Evo naju nazaj...
Sva prišle na 300 kosmatih, pustile tam najine podatke za kartoteko. Srečali znanko, se celo zadebatirali.

No najprej so Živi zmerili temperaturo - 38,5°C, torej normalna. Nato jo je veterinarka pregledala, pretipala. In seveda takoj ko se je dotaknila zadnjega konca je Živa zajokala in zacvilila. Nato je gor dobila nagobčnik, ker jo je mogla veterinarka, res močno pretipat, da je vedela kje jo boli.
Prva diagnoza je bila, ali vnetje maternice ali bolečina v križu.
Nato ji je vzela kri. Živa je prvič v življenju dala krvi.

In nato je šla kri na preiskave, midve pa sva počakali v čakalnici, skupaj s čivavo in beaglom.

Ko so prišli izvidi, sva izvedele da je kri ok (hemogram, levkogram, elektroliti, biokemija), tako da smo vnetje materince izključili. Torej bolečina v križu, mogoče preščipnjeno vretence, mogoče se je prehladila ko je bila zunaj na mrzlem in jo zato boli... Dobila je sirup (podobno kot ''človeški'' Aspirin) proti bolečinam. Mora ga jemati 1x dnevno, če se bolečine v 2 dneh ne bodo zmanjšale morava priti nazaj.
In kar je za Živo najhuje - 14 dni MIROVANJA v HIŠI. Samo lulat pa kakat ven. Notri pa mirovanje, nič hoje po stopnicah, skakanja na višje predmete itd...
Sedaj Živa v kurilnici papca današnjo večerjo. Pa prej je spila ful vode.
Sem zelo olajšana, s srca se mi je odvalil kamen, ker vsaj vem pri čem sva. Bo pa tole mirovanje zelo zabavno

, sploh za mojo hiperaktivko.
Na kliniki 300kosmatih so pa izredno prijazni, vsi po vrsti!

Sprejela naju je mlada veterinarka, vse razložila, res same pohvale.

Lp,
Maja & Živa