eva, fino vaju je bilo spoznat!

Živa je lepotička in pol.
pupa t., hvala.

Živa ima zelooo močan lovski nagon (beri ko je bila v puberteti pobila par sosedovih kokoši, turškega petelina, srninega mladička in srni razparala trebuh

)... Tako da v gozdu, na travnikih je res vedno pod strogim nadzorom. Če vidim da samo malo postane pozorna, ali da kaj voha, jo takoj pokličem k sebi.

Agility sva nekako malce dale na stran. Sploh sedaj pozimi. Saj Živa doma ful uživa, samo se hitro naveliča. Raje trikce bolj vadive.
Huh, z Živo sva šle skozi marsikaj pri karakterju. Sem vedela da so huskyji težavni, ne pa da so tako zelo samosvoji, trmasti, itd. Ampak se mi zdi da ko spoznaš psa in si z njim veliko časa je vse to veliko lažje. Sva imeli svoje slabe čase - sploh je bilo veliko težav zaradi močnega nagona.

Drugače pa je pridna punca. Trikce se kar hitro uči... Edino pozornost je problem. Ne reagira na igrače, včasih ji ne diši niti hrana, tako da je včasih res težko dobiti njeno pozornost. Tako da ponavadi ploskam, vriskam, ali kaj takega da ji zbudim pozornost.

Do ostalih psov je izjemno prijazna, z vsakim bi se igrala. In zanimivo je ravno to, da če kakšen pes nanjo renči, oz. je ne mara, bolj bo silila vanj. Vedno začne igro s tačko in skakanjem na drugega psa. Nikoli se ne bi branila če bi jo pes napadel. Tako da zna včasih biti kar problem, ker zna biti ful vsiljiva tudi do neznanim psov. Recimo s polarci se večinoma takoj ujame, ker imajo podoben način igre - skakanje drug po drugem, pasji ''ples'' na dveh nogah, itd...
Vprašanj ni nič preveč, sem vesela da kaj vprašaš.

Živa se je pa zadnje čase čisto razvadila z ležanjem v postelji.

Smo jo vsi cartali, ko je bila bolna, sedaj pa je zares ena velika carta. Sploh moj fant jo čisto preveč razvaja.
Rinchy, hvala.
Alya, hvala.
silver, hvala.
maya, tudi mi upamo da se nekoč spoznamo. Mogoče na kakšnem pesjanarskem srečanju?

Iz kje pa ste vi?
kala,runo,bella, hvala. Pošiljamo poljubček nazaj na zahod Slovenije za vse kosmatince.

Lp, Maja