isti progi. Začnejo na ukaz ''Gremo, gremo'', pospešujejo na ''Ššššššš...''... Razcepov proge tako ali tako ni, tako da ukaza za levo in desno tako ali tako ne uporabljaš. Za ustavit imaš pa bremzo in pa ukaz ''Uoooooo''.
Najprej sva se z nečakom od mojega fanta peljala ene 3 kroge. Nato pa mi je Vili Petaci (ta ki ima huskyje in kjer sta moja straša kupila Živo

) rekel naj grem sama en krog. Pa sem rekla pa poskusimo, zgledal je čist lahko.

Ampak je bremza zelo težka, pritisnit moraš čisto malo, drugače se hitro ustaviš. In na ovinku bi mogla jaz pritisnit čisto malo, pa mi ni ratalo.

In sem se prekucnila v sneg, psi pa naprej sami brez mene, tako da jih je Vili potem ustavil.
polonči, ne Žive ni bilo vmes. Živa niti ni šla blizu huskyjev, ker so drugače ful lajali. Vpete pa so bile same psičke, tako da je tole 6 psičk.

Je rekel da se ravno gonijo in če da pse v vprego da se hitro stepejo.

Živa je tako od daleč opazovala ''žlahto'' in zraven sanjala in cvilila, da bi šla ona tud vlečt vprego.

Sem pa izvedela, da o Živini mamici, da je stara 9 let, ampak je na žalost je ni imel na Rogli, ampak doma v Vitanjah.